Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής  Ένωσης  Δυτικής  Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 18 Οκτωβρίου 2011 αναφορικά με τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1.  Ζητούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες  και οι κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Στη πλαίσιο αυτό η Δυτική Μακεδονία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για παράδειγμα με την  Κρήτη  τη στιγμή που ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες με θερμοκρασίες συχνά πολύ χαμηλές και κάτω του μηδενός.
  2. Τονίζουμε ότι μία νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει αφάνταστα τα νοικοκυριά και να οδηγήσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, χιλιάδες πολίτες σε εξαθλίωση.
  3. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί το κόστος θέρμανσης τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στα δημοτικά και δημόσια κτίρια με αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση των εσόδων της αυτοδιοίκησης.
  4. Απαιτούμε να ληφθεί επιτέλους υπόψη στις αποφάσεις του Υπουργείου ότι στην περιφέρεια  με τoν υψηλότερο δείκτη ανεργίας της χώρας, μια επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος θέρμανσης θα οδηγήσει στην εξαθλίωση μια σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
1.      Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2.      Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
3.      Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο
4.      Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
5.      Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή
6.      Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1.    Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
2.    Πολιτικά κόμματα
3.    ΚΕΔΕ
4.    ΜΜΕ

Κοζάνη 24/10/2011
Αρ. Πρωτ. :  33
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ δες όμως το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ γράφει το αντίθετο.‏


ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ

Στο 0,35 σε αυτό το βίντεο λέει στους Καμπουράκη-Οικονομέα ότι εκείνος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ δες όμως το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ του το 2008 γράφει το αντίθετο.


Πάγκαλος-«Δεν έχω 7.500 να πληρώσω το χαράτσι»




Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών και ευρωβουλευτών για τη χρήση του 2008.

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών έχουν ως εξής:

ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
Εισόδημα: 640.632,2 ευρώ
Ακίνητα: Διαθέτει 38 περιουσιακά στοιχεία, εκ των οποίων στην Αθήνα το 100% τριών διαμερισμάτων (80, 85 και 86 τ.μ.), το 50% δύο διαμερισμάτων το ένα με οικόπεδο (120,71 και 120 τ.μ.), 5 διαμερίσματα και μία οικία στην Χαλκίδααγόρασε από κοινού με σύζυγο διαμέρισμα 122,25 τ.μ. έναντι 90.992,68 ευρώ, 11 αγροτεμάχια (6 στην Κέα έκτασης 13.015 τ.μ., 4 στην Ελευσίνα 18.264 τ.μ. και 1 στην Χαλκίδα έκτασης 8.119 τ.μ.), 8 οικόπεδα (4 στην Αττική και 4 στην Εύβοια), 3 βοσκοτόπους στην Εύβοια έκτασης 113.500 τ.μ. και 3 γραφεία στην Αθήνα
Καταθέσεις: 17.693,86 ευρώ
Μέσα: Παραχώρησε ένα ΙΧ στον αδελφό του
ΣΥΖΥΓΟΣ
Εισόδημα: 206.538,07 ευρώ
Ακίνητα: 5 οικόπεδα στα Καλύβια, 5 διαμερίσματα στην Αττική, 2 γραφεία στην Αττική, 2 πάρκινγκ στα Καλύβια, αγόρασε ένα αγροτεμάχιο στην Κέα 9.021 τ.μ. και από κοινού με σύζυγο ένα διαμέρισμα 122,25 τ.μ., πούλησε 1 αγροτεμάχιο στην Ελευσίνα 19.625 τ.μ. έναντι 490.616,19 ευρώ, 1 διαμέρισμα στα Καλύβια έναντι 150.000 ευρώ και ένα πάρκινγκ
Καταθέσεις: 15.168,49 ευρώ
Μετοχές: 4.860,843 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, πούλησε 4.060 μετοχές και 2.753 μερίδια αξίας 153.459,5 ευρώ
Συμμετοχές: Μεταβίβασε το μερίδιο σε τεχνική εταιρεία
Μέσα: 1 ΙΧ 2.429 κ.ε.
                                                                                                                                                                            
www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4595128


Διαβάστε περισσότερα » »

Προς κάθε... ενδιαφερόμενο: Δικάζεται ο τ. πρόεδρος της Αργεντινής...

Ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρουά, ο φυγομάχος πολιτικός που κυριολεκτικά το έσκασε, εγκαταλείποντας αναίσχυντα το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο (!) όταν χρεοκόπησε η χώρα του το 2001, καλείται 10 ολόκληρα χρόνια μετά να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό του για τις τεράστιες ευθύνες του και τις πράξεις του, με την κατηγορία της διαφθοράς, σε μεγάλη δίκη που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Νοεμβρίου και στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν 300 μάρτυρες!
Η κυβέρνηση του Ντε Λα Ρουά, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 1999 μέχρι την κρίση του 2001, κατηγορείται από τον Μάριο Ποντακουάρτο, υψηλόβαθμο υπάλληλο του κοινοβουλίου, ότι κατέβαλε 5 εκατομμύρια σε δωροδοκίες, με σκοπό να εγκριθεί από την Γερουσία η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας το 2000. Για την ίδια υπόθεση έχουν κατηγορηθεί ο πρώην υπουργός Εργασίας Αλμπέρτο Φλαμαρίκε, πέντε πρώην γερουσιαστές και ένας υπάλληλος της Γερουσίας.


Η μεταρρύθμιση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία ακυρώθηκε το 2004, ήταν ένας από τους όρους που είχε θέσει το ΔΝΤ στην Αργεντινή για την αποδέσμευση ενός δανείου. Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος έχει διαψεύσει ότι η κυβέρνησή του δωροδόκησε για να τροποποιηθεί ο νόμος και υποστηρίζει ότι είναι θύμα πολιτικών και δικαστικών διώξεων.


Επιχειρώντας μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα, υπενθυμίζουμε ότι η βαθιά ύφεση έπληξε την Αργεντινή το χρονικό διάστημα 1998-1999 και η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το 2001-2002, ουσιαστικά ήταν το φυσικό επακόλουθο της ύφεσης. Η ύφεση το 1999 βρισκόταν στο ύψος του -4%, η οποία κατέληξε σε στασιμότητα το 2000, παρά τα τεράστια δάνεια εκ μέρους του ΔΝΤ και των ιδιωτικών τραπεζών.


Η ανεργία αυξήθηκε δραματικά και οι πολίτες πραγματοποιούσαν μαζικές διαδηλώσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν το 2001 σε ένα σημαντικό και δυναμικό παράγοντα της πολιτικής.


Λόγω της ανεργίας, η όποια μάστιζε τη χώρα, παρατηρήθηκαν διάφορα φαινόμενα. Σημειώθηκε μεγάλη αύξηση στην «άτυπη» οικονομία, δηλαδή λειτουργούσαν μικρές επιχειρήσεις, χωρίς νόμιμες άδειες και φορολογικές δηλώσεις. Ένα τέτοιο παράδειγμα, μεταξύ άλλων, ήταν οι Cartoneros, οι οποίοι μάζευαν ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτικά και χαρτοκιβώτια, από τα σκουπίδια και στη συνέχεια τα πουλούσαν.


Επίσης, έκαναν την εμφάνισή τους τα «χρεωστικά ομόλογα», με τη χρήση των οποίων, οι εργαζόμενοι στους δήμους και οι δημόσιοι υπάλληλοι «πληρώνονταν» μέχρι και το 50% του μισθού τους. Αυτά τα ομόλογα είχαν τη μορφή χαρτονομίσματος, γίνονταν αποδεκτά από πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά η αξία τους υπολογιζόταν χαμηλότερα από το αναγραφόμενο ποσόν.


Δημιουργήθηκαν και «ανταλλακτήρια τροφίμων», μέσω των οποίων προωθούνταν ανταλλαγές τροφίμων και υπηρεσιών. Για παράδειγμα, τομάτες ανταλλάσσονταν με αυγά, κρέας και λαχανικά. Αυτό το φαινόμενο εξελίχθηκε μαζικά το 2001, με αποτέλεσμα η κάθε γειτονιά να έχει το δικό της «ανταλλακτήριο τροφίμων» και να εκδοθεί νόμισμα από την εκπροσώπηση των ανταλλακτηρίων, το οποίο χρησιμοποιούνταν ακόμα και για την αγορά ακινήτων.


Λόγω όλων αυτών των συνθηκών και της αποτελμάτωσης της οικονομίας, απαιτήθηκε από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού η υποτίμηση του νομίσματος. Η απαίτηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, καθώς φοβήθηκε την περαιτέρω μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, αλλά και τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.
Τότε, η κυβέρνηση επέλεξε να συνδεθεί το επίσημο νόμισμα της Αργεντινής με μια συγχώνευση νομισμάτων, η οποία αποτελούνταν κατά 50% από ευρώ και κατά 50% από δολάρια. Με αυτό τον τρόπο, η οικονομία εμφάνισε μικρούς ρυθμούς ανάπτυξης, όμως η εμφάνιση της παγκόσμιας ύφεσης, η οποία προκλήθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αμερική στις 11-9-2001, επιβεβαίωσε την άρνηση των οικονομολόγων σε αυτή την τεχνική. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν οι επενδυτές την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις αγορές.


Η κυβέρνηση της Αργεντινής, το Νοέμβριο του 2001, ανακοίνωσε ότι δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ σε σχέση με τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Από την πλευρά του, το ΔΝΤ αρνήθηκε να δώσει το δάνειο ύψους 1.25 δισ. δολαρίων, το οποίο είχε προγραμματιστεί. Αυτή η είδηση «έσκασε» σαν βόμβα για τις παγκόσμιες χρηματαγορές, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν κεφάλαια από τη χώρα με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός το οποίο προκάλεσε τεράστια κρίση σε όλο το τραπεζικό σύστημα.


Η κυβέρνηση για να αποφύγει την ολοκληρωτική καταστροφή εισήγαγε αμέσως μια νομοθετική διάταξη, η οποία επέτρεπε ανάληψη μέχρι 250 πέσος από τους τραπεζικούς λογαριασμούς την εβδομάδα. Η ενέργεια αυτή, αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την ανταλλαγή πέσος με δολάρια, επειδή το τραπεζικό σύστημα δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει.


Αυτή η ενέργεια επιδείνωσε τη κατάσταση τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό. Οι πολίτες εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί μια γενική απεργία στις 13 Δεκεμβρίου, η οποία κατέληξε σε μαζικές και βίαιες διαδηλώσεις στις 19 και 20 Δεκεμβρίου, χάνοντας τη ζωή τους συνολικά 28 άνθρωποι. Την επόμενη μέρα, στις 21 Δεκεμβρίου, ο Φερνάντο Ντε Λα Ρουά παραιτήθηκε, εγκαταλείποντας το προεδρικό μέγαρο με ελικόπτερο, καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος τον είχε περικυκλώσει!
Σήμερα, 10 ολόκληρα χρόνια μετά, ο βασικός υπαίτιος της καταστροφής καλείται να λογοδοτήσει απέναντι στον λαό που έφερε στο χείλος του γκρεμού. Όπως είναι φυσικό, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη διεθνή κοινότητα.
Ευελπιστούμε η είδηση αυτή να χτυπήσει ένα "συνειδησιακό καμπανάκι" κινδύνου και ευθύνης προς κάθε... ενδιαφερόμενο ηγέτη απανταχού της γης, που αποφασίζει για τη μοίρα ενός λαού...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΣΕ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΡΥΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Στρατιωτικες δυναμεις κατοχης στην χωρα μας εδω και 2 τουλαχιστον βδομαδες....
Πριν δύο εβδομάδες, είχαμε την πρώτη πληροφορία, ότι στην Ηγουμενίτσα έχει αποβιβαστεί ένα ξένο στρατιωτικό-αστυνομικό σώμα! Από τότε, επικοινωνήσαμε με διάφορες πηγές και προσπαθήσαμε να διασταυρώσουμε την είδηση αλλά μάταια!

Ουδείς γνώριζε ή ήξερε κάτι για το θέμα, λες και ήρθαν στην Ελλάδα τα … χελιδόνια και όχι μια ξένη δύναμη.


Οι φήμες έδιναν και έπαιρναν ενώ από ανεξάρτητες πηγές είχαμε επιβεβαιώσει την άφιξη της ξένης δύναμης. Το ζήτημα ήταν ότι αυτή η δύναμη ήταν κυριολεκτικά … άφαντη!!!


Φαίνεται όμως, ότι η Κυβέρνηση είναι εντελώς εκτεθειμένη, μιας και σήμερα αποκαλύπτουμε ότι η δύναμη αυτή που όλοι αναζητούσαμε που βρίσκεται, εγκαταστάθηκε την εβδομάδα που πέρασε, εντός του παροπλισμένου στρατοπέδου της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα!


Πρόκειται για 300 άτομα που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των AegeanTimes.gr , ανήκουν στην Στρατοχωροφυλακή!


Το περίεργο είναι, ότι κατά την έρευνά μας, ενώ αρχικά ουδείς γνώριζε τίποτε, ξαφνικά, όταν μάθαμε την μονάδα, άρχισαν να μιλάνε για μια μικρή μονάδα που ήρθε εδώ για να …
πάει στο Κόσσοβο!!!


Το ποιο περίεργο όμως είναι, ότι σύμφωνα με μαρτυρίες αλλά και ντοκουμέντα που έχουμε στη διάθεσή μας, πρόκειται για μια … ασυνήθιστη μονάδα! Κανείς τους δεν φέρει διακριτικά, ούτε καν στολή του σώματος στο οποίο υπηρετεί! Αντίθετα, φοράνε πολιτικά ρούχα, κουστούμια , είναι όλοι τους κοντοκουρεμένοι και άπαντες φέρουν από ένα μικρό σακίδιο!


Η μετάβασή τους στις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ, δεν έγινε με κάποιο συμβατικό επιχειρησιακό τρόπο αλλά πήγαν εκεί σε μικρά τμήματα, λες και ήθελαν να προφυλαχτούν από τα βλέμματα του κόσμου!


Ένα άλλο περίεργο είναι, ότι ενώ πρόκειται (υποτίθεται) για μια Ευρωπαϊκή Δύναμη που απλά σταθμεύει για λίγο στη χώρα μας, με προορισμό το Κόσσοβο, η παραμονή τους διαρκεί εβδομάδες !


Το πλέον εκπληκτικότερο όλων όμως, είναι η επιλογή του τόπου που διαμένουν!


Η 110 ΠΜ, μετά τον πρόσφατο «Στρατιωτικό Καλλικράτη» στις δυνάμεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας, αποτελεί μια εγκαταλελειμμένη μονάδα. Ολόκληρη ή δύναμή της έχει μεταφερθεί αλλού (κυρίως στο Βόλο).


Απορίας άξιον λοιπόν είναι, τι ακριβώς κάνουν σε ένα στρατόπεδο παροπλισμένο 300 αστυνομικοί «ειδικών δυνάμεων», λες και ήρθαν εδώ για διακοπές!!!


Σύμφωνα λοιπόν με αξιωματούχους των Βρυξελλών, με τους οποίους ήρθαμε σε επαφη, όλη η Ευρώπη –πλην των Ελλήνων- γνωρίζει, ότι πρόκειται για μια άρτια εκπαιδευμένη μονάδα , που αποστολή έχει, την αποτροπή μαζικών κινημάτων και προστασία Υψηλών Προσώπων (VIP). «Στην 110ΠΜ στη Λάρισα, βρίσκονται μόνο ένα μικρό τμήμα από αυτούς, Τσέχους κυρίως», μας είπε και μείναμε άναυδοι!


«Έφτασαν εδώ με σκοπό την προστασία σε πρώτη φάση, Ευρωπαίων Αξιωματούχων από τις οργισμένες αντιδράσεις του πλήθους και κατά δεύτερο λόγο, την επιτήρηση μεγάλων ευρωπαϊκών εταιριών που πιθανότατα να αποτελέσουν στόχο του εξεγερμένου πλήθους»!


Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά στελέχη της ομάδας αυτής, έχουν εκπαιδευτεί στην καταστολή κινημάτων αντιφρονούντων σε Εθνικούς Στρατούς! Κοινώς, έχουν υψηλότατη εκπαίδευση, στην όποια , έχουν μάθει να «πνίγουν» Πραξικοπήματα εν τη γεννέσι τους!!!


Όπως και να έχει πάντως, η μυστικότητα στην έλευσή τους αλλά κυρίως ο τόπος στον οποίο διαμένουν, αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για το κύρος και την ανεξαρτησία της χώρα μας, και εκθέτει διεθνώς ην Κυβέρνηση, η οποία δεν εξήγησε στο λαό τον σκοπό της ύπαρξης μιας τέτοιας ξένης στρατιωτικής δύναμης. Επιπρόσθετα, αμαυρώνει το κύρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε μια στιγμή που άπαντες έχουν στρέψει τα βλέμματα τους στον Ελληνικό Στρατό!


Και πάνω απ όλα, αν ήταν έστω και κατ ελάχιστο αλήθεια, ότι έχουμε μια Αστυνομική Ευρωπαϊκή Δύναμη, τι δουλειά έχει σε ένα τεράστιο στρατόπεδο του Στρατού; Σε μια στρατιωτική μονάδα που πρόσφατα εγκαταλείφτηκε; Και αν ήταν για να πάει στο Κόσοβο, πόσο καιρό θα παραμένει στην Ελλάδα;


Πάντως στο θέμα, θα επανέλθουμε πολύ σύντομα, με νέα στοιχεία, διότι η κατάσταση στην Ελλάδα, με την «σιωπή των αμνών» πρέπει να τελειώνει άμεσα, πριν υπάρξουν συνέπειες στην ίδια την Δημοκρατία μας. Αν μετά από τη σημερινή μας αποκάλυψη δεν δοθεί πειστική απάντηση, νομίζουμε ότι θα υπάρξουν δραματικές πολιτικές εξελίξεις.


Προς το παρόν, ο λόγος τώρα αναμφισβήτητα ανήκει στον Υπουργό Άμυνας και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό !
Διαβάστε περισσότερα » »

Oι ΗΠΑ χτύπησαν την Τουρκία με σεισμό 7.3 ρίχτερ

Ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας ανέφερε στο Κρεμλίνο σήμερα, πώς οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στη Τουρκία, για λόγους πού έχουν σχέση με την μαζική εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στο βόρειο Ιράκ, χρησιμοποιώντας το λεγόμενο Σεισμικό Οπλο. Σύμφωνα με την αναφορά , ρωσικά επιστημονικά όργανα που είναι εγκατεστημενα μέσα και γύρω από την Μαύρη Θάλσσα, ανιχνευσαν της....

τελευταίες 36 ώρες ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας της ιονόσφαιρας, πού κορυφώθηκε δύο ώρες πρίν ο σεισμος χτυπήσει την ανατολική Τουρκία. Η αυξηση της θερμοκρασίας της ιονοσφαιρας είναι σήμα κατατεθέν οτι ειχε ενεργοποιηθεί το γνωστό σύστημα ΗΑΑRP , υπερόπλο μαγνητικού παλμού ,με εδρα τις εγκαταστάσεις στην Αλάσκα , πού προκαλεί ισχυρούς σεισμούς. Το εν λόγω χτύπημα είχε σκοπό να διαταράξει σοβαρά η και να αναστείλει την εξέλιξη των μαζικών πολεμικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού εναντίων των Κούρδων στο Β. Ιράκ, καθώς αυτές βάζουν σε κινδυνο τις ισοροπίες και επιλογες των ΗΠΑ στην περιοχή . Οι ΗΠΑ επίσης φοβούνται για μια γενικευμένη σύραξη στην περιοχή μετα και από τις κατηγορίες των τούρκων οτι η αυξηση της δύναμης των Κούρδων οφείλεται κυρίως από την υποστηριξη του Ισραήλ πρός αυτούς.
Οι ρώσοι αναλυτες θεωρούν οτι το master plan των ΗΠΑ είναι ο διαμελισμός μιας σειρας κρατων και η επαναφορά τους στην πριν από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κατάσταση . Ηδη, τα τελευταία 25 χρόνια διαμελισαν στα "εξ ων συνετέθησαν" την Σοβιετική Ενωση, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν. το Ιράκ και τώρα την Λιβυη. Ακολουθούν Τουρκία, Συρία, Ιράν, και κατόπιν Σαουδική Αραβία
Σημειώνεται ότι υπερθέρμανση της ιονόσφαιρας παρατηρήθηκε και πρίν από τον καταστροφικό σεισμό της Ιαπωνίας.
Οσον αφορά την τεχνολογία και εξελιξη του υπερόπλου πρόκλησης σεισμικών καταστροφών εχει ιστορία δεκαετιών και πρωτοχρησιμοποιήθηκε απο τους Σοβιετικούς κατα τής Περσίας τού Σάχη, προκαλώντας σεισμό ( με υπόγεια έκρηξη ατομικής βόμβας και οδηγώντας το ωστικό κύμα στή Περσία) μεγέθους 7,4 ρίχτερ, τον Σεπτέμβριο του 1978. Οι αμερικανοί απάντησαν τον Απρίλιο του 1979 με τα νέα τους σεισμικά όπλα, προκαλώντας σεισμική δόνηση 7,2 ρίχτερ στην Γιουγκοσλαβία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έκαναν λάθος στα στοιχεία και διέλυσαν την χώρα, μας λέει τώρα η Μέρκελ !!!

Θα τρελλαθούμε με αυτούς που μπλέξαμε.Αν είναι αληθινή η φράση που είπε η Αγκελα Μέρκελ στη Σύνοδο του Λαϊκού κόμματος, ότι δηλαδή η συμφωνία της 21ης Ιουλίου ήταν λάθος διότι ελήφθη με βάση λανθασμένα στοιχεία, τότε έχουμε να κάνουμε με μείζον πολιτικό θέμα.

Δηλαδή τι έγινε και υπεγράφη εκείνη η συμφωνία; Κάποιοι έδωσαν στους Ευρωπαίους διαφορετικά στοιχεία απ’ ότι ίσχυαν; Μα καλά, η τρόικα δεν κάνει κουμάντο τόσους μήνες; Με βάση τις εκθέσεις των τεχνοκρατών δεν ελήφθησαν αποφάσεις για κούρεμα 21% καθώς όλοι έβλεπαν το καλοκαίρι ότι μόνο αυτή η λύση θα έδινε ανάσα στην Ελλάδα;


Εντάξει, το έχουμε αποδεχθεί, η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί και να κυβερνήσει εν τέλει. Ομως, είναι αυτές κουβέντες να λέγονται από την καγκελάριο που ορίζει τις ζωές μας;
Έκαναν λάθος, διέλυσαν τη χώρα, κι έρχονται τρεις μήνες μετά για να μας  πουν ότι δεν ισχύουν όλα αυτά και πρέπει να πάμε σε μεγαλύτερο haircut;

Τι ισχύει άραγε; Ότι είναι ανίκανοι οι Ευρωπαίοι και η τρόικα να
κάνουν έστω και μια σωστή πρόβλεψη; Διότι από πέρυσι, όλο έξω πέφτουν στις προβλέψεις τους.
Και γιατί να πιστέψουμε ότι ένα κούρεμα 40%,50%,60%, θα έχει θετικές
επιπτώσεις για την Ελλάδα; Ειδικά όταν δεν μειώνει και αντίστοιχα το χρέος και σε λίγα χρόνια θα είμαστε ξανά στην ίδια
αφετηρία;


Μάλλον λοιπόν η ανίκανη ελληνική κυβέρνηση έχει και την ευρωπαϊκή ηγεσία που της αξίζει. Εξίσου ανίκανη δηλαδή.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας Αυστραλός γνήσιος Φιλέλληνας

Αν ένας Αυστραλός πολιτικός δικαιούται τον τίτλο του "φιλέλληνα", αυτός σίγουρα είναι ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας. "Θα μιλώ για την ελληνικότητα και κανείς δε θα με φιμώσει"
Υπήρξε αρχηγός του Εργατικού κόμματος επί 17 χρόνια και πρωθυπουργός της πολιτείας του επί εννέα χρόνια. Οι Έλληνες θα τον θυμούνται για την σθεναρή του υποστήριξη προς τα εθνικά μας θέματα: Κυπριακό, Σκοπιανό, αλλά και για τη στήριξη που προσέφερε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Και όχι μόνο με λόγια, αλλά και με έργα. Ο κ. Ρανν, τρίτος μακροβιότερος πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, βοήθησε στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, του ελληνικού πολιτισμού και στα χρόνια της πρωθυπουργίας υπήρξε οπαδός του αιτήματος για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Τιμήθηκε από την ομογένεια για την προσφορά του.
Ο Μάικλ Ντέιβιντ Ρανν έχει ρίζες από την Αγγλία. Πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια στις εργατικές συνοικίες του Λονδίνου, όπου βοηθούσε τον ηλεκτρολόγο πατέρα του. Τη δεκαετία του '60 η οικογένειά του μετανάστευσε στη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια, το 1977, ο 24χρονος τότε Μάικ επέλεξε να εγκατασταθεί στη Νότια Αυστραλία.
Αναμίχθηκε σε οικολογικά κινήματα, υπήρξε ενεργό μέλος της Greenpeace και εξελίχθηκε σε ηγετικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος ενός άλλου εργατικού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, επίσης καταξιωμένου Φιλέλληνα, του Ντον Ντάσταν.
Θήτευσε κοντά του και το 1985 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, ενώ, αφού πέρασε από διάφορα πόστα, το 2002 εξελέγη πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας.
Σε μία χώρα, όπως η Αυστραλία, που συνυπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί είναι φυσικό ένας πολιτικός να αναζητήσει την ισορροπία μεταξύ διαφορετικών εθνών, κάτι το οποίο, όμως, δεν έκανε ο Μάικ Ραν. Όσο αφορά τα εθνικά μας θέματα, δεν έκρυβε τα λόγια του και σε αντιδράσεις κάποιων είπε: "Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω".
Διαβάστε περισσότερα » »

Την Τετάρτη οι οριστικές αποφάσεις για την Ελλάδα

Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή τους συνέντευξη Τύπου από τις Βρυξέλλες, θέλησαν να δώσουν την εικόνα πως οι διαφορές τους σιγά σιγά γεφυρώνονται. Αισιοδοξία για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης. Συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί (Vids)
"Την Τετάρτη θα πρέπει να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα καθησυχάσει τις αγορές", τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε από την πλευρά του ότι "υπάρχει απόλυτη αποφασιστικότητα ώστε να βρούμε βιώσιμη λύση".
Σημείωσε δε πως υπάρχει κοινή θέληση, υπήρξε πρόοδος για τα θέματα της Ελλάδας και παρέπεμψε για περισσότερα στην Σύνοδο της Τετάρτης.
"Γαλλία και Γερμανία έχουμε συνείδηση της κοινής ευθύνης μας για να υπάρξει συμφωνία που θα εκτονώσει την χρηματοοικονομική κρίση", πρόσθεσε ο κ. Σαρκοζί, ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό άλλα και παγκόσμιο.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος δε ότι θα υπάρξει συμφωνία έως την Τετάρτη, τονίζοντας ότι ζητούμενο είναι η συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα να είναι σε εθελοντική βάση. Γερμανικές τραπεζικές πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι οι τραπεζίτες συμφωνούν σε εθελοντικό κούρεμα έως και 40%, αλλά οι πολιτικές πιέσεις αφορούν σε μεγαλύτερο ποσοστό, της τάξεως του 50%.

 
Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ, ανέφερε πως "σήμερα δεν θα παρθούν αποφάσεις, αλλά προετοιμάσαμε το πεδίο", ενώ τόνισε πως έχει ήδη αποφασιστεί κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών και πρόσθεσε πως υπάρχει μία κοινή γραμμή που στοχεύει – μεταξύ άλλων – στη διεύρυνση του EFSF και στην ανάπτυξη νέου προγράμματος για την Ελλάδα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγών στις ευρωπαϊκές συνθήκες και μίλησε για αναθεωρήσεις των πολιτικών γραμμών σε κάθε χώρα, ενώ προσέθεσε δε ότι τα προβλήματα της υπερχρέωσης είναι αυτά που πρέπει να επιλυθούν.
"Το ευρώ είναι το μέλλον μας, το χρειαζόμαστε και θα το υποστηρίξουμε", τόνισε μεταξύ άλλων, προσθέτοντας ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Για ανάπτυξη μίλησαν Ρομπέι και Μπαρόζο
Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν σήμερα στις Βρυξέλλες να μελετήσουν ενδεχόμενες πάντως "μη-εκτεταμένες" μεταρρυθμίσεις της Συνθήκης της ΕΕ, "με στόχους να βελτιωθεί η λειτουργία της ευρωζώνης και να ενισχυθεί στα όριά της η δημοσιονομική πειθαρχία", τόνισε ο πρόεδρος της Ε.Ε. Χέρμαν βαν Ρομπέι, που θα συντάξει σύντομα έκθεση στο θέμα αυτό.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ε.Ε. ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικές οι οικονομικές προκλήσεις και πολύ σημαντική η ενίσχυση της ανάπτυξης, με καλύτερο εργαλείο την ενιαία, κοινή αγορά. Όπως τόνισε, "αποφασίσαμε πιο άμεσες δράσεις στον τομέα της ανάπτυξης".
Για ανάγκη στήριξης της ανάπτυξης μίλησε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος σημείωσε και την ταυτόχρονη ανάγκη διατήρηση των θέσεων εργασίας.
Συνάντηση Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί
Στόχος του προγράμματος που μελετάται για την Ελλάδα είναι να μειωθεί η συμμετοχή των κρατών μελών, και να γίνει όσο το δυνατόν πιο γενναία η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
Το θέμα συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Νικολά Σαρκοζί. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρόντες ήταν οι Χ. Βαν Ρομπέι, Μ. Μπαρόζο και ο Ευ. Βενιζέλος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο ΣτΕ η πρώτη προσφυγή για το έκτακτο ειδικό τέλος

Από το σωματείο "Έλληνες Φορολογούμενοι" και την Ανώνυμη Εταιρεία "Eurocapital" κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η πρώτη προσφυγή κατά του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Οπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους η επιβολή του νέου τέλους -ουσιαστικά ένας νέος φόρος- αντίκειται σε μία πλειάδα διατάξεων του Συντάγματος, αλλά και σε διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ). Η
επιβολή του νέου φόρου είναι αντισυνταγματική (αντίθετη στα άρθρα 1 και 26 του Συντάγματος), αλλά και αντίθετη στη νομολογία (παλαιότερες αποφάσεις) του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, υποστηρίζουν.


 Διότι -όπως εξηγούν- η είσπραξη του επίμαχου φόρου ανατίθεται στη ΔΕΗ (υπολογισμός και είσπραξη τέλους ακινήτων, βεβαίωση παράβασης για μη πληρωμή και επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε ιδιώτες), ενώ αυτό μπορεί να γίνει μόνο από όργανα της εκτελεστικής εξουσίας. Επιπλέον, κατά την άποψή τους, η άσκηση της δημόσιας εξουσίας από ιδιώτες, όπως είναι η ΔΕΗ στην προκειμένη περίπτωση, "νοθεύει και τη γενική αρχή του δημοκρατικού μας πολιτεύματος".
Στην προσφυγή επισημαίνουν ακόμη, ότι παραβιάζεται η αρχή της νομιμότητας του φόρου (άρθρο 78 του Συντάγματος), καθώς η χρήση της μεθόδου υπολογισμού που ακολουθεί η ΔΕΗ, συνιστά σιωπηρή αλλά ξεκάθαρη εξουσιοδότηση προς νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (δηλαδή την ΔΕΗ) να καθορίσει το αντικείμενο του φόρου, το οποίο παρέλειψε να προσδιορίσει με επάρκεια ο ίδιος ο νόμος.

Κατά συνέπεια -αναφέρεται στην προσφυγή- το ειδικό τέλος ακινήτου αποτελεί φόρο περιουσίας, κατά το άρθρο 78 παράγραφος 1 του Συντάγματος, όπως άλλωστε ρητώς αποδέχεται και η αιτιολογική έκθεση του σχετικού τότε νομοσχεδίου και σήμερα νόμου 4021/2011.


Μεταξύ άλλων, παραβιάζεται η αρχή της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε φορολογούμενου πολίτη (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), καθώς η φορολογική υποχρέωση πρέπει να είναι ανάλογη της φοροδοτικής ικανότητας του κάθε πολίτη. Κι αυτό διότι "επιβάλει αδιακρίτως τον ίδιο φόρο (τέλος ακινήτων) σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων (δομημένων επιφανειών), με μόνα κριτήρια την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, χωρίς να συνυπολογίσει και το πραγματικό ετήσιο εισόδημα του καθενός ιδιοκτήτη ακινήτου, το οποίο κατά κοινή πείρα είναι ουσιωδώς διαφορετικό".

 Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες στο ΣτΕ, "το γεγονός ότι δύο φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ένα ακίνητο της ίδιας αντικειμενικής αξίας και παλαιότητας με το ίδιο εμβαδόν τετραγωνικών μέτρων δεν σημαίνει, άνευ ετέρου, ότι έχουν και την ίδια οικονομική δυνατότητα να καταβάλλουν και τον ίδιο ετήσιο φόρο, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι το ακίνητο δεν τους αποφέρει εισόδημα".

Επιπλέον, κατά τους προσφεύγοντες, παραβιάζεται και η αρχή της απαγόρευσης της διπλής φορολογίας, ενώ με την επιβολή του νέου τέλους επέρχεται και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος, καθώς υποβαθμίζει τον φορολογούμενο ιδιοκτήτη, ακόμη και τον άνεργο και τον οικονομικά ασθενέστερο, σε αντικείμενο επίτευξης "εκτάκτων" δημοσιονομικών στόχων για τη μείωση ελλειμμάτων, η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε άτομα που αδυνατούν να καταβάλλουν τον φόρο τους οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση και θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την επιβίωσή τους, καθώς και επειδή ασκεί ένα είδος ψυχολογικής βίας και απειλής σε οικονομικά ασθενέστερα άτομα, τέτοια που δεν συνάδει με τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Συντάγματός μας και τις δημοκρατικές παραδόσεις της χώρας μας.

Παράνομη χαρακτηρίζεται και η υπουργική απόφαση για τον πρόσθετο λόγο ότι αυθαίρετα η Πολιτεία με νομοθετική ρύθμιση ακυρώνει μονομερώς τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου που έχουν υπογραφεί οι καταναλωτές με τη ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτροδότησης.

Ακόμη, σύμφωνα με το σωματείο παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ, η οποία προστατεύει την ιδιοκτησία, αλλά επιπρόσθετα υπογραμμίζεται ότι "το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία αποτελεί ένα από τα θεμελιώδη και απαράγραπτα δικαιώματα του ανθρώπου και προστατεύεται και από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου".


 Οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν ότι το τέλος προσβάλλει τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της ιδιοκτησίας, καθώς "η ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής του φόρου από κάποιον ιδιοκτήτη οδηγεί σε de facto δήμευση και στέρηση της ατομικής ιδιοκτησίας του γιατί τον οδηγεί στον εξαναγκασμό πώλησης ή αξιοποίησης ιδιοκτησίας παρά τη θέληση του ιδιοκτήτη". Δηλαδή, η επιβολή του νέου τέλους "εμποδίζει τον ιδιοκτήτη από το να ασκεί το συνταγματικό δικαίωμα του για ιδιοκτησία, όπως αυτός θέλει".
Διαβάστε περισσότερα » »

Το χαβά τους οι Τούρκοι ... 4 τουρκικά ερευνητικά σκάφη ανενόχλητα στην ΑΟΖ Κύπρου...

ImageΣηκώνει πάλι την ένταση των προκλήσεων η Άγκυρα στην Κύπρο με την αποστολή νέων ερευνητικών σκαφών εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Τρία ερευνητικά σκάφη βρίσκονται παράνομα τώρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τα δύο πολύ κοντά στην Κύπρο. 
Τα δύο τουρκικά σκάφη το ένα με νορβηγική σημαία και το άλλο των νήσων Φερόε βρίσκονται 90 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ακάμα, στις περιοχές που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή το Piri-Reis βρίσκεται στην περιοχή του οικοπέδου "9" και κάνει έρευνες.
Ένα τέταρτο ερευνητικό σκάφος θα διεξάγει δισδιάστατες και τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές γύρω από την Κύπρο αποκάλυψε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ σε ομιλία του σε συνέδριο της του ΑΚΡ στην Καισαρεία. 
Όλα τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη συνοδεύονται από τουρκικά πολεμικά.

Διευκρίνισε ακόμη ότι από την Αττάλεια και για μήκος 1.100 χλμ θα γίνουν τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες. Το πλοίο, είπε, θα μείνει περίπου 40 ημέρες.

«Αυτοί που λένε ότι είναι μόνο το Piri-Reis, κάνουν λάθος. Το Piri-Reis έχει κάνει μέχρι σήμερα δισδιάστατες έρευνες σε περίπου 2.100 τ.χλμ. Στη συνέχεια θα κάνει έρευνες σε μιαν περιοχή που θα φτάσει τα 4.000 τ.χλμ. Δεν μείναμε φυσικά μόνο σε αυτά. Την ίδια στιγμή εμείς σε συνεργασία με μια άλλη διεθνή εταιρεία για 40 ημέρες κάναμε έρευνες στη Μεσόγειο. Αυτό δεν το δημοσιοποιήσαμε. Γιατί αμέσως θα υπήρχαν κάποιοι που θα προσπαθούσαν να έρθουν σε επαφή με αυτή την εταιρεία και αυτή (η εταιρεία) ολοκλήρωσε τις δισδιάστατες έρευνες», είπε.

Αυτή τη στιγμή στη Μεσόγειο, συνέχισε ο Τούρκος υπουργός, συμπεριλαμβανόμενου και του πλοίου που αρχίζει έρευνες τη Δευτέρα, τρία συνολικά πλοία έχουν αρχίσει σεισμικές έρευνες.

Ένα μέρος των ερευνών έχει ολοκληρωθεί, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «θα είναι μια γρήγορη διαδικασία και αύριο [Δευτέρα] θα δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες».

Εκτός από την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, κατέληξε ο Τούρκος υπουργός, στη βάση της «συμφωνίας» που υπέγραψαν με τα κατεχόμενα θα συνεχίσουν τις έρευνες στον βορρά και τον νότο, και επιπλέον θα συνεχιστούν οι εργασίες και στα δυτικά της Κύπρου.

Η συνεχιζόμενη παράνομη δραστηριότητα της Τουρκίας, δεν έχει καμία απάντηση από ελληνικής πλευράς ως εγγυήτριας δύναμης, ενώ η Κύπρος έχει προβεί σε διπλωματικά διαβήματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας

Σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας, καθώς στο κόκκινο βρίσκονται τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στον Οικισμό της ΔΕΗ και στους Αναργύρους Φλώρινας.

Ιδιαίτερα ο Οικισμός της ΔΕΗ και των Αναργύρων πνίγηκαν στην τέφρα και τη σκόνη που εκπέμπουν οι γειτονικοί σε αυτούς λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ, καθώς τόσο την Πέμπτη όσο και χθες Παρασκευή οι σταθμοί μέτρησης της ρύπανσης είχαν καθηλωθεί στο ανώτατο όριο ρύπανσης, έδειχναν δηλαδή 10/10 σε μια κλίμακα μέτρησης της ρύπανσης από το 0 έως 10, πράγμα που αποτυπωνόταν με βαθύ κόκκινο χρώμα και στο σχετικό χάρτη στην ηλεκτρονική σελίδα του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕ.ΠΕ.) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στο πορτοκαλί, σημείο δηλαδή συναγερμού ήταν την Πέμπτη οι δείκτες ρύπανσης στους οικισμούς της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου, αλλά και στην πόλη της Φλώρινας.
Το σκηνικό διαφοροποιήθηκε ελάχιστα χθες, καθώς βαθύ κόκκινο εξακολουθούσαν να δείχνουν και χθες οι δείκτες μέτρησης της ρύπανσης στο σταθμό στον Οικισμό της ΔΕΗ και στους Αναργύρους δείχνοντας 10/10, ενώ στο πορτοκαλί προστέθηκαν χθες και η πόλη της Πτολεμαΐδας όπου ο δείκτης της ρύπανσης έδειχνε 6/10 καθώς και η Ποντοκώμη (4/10), αλλά υποχώρησε από το πορτοκαλί στο πράσινο στη Φλώρινα καθώς έπεσε στα 3/10.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον διευθυντή του ΚΕ.ΠΕ. Σταμάτη Ζώρα, οφείλεται στη λειτουργία των σταθμών ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα και στην άπνοια που επικρατεί στην περιοχή.
Σημείωσε μάλιστα ότι σημειώθηκε πολύ μεγάλη υπέρβαση ρύπων, καθώς το βράδυ της Πέμπτης Οικισμό της ΔΕΗ και στους Αναργύρους η εκπομπή ρύπων ξεπέρασε τα 200 μg/m3 την ώρα που η μέγιστη επιτρεπόμενη τιμή ανέρχεται στα 50 μg/m3, ενώ χθες το πρωί στον Οικισμό της ΔΕΗ ανήλθε στα 191 μg/m3, στους Αναργύρους στα 93 μg/m3 και στο Αμύνταιο στα 100 μg/m3.
Ο κ. Ζώρας ανέφερε ότι ευτυχώς αρχίζει ήδη να υποχωρεί το φαινόμενο της ρύπανσης με την αναμενόμενη αλλαγή του καιρού, σημείωσε ωστόσο ότι δυστυχώς δεν λειτουργεί ο σταθμός μέτρησης στο Μαυροδένδρι και ότι κάποιος πρέπει να ενδιαφερθεί για την αποκατάστασή του, ώστε να ξεκολλήσει ο καθηλωμένος δείκτης και να αποτυπώνεται η περιβαλλοντική επιβάρυνση ή μη του συγκεκριμένου οικισμού.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ευρωπαίοι παίρνουν τα ηνία της διακυβέρνησης της Ελλάδας ! Τι προβλέπει το σχέδιο 'ΗΓΕΜΩΝ"

Αναπόφευκτο είναι πλέον ένα μεγάλο "κούρεμα " του Ελληνικού χρέους σε ποσοστό 60% τουλάχιστον , ώστε να καταστεί βιώσιμο κ εξυπηρετήσιμο. Ωστόσο όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από δημοσιογραφικές πληροφορίες και ρεπορτάζ οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα αναλάβουν ουσιαστικά χρέη κυβέρνησης με την παρούσα κυβέρνηση να περιορίζεται σε ρόλο γλάστρας. Συγκεκριμένα το σχέδιο "ΗΓΕΜΩΝ" προβλέπει



α) ο τεχνοκράτης κ.Ράιχενμπαχ και οι συνεργάτες του θα δημιουργήσουν μια 'σκιώδη " κυβέρνηση σε όλα τα υπουργεία κ κρίσιμους τομείς της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης ,όπως π.χ. το γενικό λογιστήριο του κράτους. Πίσω από τη φαινόμενη ηγεσία ,δηλ υπουργούς κλπ θα υπάρχει ο αντίστοιχος επίτροπος-επόπτης , αλλά και εσωτερικός ελεγκτής ώστε να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι αποφάσεις κ προχωρά η μεταρρύθμιση του Ελληνικού κράτους όπως ορίζουν οι αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και θα ληφθούν στην πορεία για περιορισμό δημοσίων υπαλλήλων , άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων κλπ. Μάλιστα οι επόπτες της ομάδας Ράιχενμπαχ θα χουν δικαίωμα απολύσεων και προσλήψεων καθώς και επιβολής ποινών...β) Περιουσία του Ελληνικού κράτους αξίας περίπου 125 δις ευρώ θα περάσει στα χέρια μιας εταιρείας που θα δημιουργηθεί από τους εταίρους μας ώστε με ταχύτατες διαδικασίες να πουληθεί σε τρίτους χωρίς να υπολογίζει κανένα πολιτικό κόστος. Οι Ευρωπαίοι έχουν πειστεί ότι οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση είναι αδύνατο να προχωρήσει τις αλλαγές που επιθυμούν καθώς δεν μπορεί να αντέξει το πολιτικό κόστος της σύγκρουσης με την κοινωνία.

Με όλο αυτό το σχέδιο θα επιχειρήσουν να πείσουν στο εσωτερικό τους την κοινή γνώμη (π.χ. Γερμανία, Ολλανδία ,Φιλανδία ) ότι δίνουν μεν χρήματα στην Ελλάδα αλλά αυτά θα πιάσουν τόπο .

Φυσικά για τη χώρα μας αυτό θα σημαίνει και επίσημα εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας καθώς και ξεπούλημα κυριολεκτικά της δημόσιας περιουσίας καθώς αυτή θα γίνει ταχύτατα και με τρέχουσες τιμές ,όπου οι μετοχικές αξίες κρατικών εταιριών ,έχουν ουσιαστικά εξαϋλωθεί και η ακίνητη περιουσία , αν επιχειρηθεί να πουληθεί με διαδικασίες εξπρές , χωρίς εν τω μεταξύ να υπάρχει φως για ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας στο βάθος του τούνελ τότε θα εκποιηθεί σε τιμές χάρισμα.
Διαβάστε περισσότερα » »