Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ «ΦΑΓΕ»...ΠΛΑΣΑΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ!!!

Την παραπάνω απίστευτη φωτογραφία μας έστειλε αναγνώστης: Η εταιρεία ΦΑΓΕ, που αυτοπαρουσιάζεται και ως «αντιπρόσωπος του ελληνικού γιαουρτιού στον κόσμο» (!!!) χρησιμοποιεί για τα «ελληνικά» γιαούρτια της ΓΑΛΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ!!!
Αυτοί είναι οι απατεώνες που παριστάνουν τους «Έλληνες» επιχειρηματίες, διαφημίζοντας τα «ελληνικά» προιόντα τους! ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ! Έχουμε τη δύναμη, αφού οι αγοραστές των γερμανογαλλικών γιαουρτιών τους είμαστε εμείς! ΜΟΝΙΜΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!!

 
hellas-orthodoxy.blogspot.gr

elnewsgr.blogspot.com
 
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ: "ΕΑΝ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΤΟΛΜΑ ΑΣ ΒΓΕΙ ΒΟΛΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ"


mixaloliakosΓια πολιτική συμπαιγνία με στόχο την εξασφάλιση εκ μέρους του Γιώργου Καμίνη του χρίσματος για τη δημαρχία εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και από τη Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος στο protothema.gr, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά τα πρωινά επεισόδια στον Δημήτρη Μαρκόπουλο. Με τη φράση «ο Καμίνης παρείχε υπηρεσίες στον Σαμαρά» και με καταγγελία περί «ωμής παραβίασης μιας καθ' όλα νόμιμης συγκέντρωσης» ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπολύει μύδρους και αναφέρει: «Κατά του Καμίνη δεν θα στραφεί νομικά η Χρυσή Αυγή, αλλά θα στραφεί ο λαός της Αθήνας τον οποίο έχει παραδώσει βορά στους λαθρομετανάστες. Αν τολμά ας βγει και μια φορά βόλτα μόνος του στην πόλη, χωρίς τους αστυνομικούς του».
«Η συγκέντρωσή μας ήταν καθ' όλα νόμιμη καθώς είχαμε στείλει εξώδικη ενημέρωση, ενώ αναφέραμε ρητά πως επρόκειτο για πολιτικού χαρακτήρα συνάθροιση. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση του Δημάρχου και της κυβέρνησης σε μια συγκέντρωσή μας. Πρόκειται για μια ωμή παραβίαση του Συντάγματος» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Στην Αθήνα εξελίχθηκε μια στρατιωτικού χαρακτήρα επιχείρηση με την ανοχή της κυβέρνησης ανάλογη με αυτή που είχε γίνει στη Λάρισα. Το μόνο που δεν είδαμε ήταν να σκάνε και τα λάστιχα των οχημάτων που μετέφεραν τα τρόφιμα. Μέχρι και τα κλειδιά του φορτηγού – ψυγείου κατάσχεσαν. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να μεταφέρουμε τα τρόφιμα και τη διανομή τους από το Σύνταγμα στα γραφεία μας στην οδό Δηλιγιάννη. Τι ήθελε δηλαδή ο Δήμαρχος Αθηναίων; Να μην δώσουμε 4.000 πακέτα βοήθειας στους συνέλληνες;».
Τα πυρά του πάντως ο κ. Μιχαλολιάκος τα στρέφει κυρίως κατά της ΝΔ. «Πρόκειται για τραγική πολιτική συμπεριφορά. Η ΝΔ εξελίσσεται σε ένα ανθελληνικό και λαθρολαγνικό κόμμα που στηρίζει τον ανύπαρκτο ως προς την ασφάλεια των Αθηναίων Καμίνη. Δυστυχώς η μεγάλη αυτή παράταξη έχει αποκοπεί από τον εθνικό χαρακτήρα της και με την στήριξη στον Καμίνη θα το πληρώσει», υποστηρίζει. Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής σημειώνει επίσης πως «ο εκλεκτός των 30.000 αλλά και των λαθρομεταναστών που αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών πήγε κόντρα στους 450.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Το χειρότερο όμως όλων είναι πως η ΝΔ σύρεται πίσω από αυτόν τον ανύπαρκτο Δήμαρχο που παρέδωσε την πόλη στους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο. Έστησαν λοιπόν ένα show εις βάρος μας με αποκλειστικό γνώμονα την στήριξη του Καμίνη από τη ΝΔ. Ο Σαμαράς έκανε πολιτικό δώρο στον Δήμαρχο, όμως ο λαός της Αθήνας θα το ακυρώσει άμεσα. Ο Δήμος στις επόμενες εκλογές θέλουν δεν θέλουν θα γίνει δικός μας».
Στην ερώτησή μας για το γεγονός πως ο βουλευτής του κόμματος κ. Γερμενής χαστούκισε ένα 12χρονο κοριτσάκι ο κ. Μιχαλολιάκος είναι κάθετος. «Να σταματήσει αυτή η ψευδής ιστορία. Κανένα κοριτσάκι δεν χαστουκίστηκε. Γιατί δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα; Γιατί δεν υπάρχει βίντεο από αυτό το στιγμιότυπο, όπως υπήρξε βίντεο με τη σύλληψη και την προσπάθεια ατίμωσης του βουλευτή μας; Μια σύλληψη παρεπιμπτόντως παράνομη για την οποία οι δύο αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε στο αυτόφωρο. Ο Γερμενής ως βουλευτής είχε αρμοδιότητα να ζητήσει το λόγο για τα όσα γίνονταν παράνομα εις βάρος του συσσιτίου μας. Αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα». Και ο κ. Μιχαλολιάκος καταλήγει: «Εμείς, σε αντίθεση με τον βολεμένο κ. Καμίνη, δεν φοβόμαστε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα και φυλακή για τις απόψεις μας. Δεν μας τρομάζει το γεγονός να θελήσουν να μας βγάλουν εκτός νόμου»!

makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ιστορία του Ιερομάρτυρα Αγίου Νικήτα - Σέρρες

Η ιστορία του Ιερομάρτυρα Αγίου Νικήτα - ΣέρρεςΠνευματικό ανάστημα, ο ιερομάρτυρας Άγιος Νικήτας ο Νέος, ενδεδυμένος την πανοπλία της πίστεως, ήλθε στην πόλη των Σερρών το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας, στις 30 Μαρτίου του 1808.
Ο Άγιος από μικρός απαρνήθηκε τα τερπνά του κόσμου και ζήτησε στο Περιβόλι της Παναγίας και στο αγιοτρόφο περιβάλλον της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, να στολίσει τον κόσμο της ψυχής του, υπό την καθοδήγηση λαμπρών πνευματικών πατέρων, με όλες τις χριστιανικές αρετές, στόχο που και πέτυχε.
Αφού στερεώθηκε πνευματικά στη Μονή της μετάνοιάς του, πήγε για μεγαλύτερη άσκηση στον πνευματικό στίβο, στην περιοχή της Σκήτης της Αγίας Άννας και μόνασε στην καλύβι των «Αρχαγγέλων».
Μετά από μακροχρόνια πνευματική άσκηση και αφού κόσμησε το βίο του με τις καλλονές όλων των αρετών, ντύθηκε την ευπρεπή στολή της ιεροσύνης και λαμπροφόρος λειτουργούσε τα Άγια των Αγίων.
Εύγλωττος ο Άγιος στην περιγραφή των δωρεών και της αγάπης του Κυρίου προς τα κτίσματά του, σιωπούσε για ό,τι αφορούσε τον εαυτό του. Έτσι τα δύο συναξάρια που περιγράφουν το βίο του Αγίου, δίνουν λίγες και διαμετρικά αντίθετες πληροφορίες για το βίο του.
Γόνο οικογένειας κρυπτοχριστιανών από την περιοχή της μαρτυρικής Τραπεζούντας του Πόντου θέλει τον Άγιο το πρώτο συναξάρι, βλάστημα της Ηπείρου το δεύτερο.
Την αιτία της παρουσίας του στην πόλη των Σερρών, ο πρώτος συναξαριστής αναζητά στην απόφαση του Αγίου να θεραπεύσει το άλγος της ψυχής του, που προκλήθηκε από την αμφίρροπη σε θέματα ευσέβειας διαγωγή των προγόνων του, με την κατάθεση της καλής προς τον Κύριο ομολογίας.
Την πίστη του στο Χριστό και το ολοκαύτωμά του για αυτή την πίστη, στον τόπο όπου από ανθρώπινη αδυναμία πιθανόν ο Μάρτυρας να αρνήθηκε το Σωτήρα Κύριο, θέλει, ως αιτία της παρουσίας του Αγίου Νικήτα στα Σέρρας, ο δεύτερος συναξαριστής.
Πάντως, η πραγματικότητα είναι πως το καύχημα των Σερραίων, ο μεσίτης τους προς τον Κύριο, ήλθε στην πόλη των Σερρών και κατέλυσε στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Ηλιόκαλλης, μετόχι της Ιεράς Μονής Εικοσιφοίνισσας του Παγγαίου, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, λίγο πριν αρχίσει η ακολουθία του Νυμφίου, για να κατατροπώσει με τη γενναία του άθληση των εχθρών την παράταξη.
Αφού προσκύνησε στο ναό τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, ζήτησε από το διάκονο να δει τον προεστό της Μονής, πράγμα που έγινε χωρίς χρονοτριβή.
Ο προηγούμενος της Μονής Κωνσταντίνος συναντήθηκε, στον προαύλιο χώρο του μοναστηριού με τον εντυπωσιακό κατά την εμφάνιση προσκυνητή και στην πρώτη συνομιλία αγάπης που είχαν ο Άγιος πληροφόρησε τον προεστό, πως ήρθε από το Άγιο Όρος και τέρμα της οδοιπορίας του είναι η πόλη της Δράμας, όπου και θα συναντούσε κάποιο δικό του άνθρωπο.
Αργότερα, στη δεύτερη συνομιλία αγάπης του Μάρτυρα με τον προηγούμενο Κωνσταντίνο, ο Άγιος εξομολογήθηκε στον προεστό τη σταθερή του απόφαση να μαρτυρήσει στην πόλη των Σερρών υπέρ της πίστεως του γλυκύτατου Ιησού Χριστού.
Το πρωί, αφού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Άγιος Νικήτας κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων, βγήκε από το Μοναστήρι της Ηλιόκαλλης και επισκέφθηκε τον τότε ερειπωμένο ναό του Αγίου Γεωργίου του Κρυονερίτη, απ' όπου και κατευθύνθηκε στο μεγαλοπρεπές Τζαμί του Μεχμέτ Μπέη, το ονομαζόμενο από τους Σερραίους για την ομοιότητά του με χριστιανικό ναό «Αγιά Σοφιά».
Στην είσοδο του προαύλιου χώρου του Τζαμιού ο Άγιος Νικήτας συνάντησε έναν νεαρό μουσουλμάνο, μαθητή του ιεροδιδασκαλείου και εκ γενετής χωλό στα κάτω άκρα.
Ο Άγιος σπλαχνίστηκε το παιδί και το ρώτησε αν θέλει να γίνει καλά. Ο νεαρός μουσουλμάνος, αφού απάντησε θετικά, ρώτησε το Μάρτυρα να του πει πως θα γίνει αυτό το θαύμα και τότε, ο Άγιος Νικήτας, ακτινοβολώντας από την αγάπη του προς τον Κύριο, υπέδειξε στον πάσχοντα, ως μοναδικό και αλάνθαστο ιατρικό πάσης παθήσεως, την πίστη στον Χριστό.
Θορυβημένος ο μαθητής του ιεροδιδασκαλείου από την πρωτότυπη συμβουλή, ενημέρωσε, όσο γινόταν γιαυτόν γρήγορα, το δάσκαλό του, ο οποίος με άνθρωπό του προσκάλεσε τον Άγιο στο εσωτερικό του Ιεροδιδασκαλείου και βεβαιώθηκε, μετά από μακρά συνομιλία που είχε μαζί του, πως ο καλόγερος που βρισκόταν μπροστά του ήταν καθαρός στο νου και διαπρύσιος κήρυκας της πίστης του Ιησού Χριστού.
Κλονισμένος ο δάσκαλος από τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του Μάρτυρα σε θέματα πίστεως ενημέρωσε πάραυτα το βοεβόδα της πόλης Ισμαήλ Μπέη, που παρέπεμψε τον Άγιο, μετά από σύντομη συνομιλία που είχε μαζί του, στον γιο του Γουσούφ Μπέη.
Ο επίσημος αυτός Τούρκος συγκρότησε όμιλο από τους καλύτερα καταρτισμένους στην πίστη του Οθωμανούς και κάλεσε τον Άγιο Νικήτα μπροστά τους για να ελέγξουν την τόλμη και την πίστη του.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο Άγιος Ιερομάρτυρας, ενδεδυμένος την πανοπλία της αληθινής πίστεως, παρατέθηκε με θάρρος προς τις αρχές και εξουσίες των μουσουλμάνων, έλεγξε σκληρά και έδειξε το μάταιο της πίστης τους και παρουσιάστηκε μπροστά τους, ως θερμότατος μεσίτης της πίστεως του Ιησού Χριστού.
Αυτό εξόργισε τους Τούρκους και ιδιαίτερα το σκληρότατο Γιουσούφ Μπέη, που διέταξε να κλείσουν τον Άγιο στη φυλακή, όπου, υπό την πίεση φρικτών βασανιστηρίων, ζητούσαν από το Μάρτυρα να αποκηρύξει την πίστη του στον Κύριο.
Οι δήμιοί του, όταν διαπίστωσαν πως, παρά τα βασανιστήρια, απτόητος ο Μάρτυρας Νικήτας συνέχιζε να υμνεί το όνομα του Ιησού Χριστού, απελπίστηκαν και ζήτησαν τη γνώμη του Γιουσούφ Μπέη για τα περαιτέρω.
Ο Μπέης, μετά από μια ολιγόλεπτο συνάντηση που είχε με τον ιερομάρτυρα και, αφού βεβαιώθηκε πως με ρωμαλεότητα σκέψης ο ιερός Νικήτας δεν αλλάζει το σταθερό του προσανατολισμό προς την πίστη του γένους των Ελλήνων, διέταξε τον δι' απαγχονισμού θάνατο του Αγίου το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, στις 4 Απριλίου του 1808 και, λίγο πριν οι χριστιανοί γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου, ο Ιερομάρτυρας Νικήτας στην πλατεία των τσαρουχάδων, πίσω και αρκετά κοντά στο ιερό του ναού των Μεγάλων Αρχαγγέλων και Ταξιαρχών των Ουρανίων Δυνάμεων έδινε, ως ύψιστο δείγμα αγάπης στον ζωοδότη Κύριο, την πνοή του.
Το πνευματικό ανάστημα των «Αρχαγγέλων» του Αγίου Όρους, στους «Αρχαγγέλους» των Σερρών απέβαλε το φθαρτό ιμάτιο της ψυχής του και ενδύθηκε στολή αφθαρσίας.
Τρεις μέρες έμεινε το σώμα του Αγίου κρεμασμένο στην αγχόνη και, προς καταισχύνη του Γιουσούφ Μπέη που ήθελε με το θάνατο του Αγίου Νικήτα να περιορίσει τη χαρά των Σερραίων από το γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, το σώμα του Μάρτυρα παρέμεινε χωρίς αλλοιώσεις, το πρόσωπό του ήταν ήρεμο και μάλιστα την τρίτη ημέρα από το μαρτύριό του, από μια πληγή στα κάτω άκρα του Ιερομάρτυρα, άρχισε να τρέχει αίμα που πότιζε τη γη των Σερρών.
Αυτόπτες μάρτυρες βεβαίωσαν πως, όσο καιρό το σώμα του Αγίου ήταν κρεμασμένο στην αγχόνη, ένα υπερκόσμιο φως καταύγαζε την περιοχή.
Το θαύμα αυτό διαδόθηκε με ταχύτητα στην πόλη και το χριστεπώνυμο πλήρωμα δόξασε τον Αναστάντα Κύριο για τη μεγάλη ευλογία του υπερφυούς σημείου. Θορυβημένοι οι Τούρκοι από τα όσα θαυμάσια συνέβαιναν ενέδωσαν στο αίτημα των προεστών και επέτρεψαν να ταφεί ο Άγιος.
Μετά την έκδοση της σχετικής άδειας το σώμα του Αγίου Νικήτα ενταφιάστηκε πίσω από το ιερό του Ναού του Αγίου Νικολάου, που ήταν δίπλα στο «νοσοκομείον όπερ ξενοδοχείον», σύμφωνα με μαρτυρία του αρχαίου κώδικα της Μητροπόλεως, οι Σερραίοι ονόμαζαν.
Ο χρόνος της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου μας είναι άγνωστος. Γνωρίζουμε όμως πως οι πατέρες της Σκήτης της Αγίας Άννας του Αγίου Όρους, ύστερα από αίτημα του Μητροπολίτου Κωνσταντίνου Καρδαμένη, παραχώρησαν στην Εκκλησία των Σερρών μέρος από το άγιο λείψανό του, που φυλάσσεται στον φερώνυμο ναό του Αγίου, προστατεύοντας με τη χάρη του το λαό και την πόλη των Σερρών.
Η μνήμη του ιερομάρτυρα Αγίου Νικήτα, πολιούχου της πόλεως των Σερρών, ο οποίος μαρτύρησε τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου, στις 4 Απριλίου του 1808, γιορτάζεται από το 1987 την Κυριακή του Θωμά.

πηγή: 1myblog.pblogs.gr

goodstory



Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο διακεκριμένος ποινικολόγος Αλέξανδρος Κατσαντώνης
Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών, με σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ.Ε.ΤΗ.Π.:Σταματάει σήμερα Πέμπτη 02 Μαΐου η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης για την τρέχουσα περίοδο-Παράταση προθεσμίας σύναψης συμβολαίων με την τηλεθέρμανση

dethpΠληροφορούμε τους καταναλωτές Τηλεθέρμανσης ότι σήμερα Πέμπτη 02 Μαΐου 2013, λόγω ανόδου της θερμοκρασίας, μηδενισμού της ζήτησης κατά το τελευταίο δεκαήμερο και βάσει των προγνώσεων καιρού των επόμενων ημερών, θα σταματήσει η λειτουργία της Τηλεθέρμανσης για την τρέχουσα περίοδο.

Παρακαλούνται οι ένοικοι και οι διαχειριστές των οικοδομών κατά την θερινή περίοδο να τηρούν τις παρακάτω οδηγίες :
  1. Να ενημερώνονται για τις οφειλές της οικοδομής τους και να φροντίσουν για την έγκαιρη εξόφλησή τους.

  1. Να ενημερώνουν τα αρμόδια συνεργεία της Τηλεθέρμανσης σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών στα δίκτυα κεντρικής θέρμανσης κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, στα τηλέφωνα 24630 55745, αρμόδιοι: Ιωαννίδης Θεμιστοκλής, Γιαγκούλης Παντελής.
  1. Να φροντίζουν για την ασφάλεια και την καθαριότητα στους χώρους των εγκαταστάσεων, να μην επεμβαίνουν στις εγκαταστάσεις, τα όργανα και τους αυτοματισμούς της Τηλεθέρμανσης και να μην εκκενώνουν για μεγάλο διάστημα τα δίκτυα, διότι σκουριάζουν οι σωληνώσεις και καταστρέφονται τα δίκτυα και τα θερμαντικά σώματα.
Επισημαίνουμε στους καταναλωτές μας την υποχρέωση έγκαιρης εξόφλησης των λογαριασμών, διότι στις οικοδομές που έχουν οφειλές, ΑΤΟΜΙΚΕΣ ή ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ, δεν θα δοθεί θερμότητα την νέα θερμική περίοδο.
Ευχαριστούμε όλους τους καταναλωτές μας για την καλή συνεργασία και την υποστήριξή τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την ασφαλή, επαρκή και φθηνή παροχή θερμότητας σε όλη την πόλη, στα πλαίσια της οποίας :
  1. ολοκληρώθηκαν τα έργα Σύνδεσης με τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ και Επεκτάσεων Δικτύων περιοχών.
  1. συνδέθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία 932 οικοδομές των επεκτάσεων.
ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
==========================
ΠΑΡΑΤΑΣΗ  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

Από την Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαίδας {Δ.Ε.ΤΗ.Π.} ανακοινώνεται ότι παρατείνεται έως την 31η Μαΐου 2013 η προθεσμία σύναψης συμβολαίων σύνδεσης για όσους έχουν φρεάτιο στο πεζοδρόμιο και επιθυμούν να συνδεθούν με την Τηλεθέρμανση την προσεχή περίοδο λειτουργίας 2013-2014.
Η παραπάνω ημερομηνία είναι καταληκτική και μετά την 31-05-2013 δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις σύνδεσης των παραπάνω περιπτώσεων.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι  να προσέλθουν έγκαιρα τηρώντας την παραπάνω προθεσμία.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μάθε τι βάζεις στο τραπέζι σου:10 τροφές σκέτα...φυτοφάρμακα

Η χρήση φυτοφαρμάκων ξεκίνησε το '70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά.
Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα:
Υπάρχουν υπολείμματα από φυτοφάρμακα
338 στα λαχανικά
319 στα φρούτα
93 στα σιτηρά
34 στα ζωικά προϊόντα
Ωστόσο όλα τα φρούτα και τα λαχανικά δεν επηρεάζονται από τα φυτοφάρμακα με τον ίδιο τρόπο. Τα πιό «τυχερά» είναι το κρεμμύδι, το σκόρδο και ακολουθούν το σπανάκι, τα σπράγγια, τα πράσα, οι πατάτες.
Αυτά είναι τα φρούτα και τα λαχανικά τα πιο επηρεασμένα από φυτοφάρμακα:
Τα αγγουράκια και τα κολοκύθια
Πάνω από το 1/3 αυτών των λαχανικών είναι μολυσμένα, σύμφωνα με την EFSA. Ωστόσο όταν καθαριστούν και αφαιρεθεί η φλούδα τότε ο κίνδυνος μειώνεται.
Τα όσπρια
Πάνω από το 40% των οσπρίων είναι μολυσμένα από φυτοφάρμακα.
Τα φρούτα με πυρήνα (αβοκάντο, βερύκοκο, μάνγκο κλπ)
Εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ επικίνδυνα. Πάνω από τα μισά φρούτα με κουκούτσι (54,8%) φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά τα φρούτα δέχονται μεγάλες επιθέσεις από έντομα και ραντίζονται πολύ τακτικά.
Τα φρούτα με κουκούτσι (μήλα, αχλάδια κλπ)
Τα μήλα δέχονται σφοδρές επιθέσεις από σκουλήκια και έντομα. Αποτέλεσμα πάνω από 65,2% των δειγμάτων φέρουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Οι πιπεριές
Ραντίζονται συχνά και το 66% των δειγμάτων εντοπίστηκαν με φυτοφάρμακα.
Οι σαλάτες
Δέχονται τα περισσότερα ραντίσματα, περίπου τα 2/3 της σαλάτας που καταναλώνουμε έχει φυτοφάρμακα.
Οι φράουλες
Το 71,3% των δειγμάτων έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Τα εσπεριδοειδή
Το 75% στα πορτοκάλια και τα λεμόνια έχουν φυτοφάρμακα.
Οι φραμπουάζ
Το 75,9% από τα εξαίσια αυτά φρούτα έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων.
Τα σταφύλια
Σε παγκόσμια κλίμακα το 73,8% των σταφυλιών έχουν υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Το πρόβλημα με τα σταφύλια το έχουν πολλά εποχιακά φρούτα, αφού η φλούδα δεν αφαιρείται και είναι εκεί ακριβώς που ραντίζονται.

katohika

Διαβάστε περισσότερα » »

Φορολόγηση αγροτεμαχίων έναντι 700 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία

Το κενό των 700 εκατ. ευρώ που έχει προκύψει ευελπιστούν να καλύψουν στην κυβέρνηση, με την επέκταση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και στα αγροτεμάχια
Τα αγροτεμάχια μπαίνουν στο μικροσκόπιο της διακομματικής επιτροπής που εξετάζει τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες της διακομματικής έχουν μπει στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της τελικής εισήγησης, με το σχετικό νομοσχέδιο να υπολογίζεται ότι θα φτάσει στη Βουλή τον Ιούνιο και την τελική εκτίμηση των εσόδων να γίνεται το Φθινόπωρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επόμενη συνεδρίαση της διακομματικής, μετά το Πάσχα, θα υπάρχουν διαθέσιμα τα πρώτα στοιχεία από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης που θα αφορούν στις εκτιμήσεις εσόδων από τα αγροτεμάχια, βάσει των οποίων θα επικαιροποιηθούν όλα τα σενάρια.
Εκτιμάται πάντως, ότι θα χρειαστεί άλλη μια συνεδρίαση προκειμένου να καταλήξει η διακομματική στην τελική της εισήγηση για τον Ενιαίο Φόρο.
Κομβικό ζήτημα θα αποτελέσουν και οι επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες, που αναμένονται το καλοκαίρι, καθώς εκτός από τη μείωση των τιμών ζώνης στις περιοχές όπου οι εμπορικές τιμές έχουν υποχωρήσει, θα πρέπει να αναμένονται και αυξήσεις αντικειμενικών εκεί όπου οι εμπορικές παραμένουν υψηλότερες.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Όχι τζαμί σε κάθε δήμο...

Η δήμαρχος της περιοχής Αεροντρόμ των Σκοπίων, Ίβιτσα Κονέσκι,  δήλωσε στην εφημερίδα Βέστ, ότι ο Δήμος δεν θα ενδώσει στη δημιουργία ενός τζαμιού, διότι  η πλειονότητα του πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι  και υπάρχουν ελάχιστοι μουσουλμάνοι στην περιοχή.


Ο Κονέσκι αρνήθηκε το αίτημα περίπου 150 μουσουλμάνων που ζήτησαν να χτισθεί ένα τζαμί σε χώρο που ανήκει στη Μουσουλμανική Κοινότητα της χώρας.
Ο μουφτής Ιμπραήμ Σαμπάνι δήλωσε στην εφημερίδα ‘Βέστ’ ότι επιθυμεί να χτισθεί ένα τζαμί για τη λατρεία των πιστών μουσουλμάνων, αλλά περιμένει τη θετική απάντηση των τοπικών εκπροσώπων.

Ωστόσο η θέση του Νοτιοσλάβου Δημάρχου ήταν αρνητική για την δημιουργία ενός τζαμιού σε μια περιοχή όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν μειοψηφία.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα νέο μελίσσι γεννιέται σμηνουργία (βιντεο)


Μια  κοινωνία  που χωρίς  την  ανθρώπινη  παρέμβαση  ίσως  η  πιο  τέλια.








http://savrez.blogspot.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »