Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΕΤΣΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΠΕΝΤΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗΣ


xalkidiki-ellinikos-xrisosΣτις 17 Ιουνίου 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γίνεται «πρώην» Υπουργός Οικονοµικών (ακόµη δεν µπορούµε να καταλάβουµε γιατί αντικαταστάθηκε ένας τόσο πετυχηµένος Υπ. Οικονοµικών που «έσωσε» την Ελλάδα µε το µνηµόνιο) και στον ανασχηµατισµό τού ανακοινώνεται...
ότι αναλαµβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος,Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Πολλοί τότε θεώρησαν (και εγώ µαζί τους) ότι πρόκειται για υποβάθµιση του Γ. Παπακωνσταντίνου. Αµ, δεν ήξερα τι θα ακολουθούσε... Στις 26 Ιουλίου του 2011 ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράφει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (που δεν υπέγραφε µε τίποτα η προκάτοχός του Μπιρµπίλη) που κατέθεσε η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» και αφορά στη µεταλλευτική περιοχή των 317.000 στρεµµάτων της Β. Χαλκιδικής, η οποία περιήλθε στην κατοχή της µε την σύµβαση που έγινε µε το ελληνικό δηµόσιο τον ?εκέµβριο του 2003 και κυρώθηκε από την Βουλή τον Ιανουάριο του 2004.
Με το νόµο 3220/2004 ΦΕΚ 15Α / 28.1.2004, τα µεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής περνούν στην ιδιοκτησία της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ (European Goldfields και Ελλάκτωρ). Η νεοσύστατη τότε εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δίνει 11.000.000 ευρώ. Στο ελληνικό δηµόσιο; Οχι. Το τίµηµα των 11.000.000 ευρώ δόθηκε στην TVX από το ελληνικό δηµόσιο για την αγορά των δικαιωµάτων, αφού η TVX ήταν η προκάτοχος των δικαιωµάτων εξόρυξης της περιοχής. Κατά συνέπεια το όφελος από την αγοραπωλησία για το ελληνικό δηµόσιο ήταν µηδενικό!
Μπορεί βέβαια κάποιος να σκεφτεί... «δεν µπορεί, το δηµόσιο θα κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του µεταλλεύµατος όταν γίνει η εξόρυξη...»
Λάθος. Στη σύµβαση ορίζεται ρητά ότι το ελληνικό δηµόσιο δεν κατοχύρωσε δικαιώµατα επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος.
Ολα δικά τους. ΟΛΑ. Και το επιχείρηµά τους είναι ότι θα κερδίσουν από τη φορολόγηση των κερδών. Χωρίς σχόλια...
Αξίζει να σηµειωθεί ότι τον Οκτώβρη του 2011,όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελλάκτωρ (µέτοχος της "Ελληνικός Χρυσός"), η εταιρεία Aktor Construction International (100% θυγατρική της Ακτωρ ΑΤΕ) προέβη σε συµφωνία πώλησης 13 εκ. µετοχών της εταιρείας European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστού 7,07% του µετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130 εκ. δολαρίων Καναδά. Το ποσοστό συµµετοχής της Aktor Construction International LTD στη European Goldfields, µετά τη συναλλαγή, διαµορφώνεται σε 12,2% του µετοχικού κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωµα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 µετοχών µε 13 δολάρια Καναδά ανά µετοχή.
Εύκολα συµπεραίνει κανείς τι συνέβη µε µια µόνο υπογραφή του ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου που εγκρίνει την Μ.Π.Ε. του έργου και ουσιαστικά «ανάβει» πράσινο φως στην επένδυση, αγνοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής και φορέων.
Οταν µόνο το 7,07% των εξορυκτικών δικαιωµάτων, πωλείται προς 130.000.000 δολάρια Καναδά, δηλαδή 101.562.500 € µε σηµερινές τιµές ισοτιµίας ?ολαρίου Καναδά προς Ευρώ, το σύνολο της τρέχουσας αξίας δικαιωµάτων της επένδυσης που προκύπτει είναι της τάξης του 1.436.527.580 € !!! ?ηλαδή, το ελληνικό δηµόσιο εκχώρησε στο διεθνές λόµπι δικαιώµατα, που σήµερα αποτιµώνται χρηµατιστηριακά 1.436.527.580 €, χωρίς να εισπράξει δεκάρα τσακιστή! Και επιπλέον δεν κατοχύρωσε ποσοστιαία δικαιώµατα,επί του εξορυσσοµένου µεταλλεύµατος!
Τι παίρνεις µε 11 εκατ. ευρώ;
Στις 28 Ιανουαρίου 2004 δηµοσιεύεται στο ΦΕΚ ο νόµος 3220/2004, µε τον οποίο κυρώνεται η σύµβαση µεταβίβασης των ορυχείων Χαλκιδικής από το ελληνικό δηµόσιο στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός». Μεταξύ άλλων στην εταιρεία (όπου µέτοχος είναι ο Γιώργος Μπόµπολας) το ελληνικό δηµόσιο µεταβίβασε:
2.500 στρέµµατα γης
40.000 τ.µ. βιοµηχανικών
κτιρίων και γραφείων
Μεταλλεία έκτασης 317.000
στρεµµάτων (σύµφωνα µε
ειδικούς, υπάρχουν βεβαιωµένα
µεταλλεύµατα αξίας 22 δισ.
ευρώ)
11.000 τ.µ. αστικά οικόπεδα
310 κατοικίες στο Στρατώνι
2 πλήρη συγκροτήµατα
λιοτρίβισης και εµπλουτισµού
Μηχανολογικό εξοπλισµό
Ειδικό εξοπλισµό εξορύξεων
Stock 270.000 τόνων συµπυκνώµατος αρσενοπυρίτη (περίπου 250.000 ουγκιές χρυσού)
Για όλα αυτά... και για άλλα ακόµη, όπως διαβάζουµε στο πιστοποιητικό ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή λίγους µήνες µετά, "το σύνολο (συµπεριλαµβανοµένου του πωληθέντος αποθέµατος) µεταβιβάστηκε στην εταιρεία αντί ποσού ευρώ 11.000.000".
Αυτές είναι µπίζνες κύριοι...
Αυτές είναι µπίζνες.
Αν είσαι η Goldman Sachs ή ο Μπόµπολας παίρνεις ένα βουνό... που αξίζει 22 δισ. ευρώ
Οπως προβλέπεται από τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, η επένδυση έχει στόχο την παραγωγή µολύβδου, ψευδαργύρου, πυριτών και χαλκού/χρυσού. Η προσδοκώµενη ποσότητα απόληψης χρυσού, συνολικά από όλα τα µεταλλεία της περιοχής δραστηριότητας, είναι της τάξης των 0,45 γραµµαρίων ανά τόνο εξορυσσοµένου εδαφικού υλικού από υπόγεια εξόρυξη και 0,18 γραµµαρίων ανά τόνο για την επιφανειακή εξόρυξη.
Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις της γ.γ. του ΥΠΕΚΑ κ. Μ. Καραβασίλη η αξία των προϊόντων που θα παραχθούν κατά την 20ετή λειτουργία του έργου σε χρυσό και εµπλουτισµένα µεταλλεύµατα, ανέρχεται σε 13.000.000.000 € σε τιµές Απριλίου 2011, η δε συνολική δαπάνη λειτουργίας του έργου µαζί µε το κόστος της όλης επένδυσης υπολογίζεται περί τα 2.800.000.000€, συνεπώς τα κέρδη αναµένεται να φτάσουν τα 7.200.000.000 €, επ΄ αυτών δεν προβλέπεται κανένα απολύτως έσοδο για το Ελληνικό δηµόσιο! Παρά µόνο η φορολόγηση των λογιστικά υπολογιζόµενων «καθαρών κερδών»! Περίπου την ίδια εκτίµηση, όσον αφορά το προσδοκώµενο κέρδος, εξέφρασε και καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ι. Πασπαλιάρης, σε σχετικήηµερίδα. Οι παραπάνω υπολογισµοί έγιναν για την τιµή του χρυσού των 425 US $/ουγγιά, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τρέχουσες τιµές του
χρυσού των 1.589 US $/ουγγιά,αλλά και την επικρατούσα τάση διατήρησης σε υψηλά επίπεδα της τιµής, τότε τα αναµενόµενα κέρδη προκύπτουν τουλάχιστον τριπλάσια των παραπάνω υπολογισθέντων, 1589/425×7.200.000.000 = 26.919.529.000 $ ή 21.196.479.527 €.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΕΞΟΡΥΞΗ
Ενας από τους επιστηµονικούς φορείς που αντιδρούν σθεναρά στην εξόρυξη του χρυσού στη Χαλκιδική είναι το ΤΕΕ/ΤΚΜ, που αποτελεί –βάσει του καταστατικού του- θεσµοθετηµένο τεχνικό σύµβουλο της πολιτείας. Στο πόρισµα του ΤΕΕ/ΤΚΜ λοιπόν αναφέρεται ότι «το έργο δεν αποτελεί µία µεµονωµένη τεχνική παρέµβαση, αλλά ένα ευρύτατο εγχείρηµα για τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, του οποίου η συνολική επίδραση στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον δεν µπορεί να αντιµετωπίζεται ως άθροισµα των επιµέρους εκτιµώµενων δυσµενών συνεπειών κάθε επέµβασης». Με απλά λόγια πρόκειται για τη Χαλκιδική, έναν πλούσιο σε φυσικό κάλος νοµό µε υπέροχες παραλίες και τόπους αναψυχής, ίσως το σηµαντικότερο προορισµό τουριστών της Β. Ελλάδας, µε µεγάλης κλίµακας τουριστικές εγκαταστάσεις και επίσης αποτελεί το µοναδικό τόπο προσέλκυσης θρησκευτικού τουρισµού για το Αγιο Ορος.
Κατά συνέπεια έπρεπε να σταθµιστεί το προσδοκώµενο όφελος από την εν λόγω εξορυκτική δραστηριότητα σε σχέση µε τις υπάρχουσες δραστηριότητες και υποδοµές. Με άλλα λόγια θα έπρεπε να υπολογίσουµε: «Τι κερδίζει ο ιδιώτης... και τι καταστρέφει το δηµόσιο για να κερδίσει ο ιδιώτης». Αυτός ο υπολογισµός δεν έγινε ποτέ. Ισως γιατί αν κάποιος τολµήσει να ψάξει αυτά τα νούµερα φτάνει σε αδιέξοδο. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, προκειµένου να εξαντληθούν τα αποθέµατα του συνόλου των πολύτιµων µετάλλων της περιοχής, προβλέπεται να εξορυχτούν -στη διάρκεια λειτουργίας των 20 χρόνων- συνολικά εκατοντάδες εκατοµµυρίων τόνων εδαφικού υλικού, είτε από υπόγεια ή επιφανειακή εξόρυξη. Το προβλεπόµενο δε -από την µελέτη- κόστος αποκατάστασης του περιβάλλοντος φτάνει τα 37.560.000 €.
Επίσης, ο πανεπιστηµιακός καθηγητής ηλεκτρολογίας και µηχανικής Ξενοφών Ζήσης εξέφρασε την άποψη ότι για την αποκατάσταση του εδάφους της χερσονήσου, έπειτα από µια τόσο βαριά για το οικοσύστηµα διαδικασία, χρειάζονται περίπου 100.000 χρόνια!
Αρα, καλύτερα να µην κάνει κανείς τον υπολογισµό... Και δεν είναι µόνο αυτό. Οπως αναφέρει Στο ΧΩΝΙ ο Γιώργος Ουρσουζίδης, Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηµαθίας, δεν έχει γίνει ούτε καν οικονοµικός σοβαρός υπολογισµός συνεπειών. «Αν δεχθούµε τον ισχυρισµό της εταιρείας για δηµιουργία τουλάχιστον 1.500 θέσεων εργασίας (προοπτικά σε ορίζοντα δεκαετίας σύµφωνα µε τους ισχυρισµούς της Ελληνικός Χρυσός) και αν συνυπολογισθούν οι απώλειες θέσεων εργασίας στον αγροτοτουριστικό
τοµέα εξαιτίας της έλλειψης νερών και καθαρού
περιβάλλοντος, τότε οι όποιες θέσεις εργασίας θα προκύψουν από τη δραστηριότητα θα είναι ακριβο- πληρωµένες από τους φόρους του ελληνικού λαού και µόνο από αυτούς, αφού προφανώς το ισοζύγιο ?ηµόσιου Οφέλους – Βλαπτικών Συνεπειών, θα είναι µάλλον αρνητικό.
Εχει απόλυτο δίκιο λοιπόν ο λαός που λέει ότι, «σε περίοδο κρίσης δεν πουλάς καλά, άρα δεν που- λάς καθόλου». Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, µήπως το «µνηµόνιο» ήταν εντελώς απαραίτητο για παρόµοιες «επενδύσεις» στη χώρα µας!
ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ
Επικοινωνήσαµε µε το Γιώργο Ουρσουζίδη, Αντιπρόεδρο και υπεύθυνο σε ζητήµατα που αφορούν στο περιβάλλον της Ν.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ Ηµαθίας. Το πρώτο πράγµα που τον ρωτήσαµε ήταν αν είναι εύλογη η αντίδραση των κατοίκων της περιοχής.
Είναι εύλογη η αντίδραση των κατοίκων και τοπικών φορέων στην εξόρυξη χρυσού, λόγω της µεγάλης βλάβης που θα υποστεί το περιβάλλον και της µόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα;
Οι αντιδράσεις δεν αφορούν µόνο στην προτεινόµενη µέθοδο εξόρυξης, αλλά και στο καθεστώς χρήσεων γης. Αναµφίβολα η εξορυκτική δραστηριότητα αποτελεί πληγή για το περιβάλλον. Αυτό είναι κατανοητό σε κάθε πολίτη που διαθέτει στοιχειώδη γνώση και κοινή αντίληψη. Οταν όµως πρόκειται για εξόρυξη χρυσού, τα πράγµατα γίνονται τραγικά.
Απαιτούνται τεράστιες εκσκαφές,που κυριολεκτικά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά µιας ολόκληρης περιοχής, µετατρέποντας την σε «κρανίου τόπο», εξαφανίζουν κάθε είδος χλωρίδας και πανίδας, επηρεάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα. ?υστυχώς όλες οι µέθοδοι έχουν τεράστιο κόστος στο περιβάλλον και δεν επιλέγονται ανάλογα µε τις ζηµιές που προκαλούν, αλλά ανάλογα µε το κόστος!
Οι περίφηµες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά η τεκµηρίωση της επιθυµίας του «επενδυτή», και η επικύρωσή τους ανάγεται σε ζήτηµα οικονοµικής δύναµης και πολιτικής επιρροής! Η παγκόσµια πραγµατικότητα σε σχέση µε τις περιβαλλοντικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού, είναι απογοητευτική.
Θα επηρεαστούν οι χρήσεις γης και κατά συνέπεια οι αξίες των οικοπέδων και ακινήτων στην ευρύτερη περιοχή;
Το έργο ανήκει στην κατηγορία υψηλής όχλησης (ΚΥΑ 13727/724/2003), τα έργα της κατηγορίας αυτής υπάγονται στη νοµοθεσία SEVEZO, δηλαδή έχει εφαρµογή η σχετική νοµοθεσία για «Ατυχήµατα µε- γάλης κλίµακας» και ρωτώ λοιπόν, είναι λογικό να υπάρξει επενδυτικό κλίµα περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της Χαλκιδικής;
Εφόσον τεθούν ζητήµατα αποζηµιώσεων λόγω της όχλησης από τη συγκεκριµένη δραστηριότητα,ποιος θα αποζηµιώσει τους θιγόµενους, ο κ. Παπακωνσταντίνου ή ο κ. Πάχτας; Χώρια οι αναπόφευκτες συνέπειες από την υπεράντληση των διαθέσιµων υδατικών αποθεµάτων, καθώς και η πιθανότητα µόλυνσής τους, ο όρος Οξινη Απορροή Μεταλλείων αποτελεί µια παγκόσµια πραγµατικότητα στη µεταλλευτική δραστηριότητα.
Η συνολική µέση άντληση σύµφωνα µε τη µελέτη, σε υπόγεια νερά, ανέρχεται σε 8.000.000 m3 ανά έτος!
Για την ανάγκη εκτέλεσης των µεταλλευτικών εργασιών σε ξηρό περιβάλλον, η µελέτη προβλέπει την αποστράγγιση του υπεδάφους υποβαθµίζοντας την στάθµη του υπόγειου υδροφορέα στα – 660 m κάτω από την στάθµη της θάλασσας! Επίσης η πιθανότητα σεισµικής διέγερσης από ανθρωπογενείς δραστηριότητες σε σεισµογόνους περιοχές, όπως η Ανατολική Χαλκιδική είναι υπαρκτή, σύµφωνα µε τον καθηγητή γεωφυσικής του Α.Π.Θ. κ. Β.Κ. Παπαζάχο.

ΠΗΓΗ:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΧΩΝΙ – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρέπει να ξέρεις και σημάδι...

Από τα "ψιλά" της τρέχουσας ειδησεογραφίας πληροφορούμαστε  ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει  από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας περίπου 800 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό των υγιών στοιχείων ενεργητικού της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), μετά τον οριστικό διαχωρισμό, ο οποίος επικυρώθηκε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, αφού έλαβε μεταξύ άλλων υπ' όψιν της και την από 28/1/2013 συμπληρωματική έκθεση αποτίμησης που διενεργήθηκε από την ελεγκτική εταιρία Grant Thornton, αποφάσισε ότι το χρηματοδοτικό κενό [funding gap] των υγιών στοιχείων ενεργητικού της ΑΤΕ που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς ανέρχεται σε 7,47 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι με την προσωρινή αποτίμηση, το ύψος του χρηματοδοτικού κενού ανερχόταν σε 6,67 δισεκατομμύρια ευρώ και επομένως το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εμείς τα κορόιδα δηλαδή, επειδή το λέει η Grant Thornton,  καλούμαστε να καλύψομε τη διαφορά των 800 εκατομμυρίων καθώς αυξάνεται ισόποσα η απαίτησή προς την υπό ειδική εκκαθάριση "κακή" ΑΤΕ που είναι όλη... δική μας!!!

Λογιστικές χρεώσεις και τοκοφόρες πιστώσεις με χρέωση των τόκων και των πανωτοκίων στα εγγόνια του ραγιά.

Εν τω μεταξύ, ο κρατικοδίαιτος μεγαλοτραπεζίτης, δανειστής και παλιός συνομιλητής των κομμάτων της συμφοράς που ψηφίζομε για να μας κυβερνάνε, ενώ θα έπρεπε να ελέγχεται για τις καταγγελίες εις βάρος του από το πρακτορείο Reuters, το οποίο επεσήμανε ότι ο μεγαλοτραπεζίτης, η σύζυγός του κι όλο του το σόι, μέσω εταιρειών επενδύσεων έχουν συναλλαχθεί με την τράπεζα Πειραιώς, χωρίς ενημέρωση και με ζημιά των μέτοχων της τράπεζας, συνεχίζει να κάνει πάρτι εις υγείαν ημών των "ακριβοπληρωμένων" επισφαλώς εργαζόμενων, των ανέργων φορολογούμενων και των πενήτων συνταξιούχων.

Με την «καλή» ΑΤΕ ως «προίκα» αχρεωστήτως καταβληθείσα, ο κρατικοδίαιτος μεγαλοτραπεζίτης προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά της Γενικής Τράπεζας. Τώρα, με την νέα "απαίτησή" του υπό μάλης, βρίσκεται σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, κοντά στην εξαγορά και της Millennium Bank.

Στόχος του, εικάζεται ευλόγως, είναι η δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού "παίκτη" στην περιοχή των Βαλκανίων, ώστε να ξαναρχίσει το παιχνίδι από την αρχή και να αποτελέσει τον βασικό πόλο στην επιχειρηματική τραπεζική και έναν βασικό ρυθμιστή της ροής κεφαλαίων που προέρχονται από τα κοινοτικά προγράμματα, πράγμα που θα του επιτρέψει να παρεμβαίνει, όπως τον παλιό καλό καιρό, στις πολιτικές διεργασίες και στην κίνηση των νημάτων πάνω στα οποία είναι δεμένοι οι φασουλήδες και οι μαριονέτες του πολιτικού μας συστήματος.

Κατά τα άλλα, στην αξιωματική αντιπολίτευση, «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».

Ψάχνεις, μάταια, να βρεις μια ανακοίνωση για την εύλογη απαίτηση να γίνει μια διασταύρωση του «πορίσματος» της ελεγκτικής εταιρίας Grant Thornton, που χρεώνει τη γονατισμένη και χρεοκοπημένη ελληνική κοινωνία με 800 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ.

Ψάχνεις, μάταια,  να βρεις μια ανακοίνωση για την αξιολόγηση του έργου της «Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος» και ίσως κάποιο αίτημα για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της επιτροπής αυτής, που φαίνεται ότι τα  μέλη της όπως και ο εποπτέυων (sic) κεντρικός τραπεζίτης, βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Μάταια! Το μόνο που βρίσκεις είναι αόριστες και γενικόλογες διατυπώσεις «ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για την επαναφορά της ΑΤΕ υπό δημόσιο έλεγχο» που κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά ή τους ευσεβείς πόθους αιθεροβαμόνων, για την κοινωνικοποίηση της ξεχαρβαλωμένης τράπεζας. Βέβαια, για να μην ξεχνούν ότι είναι και πολιτικάντηδες, συντάσσουν και μακροσκελείς ανακοινώσεις για την υπεράσπιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των πρώην υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.

Αν ήμουν στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σαν άλλος Γκαίτε θα ανέκραζα: "Φως, περισσότερο φως!". Ή για την περίσταση: "Απαιτήστε την αξιολόγηση της συμπληρωματικής έκθεσης αποτίμησης της Grant Thornton". Αλλά δεν είμαι στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

my-pillow-book
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτοφανής επίθεση κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές

Λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα χθες , ομάδα περίπου 50 ατόμων, με κουκούλες και καραμπίνες, εισέβαλε στο εργοτάξιο της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στις Σκουριές , έδεσε και περιέλουσε με βενζίνη τους δυο άνδρες της ιδιωτικής σεκιούριτι και...
έβαλε φωτιά σε όλα τα κοντέινερ, γεννήτριες και μηχανήματα της εταιρείας που βρίσκονταν εκεί.

Kατά την αποχώρησή τους οι κουκουλοφόροι έκοψαν και έριξαν στο δρόμο 3 δέντρα.

Aυτή τη στιγμή στις Σκουριές βρίσκονται τρία πυροσβεστικά οχήματα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσαχθεί 27 άτομα.




















ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρχαιόπολη στο Τρίγωνο των Βερμούδων!


Στο βυθό του ωκεανού στην περιοχή του Τριγώνου των Βερμούδων μια ομάδα Καναδών επιστημόνων εντόπισε πρόσφατα μια χαμένη πόλη. Κοντά στις ακτές της Κούβας, ένα υποβρύχιο ρομπότ κατέγραψε ερείπια κτιρίων, τέσσερις γιγάντιες πυραμίδες και κάτι που μοιάζει με άγαλμα
Σφίγγας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βυθισμένα κτίσματα ανήκουν στην προκλασική περίοδο της ιστορίας της Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής και η αρχαία πόλη θα μπορούσε να κατοικείται από εκπροσώπους πολιτισμού,όμοιου με τους κατοίκους της Τεοτιχουακάν (εγκαταλειμμένη πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χλμ. από την Πόλη του Μεξικού και έχει ηλικία περίπου 2000 ετών).


Η πόλη βρίσκεται 183 μέτρα κάτω από τον ωκεανό και η ομάδα των ερευνητών με επικεφαλής τους Weinzweig και Zalitzki είναι πεπεισμένοι ότι είναι η Ατλαντίδα – η χαμένη πόλη για πάνω από 10.000 χρόνια. Τον περασμένο Ιούλιο, Αμερικανοί και Γάλλοι εξερευνητές έκαναν στο βυθό της θάλασσας της Καραϊβικής μια άλλη μνημειώδη ανακάλυψη: Μία μερικώς διαφανή, κρυστάλλινη πυραμίδα, πιθανότατα μεγαλύτερη από την πυραμίδα του Χέοπα, στο Κάιρο. Μέχρι τώρα, όμως , δεν έχει εξακριβωθεί η ηλικία και η «καταγωγή» του μυστηριώδους αυτού κτίσματος.





September 29, 2012 – Πυραμίδες κάτω από τα νερά της Κούβας ανακαλύφθηκαν από δυο επιστήμονες τον Paul Weinzweig και την Pauline Zalitzki. Βρήκαν ερείπια αρχαίων κτισμάτων για περίπου ένα μίλι κάτω από τη θάλασσα θεωρώντας πως πρόκειται για την μυθική Ατλαντίδα. Η Paulina δεν βρήκε πουθενά αλλού στην Κούβα αρχαίες περιγραφές και σύμβολα που να είναι πανομοιότυπες με εκείνες για τις δομές των προκυμαίων-κατασκευών.

Οι δύο επιστήμονες χρησιμοποίησαν υποβρύχια ώστε ναβρεθούν οι τεράστιες δομές των πυραμίδων (που θυμίζει της Γκίζας στην Αίγυπτο), χτισμένο από πέτρες που ζυγίζουν εκατοντάδες τόνους.

Βρήκαν Σφίγκες, πέτρες οργανωμένες όπως του Στόουνχεντζ και μια γραπτή γλώσσα χαραγμένη στις πέτρες.

Γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί πριν;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακάλυψε την υποτιθέμενη θέση κατά τη διάρκεια της πυραυλικής κρίσης της Κούβας στη δεκαετία του εξήντα, Πυρηνικά υποβρύχια περιπολούσαν στον Κόλπο (σε βαθιά θάλασσα) μέχρι που συνάντησαν τις δομές των πυραμίδων. Αμέσως, “έκλεισαν” το χώρο και πήραν τον έλεγχο αυτού και των αντικειμένων, ώστε να μην έρθει στα χέρια των Ρώσων.

Ένας καταγγέλλων από τον στρατό, που χρησιμοποιείτο για να εξυπηρετεί στον Κόλπο Montego είπε ότι εξακολουθεί να εργάζονται στην περιοχή και να ανακτούν τα αντικείμενα και τα όργανα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εξακολουθούν να εργάζονται) από τη δεκαετία του ’60.

Αυτή η περιοχή στην Κούβα δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από τη θάλασσα λιγότερο πριν από 10.000 χρόνια…

Μια πολύ καλά διατηρημένη περιοχή. Η εικασία μας είναι ότι, αν η περιοχή της “πλατφόρμας” των Αζορών ήταν καλύτερα διερευνημένη, θα μπορούσαμε να δούμε πολλά περισσότερα. Υπάρχει μια ανεπιβεβαίωτη έκθεση της δομής της πόλης, όπως αυτή των 250 χλμ. νότια των Αζορών σύμφωνα με τον Berlitz.

Περιγραφή 1ου βίντεο:

Περίπου πριν από επτά χρόνια η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου και σε όλο το δίκτυο. Το National Geographic δημοσίευσε ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του και είχε σχέδια καλύπτοντας όλη την ιστορία και με περαιτέρω έρευνα. Το 2005 αποχώρησε από τη συμφωνία. Μερικοί λένε ότι είχε να κάνει με την σχέση Κούβα / ΗΠΑ και άλλοι πιστεύουν ότι πηγαίνει “βαθύτερα” το θέμα. Η Paulina λέει ότι χρειάζεται $ 2,000,000.00 για να πάει πίσω και εισχωρήσει με τρυπάνι μέσα από τις πυραμίδες ώστε να δούμε τι υπάρχει μέσα. Θέλει να ανακτήσει αντικείμενα. Έχει τώρα κινηθεί πάνω σε άλλα έργα κοντά στο Μεξικό γιατί πρέπει να κάνει για τα προς το ζην.

Περιγραφή 2ου βίντεο:

Παρά τον κάποιο βαθμό δημοσιότητας, τα “εξωφρενικά” ευρήματα δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί στοκοινό. Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα δείτε την πυραμίδα του Zelitskys, από υποβρύχια θέα, σε σύγκριση με την Πυραμίδα της Dashur. Θα δείτε επίσης το link για να δείτε δύο σύντομα βίντεο για τους μονόλιθους ή πυραμίδες.

Disclose.tv
ΠΗΓΗ
.triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημέρωση για τις σεισμικές δονήσεις από την Π.Ε. Φλώρινας

Μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν σήμερα Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Π.Ε. Φλώρινας, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης επικοινώνησε με τον καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Θεόδωρο Τσάπανο, προκειμένου να ενημερωθεί για το φαινόμενο.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, το φαινόμενο παρακολουθείται μέχρι και αυτή την ώρα, δε μπορούν ωστόσο να εξαχθούν συμπεράσματα πριν περάσει ένα 24ωρο.
Αναφορικά με την τελευταία σεισμική δόνηση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, το επίκεντρο βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Σ. Ιωαννίδη και ήταν επιφανειακός και γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός.
Πριν υπάρξει οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση, συστήνεται στους πολίτες της Φλώρινας ψυχραιμία, που αποτελεί και τον καλύτερο σύμβουλο σε τέτοιες στιγμές.


neaflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στα ψεύτικα προφίλ στο FACEBOOK;

Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης, που κατά το άνοιγμα λογαριασμού ζητά από τους χρήστες τα πραγματικά τους στοιχεία, δηλαδή επίθετο, όνομα, ημερομηνία γέννησης και φύλο, θα μπορεί να «παγώνει»......τη λειτουργία του λογαριασμού αν ένα από τα στοιχεία είναι ανακριβές.

Εναντίον αυτής της πρακτικής, που ακολουθούσε το facebook, είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη η Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αξιώνοντας από το Facebook να άρει την αναστολή της λειτουργίας των λογαριασμών με ψευδή στοιχεία και απειλώντας το με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ.

Τελικά, σε απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες το διοικητικό δικαστήριο του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν δικαίωσε το Facebook, ενώ η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επιφυλάχθηκε να εφεσιβάλει την απόφαση.

http://pressarismenos.blogspot.com/2013/02/facebook.html#ixzz2L57udPus
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ;ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ;


XEIROPEDESXREHΜε βαριές κατηγορίες για παθητική δωροδοκία, εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία, απιστία περί την υπηρεσία κ.α. οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, και οι δύο υπάλληλοι της υπηρεσίας που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στην Λευκάδα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας σε καφετέρια στην Λευκάδα, ύστερα από προσυννενοημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό που τους είχε παραδώσει λίγη ώρα πριν ο επιχειρηματίας.
Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην Πάτρα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.

thebest.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ξεγύμνωμα 39 χρόνων ...μέσα σε 12 ώρες!!!

Με βασάνιζε πάντα η απορία, πως είναι δυνατόν τόσο κουτοπόνηρα άτομα, όπως ο Βόλφγκανκ Σόϊμπλε, ο Έντμούντ Στόϊμπερ, ο Γκίντο Βέστερβέλλε, ο Χόρστ Ζέχοφερ και η γνωστή "παρθένα του Βερολίνου", Άντζη Μέρκελ, να έχουν καταφέρει να βάλουν το "πάνω χέρι" στην πατρίδα μου και ακόμη χειρότερα να μας έχουν πάρει αυτά τα γερμανάκια αμαχητί ακόμη και τα "σώβρακα". 

Όταν έχεις ζήσει από πολύ κοντά και επί χρόνια το χαμηλό πνευματικό επίπεδο των προαναφερθέντων, τότε ήταν τουλάχιστον εύλογη η απορία μου ....

Μου δώθηκε  ( 17.01.2013 ) επίσημα από τους ανεύθυνους " υπεύθυνους" αυτού του κράτους και μάλιστα εν χορώ η αμετάκλιτα οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα ...

Χθες το βράδυ ένας θίασος τριακοσίων (300) διανοητικά " Μικροτσούτσουνων" μετέτρεψε το Ελληνικό Κοινοβούλιο σε παράγκα για να παίξει το 12-ωρο μονόπρακτο με τίτλο " Μαγκιά, κλανιά και κώλος φινιστρίνι"... Μέσα σε 12 ώρες φανερώθηκε όλη η γύμνια του Ελληνικού πολιτικού συστήματος και των ανθρώπων του. 

Οι 300 άρρωστα εγωπαθείς πρωταγωνιστές του θιάσου κατόρθωσαν να μας αποδείξουν για ποιο λόγο το βαπόρι της χώρας οδηγήθηκε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο σκόπελο και επιτέλους ποιος είναι ο υπεύθυνος για την τραγωδία.... Ο σκόπελος!!! Οι βαρύγδουπες δηλώσεις των πεφωτισμένων του καθεστώτος και οι δημοσιογραφικές αναλύσεις και κριτικές που ακολούθησαν την επομένη... έβαλαν το "κερασάκι" που έλειπε από την τούρτα που τρώει στην μάπα του επί 39 χρόνια ο Ελληνικός λαός.

Τώρα εξηγείται η εγκληματική αδιαφορία ολόκληρου του πολιτικού καθεστώτος που κυνικά επιδεικνύεται καθημερινά έναντι των χιλιάδων νεκρών και των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων Ελλήνων. Η κοινοβουλευτική δικτατορία των " Αθλίων, Ανοήτων και Ανικάνων" κρατιέται στην εξουσία επειδή βασίζεται μόνο στον εκφοβισμό και στην τρομοκράτηση των "Ανέργων, Απόρων και Αρρώστων" του λαού, που σπέρνει η τυφλή βία των πραιτωριανών της.

Αυτοί οι "Καραγκιόζηδες" κρατούν στα χέρια τους τις τύχες του Ελληνικού λαού και θα τις διαχειριστούν σίγουρα με την ίδια "σοβαρότητα και υπευθυνότητα" όπως έκαναν ήδη με τα ταμεία και με τον πλούτο της χώρας μας. Ήρθε ο καιρός να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτά τα ρεμάλια είναι άκρως επικίνδυνα για τις ίδιες τις ζωές όλων ημών που κατορθώσαμε μέχρι τώρα να επιζήσουμε τα εγκλήματά τους! 

Όποιος δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει το πακέτο "πατρίδα, δημοκρατία, δικαιοσύνη" σε "μοναδική προσφορά του Άδωνη" για € 39,90, ας αλλάξει αμέσως τον τρόπο του σε σκέψη και τακτική και ας δράσει άμεσα.... αλλοιώς ισχύει το γνωστό .... Δράστε ή Σκάστε!!!

Φιλικά

Φιλική, Πάνος Γιαννακουλόπουλος

Νέα Φιλική Εταιρεία
 
www.nea-filiki-eteria.blogspot.com 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »