Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ακόμα περισσότεροι λόγοι που το σεξ είναι καλό για την υγεία σας

Αν ο σύντροφος σας αποφεύγει να πλαγιάσει μαζί σας στο κρεβάτι σας δίνουμε περισσότερε επιχειρήματα για τον πείσετε.
Πριν λίγο καιρό γράψαμε το κείμενο για τους δέκα λόγους που το σεξ κάνει καλό στην υγεία και σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα επιστρέψουμε με περισσότερους λόγους που η εν λόγω πράξη ευεργετεί τον οργανισμό. Ορίστε λοιπόν άλλοι 6 λόγοι που πρέπει να κάνετε σεξ αν θέλετε να υγιαίνετε

1. Οι ορμόνες που εκρήγνυνται στο αντρικό και το γυναικείο σώμα κατά της διάρκεια του σεξ έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Τα οιστρογόνα στη γυναίκα δρουν ενάντια στην οστεοπόρωση και το Αλτσχάιμερ και η τεστοστερόνη ενδυναμώνει κόκαλα και μύες. Αφήστε τα φάρμακα λοιπόν και πέστε τώρα σε ένα κρεβάτι με το σύντροφο σας, όσο χρονών και αν είστε.

2. Αν έχετε προβλήματα στο κυκλοφορικό σας να ξέρετε ότι το σεξ δε βοηθά μόνο τη καρδιά, αλλά και την κυκλοφορία του αίματος, ειδικά στον εγκέφαλο. Ακόμα απορείτε πως ο 90χρονος παππούς σας γλίτωσε τόσα χρόνια το εγκφαλικό;

3. Με το σεξ παίρνετε περισσότερα αντισώματα, έτσι έχετε 30% περισσότερες πιθανότητες να κολλήσετε τις εποχικές γρύπες. Αφήστε τα εμβόλια λοιπόν γιατί δεν υπάρχει σάλιο για φάρμακα και οι φυσικοί τρόποι για δημιουργήσετε αντισώματα είναι πιο διασκεδαστικοί.

4. Για τις γυναίκες που έχουν μπει στα πρώτα -ήντα να πούμε πως το σεξ δρα και ενάντια στην ακράτεια. Έτσι αντί για πάνες ξέρετε τι πρέπει να κάνετε.

5. Αν έχετε προβλήματα αϋπνίας το σεξ βοηθά και σε αυτό καθώς μετά τον οργασμό είναι η κατάλληλη συνθήκη για να απολαύσετε ένα βαθύ ύπνο. Δεν είναι η λύση τα Tavor.

6. Τέλος πρέπει να πείτε στους άντρες σας ότι όσο πιο συχνά εκσπερματίζουν τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να γλιτώσουν τον καρκίνο του προστάτη, έτσι αντί να βλέπουν αθλητικά θα ήταν καλό για αυτούς να κάνουν σεξ μαζί σας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συμβουλές για ξεκούραστο βλέμμα

Αν καταφέρετε να «ξεκουράσετε» τα μάτια σας, θα έρθετε πολλά βήματα πιο κοντά στην ξεκούραστη όψη. Ακουμπήστε δύο φακελάκια με τσάι που συρρικνώνει τα αιμοφόρα αγγεία ή μια κρύα κομπρέσα ή φέτες αγγουριού ή πατάτας στους μαύρους κύκλους για 10 λεπτά.
Να θυμάστε ότι το κρύο διεγείρει την αποσυμφόρηση και απομακρύνει το πρήξιμο. Στο τέλος μην ξεχάσετε να βάλετε μια κρέμα ή τζελ περιποίησης (π.χ. με πεπτίδια, καφεΐνη κ.λπ.) που μπορείτε επίσης να έχετε δροσίσει στο ψυγείο από πριν.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρωστάει 3,2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ η σύζυγος του υπουργού Νίκου Σηφουνάκη!

Την ώρα που η κυβέρνηση- επικαλούμενη τη διάσωση της χώρας, προσβλέπει στην αποκομιδή εσόδων από το υστέρημα των χαμηλόμισθων μέσω έκτακτων εισφορών και επιπρόσθετων φόρων, για μία ακόμη φορά, ταγοί του κράτους εμφανίζονται ως οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές.

Ο λόγος για την κυρία Μαρί Δασκαλαντωνάκη, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Νίκου Σηφουνάκη, η οποία ως μέτοχος της οικογενειακής εταιρείας, χρωστάει στο ΙΚΑ ενοίκια ύψους 3,2 εκατομμύρια ευρώ (!) για το Μακεδονία Παλλάς.

Το πολυτελές ξενοδοχείο- κατά πολλούς κόσμημα της Θεσσαλονίκης, Μακεδονία Παλλάς, που ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, κινδυνεύει τώρα με «λουκέτο» εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και της συζύγου του πρώην υπουργού που έκανε για καιρό ότι δεν θυμάται τις οφειλές της στο Δημόσιο.

Και ενώ οι «απλοί» φορολογούμενοι απειλούνται ακόμη και με αυτόφωρο σε περίπτωση που δεν καταβάλουν φόρους ή εισφορές στο κράτος, η κυρία Δασκαλαντωνάκη συσκέπτεται ανέμελη με τους συνεργάτες της αν θα καταλήξουν στη λύση του λουκέτου ή όχι για το ξενοδοχείο, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών στο ΙΚΑ!

Εκατοντάδες εργαζόμενοι στο πολυτελές ξενοδοχείο την ίδια ώρα αγωνιούν για το μέλλον τους καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν εν μία νυκτί χωρίς δουλειά εν μέσω κρίσης, ενώ εδώ και τρεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Ερωτήματα εγείρει λοιπόν το γεγονός ότι η σύζυγος υπουργού του ΠΑΣΟΚ παραβλέποντας κάθε νομιμότητα «χρέωνε» για αρκετό καιρό το Δημόσιο, όταν η κυβέρνηση πάσχιζε να σώσει τα ταμεία κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και στους φοροφυγάδες.

Τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ χρέος στο Δημόσιο από την οικογενειακή εταιρεία της συζύγου του κ. Σηφουνάκη είναι τουλάχιστον πρόκληση για το κοινό αίσθημα εν μέσω ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στο σκηνικό της χώρας και εν μέσω οικονομικής αφαίμαξης των ελλήνων φορολογουμένων.

Ενδεχομένως ο κ. Σηφουνάκης να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του, ως εντεταλμένης συμβούλου της Grecotel.

Για μια ανάλογη όμως περίπτωση, η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε από υπουργός…
 
newpost
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάθετε τα πάντα για τα ω-3 και τις ιδιότητές τους

Μάθετε τα πάντα για τα ω-3 και τις ιδιότητές τους«Αποφάσισα να αυξήσω την πρόσληψη σε Ω3 λιπαρά οξέα τρώγοντας σαρδέλες, σκουμπρί και τόνο που, ως γνωστόν, περιέχουν υψηλές ποσότητες ω-3. Θα ήθελα όμως να ξέρω αν κάνω το σωστό και λίγα περισσότερα σχετικά με τα ω-3 και τις ιδιότητές τους» μας γράφει ο αναγνώστης μας κ. Πάνος Πετρίδης.

«Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να περιλαμβάνει απαραιτήτως ζωικά και φυτικά λίπη που προσφέρουν σημαντικές ποσότητες ενέργειας αλλά και πολλές σημαντικές βιολογικές δράσεις για τον οργανισμό. Τα ζωικά λίπη, όπως το βούτυρο, το λίπος του κρέατος και το λαρδί, είναι στερεά, ενώ οι φυτικές λιπαρές ύλες, όπως το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο κ.λπ., είναι υγρά» λέει η δρ Αρτεμις Σιμοπούλου, διατροφολόγος M.D., και συνεχίζει:

«Ιδιαίτερα για τα καρδιαγγειακά νοσήματα φαίνεται ότι η κατανάλωση ψαριών με πλούσια λιπαρά σε ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα έχει ευεργετικές συνέπειες. Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που τα καθιστά σημαντικούς παράγοντες προστασίας από τις χρόνιες ασθένειες, όπως τα κακοήθη νεοπλάσματα, ο διαβήτης, νευροεκφυλιστικές ασθένειες, η ασθένεια Αλτσχάιμερ και η αρθρίτιδα. Τον τελευταίο καιρό, η ιατρική κοινότητα βρέθηκε σε δίλημμα ως προς το κατά πόσον η προτροπή για κατανάλωση ψαριών είναι ορθή ή όχι εξ αιτίας της παρουσίας τοξικών ρύπων (διοξίνες, χλωριωμένα διφαινύλια, υδράργυρος κ.ά.) σε θαλάσσιους οργανισμούς, που έγινε και ευρύτερα γνωστή μέσω σχετικών ανησυχητικών ρεπορτάζ των ΜΜΕ. Πρόσφατη έρευνα εξέτασε τα υπέρ και τα κατά μέσω της διεθνούς βιβλιογραφίας και εκτιμήθηκαν τόσο οι ωφέλιμες πλευρές όσο και η επικινδυνότητα (risk assessment). Η έρευνα έδειξε ότι οι ευεργετικές συνέπειες στην υγεία από την κατανάλωση ψαριών και άλλωνν θαλασσινών εδεσμάτων είναι σημαντικότερη σε σχέση με τον σχετικά μικρότερο κίνδυνο από αυτούς τους ρύπους, παρ’ όλη τη βιοσυσσώρευση πολλών από τους ρύπους αυτούς. Μάλιστα, προτείνουν στις εγκύους να αυξήσουν την κατανάλωση θαλασσινών λόγω των ευεργετικών συνεπειών στη νευροφυσιολογική ανάπτυξη των εμβρύων (από τα ω-3 και ω-6 λιπαρά οξέα) και στις καρδιαγγειακές λειτουργίες, αλλά με φρέσκα ψάρια».

Η σημασία των εικοσανοειδών

Από την πλευρά της, η δρ Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη, ιατρός μικροβιολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλάει για την ανακάλυψη των εικοσανοειδών και τη σημασία τους στη διατροφή μας:

«Είναι γεγονός ότι είμαστε ό,τι τρώμε, ό,τι πίνουμε και ό,τι σκεφτόμαστε. Καταλαβαίνετε λοιπόν τη σημασία που έχει η διατροφή στην υγεία μας. Η ανακάλυψη των εικοσανοειδών σχετικά πρόσφατα βοηθάει πολύ στην κατανόηση του ρόλου της διατροφής στην υγεία. Τα εικοσανοειδή είναι από τις πιο ισχυρές ορμόνες και συντίθενται από όλα τα κύτταρα του υλικού μας σώματος. Δεν υπάρχει δηλαδή ένας αδένας, όπως είναι ο θυρεοειδής αδένας, οι ωοθήκες, το πάγκρεας κ.λπ., που να παράγει τα εικοσανοειδή. Το κάθε κύτταρο είναι και ένας «αδένας» για την παραγωγή αυτών των ορμονών, γι’ αυτό και λέγονται αυτοεκκρινόμενες ορμόνες. Η παραγωγή των καλών και κακών εικοσανοειδών ξεκινάει από το λινολεϊκό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ που βρίσκεται σε κάθε φαγητό. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερη η περιεκτικότητα του φαγητού σε λίπος τόσο περισσότερο λινολεϊκό περιέχει. Με την επίδραση του ενζύμου δέλτα-6-δεσατουράση μετατρέπεται το λινολεϊκό, σε γ-λινολενικό (με 20 άτομα άνθρακα) και αυτό στη συνέχεια σε δίχομο γάμα λινολενικό (DGLA). Από το σημείο αυτό αρχίζει ο διαχωρισμός καλών και κακών εικοσανοειδών».

- Τι είναι λοιπόν αυτό που μας κάνει να παράγουμε καλά εικοσανοειδή;
Το εικοσιπεντανοϊκό οξύ (ΕΠΑ) είναι ένα ω-3 λιπαρό οξύ που συντίθεται στον οργανισμό, αλλά που κυρίως υπάρχει στις τροφές και ιδιαίτερα στα ψάρια και φυσικά στο ιχθυέλαιο. Η ποσότητά του ρυθμίζει την αναλογία καλών και κακών εικοσανοειδών, διότι αναστέλλοντας το ένζυμο δέλτα-5-δεσατουράση μειώνει την παραγωγή αραχιδονικού οξέως ΑΑ και συνεπώς την παραγωγή κακών εικοσανοειδών και ευνοείται η μετατροπή του DGLA σε καλά εικοσανοειδή. Οσο λιγότερο ΑΑ έχουμε, η ισορροπία μετατοπίζεται προς τα καλά εικοσανοειδή, δηλ. καλύτερη αιμάτωση, λιγότερες φλεγμονές, λιγότερος πόνος, καλύτερη αντιμετώπιση λοιμώξεων, γιατί έχουν αντιική δράση και γενικότερα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

- Τι πρέπει επομένως να προσέξουμε;
«Για την ώρα συγκρατήστε τα εξής: τρώτε με μέτρο, τρώτε σωστά συνδυάζοντας πάντοτε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή λαχανικών και φρούτων, και ελαιόλαδο. Πίνετε άφθονο νερό και παίρνετε σαν συμπληρώματα καλής ποιότητας ιχθυέλαιο. Μετρήστε αν μπορείτε τον λόγο ΑΑ/ΕΠΑ. Είναι δείκτης της καλής λειτουργίας του κυττάρου γενικότερα και σας δίνει πληροφορίες για τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων που τυχόν διατρέχετε και φλεγμονών που υπάρχουν στο σώμα σας» λέει η κ. Αγγελική Τριανταφύλλου-Πιτίδη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Με λαμπτήρες LED η βέλτιστη εξοικονόμηση ενέργειας

Ελέγχους στην ποιότητα των λαμπτήρων που κυκλοφορούν στην αγορά πραγματοποίησε το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας TEST με αφορμή την παύση της κυκλοφορίας του συμβατικού λαμπτήρα (πυράκτωσης), από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι καλύτεροι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι οι λαμπτήρες LED (=Δίοδος Εκπομπής Φωτός), διότι έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, παράγουν περισσότερο φως, χρειάζονται 80% λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς λαμπτήρες και δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.
Το μεγάλο τους ατού: με το πάτημα του διακόπτη δίνουν αμέσως την ένταση φωτός που θέλεις. Δεν περιμένεις στο μισοσκόταδο 10 λεπτά ή και μισή ώρα για να έχεις δυνατό φως, όπως γίνεται ακόμη με αρκετούς λαμπτήρες οικονομίας.
Το μειονέκτημά τους: είναι οι πιο ακριβοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.
Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας υποστηρίζει ότι όποιος καταναλωτής χρειάζεται ηλεκτρικό φως πάνω από 4 ώρες καθημερινά στο σπίτι του ή στο γραφείο του, τότε οι ακριβοί λαμπτήρες LED είναι ιδανικοί και τελικά οικονομικοί.
Εκτός από τους λαμπτήρες LED όλοι οι άλλοι είναι όμως προβληματικοί, διότι περιέχουν επικίνδυνες ουσίες όπως π.χ. φαινόλη, στυρόλιο, ναφθαλίνη και αλδεΰδη που προκαλούν από καρκίνο μέχρι και γενετικές ανωμαλίες. Επίσης πολλοί έχουν ακόμη μικρή ποσότητα υδραργύρου, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση τους. Ακόμη πιο προβληματικό είναι το πέταγμα των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων.
Δεν πετιούνται πια στους κανονικούς κάδους απορριμμάτων, αλλά τουλάχιστον στη Γερμανία επιστρέφονται είτε στα μαγαζιά που αγοράστηκαν, είτε σε ειδικά παραρτήματα του δήμου για τοξικές και επικίνδυνες ουσίες.
Οι βιομηχανίες φωτιστικών βελτιώνουν συνεχώς τους λαμπτήρες οικονομίας και αναμένεται τα επόμενα πέντε χρόνια να κυκλοφορήσουν νέοι χωρίς βλαπτικές ουσίες για τον άνθρωπο και ζημιογόνα επίδραση στο περιβάλλον.
Αυτός είναι ο λόγος που οι οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και του κλίματος υποστηρίζουν την κατάργηση του κλασικού λαμπτήρα πυράκτωσης: Διότι είναι μεν μια προβληματική λύση, αλλά προσωρινή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιώτης στην Πτολεμαΐδα, «λύνει τα χέρια» για χρηματοδότηση και λιγνίτες

Με ιδιώτη συνεταίρο εξετάζεται να υλοποιηθεί η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5, μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου και ταυτόχρονα να ικανοποιηθεί το αίτημα της Κομισιόν για άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη. Η σχετική πρόταση σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των μέτρων για το άνοιγμα της αγοράς λιγνίτη. Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία κυβέρνησης Κομισιόν θα αναφέρει ότι εκτός από τις πωλήσεις μονάδων, η ΔΕΗ θα παραχωρήσει μετοχικό ποσοστό και θα αναπτύξει σε συνεργασία με ιδιώτες, τις νέες λιγνιτικές της μονάδες.
Η προοπτική αυτή αντιμετωπίζεται θετικά από την πλευρά της ΔΕΗ, η οποία με αυτόν τον τρόπο θα απορροφήσει μέρος των πιέσεων που ασκούνται για πώληση «φιλέτων». Το κυριότερο όμως είναι ότι, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης όλων των επενδύσεων που υλοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα, εξαιτίας της κρίσης, η είσοδος ιδιώτη θα φέρει απαραίτητα κεφάλαια και θα μειώσει το equity που απαιτείται από την πλευρά της ΔΕΗ για να προχωρήσει το έργο.
Πρόταση
Σύμφωνα με πληροφορίες εξάλλου η ΔΕΗ έχει στα χέρια της μη δεσμευτική πρόταση της κοινοπραξίας που μειοδότησε στο διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου (με επικεφαλής τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ), για τη χρηματοδότηση του 50% του έργου υπό εξαιρετικά ανταγωνιστικούς όρους από ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για μια «χρυσή» ευκαιρία που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση του έργου. Με δεδομένο πάντως ότι μιλάμε για μια επένδυση συνολικού ύψους 1,3 δις, ακόμη και με εξασφαλισμένο το 50% των απαραίτητων κεφαλαίων, η είσοδος ιδιώτη επενδυτή θα μπορούσε να παίξει ρόλο καταλύτη για την υλοποίηση της μονάδας.
Τα προβλήματα
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ καλείται να προχωρήσει την επένδυση με δεδομένα τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που αυξάνουν δραματικά τα κόστη χρηματοδότησης για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Παράλληλα η εταιρεία καλείται να σχεδιάσει τις νέες επενδύσεις της, με τη βασική πηγή χρηματοροών της εταιρείας, δηλαδή τα τιμολόγια να μην αντανακλούν τα πραγματικά κόστη της εταιρείας. Έτσι εάν δεν υπάρξει εξορθολογισμός και αντανάκλαση του πραγματικού κόστους παραγωγής στα τιμολόγια, τότε δυσχεραίνεται το έργο της ΔΕΗ να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια για την υλοποίηση των επενδύσεών της.
Περικοπές επενδύσεων
Παράλληλα η ΔΕΗ εξετάζει την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό των επενδύσεών της για το 2012. Φυσικά οι όποιες περικοπές δεν πρόκειται να «ακουμπήσουν τις μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις της εταιρείας και τις συμβολαιοποιημένες επενδύσεις της ΓΔ Παραγωγής ύψους 800 εκατ. για την περίοδο 2011-13 (Μεγαλόπολη, Αλιβέρι, Ρόδος). Αντίθετα αναμένεται να υπάρξει εξορθολογισμός των επενδύσεων κυρίως στα δίκτυα, όπου εκτός των άλλων υπάρχει και μικρότερη ζήτηση για νέες συνδέσεις εξαιτίας της μείωσης της κατασκευαστικής δραστηριότητας. Βασικό κριτήριο για την υλοποίηση νέων επενδύσεων είναι να διασφαλίζεται η οικονομικότητα και η απόδοση των νέων επενδύσεων. Το 2010 το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ κυμάνθηκε στο 1 δις ευρώ, ενώ και για το 2011 οι επενδύσεις θα κυμανθούν στο ίδιο ύψος. Για το 2012 ωστόσο, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αναπροσαρμογές ώστε το συνολικό κόστος να περιοριστεί (κάποιες εκτιμήσεις μιλάνε για 20% αν και ακόμη είναι πολύ νωρίς). 
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσπαθούν να θάψουν ένα σπάνιο μνημείο!!!


"Ας αναδείξουμε τον ναό της Αφροδίτης" είναι ο τίτλος του site που προσπαθεί να κινητοποιήσει τους πολίτες και τους αρμόδιους φορείς για ένα σπάνιου είδους εύρημα, που χρονολογείται απο τον 6ο π.χ. αιώνα, ήρθε στο φως όταν διόροφη οικοδομή κατεδαφίστηκε.


Ένα παράξενο μυστικό, ένα μοναδικό μνημείο, κρύβεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αντιγονιδών. Πίσω από τις λαμαρίνες στην βορειοανατολική πλευρά της πλατείας υπάρχει ένας μοναδικός θησαυρός, που ήταν καλά κρυμμένος για αιώνες. Ο μοναδικής ομορφιάς Ναός της θεάς Αφροδίτης που είχε στηθεί στην πλατεία των Ιερών, δηλαδή στον χώρο που βρίσκεται σήμερα η πλατεία Αντιγονιδών. Ένα σπάνιο εύρημα του 6ου αι. πΧ που μεταφέρθηκε στην πόλη από την Αίνεια, την πόλη που ίδρυσε ο Αινείας έξω από τη Μηχανιώνα. Σε κάθε άλλη γωνιά του πλανήτη η είδηση και μόνο ενός ενδεχόμενου τέτοιου πλούτου θα είχε κινητοποιήσει φορείς και πολίτες . Δυστυχώς το ασύλληπτης αξίας αυτό εύρημα απειλείται να αποτελέσει θεμέλιο πολυκατοικίας, παρά την κινητοποίηση των πολιτών της συνοικίας πέριξ της πλατείας. Το μνημείο αποτελεί Εθνική κληρονομιά και ανήκει σε όλες τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Επίσης αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, στην οποία δεν αναδείχτηκαν άλλα Ελληνικά μνημεία. Σε μία εποχή που το κράτος μας διαδίδει τα περί βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού, δεν φροντίζει στην ανάδειξη ενός από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της αρχαιότητας, που θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Ένας θησαυρός ο οποίος μάλιστα βρίσκετε στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.


Πότε και πώς ανακαλύφθηκε ο ναός;
Ο υστεροαρχαϊκός ναός, αφιερωμένος στη Θεά Αφροδίτη, ήταν γνωστός από τα διάσπαρτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης ιωνικά αρχιτεκτονικά μέλη του, τα περισσότερα από τα οποία προέρχονται από την εκσκαφή των θεμελίων που έγινε το 1936 για την ανέγερση διόροφης οικοδομής στο οικόπεδο που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κρυστάλλη και Διοικητηρίου. Η περιοχή που τώρα πια ονομάζεται Διοικητήριο ήταν γνωστή στους ρωμαϊκούς χρόνους της πόλης ως περιοχή των ιερών, αφού εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι περισσότεροι ναοί και ιερά.. Το 2000 με την ευκαιρία της κατεδάφισης της διόροφης οικοδομής σε οικόπεδο που βρίσκεται στην πλατεία Αντιγονιδών, πραγματοποιήθηκε ανασκαφή από την αρχαιολόγο Α.Τασιά, η οποία ξανάφερε στο φως την κρυμμένη πλούσια ιστορία της πόλης. Αποκαλύφθηκε τότε το ανατολικό τμήμα της κρηπίδας του συγκεκριμένου ναού, αγάλματα των ελληνορωμαϊκών χρόνων και πλήθος θραυσμάτων αρχιτεκτονικών μελών. Οι κίονες του ναού οι οποίοι φθάνουν τα 7 μέτρα σε ύψος, όπως και πολλά από τα ευρήματα, χάρη και στις προσπάθειες των αρχαιολόγων της ΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και των υπευθύνων του Αρχαιολογικού Μουσείου, εκτίθενται σήμερα σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θεσσαλονίκης.


Η αξία του μνημείου.
Όπως ανέφερε στη δημοσιογράφο Στελίνα Μαργαριτίδου ο αρχιτέκτονας αρχαιολόγος, αναπληρωτής καθηγητής στο ΑΠΘ, κ. Γιώργος Καραδέδος:
«Πρόκειται για ένα εύρημα μοναδικό στο είδος του, μεγάλο μέρος του οποίου εκτίθεται σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Το ύψος των κιόνων του φθάνει τα επτά μέτρα και όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν υπό τις παρούσες συνθήκες μέσα σε μια αίθουσα μουσείου να εκτεθούν έτσι ώστε να αναδεικνύεται το ακριβές μέγεθός του. Γνωρίζουμε ότι ο υπόλοιπος ναός συνεχίζει δυτικά κάτω από το οδόστρωμα της οδού Διοικητηρίου και της πλατείας Αντιγονιδών. Η αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική αξία του ναού είναι μεγάλη και η εικόνα του μπορεί να βελτιωθεί, ειδικά εάν σκεφτεί κάποιος ότι τα μέχρι τώρα ευρήματα αποτελούν μόνο το ένα τρίτο αυτών που μπορεί να προκύψουν από την ανασκαφή»
Πώς προέκυψε το πρόβλημα της κατάχωσης.
Η αρχική απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, λίγο μετά την ανασκαφή του μνημείου, ήταν να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται και να προχωρήσει η ανάδειξη του ναού που χαρακτηρίστηκε σπάνιο μνημείο, με τεράστια ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική αξία. Αργότερα η απόφαση αυτή αναθεωρήθηκε και αποφασίστηκε να διατηρηθεί στο υπόγειο της υπό ανέγερση πολυκατοικίας. Πριν από δύο χρόνια η τύχη του ναού συζητήθηκε και πάλι στο ΚΑΣ και δόθηκε θετική γνωμοδότηση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου, το ζήτημα όμως έκτοτε «πάγωσε».
Το θέμα της απαλλοτρίωσης, μετά από ένσταση των ιδιοκτητών του οικοπέδου, επρόκειτο να συζητηθεί στις 13/4 σε συνεδρίαση της Επιτροπής Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, η οποία όμως αναβλήθηκε ελλείψει απαρτίας για μετά τις γιορτές. Αν η απαλλοτρίωση απορριφθεί και η ένσταση γίνει δεκτή, ο ναός θα μπαζωθεί!!!

Φυσικά μπορείτε να μάθετε και να δείτε πολλά περισσότερα στο site που ασχολείται με το θέμα, όπως φωτογραφικό υλικό, βίντεο και διάφορα δημοσιεύματα. Παρακαλώ προωθήστε το θέμα αυτό και το site όπου νομίζετε!

Ευχαριστούμε το φίλο Γιάννη που μας ενημέρωσε για το θέμα μέσω e-mail.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ (ΕΕΤΗΔΕ)

Με αφορμή την ελλιπή  και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπλανητική ενημέρωση των καταναλωτών από εκπροσώπους Τοπικών Αυτοδιοικήσεων για δήθεν εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού από τη ΔΕΗ του ύψους του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), η Επιχείρηση ενημερώνει τους καταναλωτές  πως:  
Οι υπολογισμοί για τον καταλογισμό του Ειδικού Τέλους, όπως αναφέρει ο Νόμος 4021/11 και η Υπουργική Απόφαση 1211/2011, έγιναν με βάση τα στοιχεία της βάσης πληροφοριών της ΔΕΗ - την 17.9.2011* - με στοιχεία που χορηγούν οι Δήμοι.
Έτσι:
Ø  Η ΔΕΗ  και οι λοιποί Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν εκ του Νόμου την υποχρέωση του καταλογισμού και της συνείσπραξης του Ειδικού Τέλους με τους λογαριασμούς ρεύματος, δεν έχουν κανένα δικαίωμα μεταβολής στοιχείων, διορθώσεων και επιστροφής χρημάτων, πλην των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών της  Πολιτείας .
Ø   Τα στοιχεία των Δήμων που μεταβάλλονται μετά  τις 17/9/2011 δεν μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους, αλλά μόνο τον υπολογισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) .
Σε περίπτωση κατά την οποία καταναλωτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λάθη στους τρόπους υπολογισμού του Ειδικού Τέλους που αναφέρονται στο λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνουν, τότε σύμφωνα με τον νόμο και την Υπουργική Απόφαση:

  • Σε περιπτώσεις ευπαθών κοινωνικών ομάδων,  ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων μέσω γραπτού μηνύματος (sms  54160) ή μέσω της ιστοσελίδας http://www.gsis.gr/faq/faq_eta.html. Αφού η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επεξεργαστεί  τα στοιχεία και αν κριθεί αναγκαίο, τότε θα επικοινωνήσει με τη ΔΕΗ προκειμένου στον επόμενο λογαριασμό να συμψηφιστεί τυχόν υπερχρέωση ή δοθεί εντολή στη ΔΕΗ για μη έκδοση της δεύτερης δόσης.
  • Σε περίπτωση διαφωνίας υπολογισμού του Τέλους σε ακίνητα, τότε ο ενδιαφερόμενος και αφού πληρώσει το Τέλος, πρέπει να επικοινωνήσει με τις κατά τόπους ΔΟΥ παρέχοντας όλα τα δικαιολογητικά που απαιτεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.
Είναι σαφές, πως η ΔΕΗ αλλά και οι άλλες εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας έχουν μόνο την υποχρέωση να εισπράξουν το συγκεκριμένο Τέλος και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να επέμβουν με οποιονδήποτε τρόπο στα στοιχεία υπολογισμού του.
Σε περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΗ θεωρήσει ότι βλάπτεται η εταιρική φήμη της, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της, από εσκεμμένη παραπληροφόρηση, θα πάρει όλα τα αναγκαία νόμιμα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της.
Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην προσπάθειά της να ενημερώσει όσο το δυνατόν πληρέστερα τους πελάτες της σχετικά με το Ειδικό Τέλος, διαθέτει ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα www.dei.gr και την τηλεφωνική γραμμή 214 214 1000 με αστική χρέωση για όλη την Ελλάδα.
* Επισήμανση για τους συντάκτες:
Στην παρ. 8, του άρθρου 53 του ν.4021/11αναφέρεται: «Η βεβαίωση του ειδικού τέλους συντελείται με την εγγραφή στις 17.9.2011 του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου στις μηχανογραφικές καταστάσεις της Δ.Ε.Η. και των λοιπών εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος και ο κατάλογος αυτός αποτελεί τον τίτλο βεβαίωσης για το Ελληνικό Δημόσιο και τον αντίστοιχο χρηματικό κατάλογο των αρμοδίων Δ.Ο.Υ.».
 
Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ  A.E.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαθήτρια δημοτικού έχει ανάγκη από αίμα (Διαδώστε το)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Σύλλογος Δελμούζος κάνει έκκληση στους συναδέλφους/ισσες και φίλους/ες δότες να βοηθήσουν τη δεκάχρονη μαθήτρια της Ε΄ τάξης σχολείου της περιοχής μας, που έχει άμεση ανάγκη αιμοπεταλίων και αντιμετωπίζει σοβαρότατο  πρόβλημα υγείας (νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας).

Για περισσότερες πληροφορίες (Ονοματεπώνυμο του παιδιού και το νοσοκομείο που νοσηλεύεται) μπορείτε να επικοινωνείτε με το μέλος του του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Τσάκαλο Κώστα στο τηλ 6977425233 – e-mail: t-kostas@otenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον εισαγγελέα φάκελος με 14.700 μεγαλοφειλέτες του δημοσίου

Mετά από μία εντολή και δύο υπομνήσεις του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρ.Πεπόνη προς τους αρμοδίους του ΥΠΟΙΚ -με την τελευταία υπόμνηση, την περασμένη εβδομάδα, να επισείει την ενεργοποίηση κυρώσεων για την περίπτωση περαιτέρω αργοπορίας- η λίστα έφθασε τελικώς στο Εφετείο το απόγευμα της Παρασκευής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιλαμβάνει τα στοιχεία 14.700 οφειλετών (6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα) με ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Αφού μελετήσει τα στοιχεία, ο κ. Πεπόνης αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες στις προβλεπόμενες από το νόμο για τη φοροδιαφυγή κινήσεις που ορίζονται και στη σχετική εγκύκλιο του προϊσταμένου του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή.

Σημειώνεται ότι κ. Παντελής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα τήρησης της αυτόφωρης διαδικασίας για «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι θα παραπέμπονται στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία των αυτοφώρου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσία: Προειδοποιήσεις για ενδεχόμενη επέμβαση στο Ιράν


Ενδεχόμενη ένοπλη επέμβαση κατά του Ιράν θα ήταν «ένα πολύ σοβαρό λάθος» σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος τόνισε ότι οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες.

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία στρατιωτική λύση στο ιρανικό πυρηνικό πρόβλημα, ούτε για....
κάποιο άλλο πρόβλημα του σύγχρονου κόσμου», πρόσθεσε ο Λαβρόφ, δηλώσεις οι οποίες ήρθαν μετά τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τον Ιρλανδό ομόλογό του Ιμον Γκίλμορ, και μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του ισραηλινού προέδρου Σιμόν Πέρες

Εκτίμησε ότι «μία στρατιωτική επέμβαση θα πολλαπλασίαζε τον αριθμό των θυμάτων και τα ανθρώπινα δεινά» ενώ «κάθε διαμάχη θα πρέπει να επιλύεται αποκλειστικά με μέσα που θα εγκρίνει η διεθνής κοινότητα στο Χάρτη του ΟΗΕ»

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα πρόκληση στη Θράκη – Ζήτησαν εξαίρεση των μουσουλμάνων από τους φόρους ! Νέο «αίτημα» από στέλεχος της δημοκρατικής συμμαχίας



  • Νέο «αίτημα» από στέλεχος της δημοκρατικής συμμαχίας
  • Η «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη να εξαιρεθεί από το Νόμο για τα αυθαίρετα!
  • Μπράβο κυρία Μπακογιάννη, να χαίρεστε το στέλεχος του κόμματός σας...
Περίεργα τερτίπια του Ιλχάν Αχμέτ που παίζει με το χαρτί της ανθρωπιστικής στάσης και μ’ ένα έγγραφο νομικίστικων επιχειρημάτων κι ανακριβειών, επιδιώκοντας να κερδίσει την εύνοια των ....
χιλιάδων μειονοτικών πολιτών που ζουν σε οικισμούς αυθαιρέτων.Ζητά νέα διακριτική πολιτική για τους μειονοτικούς της Θράκης, ώστε να μην βάλουν το χέρι στην τσέπη όπως όλος ο ελληνικός λαός για την τακτοποίηση των εκκρεμών αυθαίρετων κτισμάτων.

Μεγαλόψυχος, ανθρωπιστής αλλά κυρίως το πρόσωπο κλειδί, που αναλαμβάνει να διατυπώσει δημόσια την αξίωση «η τουρκική μειονότητα να απαλλαγεί από τις εισφορές για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων» ζητά με μακροσκελή του επιστολή ανερυθρίαστα ο πρώην βουλευτής και ιδρυτικό στέλεχος του ΔΗΣΥ, δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ, λίγες μέρες πριν από την μεγάλη γιορτή του κουρμπάν μπαϊράμ στην ελληνική Θράκη, στρέφοντας επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Εξέδωσε μάλιστα γραπτή ανακοίνωση, σχετικά με το νόμο περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων και την ερμηνεία του σε μια προσπάθεια να προσεταιριστεί όλο το χαμένο εκλογικό πληθυσμό και να κερδίσει το έδαφος με ένα πυροτέχνημα, που αγγίζει όμως το μέσο μουσουλμάνο. Ουσιαστικά ζητά να μην καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι της Θράκης, που τους αποκαλεί «τουρκική μειονότητα» ούτε ένα ευρώ για τη νομιμοποίηση των παράνομων κατασκευών δίχως οικοδομική άδεια, αφού πολύ έγκαιρα μυρίστηκε το κλίμα των εκλογών και ο ίδιος αναγορεύεται ως ο προστάτης των μειονοτικών εκμεταλλευόμενος με την πρότασή του το κλίμα που υπάρχει για ένα θέμα που καίει. Όποιος λοιπόν σηκώνει το μπαϊράκι κατά της οικονομικής αιμορραγίας των πολιτών, προκειμένου να νομιμοποιήσουν παράνομες οικοδομές και υπερβάσεις, γίνεται αυτομάτως ο εκλεκτός του με αποτέλεσμα να του δίνουν βήμα οι πάντες κι από τα αζήτητα ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και στέλεχος του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη να φιλοξενείται στον τουρκόφωνο Τύπο, τα blogs, προκειμένου να υπεραμυνθεί την θέση του.

Στην ανακοίνωσή του αυτή, υποστήριξε ότι η μειονότητα θα πρέπει να εξαιρεθεί από τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος που θεσπίστηκε για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ξεκίνησε η εφαρμογή του υπ’αριθμ. 4014/2011 νόμου περί εξαίρεσης αυθαίρετων κτισμάτων από την κατεδάφιση για μια περίοδο 30 χρόνων. Ο εν λόγω νόμος επιφέρει σημαντικούς περιορισμούς στο δικαίωμα της μειονότητας στην ιδιοκτησία. με βάση τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει και το γεγονός ότι αφορά στην απόλυτη πλειοψηφία των ακινήτων της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Όπως είναι γνωστό, οι ελληνικές κυβερνήσεις, με τις διοικητικές απαγορεύσεις, τα μέτρα και τους περιορισμούς που επέβαλλαν στη μειονότητα την περίοδο 1955-1993, παραβίασαν το δικαίωμα της μειονότητας στην κατοχή περιουσίας και δεν παραχωρούσαν άδειες ανοικοδόμησης. Με τον τρόπο αυτό παραβίασαν πολλά άρθρα του ελληνικού Συντάγματος και της ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κυρίως την αρχή της «ισότητας μπροστά στο νόμο». Από το 1993 και μετά, όσες απαγορεύσεις και αν άρθηκαν, ως αποτέλεσμα των απαγορευτικών πολιτικών που εφαρμόζονταν επί 70 χρόνια το δικαίωμα της μειονότητας στην ιδιοκτησία δεν τηρήθηκε από τα υποθηκοφυλακεία και η μειονότητα αναγκάστηκε για να μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή της, να χτίζει χωρίς οικοδομικές άδειες. Τοιουτοτρόπως, το άρθρο 23 του υπ’ αριθμ. 4014/2011 νόμου, προβλέπει την καταβολή χιλιάδων ευρώ για την εξαίρεση παντός είδους ακίνητης περιουσίας των συμπολιτών μας από την κατεδάφιση. Επειδή η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να εξαιρέσει από το νόμο τα ακίνητα που ανήκουν σε μέλη της μειονότητας. Το νομικό επιχείρημα της μειονότητας είναι το εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 105 του εισαγωγικού νόμου του ελληνικού αστικού κώδικα: «Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του δημοσίου κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση». Με βάση το εν λόγω άρθρο, το ελληνικό κράτος που μέχρι το 1993 δεν παραχωρούσε στη μειονότητα οικοδομικές άδειες, δεν τήρησε την υποχρέωση που του επέβαλλε ο νόμος, ενώ με το να μην παραχωρούνται οικοδομικές άδειες από το υποθηκοφυλακείο, ζημίωσε τους ανθρώπους μας παραβιάζοντας συγχρόνως το νόμο. Λόγω αυτής της παραβίασης του νόμου, συνεχίζει να υφίσταται το προς αποζημίωση χρέος της ελληνικής κυβέρνησης προς κάποια μέλη της μειονότητας. Το χρέος αυτό, θα πρέπει να ανταλλαχθεί με το δικαίωμα που πηγάζει από τη γενική ρύθμιση. Πρόκειται για κατάφορη παράβαση του άρθρου 4 του ελληνικού Συντάγματος που προβλέπει την «ισότητα απέναντι στο νόμο», των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 5 καθώς και του άρθρου 9.

Με βάση δηλαδή το άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα δικαιώματα του ανθρώπου, σύμφωνα με το οποίο «όποιος εκτίθεται σε περιορισμούς όσον αφορά στη στέγασή του και στην ανάπτυξη της οικογένειάς του» αποτέλεσαν αντικείμενο διακρίσεων κατά τις διοικητικές ρυθμίσεις λόγω της καταγωγής, της σκέψης και της θρησκείας τους, με βάση τα άρθρα 9 και 10».


Ο κ. Ιλχάν μιλά για "υποχρέωση του κράτους να απαλλάξει την μειονότητα από τον βραχνά των προστίμων".

Αν το δούμε κι αυτό, θα πρέπει να ασπασθούμε όλοι μαζί το Ισλάμ αγαπητοί μας αναγνώστες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γελάνε στο "ΒΗΜΑ" με τον κωλοτούμπα Σαμαρά. Κοιτάξτε τι γράφει ο Ραβανός.

Αντ. Σαμαράς: Από τον ανένδοτο και το «όχι» στο μεγάλο «ναι» και στη συγκυβέρνηση
Μια πολύ μεγάλη στροφή πραγματοποίησε τελικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και από τον ανένδοτο που κήρυξε την περασμένη Τετάρτη με την ομιλία του στη «γαλάζια» Κ.Ο. της Ν.Δ. και τη φράση του «πέσανε οι μάσκες» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφθασε την Κυριακή το βράδυ – και αφού είχε προηγηθεί μια διφορούμενη δήλωσή του μεσημέρι του Σαββάτου – σε μια συνυπογραφή κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο κ. Σαμαράς αποφάσισε την ύστατη στιγμή, έπειτα από έντονο και απίστευτο παρασκήνιο, διεργασίες και διαβουλεύσεις να συναινέσει και να μην επιμείνει στην επίκληση επιμέρους προσκομμάτων – από τη στιγμή μάλιστα που έχει επιτευχθεί το μείζον γι' αυτόν, δηλ. η αποχώρηση του κ. Γ. Παπανδρέου – για να δώσει τη στήριξή του σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη στήριξη ΠαΣοΚ και Ν.Δ.

Ο χρονικός ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης θα είναι τελικά όχι 6 εβδομάδες που ήθελαν αρχικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά 103 ημερών, καθώς πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 19η Φεβρουαρίου 2012.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε άρδην τη στρατηγική του και υποστέλλοντας την αντιμνημονιακή σημαία, έδωσε το πράσινο φως στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου και θα δρομολογήσει άμεσα την πορεία προς τις εκλογές, όπως ανεγράφη στο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Σαμαράς, με μια πιο μετριοπαθή στάση και σε τελείως διαφορετική γραμμή από αυτή που κινήθηκε το τελευταίο δεκαοκτάμηνο, όπου κυριαρχούσε ο αντιμνημονιακός αγώνας, και αντιλαμβανόμενος προφανώς την κρισιμότητα των στιγμών υιοθέτησε μια πιο ρεαλιστική και εθνικά υπεύθυνη πολτική στάση.

Μάλιστα, μετά την κατ' αρχήν συμφωνία των κκ. Σαμαρά και Γ. Παπανδρέου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ανακουφίστηκαν στην ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Βίλφριντ Μάρτενς, με μήνυμά του μέσω twitter, χαιρέτισε τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επέδειξε «ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία».

Η συμφωνία που επετεύχθη την Κυριακή το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους δύο μετριοπαθείς αντιπροέδρους της Ν.Δ., κκ. Δ. Αβραμόπουλο (βασικός πρωταγωνιστής της αλλαγής στάσης της ΝΔ, αφού μιλά εδώ και δύο χρόνια για εθνική συνεννόηση) και Στ. Δήμα, αλλά και μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του κόμματος και κυρίως τους πρωταγωνιστές της κίνησης των «πέντε», τους κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη και Ευ. Αντώναρο που πίεζαν προς την πλευρά της συναίνεσης.

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά επικρατεί ικανοποίηση, όπως λένε στενοί του συνεργάτες, και η επιχειρηματολογία τους έχει αφετηρία την επισήμανση πως πλέον δεν θα είναι πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου και άρα ο πρώτος στόχος του προέδρου της Ν.Δ. επιτεύχθηκε, αφού φαίνεται να δίνεται μια λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Μετά την επιτυχία – κατά τη Ν.Δ. – να εξωθήσουν σε παραίτηση τον κ. Παπανδρέου, τον οποίο ήδη είχαν θέσει τα κορυφαία στελέχη του ΠαΣοΚ σε φάση εξόδου από την πρωθυπουργία, οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά στέκονται ιδιαίτερα στην αναφορά ότι ακόμα ένα κέρδος είναι η κατ' αυτούς «άμεση» διεξαγωγή εκλογών, που θα γίνουν σε τρεισήμισι μήνες, ενώ επισημαίνουν ως όφελος και τη μη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, μεταξύ του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου και του οικονομικού επιτελείου του (τον αναπληρωτή οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και τους κκ. Ζανιά και Χριστοδούλου), με τους απεσταλμένους της Ν.Δ., κκ. Δ. Σταμάτη και Χρ. Λαζαρίδη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα, εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου σε συνδυασμό με το τι πρέπει να γίνει για να εξευρεθεί και ο χρόνος των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές δεν μπορούσαν, όπως λένε από τη Ν.Δ., να γίνουν νωρίτερα διότι έπρεπε να κλείσει οπωσδήποτε το PSI.

Βέβαια στη Ν.Δ. επιμένουν να μιλάνε για άλλη μια νίκη «στα σημεία», σχετικά με τον χρόνο των εκλογών, θεωρούν ότι έχουν κλείσει το «πακέτο» των μέτρων και δεν γίνεται να ληφθούν άλλα. Μάλιστα, συνεργάτες του κ. Σαμαρά λένε ότι θα γίνει και διαπραγμάτευση για να αλλάξουν προς το καλύτερο όσα μέτρα έχουν ήδη ληφθεί. Υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σκέψεις να υιοθετηθούν «γαλάζιες» προτάσεις για τη φορολόγηση και σημειώνουν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για το 2012, ενώ ενδεχομένως να δοθούν στα μέσα Μαρτίου και χρήματα από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου.

Η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. «βαπτίζει» την κυβέρνηση συνεργασίας που συμφωνήθηκε την Κυριακή ως προσωρινή και μεταβατική και σημειώνει ότι το «το πρώτο θετικό βήμα ήταν η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου που ξεμπλόκαρε τη λύση».

Παράλληλα προτάσσουν το επιχείρημα ότι η χώρα βρίσκεται ήδη σε προεκλογική περίοδο και η νέα κυβέρνηση είναι στην κυριολεξία μεταβατική.

Στο επιχείρημα πολλών ότι ο κ. Σαμαράς είναι πλέον «μνημονιακός», συνομιλητές του υπογραμμίζουν ότι οι «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει δεν έχουν αλλάξει και επιμένουν ότι δεν τίθεται συζήτηση για τα συνοδευτικά μέτρα, ενώ προτάσσουν το επιχείρημα ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. διασφάλισε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την παραμονή της στην ευρωζώνη.

«Η ΝΔ θα ψηφίσει μόνο τη δανειακή σύμβαση και δεν δέχεται εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας» λένε, αδιαφορώντας για τα όσα μεταδίδονται από τις Βρυξέλλες, ότι η δανειακή σύμβαση με τα νέα μέτρα είναι «πακέτο».

Ακόμη οι συνεργάτες του, αντικρούουν τα περί φθοράς που θα έχει πλέον ο κ. Σαμαράς, καθώς μπαίνει στο κάδρο της κριτικής, με τη συμφωνία του για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση και λένε με έμφαση: «Δεν θα υπάρξει φθορά, αφού δεν θα συμμετάσχουν στελέχη της Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση. Αυτό που συμφωνήθηκε δεν είναι συγκυβέρνηση».

Για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση δεν έγινε συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, όπου θα υπάρξει και επικοινωνία (ίσως και συνάντηση, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί) των κκ. Σαμαρά και Παπανδρέου.

Εκτός από την ικανοποίηση του κ.Σαμαρά και των επιτελών του, έχει αρχίσει ήδη η κριτική για την ηγεσία της Ν.Δ. με πιο χαρακτηριστική τη στάση του γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος κ. Ι. Μανώλη που είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έδωσε ''συγχωροχάρτι'' στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», ενώ και η ΔΑΚΕ ετοιμάζεται για σκληρή επίθεση.

Σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς μετρίασε την εκ βάθρων αντιπολιτευτική του στάση έναντι των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, εξαιτίας – μεταξύ άλλων – των πιέσεων που άσκησαν οι Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί, οι οποίοι απείλησαν με αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημ. Καζάκης> Να διωχθούν ως πραξικοπηματίες όσοι συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση!



Η κυβέρνηση των δωσίλογων της «εθνικής συνεννόησης» και τα καθήκοντα όλων μας.

Δωσίλογος είναι εκείνος που δίνει λόγο στους επίδοξους καταχτητές της χώρας του, που σπέρνει την ηττοπάθεια στον λαό για να επικρατήσουν οι συνεργάτες των καταχτητών. Και οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ – μαζί βέβαια με τα εξαπτέρυγα της Ντόρας και του Κουβέλη – απέδειξαν ότι είναι σύγχρονοι δωσίλογοι διότι πολύ απλά κινούνται με βάση τα τελεσίγραφα των Μερκοζί της ευρωζώνης και της Ουάσιγκτον. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε, μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο, μια τόσο ανοιχτή εκδήλωση δωσιλογισμού. Οι Μερκοζί διέταξαν να μην γίνει δημοψήφισμα και οι δυνάμεις της «εθνικής συνεννόησης» πειθάρχησαν αμέσως. Οι Μερκοζί διέταξαν να περάσει αμέσως η συμφωνία πτώχευσης της Ελλάδας που κατέληξαν την 26η Οκτωβρίου με καθεστώς ύπατης αρμοστείας υπό τον γκαουλάιτερ Χορστ Ράιχενμπαχ και όλοι αυτοί οι ένθερμοι «πατριώτες», όχι μόνο υπάκουσαν, αλλά έτρεξαν να στήσουν και μια δοτή συγκυβέρνηση κατά παράβαση κάθε έννομης και συνταγματικής τάξης. Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση δωσιλόγων και ανδρεικέλων μετά την ναζιστική κατοχή και τον εμφύλιο. Μόνο και μόνο για να περάσουν ερήμην του λαού οι συμφωνίες και οι δεσμεύσεις που απαιτούν οι ξένοι επικυρίαρχοι.

Γιατί γίνονται όλα αυτά;

Ωστόσο, όπως ισχυρίζονται όλοι οι δωσίλογοι της ιστορίας, όλα αυτά τα κάνουν για «εθνικό» σκοπό. Δηλαδή, για να μην χαθεί η 6η δόση και δεν έχουμε να πληρώσουμε ως κράτος μισθούς και συντάξεις. Τέτοια πρεμούρα για τους μισθούς και τις συντάξεις έχουν εκείνοι που αδίστακτα αφαίρεσαν πάνω από το 30% του λαϊκού εισόδηματος τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν εκατομμύρια οικογένειες στην απελπισία. Πρώτη φορά αυτός που δολοφονεί αδίστακτα κατά συρροή, εμφανίζεται να νοιάζεται τόσο πολύ για την υγεία των θυμάτων του.

Όσο για το ότι η 6η δόση χρειάζεται για μισθούς και συντάξεις, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο πρέπει να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ σε τοκοχρεωλύσια και έντοκα γραμμάτια (3,3 δις ευρώ για τον Νοέμβριο και 12,2 δις ευρώ για τον Δεκέμβριο). Γι’ αυτά νοιάζονται. Μην τυχόν και αναγκαστεί το ελληνικό κράτος και προβεί σε αναστολή ή παύση πληρωμών προς τους τοκογλύφους επενδυτές από τους οποίους ορισμένοι ανήκουν και στο επίσημο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Όλα μπορούν να τα ανεχθούν, όλα μπορούν να τα υπομείνουν (αρκεί τα βάρη να τα φορτώνονται τα γνωστά υποζύγια), αλλά να χάσουν τα λεφτά τους οι τοκογλύφοι, ποτέ. Γι’ αυτό κόπτονται για την 6η δόση, η οποία ισούται με 8 δις ευρώ. 8 δις ευρώ για να πληρωθούν 15,5 δις ευρώ στους τοκογλύφους ντόπιους και ξένους μέσα στο τρέχον δίμηνο.

Αντιλαμβάνεσθε την απάτη; Κατανοείτε το ψέμα; Η 6η δόση δεν έχει καμιά σχέση με πληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά με την πληρωμή των δανειστών της χώρας. Καταλαβαίνετε γιατί δεν πρόκειται να «μας» την στερήσουν; Διότι πολύ απλά γυρίζουν μέσω ημών σ’ αυτούς και στα συμφέροντα που τους στηρίζουν. Το ελληνικό κράτος απλά εκτελεί χρέη μεσάζοντα ανάμεσα σε πολιτικούς και τοκογλύφους που συχνά είναι τα ίδια πρόσωπα. Και πάλι όμως δεν φτάνει η 6η δόση για το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων. Δεν είναι αρκετή. Που θα βρεθούν τα υπόλοιπα; Κάποια από τα επιπλέον 7,5 δις ευρώ θα πρέπει να βρεθούν με έκδοση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, ενώ τα υπόλοιπα από τους μισθούς και τις συντάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο κ. Βενιζέλος αναζητά εναγωνίως 5 δις ευρώ από τους επιπλέον φόρους και το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω ΔΕΗ; Δεν πρόκειται να πάνε σε τακτικές δαπάνες του κράτους, αλλά να συμπληρώσουν όσα λείπουν για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι. Ακόμη κι αν χρειασθεί κι άλλοι μισθοί και συντάξεις. Ακόμη κι αν οδηγηθούν στην ανέχεια και στην εξαθλίωση μερικές ακόμη εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Κάθε φορά που ακούτε για την 6η δόση, θυμηθείτε ότι σας εξαπατούν βάναυσα. Ούτε ευρώ από τις δόσεις δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις. Όλα πάνε σε τοκοχρεωλύσια και πάλι δεν φτάνουν. Γι’ αυτό και επιβάλλονται τα μέτρα άγριας λιτότητας και περικοπών για να βρεθούν τα υπόλοιπα για τους τοκογλύφους. Κι επειδή πάλι δεν φτάνουν το ελληνικό δημόσιο συνεχίζει να δανείζεται με επαχθέστατους όρους μέσω εντόκων γραμματίων 3μήνου και 6μήνου.

Αυτός είναι ο λόγος που η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος δεν αφορά την δυνατότητα του ελληνικού δημοσίου να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, αλλά θέτει εν αμφιβόλω την πληρωμή των τοκογλύφων. Όσο πιο αποφασιστική είναι η στάση πληρωμών του λαού προς το κράτος, τόσο πιο έντονα νιώθουν την πίεση οι τοκογλύφοι και το πολιτικό τους προσωπικό. Το ίδιο και με την 6η δόση. Αν δεν δοθεί δεν τίθεται εν κινδύνω ο μισθός και η σύνταξη, αλλά τα τοκογλυφικά. Γι’ αυτό και πρέπει να απαιτούμε να μην εισπραχθεί, να σταματήσει εδώ και τώρα η καταβολή των δόσεων και να προχωρήσει το κράτος τουλάχιστον σε αναστολή πληρωμών προς τους δανειστές προκειμένου να διασώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, να διασώσει τους πόρους του.

Μα τότε θα πτωχεύσει η χώρα, λένε κάποιοι. Μα είναι ήδη πτωχευμένη και μάλιστα οι οίκοι αξιολόγησης έχουν ήδη αποφανθεί ότι αν τυχόν και γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων (PSI) της 26ης Οκτωβρίου, θα υποβαθμίσουν επίσημα την χώρα σε κατάσταση D (Default=Πτώχευση). Αν πάμε σε τέτοια πτώχευση η χώρα θα καταρρεύσει σαν την Αργεντινή και χειρότερα. Ενώ αν πάμε σε μονομερή αναστολή πληρωμών με σκοπό την διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, θα μπορέσουμε ως οικονομία και ως κοινωνία να ελέγξουμε τις συνέπειες. Η ελεγχόμενη πτώχευση που θέλουν να επιβάλουν οι ευρωκράτες είναι ακριβώς η ίδια που επιχείρησαν να επιβάλει το ΔΝΤ και στην Αργεντινή το 2001 με αποτέλεσμα την κατάρρευση. Ελεγχόμενη πτώχευση σημαίνει ελεγχόμενη για τους δανειστές και ανεξέλεγκτη ως προς τις συνέπειές της για την χώρα και τον λαό της. Ενώ μονομερής διαγραφή χρέους σημαίνει στην χειρότερη περίπτωση πτώχευση με ελεγχόμενες συνέπειες και επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία από την σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Αυτό συνέβη και στην Αργεντινή όταν ο Νέστορ Κίχνερ διέγραψε το 70% του δημόσιου χρέους της χώρας και ο λαός της γλύτωσε την απίστευτη μιζέρια και καταστροφή που βίωνε επί τριετία μετά την κατάρρευση της χώρας του το 2001.

Τι θετικό βγήκε από τις εξελίξεις;
     
Αν κάτι θετικό βγήκε από τον τραγέλαφο που ζήσαμε αυτήν την εβδομάδα ήταν το γεγονός ότι έπεσαν πλέον οι μάσκες και ο κάθε κατεργάρης πήγε στον πάγκο του. Δεν πρέπει πια να τρέφει κανείς καμιά αυταπάτη. Η αντίσταση του λαού, η κοινωνική οργή και οι διαδικασίες κοινωνικής έγερσης που είναι ορατές πλέον παντού σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας, οδήγησαν σε μια πρωτοφανή γελοιοποίηση του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος και εξανάγκασε τους πάντες να πετάξουν τις μάσκες. Με εξαίρεση, ίσως, μόνο την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία δεν συνηθίζει να φορά μάσκα γιατί είναι εκ φυσικού της άκρως αποκρουστική. «Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;», όπως θα έλεγε και ο πατήρ Μητσοτάκης που στοιχειώνει κυριολεκτικά το παρασκήνιο και προσκήνιο της ελληνικής πολιτικής εδώ και πάνω από 6 δεκαετίες.

Υπάρχει ένας κόσμος, ιδιαίτερα εκείνος που έτρεφε αυταπάτες για τον πατριωτισμό και την ειλικρίνεια του Σαμαρά, που νιώθει απογοητευμένος. Δεν καταλαβαίνει ότι η δική του αγανάκτηση και κοινωνική οργή, η δική του αντίσταση οδήγησε στο να πέσουν οι μάσκες και αυτό είναι για καλό. Δεν χάθηκε απολύτως τίποτε. Αντίθετα ο λαός βγήκε κερδισμένος. Σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κυβερνήσει. Όσα νομοσχέδια και συμφωνίες κι αν περάσει από την Βουλή με την βοήθεια των συνενόχων της στην Νέα Δημοκρατία, το ΛΑΟΣ και τα εξαπτέρυγά τους, δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Στη συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όλοι τους είναι έκπτωτοι, είναι καταχραστές της λαϊκής εντολής και επομένως ότι κι αν αποφασίσουν από κοινού ή όχι δεν έχει καμιά ισχύ.

Το κράτος έχει παραλύσει. Και καλά κάνει. Η δημόσια διοίκηση δεν λειτουργεί, αφενός, γιατί σκόπιμα την διαλύουν για να την ιδιωτικοποιήσουν και, αφετέρου, γιατί οι δημόσιοι λειτουργοί της αντιστέκονται στην λαίλαπα και την επέλαση της νέας κατοχής. Αυτό δεν είναι κακό, είναι πολύ καλό. Είναι η άμυνα που έχει αυτή την στιγμή η ελληνική κοινωνία και ο λαός προκειμένου να αποτρέψουν, στο μέτρο του δυνατού, την καταστροφή μέσα από την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει επίσημα το πολιτικό σύστημα εναντίον της χώρας. Οι υπουργοί δεν μπορούν να κυβερνήσουν χωρίς δημόσια διοίκηση, χωρίς δικαστές και μηχανισμούς επιβολής. Αφήστε τους να λένε και να εκδίδουν ότι διατάγματα θέλουν. Δεν έχουν καμμιά ισχύ όσο ο μηχανισμός δεν είναι στα χέρια τους, ή δεν υπακούει. Είναι ο μόνος τρόπος για να διασωθεί η χώρα από την επίσημη πτώχευση που ετοιμάζει η ευρωζώνη και την γενικευμένη εκποίηση.

Πρέπει το μπάχαλο να γενικευθεί. Πρέπει τα πάντα να σταματήσουν να λειτουργούν για την κυβέρνηση, πρέπει να αφαιρέσουμε από τα χέρια τους κάθε μηχανισμό και λειτουργία, ώστε οι συμφωνίες, οι επικυρώσεις και οι εντολές να μείνουν στα χαρτιά. Δεν μας πειράζει ότι κι αν ψηφίσει αυτή η Βουλή. Οτιδήποτε κι αν είναι, όσο βλαπτικό κι αν είναι για την χώρα και τον λαό της μπορεί να αναιρεθεί, να παρθεί πίσω.
Άλλωστε αυτή η Βουλή είναι ανυπόστατη και έκπτωτη όσον αφορά τον ίδιο τον λαό. Επομένως, ο λαός πρέπει να συνεχίσει την πίεσή του με στόχο κανένα από τα μέτρα και τις δεσμεύσεις να μην γίνουν πράξη. Μην ανησυχείτε για την σύμπνοια των ηγεσιών των κομμάτων. Όλοι τους θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την βάση τους, δηλαδή την κοινωνία. Κι αυτήν την τρέμουν. Πώς θα πείσει ο κ. Σαμαράς τώρα πια την ίδια την βάση του για την «αντιμνημονιακή» του ρητορική; Πώς θα πείσει ότι είναι ενάντια στην εκποίηση της εθνικής κυριαρχίας όταν ομολόγησε ανοιχτά ότι συμφωνεί με την συμφωνία ελεγχόμενης πτώχευσης υπό Ύπατη Αρμοστεία της 26ης Οκτωβρίου και ότι ποτέ δεν διαφώνησε με την πρώτη δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα παραιτείται «άνευ όρων και αμετάκλητα» από την εθνική της κυριαρχία; Θα πρέπει να καταστείλει τα πατριωτικά και δημοκρατικά αισθήματα της βάσης του. Και εν αντιθέσει με τα στελέχη του κόμματός του, αυτά τα αισθήματα στην βάση είναι απολύτως ζωντανά και σε εγρήγορση. Άλλωστε ο απλός ψηφοφόρος της ΝΔ τι έχει να κερδίσει από το ξεπούλημα της χώρας του εκτός από βάσανα και μιζέρια;

Θυμηθείτε τι λέγαμε όταν ξεσπούσε το κίνημα της στάσης πληρωμών ενάντια στα χαράτσια. Εμείς ως λαός μπορούμε να αντέξουμε πολύ περισσότερο από αυτούς, από τους κυβερνώντες. Κι έτσι έγινε. Η κυβέρνηση καταρρέει με πρωτοφανή πάταγο και για να εκτελέσει κατά γράμμα και σύμφωνα με τις έξωθεν εντολές την αποστολή της, κάλεσε ενισχύσεις. Κάλεσε τις εφεδρείες του συστήματος. Κι αμέσως ο κ. Σαμαράς, ο κ. Καρατζαφέρης και τα κοινοβουλευτικά εξαμβλώματα της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ανταποκρίθηκαν. Κοινός τους τόπος; Να φιμωθεί ο λαός, να οδηγηθεί στην γωνία το ταχύτερο δυνατό και να περάσει η συμφωνία επίσημης πτώχευσης της χώρας πάσει θυσία. Όμως ο λαός έχει το πάνω χέρι. Η πίεση που ασκεί με την αντίστασή του στην επιβολή των μέτρων, αλλά και με την έμπρακτη απαξίωση των πολιτικών ηγεσιών σε κάθε εμφάνισή τους, θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί στο έπακρο. Στο βαθμό που το καταφέρνει αυτό ο λαός, η κατάρρευση όλων τους είναι υπόθεση εβδομάδων.

Αρκεί η απογοήτευση να γίνει οργή και αποφασιστικότητα. Αρκεί η διατεταγμένη διασπορά του φόβου και της μοιρολατρίας να απαντηθεί με το πλάτεμα της ενότητας του ίδιου του λαού χωρίς διαμεσολαβητές επωνύμους ή μη, οι οποίοι είναι πάντα σε θέση να τον προδώσουν ή να τον πουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία. Ο λαός με την αντίσταση και την δράση του έχει καταφέρει πολλά. Πολύ περισσότερα απ’ ότι αντιλαμβάνεται ακόμη κι ο ίδιος. Ήρθε η ώρα να προετοιμαστεί και για την τελική μάχη. Την μάχη που θα τον απαλλάξει μια και καλή από το δοτό πολιτικό σύστημα και το καθεστώς που προσπαθεί να επιβάλλει στην χώρα κατ’ επιταγή των αφεντικών του. Η δυνατότητα επιτυχίας είναι τόσο αληθινή, που αρκεί ο λαός να πιστέψει σ’ αυτήν για να γίνει πραγματικότητα πριν το τέλος του έτους.

Τι χρειάζεται να γίνει;

Αυτό που χρειάζεται να γίνει και μάλιστα επειγόντως είναι:

Πρώτο
: Να δυναμώσει η αντίσταση του λαού στην όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει. Άλλωστε η όποια κυβέρνηση συνεργασίας, «εθνικής ενότητας», συνεννόησης, ή μεταβατική, είναι παντελώς παράνομη. Αποτελεί ανοιχτή συνταγματική εκτροπή, κατάλυση κάθε έννοιας αντιπροσώπευσης και εθνικής κυριαρχίας μιας και επιβάλλεται κατά επιταγής της ευρωζώνης και των δανειστών της χώρας. Όσοι συμμετέχουν σ’ αυτήν ή την στηρίζουν είναι συνένοχοι στην κατάλυση της συνταγματικής τάξης της χώρας και πρέπει να διωχθούν ως πραξικοπηματίες. Επομένως η γενικευμένη πολιτική ανυπακοή της δημόσιας διοίκησης και του λαού αποτελεί καθήκον και δικαίωμα που πηγάζει από την ανάγκη υπεράσπισης του συντάγματος και της έννομης τάξης. Πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι συνένοχοι της συγκυβέρνησης, υπακούοντας στα αφεντικά τους, επιχειρούν να περάσουν συμφωνίες και δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει στο παρασκήνιο σε βάρος της χώρας και του λαού της. Και δεν θα διστάσουν, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα άνομα συμφέροντα που υπηρετούν, να προχωρήσουν σε ανοιχτή κατάλυση των δημοκρατικών ελευθεριών στο όνομα της «εθνικής κρίσης». Πάντα με «εθνική συναίνεση» των κομμάτων της αρπαχτής, της διαφθοράς, της λοβιτούρας, του ενδοτισμού και της μειοδοσίας. Πρέπει πάσει θυσία να τους προλάβουμε.  

Δεύτερο
: Παρά την συγκυβέρνηση των συνενόχων η κυβέρνηση αυτή θα είναι η πιο αδύναμη και η πιο κοινωνικά απαξιωμένη κυβέρνηση που έχει υπάρξει από την εποχή των Ιουλιανών του 1965. Είναι στο χέρι μας να μην κυβερνήσει στην πράξη. Γι' αυτό και πρέπει να ενταθεί η παράλυση του κράτους και των βασικών μηχανισμών άσκησης της εξουσίας μέσα από καταλήψεις, στάσεις, κινητοποιήσεις, λευκές απεργίες και κάθε είδους παρακώλυση της εφαρμογής των μέτρων. Η νέα δοτή κυβέρνηση αυτών που έδωσαν λόγο (δωσίλογοι) σε Μέρκελ, Σαρκοζί και Ομπάμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κυβερνήσει. Ο λαός μπορεί να αντέξει, αρκεί να οργανωθεί. Οι τράπεζες, οι αγορές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι δεν μπορούν. Έχουν ανάγκη να ρουφάνε το αίμα του λαού, να παίρνουν διαρκώς νέα εισπρακτικά μέτρα, έχουν ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα το ξεπούλημα της χώρας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε γενικεύοντας την παύση πληρωμών προς το κράτος και μην επιτρέποντας να εφαρμοστεί κανένα αντεθνικό, αντικοινωνικό και κατάφωρα παράνομο μέτρο.

Τρίτο
: Πρέπει να διαλυθεί το ταχύτερο δυνατό η παρούσα Βουλή. Πρέπει να διαλυθεί και να καταγγελθεί με κάθε τρόπο οποιαδήποτε δέσμευση που θα περάσει με συναίνεση ως παράνομη και καταχρηστική διότι δεν έχει την συναίνεση του λαού. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να εγκριθεί η νέα συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου κι αυτός είναι με απευθείας προσφυγή σε δημοψήφισμα. Το αίτημα για δημοψήφισμα πρέπει να αποτελέσει ένα από τα θεμελιώδη σημεία αναφοράς του λαϊκού κινήματος από εδώ και μπρος μαζί με την καταγγελία της συμφωνίας πτώχευσης της 26ης Οκτωβρίου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά εξ ονόματος του λαού αν δεν δεσμευτεί στο αίτημα του δημοψηφίσματος για την εν λόγω συμφωνία. Όποιος αρνείται να υιοθετήσει το αίτημα του δημοψηφίσματος εκ των πραγμάτων περνά στην αντίπερα όχθη γιατί επιτρέπει στις πολιτικές δυνάμεις να μεταχειριστούν την όποια λαϊκή εντολή κατά το δοκούν, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις. Όποιος ζητά σήμερα εκλογές χωρίς δημοψήφισμα στην ουσία επιδιώκει να λύσει τα χέρια της ολιγαρχίας προκειμένου να προωθήσει την συμφωνία χωρίς να υπάρχει σαφής, εκφρασμένη και δεσμευτική λαϊκή βούληση.

Τέταρτο
: Πρέπει να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατό ένα ευρύτατο Μέτωπο του Όχι από όλες τις δυνάμεις, συλλογικότητες, προσωπικότητες και οργανώσεις που συμφωνούν να απαιτήσουν δημοψήφισμα για την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Να πουν όχι στην επιβολή της συγκεκριμένης συμφωνίας. Να διεκδικήσουν την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής και εκποίησης της χώρας που θεμελιώθηκε με την αρχική Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης. Να σταματήσουν αμέσως οι πληρωμές προς τους δανειστές με σκοπό την διαγραφή (μερική ή ολική) του δημόσιου χρέους με βάση τα εθνικά κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας και τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου. Να αναθεωρηθούν εκ βάθρων οι σχέσεις της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη ώστε να σταματήσει ο αποικιοκρατικός εξευτελισμός ενός ολόκληρου λαού που έχει μετατραπεί σε εξιλαστήριο θύμα ή πειραματόζωο της κρίσης του ευρώ. Να εθνικοποιηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος και οι μεγαλύτερες εγχώριες τράπεζες ώστε να ελεγχθούν τα τραπεζικά ενεργητικά, να αποκαλυφθεί που πήγαν τα χρήματα των λαϊκών αποταμιεύσεων, να ελεγχθεί η κίνηση κεφαλαίων και να φορολογηθεί αναδρομικά η διαφυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό, να τιμωρηθεί η σαράφικη και τοκογλυφική πρακτική των τραπεζιτών και να διαγραφούν τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Να αποκατασταθούν αμέσως όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στην οικονομία, τα δημοσιονομικά και στην πολιτική, τόσο ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη, όσο και διεθνώς με την εκδίωξη του ΔΝΤ και την αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Τέλος να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για την εκχώρηση της κυριαρχίας της στους ευρωκράτες, τους τραπεζίτες και το ΔΝΤ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιώργος Κωνσταντινίδης: Το 1ο μουσείο μανιταριού στην Ελλάδα είναι ένα κόσμημα…

Με τα καλύτερα λόγια για το μουσείο μανιταριού που άνοιξε στη Λάβδα Γρεβενών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Κωνσταντινίδης.
«Το συγκεκριμένο μουσείο είναι ένα κόσμημα και είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα»… Δείτε τις δηλώσεις του
Διαβάστε περισσότερα » »

Απολύθηκαν! - Η όλη υπόθεση είναι άκρως ενδιαφέρουσα.....

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση της «απόλυσης» των τριών διεθνών τραπεζικών ιδρυμάτων που είχαν αναλάβει ως σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα του «κουρέματος» του χρέους, της γερμανικής Deutsche Bank, της γαλλικής BNP Paribas και της βρετανικής HSBC…
Η είδηση έχει ταράξει για αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες (όλο και κάποιες υποψίες υπάρχουν βέβαια…) την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δείχνει να «καίγεται» να επικυρωθεί από ελληνικής πλευράς η δανειακή σύμβαση…

Οι τρεις τράπεζες είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι της ελληνικής κυβέρνησης μετά την πρώτη συμφωνία για το ελληνικό χρέος στις 21 Ιουλίου. Πλέον, η Ελλάδα θα προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με τους κατόχους των ομολόγων της μόνη, χωρίς να αποκλείεται η πρόσληψη άλλων συμβούλων.

Στελέχη των τραπεζών υποστήριζαν ότι η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι «λανθασμένη» επειδή είχαν ήδη κάνει μεγάλο μέρος της δουλειάς, στο νομικό και τεχνικό μέρος της, για μια τόσο πολύπλοκη συναλλαγή.

Η ελληνική πλευρά ανταπαντά μέσω πηγών του υπουργείου Οικονομίας, ότι από τη στιγμή που η πρώτη συμφωνία δεν ισχύει, η κυβέρνηση θα χειριστεί την καινούργια σε μια νέα βάση. Η όλη υπόθεση είναι άκρως ενδιαφέρουσα και θα πρέπει να παρακολουθηθεί από κοντά, αφού φαίνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται ένα μεγάλο «παιχνίδι» στο οποίο το διακύβευμα για όλες τις πλευρές φαντάζει πολύ σοβαρό…
Ελπίζουμε ότι οι Παπανδρέου και Σαμαράς στο παρασκήνιο των συνεννοήσεών τους κρύβουν πολύ περισσότερα από αυτά που φαίνονται να βγαίνουν στη δημοσιότητα και ότι χειρίζονται με απόλυτη σύμπνοια την υπόθεση διάσωσης της Ελλάδας, έστω και αν η ανάγκη υπαγορεύει τη… στροφή στην τέχνη, κυρίως στο θέατρο…
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕυρωΛύση θα μας σώσει;

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο λαός μίσησε τον τζέφρι για την προδοτική του στάση, την ιδία αντιμετώπιση θα έχεις και εσύ και... ισως και περισσοτερη....

Σαμαρά ξεβρακώθηκες κανονικά. Εμείς ξέραμε από την αρχή τον λόγο που δήθεν αντιδρούσες δημοσια στο μνημόνιο, το έκανες σκόπιμα για να υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διακυβέρνησης για το σύστημα όταν θα κατάρρεε το ΠΑΣΟΚ.

Μην σου περάσει όμως από το μυαλό ότι θα έχεις πιο επιεική αντιμετώπιση από αυτή που επεφύλαξε ο λαός στον εβραίο τζέφρι Παπανδρέου.

-Αντιθέτως θα έχεις πιο λυσσαλέα και....
οργισμένη αντίδραση από τον λαό γιατί τον κορόιδεψες, όσο για κυβέρνηση ΝΔ αυτό θα το βλέπεις μόνο στον ύπνο σου...

-Ο λαός μίσησε τον τζέφρι για την προδοτική του στάση, την ιδία αντιμετώπιση θα έχεις και εσύ και... ισως και περισσοτερη....

-ΣΗΜ. ΜΗΝ ΤΟΛΜΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.
H ELLADA ANHKEI STOYS ELLHNES
Διαβάστε περισσότερα » »