Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τσεβερνκόφσκι προς Γκρούεφσκι: « Γκρούϊο έλα σε τηλεοπτική μονομαχία να δούμε ποιος έχει δίκιο»


«Για να θίξει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων ο Τσερβενκόφσκι,  τον αποκαλεί με το ελληνικό του επώνυμο: «Γρούιο»

Χαρακτηριστική ήταν  η έκκληση του  ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος των Σκοπίων προς τον πρωθυπουργό των Σκοπίων  με το ελληνικό επώνυμο της οικογένειά του: ‘Γρούιος’,  να αποδεχθεί τηλεοπτική μονομαχία για να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία σχετικά με την πρόταση του Μάθιου Νίμιτς το 2005.


Όπως είναι γνωστό ο Τσερβενκόφσκι σε συνέντευξη στο Κανάλ 5 αποκάλυψε ένα έγγραφο στο οποίο εμφαίνεται  ότι το 2005 υπήρξαν ευνοϊκές για την FYROM προτάσεις του Νίμιτς και στις οποίες η τότε αντιπολίτευση του Γκρούεφσκι τις αρνήθηκε.

Ο φιλοκυβερνητικός τύπος έχει αντιδράσει έντονα για το νέο έγγραφο ισχυριζόμενος ότι δεν είναι πραγματικό αλλά δεν μπορεί να αποδείξει τους ισχυρισμούς αυτούς.

Ο Τσερβενκόφσκι υποστήριξε κατηγορηματικά την ύπαρξη του εγγράφου στην οποία παρουσιάζεται η θέση του ΟΗΕ μέσω του Μάθιου Νίμιτς και ότι δεν είναι προϊόν πλαστογράφησης.

 Ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος πρότεινε  στον πρωθυπουργό για την τηλεοπτική μονομαχία τους να επιλέξει μόνος του το κανάλι της αρεσκείας του…
 
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

15χρονος επινόησε νέα μέθοδο διάγνωσης του καρκίνου

Η νέα μέθοδος αποδείχθηκε φθηνότερη και απλούστερη στην εφαρμογή, από ό,τι οι ήδη γνωστές μέθοδοι διάγνωσης του καρκίνου του παγκρέατος στα πρώιμα στάδια της ανάπτυξης της ... διαδικασίας σχηματισμού του όγκου επινόησε ένας 15χρονος αμερικανός έφηβος.


Ο μαθητής Τζακ Αντράκα (Jack Andraka) από το Μέριλαντ,γράφει η Boston Herald, σχεδίασε ταινίες μέτρησης, παρόμοιες με εκείνες που χρησιμοποιούνται στους μετρητές σακχάρου στο αίμα και έναν απλό αισθητήρα.
Η συσκευή ανιχνεύει την παρουσία της πρωτεΐνης που εκκρίνεται από τα κακοήθη κύτταρα μεσοθηλιώματος και
αδενοκαρκίνωματος του παγκρέατος και των ωοθηκών.


Για να γίνει το τεστ
του μαθητή σε αυτό το είδος καρκίνου (από τις χειρότερες και πιο θανατηφόρες μορφές της νόσου), χρειάζονται είτε λίγο αίμα είτε μικρή ποσότητα ούρων. Οι δοκιμές έδειξαν ότι η ακρίβεια της διαγνωστικής μεθόδου υπερβαίνει το 90%. Επιπλέον η νέα μέθοδος
αποδείχθηκε φθηνότερη και απλούστερη στην εφαρμογή, από ό,τι οι ήδη γνωστές μέθοδοι.

Ο Andraka έλαβε 75.000 δολάρια για τις προσπάθειές του, και έκανε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ Λαβδα Γρεβενα



morena-grevena
Διαβάστε περισσότερα » »

Δείτε που πήγαν τα χρήματα των δύο μνημονίων!

Από σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild με τον τίτλο “Έλληνες τί έχετε κάνει με τα δισεκατομμύριά μας;”, μπορούμε τώρα πια επιτέλους κι εμείς να πληροφορηθούμε επακριβώς που έχουν πάει τα χρήματα που έχουν δοθεί προς την Ελλάδα από τα δύο μνημόνια.

Όπως θα δείτε πιο κάτω, από τα 73 δις ευρώ του πρώτου μνημονίου που δόθηκαν στην Ελλάδα σε έξι δόσεις (θυμάστε τι είχε γίνει ειδικά για την 6η), μόνο 18 δις μπήκαν....
στον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ από τα μέχρι στιγμής 74,7 δις του δευτέρου μνημονίου, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό και ούτε φυσικά πρόκειται να μπει.. Απλά γιατί στο δεύτερο μνημόνιο επικρατεί η αρχή: Τα χρέη τα αναλαμβάνει η τρόϊκα (με νέο δανεισμό εννοείται), ενώ τον κρατικό προϋπολογισμό τον αναλαμβάνουμε μόνοι μας εμείς.

Διαβάστε το άρθρο:

 ε την Ελλάδα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ο φόβος της ολικής απώλειας των δισεκατομμυρίων των οικονομικών ενισχύσεων από την ΕΕ αυξάνεται καθημερινά. Τι έχουν απλούστατα κάνει οι Έλληνες με τόσα πολλά χρήματα που έχουν δανειστεί;


Από την Άνοιξη του 2010 οι ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών, οι τράπεζες και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), έχουν εγκρίνει προς την Ελλάδα δύο πακέτα διάσωσης, με το ποσό των σχεδόν 148 δισ. ευρώ να έχει αντληθεί. Η γερμανική βοήθεια από αυτά τα χρήματα ανέρχεται στα 35 δισ. ευρώ περίπου. Η Bild αποκαλύπτει πού έχουν πάει όλα αυτά τα χρήματα. Γεγονός είναι πως τα πιο λίγα χρήματα έχουν πάει στους απλούς Έλληνες.

Πακέτο Νο1 προς την Ελλάδα (2010 – 2011) Α΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

73 δισ. ευρώ σε έξι δόσεις.

• Η μερίδα του λέοντος – περίπου 55 δισ. ευρώ – πήγαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σε ιδιωτικές τράπεζες και σε ασφαλιστικές εταιρείες για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών.

• Περίπου 18 δισεκατομμύρια ευρώ εισέρευσαν στον κρατικό προϋπολογισμό. Μεταξύ άλλων, πήγαν στους μισθούς: Σχεδόν ένας στους τέσσερις εργαζόμενους είναι δημόσιος υπάλληλος στην Ελλάδα. Ή [άλλο ποσό πήγε] στις συντάξεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι συντάξεις και τα επιδόματα πολυτελείας, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τις ανύπαντρες κόρες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών.

Πακέτο Νο2 προς την Ελλάδα (από 2012) Β΄ ΜΝΗΜΟΝΙΟ:

Μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευθεί 74,7 δισ. Ευρώ

• 30 δισεκατομμύρια πήγαν με τη σειρά τους στις τράπεζες και στους ιδιώτες πιστωτές.

• 5 δισ. ευρώ σε τόκους.

• Με 18 δισεκατομμύρια υποστηρίχθηκαν οι ελληνικές τράπεζες, ενώ άλλα 7 δισεκατομμύρια θα ακολουθήσουν σύντομα τον ίδιο σκοπό.

• Πάνω από 14 δισεκατομμύρια δαπανήθηκαν για την εξόφληση ομολόγων που θα κατατεθούν στην ΕΚΤ.

Με πτώχευση της Ελλάδας (χρεοκοπία), είναι τα χρήματα [μας] που θα χαθούν. Ο κ. Bernd Lucke, καθηγητής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, υπολογίζει η δυνητική ζημιά στη Γερμανία να αγγίζει τουλάχιστον τα 25 δισ. ευρώ.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ

• Οι ιδιώτες πιστωτές (μεταξύ άλλων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών), παραιτούνται των δικαιωμάτων τους για τα επόμενα χρόνια, ούτως ή άλλως, σε περίπου 100 δισ. ευρώ.

• Από το 1981, όπου η Ελλάδα προσχώρησε στην ΕΕ, έλαβε επιδοτήσεις από τα κοινοτικά κονδύλια της ΕΕ, π.χ. για την κατασκευή οδών, τη γεωργία κ.ά., ύψους 100 δισ. ευρώ και πάνω.

ΑΛΛΑ: Τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν για να γίνει η ελληνική οικονομία βιώσιμη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πρώην υπουργός της Ελλάδας, παραδέχτηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στη FAZ (Frankfurter Allgemeine Zeitung), ότι σχεδόν όλα τα χρήματα είχαν πάει στην κατανάλωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το αδιανόητο τελικό συμπέρασμά είναι ότι 380 δισ. ευρώ δόθηκαν για να βοηθήσουμε την Ελλάδα, όπου έχουμε 33.600 ευρώ ανά κάτοικο ή 177 τοις εκατό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας.

Με το «Σχέδιο Μάρσαλ» στη Δυτική Ευρώπη μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, [το ΑΕΠ] ήταν μόλις στο δύο τοις εκατό…»"

Στοιχεία από:  olympia.gr



Διαβάστε περισσότερα » »

Θράκη. Τα κόμματα των Αθηνών ρισκάρουν να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής!

ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Α.ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ) ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ
΄Οπως όλα δείχνουν με τις επιλογές που έκαναν τα κόμματα στις λίστες τους στο νομό Ροδόπης,ενδέχεται για πρώτη φορά να μην εκλεγεί χριστιανός βουλευτής.

Πως μπορεί να γίνει αυτό;

Το ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε επικεφαλής τον Αχμέτ Χατζηοσμάν.Έτσι φαίνεται να είναι σίγουρη η εκλογή από τους δύο νομούς της Θράκης, του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη, και των Αχμέτ Χατζηοσμάν και Ιλχάν Αχμέτ (ΔΗΜΑΡ) στην Ροδόπη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πανελλαδικά πρώτος, τότε βγαίνει και ο Καραγιουσούφ και μένει από έξω ο Ευριπίδης Στυλιανίδης!

Ωραία τα κόμματα των Αθηνών...




onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη 22χρονου για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Συνελήφθη χθες (31-05-2012) το βράδυ στην Καρδιά Κοζάνης 22χρονος ημεδαπός άνδρας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Συγκεκριμένα,  χθες το βράδυ στην Καρδιά Κοζάνης εντοπίστηκε 24χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν μέσα σε ΙΧΕ αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως τσιλιαδόρος του 22χρονου, καθ’ ο χρόνο αυτός είχε εισέλθει σε οικία 45χρονης ημεδαπής προβαίνοντας στην αφαίρεση αντικειμένων, χρηματικής αξίας 300 ευρώ. Στη συνέχεια επειδή η 24χρονη έγινε αντιληπτή από παθόντα, ανέπτυξε ταχύτητα με το ΙΧΕ αυτοκίνητο και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση, ο δε 22χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο πάρκο με τα κλοπιμαία, τα οποία αφού κατασχέθηκαν, στη συνέχεια λόγω του ότι αναγνωρίστηκαν από την παθούσα, της αποδόθηκαν. Κατόπιν ερευνών το ΙΧΕ αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο.
Στη συνέχεια και μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω ημεδαποί σε συνεργασία με άλλους δύο ημεδαπούς (έναν 22χρονο άνδρα και μια 25χρονη γυναίκα) διέπραξαν από κοινού τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2012, οχτώ (8) κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες, στην περιοχή της Πτολεμαΐδας από τις οποίες αφαίρεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και διάφορα είδη, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου  (25.000) ευρώ.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
  • ένα ΙΧΕ αυτοκίνητο
  • ένα κινητό τηλέφωνο και
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Όποιος δεν δηλώνει την περιουσία του, θα τη δημεύουμε"


Για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου και την αντικατάστασή του από σχέδιο ανόρθωσης που θα βασίζεται στην ανάπτυξη και στην δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανσης, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα enikos.gr.

Επίσης ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η πραγματική διαπραγμάτευση στις 6 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί αν ο λαός ολοκληρώσει του βήμα του στις 17 Ιουνίου.

Αυστηρές ποινές σε φοροφυγάδες, αυστηρούς φορολογικούς ελέγχους που θα οδηγούν σε δήμευση της περιουσίας και αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και των κατώτατων συντάξεων προανήγγειλε στην ίδια συνέντευξη. Επιπλέον κατέστησε σαφές πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη» Επίσης ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πρωτογενή πλεονάσματα και βιώσιμο χρέος, ενώ για την ανακήρυξη της ΑΟΖ την χαρακτήρισε δικαίωμα της χώρας μας, όμως η οριοθέτηση θα πρέπει να γίνει μετά από συμφωνία με τις γειτονικές χώρες.

Η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ έναντι των δανειστών θα επικεντρώνεται στον τρόπο και τους όρους για την χρηματοδότηση, οι οποίοι αντί για να εξασφαλίζουν τα χρήματά, το αντίθετο. Επιπλέον δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία πρόταση που θα είναι βιώσημη για τον ελληνικό λαό και συμπλήρωσε πως «δεν μπορούν άλλο να φορολογηθούν τα εισοδήματα, δεν μπορεί να φορολογηθεί η φτώχεια».

Δεν αποτελεί επιλογή μας η επιστροφή στη δραχμή, σημείωσε ο κ. Τσίπρας και υπογράμμισε πωςτΤο τελευταίο στάδιο που υπέγραψε ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς οδηγεί στην δραχμή. «Δεν υπάρχει θεσμική δυνατότητα αποπομπής μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ», είπε

Αναφορικά με το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας τόνισε πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο που θα απαντά στις βασικέ δεσμεύσεις της χώρας μας για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και ένα χρέος που είναι βιώσιμο.

Σκληρή επίθεση σε media, εργολάβους και τράπεζες εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με αντικείμενο την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, λέγοντας «δεν καταλαβαίνουν ότι δεν κάνουν κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Ελλάδα». Επίσης επέκρινε τον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την παρέμβαση προς τον κ. Μπαρόζο.

Ο κ. Τσίπρας επίσης σημείωσε πως δεν έχει πρότυπο το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως «το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είπε και σωστά πράγματα». Εμείς θα κριθούμε για τη σταθερότητα των απόψεών μας». Προφανώς δεν θα λυθούν τα πάντα αν καταγγείλουμε το μνημόνιο, δήλωσε, όμως θα αντιστραφεί η πορεία της χώρας μας από την φτώχεια. Πρόσθεσε επίσης πως «εμείς δεν μπορούμε να πούμε ότι από κόλαση θα κάνουμε παράδεισο τη χώρα από τη μια μέρα στην άλλη γιατί θα παραλάβουμε καμένη γη».

Σε σχετική ερώτηση ζήτησε την επανεξέταση του πλαισίου της Ευρώπης και εκτίμησε πως είναι η μεγάλη ευκαιρία μαζί με τους άλλους λαούς της Ευρώπης να κάνουμε αλλαγές.

Όσον αφορά στην παραμονή της χώρας στο ΝΑΤΟ υπογράμμισε «Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ». Πιο συγκεκριμένα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαφή θέση ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια χώρα που θα είναι πυλώνας ειρήνης και ασφάλειας που κανένας Έλληνας φαντάρος δεν θα είναι στο Αφγανιστάν, ενώ επίσης σημείωσε πως «Δεν θα κινηθούμε με επιπολαιότητα».

Για τα θέματα τις εξωτερικής πολιτικής δήλωσε πως η χώρα οφείλει να έχει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτικήν και ότι δεν μπορεί να επικρατεί η παρωχημένη αντίληψη του Ανήκομεν εις τη Δύση. Ζήτησε ως χώρα να αποκαταστήσουμε σχέσεις με Ρωσία, με τις χώρες Brics (αναδυόμενες οικονομίες όπως Βραζιλία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και η Ελλάδα να έχει παρέμβαση στις εξελίξεις στη Μεσόγειο

Οι αιτίες του προβλήματος μετανάστευσης

Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε ξανά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, δήλωσε ο κ. Τσίπρας για το πρόβλημα της μετανάστευσης και απαίτησε την αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ. Επιπλέον για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως θα πρέπει να διεκδικήσουμε να αλλάξει η θέση της Ευρώπης σε σχέση με την μεταναστευτική πολιτική.

Τί προανήγγειλε για τις τράπεζες

Όσον αφορά στις τράπεζες αναρωτήθηκε «λέμε στους τραπεζίτες δεν έχετε να βάλετε στο χέρι στην τσέπη; Σπίτι σας» και προανήγγειλε κοινές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου στο ελληνικό δημόσιο, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα ανέφερε το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρκα Ομπάμα ο οποίος κρατικοποίησε δυο τράπεζες. Δικαιολόγησε αυτή του την πρόταση λέγοντας πως θα πρέπει η λειτουργία των τραπεζών και τα κέρδη να αποσβέσουν ένα μέρος της ζημία τους δημοσίου και πως το εθνικοποιημένο τραπεζικό σύστημα να βοηθήσουν την αγορά. Επίσης πρότεινε κούρεμα τουλάχιστον 30% των ιδιωτικών χρεών. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρξουν οι ελάχιστες αλλαγές άμεσα αποκατάστασης αδικιών, αναδιανομής από τα κάτω προς τα πάνω, πρώτα σταθεροποίησης της οικονομίας, θετικά φορολογικά κίνητρα.

Νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα

Παράλληλα ζήτησε νέο, εθνικό φορολογικό σύστημα, απλό, δίκαιο και κλιμακωτό και έθεσε ως προϋπόθεση το περιουσιολόγιο μέσω του οποίου θα υποχρεούται ο καθένας να δηλώνει την ακίνητη και κινητή περιουσία του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και είπε πως αν γίνονται ψευδείς δηλώσεις θα δημεύονται οι περιουσίες.

Για την υψηλή φορολόγηση αναρωτήθηκε αν αξίζει τον κόπο να λένε οι εφοπλιστές ότι θα κατεβάσουν τις ελληνικές σημαίες την ώρα που στην πατρίδα μας έχουμε πόλεμο. Σημείωσε επίσης τις 58 φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές.

Σε ερώτηση για τα εθνικά θέματα δήλωσε ότι πρέπει κανείς να πηγαίνει με σχέδιο. Συγκεκριμένα για την ανακήρυξη της ΑΟΖ με σαφήνεια υποστήριξε ότι είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως, πρόσθεσε, ότι η οριοθέτηση δεν γίνεται πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους γείτονες. Τέλος εκτίμησε πως θέλει αναδιοργάνωση συνολικά η εξωτερική μας πολιτική.

Με τη φράση «Θες να τα βγάλεις, θα πληρώσεις για να τα βγάλεις» είπε πως όποιος θέλει να βγάζει τα λεφτά του στο εξωτερικό θα πρέπει να πληρώνει γι’ αυτή την απόφαση.

Για τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου είπε πως διεκδικεί το μέγιστο δυνατό, ακόμα και αυτοδυναμία και εκτίμησε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να πάει σε τρίτες εκλογές, γιατί όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο θα έχει 120 έδρες.

Στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών απάντησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει συνεννόηση με δυνάμεις που είναι πιο κοντά προγραμματικά. Πρόσθεσε πως δεν χαίρεται που το ΚΚΕ πηγαίνει σε ποσοστό 4% στις δημοσκοπήσεις και ότι όποια κυβέρνηση να σχηματιστεί με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν υπουργοί οι κκ Βενιζέλος, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης.

Για την κα Λούκα Κατσέλη είπε ότι εκείνη διαχώρισε τη θέση της στο 2ο Μνημόνιο και την τιμά το γεγονός ότι ήρθε σε συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε προγραμματικές θέσεις και χωρίς ανταλλάγματα. Το γεγονός αυτό το χαρακτήρισε «ηθικό πλεονέκτημα» που πρέπει να αξιολογήσει ο ελληνικός λαός.

Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε πως θα αποκατασταθεί ο κατώτατος μισθός και η σύνταξη που πλήγησαν με το δεύτερο μνημόνιο.

Για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας είπε πως πρώτη προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να κόψει τον ομφάλιο λώρο των προβοκατόρων με την αστυνομία.

Για τα οικονομικοπολιτικά σκάνδαλα δήλωσε: «θα είμαστε αναγκασμένοι να εμπιστευτούμε την ελληνική δικαιοσύνη» και επισήμανε ότι το θέμα της Siemens θα τον αμφισβητήσει. Το καθεστώς τη ατιμωρησίας πρέπει να σταματήσει, κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για την Τράπεζα της Ελλάδος ισχυρίστηκε πως θα πρέπει να ασκεί έλεγχο το ελληνικό δημόσιο και για την διεκδίκηση του αναγκαστικού δανείου από το γερμανικό κράτος είπε ότι στόχος είναι το θέμα αυτό να μην αφεθεί και ότι με τις κατάλληλες διεθνείς συμμαχίες θα μπορέσει το θέμα αυτό να μπει στο τραπέζι.


protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ: νέο αναδρομικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ - Πως θα το αντιληφθείτε....

Πριν καλά-καλά εμφανιστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το περίφημο ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες καλούνται να πληρώσουν ένα νέο «κρυφό» χαράτσι το ύψος του οποίου μπορεί να υπερβαίνει ακόμη και τα 100(!) ευρώ. Υπεύθυνοι αυτή τη φορά είναι οι δήμοι οι οποίοι αναζητούν αναδρομικά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα για μια ολόκληρη 5ετία.
Το αναδρομικό χαράτσι επιβάλλεται σε δόσεις ενώ η πρώτη δόση έχει ήδη αποτυπωθεί στους λογαριασμούς που λαμβάνουν οι πελάτες της ΔΕΗ μέσα στον Μάιο. Μάλιστα, στους λογαριασμούς δεν υπάρχει καμία απολύτως αιτιολόγηση της επιβάρυνσης με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναρωτιέται πως προκύπτει το χαράτσι. Η αιτία, είναι η εξής:

Μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ (το λεγόμενο έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), εισπράττονται τα δημοτικά τέλη αλλά και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ). Συνήθως, στο ΤΑΠ δεν δίνουμε σημασία καθώς το ποσό είναι μικρό. Τώρα όμως, θα μας φανεί και θα μας τσούξει καθώς ζητούν αναδρομικά πέντε ετών.
Πως υπολογίζεται το ΤΑΠ

Το ΤΑΠ υπολογίζεται με βάση τον ακόλουθο μαθηματικό τύπο:

Επιφάνεια ακινήτου x Τιμή Ζώνης x Παλαιότητα Ακινήτου x Συντελεστής ΤΑΠ

Τα αναδρομικά προκύπτουν λόγω των αλλαγών που έγιναν στις τιμές ζώνης. Ως γνωστόν οι τιμές ζώνης (οι περίφημες αντικειμενικές αξίες της εφορίας) έχουν αλλάξει από το 2007. Όμως οι δήμοι δεν προχώρησαν στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης παρά πριν από λίγους μήνες. Ο δήμος Χαλανδρίου για παράδειγμα –ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους που διεκδικεί αυτή τη στιγμή τα αναδρομικά 5ετίας- άλλαξε τις τιμές ζώνης το 2011. Επέβαλε τις τιμές ζώνης που τέθηκαν σε ισχύ από το 2007 ενώ μέχρι τότε (δηλαδή μέχρι το 2011) χρησιμοποιούσε τις τιμές του 2005. Προέκυψε λοιπόν μια σημαντική αύξηση στο ΤΑΠ η οποία όμως καταρχήν δεν έγινε αισθητή. Για παράδειγμα, σε ακίνητο 100 τετραγωνικών στο δήμο Χαλανδρίου, η τιμή ζώνης για τη συγκεκριμένη περιοχή, αναπροσαρμόστηκε από τα 800 ευρώ στα 1500 ευρώ. Αυτή η αλλαγή, αύξησε την επιβάρυνση του ΤΑΠ από τα 4,28 ευρώ ανά δίμηνο, στα 8,02 ευρώ ανά δίμηνο.

Τα αναδρομικά

Τώρα όμως, ο συγκεκριμένος δήμος –και ενδεχομένως αρκετοί ακόμη δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα- ζητούν αναδρομικά αυτό το ποσό από το 2007 μέχρι σήμερα δηλαδή για πέντε ολόκληρα χρόνια. Έτσι, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών σε μια μεσαία περιοχή, προκύπτει αναδρομική επιβάρυνση 100 ευρώ. Ο δήμος Χαλανδρίου στην προκειμένη περίπτωση, θα παρακρατήσει αυτό το ποσό σε τέσσερις διμηνιαίες δόσεις. Η 1η δόση φάνηκε στον λογαριασμό του Μαίου και οι επόμενες στους τρεις διμηνιαίους λογαριασμούς που ακολουθούν.

Μόνο στο δήμο Χαλανδρίου, το χαράτσι θα αποσταλεί σε περίπου 50.000 ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων και γραφείων. Μένει να φανεί ποιοι άλλοι δήμοι έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι των αναδρομικών.

Πως θα το αντιληφθείτε

Για να αντιληφθείτε την επιβάρυνση, θα κοιτάξετε στον πίνακα όπου γίνεται η ανάλυση του λογαριασμού της ΔΕΗ. Εκεί υπολογίζεται το ΤΑΠ. Ακριβώς κάτω από το ποσό που αντιστοιχεί στον διμηνιαίο λογαριασμό, υπάρχει ένα ποσό το οποίο δεν δικαιολογείται. Αυτό είναι η μία από τις δόσεις του αναδρομικού χαρατσιού.

Η δεύτερη απόπειρα

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η είσπραξη αναδρομικού ΤΑΠ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Την πρώτη φορά, η ιστορία δημιουργήθηκε για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που προχώρησαν σε τακτοποίηση των ημιυπαίθριων. Τότε, το υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδόσει εγκύκλιο προκειμένου να ζητήσει από τους δήμους να εισπράξουν αναδρομικά το ΤΑΠ για τα επιπλέον τακτοποιημένα τετραγωνικά. Ο θόρυβος που προκλήθηκε τότε, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω. Αυτή τη φορά, το χαράτσι επιβλήθηκε αναδρομικά και οι λογαριασμοί έχουν ήδη αποσταλεί.



www.fpress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινούν στο Βέρμιο οι εργασίες κατασκευής του μεγαλύτερου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια

Ξεκινούν  σύντομα οι εργασίες κατασκευής και σε τέσσερα περίπου χρόνια θα έχει δημιουργηθεί στο Βέρμιο το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, από την ισπανική εταιρεία Acciona Ενεργειακή. Πρόκειται για αιολικό πάρκο 174 ανεμογεννητριών σε έκταση 120.000 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Βέροιας, Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.Το πάρκο ισχύος 614 MW, ενώ η συνολική επένδυση υπολογίζεται να ανέλθει στα 750 εκατ. ευρώ. Το έργο έλαβε έγκριση από τη ΡΑΕ, εξασφάλισε τις άδειες παραγωγής και προσφάτως τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ
Εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περίπου 300 προσωρινές θέσεις εργασίας, κατά τη φάση κατασκευής του αιολικού πάρκου και 30 μόνιμες θέσεις, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί.
Πρόεδρος και μέλη του δ.σ. έδειχναν ενθουσιασμένοι από την ευόδωση των πολυετών προσπαθειών τους για την ολοκλήρωση των αδειοδοτήσεων και τη σύντομη έναρξη υλοποίησης των έργων από τον προσεχή Ιούλιο ή Αύγουστο.
Να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις ανέμου στο Βέρμιο είναι πάνω από τα όρια και οι επενδύσεις απολύτως βιώσιμες, σε συνδυασμό μάλιστα με την κοντινή απόσταση των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ στην Κοζάνη.
Απασχόληση
Στη διάρκεια των τεσσάρων ετών που θα κατασκευαστούν τα αιολικά πάρκα, θα εργαστούν εκεί περισσότερα από 300 άτομα σε καθημερινή βάση, με τον Συνεταιρισμό Σελίου να έχει τον πρώτο λόγο στην αξιολόγηση του προσωπικού και να δεσμεύει την εταιρεία για αγορές υλικών μόνο από την τοπική αγορά.
Στο τέλος δε της επένδυσης, εκτός του ότι στο Βέρμιο θα έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο των Βαλκανίων, θα μείνουν στην περιοχή και 30 μόνιμες θέσεις εργασίας για τη λειτουργία του. Σημειώνουμε ότι η σύμβαση με τις δύο εταιρείες είναι 25ετής.
Ένα ακόμη κέρδος από την επένδυση θα έχει ο δήμος Βέροιας, μέσω του 3% επί των ακαθάριστων εσόδων του αιολικού πάρκου που θα οδηγείται αυτομάτως στα ταμεία του. Με βάση τα στοιχεία, υπολογίζεται ότι τα χρήματα αυτά θα είναι περίπου 500.000 ευρώ ετησίως, που θα μεταφράζονται σε ανταποδοτικά έργα του δήμου Βέροιας.
 Τουριστική αξιοποίηση
Στα θετικά των επενδύσεων πρόκειται να καθαριστεί το οδικό δίκτυο σε β΄ κατηγορίας και να ανοιχτούν νέοι δρόμοι. Ενώ μετά το τέλος των εργασιών, το Βέρμιο θα είναι και ένας τουριστικός προορισμός.

Πηγή:neaenergia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

9 και 10 Ιουλίου το μεγάλο συνέδριο για την ενέργεια στην Πτολεμαϊδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στις 9 και 10 Ιουλίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεγάλο συνέδριο στην Πτολεμαϊδα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και για τις δυνατότητες παραγωγής βιομάζας και βιοαερίου. Σε αυτό αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι μεγάλων γερμανικών εταιρειών.
 Στόχος του συνεδρίου – που διοργανώνει το δίκτυο ενεργειακών ∆ήµων Ελλάδας είναι η δημιουργία ενός αντίστοιχου δικτύο σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης. Στο συνέδριο αυτό αναμένεται να βρίσκεται και ο ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί οι Ινδιάνοι είχαν μακριά μαλλιά;

Γνώσεις που μένουν κρυφές για προφανείς λόγους. Πληροφορίες που παραμένουν μυστικές από την εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ.
Ο δυτικός πολιτισμός έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ που θα έχουν τα μαλλιά τους, ανήκει στη σφαίρα των προσωπικών προτιμήσεων, ότι το μήκος των μαλλιών έχει να κάνει με τη μόδα ή την άνεση. Αν πάμε όμως πίσω, στην εποχή του πολέμου στο Βιετνάμ, θα δούμε μια ολότελα διαφορετική εικόνα να αναδύεται, που παρέμεινε προσεκτικά κρυμμένη από το κοινό για δεκαετίες.

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90, η Σάλυ (όνομα αλλαγμένο για προστασία), παντρεύτηκε έναν διακεκριμένο ψυχολόγο που εργαζόταν σε Νοσοκομείο βετεράνων του πολέμου του Βιετνάμ, που υπέφεραν από μετατραυματικό στρες μάχης.

Η Σάλυ διηγείται: «Θυμάμαι καθαρά ένα απόγευμα όταν επέστρεψε σπίτι ο άντρας μου, κρατώντας στα χέρια του έναν ογκώδη επαγγελματικό φάκελο. Μέσα του βρίσκονταν εκατοντάδες σελίδες από κάποια μελέτη που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση. Ο άντρας μου είχε σοκαριστεί από το περιεχόμενο. Αυτά που διάβασε σ’ εκείνη τη μελέτη, άλλαξαν την μετέπειτα ζωή του. Από τη μέρα εκείνη ο συντηρητικός, μέσης ηλικίας άντρας μου, άφησε τα μαλλιά του και τα γένια του να μεγαλώσουν και δεν τα έκοψε ποτέ ξανά κοντά. Επιπλέον, το ιατρικό κέντρο που δούλευε του επέτρεψε να το κάνει, και ακόμα, ορισμένοι άλλοι πολύ συντηρητικοί άντρες από το προσωπικό ακολούθησαν το παράδειγμά του. Διάβασα τη μελέτη και έμαθα το γιατί.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ένας τομέας του υπουργείου Αμύνης είχε στείλει μυστικά ειδικούς απεσταλμένους σε Αμερικανικό Καταυλισμό Ινδιάνων να ερευνήσουν και να ψάξουν για ταλαντούχους ανιχνευτές, σκληροτράχηλους νεαρούς άντρες που ήταν εκπαιδευμένοι στο να κινούνται σε άγρια εδάφη χωρίς να τους παίρνει είδηση ο εχθρός. Αναζητούσαν ιχνηλάτες με σχεδόν υπερφυσικές, εξωπραγματικές ικανότητες. Πριν να τους προσεγγίσουν, εκείνοι οι εκλεκτοί άντρες παρακολουθούνταν στενά για την τεχνική τους και τον τρόπο που είχαν να επιβιώνουν.

Όταν βρήκαν τελικά εκείνο που έψαχναν, οι άντρες των ειδικών δυνάμεων, με όμορφα λόγια δελέασαν τους νεαρούς Ινδιάνους και τους έπεισαν να στρατολογηθούν στον Αμερικανικό στρατό. Μόλις κατετάγησαν, συνέβη κάτι εκπληκτικό. Όποιο ταλέντο και ικανότητα και αν διέθεταν προηγουμένως, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, και ο ένας νεοσύλλεκτος μετά τον άλλο δεν κατάφεραν να επιδείξουν όσα είχαν δείξει να γνωρίζουν στον καταυλισμό τους.
Μετά από τις σημαντικές αποτυχίες των νεοσύλλεκτων, η κυβέρνηση διεξήγαγε δαπανηρότατα τεστ για να ανακαλύψει την αιτία, και αυτά που βρήκε περιγράφονταν στη μελέτη.

Όταν οι Ινδιάνοι ερωτήθηκαν για τους λόγους της αποτυχίας τους, ο πιο μεγάλος στην ηλικία νεοσύλλεκτος απάντησε με επιμονή ότι όταν τους έκοψαν τα μακριά τους μαλλιά, δεν μπορούσαν πλέον να ‘νιώθουν’ τον εχθρό, δεν είχαν πια πρόσβαση στην 6η αίσθηση, η διαίσθησή τους δεν ήταν πια αξιόπιστη, δεν μπορούσαν να ‘διαβάσουν’ τα λεπτοφυή, αδιόρατα σήματα και δεν είχαν πλέον πρόσβαση στις λεπτοφυείς εξωαισθητήριες πληροφορίες.

Έτσι, το ινστιτούτο που διεξήγαγε τις δοκιμές, στρατολόγησε και άλλους Ινδιάνους ιχνηλάτες, αυτή τη φορά επιτρέποντάς τους να κρατήσουν τα μαλλιά τους μακριά και τους υπέβαλε σε διάφορες δοκιμασίες. Μετά έστειλαν τους άντρες ανά ζεύγη, έχοντας και οι δυο από το ζεύγος περάσει τα τεστ με την ίδια βαθμολογία. Άφησαν τον ένα να κρατήσει τα μαλλιά του μακριά, ενώ τον άλλο κούρεψαν στρατιωτικά. Μετά τους υπέβαλαν ξανά σε διάφορες δοκιμασίες.
Οι άντρες με τα κουρεμένα μαλλιά αποτύγχαναν συνεχώς στα ίδια τεστ που προηγουμένως είχαν περάσει με επιτυχία.

Ένα τυπικό τεστ:
Ο νεοσύλλεκτος κοιμάται στο δάσος. Ένας οπλισμένος ‘εχθρός’ τον πλησιάζει. Ο με μακριά μαλλιά άντραςνξυπνάει με μια ισχυρή αίσθηση κινδύνου και φεύγει μακριά πριν ο εχθρός έρθει πολύ κοντά του, προτού καν ακουστεί κάποιος ήχος από τον ‘εχθρό’ που πλησιάζει.

Σε μια άλλη εκδοχή του ίδιου τεστ, ο ίδιος άντρας νιώθει κάτι να τον πλησιάζει και διαισθάνεται ότι ο εχθρός θα του επιτεθεί με το σώμα του. Ακολουθεί την 6η αίσθησή του και μένει ακίνητος προσποιούμενος τον κοιμισμένο, αιφνιδιαστικά αρπάζει τον επιτιθέμενο και τον ‘σκοτώνει’ καθώς εκείνος προσπαθεί να τον στραγγαλίσει.

Αυτός ο ίδιος άντρας που πέρασε με επιτυχία τα τεστ, στη συνέχεια κουρεύτηκε στρατιωτικά και συνεχώς αποτύγχανε σε όσα τεστ είχε περάσει. Έτσι, το έγγραφο συνιστούσε όλοι οι Ινδιάνοι ιχνηλάτες/ανιχνευτές να εξαιρούνται από το στρατιωτικό κούρεμα. Αντίθετα, ήταν επιβεβλημένο οι ιχνηλάτες να διατηρούν μακριά μαλλιά.

Σχόλιο
Το σώμα των θηλαστικών εξελίσσεται επί πολλά εκατομμύρια χρόνια. Οι ικανότητες επιβίωσης ανθρώπων και ζώων πολλές φορές μοιάζουν εξωπραγματικές, ενώ η επιστήμη συνεχώς ανακαλύπτει νέες εκπληκτικές ικανότητες. Κάθε μέρος του σώματος επιτελεί ένα πολύ λεπτό έργο για την επιβίωση και την ευζωία του σώματος.

Τα μαλλιά αποτελούν επέκταση του νευρικού συστήματος, μπορούν να ειδωθούν ως αισθητήρια νεύρα της εξωτερικής πλευράς, ένα είδος υψηλά εξελιγμένου ‘αισθητήρα’ ή ‘κεραίας’ που διαβιβάζει τεράστιες ποσότητες σημαντικών πληροφοριών στον εγκέφαλο.
Όχι μόνο τα μαλλιά, αλλά και το τριχωτό του προσώπου παρέχει στον εγκέφαλο μια οδική αρτηρία πληροφοριών και επίσης εκπέμπει προς το περιβάλλον την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του εγκεφάλου. Αυτό το έχουν δει οι επιστήμονες στις φωτογραφίες Κίρλιαν, όταν ένα άτομο φωτογραφίζεται με μακριά μαλλιά και μετά κουρεμένο.

Όταν τα μαλλιά είναι κοντά, οι λήψεις και οι εκπομπές από και προς το περιβάλλον εμποδίζονται πολύ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ‘μούδιασμα’.
Το κόψιμο των μαλλιών συμβάλλει στην έλλειψη επίγνωσης που έχει ο κόσμος για την καταστροφή του περιβάλλοντος στα τοπικά οικοσυστήματα. Συμβάλλει ακόμα στην έλλειψη ευαισθησίας στις κάθε είδους σχέσεις. Συμβάλλει στην σεξουαλική απογοήτευση.

Συμπέρασμα
Αναζητώντας λύσεις για τη δυστυχία που υπάρχει στον κόσμο, ίσως είναι η ώρα να αναλογιστούμε ότι πολλές από τις βασικές υποθέσεις μας για την πραγματικότητα είναι λανθασμένες. Ίσως ένα μεγάλο κομμάτι της λύσης να κρύβεται στο πρόσωπο που κοιτάμε κάθε μέρα στον καθρέφτη μας.
Η ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά στην Βίβλο εμπεριέχει πολλές κωδικοποιημένες αλήθειες. Όταν η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του Σαμψών, ο κάποτε αήττητος Σαμψών ηττήθηκε.

Ας αναλογιστείτε ότι εκτός από τους Ινδιάνους της Αμερικής, όλοι οι αρχαίοι λαοί διατηρούσαν μακριά μαλλιά. Αυτό δεν έχει να κάνει με την μη ύπαρξη 'ψαλιδιών' γιατί έχουν βρεθεί και τέτοια στις ανασκαφές.

Μετάφραση: Αγγελική Νατσούλη

angelsmell
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος αρθροπλαστικών ισχίου;

Το τέλος των αρθροπλαστικών ισχίου υπόσχεται μια νέα μέθοδος που βασίζεται στα βλαστικά κύτταρα

Μια τεχνική με χρήση βλαστικών κυττάρων πολεμά την οστεονέκρωση


Σαουθάμπτον

Οι αρθροπλαστικές ισχίου ίσως αποτελέσουν παρελθόν για κάποιους ασθενείς μετά την ανάπτυξη μιας νέας μεθόδου η οποία βασίζεται στα βλαστικά κύτταρα και «πολεμά» ένα σοβαρό πρόβλημα των οστών που οδηγεί σε αρθρίτιδα.

Γιατροί από το Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον λαμβάνουν βλαστικά κύτταρα από τον μυελό των οστών ασθενών που χρειάζονται επέμβαση αρθροπλαστικής ισχίου εξαιτίας οστεονέκρωσης, μιας κατάστασης κατά την οποία η έλλειψη σωστής τροφοδοσίας των οστών με αίμα οδηγεί σε βλάβες και τελικώς σε σοβαρή αρθρίτιδα.

Τα κύτταρα αυτά «αναμειγνύονται» με θραύσματα οστού άλλου ασθενούς ο οποίος έχει ήδη υποβληθεί σε αρθροπλαστική ισχίου. Το «μείγμα» χρησιμοποιείται ώστε να γεμίσουν οι χειρουργοί την οπή που δημιουργείται αφού αφαιρεθεί από την άρθρωση ο νεκρός, κατεστραμμένος ιστός.

Η τεχνική αναπτύχθηκε από τον Νταγκ Ντάνλοπ, χειρουργό- ορθοπαιδικό στο Γενικό Νοσοκομείο ου Σαουθάμπτον και τον καθηγητή Ρίτσαρντ Ορεφο, ειδικό στις μυοσκελετικές παθήσεις στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

Πολύ καλή απόκριση στη διαδικασία

Οπως εξήγησε ο δρ Ντάνλοπ «παρότι η συγκεκριμένη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ορισμένοι ασθενείς οι οποίοι υποβλήθηκαν στη διαδικασία είχαν πολύ καλή απόκριση. Εάν τελικώς έχουμε τα αποτελέσματα που πιστεύουμε, οι ασθενείς με το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε αρθροπλαστικές».

Ο καθηγητής Ορεφο συμπλήρωσε ότι τα βλαστικά κύτταρα που χρησιμοποιούνται στέλνουν χημικά σήματα στα αιμοφόρα αγγεία. «Ελπίζουμε ότι με αυτήν την τακτική ο οργανισμός θα συνεχίσει να δημιουργεί νέα αιμοφόρα αγγεία στο ισχίο τα οποία θα παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να μην νεκρώνεται το οστό».

Η οστεονέκρωση είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο «χτυπά» κυρίως στις ηλικίες 30-50 ετών. Αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες εμφάνισης αρθρίτιδας και, όταν δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική θεραπεία. Ωστόσο κάποιοι ασθενείς είναι απαραίτητο τελικώς να υποβληθούν σε επέμβαση.



 Γιαννακοχωρίτης
Διαβάστε περισσότερα » »

Νεκρή αρκούδα βρέθηκε στη Φλώρινα Πυροβολήθηκε από κυνηγετικό όπλο

Μία αρκούδα ηλικίας 20 ετών και βάρους 200 κιλών, εντόπισαν νεκρή και ακρωτηριασμένη ορειβάτες-περιπατητές στη δασική περιοχή Σκοπιά του νομού Φλώρινας και ειδοποίησαν την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του «Αρκτούρου».

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, η πραγματική ημερομηνία θανάτωσης του ζώου δεν είναι γνωστή, αλλά από τη νεκροψία προκύπτει ότι το πτώμα είναι περίπου 8 ημερών.

«Η αιτία θανάτωσης, είναι ο πυροβολισμός από κυνηγετικό όπλο στην κοιλιακή χώρα και το αριστερό πλευρό του ζώου. Μετά το θάνατό της, η αρκούδα υπέστη ακρωτηριασμό στα δύο μπροστινά άκρα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζώο σκοτώθηκε από πρόθεση και τα δύο του πόδια αποτέλεσαν το τρόπαιο της αποκρουστικής πράξης», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του «Αρκτούρου».

Η περιβαλλοντική οργάνωση καταγγέλλει το περιστατικό ως παράνομη πράξη, καθώς -όπως αναφέρει- ο φόνος αρκούδας απαγορεύεται από τη διεθνή, αλλά και την εθνική νομοθεσία ήδη από το 1969 και ακόμη ως «πράξη αποτρόπαια» που προσβάλλει την έννοια της ζωής.


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη – σοκ για τα CDS: “Ναι, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε στον εισαγγελέα τα στοιχεία της εταιρείας που αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου”!


Είναι πραγματικά πρωτοφανής η είδηση που βγήκε από την συνάντηση Καμμένου – Προβόπουλου! Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος όχι μόνο αποδέχτηκε το υπαρκτό της υπόθεσης αλλά αποκάλυψε ότι ο ίδιος έδωσε εντολή ώστε η ΤτΕ να ενημερώσει τον εισαγγελέα Κορέα για το ποιός αγόρασε το περιβόητο ασφάλιστρο κινδύνου!

Μιλάμε για μία υπόθεση που έχει έλθει 4 φορές στο κοινοβούλιο αλλά οι κύριοι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος παρίσταναν ότι “δεν υπήρχε θέμα”!

Ο ίδιος ο τ. πρωθυπουργός υποστήριξε πως “Δεν γνώριζε τι είναι CDS”!

Ενώ σύμφωνα πάντα με τον κύριο Προβόπουλο, η ΤτΕ όχι μόνο γνώριζε τι είναι CDS αλλά κατέθεσε και τα στοιχεία στον εισαγγελέα!

Εδώ λοιπόν τεκμηριώνονται οι βαρύτατες ευθύνες των κκ Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, διότι είναι αδύνατον όπως έχουμε γράψει δεκάδες φορές στο παρελθόν, κρατική τράπεζα όπως το ΤΤ να έκανε τέτοια ενέργεια χωρίς να έχει προηγηθεί η άδεια από τους πολιτικούς της προϊσταμένους!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δίκιο είχε και ο εισαγγελέας Πεπόνης που όταν κατήγγειλε τις πιέσεις για να κλείσει την υπόθεση, κάποιοι τον έλεγαν “φαντασιόπληκτο”.

Συνδυάστε τώρα τα ονόματα στο ημερολόγιο του Άκη που “θα έκλειναν πακέτο και τις δύο υποθέσεις” για να έχετε πλήρη εικόνα.

Ας δούμε τώρα ποιός θα τολμήσει να αποκρύψει τα στοιχεία.

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κ. Πάνος Καμμένος.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας και τα στελέχη του στρατηγικού σχεδιασμού του Κινήματος.

Μετά την συνάντηση ο κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Αντιπροσωπεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων συναντηθήκαμε με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τα στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος. Προέκυψαν πολύ σοβαρά θέματα.

Πρώτον, καταρρίφθηκε πλήρως η τρομολαγνεία του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου ότι δήθεν υπάρχει μηχανισμός που μπορεί να ωθήσει την Ελλάδα έξω από το ευρώ ή στη δραχμή. Είναι απόλυτα ψευδές, όπως μας διαβεβαίωσε ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος, ότι μπορεί χωρίς τη θέληση της χώρας να εξέλθει του μηχανισμού του ευρώ η Ελλάδα.

Δεύτερον, επιβεβαιώθηκε πλήρως ότι αντισυμβαλλόμενος για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είναι το ελληνικό δημόσιο και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να έχει καμία αντίρρηση για το θέμα της διεκδικήσεως τους. Άρα το υπουργείο Οικονομικών ως  το αρμόδιο υπουργείο που χειρίζεται την υπόθεση, έχει τη δυνατότητα ως αντισυμβαλλόμενος να απαιτήσει και να διεκδικήσει Γερμανικές αποζημιώσεις.

Τρίτον, είναι σαφές ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δίνει στα πολιτικά κόμματα και στον Ελληνικό λαό την έκθεση της Black Rock για την κατάσταση των τραπεζών, το μετοχολόγιο και τις δανειακές συμβάσεις του EFSF τελικές και υπογεγραμμένες. Όμως μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο, αρνείτο ακόμη και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο να καταθέσει τις εκθέσεις προκειμένου να μην γνωρίζουν τα κόμματα και ο ελληνικός λαός τι ακριβώς συμβαίνει και να παίζουν τα παιχνίδια της τρομολαγνείας απέναντι στον Έλληνα πολίτη.

Τέταρτον, ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο κ. Προβόπουλος, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία μας και εμένα προσωπικά, ότι για τη σχετική δικογραφία για τα CDS  που εμπλέκεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Τράπεζα της Ελλάδος με δική του εντολή κατέθεσε στον εισαγγελέα κ. Κορέα, τους αντισυμβαλλόμενους που αγόρασαν τα CDS, υπόθεση που εμπλέκει τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού. Μπορεί δηλαδή πλέον η υπόθεση να μην μπει στο αρχείο, όπως ζητούσε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ως διαμεσολαβών, αλλά να διερευνηθεί το ποιοι κέρδισαν και ποιοι πόνταραν για την πτώχευση της χώρας.

Είναι σημαντικό λοιπόν να δούμε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μπορεί πλέον με δικαστική συνδρομή να αποκαλύψει εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μέχρι το τέλος θα αποκαλύπτουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ο Ελληνικός λαός, ο Έλληνας πολίτης δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτε».

http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πότε αναμένεται σεισμός στην Ελλάδα;


italy
Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΤΣΙΑΠΑ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ!
 Ο ανεξάρτητος ερευνητής Ηλίας Τσιάπας και εν συνεχεία ο Σπύρος Χαραλαμπόπουλος εδώ και πολλά χρόνια κάνουν μεθοδική δουλειά σε ένα τομέα-ταμπού για την επιστήμη της σεισμολογίας: Την πρόγνωση σεισμών.
Η θεωρία του Ηλία Τσιάπα είχε επαληθευτεί στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Και να που επαληθεύτηκε με δραματικό τρόπο και στο φονικό σεισμό της Ιταλίας, ενώ υπάρχει πρόγνωση και για νέο σεισμό στην Ελλάδα στις 4 Ιουνίου, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία. 
Πιο συγκεκριμένα, ο χθεσινός σεισμός στην Ιταλία εκδηλώθηκε σε συνέχεια από τα ίδια συστατικά που προκάλεσαν το σεισμό αυτόν 2012-04-11 22:55:11.018.29 N 102.74 W 20 6.7 R MICHOACAN, MEXICO. Ο συγκεκριμένος σεισμός είναι αφετηρία (σύμφωνα με τη θεωρία Τσιάπα) για την πρόγνωση σεισμικής ή ηφαιστειακής δραστηριότητας σε  Ιταλία και Ελλάδα.
eo sab
Η πρόγνωση για το συγκεκριμένο σεισμό είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ηλία Τσιάπα (http://www.tsiapas.gr/forumgr/viewtopic.php?t=59&;f=14&sid=cbde3e75be79d11dd379ff1db5e5b0fa) από τις 4 Μαΐου και στις 26 Μαΐου δημοσιεύθηκε και στην Ελεύθερη Ωρα. Επομένως, ήταν αναμενόμενος και όχι απρόσμενος όπως δηλώνουν κάποιοι σεισμολόγοι.
Όσον αφορά τον επόμενο αναμενόμενο σεισμό για τις 4 Ιουνίου  2012-04-11 07:15:48.028.70 N 113.12 W 10 7.0 R GULF OF CALIFORNIA, υπήρξε ενδεικτική διέλευση στη βόρεια Αφρική σε αναμενόμενο χρόνο, οπότε σήμερα τα συστατικά θα βρίσκονται κάτω από τα ηφαίστεια της Σικελίας όπου κατά πάσα πιθανότητα θα προκαλέσουν έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη τριών αλλοδαπών για κλοπή στo Μηλοχώρι Πτολεμαΐδας

Συνελήφθησαν χθες (30-05-2012) το πρωί στο Μηλοχώρι Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, 17,29 και 34 χρονών, για κλοπή.
Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες αφαίρεσαν από αγροτική κατοικία στο Μηλοχώρι, αντικείμενα και τρόφιμα, συνολικής αξίας τριακοσίων πενήντα ευρώ (350 €).  Ειδικότερα αφαίρεσαν μία φιάλη υγραερίου, μία συσκευή πετρογκάζ και διάφορα τρόφιμα. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας αφού αναζήτησαν τους αλλοδαπούς, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν σε εγκαταλελειμμένη κατοικία στο Μηλοχώρι.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία ταυτοποιήθηκαν  και αποδόθηκαν στον παθόντα.
O 17χρονος και ο 34χρονος βρίσκονταν παράνομα στη χώρα έχοντας εισέλθει πεζοί στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »