Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ: Ο ΞΕΝΟΜΑΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ!

«χαρτονόμισμα χωρίς αντίκρισμα» 
ο διορισμένος Πρωθυπουργός

Ο Λουκάς Παπαδήμος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, όταν τελείωσε το σχολείο το 1965,  μετέβη στις ΗΠΑ, προκειμένου να σπουδάσει Φυσική! Η σχολή της Φυσικής εκείνο το διάστημα στην Ελλάδα, ήταν ίσως η πιο περιζήτητη, ειδικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με καθηγητές που προσέδιδαν υψηλό κύρος και ποιότητα στις σπουδές. 
Καθηγητές του διαμετρήματος του Καίσαρα Αλεξόπουλου (φυσικός, Ακαδημαϊκός και εκ των συνευφευρετών της συσκευής ΒΑΝ), αλλά και του Δημητρίου Κάππου (Μαθηματικού), καθιστούσαν τη Σχολή της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από τις πιο αξιόλογες παγκοσμίως. Και όμως, ο κ. Παπαδήμος την…περιφρόνησε, μεταναστεύοντας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ)!!!
Γιατί άραγε ο Λουκάς Παπαδήμος εγκατέλειψε την Ελλάδα, για να φοιτήσει στην Αμερική; Προφανώς διότι είχε από μικρός το μικρόβιο της ξενομανίας, ίσως όμως και διότι η εισαγωγή του στο Ινστιτούτο των ΗΠΑ ήταν άνευ εξετάσεων!
Γιατί όμως αποφοίτησε μετά από 5 χρόνια και όχι τέσσερα (4), όσα είναι τα έτη σπουδών στη Φυσική; Και το κυριότερο: όταν ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του ως ηλεκτρολόγος μηχανικός (1972), γιατί ο Λουκάς Παπαδήμος χρειάστηκε έξι χρόνια για να περατώσει το διδακτορικό του στα οικονομικά (1978); Έξι χρόνια για ένα διδακτορικό στην οικονομία;
Γι’ αυτό εμφανίζεται σήμερα ως φωστήρας, ο διορισμένος Πρωθυπουργός; Ποιος; Ναι, ο Λουκάς Παπαδήμος, αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην νομισματική Ένωση με αλλοιωμένα στοιχεία!
Από το 1978, όταν ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στις ΗΠΑ, ο σημερινός Πρωθυπουργός παρέμεινε για 7 ακόμη χρόνια στο εξωτερικό, για να έρθει τελικά στην Ελλάδα το 1985, σε ηλικία 38 ετών!!!

Ο Λουκάς Παπαδήμος, με αυτή την πολυετή παραμονή του στο εξωτερικό, δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία! Στο βιογραφικό του δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για στρατιωτική θητεία Παπαδήμου και βεβαίως ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει σε σχετικές επίμονες ερωτήσεις..
Τι θυμίζει ο Παπαδήμος; Περίπτωση σαν αυτές του Τσοχατζόπουλου, Σαμαρά και άλλων πολιτικών ταγών, που δεν υπηρέτησαν στον στρατό! Και αν σε αυτούς προσθέσουμε τον Παπανδρέου (αυτός υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό), τότε καταλαβαίνουμε πώς και γιατί έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια η Ελλάδα!
Ο Έλληνας που δεν δείχνει εμπράκτως τον πατριωτισμό του μέσα από το χακί, Έλληνας που δε υπηρετεί ως στρατιώτης την Πατρίδα, μοιάζει με κολεό άνευ ξίφους, αγγείον άνευ οίνου, κέλυφος άνευ ωού. Και για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους, τους οποίους καταλαβαίνει καλύτερα ο κ. Παπαδήμος:
Έλληνας που δεν υπηρετεί την Πατρίδα ως στρατιώτης, είναι «χαρτονόμισμα άνευ αντικρίσματος»!

Σημ. Όποιος πει ότι ο Σαμαράς "υπηρέτησε στον στρατό", θα πει βλακεία. Ο Σαμαράς κατετάγη στο ναυτικό τον Ιούλιο του 1976 και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους εξαγόρασε την θητεία του με 21.000 δρχ.!!! Σε ηλικία 26 ετών παρακαλώ και εν καιρώ επιστρατεύσεως λόγω των γεγονότων της Κύπρου, ο Α. Σαμαράς, βρήκε τον τρόπο (!) να εξαγοράσει τη θητεία του (βουτυρομπεμπές)! Το 1977 υπηρέτησε 3 ακόμη μήνες από το "υπόλοιπο" της θητείας του! Κολαγιόπαις ήταν, ως κολέγιο και λούφα εξέλαβε το στρατό!

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Διασυνδεόμενα Νοσοκομεία Κοζάνης –Πτολεμαϊδας: Aπό 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Γ. Νοσοκομείο Κοζάνης


Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των Παθολογικών Κλινικών των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης –Πτολεμαϊδας και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες με το καλύτερο δυνατό τρόπο η Διοίκηση ενημερώνει ότι από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.


Η ρύθμιση αυτή αφορά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς.

Σε ότι αφορά τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα Παθολογικά Ιατρεία που θα λειτουργούν κανονικά, καθημερινά στο Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας για τους ασθενείς.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αποφάσεις του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, παρουσία και της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, η οποία επεσήμανε την ανάγκη στήριξης της τοπικής κοινωνίας, δημιουργώντας δημοτικές επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν δέκα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Ομοφωνία και ταύτιση των απόψεων των μελών του Δικτύου επικράτησε σε όλα τα θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησης αφορούσαν τη στάση του Δικτύου έναντι της διαφαινόμενης πώλησης μονάδων παραγωγής ενέργειας και της ανησυχητικής καθυστέρησης της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης για την κατανομή του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Για το πρώτο θέμα αποφασίστηκε η αναζήτηση κεφαλαίων για συμμετοχή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων στην εξαγορά των μονάδων αλλά και πραγματοποίηση επενδύσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ σε ότι αφορά στην καθυστέρηση της απόφασης κατανομής η στάση του Δικτύου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της συνάντησης που θα επιδιώξουν τα μέλη του Δικτύου με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τα ενεργειακά θέματα καθώς αποφασίστηκε η πραγματοποίηση προσυνεδριακού διαλόγου και στη συνέχεια συνεδρίου, ενώ ταυτόχρονα θα διερευνηθεί η ευρωπαϊκή εμπειρία σε παρόμοια θέματα με επισκέψεις σε ενεργειακούς Δήμους της Ευρώπης και αδελφοποιήσεις ενεργειακών πόλεων.

Τέλος, διοικητικού χαρακτήρα, αλλά ιδιαίτερα σημαντική, ήταν η απόφαση για ψήφιση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Λουκέτο στην Παθολογική του Μποδοσάκειου - «Είχαμε χτυπήσει έγκαιρα τον κώδωνα κινδύνου αλλά δεν τον άκουσε κανείς», δηλώνει ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστος Κατσίνας


Λουκέτο βάζει η παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, για ένα δεκαήμερο από την Δευτέρα 20 έως και 29 Φεβρουαρίου, με απόφαση της κοινής διοίκησης των διασυνδεομένων πλέον νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης, και ως εκ τούτου τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά θα πρέπει να απευθύνονται στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.


Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της κοινής διοίκησης των δύο διασυνδεομένων νοσοκομείων, η οποία έχει συγκεκριμένα ως εξής:
«Στα πλαίσια αναδιάρθρωσης της λειτουργίας των Παθολογικών Κλινικών των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης –Πτολεμαΐδας και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πολίτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η Διοίκηση ενημερώνει ότι από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Η ρύθμιση αυτή αφορά στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς.
Σε ότι αφορά τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τα Παθολογικά Ιατρεία που θα λειτουργούν κανονικά, καθημερινά στο Νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας για τους ασθενείς».

Αυτό που δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση αλλά είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, είναι ότι το κλείσιμο της παθολογικής του Μποδοσάκειου οφείλεται στην έλλειψη γιατρών, καθώς καλείται να λειτουργήσει με δύο μονάχα γιατρούς, οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το πλαφόν των εφημεριών τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καλυφθούν εφημερίες της εν λόγω κλινικής για όλο τον μήνα, όπως δήλωσε στον «Π» ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας.

Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα με την παθολογική του Μποδοσάκειου δεν είναι σημερινό, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα προέκυψε και τον περασμένο Δεκέμβριο, που πάλι δεν μπορούσαν να βγουν οι εφημερίες για να λειτουργήσει κανονικά η παθολογική στις γιορτές των Χριστουγέννων και η διοίκηση είχε προχωρήσει τότε στην απόσπαση των δύο ογκολόγων του νοσοκομείου στην παθολογική. Αποσπάσεις που τους οδήγησαν σε υποβολή παραίτησης, οι οποίες ωστόσο δεν έγιναν δεκτές από τη διοίκηση, ενώ το ίδιο διάστημα το επιστημονικό συμβούλιο του Μποδοσάκειου χτυπούσε κώδωνα κινδύνου, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη η αποσπασματική λειτουργία της κλινικής και καλούσε τη διοίκηση να κλείσει η παθολογική για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα το επιστημονικό συμβούλιο του Μποδοσάκειου είχε υποβάλλει στις 19 Δεκεμβρίου 2011 την παραίτησή του διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί η συγκεκριμένη κλινική, αφού λειτουργεί εδώ και καιρό με δανεικούς γιατρούς άλλων ιατρικών μονάδων του νοσοκομείου και με προσωρινές αποσπάσεις νοσοκομειακών γιατρών από τη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία, και είχε προτείνει στη διοίκηση να κλείσει για λόγους επικινδυνότητας την Παθολογική διότι «διακυβεύεται η περίθαλψη των πολιτών».

«Είναι λυπηρό που κλείνει για ένα δεκαήμερο η παθολογική κλινική, αλλά εμείς είχαμε επισημάνει έγκαιρα την ανάγκη να βρεθούν γιατροί για να μπορέσει να λειτουργήσει η κλινική», δήλωσε ο κ. Κατσίνας στον «Π», τονίζοντας ότι «είχαμε χτυπήσει έγκαιρα τον κώδωνα του κινδύνου αλλά… δεν τον άκουσε κανείς και φτάσαμε σήμερα σε αυτή την κατάσταση», σημειώνοντας μάλιστα ότι ο κίνδυνος του λουκέτου μπορεί να γίνει μόνιμος εφόσον δεν στελεχώνεται με γιατρούς η κλινική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το πρόβλημα λειτουργίας της παθολογικής κλινικής αλλά και για τις παρενέργειες που προξενεί η απόσπαση ιατρών από άλλες κλινικές ή τμήματα του νοσοκομείου είχε κληθεί εκτάκτως τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μποδοσάκειο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος είχε καταγγείλει επίσης ότι υπάρχει θέμα επικινδυνότητας συνέχισης της λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Βαρνάβας είχε απευθύνει μάλιστα έκκληση στους πολίτες της περιφέρειάς μας να πάρουν την τύχη της υγείας τους στα χέρια τους, διότι, όπως είχε καταγγείλει «η Δυτική Μακεδονία είναι η πιο παραμελημένη περιφέρεια υγειονομικά», λέγοντας: «Δεν αρκεί η δική μας φωνή να ανατρέψει αυτή την κατάσταση». Χρειάζεται η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι ίδιοι πολίτες να αντιληφθούν ότι πλέον η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο, ότι πρέπει να στηρίξουν τον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών στον αγώνα που δίνουν «να κρατηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με ραγδαίους ρυθμούς, την ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέρονται ετοιμάζονται να κάνουν πανηγύρι». Ταυτόχρονα είχε καταγγείλει ότι στόχος της διάλυσης του ΕΣΥ «είναι να δοθούν νοσοκομειακές υποδομές στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με συνέπεια η Δυτική Μακεδονία να μείνει αποψιλωμένη από δημόσια νοσοκομεία και να βρεθούν οι πολίτες στο έλεος του Θεού. Και όποιος ζήσει έζησε».
ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απο την Ελλαδα ερχεται η ελπίδα για την σωτηρία απο την παγκοσμια ενεργιακή κρίση

Εντυπωσιασμένοι από τα εφτά τμήματα ερευνών της ομάδας Defkalion Green Technologies έμεινε η διεθνής κοινότητα ερευνών ψυχρής σύντηξης μετά από την επίσκεψη τους στην Ελλάδα. Δηλώσαν ότι με την ευρηματικότητα και την ταχύτητα που δουλεύει η Ελληνική ομάδα σε λίγο καιρό θα μπορούν να αποκαταστήσουν την ενέργεια όλης Ελλάδας, της Ευρώπης ακόμα και όλου του κοσμου!!

Απίστευτο;; και ομως αληθινό!!! Το προϊόν που θα λύσει τους..........
ανθρώπους απτά δεσμά τους μια για πάντα θα κυκλοφορήσει στην αγορά πιο γρήγορα απο όσο περιμέναμε. Η τιμή του θα είναι ανταγωνιστική αλλά τα καύσιμα του πολύ φθηνά (π.χ υδρογόνο μπορεί να παράγει ο καθένας μας με ηλεκτρόλυση, χρειάζεται μια μπαταρία, 2 καλώδια, νερό και αλάτι) το νικέλιο και το υδρογόνο που θα χρησιμοποιείται σαν καύσιμο για την λειτουργιά του αντιδραστήρα θα κρατάει για 6 μήνες χωρίς ανεφοδιασμό και θα κάνει συνεχή παραγωγή ενεργείας!!!!


i-zoi-enos-taxiideoti.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η σύγχρονη βιομηχανία τού καρκίνου

Βρισκόμαστε στην αυγή τού 21ου αιώνα, την εποχή τής ηλεκτρονικής τεχνολογίας, των κομπιούτερς, τής εικόνας και των πληροφοριών. Η έκρηξη τής τεχνολογίας, ο ψηφιακός φανταστικός κόσμος που ζούμε, μας έχουν οδηγήσει στην απομάκρυνσή μας από την φύση. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό καταναλωτικό σύστημα που έχει επικρατήσει και το εξουσιαστικό κερδοσκοπικό μοντέλο διακυβέρνησης όλων σχεδόν των κρατών, έχουν φέρει την πρόωρη εξάντληση των φυσικών πόρων.

Η καθολική μόλυνση τού πλανήτη μας (ατμόσφαιρα, υπέδαφος, υδροφόρος ορίζοντας) έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση τής υγείας όλων των ειδών τού φυτικού και τού ζωικού και βασιλείου.

Στις άρρωστες «πολιτισμένες» κοινωνίες μας, ο υγιής άνθρωπος αποτελεί ένα είδος εξαίρεσης, που σπανίζει όλο και περισσότερο.

Στην Δύση, μόνο το 2%(!) τού πληθυσμού πεθαίνει πλέον από φυσικά αίτια, ενώ περίπου το 90% των θανάτων αποδίδεται στις λεγόμενες εκφυλιστικές ασθένειες. Μία από αυτές, που εξελίσσεται ίσως στην πιο θανάσιμη, είναι και ο καρκίνος.

Ο καρκίνος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη αιτία θανάτου για το σύγχρονο άνθρωπο. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, το 2002 καταγράφηκαν 10,9 εκατομμύρια νέα κρούσματα καρκίνου στον κόσμο και σημειώθηκαν 6,5 εκατομμύρια θάνατοι από αυτόν. Κάθε χρόνο, τα θύματα από καρκίνο στον πλανήτη μας έχουν έντονα αυξητική τάση με την πλειονότητα των κρουσμάτων να εμφανίζεται στις αναπτυσσόμενες χώρες. Για το 2007, η ίδια εταιρεία ανακοίνωσε, ότι πέθαναν 7,6 εκ. άνθρωποι, για το 2009 οι θάνατοι έφθασαν τα 8 εκ., ενώ το 2010 άγγιξαν τα 8,5 εκ.. Σύμφωνα με την πρόβλεψη τής Π.Ο.Υ. (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας), ο αριθμός των θανάτων από καρκίνο αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τα 10 εκ. το 2015! Τέλος, υπολογίζεται, ότι μέχρι το 2025 ένας στους δύο ανθρώπους θα νοσήσει από κάποια μορφή καρκίνου!

Παρά τις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις, η συμβατική Ιατρική μάς διαβεβαιώνει καθημερινά σκορπώντας υποσχέσεις, ότι τα φάρμακά της και οι μεθοδολογίες της εξελίσσονται (γονιδιακές θεραπείες, νανοτεχνολογία, βλαστοκύτταρα, νέα έξυπνα φάρμακα κ.ά.) και πως οι θεραπείες τού καρκίνου και των άλλων εκφυλιστικών ασθενειών είναι γι΄ αυτήν θέμα χρόνου.

Όπως δηλαδή υποσχόταν πριν από 60-70 χρόνια με τα χημικά συνθετικά φάρμακα, τα εμβόλια, την πυρηνική Ιατρική και την εξέλιξη τής μικροχειρουργικής. Τότε, αρχικά, κάποιες επιδημικού τύπου ασθένειες εξαφανίστηκαν, όπως η ελονοσία, η φυματίωση, κάποιες λοιμώξεις, παιδικές ασθένειες κ.ά.. Όμως, ο κύριος λόγος τής εξαφάνισης αυτής ήταν το καθαρόραπΌ, οι αποχετεύσειςις μέρες μας: «Κνθήκες υτρός ή θεραπευτής, ή μέσο, ή φάρμακο, δεν μπορεί να θεραπεύσει οποιαδήποτε νόσο. Η μόνη δύναμη, που μπορεί να επιφέρει ίαση σε οποιαδήποτε πάθηση, είναι η ίδια η αυτοθεραπευτική δύναμη τού κάθε οργανισμού. Επομένως, οι ιατροί, θεραπευτές και τα μέσα τους, είναι αποκλειστικά και μόνο αρωγοί στην προσπάθεια αυτή».

Στις αρχές τής δεκαετίας τού ΄70, ένας αμερικανός ασθενής, ο Σαμ Σόεμαν, πληροφορήθηκε, ότι είχε καρκίνο στο ήπαρ κι ότι δεν υπήρχε θεραπεία γι΄ αυτόν. Οι γιατροί τον διαβεβαίωσαν, ότι θα πέθαινε σε τρεις μήνες. Ο Σαμ απεβίωσε ακριβώς στούς τρεις μήνες επιβεβαιώνοντας τούς γιατρούς του. Ωστόσο, η νεκροψία έδειξε, ότι η διάγνωση ήταν λανθασμένη! Είχε πραγματικά όγκο στο ήπαρ, όμως ήταν καλοήθης και πολύ μικροσκοπικός και το κυριότερο δεν είχε κάνει καμμία μετάσταση. Αιτία τού θανάτου του δεν βρέθηκε ποτέ και τεκμηριωμένα δεν ήταν ο καρκίνος. Μετά από πολλές συσκέψεις, οι γιατροί του με την συμβολή ψυχολόγων συμπέραναν, ότι: Πέθανε, επειδή οι γιατροί του τον έπεισαν, ότι η ασθένειά του ήταν θανατηφόρα. Ουσιαστικά ενεργοποίησαν την αρνητική αυθυποβολή μέσα στον οργανισμό του, το φαινόμενο nocebo.

Μέσα από πολλές κλινικές μελέτες και πειράματα, επιστήμονες έχουν αποδείξει κλινικά το φαινόμενο ή αποτέλεσμα nocebo, όπως ακριβώς και το αντίθετο από αυτό φαινόμενο placebo. Επομένως, ένα μεγάλο ποσοστό καρκινοπαθών επιδεινώνονται, νοσούν και τελικά πεθαίνουν από την δύναμη, που ασκεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο επάνω τους. Επίσης, υπάρχουν πλέον βάσιμες απόψεις, ότι το φαινόμενο nocebo μπορεί να προκαλέσει νέο καρκίνο ή μετάσταση τού καρκίνου! Το πλέον σίγουρο είναι, ότι οι δυνάμεις, που εμπλέκονται στο φαινόμενο nocebo, είναι πολύ ισχυρές. Μέχρι σήμερα, οι μηχανισμοί αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν ηθελημένα (;) άγνωστοι στην συμβατική Ιατρική…

Έτσι, λόγω άγνοιας και φυσικά αλαζονείας τους, οι συμβατικοί γιατροί ενεργοποιούν το φαινόμενο nocebo στούς ασθενείς τους υποβάλλοντάς τους αρνητικά με θανατηφόρες προτροπές, όπως «έχετε κακοήθη όγκο», «κινδυνεύετε από μετάσταση στούς πνεύμονες», «έχετε πέντε με έξι μήνες ζωή» κ.ά… Κάποιοι γιατροί ωστόσο, αποφεύγουν να λένε στούς ασθενείς τους, ότι έχουν καρκίνο, γνωρίζοντας, ότι αυτό θα αποβεί μοιραίο για την εξέλιξη τής ασθένειας και τής ζωής τους. Όμως, στην πορεία τής συμβατικής θεραπείας που ακολουθεί, οι ασθενείς αντιλαμβανόμενοι ότι έχουν καρκίνο, τρομοκρατούνται, καταρρέουν και υποκύπτουν στο φαινόμενο nocebo.

Αν πιστέψετε, ότι έχετε καρκίνο ή ότι θα πεθάνετε απ΄ τον καρκίνο, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στην πρώτη περίπτωση να πάθετε καρκίνο, ενώ στη δεύτερη να πεθάνετε απ΄ τον καρκίνο, τον οποίο ήδη έχετε. Τα άτομα, τα μόρια, τα κύτταρα και τα γονίδιά μας ως πιστοί στρατιώτες ακολουθούν τις εντολές, που δέχονται απ΄ τον στρατηγό, δηλαδή τον εγκέφαλο. Με άλλα λόγια είμαστε οι πεποιθήσεις μας. Τα κύτταρα των οργάνων μας πειθαρχούν και αντιδρούν ανάλογα με την εντολή - πληροφορία, που θα πάρουν από τις σκέψεις μας ή τη συμπεριφορά μας, όπως οι στρατιώτες πειθαρχούν στις διαταγές των ανώτερων τους. Άλλωστε, οι σκέψεις μας είναι μορφές ενέργειας και πληροφοριών, που επηρεάζουν άλλες μορφές ενέργειας, όπως αυτές των κυττάρων του σώματός μας. Έτσι εξηγείται και το φαινόμενο nocebo.«Αν και ο καρκίνος εμφανίζεται στις κοινωνίες μας όλο και πιο συχνά, η βιομηχανία τού καρκίνου δεν θα βρει ποτέ θεραπεία»
Δρ. Βέρνορ Κόλεμαν

Υπάρχει όμως, και ο άλλος δρόμος, η άλλη οπτική τού καρκίνου. Αν κάποιος καρκινοπαθής υιοθετήσει την πεποίθηση, ότι ο καρκίνος είναι ένας αντιρροπιστικός μηχανισμός επιβίωσης και όχι κατάρα, ή μια ένδειξη, για να φροντίσει τις παραμελημένες πτυχές τής ζωής του και να αλλάξει τις λανθασμένες συνήθειές του, φτάνοντας στα αίτια του καρκίνου του, τότε μπορεί να αντιστρέψει την πορεία αυτή και έχει πολλές πιθανότητες να επιζήσει. Αν τώρα ακολουθήσει την συμβατική Ιατρική κάνοντας χειρουργεία, χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, θα μειώσει κατά πολύ τις πιθανότητες αυτές. Ελάχιστοι, που καταφέρνουν και επιζούν ακολουθώντας τις συμβατικές θεραπείες, εγκωμιάζουν τούς γιατρούς τους και τις ιατρικές θεραπείες, που τους έσωσαν. Αυτό βέβαια συμβαίνει, επειδή η πλειοψηφία των νεκρών καρκινοπαθών δεν μπορούν να εκφέρουν άποψη…

Αλήθεια, γνωρίζετε πόσοι είναι οι επιζήσαντες μετά από τις συμβατικές θεραπείες; Τα ποσοστά είναι θλιβερά. Αν και η ιατρική κοινότητα προσπαθεί να παρουσιάζει αυξημένα ποσοστά επιβίωσης μετά από τις θεραπείες της, τα πραγματικά ποσοστά επιβίωσης είναι ελάχιστα, συγκεκριμένα 3%-5%! Το 1985 το πολύ γνωστό και έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Scientific American (τεύχος Νοεμβρίου) κοινοποίησε ένα άρθρο καταπέλτη, που έλεγε, ότι η χημειοθεραπεία είναι αποτελεσματική μόνο στο 3% των περιπτώσεων! Επίσης, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1993 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Journal of the National Cancer Institute, τα αποτελέσματα μιας μεγάλης μελέτης για την χημειοθεραπεία. Και εδώ η χημειοθεραπεία ήταν αποτελεσματική μόνο στο 3% των περιπτώσεων, ενώ σε ένα ποσοστό 4% υπήρχε μία προσωρινή παράταση της ζωής των νοσούντων! Υπάρχουν πολλές παρόμοιες επιστημονικές μελέτες σύγχρονες και παλαιότερες, που αποκρύπτονται από το ιατρικό κατεστημένο, ή δεν λαμβάνονται καθόλου υπ΄ όψη για λόγους ευνόητους… Ακόμα και όσοι φαινομενικά θεραπεύονται για μικρό χρονικό διάστημα από τη χημειοθεραπεία, πεθαίνουν λίγο αργότερα από καρκίνο, που αναπτύσσουν σε άλλο σημείο του σώματός τους.

Κατά τα τελευταία κυρίως έτη, υπάρχουν αρκετές επώνυμες καταγγελίες για εσκεμμένα λανθασμένες διαγνώσεις καρκίνου, που γίνονται σε πολλούς ανθρώπους. Δηλαδή, κάποιοι κάνουν εξετάσεις ρουτίνας ή για κάποιο πρόβλημα υγείας που τους απασχολεί και οι διαγνώσεις καταλήγουν σε καρκίνους. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι θεραπείες τού καρκίνου είναι πολύ δαπανηρές και κερδοφόρες κι επειδή οι γιατροί κάνοντας τις συμβατικές θεραπείες σε κάποιον που δεν έχει τίποτα ή κάτι πιο ελαφρύ, θα έχουν επιτυχή αποτελέσματα. Ως συνέπεια θα αυξήσουν κατά πολύ τους τζίρους τους, καθώς και το ποσοστό επιτυχίας τους, στην μάχη κατά τού καρκίνου…

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το εμπόριο τού καρκίνου και ο χορός των δισεκατομμυρίων σε βάρος των ανθρώπων. «Απαγορευτικό ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες έχει καταστεί το κόστος θεραπείας τού καρκίνου σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση “Lancet”. Ειδικοί ογκολόγοι κρούουν τον κώδωνα τού κινδύνου για μια νέα κρίση, που έχει δημιουργήσει η έκρηξη των νέων τεχνολογιών και θεραπειών για την κακοήθεια, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων. Με το κόστος φροντίδας των καρκινοπαθών να έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη, οι ογκολόγοι ζητούν να γίνουν ριζικές αλλαγές...

Οι 37 επιστήμονες, που συνέταξαν την έκθεση, διαπίστωσαν, ότι η κατακόρυφη αύξηση τού κόστους οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες: στη γήρανση τού πτώπιμού, στην αυξανόμενη ζήτηση για θεραπεία, αλλά και στα πολύ ακριβά σύγχρονα φάρμακα, ορισμένα πειραματικά από τα οποία επιβαρύνουν τον κάθε ασθενή με δεκάδες χιλιάδες δολάρια.

Για παράδειγμα, η θεραπεία για τον καρκίνο τού προστάτη με το σκεύασμα “Provenge”, στο οποίο αναφέρονται οι επιστήμονες στην έκθεση, γίνεται σε τρεις φάσεις και στοιχίζει στον ασθενή περισσότερα από 100.000 δολάρια!» (Βλ. «Εμπόριο με τις θεραπείες καρκίνου», ethnos.gr).

Έχετε ποτέ σκεφτεί, ότι κάποιοι, που έχουν οικονομικά κυρίως συμφέροντα από τον καρκίνο και τις πανάκριβες συμβατικές «θεραπείες», τρίβουν τα χέρια τους, αφού η πελατεία τους (ασθενείς) αυξάνεται σημαντικά κατά τα τελευταία χρόνια; Μήπως οι επιθετικές και κατασταλτικές θεραπείες τής συμβατικής Ιατρικής και η εν γένει αντιμετώπιση τού καρκίνου ευθύνονται για τη δραματική αύξηση των θανάτων από καρκίνο στον κόσμο μας και όχι ο ίδιος ο καρκίνος;

Μήπως το φαινόμενο nocebo είναι πιο θανατηφόρο από τον ίδιο τον καρκίνο; Μήπως ο καρκίνος, δεν είναι τόσο θανατηφόρος, όσο κάποιοι θέλουν να τον προβάλλουν; Μήπως υπάρχουν ήδη πιο αποτελεσματικές θεραπείες τού καρκίνου απ΄ αυτές, που χρησιμοποιεί η συμβατική Ιατρική; Μήπως τελικά ο καρκίνος μπορεί να προληφθεί; Ίσως όλα αυτά σάς ακούγονται υπερβολικά και παρατραβηγμένα ακόμα και ως σενάρια συνωμοσίας. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε τί τελικά συμβαίνει με την υπόθεση καρκίνος.


Η περίπτωση Χάμερ και οι διώξεις των «αιρετικών»

Ο Ντερκ Χάμερ, γιατρός γερμανικής καταγωγής και υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής (βραβείο, που ποτέ φυσικά δεν πήρε), ύστερα από μία προσωπική περιπέτεια με καρκίνο των όρχεων, ανακάλυψε μία μέθοδο, που θεράπευσε το δικό του καρκίνο, αλλά και όλους σχεδόν τους καρκίνους, που ο ίδιος αργότερα ανέλαβε να θεραπεύσει, χωρίς χημειοθεραπείες, ακτινοβολίες και χειρουργικές επεμβάσεις. Μάλιστα, κάποιοι ασθενείς, που απλά διάβασαν τα βιβλία τού Χάμερ θεραπεύτηκαν αλλάζοντας απλά και μόνο την ψυχολογία τους και σταματώντας τις συμβατικές θεραπείες! Αυτά ήταν αρκετά για το ιατρικό κατεστημένο τής Γαλλίας, ώστε να τον κλείσει στην φυλακή ως απατεώνα και τσαρλατάνο.

Για την μεθοδολογία του Χάμερ, όλες οι ασθένειες έχουν μια ψυχική καταγωγή, χρειάζεται δηλαδή μία ψυχική ρήξη, ένα έντονο ψυχικό στρες, για να πυροδοτηθεί ο καρκίνος στον ανθρώπινο οργανισμό. «Όταν ανακάλυψα τον "Σιδηρού Κανόνα τού Καρκίνου", ότι δηλαδή ο κάθε καρκινικός όγκος αναπτύσσεται μετά από ένα DHS (Σύνδρομο Ντερκ Χάμερ), ένα σοκ ρήξης (conflict shock), που μας βρίσκει ξαφνικά τελείως ανυπεράσπιστους, εξέθεσα την θεωρία μου στους προϊστάμενους τής κλινικής. Μου είπαν να την αποκηρύξω, ή να φύγω από την κλινική. Έτσι έφυγα».

Η άποψη τού Χάμερ είναι κοινή με τις ολιστικές θεραπευτικές μεθόδους, που θεωρούν, ότι ο άνθρωπος είναι μία βιοενεργειακή οντότητα κι όχι ένα άψυχο τσουβάλι από ιστούς, κρέατα, κόκαλα και υγρά…

Για τη μέθοδο, που ο ίδιος ανακάλυψε, αναφέρει: «Χάρη στη Νέα Γερμανική Ιατρική, που δεν βασίζεται σε καμμία απολύτως υπόθεση και γι' αυτό είναι αυστηρά επιστημονική, γνωρίζουμε, ότι κάθε λεγόμενη “αρρώστεια” είναι στην πραγματικότητα μια από τις δύο φάσεις τού Ειδικού Βιολογικού Προγράμματος (Senseful Biological Specialprogram, SBS), που έρχεται να αποκαταστήσει μια ρήξη, που διέρχεται σε σωματικό-ψυχολογικό επίπεδο ο οργανισμός. Αυτό, είτε πρόκειται για την “κρύα” συμπαθητική φάση τής ενεργού ρήξης είτε για τη “ζεστή” παρασυμπαθητική φάση τής επούλωσης (λήξης τής ρήξης). Φυσιολογικώς εχόντων των πραγμάτων, το 98% των ανθρώπων και των ζώων επιβιώνουν από ένα τέτοιο Ειδικό Βιολογικό Πρόγραμμα (SBS). Στη συμβατική Ιατρική, τα περισσότερα από αυτά τα SBS, “όχι μόνον ο καρκίνος”, αντιμετωπίζονται με δηλητήρια (χημειο-θεραπεία) και μορφίνη, ενώ το 98% των ασθενών πεθαίνουν.»

Σε ερώτηση γιατί πεθαίνουν οι ασθενείς από τις συμβατικές θεραπείες τού καρκίνου ο Χάμερ απαντά: «Πεθαίνουν εξ αιτίας τού πανικού, που τους δημιουργούν οι ίδιοι οι γιατροί! “Έχείς καρκίνο και δεν θα ζήσεις για πολύ ακόμη...”. Από τον πανικό προκαλούνται και άλλα διαδοχικά SBS και ούτω καθ' εξής... Απλά, το 98% θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς φάρμακα και χωρίς, φυσικά πανικό, επειδή η φύση έχει τελειοποιήσει τα Ειδικά Βιολογικά Προγράμματα αποκατάστασής της μέσω αυτοΐασης, επί εκατομμύρια χρόνια...». Εδώ ο Χάμερ εξηγεί το φαινόμενο nocebo.

Για τη χημειοθεραπεία αναφέρει: «Η χημειοθεραπεία είναι μια απάτη, είναι απλά μια δηλητηρίαση με σκοπό την εξόντωση των ασθενών. Κανένας γιατρός δεν την κάνει για τον εαυτό του ή την οικογένεια του. Η θνησιμότητα τής χημειοθεραπείας, σύμφωνα με το Κέντρο Έρευνας Καρκίνου τής Χαϊδελβέργης στη Γερμανία, ανέρχεται στο 98%!».

Η «Ιερά Εξέταση» τού ιατρικού κατεστημένου και των φαρμακευτικών

Εκτός από τις διώξεις αιρετικών και απίστων από το χριστιανισμό, το σύγχρονο ιατρικό ιερατείο έχει τους δικούς του αφορισμένους και εκδιωγμένους. Η συμβατική Ιατρική λειτουργεί ως άλλη «Ιερά Εξέταση», αφού οποιαδήποτε άλλη μεθοδολογία διαφοροποιείται από τη συνηθισμένη, εκδιώκεται ποινικά. Κάθε πραγματική επιστημονική ιατρική ανακάλυψη και κάθε άλλη θεραπευτική μεθοδολογία (εναλλακτικές θεραπείες) «καίγονται στη φωτιά». Οι λόγοι είναι προφανείς: Διαπλοκή συμφερόντων, αύξηση ασθενών-πελατών, πλουτισμός, έλεγχος πληθυσμών, εξουσία.

Η λίστα των ιατρών, που έχουν διωχθεί ποινικά επειδή προσέφεραν μη κατεστημένες θεραπείες, είναι πολύ μεγάλη. Στις περισσότερες χώρες τής Δύσης είναι παράνομο να ισχυριστεί κανείς, ότι μπορεί να κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, η οποία δεν είναι αποδεκτή από το ιατρικό κατεστημένο και τις φαρμακοβιομηχανίες. Γι΄ αυτό τον λόγο πολλοί πρωτοπόροι στη θεραπεία τού καρκίνου έχουν εκδιωχθεί, ενώ οι εναλλακτικές θεραπείες λασπολογούνται και παραγκωνίζονται.

Κατά την δεκαετία τού 1950-60 κυνηγήθηκε άγρια από το ιατρικό κατεστημένο για τις πρωτοπόρες θεραπείες του κατά τού καρκίνου και άλλων εκφυλιστικών ασθενειών, ο σπουδαίος ιατρός και εφευρέτης Vilchem Reich. Ο Reich φυλακίστηκε και βρέθηκε νεκρός στο κελί του…

Πιο πρόσφατη είναι η περίπτωση τού Harry Hoxsey, όπου 17 κλινικές του έκλεισαν στην Αμερική και ο ίδιος συνελήφθη πολλές φορές. Ο Max Gerson, γερμανός γιατρός, που πήγε στην Αμερική και ανέπτυξε μια φυσική θεραπεία, απορρίφθηκε κι αυτός από την καρκινοβιομηχανία. Ο Stanislaw Burzynski έχει γίνει πολλές φορές στόχος δικαστικών διώξεων από τους δικηγόρους του FDA.

Στην Ιταλία, ο καθηγητής Luigi Di Bella χρησιμοποιούσε ένα μίγμα ορμονών και βιταμινών, για να θεραπεύσει τον καρκίνο. Το ιταλικό κράτος απαγόρευσε δια νόμου τις θεραπείες του και πλέον είναι υπόδικος… Ο κατάλογος είναι πραγματικά πολύ μακρύς. Αναφέρουμε ενδεικτικά ονόματα: Ο αυστραλός dr. Sam Chachoua, ο βρετανός dr. Vernon Coleman κ.ά..


Έρευνες στο σκοτάδι

Η σύγχρονη συμβατική Ιατρική είναι ένας τομέας, που καλύπτεται έντεχνα με το μανδύα τής επιστημονικότητας χωρίς η ίδια να αποτελεί κανενός είδους επιστήμη. Η άποψη τού Χάμερ είναι ακριβής: «Η συμβατική Ιατρική είναι ένας μη επιστημονικός πολτός, που στηρίζεται σε χιλιάδες αναπόδεικτες υποθέσεις. Βασίζεται σε ένα δυϊστικό σύστημα πεποιθήσεων, που διαχωρίζει τα πάντα σε “καλά” και “κακά”, σε “καλοήθη” και “κακοήθη” και που σχηματίζει ένα μείγμα πεποιθήσεων χωρίς καμμιά επιστημονική βάση».

Ως επιβεβαίωση της άποψης αυτής παραθέτουμε την έρευνα τής αμερικανικής κυβέρνησης («Assessing the Efficacy and Safety of Medical Technologies US Congress office of Technology Assesment, PB 286-927», 1978, page-7), η οποία, σύμφωνα με το Γραφείο Αξιολόγησης Τεχνολογιών τού αμερικανικού Κογκρέσου, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι «οι περισσότερες καθημερινές πρακτικές τής σύγχρονης Ιατρικής είναι αναπόδεικτες σε ποσοστό 80-90%»! Ουσιαστικά μας λέει, ότι οι πλείστες θεραπευτικές πρακτικές τής συμβατικής Ιατρικής είναι πειραματικές...

Συνεχίζοντας, η έρευνα αυτή αναφέρει, ότι «οι χημειοθεραπείες και οι ραδιοθεραπείες, δύο από τις κύριες αποδεδειγμένες μεθόδους αγωγής τού καρκίνου, εμπίπτουν στην κατηγορία τής αναπόδεικτης και πιθανόν επικίνδυνης απάτης»! Φυσικά, η έρευνα αυτή αποσιωπήθηκε, για την ακρίβεια αντιστράφηκε από το ιατρικό κατεστημένο των Η.Π.Α. και δόθηκε στο κοινό παραποιημένη…

Ο Linnous Pauling, γιατρός, που έχει τιμηθεί δύο φορές με το Νόμπελ Ιατρικής, έχει δηλώσει στον τύπο, ότι: «ο πόλεμος και οι θεραπείες κατά τού καρκίνου είναι σε ένα μεγάλο βαθμό καθαρή απάτη».

Ένας άλλος, δύο φορές νομπελίστας τής Ιατρικής και τής Φυσιολογίας, ο James Watson, αυτός, που ανακάλυψε την διπλή έλικα τού DNA το 1962 και μέλος τής Αντικαρκινικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των Η.Π.Α., όταν ρωτήθηκε τι είχε να πει για το αντικαρκινικό πρόγραμμα, που υπηρετούσε δήλωσε ότι «είναι ένας σωρός από κόπρανα». Ο Watson έχει αμφισβητήσει ανοικτά τις μεθοδολογίες τής συμβατικής Ιατρικής ακόμα και την γενετική Ιατρική, για τις αποτυχίες και τις παρενέργειές της. Γι΄ αυτές τις λογικές του αμφισβητήσεις τα Μ.Μ.Ε. έχουν φροντίσει να τον παρουσιάσουν ως ρατσιστή και αμφιλεγόμενο ερευνητή…


Ο Hurting Jones, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής στο πανεπιστήμιο τής Καλιφόρνια, που ανέλυε επί 25 χρόνια τις στατιστικές επιβίωσης τού καρκίνου, σ΄ ένα συνέδριο τής Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας δήλωσε, ότι «οι ασθενείς, που δεν υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες δεν πεθαίνουν νωρίτερα από τους ασθενείς, στους οποίους εφαρμόζονται η συμβατικές αγωγές και σε πολλές περιπτώσεις ζουν περισσότερο». Οι αντιδράσεις γιατρών, που δεν εμπίπτουν στο ιατρικό κατεστημένο, είναι πάρα πολλές, όμως όλες διώκονται, διαστρέφονται, ή αποσιωπούνται…

Μέσα από την μεθοδολογία που ακολουθεί η συμβατική Ιατρική φαίνεται ξεκάθαρα η κτηνωδία των κέντρων εξουσίας που την καθοδηγούν και η δουλικότητα των υποτακτικών της, που κάνουν ό,τι μπορούν, για να εκμεταλλευτούν την άγνοια των ανθρώπων σε θέματα υγείας. Έχει δε καταφέρει να μετατρέψει τον πόνο των ανθρώπων σε ευκαιρία για κέρδος και επιβολή τής εξουσίας των φαρμακευτικών εταιρειών πάνω στις κοινωνίες. Στο κοινοβούλιο τής χώρας μας πάρα πολλοί βουλευτές είναι γιατροί, γεγονός, που καταστρατηγεί οποιαδήποτε έννοια δημοκρατίας και ελευθερίας. Παρομοίως συμβαίνει και σε άλλα κοινοβούλια. Αυτό δείχνει τη δύναμη, την εξουσία και την επιβολή των φαρμακοβιομηχανιών στα κράτη τού κόσμου μας…


H σύγχρονη καρκινοβιομηχανία αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει, ότι το 80% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν μέσω τής πρόληψης. Επίσης, θα μπορούσε να ερευνήσει και να συμπράξει στον κοινό αγώνα με τις εναλλακτικές θεραπείες για το καλό τής υγείας των ανθρώπων κι όχι να τις μάχεται λυσσαλέα. Αλλά, πώς θα μπορούσε μια φαρμακοβιομηχανία να βγάλει λεφτά από ένα πραγματικό θεραπευτικό πρόγραμμα, που περιέχει τη διατροφική αλλαγή, τη βοτανοθεραπεία, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα ή τα συμπληρώματα διατροφής; Είναι σίγουρο, ότι οι φαρμακοβιομηχανίες ενδιαφέρονται μόνο για την έρευνα, που δε θα ανακαλύψει ποτέ καμμία θεραπεία, παρά που θα διαιωνίζει τη συντήρηση και την επέκταση των παλιών ασθενειών και τη δημιουργία νέων…

Είναι πραγματικά περίεργο και λυπηρό, οι πολίτες τού κόσμου μας να κοιτάζουν υπνωτισμένοι και αποχαυνωμένοι τα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις τους να τους λένε, ότι τα τοξικά εμβόλια, τα χημικά φάρμακα, τα συντηρητικά και τα χημικά στις τροφές είναι ασφαλή κι ότι η χημειοθεραπεία και η ραδιενέργεια είναι οι μόνες σωστές θεραπείες για τον καρκίνο και αυτοί να τους πιστεύουν. Είναι σαν να τους λένε, ότι το να σε χτυπήσει ένα αυτοκίνητο με ταχύτητα είναι ασφαλές, αφού αυτό επιτάσσουν οι βιομηχανίες αυτοκινήτων. Είναι πραγματικά αστείο, αν δεν είναι τόσο τραγικό το γεγονός αυτό…

Οι χημειοθεραπείες πιθανότατα αυξάνουν τους καρκινικούς όγκους

Μια διεπιστημονική ομάδα από γιατρούς, μαθηματικούς, κυτταρικούς βιολόγους, χημικούς και ειδικούς τού καρκίνου από το πανεπιστήμιο τής Μινεσότα, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες για την επίδραση, που έχουν χημειοθεραπείες σε διάφορες περιπτώσεις καρκίνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι: Οι χημειοθεραπείες κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στους καρκινοπαθείς αυξάνοντας τους όγκους αντί να τους μειώνουν!

Στο μοντέλο έρευνας, που ανέπτυξαν, εξετάστηκε ο τρόπος, με τον οποίο επιδρούν οι φαρμακευτικές αγωγές στην ανάπτυξη των όγκων. Γνωρίζουμε, ότι τα ενδοθηλιακά κύτταρα, από τα οποία φτιάχνονται τα αιμοφόρα αγγεία διαδραματίζουν ένα διττό ρόλο στην ανάπτυξη των όγκων. Από τη μία πλευρά, τα αιμοφόρα αγγεία προμηθεύουν τον όγκο με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που χρειάζονται για να αναπτυχθεί. Πολλές χημειοθεραπείες έχουν σα στόχο τα ενδοθηλιακά κύτταρα με την προϋπόθεση, ότι αν τα σκοτώσουμε θα κόψουμε και την τροφοδοσία με αίμα των όγκων.

Όμως, από την άλλη πλευρά, τα αιμοφόρα αγγεία είναι επίσης το κανάλι από το οποίο θα πρέπει να περάσουν τα φάρμακα για να φτάσουν στον ίδιο τον καρκίνο. Ποιά είναι λοιπόν η επίδραση τής θανάτωσης των ενδοθηλιακών κυττάρων;

Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο εφαρμογής τους, λέει ο Peter Hinow και οι συνάδελφοι του. Το τρομακτικό συμπέρασμα τους είναι, ότι αν εφαρμοστεί η χημειοθεραπεία με τον σωστό τρόπο πάνω στον όγκο, τότε αυτή μπορεί να μειώσει το μέγεθος ενός όγκου. Αλλά αν εφαρμοστούν με λάθος τρόπο, χωρίς τη δέουσα προσοχή για την δομή τού όγκου, οι χημειοθεραπείες μπορεί να διακόψουν την παροχή φαρμάκων, που καταπολεμούν τον καρκίνο σε ένα όγκο κι αντί να μειωθεί ο όγκος αντιθέτως να τον αυξήσουν. (Αναφορά: arxiv.org/abs/0810.1024).

Εδώ θα ΄θελα να αναφέρω δύο σύγχρονα βασικά φάρμακα χημειοθεραπείας το Αmcacrine και το Νleomycins. Και τα δύο έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μέσα από τις πολλές παρενέργειές τους: Και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο!

Τελικά δεν είναι καθόλου σύμπτωση, το ότι οι πολυεθνικές, που κατασκευάζουν τα τοξικά χημικά, που δημιουργούν τον καρκίνο, είναι οι ίδιες που κατασκευάζουν και τα τοξικά χημικά, που συνταγογραφούνται ως «θεραπείες» για τον καρκίνο…

Καρκίνος και οπλικά συστήματα

Τι σχέση μπορεί να έχει ο καρκίνος με το στρατό και τις βιομηχανίες οπλικών συστημάτων; Η κατεστημένη ιατρική θεωρία διέπεται από μια a priori «στρατιωτική» νοοτροπία. Βλέπει το ανθρώπινο σώμα σαν πεδίο μάχης και την ασθένεια σαν εχθρό, που εισβάλλει σ΄ αυτό. Ιδεολογία, που κουβαλάει από την ιατρική τού μεσαίωνα, όταν οι τότε γιατροί προσπαθούσαν επιθετικά να θεραπεύσουν τους ασθενείς τους με δηλητηριάσεις, βδέλλες, αφαιμάξεις, ακρωτηριασμούς κι άλλα πρωτόγονα μέσα. Η αποτυχία τής «Ιατρικής» αυτής ήταν παροιμιώδης. Άλλο θεμελιώδες λάθος είναι η αντίληψη, που προσδοκά την «ανακάλυψη» τού μαγικού χαπιού, σαν ένα είδος βιολογικού όπλου, που θα διαλύσει τον παθογόνο στρατό τής ασθένειας, που έχει «επιτεθεί», στον οργανισμό τού πάσχοντος και θα σκοτώσει όλους τους «κακούς» μικροοργανισμούς. Οι μέθοδοί της είναι βίαιες και αποκλειστικά κατασταλτικές, επιθέσεις με κάθε είδους τρόπο, με χημικά δηλητήρια, με ραδιενέργεια, με ακτίνες λέιζερ, με νυστέρια, με ενέσεις.

Όμως, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο αόρατος «εχθρός», που κυνηγάει η συμβατική θεραπεία ούτε οι συμμορίες των κακών κυττάρων και των παθογόνων μικροοργανισμών. Είναι το ίδιο το ψυχολογικά επιβαρυμένο, αποδυναμωμένο, άδειο από θρεπτικά συστατικά, «τοξινωμένο» σώμα, που επιδεινώνεται και τελικά υποκύπτει από τις αφύσικες «θεραπείες»…

Κι όσο με αυτές τις στρατοκρατικές μεθόδους αποτυγχάνουν, τόσο πειραματίζονται με ολοένα πιο τοξικά «χημειο-θεραπευτικά» παρασκευάσματα και πιο επικίνδυνα μέσα, επεμβάσεις στο DNA, βλαστοκύτταρα, νανοχειρουργική κ.ά.

Κατά την περίοδο των δύο παγκοσμίων πολέμων τού 20ου αιώνα, το «αέριο μουστάρδας» υπήρξε ένα βαρύ βιοχημικό όπλο βιολογικού πολέμου. Παρήχθη για πρώτη φορά το 1822, αλλά οι επιβλαβείς επιδράσεις του ανακαλύφθηκαν το 1860. Ονομάστηκε έτσι, επειδή μια μέθοδος παραγωγής του απέφερε ένα μη καθαρό, καστανοκίτρινο υγρό, που μύριζε σαν μουστάρδα. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως χημικό-καυστικό όπλο στο τέλος τού Α΄ παγκοσμίου πολέμου και προκάλεσε βλάβες στους πνεύμονες τύφλωση και καρκίνο σε πολλούς στρατιώτες. Πολλοί στρατιώτες υπέφεραν 30-40 χρόνια μετά την έκθεσή τους, ενώ πολλοί άλλοι νόσησαν αργότερα από καρκίνο.

Μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και τη μη χρησιμοποίησή του και από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα, διοχετεύθηκε στην φαρμακευτική βιομηχανία, όπου και καθιερώθηκε σαν ένα από τα βασικά φάρμακα τής χημειοθεραπείας! Σήμερα, οι nitrogen mustards (νιτρικές μουστάρδες) αποτελούν ακόμα τα βασικά φάρμακα τής χημειοθεραπείας. Συμπεριλαμβάνουν τη μεχλωραιθαμίνη, τη χλωραμβουκίλη, την κυκλοφωσφαμίδη, την ιφωσφαμίδη και τη μελφαλάνη.

Ήταν η ίδια εποχή, που είχε ήδη ανακαλυφθεί και η ατομική ενέργεια με τη διάσπαση του ατόμου, τη ραδιενέργεια και τα νέα ατομικά οπλικά συστήματα, με τα μαζικά δολοφονικά χτυπήματα στη Χιροσίμα.


Παρόμοιο γεγονός παράφορης σχέσης τού στρατού με τη συμβατική Ιατρική ήταν η διοχέτευση πολλών ποσοτήτων φθορίου από τον αμερικάνικο στρατό στην οδοντιατρική (οδοντόκρεμες, φθορίωση κ.ά.), αλλά και ως απολυμαντικό στα υδραγωγεία! Το φθόριο είναι ένα ισχυρό δηλητήριο, που πριν τον πόλεμο χρησιμοποιούταν ως ποντικοφάρμακο! Επίσης, ήταν κατάλοιπο από την κατασκευή βομβών τού αμερικανικού στρατού. Επειδή περίσσευσε σε τόνους μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, έπρεπε κάπου να διοχετευθεί…

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η σχέση φαρμακοβιομηχανιών και σύγχρονων στρατών. Οι στρατιώτες του δυτικού κυρίως κόσμου αποτελούν τα πειραματόζωα των φαρμακοβιομηχανιών. Ατελείωτοι εμβολιασμοί των ανθρώπων αυτών με το πρόσχημα της μεταφοράς τους σε ξένες χώρες για τους φανταστικούς κινδύνους, που διατρέχουν εκεί, έχουν δημιουργήσει ανίατες παθολογικές καταστάσεις σε πολλούς στρατιώτες («Σύνδρομο τού Κόλπου», παραλύσεις, επιληψίες, εγκεφαλοπάθειες κ.ά.). Τέλος, σημειώνουμε, ότι τις πωλήσεις όπλων και οπλικών συστημάτων από πολεμικές βιομηχανίες, πλαισιώνουν πακέτα φαρμάκων και εμβολίων, που πωλούνται υποχρεωτικά μαζί με τα οπλικά συστήματα.

Βασίλειος Μαυρομμάτης
Ομοιοπαθητικός
Κέντρο Εναλλακτικών Θεραπειών


Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταλλαγμένα στη διατροφή μας έως και 90%

Οι εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ χρησιμοποιούν ζωοτροφές μέχρι και 90% θετικές στα μεταλλαγμένα!
Οι αναλύσεις από την τυχαία δειγματοληψία της Greenpeace, απέδειξαν ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν γάλα από αγελάδες που τρέφονται με μεταλλαγμένες ζωοτροφές και ότι παρά τις πιστοποιήσεις και τους ισχυρισμούς τους, τα μεταλλαγμένα μπαίνουν στη διατροφή μας.
Καλούμε τις εταιρείες να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους καταναλωτές για προϊόντα καθαρά από μεταλλαγμένα.
Και ο μόνος ασφαλής τρόπος για να τελειώνουμε οριστικά με τα μεταλλαγμένα, είναι να σταματήσουν οι εταιρείες ζωικών προϊόντων τις εισαγωγές μεταλλαγμένων ζωοτροφών που κοστίζουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και να στραφούν άμεσα στην καλλιέργεια ντόπιας καθαρής ζωοτροφής που θα τονώσει την ανάπτυξη της χώρας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.Επειδή τρως ό,τι τρώει, στείλε email διαμαρτυρίας στις εταιρείες και ζήτα να εξασφαλίσουν άμεσα καθαρές, μη μεταλλαγμένες ζωοτροφές.
Διεκδίκησε το δικαίωμά σου σε μια διατροφή χωρίς μεταλλαγμένα.

 
 
Έλενα ΔανάληYπεύθυνη εκστρατείας της Greenpeace
ενάντια στα μεταλλαγμένα
Διαβάστε περισσότερα » »

7.000 ΜΑΤατζήδες να δέρνουν το λαό και ούτε ένας να φυλάει την Ολυμπία

Αυτή είναι η αλήθεια: ΜΑΤ και λοιπές δυνάμεις στην υπηρεσία φύλαξης των άχρηστων ανδρείκελων της Βουλής, της σαπίλας του τόπου και η Ολυμπία αφύλαχτη! Το τυραννικό καθεστώς αδιαφορεί για τα πάντα και νοιάζεται μόνο για την επιβίωσή του. Να «καεί» η Ολυμπία (θυμάστε το 2007), να ληστέψουν την Ολυμπία σήμερα…
Αυτοί είναι οι πολιτικοί μας, αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα.
Ζόμπι, αναίσθητοι, ηλίθιοι…
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην ΕΡΤ με την αυτοκτονία δημοσιογράφου.
Μια σοκαριστική είδηση ρίχνει τις τελευταίες ώρες βαριά σκιά στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ένας δημοσιογράφος από τους συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση δεν ανανεώθηκε, αυτοκτόνησε, λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε η λίστα με τους επιτυχόντες.

Ουδείς φυσικά μπορεί να είναι βέβαιος για τους λόγους που οδηγούν έναν άνθρωπο να πάρει απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή του. Μαρτυρίες από την ΕΡΤ, πάντως, λένε ότι ο δημοσιογράφος, ο όποιος αντιμετώπιζε και άλλα σοβαρά προβλήματα, είχε προειδοποιήσει ότι θα αυτοκτονήσει σε περίπτωση που δεν ανανεωθεί η σύμβαση του. Όταν βγήκε η λίστα, συνάδελφοι του πρότειναν να υποβάλει ένσταση, όμως, όπως φαίνεται, εκείνος είχε ήδη πάρει την απόφαση του. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρειαζόταν ένα χρόνο ακόμα για να βγει στη σύνταξη.

 enimerosi24.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τον τραγικό θάνατο δύο ατόμων σε γκαράζ στην Πτολεμαΐδα


Χθες (16-02-2012) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, σε κλειστό χώρο στάθμευσης (γκαράζ), βρέθηκαν νεκροί ένας 79χρονος ημεδαπός άνδρας, δίπλα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μια 56χρονη αλλοδαπή γυναίκα, εντός αυτού.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δε διαφαίνεται εγκληματική ενέργεια.

Προανάκριση για τα αίτια των θανάτων διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαΐδας
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαθηματα Εθελοντισμού απο τους Kailaristas!!!


Το κίνημα του εθελοντισμού αναπτύσσεται τις τελευταίες δύο (2) δεκαετίες σε πολλές χώρες στον κόσμο με ταχείς και δυναμικούς ρυθμούς. Η εθελοντική εργασία αποτελεί, μεταξύ άλλων, σημαντικό εργαλείο διότι: Ενισχύει το αίσθημα της προσφοράς στην κοινωνία και συμβάλει στην κοινωνική συνοχή. Συνεισφέρει στην απόκτηση δεξιοτήτων και ικανοτήτων που βοηθούν μετέπειτα στην επαγγελματική αποκατάσταση. Αποτελεί κοινωνική δραστηριότητα με την οποία μπορεί κανείς να περάσει δημιουργικά τον ελεύθερό του χρόνο.


Αναγνωρίζοντας τη σημασία των παραπάνω, κατόπιν πρόσκλησης που έλαβαν οι Kailaristas και έκαναν με χαρά αποδεκτη από το 1o δημοτικό σχολειό παραβρέθηκαν σήμερα και έκαναν ένα πολύ όμορφο μάθημα στα παιδιά με θέμα τον εθελοντισμό, τι είναι ο εθελοντισμός, ποιος είναι ο εθελοντής,ποίες οι κατηγοριες εθελοντισμού και ποιοι είναι οι Kailaristas της πόλης τους, έτσι μέσα από το μάθημα αυτό οι μαθητές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και τα εφόδια ώστε να είναι προετοιμασμένοι πριν την μελλοντική συμμετοχη τους σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

«Πώς σχεδιάζουν να χαρίσουν μεγάλο μέρος των χρεών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»


«Ρύθμιση σκάνδαλο», με την οποία θα χαριστούν στην ουσία τα κεφάλαια των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που χρωστούν σήμερα...

230 εκ. ευρώ, προετοιμάζει με εισήγηση των δύο κομμάτων η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Παπαδήμου, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θεόδωρου Σκυλακάκη.


Ο κ. Σκυλακάκης επικαλείται ανακοινώσεις του υπ. Εσωτερικών κ. Γιαννίτση και πρόταση στην οποία αναφέρει: «Για τα ήδη συναφθέντα δάνεια να υπάρξει μια συμφωνία μεταξύ Κομμάτων, Υπουργείου Οικονομικών και Τραπεζών που έχουν δανείσει κόμματα. Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων θα παρακρατείται και θα καταβάλλεται από το δημόσιο στις τράπεζες μέχρι την πλήρη αποπληρωμή του υπολοίπου του δανείου.»


Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι με τις άλλες προτάσεις του υπουργείου η κρατική χρηματοδότηση θα ανέρχεται περίπου σε 40 εκ. ευρώ.


Τι σημαίνει αυτό πρακτικά, σημειώνει ο κ. Σκυλακάκης: «Με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν δηλαδή 16 με 20 εκ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκ. ευρώ. Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα. Ποιος θα τα πληρώσει;», διερωτάται.


«Οι Έλληνες φορολογούμενοι με ευρωπαϊκά χρήματα, αφού πάνω από 200 εκ. δάνεια αφορούν την Αγροτική, που είναι μια κρατική τράπεζα την οποία θα κληθούν σύντομα να ανακεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαίοι δανειστές με δάνεια που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και οι όποιοι ιδιώτες μέτοχοι των εμπλεκομένων τραπεζών, των οποίων τα χρήματα επίσης θα υφαρπαγούν με τη ρύθμιση αυτή, κάτι που συνεπάγεται και βαρύτατες νομικές ευθύνες όποιας διοίκησης τράπεζας συμφωνήσει με μια τέτοια ρύθμιση. Πρόκειται για πρόταση πρωτοφανή, που παραβιάζει κάθε έννοια ισότητας και δημοκρατικής νομιμότητας έναντι των κομμάτων που δεν προσέφυγαν σε δανεισμό.


Τα κόμματα που δανείστηκαν –και τα οποία ήδη απολάμβαναν πλουσιοπάροχες με βάση τα ευρωπαϊκά κριτήρια κρατικές επιχορηγήσεις- χρησιμοποίησαν τα επιπλέον 250 εκ., τα οποία δανείστηκαν με κριτήρια που ήδη ερευνώνται από τη δικαιοσύνη, για να κερδίσουν περισσότερες ψήφους από αυτές των υπολοίπων πολιτικών φορέων. Τώρα με τις επιπλέον ψήφους που αντιδημοκρατικά απέσπασαν θα ψηφίσουν τα ίδια στη Βουλή για να τους χαριστούν στην ουσία τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά. Πρόκειται για εξοργιστικό σκάνδαλο, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνικό λαό, που εκτός όλων των άλλων θα κληθεί να πληρώσει και τα χρέη των κομμάτων που τον έφεραν εδώ», καταλήγει ο κ. Σκυλακάκης.


e-volos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

WikiLeaks: Νέες αποκαλύψεις για ελληνικό πολιτικό κόμμα

Μια νέα αποκάλυψη εμπιστευτικού εγγράφου των WikiLeaks αναμένεται να φέρει αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Το XrimaNews.gr έφερε στη δημοσιότητα το εμπιστευτικό έγγραφο με ημερομηνία 28/09/2009 το οποίο θα παρέμενε απόρρητο μέχρι τις 28/09/2019, δηλαδή για 10 χρόνια!
Το απόρρητο έγγραφο αφορά το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ και τη στρατηγική του προέδρου του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος (του ΛΑΟΣ) Γιώργος Καρατζαφέρης για χάρη της αυξημένης πολιτικής δύναμης αποφάσισε να απομακρυνθεί από τις προηγούμενες “υπερεθνικές και αντισημιτικές ρητορικές του” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το απόρρητο έγγραφο.
 
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Γ.Καρατζαφέρης είχε αποφασίσει από το 2009 να κάνει θετικές κινήσεις προς την εβραϊκή ελληνική κοινότητα, να αυξήσει την επαφή του με Αμερικανούς αξιωματούχους και να μειώσει τη σκληρή στάση του απέναντι στους μετανάστες.
Τελικός στόχος του ήταν η “ένωση του ΛΑ.Ο.Σ με το κόμμα της ΝΔ για μια ευρεία κεντροδεξιά συμμαχία”.
GEOPOLITICS & DAILY NEWS
Διαβάστε περισσότερα » »

Άχρηστα τα αντιβιοτικά ενάντια στην ιγμορίτιδα

igmoritida gripi 300x123 Άχρηστα τα αντιβιοτικά ενάντια στην ιγμορίτιδα
Τα αντιβιοτικά είναι άχρηστα στις περισσότερες περιπτώσεις ιγμορίτιδας, ωστόσο πολλοί γιατροί τα συνταγογραφούν για την αντιμετώπισή τους. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σεντ Λούις αναφέρουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (JAMA) ότι ανακάλυψαν πως τα αντιβιοτικά δεν ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της ιγμορίτιδας, ούτε μειώνουν τη διάρκεια της φλεγμονής συγκριτικά με ένα εικονικό φάρμακο.

Η κατάχρηση αντιβιοτικών «γεννά» υπερβακτήρια
Είναι γνωστό ότι η κατάχρηση αντιβιοτικών οδηγεί σε εμφάνιση υπερ-ανθεκτικών βακτηρίων και για τον λόγο αυτό πολλοί ειδικοί συνιστούν στον πληθυσμό τη συνετή λήψη τους. Η ανησυχία είναι μεγάλη σε ό,τι αφορά ιδιαιτέρως τις ιγμορίτιδες, και αυτό διότι οι γιατροί δεν γνωρίζουν στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εάν η φλεγμονή των ιγμορείων οφείλεται σε βακτήρια ή σε ιούς. Είναι γνωστό ότι τα αντιβιοτικά είναι άχρηστα ενάντια στους ιούς.

«Δεν υπάρχει ιδιαίτερο όφελος από τη λήψη αντιβιοτικών στις περιπτώσεις ιγμορίτιδας» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Τζέιν Γκάρμπατ και προσέθεσε: «Αντί να χορηγούμε σε όλους τους ασθενείς με ιγμορίτιδα αντιβιοτικά, ελπίζοντας με αυτόν τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τη βακτηριακή λοίμωξη που έχει ‘πλήξει’ κάποιους από αυτούς, τα ευρήματά μας μαρτυρούν ότι θα ήταν καλύτερα να αποφύγουμε τη χορήγηση αντιβίωσης και να παρακολουθούμε στενά τον κάθε ασθενή».
Η στενή αυτή παρακολούθηση περιλαμβάνει αναμονή, παρατήρηση της κλινικής εικόνας του ασθενούς και χρήση, μόνο παυσίπονων φαρμάκων και όχι αντιβιοτικών.
5η κυριότερη αιτία συνταγογράφησης αντιβίωσης
Τα άτομα με οξεία ιγμορίτιδα εμφανίζουν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του κρυολογήματος, όπως καταρροή και πόνο γύρω από τα μάτια, τη μύτη και το μέτωπο, τα οποία διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και κάποιες φορές είναι σοβαρά. «Η ιγμορίτιδα είναι η πέμπτη κυριότερη αιτία για την οποία συνταγογραφούνται αντιβιοτικά στους ενηλίκους. Είναι δύσκολο για τους γιατρούς να μην συνταγογραφήσουν κάποιο αντιβιοτικό, επειδή οι ασθενείς πραγματικά υποφέρουν και δεν υπάρχει κάποιο άλλο φάρμακο για να τους χορηγήσουν» εξήγησε η Δρ. Γκάρμπατ.
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους η Δρ. Γκάρμπατ και οι συνεργάτες της χρησιμοποίησαν τις επίσημες αμερικανικές οδηγίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ασθενών με ιγμορίτιδα. Συνέλεξαν συνολικά 166 ενηλίκους, εκ των οποίων οι μισοί έλαβαν εικονικό φάρμακο, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε 10ημερη θεραπεία με το αντιβιοτικό αμοξυκιλλίνη.

Μικρές διαφορές στις δύο ομάδες
Όπως φάνηκε, μικρές ήταν οι διαφορές στην εξέλιξη της νόσου στις δύο ομάδες ασθενών. Συγκεκριμένα, με χρήση ειδικής κλίμακας στην οποία το «0» αντιστοιχούσε στο «δεν έχω κανένα πρόβλημα» και το «3» στο «έχω σοβαρό πρόβλημα» η ομάδα της αντιβίωσης είχε μέσο σκορ 1,12 μετά από τρεις ημέρες λήψης, ενώ η ομάδα του εικονικού φαρμάκου είχε μέσο σκορ 1,14 στο αντίστοιχο διάστημα.
Στο τέλος της θεραπείας, δηλαδή δέκα ημέρες μετά την αρχή της λήψης, το 78% των ατόμων που ήταν στην ομάδα του αντιβιοτικού, καθώς και το 80% των ατόμων της ομάδας του εικονικού φαρμάκου ανέφεραν ότι αισθάνονταν πολύ καλύτερα και δεν εμφάνιζαν πλέον συμπτώματα.

Μόνο το 2% είναι βακτηριακής προέλευσης

Σχολιάζοντας τα νέα ευρήματα, ο Αντονι Τσόου, ειδικός στις μεταδοτικές νόσους στο Πανεπιστήμιο British Columbia στο Βανκούβερ του Καναδά ανέφερε ότι ποσοστό μικρότερο του 2% των περιπτώσεων ιγμορίτιδας είναι βακτηριακές. «Οι περισσότερες περιπτώσεις ιγμορίτιδας οφείλονται σε ιούς και δεν χρειάζεται η λήψη αντιβιοτικών» σημείωσε ο Δρ. Τσόου. Μάλιστα, προσέθεσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο γίνεται ανούσια κατάχρηση αντιβιοτικών.

Ωστόσο, ο ειδικός τόνισε ότι τα αντιβιοτικά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιες περιπτώσεις. Όπως είπε, ειδική επιτροπή της Εταιρείας για τις Μολυσματικές Νόσους της οποίας είναι επικεφαλής, βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης οδηγιών, προκειμένου να εντοπίζονται ευκολότερα οι λοιμώξεις που οφείλονται σε βακτήρια και απαιτούν τη λήψη αντιβίωσης. Σύμφωνα με αυτές τις οδηγίες, αντιβιοτικά θα πρέπει να λαμβάνουν μόνον οι ασθενείς των οποίων τα συμπτώματα διαρκούν για τουλάχιστον 10 ημέρες και συνεχίζουν να επιδεινώνονται, εκείνοι που έχουν πολύ υψηλό πυρετό που δεν υποχωρεί ή άλλου είδους βαριά συμπτώματα ή όσοι εμφανίζουν παροδική βελτίωση και στη συνέχεια η κατάστασή τους επιδεινώνεται ξανά.


 http://www.onlycy.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ρυθμούς samba μέχρι το πρωί στην Πτολεμαΐδα!!! (Βίντεο)

Μπορεί η Κοζάνη την περίοδο των Αποκριών να έχει την τιμητική της, όμως στο ρυθμό της Αποκριάς και κυρίως της sampa κινήθηκαν μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες και οι πολίτες της Πτολεμαΐδας και γενικότερα της Εορδαίας. Δείτε μερικά χαρακτηριστικά πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr στις 03:00 π.μ...
 
 

 
 
kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα θα γίνει το … Βιετνάμ της Μέρκελ και του Σόϊμπλε!

Του Κώστα Ροδινού
«Μα είναι δυνατόν να εμπιστεύεστε τους Γερμανούς,  που ξεκίνησαν δυο παγκόσμιους πολέμους;» Το ερώτημα το είχε θέσει τον Μάιο του 2010,  φίλος μου καθηγητής από τη Νέα Υόρκη, εβραϊκής καταγωγής. Τότε θεώρησα υπερβολική και κάπως ..ρατσιστική την άποψη του. Μιλήσαμε πάλι χθές βράδυ για τις εξελίξεις και του υπενθύμισα το ερώτημα που είχε θέσει πριν δυο χρόνια. Δεν είπε τίποτα.

Πως φτάσαμε εδώ;
Όταν ο ανεκδιήγητος κ. Παπανδρέου επιδίδετο σ’ εκείνο το …αλησμόνητο «poverty tour» (ο όρος ανήκει στο Αλλενάκι) και κατασυκοφαντούσε δημοσίως την Ελλάδα, η γερμανική πολιτική τάξη θεώρησε το «ελληνικό πρόβλημα» περίπου ως παρωνυχίδα. Αλλωστε τι κινδύνους μπορούσε  να προκαλέσει το …2% του ΑΕΠ της ευρωζώνης; Το μέγεθος της Ελλάδος ήταν όσο μια μεσαία ..γερμανική τράπεζα!

Αποφάσισαν, λοιπόν, να βάλουν την Ελλάδα σε ένα αυστηρό πρόγραμμα  δημοσιονομικής προσαρμογής. Και επειδή δεν είχαν ιδέα πως δουλεύει αυτό, φώναξαν τους ….ειδικούς του ΔΝΤ προς αρωγή!  Οι …ειδικοί απεδείχθησαν χειρότεροι και από τους ..άσχετους!
Το πρόγραμμά τους ήταν θνησιγενές εξ υπαρχής. Όλα ήταν λάθος. Έτσι, μετά από λίγο όλοι συνειδητοποίησαν ο,τι τα πράγματα χειροτέρευαν αντί να βελτιώνονται.
Το φάντασμα της Lehman Brothers αιωρείτο πάνω από τη  γηραιά ήπειρο.

Τότε, ο κ. Σόϊμπλε και η παρέα του άρχισαν να καταλαβαίνουν  ότι:
Πρώτον, το πρόβλημα της Ελλάδος δεν μπορούσε να περιοριστεί σ’ αυτή τη γωνιά της Ευρώπης.
Δεύτερον, ο κίνδυνος διάχυσης της κρίσης ήταν ορατός. Όταν μετά  από λίγο κτύπησε Ιρλανδία και Πορτογαλία, τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Τότε μπήκαν στο λεξιλόγιό μας τα PIGS.
Τρίτον, ο λεγόμενος «σκληρός πυρήνας» της ευρωζώνης έπρεπε να προετοιμαστεί για ένα σενάριο Αρμαγεδδώνα.
Τέταρτον, οι  μεγάλες χώρες  του ευρωπαϊκού Νότου, Ισπανία και Ιταλία έπρεπε να θωρακιστούν γιατί η ευρωζώνη, δηλαδή, η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει τη ….σωτηρία τους.
Πέμπτον, το σενάριο αποπομπής της Ελλάδος από την ευρωζώνη ήταν μια προοπτική που δεν έπρεπε να αποκλειστεί και ενδεχομένως να αποτελούσε μια έσχατη λύση

Σόϊμπλε. ο …υπονομευτής!
Από το Μάρτη του 2011 η ΕΕ προσπάθησε με …ημίμετρα να λύσει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά πάντα ήταν ένα βήμα πίσω από τις αγορές. Επί πλέον, κάθε απόφαση σωτηρίας αναιρούσε την προηγούμενη και συνήθως δεν κρατούσε  ούτε τρείς μέρες. Μετά  από λίγο ο  ίδιος ο Σόϊμπλε, με κάποια δήλωση του άρχισε να την υπονομεύει. Ύστερα, έπαιρναν σειρά οι «αγορές». Να θυμίσω ότι «σωθήκαμε»  τον Μάρτη του 2011, «βάλαμε πάτο στο βαρέλι» τον Ιούλιο του 2011 και «δώσαμε οριστική λύση στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους» τον Οκτώβριο του 2011. Τη λύση που προσπαθούμε, εδώ και  τέσσερις μήνες να υλοποιήσουμε!
Τελικά, όλες οι λύσεις απεδείχθησαν …μη λύσεις!
Που βρισκόμαστε τώρα;
Ο κ.Σόϊμπλε το είπε όσο πιο ωμά μπορούσε: Τώρα πια η Ευρώπη δεν κινδυνεύει, όσο πριν δυο χρόνια! Άρα, ο βασικός στόχος επετεύχθη.
Και τι ζητάμε από την Ελλάδα;
Από τη Ελλάδα ζητάμε το αδύνατον!
Για να …συμμορφωθεί πρέπει να εκχωρήσει την κυριαρχία της. Να έρθει εδώ κάποιος ….συνεργάτης του κ. Σόϊμπλε να διοικεί τη χώρα.
Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεχτό, θέτουμε πλέον και πολιτικούς όρους. Να υπογράψουν το μνημόνιο όλα τα κόμματα. Να …αποφασίζει ο κ. Σόιμπλε πότε θα κάνουμε …εκλογές. Δεν θα του …κακοφαινόταν ακόμα να ….αποφάσιζε και ποια κόμματα  έπρεπε να συμμετέχουν στις εκλογές!

Είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας
Έφτανε μόνο η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει τη νέα δανειακή για να αποκαλυφθούν οι επιδιώξεις των Γερμανών.
Προφανώς, για το δίδυμο Μέρκελ-Σόϊμπλε η άρνηση του Σαμαρά θα ήταν πολύ βολική!
Τώρα απαιτούν και τις υπογραφές όλων των κομμάτων!
Έχουν υπερβεί τα εσκαμμένα. Δεν υπάρχει δημοκρατία της ενιαίας άποψης! Αυτά είναι γερμανικής εμπνεύσεως πειράματα!
Εκτιμώ, επίσης, ότι διέπραξαν και το «μοιραίο λάθος».
Δεν έχετε παρά να δείτε τον διεθνή τύπο.
Όσο η συζήτηση, αναφορικά με την Ελλάδα, επικεντρωνόταν  στο οικονομικό επίπεδο, η πολιτική Μέρκελ-Σοϊμπλε έβρισκε ευήκοα ώτα. Άλλωστε, ακόμα και στην Ελλάδα συμφωνούμε σχεδόν όλοι ότι οι μεταρρυθμίσεις  είναι απαραίτητες.
Τι δεν μπορεί να δεχτεί κανένας:
Πρώτον, την βίαιη εξαθλίωση ενός λαού στο όνομα κάποιας αβέβαιης δημοσιονομικής προσαρμογής η οποία στο μέλλον μπορεί και να επιστρέψει κάποιο …μέρισμα ανάπτυξης.
Δεύτερον, την ωμή πολιτική παρέμβαση που ισοδυναμεί με κατάλυση όχι μόνο της εθνικής κυριαρχίας, αλλά και της δημοκρατικής λειτουργία του πολιτεύματος.
Η Ευρώπη έχει μια  ευρωπαϊκή παράδοση και κουλτούρα η οποία παραμένει ακόμα ισχυρή. Η αμφισβήτησή της, ειδικά από τη Γερμανία, αναβιώνει εφιάλτες!
Mε τις εκλογές να πλησιάζουν στη Γαλλία,  η Γερμανία ανέλαβε τη ..βρόμικη δουλειά. Ούτε που θέλουν να σκέφτονται τι θα γίνει, αν αποτύχει ο Σαρκοζί (ο οποίος είναι σιωπηλός μέρες τώρα). Θέλουν να τελειώνουν γρήγορα.

Η Γερμανία ξέρει ότι δεν μπορεί να μας διώξει από την ευρωζώνη. Και τι κάνει; Στοχεύει να καταστήσει αβάσταχτη την παραμονή μας ώστε να εξαναγκαστούμε να αποχωρήσουμε οικειοθελώς.
Αυτή είναι η στρατηγική τους.
Αν  φοβηθούμε, θα τους κάνουμε τη χάρη!
Αν επιμείνουμε….
«Αν εσείς οι Έλληνες  επιμείνετε ,  η Ελλάδα μπορεί να αποβεί το ….Βιετνάμ της Μέρκελ και του Σόϊμπλε
Έτσι, έκλεισε τη συζήτηση ο φίλος μου.
Διαβάστε περισσότερα » »