Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Όταν έβριζε τον Χριστόδουλο δεν έβγαλε άχνα κάνεις, τώρα με τους Εβραίους...;

Ουδείς Αριστερός τόλμησε μέχρι χθές Τετάρτη να υποστηρίξει τον αναρχοαριστερό γελωτοποιό Τζίμη Πανούση στην γνωστή «κόντρα» του με το «Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος» για την αντισημιτική αφίσσα (η σβάστικα του Χίτλερ μέσα στο Άστρο του Δαβίδ!) που έχει κολλήσει σε όλη την Αθήνα. Θυμίζω πως πρίν 4 χρόνια, τον Απρίλιο του 2009, οι πάντες (ακόμη και Νεοδημοκράτες!) είχαν βγεί δημοσίως και είχαν στηρίξει τον Τζιμάκο για όσα αισχρά είχε πεί εναντίον του προ 14μήνου μακαριστού «Αρχιεπισκόπου Κεραυνού». Το φρικτό περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της....
Μεγάλης Τρίτης 22 Απριλίου 2009 από τον ραδιοσταθμό City 99,5 Fm (ιδιοκτησίας Γιάννας Αγγελοπούλου, τότε!)… Ο Τζίμης Πανούσης συνδέεται ζωντανά με την Κόλαση (!!) και συνομιλεί με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Απομαγνητοφωνώ μέρος του αισχρού διαλόγου: «ΤΖΙΜΗΣ: «Κατά χιλιάδες πάνε οι Ελληνες στην Κόλαση, ενώ ο Αφελληνισμός του Παράδεισου έχει θορυβήσει τα εντεταλμένα τάγματα των Αγγέλων. Μακαριώτατε Χριστόδουλε, μια και ήσαστε στους Ουρανούς, στα άκρα δεξιά του Πατρός, και έχετε αποκλειστικές πληροφορίες από πρώτο χέρι, πότε ακριβώς σταυρώθηκε ο Χριστός;» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ακούγεται η φωνή του από κάποιο κήρυγμα): «Ο Κύριός μας σταυρώθηκε ακριβώς την 6ην ώραν κατά το Εβραϊκό ωρολόγι...» ΤΖΙΜΗΣ: «Αληθεύει, μακαριστέ, ότι έχετε μετακομίσει σε ένα γκέττο της Κολάσεως, όπου τα βασανιστήρια είναι ηπιότερα και ότι υπογράψατε Δήλωση Μετανοίας για να το πετύχετε αυτό;» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Το να πάει ο Αρχιεπίσκοπος να μείνει σε ένα καλύτερο σπίτι, αυτό σας πειράζει;» ΤΖΙΜΗΣ: «Όχι, δεν μας πειράζει, αλλά ακούσαμε ότι διαμένετε σε ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της Κολάσεως, των 1.500 τετραγωνικών, είναι αλήθεια;» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Έτσι λέτε εσείς. Εγώ σας λέω ότι είναι πολύ πιο μικρότερο…» ΤΖΙΜΗΣ: «Αυτό το σπίτι που μένετε, στο Κεφαλάρι του Διαβόλου, το πληρώνει η Εκκλησία ή ο Βελζεβούλ;» ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: «Αυτό δεν το πληρώνει η Εκκλησία. Ενας φίλος έχει αναλάβει να το κάνει, ακριβώς διότι η Εκκλησία δεν έχει χρήματα»!!.. ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ: Αν είχε μεταδοθεί από κάποιο ελληνικό ραδιόφωνο παρόμοια αισχρότης για κάποιον Ιμάμη ή κάποιον Εβραίο Ραββίνο, ή τον νυν αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θα είχαν επέμβει εν ριπή οφθαλμού όλοι οι Εισαγγελείς της χώρας, όλες οι Αντιρατσιστικές Οργανώσεις της Ευρώπης και όλα τα πανίσχυρα Εβραϊκά Λόμπυς της Αμερικής ή όχι; Αφήνω τι θα είχε συμβεί στον Αραβικό Κόσμο, όπου οι μουσουλμάνοι θα έσπαγαν και θα έκαιγαν τις ελληνικές πρεσβείες… Όμως, τότε δεν αντέδρασε κανείς κι οι πάντες πήραν το μέρος του Πανούση γιατί ο υβριζόμενος ήταν ο μακαριστός Χριστόδουλος. Σήμερα που ο Τζίμης Πανούσης «θίγει» τους Εβραίους, ουδείς τολμά να τον υπερασπιστεί. Τόσο πανίσχυροι είναι οι απόγονοι του Αβραάμ εν έτει σωτηρίω 2013…

πηγη
anti-ntp
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας ομογενείς ξεβρακώνει τον Σώρρα... (vid)

Η μεγάλη απάτη των 600 Δις. Του Σωρρας Άρτεμης, Δείτε το βίντεο...

anti-ntp.net/2013/03/vid_8.html
Διαβάστε περισσότερα » »

«Προδότες, προδότες» - Αποδοκιμάστηκαν Παπούλιας, Σαμαράς, Ιερώνυμος μέσα στην Ακαδημία Αθηνών

Σε εκδήλωση για το χθες το σήμερα και το αύριο της Ελληνικής γλώσσας παρίσταντο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Λίγο πριν την έναρξη της....
εκδήλωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τρεις κοπέλες σηκώθηκαν από το κοινό της αίθουσας κατευθύνθηκαν προς την πρώτη σειρά των επισήμων όπου κάθονταν οι τρεις πολιτειακοί παράγοντες και αφού σταμάτησαν λίγα μέτρα μακρυά τους φώναξαν: «Προδότες, προδότες. Με ποιο δικαίωμα το κάνατε αυτό», αναφερόμενες προφανώς στην οικονομική κατάσταση της χώρας και το Μνημόνιο.

Ακολούθησε αναταραχή και οι τρεις διαμαρτυρόμενες οδηγήθηκαν εκτός της κεντρικής αίθουσας προκειμένου να αρχίσει η εκδήλωση.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και η Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά (ΕΓΚ).

Η εκδήλωση κινείται με βάση την παραδοχή πως η γλώσσα δεν είναι απλά ένα μέσο επικοινωνίας αλλά είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ψυχή και την ταυτότητα του Έλληνα, όπως επίσης με τον πολιτισμό αλλά και την ιστορική συνέχεια. Να πούμε πως η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της "Ελληνικής Γλωσσικής Κληρονομιάς" και σήμερα επίτιμος πρόεδρός της.

Ομιλητές θα είναι διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ελληνιστές, επιστήμονες και πνευματικοί άνθρωποι, όπως ο Ισπανός ελληνιστής F. R Adrados, καθηγητής γλωσσολογίας και ελληνιστής του Πανεπιστημίου Μαδρίτης, ακαδημαϊκός, ξένος εταίρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκδότης του Αρχαιοελληνικού-Ισπανικού λεξικού, ο ακαδημαϊκός Ο. Panagl, καθηγητής γενικής και συγκριτικής γλωσσολογίας (και Μυκηνολόγος) στο Πανεπιστήμιο του Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας, η K. Crnkovic κλασσικός φιλόλογος και ελληνίστρια, ο Κ. Δεσποτόπουλος, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Υπουργός Παιδείας, ο Ν. Κονομής, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο Π. Λιγομενίδης, ομότιμος καθηγητής πληροφορικής Πανεπιστημίου UCLA και πρώην Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, ο ακαδημαϊκός Δ. Σκαρβέλης, στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ο δημοσιογράφος Γ. Μαρίνος, πρώην ευρωβουλευτής και πολλοί άλλοι.

Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλγαρία: Υπόσχεση Σαμαρά σε Μπορίσοφ για συνοριακή οδό στην Κομοτηνή

Σόφια.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με ενημέρωση της Κυβερνητικής Υπηρεσίας Τύπου.


Ο Σαμαράς δεσμεύθηκε  στην υλοποίηση  του ελληνικού τμήματος της εθνικής οδού που φθάνει στα σύνορα στη ‘Μάκαζα’ της Βουλγαρίας  και αυτό θα είναι έτοιμο εντός διμήνου.

Η συζήτηση έγινε με την ευκαιρία που ο Έλληνας πρωθυπουργός  ζήτησε να ενημερωθεί για την υγεία του Βούλγαρου συναδέλφου του που είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο της Σόφιας και να του ευχηθεί  ταχεία ανάρρωση και καλή τύχη στις επερχόμενες εκλογές της 12 Μαίου στη Βουλγαρία.

Κατά τη συνομιλία τους, ο Μπορίσοφ και ο Σαμαράς, επιβεβαίωσαν τη φιλία και τις καλές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας, σημειώνει το βουλγάρικο δημοσίευμα του Φόκους.

--

[Σημ. Ο οδός αυτή βοηθά τους Βουλγάρους ταξιδιώτες να έχουν άμεση πρόσβαση προς τις ελληνικές παραλίες και στο νησί της Θάσου]

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Οι Έλληνες, είναι ένας λαός χωρίς ταυτότητα και φοβούνται την ταυτότητά μας»

Άνομη η συνθήκη του Βουκουρεστίου... Η Ελλάδα είναι ένα τεχνητό κράτος

Μάρτιος 8, 2013.

Μπίτολα-Μοναστήρι.

Ο πρέσβης Σλόμπονταν Τσάσουλε και ο δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Λιούμπομιρ Γκάιντοφ έδωσαν, χθες, διάλεξη στην Μπίτολα των Σκοπίων,  με θέμα «Η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων στα Σκόπια και τα 100 χρόνια από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου».

Ο πρέσβης Τσάσουλε δήλωσε ενώπιον των φοιτητών ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου αντιπροσωπεύει έναν αιώνα ανομίας.

Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν είναι μία νομική πράξη ως προς το περιεχόμενο και την ποιότητά της, αλλά μια συμφωνία για τη διευθέτηση μιας περιοχής που δεν ανήκε σε κανένα από τα κράτη που συμμετείχαν στην εν λόγω συμφωνία.

Δυστυχώς η συμφωνία αυτή επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών, η οποία με τη σειρά της έγινε το θεμέλιο της σύγχρονης Ευρώπης και των διαδικασιών ενοποίησής της, αξιολόγησε ο Πρέσβης Τσάσουλε.

«Στην περίπτωση της χώρας μας- δήλωσε ο Σλάβος Πρέσβης- με τη χρησιμοποίηση προηγούμενων δεδομένων, κατελήφθη η κυριαρχία του έθνους μας από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου που συστηματοποιήθηκε με την ειρηνευτική συμφωνία των Βερσαλλιών και οι Έλληνες καταχρηστικά επιμένουν βάσει αυτών, στην αλλαγή της ταυτότητάς μας και στην αλλαγή του ονόματός μας καθώς και άλλες ιδιαιτερότητες.

»Το μεγαλύτερο παράλογο για τα Σκόπια είναι πως ένα τεχνητό έθνος, όπως είναι το ελληνικό, που δεν συγκρίνεται με το λαό μας που ξαναγεννήθηκε και έχει εμπεριστατωμένο ιστορικό βάθος πολιτισμού και μακροχρόνια ταυτότητα. Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος. Οι Έλληνες, που είναι ένας λαός χωρίς ταυτότητα, φοβούνται την ταυτότητά μας», επεσήμανε ο Τσάσουλε.

Εξάλλου, στην ομιλία του, ο Λιούμπομιρ Γκάιντοφ, επεσήμανε ότι είχε μεγάλη επιτυχία για τα Σκόπια, ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ‘βάζει’ τη Ρωσία στα Βαλκάνια.

«Πιστεύω ότι  όταν ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι-μοον, είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα, άλλαξε, όμως,  το πρόγραμμά του όταν είδε ότι ο Πούτιν κάλεσε τον πρωθυπουργό μας Νίκολα Γκρούεφσκι να πάει στην Αγία Πετρούπολη,  και αποφάσισε να επισκεφθεί την Οχρίδα και τα Σκόπια.

 Στη συνέχεια, μάλιστα είπε, ότι ασκήσει πίεση στον Έλληνα πρωθυπουργό για να επιλύσει όσο το δυνατόν συντομότερα την ελληνο-σκοπιανή διαμάχη για το αμφισβητούμενο όνομα», δήλωσε ο Γκάιντοφ.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μήνυμα ενός μικρού παιδιού σε όσους ακόμα το σκέφτονται να γίνουν δωρητές οργάνων…

Το μήνυμα ενός μικρού παιδιού σε όσους ακόμα το σκέφτονται να γίνουν δωρητές οργάνων…Ο 7χρονος Matthew Pietrzyk γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική ανωμαλία που απαιτεί την μεταμόσχευση νεφρών. Όπως όμως και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι η μάχη του για να εντοπιστεί ένας κατάλληλος δότης μέχρι σήμερα έχει αποδειχθεί άκαρπη.
Στο πλευρό του όμως ο μικρός Βρετανός έχει πλέον έναν μοναδικό σύμμαχο. Έναν 5χρονο Αυστραλό που βίωσε πριν ακριβώς την ίδια κατάσταση και τώρα «σήκωσε τα μανίκια» και ρίχτηκε και εκείνος στην μάχη για να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον 7χρονο συνάνθρωπο του.
Ο τρόπος που βρήκε ο αυστραλός για να εκφράσει την συμπαράσταση του και να καλέσει τον κόσμο να βοηθήσει τον Matthew, ήταν με την βοήθεια ενός βίντεο που ανέβασε στο youtube για να του στείλει ένα μήνυμα μέσα από την καρδιά του αλλά και η δημιουργία μιας ιστοσελίδας για να κάνει κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν τον μικρό βρετανό.


«Η μαμά και ο μπαμπάς μου, μου είπαν πως περιμένεις για να βρεις ένα καινούργιο νεφρό. Θέλω να σου πω, κουράγιο φίλε. Υποβλήθηκα και εγώ σε μεταμόσχευση πριν από έναν χρόνο. Θυμάμαι όμως πόσο δύσκολο ήταν να ζεις με την βοήθεια ενός μηχανήματος, να κάνεις κάθε μέρα ενέσεις. Όμως...συνέχισε τη μάχη σου, σήκωσε ψηλά το κεφάλι Matthew...»

http://goodstory.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η φιλία αντικείμενο έρευνας - Η φιλία από την αρχαιότητα θεωρείτο ως η μεγαλύτερη αρετή

Η φιλία αντικείμενο έρευνας - Η φιλία από την αρχαιότητα θεωρείτο ως η μεγαλύτερη αρετήΑν και η φιλία από αρχαιοτάτων χρόνων θεωρείτο ως η μεγαλύτερη αρετή και υπάρχουν παραδείγματα φιλίας που έμειναν για πάντα στην ιστορία, σήμερα που όλα είναι μετρήσιμα, οι επιστήμονες υπολόγισαν το χρονικό διάστημα που μπορούν να διαρκέσουν οι φιλίες στο σύγχρονο περιβάλλον.
Σε επτά χρόνια, κατά μέσο όρο οι άνθρωποι χάνουν περίπου τα μισά άτομα του στενού περιβάλλοντός τους, αποφάνθηκε ο ολλανδός κοινωνιολόγος Γκέραλντ Μόλενχορστ από το πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, ο οποίος μελέτησε τις συνθήκες στις οποίες δημιουργούνται και εξελίσσονται τα κοινωνικά-φιλικά δίκτυα των ανθρώπων.
Επίσης σύμφωνα με την έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτό που ονομάζουμε σήμερα φιλία, δηλαδή ο "κύκλος" των γνωστών και γενικότερα τα προσωπικά "δίκτυα" που έχει ένας άνθρωπος, δεν είναι απαραίτητο να σχηματίζονται αποκλειστικά στη βάση προσωπικών επιλογών, αλλά εξαρτώνται και περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό από τις ευκαιρίες που έχει ένα άτομο να συναντήσει άλλους ανθρώπους, καθώς και από το συγκεκριμένο κοινωνικό πλαίσιο και τους τόπους όπου αυτές οι επαφές λαμβάνουν χώρα.
Παράλληλα πολλοί επιστήμονες, ιδίως Αμερικανοί,ισχυρίζονται ότι τα προσωπικά δίκτυα σταδιακά συρρικνώνονται. Ωστόσο ο Μόλενχορστ διαφωνεί και από τις έρευνές του συμπέρανε ότι μπορεί μεν κατά την επταετία να έχουν χαθεί περίπου οι μισοί φίλοι και γνωστοί κάποιου, αλλά έχουν σταδιακά αντικατασταθεί από άλλους, με αποτέλεσμα ο μέσος αριθμός ατόμων που απαρτίζουν τα προσωπικά δίκτυα των ανθρώπων, να παραμένει εντυπωσιακά σταθερός στο πέρασμα του χρόνου.
Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα, μετά από επτά χρόνια μόνο το 48% των φίλων και γνωστών,δηλαδή ένας στους δύο, παραμένει μέλος του προσωπικού δικτύου, ενώ μόνο το 30%, δηλαδή περίπου ένας στους τρεις, συνεχίζει να έχει πραγματικό ενεργό φιλικό ρόλο, ως συμπαραστάτης, βοηθός και τακτικός συνομιλητής κάποιου. Το 70% έχουν πια χάσει αυτές τις ιδιότητες. Από αυτούς, το 52% έχουν, μετά την επταετία φύγει πια τελείως από το προσωπικό "δίκτυο" κάποιου, ενώ το υπόλοιπο 22% είναι ακόμα μέλη του δικτύου, αλλά σε περιφερειακό πια ρόλο.

http://goodstory.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποινικές διώξεις στελεχών της ΔΕΗ για τη μονάδα Αλιβερίου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ΔΣ της ΔΕΗ του έτους 2007 και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ
Κακουργηματική ποινική δίωξη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και των υπευθύνων της εταιρείας ΜΕΤΚΑ για σύμβαση που υπέγραψαν το 2007, που φέρεται να ζημίωσε κατά 100 εκατομμύρια ευρώ την ΔΕΗ.
Η δίωξη αφορά σύμβαση που υπέγραψε το τότε ΔΣ της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ, για την κατασκευή μονάδας της επιχείρησης στο Αλιβέρι παρά το γεγονός, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πως ήταν γνωστό ότι υπήρχαν προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου και δεν επρόκειτο να προχωρήσουν έγκαιρα οι εργασίες. Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που ήταν προϋπόθεση για τη λειτουργία της επίμαχης μονάδας της ΔΕΗ.
Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50, που στρέφεται κατά των μελών του ΔΣ της ΔΕΗ της επίμαχης περιόδου και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, που στρέφεται κατά των νομίμων εκπροσώπων της αναδόχου εταιρειας ΜΕΤΚΑ.
Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα που προηγήθηκε της δίωξης, η ζημιά που προέκυψε για τη ΔΕΗ αφορά ποσό αποζημίωσης που κατέβαλε στον ανάδοχο, ποσό που κατέβαλε ως πριμ επιτάχυνσης κατασκευής του αγωγού στη ΔΕΣΦΑ, ως κατασκευάστρια εταιρεία, ποσά τοκοφορίας που απώλεσε εξαιτίας των πρόωρα εκταμιευθέντων κεφαλαίων, σε επιβαρύνσεις από τόκους δανείων που έλαβε και άλλα.
Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος, αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας, θα καλέσει τους υπαίτιους σε απολογία.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιαγιά απέναντι στα ΜΑΤ: "Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια"

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της γιαγιάς που στάθηκε απέναντι στα ΜΑΤ στην Ιερισσό τραγουδώντας - Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων της Ιερισσού (Vid)
"Δεν μας φοβίζουν μάνα μου, οι σφαίρες και τα κανόνια". Αυτό ήταν το τραγούδι μιας γιαγιάς που στάθηκε μπροστά στα ΜΑΤ που έφραζαν την είσοδο της Ιερισσού το πρωί της Πέμπτης.
"Ελάτε να σας πω εγώ, που είμαι γενιά του '40. Δεν έχετε μάνες;", φώναξε χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς.

Το τραγούδι της γιαγιάς, Ιερισσός από CDemo83

Σημειώνεται ότι τέσσερις συλληφθέντες, ένα κοριτσάκι χτυπημένο και δεκάδες δακρυγόνα ήταν το αποτέλεσμα από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Ιερισσό ενώ δεκάδες ήταν οι καταγγελίες των πολιτών και μαθητών για αλόγιστη χρήση βίας, ανακρίσεις και καταστολή μέσα στο χωριό.
Οι τέσσερις κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι τελικά συνελήφθησαν μετά τις κατ' οίκον έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, την ώρα που περίπου 250 κάτοικοι της Ιερισσού πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πολυγύρου φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας και των μεταλλείων.
Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων συλληφθέντων της Ιερισσού
Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν χθες στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής. Οι συλληφθέντες, δύο 44χρονοι, ένας 43χρονος κι ένας 23χρονος, στους οποίους αποδίδονται - κατά περίπτωση - τα αδικήματα περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και της παράνομης κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού, ζήτησαν και πήραν αναβολή για να δικαστούν στις 20 Μαρτίου.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στα σπίτια τους και σε αποθηκευτικούς χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα κυνηγετικά όπλα, από τα οποία τα δύο στερούνταν τις νόμιμες άδειες, τρεις παράνομοι ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες και 27 κροτίδες. Τα κυνηγετικά όπλα απεστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για βαλλιστική εξέταση.
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι προσήχθησαν αρχικά μαζί με δύο ακόμη άτομα στο πλαίσιο των ερευνών των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές. Μετά τη σύλληψή τους μεταφέρθηκαν από την Ιερισσό στη Θεσσαλονίκη, όπου πέρασαν τη νύχτα στην τοπική Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ το πρωί μετήχθησαν στα δικαστήρια του Πολύγυρου. 
Την ίδια ώρα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκιδικής, ανέβαλε για τις 17 Ιανουαρίου 2014 τη δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο στις Σκουριές, στη διάρκεια κινητοποίησης εναντίον της εξόρυξης χρυσού. Το δικαστήριο ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της υπόθεσης, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος λόγω ασθένειας ενός εκ των κατηγορουμένων. 
Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν από νωρίς δεκάδες κάτοικοι της Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διωκόμενους συντοπίτες τους, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον της "αστυνομικής καταστολής".

Πηγή βίντεο: Iosifsk Team
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλογίσιο κρέας..(S)..Δούρειος Ίππος..(O)..Διατροφικός Κώδικας..(S)..Agenta 21...

γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
- Σε ποιά φάση βρίσκεται το «project horse»;
- Έχει μπει στη φάση της «απενοχοποίησης του κρέατος».
- Ωραία. Δρομολογήθηκε η επόμενη φάση;
- Ναι. Ήδη το ευρωπαϊκό κοινό προετοιμάζεται ψυχολογικά – και μάλιστα ταχύτατα - να αποδεχτεί αυστηρότερους όρους ελέγχου της διατροφής. Παραγωγή και Διακίνηση.
- Η σχετική έρευνα που θα καταλήξει;
- Οι ευθύνες θα φορτωθούν στους «μικρούς» που τους επετράπη να «εισχωρήσουν» στην εμπορική αλυσίδα και επέφεραν την «διατροφική καταστροφή».
- Προβλέψεις;
- Θετικές. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι τόσο «βαρύ» που δεν θα το αντέξει πλέον κανένας «μικρός παραγωγός» ή «εμπορικός διακινητής». Μόνον μεγάλοι παίκτες θα μπορούν να παίξουν πλέον.
- Ωραία. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος;
- Όπως προείπα ήδη, βήμα βήμα απενοχοποιείται το κρέας αλόγου. Δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο άλλωστε. Είναι πιο κοντά στα διατροφικά ήθη των δυτικών. Γι’ αυτό και επελέγη άλλωστε αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο αντί κάποιου άλλου εξεζητημένου – μη δυτικού - όπως ας πούμε θα ήταν ένα τρωκτικό. Αυτά σε επόμενες φάσεις.
- Ποιά ακριβώς φάση θα μας καλύψει η επικείμενη απόφαση των Ευρωπαϊκών Αρχών και ποιό βήμα μας διασφαλίζει;
- Αυτό στο οποίο ήδη «εγκλιματίζεται» η κοινή γνώμη ώστε να «φανεί ως δική της απαίτηση» είναι μια απόφαση που θα πιστοποιεί ότι δεν είναι «απαράδεκτη διατροφική επιλογή» το κρέας αλόγου αυτό καθαυτό αλλά η διείσδυση στην εμπορική/καταναλωτική αλυσίδα «ακατάλληλου υγειονομικά» κρέατος.
- Άρα, σε λίγο να αναμένουμε την επόμενη φάση; Το βλέπετε σύντομα;
- Απαιτείται λίγος χρόνος. Αυτό που «ζητείται» για την ώρα – ως «προαπαιτούμενο των επόμενων φάσεων» - είναι να αναφέρεται το είδος του κρέατος στις ετικέτες.
- Πράγμα που δεν κρίνεται ικανοποιητικό όμως μακροπρόθεσμα. Μας κάνει απλώς ως ένα «βραχυπρόθεσμο βήμα», είπατε. Σωστά;
- Ακριβώς. Ο δικός μας σχεδιασμός απαιτεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιβάλλει να εμφανίζονται στην ετικέτα ΜΟΝΟΝ στοιχεία της διατροφικής αξίας του τροφίμου. Πχ ενός επεξεργασμένου είδους όπως τα αλλαντικά και να μην φαίνεται από τι είδος κρέατος είναι παρασκευασμένο.
- Μα τι λέτε κύριοι; Αυτό ακριβώς είναι που εναντιώνονται αυτή τη στιγμή. Πως είναι δυνατόν να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;
- Κι όμως. Εκεί θα φτάσουμε κύριοι.
- Μα πως είναι δυνατόν;
- Είναι. Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο ΟΗΕ έχει αποφανθεί πως ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα διατροφής της ανθρωπότητας είναι να υιοθετήσει και ο Βορράς τις διατροφικές συνήθειες του 3ου  κόσμου.
- Εννοείτε έντομα;
- Έντομα, σκουλήκια, κατσαρίδες, τα πάντα.
- Κι ο δρόμος γι’ αυτό μπορεί να είναι μόνον έμμεσος. Να χρησιμοποιηθούν στοιχεία αυτών των οργανισμών για την Παρασκευή διατροφικών ειδών συνήθη στον δυτικό.
- Εννοείτε, να τρώει ο καταναλωτής πχ αλλαντικό με γεύση βοδινού αλλά που θα περιέχει μεγάλες ποσότητες απ’ αυτά τα ιπτάμενα ή σερνάμενα είδη;
- Ακριβώς.
- Θα αντιδρούσαν οι πάντες.
- Ναι, αν ήξεραν τι τρώνε. Γι’ αυτό και οι ετικέτες των τροφίμων πρέπει να αναγράφουν όχι ζωϊκή προέλευση, όχι είδος ζώου, αλλά μόνον πίνακες με διατροφική αξία. Τόση πρωτείνη, τόσα αμινοξέα, τόσο λίπος, τόσες θερμίδες. Τίποτε παραπάνω.
- Και ποιός τους διασφαλίζει το ότι δεν θα πάθουν τίποτα;
- Ακριβώς εκεί θέλουμε να φτάσουμε. Το μόνο που μπορεί να τους διασφαλίσει είναι η εγγύηση μιας μεγάλης εταιρείας. Γι’ αυτό κι εξ’ αντικειμένου, οι μικρές αυτόνομες επιχειρήσεις ζωικής (ή/και φυτικής σε επόμενη φάση) επεξεργασίας θα φύγουν από την αλυσίδα «ως μη δυνάμενες να πληρούν την πληθώρα των κριτηρίων». Άλλωστε, το τι κακό μπορούν να προκαλέσουν με την «εν γένει ανεπάρκειά τους» το είδαμε, το βλέπουμε τώρα με την υπόθεση του αλογίσιου κρέατος. Διοχέτευσαν – οι «ανεξέλεγκτοι μικροί» - ανθυγιεινό κρέας στην Ευρωπαϊκή αγορά από «ανεπάρκεια του Συστήματος ελέγχου». Μόνοι τους «την έπαθαν».
- Όντως, πολύ «βολικό».
- Ναι, όντως.
- Το όλο σκηνικό βεβαίως συνδέεται άρρηκτα με τον Νέο Κώδικα Διατροφής που ήδη προχώρησε στις ΗΠΑ και δυσκολευόμαστε να τον περάσουμε και στην ΕΕ. Αυτή η «σκανδαλώδης διατροφική υπόθεση» όμως θα διευκολύνει τα μέγιστα στην Ευρωπαϊκή θεσμοποίησή του. Για το καλό της ασφαλούς διατροφής των ευρωπαίων βεβαίως.
- Ανακεφαλαιώνοντας:
Η υπόθεση του ανθυγιεινού συγκεκριμένου αλογίσιου κρέατος  κατέδειξε στις Ευρωπαϊκές Αρχές και στην Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη την ανάγκη ενός νέου αυστηρότερου θεσμικού ελεγκτικού πλαισίου. Δεν μπορεί να φτάνει ότι κι ότι στο τραπέζι του καταναλωτή. Μιλάμε δηλαδή – ουσιαστικά - για τον «Νέο Διατροφικό κώδικα» (τον «προθάλαμό του βεβαίως και φυσικά ιδωμένο μακροσκοπικά). Κάτι τόσο αυστηρό όμως δεν μπορεί να το εφαρμόσει ένας «μικρός επαγγελματίας αγρότης ή κτηνοτρόφος». Εκ των πραγμάτων λοιπόν όλοι αυτοί θα βρεθούν εκτός της αλυσίδας. Όλο το πακέτο θα περάσει στα χέρια των μεγάλων εταιρειών.
Σε δεύτερη φάση – και ταυτόχρονα – οι ετικέτες πλέον θα αναγράφουν μόνον διατροφική αξία και όχι προέλευση. Αυτό θα μας ανοίξει το δρόμο να χρησιμοποιούμε πλέον κάθε είδους οργανισμό που μπορεί να μας παράσχει αυτά τα διατροφικά στοιχεία. Της στεριάς, του αέρα ή της θάλασσας. Και κατ’ επέκτασιν των βιογενετικών εργαστηρίων μας πχ κλωνοποιημένο κρέας ή βιογενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.
- Τα...μεταλλαγμένα εννοείτε;
- Μη αποδεκτός όρος αγαπητέ...ας το συνηθίσουμε όσοι δεν το έχουμε συνηθίσει ακόμη. Και βεβαίως, μιλάμε και για συνθετικά – πρόσθετα - στοιχεία διατροφής. Ή τεχνητά παραχθέντα διατροφικά στοιχεία.
Εν κατακλείδι, αυτή θα είναι και η βέλτιστη διαδρομή για την ολοκληρωτική επικράτηση των παραπάνω.
- Του Νέου Διατροφικού Κώδικα εννοείτε...
- Ακριβώς...αν όχι «πολύ περισσότερα» του Κώδικα και των παραπάνω.
 Το project βρίσκεται εν πλήρη εξελίξει κύριοι...οι λαοί της ΕΕ εκεί που αντιδρούσαν, τώρα περνούν στο «άλλο άκρο» και ανησυχώντας για την υγεία τους  ήδη πιέζουν τις ηγεσίες τους να λάβουν τα αυστηρά θεσμικά μέτρα που μέχρι πριν λίγο πολεμούσαν...αυτά που εμείς θέλαμε εξαρχής βεβαίως...
- Πράγμα που γίνεται εμφανές από την «προεξώφληση κέρδους» που ήδη κάνουν οι αγορές ανεβάζοντας τις μετοχές μας στα ύψη. Βλέπουν «τι έρχεται» με την υπόθεση του αλογίσιου κρέατος. Υπερκέρδη. Η «Δύσκολη Πύλη της ΕΕ» άνοιξε κύριοι. Ένα διατροφικό σκάνδαλο ήταν αρκετό για να φέρει τα «πάνω κάτω».
- Όπως πάντα....
- Ακριβώς...Τα πράγματα πάνε καλά κύριοι. Είναι η πλέον κατάλληλη εποχή για να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου οι εταιρείες σας...Όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη βεβαίως....

(Μυθοπλασία. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι απλά συμπτωματική)

Γιώργος Ανεστόπουλος
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Επιστρέφουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Απέρριψε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τις αρνητικές αποφάσεις του πρώην δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαίδας για την εγκατάσταση κεραιών εταιρείας κινητής τηλεφωνίας – Vodaphone- σε οικοδομές επί των οδών Πόντου και 25ης Μαρτίου αφού η εταιρεία κατέθεσε τους Περιβαλλοντικούς όρους υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία των κεραιών δεν προκαλεί προβλήματα στον πληθυσμό. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του το δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας αποφάσισε όπως μηχανικοί των περιβαλλοντικών υπηρεσιών παρακολουθούν καθημερινά τις επίμαχες περιοχές της πόλης κι εφόσον τοποθετηθούν κεραίες κινητής τηλεφωνίας τότε θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα και προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Ο Δήμος συζητά την δημιουργία λαχανόκηπου

Την δυνατότητα παραχώρησης δημοτικών εκτάσεων σε άνεργους πολίτες για την καλλιέργεια τους διερευνά το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας ενώ και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συζητείται η δημιουργία Λαχανόκηπου. Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας αναφέρθηκε ότι ήδη συγκεντρώνονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία και ο πλήρης φάκελος της δράσης αυτής αναμένεται να κατατεθεί προς συζήτηση στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις του σώματος .

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας για το κλείσιμο των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Πτολεμαΐδα

emporikos_syllogos_ptolemaidasΟ Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας εκφράζει την εντονότατη διαμαρτυρία του για τις εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Πτολεμαΐδα.
Παρά τις διαρκείς μας προσπάθειες, δυστυχώς η απόφαση για οριστικό κλείσιμο του Οργανισμού στην πόλη μας είναι πλέον αποφασισμένη.
Αποτέλεσμα αυτής της προκλητικότατης απόφασης θα είναι η ταλαιπωρία χιλιάδων συναδέλφων που θα αναγκάζονται να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.
Καταγγέλλουμε την  προκλητική στάση της διοικήτριας του ΟΑΕΕ, η οποία με ιδιαίτερη επιμονή, επεδίωξε το κλείσιμο του συγκεκριμένου γραφείου, παρά το μηδενικό κόστος λειτουργίας τους, αφού με δικά μας χρήματα αποκτήθηκε το οίκημα, ώστε να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι συνάδελφοι μας.
 Θέτουμε προ των ευθυνών του κάθε ένα ξεχωριστά, πολιτικό πρόσωπο της περιοχής, και προειδοποιούμε ότι οι επαγγελματίες της περιοχής, θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την όποια αδράνεια.
 Τα  έσοδα που έχει ο οργανισμός από γραφείο του στην Πτολεμαΐδα ξεπερνά σε μηνιαία βάση το 1.5000.000 ευρώ.
Ο Σύλλογος εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καλέσει όλους τους συναδέλφους να μην αποδίδουν άμεσα την εισφορά τους προς το ταμείο, αφού αντί να μας εξυπηρετεί, μας προκαλεί ολοένα και περισσότερα προβλήματα.
Κάνουμε μία τελευταία έκκληση, τόσο προς την διοίκηση του ΟΑΕΕ, όσο και προς το πολιτικό προσωπικό της περιοχής να ματαιώσουν με κάθε τρόπο την δυσάρεστη εξέλιξη που υπάρχει.
Αλλιώς, ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, οι οποίες και θα αποδοθούν.

 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιβάν Σαββίδης VS Αλέξανδρου Κοντού!>Θα περάσει σε τούρκικα χέρια η ΣΕΚΑΠ;

Το Μαξίμου υπολόγιζε πως μέχρι χθες το βράδυ θα έκλεινε επιτυχώς η πώληση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Δηλαδή ότι θα περνούσε στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη,που ήδη έχει εξασφαλίσει το μερίδιο που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα,και όχι της τουρκικής Seba Ticaret που τη διεκδικεί με σθένος εδώ και μήνες.
Η συμφωνία όμως κόλλησε πάλι με την άρνηση του μικρότερου μετόχου της ΣΕΚΑΠ και πρώην υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό.
Και αυτό επειδή ο κ.Κοντός διεκδικεί μεγαλύτερο ποσό απο του κ.Σαββίδη που προσφέρει στην ένωση.Το ποσό ανέρχεται στα 1,6 εκάτ. ευρώ με τον ρώσο ομογενή να δίνει λιγότερα αο τα μισά με πενταετές συμβόλαιο απορρόφησης του καπνού που εμπορεύεται.
Δέν υποχωρεί κανείς.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται μέχρι χθές το βράδυ η δύο πλευρές Σαββίδης-Κοντός.Εάν σπάσει η συμφωνία τότε βασικός διεκδικητής παραμένει η τουρκική εταιρεία που ενδιαφέρεται εδώ και μήνες.
Άν και στελέχη της κυβέρνησης παρακολουθούν στενά το θέμα δεν εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.Φυσικά δεν θέλει κανείς να αποκτήσει τουρκική ταμπέλα η συγκεκριμένη επιχείρηση.
Το πρόβλημα αποκτά διαστάσεις αφού ο κ. Κοντός επικαλείται το υψηλότερο αντίτιμο που δίνει η τουρκική εταιρεία. Όσο για την απόρριψή του δεν μπορεί να δικαιολογήσει στα μέλη της Συνεταιριστικής Ένωσης.
Παράταση ο διαγωνισμός για την ΣΕΚΑΠ.

Την  παράταση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση της ΣΕΚΑΠ αποφάσισε ο ειδικός εκκαθαριστής της Αγροτικής Τράπεζας.
Στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται...
«Ανακοίνωση της υπό ειδική εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ για την πώληση του ποσοστού 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ ΑΕ
Ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E. στο πλαίσιο της επίτευξης της βέλτιστης δυνατής λύσης για τη διαδικασία πώλησης και τη βιωσιμότητα της ΣΕΚΑΠ ΑΕ παρατείνει τη διαγωνιστική διαδικασία και καλεί έως την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 18.00 οποιοδήποτε υποψήφιο αγοραστή (παλαιό και νέο) να υποβάλει ή επιβεβαιώσει δεσμευτική προσφορά.
Για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.
Για τυχόν πληροφορίες καθώς και για τα συνοδευτικά της δεσμευτικής προσφοράς δικαιολογητικά και έγγραφα, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να απευθύνονται στον Σύμβουλο Πώλησης.
Η παρούσα ανακοίνωση αφορά την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. υπό Ειδική Εκκαθάριση και δημοσιεύεται με αποκλειστική ευθύνη του Ειδικού Εκκαθαριστή".
 
http://to-genie.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδιωτικοποιούνται ως το τέλος Μαρτίου το "Μακεδονία" και άλλα έξι αεροδρόμια

Σε ιδιώτες, τα περιφερειακά αεροδρόμια. "Οι αποκρατικοποιήσεις γίνονται για αναπτυξιακούς λόγους" τόνισε ο Κ. Χατζηδάκης
Εντός Μαρτίου θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Χατζηδάκης, μέσω του οποίου οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν την εμπορική λειτουργία και τη διαχείρισή τους με μακροχρόνιες συμβάσεις. Εξαιρείται από την παραχώρηση, το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, διότι "απευθύνεται σε διαφορετικό επενδυτικό κοινό".
Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος υπουργός, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Γιάννη Εμίρη, εξήγγειλε την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, επισημαίνοντας πως οι αποκρατικοποιήσεις και οι συμβάσεις παραχώρησης «δεν γίνονται μόνον για ταμειακούς λόγους, αλλά πρωτίστως για αναπτυξιακούς».
Την ορθή εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης των αερολιμένων και της τιμολογιακής πολιτικής θα παρακολουθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία θα μετεξελιχθεί σε ρυθμιστική και εποπτική Αρχή, με αρμοδιότητες σχετικές με την ασφάλεια και τον έλεγχο ποιότητας. Η ΥΠΑ ενισχύεται και αποκτά την αρμοδιότητα να παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης και της τιμολογιακής πολιτικής.
Για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της ΥΠΑ θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν με νόμο δέκα διευθύνσεις και 14 τμήματα της υπηρεσίας. Πάντως, όπως διεμήνυσε ο υπουργός, δεν θα θιγούν οι υπάλληλοι. "Δεν τίθεται θέμα απόλυσης ή μετάταξης των υπαλλήλων της ΥΠΑ" είπε, χαρακτηριστικά, ο Κ. Χατζηδάκης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, το ελληνικό Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο των αεροδρομίων που θα αξιοποιηθούν από ιδιώτες, καθώς και θα διατηρηθούν όλα τα αεροδρόμια σε όλα τα νησιά, ανεξαρτήτως μεγέθους. Η διάρκεια παραχώρησης είναι, κατ΄ ελάχιστο, 30- 35 χρόνια, ώστε να διατηρηθούν οι χρεώσεις σε ανταγωνιστικά επίπεδα, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα παράτασης.
Τα αεροδρόμια θα ομαδοποιηθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τόσο εκείνων που είναι υψηλού ενδιαφέροντος, όσο και των υπόλοιπων.
"Στην πρώτη ομάδα θα περιλαμβάνονται αεροδρόμια από τα νησιά του Ιονίου και ορισμένα από την ηπειρωτική χώρα, με συνολική κίνηση 9,3 εκατομμύρια επιβάτες και στη δεύτερη ομάδα θα περιλαμβάνονται αεροδρόμια από το Αιγαίο και γενικότερα από τη βορειανατολική Ελλάδα, με κίνηση, το 2011,με συνολική κίνηση 8,3 εκατ. επιβάτες, το 2011".
Πιο αναλυτικά, στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας και Χανίων και μπορεί να προστεθούν και τα αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Άραξου και Καλαμάτας. Στη δεύτερη ομάδα, τα αεροδρόμια Σκιάθου, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κω και Ρόδου και ενδέχεται να προστεθούν τα αεροδρόμια Καρπάθου, Χίου και Λήμνου. Το αεροδρόμιο Αγχιάλου θα είναι "μπαλαντέρ", δηλαδή μπορεί να το επιλέξει ο επενδυτής της πρώτης ή της δεύτερης ομάδας.
Σε ό,τι αφορά τα ανταλλάγματα για το Δημόσιο, όπως είπε ο κ. Εμίρης, θα υπάρξει συμβατικό εφάπαξ αντάλλαγμα, όπως επίσης και ποσοστό από τα έσοδα, το οποίο θα πρέπει να αποδίδει ετησίως ο παραχωρησιούχος.
Για τα τέλη, προβλέπεται ότι, σε πρώτη φάση, θα παραμείνουν αμετάβλητα και, στη συνέχεια, εφόσον ο παραχωρησιούχοι επενδύσουν στην αναβάθμιση των υποδομών των αεροδρομίων- όπως θα προβλέπεται και από τη σύμβαση- τότε θα δίνεται η δυνατότητα να αυξηθούν, παραμένοντας ωστόσο στον μέσο όρο ανταγωνιστικών αεροδρομίων.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, η διαδικασία αποκρατικοποίησης θα προχωρήσει μέσα στον μήνα παράλληλα με τις μαρίνες, περιφερειακά λιμάνια, αλλά και έργα που αφορούν τον τουρισμό. "Πρόκειται για έργα που "συνεργάζονται" μεταξύ τους και θα αναβαθμίσουν σημαντικά το τουριστικό προϊόν», όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Εμίρης.
Τη διαχείριση των αεροδρομίων για τα οποία δεν θα επιτευχθεί η παραχώρηση χρήσης τους, θα αναλάβει μία νέα εταιρία υπό δημόσιο έλεγχο (ΑΕΔΙΠΑ). Η εταιρεία αυτή θα στελεχωθεί με αποσπασμένους υπαλλήλους της ΥΠΑ και θα ξεκινήσει να λειτουργεί τρεις μήνες μετά το πέρας της διαδικασίας παραχώρησης και θα έχει αρχική διάρκεια 20 έτη, με δυνατότητα επέκτασης. Σε δεύτερο χρόνο και με στόχο να διατηρήσει την απρόσκοπτη και αδιατάρακτη λειτουργία των αεροδρομίων, θα μπορεί να παραχωρήσει τη διοίκηση και λειτουργία της σε ιδιωτικό φορέα, με τη σύναψη Σύμβασης παραχώρησης της Διοίκησης και Διαχείρισης.
Η εταιρία θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα χρηματοδοτηθεί από:
- Τα έσοδα από τη χρήση που θα καταβάλλουν οι αεροπορικές εταιρίες.
- Τα έσοδα από εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεών της.
- Τα έσοδα από ένα ειδικό τέλος που θα εισπράττεται από τα αεροδρόμια, η χρήση των οποίων έχουν δοθεί προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές.
"Σπατόσημο"
Σε ό,τι αφορά το "σπατόσημο", όπως είπε ο υπουργός, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου τέλους που θα το αντικαταστήσει, το 2014 και το οποίο θα επεκταθεί και στα αεροδρόμια που παραχωρούνται, προκειμένου να καλύπτουν το κόστος λειτουργίας όσων αεροδρομίων δεν αξιοποιηθούν από ιδιώτες, αλλά και το κόστος χρηματοδότησης των άγονων γραμμών.
Αεροδρόμιο Καστελίου
Το νέο αεροδρόμιο του Καστελίου, ο υπουργός, το χαρακτήρισε ζήτημα εξέχουσας σημασίας, επισημαίνοντας πως ο διαγωνισμός για τη δημιουργία του θα γίνει μετά την ανακοίνωση λύσης για τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για στήριξη της χρηματοδότησής του.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, διευκρίνισε πως το Δημόσιο δεν θα βάλει χρήματα για την κατασκευή του, αλλά θα δίδεται τμήμα των τελών του αεροδρομίου Ηρακλείου «Καζαντζάκης». Το αεροδρόμιο του Ηρακλείου θα κλείσει όταν θα είναι έτοιμο το Καστέλι.
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι, τις επόμενες μέρες, θα παρουσιαστεί το νομοθετικό πλαίσιο για την απελευθέρωση των Υπεραστικών Οδικών Μεταφορών, ενώ ως το τέλος του μήνα θα έχουν μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ τα περιουσιακά στοιχεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
"Πιστεύω ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκκρεμότητες με την ΕΕ και το χρονοδιάγραμμα θα προχωρήσει κανονικά" δήλωσε, χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση προχωρά με ταχύτητα τις διαρθρωτικές αλλαγές για τις οποίες και έχει δεσμευθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δημιουργεί 20 βοτανικούς κήπους σε σχολεία – Ανάμεσα σ’ αυτά και το συγκρότημα 1ου και 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας


arktourosΟ ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σχεδίασε και υλοποιεί το τριετές πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ και το συστήνει στο ευρύ κοινό. Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικής εκπαίδευσης για παιδιά και εφήβους, μέσω της δημιουργίας πρότυπων Βοτανικών Κήπων.
Με άξονα το φυσικό περιβάλλον και τις αρχές της διατήρησης, της φροντίδας και της ανάπτυξής του, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα προσφέρει σε 15 Γυμνάσια και Λύκεια και 5 Ιδρύματα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων, σε όλη την Ελλάδα, μία ουσιαστική παιδαγωγική εμπειρία. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ αφού ενημερώσει εκτενώς μαθητές και εκπαιδευτικούς, τους φιλοξενούμενους και εργαζόμενους των Ιδρυμάτων, σχετικά με τα μικροπεριβάλλοντα που θα δημιουργηθούν στις σχολικές αυλές, θα τους εμπλέξει ενεργά στη δημιουργία των κήπων σε συνεργασία με τα ειδικευμένα συνεργεία του, από τη διαδικασία του σχεδιασμού ως τη διαδικασία της φύτευσης αλλά και της αισθητικής των κήπων.
Η δημιουργία των Κήπων θα αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» στο χώρο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διαδραματίζοντας πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη στάσεων, συμπεριφορών, δεξιοτήτων, απαραίτητων για την επίλυση των σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων του πλανήτη.
Το πρόγραμμα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας»:
o    διδάσκει σε παιδιά και εφήβους τη σημασία των φυτών για την ανθρώπινη ζωή αλλά και τα οικοσυστήματα του πλανήτη,
o    εξοικειώνει με τον κόσμο των φυτών και θα επισημάνει τη σημασία διατήρησης της αυτοφυούς άγριας χλωρίδας της Ελλάδας,
μεταδίδει την πληροφορία για την προστασία της βιοποικιλότητας και των απειλούμενων με εξαφάνιση φυτών,
ευαισθητοποιεί σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος,
μεταδίδει τη σπουδαιότητα βασικών βιολογικών εννοιών και διαδικασιών στην καθημερινότητά μας: βιοποικιλότητα, άγρια πανίδα, μηχανισμοί δασικών οικοσυστημάτων,
ενθαρρύνει τη συμμετοχή σε δημιουργικές και ομαδικές δραστηριότητες, όπως η δημιουργία ενός κήπου, και η εικαστική παρέμβαση (ζωγραφική μεγάλων επιφανειών σε σχολεία και ιδρύματα),
βοηθάει τα παιδιά να οικειοποιηθούν το χώρο του σχολείου, με σκοπό να τον φροντίζουν και να τον αισθάνονται ως χώρο δημιουργίας και μάθησης,
θα μεταμορφώνει τα σχολεία σε καλαίσθητους χώρους ώστε να αποτελούν ευχάριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον.
Από το Νοέμβριο του 2012 έως και το Φεβρουάριο του 2013 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ άρχισε να δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από σχολεία, μέσω των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης. Παράλληλα, προχώρησε σε επικοινωνία με πληθώρα Ιδρυμάτων για Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, δηλαδή ομάδες ανθρώπων που λόγω φυσιολογικών ιδιαιτεροτήτων, αλλά και οικονομικών, οικογενειακών, φυλετικών και γεωπολιτικών χαρακτηριστικών, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση εργασίας και στη συμμετοχή τους στα κοινωνικά δρώμενα, π.χ. ηλικιωμένοι, εθνικές μειονότητες, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι, ναρκωμανείς, άτομα με πνευματικές/ψυχικές διαταραχές κ.α..
Από τις συμμετοχές των σχολείων έγινε προεπιλογή, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιτόπια έρευνα και με κριτήριο το υποβαθμισμένο φυσικό και αισθητικό περιβάλλον του σχολικού χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και κοινωνικο-οικονομικά στοιχεία, προέκυψε η καταληκτική λίστα των συμμετεχόντων σχολείων (Παράρτημα).
Οι βοτανικοί κήποι θα ακολουθήσουν 5 θεματικά πρότυπα:
1. Βιότοπος της Αρκούδας
2. Βιότοπος του Λύκου
3. Δέντρα που προτιμούν το Νερό
4. Δέντρα επιβράδυνσης της Φωτιάς
5. Βιότοποι με Αρωματικά φυτά
Ένα επιτελείο ειδικευμένων συνεργατών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ-επιστημόνων (δασολόγος, βιολόγος, γεωπόνος, παιδαγωγός, εικαστικός) θα εργαστούν για την αρτιότερη υλοποίησή του.
Εμείς στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ πιστεύουμε ότι οι ΒΙΟ-τοποι που δημιουργούμε αποτελούν πραγματικούς τόπους ζωής για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όχι μόνο κατά τη φάση της κατασκευής τους αλλά και στη συνέχεια, καθώς φιλοδοξούμε ότι οι κήποι θα «κατοικηθούν» από εκπροσώπους της πανίδας και της ορνιθοπανίδας και έτσι θα έρθει όντως η φύση στις σχολικές αυλές.
Όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη διεύθυνση http://arcturos.wordpress.com/category/ΒΙΟτοπος/ ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» (http://www.facebook.com/BIOtopos) στο facebook θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.
Πληροφορίες για δημοσιογράφους: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Βάσω Πετρίδου, 2310 555920
Παράρτημα – Καταληκτική λίστα συμμετεχόντων σχολείων
Αττική (5) :
1.    1ο ΕΠΑΛ Καματερού (Γ’Αθήνας)
2.    10ο Γυμνάσιο Περιστερίου (Γ’Αθήνας)
3.    1ο Γυμνάσιο Μαγούλας (Δυτ.Αττικής)
4.    3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου (Δυτ.Αττικής)
5.    50ο Γυμνάσιο Αθηνών (Α’Αθήνας)
Θεσσαλονίκη (2) :
6.     2ο ΓΕΛ Ελευθέριου-Κορδελιού (Δυτ.Θεσσαλονίκης)
7.    1ο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης (Αν.Θεσσαλονίκη)
Καστοριά (2):
8.    Συγκρότημα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Καστοριάς
9.    1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς
Φλώρινα (1) :
10.    Λύκειο Αμυνταίου Φλώρινας
Κοζάνη (1):
11.    Συγκρότημα 1ου και 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας Κοζάνης
Γρεβενά (1):
12.    1ο Γυμνάσιο Γρεβενών
Ξάνθης (1):
13.    Γυμνάσιο Πολυσίτου Ξάνθης
Τρίκαλα (1):
14.    Συγκρότημα 3ου και 9ου Γυμνασίου Τρικάλων
Καρδίτσα (1):
15.    Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας
Την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 5:00 μ.μ, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλαμπάκας  θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Δηλητηριασμένα Δολώματα: Επιπτώσεις στην Βιοποικιλότητα & τεχνικές αντιμετώπισης» στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ Βιοποικιλότητα «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης» [LIFE09 NAT/ES/000533] το οποίο υλοποιείται τα τελευταία 2 χρόνια στην περιοχή Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα-Κόζιακας των Τρικάλων και έχει διάρκεια 5 χρόνια.
Ο σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η ενημέρωση των στελεχών των δημόσιων υπηρεσιών του Νομού Τρικάλων και της ευρύτερης περιοχής και η έναρξη μία δημόσιας συζήτησης για τις επιπτώσεις στην Βιοποικιλότητα αλλά και τη δημόσια υγεία από τη χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων.
Στην ημερίδα θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις για τις δράσεις του προγράμματος στα Τρίκαλα (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ) και στην Κρήτη (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης-πανεπιστήμιο Κρήτης), τις επιπτώσεις της χρήσης των δηλητηριασμένων δολωμάτων στην βιοποικιλότητα (ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ), τις δράσεις ειδικού προγράμματος LIFE για τον Ασπροπάρη (Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία).
Επιπρόσθετα με ειδικές εισηγήσεις για το νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στην Ελλάδα (Φιλοζωϊκός Σύλλογος Τρικάλων) και την πολιτική αντιμετώπισης της λύσσας στην Ελλάδα (Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) γίνεται άμεση σύνδεση της χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με την δημόσια υγεία. Ειδικά για τη λύσσα τα κρούσματα της οποίας συνεχώς αυξάνονται στην Βόρεια Ελλάδα θα πρέπει να γίνει μία άμεση σύνδεση καθώς τα δηλητηριασμένα πτώματα των ζώων αποτελούν βασική εστία μετάδοσης της νόσου και αυξάνουν κατακόρυφα τις πιθανότητες μετάδοσής της.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, ο οποίος συμμετέχει στο πρόγραμμα ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων μαζί με τους Δήμους Πύλης και Τρικαίων.
Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων Ενάντια στη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων απαρτίζεται από Ευρωπαϊκούς Δήμους στις 8 πιλοτικές περιοχές υλοποίησης τους προγράμματος, 4 στην Ισπανία, 2 στην Πορτογαλία και 2 στην Ελλάδα (Κρήτης και Τρικάλων) με κοινή συμφωνία και συνέργια για:
•    Την εξάλειψη της παράνομης χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων ως μια πολύ επιβλαβή πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.
•    Υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν στην καταπολέμηση της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων με το δίκτυο και με κάθε άλλη τοπική ή εθνική στρατηγική κατά των δηλητηριάσεων.
•    Ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους και τις συνέπειες που προκαλούν τα δηλητηριασμένα δολώματα και υποστήριξη  της  δικαστικής δίωξης  των παρανομιών που εμφανίζονται στην περιοχή του.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »