Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πλήρης Ενεργειακή Αυτονομία

Πλήρης Ενεργειακή Αυτονομία. Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο, ακόμα κι αν δε μιλάτε Αγγλικά.
Θα καταλάβετε τι συμβαίνει και γιατί.
Ζεστάνετε το σπίτι σας, παράγετε βιο-αργό πετρέλαιο, ζεστάνετε νερό, λειτουργήστε μια γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος, παράγετε μεθάνιο-βουτάνιο για τη λειτουργεία ενός ψυγείου αερίου.
Όλα, με την απλή καύση ξύλου, όπως κάνουμε με κάθε ξυλόσομπα. Μοιραστείτε το βίντεο για να απελευθερωθεί όσος περισσότερος κόσμος είναι δυνατό....


katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Εκλογικός πόλεμος Σλάβων –Αλβανών, στην πόλη Στρούγκα

«Σλάβοι έρχονται με ‘τσάρτερς’ προκειμένου να μην πλειοψηφήσουν οι Αλβανοί»


Σε μια προσπάθεια της σλαβικής κυβέρνησης των Σκοπίων να ‘παίξει ρόλο’ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοινώθηκε ότι σήμερα στα Σκόπια φθάνουν  πτήσεις ‘charters’  από το εξωτερικό προκειμένου να ψηφίσουν το Σλαβικό συνδυασμό για την ανάδειξη στο Δήμο της πόλης.


Αναμένονται δύο αεροπλάνα με ψηφοφόρους να προσγειωθούν στην Οχρίδα, στο αεροδρόμιο ‘Απόστολος Παύλος’, σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής πύλης  «Τύπος της Οχρίδας».

Χθες, ήδη, προσγειώθηκαν δύο αεροσκάφη στην Οχρίδα από την Ιταλία και την Ελβετία με επιβάτες Σλάβους για να ψηφίσουν στην Στρούγκα.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν και γραμμές ‘charters’ που έχουν ως σταθμό προσγείωσης το αεροδρόμιο των Σκοπίων.

Οι Σλάβοι που κατάγονται από την Στρούγκα οι οποίοι  ζουν και εργάζονται στην Ελβετια, οργανώθηκαν μέσω των κοινωνικών δικτύων και έρχονται  στην ιδιαίτερη πατρίδα τους στον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ο Γκρούεφσκι ή πρέπει να αλλάξει την ονομασία ή να αλλάξει η εξουσία στη χώρα»

Μία ημέρα μετά το τέλος των τοπικών εκλογών της Κυριακής, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη, με τους διαπραγματευτές των Σκοπίων και της Ελλάδας προκειμένου να συνεχισθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος της ονομασίας.


Λεπτομέρειες σχετικά με την ημερήσια διάταξη της συνάντησης αυτής δεν είναι έγιναν γνωστές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την υπό κατάρτιση έκθεση για τα Σκόπια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διεθνείς εμπειρογνώμονες αναμένουν να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σχολιάζοντας τις συνομιλίες, ο πρώην διπλωμάτης Ντίμιταρ Μίρτσεφ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς να καταλήξει σε μια νέα πρόταση στη διαφορά.
Αμφιλεγόμενη πρόταση την τελευταία περίοδο ήταν η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά όπως δήλωσε ο Μίρτσεφ, οι συνομιλίες βρίσκονται σε στασιμότητα επί του θέματος που σχετίζονται με τον ορισμό της γλώσσας και της ταυτότητας. Ο ίδιος πιστεύει ότι μετά τις συναντήσεις της Νέας Υόρκης ο Νίμιτς με τους διαπραγματευτές θα επισκεφθεί πάλι τα Σκόπια και την Ελλάδα.
Από την άλλη πλευρά, ο Ισμέτ Ραμαντάνι, αντιπρόεδρος του Ατλαντικού Συμβουλίου, λέει ότι τα μέρη δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του προβλήματος, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, θα αναγκασθούν να το πράξουν λόγω της πίεσης από το εξωτερικό, ιδίως από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Περιμένουμε μια σαφή πίεση για την FYROM  και την Ελλάδα. Οι συνομιλίες θα εισέλθουν σε συγκεκριμένες ράγες στα επίμαχα ζητήματα και σε αυτήν την περίπτωση, ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, θα βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, επειδή  οι ενέργειες και οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν απομακρύνει την περίπτωση επίλυσης της διαφοράς με την Ελλάδα. Και, αυτήν τη στιγμή πρέπει να αποδεχθεί έναν συμβιβασμό. Έτσι, ο Γκρούεφσκι θα έρθει στο δίλημμα ή να αποδεχθεί το συμβιβασμό ή να αλλάξει το όνομα της χώρας ή να αλλάξει η εξουσία στη χώρα», υποστηρίζει ο Ραμαντάνι, προσθέτοντας ότι οι διεθνείς δυνάμεις  επιδιώκουν να λυθεί το πρόβλημα για να επέλθει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.
Επιπρόσθετα, η Μαλίνκα Ριστέφσκα από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, λέει ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η έκθεση θα είναι θετική, όσον αφορά την εκπλήρωση των κριτηρίων για την ένταξη και να μην υπάρχει περαιτέρω άλλη διαδικασία εκτός από το ζήτημα της ονομασίας της χώρας.
«Η έκθεση δεν θα περιέχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο, αλλά θα διαπιστώνει την πραγματική κατάσταση και είναι πολύ σημαντικό αυτό που το πρώτο σχέδιο. Το ερώτημα είναι πως η έκθεση θα περάσει στα άλλα κράτη και ειδικότερα το γεγονός ότι η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει όλα τα αρνητικά στοιχεία που δείχνουν δήθεν ότι μπλοκάρουν τη διαδικασία, και την έλλειψη εκπλήρωσης των κριτηρίων από τη FYROM”, τονίζει η Ρίστεφσκα, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή: Η εταιρεία "φάντασμα", οι Ρώσοι πράκτορες και οι αλλαγές διαδρομών

Κατάθεση βόμβα για τον Καραμανλή. Τι είπε στον ανακριτή κορυφαίος πρώην υπουργός
Κατάθεση-βόμβα έδωσε πρώην υπουργός της ΝΔ στον ειδικό ανακριτή στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Όπως αποκαλύπτει η Real News, ο συγκεκριμένος υπουργός κατέθεσε τον Ιανουάριο του 2013 στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Φούκα (φέρεται να βρίσκει κοινά «ίχνη» στην υπόθεση των υποκλοπών και την υπόθεση του σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή).
Πρόκειται για κατάθεση η οποία αποκαλύπτει τις πιέσεις που δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση το 2008 για τον ρωσικό αγωγό South Stream. Ο πρώην υπουργός μετέφερε στον ανακριτή τις πιέσεις που δέχθηκε από τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ τον Μάρτιο του 2008, λίγο πριν υπογραφεί η διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας για τον αγωγό South Stream. Δεν επρόκειτο για ευθεία απειλή, αλλά για έναν έντονο σκεπτικισμό σχετικά με την ενεργειακή διείσδυση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Ο Σπέκχαρντ, μάλιστα, εκφράζοντας τη δυσφορία του είχε τονίσει πως "καλό θα είναι να μην ενισχυθεί ο ενεργειακός ρόλος της Ρωσίας στην Ελλάδα, γιατί θίγονται ύψιστα συμφέροντα".
Ανάλογα περιστατικά, μάλιστα, καταγγέλλουν και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή. Οι Αμερικανοί προωθούσαν ανοικτά τον αγωγό Nabucco σε βάρος του South Stream.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ματ Μπράιζα συναντώντας κορυφαίο υπουργό της τότε κυβέρνησης είχε πει χαρακτηριστικά: "Τι είναι αυτά που πάτε να κάνετε; Δεν πρέπει να γίνει ο αγωγός South Stream. Αφού υπάρχει ο Nabucco!".
Οι οχλήσεις ήταν, δε, φανερές κάθε φορά που αξιωματούχοι της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέπτονταν την Ουάσινγκτον.
Άλλαζε συνέχεια τις διαδρομές του ο Καραμανλής
Η καθημερινότητα του Κώστα Καραμανλή άλλαξε από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής παρέδωσε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Προκόπη Παυλόπουλο άκρως απόρρητο έγγραφο που αποκάλυπτε σχέδιο επίθεσης σε βάρος του τότε πρωθυπουργού.
Η ΕΥΠ είχε ενημερωθεί από ομάδα Ρώσων πρακτόρων που βρισκόταν στην Ελλάδα για αντιπαρακολούθηση. Αφορμή ήταν η απόπειρα υποκλοπής συνομιλίας Καραμανλή-Πούτιν.
Άμεσα ενημερώθηκε ο τότε αρχηγός της ΕΛΑΣ Βασίλης Τσιάτουρας αλλά και ο κ. Καραμανλής , ο οποίος το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν αν ήταν αξιόπιστη η πληροφορία;
"Δεν ξέρουμε. Ο Ρώσος αξιωματικός που μας ενημέρωσε, πάντως, είναι αξιόπιστος. Οι Ρώσοι πράκτορες αρνήθηκαν να δώσουν επιπλέον στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω έρευνες" ήταν η απάντηση που πήρε.
"Κάντε ό,τι θέλετε", είπε ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε να ληφθούν ύστερα από αυτή την πληροφορία.
Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Καραμανλή αυξήθηκαν σημαντικά, οι αστυνομικοί απέκτησαν βαρύ οπλισμό, ενώ τα πρόσωπα άλλαζαν διαρκώς. Το ίδιο και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν αλλά και οι διαδρομές προς το σπίτι του ή άλλους προορισμούς.
Αυτό που σχεδιάστηκε από την αρχή ήταν η διαδρομή Ραφήνα-Μαξίμου, η οποία άλλαζε αιφνιδίως κάθε μέρα. Όλες οι πιθανές και απίθανες προσβάσεις στο κέντρο υιοθετήθηκαν:
*Πρώτη διαδρομή: Ραφήνα-λεωφόρος Μαραθώνος-Αττική οδός και έξοδος από Κατεχάκη.
*Δεύτερη διαδρομή: Ραφήνα-Αρτέμιδα-Σπάτα-"Ελ. Βενιζέλος" και μέσω της Αττικής οδού κάθοδος στην Αθήνα. Εναλλακτικά  διέσχιζε το αεροδρόμιο και κατέληγε στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου και από εκεί στη λεωφ. Βουλιαγμένης.
*Τρίτη διαδρομή: Ζούμπερι- Ν. Μάκρη-λεωφ. Διονυσίου-Αγιος Στέφανος-εθνική οδό. Από τη λεωφόρο Διονυσίου υπήρχε και η εναλλακτική διαδορμή Κηφισιά-λεωφ. Κηφισίας-Αττική οδός.
*Τέταρτη διαδρομή: Ν. Μάκρη-Διόνυσος-Άγιος Πέτρος-λεωφ. Πεντέλης-Αττική οδός ή εναλλακτικά Σταυρός-Μεσογείων.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο ίδιος, εκείνη την εποχή δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είχε στείλει σε άλλο σπίτι για λόγους ασφαλείας τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά του.
Η μυστηριώδης εταιρεία πίσω από την κατασκοπεία
Μία εταιρεία συμβούλων με σχεδόν μηδενικό κύκλο εργασιών φέρεται να ήταν το όχημα που χρησιμοποίησαν «σκοτεινοί» παράγοντες για να συνεχίσουν και μετά το 2005 να υποκλέπτουν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, της συγκεκριμένης εταιρείας φέρεται να ηγείται ένα άτομο νεαρής ηλικίας, το οποίο δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι ήταν πρόσωπο - βιτρίνα.
Πίσω από αυτό δρούσαν όσοι κατά τους μάρτυρες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας, ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές ή η κατασκοπεία σε βάρος της χώρας, όπως αποκαλούν οι δικαστικές Αρχές τη συνέχιση των υποκλοπών έως τουλάχιστον το 2007, που είναι μεταξύ των νέων στοιχείων οδηγεί τους ανακριτές να ζητήσουν τη συνένωση των δύο δικογραφιών που έως τώρα χειρίζονταν ξεχωριστά και αφορούν η μία τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η άλλη τις καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή.
Κι αυτό, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί εντοπίζουν μια λεπτή γραμμή πάνω στην οποία τέμνονται οι δύο υποθέσεις.
Δικαστικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως οι αξιωματικοί της ΕΥΠ που κατέθεσαν στο πλαίσιο της έρευνας εντάσσουν μια σειρά γεγονότων που σημάδεψαν αρνητικά την εποχή Καραμανλή σε ένα οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος.
Στις καταθέσεις τους, που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγες ημέρες κατονομάζουν συγκεκριμένες υποθέσεις που θεωρούν ότι εντάσσονται στο εν λόγω σχέδιο. Φέρονται δηλαδή να αναφέρουν μεταξύ άλλων τα επεισόδια που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, τις πυρκαγιές του 2007, την επίθεση στην ΚΕΔ το 2007 και το χτύπημα στα δικαστήρια της Λάρισας το 2004, εν όψει της μεταγωγής εκεί των μελών της «17 Νοέμβρη».
Τους ισχυρισμούς αυτούς ενισχύουν και οι καταθέσεις πολιτικών προσώπων που κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης.
Οι δύο «καυτές» υποθέσεις απασχολούν τις δικαστικές Αρχές της χώρας από το 2005. Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ανατέθηκε στον 3ο ειδικό ανακριτή έπειτα από ποινική δίωξη που ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 κατά παντός υπευθύνου για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας και αφορά τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης της ΝΔ, κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων κ.α. το διάστημα 2004-2005.
Η υπόθεση των καταγγελιών για σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή εκκρεμεί από τον Μάρτιο του 2012 στον 3ο τακτικό ανακριτή Αθηνών, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε - επίσης κατά αγνώστων- για τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει του Σύνταγμα».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας, οι καταγγελίες αφορούσαν έγγραφο των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών προς την ΕΥΠ, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε οργανωμένο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, λόγω της ενεργειακής πολιτικής της τότε κυβέρνησης. Το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να αφορούσε την περίοδο 2006-2008.
Δύο επιθέσεις γεννούν υποψίες
Με την οργάνωση «Λαϊκή Θέληση» τα μέλη της οποίας σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της «νεότερης γενιάς τρομοκρατίας» στην Ελλάδα, συνδέει ο αρμόδιος ειδικός ανακριτής την υπόθεση του σχεδίου «Πυθία 1», συγχωνεύοντας τις δικογραφίες των τηλεφωνικών υποκλοπών και της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και την αναφορά των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για πρόθεση δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού.
Κομβικό σημείο η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Μάρτιο του 2009 στο κτίριο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από διαμέρισμα του Κώστα Καραμανλή στην οδό Αρματολών και Κλεφτών για την οποία στέλεχος της ΕΥΠ κατέθεσε ότι την ώρα της έκρηξης ο τότε πρωθυπουργός κινείτο με το αυτοκίνητο του στο σημείο αυτό. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα της εποχής, η ασφάλεια του τότε πρωθυπουργού άλλαξε την τελευταία στιγμή το δρομολόγιό του έπειτα από προτροπή του ιδίου.
Η δεύτερη βομβιστική ενέργεια που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι αυτή στα δικαστήρια της Λάρισας εν όψει της μεταγωγής των μελών της «17 Νοέμβρη», στις 19 Μαίου του 2004, η οποία όμως τελικά δεν έγινε ποτέ.
Η βομβιστική αυτή ενέργεια, στην οποία για πρώτη φορά έγινε ενεργοποίηση βόμβας μέσω κινητού τηλεφώνου στην Ελλάδα, ήταν αποτυχημένη καθώς η έκρηξη έγινε ανεξάρτητα από τη θέληση των βομβιστών, από ένα λάθος τηλεφώνημα μιας ηλικιωμένης γυναίκας από την Κρήτη, η οποία αποφάσισε μετά από πολύ καιρό να καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο ένα συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο όμως είχε καταργήσει τον αριθμό του, τον οποίο η εταιρεία έβγαλε και πάλι στην αγορά, για να καταλήξει τελικά στο καρτοκινητό-πυροκροτητή της «Λαϊκής Θέλησης»

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευτυχώς που ο κόσμος τους πήρε γρήγορα χαμπάρι... Στο προσκήνιο η οικολογία και στο παρασκήνιο ο ... Σόρος!

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Σχόλιο attikanea: Ευτυχώς που ο κόσμος τους πήρε γρήγορα χαμπάρι... Στο προσκήνιο η οικολογία και στο παρασκήνιο ο ... Σόρος!

Προηγούμενη ανάρτηση μας αφορούσε τους Οικολόγους Πράσινους.που ζητούν τον πλήρη θρησκευτικό αποχρωματισμό των σχολείων.Βρήκαμε ενα άρθρο το οποίο λέει οτι ο Τρεμόπουλος είναι τσιράκι των Αμερικάνων.Διαβάστε το,και όσοι θέλετε να ρίξετε ψήφο διαμαρτυρίας,ενάντια στο πολιτικό σύστημα, σε αυτό το από-κομμα να μην το πράξετε.

«Πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών» χαρακτηρίζει των ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του 2007, Νάνος Βαλαωρίτης, σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». Μιλώντας για τον κ. Τρεμόπουλο κάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό».

Στην ίδια κατηγορία εντάσσει και τον Νίκο Χρυσόγελο και τον Τάσο Κρομμύδα. Αναφέρει μάλιστα,..

ότι:
«Η οικολογία πουλάει και ο Μ. Τρεμόπουλος έχει ήδη ζήσει από αυτή. Είχε την 'Αντιγόνη', μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά».

Όταν καλείται από τον δημοσιογράφο Μανόλη Γαλάνη να κρίνει τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πράσινων μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Βαλαωρίτης απαντάει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων είναι κάτω από τον δάχτυλο των Αμερικανών».

Προσθέτει ακόμα ότι πιστεύει πως η ηγεσία των Οικολόγων Πράσινων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα. «Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον κ. Τζορτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια», αναφέρει.

Επίσης, επισημαίνει ότι το κόμμα των Οικολόγων πράσινων θα λειτουργήσει στο ευρωκοινοβούλιο ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων.

Όσο αφορά στο βίντεο που ήρθε πρόσφατα στη δημοσιότητα με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό, ο κ. Βαλαωρίτης σχολιάζει: «Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω;».

Αναφορά γίνεται και στη διένεξη μεταξύ Τρεμόπουλου και Βαλαωρίτη. Ο τελευταίος αναφέρει ότι στην αρχή χρησιμοποιήθηκε το όνομά του ως εγγύηση στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι που εξασφάλισαν 75.000 ψήφους. Μετά, τονίζει ο κ. Βαλαωρίτης, άρχισε ο πόλεμος.

«Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα emails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορα στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου!

Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει «να το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίζεις», λέει χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι παραμένει ως ένα απλό με΄λος στο κόμμα και δεν αποχωρεί γαιτί τον θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο σε κυβερνητικό πόστο αναφέρει: «δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο.

Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι: business as usual».

anti-ntp.blogspot.com http://attikanea.blogspot.gr/2013/04/blog-post_6450.html#more
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευρωπαϊκό μπλόκο στις δοκιμές "μαγικών μανιταριών" κατά της κατάθλιψης

Οι πρώτες βρετανικές δοκιμές χρήσης "μαγικών μανιταριών" για τη θεραπεία ατόμων με κατάθλιψη διακόπηκαν εξαιτίας κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η πρώτη δοκιμή στον κόσμο που σχεδιάστηκε να εξερευνήσει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για τη θεραπεία ατόμων με κατάθλιψη, διακόπηκε εξαιτίας των βρετανικών και ευρωπαϊκών κανόνων σχετικά με τη χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών σε έρευνες.
Ο Ντέιβιντ Νατ, πρόεδρος του βρετανικού Συλλόγου Νευροεπιστήμης και καθηγητής στο Imperial κολέγιο του Λονδίνου, δήλωσε ότι είχε πάρει το πράσινο φως και τη χρηματοδότηση, προκειμένου να ξεκινήσει την έρευνα, αλλά οι κανονισμοί το απέτρεψαν.
«Ζούμε σε ένα κόσμο παράνοιας όσον αφορά τις ρυθμίσεις των ναρκωτικών» είπε κατά τη διάρκεια διάσκεψης νευροεπιστήμης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λονδίνο.
Στο παρελθόν ο Νατ είχε διεξάγει μικρά πειράματα σε υγιείς εθελοντές και διαπίστωσε ότι η ψιλοκυβίνη –η ψυχεδελική ουσία που εμπεριέχεται στα «μαγικά μανιτάρια»- έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει σοβαρές μορφές κατάθλιψης σε άτομα που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες.
Μετά από τα ελπιδοφόρα πρώτα αποτελέσματα του απονεμήθηκε επιχορήγηση 550.000 βρετανικών λιρών από το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές σε ασθενείς. Όμως η ψιλοκυβίνη θεωρείται παράνομη στη Βρετανία και στο πλαίσιο του Συνεδρίου Ψυχοτρόπων Ουσιών του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε το 1971, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά, το οποίο δεν ενδείκνυται για ιατρική χρήση.
Όπως εξήγησε ο Νατ, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι επιστήμονες χρειάζεται να έχουν μια ειδική άδεια προκειμένου να χρησιμοποιήσουν «μαγικά μανιτάρια» για ιατρικές δοκιμές στη Βρετανία ενώ η κατασκευή μιας συνθετικής μορφής ψιλοκυβίνης για χρήση σε ασθενείς ελέγχεται αυστηρά από κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το λόγό αυτό, ο Νατ δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βρει μια εταιρεία που να έχει τη δυνατότητα να παράσχει το ναρκωτικό για τις δοκιμές του, είπε. «Έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο το να βρεθεί μια εταιρεία που θα μπορεί να κατασκευάσει το ναρκωτικό και να συμβιβάζεται με τους ρυθμιστικούς κανόνες».
Σε προηγούμενες δοκιμές, ο Νατ διαπίστωσε ότι όταν χορηγούνταν σε υγιείς εθελοντές, η ψιλοκυβίνη κατάφερνε να απενεργοποιήσει ένα μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται πρόσθιος φλοιός του προσαγωγίου, το οποίο εμφανίζει υπερδραστηριότητα σε άτομα με κατάθλιψη.
«Ακόμα και σε φυσιολογικά άτομα, όσο περισσότερο το συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου απενεργοποιείται υπό την επίδραση του ναρκωτικού, τόσο καλύτερα δήλωσαν ότι ένιωθαν οι εθελοντές δύο εβδομάδες αργότερα. Υπήρχε, λοιπόν, μια άμεση σχέση μεταξύ αυτής της παροδικής απενεργοποίησης του κυκλώματος του εγκεφάλου και της μετέπειτα διάθεσης», είπε. «Αυτή είναι η βάση πάνω στην οποία θέλουμε να βασίσουμε τις δοκιμές μας».

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Μ.Κωσταράκος στο "απόσπασμα". Πυρ κατά βούληση ενάντιον του και για το γένος

Πυρ κατά ριπάς με στόχο τον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο. Την "σκανδάλη" πάτησε η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών με μία εξαιρετικά προσεγμένη αλλά και εξίσου σκληρή ανακοίνωσή της στην οποία επί της ουσίας θέτει θέμα παραίτησής του για λόγους αξιοπρέπειας. Αφορμή για την επίθεση είναι η υπόθεση του γένους που ως γνωστόν δεν "πέρασε" ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές.

Η τελευταία φράση είναι παραγματική "μαχαιριά" αφού μ΄ αυτή η ΑΚΙΣ θέτει ένα ερώτημα: "...υπάρχουν Αρχηγοί ή απλά διορισμένοι βαθμοφόροι";

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ

Η Ηθική και Αξιοπρέπεια του Στρατεύματος και το Γένος

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΣ της 25 Ιουλ 2012, που αφορούσε στην παραίτηση Ζιαζιά και έλεγε: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος
κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννεάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος» αναμέναμε, όλοι οι ε.ε. και
ε.α. στρατιωτικοί, να δούμε από πλευράς ΥΠΕΘΑ ή ΓΕΕΘΑ μια ανάλογη ανακοίνωση σχετικά με την «Ηθική και Αξιοπρέπεια» του Στρατεύματος.

Αντ’ αυτού στη θέση του Α/ΓΕΣ τοποθετήθηκαν μέχρι σήμερα δυο Αντιστράτηγοι ενώ ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει μέχρι σήμερα.
Είναι εύλογη η απορία μας αν ο παραιτηθείς Α/ΓΕΣ ήταν απλώς ένας ευφάνταστος ψεύτης ή αν τελικά οι λόγοι της παραιτήσεώς του, που άπτονταν της ηθικής και της αξιοπρεπείας του στρατεύματος έχουν αρθεί ή αν αποκαταστάθηκαν οι αιτίες που γεννούσαν
μια ανήθικη και αναξιοπρεπή συμπεριφορά, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που εξανάγκασαν έναν Α/ΓΕΣ να παραιτηθεί!

Δηλαδή αν οι λόγοι δεν ήρθησαν, τότε πώς οι διάδοχοί του αποδέχθηκαν τη διαδοχή και πώς αισθάνονται που παραμένουν σε αυτή την θέση; Και ποια άραγε είναι η άποψη του Α/ΓΕΕΘΑ; Και αν έχει άποψη γιατί δεν την κατέθεσε; Συνεχίζει να σιωπά αλλά όταν πρόκει-
ται να στηρίξει πολιτικά τις επιλογές κάποιου υπουργού της συγκυβέρνησης, αναπτύσσει ιδιαίτερη πρωτοβουλία.

Ακόμη βλέπουμε τον Α/ΓΕΕΘΑ να τιτιβίζει σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με μεγάλη σιγουριά και άνεση, για πολύ σοβαρά θέματα, όπως αυτό του ελληνικού γένους ως προϋπόθεσης συμμετοχής στη διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων των ΑΣΕΙ. Μας α-
νακοίνωνε λοιπόν ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ: «Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις Στρ. Σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες το γένος»

«Να ρυθμίσουμε»; Σε ποιους αναφερόταν μιλώντας σε α΄ πληθυντικό;
«Επιβάλλεται»; Σε ποιους απευθυνόταν ο κ. Α/ΓΕΕΘΑ;

Τελικά η στιγμή έφυγε κ. Αρχηγέ, πέταξε όπως πετάνε τα τιτιβίσματά σας. Ο ΥΕΘΑ στην ΕΔΥΕΘΑ/24/04 Απρ 13 περί εισαγωγής στα ΑΣΕΙ δεν συμπεριέλαβε το γένος!

Άραγε το πρόβλημα της ηθικής και αξιοπρεπείας παραμένει;

Και τελικά υπάρχουν Αρχηγοί ή απλά μόνον διορισμένοι βαθμοφόροι;

onalert.gr 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ & Η ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

  Ως γνωστόν η Θεολογική  σχολή της Χάλκης, ευρίσκεται επάνω σε ένα όμορφο γραφικό ομώνυμο νησάκι που λέγεται Χάλκη, του νησιωτικού συμπλέγματος των Πριγκηπονήσων στη θάλασσα της Προποντίδας.

Το νησάκι αυτό της Χάλκης ευρίσκεται στη Προποντίδα, ή αλλιώς θάλασσα του....
Μαρμαρά. Η Προποντίδα συνορεύει με τα στενά των Δαρδανελίων & του Βοσπόρου. Η Θάλασσα του Μαρμαρά όπου  η νήσος Χάλκη, είναι γνωστή και σαν θαλάσσιος κήπος της Πόλης.

Είναι ο προαύλιος χώρος της  Κωνσταντινουπόλεως, αφού η πόλης εκτείνεται παραθαλάσσια στις ακτές της προποντίδος, και των στενών του Βοσπόρου ένθεν & ένθεν. Όλα αυτά ήταν πρώην Ελληνικά, αλλά με τη κατάρρευση του Βυζαντίου έγιναν Τουρκικά.

Η σχολή αυτή έχει παλαιά ιστορία, είχε ιδρυθεί από το Πατριάρχη Φώτιο το έτος 858 επί Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, και με τη πάροδο των αιώνων ιστορίας έγινε διεθνώς γνωστή.

Οι Τούρκοι μη σεβόμενοι την  ιστορία, την έκλεισαν το έτος 1971.

Οι φοιτητές στη Χάλκη δεν ήταν μόνο Έλληνες, αλλά και Ορθόδοξοι Χριστιανοί από όλο τον κόσμο, προσδίδοντας στη σχολή αυτή διεθνή χαρακτήρα. Οι Τούρκοι κρατάνε τη σχολή αυτή κλειστή, σαν διαπραγματευτικό χαρτί για να εκβιάζουν τους Έλληνες & άλλους διεθνείς πολιτικούς ηγέτες, στις απαιτήσεις τους για τα εθνικά τους θέματα. Η Θεολογική σχολή της Χάλκης, όταν λειτουργούσε προμήθευε με στελέχη κληρικούς ή Θεολόγους πολίτες, το Οικουμενικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, τα άλλα Πατριαρχεία, αλλά και τους Χριστιανικούς ναούς για τις θρησκευτικές ανάγκες των Ελλήνων της πόλης, πριν την εθνοκάθαρση και γενοκτονία των Ελλήνων κατά τακτάς χρονικάς περιόδους, ιδίως το 1955. «Ουαί τοις ηττημένοις», λέγουν οι αρχαίοι πρόγονοι. Οι Τούρκοι δεν σεβάσθηκαν τον εναπομείναντα Ελληνισμό της πόλης, αλλά και της όλης Ιωνίας, Καππαδοκίας, κ.λ.π., και τον εξανάγκασαν σε εκπατρισμό, διά των μεθόδων των εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών, ενώ εμείς σεβαστήκαμε τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης. Σεβαστήκαμε τις συμφωνίες της Λωζάνης του 1923. Τη Θεολογική αυτή σχολή της Χάλκης, οι Τούρκοι προ ετών, (1971) σαν μια εκδήλωση εθνικιστικής Ισλαμικής μικροπρεπούς επίδειξης δυνάμεως την έκλεισαν, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων περί ανεξιθρησκείας, και θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών, αλλά και των κανόνων του παγκοσμίου συμβουλίου εκκλησιών, και ζητούν να χτίσουμε εμείς τέμενος μέσα στην Αρχαία Αθήνα. Τέτοια αναίδεια!!! Τέτοιο θράσος!!!

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν, μαζί με τον πανούργο υπουργό του των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, τελευταία μας έχουν ζαλίσει τους αδένες με την επαναλειτουργία της εκκλησιαστικής Θεολογικής αυτής σχολής. Κατάντησαν κοινοί εκβιαστές. Η λειτουργία αυτής της σχολής ενδιαφέρει το Παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών που είναι μια αρχή του ΟΗΕ, και το Οικουμενικό Βυζαντινό Ορθόδοξο Πατριαρχείο.

Δεν μπορείτε κύριοι Ερντογάν & Νταβούτογλου να εκβιάζεται την Ελλάδα για το θέμα αυτό. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από Θεολογικές σχολές στα κατά πόλεις Πανεπιστήμια, αλλά και εκκλησιαστικές σχολές ανά την επικράτεια, από όπου δύναται το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και τα άλλα κατά τόπους Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας, να επανδρώνουν με στελέχη όλες τις βαθμίδες της ιεροσύνης, αλλά και άλλες επιτελικές θέσεις των Πατριαρχείων με Θεολόγους.

Κύριε Ερντογάν, δεν χρειαζόμεθα  να ανοίξετε τη σχολή αυτή.

Μέσα στη εθνικιστική σοβινιστική πολιτική σας, μπορείτε να κρατάτε κλειστή τη Θεολογική σχολή της Χάλκης, για όσα χρόνια θέλετε, για να ικανοποιήσετε τον Ισλαμικό σοβινιστικό πατριωτισμό σας. Αυτή η σχολή δεν θεωρείται για τους Έλληνες αιτία εκβιασμού επί των εθνικών μας θεμάτων. Εκβιάζονται μόνο οι γραικύλοι & ραγιάδες πολιτικοί. Επαναλαμβάνω η υπόθεση αυτή αφορά το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και δευτερευόντως πνευματικά, συναισθηματικά, και μόνο τους Έλληνες. Αυτό που κάνουν οι κατά καιρούς Τούρκοι ηγέτες, μέσα στην σοβινιστική, εθνικιστική, μουσουλμανική τους μικροψυχία και μικροπρέπεια, είναι επίδειξη δυνάμεως, και παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των πολιτών, που διώκεται από τη διεθνή δικαιοσύνη, επειδή παραβιάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες των ανθρώπων.

Εμπίπτει στην αρμοδιότητα του  ΟΗΕ , του πολιτισμού, και του παγκοσμίου συμβουλίου των εκκλησιών.

Οι Τούρκοι πολιτικοί ενεργώντας έτσι, δείχνουν μικροπρέπεια, και ψυχολογικό κόμπλεξ κατωτερότητας έναντι των Ελλήνων.

Βρήκαν μια σχολή για να κάνουν επίδειξη δυνάμεως.!!!

Ξεσπούν το κομπλεξικό μίσος τους εναντίον των Ελλήνων επάνω σε ένα σχολείο!!! Διαχρονικά θέλουν να μας παίρνουν ότι και αν έχουμε!!!

Είναι κοινοί άρπαγες. Δεν σέβονται τους κανόνες καλής γειτονίας.

Βρήκαν οι Τούρκοι πασάδες ένα σχολείο να κλείσουν , για να δείξουν τη δύναμή τους. Τόσο μικροπρεπείς και κομπλεξικοί είναι.

Τέτοια επίδειξη δυνάμεως δεν ταιριάζει  σε μεγάλους έξυπνους άνδρες κύριοι Ερντογάν & Νταβούτογλου. Προκαλείτε την υστεροφημία σας.

Έτσι επιδεικνύεται διεθνώς τη μικροψυχία σας, την απρέπεια για πολιτισμένα άτομα, και το complex που αισθάνεστε έναντι των Ελλήνων. Τέτοιες πράξεις υποτιμούν τη νοημοσύνη σας.

Πολλές διεθνείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ  κ. Κλίντον, ενδιαφέρθηκαν, και ζήτησαν από τη Τούρκικη πολιτική ηγεσία την επαναλειτουργία της σχολής.

Όμως η Τουρκία ζητά ανταλλάγματα, επί εθνικών θεμάτων.

Μας προσφέρει χάντρες & καθρεφτάκια, για να πάρει εθνική κυριαρχία

Συγκεκριμένα η σοβινιστική εθνικιστική Μουσουλμανική Ισλαμική πολιτική ηγεσία της Τουρκίας, μέσα στα ψυχολογικά αισθήματα κατωτερότητας έναντι του Ελληνισμού που την διακατέχουν, μετά από αλλεπάλληλες δηλώσεις, για να επιτρέψουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης, ζητούν

1.-Να κατασκευάσουμε  Μουσουλμανικό τέμενος-τζαμί μέσα  στο χώρο της Αρχαίας Αθήνας. Αυτό είναι προσβολή για το  Αρχαίο Ελληνικό πνεύμα το αθάνατο, και για το πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων.

Είναι βεβήλωση και προσβολή για τον ιερό χώρο.

Ήδη κατασκευάστηκε ένα τζαμί στο Μοναστηράκι-κάτω από την Ακρόπολη- επί Τουρκικής κατοχής, παρά τη θέληση του Ελληνικού λαού. Κατοχή και Τουρκοκρατία ήταν τότε, δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Η Αθήνα έχει ήδη γεμίσει τζαμιά για τις θρησκευτικές ανάγκες των παρανόμων λαθρομεταναστών. Όταν ήλθαν εδώ, γνώριζαν ότι έρχονται σε μια Χριστιανική χώρα, που δεν έχει τζαμιά. Στις Ισλαμικές Μουσουλμανικές χώρες, απαγορεύονται οι Χριστιανικοί ναοί, (Η Τουρκία τους γκρεμίζει), και όταν φοράμε σταυρό, μας φυλακίζουν, και εμείς εδώ οι ραγιάδες τους χτίζουμε τεμένη & τζαμιά.

Οι Τούρκοι κατάστρεψαν  και βεβήλωσαν όλους τους Χριστιανικούς  ναούς που κληρονόμησαν από την  Χριστιανική Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Ολίγοι διεσώθησαν στην περιοχή της Κων/λεως, διεσώθη και η ιστορική Αγία Σοφία. Κατάστρεψαν τις αγιογραφίες στο εσωτερικό του ναού της Αγίας Σοφίας. Δεν γκρέμισαν την Αγία Σοφία, διότι είναι πηγή τουριστικών εσόδων, έτσι τη βλέπουν οι Τούρκοι, και τη μετέτρεψαν σε Μουσείο.

Ο Ερντογάν θέλει το τέμενος  εδώ για τη προπαγάνδα και επέκταση του Ισλαμισμού, μέσα σε μια αμιγώς Χριστιανική Ευρωπαϊκή χώρα.

2.-Ζητούν να εκλέγουν αυτοί τον εκάστοτε Οικουμενικό Πατριάρχη της Ορθοδοξίας, σε αντάλλαγμα για την άδεια λειτουργίας της σχολής.

3.-Ζητούν να έχουν «το πάνω χέρι» στην εκλογή Μουφτήδων στην Ελληνική δυτική Θράκη, για να δώσουν την άδεια λειτουργίας της σχολής της Χάλκης.

4.-Αφού κατασκευάσουμε  το Μουσουλμανικό- Ισλαμικό τέμενος  στην Αρχαία Αθήνα, τότε να επιτρέψουν να επαναλειτουργήσει η Θεολογική σχολή της Χάλκης, και να λειτουργήσει η Αγία Σοφία σαν Χριστιανικός Ναός. Αλλά ποίος τους πιστεύει!!!. Οι Τούρκοι-ανά τους αιώνες- απεδείχθησαν αναξιόπιστοι στην εξωτερική τους πολιτική.

Κύριε Ερντογάν, την Αγία Σοφία τη βρήκατε από τους Έλληνες, δεν τη κατασκευάσατε εσείς, για να ζητάτε σήμερα ανταλλάγματα……

Στην Ελλάδα εφαρμόζονται οι αρχές ισονομίας & ισοπολιτείας απαρέγκλιτα για όλους. Δεν κάνουμε  διακρίσεις, όπως οι Τούρκοι.

5.- Να υποχωρούμε σε  όλα τα εθνικά μας θέματα, με αντάλλαγμα την λειτουργία της Σχολής της Χάλκης, και της Αγίας Σοφίας.

6.-Να δεχθούμε συνεκμετάλλευση  του ορυκτού μας πλούτου με  τους Τούρκους, σε αντάλλαγμα  την άδεια για την επαναλειτουργία  της Θεολογικής Σχολής της  Χάλκης. Τέτοια τρελά πράγματα  ζητούν.

Τόσο μικροπρεπείς και κομπλεξικοί είναι.

Αλλά τι μπορεί κανείς να περιμένει από αρπακτικά;;;

7.- Μέσα στο ανθελληνικό  κομπλεξικό μίσος τους εναντίον των Ελλήνων, ισχυρίζονται ότι εδώ στην Ελλάδα λειτουργούν στρατόπεδα εκπαίδευσης Κούρδων ανταρτών.

8.-Οι Γερμανοί βάζουν  πόδι στην Ελληνική Θράκη μέσω Τούρκων πολιτικών, για τα αμοιβαία συμφέροντα αμφοτέρων. Οι Γερμανοί είναι Τουρκόφιλοι, λόγω κοινής καταγωγής, αφού έχουν κοινές ρίζες καταγωγής Μογγόλων, Ούννων, και Βανδάλων. (Όμοιος τον όμοιο…)

Οι Τούρκοι πολιτικοί  ηγέτες είναι τόσο κομπλεξικοί, που  όποιο ορυκτό πλούτο βρίσκουμε στα εδάφη μας , θέλουν και απαιτούν μερίδιο, λες και είναι δικά τους. Θα τολμούσαμε ποτέ εμείς οι Έλληνες να ζητούσαμε συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση από Τούρκικα κοιτάσματα;;; Από ευγένεια, πολιτισμό, και καλή γειτονία, θα σεβόμαστε την εθνική τους κυριαρχία!!!

Επιτέλους οι κύριοι Ερντογάν-Νταβούτογλου, πρέπει να καταλάβουν ότι εμάς τους Έλληνες, δεν μας ενδιαφέρει αυτή η σχολή, για να την ανταλλάξουμε με τα εθνικά μας θέματα, η Ελλάδα είναι γεμάτη από εκκλησιαστικές σχολές. Ας πάρει ο κύριος Βαρθολομαίος στελέχη από τις ήδη υπάρχουσες Θεολογικές σχολές στην Ελλάδα. Επιτέλους ας το καταλάβει ο κ. Ερντογάν –σαν έξυπνος ηγέτης που είναι- ότι μόνο τους Βυζαντινούς κύκλους του Φαναρίου ενδιαφέρει αυτό το θέμα λόγω ιστορίας και παραδόσεων.

Εμείς οι Έλληνες δεν θυσιάζουμε τα εθνικά μας θέματα, για μια εκκλησιαστική σχολή. (χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς).

Δεν παραχωρούμε οικόπεδα μέσα στην Αρχαία Αθήνα, στην Αθήνα  της Αθηνάς, του Περικλέους, του  Θεμιστοκλέους, του Σωκράτη, Πλάτωνα, και Αριστοτέλη, για να βεβηλωθούν με Ισλαμικά τεμένη.

Όσον αφορά τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων πρόλαβαν οι κ.κ. Rothschild & Rockefeller της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας να τα «φάνε». Αν τολμά ο κύριος Ερντογάν ας έλθει να τα πάρει από το στόμα των Σιωνιστών λύκων. Θα το χαρούμε πολύ………….



                                         ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ

                                         Διεθνολόγος

                                         E-mail: ant.grypaios@gmail.com


Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: 1o Kαρδιολογικό Συνέδριο Δ. Μακεδονίας με θέμα: Στεφανιαία νόσος, πρόληψη και αντιμετώπιση

iatrikoskkk Αγαπητοί Συνάδελφοι

Ο ΙΣΚ θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα και στόχο την διαρκή επιστημονική ενημέρωση τωνμελών του και ενάντια στη λογική των εκπτώσεων, σε οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό επίπεδο που χαρακτηρίζει την εποχή που διανύουμε, σας προσκαλεί στο 1ο συνέδριο Δ. Μακεδονίας, που έχει ως θέμα, τη στεφανιαία νόσο, την πρόληψη και αντιμετώπισή της.
Η επιλογή του θέματος μόνο τυχαία δεν ήταν αν αναλογιστεί κανείς ότι η στεφανιαία νόσος αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στον πολιτισμένο κόσμο και στην πατρίδα μας, με ανησυχητική αυξητική τάση, κυρίως λόγω της παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.
Την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, μοναδικού για τα επιστημονικά δρώμενα της περιοχής μας, εξασφαλίζουν η θεματολογία του, που συνδεέται άμεσα με την κλινική πράξη καθώς και η ποιότητα των προέδρων και ομιλητών, αρκετοί εκ των οποίων είναι καρδιολόγοι, μέλη του συλλόγου μας.
Τέλος, θα ήταν μέγιστη παράλειψη να μην μνημονευτεί, η καθοριστική συμμετοχή και στήριξη της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» νοσοκομείου Θεσ/νίκης υπο του Διευθυντή- Καθηγητή ΑΠΘ κ.κ Ιωάννη Κανονίδη όπου οι ευχαριστίες προς το πρόσωπό του είναι αυτονόητες.
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Βασιλακόπουλος Βασίλειος
Καρδιολόγος / Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης  4-4-2013                  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ (κλικ 
εδώ)

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβα από τους Τροϊκανούς: Βάζουν χέρι και στο ωράριο!

ΤΡΟΙΚΑ,ΩΡΑΡΙΟ Αλλάζει ο «χάρτης» στα καταστήματα όλης της χώρας – Επεκτείνεται η περίοδος των εκπτώσεων
Νέα «βόμβα» από την τρόικα που ζητά πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου με ανοιχτά όλα τα καταστήματα, τουλάχιστον 10 Κυριακές του χρόνου, και διενέργεια εκπτώσεων και προσφορών χωρίς αρχή και τέλος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, η τρόικα απορρίπτει τις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης που επιτρέπουν τη λειτουργία των μικρών λιανεμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, και των μεγάλων καταστημάτων για μόνο επτά Κυριακές ετησίως.
Οι δανειστές μας επιμένουν εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες, στην άρση των περιορισμών στην αγορά. Η τρόικα ειδικά στο θέμα της εξαίρεσης για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που προτείνει το υπουργείο, δηλαδή να είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές τα μικρά καταστήματα και όχι τα μεγάλα, είναι κάθετη, θεωρώντας ότι έτσι γίνεται διάκριση και προκαλείται άνισος ανταγωνισμός.
Ώρες ώρες σου δίνουν την εντύπωση ότι ζουν χρόνια στη χώρα μας και γνωρίζουν πως κινείτε η αγορά... Ας τους μαζέψει κάποιος!
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (VIDEO)


Πέντε μέρες πόνου στην πΓΔΜ για το «ΟΧΙ» Καραμανλή στο ΝΑΤΟ (VIDEO)Εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη έδωσε ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας Ταλάτ Τζαφέρη ενώ ο γνωστός προκλητικός πρώην πρέσβης Ρίστο Νίκοφσκυ ισχυρίζεται ότι ο Κ. Καραμανλής ήταν συνεννοημένος με τις ΗΠΑ

Εξηγήσεις στην κοινή γνώμη των Σκοπίων αναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση του κ. Νίκολα Γκρουέφσκυ ύστερα από το θόρυβο που προκάλεσε τόσο στην πΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία η αποκάλυψη νέων στοιχείων από το “Newsbomb.gr” για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα διά στόματος κ. Κώστα Καραμανλή άσκησε βέτο, το 2008.
Σοβαρές πολιτικές αναταράξεις προκάλεσε στο γειτονικό κρατίδιο η μεγάλη αποκάλυψη της Τετάρτης. Πέντε ημέρες μετά και ο θόρυβος δεν έχει καταλαγιάσει για ένα δημοσίευμα που απλώς παρουσιάζει την εθνικώς αξιοπρεπή στάση που τήρησε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής στη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι.
Αντί η ηγεσία της πΓΔΜ να αντιληφθεί τις υπόγειες μεθοδεύσεις και το ύπουλο παιγνίδι που είχαν στήσει τρίτοι παράγοντες (όπως ο αμερικανικός και ο γερμανικός) εις βάρος της Ελλάδος, με δόλωμα τον διακαή πόθο των Σκοπίων να συμμετάσχουν στις ευρωατλαντικές δομές, προφανώς αναλώνεται στις γνωστές ιδεοληψίες της. Δεν εξηγείται αλλοιώς η δήλωση που έκανε ο Σκοπιανός υπουργός Άμυνας κ. Ταλάτ Τζαφέρη σε ερώτημα του πρακτορείου ΜΙΑ, το οποίο κάθε άλλο τυχαίο ή αθώο μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Προσέξτε τη διατύπωση με την οποία τέθηκε το ερώτημα στον αλβανικής καταγωγής υπουργό της κυβέρνησης Γκρουέφσκυ: «Η πΓΔΜ έχει λόγους να γιορτάζει αυτή την ημέρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα γιορτάζει την 5η επέτειο από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι;».
Με ένα ειρωνικό μειδίαμα, ο κ. Τζαφέρη απάντησε: «Εγώ δεν ελέγχω ποιός γιορτάζει τί. Αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι το 2008, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, οι θεσμοί της Συμμαχίας δήλωσαν ότι η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” πληροί όλα τα πολιτικά κριτήρια για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ, εκτός από το πρόβλημα με το όνομα. Σε αυτό το πλαίσιο, αναμένεται υπέρβαση αυτού του προβλήματος, η οποία θα ακολουθηθεί από πρόσκληση για ένταξη της “Μακεδονίας” στη Συμμαχία».
Οι έννοιες πίσω από τη δήλωση
Όταν πληροφορηθήκαμε για το περιεχόμενο αυτής της δήλωσης ζητήσαμε το σχόλιο παραγόντων του υπουργείου Εξωτερικών. Παρατήρησαν ότι «τα πρωτεία στη διοργάνωση εξεζητημένων εορτών, τριτοκοσμικών κοινωνικών εκδηλώσεων και πάσης άλλης φύσεως βαλκανικών πανηγυριών κατέχει αναμφισβήτητα ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας κ. Νίκολας Γκρουέφσκυ». Η έμμεση απειλή προς την κυβέρνηση του κ. Αντώνη Σαμαρά ότι τα Σκόπια εργάζονται ώστε να γίνει «υπέρβαση» των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ δείχνει πόσο πολύ ενόχλησε ορισμένους η υπερήφανη στάση της Ελλάδας, το 2008.
Όσον αφορά στο δημοσίευμα, οι αναφορές σε αληθινά γεγονότα με αδιάσειστα ντοκουμέντα όπως ήταν οι διαρροές εμπιστευτικών τηλεγραφημάτων από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο αποκαλύπτουν με σαφήνεια ποιοι ήταν οι αδιαμφισβήτητα πατριωτικοί χειρισμοί του τότε πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.
Στελέχη εκείνης της κυβέρνησης επισήμαναν μάλιστα στο “Newsbomb.gr” ότι το βέτο της ελληνικής πλευράς στο Βουκουρέστι αποτέλεσε το έσχατο μέσο ανάσχεσης της προκλητικής συμπεριφοράς και παρεμβάσεων που αφορούν σε ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας. Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η σημερινή κυβέρνηση, η οποία το απέδειξε με τους επιτυχείς χειρισμούς που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 12 Δεκεμβρίου 2012 στην Ε.Ε.
Οι επισημάνσεις Τζαφέρη
Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Τζαφέρη αναφέρθηκε στην επικείμενη συνάντηση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας κ. Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και των Σκοπίων. Ο υπουργός Άμυνας του γειτονικού κρατιδίου εξέφρασε την ελπίδα ότι «οι δύο χώρες θα βρουν μια κατάλληλη, αποδεκτή λύση για τις δύο πλευρές ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί και το τελευταίο εμπόδιο και να καταστεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ» η πΓΔΜ.
Ήταν μάλιστα προσεκτικός όταν ρωτήθηκε εάν η πΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη μίνι Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Ο Σκοπιανός υπουργός επανέλαβε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε: «Εάν συμβεί αυτό, τότε η Σύνοδος Κορυφής δεν είναι απαραίτητη».
Στρατιωτικοί αναλυτές με εμπειρία στο ΝΑΤΟ παρατήρησαν πάντως ότι η κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκυ φαίνεται να έχει πονέσει από την αναμόχλευση του «όχι» που είπε ο κ. Καραμανλής στο Βουκουρέστι. Δεν είναι τυχαίο (ακόμα και σημειολογικά) πως επελέγη για να απαντήσει στο δημοσίευμα του “Newsbomb.gr” μέσω του απολύτως ελεγχόμενου πρακτορείου ειδήσεων ΜΙΑ ο αλβανικής καταγωγής υπουργός Άμυνας. Οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι ο κ. Ταλάτ Τζαφέρη προέρχεται από το κόμμα DUI του κ. Αλή Αχμέτι (που συγκυβερνά), διαδέχθηκε τον δεδηλωμένο ανθέλληνα κ. Φετμίρ Μπεσίμι, ενώ ήταν διοικητής μονάδας του UCK που είχε εμπλακεί σε ένοπλες επιχειρήσεις στο Τέττοβο το 2001.
Μούδιασμα σε Γκρουέφσκυ
Η κυβέρνηση του κ. Γκρουέφσκυ μάλιστα θορυβήθηκε έντονα επειδή την αρχική είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο ΜΙΑ (με τον απαράδεκτο τίτλο) «Οι εθνικιστές στην Ελλάδα γιορτάζουν τα πέντε χρόνια από το βέτο στο Βουκουρέστι», την αναπαρήγαγαν τα σκοπιανά ΜΜΕ επί τέσσερις ημέρες. Βέβαια δεν τόλμησε να πει κανείς για τα φερέφωνα κάποιων που συνεργάζονται με τους μακελάρηδες του UCK που αιματοκύλησαν το Κοσσυφοπέδιο και αποσταθεροποίησαν την πΓΔΜ, τα οποία διαστρεβλώνουν τα γεγονότα που οδήγησαν τον κ. Καραμανλή σ’ αυτήν την απόφαση για να καλύψουν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υποτιθέμενα «σκληρής» ιστοσελίδας “MKD”. Σε ρεπορτάζ της αναγγέλλει: «Πέντε χρόνια μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι / Η Ελλάδα γιορτάζει την ήττα της ‘Μακεδονίας’ ως ‘θαρραλέο όχι’ του Καραμανλή».
Οι συντάκτες της υποστήριξαν ότι η Ελλάδα γιορτάζει ως νίκη αυτό που στην ιστορία της πΓΔΜ μελετάται ως ορόσημο στις σχέσεις της χώρας με τη διεθνή κοινότητα, ως εχθρική κίνηση μιας γειτονικής χώρας και ως γεγονός που άλλαξε την εσωτερική και εξωτερική πολιτική της πΓΔΜ. Για να δικαιολογηθούν και τα αδικαιολόγητα κλήθηκε ο γνωστός «αντι-ευρωπαίος» πρώην πρέσβυς κ. Ρίστο Νίκοφσκυ να καταθέσει τη δική του εκδοχή για τα πράγματα.
Η μισή αλήθεια του κ. Νίκοφκσυ
Ο κ. Νίκοφσκυ ισχυρίσθηκε ότι η μεγάλη «ανατροπή» στο Βουκουρέστι «ενορχηστρώθηκε» από τις ΗΠΑ, οι οποίες γνώριζαν ότι από τη στιγμή που θα ενταχθεί η πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ακόμη και με την προσωρινή ονομασία, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αλλάξει το όνομα της χώρας. Ο επίτιμος πρέσβυς εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι η Ουάσιγκτον υλοποιεί βάσει σχεδίου το αλβανικό όνειρο για «Μεγάλη Αλβανία» και πως οι δημοτικές εκλογές που διεξήχθησαν στις 24 Μαρτίου στην πΓΔΜ κατέδειξαν πως το σχέδιο είναι να «αλβανοποιηθούν» τμήματα της χώρας.
«Σε δεύτερη φάση, θα πάμε σε κάποιας μορφής αυτονομία και θα καταλήξουμε στην ομοσπονδιοποίηση», υποστήριξε ο κ. Νίκοφσκυ. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια, όπως πράττουν πάντα παράγοντες του γειτονικού κρατιδίου.
Η πΓΔΜ ήταν το δόλωμα προς την Ελλάδα ώστε να την υπαγάγουν υπό τον στρατιωτικό έλεγχό τους μέσω του ΝΑΤΟ οι ΗΠΑ και υπό τον οικονομικό έλεγχό της η Γερμανία μέσω της Ε.Ε. Πέρα από τη διμερή διαφορά, το ρεπορτάζ της Τετάρτης αναλύεται βάσει των γεγονότων πανεύκολα από τους παρατηρητές του παιγνίου στη διπλωματική σκακιέρα.
Το «κερασάκι» της “Netpress”
Τέλος, ενδιαφέρον έχει η «ανταπόκριση» της κυβερνητικής ιστοσελίδας “Netpress” σύμφωνα με την οποία «οι Έλληνες επαίρονται δημόσια για το “παράνομο βέτο” στην ένταξη της “Μακεδονίας” όχι μόνο στο ΝΑΤΟ αλλά και στην Ε.Ε.». Η «ανταποκρίτρια» της “Netpress” περιγράφει το άγχος και την αμηχανία που επικρατεί στο επιτελείο του κ. Γκρουέφσκυ αλλά και την απολύτως χαλιναγωγούμενη ενημέρωση που έχει η κοινή γνώμη στα Σκόπια.
Χαρακτηριστική είναι η αντιμετώπιση που είχε η σημαντικότερη προσωπικότητα του γειτονικού κρατιδίου και ιδρυτής του το 1991, ο συγχωρεμένος Κίρο Γκλιγκόρωφ από τις μικρότητες των “μακεδονιστών” του κ. Γκρουέφσκυ. Ακόμα δεν έχει απαντηθεί ποιοι θέλησαν να τον δολοφονήσουν τον Οκτώβριο του 1995 όταν ανατίναξαν το αυτοκίνητό του, όπως και γιατί επιχειρείται να επιβληθεί λήθη στην άποψή του ότι οι σλαβικής καταγωγής κάτοικοι της πΓΔΜ δεν έχουν κάποια σχέση με το ελληνικό φύλο των αρχαίων Μακεδόνων.

Όταν απεβίωσε ο Γκλιγκόρωφ πέρυσι τον Ιανουάριο, το εθνικιστικό καθεστώς του κ. Γκρουέφσκυ όχι μόνο δεν κήδεψε τον πρώτο πρόεδρο των Σκοπίων με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά τον εξευτέλισε, περιφέροντάς τον στους δρόμους της πόλης με ένα φορτηγάκι.
Όσον αφορά για το βέτο από τον κ. Καραμανλή, το ερώτημα είναι διαχρονικό και συνάμα επίκαιρο: Πονούν τα παλληκάρια κ. Γκρουέφσκυ; 

newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Με τροπολογία αθώωσαν τους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα

tropologia-trapezesΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!! 


Οργή και αγανάκτηση προκαλεί  στον ελληνικό λαό η σκανδαλώδης ενέργεια των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν… στα “μουλωχτά” τροπολογία με την οποία χορηγήθηκε ποινική ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια, ύψους περίπου 270 εκατομμυρίων ευρώ, που  έχουν χορηγήσει, με σχεδόν ανύπαρκτες εγγυήσεις, στα δύο μεγάλα κυρίως κόμματα. Σημειώνεται, ότι η προκλητική αυτή ενέργεια έγινε
την ώρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης,
ολοκληρώνουν την έρευνά τους για το σκάνδαλο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, είχε προκύψει τόσο για τους υπεύθυνους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όσο και για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. 

Την κατάπτυστη τροπολογία, που ήταν μάλιστα εκπρόθεσμη, κατέθεσαν την Πέμπτη στη Βουλή οι νεοδημοκράτες βουλευτές Δ. Χριστογιάννης, Δ. Τσουμάνης, Δ. Σταμενίτης, λίγη ώρα πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις».

Την ψήφισαν μέσα… σε ένα λεπτό! Για το μείζον αυτό θέμα οι παρόντες μπλε και πράσινοι βουλευτές χρειάστηκαν να αποφασίσουν ένα… ολόκληρο λεπτό!!! Απολαύστε τους σχετικούς διαλόγους όπως καταγράφηκαν στα πρακτικά της Βουλής:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): Ερωτάται το Σώμα:
Γίνεται δεκτή η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37;
ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτή, δεκτή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ   ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κατά πλειοψηφία.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά): 

Συνεπώς, η τροπολογία με γενικό αριθμό 390 και ειδικό αριθμό 37 έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία και εντάσσεται στο νομοσχέδιο ως ίδιο άρθρο. 

Η τροπολογία που έχει αναδρομική ισχύ, εκτός από τα δάνεια των κομμάτων αφορά και στα θαλασσοδάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες σε ιδρύματα όπως το Μέγαρο Μουσικής αλλά και διάφορες ΜΚΟ.
Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Δεν συνιστά κατά τη έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα για τον πρόεδρο τα μέλη του Δ.Σ και τα στελέχη των τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού
χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: 

α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και 
β)τηρήθηκαν, κατά τη χορήγησή τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΠΔΕ)». Όπως αναφέρεται μάλιστα στην εισηγητική έκθεση «… η διάταξη καταλαμβάνει και τα ήδη χορηγηθέντα ή εκκρεμή δάνεια». www.directnews.gr

Για την ιστορία τα κόμματα είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες Αγροτική (τα δάνεια της “πέρασαν” στην Πειραιώς), MarfinEgnatiaBank, Τράπεζα Αττικής, Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς. 
 (Δείτε αναλυτικά στον πίνακα το ύψος των δανείων).
tropologia-trapezes tropologia-trapezes tropologia-trapezes
Διαβάστε περισσότερα » »

Aλουμίνιο: Ο κρυμμένος φονιάς

Το αλουμίνιο είναι τόσο επικίνδυνο για το ανθρώπινο σώμα, ώστε προκαλεί βλάβες στον οργανισμό ακόμη και σε μικρές ποσότητες..

Τα αλουμινένια κουτιά αναψυκτικών και μπύρας εγχύουν αλουμίνιο στα ποτά που καταναλώνουμε. Οι κατσαρόλες που είναι φτιαγμένες από αλουμίνιο αλλοιώνουν τις τροφές που τρώμε, όπως και το αλουμινόχαρτο στο οποίο τυλίγουμε το φαγητό.....

Το επεξεργασμένο τυρί, τα έτοιμα μίγματα για κέικ, τα εμβόλια, η βρεφική πούδρα, το κραγιόν, τα αποσμητικά, τα ρινικά σπρέι, τα αντιόξινα φάρμακα –όλα περιέχουν αλουμίνιο. Είναι επικίνδυνα και τοξικά για το ανθρώπινο σώμα ..... τότε γιατί δεν υπάρχουν προειδοποιήσεις και ρυθμίσεις;; Επειδή οι ελεγκτικές αρχές έχουν εξαγορασθεί από τις ομάδες των εταιρικών λόμπι....
Το αλουμίνιο δεν υπάρχει ως ελεύθερο μέταλλο, αλλά βρίσκεται στα ορυκτά και τα μεταλλεύματα. Στην φυσική του κατάσταση δεν θέτει καμία απειλή. Υπάρχει σε αφθονία στην φύση (είναι το πιο άφθονο μέταλλο της γης), και εξάγεται με πολύ χαμηλό κόστος για πολλές χρήσεις. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και είναι πολύ ελαφρύ.

Για αυτούς τους λόγους, το αλουμίνιο χρησιμοποιείται ευρύτατα, και σε μέρη που κανείς μας δεν μπορεί να φαντασθεί... Το φοράμε, μαγειρεύουμε σε και με αυτό, βρίσκεται στις τροφές και στα ποτά μας.....

Οι ευρείες χρήσεις του αλουμινίου στα καταναλωτικά προϊόντα περιλαμβάνουν:

Αλουμίνιο στο νοικοκυριό:
Σκεύη Μαγειρικής
Αλουμινόχαρτο
Πιάτα και Μαχαιροπήρουνα
Αλουμινένια Κουτιά Φαγητών και Ποτών
Αλουμίνιο σε παρασκευάσματα Υγείας και Υγιεινής
Aντιόξινα φάρμακα
Εμβόλια
Αιμορροϊδικά Φάρμακα
Αντιδιαρροϊκά Φάρμακα
Ρινικά Σπρέι
Βρεφική Σκόνη
Τεχνητές Οδοντοστοιχίες
Κραγιόν

Πολύ συχνά το αλουμίνιο προστίθεται στα κάτωθι:
Αλεύρι για ψήσιμο
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μαγειρικό Αλάτι
Επεξεργασμένο Τυρί
Έτοιμο Μίγμα για Κέικ
Αναπόφευκτοι Κίνδυνοι
Το αλουμίνιο δεν χρησιμοποιείται μόνο σε μία τεράστια γκάμα προϊόντων, αλλά η όξινη βροχή και τα χημικά απόβλητα παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εισροή του μετάλλου στον οργανισμό μας. Η όξινη βροχή διασπά το αλουμίνιο που βρίσκεται στα χωμάτινα εδάφη, και στην συνέχεια αυτό συσσωρεύεται στις υδάτινες πηγές. Στην συνέχεια μολύνει το ψάρια και τα θαλασσινά που καταναλώνουμε, και επίσης το εισπνέουμε μέσα από τον καπνό του τσιγάρου...

Επιδράσεις στο Σώμα
Από τη στιγμή που ο οργανισμός λάβει ποσότητες αλουμινίου, αυτό συσσωρεύεται σε διάφορους ιστούς του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των νεφρών, του εγκεφάλου, των πνευμόνων, του συκωτιού και του θυροειδή αδένα.
To αλουμίνιο ανταγωνίζεται με το κάλσιο για την πρόσληψη, και μπορεί να συντελέσει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης των παιδιών.

Η κατανάλωση τροφών που έχουν μαγειρευθεί σε σκεύη από αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει έντονους ερεθισμούς στα έντερα..

Οι κίνδυνοι από την τοξικότητα του αλουμινίου
Η τοξικότητα του αλουμινίου μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό:
Έλκος στο στομάχι και στα έντερα
Γαστροεντερικές Ασθένειες
Νόσος του Πάρκινσον
Δερματικές παθήσεις
Υπερδραστηριότητα
Νοητική στέρηση στα μικρά παιδιά
Διαταραχές μάθησης στα παιδιά
Παθήσεις στο Συκώτι
Πονοκεφάλους
Έντονο κάψιμο στο στομάχι
Ναυτία
Δυσκοιλιότητα
Πόνους στον κολικό
Έλλειψη ενέργειας


Εναλλακτικές λύσεις αντί του Αλουμινίου

Υπάρχουν, όμως, και εναλλακτικές λύσεις αντί της μαγειρικής με αλουμινένια σκεύη. Υπάρχουν επιλογές διαφορετικών μαγειρικών σκευών, όπως το γυαλί. Επίσης, υπάρχουν οργανικά πρόσθετα τα οποία μειώνουν τον αντίκτυπο της πρόσληψης των τοξικών ουσιών. Μία υγιεινή διατροφή η οποία αποτελείται από οργανικά τρόφιμα, τα οποία καλλιεργούνται σες περιοχές μη δηλητηριωδών εντομοκτόνων αποτελεί μία πολύ καλή λύση. Ακόμη, η καλλιέργεια τροφών για ιδιοκατανάλωση σε μέρη που έχουν σχετικά χαμηλές τοξικές ουσίες είναι μια καλή επιλογή.

Αλουμίνιο και Καρκίνος στο Στήθος

Πρόσφατες έρευνες από ολοένα και αυξανόμενο αριθμό επιστημόνων διεθνώς έχει δείξει ότι η χρήση του κοινού αποσμητικού μπορεί να συνδέεται με την δημιουργία καλοηθών όγκων στο στήθος, μία κατάσταση η οποία συνδέεται με την αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του στήθους στο μέλλον.
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό Εφηρμοσμένης Τοξικολογίας (Journal of Applied Toxicology) διερεύνησε τα αποσμητικά σώματος τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα αλουμινίου.

Η πρόσθεση του αλουμινίου, το οποίο είναι ένα χημικό που εισέρχεται στο σώμα διαμέσου του ιστού του δέρματος λειτουργεί ως αναστολέας της ποσότητας ιδρώτα που εκκρίνει το σώμα. Όμως η λειτουργία της αναστολής του ιδρώτα και της ουδετεροποίησης της σωματικής οσμής δικαιολογείται με την καθημερινή πρόσληψη υψηλών επιπέδων αλουμινίου;;

Παρομοίως, έρευνα του Πανεπιστημίου του Reading έδειξει ότι οι καρκινικοί όγκοι εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα στα μέρη του γυναικείου στήθους που είναι πλησιέστερα στο σημείο εφαρμογής των αποσμητικών. Από τις γυναίκες που μελετήθηκαν, βρέθηκαν ότι οι κύστες που βρίσκονταν στην περιοχή κοντά στη μασχάλη είχαν 25 φορές περισσότερο αλουμίνιο από την κοινή ποσότητα που βρίσκεται στο αίμα...

Σχετικά με τη Νόσο Αλτζχάιμερ, μελέτες που διεξήχθησαν στους εγκεφάλους των ανθρώπων που πάσχουν από την νόσο, βρήκαν ότι ο εγκεφαλικός ιστό εμπεριείχει συχνά υψηλά επίπεδα τοξινών που αναπτύχθηκαν από την πρόσληψη αλουμινίου.


Λόγια από τους Ειδικούς:
“Ούτε μία εταιρία καλλυντικών δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές για την παρουσία καρκινογόνων στα προϊόντα της’’.
Samuel Epstein


pentapostagma.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Nαζί Σόρος χρηματοδοτεί, ο Μπουτάρης και ο Καμίνης εκτελούν: Ο φασισμός προ των πυλών.

Μπορεί ο Ναζί και καταδικασμένος απατεώνας Σόρος να έχασε το μεγάλο του στήριγμα, τον Γιώργο Παπανδρέου, διατηρεί όμως τα ολέθρια απομεινάρια του στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο “άνθρωπος” λοιπόν που ως συνεργάτης των Ναζί (αυτός και η οικογένεια του) καρπωνόταν τις περιουσίες των Εβραίων που έπαιρναν τον δρόμο για το Άουσβιτς, φαίνεται ότι ενορχηστρώνει την άνοδο της θηριωδίας και στην Ελλάδα.


Οι αρμονικές κινήσεις Μπουτάρη και Καμίνη το τελευταίο διάστημα, μόνο “συμπτώσεις” δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.

Μπουτάρης και Καμίνης δέχονται “δωρεά” με το πρόσχημα αγοράς πετρελαίου από έναν καταδικασμένο απατεώνα.  

Χωρίς να ανοίξει μύτη. 
Αντίθετα, γνωστές φυλλάδες παρουσιάζουν με χρυσά γράμματα την ενέργεια αυτού του μεγάλου “ανθρωπιστή” και των ολετήρων της αυτοδιοίκησης και της αξιοπρέπειας.

Αμέσως μετά, ως χορωδία, αποφασίζει ο μεν Μπουτάρης να διοργανώσει “ισλαμική προσευχή” για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, ενώ ο Καμίνης, την δημιουργία δύο τόπων “ισλαμικής λατρείας” ανά διαμέρισμα!
Και δεν βρίσκεται ουδείς να τους σταματήσει.

Προ μηνών γράφαμε ότι όποιος τολμήσει να ανοίξει την πόρτα στο βρώμικο χρήμα του Σόρος, ανοίγει την πόρτα και στην γενοκτονία. Γιατί;

Από το Κοσσυφοπέδιο, εως την Λιβύη, την Αίγυπτο και τώρα την Συρία, όλες οι “εξεγέρσεις” και οι “αντιπολιτεύσεις” χρηματοδοτήθηκαν από τον Σόρος. Φανερά, όχι κρυφά.

Τώρα ο λαός της Λιβύης σφάζεται, υποφέρει και ο φυσικός της πλούτος φεύγει τράνζιτ από τους μουλάδες στους “χορηγούς της απελευθέρωσης”. Στην Αίγυπτο ο λαός ξεσηκώνεται ενάντια στους γενοκτόνους δυνάστες που του επέβαλλαν οι “χορηγοί”.

Στην Συρία, η γενοκτονία είναι στο αποκορύφωμα της, ο λαός της δίνει τον τιτάνιο αγώνα για να αποκρούσει τους εισβολείς.

Αυτή είναι η “προσδοκία” και για την Ελλάδα. 
Οι ισλαμοφασίστες είναι τα ιδανικά τάγματα εφόδου για κάθε βάρβαρη εξουσία. 
Οι “Κόνδορες” για την Αργεντινή, Οι “Κόντρας”, οι τσέτες, τα Βοσνιακά SS για το Ράιχ.

Δεν χρειάζεται κάποια “συνωμοτική” επεξήγηση για τον λόγο που ο υπάνθρωπος δημιουργεί το χάος. ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ από το χάος.

Πλουτίζει από το ναρκεμπόριο που καλπάζει, αφού αυτός ξεπλένει το χρήμα μέσω των “ανθρωπιστικών” ΜΚΟ που μετουσιώνονται σε Funds και βαπτίζονται “επενδυτικά προϊόντα”.

Μα κυρίως, είναι το δουλεμπόριο. Η “επένδυση¨ ” της σφαγή στην Συρία, δημιούργησε σε χρόνο μηδέν, εκατοντάδες χιλιάδες “πελάτες”.

Άμεση προσέλκυση “νόμιμου” χρήματος για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των δύστυχων εκτοπισμένων και δισεκατομμύρια παράνομου πλούτου, στο αίμα των πνιγμένων παιδιών από τους δουλέμπορους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η χυδαία προπαγάνδα των κατ’ επάγγελμα ανθρωπιστών, εξαντλείται στην σφαλιάρα του ρατσιστή και αποκρύπτει τους δεκάδες χιλιάδες δολοφονημένους πρόσφυγες.

Από τον πάτο του Αιγαίου, από τα σφαγεία για εμπορία οργάνων, από τα μπουντρούμια των απαγωγών όπου άτυχοι πρόσφυγες βασανίζονται και δολοφονούνται για λύτρα.



Εάν αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εάν έβγαιναν προς τα έξω, θα αποθάρρυναν τα μελλοντικά θύματα αφού θα γνώριζαν ότι ο “παράδεισος” που τους υπόσχονται οι δουλέμποροι “ανθρωπιστές” είναι στην πραγματικότητα ο θάνατος, ο βασανισμός, η εξαθλίωση.

Όσοι δύστυχοι καταφέρνουν να επιβιώσουν, διαπιστώνουν ότι γίνονται βαποράκια λαθρεμπορίου, πρέζας, όπλων, σάρκας, χωρίς δικαίωμα επιλογής – διαφυγής.

Και η Ελλάδα, από λίκνο του ανθρωπισμού, κατάντησε θέατρο μίας ατέλειωτης σφαγής και ανθρώπινης εκμετάλλευσης. 

Μίας γενοκτονίας, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που ενορηστρώνεται από άθλιους κερδοσκόπους και πολιτικούς αχυράνθρωπους.

Δεν ξέρω εάν θα προλάβουμε να ανατρέψουμε τα επιδοτούμενα σχέδια των Μπουταροκαμίνηδων, που θέλουν μία κοινωνία τρόμου, χάους, απόλυτα ελέγξιμη μαζί με τους φυσικούς πόρους. Όπως στην Λυβύη, την Συρία κλπ.

Αυτό που είναι δεδομένο, είναι πως εάν δεν τα καταφέρουμε, δεν θα αξίζουμε την επιβίωση μας. Ούτε ως μονάδες ούτε ως Ελλάδα.
20130406-101414.jpg


George Soros:
Chairman of Soros Fund Management LCC, a private investment management firm that serves as principal advisor to the Quantum Group of Funds, based in the Netherlands Antilles, a Caribbean tax haven. 

“George Soros is known as the wealthiest speculator of all time. 
His trading all took place in the Netherlands Antilles, where his earnings compounded tax free,” reports turtletrader.com http://www.turtletrader.com/oig.html
The Netherlands Antilles is described by the CIA as a “transshipment point for South American drugs bound for the US and Europe” and “money-laundering center.”

Ο Σόρος, η πρέζα και ο νόμος.

1979: Soros signs a consent decree in United States District Court, in a Securities and Exchange Commission case involving stock manipulation. Source: Connie Bruck, “The World According to Soros,” The New Yorker, January 23, 1995.

1986: Soros fined $75,000 by the Commodity Futures Trading Commission “for having held positions in excess of speculative limits.” Source: Connie Bruck, “The World According to Soros,” The New Yorker, January 23, 1995.

1990: Colombia initiates “Apertura” program, enabling drug kingpins to buy Colombian banks and more easily launder their drug money.

1990, August: U.S. Drug Enforcement Agency (DEA) agents claim Banco de Colombia and other banks are conduits for drug money (source: Reuters

1992: Soros breaks the Bank of England. “He is widely known as the man who broke the pound, after helping force sterling out of Europe’s exchange rate mechanism in 1992,” the BBC notes.

1994, January: With backing from Britain’s Barclay and Holland’s ING and Morgan Greenfield (a subsidiary of Germany’s Deutsche Bank), the Cali-based Galinski Group purchases Banco de Colombia.

1994, August: George Soros takes a 9 percent interest in Banco de Colombia. Source: Reuters, August 19, 1994.

1994, September: The Drug Enforcement Administration (DEA) issues report, “Colombian Economic Reform: The Impact on Drug Money Laundering within the Colombia Economy,” warning of “the purchase of financial institutions by Colombia drug organizations.”

In an apparent reference to Banco de Colombia the report said that, “Recently, suspicions were raised when a major Colombian bank was sold to a wealthy Colombian family for a price 15 percent above government expectations. 

The bank maintains branch offices in Panama and the Cayman Islands and is the parent company of another bank in Miami, Florida. A source reported that the family was associated with a major Colombian drug cartel.”

1997: Prime Minister Mahathir bin Mohamad accuses Soros of bringing down the Malaysian currency.

2002, December: Soros found guilty of insider trading in France. 
“A Paris court found Mr. Soros guilty of profiting from inside knowledge of a 1988 takeover bid for Societe Generale, a French bank,” 

BBC notes. see: http://news.bbc.co.uk/1/hi/business/2594273.stm
 http://asimpiestos.blogspot.com/2013/04/n.html#more
olympia.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »