Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Γάλα από ωμά αμύγδαλα


Γάλα από ωμά αμύγδαλα: Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους. που δεν πίνουν το  γάλα αγελάδας. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.

Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για να το φτιάξετε είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε πιο γλυκό ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!
  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι
  1. Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.
  2. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
  3. Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.
  4. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα ή σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).

miastala.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστικά Όπλα Καιρού, Μπορούν να Σκοτώσουν Εκατομμύρια

 

Κορυφαίος Ρώσος πολιτικός, προκάλεσε σοκ σε  τηλεοπτική συνέντευξη, όταν προειδοποίησε οτι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα οπλοστάσιο νέας τεχνολογίας και να καταστρέψει οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, σκοτώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπων, χρησιμοποιώντας μυστικά καιρικά όπλα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ο.Η.Ε ή η Γεωργία, προσπαθήσουν να σταματήσουν την είσοδο της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO)


Ο Vladimir Zhirinovsky είναι αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας ( LDPR ), το πρώτο επίσημα εγκεκριμένο κόμμα της αντιπολίτευσης μετά την πτώση κομμουνισμού.


Το LDPR έχει βαθιές σχέσης με την πρώην KGB και το Κομμουνιστικό Κόμμα και έχει καταστεί μία σημαντική δύναμη στη ρωσική πολιτική, παρά το γεγονός ότι ο Zhirinovsky έχει στιγματιστεί ως ένας “μαχητικός νεοφασίστας”.


Σύμφωνα με τη μετάφραση που προέρχεται από μία ρωσίδα ομιλήτρια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Zhirinovsky φέρθηκε περίεργα όταν ρωτήθηκε για το, πώς η Ρωσία θα αντιμετωπίσει χώρες όπως τη Γεωργία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αν εμποδίσουν την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.


Λέγοντας ότι, η Αμερικανική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον, “δεν έχει μέλλον” και “θα καταρρεύσει”, ο Zhirinovsky τόνισε την υπεροχή της Ρωσίας στο διάστημα και ότι η χώρα του “έχει μεγάλους οικονομικούς πόρους” καθώς και “νέα όπλα που κανείς δεν ξέρει”.


“Με αυτά, θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη μέσα σε 15 λεπτά” προειδοποίησε.


“Όχι με μία έκρηξη, ούτε με έκρηξη ακτίνων, ούτε με κάποιο είδος λέιζερ, ούτε με κεραυνό αλλά, με ένα ήσυχο και γαλήνιο όπλο” πρόσθεσε, προειδοποιώντας οτι “ολόκληρες ήπειροι θα τεθούν σε παντοτινό ύπνο” και οτι, “120 εκατομμύρια θα


πεθάνουν” αν κάποιος παρενέβαινε στη διεκδίκηση της Ρωσίας για τα νησιά Kuril, τα οποία είναι το αντικείμενο της εδαφικής διαφοράς της με την Ιαπωνία.


Η παρουσιάστρια του προγράμματος γέλασε καθώς έκανε τα σχόλια αλλά, ο Zhirinovsky μόνο πρόσχαρος δεν ήταν.


Ο Zhirinovsky έκανε αναφορά στο πρόσφατο τσουνάμι στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι τα «νέα όπλα» στα οποία αναφέρεται, έχουν σχέση με την τεχνολογία καιρικού ελέγχου η οποία έχει μελετηθεί έντονα και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία από 1950 και χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.


Απειλώντας να προσαρτήσει τη Γεωργία, ο Zhirinovsy προειδοποίησε:


“και τότε θα υπάρξει ένα άλλο τσουνάμι, στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στον Καύκασο”.


Η αναφορά του Zhirinovsky στα νησιά Kuril σε σχέση με το καταστροφικό τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το Μάρτιο, δεν είναι μια τόσο λεπτή υπόθεση ότι, η Ρωσία είχε σχέση με την πρόκληση της φυσικής καταστροφής που σκότωσε χιλιάδες, οδήγησε σε κρίση την Φουκουσίμα και απείλησε να εκτροχιάσει την οικονομική κατάσταση της Ιαπωνίας.


Ο Zhirinovsky προειδοποίησε επίσης για έναν επερχόμενο «3ο Παγκόσμιο Πόλεμο» που θα προκύψει από την τρέχουσα αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παγκοσμίων θεσμών, όπως η Ε.Ε και ο ΠΟΕ και, την άνοδο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης υπό την ηγεσία της Ρωσίας.


Η Μόσχα, έχει ασχοληθεί συστηματικά με την τεχνολογία του καιρικού ελέγχου με «cloud seeding» επί δεκαετίες, για να εξασφαλίσει ηλιόλουστο ουρανό κατά τη διάρκεια παρελάσεων στις εθνικές εορτές αλλά, το να μετατρέψει τον καιρό σε ένα καταστροφικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο, είναι μία τρομακτική προοπτική.


Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν τεκμηριωθεί οι αποκαλύψεις του ειδικού στην τροποποίηση του καιρού, Ben Liningston, ο οποίος είναι πρώην Φυσικός του Ναυτικού, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Lyndon B. Johnson σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ελέγχου του καιρού πίσω στη δεκαετία του 60 κατά την εποχή του Βιετνάμ, ήδη οι ΗΠΑ από τις αρχές του 50, οι ΗΠΑ διοχέτευαν χρήματα σε προγράμματα που σκοπό είχαν τη χρήση του καιρού ως όπλο κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.


2


Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε οτι οι Ρώσοι δεν είχαν ασχοληθεί με παρόμοιες έρευνες.


Επιπλέον, σε μία ομιλία του τον Απρίλιο του 1997 στο πανεπιστήμιο της Georgia, ο τότε αμερικανός υπουργός άμυνας, William Cohen, μίλησε για την απειλή ενός “οικολογικού τύπου τρομοκρατίας, ο οποίος μπορεί να μεταβάλλει το κλίμα, να προκαλέσει σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων από απόσταση μέσω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων”.


Για πολλά χρόνια, υπάρχουν υποψίες ότι το HAARP, ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα , χρηματοδοτείται από κοινού από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το αμερικανικό Ναυτικό, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα και τη DAPRA.


Στο bestseller του, «οι Άγγελοι δεν παίζουν αυτή την Άρπα ( HAARP ), ο Nick Begich, συνοψίζει όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το HAARP εμπλέκεται στον καιρικό έλεγχο για φαύλους σκοπούς.


Οι επιστήμονες της NASA, ανακάλυψαν τη «στενή σχέση μεταξύ των ηλεκτρικών διαταραχών στην άκρη της ατμόσφαιρας με τους επικείμενους σεισμούς κάτω στο έδαφος», κάτι το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, οι σεισμοί προκαλούνται τεχνητά μέσω του HAARP ως μία μορφή σύγχρονου πολέμου.


Η τεχνολογία στην οποία αναφέρεται ο Zhirinovsky, κινείται ταχύτατα έξω από το χώρο της επιστημονικής φαντασίας, προς το χώρο του επιστημονικού γεγονότος καθώς προχωράμε περαιτέρω στον 21ο αιώνα.


Παρά το γεγονός ότι ο Zhirinovsky είναι ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας στη Ρωσία, παραμένει ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας. Παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί ως «κλόουν» και έχει κάνει πολλά περίεργα σχόλια στο παρελθόν, θα ήταν αφελές να τον βάλουμε στο περιθώριο.


Εκτός του ότι είναι αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης της LDPR, είναι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


Τα σχόλιά του δεν υπήρξαν λιγότερο αμφιλεγόμενα κατά το παρελθόν.Κάποτε υποστήριξε οτι, στον Ατλαντικό Ωκεανό πέφτουν πυρηνικές βόμβες για να πλημμυρίσει η Μεγάλη Βρετανία.


Τι να συμπεράνουμε από αυτά τα αξιόλογα σχόλια του Zhirinovsky?


Είναι απλά ένας απατεώνας, ή καταδεικνύει πραγματικά την πρόθεση της Ρωσίας να εξαπολύσει ένα οπλοστάσιο ενός καιρικού πολέμου ώστε να κυριαρχήσει στη Γη?


Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Γερμανοί του ΟΤΕ πωλούν τον Hellas Sat 2 και αφήνουν τις ΕΕΔ «τυφλές» και «κουφές»



Η πρώτη άμεση συνέπεια από την εκποίηση στρατηγικών υποδομών της χώρας στους ξένους δανειστές και συμφέροντα, φαίνεται ότι θα είναι η απώλεια αυτόνομων δορυφορικών επικοινωνιών από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΕΔ) όπως ήδη αποκάλυψε το defencenet.gr  (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=32430&Itemid=151) τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου η γερμανική ιδιοκτησία του ΟΤΕ (σχετική συνέντευξη του Μιχάλη Τσαμάζ σε… σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων !) προτίθεται να πωλήσει τον Hellas Sat 2 (ASTRIUM Eurostar 2000+ ) το μοναδικό δορυφόρο ελληνικής εθνικής ιδιοκτησίας από τον οποίο περνούν όλα τα κανάλια τηλεπικοινωνιών των ΕΕΔ σε εταιρεία του εξωτερικού.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν ενοικιαστούν νέα κανάλια από ξένους δορυφόρους πάντα θα υπάρχει δυνατότητα νέκρωσης των τηλεπικοινωνιών και ειδικά των δορυφορικών μεταδόσεων σε αληθινό χρόνο μεταξύ των υποκείμενων κλιμακίων και της κεντρικής διοίκησης των ΕΕΔ σε περίοδο κρίσης.
Όπως ανέφερε στην συνέντευξη του ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ η πώληση του δορυφόρου αποσκοπεί στην συγκέντρωση χρημάτων ώστε ο οργανισμός να καλύψει τις πιεστικές του οικονομικές ανάγκες οι οποίες φτάνουν τα 5 δις ευρώ στα επόμενα χρόνια.
Η εξέλιξη αυτή θα στερήσει από την χώρα ένα στρατηγικό εργαλείο, τον μοναδικό εθνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο που διαθέτει η Ελλάδα, ο οποίος της παρέχει ασφαλής τηλεπικοινωνίες με 30 x 36 MHz αναμεταδότες υψηλής ισχύος σε ΚU συχνότητα (18 για την Ευρώπη, 6 για την Μέση Ανατολή, 6 για την Ν. Αφρική συν 8 επιπλέον) οποιαδήποτε στιγμή και αν χρειαστεί χωρίς την μεσολάβηση τρίτων.
Παράλληλα θα στερήσει, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, από την εθνική άμυνα τους διαύλους δορυφορικής επικοινωνίας και μετάδοσης εικόνας σε αληθινό χρόνο που είχαν διατεθεί για τις ΕΔΔ, περιορίζοντας την αυτονομία τους στον τομέα των δορυφορικών τηλεπικοινωνιών.
Έτσι αν τελικά ο δορυφόρος Hellas Sat 2 πωληθεί σε ξένη εταιρεία, οι ΕΕΔ θα πρέπει να αναζητήσουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες από ένα άλλο δορυφόρο, χωρίς φυσικά να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν ανα πάσα στιγμή να κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών, αφού η ιδιοκτησία του νέου δορυφόρου δεν θα είναι ελληνική. Υπενθυμίζεται ότι ο δορυφόρος είχε αποκτηθεί μετά από συνεργασία της Ελλάδας και της Κύπρου με τις δύο χώρες να διαθέτουν σταθμούς ελέγχου.
Η εκτόξευση του δορυφόρου είχε πραγματοποιηθεί το 2003 και Hellas Sat 2 βρίσκεται σε σταθερή τροχιά πάνω από την Ευρώπη και κατευθυνόμενη πάνω από την Νότια Αφρική και την Μέση Ανατολή. Ο ελληνικός εθνικός δορυφόρος είχε θεωρηθεί από την τότε ελληνική κυβέρνηση ως ένα σημαντικό εργαλείο για την χώρα και την εθνική εξωτερική και αμυντική πολιτική.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η διαστημική θέση που βρίσκεται ο δορυφόρος, όπως και οι συχνότητες του, ανήκουν στο ελληνικό κράτος επομένως για την πώληση του απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης.
Όμως όπως φαίνεται οι πιεστικές ανάγκες του ΟΤΕ για την αποπληρωμή των δανείων δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το γεγονός ότι η χώρα θα χάσει ένα εθνικό πολλαπλασιαστή δυνάμεων που προσδίδει συν τοις άλλοις αυτονομία και ασφάλεια στις τηλεπικοινωνίες και κύρος στην διεθνή σκηνή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Μιχάλη Τσαμάζ, οι δανειακές υποχρεώσεις του ΟΤΕ ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,4 δισ. πρέπει να αποπληρωθούν ή να αναχρηματοδοτηθούν έως το 2014.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά μπροστά στα οικονομικά συμφέροντα μίας ελληνικής επιχείρησης που διοικείται από ξένη εταιρεία, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και άμυνας. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε το. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ περιστοιχισμένος από πρωτοκλασάτα μέλη της «Μαφίας του Βορρά».

Μόνο ο ….Αλ Καπόνε λείπει από την παρέα. Εάν ζούσε ίσως να ήταν εκεί.
Από αριστερά στην άκρη ο Βουλευτής Βελόπουλος ως εκπρόσωπος της ροζ τηλεφωνίας και των τσοντοκάναλων, παρακολουθεί την κουβέντα με αφοσίωση, έχοντας γείρει προς τον νονό κ. Καρατζαφέρη. Δίπλα ακριβώς στον…νονό , ο κατηγορούμενος τώρα Θωμάς Καραμπέρης (γιος του Μάρκου) που με θαυμασμό δείχνει να απολαμβάνει τον υψηλό καλεσμένο της παρέας.
Ακολουθεί (με κοστούμι) ο ..λογιστής – κοντσιλιέρε συγκατηγορούμενος Λογοθέτης πρώην τραπεζικός και στην κορυφή είναι ο Υπαρχηγός (με μούσι) της συμμορίας Δημήτρης Λαμπάκης.
Αφήσαμε για τελευταίο σε κόκκινο κύκλο τον «πάτερ Φαμίλια» Μάρκο Καραμπέρη στον οποίο και απευθύνεται ο νονός Καρατζαφέρης.
Παρατηρήστε σε τι καναπεδάρα κάθεται ο πάτερ φαμίλιας Καραμπέρης και τι καρέκλα έβαλαν οι αχάριστοι αλήτες τον νόνο.
 
 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος : Είμαστε πολλοί, είμαστε Έλληνες, είμαστε ανεξάρτητοι

Στο πρωϊνό του ΑΝΤ1 στον Παπαδάκη, ήταν σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος.
Μίλησε όπως πάντα για όλους και για όλα, με τον μοναδικό τροπο που ξέρει, αυτόν της σκληρής αλήθειας.
Μίλησε για τις προθέσεις του και για τον αγώνα που θα κάνει για αποτρέψει την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα κυριότερα αποσπάσματα των δηλώσεων του...

Πηγή : www.olympia.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζουν τίς προκλήσεις τους οἱ Σκοπιανοί. Τώρα, «ἐπεκτείνονται καί στά ἄλλα ὅμορα κράτη, Βουλγαρία καί Ἀλβανία. Δεῖτε:

Σε ένα νέο παραλήρημα εθνικισμού, η σκοπιανή ηγεσία αποκάλυψε και πάλι τις αλυτρωτικές διαθέσεις της εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου φαραωνικού έργου, της «Αψίδας της Μακεδονίας» στα Σκόπια, η οποία περιέχει παραστάσεις που απεικονίζουν τη «Μακεδονία» να περιλαμβάνει και την ελληνική Μακεδονία!

Λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση του Μ. Νίμιτς με τους διαπραγματευτές των δυο χωρών Αδ. Βασιλάκη και Ζ. Γιόλεφσκι, ο Γκρούεφσκι προκαλεί με τα εγκαίνια του μνημείου αυτού (στα πρότυπα της Αψίδας του Θριάμβου στο Παρίσι), το οποίο κόστισε 4,4 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο εμπνεύσεως του Σκοπιανού πρωθυπουργού με την ονομασία «Σκόπια 2014», που μεταξύ άλλων προέβλεπε και την κατασκευή του ακαλαίσθητου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Η «Αψίδα της Μακεδονίας» παρά την κριτική της αντιπολίτευσης εγκαινιάσθηκε την περασμένη Παρασκευή, αλλά λεπτομέρειες των ανάγλυφων παραστάσεων αποκαλύφθηκαν χθες μετά τις εντονότατες αντιδράσεις των Αλβανών.

Image

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η «Αψίδα της Μακεδονίας», η οποία για τον Γκρούεφσκι συμβολίζει τη «νίκη» της ίδρυσης του «Μακεδονικού» κράτους, απεικονίζει ως μέρος της «Μακεδονίας» τη Βόρεια Ελλάδα, την αλβανική περιοχή των Πρεσπών αλλά και όλο το δυτικό μέρος της Βουλγαρίας (την «Αιγαιατική Μακεδονία» και τη «Μακεδονία του Πιρίν»).

Η ίδια η δημιουργός του έργου, Βαλεντίνα Στεφάνοβσκα (η οποία είχε αναλάβει τη δημιουργία και του παρακείμενου αγάλματος του Μεγάλου Αλέξάνδρου), παραδέχθηκε ότι στην Αψίδα περιλαμβάνονται «όλα τα μέρη της Μακεδονίας» και ότι στις πλευρές της περιέλαβε και αναπαραστάσεις με στοιχεία λαογραφίας, μουσικής και παραδοσιακών φορεσιών από τη «Μακεδονία του Βαρδάρη, τη Μακεδονία του Πιρίν, την Αιγαιατική Μακεδονία και τη Μικρή Πρέσπα».

Η ηγεσία της πΓΔΜ συναντήθηκε εκτάκτως την Κυριακή ενόψει των χωριστών συναντήσεων που θα έχει ο κ. Νίμιτς με τους κ. Βασιλάκη και Γιόλεφσκι την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη και από το ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το γραφείο του προέδρου Γ.Ιβανόφ προκύπτει ότι η σκοπιανή πλευρά θα επιμείνει στην προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών για το αδιέξοδο στην ελληνική κυβέρνηση.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι η «Μακεδονία» αναμένει τον «σεβασμό και την αποτελεσματική εφαρμογή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, που θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση θετικότερου κλίματος για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας», σε μια αναφορά που παραπέμπει σαφέστατα σε προσπάθεια εκμετάλλευσης της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης για την ανατροπή των δεδομένων της διαπραγμάτευσης υπό τον κ. Νίμιτς.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »

Μείνατε έγκυες; Δουλέψτε παραπάνω για να πάρετε σύνταξη. Νέα αλητεία Κουτρουμάνη

Μετά τους ανάπηρους, τους γονείς αναπήρων τέκνων και τους ανέργους, το Υπουργείο Εργασίας και ο κ.Κουτρουμάνης έβαλε στο στόχαστρο του, τις εγκύους και μάλιστα αυτές του πολύπαθου ιδιωτικού τομέα. Με...


την ΕΓΚΥΚΛΙΟ αρ.4-17/1/2012 αποφασίζεται ο χρόνος κύησης και λοχείας για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα από 1.1.2011 και μετά να λαμβάνεται υπόψη μόνο για θεμελίωση δικαιώματος και όχι για προσαύξηση του ποσού της σύνταξης.

Θυμίζουμε ότι βάσει του άρθρου 12 παρ.1 του Ν. 1469/1984, ο χρόνος επιδότησης από τον Ο.Α.Ε.Δ. λόγω κυοφορίας και λοχείας μετά την 3.8.1984 αναγνωρίζεται σαν χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακεφαλαιώνεται και λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για τον προσδιορισμό(προσαύξηση) του ποσού της σύνταξης. Με τον τρόπο αυτό στερεί από τις γυναίκες ένα σημαντικό αριθμό ενσήμων που πολλές φορές είναι κομβικής σημασίας για το συνταξιοδοτικό δικαίωμα των γυναικών. Αναλυτικά η εγκύκλιος :Ο χρόνος απουσίας από την εργασία λόγω κύησης και λοχείας, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει το χρόνο που προβλέπεται κάθε φορά από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., συνυπολογίζεται μόνο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι για τον προσδιορισμό της σύνταξης.
Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 12 παρ.1 του Ν. 1469/1984, ο χρόνος επιδότησης από τον Ο.Α.Ε.Δ. λόγω κυοφορίας και λοχείας μετά την 3.8.1984 αναγνωρίζεται σαν χρόνος ασφάλισης στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακεφαλαιώνεται και λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος όσο και για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης.

Για τις ασφαλισμένες που θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 1.1.2011 και εξής με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από αυτήν την ημερομηνία και μετά, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 10 του ν. 3863/2010, θα λαμβάνεται ο ανακεφαλαιωμένος χρόνος επιδότησης από τον Ο.Α.Ε.Δ. λόγω κύησης και λοχείας από 3.8.1984, αλλά θα λαμβάνεται και σαν πλασματικός μόνο για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος –όπως και οι χρόνοι ανεργίας και ασθένειας- και ο χρόνος απουσίας των απασχολούμενων μητέρων από την εργασία τους, λόγω κύησης και λοχείας, που αφορά προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Ευνόητο είναι ότι στις περιπτώσεις που η ασφαλισμένη δεν επιδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. μετά την 3/8/84, πλην όμως απουσίασε από την εργασία της λόγω κύησης και λοχείας, ο χρόνος αυτός θα ληφθεί υπόψη σαν πλασματικός μόνο για θεμελίωση σε σύνταξη λόγω γήρατος.
Δεδομένου ότι ο χρόνος αυτός δεν μπορεί να υπερβαίνει τον χρόνο που προβλέπεται κάθε φορά από την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., για τον προσδιορισμό του θα λαμβάνονται υπόψη τα ασφαλιστικά βιβλιάρια που αφορούν τα έτη γέννησης των τέκνων της ασφαλισμένης, από τα οποία θα προκύπτει το διάστημα απουσίας από την εργασία της καθώς και σχετική βεβαίωση από το τμήμα παροχών ασθενείας.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι με το ν. 1302/1982 η άδεια μητρότητας ορίστηκε σε 12 εβδομάδες, με το ν. 1849/1989 σε 15 εβδομάδες ( 52 ημέρες πριν την πιθανή ημερομηνία τοκετού και 53 μετά τον τοκετό) και με το ν. 2874/2000 σε 17 εβδομάδες.

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
πηγη

Διαβάστε περισσότερα » »

Βαρύ χαράτσι από την ΔΕΗ

Χιλιαδες,chiliadesΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΠΟΣΟ,ΤΩΝ 434,60 ΕΥΡΩ.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑ,ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ,ΕΠΕΙΔΗ,ΔΕΝ ΗΡΘΕ.ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ,ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ,ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΕΧΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ.ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΤΗΛ: 24630 80605 - 6973653249
Οποίος  μπορεί  να βοηθήσει  ας  έλθει  σε επικοινωνία  με  των  φίλο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οχρίδα: Βουλγαρική εφημερίδα για «Ενοποίηση Σκοπίων –Βουλγαρίας»

Ο χάρτης που πλασάρει η βουλγαρική προπαγάνδα...
Ιανουάριος 23, 2012.

Και …ξαφνικά εκδόθηκε βουλγαρική εφημερίδα στην πόλη Οχρίδα των Σκοπίων, από Βουλγάρους που θέλουν να διαφωτίσουν το λαό για την βουλγαρική καταγωγή του και να του επισημάνουν ότι επιδιώκουν την ενοποίηση των Σκοπίων με τη Βουλγαρία, αλλά και την αφύπνιση των «Βουλγάρων» που ζουν στην ελληνική Θράκη οι οποίοι …αφομοιώνονται από τους Έλληνες…

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, την εφημερίδα: 



«Η εφημερίδα «Οχρίντσκα Бαλγκάρια»/ «η Βουλγαρία της Οχρίδας» δεν αποσκοπεί να αποσπάσει μερίδιο στην τοπική αγορά ούτε για να προσδώσει κέρδος στους εκδότες» , γράφει η νέα εφημερίδα  που κυκλοφορεί στην σκοπιανή πόλη της Οχρίδας και αναφέρεται στο βουλγαρισμό της περιοχής.

«Ο μόνος σκοπός για τον οποίο η εφημερίδα κυκλοφορεί είναι για να διευρύνει  τα μυαλά και τις καρδιές των Βουλγάρων από τα γεγονότα του μακρινού και πρόσφατου παρελθόντος.

»Θα αναφερθεί σε ένα θέμα για το οποίο η Βουλγαρία το έχει στη καρδιά της και αυτό είναι η ενοποίηση της Βουλγαρίας με την «Μακεδονία».
»Αυτή η ιδέα αποτελεί ένα θερμό όνειρο, που οι συντάκτες της  «Οχριδικής Βουλγαρίας» θα κατανοήσουν παρακολουθώντας τις εκδόσεις της εφημερίδας τόσο από το χαρτί όσο και ηλεκτρονικά.
Οι συντάκτες αυτού του θεματολογίου ασχολούνται και με άλλα σημαντικά θέματα, όπως της εθνικής Θράκης του Αιγαίου (που σήμερα είναι στην Ελλάδα), όπου ζουν κατά δεκάδες χιλιάδες οι συμπατριώτες μας  οι οποίοι υποβάλλονται σε αφομοίωση».
Και θα συνεχίσει:
«Θέλουμε ακόμη να μιλήσουμε για θέματα που είναι σημαντικά για το έθνος. Θέλουμε να πούμε τα πράγματα όπως είναι. Μπορούμε να πούμε ότι η χώρα μας έχει δημιουργήσει μια σαφή πολιτική  έναντι του βουλγαρικού πληθυσμού στη Μολδαβία και την Ουκρανία, αφού δεν υπήρχε καμία πολιτική για την έλξη τους.
Μπορούμε να πούμε  ότι η Βουλγαρία, βρισκόταν πέντε αιώνες κάτω από την τουρκική κυριαρχία και όχι κάτω από οθωμανική κυβέρνηση ή  τουρκική παρουσία και άλλους τέτοιους  παρόμοιους παράλογους όρους, γράφει  στο κύριο άρθρο της η πρώτη εφημερίδα «Οχρίντσκα Бαλγκάρια».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι σήμερα στο κράτος των Σκοπίων ζουν πάνω από ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες Βούλγαροι.
Η εφημερίδα παρουσιάζει και ένα χάρτη όπου η Βουλγαρία καλύπτει όλο το έδαφος των Σκοπίων.
--
Διαβάστε περισσότερα » »

Φτιάξε αγνό σπιτικό σαπούνι - ψυχρή μέθοδος



Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Καμπάνες κτυπούν Χαρμόσυνα και τα 400 Σήμαντρα θα Ξανά ακουστούν σε όλο τον Κόσμο!

Ψήφισμα κόλαφος για την Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο αποφάσισε χθες με 436 ψήφους κατά της...
Τουρκίας και έναν υπέρ να επιστραφούν οι κλεμμένες χριστιανικές εκκλησίες.
Η παγκόσμια αυτή επιτυχία οφείλεται στον Ελληνοαμερικανό πολιτικό και πρόεδρο της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας ( Free Agia Sophia Cuncil of America) κ. Κρίς Σπύρου.

Ο κ. Σπύρου ξεκίνησε αυτόν αγώνα εδώ και πέντε χρόνια και σήμερα δικαιώθηκε πανηγυρικά.



Ένας Ελληνοαμερικανός πολιτικός απέδειξε πως ενεργώντας με στρατηγική και πρόγραμμα μπορεί να καταφέρει το ανέφικτο.


Η όλη υπόθεση ξεκίνησε με την κατάθεση του Κρίς Σπύρου στην επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εξωτερικών υποθέσεων του Αμερικανικού Κογκρέσου στις 20 Ιουνίου 2007. (Ολόκληρη η κατάθεση δημοσιεύεται παρακάτω).


Σε ερώτηση προς τον κ. Σπύρου σχετικά με το Ιστορικό ψήφισμα της ολομέλειας του Αμερικανικού Κογκρέσου.


Μας απάντησε: «Έχω ισχυρισθεί και έχω δηλώσει ότι το παράλογο του 21ου αιώνα ήταν να βλέπει ένας χριστιανός να λειτουργεί ανεμπόδιστα ο καθεδρικός ναός του Κρεμλίνου στην Μόσχα και η Αγία Σοφία να είναι τουρκικό μουσείου τέχνης του πεζοδρομίου.

Είναι ντροπή να χρειάζεται ο κ. Ερντογάν και η Τουρκική πολιτική ηγεσία το Αμερικανικό Κογκρέσο, προκειμένου να ψηφίζει και να ζητεί το αυτονόητο . Δηλαδή ότι κατοχή δεν συνιστά ιδιοκτησία όπως πρόσφατα αποφάσισε το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων .


Δεν θα επιτρέψουμε άλλο την κατοχή της θρησκευτικής μας ελευθερίας, 536 χρόνια είναι αρκετά, φθάνουν έως εδώ.


Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα θα ξανά ακουστούν σε όλο τον κόσμο . Ας καθαρίσει τα αυτιά του ο κ. Ερντογάν να ακούσει και να έλθει να προσευχηθεί μαζί μας στην Αγία Σοφία

Η Θρησκεία του το επιτρέπει. Το έχω διαβάσει στα γραπτά του προφήτη Μωάμεθ. Αισθάνομαι υπερήφανος που με τις χιλιάδες Αγιοσοφιτών παγκοσμίως ξεκινήσαμε την προσπάθεια της απελευθέρωσης των χριστιανικών εκκλησιών εντός της Τουρκίας».


Τέλος ο κ. Σπύρου στέλνει μήνυμα στον πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Ήρθε η ώρα! Ερντογάν προχώρα».


Συντάχθηκε απο τον/την tro-ma-ktiko.blogspot.com 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ήταν ΓΝΩΣΤΟΣ στην ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Μηπως το Μπουντεσλάντε τῶν Ἑβραίων ήταν ήλεκτρικος συμπυκνωτἠς; Ύπήρξε ο ίσχυρισμος, αλλα δέν υπαρχουν αποδείξεις. Αυτό που είναι βέβαιο είναι οτι, ο
ήλεκτρισμος τέθηκε σέ μαγική χρήση στήν Περσία πολύ νωρίς, ήδη απο τήν έποχή τῶν σασανιτῶν, δηλαδή μεταξύ του 214 καί 651 μ.χ. Ἡ αποδειξη θρέθηκε το 1936 απ' τον δοκτορα Βίλχελμ Καίνιχ του ίρανικού κρατικου Μουσείου στή Βαγδατη. Στο Κοτζούτ Ραμπουα, νοτιοδυτικα της Βαγδατης, ανακάλυψε πήλινα αγγεία υψους έξι ἰντσῶν μέ διαμετρο τριων ἰντσων περίπου. Περιείχαν χαλκινους κυλίνδρους καί σιδερένιες ταινίες απομονωμένα μεταξύ τους μέ κατραμι. Βρέθηκε θειικός χαλκος στον πατο τῶν αγγείων. Μέ τήν προσθήκη νερού, θα μπορούσε να παραχθεί ήλεκτρικο ρεύμα απ' αυτές τίς πρωτόγονες μπαταρίες αρκετά φορτισμένο για τήν έπιμεταλλωση χρυσού ή ασημιού μέ γαλβανισμο.
Ἡ αρχαιοτερη απ' αυτές τίς μπαταρίες παει πίσω ως το 250 π.χ. Ἡ πιο προσφατη έγινε γυρω στα 650 μ.χ. Στίς ανασκαφές, θρέθηκαν έπίσης αντικείμενα έπιμεταλωμένα μέ χρυσό μέ τον γαλβανικο τροπο.



Ο Γαλβανι εφηύρε τήν ηλεκτρική διεργασία που πήρε τ'ονομα του το 1791, καί το 1800 ο Βολτα δημιουργησε τήν πρώτη μπαταρία του πολιτισμου μας, δηλαδή τή στήλη Βολτα. Ἑπομένως είχαμε λιγοτερο απο 200 χρονια να έξερευνήσουμε τίς χρήσεις του ήλεκτρισμου. Οί αρχαίοι μαγοι, απ'τήν αλλη μερια, είχαν πανω απο δυο χιλιαδες χρονια. Δέν μπορεί ν' αποκλειστεί ή πιθανοτητα οτι ανακαλυψαν χρήσεις αυτού που είναι αγνωστες σε μας σήμερα. 

Το μυστικό του ήλεκτρισμου φαίνεται πως το φύλαγαν πολύ καλά. Ὁ


ήλεκτρισμός δέν αναφέρεται ποτέ άμεσα στ' αλχημικα ή μαγικα συγγράμματα. Άπ' τήν αλλη μερια, υπαρχει μια ολόκληρη σειρά απο κρυμμένους υπαινιγμους που δειχνουν αναφορες για λάμπες πού καινε με κρύο φῶς, για συσκευές πού μοιάζουν με το ηλεκτρικό όργανο πού χρησιμοποιούν οι γιατροί, για συσκευες πού αναπαραγουν εικόνες, πράγμο πού μας θυμιζει την ηλεκτρικη φωτογράφιση η ξηρογραφία. Ἡ μελετη αύτῶν τῶν συγγραμματων θ' αξιζε τον κόπο για τον σύγχρονο τεχνικο.
Αρχαία μπαταρία (χρονολογείται μεταξύ 250 π.Χ.-250 μ.Χ.) που ανακαλύφθηκε στην Khujut Rabu μερικά χιλιόμετρα έξω από την Βαγδάτη)

Ή βαφή μετάλλων, η κατασκευη κόκκινου, γαλάζιου, η μαύρου χρυσού, λευκού χρυσού, η δημιουργία διαφανῶν μετάλλων, όλες αύτες οι ειδικές μεθοδοι, αναφερονται κάπως στα συγγραμματα της αλχημείας. Δεν εχουμε πια κανενα λογο ν' απορρίπτουμε αύτούς τούς ύπαινιγμούς σαν παραμύθια τῶν γιαγιαδων. Μπορει να ύπηρξαν ηλεκτροχημικες διεργασιες (μετατόπιση ιοντων κοι παγκοσμια μεταβίβαση ονισμένου αερίου) για τα οποία δεν ξέρουμε τιποτα σημερα. Οι αρχαῖοι ειχαν ανεξαντλητη ύπομονη. Ειναι εντελῶς πιθανο οτι επεξεργάζοντον ενα μεταλλο η ενα κράμα επι ενα ολόκληρο αιῶνα, αναμεσα σε τεσσερις γενιες, με ηλεκτρολυτικό η ηλεκτροχημικό τροπο. Χρησιμοποιῶντας τις σύγχρονες μεθοδους μας, ειδικά το εναλλακτικό ρεύμα ύψηλης συχνότητας, ίσως βρούμε κάποιο τρόπο για να κανουμε αύτες τις διεργασίες να γίνονται σε λίγα δευτερολεπτα. Άλλα το πρῶτο βημα πρεπει να εῖναι το πῶς νο καταπιαστούμε με αύτο το προβλημα, κι' αύτο δεν γινεται. Ή Σοβιετικη Ἐνωση εῖναι η μονη χῶρα στην οποια η επιστημη κανει ολο κοι περισσοτερες επιδρομες σ'αύτό τον Κλαδο. Οι ερευνες τους προκαλούν αρκετά νεα προβληματα. Κοντά στην Τασκένδη, παραδείγματος χάριν, έγιναν μερικες ανακαλύψεις, δηλαδη θρέθηκαν πηλινα αγγεῖα κλεισμενα με κάποιο εῖδος πλαστικής ούσίας. Το περιεχόμενο τους περιοριζοταν σε μια μεγάλη σταγονα ύδραργύρου.

'Ο σκοπός τῶν αγγείων δεν εῖναι γνωστός. Μια περιγραφή αύτῶν μαζι με εικόνες δημοσιεύτηκε στο σοβιετικο περιοδικό "Ὁ σύγχρονος τεχνολόγος". Αν κατασκευάστηκαν από γυαλί, θα μπορούσαμε να ύποθεσουμε οτι ήταν συσκευές για την παραγωγή στατικού ηλεκτρισμού ή πηγές φωτος. 'Ο Πικάρντι απέδειξε ότι ήλεκτρομαγνητικα κύματα χαμηλής συχνότητας παραγονται όταν υδράργυρος κουνιέται δυνατά μέσα σ' ένα ποτήρι. Ἐχουν αρκετή δύναμη να κάνουν ένα σωλήνα νέου να λαμιτει. Άλλα αυτό το αποτέλεσμα δέν εῖναι δυνατό μ' ένα αγγεῖο φτιαγμένο από πηλό. Ἑπομένως, ποιος εῖναι ο σκοπός αὐτῶν τῶν ανγεἰων; Εῖμαστε στήν ῖδια θέση που θα βρισκόταν ένας ανθρωπος του̃ δωδέκατου αἰώνα, αν του̃ έδειχναν ένα μετασχηματιστή ή μια λυχνία.



  
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη Στην Αφροδίτη υπάρχει ζωή. Βίντεο

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Solar System Research magazine  ( Ηλιακό Σύστημα Έρευνας)  αναφέρει ότι  διάφορα αντικείμενα που μοιάζουν με ζωντανά όντα εντοπίστηκαν στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν  από έναν ρωσικό σκάφος το 1982 κατά τη διάρκεια αποστολής στην Αφροδίτη.

Ο Leonid Ksanfomaliti της Space Research Institute της Ακαδημίας της Ρωσίας Επιστημών δημοσίευσε έρευνα στην οποία αναλύθηκαν οι φωτογραφίες από την αποστολή Venus 13 το 1982.



Οι φωτογραφίες δείχνουν  διάφορα αντικείμενα, τα οποία  ο .....

Ksanfomaliti είπε, έμοιαζαν με "έναν δίσκο", "ένα μαύρο καπάκι» και «έναν σκορπιό." Όλα τους "αναδύονται, και εξαφανίζονται», ο επιστήμονας είπε, αναφερόμενος στην αλλαγή θέσης τους σε διαφορετικές φωτογραφίες και ίχνη στο έδαφος.

«Αν ξεχάσουμε τις σημερινές θεωρίες σχετικά με την ανυπαρξία της ζωής στην Αφροδίτη θα μας επιτρέψει να πούμε ότι είναι ζωντανό," Ηλιακό Σύστημα Έρευνας ανέφερε Ksanfomaliti .

Δεν υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής στην Αφροδίτη, όπου η θερμοκρασία του εδάφους είναι 464 βαθμούς Κελσίου (867 βαθμοί Φαρενάιτ).

Δείτε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τα αντικέιμενα στην Αφροδίτη


kafeneio-gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκ των υστέρων μέριμνα για τους οδηγούς της Εγνατίας - Τοποθετούνται χιονοφράχτες στον κόμβο Καλαμιάς


Χρειάστηκε να αποκλειστούν οδηγοί και να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, ώστε να υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός και προγραμματισμός από τους υπευθύνους της Εγνατίας Οδού για την ασφάλεια κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο.


Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες πρόκειται να λυθεί οριστικά, με την τοποθέτηση χιονοφραχτών, το πρόβλημα περιορισμένης ορατότητας που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί που κινούνται σε ορισμένα τμήματα της Εγνατίας Οδού στη Δυτική Μακεδονία.

Το πρόβλημα που δημιουργούν τα λεγόμενα ανεμοσούρια εντοπίζεται σε τμήμα 12,5 χλμ., με το φαινόμενο να είναι έντονο σε τμήμα 3,5 χλμ., από τον κόμβο Καλαμιάς που βρίσκεται στο 192,6 χλμ. επί της Εγνατίας Οδού μέχρι και τον κόμβο των Κοίλων στο 204,8 χλμ. στην περιοχή της Κοζάνης.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος λειτουργίας της Εγνατίας Οδού κ. Ματθαίου, στην περιοχή επί του αυτοκινητοδρόμου πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, των οποίων η ένταση φέτος έφθασε μέχρι και τα 12 μποφόρ, και, όταν φυσάει κάθετα στην Εγνατία Οδό, τα ανεμοσούρια από τα χωράφια δεν περιορίζουν απλώς την ορατότητα για τους οδηγούς, αλλά το πρόβλημα είναι τόσο έντονο, που «δεν βλέπεις ούτε τη μύτη σου».

Πιλοτικά έχουν τοποθετηθεί από το 2006 σε μήκος ενός χλμ. χιονοφράχτες, που είναι πλαστικά πλέγματα, και στο προσεχές διάστημα θα καλυφθούν και τα υπόλοιπα 2,5 χλμ.. Οι χιονοφράχτες εισάγονται από τη Γερμανία και το κόστος τους φθάνει τα 20 ευρώ το μέτρο, ενώ ο κ. Ματθαίου σημείωσε ότι, δεδομένου ότι εγκαθίστανται σε απόσταση 25 μέτρων από τον δρόμο, ήταν απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών των χωραφιών. Επισημαίνεται ότι οι χιονοφράχτες τοποθετούνται τον Νοέμβριο και μαζεύονται τον Μάρτιο.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΒΕΣ ΤΟΥΣ ΑΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΕΗ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΩΝΟΥΝ» Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Από το έδρανο καθήμενη δίπλα στην (της συμπολίτευσης δημοτική σύμβουλο Εορδαίας)  γενική γραμματέα του συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Πτολεμαΐδας (χωρίς απαραίτητα να επιβάλλονταν, η δήμαρχος Εορδαίας (δείτε το σχετικό video) ανέλυσε όλες τις ενέργειες που η δημοτική αρχή έκανε και κάνει από την ώρα που προέκυψε το πρόβλημα τροφοδοσίας του δικτύου της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας λόγω της βλάβης με τη διαρροή του ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας.
Στην επί 12 λεπτά και 31 δευτερόλεπτα τοποθέτησή της η κ. δήμαρχος δε βρήκε μια κουβέντα προς τους πολίτες που επί μέρες κρύωσαν μέσα στα σπίτια τους μια κουβέντα ανάληψης πολιτικής ευθύνης (ως πολιτική προϊσταμένη αρχή και διοίκηση της ΔΕΤΗΠ) μια "συγνώμη" προς τα 12900 νοικοκυριά καταναλωτές της τηλεθέρμανσης, τους 37 χιλιάδες περίπου πολίτες της πόλης της Πτολεμαΐδας. 
 
Εικονίδιο ειδοποίησης
Θα πρέπει να έχετε το Adobe Flash Player για να παρακολουθήσετε αυτό το βίντεο.
Κάντε λήψη του από την Adobe.
 
eordaia.org
Διαβάστε περισσότερα » »