Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

Τη ΒΙΑΜΑΞ τη θυμάστε;


Επειδή οι νεώτεροι αναρωτιούνται, πώς είναι δυνατόν μια χώρα ευλογημένη σαν την Ελλάδα, που μπορεί να παράξει τα πάντα, που θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί στο παγκόσμιο σκηνικό, να έχει καταντήσει επαίτης και περίγελος των υπολοίπων χωρών, ας διαβάζουν μερικά θέματα από το παρελθόν, για να καταλάβουν, πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Στους κάτω των 30 κάποιος πρέπει να πεί ότι η Ελλάδα είχε κάποτε δεκάδες μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες.
Δεν έμεινε καμία. Έκλεισαν όλες μετά από..
 πολύμηνες "αγωνιστικές κινητοποιήσεις".
Όταν όλα ήταν ελληνικά, οι εργαζόμενοι στα ιδιωτικά εργοστάσια απεργούσαν επί 100 και 120 και 200 συνεχόμενες ημέρες, επειδή δεν τους έδιναν αυξήσεις 35%, αλλά μόνο 25% !
Τώρα, που τους έχουν αποκεφαλίσει,
τώρα που τους έχουν λιώσει,
τώρα που έχουν εξευτελίσει τη ζωή τους,
τώρα που οι αυξήσεις του 25% έγιναν μειώσεις !
δεν απεργούν, ούτε μία ημέρα !!!
Τώρα που τα αφεντικά μας έγιναν ξένοι, "πολυεθνικές", σούζα όλοι !
Ο Έλληνας, μόνο Έλληνα μάτι βγάζει, ποτέ ξένου !
Διαβάστε περισσότερα » »

…κι ἄλλο χαστούκι στούς Σκοπιανούς

 

Τί ἦρθε ἡ κυρία Κλίντον νά κάνη στήν Ἑλλάδα, προ ἡμερῶν; Γιά νά ὑπογράψη τήν συμφωνία γιά τίς ἀρχαιότητες; Γιά νά διαδημίση τόν ἀρχαῖο μας πολιτισμό ἤ νά δηλώση τήν ὑποστήριξι της στήν Ἑλλάδα σ΄ αὐτήν τήν δύσκολη περίοδο πού περνᾶ; Πετρέλαιο καί φυσικό ἀέριο ἔχουν βάλει στό μάτι οἱ ὑπεραντλαντικοί μας “ σύμμαχοι”. (Θά ἐπανέλθω γι΄ αὐτό τό θέμα). Ἤδη ἄρχισε ἡ ὑποστήριξις, μέχρι νά πάρουν αὐτό πού θέλουν…… Διαβάζω σχετικά στό History of Macedonia: Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ.

H μια σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη για τους Σκοπιανούς. Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηillary Clinton που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Σλάβων της FYROM, οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα με την μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να είναι ανένδοτοι. .
Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες είχαμε την ακροαματική διαδικασία (H.R. 2583) του λεγόμενουForeign Relations Authorization Act, Fiscal Year 2012. Στο κείμενο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, τα Σκόπια αναφέρονται σκέτα ως FYROM (oυτέ καν Fοrmer Yugoslav Republic of Macedonia) τουλάχιστον 9 φορές!!!!
Στο κείμενο το οποίο, οι Αμερικανοί τους τα… χώνουν κανονικότατα μπορείτε να το διαβάσετε στις σελίδες 52-54, εδώ:
H μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά από το History-of-Macedonia.com:

SEC. 807. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
(α) Πόρισμα
   Η Ελλάδα έχει επιδείξει μια τεράστια θέληση με το να συμφωνήσει ότι το “Μακεδονία” μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας  (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος κάνει καταφανές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις από την μεριά της FYROM όσον αφορά τα ιστορικά σύνορα της Ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.
  (2) Η FYROM συνεχίζει να χρησιμοποιεί υλικό που παραβιάζει ρήτρες  της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ της FYROM και της Ελλάδος, σχετικά με εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάνδα, και οι διαπραγματεύσεις  μεταξύ FYROM και Ελλάδος δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους των ΗΠΑ και του ΟΗΕ,  να βρεθεί ένα κοινά αποδεχτό νέο επίσημο όνομα για την FYROM.
(β) ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ.— Η αντίληψη του Κογκρέσου είναι ό,τι η αμερικανική βοήθεια στην FYROM  πρέπει να καθοριστεί από την επιθυμία της  FYROM να  δεσμευτεί σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, σύμφωνα με το ψήφισμα 817 του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

 (γ) ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ.— Η Γραμματέας του κράτους  δύναται να μην χρησιμοποιήσει εξουσιοδοτημένα κονδύλια, τα οποία θα προοριστούν για αυτήν την πράξη, για προγράμματα και δραστηριότητες που άμεσα ή έμεσα προωθούν εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάδα από κυβερνητικά ελεγχόμενες υπηρεσίες προσκείμενες στην FYROM ή να ενθαρύνουν πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανότατα να υποκινήσουν βία, μίσος, ή  εχθρότητα, συμπεριλαμβανόμενου εκτύπωσης και δημοσίευσης βιβλίων, χαρτών και διδακτικού υλικού που μπορεί να περιέχουν ανακρίβιες στην διαμόρφωση της Ιστορίας και Γεωγραφίας της Ελλάδος και της FYROM.
Μπορείτε να δείτε και την κλάψα των Σκοπιανών εδώ, καθότι όπως αντιλαμβάνεστε -ειδικά από την τελευταία παράγραφο – τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου, μα καθόλου καλά, για κάποιες “οργανώσεις” των Σκοπιανών της Διασποράς!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ματσουχίσα, ο αυτοκράτορας των γεύσεων

Ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ παγκοσμίως μίλησε για την υψηλή τέχνη της μαγειρικής στο ΒΗΜagazino της Κυριακής, 31-7
 
 
Ματσουχίσα, ο αυτοκράτορας των γεύσεωνΕίναι ο πιο αναγνωρίσιμος σεφ όλου του κόσμου. Ο Νομπουγιούκι Ματσουχίσα, γνωστός ως Νόμπου, βρέθηκε στην Αθήνα και μας μίλησε για την υψηλή τέχνη της μαγειρικής, τα συστατικά της ελληνικής κουζίνας, τις σκέψεις αυτοκτονίας του παρελθόντος και την αξία της προσπάθειας.
Ο Νομπουγιούκι Ματσουχίσα, γνωστός παγκοσμίως ως Νόμπου, ο άνθρωπος που επέβαλε με τη μαγειρική και τα εστιατόριά του τον γιαπωνέζικο τρόπο διατροφής σε όλον τον κόσμο, μας μιλάει για μια ζωή σε μια κουζίνα. Με τη χαρακτηριστική γιαπωνέζικη ευγένεια, θυμάται γεύσεις της παιδικής του ηλικίας, μιλάει για την εποχή που απελπισμένος από τη διαφαινόμενη οικονομική καταστροφή σκέφτηκε σοβαρά την αυτοκτονία, εξηγεί την κακομεταχείριση των εκπαιδευόμενων σεφ και εκφράζει τον θαυμασμό του για τη γεύση της κάππαρης και των φραγκοσυκιών της Μυκόνου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπερλουσκόνι: «Ο Καντάφι με θέλει νεκρό»

Δημοσιεύματα φέρουν τον ιταλό πρωθυπουργό να δηλώνει ότι κινδυνεύει η ζωή του
Μπερλουσκόνι: «Ο Καντάφι με θέλει νεκρό»
Ο λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι με τον ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στον εορτασμό της δεύτερης επετείου του ιταλο-λιβυακού Συμφώνου Φιλίας, τον Αύγουστο του 2010

Ρώμη 
Αναστατωμένο και νευρικό εμφανίζουν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, αναφέροντας ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι απόλυτα έγκυρες πηγές των πληροφόρησαν ότι ο Μουαμάρ Καντάφι θέλει να τον δει νεκρό. «Κινδυνεύει η ζωή μου και εκείνη των παιδιών μου διότι ο Καντάφι έδωσε εντολή να με καθαρίσουν, θέλει να με δει νεκρό» φέρεται να έχει δηλώσει ο Καβαλιέρε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera».

Το πρωθυπουργικό γραφείο διαψεύδει ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και μιλά για αποκυήματα φαντασίας, η «Corriere» όμως επιμένει στις δηλώσεις του ιταλού πρωθυπουργού.

Το μεγάλο μίσος μεταξύ των δυο πρώην φίλων και συμμάχων οφείλεται στο ότι η Ιταλία αποφάσισε να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις για την προστασία των εξεγερμένων της Βεγγάζης.

«Μέχρι πρότινος, στην Τρίπολη υπήρχαν τεράστιες αφίσες με φωτογραφίες μου και του Μουαμάρ Καντάφι ενώ δίναμε το χέρι. Τώρα, όμως, θεώρησε την στρατιωτική μας επέμβαση, προδοσία» φέρεται να έχει δηλώσει ο Μπερλουσκόνι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε καθυστερήσει να δώσει «πράσινο φως» στηνσυμμετοχή της χώρας στις διεθνείς επιχειρήσεις στη Λιβύη και δέχθηκε να προσφέρει τη βοήθεια της Ρώμης μόνον έπειτα από σχετική ψήφο του Κοινοβουλίου, την προτροπή της Ουάσιγκτον και τη σύμφωνη γνώμη του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

«Τώρα ο Καντάφι κινδυνεύει να μείνει στην θέση του. Και ο πρώην καλύτερός μας φίλος, έγινε ο χειρότερος εχθρός μας» λέει ο Μπερλουσκόνι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμερικανική Γερουσία: Απερρίφθη το σχέδιο των Ρεπουμπλικανών

 
Σε αδιέξοδο το θέμα του χρέους στις ΗΠΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο στην Proton με υπογραφή Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Η τράπεζα ετέθη σε καθεστώς «επιτροπείας» από την Τράπεζα της Ελλάδος
 
Σκάνδαλο στην Proton με υπογραφή Λαυρέντη ΛαυρεντιάδηΣε καθεστώς «επιτροπείας» έχει κατ' ουσίαν τεθεί η Proton Bank από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά τα ευρήματα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για ύποπτες αν όχι παράνομες συναλλαγές των μελών της διοίκησης η οποία παραιτήθηκε.
«Πάγωσαν» οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου που ζει στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, κ. Αντ. Αθανάσογλου, και έξι πρώην στελεχών με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ
Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από την Proton Bank, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας επέλεξε ως νέο αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γ. Τανισκίδη.

«Το Βήμα της Κυριακής», αποκαλύπτει την έκθεση της αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

Είναι τόσο σοβαρό το ζήτημα που έχει ανακύψει με την τράπεζα που προκάλεσε την παρέμβαση του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Π. Νικολούδη, με απόφαση του οποίου παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του μεγαλομετόχου της Proton Bank κ. Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ζεί στο Λονδίνο, του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Αντ. Αθανάσογλου και έξι πρώην στελεχών της ίδιας τράπεζας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 51 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα απαγορεύθηκε η οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία του κ. Λαυρεντιάδη ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα που πραγματοποιεί η ανεξάρτητη αρχή, έχοντας στη διάθεσή της ισχυρές ενδείξεις ότι τον τελευταίο καιρό διακινούνται από τα πρόσωπα αυτά μεγάλα χρηματικά ποσά που είναι πιθανόν να αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την απόφαση του προέδρου της Αρχής κ. Π. Νικολούδη που κοινοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος, απαγορεύεται στο εξής η κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των:
1. Λαυρεντιάδη Λαυρέντιου, μεγαλομετόχου της Proton Bank.
2. Αθανάσογλου Αντωνίου, πρώην αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.
3. Παπασπήλιου Αθανασίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
4. Σαραμάντη Δημητρίου, πρώην αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.
5. Λιαρμακοπούλου Σμαράγδας, πρώην εκτελεστικού μέλους.
6. Κολίντζα Τρύφωνος, πρώην διευθύνοντος συμβούλου.
7. Αρβανίτη Γραμματικής, πρώην εκτελεστικού μέλους.
8. Μπίθαρη Διονυσίου, διοικητικού στελέχους.

Ταυτόχρονα απαγορεύεται με την ίδια απόφαση η πρόσβαση των συγκεκριμένων προσώπων σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς και η οποιαδήποτε εκποίηση ή άλλη μεταβίβαση όλων των ακινήτων που κατέχει ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στην περιοχή του Ρέντη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΚΑΪΛΑΡΙΣΤΑΣ ΒΑΦΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝ...

Διαβάστε περισσότερα » »

To μεγαλύτερο ηλιοθερμικό πάρκο της Ευρώπης στην Κρήτη

Η μεγαλύτερη ενεργειακή επένδυση στην Ευρώπη, στον τομέα της ηλιοθερμικής ενέργειας, εγκρίθηκε από την επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης.

Πρόκειται για το ηλιοθερμικό πάρκο που θα στηθεί δίπλα στον Αθερινόλακκο, σε έκταση 1000 στρεμμάτων και με 21.000 κάτοπτρα τα οποία θα δίνουν ρεύμα της τάξεως των 38 Μεγαβάτ.
Η επένδυση παρουσιάστηκε από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μπουτάρη και θα ανέλθει στα 141 εκατ. ευρώ.
Ο ηλιοθερμικός σταθμός της «NUR-MOH» είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης των επιχειρήσεων Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) και της Nur Energy που συμμάχησαν για να δημιουργήσουν μια εγκατάσταση που θα βοηθήσει τα μέγιστα, όπως επισήμανε ο κ. Μπουτάρης, στο ενεργειακό της Κρήτης.
«Ο ηλιοθερμικός σταθμός χρησιμοποιεί την ηλιακή ακτινοβολία για να παράγει ατμό. Ο ατμός μέσω ατμοστρόβιλου περιστρέφει ηλεκτρογεννήτρια και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια»,  εξήγησε ο κ. Μπουτάρης στην επιτροπή που κατά πλειοψηφία ενέκρινε το σχέδιο και την επένδυση όσον αφορά το περιβαλλοντικό της μέρος.
«Είναι μια μεγάλη επένδυση στην οποία δεν μπορούσαμε ασφαλώς να πούμε όχι παρά τις επιμέρους ενστάσεις ή απορίες που υπάρχουν», τόνισε ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι φωτοβολταϊκές κουρτίνες θα παράγονται μαζικά σε 2 χρόνιαΕντός διετίας θα κυκλοφορήσουν στην αγορά κουρτίνες που λειτουργούν ως φωτοβολταϊκά και φωτιστικά ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γαλλικού Πανεπιστημίου του Μπορντό Γεώργιος Χατζηϊωάννου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία της Nanotechnology 2011.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο κ. Χατζηϊωάννου, η μικρομεσαία -για τα γαλλικά δεδομένα- εταιρία “Armor” αναμένεται σε δύο χρόνια να “λανσάρει” στην αγορά κουρτίνες, που από την εξωτερική τους πλευρά θα απορροφούν το φως μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών και από την εσωτερική τους θα παράγουν φως, καταργώντας τα συμβατικά φωτιστικά.
Στο κοντινό μέλλον είναι πια η εποχή, κατά την οποία οι τέντες των σπιτιών και τα καλύμματα των θερμοκηπίων θα παράγουν ενέργεια για το νοικοκυριό και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις αντίστοιχα και πάλι μέσω εύκαμπτων φωτοβολταϊκών.
“Η αγορά των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να μην υπάρχει ακόμη σε πλήρη ανάπτυξη, αλλά θα υπάρξει όταν το προϊόν θα είναι παρόν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηϊωάννου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα ίχνη των Χαμένων Χρωμάτων (ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ)

 
Πολύχρωμα Μάρμαρα της Αρχαίας Ελλάδας.

"Το πόσο υπέροχα ήταν ζωγραφισμένη κάποτε η Ελληνική αρχιτεκτονική το μαρτυρεί ο Πλάτων. Οι επιγραφές επίσης μαρτυρούν ότι η πολύχρωμα ζωγραφική ήταν πολύτιμη όσο και η εργασία του γλύπτη. Παρ' όλα αυτά τα χρώματα δεν επέζησαν στις χιλιετίες.
Μόνον κάποια ίχνη σώζονται στους πόρους του μαρμάρμου. Η ταινία μας οδηγεί στους φημισμένους ιστορικούς χώρους της Ελλάδας: απο την Σάμο, στο φημισμένο νεκροταφείο της Αθήνας, στην Ακρόπολη, στους Δελφούς, στην Αίγινα. Οι αναλύσεις των καταλοίπων χρώματος βοηθούν, πέρα απο την ανασύνθεση του αρχαίου χρωματισμού, και στο να γνωρίσουμε την αρχαία σημασία εκπληκτικών έργων τέχνης"
Διαβάστε περισσότερα » »

Την παραίτηση Αναστασιάδη (Πάντε Ασλάκοφ) ζητά ο Θ. Σουμπάσης

 

«Το ελεεινό εθνικιστικό και διχαστικό παραλήρημα του κ. Προέδρου της τοπικής κοινότητας Μελίτης, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στερείται σοβαρότητας, εκθέτει ανεπανόρθωτα τον ίδιο.

Οι απαξιωτικοί εθνοτικοί χαρακτηρισμοί και διαχωρισμοί για τους συγχωριανούς του και όλους τους συμπολίτες μας αποδεικνύουν ότι ο ίδιος δεν έχει καμία συναίσθηση του ρόλου και της αποστολής του ως Πρόεδρος Κοινότητας, είναι ανίκανος να..
 επιτελέσει το έργο που του ανέθεσαν οι συγχωριανοί του και η Πολιτεία, είναι αχάριστος απέναντι στο λαό που τον εξέλεξε και τον συνδυασμό που τον τίμησε περιλαμβάνοντάς τον μεταξύ των υποψηφίων του. Κατόπιν αυτών, τον καλώ να παραιτηθεί άμεσα, δεδομένου ότι αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να υπηρετήσει το αξίωμά του».

Θεόδωρος Σουμπάσης
υπ.Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φλώρινας
Πρόεδρος Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκαλυπτήρια αγάλματος του Μεγ.Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο

Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που παρήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης για την Αθήνα, δεν κατάφερε (λόγω άρνησης παροχής αδείας από δήμους της Αθήνας) να βρεί θέση στην πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους (που πασχίζει με νύχια και με δόντια να μην συνδέεται με τη Μακεδονία).
Τοποθετήθηκε στην είσοδο του Λιτοχώρου τελικά, αφού ο κ.Καρατζαφέρης το δώρισε στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Στα αποκαλυπτήρια βρέθηκε και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος είπε τα εξής στον χαιρετισμό του:

Χαιρετισμός Παναγιώτη Ψωμιάδη σε Αποκαλυπτήρια Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου

Παρασκευή 29/7/2011, ώρα 20.00, Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Δίον

Η Μακεδονία που αντιστέκεται, η Μακεδονία που δεν ξεχνά, η Μακεδονία που δεν πουλά τη ψυχή της σε κανέναν δανειστή, είναι απόψε εδώ για να γιορτάσει, για να τιμήσει τον Αλέξανδρο το Μέγα, που διέδωσε τις αρχές και τις αξίες του Ελληνισμού στα πέρατα της Οικουμένης.

Ο Αλέξανδρος δεν ήταν απλά Έλληνας.

Ήταν Έλληνας Μακεδόνας. Το αίμα του ήταν τόσο γνήσια ελληνικό όσο τουλάχιστον του Αχιλλέα και του Ηρακλή.

Σε ποιον ανήκει ο Μέγας Αλέξανδρος; Χαίρομαι, γιατί απόψε δίνεται ακόμη μια φορά η απάντηση: Στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα.

Τιμή και δόξα σε μας που ευτυχίσαμε να είμαστε απόγονοι του Παμμέγιστου Αλέξανδρου.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον άνθρωπο που ανέλαβε την πρωτοβουλία να τοποθετηθεί εδώ, στο σπίτι των Μακεδόνων όπου γης, το άγαλμα του μεγάλου στρατηλάτη, ένα άγαλμα που φιλοτέχνησε με επιμέλεια και αγάπη ο γνωστός γλύπτης και καθηγητής, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποδεικνύει ότι είναι ένας γενναίος πολιτικός με αρχές, αξίες και ιδανικά, που αγαπά και πονά την Πατρίδα αυτή.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα, σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις από την πλευρά των Σκοπιανών πολλαπλασιάζονται, το άγαλμα του Πρώτου των Ελλήνων εδώ, στους πρόποδες του Ολύμπου, έρχεται να υπενθυμίσει, σε φίλους και εχθρούς, ότι δεν ξεχνούμε.

Πως εμείς, οι Έλληνες Μακεδόνες, δεν καταθέτουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τον ωραίο αγώνα, τιμούμε το νικηφόρο σύμβολο του Μακεδονικού Ελληνισμού και αφήνουμε μια λαμπρή παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Με την αγωνιστικότητά μας απαντάμε σε κάποιους, δήθεν προοδευτικούς, διαφωτιστές, καθοδηγητές, ερημικές φωνές, σε αυτούς που έχουν αναλάβει εργολαβικά τη κατεδάφιση της εθνικής μας ταυτότητας, ταυτίζοντας με τον πιο αισχρό τρόπο τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό, την αγάπη για την Πατρίδα με την πατριδοκαπηλεία.

Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους, πως το έθνος των Ελλήνων, έθνος αξιών, επέζησε χιλιάδες χρόνια και έτσι θα συνεχίσει και τις επόμενες χιλιετίες, όσο θα υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας στον πλανήτη.

Με την ευκαιρία της συνάντησής μας, θέλω να απευθυνθώ σε όλες και όλους εσάς που εκπροσωπείτε τα εκατομμύρια των Ελλήνων όπου Γης, στους Μεγάλους Έλληνες του εξωτερικού.

Ο Απόδημος Ελληνισμός φίλες και φίλοι, είναι το πιο ισχυρό αλλά και το πιο αδικημένο παιδί του Ελληνισμού.

Και για μία ακόμη φορά, νιώθω την ανάγκη να σας ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη για όλα όσα δεν έκανε αυτή η Πατρίδα για εσάς, εδώ και τόσα χρόνια.

Ένα μεγάλο συγνώμη εκ μέρους μιας Πατρίδας που στηρίζετε με κάθε τρόπο, μια Πατρίδα όμως που πολλές φορές σας απογοήτευσε, σας πίκρανε, σας ξέχασε.

Σας χρωστάμε και δεν μας χρωστάτε.

Εσείς, τα αδέλφια μας της Ομογένειας, που δημιουργήσατε παντού μικρές Ελλάδες, που πετύχατε με την εργατικότητά σας να κάνετε περιουσίες και να αποκτήσετε πολιτική επιρροή στις νέες σας πατρίδες, πρέπει τώρα, για μία ακόμη φορά, να βοηθήσετε την Ελλάδα μας που αιμορραγεί.

Οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις της υφηλίου, όπως και όλες οι υπόλοιπες ομογενειακές οργανώσεις, αποτελούν πατριωτικούς θεσμούς που δείχνουν το δρόμο.

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Προέδρους και τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων διαχρονικά, σε καλούς φίλους, όπως τον κ. Πάνο Σπηλιάκο, την κ. Νίνα Γκατζούλη, τον κ. Κωνσταντίνο Χατζηστεφανίδη, τον κ. Δημήτρη Μηνά, τον κ. Χαράλαμπο Μουτουσίδη, ανθρώπους που αντιστέκονται στην προπαγάνδα των Σκοπίων και προωθούν, με συνεχείς επιστολές, ψηφίσματα και παρεμβάσεις, τα ελληνικά δίκαια, καλύπτοντας την απουσία, πολλές φορές, του επίσημου ελληνικού κράτους.

Ο απόδημος Ελληνισμός πρέπει να γίνει η ασπίδα μας κυρίες και κύριοι.

Τρέξτε για τη Μακεδονία, οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν διαρκή αφύπνιση, ενότητα, ομοψυχία και αγώνα.

Χρέος μας είναι να επαγρυπνούμε, να μην αφήσουμε ανοικτές Κερκόπορτες.

Γιατί τότε, όπως διδάσκει η Ιστορία, ακολουθούν Αλώσεις…

Δεν πρόκειται να δεχτώ ποτέ την υποστολή της Μακεδονίας μας από τον ιστό της Ελλάδας.

Ας το ακούσει καλά ο Μεγάλος Αδελφός, εμείς οι Μακεδόνες δεν ξεπουλάμε την εθνική μας αξιοπρέπεια, την υπερηφάνειά μας, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.

Θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά, όσο και αν ενοχλώ ορισμένους: Η Μακεδονία δεν δημοπρατείται, δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται.

Ούτε η Ιστορία, ούτε τα σύνορα, ούτε το όνομα, ούτε τα Ιερά και τα Όσια.

Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι στους αιώνες των αιώνων ΕΛΛΑΔΑ, η καρδιά και ο προμαχώνας του Ελληνισμού. Αυτή είναι η δική μας κόκκινη γραμμή.Μια αγκαλιά, μια καρδιά, μια γροθιά.

Ενωμένοι, αγαπημένοι και εθνικά υπερήφανοι.

Για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του αύριο.

Για να σηκώσουμε πιο ψηλά την πατρίδα Ελλάδα.

Και μην ξεχνάτε αδέλφια: Το να είσαι άνθρωπος είναι θέλημα Θεού. Το να είσαι όμως Έλληνας και μάλιστα Μακεδόνας, είναι προνόμιο της Ιστορίας και αυτό μπορούμε να το διαφυλάξουμε με ενότητα, με αγάπη, με σεβασμό στις αξίες και την Ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σείεται η Πάτρα! Συνεχείς σεισμοί μετά τις 22:00

Λίγο μετά τις 22:00 σημειώθηκε ο πρώτος σεισμός, ενώ σχεδόν κάθε 10-15 λεπτά σημειώνεται και άλλος σεισμός με μέγεθος μεταξύ 3,5 κ 4,5 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Οι κάτοικοι τις ευρύτερης περιοχής έχουν ανησυχήσει, όμως οι σεισμολόγοι με δηλώσεις τους πριν απο λίγο δείχνουν καθησυχαστικοί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!

Το ανθρώπινο σώμα φιλοξενεί τρισεκατομμύρια βακτήρια.
Τα βακτηρίδια ζουν στο 90% των ζωντανών κυττάρων στο σώμα μας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελεί το «σπίτι» σε τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς.
Με τη βοήθεια ειδικών μικροσκοπίων και υπολογιστών σας συστήνουμε μερικούς από αυτούς τους μικροοργανισμούς.
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Πολλοί τύποι βακτηρίων που βρέθηκαν στο ανθρώπινο δέρμα, συνδέονται με τους ιδρωτοποιούς αδένες και τους θύλακες των τριχών. Συνήθως δεν προκαλούν προβλήματα, αν και μερικοί μπορούν να προκαλέσουν ακμή.
Τα βακτήρια τις περισσότερες φορές αρχίζουν να αποτελούν πρόβλημα… εάν διαπεράσουν το δέρμα, για παράδειγμα μέσα από μια πληγή ή κόψιμο.
Υπάρχουν 500 έως 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία πολλαπλασιάζονται με τέτοιους ρυθμούς που… ένας ενήλικας φιλοξενεί επάνω του ορισμένα… τρισεκατομμύρια!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Perierga.gr - Οι αόρατοι συγκάτοικοί μας!
Διαβάστε περισσότερα » »