Στις 20-12-2011 με το αρ.πρωτ.88 έγγραφό μας προς τον Δήμο σας υποβάλαμε τις προτάσεις μας για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου. Επίσης,
Στις 16-02-2012 με το αρ.πρωτ.09 υπόμνημα μας προς εσάς, κυρία Δήμαρχε σας καταθέσαμε και πάλι συνοπτικά τις προτάσεις και τις σκέψεις μας.
Περιμέναμε, ματαίως, να μας καλέσετε και να σας αναπτύξουμε τις προτάσεις μας ή έστω, να μας ακούσετε ή εσείς ή κάποιος αντιδήμαρχος. Πέρασαν 6 μήνες από το πρώτο μας έγγραφο και περιμένουμε ακόμη…. Όμως τα προβλήματα για τον Δήμο και για τους δημότες μας παραμένουν.
Φαίνεται, σε λάθος!!! Δήμο στείλαμε τα έγγραφά μας… Γιατί γειτονικός Δήμος «άρπαξε» την ευκαιρία και σήμερα στο Δημοτικό του Συμβούλιο υπογράφει προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας για την παραγωγή Βιοντίζελ από τηγανέλαιο. Είχατε την πρότασή μας 6 μήνες και την αφήσατε χωρίς να ευαισθητοποιηθεί κανείς.
Στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο του γειτονικού Δήμου υπάρχει και άλλη έγκριση για υπογραφή συμβάσεων με το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Παλαιών Ελαστικών.
Ομοίως στο ίδιο παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος θα συμμετέχει στο πρόγραμμα ACR+( Σύνδεσμος των Πόλεων και Περιφερειών για ανακύκλωση και βιώσιμη διαχείριση των πόρων: είναι ένα διεθνές δίκτυο των μελών που μοιράζονται τον κοινό στόχο της προώθησης της αειφόρου κατανάλωσης των πόρων και τη διαχείριση των αποβλήτων μέσω της πρόληψης στην πηγή, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση). Κάτι που σας έχουμε αναφέρει στα έγγραφά μας. Και να ήταν μόνο αυτό;
Πριν μερικές μέρες ο γειτονικός αυτός Δήμος μοίρασε σε δημότες του κάδους κομποστοποίησης. Τι σας εμποδίζει να κάνετε το ίδιο και εσείς;

Στα έγγραφά μας σας προτείναμε την ανακύκλωση γυαλιού και αλουμινίου όπως και την Ανταποδοτική ανακύκλωση, όπως και την αξιοποίηση των από χρόνια υπόγειων χώρων απορριμμάτων. Αντί αυτών όμως εξακολουθείτε να προμηθεύεστε τους τροχήλατους πλαστικούς κάδους ανεβάζοντας (πιστεύουμε) το κόστος του Δήμου.
Λυπόμαστε, που για πολλοστή φορά σε λίγους μήνες επανερχόμαστε σε θέματα που θα έπρεπε να έχετε λύσει προ πολλού.
Λυπόμαστε επίσης, γιατί πάντα «κάποιοι» «άλλοι» μας προλαβαίνουν και θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι ίσως δεν είναι τυχαίο, όπως ίσως τυχαίο δεν είναι, ότι όλες οι ενέργειες του παραπάνω Δήμου είναι ο Δήμος που εξακολουθείτε να μένετε.

kozan.gr