Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ιπποφαές: Μια σύγχρονη καλλιέργεια με καλό εισόδημα


Κώστας Νάνος


Η καλλιέργεια ενός θάμνου με ιστορία χιλιάδων χρόνων υπόσχεται ένα διόλου ευκαταφρόνητο εισόδημα στους Ελληνες αγρότες. Ο λόγος για το ιπποφαές, ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη γη που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), όπως είναι η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη και το τζίνσενγκ, διαθέτοντας 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.Το ιπποφαές είναι ένας πολυετής, φυλλοβόλος και ακανθωτός θάμνος, το ύψος του οποίου ξεπερνά τα 3 μέτρα. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, ακόμα και στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες ξηρασίας και παγετού, ενώ μπορεί να φυτευτεί και σε άγονα εδάφη, με ελάχιστες απαιτήσεις καλλιεργητικής φροντίδας..
....
Οι καρποί του, που ωριμάζουν στο τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου, μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, σε κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα, και οι ευεργετικές τους ιδιότητες ήταν γνωστές από την αρχαιότητα.
Στη χώρα μας, η καλλιέργεια ιπποφαούς ξεκίνησε τα τελευταία δύο χρόνια και η πρώτη παραγωγή αναμένεται στο τέλος του επομένου χρόνου.
Σήμερα, ιπποφαές καλλιεργείται στην Κοζάνη, την Πέλλα, την Κρήτη και τη Φθιώτιδα. Πιλοτικά καλλιεργείται ένα στρέμμα στην Εύβοια, ενώ προ των πυλών βρίσκεται και η καλλιέργειά του στη Ροδόπη.
Ειδικότερα, σε Κοζάνη και Πέλλα, δεκάδες παραγωγοί καλλιεργούν ιπποφαές σε εκτάσεις 250 στρεμμάτων και το καλοκαίρι του 2011 αναμένεται να επεκτείνουν τις καλλιέργειές τους σε πάνω από 2.000 στρέμματα.
Το ενδιαφέρον των αγροτών πάντως αυξάνεται καθημερινά, ολοένα και περισσότερο.
Στην Κρήτη, ομάδα παραγωγών καλλιεργεί περί τα 50 στρέμματα στην Ιεράπετρα, ενώ στη Φθιώτιδα, τα 200 στρέμματα ιπποφαούς αναμένεται να διπλασιαστούν εντός του επόμενου έτους.
Στη Ροδόπη, ομάδα αγροτών, που συνεχώς διευρύνεται, σκέφτεται σοβαρά την έναρξη καλλιέργειας ιπποφαούς και σύμφωνα με τον γεωπόνο Σοφοκλή Παππουή μέχρι τον Μάιο πρόκειται να καλλιεργηθούν πιλοτικά περί τα έξι στρέμματα.
Μάλιστα, στο προσεχές διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία γερμανικής εταιρείας που ενδιαφέρεται να υπογράψει συμβόλαιο με Ελληνες παραγωγούς για να καλλιεργήσουν 800 στρέμματα ιπποφαούς σε όλη την Ελλάδα.
Η καλλιέργειά του δεν είναι απαιτητική και τα κέρδη από την πώληση της παραγωγής είναι πολλαπλάσια έναντι άλλων συμβατικών καλλιεργειών. Παρά, ωστόσο, τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του ιπποφαούς στην Ελλάδα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η καλλιέργειά του θα πρέπει να γίνει ορθολογικά και με επιστημονικό τρόπο, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Οι κινήσεις για μεγαλύτερη απόδοση


Σύμφωνα με τους γνώστες του προϊόντος, το καλύτερο μοντέλο παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας για το ιπποφαές είναι εκείνο της ομάδας παραγωγών. Τα μέλη της ομάδας αυτής θα καλλιεργούν το ιπποφαές, το οποίο θα το παραδίδουν στην ομάδα η οποία θα συγκεντρώνει την παραγωγή και θα προβαίνει στην πρώτη μεταποίηση των καρπών του παράγοντας, χυμούς, έλαια, στερεά υπόλοιπα μεταποίησης, αλλά και αξιοποιώντας τα φύλλα ως αφεψήματα. Επίσης η ομάδα θα ερευνά τις αγορές και θα τροφοδοτεί με τα προϊόντα της πρώτης μεταποίησης διάφορες εταιρείες (φαρμακευτικές, καλλυντικών, λειτουργικών τροφίμων, βιομηχανίες χυμών, αρτοσκευασμάτων κ.λπ.) του εσωτερικού και του εξωτερικού, οι οποίες θα προβαίνουν στην τελική μεταποίηση, εξασφαλίζοντας τις υψηλότερες δυνατές τιμές προς όφελος των παραγωγών.
Προσαρμόζεται καλά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες αλλά και άγονα εδάφη


Το ιπποφαές είναι είδος που προσαρμόζεται καλά στις αντιξοότητες του κλίματος. Το φυτό αυτό μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -43 μέχρι +42 βαθμούς Κελσίου, ενώ από την άποψη των βροχοπτώσεων μπορεί να καλλιεργηθεί σε περιοχές που έχουν πάνω από 400 mm βροχής. Στη φύση απαντάται σε περιοχές που δέχονται ύψος βροχής από 50 mm μέχρι 1.300 mm. Δηλαδή από την άποψη του κλίματος η περιοχή της Κοζάνης αλλά και όλης της Δυτικής Μακεδονίας είναι κατάλληλη για την καλλιέργειά του. Το ιπποφαές είναι φυτό που προσαρμόζεται σε μεγάλη ποικιλία εδαφών και μπορεί να αναπτυχθεί σε γόνιμα ή λιγότερο γόνιμα, ακόμη δε και σε οριακά και άγονα εδάφη, όπως είναι τα χαλικώδη ή τα αμμώδη εδάφη και με υψηλή αλατότητα, που είναι φτωχά σε θρεπτικές ουσίες και τα οποία έχουν μικρή δυνατότητα συγκράτησης του ύδατος.
Πού χρησιμοποιούνται οι καρποί του φυτού


Αν και η γεύση των καρπών του μοιάζει με εκείνη του ανανά, για πολλούς η κατανάλωσή τους σε νωπή κατάσταση δεν είναι ευχάριστη, επειδή έχουν αρκετά όξινη γεύση, και γι' αυτό χρησιμοποιούνται για την παρασκευή χυμού - άλλωστε οι Κινέζοι τον χρησιμοποιούν στη διατροφή των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ενισχυτικό του οργανισμού. Ο χυμός του επίσης χρησιμοποιείται σε μείγματα χυμών με άλλους καρπούς, ενώ οι καρποί του αξιοποιούνται σε μαρμελάδες, σε παγωτά, σε γιαούρτια, σε γλυκά, σε σάλτσες και σε λικέρ που έχουν εξαιρετική γεύση. Επίσης οι καρποί του χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των λεγόμενων «λειτουργικών τροφίμων», δηλαδή των τροφίμων εκείνων που πέραν της αξίας τους ως τέτοιων έχουν και ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις σε ορισμένες ουσίες που είναι σημαντικές στην αντιμετώπιση ή την πρόληψη ορισμένων ασθενειών. Οι τιμές στην αγορά είναι πολύ υψηλές (τιμή ελαίου 150 ευρώ το λίτρο, τιμή χυμού 57 ευρώ το λίτρο κ.λπ.).
Αγρότες
Στα 800 € ανά στρέμμα το κόστος προετοιμασίας
Το κόστος προετοιμασίας και εγκαταστάσεων για την καλλιέργεια ιπποφαούς κάθε άλλο παρά απαγορευτικό μοιάζει να είναι. Σύμφωνα με τον έμπειρο γεωπόνο Σοφοκλή Παπουή από τη Ροδόπη, που ασχολείται συστηματικά με την ενημέρωση της καλλιέργειας ιπποφαούς, «με τρέχουσες τιμές το αρχικό κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται σε περίπου 800 ευρώ τον πρώτο χρόνο, με τα κόστη να περιορίζονται σημαντικά στη διάρκεια των επόμενων ετών».
Υπολογίζεται ότι το εισόδημα που μπορούν να πετύχουν οι παραγωγοί του ιπποφαούς σε περίπτωση που οι καρποί του διατίθενται ως νωποί καρποί είναι περίπου 2.000 ευρώ ανά στρέμμα.
Οπως χαρακτηριστικά μας επισημαίνει ο Σοφοκλής Παπουής «απαλλάσσει τον αγρότη από τη λογική των επιδοτήσεων και τον βάζει στην ανταγωνιστική, παραγωγική και ποιοτική γεωργία, εξασφαλίζοντάς του ένα πολύ καλό εισόδημα». Καλλιεργείται γραμμικά με μια πυκνότητα 160 δενδρυλλίων ανά στρέμμα, εκ των οποίων 150 είναι θηλυκά και 10 αρσενικά.
Το ιπποφαές ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η καλλιέργειά του σήμερα είναι αναπτυγμένη στη Ρωσία και την Κίνα (συνολικά 13 εκατ. στρέμματα, 3 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμα και τα υπόλοιπα σε άγρια μορφή), καθώς και στην Ευρώπη, όπου όμως παρατηρούνται σημαντικά ελλείμματα.
Οι ερευνητές σήμερα αποδίδουν τις κυριότερες φαρμακευτικές του ιδιότητες στην αφθονία των αντιοξειδωτικών και των πολυακόρεστων λιπαρών του οξέων.
Βιταμίνες
Η συγκέντρωσή του σε βιταμίνες είναι ιδιαίτερα υψηλή, όπως π.χ. της βιταμίνη C, η οποία είναι 30 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του πορτοκαλιού και 5 φορές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του ακτινίδιου. Η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε είναι πιο μεγάλη από εκείνη του σίτου και του αραβοσίτου. Τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ω-3 και ω-6, κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό της περιεκτικότητας των σπόρων του σε έλαια, το οποίο φθάνει μέχρι το 75%, ενώ το έλαιο της σάρκας των καρπών του περιέχει μέχρι το 55% της περιεκτικότητάς του παλμιτικό οξύ (ω-7).
Οι καρποί του ιπποφαούς περιέχουν επίσης πολλές φυτοστερόλες, που ξεπερνούν κατά πολύ σε ποσότητα εκείνες του ελαίου της σόγιας. Οι ουσίες αυτές θεωρούνται ως ουσίες που προλαμβάνουν τις καρδιαγγειακές παθήσεις, ενώ τα φλαβονοειδή που περιέχει είναι πολύτιμες ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες άλλες ασθένειες. Οι Κινέζοι αλλά και πολυάριθμοι Δυτικοί επιστήμονες το τοποθετούν στην πρώτη δεκάδα των πιο ισχυρών θεραπευτικών φυτών στον κόσμο, επειδή οι χημικές του ουσίες έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση. Για όλους αυτούς τους λόγους χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, ως συστατικό φαρμακευτικών σκευασμάτων, αλλά και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων. Πολύ μεγάλη είναι η χρήση του και από τη βιομηχανία των καλλυντικών, ιδίως για την παρασκευή σκευασμάτων περιποίησης του δέρματος.
Τροφή και για τον στρατό του Μ. Αλεξάνδρου


Η χρήση του ιπποφαούς στην αρχαιότητα ήταν πολύ διαδεδομένη. Σχετικές αναφορές υπάρχουν σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της φαρμακολογίας.
Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, εξασφάλιζε ενέργεια και αντοχή στα στρατεύματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ το φύλλωμα του θάμνου έδινε δύναμη και ταχύτητα στο ιππικό του Μακεδόνα στρατηλάτη. Λέγεται, μάλιστα, πως πήρε το όνομά του από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φάος (φως, λάμψη), γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο.
Στη Μογγολία, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες ως άριστο τονωτικό. Ο θρύλος λέει ότι ο Τζένγκις Χαν και ο στρατός του έπιναν χυμό από ιπποφαές, προκειμένου να αυξήσουν την αντοχή τους και να επιταχύνουν τη θεραπεία των πληγών τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεο ατύχημα στην Εγνατία. Νεκρή αρκούδα, σοβαρές υλικές ζημιές

Άλλη μια νεκρή αρκούδα τα ξημερώματα στην Εγνατία, κοντά στον κόμβο Βογατσικού στον κάθετο άξονα. ..
Η σύγκρουση του οχήματος ήταν μεγάλη, ευτυχώς δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή.
Το αυτοκίνητο αχρηστεύτηκε.
Διαβάστε περισσότερα » »

Alpha bank! 10 ευρώ για μια απλή ενημέρωση κινήσεων!

Alpha bank! 10 ευρώ για μια απλή ενημέρωση κινήσεων!

Σημερα μετα απο επισκεψη μου σε καταστημα της alphabank στην κομοτηνη εγινα εξω φρενων . Να το mail που τους εστειλα και θα καταλαβετε! “Χαιρετε. Για δευτερη φορα μεσα σε διαστημα λιγων μηνων χρειαστηκε να ζητησω ενημερωση για τις κινησεις του λογαριασμου μου στο βιβλιαριο καταθεσεων γιατι ειχα καιρο να το ενημερωσω και μου εβγαινε συγκεντρωτικο ποσο χρεωσης και πιστωσης. Και για δευτερη φορα μου ζητατε 10 ευρω για την ενημερωση μου. Κανονικο κλεψιμο που αναγκαζομαι να το καταγγειλω δημοσια (φαινεται οτι δεν ξερετε να συμπεριφερεστε ουτε στους καλυτερους πελατες σας -απλα δειτε τις κινησεις των πιστωτικων καρτων μου που ποτε δεν χρωστουσα ουτε ενα λεπτο). Με την πρωτη ευκαιρια θα ειμαι πρωην πελατης σας.”
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε με παραδείγματα πόσο θα ακριβύνουν βασικά προϊόντα που θα μεταταγούν από τον συντελεστή φορολογίας 13% στο 23%.





Σήμερα το γάλα 1,5 λίτρο κοστίζει 1,75 ευρώ. Με 
τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 1,9048.
Σήμερα τα δημητριακά κοστίζουν 5,08 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 5,5295.
 
Σήμερα το 1 κιλό αλεύρι κοστίζει 1,07 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 1,1646.
 
Σήμερα το 1 κιλό κοτόπουλο κοστίζει 5,11 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 5,5622.
 
Σήμερα το 1 κιλό χοιρινός κιμάς κοστίζει 5,35 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 5,8234.
 
Σήμερα το 1 κιλό ψάρια κολιός κοστίζει 4,90 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% θα κοστίζει 5,3336.
 
Σήμερα το 1 κιλό ψάρια μπαρμπούνια ή λιθρίνια κοστίζει 29.90 ευρώ. Με τον συντελεστή 23% 
θα κοστίζει 32,5460.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μυστικά Όπλα Καιρού, Μπορούν να Σκοτώσουν Εκατομμύρια.

1 Κορυφαίος Ρώσος πολιτικός, προκάλεσε σοκ σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, όταν προειδοποίησε οτι η Ρωσία θα μπορούσε να αναπτύξει ένα οπλοστάσιο νέας τεχνολογίας και να καταστρέψει οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, σκοτώνοντας πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπων, χρησιμοποιώντας μυστικά καιρικά όπλα, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ο.Η.Ε ή η Γεωργία, προσπαθήσουν να σταματήσουν την είσοδο της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου ( WTO ).

Ο Vladimir Zhirinovsky είναι αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας ( LDPR ), το πρώτο επίσημα εγκεκριμένο κόμμα της αντιπολίτευσης μετά την πτώση κομμουνισμού.

Το LDPR έχει βαθιές σχέσης με την πρώην KGB και το Κομμουνιστικό Κόμμα και έχει καταστεί μία σημαντική δύναμη στη ρωσική πολιτική, παρά το γεγονός ότι ο Zhirinovsky έχει στιγματιστεί ως ένας “μαχητικός νεοφασίστας”.

Σύμφωνα με τη μετάφραση που προέρχεται από μία ρωσίδα ομιλήτρια, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Zhirinovsky φέρθηκε περίεργα όταν ρωτήθηκε για το, πώς η Ρωσία θα αντιμετωπίσει χώρες όπως τη Γεωργία και τις Ηνωμένες Πολιτείες αν εμποδίσουν την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Λέγοντας ότι, η Αμερικανική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον, “δεν έχει μέλλον” και “θα καταρρεύσει, ο Zhirinovsky τόνισε την υπεροχή της Ρωσίας στο διάστημα και ότι η χώρα του “έχει μεγάλους οικονομικούς πόρους” καθώς και “νέα όπλα που κανείς δεν ξέρει”.
“Με αυτά, θα καταστρέψουμε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη μέσα σε 15 λεπτά” προειδοποίησε.

“Όχι με μία έκρηξη, ούτε με έκρηξη ακτίνων, ούτε με κάποιο είδος λέιζερ, ούτε με κεραυνό αλλά, με ένα ήσυχο και γαλήνιο όπλο” πρόσθεσε, προειδοποιώντας οτι “ολόκληρες ήπειροι θα τεθούν σε παντοτινό ύπνο” και οτι, “120 εκατομμύρια θα πεθάνουν” αν κάποιος παρενέβαινε στη διεκδίκηση της Ρωσίας για τα νησιά Kuril, τα οποία είναι το αντικείμενο της εδαφικής διαφοράς της με την Ιαπωνία.

Η παρουσιάστρια του προγράμματος γέλασε καθώς έκανε τα σχόλια αλλά, ο Zhirinovsky μόνο πρόσχαρος δεν ήταν.

Ο Zhirinovsky έκανε αναφορά στο πρόσφατο τσουνάμι στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι τα «νέα όπλα» στα οποία αναφέρεται, έχουν σχέση με την τεχνολογία καιρικού ελέγχου η οποία έχει μελετηθεί έντονα και από τις ΗΠΑ και από τη Ρωσία από 1950 και χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα.

Απειλώντας να προσαρτήσει τη Γεωργία, ο Zhirinovsy προειδοποίησε:
“και τότε θα υπάρξει ένα άλλο τσουνάμι, στην άλλη πλευρά του πλανήτη, στον Καύκασο”.

Η αναφορά του Zhirinovsky στα νησιά Kuril σε σχέση με το καταστροφικό τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το Μάρτιο, δεν είναι μια τόσο λεπτή υπόθεση ότι, η Ρωσία είχε σχέση με την πρόκληση της φυσικής καταστροφής που σκότωσε χιλιάδες, οδήγησε σε κρίση την Φουκουσίμα και απείλησε να εκτροχιάσει την οικονομική κατάσταση της Ιαπωνίας.

Ο Zhirinovsky προειδοποίησε επίσης για έναν επερχόμενο «3ο Παγκόσμιο Πόλεμο» που θα προκύψει από την τρέχουσα αναταραχή στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, η οποία θα οδηγήσει στην κατάρρευση των παγκοσμίων θεσμών, όπως η Ε.Ε και ο ΠΟΕ και, την άνοδο μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

Η Μόσχα, έχει ασχοληθεί συστηματικά με την τεχνολογία του καιρικού ελέγχου με «cloud seeding» επί δεκαετίες, για να εξασφαλίσει ηλιόλουστο ουρανό κατά τη διάρκεια παρελάσεων στις εθνικές εορτές αλλά, το να μετατρέψει τον καιρό σε ένα καταστροφικό όπλο που θα χρησιμοποιηθεί σε πόλεμο, είναι μία τρομακτική προοπτική.

Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν τεκμηριωθεί οι αποκαλύψεις του ειδικού στην τροποποίηση του καιρού, Ben Liningston, ο οποίος είναι πρώην Φυσικός του Ναυτικού, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο Lyndon B. Johnson σχετικά με την αποτελεσματικότητα του ελέγχου του καιρού πίσω στη δεκαετία του 60 κατά την εποχή του Βιετνάμ, ήδη οι ΗΠΑ από τις αρχές του 50, οι ΗΠΑ διοχέτευαν χρήματα σε προγράμματα που σκοπό είχαν τη χρήση του καιρού ως όπλο κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου.
2
Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε οτι οι Ρώσοι δεν είχαν ασχοληθεί με παρόμοιες έρευνες.
Επιπλέον, σε μία ομιλία του τον Απρίλιο του 1997 στο πανεπιστήμιο της Georgia, ο τότε αμερικανός υπουργός άμυνας, William Cohen, μίλησε για την απειλή ενός “οικολογικού τύπου τρομοκρατίας, ο οποίος μπορεί να μεταβάλλει το κλίμα, να προκαλέσει σεισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων από απόσταση μέσω της χρήσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων”.

Για πολλά χρόνια, υπάρχουν υποψίες ότι το HAARP, ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα , χρηματοδοτείται από κοινού από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, το αμερικανικό Ναυτικό, το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα και τη DAPRA.

Στο bestseller του, «οι Άγγελοι δεν παίζουν αυτή την Άρπα ( HAARP ), ο Nick Begich, συνοψίζει όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το HAARP εμπλέκεται στον καιρικό έλεγχο για φαύλους σκοπούς.

Οι επιστήμονες της NASA, ανακάλυψαν τη «στενή σχέση μεταξύ των ηλεκτρικών διαταραχών στην άκρη της ατμόσφαιρας με τους επικείμενους σεισμούς κάτω στο έδαφος», κάτι το οποίο οδηγεί στο συμπέρασμα ότι, οι σεισμοί προκαλούνται τεχνητά μέσω του HAARP ως μία μορφή σύγχρονου πολέμου.

Η τεχνολογία στην οποία αναφέρεται ο Zhirinovsky, κινείται ταχύτατα έξω από το χώρο της επιστημονικής φαντασίας, προς το χώρο του επιστημονικού γεγονότος καθώς προχωράμε περαιτέρω στον 21ο αιώνα.

Παρά το γεγονός ότι ο Zhirinovsky είναι ένας αμφιλεγόμενος χαρακτήρας στη Ρωσία, παραμένει ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας. Παρά το γεγονός ότι έχει απορριφθεί ως «κλόουν» και έχει κάνει πολλά περίεργα σχόλια στο παρελθόν, θα ήταν αφελές να τον βάλουμε στο περιθώριο.

Εκτός του ότι είναι αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας και ηγέτης της LDPR, είναι και μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τα σχόλιά του δεν υπήρξαν λιγότερο αμφιλεγόμενα κατά το παρελθόν.Κάποτε υποστήριξε οτι, στον Ατλαντικό Ωκεανό πέφτουν πυρηνικές βόμβες για να πλημμυρίσει η Μεγάλη Βρετανία.

Τι να συμπεράνουμε από αυτά τα αξιόλογα σχόλια του Zhirinovsky?
Είναι απλά ένας απατεώνας, ή καταδεικνύει πραγματικά την πρόθεση της Ρωσίας να εξαπολύσει ένα οπλοστάσιο ενός καιρικού πολέμου ώστε να κυριαρχήσει στη Γη?
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανός υπήκοος διεκδικεί τη μισή Κατερίνη!

Τη μισή Κατερίνη, συγκεκριμένα τον συνοικισμό των Καταφυγιωτών, έκτασης 300 και πλέον στρεμμάτων, διεκδικεί ένας αλβανός υπήκοος, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος είναι κληρονόμος και ιδιοκτήτης ο... προπάππος του. Στη συγκεκριμένη έκταση συμπεριλαμβάνεται ένας αλβανικός τεκές, μουσουλμανικό κτίσμα του 18ου αιώνα.
Το θέμα έφερε προς συζήτηση στην οικονομική επιτροπή του δήμου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Ζήνων Σατραζέμης, μετά την αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου που κατέθεσε μέσω δικηγόρου ο αλβανός υπήκοος.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της οικονομικής επιτροπής Κατερίνης ο αντιδήμαρχος Ζήνωνας Σατραζέμης, ο εν λόγω αλβανός υπήκοος κατέθεσε μέσω δικηγόρου αγωγή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ διεκδικεί τον τεκέ και περιοχή 300 στρεμμάτων μετά των κτισμάτων, δηλαδή σχεδόν όλο το συνοικισμό των Καταφυγιωτών στην Κατερίνη.

Στην αγωγή υποστηρίζει ότι η περιοχή ανήκε σε αλβανούς υπηκόους, συγγενείς του, και πως στη διαδικασία της απαλλοτρίωσης που έκανε το ελληνικό δημόσιο για να δώσει οικόπεδα στους Καταφυγιώτες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν δόθηκε η απαιτούμενη αποζημίωση στους προγόνους του. Έτσι σήμερα ο ίδιος εγείρει θέμα αποζημίωσής του, υποστηρίζοντας πως κληρονομικώ δικαίω η έκταση του ανήκει!


Το θέμα αναμένεται να προκαλέσει πλείστες αντιδράσεις. Το ελληνικό δημόσιο, συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών, έχει ζητήσει τη συνδρομή του δήμου Κατερίνης, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση του έναντι του αλβανού υπηκόου. Ο δήμος, εκτός των στοιχείων που θα αποστείλει στο υπουργείο, θα παρασταθεί στην εκδίκαση της αγωγής με δικηγόρο, απόφαση που έλαβε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή του δήμου Κατερίνης.
Ο αλβανός υπήκοος εξουσιοδοτήθηκε και από άλλα τέσσερα άτομα, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, που φέρονται ως νόμιμοι κληρονόμοι μέρους της περιουσίας.

Η αγωγή
Όπως υποστηρίζει ο ενάγων, η περιοχή ανήκε σε αλβανούς υπηκόους συγγενείς του και κατά τη διαδικασία της απαλλοτρίωσης που έκανε το ελληνικό δημόσιο για να δώσει οικόπεδα στους Καταφυγιώτες δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, καθώς θεωρεί πως δεν δόθηκε η απαιτούμενη αποζημίωση στους προγόνους του. Μεταξύ άλλων η αίτηση άρσης της απαλλοτρίωσης αναφέρει:

“Ο κληρονομούμενος Ταχίρ Τσεπάνι με την υπ’ αριθμ. καταχωρίσεως 1087/11-4-1935 πράξης πωλήσεως κληρονομικής μερίδος επί κινητής και ακινήτου περιουσία του τέως συμβολαιογράφου Τιράνων Αλβανίας, Δόκτορος Ιονούς Ταφάι, νομίμως υπογεγραμμένο την 9η Μαίου 1935 στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Κατερίνης στον τόμο 9 και αριθμό 3864, περιήλθε σε αυτόν, οριστικώς και αμετακλήτως, λόγω αγοράς από τον Ιουσούφ Οσμάνη του Χαλήλ, μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων μαζί με όλες τις υπάρχουσες οικοδομές που αποτελούσαν την περιουσία, χαρακτηριζόμενη και ως Συνοικισμός Αλβανικού Τεκέ...


Με την υπ’ αριθμ. 103.499/12 Μαρτίου 1947 απόφαση απαλλοτρίωσης του υπουργού Οικισμού και Ανοικοδομήσεως, απαλλοτριώθηκε έκταση εμβαδού ως έγγιστα διακόσια εβδομήντα στρέμματα, κείμενων εις την πόλιν Κατερίνης παρά την θέσιν Αλβανικός Τεκές. Σύμφωνα με το ΝΔ 145/1946 άρθρο 10 παρ. 1 η διά την απαλλοτρίωσιν αποζημίωσις καταβάλλεται εις τον δικαιούχον το βραδύτερον εντός έτους από της εν τω ακινήτων εγκαταστάσεως του δημοσίου.

Μέχρι σήμερα οι νόμιμοι κληρονόμοι του άνω κληρονομουμένου μας, ιδιοκτήτης της ως άνω έκτασης δεν έχουμε αποζημιωθεί. Επειδή παρήλθε το έτος από την εγκατάσταση του δημοσίου στο ακίνητο χωρίς να καταβληθεί η καθορισθείσα αποζημίωση από τον υπόχρεο, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και την πάγια νομολογία των δικαστηρίων αίρεται αυτοδίκαια η αναγκαστική απαλλοτρίωση”.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο "φίλος" της Ελλάδας Ζισκάρ Ντ' Εστέν λέει: "Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει"

«Οι χώρες που διαχειρίστηκαν με τρόπο άσωτο τα δημοσιονομικά τους θα έπρεπε να κηρύξουν πτώχευση», δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πολιτικό, «τα κράτη που αποτυγχάνουν στη διαχείριση των οικονομικών τους πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος, όπως ακριβώς και οι επιχειρήσεις».

Kαι συνεχίζει: «Εφόσον δεν μπορεί μια χώρα να επαναφέρει σε ισορροπία τα οικονομικά της, τότε θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ και να προχωρήσει σε υποτίμηση του νομίσματός της. Αυτό βέβαια θα ήταν καταστροφικό για αυτόν που θα το έκανε… όχι όμως και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη».
Ωστόσο, λέει ότι για τα σημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα «φέρουν βαριά ευθύνη η Γαλλία και η Γερμανία διότι εμπόδισαν την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας τη δεκαετία του 2000».
Παρόλα αυτά παραμένει στην ίδια γραμμή:  «η αμαρτωλή δημοσιονομική διαχείριση» αφορά αποκλειστικά συγκεκριμένες κυβερνήσεις και όχι το σύνολο της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ! Το ενιαίο νόμισμα αποδίδει και για ορισμένους μάλιστα αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό που δεν είχαμε προβλέψει ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού σε περίπτωση που ένα μέλος, όπως η Ελλάδα, κηρύξει πτώχευση».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2011

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ: ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΠΟΛΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


Διαβάστε περισσότερα » »

Galileo: Ο ανταγωνιστής του GPS εκτοξεύεται τον Οκτώβριο


Έπειτα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις και υπερβάσεις του προϋπολογισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση φτάνει στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του Galileo, ενός δορυφορικού συστήματος πλοήγησης που θα ανταγωνιστεί το αμερικανικό GPS και το ρωσικό Glonass. Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κομισιόν, οι πρώτοι δύο δορυφόροι θα.....
εκτοξευτούν τον Οκτώβριο.

Αν δεν υπάρξουν νέες αλλαγές στο χρονοδιάγραμμα, το Galileo θα τεθεί σε εμπορική λειτουργία το 2014, με καθυστέρηση έξι ετών. Σε πρώτη φάση, ο αστερισμός του συστήματος θα περιλαμβάνει 18 δορυφόρους, οι οποίοι τελικά θα αυξηθούν στους 22.

Το Galileo προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το GPS -μεταξύ άλλων, θα επιτρέπει τον προσδιορισμό του γεωγραφικού στίγματος με ακρίβεια ενός μέτρου, από τα 15 μέτρα στο αμερικανικό σύστημα.

Το πρόγραμμα έχει όμως εκτροχιαστεί από άποψη κόστους. Με την κατασκευαστική κοινοπραξία να αμφιβάλλει για τις προοπτικές κερδοφορίας, η ΕΕ αποφάσισε το 2007 να χρηματοδοτήσει το Galileo εξ' ολοκλήρου με δημόσια κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν συνολικά πάνω από 5 δισ. ευρώ, αντί για 1,8 δισ. σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Στην τελική του μορφή, το Galileo θα προσφέρει πέντε επιμέρους υπηρεσίες, οι οποίες θα αποτελούν συμπληρωματική ή εναλλακτική λύση στο GPS και το ρωσικό Glonass.

Πλοήγηση Ανοιχτής Πρόσβασης: διαθέσιμη στο ευρύ κοινό με ακρίβεια στίγματος περίπου 1 μέτρου.

Εμπορική Πλοήγηση: κρυπτογραφημένο σήμα, ακρίβεια της τάξης των μερικών εκατοστών επί πληρωμή.

Πλοήγηση Ασφάλειας Ζωής: Για εφαρμογές στις οποίες η ακρίβεια είναι κρίσιμης σημασίας. Προσφέρει έλεγχο λαθών.

Δημόσια Ελεγχόμενη Πλοήγηση: Κρυπτογραφημένη αδιάλειπτη υπηρεσία για χρήση από κυβερνητικές υπηρεσίες.

Έρευνα και Διάσωση: Αυτόματη λήψη σημάτων κινδύνου.

Τα συμβόλαια για την κατασκευή των πρώτων 14 δορυφόρων, ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν εξασφαλίσει η γερμανική OHB Systems και η βρετανική Surrey Satellite Technology.

Όπως διευκρίνισε τη Δευτέρα ο Ευρωπαίος επίτροπος Βιομηχανίας Αντόνιο Ταγιάνι, οι δορυφόροι θα εκτοξευτούν από το ευρωπαϊκό διαστημικό κέντρο στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας, η οποία βρίσκεται στη Λατινική Αμερική κοντά στον ισημερινό.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάθημα αποφυγής νταλίκας


Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα χρόνο πλήρωνα εγώ . Τώρα ήρθε η σειρά σας Αληταράδες Πολιτικοί



Εδώ και ένα χρόνο τα δέχτηκα όλα , σειρά δική σας να πληρώσετε τώρα.
Δέχτηκα να πάρω λιγότερο μισθό !
Δέχτηκα να παρω μισό το δώρο
χριστουγέννων και του Πάσχα .
Δέχτηκα να μου κόψετε τα επιδόματα μου.
Δέχτηκα τα πάντα .
Και τα δέχτηκα γιατί μου
είπατε ότι



ετσι θα βγούμε

απτη κρίση . Ένα χρόνο και ούτε έναν κλέφτη δε βάλατε φυλακή ! Με τις

κοινοβουλευτικές αλχημεϊες καταφέρατε να αθωώνεσται μεταξύ σας και να

κυκλοφορεί ελευθερος ο κάθε τσουκάτος και ο κάθε τσοχατζόπουλος .

Εμένα μου κόψατε το χαμόγελο , με γεμίσατε προβλήματα και ενοχές

...Κλέψατε και σας τα ξεπληρώνω εγώ . Όχι άλλη κοροϊδία όμως . Τέλος η

κοροϊδία ! Ένα χρόνο μου ζητούσατε να "βάλω πλάτη" ανίκανοι

πολιτικάντηδες . Δε κάνατε ουτε μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση

. Καταστρέψατε τα όνειρα αυτής της χώρας , καταστρέψατε νέους και

γέρους . Εγώ ότι ηταν να πληρώσω το πλήρωσα και με το παραπάνω . Τώρα

ήρθε η δική σας σειρά . Αληταράδες .
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Μη φύγει κανείς, να πάτε κι άλλοι! [βίντεο]

ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Μη φύγει κανείς, να πάτε κι άλλοι! [βίντεο]
Απόψε η χώρα ζει ιστορικές στιγμές. Βιώνει το πρώτο της ξέσπασμα προς μια νέα μεταπολίτευση! Αυτό όμως πρέπει να το περιφρουρήσουμε όλοι μαζί κρατώντας τον αγώνα ζωντανό και διαρκείας! Έλληνες. Μην εγκαταλείπετε το Σύνταγμα, Νεολαίοι και Άνεργοι, η θέση σας είναι εκεί! Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα » »

Το προφίλ του ανθρώπου που ρίχνει τους Έλληνες στην εξαθλίωση για να εκποιήσει την πατρίδα ενώ ο ίδιος απολαμβάνει την χλιδή του αυλικού.

Διαβάστε περισσότερα » »