Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Άνδρος: Ο εμπρηστής ήταν εθελοντής πυροσβέστης!

Η... σπίθα του εθελοντισμού,  η οποία έκαιγε μέσα του,  ήταν τόσο μεγάλη, που κυριολεκτικά άναβε φωτιές...
Ο λόγος για 30χρονο εθελοντή δασοπυροσβέστη στην Άνδρο, ο οποίος με τη βοήθεια δύο φίλων του, έναν 19χρονο κι έναν 25χρονο, εδώ και δύο μήνες - από τις αρχές Ιουνίου έως σήμερα - είχε προκαλέσει αρκετές από τις πυρκαγιές, που ξέσπασαν στην περιοχή του Γαυρίου.
Ο πυροσβέστης φαίνεται πως σκέφτηκε να αλλάξει ρότα και από εθελοντής να γίνει... εμπρηστής μετά το αποτέλεσμα των τελευταίων δημοτικών εκλογών.
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του νησιού δεν ήταν της... αρεσκείας του και στο μυαλό του άρχισε να ωριμάζει ένας εμπρηστικός τρόπος αντίδρασης.
Όπως έγινε γνωστό, εθελοντής πυροσβέστης χρησιμοποιούσε ένα «φιδάκι» (το εντομοαπωθητικό) το οποίο μετέτρεπε σε εμπρηστικό μηχανισμό, προσαρμόζοντας  στο τέλος του σπιράλ με σελοτέιπ ένα μασούρι με μεγάλο αριθμό σπίρτων.
Μετά έβαζε φωτιά στο «φιδάκι» και περίπου 20 λεπτά αργότερα εκδηλωνόνταν η φωτιά, ενώ ο ίδιος είχε προλάβει να απομακρυνθεί από το σημεἰο.
Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την πρανάκριση, με τον τρόπο είχε προκαλέσει περισσότερους από 10 εμπρησμούς, που είχαν σημειωθεί τους τελευταίους 2,5 μήνες στην Άνδρο, με τον ίδιο να πρωτοστατεί στην κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών.
Όπως λένε οι πληροφορίες ο 30χρονος εθελοντής και οι δύο φίλοι τους υποβλήθηκαν σε ολονύκτια ανάκριση και ομολόγησαν τις πράξεις τους ενώπιον ομάδας αξιωματικών του πυροσβεστικού σώματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη στην Άνδρο.
Σημειώνεται, ότι εναντίον του εθελοντή δασοπυροσβέστη και των δύο φίλων του - δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου - σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου