Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ -Ξανα γιατί είναι ανάγκη για την ελευθερία ΜΟΥ να καταλάβεις !!


Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ!

ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Η "ΕΣΤΙΑ ΜΑΧΗΤΩΝ ΜΑΛΑΤΕΙΑΣ" (ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ). ΟΙ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΠΟΥ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΦΥΛΛΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ...
ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΕΤΙΣΤΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ
, ΤΗΝ.....


ΜΙΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΤΗΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΧΑ ΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο φορομπήχτης Βενιζέλος «φουσκώνει» το χαράτσι… αλληλεγγύης.

Απίστευτες αθλιότητες διαπράττει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που επιβαρύνονται άδικα από τα ληστρικά χαράτσια της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».

Με μια πρωτοφανή παρέμβαση που εκδηλώθηκε μέσω μιας απλής… εγκυκλίου προς τις εφορίες, ο φορομπήχτης υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος επιδιώκει να αφαιρέσει από εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους στοιχειώδη νόμιμα δικαιώματα άμυνας απέναντι στις αυθαιρεσίες της νομοθετικής εξουσίας και των φορολογικών αρχών και να τους εκβιάσει για να πληρώσουν την αμφιβόλου νομιμότητας επιβάρυνση της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης».


Οι προσφυγές
Συγκεκριμένα, με την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζεται ότι η μόνη νόμιμη «διέξοδος» αμφισβήτησης της εισφοράς είναι η προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο ή η υποβολή αίτησης στον έφορο για διοικητική επίλυση της διαφοράς. Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι αυτές οι προβλεπόμενες διαδικασίες αμφισβήτησης δεν αναστέλλουν την υποχρέωση των θιγομένων να πληρώσουν τα χαράτσια στις προθεσμίες που αναγράφουν τα σχετικά «πολυεκκαθαριστικά» σημειώματα! Ζητείται δηλαδή από όσους φορολογούμενους προσφεύγουν σε διαδικασίες δικαστικής ή διοικητικής επίλυσης να πληρώσουν πρώτα τα αμφισβητούμενα χαράτσια και εκ των υστέρων -αν δικαιωθούν- να διεκδικήσουν την επιστροφή τους από τις ΔΟΥ!


Αμετανόητη…
Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει το θράσος -μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε και απέστειλε στις εφορίες- να υπερασπίζεται τη «συνταγματικότητα» των διατάξεων για την επιβολή της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», με μια επιχειρηματολογία η οποία παρακάμπτει σκόπιμα τις πρωτοφανείς ληστρικές μεθοδεύσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν κατά τον υπολογισμό της εισφοράς. Αρνείται, δηλαδή, σκόπιμα η ηγεσία του υπουργείου να απολογηθεί για το γεγονός ότι η ειδική εισφορά επιβάλλεται και επί των φόρων εισοδήματος που έχουν ήδη πληρωθεί (!) και επί κοινωνικών επιδομάτων που φοροαπαλλάσσονται, όπως το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων, πολυτέκνων κ.λπ., με αποτέλεσμα να πληρώνουν άδικα το χαράτσι αυτό εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί πολίτες!


Οι μεθοδεύσεις
Ας δούμε, όμως, πιο αναλυτικά τις άθλιες μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών που έχουν ως στόχο να εισπραχθεί με κάθε μέσο η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» ακόμη κι από εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικά εξαθλιωμένους πολίτες:
 1 Σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη πρόσφατα σε όλες τις εφορίες, επισημαίνεται ότι:
α) Σε περίπτωση αμφισβήτησης του εκκαθαριστικού σημειώματος της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», ο φορολογούμενος μπορεί να ασκήσει κατά του σημειώματος αυτού μόνο προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, χωρίς όμως να αναστέλλεται η καταβολή του βεβαιωθέντος ποσού.
β) Η προθεσμία άσκησης της προσφυγής ή υποβολής αίτησης για διοικητική επίλυση της διαφοράς, καθώς και η άσκηση της προσφυγής ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, δεν αναστέλλει τη βεβαίωση και την είσπραξη της οφειλής που προκύπτει.
γ) Οποιοδήποτε άλλο αίτημα που τυχόν κατατίθεται από υπόχρεο στη ΔΥΟ, όπως ένσταση, δήλωση επιφύλαξης, ακύρωση, διαγραφή, δεν επιφέρει κανένα έννομο αποτέλεσμα.


 2 Κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προσθέτουν στο συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα, επί του οποίου υπολογίζεται η «ειδική εισφορά», όλα τα απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ποσά επιδομάτων που τυχόν έλαβε ο φορολογούμενος το 2010 (και δήλωσε στη φετινή φορολογική δήλωση), όπως για παράδειγμα το φοιτητικό επίδομα, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τριτέκνου ή πολυτέκνου, τη σύνταξη πολύτεκνης μητέρας κ.λπ., καθώς και τα φοροαπαλλασσόμενα τεκμαρτά μισθώματα από δωρεάν παραχώρηση κατοικίας έως 200 τ.μ. στα παιδιά ή τους γονείς! Προσθέτουν επίσης και όλα τα αυτοτελώς φορολογηθέντα ποσά εισοδημάτων που τυχόν δήλωσε ο φορολογούμενος (τόκους καταθέσεων κ.λπ.). Ετσι, με το συνυπολογισμό όλων των απαλλαχθέντων και αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, τα συνολικά ποσά ετησίου εισοδήματος ανεβαίνουν, σε πολλές περιπτώσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, πάνω από το όριο των 12.000 ευρώ που σύμφωνα με το νόμο είναι το ελάχιστο όριο εισοδήματος επί του οποίου επιτρέπεται να επιβληθεί η ειδική εισφορά! Η άνοδος του συνολικού επιπέδου των εισοδημάτων πάνω από τις 12.000 ευρώ για πολλούς φορολογούμενους που νόμιζαν ότι απαλλάσσονται από την ειδική εισφορά οφείλεται και στο γεγονός ότι στο συνολικό ποσό εισοδήματος που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της εισφοράς συμπεριλαμβάνονται και οι φόροι εισοδήματος που πληρώθηκαν, είτε με τη μορφή παρακράτησης εντός του 2010 είτε με βάση την εκκαθάριση της δήλωσης εισοδήματος που υποβλήθηκε φέτος! Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 1% έως 4%.


 3 Οσοι φορολογούμενοι έχουν εισπράξει το 2010 αποζημιώσεις λόγω απολύσεων ή εφάπαξ παροχές λόγω συνταξιοδότησης έχουν κληθεί να πληρώσουν υπέρογκα ποσά ειδικής εισφοράς, επειδή στα συνολικά εισοδήματά τους τα οποία ελήφθησαν υπόψη για την επιβολή της «ειδικής εισφοράς» συνυπολογίστηκαν και οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις και παροχές, οι οποίες ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Ομως, σύμφωνα με το νόμο, οι αποζημιώσεις και οι παροχές αυτές απαλλάσσονται από την εισφορά, οι δε φορολογούμενοι έχουν υποβάλει αιτήσεις στις εφορίες, ζητώντας να επανυπολογιστεί η εισφορά χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συγκεκριμένες αποζημιώσεις και παροχές. Ομως οι ελάχιστοι εφοριακοί που έχουν απομείνει σε πολλές εφορίες, λόγω των μέτρων Βενιζέλου για τη μείωση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών, έχουν επιφορτιστεί με τόσο τεράστιο όγκο πολλών άλλων τρεχουσών καθημερινών υποθέσεων, ώστε δεν έχουν χρόνο να κινήσουν τις διαδικασίες επανυπολογισμού της εισφοράς και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους απελπισμένους αυτούς φορολογούμενους! Εν τω μεταξύ, όμως, οι προθεσμίες καταβολής των υπέρογκων χαρατσιών έχουν εκπνεύσει και ήδη οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι λαμβάνουν νέα ειδοποιητήρια με τις καθυστερούμενες δόσεις να έχουν επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις! Κινδυνεύουν δηλαδή να θεωρηθούν και ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες ποσών που δεν οφείλουν και να απειληθούν από τον κ. Βενιζέλο ακόμη και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων!


 4 Σε αρκετές περιπτώσεις, τα ποσά των επιστροφών φόρου που προκύπτουν από τα πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους συμψηφίζονται με τα ποσά της «ειδικής εισφοράς», ώστε οι δικαιούχοι των επιστροφών να υποχρεώνονται (μέσω των επιστροφών αυτών) να εξοφλούν -ακόμη και εφάπαξ- τα χαράτσια Βενιζέλου!




Ελεύθερος Τύπος
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΟΥ ΛΑΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ 1940 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ






eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

Τράπεζες και τραπεζίτες στην αρχαία Ελλάδα .

Στην αρχαία Ελλάδα του 5ου αιώνα π.Χ. το επάγγελμα του τραπεζίτη δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης και συχνά ταυτιζόταν με αυτό του τοκογλύφου. Οι τράπεζες σχετίζονταν με δάνεια και σύμφωνα με τα πάτρια ήθη «όπου υπήρχε δάνειο δεν υπήρχε φίλος», μια και όταν «ένας άνθρωπος είναι φίλος δεν δανείζει αλλά δίνει». Και σε μια τέτοια περίπτωση τόκος ήταν η ευγνωμοσύνη του δανειζομένου προς τον δανειστή του. Ο Πλάτων στους Νόμους του ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια.

Ο ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν “πλουτοκεντρικός” αλλά ανθρωποκεντρικός. Η ελληνική φιλοσοφία θεωρούσε το χρήμα ως μέσο για την απόκτηση αγαθών αλλά τίποτε περισσότερο. Εφόσον το κέντρο της ελληνικής φιλοσοφίας είναι ο άνθρωπος και καθώς η τοκογλυφία οδηγεί στον εξευτελισμό του ανθρώπου, ήταν λογικό να θεωρείτο ανήθικη. Η πρακτική χρέωσης τόκων είχε αποκηρυχτεί από πολλούς Έλληνες και ξένους φιλοσόφους και ηγέτες, όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος, ο Κικέρων, ο Μουχάμαντ κλπ. Ο Κάτων, όταν ρωτήθηκε “τί γνώμη έχεις για τη τη χρέωση τόκων;” απάντησε “τί γνώμη έχεις για τη δολοφονία;”


Ο κυρίαρχος τότε θεσμός της πόλης-κράτους είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων κρατών, πολλά από τα οποία έκοβαν δικά τους νομίσματα, ποικίλης πραγματικής, ονομαστικής και εμπορικής αξίας. Η κυκλοφορία τόσο πολλών και ανόμοιων ως προς την αξία τους νομισμάτων δυσκόλευε τις διάφορες εμπορικές συναλλαγές και αποτέλεσε την αιτία ανάπτυξης μίας αγοράς νομισματικών ισοτιμιών, όπου γινόταν ο υπολογισμός της αξίας κάθε νομίσματος σε σχέση με τα υπόλοιπα.


Η διαδικασία αυτή έδωσε λαβή για τη δημιουργία του επαγγέλματος του αργυραμοιβού - ενός ατόμου που θα αντάλλασσε τα διάφορα νομίσματα επί αμοιβής. Μεταξύ άλλων, οι αργυραμοιβοί έπρεπε να γνωρίζουν τις αξίες και το βάρος των νομισμάτων κάθε κράτους και να καθορίζουν την αξία τους σε σχέση με το νόμισμα της χώρας στην οποία γινόταν η συναλλαγή. Έπρεπε να ξεχωρίζουν τα κίβδηλα νομίσματα και να εντοπίζουν τα ελλιποβαρή.
Η αναγνώριση της ανάγκης για την αγορά συναλλάγματος ήταν ελληνική αλλά η εκμετάλλευση της νεοσυσταθείσας αγοράς νομισματικών ισοτιμιών δεν ενδιέφερε του Έλληνες και έμεινε στα χέρια των εμπόρων του χρήματος. Οι ιδιώτες τραπεζίτες επεκτάθηκαν και σε αυτόν τον τομέα τον οποίο συμπεριέλαβαν στις δραστηριότητες τους.


Ακόμη, τα νομίσματα, εκτός από τη χρήση τους ως μέσο για τον υπολογισμό της αξίας των προϊόντων και τη διευκόλυνση των συναλλαγών, λειτουργούν τα ίδια ως εμπορεύματα στις περιοχές εκείνες που δεν διαθέτουν τα απαραίτητα πολύτιμα μέταλλα. Οι τραπεζίτες βρήκαν και άλλον έναν τομέα εμπορίας χρήματος, πουλώντας χρήμα στις περιοχές που δεν είχαν και παίρνοντας ως αντάλλαγμα γη και αγαθά.
Έτσι, οι τραπεζικές εργασίες, σε εκείνη τη φάση χωρίζονταν στις εξής κατηγορίες:
  • στη δοκιμασία και στην ανταλλαγή νομισμάτων
  • τις καταθέσεις
  • τις χορηγήσεις δανείων
  • την εκτέλεση εντολών προς τρίτους.
Σύντομα, στις κύριες τραπεζικές εργασίες, εκτός από την ανταλλαγή των νομισμάτων και τον έλεγχο της γνησιότητάς τους, τις έντοκες καταθέσεις και τα έντοκα δάνεια, συγκαταλέγονταν και άλλες.
Ανάμεσά τους:
  • η διαχείριση περιουσιών
  • η συγκατάθεση σε δάνειο, η αποδοχή παρακαταθηκών
  • η έκδοση πιστωτικών επιστολών που εξοφλούνταν σε άλλη πόλη από κάποιον άλλο τραπεζίτη με τον οποίο συνεργαζόταν η τράπεζα που είχε εκδώσει τη σχετική επιστολή.
Αναφέρεται ότι με αυτό τον τρόπο ο Κικέρων κάλυψε κάποτε τα έξοδα του γιου του, όταν αυτός βρισκόταν στην Αθήνα.
Για την ανταλλαγή και τη «δοκιμασία» των νομισμάτων, εργασίες που έκαναν και οι αργυραμοιβοί, η προμήθεια ήταν συνήθως γύρω στο 5%-6% επί της αξίας των νομισμάτων, με μια πρόσθετη επιβάρυνση αν η ανταλλαγή γινόταν ανάμεσα σε νομίσματα κατασκευασμένα από διαφορετικά μέταλλα.


Για τις παρακαταθήκες, τη φύλαξη δηλαδή χρημάτων, πολύτιμων αντικειμένων κ.ά., οι ιερές τράπεζες δεν εισέπρατταν «φύλακτρα». Αλλά και δεν έδιναν τόκο για τις βραχυπρόθεσμες καταθέσεις.
Για καταθέσεις μεγάλης διάρκειας ξέρουμε πχ. ότι στην Αθήνα του 4ου αιώνα. π.Χ. το επιτόκιο ήταν γύρω στο 10%.
Ρόλο τραπεζών και μάλιστα ανταγωνιστικό αυτού των ιδιωτικών τραπεζών έπαιξαν και τα ιερά.
Όσον αφορά στις ιδιωτικές τράπεζες, ωστόσο, κατά κανόνα τα επιτόκια ήταν πολύ υψηλότερα αυτών των ιερών ενώ στα λεγόμενα ναυτοδάνεια, τα επιτόκια έφταναν ακόμη και στο 100% όταν, σε περίπτωση απώλειας του πλοίου μαζί με το φορτίο του, ο δανειστής δεν είχε καμία αξίωση από τον δανειζόμενο.


Σταδιακά, οι ιδιωτικές τράπεζες απέκτησαν αρκετά μεγάλη δύναμη ώστε να μπορούν να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες ολόκληρων πόλεων. Επειδή στην αρχαία Ελλάδα, όμως, οι πόλεις αποταμίευαν κατά κανόνα χρήματα κατά τις περιόδους ειρήνης οι περιπτώσεις που χρειάζονταν δάνεια ήταν, κυρίως, στις περιόδους πολέμων. Αυτό, όμως, είχε ως αποτέλεσμα οι ιδιωτικές τράπεζες να αυξάνουν τον κύκλο εργασιών του σε περιόδους πολέμου και γι΄ αυτές οι πόλεμοι να αποτελούν πηγή πλούτου.
Επιπλέον, μπορούσαν να επηρεάσουν την έκβαση πολέμων ανάλογα με τον ποιον από τους αντιπάλους θα επέλεγαν να δανειοδοτήσουν και με τί κόστος. Τελικά, οι τραπεζίτες κατάφεραν μέσω του ελέγχου του εμπορίου χρήματος να επηρεάσουν τόσο την οικονομική, όσο και την κοινωνικοπολιτική ζωή της Αρχαίας Ελλάδας.


Η επιρροή αυτή αποτυπώνεται και στην τέχνη καθώς μια σειρά έργων αντλούν θεματολογία από Έλληνες που έφτασαν στην πτώχευση και την εξαθλίωση χρωστώντας σε τραπεζίτες. Αν και η Ελλάδα άκμασε στο πραγματικό εμπόριο, στη ναυτιλία, στον πολιτισμό και στις τέχνες και παρά το γεγονός πως έφτασε να γίνει κυρίαρχος οικονομική και στρατιωτική δύναμη για αιώνες, δεν κατάφερε ποτέ, πιθανώς γιατί ήταν αντίθετο στη φιλοσοφία της, να αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στο εμπόριο του χρήματος και αυτό τελικά της κόστισε καθώς το κενό στην αγορά καλύφθηκε από τραπεζίτες συχνά όχι με τον καλύτερο και πιο ηθικό τρόπο.





Πάνος Παναγιώτου είναι χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής
 XrimaNews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

«Την κατάρριψη του μύθου για τον λιγότερο εργαζόμενο Ελληνα εκπαιδευτικό» επιχείρησε, χθες, η ΟΛΜΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία του ΟΟΣΑ και άλλων έγκυρων δικτύων, προκειμένου να απαντήσει στην έκθεση που παρήγγειλε το υπουργείο Παιδείας επίσης από τον ΟΟΣΑ, για να... πείσει για το συγκεκριμένο μύθο.
«Οι Ελληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται πολύ περισσότερο από συναδέλφους τους στο εξωτερικό και αμείβονται πολύ λιγότερο», επισήμαναν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ παρουσιάζοντας τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε (από το Κέντρο Μελετών της) βασιζόμενη στα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ «Εκπαίδευση με μια ματιά» 2009 και 2011, του δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ «Αριθμοί κλειδιά της εκπαίδευσης στην Ευρώπη» 2009 και «Οργάνωση του σχολικού χρόνου στην Ευρώπη» 2011-12.


Μεταξύ των βασικών διαπιστώσεων:


* Ωρες διδασκαλίας την εβδομάδα
- Σε γενικές γραμμές οι χώρες τείνουν να μειώνουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στην κατώτερη και την ανώτερη δευτεροβάθμια. Εξαίρεση, η Βουλγαρία και Ρουμανία.


- Γυμνάσιο: μέσος διδακτικών ωρών για τους εκπαιδευτικούς των 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 19,1. Στην Ελλάδα είναι 18,5. Το μεγαλύτερο αριθμό ωρών έχουν η Μάλτα (με 26 ώρες) και η Βουλγαρία (με 23). Το μικρότερο έχουν η Φινλανδία (με 13/17) και η Πολωνία με 14 ώρες.
- Λύκειο: ο μέσος όρος διδακτικών ωρών στις 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 18,4. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι 18,5. Τον μεγαλύτερο αριθμό ωρών έχουν η Βουλγαρία (24) και η Σκοτία (23). Το μικρότερο έχουν η Φινλανδία με 11/17 και οι Πολωνία και Γαλλία με 14 ώρες.


* Διαθέσιμος χρόνος πέραν του διδακτικού
- Ο μέσος όρος στην Ε.Ε. (από τις χώρες που διαθέτουν στοιχεία) είναι 27,5. Σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνά τις 30 ώρες. Στην Ελλάδα είναι 30 ώρες.
* Εργάσιμες εβδομάδες
- Ο μέσος όρος των καθαρών εργάσιμων εβδομάδων στις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 38,6 εβδομάδες, στην Ελλάδα είναι 39.


* Συνολικός χρόνος εργασίας σε ετήσια βάση
- Ο μέσος όρος του ΟΟΣΑ είναι 1.199 ώρες για το Γυμνάσιο και 1.166 για το Λύκειο. Σε 19 χώρες της Ε.Ε. είναι 1.133 και 1.108 αντιστοίχως, στην Ελλάδα είναι 1.170 τόσο για το Γυμνάσιο όσο και για Λύκειο.
* Αλλα συμπεράσματα: βρισκόμαστε στο μέσο όρο σε ό,τι αφορά τις διακοπές, τις αργίες και τη διάρκεια του σχολικού έτους.


* Σε ό,τι αφορά τους μισθούς, ο κατάλογος του ΟΟΣΑ δεν χωράει παρερμηνείες. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 13η από τις 15 χώρες που καταγράφονται. Το Λουξεμβούργο μακράν πρώτο με «τελικό μισθό» 125.738 ευρώ. Ακολουθούν μια ομάδα χωρών με μέσο όρο 60.000 ευρώ (Ιρλανδία, Γερμανία, Βέλγιο), μια ομάδα με μέσο όρο 55.000-56.000 (Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία), Ισπανία και Γαλλία με 46.692 και 46.020 αντιστοίχως, Πορτογαλία και Ιταλία γύρω στις 38.000, η Ελλάδα με 29.127 και μετά Σλοβενία με 23.490 και Σλοβακία με 7.844. *

Διαβάστε περισσότερα » »

Διόδια: Χατίρι του Βορίδη στους εργολάβους

To χατίρι των εργολάβων έκανε με το καλημέρα ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα διόδια δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε μόνο ότι από πέρυσι την άνοιξη, πολλές φορές η κυβέρνηση έκανε λόγο για μείωση των διοδίων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Αν θυμάστε καλά είχε γίνει μεγάλος χαμός την εποχή του κινήματος «Δεν πληρώνω». Προκειμένου να σταματήσουν τη διαρροή χρήματος από τα διόδια, κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν με θέρμη ότι θα κάνουν διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους και θα μειώσουν τα διόδια. Ο κ. Μαγκριώτης, τότε και τώρα υφυπουργός Υποδομών, κάθε μήνα έλεγε ότι στο τέλος του μήνα τα διόδια θα μειωθούν.


Επίσης, ο κ. Ρέππας, στα μέσα Απριλίου είχε μιλήσει για μείωση διοδίων και σύμφωνα με το σχέδιο που θα ανακοινωνόταν η μείωση θα ήταν έως και 50% της βάσης υπολογισμού ανά χιλιόμετρο, από τα 6 λεπτά που ισχύει σήμερα, στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.
Όσο για τον κ. Βορίδη, αυτός και ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν διαπρύσιοι υποστηρικτές της μείωσης, επιτιθέμενοι μάλιστα κατά κύματα στους… αδίστακτους εργολάβους που παίρνουν τόσο υψηλά διόδια για δρόμους που δεν έχουν φτιάξει.


Τι έγινε και ο κ. Βορίδης έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα; Τώρα που έπρεπε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών κάνει πίσω και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων; Και αντί να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς θα ελαφρυνθούν οι πολίτες που πλήττονται από την κρίση, αποφάσισε να κρατήσει το χαράτσι των δρόμων. Έχουν άδικο τώρα αυτοί που δεν πλήρωναν και άνοιγαν τις μπάρες να τα κάνουν γης Μαδιάμ;

Συγχαρητήρια στον κ. υπουργός και τον αρχηγό του κ. Καρατζαφέρη. Επέστρεψαν τη χάρη που τους έκαναν οι εργολάβοι οι οποίοι ελέγχουν και media και στα οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. από ακροδεξιό κόμμα έχει μετατραπεί σε… κέντρο και ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης κοντεύουν να γίνουν … συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ αριστεροί.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πήραν φωτιά τα επιτόκια - Σε απόγνωση οι δανειολήπτες.

Τα μάτια και τα αυτιά στραμμένα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, απ' όπου αναμένεται το... χαρμόσυνο μαντάτο της νέας μείωσης επιτοκίων, έχουν οι δανειολήπτες αλλά και όσοι σκοπεύουν να ζητήσουν τραπεζική χρηματοδότηση, αν και κάθε ημέρα που περνάει γίνεται αντιληπτό ότι εάν δεν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη διατραπεζική αγορά και δεν βελτιωθεί το επίπεδο ρευστότητας, το χρήμα θα παραμείνει δυσεύρετο και ακριβό.


Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι το κόστος των νέων δανείων αυξάνεται μήνα με το μήνα. Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) διαμορφώθηκε στο 15,24%, τον Οκτώβριο του 2011 (Σεπτέμβριος 2011: 15,26%). Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια παρέμεινε επίσης ουσιαστικά αμετάβλητο στο 7,92%, ενώ το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων μειώθηκε κατά 8 μονάδες βάσης στο 10,36%.


Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 25 μονάδες βάσης στο 7,90% για δάνεια μέχρι 250.000 ευρώ, κατά 6 μονάδες βάσης στο 6,85% για δάνεια από 250.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ και κατά 16 μονάδες βάσης στο 6,20% για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά στο μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων για δάνεια με επιτόκιο κυμαινόμενο ή σταθερό έως 1 έτος αυξήθηκε κατά 16 μονάδες βάσης στο 4,65%. Ως αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών το μέσο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων παρουσίασε περαιτέρω άνοδο κατά 8 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε, τον Οκτώβριο του 2011, στο 7,03%!!!


Ωστόσο, ούτε τα υφιστάμενα δάνεια έμειναν ανεπηρέαστα. Το μέσο επιτόκιο στα υφιστάμενα υπόλοιπα των στεγαστικών δανείων με διάρκεια άνω των 5 ετών όπως και το αντίστοιχο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα στο 3,95% και 5,34% αντίστοιχα, ενώ το επιτόκιο των αντίστοιχων επαγγελματικών δανείων αυξήθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο 6,44%.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παπαδιαμάντης !!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Καραμανλής – Off the record!!!

Tα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, σπάνε το δημοσιογραφικό απόρρητο για τον πρώην πρωθυπουργό…

Ένα βιβλίο 500 σελίδων, υπό τον εύγλωττο τίτλο Καραμανλής – Off the record, πρόκειται να κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Μέσα από τις σελίδες του, οι αναγνώστες θα γνωρίσουν αθέατες αλλά σημαντικές πτυχές της πενταετούς διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, το παρασκήνιο αποφάσεων που στιγμάτισαν την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας...


ανέκδοτα περιστατικά από συναντήσεις και συνομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής σκηνής μέσα από το βλέμμα του ίδιου του Κώστα Καραμανλή, όπως τις εκμυστηρεύτηκε στο γνωστό δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.

Τα «Επίκαιρα», στο άρθρο των Παντελή Ζήλου και Γιάννη Κορωναίου, προδημοσιεύουν αποκλειστικά αποσπάσματα από το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει...

από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη, και αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που δίνουν απαντήσεις τόσο για τους τότε χειρισμούς του πρώην πρωθυπουργού όσο και για τη μετεκλογική σιωπή του.

Τα βασικά θέματα που αναλύονται εκτενώς και με στοιχεία στο περιοδικό:

- Από το κυνήγι των νταβατζήδων στο Βατοπέδι
- Τα Δεκεμβριανά και ο χορός των κατασκόπων
- Πώς κατέληξε στην επιλογή Παπούλια για πρόεδρο
- Για τον Φλωράκη και τον Ανδρέα
- Αμερικανόφιλος αλλά όχι αμερικανόδουλος…
- Η εκδίκηση των ΗΠΑ και το ελληνικό βέτο
- Το «άνοιγμα» στη Ρωσία και οι S-300 του Πούτιν
- H φιλία με τον «Σαρκό» και ο «κουμπάρος»
- Οι καβγάδες με τη Μέρκελ
- Η πρόβλεψη Πούτιν
- Η συμμαχία με τον κινεζικό γίγαντα
- Σωζόταν η παρτίδα…

Διαβάστε περισσότερα » »

Θεόδωρος Πάγκαλος: Μαλάκες, "Μαζί τα Φάγαμε"


Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη: Οι “πράσινες” διασυνδέσεις του βιαστή ανηλίκων – πασίγνωστα ονόματα στο περιβάλλον του.

“Έτρεμε” η μάνα που έκανε την πρώτη καταγγελία…

 Γράφει ο Στέφανος Χίος

Στις φυλακές της Τρίπολης, στη «φωλιά» των παιδεραστών, θα «φιλοξενείται» από σήμερα ο 47χρονος προπονητής μπάσκετ Νίκος Σειραγάκης ο οποίος με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα Ρεθύμνου προφυλακίστηκε για τις κατηγορίες της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία υπάρχουν 6 επώνυμες επιβαρυντικές καταθέσεις, δύο αστυνομικών οργάνων που συμμετείχαν στην επιχείρηση αυτόφωρης σύλληψης όταν έσπασαν την πόρτα και τον συνέλαβαν και τεσσάρων ανήλικων παιδιών, εξαιρουμένων βέβαια των δεκάδων μαρτυρικών καταθέσεων εναντίον του για ασέλγειες.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε μέσω του συνηγόρου του Θωμά Λεχωβίτη ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ενώ ο γνωστός δικηγόρος επιβεβαίωσε την ύπαρξη «βιντεοληπτικού υλικού» που περιελήφθη στην ογκώδη δικογραφία. Την ίδια ώρα η τοπική κοινωνία βοά. «Το Ρέθυμνο πιθανόν να μην άντεχε τόση αλήθεια» εξομολογήθηκε σε μια κρίση ελικρίνειας σε καταξιωμένη αστυνομική συνάδερφο της Κρήτης, αξιωματικός της προανάκρισης. 

Όποιος γνωρίζει καλά τα γρανάζια της πιο ευθυνόφοβης και καταθλιπτικής δημόσιας υπηρεσίας της χώρας, της αστυνομίας, μπορεί να φανταστεί πόσοι έπαιζαν τα κεφάλια τους κορώνα γράμματα με «δαύτον», όπως λένε τώρα ξεφυσώντας ανακουφισμένοι οι αστυνομικοί που τον παρέδωσαν στα χέρια της δικαιοσύνης.

Ο 47χρονος «υπεράνω πάσης υποψίας» Νίκος Σειραγάκης, δεν είναι ένας τυχαίος δημότης στο Ρέθυμνο. Ο προπονητής των εφηβικών και παιδικών τμημάτων του Αθλητικού Γυμναστικού Ομίλου Ρεθύμνου(ΑΓΟΡ), φάνταζε ως «μεγαλοπιασμένος». 

Το επαγγελματικό σωματείο του κατηγορούμενου ήδη αγωνίζεται στο ιλουστρασιόν σαλόνι της Α1 του μπάσκετ. Χορηγοί της ομάδας είναι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και βιομηχανίες πετρελαιοειδών. Ο πεθερός του, Κωνσταντίνος Αραμπατζόγλου, είναι πασίγνωστος επιχειρηματίας και ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο νησί. Στενός φίλος και κομματικός συνοδοιπόρος του νυν Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μανώλη Όθωνα. 

Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “ΜΠΕΤΑΡΜ” ,επί 16 χρόνια δημοτικός σύμβουλος και νυν πολύτιμος συνεργάτης του  δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη. Η σύζυγος του Νίκου Σειραγάκη, είναι εξαιρετική μουσικός και πιανίστα. Μαζί με τον Σταμάτη Κραουνάκη πριν από πέντε χρόνια δημιούργησαν μια ταλαντούχα ομάδα νέων μουσικών και τραγουδιστών από όλη την Κρήτη. 

Το σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία(όπως είναι φυσιολογικό)είναι μεγάλο λόγω του στενού κοινωνικού περίγυρου, παρά το γεγονός ότι από καμία αστυνομική ή δικαστική πηγή δεν επιβεβαιώνεται ότι υπήρξε οποιαδήποτε πολιτική, κομματική ή «άνωθεν» παρεμπόδιση στην έρευνα  των αρχών. 

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», η αστυνομία υπό τον φόβο των «Ιουδαίων» από την αρχή φρόντισε να κρατήσει στεγανά στις αναζητήσεις. Πριν από 13 μήνες μάνα ανήλικου που είχε πιαστεί στα δίχτυα του ανώμαλου προπονητή πείστηκε με δυσκολία να κάνει την πρώτη ενυπόγραφη καταγγελία. 

Όταν άρχισαν οι φυσικές και τεχνικές παρακολουθήσεις(λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και μικροκάμερες και «κοριοί)η ειδική ομάδα που ανέλαβε τον Σειραγάκη στελεχώθηκε από «ντετέκτιβ» και  όμορων νομών για να αποφευχθούν  «διαρροές», «μιλητά» και «καρφωτές» που θα έστελναν πριν την ώρα τους ανώτερους αξιωματικούς στην αποστρατεία…


 Olympia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΥΔΡΟΦΟΡΟΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Από ότι φαίνεται υπάρχουν εξελίξεις στο θέμα της κατανομής του Τοπικού Πόρου. Εδώ και ένα χρόνο τα χρήματα του Ειδικού Τέλους Ανάπτυξης (Τοπικός Πόρος) παραμένουν ανενεργά, ενώ οι τοπικές κοινωνίες του Λιγνιτικού Πεδίου στενάζουν από την οικονομική κρίση που τις έχει πλήξει πολύ βαρύτερα από την υπόλοιπη Ελλάδα. Οι Νομοί Κοζάνης και Φλώρινας υποβαθμίζονται καθημερινά και περίμεναν τα χρήματα του Τοπικού Πόρου, ως αντίδωρο, για να αμβλύνουν κάπως τα τρομερά προβλήματα που έχουν οι αγορές της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, του Αμυνταίου και της Φλώρινας.

Οι Δήμαρχοι έχουν προσπαθήσει για να πάρουν τον Τοπικό Πόρο. Όχι μόνο για να γίνουν αναπτυξιακά έργα στις περιοχές που πραγματικά πλήττονται και βλέπουν τα αδιέξοδα, αλλά και να πέσει ρευστό στις τοπικές αγορές και κοινωνίες.
Από την άλλη πλευρά ο Περιφερειάρχης θέλει μεγάλο μέρος του Τοπικού Πόρου για τον ίδιο λόγο. Το θέμα είναι ότι ο Περιφερειάρχης έχει δύο Περιφερειακές Ενότητες (Γρεβενά και Καστοριά) που δεν πλήττονται από τη δράση της ΔΕΗ. Θα διαθέσει τα χρήματα του Τοπικού Πόρου στις κοινωνίες που πλήττονται από τη δραστηριότητα της ΔΕΗ και δικαιούνται το ανταποδοτικό τέλος του Τοπικού Πόρου ή θα κάνει την πολιτική του, όπως έκαναν όλοι οι Νομάρχες μέχρι το τέλος του 2010, μοιράζοντας τα χρήματα σε όλη την Δυτική Μακεδονία. Και αν ο Γ. Δακής δείξει πρωτοφανή πολιτική πυγμή και δεν θελήσει να αλιεύσει ψήφους από την Καστοριά και τα Γρεβενά μοιράζοντας μικρά ή μεγάλα κομμάτια του Τοπικού Πόρου στις μη λιγνιτικές περιοχές, πράγμα απίθανο, ο επόμενος θα έχει την ίδια στάση;

Ήδη ο Δήμαρχος Καστοριάς ζητάει να ενταχθεί στον Τοπικό Πόρο!!! Με επίσημη εισήγησή του στην ΠΕΔ που φέρει και την υπογραφή του!
Καλά κάνει! Εάν ο Τοπικός Πόρος δοθεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα πάρει το κομμάτι που (δεν) του αναλογεί! Εάν πάρει Τοπικό Πόρο η Καστοριά γιατί να μην πάρει το Νεστόριο, η Ορεστίδα, τα Γρεβενά και η Δεσκάτη. Όλοι Δυτικομακεδόνες είμαστε….
Ο Τοπικός Πόρος θεσμοθετήθηκε για να αμβλύνει τις πληγές που ανοίγουν στο φυσικό περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες οι δραστηριότητες της ΔΕΗ. Θα δούμε το παράδοξο να ρυπαίνεται η Πτολεμαΐδα και να γίνονται τα έργα αποκατάστασης στην Καστοριά, να μειώνεται ο υδροφόρος ορίζοντας στη Φλώρινα και να γίνονται έργα στα Γρεβενά.
Αυτό δεν είναι περιφερειακή συνείδηση. Είναι ισοπέδωση και άνιση μεταχείριση των πολιτών που ζουν δίπλα στα φουγάρα, όχι γιατί το επέλεξαν αλλά γιατί τους επιβλήθηκε.
Πρέπει να αντιταχθούμε!
Το παράλογο είναι, ότι ο βουλευτής του νομού Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης, ταυτίζεται με τις θέσεις του ΥΠΕΚΑ, τυχαίνει το 95% του Νομού του να είναι η δύο ενεργειακοί Δήμοι.
Για τις άποψης του αυτές και τις θέσης του, να απολογηθεί στους πολίτες αυτών των δήμων και να μη ξεχνά ότι είναι βουλευτής για να τους εκπροσωπεί.
Περιμένουμε δηλώσεις του κ. Κωνσταντινίδη   για αυτό το σημαντικό θέμα που αφορά τον νομό μας .
Διαβάστε περισσότερα » »

«UFO» ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Άφωνοι έμειναν δεκάδες πολίτες της Πτολεμαΐδας όταν είδαν στον ουρανό να κινείτε με μεγάλη ταχύτητα, ένα φωτεινό αντικείμενο στο ορίζοντα του (ουρανού) από βορειοδυτικά με κατεύθυνση προς νότια…
Το περίεργο περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 παρά δέκα το βράδυ της Τετάρτης (7 Δεκεμβρίου). Το πιθανότερο είναι το φωτεινό αντικείμενο να ήταν κάποιος μετεωρίτης που μπαίνοντας στην γήινη ατμόσφαιρα να αναφλέγει και να φώτισε τον ουρανό… και κανείς πάντως από όσους το είδαν δεν μπορεί να εξηγήσει τι ακριβώς ήταν το περίεργο θέαμα του έναστρου ουρανού.  


eordaia.org
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ...ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ...???‏



Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος
Διεθνολόγος

Έρχεται εδώ ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Joe Baiden και του ευχόμεθα το «ως ευ παρέστη»!!!

Όμως σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων ήλθε εδώ για να μας προσφέρει σαν δώρο, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αφού πρώτα «πίεσε» τους... Τούρκους να άρουν το απαγορευτικό λειτουργίας της εν λόγω Σχολής, με τη κατηγορία ότι έτσι οι Τούρκοι παραβιάζουν στη χώρα τους το δικαίωμα ελευθερίας και ανεξιθρησκίας των λαών-μειονοτήτων.

Έρχεται εδώ για να μας προσφέρει σαν βοήθεια 400 σαπάκια άρματα μάχης από τους πολέμους στην αμμώδη έρημο του Ιράκ.

Όμως εμείς προβληματιζόμαστε ερωτώντες, τώρα οι Αμερικανοί θυμήθηκαν τις καταπατήσεις των Τούρκων εις βάρος των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζούνε στη Τουρκία;

Τώρα τους πήρε ο πόνος για τη κλειστή Θεολογική σχολή της Χάλκης;
40 χρόνια που τους χτυπάγαμε τη πόρτα τι έκαναν;

Μήπως κάτι άλλο συμβαίνει;

Και όμως κάτι το πολύ σοβαρό συμβαίνει στη γεωγραφική αυτή περιοχή.

Τα σοβαρά γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, και γεωενεργειακά γεγονότα που συγκλονίζουν τη γειτονιά μας είναι τα εξής τρία.

1. Πρόσφατα ανεκαλύφθησαν τεράστια ενεργειακά αποθέματα υδρογονανθράκων στην Ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και στην Ελληνική ΑΟΖ, στα οποία η παγκοσμιοποίηση και η Ν.Τ.Π. θέλει να βάλλει χέρι υπέρ των δικών της εταιρειών πετρελαίου.

2. Οι πολεμικές επιχειρήσεις στις Αραβικές χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο, η εσωτερική ανωμαλία στη Συρία, και ο σχεδιαζόμενος πόλεμος στο Ιράν-Περσία. Και

3. Η απόφαση του διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, για την ονομασία των Σκοπίων.

Έτσι λοιπόν οι Αμερικανοί πιεζόμενοι από τα μεγάλα αφεντικά τους που είναι η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, τρέχουν και δε φθάνουν.

Έρχεται εδώ ο Joe Baiden σαν πιόνι των Κοσμοκρατόρων, για να προσφέρει στους Έλληνες ιθαγενείς υπηκόους της Botsuana--Ελλάς, καθρεφτάκια, χάνδρες, και κομπολόγια, για να πάρει το όνομα της Μακεδονίας μας, να το δώσει στους Σκοπιανούς, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Η Ελλάδα πάντα χάνει με τους εφιάλτες…

Έρχεται εδώ ο Joe Baiden για να μας πάρει έναντι πινακίου φακής όλα τα Ελληνικά ενεργειακά αποθέματα υδρογονανθράκων, και να μοιράσει την Ελληνική Α.Ο.Ζ. με τους Τούρκους (πρέπει να «φάνε» και οι Τούρκοι από την Ελλάδα, για να τους έχουν ευχαριστημένους, έτοιμους για το χτύπημα σε Συρία και Ιράν).

Πάντα κερδίζουν οι εχθροί μας και χάνει η Ελλάς.

Έρχεται εδώ ο Joe Baiden για να κλείσει το Αιγαίο για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και μόνο, αποκλείοντας τη παρουσία της Ρωσίας, εν όψει χτυπήματος κατά της ιστορικής Περσίας.

Βρίσκει εδώ πρόθυμους πολιτικούς μαριονέτες και πιόνια στην υπηρεσία της τριμερούς επιτροπής, της λέσχης BILTERBERG, και της όλης Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.

Οι εντολές που μεταφέρει από τα αφεντικά του, στις εδώ μαριονέτες, είναι καταστροφικές για την Ελλάδα, και υπέρ των εχθρικών γειτονικών χωρών, (Τουρκίας-Σκοπίων), και φυσικά του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.

Έλληνες προστατέψτε την Ελλάδα μας από τη συμφορά των εφιαλτών πολιτικών…

Έλληνες εξεγερθείτε, οργανωθείτε, αντισταθείτε.

Μας παίρνουν τη Μακεδονία μας.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ.
 anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Χημικοί Αεροψεκασμοί - Χημικά Σύννεφα του Θανάτου


Διαβάστε περισσότερα » »

S-400 εγκατέστησαν στο Καλινιγκράντ οι Ρώσοι για προστασία των Iskander-M


H αποστολή των S-400 θα είναι ακριβώς αυτή: Να προστατεύουν τους Iskander-M, οι οποίοι θα στοχεύουν τις συστοιχίες αντιβαλλιστικών βλημάτων που θα τοποθετηθούν στην Πολωνία.
Πρόκειται σαφώς για κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας που αποτελεί κλιμάκωση και άμεση προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ, ότι δεν πρόκειται να αφήσουν το θέμα της αντιπυραυλικής ομπρέλας χωρίς να αντιδράσουν.
Τα νέα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400 (“Triumph”), τα οποία θα αντικαταστήσουν τα απαρχαιωμένα S-200. Η τοποθέτηση των συστημάτων θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του έτους.
Το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Triumf (S-400) ή σύμφωνα με το NATO SA-21 Growler (Γκρινιάρης) προορίζεται για την προσβολή όλων των σύγχρονων και μελλοντικών μέσων αεροπορικής και διαστημικής επίθεσης – ανιχνευτικών αεροσκαφών, αεροσκαφών στρατηγικής και τακτικής αεροπορίας, τακτικών, επιχειρησιακών τακτικών βαλλιστικών πυραύλων, βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς, υπερηχητικών στόχων, συστημάτων παρεμβολής παρασίτων, αεροσκαφών περιπολίας δια ραντάρ, αεροσκαφών κατεύθυνσης κλπ.
Το σύστημα εξασφαλίζει ταυτόχρονη βολή εναντίον 36 στόχων, κατευθύνοντας εναντίον τους 72 πυραύλους σύμφωνα με το παλαιό σοβιετικό δόγμα "δύο βλήματα για κάθε στόχο". Μπορεί να προσβάλλει σε απόσταση 400 χιλιομέτρων αεροδυναμικούς στόχους  και σε απόσταση 60 χιλιομέτρων - τακτικούς βαλλιστικούς στόχους που πετούν με ταχύτητα ως 4,8 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, ιπτάμενους πυραύλους, αεροσκάφη τακτικής κλπ.
Οεντοπισμός των στόχων είναι δυνατός σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρα. Οι πύραυλοι του S-400  μπορούν να προσβάλλουν στόχους που πετούν σε ύψος ... 5 μέτρων.

Στην τοποθέτηση αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, κυριολεκτικά στη μύτη του ΝΑΤΟ, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ προχώρησε η Ρωσία. Στο Καλίνινγκραντ (πρώην Κένιξμπεργκ) που αποτελεί την δυτικότερη περιφέρεια της Ρωσίας θα τοποθετηθούν οσονούπω και τακτικά βαλλιστικά βλήματα Iskander-M.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηνωμένες Πολιτείες Βαλκανίων..Πρεσβεία Μαμούθ στα Σκόπια / Βασεις Μαμούθ των ΗΠΑτων ΗΠΑ

Mε την ευκαιρία της αναγνώρισης του μορφώματος του Κοσσυφοπεδίου από το Δ.Δ. της Χάγης η οποία ανοίγει σύντομα τους ασκούς του Αιόλου θα επιθυμούσα να μοιραστώ με το αντιδραστικό και ανήσυχο αναγνωστικό σας κοινό κάποιες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο που καλείται να παίξει η νεότευκτη "κρατική" οντότητα με τον...

υποστασιασμό των ΗΠΑ στα Βαλκάνια....


Ας μη ξεχνούμε ΠΟΤΕ τα λόγια του Ίωνα Δραγούμη για τη Μακεδονία...

Μακάρι να αφυπνισθούμε όλοι σε ατομικό αρχικά επίπεδο ώστε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της ολοκλήρωσης της Επανάστασης του '21. Ο αγώνας τώρα αρχίζει....
Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γιγαντιαία Αμερικανική βάση CAMP BONDSTEEL στο ιστορικό Urosevac του νότιου Κοσόβου είναι τόσο μεγάλη που διακρίνεται από την ..Σελήνη με γυμνό οφθαλμό.

Απέχει 149 μόλις χιλιόμ. από τα ελληνικά σύνορα και 26 χιλιόμ. από την πόλη των Σκοπίων. Σε έκταση 3.865 στρεμμάτων φιλοξενεί 9.000 Αμερικανούς στρατιωτικούς μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό τους

Το εσωτερικό της οδικό δίκτυο έχει μήκος 25 χλμ. Είναι η πρώτη διακρατική βάση στην στρατιωτική ιστορία καθώς εκτείνεται και επεκτείνεται ταυτόχρονα στο έδαφος δύο ανεξάρτητων κρατών, της π.γ.δ.Μ. και του Κοσόβου. Στην Ελλάδα ήταν άγνωστη μέχρι τις αρχές του 2008 καθώς τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ παρασιωπούσαν την ύπαρξή της για λόγους προπαγανδιστικής σκοπιμότητας εξ αιτίας του Σκοπιανού.

Το Camp Bondsteel, η δεύτερη σε μέγεθος Αμερικανική βάση του κόσμου, στήθηκε το 2.000 σε τρεις μόλις μήνες με συναρμολογούμενες κατασκευές τύπου ΠΡΟΚΑΤ από 7.000 Αλβανούς εργάτες που εργάσθηκαν νυχθημερόν υπό την επίβλεψη 1.000 Αμερικανών μηχανικών, με κόστος μόλις 180 εκατομ. δολλάρια.

Κατασκευάστρια εταιρεία η Αμερικανική Halliburton μέσω της θυγατρικής Brown & Root Services Corp. Διευθύνων σύμβουλος (CEO) της Halliburton διετέλεσε ένα από τα δημοφιλέστερα γεράκια του Αμερικανικού Πενταγώνου, ο Dick Cheney, πρώην Υπουργός Αμυνας και ήδη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Tην πρωτιά των Αμερικανικών βάσεων ανά τον κόσμο εξακολουθεί να κατέχει το Camp Anaconda στο Ιράκ που φιλοξενεί 28.000 στρατιωτικούς και πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων. Βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης δίπλα στο αεροδρόμιο και εμπεριέχει πολλαπλούς αεροδιαδρόμους από τους οποίους εξυπηρετείται η δράση και ο ανεφοδιασμός των συμμαχικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

Το Camp Bondsteel φιλοδοξεί να κλέψει την πρώτη θέση μετά την ολοκλήρωση μιας προσαρτημένης δεύτερης δίδυμης βάσης που ήδη κατασκευάζεται στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. περιλαμβάνοντας αεροδρόμιο, εγκαταστάσεις εκτοξεύσεως πυραύλων και ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.

Η εταιρεία Halliburton είναι ταυτόχρονα ανάδοχος του ενεργειακού σούπερ αγωγού ΑΜΒΟ μήκους 892 χιλιομ. που θα συνδέσει το Βουλγαρικό λιμάνι Burgas με τον Αυλώνα. Ο αγωγός δυναμικότητας 750.000 βαρελίων ημερησίως, θα διέλθει από τις νότιες παρυφές της δίδυμης βάσης με σκοπό να τροφοδοτήσει την Ευρωπαϊκή Ενωση αλλά και την Αμερική με πετρέλαιο της Κασπίας.

Η βάση συνδέεται με διάδρομο μερικών χιλιομέτρων με τα σύνορα της π.γ.δ.Μ. καθώς μία δεύτερη δίδυμη βάση εφοδιασμένη με αεροδιάδρομο μαχητικών αεροσκαφών, στήνεται εσπευσμένα στο έδαφος της π.γ.δ.Μ. πολύ πιό κοντά στα ελληνικά σύνορα. Προορισμός: Η διαρκής επιτήρηση των Βαλκανίων, της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως του γιγάντιου πετρελαιαγωγού ΑΜΒΟ προϋπολογισμού 1,3 δισεκ. δολλαρίων που θα διέλθει από την π.γ.δ.Μ.


Γιά όσους δεν γνωρίζουν ΑΜΒΟ σημαίνει Albanian-Macedonian-Bulgarian Oil. Πρόκειται για Αμερικανικό κονσόρτσιουμ κατασκευής ενεργειακών διαύλων με έδρα τo Τέξας. Ο πετρελαιαγωγός ΑΜΒΟ θα συνοδεύεται παράλληλα από την λεγόμενη παρα-Εγνατία οδό, έναν οδικό άξονα που θα συνδέσει την Μαύρη Θάλασσα με την Αδρατική μέσω π.γ.δ.Μ.

Τα οικονομικά οφέλη για την περιοχή θα είναι τεράστια, καθώς το φιλόδοξο αυτό Project θα αναβαθμίσει την οικονομία των τριών χωρών μέσω των οποίων πρόκειται να διέλθει.
Στο κτιριακό συγκρότημα θα στεγάζεται και το λογιστικό κέντρο υποστήριξης της γιγαντιαίας στρατιωτικής βάσης Bondsteel των ΗΠΑ που βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομ. πάνω στην μεθόριο π.γ.δ.Μ.-Κοσόβου καθώς και άλλων βάσεων σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Από όλες τις παραπάνω χώρες η π.γ.δ.Μ θεωρείται η πλέον πιστή σύμμαχος των ΗΠΑ καθώς η γεωστρατηγική της ταξινόμηση υφίσταται συνεχή αναβάθμιση και ο αντιαμερικανισμός είναι μία έννοια ακατανόητη έως και ανύπαρκτη.

ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ....

Το στρατόπεδο Camp Bonsteel που αποκαλείται χαϊδευτικά από τους Αμερικανούς Grande Dame (Μεγάλη κυρία), εκτείνεται σταδιακά στις δύο πλευρές των συνόρων π.γ.δ.Μ-Κοσόβου εξυπηρετώντας τα τέσσερα πέμπτα της δύναμης που διατηρούν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια.

Ταυτόχρονα στεγάζει και το αρχηγείο της πολυεθνικής δύναμης KFOR που προστατεύει το νεοσύστατο κράτος του Κοσόβου.

Είναι τόσο αχανές που υποδιαιρείται σε εξωτερική, μέση και κεντρική ζώνη. Φιλοξενεί 60 επιθετικά ελικόπτερα Apache και Blackhawk, πολύ σύντομα όμως θα γίνει βάση μαχητικών F-16 και Stealth που θα μεταφερθούν από την βάση Aviano της Ιταλίας.

Ο στρατηγικός στόχος του Camp Bondsteel είναι διπλός: Η στρατιωτική προστασία της ροής πετρελαίου από την Κασπία στην Ευρώπη και Αμερική και η δυναμική επέμβαση σε περίπτωση αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και Μέση Ανατολή.
Αν και το πετρέλαιο που θα ρέει στον σωλήνα θα έρχεται από την κεντρική Ασία και ιδίως το Καζακστάν, οι ΗΠΑ θέλουν να το ελέγχουν και πολύ πιθανόν να διακόπτουν την ροή του κατά βούληση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην κατασκευή του αγωγού ΑΜΒΟ συμμετέχουν με κεφάλαια οι Αμερικανικοί πετρελαϊκοί υπεργίγαντες Exxon, Mobil και Chevron.


Αεροφωτογραφία του συγκροτήματος με φόντο τον ποταμό Vardar
Οι εργασίες οικοδόμησης συνεχίζονται νυχθημερόν με αμείωτο ρυθμό. Το ερώτημα που πλανάται είναι εάν στα εγκαίνια προσκληθή ο Ελληνας επιτετραμένος στα Σκόπια.

Στα Σκόπια κατασκευάζεται ταχύτατα υπό άκρα μυστικότητα η μεγαλύτερη Aμερικανική πρεσβεία του κόσμου.

Εκτείνεται στον βόρειο τομέα της πόλης σε υπερυψωμένη έκταση. πλάϊ στον ποταμό Βαρδάρη. Σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο συγκρότημα θα περιλαμβάνει 15 υπόγειους ορόφους.

Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η Aμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root και εργάτες της Μακεδονικής εταιρείας Grant, οι οποίοι τηρούν απόλυτη μυστικότητα.

Η Grant στην δεκαετία του '80 είχε κατασκευάσει και το υπόγειο καταφύγιο του Σαντάμ Χουσεϊν στην Βαγδάτη. Η νέα πρεσβεία αναμένεται να κοστίσει συνολικά 120 εκατομμύρια δολάρια.

Γύρω από το γιγάντιο νέο κτίσμα θα δημιουργηθεί μία ζώνη ύψιστης ασφαλείας.
Το πολυπληθές προσωπικό της Αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια συγκροτείται από 310 άτομα με επικεφαλής τον νέο πρέσβη κ. Philip Reeker, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε από την Γερουσία στις 10 Σεπτεμβρίου 2008. Σε άλλο σημείο των Σκοπίων λειτουργεί το Αμερικανικό πολιτιστικό κέντρο (American Corner of Skopje).
Το υπό ανέγερση συγκρότημα θυμίζει πυρηνικό εργοστάσιο


Στο μεταξύ oι Aμερικανοί θέλουν να πείσουν τους αθίγγανους Roma που ζουν σε διπλανό χωριό να αλλάξουν τόπο κατοικίας καταβάλλοντας ελκυστικές αποζημιώσεις.

Με την νέα Αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια δεν δημιουργείται απλά μια διπλωματική αποστολή, αλλά θεμελιώνεται το περιφερειακό επιτελείο της CIA στα Βαλκάνια γιά την συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση "δυστροπούντων" όπως η Ελλάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκία, Σλοβενία, Σουηδία και άλλοι "φίλοι" σπεύδουν πρός υποστήριξη των Σκοπίων

«Σφήνα» μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων επιχειρεί να μπει η Τουρκία μετά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση με την οποία εκφράζει«ικανοποίηση για την εν λόγω απόφαση με την ελπίδα ότι θα επιταχύνει τις προσπάθειες της "Μακεδονίας" για την ενοποίησή της με την Ευρώπη και τους ευρωατλαντικούς θεσμούς και θα εξασφαλίσει υποστήριξη σε νομική βάση».
Όπως επισημαίνουν διπλωματικοί κύκλοι, η Αγκυρα δείχνει με την ανακοίνωση αυτή ότι προτίθεται να ανακινήσει το θέμα της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Στ. Δήμας έθεσε μάλιστα το θέμα επιτακτικά στον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της υπουργικού συνόδου του ΟΑΣΕ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Ο κ. Δήμας συναντήθηκε στο Βίλνιους και με τον σκοπιανό ομόλογό του Ν. Πόποσκι, με τον οποίο αντηλλάγησαν οι γνωστές θέσεις των δύο πλευρών μία μόλις ημέρα μετά την έκδοση της απόφασης της Χάγης.
Στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχει εγρήγορση, αλλά και σχετική ανησυχία ώστε να αποφευχθούν «διπλωματικά ατυχήματα». Και μπορεί το περιθώριο μέχρι τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας (την Τετάρτη και την Πέμπτη, 7-8 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες) να είναι πολύ περιορισμένο για κάποια δραματική κίνηση, ωστόσο το πεδίο μάχης σε αυτό το θέμα ενδέχεται να είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2012, στο Σικάγο. Δεν αποκλείεται μία «συμμαχία προθύμων», όπως η Τουρκία ή η Σλοβενία να ανοίξει και πάλι το ζήτημα της ομόφωνης απόφασης του Βουκουρεστίου.

Οι διαθέσεις συγκεκριμένων χωρών να πιέσουν την Ελλάδα να μεταβάλει στάση φάνηκε και κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλντ σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος των πιέσεων προς την ελληνική πλευρά, συνάντησε όμως την αντίδραση του κ. Δήμα.

Την Τρίτη, ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΧέρμαν βαν Ρομπάι. Ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε σύμφωνα με το σκοπιανό ειδησεογραφικό πρακτορείο «ΜΙΑ» ότι η χώρα του αναμένει ότι τα κράτη - μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ θα σεβαστούν την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου ως ιδρυτικά του μέλη. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρίξει το βάρος για τη μη επίλυση του ονοματολογικού στην… Ελλάδα και στην εσωστρέφεια που επικρατεί στη χώρα λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται τα πολυεκκαθαριστικά για το χαράτσι

Ο ταχυδρόμος θα "κτυπήσει" την πόρτα σε 212.000 νοικοκυριά τις αμέσως επόμενες ημέρες, μοιράζοντας ισάριθμα πολυεκκαθαριστικά που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών.


Από την εκκαθάριση αυτή το υπουργείο αναμένει να εισπράξει έσοδα 137.000.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο κάθε αποδέκτης της λυπητερής θα καλείται να πληρώσει έκτακτη 650 ευρώ κατά μέσο όρο.

Ταυτόχρονα θα πρέπει και άλλοι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι να πληρώσουν την δόση των 300 ευρώ, για το πολυεκκαθαριστικό που έλαβαν τους προηγούμενους μήνες.Ήδη πάντως διαπιστώνονται προβλήματα, κυρίως με ανέργους που καλούνται να πληρώσουν κεφαλικό φόρο επειδή το εισόδημα τους «φούσκωσε» από την …αποζημίωση απολύσεως που εισέπραξαν μέσα το 2010. Το σύστημα υποωολής δηλώσεων δεν μπορεί να ξεχωρίσει την αποζημίωση από τυχόν άλλα εισοδήματα και έτσι θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να μεταβεί στην ΔΟΥ με έγγραφα και δικαιολογητικά, για να απαλλαγεί από το χαράτσι ως άνεργος.

Παράλληλα όμως τρέχει και η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων Ε9 μέσω ίντερνετ, για όσους είχαν απέκτησαν ή εκχώρησαν ακίνητο μέσα στο 2010. Η σχετική εφαρμογή άνοιξε χθες για όσους έχουν κωδικούς εισόδου στο taxisnet και ΑΦΜ που λήγει σε 1. Έχουν τη δυνατότητα επίσης, εφόσον διαπιστώνουν λάθη στις δηλώσεις Ε9 της περασμένης διετίας, να τα διορθώσουν επί τόπου και χωρίς πρόστιμο με τροποποιητικές δηλώσεις. Συνολικά την πρώτη ημέρα υπεβλήθησαν 1500 οριστικές δηλώσεις, ενώ οι προσωρινά αποθηκευμένες (χωρίς να υποβληθούν οριστικά) φτάνουν τις 3000 προσωρινές.

Ούτε εδώ έλειψαν πάντως τα μικροπροβλήματα. Για παράδειγμα όσοι χρησιμοποιούν browser Internet Explorer 8 για να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να εκτελέσουν κάποιες εντολές για να υποβάλουν τη δήλωση. Το πρόβλημα επιλύθηκε πολύ σύντομα και τελικά η εφαρμογή άνοιξε και για όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει 2,3 και 4.

Η απόφαση για την σταδιακή εισαγωγή (αναλόγως ΑΦΜ) ελήφθη την περασμένη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, ακριβώς για να μην «φρακάρει» η υποβολή δηλώσεων στο σύστημα τους Taxisnet, λόγω φόρτου. Τα φυσικά πρόσωπα των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε επόμενα διαδοχικά ψηφία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν από τις επόμενες ημέρες (η εφαρμογή θα ανοίγει σταδιακά).

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Τουρκολάγνος Καψής κρίθηκε από τον ελληνικό λαό. Διαβάστε τι βρισίδι έφαγε στα σχόλια του youtube!

Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνω σε αρχαίο οικισμό χτίσθηκε το νέο ΙΚΕΑ στην Λεωφόρο Κηφισού.


Το λάβαμε από την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ που ξεμπροστιάζει όλους όσους προσπαθούν να καταστρέψουν την αρχαία μας κληρονομιά.
Παρακαλούμε αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος του Υπουργείου Πολιτισμού να μας απαντήσει, με ποιό σκεπτικό η αρχαιολογική υπηρεσία, που κι από τις φωτογραφίες φαίνεται ότι ερεύνησε τον χώρο, έδωσε άδεια να προχωρήσει το έργο της καταστροφής του αρχαίου οικισμού που βρέθηκε με την ανασκαφή, για την θεμελίωση του νέου ΙΚΕΑ.



Εδώ προσπαθούμε να σώσουμε το παραμικρό κομματάκι των αρχαιολογικών ευρημάτων και άνθρωποι συλλαμβάνονται επείδη κατείχαν ένα μικρό αρχαίο νόμισμα που βρήκαν στο χωράφι τους !!!! Κι εσείς επιτρέψατε, προς χάριν του ιδιωτικού μεγαλοσυμφέροντος, να καταστραφεί ένας ολόκληρος οικισμός.






Δείτε όλο το άρθρο της ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ εδώ

Και μετά σου λένε για τα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης..........


http://afipnisoy.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα » »

Το σπάνιο μπλε «μανιτάρι του ουρανού»!

Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΟΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ "ΜΠΑΜΠΟΥΛΕΣ" ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΑΙΤΕΙΟΥΣ ΘΛΙΨΗΣ...

Διαβάστε κ διαδώστε ένα εκπληκτικό κείμενο



Τα έχουμε πει σχεδόν όλα κι όμως τα πιο σημαντικά γιατί μένουν αναπάντητα. Μάλλον κάνουμε λάθος ερωτήσεις κι όλο μπλέκουμε σε λάθος μονοπάτια. Είναι η αιώνια πληγή του ανθρώπου να διστάζει μπροστά στα σταυροδρόμια και να περιμένει κάποιον να του φωνάξει που να πάει χωρίς να ρωτήσει μέσα του ποιος είναι ο σκοπός του ταξιδιού του. Να περιμένει μόνιμα κάποιον άλλον να του παρουσιάσει μια πυξίδα.
Ακόμα κι οι πιο απλοί οργανισμοί στη φύση ξέρουν να διαβάζουν τη πυξίδα τους. Εμείς νοιώθουμε συνέχεια χαμένοι. Είναι εύκολο τελικά να κατευθύνει τους ανθρώπους κάποιος αν απλά τους κατασκευάσει μια ψεύτικη ελπίδα ένα ψεύτικο σκοπό.

Αυτό δεν έκαναν πάντα όσοι εξουσίαζαν αυτό το κόσμο? Αυτό δεν κάνουν και τώρα? Χαρίζουν δεκανίκια στους ανθρώπους που αισθάνονται μόνιμα φοβισμένοι να περπατήσουν μόνοι τους κι όταν θέλουν να τους υποτάξουν τους τα τραβάνε απότομα να νοιωσουν ΦΟΒΟ. Φόβος. Το μυστικό της επιτυχίας του παρανοικού πολιτισμού μας. Ανασφάλεια. Αβεβαιότητα. Ενα συνεχές - ναι αν κάνω αυτό και μου συμβεί το άλλο...- Και τότε από κάπου έρχεται η λύση λες και κολλάει γάντι - για να μην σου συμβεί το άλλο κάνε αυτό - Και κοστίζει τόσο.

Ενας μεγάλος πόλεμος ,πάλι, έχει αρχίσει ήδη. Κι όχι μόνο εδώ. Σε όλο το κόσμο. Θα υπάρξουν θύματα πολλά. Θα υπάρξει όμως κι η ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από άλλη οπτική αυτή τη φορά? Θα κατορθώσουμε να ανοίξουμε κάποιο παράθυρο ή θα περάσουμε από το ένα κακό στο χειρότερο, καθότι φύση μαζοχιστής ο άνθρωπος αισθάνεται μια συνεχή ενοχή σε ότι κάνει λες και τη ζωή την έχει κλέψει, κι ένα σωρό παμπόνηροι που δεν πιστεύουν ούτε σε θεούς ούτε σε δαίμονες φυσικά γιατί έχουν αναγάγει το τομάρι τους στη θέση του Θεού, του έχουν εμφυσήσει την ιδέα πως η ζωή του πρέπει να είναι ένα συνεχές βάσανο. Πολύ καλή τεχνική αν σκεφτεί κανείς πως οι Κατεργάρηδες ζουν και θρέφονται από τους ανθρώπινους φόβους.

Η ανθρωπότητα με τη μορφή που έχει σήμερα βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί που ήδη έχει αρχίσει να σπάει...Σάπισε το νήμα και πολύ κράτησε . Η μεγάλη επιλογή πλέον δεν είναι αν θα είμαστε το άλφα ή βήτα στρατόπεδο, αν θα είμαστε εχθροί ή φίλοι μεταξύ μας, αλλά αν θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε ότι πληγώνει συνέχεια τις ζωές μας ή αν θα συμφιλιωθούμε επί τέλους με την αληθινή ομορφιά της ζωής. Αν θα κατορθώσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το νόημα της ύπαρξής μας. Αν δείξουμε λίγο σεβασμό στον εαυτό μας και σε ότι μας περιβάλλει. Δεν είναι πολύπλοκη η λύση. Πολύπλοκα είναι τα τεχνάσματα για να μην βρούμε την άκρη. Οι μεγάλες αλήθειες είναι απλές. Και τα όνειρα που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται είναι απλά. Μετά φροντίζουμε σιγά σιγά να του τα μετατρέψουμε σε αβάστακτους εφιάλτες.

Οι σοφοί είπαν πως ο άνθρωπος είναι η φύση που απόκτησε συνείδηση. Τι θλιβερό να βλέπουμε αυτόν τον άνθρωπο να μην καταφέρνει να αποκτήσει συνείδηση ποια είναι η φύση του....




logia-starata
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΣΙΚΑΓΟΥ

 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΝΗ ΜΑΖΙ

Διαβάστε περισσότερα » »

H Σιούρδα απο την Κοζάνη επιμένει ,κλείστε την ειναι...Ελληνική !

Διαμαντοπούλου κλείνει την Βιβλιοθήκη στα Πομακοχώρια και αρνήται να δεχθεί τη δωρεά του Εμφιετζόγλου!!
Κλείνουν η μιά μετά την άλλη, βιβλιοθήκες ιστορικές, όπως η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου, εθνικά θέατρα, και την ίδια ώρα το υπουργείο Παιδείας αρνείται την πρόταση της κατασκευαστικής του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου,

που είναι γνωστές οι ευαισθησίες του για τη Θράκη, να αναλάβει τη δαπάνη λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης της Ξάνθης!
Απίστευτο, θα πείτε...


Δυστυχώς όμως αληθινό. Και δείχνει το πώς λειτουργούν οι υπουργοί. Όχι με κριτήριο το συμφέρον του τόπου, αλλά με βάση την κομματική τους ταυτότητα και τις περίεργες ιδεοληψίες τους.

Άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς στην πρωτοφανή απόρριψη δωρεάς για τη λειτουργία μιας
βιβλιοθήκης που βρίσκεται στην περιοχή όπου ζουν οι Πομάκοι. Ο λόγος ίσως να είναι για να μην... ενοχληθεί το τουρκικό προξενείο... Και η παρέα Δραγώνα - Φραγκουδάκη, γνωστής ταυτότητας και συμπεριφοράς, γνωστής και από τον άθλιο τρόπο που αντιμετώπισαν τη θαρραλέα δασκάλα του Δέρειου, Χαρά Νικοπούλου, παρέα που εξακολουθεί να επηρεάζει τις αποφάσεις στο υπουργείο Παιδείας.

Η πρωτοφανής αυτή στάση της υπουργού Παιδείας αφορά την πρόταση του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου της Μηχανικής Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, ο οποίος στις 24 Μαΐου 2011 γνωστοποίησε με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ότι προτίθεται να αναλάβει όλα τα έξοδα λειτουργίας της Βιβλιοθήκης Μύκης στην Ξάνθη.
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Βιβλιοθηκών Βασ. Σκοπελίτης με έγγραφό του προς τον κ. Εμφιετζόγλου, του γνωστοποιήσει ότι δεν χρειαζόμαστε τη δωρεά σου!

Τώρα για ποιον λόγο, μόνο η... Πυθία μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας το κείμενο της επιστολής, που έχει ως εξής:

«Η Βιβλιοθήκη Μύκης του Ν. Ξάνθης ανήκει στο δίκτυο παιδικών και εφηβικών βιβλιοθηκών της αρμοδιότητας του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (Ν2174/1993, ΦΕΚ210/Α/22-12-1993 ''Κύρωση Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών και άλλες διατάξεις'').

Το υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει προχωρήσει από 3-6-2011 σε καταγγελία της σύμβασης που είχε συνάψει με την Εταιρεία Ίδρυσης Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών για την ίδρυση του ως άνω οργανισμού.

Ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η αποδοχή της ευγενούς δωρεάς σας».

Ούτε καν ένα ευχαριστώ για την πρόθεση του κ. Εμφιετζόγλου να καλύψει τα έξοδα για να κρατηθεί στη ζωή μια Βιβλιοθήκη! Να μιλήσουμε για αθλιότητα; Λίγο δεν είναι, όταν μάλιστα προέρχεται από ένα υπουργείο που υποτίθεται διδάσκει αξίες;

Είναι δυνατόν, κυρία Διαμαντοπούλου, να απορρίπτετε δωρεές; Να διώχνετε κόσμο που θέλει να προσφέρει;


Το Παρόν
Διαβάστε περισσότερα » »

EKTAKTO: ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ F.E.M.A CAMPS ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ!

Όπως μεταδίδουμε πρώτοι την είδηση. Σε ενεργοποίηση εντός 72 ωρών των FEMA CAMPS προβλέπει η κυβέρνηση των ΗΠΑ όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Alex Jones στην ιστοσελίδα του. Εν όψη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και μιας πιθανής κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, τον νέο ψυχρό πόλεμο μεταξύ Αμερικής και Ρωσίας. 

Την επικείμενη εισβολή του Ισραήλ και της Αμερικής στο Ιράν και την ανοιχτή στήριξη των Κινέζων υπέρ του Ιράν όπως και η σημερινή δήλωση του κινέζου προέδρου: "προετοιμασία πολεμικών επιχειρήσεων".  Σηματοδοτούν σημαντικότατες εξελίξεις..












http://worldjudge2012.blogspot.com/2011/12/ektakto-fema-camps.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν η ξεφτίλα δεν έχει όρια

Αν δούλευε το Κράτος τόσο καλά όσο το Παρακράτος δε θα είχαμε ποτέ διαδηλώσεις…

Ο Προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε με «πατριωτική» συναίνεση…Από το Βήμα της Βουλής ο ένας μετά τον άλλο οι Αρχηγοί της Συναίνεσης «γλύφουν» τον Τραπεζίτη…Ο οποίος σημειωτέον μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτε…

Αν εξαιρέσει κανείς τη λευκή σελίδα στο κείμενο του Προϋπολογισμού που αναφέρεται στις εγγυήσεις που θα δοθούν στις Τράπεζες…

Αλήθεια αυτοί που ψηφίζουν ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- όταν το ΟΛΑ περιλαμβάνει μια λευκή σελίδα- πώς λέγονται…;Ηλίθιοι ή πρόβατα…;

Το Ιράν και η Κίνα κάνουν πολεμικές προετοιμασίες και στην Ελλάδα ,για να ταΐζουμε τους τοκογλύφους στέλνουμε τα στελέχη των Ε.Δ. στα στρατιωτικά συσσίτια…12.500 μερίδες σε καθημερινή βάση από λίγες εκατοντάδες πριν 2 μόλις εβδομάδες…

Φυσικά δεν μπορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ασχοληθεί με αυτές τις λεπτομέρειες γιατί το ενδιαφέρει ποιός θα είναι Αρχηγός του…Τη Ν.Δ. εξίσου, που κόπτεται για τον χρόνο των Εκλογών, όχι για να μιλήσει η κοινωνία αλλά με την ελπίδα να Κυβερνήσει…

Το θέατρο του παραλόγου… 

Διαβάστε περισσότερα » »

" 1940-2011 φιλικά, Αλέξανδρος " : ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !







Διαβάστε περισσότερα » »

13 "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΚΑΙ 8 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΙΝΑΙ 21 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΜΠΑΧΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΤΡΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ!!!



10 ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΚΑΙ 11 ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!

Σε συνέχεια Ανακοίνωσής μας για τις συγκεντρώσεις και πορείες, που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, χθες 6 Δεκεμβρίου 2011, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:


1. Από τους εικοσιένα (21) συνολικά συλληφθέντες, οι οποίοι θα παραπεμφθούν σήμερα στη Δικαιοσύνη :


οι δεκατρείς (13) είναι ημεδαποί

οι υπόλοιποι οκτώ (8) είναι αλλοδαποί (-3- υπήκοοι Γερμανίας, -2- Αλβανίας, -1- Ισπανίας, -1- Πορτογαλίας και -1- Πολωνίας).

Όσον αφορά στην ηλικία τους:


οι δέκα (10) είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών,

οι εννέα (9) είναι από 19 έως 29 ετών και
οι άλλοι δύο (2) είναι 31 και 39 ετών.

Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:

οι ένδεκα (11) δήλωσαν μαθητές,
πέντε (5) δήλωσαν φοιτητές,
τέσσερις (4) δήλωσαν άνεργοι και
ένας (1) δημοτικός υπάλληλος.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες.


2. Από τα υπόλοιπα σαράντα έξι (46) άτομα, που προσήχθησαν :

οι σαράντα πέντε (45) είναι ημεδαποί και
ένας (1) είναι αλλοδαπός.

Όσον αφορά στην ηλικία τους :

οι δώδεκα (12) είναι ανήλικοι, ηλικίας 15 έως 17 ετών,
οι τριάντα δύο (32) είναι από 18 έως 27 ετών και
οι υπόλοιποι δύο (2) είναι 33 και 45 ετών.

Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση - ιδιότητα:

τέσσερις (4) δήλωσαν μαθητές,
τρεις (3) δήλωσαν φοιτητές,
τρεις (3) δήλωσαν ιδιωτικοί υπάλληλοι,
ένας (1) μηχανικός και
τριάντα πέντε (35) δεν δήλωσαν επαγγελματική ιδιότητα.

3. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες δύο (2) καταστημάτων, ενός (1) Υποκαταστήματος Τράπεζας και πέντε (5) στάσεων λεωφορείων, φθορές σε μάρμαρα προσόψεως καταστημάτων, πεζοδρομίων καθώς και άλλων εγκαταστάσεων και αφαιρέθηκαν είδη ένδυσης από κατάστημα.


4. Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) αστυνομικοί. 
Διαβάστε περισσότερα » »