Τρίτη 23 Απριλίου 2013

«Τα Σκόπια δεν ψάχνουν για δικαιολογίες- το κλειδί είναι στην Ελλάδα»

Ο Πόποσκι απαντά στον Αβραμόπουλο
Απρίλιος 23, 2013.
«Δεν αποτελεί έναν τρόπο στο να προσεγγίζουμε τα πράγματα με την εξεύρεση δικαιολογιών. Αυτή η εξειδίκευση ανήκει σε κάποιον άλλον», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, ως απάντηση στη δήλωση του Έλληνα ομολόγου του, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι τα Σκόπια, δεν


πληρούν τις μεταρρυθμίσεις και δεν είναι έτοιμα να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σύμφωνα με τον Πόποσκι, όπως μεταδίδει το σκοπιανό πρακτορείο από τις Βρυξέλλες, όπου ο Σκοπιανός υπουργός, παρέστη στη συνεδρίαση της Τρίτης του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου των χωρών του ΝΑΤΟ, οι οποίες συνεισφέρουν στην αποστολή  ISAF στο Αφγανιστάν- σε υπουργικό επίπεδο- «τα Σκόπια σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εδώ και τέσσερα χρόνια είναι έτοιμα για διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».
«Φυσικά το κλειδί παραμένει εκεί που ήταν. Στην Αθήνα και ελπίζουμε εν ευθέτω χρόνω να συμβάλλει σε μια εποικοδομητική σχέση ο γείτονάς ας, ο οποίος είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμες κάποιες ενέργειες από τις δικαιολογίες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων προς τον Έλληνα υπουργό, Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Σύμφωνα με τον υπουργό των Σκοπίων, Πόποσκι, όπως επεσήμανε στη συνάντηση του ΝΑΤΟ, τα Σκόπια σήμερα συνεισφέρουν και συμβάλλουν στην αποστολή ISAF στο Αφγανιστάν και αυτό θα πράξουν και στο μέλλον, προσηλωμένα στην παροχή της συνεισφοράς τους στην αποστολή που έχουν αναλάβει.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φίλοι ποδηλάτου Εορδαίας :4η ποδηλατοβόλτα 2013 το Σάββατο 27 Απριλίου

filoi podilatou eordaiasTo Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 15:00 είναι η ώρα για την 4η ποδηλατοβόλτα.Η διαδρομή είναι 35 χιλιόμετρα και είναι αναλυτικά  Πτολεμαϊδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα – Ανάργυροι – Περδίκας – Πτολεμαϊδα .
Η υψομετρικές διαφορές είναι στον χάρτη που είναι παρακάτω .

podilatovolta
Εάν το Σάββατο δεν φυσάει …δεν βρέχει τότε …ετοιμαστείτε για μια ωραία βόλτα !!!
Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι (άντρες – γυναίκες) εννοείτε ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση , και καφές στους Ανάργυρους !!!!
Φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο απόγευμα ποδηλατώντας !
Ο κάθε ποδηλάτης φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ , οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους .
Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στο ραντεβού .

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γαλλία: Νόμος του κράτους οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων

Το κοινοβούλιο της Γαλλίας ενέκρινε τελικά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, με ψήφους 331 υπέρ έναντι 225 κατά
Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα το νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά, μια μεταρρύθμιση για την οποία είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η οποία πυροδότησε μια σειρά κινητοποιήσεων που συχνά συνοδεύονταν από επεισόδια.
"Μετά από 136 ώρες και 46 λεπτά συζήτησης το κοινοβούλιο εγκρίνει το νομοσχέδιο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 331 υπέρ έναντι 225 κατά, καθιστώντας την Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλοφίλων.
Η δεξιά αντιπολίτευση πάντως έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο πριν από την επικύρωση του νόμου από τον πρόεδρο Ολάντ.
Le Monde: "Η ομοφοβική διαστροφή της Δημοκρατίας"
Άλλωστε, στο κεντρικό άρθρο του κοινωνιολόγου Eric Fassin στη "Le Monde", αναλύονται οι έντονες αντιδράσεις της συντηρητικής μερίδας των Γάλλων που εκδηλώνονται με διαδηλώσεις και απειλές. "Είμαστε μάρτυρες της ρητορικής αντιστροφής της δημοκρατίας με στόχο να εξηγηθεί και να δικαιολογηθεί η ομοφοβία, που βγαίνει από τη συντηρητική ντουλάπα της παθογένειας", αναφέρεται σε κάποιο σημείο του άρθρου.   
Ο κοινωνιολόγος προσπαθεί να εξηγήσει αυτή τη συντηρητική στροφή της κοινωνίας κατά μειονοτήτων και μία από τις εξηγήσεις είναι ότι σε εποχή λιτότητας και κρίσης, αντί η εξουσία να αγγίξει την αυτοκρατορία των αγορών, προσφέρει τρόπους για να διοχετεύσουν οι άνθρωποι την οργή τους. 
Οι μεγάλες διαδηλώσεις στις εβδομάδες που διήρκεσε η συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου πολλές φορές συνοδεύτηκαν από επεισόδια. 
Και σήμερα, η αστυνομική παρουσία έχει ενισχυθεί σε πολλές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας για το φόβο σοβαρών επεισοδίων από ομοφοβικούς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. 
Άλλωστε, μόλις χθες, ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, ο Κλοντ Μπαρτολόν, έλαβε ένα φάκελλο που περιείχε πυρίτιδα και μια απειλητική επιστολή.
Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στον αγιασμό του “Κέντρου Διάσωσης και Ανάδειξης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής”

Η Δήμαρχος και το Δ.Σ του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαϊδας σας προσκαλούν στον αγιασμό του “Κέντρου Διάσωσης και Ανάδειξης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής” που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/04/2013 ώρα 12:00. Δίπλα στο Ε.Β.Ε



Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                               Η Δήμαρχος Εορδαίας 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα παρουσίασε στην Πτολεμαΐδα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ζωή από την αρχή»

ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
Η συγγραφέας Μαρία Τζιρίτα παρουσίασε στην Πτολεμαΐδα  την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 το νέο της βιβλίο με τίτλο «Ζωή από την αρχή» . 
Την παρουσίαση του βιβλίου  διοργάνωσαν το ΝΠΔΔ (παρ. Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας) η Κ.Ε.Δ.Ε, του Δήμου Εορδαίας, το Βιβλιοπωλείο «ΛΕΚΤΩΡ», και οι  εκδόσεις «ΨΥΧΟΓΙΟΣ».
Για το βιβλίο θα μίλησε η Μάρθα Μαυρίδου, παιδαγωγός και υπεύθυνη ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε
, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου  διάβασε η κ.  Μαρία Σακουλέβα.
Η συγγραφέας σε μια κατάθεση ψυχής, μίλησε για το νέο της βιβλίο, εκμυστηρεύτηκε τις αφορμές για την συγγραφή των προηγούμενων της έργων, εντυπωσιάστηκε από τον χώρο που φιλοξενήθηκε η εκδήλωση (στο Καφέ Μπαρ «Το τέλος του κόσμου») και ευχαρίστησε τους διοργανωτές, αλλά και το θερμό κοινό για την παρουσία τους εκεί.    
Δυο λόγια για το νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα: «Ο Αχιλλέας Πανόπουλος, μαθητής της τρίτης λυκείου, μια μέρα εξαφανίζεται από προσώπου γης χωρίς καμία προειδοποίηση. Η μητέρα του, η Νατάσα, με τη βοήθεια του διοικητή Δημήτρη Δρίβα, κινεί γη και ουρανό για να βρει τα ίχνη του γιου της. Στην πορεία της έρευνας τραγικά μυστικά, πάθη και λάθη βγαίνουν στο φως και περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Λίγο καιρό αργότερα, η Νατάσα, από μια τραγική στροφή της μοίρας, θα βρεθεί κατηγορούμενη για την πιθανή δολοφονία του ίδιου της του παιδιού. Ο διοικητής, που έχει αρχίσει να τρέφει ερωτικά αισθήματα γι’ αυτήν, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την απαλλάξει από τις κατηγορίες που τη βαρύνουν.
Πού βρίσκεται ο Αχιλλέας; Ποιο τραγικό μυστικό τού αποκαλύφθηκε τη μέρα που εξαφανίστηκε και ποιος είναι ο πραγματικός ένοχος γι’ αυτό; Θα καταφέρει η Νατάσα να βρει το παιδί της και να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος που τους οδήγησαν ως εδώ; Ή μήπως είναι ήδη πολύ αργά και δε θα έχει την ευκαιρία για μια ζωή από την αρχή;».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθεροι οι δύο Μητροπολίτες στη Συρία

Από το περιβάλλον τους πάντως λέγεται ότι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμη
O Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος (αριστερά) και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ (AP Photo/SANA)
«Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Χαλέπι» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η χριστιανική οργάνωση l'Œuvre d'Orient, την οποία αναμετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η αναφορά αυτή έγινε για απελευθέρωσή τους το μεσημέρι (περί τις 4.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος) αλλά όπως επισημαίνουν τοπικοί παράγοντες ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συροϊακωβίτης Μητροπολίτης κ. Γιοχάνα Ιμπραχίμ δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με άλλον.
Το καθεστώς Ασαντ από το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγινε η απαγωγή, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην προσπάθειά του να εντοπίσει τους απαγωγείς. Νωρίτερα σήμερα, Τρίτη, πάντως η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει τη Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμειξη.
«Μας απήγαγαν και μας πάνε σε μια περιοχή κοντά στα συροτουρκικά σύνορα» ήταν το δραματικό μήνυμα sms που έστειλε από το κινητό του τηλέφωνο ο κ. Παύλος, αδελφός του νεοεκλεγέντος Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη, ο οποίος πρόλαβε να επικοινωνήσει με στενούς του συνεργάτες και να τους ενημερώσει για το γεγονός της απαγωγής του το βράδυ της Δευτέρας.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ανακοίνωση Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

 
Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄ αριθμ. 33/2013
διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης,
καταχωρημένο στα βιβλία σωματείων του αυτού δικαστηρίου
Διεύθυνση Αλληλογραφίας :Λευκοπηγή, Κοζάνη ΤΚ 50100
ηλεκτρονική διεύθυνση: www.espedm.gr e-mail: espedm2012@gmail.com



 Ανακοίνωση Σύγκλησης Γενικής Συνέλευσης

Το Προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει την σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 25η Μαΐου 2013, ημέρα Σάββατο και ώρα 18:00 στην αίθουσα Κ/Θ «Φίλιππός» της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.
Σκοπός της συνέλευσης είναι η ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με την Ένωση και το καταστατικό της, η συζήτηση για τρέχοντα θέματα αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους της Ένωσης, καθώς και η παρουσίαση επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν το σύνολο των Εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις (νέο μισθολόγιο, ασφαλιστικό).
Κατόπιν αυτών καλούμε όσους συναδέλφους ζουν και εργάζονται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (μέλη της Ένωσης και μη), όπως προσέλθουν για να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση, ώστε να υπάρξει μια πρώτη γνωριμία μεταξύ μας με απώτερο στόχο την συμμετοχή όλων σε μια κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μας απασχολούν.


                                      Για τη Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Πετκίδης
Ανθλχος (ΑΤΘ)
6977614766


Ο Γεν. Γραμματέας
Μιχαήλ Σκανδάλης
Επχίας (ΤΘ)
*797399

Διαβάστε περισσότερα » »

Υπόθεση «εκτέλεσης Βαξεβάνη»: Μύθος ή Πραγματικότητα;



γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

 
 
 
 
Στο τεύχος 26 B' (18) Απριλίου 2013 του Hot Doc  περιγράφεται η απόπειρα «Ολικής Διαγραφής» ενός δημοσιογράφου. Του Κ. Βαξεβάνη. Ενός δημοσιογράφου που όσες ιδεολογικές αντιθέσεις και διαφωνίες κι αν έχεις μαζί του, θα πρέπει να του αναγνωρίσεις ότι ο ρόλος του στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία ήταν και είναι σημαντικός. Και απολύτως χρήσιμος ως προς το να αναδειχτούν «δυσώδη σημεία» του Ελληνικού πολιτικοκοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι.
Στον πόλεμο δε κατά της Διαφθοράς και της «Υψηλής Βαθείας Εγκληματικότητας», τέτοιες δυναμικές παρουσίες θα έπρεπε να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.
Απ’όλους. Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία.
«Διαγραφή» βεβαίως, σημαίνει τα «γνωστά». Σπίλωση Ονόματος, απαξίωση  προφίλ, επαγγελματική εξαφάνιση. Και μόνον εαν αυτά δεν λειτουργήσουν κι ΕΑΝ ακολουθήσουν τον «Δρόμο του καταγγέλοντα» ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ερευνητές (ΜΜΕ ή Πολιτειακά Όργανα), τότε και ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, ακόμη και «Εκτέλεση». Περισσότερο (τότε) σαν «παραδειγματισμό» στους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης – όπως το παρουσιάζει ο δημοσιογράφος – όλα ξεκίνησαν από μια έρευνα που έκανε το 2012 γύρω από τα «δυσώδη παρασκήνια των τραπεζών» (Αφιέρωμα Hot Doc: «Αγίες Τράπεζες»).
Εκτίμησή του είναι πως «ενόχλησε» και «τράβηξε τα πυρά πάνω του».
Και δεν φαίνεται καθόλου παράλογη η εκτίμησή του.
Μελετώντας τις λεπτομερείς αποκαλύψεις επί του θέματος, από την μια νομίζεις ότι βλέπεις χολυγουντιανή αστυνομική ταινία, από την άλλη αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν «επαγγελματική ομάδα Διαγραφέων» να αντιμετωπίζει τόσο ερασιτεχνικά την «αποστολή» της κι από την άλλη δε θες να πιστέψεις ότι δεν ζεις σε μια πολιτισμένη Ελλάδα του 2013 αλλά σε μια απλή μαφιοκρατούμενη μπανανία όπου κάνουν κουμάντο νόμοι του υποκόσμου που έχουν διαφθείρει τα πάντα.
Κι όσο για τον χαρακτηρισμό «ερασιτεχνικά» οφείλονται σαφώς κάποιες διευκρινήσεις:
 Αναρωτιέται εύλογα κανείς, πως είναι δυνατόν μια «επαγγελματική ομάδα διαγραφέων» να προσλάβει μια «απλή καθημερινή υπάλληλο γραφείου» από αγγελία και να αποπειραθεί σε λίγους μήνες να την μετατρέψει σε εξεζητημένο αδίστακτο πιόνι του υποκόσμου που θα αναλάβει πχ να τοποθετήσει ναρκωτικά σε κάποιον «στόχο» σαν «έμπειρος μπουκαδόρος» του κοινού ποινικού δικαίου!
Υποτίθεται ότι αυτές τις «δουλειές» τις κάνουν «βετεράνοι της νύχτας» κι όχι ένα «απλό άσχετο κοριτσόπουλο γραφείου» που ξέρει μόνον ν’ ανοίγει ντοσιέδες και να σηκώνει τηλέφωνα...
Ή μήπως κάνω λάθος;
Πως να το κάνουμε; Η «χοντράδα», το «μη ρεαλιστικό», το «μη επαγγελματικό» πάντα βγάζει μάτι...
Ή, ας πούμε, το ότι έφυγαν, μετακόμισαν (οι «διαγραφείς») από το παλιό τους κρησφύγετο/γραφεία αλλά άφησαν απείραχτες τις «εντοιχισμένες κρύπτες»! Και άφησαν κι απλήρωτα ενοίκια σαν τον τελευταίο ερασιτέχνη!
Ή, επίσης, η «ενέδρα» των πέντε «Σκοπιανών Εκτελεστών» στο σπίτι του Δημοσιογράφου. Ισχυρίζεται πως τον περίμεναν από το βράδυ στο μπροστινό μέρος του σπιτιού αλλά αυτός μπήκε από πίσω και δεν τον είδαν. Και μόλις το ξημέρωμα – μετά από ώρες – ο σκύλος του «κάτι κατάλαβε και γαύγισε».
 Και τόσες ώρες, οι «ενεδρεύοντες» (προφανώς «επαγγελματικά σαϊνια της νύχτας») δεν κατάλαβαν πως υπάρχει παρουσία στο σπίτι; Ούτε ένα φως δεν άναψε ο δημοσιογράφος; Αφού δεν ήξερε πως του την έχουν στημένη απ’ έξω. Γιατί έμεινε στα σκοτεινά; (Κι αν τους αντιλήφθηκε αμέσως και παρέμεινε σε συσκότιση γιατί δεν ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία;) Στο σπίτι λοιπόν, δεν άναψε φως με το που μπήκε; Στο μπάνιο; Στο δωμάτιό του; Στην κουζίνα;
 Δεν ξέρω. Πολλά «περίεργα» μαζεμένα.
 Η αστυνομία πάντως, όταν πήγε, διέγνωσε «απόπειρα διάρρηξης».
Το πιο πιθανό είναι, πρώτον, πως σαφώς υπήρξε «ομάδα», δεύτερον,  δεν ήταν διαρρήκτες, τρίτον, δεν είχε σκοπό να τον εκτελέσει παρά μόνο να τον εκφοβίσει και να τον γελοιοποιήσει. Να «παίξουν» με την ψυχολογία του, να «παρέμβουν σ’ αυτήν» και να τον «ωθήσουν να δράσει βάση του σχεδιασμού τους».
 Όταν θέλει ένας επαγγελματίας εκτελεστής να «τελειώσει το έργο» του, το τελειώνει σαν αρπακτικό. Ακαριαία, απρόσμενα, χωρίς να τον πάρει κανένας είδηση.
Και τα ξέρει αυτά ο Βαξεβάνης. Έμπειρος είναι από τις έρευνες και τα ρεπορτάζ του. Και στα πολεμικά πεδία και στον «κόσμο της Νύχτας».
Νεκρός – σ’ αυτή την φάση, που ΟΥΔΕΙΣ τον ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ στον «ερευνητικό δρόμο» του (ούτε ΜΜΕ, ούτε Πολιτεία) - είναι πιο επικίνδυνος. Θα είναι η «απαιτούμενη επιβεβαίωση» αυτών που έγραψε.
Η μόνη οδός λοιπόν είναι η «αυτοδιαγραφή» του. Η «αυτοαπαξίωσή» του. Η «αυτογελοιοποίησή» του. Η «Διαπόμπευσή» του.
Και όντως, οι λεπτομέρειες του περιστατικού είναι τόσο «αστείες» που μόνο σε «παρωδία εκτέλεσης» οδηγούν.
 Και το κυριότερο: πως είναι δυνατόν ολόκληρος (σύμφωνα με τους καταγγέλοντες) τραπεζίτης, με τόσο τεράστιους πόρους, να χρησιμοποιεί «ερασιτεχνικές ομάδες» προκειμένου να επιτύχει τέτοιους «αδίστακτους ακραίους άνομους σκοπούς»;
Εκτός εάν – με μπόλικη φαντασία και καλή θέληση κατανόησης -  υποθέσει κανείς ότι εσκεμμένα χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα «προφίλ ερασιτεχνισμού» - ταυτόχρονα πιθανόν με «μια παράλληλη αφανή επαγγελματική ομάδα Σχεδιασμού» - προκειμένου, μόλις «αποκαλυφθεί η υπόθεση», να γελοιοποιηθούν (και «αυτοεξοντωθούν») de facto οι «καταγγελίες» περί τούτου. Το αποτέλεσμα – εάν επιτύχει μια τέτοια συνταγή – θα είναι η «επίτευξη του Αντικειμενικού Σκοπού». Εξόντωση του στόχου «δια της γελοιοποίησης» και «γραφικοποίησής» του. Είπαμε. Απαιτεί «μπόλικη φαντασία» για να υποθέσεις «καλοπροαίρετα» κάτι τέτοιο.
(Να μην ξεχνάμε βεβαίως και τον Μαχάτμα Γκάντι: πρώτα σε αγνοούν, μετά σε γελοιοποιούν και κατόπιν σου επιτίθενται. Στην υπόθεση του Βαξεβάνη, το ερώτημα είναι εάν σταμάτησαν στο δεύτερο ή αν όντως έχουν περάσει στο τρίτο)
Στην προκειμένη περίπτωση βεβαίως η «πιθανή Μυθοπλασία» δεν προέρχεται από τον Δημοσιογράφο. Τα στοιχεία με τα οποία τεκμηριώνει την καταγγελία του είναι όντως πολλά. Το θέμα είναι εάν κάποιος «έστησε έτσι το σκηνικό που το τελικό του αποτέλεσμα να μοιάζει σαν κωμική μυθοπλασία που θα γελοιοποιήσει τον καταγγέλοντα». Επιτυγχάνοντας βεβαίως τον «Απώτερο Σκοπό» του.
 Την «Απόλυτη (αυτο)Διαγραφή» του.
Άλλωστε, η «επιχείρηση» αυτή ξεκίνησε πολύ νωρίτερα. Από τότε που «του την έστησαν με την Λίστα Λαγκάρντ». Που ναι μεν του την «πάσαραν», πλην όμως «αλλοιωμένη» σε ένα σημείο που δεν θα ήταν εύκολο να «διαπιστωθεί» από τον ίδιο. Θα ήταν φύσει αδύνατον να ερευνήσει και να διασταυρώσει δύο χιλιάδες ονόματα της λίστας για να δει εάν πίσω από ένα όνομα εταιρείας κρυβόταν πιθανόν κάποιο «τρανταχτό όνομα» της οικονομικής ζωής του τόπου. Θα απαιτούσε μήνες δουλειάς.
Ένα «μικρό», «αφανές» πλην όμως τόσο κρίσιμο σημείο όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.
Από την άλλη, θα ήταν εντελώς ανόητο, αφελές και αντιεπαγγελματικό εκ μέρους του να εκτεθεί από την μια σε τόσο μεγάλο κίνδυνο με την δημοσίευση μιας τέτοιας λίστας κι από την άλλη να ναρκοθετήσει ο ίδιος αυτό το εγχείρημα (εναντίον του).
Και δεν είναι ούτε ανόητος, ούτε αφελής, ούτε αντιεπαγγελματίας. Το αντίθετο.
Οι πραγματικοί «ένοχοι» λοιπόν, βρίσκονται ανάμεσα σ’ «αυτούς που του την πάσαραν».
Εκεί βρίσκεται ο ένοχος της «εσκεμμένης αλλοίωσης».
Ήταν το πρώτο ανταποδοτικό/προειδοποιητικό χτύπημα προς τον δημοσιογράφο για τυχόν «ενοχλήσεις» που προκάλεσαν έρευνές του.
Η αλήθεια υποθέτω ποτέ δεν θ’ αποκαλυφθεί. Για τίποτε από τα παραπάνω.
Αποκαλύφθηκε μήπως ποτέ η «αλήθεια» σε παρόμοια «περίπλοκα κι εξεζητημένα περιστατικά» για ν’ αποκαλυφθεί και τώρα;

Εδώ, για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις, καλό είναι να ξανατονιστεί κάτι:

Θα πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου ότι το πιο «ιερό» τμήμα της Ενημέρωσης είναι η «Αποκαλυπτική Δημοσιογραφία».
Αυτή που θα χωθεί «στα βαθιά», στα «απόκρυφα» και θα βγάλει στην επιφάνεια τις «βρωμιές του συστήματος» (αν λοιπόν ο «ερευνητής» χαρακτηριστεί ως «συνωμοσιολόγος», «μυθομανής», «αναξιόπιστος», πάει, τελείωσε το πράγμα. Ουδείς κατόπιν θα δώσει βάση στις έρευνές του).
Η οποία και θα πρέπει να προστατεύεται από την Πολιτεία ως Κόρη Οφθαλμού.
Αυτή είναι που καλείται να καλύψει το «αιώνιο έλλειμμα» της Πολιτείας στην διερεύνηση ανάλογων περίπλοκων συγκεκαλυμμένων καταστάσεων «υψηλής και βαθείας διαφθοράς/παρανομίας/παραβατικότητας».
Αρκεί βεβαίως, να έρθει η Πολιτεία ΑΜΕΣΩΣ μετά και ν’ αξιοποιήσει τα «ευρήματα της δημοσιογραφικής έρευνας». Και να μην αφήσει το «θέμα να σέρνεται» και να γεννάει «απόνερα παρεξηγήσεων και παραφιλολογίας».

Εν κατακλείδι: Μετά από μια τέτοια «αποκαλυπτική έρευνα», πρέπει πάντα ν’ αναλαμβάνει Εισαγγελέας.

 Όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε το «μήνυμα» που περνάει στους ερευνηθέντες (πιθανούς) παραβάτες είναι:

«κάντε ότι θέλετε, χειριστείτε το όπως θέλετε – ως προς τους «δημοσιογράφους ερευνητές» - ουδείς θα σας ενοχλήσει».

Αυτό πιθανότατα συνέβη και τώρα.
Ο Δημοσιογράφος έκανε τις σημαντικές έρευνές του, πλην όμως τα «πλούσια ευρήματά» του απλά, πολύ απλά «δεν αξιοποιήθηκαν» από την Πολιτεία.
Το «μήνυμα πέρασε» λοιπόν. Εμμέσως πλην Σαφώς:
Ενεργήστε ελεύθερα...

Και ο «χορός/μηχανισμός των Σχεδιασμών Διαγραφής του ενοχλητικού στοιχείου» πυροδοτήθηκε.
Σημαντικό τμήμα αυτής της υπόθεσης αφορά στο διαδίκτυο.
Οι blogers είχαν την «τιμητική» τους πάλι.
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι οι περιβόητοι «blogers του χιλιάρικου» το έκαναν πάλι το «θαύμα» τους.
Μπήκαν στο «χορό της δυσφήμησης» και «έπαιξαν γερά».
Ποιοί είναι αυτοί;
Μα πολύ απλά, αυτοί που πληρώνονται για να εξυπηρετούν συγκεκριμένα αφεντικά και καθεστωτικές πολιτικές.
Αυτοί που αναδημοσιεύουν «συγκεκριμένα πράγματα» (από «συγκεκριμένες πηγές») και βεβαίως δεν αναδημοσιεύουν «άλλα» («άσχετης ελεύθερης πηγής» που τους «στέλνονται» κατά χιλιάδες για να «πεταχτούν συστηματικά στον κάλαθο των αχρήστων τους»).
Θα στηρίξεις;
Θα στηρίξω.
Θα κάνεις ότι διαταχθείς;
Θα το κάνω.
Θα σπιλώσεις;
Θα σπιλώσω.
Ωραίος! Πάρε το μπαγιόκο σου.
(Αυτοί που, πιστοί στην τακτική τους, δεν θα αναδημοσιεύσουν ούτε αυτό το κείμενο βεβαίως...)
Ποιό το αποτέλεσμα;
Ένα ναρκοθετημένο και απόλυτα ελεγχόμενο διαδίκτυο.

Έτσι ώστε να μην υφίσταται ούτε καν αυτός ο ύστατος πυλώνας της (δήθεν) ελεύθερης και (δήθεν) «μη κατευθυνόμενης κι ελεγχόμενης» πληροφόρησης.
Τι σημαίνει αυτό;
Όταν πχ κάποιος επαγγελματίας δημοσιογράφος αποφασίσει να κάνει φιλότιμα και σωστά (δηλαδή, «χωρίς εκ του πονηρού συγκαλύψεις») την δουλειά του, την έρευνα, την αποκαλυπτική δημοσιογραφία κι όταν όλα τ’ άλλα Βήματα Λόγου (επαγγελματικά/καθεστωτικά ΜΜΕ ) θα (του) έχουν «κοπεί», να μην έχει ούτε αυτό το βήμα «διαθέσιμο» να διαδόσει τα «επικίνδυνα ευρήματά» του.
Να μην είναι δυνατόν να στηθεί γύρω του ένα εναλλακτικό ευρύ δίκτυο ενίσχυσης/υποστήριξης.

Όπως τώρα, ας πούμε:

Σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση, τα «επαγγελματικά ΜΜΕ» δεν ασχολούνται καθόλου. Την στιγμή που αφιερώνουν χιλιάδες σελίδες και ώρες για απείρως υποδεέστερα γεγονότα. Κι εν πολλοίς, «ανάξια λόγου και αναφοράς»...(Αλλά περιέργως πως, ούτε και στο διαδίκτυο του bloging βλέπουμε εκτενείς αναφορές στο θέμα...βάλτε στο google το λήμμα «Βαξεβάνης» και θα το...διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι...)

Το ερώτημα βεβαίως είναι:

Μα καλά, και όταν καθημερινά (καιρό τώρα) «απονευρώνεται» το διαδίκτυο από «ελεύθερες φωνές», όταν καθημερινά χτυπιούνται ανεξάρτητοι blogers, όταν καθημερινά σπιλώνονται αυτές οι ελεύθερες φωνές, που είναι άραγε οι «επαγγελματίες Δημοσιογράφοι της Αποκαλυπτικής Δημοσιογραφίας» για να στηρίξουν τους blogers της Εναλλακτικής Ελεύθερης κι Αδέσμευτης Ενημέρωσης/πληροφόρησης;
Πολύ απλά «δεν ασχολούνται». Δεν ενδιαφέρονται. Για να μην πούμε ότι πολλοί απ’ αυτούς «χαίρονται κιόλας» με την «συντριβή των Ανεξάρτητων (μη επαγγελματιών) blogers».
Γι’ αυτούς, απλά, δεν υπάρχουν οι ανεξάρτητοι blogers.
Ή καλύτερα, υπάρχουν μόνον όταν τους χρειάζονται.
Για να συνειδητοποιήσουν ξαφνικά ότι πλέον δεν είναι εκεί, πολύ απλά γιατί «κλαδεύτηκαν πρώτοι». Πριν τον «Επαγγελματία Δημοσιογράφο».
Πότε άραγε όλοι αυτοί οι «Επαγγελματίες της Αποκαλυπτικής Δημοσιογραφίας» έκαναν τόσο επιστάμενη έρευνα για τις «αντίστοιχες απειλές» και «επιχειρήσεις σπίλωσης και καταστροφής» που υφίστανται οι «απλοί blogers» που ούτε επαγγελματίες δημοσιογράφοι είναι, ούτε απ’ αυτό ζουν, ούτε υψηλούς πόρους έχουν, ούτε «υψηλή υποστήριξη» διαθέτουν,  παρά μόνον από μεράκι και προσωπικές θυσίες για την ελεύθερη έρευνα και  πληροφόρηση κάνουν ότι κάνουν;
ΠΟΤέ!!!
Για την ακρίβεια, αυτοί οι «επαγγελματίες δημοσιογράφοι» τους βλέπουν ως κάτι που φέρνει σε «ανταγωνιστικά παράσιτα» που «κακώς υπάρχουν».
Για να μην πούμε ότι, ενίοτε (και κάποιοι απ’ αυτούς) συντηρούν κιόλας (έμμεσα ή άμεσα, δια πράξεων ή απραξίας) τις «διασπειρόμενες ύπουλες φήμες/επιθέσεις» που εξαπολύονται από τα «παραπάνω κέντρα» και που στόχο έχουν να καταστρέψουν αυτές τις «ερασιτεχνικές» ελεύθερες φωνές προτού στραφούν (κατόπιν) στην καταστροφή κάποιων επικίνδυνων επαγγελματιών ερευνητών δημοσιογράφων.
Όχι.
Κανείς τους δεν  νοιάστηκε ποτέ να προστατεύσει αυτές τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου ώστε όταν τις χρειαστεί στο μέλλον να σταθούν κι αυτές δίπλα του.
Κανείς τους δεν νοιάστηκε να τις «στηρίξει».
Την «κρίσιμη (γι’ αυτούς) ώρα» μόνον θυμούνται  ότι υπάρχει σαπίλα στο διαδίκτυο.
Τότε που χρειάζονται την μέγιστη δυνατή ισχύ υποστήριξης απ’ αυτό ακριβώς το διαδίκτυο και τους πολίτες. Αυτό που «δεν υποστήριξαν νωρίτερα».
Κρίμα...
Οι έρευνές τους αξίζουν.
Αλλά όπως στρώνουν – δυστυχώς, για όλους, επαγγελματίες ερευνητές, ερασιτέχνες blogers, κοινωνία – κοιμούνται κατόπιν...
Όσο για το πως νοιώθουν όταν είναι  «διωκόμενοι» και «υπό διαγραφή» να είναι σίγουροι ότι πολλοί, μα πάρα πολλοί είναι οι blogers που «τους νοιώθουν»...
Το έχουν υποστεί αυτοί πριν απ’ αυτούς...
Τότε που κι αυτοί (οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι) αδιαφορούσαν για το κυνηγητό και την σπίλωσή τους (των blogers)...πχ ως πρακτόρων της ΕΥΠ και Λακέδων του καθεστώτος...
Τότε που έκαναν «ιδεολογικές διακρίσεις» για το ποιός bloger θα έπρεπε να υπάρχει και ποιός να «εξαφανιστεί»...
Τότε που «ξεδιάλεγαν» ποιανού το blog θα «στηριχθεί και θα προωθηθεί» (πχ «εντασσόμενο σε Δίκτυο Δημοσιεύσεων/Αναδημοσιεύσεων») και ποιανού όχι...
Τότε που είχαν την εξουσία του συστήματος και των καθεστωτικών ΜΜΕ στα χέρια τους και έλυναν κι έδεναν στον ευρύτερο χώρο της ενημέρωσης...καθεστωτικής και εναλλακτικής/διαδικτυακής...
Και ως εκ τούτου, εκόντες άκοντες,  συνέβαλλαν κι αυτοί με τον τρόπο τους στην «απομόνωση» και (συνεπακόλουθη) «έμμεση διαγραφή» μη «αρεστών blogers»...
Τότε που αυτή η «έντεχνη σπίλωση ή/και περιθωριοποίηση» κατόρθωνε – ευάλωτοι, όντες φτωχαδάκια οι περισσότεροι blogers – να τους απομονώσει από τους υπόλοιπους blogers και από το Κοινό....και να σαμποτάρει την έντιμη προσπάθειά τους στον διαδικτυακό χώρο της Εναλλακτικής Πληροφόρησης...


« ...Όταν παραδώσετε το κεφάλι μου στον Ροβεσπιέρο, ποιος θα βρίσκεται εκεί για να προστατεύσει το δικό σας; ...»

 (Φουσέ, Γαλλική Επανάσταση)


Γιώργος Ανεστόπουλος
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ. Ψηφίστηκε ο νόμος S510 στην Αμερική που απαγορεύει την οικιακή κηπουρική.

Οι πολυεθνικές, με τις ευλογίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, περνούν νόμο απαγόρευσης και ωθούν στην πείνα μικρο....
καλλιεργητές και ιδιώτες, απαγορεύοντας τη διατήρηση και φύτευση σπόρων σε λαχανόκηπους στα σπίτια. 

Αν κρίνουμε από τη στροφή που έκαναν χιλιάδες νοικοκυριά και εδώ στην Ελλάδα, που λόγω της κρίσης άρχισαν να φυτεύουν είδη πρώτης ανάγκης και λαχανικά ώστε να μπορούν να επιβιώσουν, κατανοούμε και το μέγεθος της απανθρωπιάς των πολυεθνικών που προκειμένου να ελέγξουν την ανθρωπότητα μέσω του ελέγχου της τροφής, προωθούν τέτοιες απαγορευτικές νομοθεσίες. Ο νόμος S510 είναι μόνο ένα μέρος από την προώθηση του λεγόμενου κώδικα αλιμεντάριους.


(1) Υπερψηφίστηκε ο αμφιλεγόμενος νόμος S510 για τα τρόφιμα στις ΗΠΑΎστερα από καθυστέρηση ενός έτους η γερουσία ψήφισε σήμερα το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά στη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Αν και το νομοσχέδιο πρέπει να συνδιαμορφωθεί με το αντίστοιχο που ψηφίστηκε από τη βουλή των αντιπροσώπων τον Ιούλιο του 2009 -καθώς στο τελευταίο περιλαμβάνονται αρκετές τελικές διαφοροποιήσεις- εντούτοις η βουλή των αντιπροσώπων πρόκειται μάλλον να δεχθεί το κείμενο του Κογκρέσου. Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ στο περίπου 80% της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους.

Κάτω από τις ίδιες προδιαγραφές πρόκειται να ελέγχονται και τα εισαγόμενα τρόφιμα και η FDA θα αποφασίζει εάν αυτά ανταποκρίνονται στις διαδικασίες ασφαλείας παραγωγής που υπόκεινται και τα τρόφιμα που παράγονται στις ΗΠΑ αναγκάζοντας τον οποιοδήποτε προμηθευτή εξωτερικού να υιοθετεί τις ίδιες αυτές προδιαγραφές ασφαλείας. Ο προϋπολογισμός του νέου νόμου πρόκειται να ανέλθει στα 1,4 δις. $.

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν στα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλάμβαναν τον οποιοδήποτε επιχειρούσε να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπό του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο εξαιρέθηκαν από τους νέους κανονισμούς οι παραγωγοί που παράγουν προϊόντα τα οποία τους αποφέρουν μέχρι 500.000 $ ετησίως και τα διαθέτουν σε αποστάσεις όχι μεγαλύτερες των 275 μιλίων από τον τόπο παραγωγής τους.

Παρόλα αυτά στο νόμο περιέχονται συγκεκριμένες δικλείδες ασφαλείας ακόμη και για τους μικρούς παραγωγούς κάτι που ουσιαστικά οδηγεί σε αναίρεση της εξαίρεσης...Αυτό γιατί όσοι θέλουν να εξαιρεθούν πρέπει να εγγραφούν στα μητρώα της FDA, -αλλιώς θα υποστούν νομικές κυρώσεις- ενώ -και κυριότερα- οι μικροί παραγωγοί θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να δέχονται τον έλεγχο της FDA εάν η υπηρεσία διαπιστώσει πως κατά τη διάρκεια παραγωγής των τροφίμων δεν τηρούνται οι διατάξεις του S-510 από τον οποίο υποτίθεται έχουν εξαιρεθεί!

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πως παράγονται τα τρόφιμα με ποιες διαδικασίες και με ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

(2) Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία: Σχέδιο Monsanto - Νόμος S510 (Βίντεο)Πρόκειται για μία Παγκόσμια Διατροφική Συνωμοσία που έχει βαθειά τις ρίζες της μέσα στην ιστορία δημιουργώντας -με πρόσχημα την καλύτερη υγεία και τη μείωση του κόστους γεωργικής παραγωγής- ένα αποκύημα οικονομικών συμφερόντων με απώτερο σκοπό τον αποδεκατισμό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η πολυεθνική εταιρία γεωργικής βιοτεχνολογίας Mosanto με έδρα στο Creve Coeur στο Missouri της Αμερικής είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός του ζιζανιοκτόνου "glyphosate" γνωστό κι ως "Roundup" και ο μεγαλύτερος παραγωγός γενετικά τροποποιημένων σπόρων στον κόσμο. Η συγκεκριμένη εταιρία παρέχει στο 90% του παγκόσμιου χάρτη την τεχνολογία των γενετικά τροποποιημένων σπόρων προς σπορά δηλαδή των μεταλλαγμένων μετέπειτα τροφών που καταλήγουν στο τραπέζι μας.

Μέχρι το 1999 η περί ου ο λόγος εταιρία χρησιμοποιούσε την ονομαζόμενη "Τεχνολογία Εξολοθρευτής" (δηλαδή φυτά που τροποποιούνται γενετικά για να παράγουν στείρους σπόρους) όπου και... υποσχέθηκε δημόσια να μην την ξαναχρησιμοποιήσει για εμπορικούς σκοπούς. Μετά από αυτό όμως η Mosanto προώθησε ένα νέο ισχυρισμό όπου τώρα πλέον υποστηρίζει πως μπορεί να αναπτύξει με σκοπό να χρησιμοποιήσει τους ονομαζόμενους "αυτοκαταστροφικούς σπόρους".

Τώρα όποιος συνεχίζει να λέει... "ε, και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτό;" ίσως με τα παρακάτω βίντεο καταλάβει έστω και λίγα πράγματα για τον ρόλο της Mosanto στον Παγκόσμιο Διατροφικό Χάρτη με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε σίγουρα στο μέλλον...


oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά - Δεν ήξερα καν που είναι το πάγκρεας!

Είναι μόλις 15 χρόνων και όμως έγραψε ιστορία με την ανακάλυψη του για τον καρκίνο του παγκρέατος.
Ο 15χρονος μαθητής λυκείου από το Μέριλαντ βρέθηκε στην Αθήνα και έδωσε μια πραγματικά εντυπωσιακή ομιλία στο TEDMED live Athens 2013, που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.
«Ένας 15χρονος είμαι ρε παιδιά. Δεν ήξερα που είναι το πάγκρεας και ποια είναι η λειτουργία του. Αν ένας 15χρονος έκανε κάτι τέτοιο, φανταστείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς…».
Με αυτά τα απλά λόγια έκλεισε την ομιλία του Τζάκ Αντράκα , ο οποίος έχει εφεύρει ένα φθηνό και ευαίσθητο αισθητήρα σε μορφή ράβδου για την ταχεία και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος, των ωοθηκών και του πνεύμονα.
Ο Τζακ Αντράκα, ανέπτυξε το θέμα «το μέλλον των ιατρικών διαγνώσεων», και εξήγησε πως με αφορμή τον θάνατο κοντινών του προσώπων από καρκίνο στο πάγκρεας- σκέφτηκε να εργαστεί για τη λύση του προβλήματος, που απασχολεί εδώ και χρόνια την επιστημονική κοινότητα.
«Δεν ήξερα καν ότι είχα πάγκρεας, αλλά βρήκα τον τρόπο να το θεραπεύσω, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του ίντερνετ που χρησιμοποιούν όλοι οι έφηβοι, το Google και το Wikipedia».
Εργάστηκε με πάθος και μάλιστα, όπως είπε, «η μαμά μου νόμιζε ότι έφτιαχνα εκρηκτικά στο υπόγειο του σπιτιού μας. Δεν μπορούσα να της εξηγήσω τι έκανα», αλλά και επιμονή, παρά τις αρνητικές απαντήσεις από πανεπιστημιακούς ερευνητές στους οποίους απευθύνθηκε, προκειμένου να του δώσουν τα απαραίτητα εργαστηριακά μέσα και την υποστήριξη, ώστε να υλοποιήσει το όραμά του.
«Έστειλα 200 αιτήσεις προς ερευνητικές ομάδες και με απέρριψαν οι 199, θεωρώντας ανοησίες αυτά που έκανα». Μόνο ένας τον δέχθηκε, αλλά όπως είπε του υπέβαλε τόσες πολλές ερωτήσεις, «που ευτυχώς απάντησα σε όλες, με σκοπό να με απορρίψει και αυτός».
Με αυτή την ομάδα δούλεψε για 7 μήνες στο εργαστήριο για να αναπτύξει την πιο αποτελεσματική και φθηνή μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου του παγκρέατος. Το τεστ είναι 100% αποτελεσματικό και κοστίζει ελάχιστα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί μια μέθοδο διάγνωσης που μπορεί να γίνει τόσο νωρίς ώστε οι πιθανότητες επιβίωσης αγγίζουν το 100%.
«Απέτυχα πολλές φορές αλλά επέμενα και κατάφερα να φτιάξω ένα χάρτινο αισθητήρα που λειτουργεί 26.000 φορές πιο γρήγορα και κοστίζει 26.000 λιγότερο και μπορεί να ανιχνεύσει σε πρώιμο στάδιο τον καρκίνο του παγκρέατος».
Ο Τζακ Αντράκα, στα 15 του άνοιξε δρόμους στην επιστημονική κοινότητα, δίνοντας ώθηση στη διάγνωση και κατά συνέπεια και στη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος.
Η ερευνά του διεξήχθη στο εργαστήριο του Δρ Anirban Maitra στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, στο τμήμα Παθολογίας του Ερευνητικού Κέντρου Sol Goldman. Σήμερα, όπως είπε, με φίλους του από το Γυμνάσιο εργάζονται πάνω σε μια άλλη μέθοδο και προσπαθούν να φτιάξουν ένα εργαλείο σε μέγεθος ενός κύβου ζάχαρης με ελάχιστο κόστος.
«Μέσω του διαδικτύου τα πάντα είναι δυνατά. Δεν χρειάζεται να έχεις πτυχία αρκεί να έχεις ιδέες. Αυτές είναι που μετράνε» υπογράμμισε, εκφράζοντας την ευχή «μακάρι όλοι οι άνθρωποι, με αφορμή ένα προσωπικό τους θέμα και ας μην είναι ειδικοί, να ασχοληθούν με πάθος με κάτι που θα βοηθήσει την ανθρωπότητα».

gr.news.yahoo.com
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Ένζυμο της Αθανασίας


Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό

American College for the Advancement in Medicine


Το 2009 ήταν μια δύσκολη χρονιά, έκλεισε όμως με ένα γεγονός που θεωρώ ότι δεν έτυχε της σημασίας που του πρέπει και είναι ίσως το καλύτερο μήνυμα για το μέλλον και για να ξεκινήσουμε αισιόδοξα το 2010.

Το Δεκέμβριο του 2009 πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η τελετή απονομής των βραβείων Νόμπελ. Το βραβείο του Προέδρου των ΗΠΑ τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και επισκίασε τα υπόλοιπα βραβεία.

Το φετινό όμως Νόμπελ της ιατρικής είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της σύγχρονης επιστήμης!

Το μοιράστηκαν 3 επιστήμονες που έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της βιολογίας σχετικά με την αντιγραφή και την προστασία των χρωμοσωμάτων.

Με απλά λόγια οι ανακαλύψεις αυτές μας επιτρέπουν να εμβαθύνουμε στη λειτουργία του DNA και να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που προκαλούν τη νόσο, τη φθορά και το γήρας.

Γιατί γερνάμε

Από τη στιγμή της σύλληψης του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση του και τελικά στο θάνατο.

Τα κύτταρα μας δεν παραμένουν τα ίδια κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Στη πλειοψηφία τους, διαιρούνται και αντικαθιστούν όσα έχουν φθαρεί. Η συχνότητα της διαίρεσης και της αντικατάστασης διαφέρει από όργανο σε όργανο. Οι διαιρέσεις όμως και αντικαταστάσεις δεν μπορούν να συμβαίνουν επ’ άπειρο. Υπάρχει ένα όριο.

Το 1961 ο Leonard Hayflick προσδιόρισε ότι τα κύτταρα μας έχουν ένα συγκεκριμένο όριο σχετικά με τις διαιρέσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν. Αυτός ο αριθμός ονομάζεται όριο του Hayflick και προσδιορίζει και τη διάρκεια ζωής μας.

Σε κάθε διαίρεση τα κύτταρα μας γερνούν και πλησιάζουν το όριο τους.

Τα δερματικά κύτταρα ενός βρέφους, για παράδειγμα, μπορούν να πολλαπλασιαστούν 80-90 φορές ακόμη, ενώ τα δερματικά κύτταρα ενός ενήλικα ηλικίας 70 ετών, μπορούν να πολλαπλασιαστούν 20-30 φορές.

Γιατί όμως μετά από κάθε κυτταρική διαίρεση τα κύτταρα μας δεν είναι ίδια με το κύτταρο από το οποίο προήλθαν, είναι όμως πιο γερασμένα και έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αρρωστήσουν και να πεθάνουν;

Ο λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό είναι η φυσική επιλογή. Ανά είδος είναι τόση η διάρκεια ζωής όση χρειάζεται για να μπορέσει το συγκεκριμένο είδος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης του. Σε κάθε γενιά επιβιώνουν περισσότερο εκείνοι οι οργανισμοί που προσαρμόζονται καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες.

Τελομερή

Ο μηχανισμός που ρυθμίζει τη σταδιακή γήρανση των κυττάρων μας βρίσκεται στην άκρη των χρωμοσωμάτων (πορτοκαλί μέρος, βλ. εικόνα). Ονομάζεται τελομερές από τις λέξεις ( τέλος-) και ( -μέρος).

Το κάθε τελομερές, κατά τη σύλληψη, έχει μήκος 15.000 μονάδες (βάσεις). Σε κάθε διαίρεση ένα μέρος από αυτές τις βάσεις δεν αντιγράφεται και έτσι σταδιακά το μήκος των τελομερών μειώνεται. Σε κάθε διαίρεση του κυττάρου, τα τελομερή μικραίνουν, μέχρι τελικά να χάσει το κύτταρο τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται και πεθαίνει. Τα χρωμοσώματα μας σε κάθε αντιγραφή χάνουν ένα κομμάτι, όπως συμβαίνει και στο παράδειγμα με τον εργάτη που πατά πάνω στο τοίχο που χτίζει.


Ένα μεγάλο μέρος χάνεται κατά τη διάρκεια της εμβρυικής περιόδου. Στη γέννηση το μήκος των τελομερών των χρωμοσωμάτων μας έχει ήδη μειωθεί στις 10.000. Κατά τη διάρκεια της ζωής μας, καθώς τα κύτταρα διαιρούνται, το μήκος των τελομερών συνεχίζει να μειώνεται και όταν φτάσει στις 5.000 τότε πεθαίνουμε.

Τα τελομερή είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός και προωθούν την σταθερότητα του DNA μας. Η φθορά τους είναι ένας κεντρικός παράγοντας στη πρόκληση του γήρατος.

Η μείωση του μήκους των τελομερών αναδεικνύεται ως προγνωστικός δείκτης για την ανάπτυξη νόσου και την πορεία νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων διαφόρων μορφών καρκίνου.

Το ένζυμο της Αθανασίας

Στο σώμα μας όμως υπάρχει και ένα ένζυμο που αναστέλει τη συρρίκνωση των τελομερών, η τελομεράση.

Τα τελομερή δημιουργούνται και διατηρούνται από το ένζυμο της τελομεράσης, το οποίο έχει βαπτιστεί και «ένζυμο της αθανασίας» λόγω του ρόλου του στην κυτταρική γήρανση και στον καρκίνο.

Η τελομεράση επιμηκύνει τα τελομερή, επιβραδύνει και είναι πιθανό να αναστέλλει τη γήρανση των κυττάρων.

Επιστήμονες στο χώρο της μοριακής βιολογίας ερευνούν για την ανεύρεση ουσιών που ενεργοποιούν την τελομεράση με σκοπό να αναστείλουν το γήρας. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι πρώτες πιλοτικές έρευνες σε ανθρώπους, της πρώτης ουσίας που ενισχύει τη δράση της τελομεράσης.

Οι εξελίξεις σε αυτό τον τομέα της μοριακής βιολογίας στο άμεσο μέλλον αναμένονται εντυπωσιακές.

Πρόσφατες έρευνες μας δείχνουν ότι παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής μας επηρεάζουν αρνητικά τη δράση της τελομεράσης. Αλλαγές στο τρόπο ζωής μας αυξάνουν σημαντικά τη δράση της τελομεράσης και ενισχύουν τους διορθωτικούς μηχανισμούς στα ανθρώπινα κύτταρα.

Παράγοντες που ενεργοποιούν τη δράση της τελομεράσης

- Η διατήρηση χαμηλών επιπέδων Ομοκυστεΐνης (εξέταση που μας
δείχνει το βαθμό οξειδωτικού στρες).
- Η βιταμίνη C
- Η άσκηση
- H Υπεροξειδική Δισμουτάση (SOD), ένα πολύ ισχυρό φυσικό
αντιοξειδωτικό ένζυμο που παράγεται στο εσωτερικό των κυτττάρων μας.

Μέχρι την ευρεία εφαρμογή των ουσιών που θα ενισχύουν τη δράση της τελομεράσης οι παραπάνω παράγοντες και ένας φυσικός τρόπος ζωής είναι σημαντικά βήματα για την επίτευξη βέλτιστης υγείας.


Στην Υγειά Σας!

Πηγές:
Νobelprize.org
Los Angeles Times
The Lancet
American Heart Association / Circulation
Sciencedaily.gr

ΠΗΓΗ

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς Το Σώμα Σας Ξαναδημιουργείται Σε Λιγότερο Από 365 Ημέρες!!

ΓΕΓΟΝΟΣ: ολόκληρο το σώμα σας ξαναδημιουργείται σε λιγότερο από 2 χρόνια - και το 98% σε λιγότερο από ένα χρόνο.
Κάθε κύτταρο στο σώμα σας τελικά πεθαίνει και αντικαθίσταται με νέα κύτταρα. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να οικοδομήσουμε ένα νέο σώμα!
Το DNA σας ανανεώνεται κάθε 2 μήνες.
Το δέρμα σας ανακατασκευάζεται σε 1 μήνα. (ιδιαίτερα τη νύχτα)
Το συκώτι σας ανακατασκευάζεται σε 6 εβδομάδες.
Η επένδυση στο στομάχι σας δημιουργείτε ξανά σε 5 ημέρες.
Ο εγκέφαλός σας ανακατασκευάζεται σε 1 χρόνο.
Το αίμα σας ανακατασκευάζεται σε 4 μήνες.
Το σώμα σας δημιουργεί ένα εντελώς νέο σκελετό σε 3 μήνες.
(Κάποια έρευνα λέει δύο χρόνια κάποιοι λένε 10 χρόνια *)

 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Απήγαγαν τον Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλο

Θύματα απαγωγής έχουν πέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Mητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης. Νεκρός ο οδηγός και ο διάκονος του Μητροπολίτη
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων, απήχθη νωρίτερα σήμερα ο Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος.
Παράλληλα, σύμφωνα και με το Romfea.gr, η απαγωγή έγινε στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ σκότωσαν τον οδηγό και τον διάκονο του Μητροπολίτη.
Επίσης άνθρωποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας μιλώντας στην Romfea.gr, ενημέρωσαν ότι ταυτόχρονα με τον Μητροπολίτη Παύλο απήγαγαν και τον Επίσκοπο των Μαρωνιτών κ. Ιωάννη.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.
Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.
Nα σημειωθεί ότι πριν δέκα ημέρες το σπίτι του Μητροπολίτη δέχθηκε επίθεση από ρουκέτα, στην πόλη όπου μαίνεται ο εμφύλιος ανάμεσα στις αντικαθεστωτικές δυνάμεις και τον στρατό του Προέδρου Άσαντ.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν παραιτήθηκε η Ελλάδα από τις αποζημιώσεις, αλλά ο ΣΗΜΙΤΗΣ.

Όπως είπε και ο Μανώλης Γλέζος: «Ο Σημίτης είναι ο νεκροθάφτης των οφειλών της Γερμανίας» και έχει απόλυτο δίκιο, μόνο που δεν είναι απλά νεκροθάφτης, αλλά… προδότης του Έθνους. βλέπε Ίμια ,χρηματιστήριο,

   Μπορεί η Γερμανία να θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα κατοχικών αποζημιώσεων γιατί η Ελλάδα έχει παραιτηθεί, αλλά γερμανικό έγγραφο που έρχεται στο φως, φέρνει ανατροπή δεδομένων.

Η Ελλάδα ποτέ δεν παραιτήθηκε από τις διεκδικήσεις της κατά της Γερμανίας για τα ζητήματα του κατοχικού αναγκαστικού δανείου, καθώς και των πολεμικών, ιδιωτικών και δημοσίων, αποζημιώσεων.

Το έγγραφο δημοσιεύει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Εστάλη από την πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις 31Μαρτίου του 1967. Είναι η απάντηση σε ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Βόννη στις 9 Νοεμβρίου του 1966.

Στο έγγραφο ντοκουμέντο αναφέρονται ρητά οι αξιώσεις της Τράπεζας της Ελλάδος από «χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις» την περίοδο της Κατοχής, αλλά την ίδια στιγμή συνδέει και αυτές τις αξιώσεις με εκείνες των αποζημιώσεων βάσει της Συμφωνίας του Λονδίνου. Και τονίζεται ρητά ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοια ελληνική παραίτηση.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει με τη ρηματική διακοίνωσή της (verbal note) με αριθμό πρωτοκόλλου Νο. 68/67 και ημερομηνία 31 Μαρτίου 1967 προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής ιδεών μεταξύ της εξοχότητος του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και του ομοσπονδιακού υπουργού Εξωτερικών δρος Γκέρχαρντ Σρέντερ που έλαβε χώρα στην Αθήνα τη 15η Οκτωβρίου 1966, η ελληνική πλευρά, μεταξύ άλλων, ήγειρε το ζήτημα των αξιώσεων τις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίζεται ότι έχει εναντίον της Γερμανίας και οι οποίες προέρχονται από ορισμένες χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής της Ελλάδας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Σρέντερ ανέφερε τις επιστολές του διευθυντή του ομοσπονδιακού υπουργείου των Οικονομικών Ράινχαρντ της 30ης Σεπτεμβρίου 1964 στον πρώην πρωθυπουργό Γεώργιο Παπανδρέου και του διευθυντή του ίδιου υπουργείου δρος Κάιζερ της 26ης Μαρτίου 1965 στον βουλευτή-καθηγητή Α. Παπανδρέου. Σε αυτές τις επιστολές γίνεται αναφορά σε δηλώσεις που έγιναν από αντιπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης το 1958 με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ελλάδας που αφορά τη χορήγηση πίστωσης 200 εκατ. μάρκων (...).

«Οι δηλώσεις των Ελλήνων αντιπροσώπων ήταν της φύσεως που επέτρεψε στη γερμανική πλευρά την ερμηνεία ότι πιθανές ελληνικές αξιώσεις προερχόμενες από την εποχή της γερμανικής κατοχής δεν θα ακολουθούνταν ενόψει της συμφωνηθείσας γερμανικής οικονομικής βοήθειας. Ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ουδέποτε θεώρησε ότι με δηλώσεις αυτού του είδους, τότε ή σε μεταγενέστερες περιπτώσεις, η ελληνική κυβέρνηση είχε την πρόθεση να παραιτηθεί επισήμως από τις νόμιμες θεμελιωμένες αξιώσεις που πιστεύει ότι έχει από την εποχή της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πόλεμου. (...)

«Μπορεί να αναφερθεί ότι η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να χορηγήσει την πίστωση 200 εκατ. μάρκων είχε ως κίνητρό της τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Γερμανίας και της Ελλάδας και την επιθυμία να βοηθήσει την Ελλάδα, ανεξάρτητα από τη νομική κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί από την παραπάνω συμφωνία». 
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ευχάριστη εξέλιξη του καιρού, με τον Γιώργο Βασιλειάδη

Σημαντική η άνοδος της θερμοκρασίας της επόμενες μέρες, ποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας θα δουν τιμές ως  27c και πότε! Η απάντηση στο δελτίο καιρού που ακολουθεί με τον Γιώργο Βασιλειάδη
Διαβάστε περισσότερα » »