Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Συναγερμός για τον "ιό των 100 ευρώ". Τι πρέπει να προσέξετε

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε υπολογιστές από το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware". Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες, σε περίπτωση που λάβουν μήνυμα που τους ζητά 100 ευρώ στο όνομα της... Ελληνικής Αστυνομίας
Μεγάλη προσοχή συνιστά η Ελληνική αστυνομία, καθώς το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware", που προειδοποιεί για δήθεν μπλοκάρισμα ηλεκτρονικών υπολογιστών από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνεχίζει να εμφανίζεται στο διαδίκτυο.
Όταν καταλάβει τον υπολογιστή του χρήστη προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.
Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες, όπως και στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι το παραπάνω λογισμικό έχει ως στόχο να αποσπάσει χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Πώς δρα ο ιός
Ο συνηθέστερος τρόπος δράσης του, είναι το "μπλοκάρισμα" της λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ έχουν αναφερθεί και άλλοι τρόποι δράσης, όπως η κρυπτογράφηση αρχείων.
Το συγκεκριμένο λογισμικό εμφανίζει μήνυμα στον χρήστη, το οποίο αναφέρει (στην ελληνική του έκδοση) ότι ο υπολογιστής του έχει κλειδωθεί από την Ελληνική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λόγω παράνομης δραστηριότητας.
Επιπλέον αναφέρει ότι για το “ξεκλείδωμα” απαιτείται χρηματικό ποσό (συνήθως 100 ευρώ), το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί μέσω καρτών πληρωμής, όπως PaySafe ή Ukash.
Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους χρήστες σε καμία περίπτωση να  ΜΗΝ προβαίνουν σε καταβολή χρημάτων - πληρωμές.
Αντίθετα, ενδείκνυται να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Συσκευή που «παγιδεύει» τον Ήλιο στο σπίτι δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές

Μία πρωτοποριακή συσκευή υπόσχεται να κάνει την κάθε μέρα σας ηλιόλουστη. Το Sunnybot έχει την ικανότητα να ακολουθεί την κίνηση του Ήλιου και να φέρνει τις ακτίνες του μέσα στο σπίτι εξασφαλίζοντας φως και θερμότητα όλη την ημέρα.

Το απίστευτο ηλιακό ρομπότ, έχει σχεδιαστεί για να εστιάζει τις ακτίνες του ήλιου σε ένα συγκεκριμένο σημείο, παράγοντας φως όπως ακριβώς μία λάμπα.
Η διαφορά ωστόσο είναι ότι εφόσον δεν χρησιμοποιεί ρεύμα, μπορεί να παράγει δωρεάν φως και θερμότητα και ταυτόχρονα να σκοτώνει τα βακτήρια και να ενισχύσει την ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου.


iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ;

Η οργή στις κοινωνίες όλων των πολιτών μεγαλώνει καθημερινά.
Η απαξίωση των πολιτικών σε όλες τις χώρες είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Το οικονομικό πρόβλημα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που επίσης διογκώνεται από τα σκοτεινά
γραφεία των παγκιοσμιοποιητών.
Η συνταγή που χρησιμοποιείται δείχνει τρία πράγματα:

ή θα γίνει μία παγκόσμια στρατιωτική σύρραξη,
ή θα γίνει μία παγκόσμια κοινωνική έκρηξη
ή θα εμφανιστεί μία παγκόσμια λύση που θα διαγράψει το οικονομικό πρόβλημα.

Η κοινή συνισταμένη και στις τρεις λύσεις, είναι η παγκοσμιοποίηση της πολιτικής, η κοινή παγκόσμια οικονομία - νόμισμα, η κοινή παγκόσμια διαχείριση των κοινωνιών...

Ποιός και πως θα προταθεί να κυβερνήσει;
Με βάση ποιούς νόμους θα γίνεται η παγκόσμια διαχείριση των διαφορετικών κοινωνιών;

Μετά την απαλοιφή της λέξης έθνος, περνάμε πλέον σε μία διεθνή κοινωνία, η οποία θα είναι πανομοιότυπη του πύργου της Βαβέλ.
Τα πολυπληθή κράτη θα εκπροσωπούνται με σχετική επάρκεια σε μία διεθνή κυβέρνηση και θα περνάνε τα συμφέροντά τους. Τα μικρά κράτη απλά θα σβήσουν, αφού θα αναμιχθούν με μετακινούμενους πληθυσμούς.
Ο πολιτισμός θα γίνει ένα πολύχρωμο κοκτέιλ και η θρησκεία θα γίνει ένα συνονθύλευμα δοξασιών όλων των θρησκειών (με έμφαση στο ισλάμ που θέλει - επιβάλει απόλυτα υποταγμένους πολίτες).

Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε, είτε όχι, το σχέδιο είναι σε λειτουργία, οι κινήσεις είναι ορατές και τα αποτελέσματα προδιαγεγραμμένα.
Η προτεινόμενη "λύση" της παγκόσμιας σύρραξης φαίνεται να υπερισχύει των άλλων αφού έτσι θα γίνει εφικτή και μία σημαντική μείωση του πληθυσμού του πλανήτη (λιγότεροι άνθρωποι ελέγχονται ευκολότερα).

Το πεδίο σύγκρουσης που επιλέχθηκε -όπως όλα δείχνουν- είναι η Μέση Ανατολή.
Η επόμενη ημέρα θα βυθίσει την ανθρωπότητα σε έναν μοναδικό στα παγκόσμια χρονικά σκοταδισμό.

Και όμως, όλα μπορούν να ανατραπούν από ένα "τυχαίο γεγονός", έναν "από μηχανής θεό" που ενδέχεται να εμφανιστεί για να καταστρέψει το καλοβαλμένο σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.
Ζούμε σε μία περίοδο που είναι άγνωστο πως θα καταγραφεί από τους ιστορικούς του αύριο (αφού είναι γνωστό πως την ιστορία την γράφουν όπως επιθυμούν οι νικητές).
Όμως, είναι γεγονός πως είμαστε παρόντες σε αυτά που συμβαίνουν και θα γίνουμε μάρτυρες μοναδικών ιστορικών γεγονότων.
Η ψυχική και η φυσική μας προετοιμασία είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε καταστάσεις που θα μας επηρρεάσουν και ίσως να μας καταστρέψουν.
Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα;
Είμαστε έτοιμοι να δούμε όσα θα συμβούν;
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα ανθρωπόμορφα αρπακτικά που κατακλύζουν τον πλανήτη;
Είμαστε έτοιμοι να κατανοήσουμε τα γεγονότα που έρχονται καλπάζοντας;
Είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέα όρια φυσικής αντοχής και ψυχικού σθένους στους εαυτούς μας;

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Α Ν Α Σ Χ Η Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ: του ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟΥ



Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ John F. Kennedy, επτά (7) ημέρες προτού δολοφονηθεί είχε δηλώσει, «Υπάρχει μια συνωμοσία σε αυτή τη χώρα, για να υποδουλώσει τους απλούς Αμερικανούς πολίτες.
Προτού αφήσω τη Προεδρία, προτίθεμαι να αποκαλύψω αυτή τη συνωμοσία». Μετά από 7 ημέρες δολοφονήθηκε!!!
Ήταν ακόμη η αρχή της Σιωνιστικοποίησης των ΗΠΑ.
Μετά τον Πρόεδρο Kennedy οι ΗΠΑ παραδόθηκαν ολοκληρωτικά και αμαχητί, στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!!
Ένας άλλος πολιτικός φιλόσοφος είπε, «Όποιος αμφισβητεί τις παγκόσμιες Σιωνιστικές Τράπεζες πεθαίνει».
Και τώρα εις τα καθ΄ ήμάς.
Από τη τρικομματική κυβέρνηση, βρεθήκαμε στη δικομματική.
Βρεθήκαμε με Τούρκογλου και Κεγκέρογλου, και ότι ήθελε προκύψει.
Η ΔΗ-ΜΑΡ απεχώρησε γιατί έρχεται πολιτική και οικονομική θύελλα.
Προ ημερών έγινε ανασχηματισμός της «Ελληνικής» Σιωνιστικής κυβερνήσεως. Ο ανασχηματισμός αυτός έγινε κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, μέσω της Σιωνιστικής Γερμανικής κυβερνήσεως, και μέσω των Σιωνιστικών ΗΠΑ & Ε.Ε. Της νέας κυβέρνησης τα μέλη επελέγησαν με προσοχή, σύμφωνα με τις εντολές και οδηγίες της Σιωνιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, και της Σιωνιστικής Τρόϊκα, των διεθνών τραπεζών των δανειστών μας, μήπως και ξεφύγουμε από τα Μνημόνια.
Τα μέτρα του ανασχηματισμού στο κοστούμι του Σαμαρά τα πήρε ο Βενιζέλος. Ανασχηματισμό στα μέτρα του έκανε ο Σαμαράς, με ράπτη-μόδιστρο και μάγιστρο της πολιτικής το Βενιζέλο. Η ανάθεση του ΥΠ.ΕΞ  στο Βενιζέλο, σηματοδοτεί αρνητικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Υπάρχει και η προ-ιστορία της Οικονομίας……….
Θράκη, ΑΟΖ, υδρογονάνθρακες, Αιγαίο, Νησιά, Μακεδονία, τίθενται σε άμεσο κίνδυνο με αυτή τη κυβέρνηση. Ανησυχώ πολύ……..
Γιαυτό η αντιπολίτευση μιλά για αναθεώρηση της συνθήκης Λωζάνης.
Είναι αυτό που επιδιώκουν οι Τούρκοι, και η παγκόσμια κυβέρνηση.
Σιγά μην άφηναν τον αφελή Έλληνα ψηφοφόρο, να αποφασίσει για τις τύχες της Πατρίδας του. Τις τύχες καθορίζουν οι κ.κ. Ρότσιλντ-Ροκφέλερ- Σόρος, - Ερρίκος Κίσινγκερ, και άλλοι……….
Τα ΜΜΕ λένε, «Ολική επαναφορά του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ»,  και
«Η  Ν.Δ. στη κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», και
«Το ΠΑΣΟΚ του 3% κατέλαβε την εξουσία μέσω Σαμαρά», κ.λ.π.
Πρόκειται για πολιτικό πραξικόπημα, η αρπαγή της εξουσίας από 3%.
Η θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας των νέων Σιωνιστών υπουργών έγινε, «για το θεαθήναι τοις ανθρώποις»…….
Οι υπουργοί ορκίζονται στην Αγία Τριάδα, «να φυλάττουν πίστην εις την πατρίδα», και πράττουν ακριβώς τα αντίθετα, φυλάττουν πίστην στη Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, της οποίας εκτελούν τις πολιτικές, εις βάρος της πατρίδος.
Προ έτους ο Σαμαράς είχε δηλώσει, «Εάν κάναμε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, θα είμαστε αιχμάλωτοι της πολιτικής του».
Καταλαβαίνετε την πολιτική αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του ανδρός.
Όποιον και αν ψηφίσεις, παίρνεις και τον άλλον δώρο. Είναι και οι δύο αρχομανείς. Για την εξουσία πουλάνε τη πατρίδα στο Ρότσιλντ…..
Το μεγάλο φιάσκο του ανασχηματισμού ήταν η επιλογή της Φώφης, στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Χάθηκε ένας Στρατηγός;;;
Θέλατε να δώσετε υπουργείο στη Φώφη;; Βάλτε την υφυπουργό στη COSCO!!! Υπάρχει σχέδιο αφοπλισμού της χώρας, για την εύκολη εκτέλεση των γεωπολιτικών της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Είναι άραγε τυχαίο γεγονός η Φώφη στο ΥΠΕΘΑ;;; δεν  νομίζω.
Έτσι ο Σαμαράς «ξεφτίλισε» τους Στρατηγούς, Ναυάρχους, και Πτεράρχους, αλλά και την άμυνα της χώρας.
«Τούτων δε όλων γέγονε, ίνα πληρωθεί η γραφή» η λέγουσα, για διαμελισμό της χώρας, αφού η Φώφη δεν πρόκειται να έχει καμία αντίρρηση στα γεωπολιτικά, και γεωστρατηγικά σχέδια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, για τη γεωγραφική αυτή περιοχή.
Για υποβοήθηση αυτών των ανόμων σκοπών, φρόντισαν να βάλλουν το Βενιζέλο στο ΥΠ.ΕΞ. ώστε μαζί με τη Φώφη, να συμπληρωθεί το παζλ.
Εμείς οι Έλληνες, με το ντουέτο αυτό, αρχίζουμε να φοβόμαστε για την ασφάλειά μας. Τα ΜΜΕ λένε, «Κυβέρνηση για γέλια και για κλάματα».
Εμείς οι Έλληνες προβληματιζόμαστε λέγοντας, ποία θα είναι η τύχη του Σαμαρά, με όλους αυτούς τους Πασόκους Σιωνιστές στην εξουσία;;
Ο Σαμαράς στη θρησκευτική τελετή της ορκωμοσίας, εμφάνιζε όψιν
τεθλιμμένη, σαν να κήδευε στενό συγγενή του.!!!
Ο Πρωθυπουργός Σαμαράς προ έτους, σε παρόμοια περίπτωση ανασχηματισμού κυβερνήσεως του ΓΑΠ-Παπαδήμου, είχε δηλώσει, «Κυβέρνηση ομηρίας, η οποία συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα», εννοώντας τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Και έκανε ακριβώς τα ίδια. Το Μεγάλο φιάσκο ήταν η Φώφη στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ!!! Η Φώφη σαν ΠΑΣΟΚ είχε πρωτοστατήσει για την εφαρμογή του Ρατσιστικού Νόμου, κατεντολή του ΑμερικανοΕβραϊκού LOBBY. Γιαυτό αμείφθηκε με σημαντικό υπουργείο, από το οποίο θα συνεχίσει από άγνοια, το καταστροφικό έργο της για τον Ελληνισμό, και την Ελλάδα. Σαν Έλληνας φοβάμαι για τη τύχη της πατρίδας μας, αλλά και των Ελλήνων.
Τα ΜΜΕ λένε, «Βράζει η βάση της Ν.Δ. από την ανίερη συμμαχία. Ισχυρό ρεύμα προς Χρυσή Αυγή.»
Αναταραχή υπάρχει στη Ν.Δ. από τις πολιτικές Σαμαρά, όπου λένε,
«Μας πουλάει για χάρη του 3% του Βενιζέλου».
«Καλλίτερα να έκανε εκλογές, παρά να φέρει το 3% στην εξουσία».
Η λαϊκή βάση της ΝΔ λέει, «Εμείς ψηφίσαμε ΝΔ, όχι το Νέο ΠΑΣΟΚ».
Το νέο ΠΑΣΟΚ κυριαρχεί στη κυβέρνηση με την αρπαγή κομβικών  και κρίσιμων υπουργείων. Αλλά οι εκλογές ήταν απαγορευμένες από τους Πλανητάρχες, με τη δικαιολογία ζημιά του Τουρισμού και της Οικονομίας, ενώ τώρα θα πάθουμε μεγαλύτερη ζημιά, αφού διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας.
Με τις εκλογές θα δαπανούσαμε 300 εκ. ευρώ, ενώ τώρα, με αυτή τη κυβέρνηση, ρισκάρουμε διαμελισμό της χώρας, ζημιά ανυπολόγιστης αξίας για τον Ελληνισμό. Η κυβέρνηση αυτή ονομάζεται, τέταρτη μνημονιακή κυβέρνηση. Υπάρχει κίνδυνος αναθεώρησης της συνθήκης Λωζάνης. Με τη τοποθέτηση του Βενιζέλου στο ΥΠ.ΕΞ. ο Σαμαράς κατάστρεψε την Ελληνική Εξωτερική Πολιτική, και την έκανε υποχείριο των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων. Έβαλε το Βενιζέλο στο ΥΠ.ΕΞ. για να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια, έτσι λένε τα ΜΜΕ, διότι έτσι θέλουν τα Μεγάλα Αφεντικά του πλανήτη.
Μη ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος-Τούρκογλου, κατάστρεψε την Ελληνική οικονομία, επομένως έχει βεβαρημένη πολιτική ιστορία. Ο Βενιζέλος-Τούρκογλου στη πολιτική ονομάζεται σαρωτικός, αφού ότι θέλει το παίρνει. Ο Βενιζέλος-Τούρκογλου κάνει πλέον κουμάντο στη κυβέρνηση, λένε τα ΜΜΕ. Ο Ελληνικός Λαός, λόγω ρητορικής δεινότητος, έχει δώσει στο Βενιζέλο το προσωνύμιο Βουβουζέλος.
Ο Βουβουζέλος (ΜΜΕ), σαν υπουργός των οικονομικών επί ΓΑΠ με τα χαράτσια, έπαιρνε τα χρήματα από τις τσέπες των Ελλήνων, και τα έδινε στις τοκογλυφικές τράπεζες του Ρότσιλντ, (Goldman Sachs), κλπ.
Γιατί ο Βενιζέλος επέμεινε και πήρε το ΥΠ.ΕΞ.;;; Υπάρχει μια σκέψη.
Ως γνωστόν, το ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει οικονομικά, και τα χρέη του είναι τεράστια. Η μόνη πηγή να πληρωθούν τα χρέη του ΠΑΣΟΚ, είναι τα μυστικά κονδύλια του ΥΠ.ΕΞ. τα οποία διαχειρίζεται ο εκάστοτε υπουργός. Μέσα στα όλα κρατικά μυστικά κονδύλια, τι είναι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;;; Καταλάβατε τώρα;;; «Πάει μακριά η βαλίτσα» λέει ο λαός. Ένας έλεγχος -προ και μετά την ορκωμοσία Βενιζέλου- στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα εξασφάλιζε το κράτος.
Ο Βουβουζέλος (ΜΜΕ) πήρε την αντιπροεδρία, για να έχει κάλυψη, αφού είναι αναμεμειγμένος με το σκάνδαλο της λίστας Lagarde.
Κύκλοι στη Ν.Δ. λένε για το Σαμαρά ότι πουλάει ολόκληρη τη παράταξη αφήνοντας το νέο ΠΑΣΟΚ , και το Βενιζέλο, να διαχειριστεί την Ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. από 01-01-14, κατά τις επιταγές της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-δικτατορίας.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στο ΥΠΕΘΑ, ο Σαμαράς κατάστρεψε την Εθνική μας Άμυνα, και την έκανε υποχείριο του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, του στρατού της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ο Σαμαράς δεν πρόβαλε καμία αντίρρηση στις απαιτήσεις Βενιζέλου,
φθάνει αυτός να είναι Πρωθυπουργός, και η Ελλάδα να πάει να πνιγεί.
Οι Τούρκοι θα επιτεθούν στη Θράκη κατόπιν διαταγών των Σιωνιστικών ΗΠΑ, για να ιδρύσουν το «ανεξάρτητο» κρατίδιο της Θράκης, όπου κουμάντο θα κάνουν οι Τούρκοι, με σκοπό οι Αμερικανοί να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στο Βορρά, και να αρπάξουν τα διεθνή Σιωνιστικά αρπακτικά την Ελληνική ΑΟΖ του Αιγαίου, με τα πετρέλαια. Ποίος θα αντισταθεί;; μήπως η Φώφη;;; Τώρα πια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη καταλαβαίνουν που το πάνε οι Πλανητάρχες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Μια γεωπολιτική που εξελίσσεται επικίνδυνα στη Ν.Α. Μεσόγειο.
Τα σχέδια ξεκίνησαν από τη Τυνησία, πήγαν στη Λιβύη, στην Αίγυπτο, και τώρα στη Συρία, και Τουρκία, και απειλούν οι φλόγες του Πολέμου να τυλίξουν την Ελλάδα του Σαμαρά, Βενιζέλου, και Φώφης, και όλου αυτού του αφελούς, πολιτικού μορφώματος……
Η τοποθέτηση του άτολμου και φοβισμένου Πασόκου υπουργού στο Υπουργείο Ενέργειας, σημαίνει «αρπαγή άνευ όρων», και «αντιστάσεως μη ούσης», των Ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων, από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, για λογαριασμό των εταιριών πετρελαίου του Πλανητάρχη Ροκφέλερ.
Επί κυβερνήσεων ΓΑΠ & Παπαδήμου αυτός ο υπουργός χρονοτριβούσε το θέμα των Ελληνικών υδρογονανθράκων, και της Ελληνικής ΑΟΖ, το διατηρούσε στα ψυγεία του υπουργείου ενέργειας, και με διασκέψεις και συσκέψεις το έσερνε στα συρτάρια & χρονοντούλαπα του υπουργείου ενέργειας, επειδή έτσι ήθελαν οι Μεγάλοι της Γης, και σήμερα ο Σαμαράς κάτω από πίεση, τον επανέφερε, καταστρέφοντας έτσι τα σχέδιά του για την ΑΟΖ, που υποσχέθηκε προεκλογικά στον Ελληνικό Λαό.
Χάθηκε ένας τολμηρός Έλληνας στο υπουργείο ενέργειας;;;;
Αυτόν ήθελαν οι εταιρίες πετρελαίων του Ροκφέλερ (EXXON-MOBIL), SHELL, B.P. κ.λ.π. αυτόν έβαλαν.
Ο Σαμαράς με τις ενέργειές του, αποδυνάμωσε εαυτόν και την Ελλάδα.
Το Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ, είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, η άμυνα της χώρας πέρασε στις ξένες δυνάμεις, του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ.
Με τη τοποθέτηση της Φώφης στο ΥΠΕΘΑ το ψυχολογικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας καταρρακώθηκε, αφού η Φώφη μόνο που τη βλέπεις, σου φέρνει υπνηλία.
Η  Ν.Δ. στη κυβέρνηση, και το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, αυτό πέτυχε ο Σαμαράς με αυτόν τον ανασχηματισμό της κυβερνήσεώς του.
Ο Βενιζέλος, ο Μανιάτης, η Φώφη, ο Χρυσοχοϊδης, κ.λ.π. ήταν καταστροφική επιλογή για την Ελλάδα, αφού η πολιτική προϊστορία τους, και επίδοση ήταν πτωχή. Σκεύη εκλογής των Πλανηταρχών……
Αυτοί όλοι κατάστρεψαν την Ελλάδα!!! Ο Σαμαράς τους επανέφερε….
Μην ξεχνάτε ότι ο Βενιζέλος, ήταν ο οικονομικός ολετήρας για τους Έλληνες, αφού εκτέλεσε όλα τα σχέδια των ξένων αρπακτικών και κατακτητών, υπογράφοντας όλα τα Μνημόνια, και βάζοντας χαράτσια στους Έλληνες, ενώ μπορούσαμε να αποφύγουμε το ΔΝΤ.
Όλα αυτά έγιναν «συνεργία του Αγίου Πνεύματος», του Jeffrey.
Ο Μανιάτης θα βάλλει στα χρονοντούλαπα του υπουργείου του, τα θέματα της ΑΟΖ, και των πετρελαίων-φυσικού αερίου, ενώ οι Έλληνες περιμένουμε να ανασάνουμε οικονομικά από αυτό το δώρο Θεού, μέχρι να έλθουν οι Κοσμοκράτορες να τα αρπάξουν.
Ο καθένας από αυτούς τους Πασόκους υπουργούς, έχει και κάποια αποστολή να επιτελέσει, και ο Σαμαράς «κοιμάται όρθιος» λέει ο λαός, επαναπαυόμενος στο θρόνο της Μεγαλειότητος του Πρωθυπουργού…..
Ξυπνήστε Ρε!!! Οι Σιωνιστές Πλανητάρχες διαμελίζουν τη χώρα μας, και αρπάζουν το πλούτο μας, ενώ εμείς κοιμόμαστε……
Ο φιλόσοφος Noam Chomsky είπε, «Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά – και μόνον αυτά-, είναι ένοχα για τη κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας, της νοημοσύνης , των ικανοτήτων, ή των προσπαθειών τους». Εμείς φταίμε για τα χάλια μας, εμείς που γίναμε πιόνια και μαριονέτες των Σιωνιστών Παντοκρατόρων.
Ο φίλος μου Πολύδωρος γράφει,
«Έτσι τα άτομα, κάτω από προδοτική και άτολμη πολιτική ηγεσία, αντί
να εξεγείρονται ενάντια στο Σιωνιστικό κατακτητικό παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους, και νιώθουν ενοχές,
κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή δράσης.
Και όπως γνωρίζουμε χωρίς δράση δεν υπάρχει επανάσταση».  
Ο Σαμαράς όρκισε μια κυβέρνηση «εξωτερικού». Το δίδυμο Σαμαρά-Βουβουζέλου, δεν μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις των Πλανηταρχών, και θα υποκύψουν σε όλα τα μέτωπα. Μας περιμένουν νέες υποχωρήσεις. Είχαμε το Πάγκαλο για αντιπρόεδρο, τώρα μας προέκυψε ο Βουβουζέλος. «Η εναλλαγή των γλωσσών», ψάλλει η Αγία ημών Χριστιανική Ορθόδοξη Σιωνιστική Εκκλησία. Αν είναι να υποχωρούμε σε όλα τα μέτωπα, Κύριε Σαμαρά, κάναμε Πρωθυπουργούς και το μανάβη της γειτονιάς, δεν χρειαζόμαστε γόνους μεγάλων ονομάτων, και μεγάλων οικογενειών.
Το νέο ΠΑΣΟΚ του Βουβουζέλου, είναι έτοιμο για τη νέα έφοδο-πλιάτσικο στο κράτος μέσω της εξουσίας.
Ο Σαμαράς ανεβάζοντας το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, για να μη χάσει την εξουσία, εφάρμοσε το εκκλησιαστικό ρητό, «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς». Τα ιμάτια της Ελλάδος……..
Με την άνοδο του Βενιζέλου στην Αντιπροεδρία, και όλων αυτών των Πασόκων που κατάστρεψαν τη χώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Η τελευταία προδοτική κυβέρνηση του ΓΑΠ, είχε το Βενιζέλο-Τούρκογλου,  ως Αντιπρόεδρο!!! Ο Σαμαράς επωμίζεται μεγάλες ευθύνες. Γιαυτό ήταν σαν τεθλιμμένος συγγενής στην ορκωμοσία.
Η Κυβέρνηση αυτή είναι ένας πολιτικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο κομμάτων Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ. για να μη χάσει την εξουσία η Σιωνιστική Νέα Τάξη Πραγμάτων (Ν.Τ.Π.).
Την οικονομική κρίση τη δημιούργησε η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία των κ.κ. Rothschild & Rockefelleres, και καλούμαστε όλοι εμείς σήμερα να πληρώσουμε με αίμα, τις Σιωνιστικές Τράπεζες.
Με την οικονομική κρίση, μπορούν να υποδουλώσουν τους λαούς της Γης, όπερ και επέτυχαν, μέσω υποτελών πολιτικών ανδρών.
Για να φέρουν την Ελληνική οικονομική κρίση, κατάστρεψαν τη Γεωργία, Βιομηχανία, Κτηνοτροφία, εμπόριο, τότε επί Σημίτη, και το κακό συνεχίζεται, με όλους τους διαδόχους του Σημίτη.
Στέρησαν τη παιδεία από το Λαό. Στέρησαν την υγεία, αφού οδήγησαν τα δημόσια Νοσοκομεία σε πτώχευση. Στέρησαν το φάρμακο από το Λαό. Άλλαξαν την Ιστορία με τους διάφορους Ρεπούσηδες, Δραγώνες, προοδευτικούληδες,  χαζοκουλτουριάρηδες, θολοκουλτουριάρηδες, αριστερούληδες καθηγητές στα διάφορα υπουργεία.
Μας έμαθαν να ζούμε με δανεικά από τις τράπεζες. Θυμηθείτε τότε που οι τράπεζες μας παρακαλούσαν να πάρουμε δάνεια τοκογλυφικά.
Έφεραν εκατομμύρια Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, διότι θέλουν μια Ελλάδα, (ΥUNANISTAN),  χωρίς Έλληνες.
Φεύγουν οι Έλληνες σαν μετανάστες στις χώρες του Βορρά, και εγκαθίστανται εδώ οι Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, για να κάνουν την Ελλάδα «Καλοκαιρινή» σαν τη Συρία, ώστε να εγκατασταθούν αυτοί εδώ. Η διοικούσα εκκλησία της Χριστιανικής Ορθοδοξίας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και ασχολείται με το να ορκίζει Βουβουζέλους, Φώφες, και Χρυσοχοϊδηδες, στην εξουσία. Τα ΜΜΕ είναι δικά τους.
Οι τράπεζες χρηματοδοτούνται και ανακεφαλαιοποιούνται από τα δάνεια που θα εξοφλήσει ο Ελληνικός Λαός, αφού οι ντόπιες Σιωνιστικές κυβερνήσεις βάζουν εγγυητή τον Ελληνικό Λαό.
Όταν όμως οι λαθρομετανάστες γίνουν πλειοψηφία στο τόπο ετούτο, ποίος θα εξοφλήσει τα δάνεια του Ρότσιλντ;;;;;
και ποίος θα ανακεφαλαιώνει τις Τράπεζες;;; Οι λαθρομετανάστες;;;
Ζητάνε από τους φτωχούς και ανέργους Έλληνες, να πληρώσουν βαριά φορολογία και χαράτσια, και «κουρεύουν» τις καταθέσεις!!!         
Ας πάνε να βρούνε τους λαθρομετανάστες να πληρώσουν.
Εμείς οι Έλληνες μεταναστεύσαμε και πεθάναμε.
Οι δοσίλογοι πολιτικοί χρονοτριβούν να θεσπίσουν και οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. και έθεσαν το μέγα θέμα των Ελληνικών υδρογονανθράκων στο χρονοντούλαπο μέσω Πασόκου Μανιάτη.
Αυτά τα σχέδια των Κοσμοκρατόρων εξυπηρετούν οι νέοι υπουργοί των Σαμαρά-Βενιζέλου-Τούρκογλου.
Σήμερα το νέο-ΠΑΣΟΚ του 3% μας κυβερνά και πάλιν, επειδή το θέλουν οι Σιωνιστές Πλανητάρχες.
Ο Σαμαράς συνεργαζόμενος με το καταστροφικό ΠΑΣΟΚ αυτοκτονεί πολιτικά. Για να είναι αυτός Πρωθυπουργός, καταστρέφει την Ελλάδα.
Όλοι αυτοί του νέο-ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του Βενιζέλου, είναι πιστοί
στη παγκόσμια Σιωνιστική διακυβέρνηση. Θυμηθείτε το ΓΑΠ τι έλεγε στους λόγους του. Το νέο-ΠΑΣΟΚ είναι γιάφκα του διεθνούς Σιωνισμού, και υπάλληλοι των Πλανηταρχών Δικτατόρων.
Ο Ελληνικός λαός καταδίκασε το νέο-ΠΑΣΟΚ στο 3%, και βρέθηκε η Ν.Δ. του Σαμαρά να το ξανα-αναστήσει.
Τα προσόντα που απαιτούνται για να γίνει κάποιος υπουργός είναι,
1.- Να χαίρει της ευνοίας των κ.κ. Rothschilds + Rockefellers.
2.- Να είναι πιόνι και μαριονέτα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης και δικτατορίας.
3.- Να είναι υπάλληλος της τριμερούς επιτροπής (Trilateral commission), και ευνοούμενος του Ερρίκου-Henry Kissinger.
4.- Να είναι αχυράνθρωπος της λέσχης Bilterberg.
5.- Να είναι «στα μέσα και στα έξω», της σιδερόφρακτης Αμερικανικής Σιωνιστικής Πρεσβείας των Αθηνών.
6.- Να είναι πιόνι και δοσίλογος της Γερμανικής Σιωνιστικής Πρεσβείας, με προσόντα τη κατοχική δοσιλογική προ-ιστορία των γονέων του.
7.- Να είναι Μασόνος και ευνοούμενος του Καίσαρα Ράϊχενμπαχ, της κατεχόμενης χώρας που λέγεται προς το παρόν ΕΛΛΑΣ.
Τυχόν Έλληνες πατριώτες απορρίπτονται ως μιάσματα!!!
8.- Να είναι αρεστός της Ε.Ε. & ΗΠΑ, και της Σιωνιστικής Τρόϊκα, που κυβερνά την Ελλάδα, αλλά και των διεθνών Τραπεζών.
9.-Να είναι πιόνι του ντόπιου και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου.
10.-Να είναι μαριονέτα της GoldmanSachs, της J.P. MORGAN, της CITIGROUP, της MORGAN STANLEY, κ.λ.π.
Εάν συγκεντρώνει κάποιος, ένα από όλα τα παραπάνω προσόντα, γίνεται Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Αντιπρόεδρος, και Υπουργός στην Ελλάδα, και σε όλες τις κατεχόμενες χώρες- ζώνες.
Για να γίνει Βουλευτής, τα προσόντα που απαιτούνται είναι, να είναι
άσχετος  με τη γεωπολιτική, γεωστρατηγική, και γεωενέργεια, και να ασχολείται αποκλειστικά με την εκλογική του πελατεία, αλιεύοντας ψήφους για το κόμμα της Ν.Τ.Π.
Καμαρώστε ποίους ορκίζει σαν κυβερνήτες σήμερον η διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος. Ο Αρχιεπίσκοπος της Ορθοδοξίας, εις το όνομα της Αγίας Τριάδος, ορκίζει μασόνους Θεομπαίχτες πολιτικούς. Καμαρώστε στελέχη της «Δημοκρατικής» μεταπολίτευσης, που οδηγούν τη πατρίδα στο χάος, στη πτώχευση, εξαθλίωση, μετανάστευση, και στο διαμελισμό.
Ότι εδάφη κερδίσαμε με τους Βαλκανικούς πολέμους σαν Ελληνισμός, θα τα χάσουμε σήμερα, λόγω νάνων και δοσίλογων πολιτικών, διότι έτσι εξυπηρετούνται τα γεωπολιτικά, και γεωενεργειακά συμφέροντα της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης-δικτατορίας.
Εάν ζούσε ο Διογένης σήμερα, θα έψαχνε με το φανάρι να βρεί κανέναν
Έλληνα πολιτικό, Στρατιωτικό, ή Θρησκευτικό ηγέτη, να ηγηθεί του Ελληνισμού. Αλλά και αν υπήρχε θα τον δολοφονούσαν, οι παγκόσμιοι δολοφόνοι!!!

                                 ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                 Διεθνολόγος- Αρθρογράφος
                                 E-mail: ant.grypaios@gmail.com



   
          
    
Διαβάστε περισσότερα » »

H Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Καρυοχώρι Εορδαίας την Πέμπτη 18 Ιουλίου

tsaligopoulouΣυνεχίζοντας την περιοδεία της σε όλη την Ελλάδα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου βάζει πλώρη για νέες συναυλίες και εμφανίσεις για το επερχόμενο καλοκαίρι.
Στο πλαίσιο αυτής της εν εξελίξει περιοδείας, η Ελένη και οι μουσικοί της θα επισκεφθούν την Πέμπτη 18 Ιουλίου το Καρυοχώρι Εορδαίας, επιδιώκοντας την επαφή και την επικοινωνία μέσα από τα τραγούδια.
Τόσο τα αγαπημένα της παραδοσιακά -που ερμηνεύει πάντα με μεγάλη συγκίνηση και πάθος – όσο και με τα τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας αυτά τα είκοσι και πλέον χρόνια που βρίσκεται στο τραγούδι. Δίπλα τους και το καινούργιο single «Των φίλων τα σπίτια» που έγραψε μαζί με τον αγαπημένο συνεργάτη της Κώστα Λειβαδά. Όλα μπαίνουν σε ένα σύγχρονο βλέμμα και παρουσιάζονται ολόφρεσκα και ξεχωριστά.
Τραγούδια που αγαπήσαμε όλοι («Τα παιδιά των δρόμων», «Είναι εντάξει μαζί μου», «Πότε θα σε βαρεθώ», «Να με προσέχεις», «Χίλιες σιωπές», κ.α.), δίπλα σε τραγούδια από το «Ταρίρα» («Σκιές», «Χρώματα», «Όνειρο») και φυσικά τα αγαπημένα παλιά λαϊκά και παραδοσιακά, φτιάχνουν ένα μοναδικό πρόγραμμα που αγγίζει και συγκινεί χάρη στην αυθεντικότητα και το πάθος του.
Εισιτήρια
Τιμή εισιτηρίου: 7,00 €
Προπώληση: 5,00 €
Για παιδιά μέχρι και 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
Από την Δευτέρα 1 Ιουλίου θα ξεκινήσει η προπώληση εισιτηρίων σε επιλεγμένα σημεία στην Πτολεμαΐδα, στην Κοζάνη αλλά και μέσω internet σε συνεργασία με περιφερειακά και τοπικά sites, με την πιλοτική εφαρμογή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Κράτησης Εισιτηρίων.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται 5 απανωτοί φόροι «φωτιά»!

Κάθε μήνας που θα αλλάζει από εδώ και στο εξής θα «σκάει» και ένα χαράτσι κάτω από την πόρτα των νοικοκυριών. Οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να περάσουν από το γκισέ της εφορίας όχι μία αλλά πέντε απανωτές φορές.

Μέσα στον Ιούλιο οι 850.000 πολίτες που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Παράλληλα η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με τους φόρους που καταβλήθηκαν πέρυσι ενώ το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

Διαβάστε αναλυτικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε:
Φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει αρχίσει και περίπου 850.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Συνολικά φέτος θα υποβληθούν περίπου 6.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:

• για τα ψηφία 1 και 2 έως και την 22α Ιουλίου 2013,
• για τα ψηφία 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
• για τα ψηφία 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
• για τα ψηφία 7 και 8 έως και τη 12η Αυγούστου 2013,
• για το ψηφίο 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013
• και για το ψηφίο 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.

Φέτος οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους, γεγονός που οφείλεται στον συνυπολογισμό στην εισφορά αλληλεγγύης όλων των εισοδημάτων.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί τον Σεπτέμβριο και θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Τον Ιούλιο η ΔΕΗ θα αποστείλει τους πρώτους λογαριασμούς που θα συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το τέλος του 2012 και το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%.

Δηλαδή, κάποιος που πλήρωνε ειδικό τέλος 1.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώσει φέτος 850 ευρώ. Για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν το 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσοχή-προσοχή! Μύκητας απειλεί της Ευρώπης το τζιν

Ποιος είναι ο θανατηφόρος μύκητας που απειλεί να τινάξει στον αέρα την παραγωγή του δημοφιλούς ποτού που έχει συνδέσει το όνομα του με τη Μεγάλη Βρετανία
Άσχημα νέα για τους λάτρεις του τζιν. Η Άρκευθος απειλείται από έναν θανατηφόρο μύκητα. Μαζί της και το δημοφιλές ποτό.
Τι είναι η Άρκευθος; Το δέντρο του οποίου οι καρποί δίνουν στο τζιν τη γεύση του. Όπως αναφέρει το Popular Science, ένας παθογόνος μύκητας έχει μολύνει την πλειοψηφία των δένδρων στη Βρετανία, δημιουργώντας προβλήματα στην παραγωγή του τζιν που εξάγεται στην Ευρώπη.
Η μόλυνση των φυτών είναι θανατηφόρα, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχει μολυνθεί το 60-70% των Άρκευνθων του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η πρώτη εμφάνιση του εν λόγω μύκητα έγινε στην Αργεντινή πριν από πέντε χρόνια. Πλέον, έκανε την εμφάνιση του και στην Ευρώπη. Το παράδοξο είναι ότι το γένος αυτό που εμφανίστηκε στη Βρετανία φαίνεται να μην έχει προέλθει από τη Λατινική Αμερική.
Οι παραγωγοί τζιν ανησυχούν μεν, για την ώρα δε, προτιμούν τους καρπούς από άλλες περιοχές εκτός της Βρετανίας, όπου προς το παρόν η ασθένεια φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.
Οι εταιρείες από τη δική τους μεριά ανησυχούν για τη διάδοση του μύκητα και στην ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο μέσα στην επόμενη χρονιά, η Ευρώπη και τα μπαρ της ενδέχεται να μείνουν χωρίς τζιν. Μόνο με το τόνικ.
Υπενθυμίζεται ότι το τζιν (αγγλ. gin) είναι αλκοολούχο ποτό, ευρύτερα γνωστό ως κύριο συστατικό του τζιν τόνικ καθώς και άλλων κοκτέιλ. Το τζιν έχει ως βάση αποστάγματα κωνοφόρων φυτών και η καταγωγή του ανάγεται στη Δυτική Ευρώπη της εποχής του Μεσαίωνα, όπου αρχικά χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο.
Το σκέτο τζιν παράγεται με τον τεχνητό αρωματισμό καθαρού οινοπνεύματος, χωρίς τη διεργασία επαναπόσταξης, χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια ή άλλες αρωματικές ύλες. Θεωρείται η χαμηλότερη ποιότητα τζιν.
Ο ελάχιστος οινοπνευματικός βαθμός για το εμφιαλωμένο τζιν είναι 37,5% στην Ε.Ε. και 40% στις ΗΠΑ.
Άλλοι τύποι τζιν ορίζονται από τη γεωγραφική τους καταγωγή (η οποία ενέχει και νομικό έρεισμα), όπως το Τζιν Πλίμουθ, η Μποροβίτσκα Σλοβακίας, το Μπρίνιεβεκ Σλοβενίας κλπ.
Κάποιοι άλλοι τύποι, τέλος, περιγράφονται κατά ορισμένα πολιτισμικά πρότυπα, χωρίς ωστόσο να έχουν νομική υπόσταση (π.χ. sloe gin, Wacholder, Old Tom gin - πρόκειται στην ουσία για τοπικά προϊόντα, τα οποία συχνά παρασκευάζονται κατ' οίκον, κατ' αναλογία του ελληνικού λικέρ Κερασό).
Το "ποτό των φτωχών"
Η πρώτη εξακριβωμένη ημερομηνία παρασκευής τζιν καταγράφεται πάντως στις αρχές του 17ου αιώνα στην Ολλανδία. Στην Ολλανδία παρασκευάζονταν σαν φάρμακο και πωλείτο στα φαρμακεία για την θεραπεία στομαχόπονων, της ποδάγρας και παθήσεων της χολής.
Για να το κάνουν πιο εύγεστο, άρχισαν να το αρωματίζουν με τους καρπούς του juniper (είδος κυπαρισσιού), το οποίο από μόνο του έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
Κατά τη διάρκεια του 30ετούς πολέμου στις Κάτω Χώρες τα βρετανικά εκστρατευτικά στρατεύματα που πολεμούσαν, για να αντέξουν τις μακρόχρονες εκστρατείες με υγρό καιρό, τους δίνονταν τζιν για να ζεσταθούν, το ονομαζόμενο "Ολλανδικό κουράγιο".
Τελικά άρχισαν να το φέρνουν πίσω στην Βρετανία, όπου ήδη είχε αρχίσει να πωλείται στα φαρμακεία. Απόσταξη γίνονταν περιστασιακά, αλλά τώρα άρχιζε να γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν και πολύ συχνά η ποιότητα ήταν αμφίβολη. Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό ποτό έγινε πολύ δημοφιλές μεταξύ των φτωχών.
Με πληροφορίες από Popular Science, Sgtogias.tripod.com

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΜΗΤΣΑΡΑΣ.

ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ;

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Έλληνας που σκότωσε τον πρωθυπουργό της Νότιας Αφρικής Έντρικ Φερβούρτ - Μία άγνωστη ιστορία!

Η άγνωστη ιστορία ενός Έλληνα που άλλαξε την ιστορία…
Το 1966 ο Δημήτρης Τσαφέντας εκτέλεσε τον πρωθυπουργό της Νότιας Αφρικής Έντρικ Φερβούρτ μέσα στη βουλή του απαρτχάϊντ. Παρότι η πράξη του ήταν, για πολλούς πράξη ελευθερίας και αποτέλεσε το δρόμο που αργότερα οδήγησε στην απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα, έζησε δυστυχισμένος για πολλά χρόνια στις φυλακές της Πρετόρια. Πέθανε το 1999 με το στίγμα του τρελού και τώρα δεν τον θυμάται κανείς. Ενώ ο Φερβούρτ έμεινε στην ιστορία ως ο αρχιτέκτονας του “άπαρτχαϊντ”, η ζωή του Δημήτρη Τσαφέντα παραμένει στα σκοτάδια μέχρι και σήμερα.
Ο Δημήτρης Τσαφέντας γεννήθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1918 από τον Κρητικό Μιχάλη Τσαφαντάκη και την ντόπια Αμίλια Βίλιανς. Γενιέται έξω από το Λορέτζο Μάρκες την πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης. Ο πατέρας του δουλεύει σαν επιστάτης σε κτήματα και η μάνα του είναι, όπως όλοι οι μαύροι, εργάτρια σε αυτά. Τελευταία έμαθα πως τα κτήματα τα είχε κάποιος έλληνας Στρουθίδης. Με το που γεννιέται, η μάνα το παρατάει , υπάρχει και μια πληροφορία πως πέθανε στην γέννα μα δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.
Ο πατέρας Μιχάλης δεν είναι ακόμη παντρεμένος βλέπει το μωρό (δεν είναι μαύρο) και αποφασίζει να το αναγνωρίσει. Πολλοί έλληνες και ξένοι είχαν παιδιά μα δεν τα αναγνώριζαν τα παράταγαν και έτσι παρήγαγαν δούλους. Το στέλνει και μεγαλώνει με τη γιαγιά του, Κατερίνα, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εκεί παίρνει ελληνική παιδεία, γίνεται με λίγα λόγια ελληνόπουλο, τραγουδά τον Ερωτόκριτο και λατρεύει την γιαγιά του. Η μοναδική φωτογραφία που έχουμε τον Τσαφέντα παιδί είναι από την Αλεξάνδρεια. Από τα οκτώ του χρόνια επιστρέφει στον πατέρα του, καθώς η γιαγιά έχει γεράσει και δεν μπορεί πια να τον φροντίζει. Ο πατέρας του έχει παντρευτεί ελληνίδα, τη Μαρίκα, και έχουν μετακομίσει στην Πραιτόρια της Ν. Αφρικής (είναι δίπλα Μοζαμβίκη και Ν. Αφρική).
Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα: δεν τον θέλουν στο σπίτι. Μάλιστα στα 12 του λένε πως η Μαρίκα δεν είναι η μάνα του. Το παιδί αυτό αναζητώντας φροντίδα, προσοχή και αγάπη γίνεται περίεργο, δύστροπο και κακό (με αυτούς τους χαρακτηρισμούς μου μιλά η μικρότερη αδελφή του Ελένη Τσαφαντάκη). Στην εφηβεία δουλεύει ως εργάτης και βρίσκεται οργανωμένος στο κομμουνιστικό κόμμα και αυτό γιατί το κ.κ. είναι το μόνο που δέχεται τους μιγάδες, τους κολοράτους όπως τους αποκαλούσαν. Όλοι οι άλλοι π.χ. το νοτιοαφρικανικο κονγκρέσο που κυβερνά σήμερα (Μαντέλα) δεν αναγνώριζαν τους κολοράτους. Στην ενηλικίωση ξεκινά -ως ναυτεργάτης- τα ταξίδια του, που θα κρατήσουν 20 ολόκληρα χρόνια.
Ταξίδια που έγιναν μύθος από τα γράμματα που έστελνε στους γονείς του από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου: από την Αμερική όπου νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρείο, έπειτα από τορπιλισμό που δέχθηκε το πολεμικό πλοίο που δούλευε, μέχρι τον Καναδά, και από τη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ολλανδία μέχρι και την Παλαιστίνη, που – όπως λέει στο γράμμα του – η παρουσία του στη χώρα έφερε βροχή και θεωρήθηκε πολύ σπουδαίος.
Σε κάποιο άλλο ψυχιατρείο στην Αμερική, που μπήκε όπως αποκαλύπτει ο ίδιος για να φάει (μεγάλο του πρόβλημα η επιβίωση) με κάποιο φίλο του, έκαναν απόδραση δένοντας τα σεντόνια των κρεβατιών και ενώ ο Τσαφέντας κατέβηκε ο φίλος του έπεσε και σκοτώθηκε γιατί λύθηκαν οι κόμποι που τους είχε δέσει ο ίδιος ο Τσαφέντας. Μια διαδρομή πολυτάραχη με σταθμούς την Τουρκία, όπου δούλεψε και ως καθηγητής ξένων γλωσσών στην ‘Aγκυρα, αφού μιλούσε άπταιστα περισσότερες από οκτώ γλώσσες, αλλά και την Ελλάδα, όπου έζησε δύο χρόνια, αλλά την κουβάλησε στην ψυχή του μια ζωή. Στην Αφρική γυρίζει στις αρχές του 1960, μετά από τον θάνατο του πατέρα του και ύστερα από πρόσκληση και βοήθεια του γαμπρού του.
Το απαρτχάιντ όμως δεν τον δέχεται, γιατί είναι κολοράτος: ούτε άσπρος ούτε μαύρος. Οι συγγενείς του δεν αντέχουν την γκρίνια του, αλλά και η ελληνική κοινότητα, μέσα στην οποία προσπαθεί να επιβιώσει, δεν του δίνει σημασία. Ένα πιάτο φαΐ, καφές, αλλά -όπως πάντα- είναι ένας άνθρωπος χωρίς όνομα, δίχως ταυτότητα, χωρίς καμιά αποδοχή. Κομμουνιστής αλλά και χριστιανός, γνωρίζει στο Κέηπ Τάουν μια οικογένεια μαύρων.
Όχι μόνο μένει μαζί τους, αλλά ζητά να αλλάξει το χρώμα, που αναγράφεται στο διαβατήριό του και να γίνει μαύρος, για να παντρευτεί την κόρη τους. Του απαγορεύουν την όποια αλλαγή χρώματος στο διαβατήριο και απογοητεύεται. Την ίδια περίοδο πιάνει δουλειά στην βουλή. Βάζει μπροστά ένα σατανικό σχέδιο. Κάθε βράδυ συχνάζει σε ένα ελληνικό καφέ μα και σε ένα ελληνικό πλοίο που είναι δεμένο στο λιμάνι του Κέηπ Τάουν το “Ελένη”. Εκεί γνωρίζεται με τους ναυτικούς κασιώτες στην πλειοψηφία, και τους μιλά για το σχέδιο του.
Θα καθαρίσει τον πρωθυπουργό της χώρας. Του πουλούν (ο λοστρόμος, που μου είπε πως αν κυκλοφορήσει το όνομα του θα πεθάνει) ένα περίστροφο. Μα όταν το δείχνει στο καφενείο γελάνε και του λένε πως είναι ψεύτικο. Έτσι προχωρά στο σχέδιο με τα μαχαίρια. Περίεργο λένε πολλοί. Πώς μπήκε ένας μικτής καταγωγής σε έναν χώρο, όπου μόνο λευκοί μπορούσαν; Μα μιλούσε πολλές γλώσσες και ήταν πανέξυπνος, λένε άλλοι. Στις 14:30 την 6/9/1966 κατάφερε 4 μαχαιριές στον πρωθυπουργό της χώρας Φερβούντ.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ/νση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές από το μεσημέρι του Σαββάτου 29/6

vroxesΣύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από το μεσημέρι του Σαββάτου 29/6/2013.
Πιο Συγκεκριμένα
ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (29-06-2013) ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ
 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί , μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

 Ειδικότερα:

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.
·                Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
·                Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
·                Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »