Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Το βασανιστήριο της σταγόνας στην Ελλάδα, από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τον Καντάφι γιατί δεν τους έδινε τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης!

 
ΤΟ ΜΑΡΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΑΓΩΝΑΣ Το βασανιστήριο της σταγόνας στην Ελλάδα, από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τον Καντάφι γιατί δεν τους έδινε τον ορυκτό πλούτο της Λιβύης!Αυτές οι διεθνείς ύαινες εκβιάζουν την Ελλάδα να τους δώσει τον ορυκτό της πλούτο κατηγορώντας ένα ολόκληρο λαό, λοιδορώντας τον με όλους τους πρόστυχους τρόπους, με την συμπαράσταση των δοσίλογων ηγετών της! Που θα σταθεί η κατηγορία για ένα σπάταλο λαό που θέλεις να τον συνετίσεις, να τον αφανίζεις οικονομικά και ψυχολογικά, να τον παραδίδεις στον εχθρό για να φτιάξεις ένα κράτος υγείες όπως καμώνονται οι προδότες ανθέλληνες εντός και εκτός Ελλάδος! Αυτά είναι πρόστυχα και τρελά και δεν στέκουν σε καμία λογική. Μια  και μόνο κίνηση αρκούσε να ανακαινιστεί η κοινωνία σε ένα πολιτισμένο κράτος, η ισονομία η ισοπολιτεία, και η πιστή εφαρμογή της ίδιας αμοιβής με τον ανάλογο κόπο που προσφέρει ο κάθε πολίτης, με αυστηρή τήρηση των νόμων, από τον εργάτη μέχρι τον πρόεδρο της δημοκρατίας! Η κατοχική βουλή ζητά από τον λαό να πειθαρχήσει στους νόμους που παραβιάζουν ασύστολα αυτοί που νομοθετούν !!!
Παρακάτω διαβάστε το μαρτύριο της σταγόνας που προσφέρουν στην Ελλάδα!!
Δύο μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής και ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα τεθεί στο τραπέζι αφού Γαλλία και Γερμανία φαίνεται πως δεν τα βρίσκουν στο ύψος του κουρέματος. Συμφωνούν μόνο πως το κούρεμα του 21% του Ιουλίου δεν ήταν αρκετό. Η Γερμανία έχει την άνεση να ζητά κούρεμα πέραν του 50% κάτι όμως που απορρίπτει η Γαλλία αφού δεν έχει την άνεση για κάτι πάνω από 35%.
Το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης «το συντομότερο δυνατόν» άναψε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην έκθεση της οποίας ασκείται αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για μεγάλες καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων. Ταυτόχρονα η Επιτροπή… χτυπά καμπανάκι για τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.
Ανησυχία ΔΝΤ για την Ελλάδα- Το παλεύουν Μέρκελ-Σαρκοζί
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρακολουθεί τα γεγονότα στην Αθήνα στενά, αλλά και με ανησυχία, επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γκέρι Ράις. Είπε ακόμη ότι πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή για τους Έλληνες και για το λόγο αυτό το ΔΝΤ έχει τονίσει την …
Η Σύνοδος Κορυφής έγινε σύνοδος… προετοιμασίας
Βασική αιτία για την αναβολή των αποφάσεων είναι κατά πρώτον η διαφωνία Γαλλίας και Γερμανίας σχετικά με τον τρόπο μόχλευσης των κεφαλαίων του EFSF, και κατά δεύτερον η καθυστέρηση στην τελική καταγραφή των μεγεθών για τα επίπεδα του χρέους της Ελλάδας …
Νέα παράταση στην αγωνία για εξεύρεση λύσης στην ευρωπαϊκή κρίση δίνουν Γερμανία και Γαλλία, που αδυνατούν να γεφυρώσουν τις διαφωνίες τους σχετικά με το πώς θα ενισχυθεί το ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης (EFSF) αλλά και ποιο θα είναι το ύψος του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Στην τελική ευθεία για την Ελλάδαη 6η δόση μετά το ok της τρόικας
Γράφει η ΝΙΚΟΛ ΛΕΙΒΑΔΑΡΗ
Σε μία ακόμη «σύνοδο-θρίλερ» εξελίσσεται η Σύνοδος Κορυφής της Κυριακής που θα κρίνει την τύχη της χώρας μας, μέσα σε σκηνικό παράλληλων ρήξεων και διχασμών.
Η ρήξη Γερμανίας – Γαλλίας για την αύξηση των κεφαλαίων του EFSF παραμένει αγεφύρωτη απειλώντας να οδηγήσει τη Σύνοδο σε ναυάγιο, ενώ την αβεβαιότητα εντείνουν και οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες αρκετές χώρες της ευρωζώνης ζητούν πλέον αναγκαστικό και όχι εθελοντικό «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Αίσιο τέλος, πάντως, διαγράφεται στο θέμα της 6ης δόσης, με το «πράσινο φως» που δίνει η έκθεση της τρόικας και την διάψευση από το ΔΝΤ στα περί διαστάσεων με την Ε.Ε επί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Η εκταμίευση της δόσης τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου.
«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης προς τη χώρα μας δίνει η έκθεση της τρόικας που κατατίθεται απόψε στο τραπέζι του Eurogroup στις Βρυξέλλες – ωστόσο, η ελληνική αγωνία παρατείνεται λόγω της κόντρας που φαίνεται να υποβόσκει μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ.

Διαβάστε περισσότερα » »

Να διαβάσουν οι λαοί το έγκλημα που επέτρεψαν να γίνει! Οι Έλληνες θα την πληρώσουμε αυτή την αχαριστία!

b88d3a5c9b35ce1de438eccf532f4c9d Να διαβάσουν οι λαοί το έγκλημα που επέτρεψαν να γίνει! Οι Έλληνες θα την πληρώσουμε αυτή την αχαριστία!Η κτηνώδης δολοφονία του Μουαμάρ Γκαντάφι

Στη Δύση επικρατεί ευφορία για την δολοφονία του Μουαμάρ Γκαντάφι. Εγω όμως αισθάνομαι θλίψη, όχι μόνο, γιατί οι Λίβυοι που πανηγυρίζουν, θα αισθανθούν γρήγορα τι σημαίνουν οι «ευλογίες» της Δύσης, αλλα και για την ευκολία, με την οποία τα παγκόσμια ΜΜΕ πλύνουν τον εγκέφαλο του κοσμάκη

Παρακάτω η διαθήκη του μεγάλου ηγέτη Μουαμάρ Γκαντάφι

Στις 12.04.20011 δημοσίευσα εδω στο berlin-athen.eu το άρθρο
Recollections of My Life: Col. Mu’ammar Qadaffi, The Leader of the Revolution (Αναμνήσεις απο τη ζωή μου – Μουαμάρ Γκαντάφι, ο ηγέτης της επανάστασης)
Μετάφραση απο τα γερμανικά: Δρ. Εμμανουήλ Σαρίδης
Έξι μήνες αργότερα, στις 20.10.2011, ο Μουαμάρ Γκαντάφι δολοφονήθηκε απο μια αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ και το πτώμα του αφέθηκε απο τους «οδηγητές της επανάστασης» στην σκύλευση και την διαπόμπευσή του απο έναν έξαλλο όχλο, που έμοιαζε να έχει χάσει τα λογικά του. Και δεν ξέρει καθόλου, τι τον περιμένει τώρα απο τους μεγάλους σωτήρες του, τον Obama, την Merkel, τον Sarkozy, τον Cameron και τον Ηγεμόνα, που κρύβεται απο πίσω τους.
Αναδημοσιεύω σήμερα το κείμενο σαν έναν φόρο τιμής για έναν μεγάλο ηγέτη, το έργο του οποίου, λόγω παραπληροφόρησης, λίγοι μόνο γνωρίζουν. Μακάρι να είχαμε και στην Ελλάδα έναν ηγέτη σαν τον Γκαντάφι. Το κείμενο που θα διαβάσετε είναι ένα είδος διαθήκης που αφήνει σε όλους μας
Στο όνομα του Αλλάχ, του Φιλανθρώπου και Ελεήμονος
Για 40, ίσως και περισσότερα χρόνια, δεν θυμάμαι καλα, έκανα ότι μπορούσα για να δώσω στους ανθρώπους σπίτια, νοσοκομεία, και όταν πεινούσαν, τους έδωσα να φάνε. Μετέτρεψα μάλιστα την έρημο στη Βεγγάζη σε καλλιεργήσιμή γή. Αντιστάθηκα ενάντια στις επιθέσεις εκείνου του Cowboy, του Reagan. Όταν σκότωσε την υιοθετημένη κόρη μου, που ήταν ένα ορφανό παιδί, είχε προσπαθήσει να σκοτώσει κι’ εμένα, αντί για μένα σκότωσε όμως εκείνο το φτωχό και αθώο παιδί. Μετα βοήθησα τους αδελφούς και τις αδελφές μου στην Αφρική με χρήματα για την Αφρικανική Ένωση.
Έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω τους ανθρώπους να καταλάβουν την πραγματική δημοκρατία, όπου επιτροπές των κατοίκων κυβερνούν τη χώρα μας. Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όπως μου είπαν κάποιοι, και μάλιστα αυτοί που είχαν σπίτια με δέκα δωμάτια, καινούργια κοστούμια και έπιπλα στα σπίτια τους, αυτοί δεν ήταν ποτέ ικανοποιημένοι. Επειδή ήταν εγωιστές, ήθελαν όλο και περισσότερα και έλεγαν στους Αμερικανούς και άλλους επισκέπτες της Λιβύης, ότι χρειάζονται «δημοκρατία» και «ελευθερία», και δεν συνειδητοποίησαν ποτέ, ότι αυτό ήταν ένα καταστροφικό σύστημα, όπου ο μεγαλύτερος σκύλος τρώει όλα τα υπόλοιπα. Αυτοί είχαν μαγευτεί από τέτοιες λέξεις και δεν έβλεπαν, ότι στην Αμερική δεν παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν νοσοκομεία, δωρεάν στέγαση, δεν παρέχεται δωρεάν σχολείο και δωρεάν φαγητό, εκτός εάν οι άνθρωποι πάνε να το ζητιανέψουν ή στέκονται σε μεγάλες ουρές για μια σούπα.
Όχι, ότι έκανα εγώ, για μερικούς δεν ήταν ποτέ αρκετό. Υπήρχαν όμως και οι άλλοι, που ήξεραν πως εγώ ήμουν ο γιος του Γκαμάλ Αμπντέλ Νάσερ, του μόνου αληθινού ηγέτη των Αράβων και των Μουσουλμάνων που είχαμε απο την εποχή του Σαλαντίν, όταν αυτός ζήτησε την Διώρυγα του Σουέζ για το λαό του, όπως και εγω ζήτησα τη Λιβύη για το λαό μου. Ήταν τα βήματα του που ακολούθησα, για να απαλλάξω τον λαό μου από τον αποικιακό ζυγό – απαλλαγμένο από κλέφτες που θα μας έκλεβαν.
Τώρα βρίσκομαι υπο την επίθεση της μεγαλύτερης δύναμης της στρατιωτικής ιστορίας. Ο μικρός αφρικανός γιος μου, ο Ομπάμα, θέλει να με σκοτώσει, θέλει να αφαιρέσει απο την χώρα μας την ελευθερία, να μας πάρει τα δωρεάν σπίτια μας, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μας, τα δωρεάν σχολεία μας, το δωρεάν φαγητό μας και να τα αντικαταστήσει με κλοπή αμερικανικού στυλ, αυτό που ονομάζεται «καπιταλισμός» – αλλά εμείς στον τρίτο κόσμο γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει πολυεθνικές επιχειρήσεις, που κυριαρχούν τον κόσμο και βάσανα για τους λαούς. Και γι’ αυτό για μένα δεν υπάρχει καμμία εναλλακτική λύση, εγώ πρέπει να πάρω τη θέση μου, και αν θέλει ο Αλλάχ, θα πεθάνω, ακολουθώντας τον δρόμο του, έναν δρόμο που έκανε την χώρα μας πλούσια σε καλλιεργήσιμη γη, σε τρόφιμα και σε υγεία, και μας επέτρεψε μάλιστα να βοηθάμε τους αφρικανούς και άραβες αδελφούς και αδελφές μας που εργάζονται εδώ μαζί μας, εδώ στο λιβυκό Jammohouriyah.
Δεν θέλω να πεθάνω, αλλά εαν πρόκειται να σώσω τη χώρα αυτή, όλες τις χιλιάδες που είναι παιδιά μου, τότε ας γίνει έτσι.
Ας γίνει αυτή η διαθήκη μου μια φωνή πρός τον κόσμο, ότι εγώ ήρθα αντιμέτωπος με τις επιθέσεις των σταυροφόρων του ΝΑΤΟ, ότι στάθηκα ενάντιος στην φρίκη, στην προδοσία, ενάντια στη Δύση και τις αποικιακές φιλοδοξίες της και ότι είμαι στο πλευρό των αφρικανών αδελφών μου, των πραγματικών αράβων και μουσουλμάνων αδελφών μου, σαν ένας φάρος. Όταν άλλοι χτίζαν παλάτια, εγώ ζούσα σ’ ένα ταπεινό σπίτι, σε μια σκηνή. Ποτέ δεν ξέχασα τα νιάτα μου στη Σύρτη. Δεν πρόδοσα ανόητα το εθνικό μας κεφάλαιο. Και όπως ο Σαλαντίν, ο μεγάλος μας μουσουλμάνος ηγέτης, έσωσε την Ιερουσαλήμ για το Ισλάμ, έτσι κι’ εγώ πήρα λίγα για τον εαυτό μου …
Στη Δύση κάποιοι είπαν ότι δεν έχω σώας τας φρένας, είμαι «τρελός», και εξακολουθούν να ψευδολογούν, ακόμη και αν γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν, ότι η χώρα μας είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη, δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αποικιοκρατίας, ότι αυτό το όραμα μου, ο δρόμος μου, ήταν και είναι ξεκάθαρος για το λαό μου, και ότι θα αγωνιστώ μεχρι την τελευταία μου πνοή, για να διατηρήσουμε την ελευθερία. Είθε να μας βοηθήσει ο Αλλάχ ο Παντοδύναμος, να μείνουμε πιστοί και ελεύθεροι.
Πηγή: http://lupocattivoblog.wordpress.com/2011/04/11/gadaffi-unabhangig-und-unzensiert/
Erinnerungen an mein Leben – Mu’ammar Gadaffi / Col. Mu’ammar Gadaffi
Engl. Übersetzung Prof. Sam Hamod, Ph.D. /Deutsche Übersetzung aus dem Englischen: /Katharina Huber Cuénod
Recollections of My Life: Col. Mu’ammar Qadaffi, The Leader of the Revolution. April 8, 2011.     QUELLE: Informationclearingshouse
Από Δημήτριο Αδαμόπουλο

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Διαβάστε περισσότερα » »

Αμάρτησαν για την …… Πατρίδα !

 

6ecd847bffbb9191310ded2993ac071f Αμάρτησαν για την ...... Πατρίδα !Η Πρώτη και η Τελευταία Φορά για τις Πολιτικές Πόρνες της Βουλής των Ελλήνων. Πάλι ξενύχτησαν και Αμάρτησαν για την Πατρίδα. ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΟΔΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ μέχρι να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να ψηφίσουν το άρθρο 37.

του Κυριάκου Τόμπρα

Στην Αμερική υπάρχει μια σοφώτατη ρήση που λέει » Once hooker, always hooker», δηλαδή,  αν γίνεις μια φορά πουτ@να, θα παραμείνεις πουτ@να για όλη σου τη ζωή.
Ακούσαμε πρόσφατα τους αξιολύπτητους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι όταν  τους επιβλήθηκε να ψηφίσουν το Μνημόνιο,
αισθάνθηκαν σαν Πόρνες την πρώτη τους φορά.
Καλή η δικαιολογία, προκειμένου να συνεχίζουν να εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό, με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα γλυτώσουν από το Γουδή ή ελπίζοντας ότι ο Ελληνικός Λαός θα τους αναθέσει κάποιο ρόλο στη μετά Γουδή εποχή.
Οι ΠΟΡΝΕΣ του ΠΑΣΟΚ μας έκρυψαν όμως το ένοχο μυστικό τους. Ότι δηλαδή, ……….. Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ !!!!

Έτσι αποφάσισαν να σταδιοδρομήσουν στο επάγγελμα, αφού τους εξασφαλίζει τη ζωή που ονειρεύονταν από παιδιά.
Δηλαδή Λεφτά, Διαπλοκή, Εξουσία, Αστυνομική Φύλαξη, Αυτοκίνητο με Οδηγό, Πληρωμένα Ταξίδια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, Υψηλές Κοινωνικές Επαφές, Συναναστροφές με Πλούσιους Επιχειρηματίες, Προβολή στα ΜΜΕ κλπ., κλπ, κλπ.

Ακριβώς το ίδιο ποίημα που ακούνε και τα 17χρονα πεινασμένα κοριτσάκια από τη Ρωσσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία αλλά, τελευταία, λόγω της κρίσης, και από την Ελλάδα,  και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση, περνάνε το crash test της πρώτης φοράς και, όσες αντέξουν, παίρνουν το δρόμο για το Γολγοθά της εκχώρησης της σωματικής τους κυριαρχίας.

Έτσι, οι πρωτάρες Πόρνες του Μνημονίου, αυτές που δήθεν Αμάρτησαν για την Πατρίδα, μετά την πρώτη τους φορά και σε 1,5 μόλις χρόνο, εξελίχθηκαν στις μεγαλύτερες επαγγελματίες πουτ@νες του πλανήτη.
Πράγματι σήμερα, ακούγοντας τες μια – μια να μιλάνε στη Βουλή σχετικά με την ψήφιση του άρθρου 37, τις άκουσα όλες να λένε ακριβώς το ίδιο ποίημα που οι επαγγελματίες πουτ@νες λένε στους αφελείς που τις ερωτεύονται και τις ζητούν να τους παντρευτούν.

Είπαν όλες το ίδιο. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ !!!

Ποιά είναι όμως η τελαυταία φορά της πουτ@νας ?
Είναι πάντα η προηγούμενη της επόμενης, μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο από τον επόμενο πελάτη (ΔΝΤ, Τρόϊκα, ΕΚΤ, κλπ., κλπ.).
Δεν υπάρχει τελευταία φορά στην Πορνεία.
Δεν το αφήνει να συμβεί ο Μαστρωπός (βλέπε ΓΑΠ).

Υπάρχει μόνο το ΤΕΛΟΣ.
Αυτό για το οποίο προειδοποίησε τις Πόρνες του Ελληνικού Κοινοβουλίου εχθές ο Πάνος Καμμένος, με την καταπληκτική ομιλία του
στη Βουλή.
Ότι δηλαδή το ΓΟΥΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣΕΙ ΟΛΕΣ !

ΥΓ
Το ανωτέρω κείμενο δεν αφορά τις κοπέλλες που αναγκάζονται να υποκύψουν στο δέλεαρ της πορνείας, όχι από βίτσιο, όπως οι Πολιτικές Πόρνες, αλλά από ανάγκες επιβίωσης και βιοπορισμού.
Οποιαδήποτε αναφορά είναι εντελώς τυχαία και ζητώ ειλικρινά συγνώμη αν αισθάθηκαν θιγμένες από την παρομοίωσή τους με τους δοσίλογους της Βουλής των Ελλήνων.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΠΡΑΣ
Dr. Kiriakos Tobras
e mail :
kyrotobras@yahoo.com
skype : kyrotobras
Mobile : +30 6944 360231
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ, ΘΑ΄ΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ!!







Διαβάστε περισσότερα » »

Το πιο χαριτωμένο έγκλημα που έχετε δει...

Όταν ακόμη και οι πιγκουίνοι αποδεικνύονται λαμόγια, συνειδητοποιείς την ηθική κατάρρευση της κοινωνίας…

Διαβάστε περισσότερα » »

Η πιθανότητα να πέσει στη Γη ο δορυφόρος Rosat

Mετά τον πολυσυζητημένο δορυφόρο της NASA, UARS, που έπεσε στο Νότιο Ειρηνικό ωκεανό, έρχεται νέα απειλή από τον ουρανό – ο δορυφόρος ROSAT.
Αυτή τη φορά οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος είναι μεγαλύτερες.


Το γερμανικό πρώην διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων Χ, 2,6 τόνων, που φέρει το όνομα Roentgen Satellite (Rosat) θα συντριβεί στη Γη το Σάββατο ή την Κυριακή (22 ή 23 Οκτωβρίου).
Οι πιθανότητες να χτυπηθεί κάποιος άνθρωπος από ένα κομμάτι του δορυφόρου Rosat είναι 1 στις 2000.
Οι αντίστοιχες πιθανότητες για τον δορυφόρο UARS που έπεσε στη Γη τον Σεπτέμβριο ήταν 1 στις 3200.
Σύμφωνα με τον Heiner Klinkrad –  επικεφαλής του γραφείου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας για τα τροχιακά συντρίμμια -  αναμένεται να επιβιώσει μεγαλύτερο ποσοστό μάζας του Rosat σε σχέση με τον UARS, κατά την επανείσοδο του στην ατμόσφαιρα. Αυτό θα συμβεί διότι τα τμήματα του κατόπτρου, που χρησίμευε στη συλλογή ακτίνων Χ, είναι πιο ανθεκτικά στη θερμότητα.
Πάντως, οι πιθανότητες να πέσει ο δορυφόρος πάνω σε ένα συγκεκριμένο άτομο – πχ στον εαυτό μας – είναι πολύ λιγότερες – 1 στα μερικά τρισεκατομμύρια!
Φωτογραφία του δορυφόρου από τον Ralf Vandebergh - με χρώματα τονισμένα εκ των υστέρων
Μπορεί ο δορυφόρος Rosat να αντιμετωπίζεται σήμερα σαν διαστημικό σκουπίδι, όμως η προσφορά του στην αστρονομία ήταν μεγάλη. Η εικόνα που ακολουθεί λήφθηκε από τον Rosat. Πρόκειται για το σύμπλεγμα γαλαξιών Abell 3528.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η υπέρτατη θυσία μιας μάνας

Η υπέρτατη θυσία μιας μάνας
Την υπέρτατη θυσία έκανε μια αμερικανίδα για να δώσει ζωή στην αγέννητη κόρη της. Αρνήθηκε τη χημειοθεραπεία, όταν διεγνώσθη με καρκίνο, για να καταφέρει να γεννήσει τη μονάκριβη κόρη της.

Για την 41χρονη, Στέισι Κριμ, που μετά από προσπάθειες πολλών ετών και τις διαβεβαιώσεις των γιατρών ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά, η είδηση ότι ήταν έγκυος ισοδυναμούσε με θαύμα.

Ωστόσο, λίγους μήνες μετά η Στέισι διεγνώσθη με καρκίνο του αυχένα. Η ίδια αρνήθηκε πεισματικά τη χημειοθεραπεία, που μπορεί να την έσωζε, καθώς θα έπρεπε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της.
Όταν ήταν 5 μηνών έγκυος κατέρρευσε και οι γιατροί διέγνωσαν μετάσταση στον εγκέφαλο.
Όταν οι καρδιακοί παλμοί του μωρού άρχισαν να πέφτουν δραματικά και η ίδια υπέστη έμφραγμα, οι γιατροί αποφάσισαν να φέρουν στη ζωή τη μικρή με καισαρική τομή, τέσσερις μήνες νωρίτερα και ενώ ζύγιζε κάτι λιγότερο από ένα κιλό!
Σύμφωνα με τον αδερφό της, Ρέι, η Στέισι απαγορευόταν να δει το νεογέννητο στη θερμοκοιτίδα, τη στιγμή που η ίδια βρισκόταν στην εντατική.
Ύστερα από κινητοποίηση των νοσοκόμων και την επιμονή του αδερφού της διαμόρφωσαν έτσι το χώρο της εντατικής, ώστε να έχει δίπλα της, σε μια ειδική θερμοκοιτίδα, το μωρό της.
Η Στέισι κράτησε στα χέρια της μια μόνο φορά την κόρη της και τρεις μέρες μετά άφησε την τελευταία πνοή της.
Η μικρή Ντότι ζυγίζει πλέον 3 κιλά και ετοιμάζεται να αφήσει πίσω της το νοσοκομείο και να ζήσει μαζί με την οικογένεια του θείου της.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεχάστε τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές – Έρχεται το φορητό OmniTouch

Ξεχάστε τα τηλέφωνα και τους υπολογιστές

Οι ερευνητές της Microsoft ανέπτυξαν την επόμενη γενιά του αισθητήρα κίνησης Kinect, μια συσκευή που μετατρέπει οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια σε μια οθόνη αφής
Ο αισθητήρας, που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, παρακολουθεί την κίνηση σε οποιοδήποτε αντικείμενο, από ένα ανθρώπινο μέχρι σε τοίχο και να το μετατρέπει σε έναν κινητό υπολογιστή.
Στα πειράματα που έχουν γίνει μέχρι στιγμής οι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να «χτυπήσουν» τους αριθμούς σε ένα πληκτρολόγιο που προβάλλεται στην παλάμη τους και να γράψουν σε ένα «εικονικό» σημειωματάριο πάνω σε ένα τραπέζι.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε κοντά στην ημέρα που δε θα χρειάζεται να κουβαλάμε μαζί μας κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή.

Αντί αυτών οι χρήστες θα μπορούν να προβάλλουν μπροστά τους ό,τι χρειάζονται, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια ως χώρο εργασίας.

Η συσκευή καλείται OmniTouch και αποτελείται από ένα δυνατό να φορεθεί στον ώμο του χρήστη σύστημα κάμερας και λέιζερ προτζέκτορα το οποίο συνδέεται με υπολογιστή
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάντε ασφαλή τα κινητά σας

Κάντε ασφαλή τα κινητά σαςΤρόποι για να αποφύγετε την ακτινοβολία τους


Τα κινητά έχουν γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας όμως κρύβουν κινδύνους εξαιτίας της ακτινοβολίας τους. Μάθετε πως να τα χρησιμοποιείτε σωστά:
Η ακτινοβολία των κινητών είναι πιο έντονη σε κλειστούς χώρους. Προτιμήστε, λοιπόν, να μη μιλάτε συχνά στο κινητό σας όταν βρίσκεστε σε ασανσέρ, αυτοκίνητο ή μετρό.
Μην το κρατάτε κοντά στο αυτί σας. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση hands-free ή bluetooth και τη συχνή εναλλαγή του αυτιού σας όταν μιλάτε για πολύ ώρα. Μια άλλη λύση είναι να μιλάτε σε ανοιχτή ακρόαση.
Μην το τοποθετείτε κοντά στο σώμα σας όπως σε τσέπες ή δίπλα στο κεφάλι σας ενώ κοιμάστε λόγω της ακτινοβολίας.
Περιορίστε τον χρόνο που μιλάτε στο κινητό σας. Αντί αυτού προτιμήστε να στέλνετε μηνύματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Mιλτιάδης Παπαϊωάννου: Του την «έστησαν» στην είσοδο του υπ. Δικαιοσύνης οι υπάλληλοι (vid)

«Θερμή» υποδοχή επεφύλαξαν το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι του υπουργείου Δικαιοσύνης στον υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Ειρωνείες, συνθήματα και ένα «θερμό» χειροκρότημα συνέθεταν το σκηνικό κατα την είσοδο του κ. Παπαϊωάννου στη Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι υπάλληλοι τον «ευχαρίστησαν» για τη θετική ψήφο του στο πολυνομοσχέδιο από το οποίο «ψαλιδίζονται», μεταξύ άλλων, και οι μισθοί τους.

«Μας εξαντλήσατε, μας εξοντώσατε, μας διαλύσατε», του είπε ένας εργαζόμενος ενώ μια άλλη του φώναξε : «Εσείς θα μας ταΐζετε τα παιδιά μας;».

Ο ίδιος αντέδρασε με ψυχραιμία και δεσμεύτηκε μάλιστα για μία συζήτηση μαζί τους το συντομότερο δυνατό.



Διαβάστε περισσότερα » »

Το μυστικό κρύβεται στον κρόκο των αβγών

Το αβγό συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας των ματιών. Πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στα αβγά κάνουν καλό στα μάτια μας.

Αυτά τα δύο αντιοξειδωτικά από την καροτενοειδή οικογένεια προστατεύουν τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης του καταρράκτη και την πρόληψη του εκφυλισμού της ωχράς κηλίδας. Και οι δύο σχετίζονται με οφθαλμικές διαταραχές που οφείλονται στην ηλικία.



Τα ευρήματα αυτά προέρχονται από το Beaver Dam-Eye, μελέτη του Πανεπιστημίου του Wisconsin Medical School που διεξήχθη σε 3.684 άτομα κατά τη διάρκεια περιόδου 10 ετών. Η μελέτη ανακάλυψε ότι το σώμα απορροφά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη καλύτερα, όταν οι ουσίες αυτές παρέχονται από τα αβγά και όχι από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μπρόκολο.

Αλλες μελέτες, που δημοσιεύτηκαν στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ακαδημίας Διατροφής, επιβεβαίωσαν επίσης αυτές τις διαπιστώσεις. Η δρ Suzen Μ. Moeller και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης, στο Κέντρο Ερευνας Διατροφής του Ανθρώπου, έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη κατά 20% και τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας κατά 40%.

 Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η λουτεΐνη παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των ματιών μας και δρα σαν «εσωτερικά γυαλιά ηλίου», καθώς φιλτράρει το φως και προστατεύει τα μάτια μας. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει πως τα καροτενοειδή, όπως η λουτεΐνη, συμβάλλουν στη διατήρηση της πυκνής δομής του μελαγχρωστικού επιθηλίου, αποτρέποντας την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του ματιού. Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, τα άτομα που καταναλώνουν αυξημένες ποσότητες λουτεΐνης διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καταρράκτη.

Ακόμα, σύμφωνα με τον δόκτορα Donald McNamara, η λουτεΐνη αποτελεί συστατικό της μεμβράνης των κυττάρων και η αντιοξειδωτική της δράση προστατεύει τα κύτταρα από τις επιβλαβείς συνέπειες των ελεύθερων ριζών. Είναι απαραίτητη για τα νεύρα και το συντονισμό τους με τους μυς, για τη μεταφορά της χοληστερόλης ενώ είναι συστατικό που ενεργοποιεί το μεταβολισμό του οργανισμού. Επιπλέον βελτιώνει την ανάπτυξη του εμβρυακού εγκεφάλου, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του στήθους αλλά και ασθενειών της καρδιάς και μειώνει την πρόοδο του Alzheimer.

Τέλος, πρόσφατες έρευνες έχουν αποδείξει πως η λουτεΐνη είναι εξίσου ωφέλιμη και για το δέρμα μας. Φαίνεται πως βελτιώνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του και προστατεύει την οξείδωση των λιπιδίων του, που είναι απαραίτητα για την καλή μας όψη.

Το μυστικό είναι στον κρόκο

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη βρίσκονται στον κρόκο. Κατά μέσο όρο, ένας κρόκος αβγού περιέχει 30 mg/ 100 g λουτεΐνης και 25 mg/ 100 g ζεαξανθίνης. Σύμφωνα με τον δόκτορα Donald J. McNamara, διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Egg Nutrition, η έρευνα έδειξε ότι η προσθήκη 1,3 κρόκου αβγού την ημέρα στη διατροφή, αυξάνει τα επίπεδα της λουτεΐνης κατά 38% και της ζεαξανθίνης κατά 128%. Οταν το δούμε προσεκτικά, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι τα αβγά είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές που υπάρχουν. Και αν κοιτάξουμε ακόμα πιο κοντά, θα ανακαλύψουμε ένα από τα θαύματα της φύσης. Με οποιοδήποτε τρόπο και να τα δούμε, μπορούμε να αγαπήσουμε τα αβγά!


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοριτσάκι 10 ετών μιλάει 10 γλώσσες

Είναι μόλις 10 ετών και μπορεί να μιλήσει άπταιστα 10 γλώσσες, μεταξύ… αυτών την γλώσσα Kazak και εκείνη της Ουγκάντα. 
Ο λόγος για την μικρή Sonia Yang με καταγωγή από την Ταϊβάν που αποστομώνει τους πάντες με το πολύγλωσσο λεξιλόγιό της.
Το 10χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στην Ταϊβάν, κατοικεί σήμερα στο Cheadle Hulme της Αγγλίας, μετά από απόφαση των γονιών της, που ήθελαν να της προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

Όταν έφτασε στα εδάφη του Ηνωμένου Βασιλείου μιλούσε ικανοποιητικά τα Ιαπωνικά,τα Κινέζικα και τα Αγγλικά και φυσικά την μητρική της γλώσσα. Σήμερα, μπορεί να μιλήσει άπταιστα τα Γερμανικά, τα Γαλλικά,τα Ισπανικά και τα Πορτογαλικά.

Με την συμμετοχή της σε διαγωνισμό γνώσεων διαφορετικών γλωσσών πρόσθεσε στον ήδη μακρύ κατάλογό της, την γλώσσα Kazak και αυτή της Ουγκάντα που είναι αλλιώς γνωστή ως γλώσσα Lugandan.

Οι συγκεκριμένες είχαν ως σκοπό να διαπιστώσουν την ικανότητα των συμμετεχόντων να μάθουν εντελώς καινούριες γλώσσες.

Η μικρή Sonia ανέφερε πως η γλώσσα της Ουγκάντα δεν την δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού είναι πιο κοντά σε εκείνη της Ταϊβάν που είναι και μητρική της. Η αγαπημένη της γλώσσα είναι ωστόσο τα Αγγλικά, γιατί έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με όλους.

«Τα Αγγλικά είναι σίγουρα η αγαπημένη μου γλώσσα, ο καθένας μπορεί να σε καταλάβει», δήλωσε η κοπέλα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκάλυψη – βόμβα από τα Επίκαιρα: Παράνομο το ΔΝΤ στην Ελλάδα, παράνομη η δανειακή σύμβαση!

Μία αποκάλυψη – φωτιά έχουν αύριο τα Επίκαιρα.

Η ύπαρξη του ΔΝΤ στην Ελλάδα είναι παράνομη όπως και η δανειακή συμβαση που υπεγράφει καθώς αντίκειται στο κοινοτικό κεκτημένο και στη νομοθεσία της ΕΕ.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν είχε δικαίωμα να υπογράψει σύμβαση με το ΔΝΤ, δεν ειχε δικαίωμα να βάλει το ΔΝΤ στην ΕΕ.
Στην ουσία τα Επίκαιρα επιβεβαιώνουν αυτά που γράφαμε από τον Μάιο του 2010 όπου βάσει του άρθρου 122 της συνθήκης της Λισσαβώνας, η λύση θα βρισκόταν εντός ΕΕ. Η αθλιότητα του Παπανδρέου έγινε με την ανοχή της Γερμανίας που ήθελε να ξεφορτωθεί τα Ελληνικά ομόλογα που κατείχε παίρνοντας το καταχρηστικό δάνειο του “μηχανισμού στήριξης”, ενώ εδώ μας παραμυθιαζαν για “γεμάτα πιστόλια”.
Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε το ολέθριο σχέδιο που εκτέλεσε ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου με την συνενοχή των επίορκων του μνημονίου. Πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ...!!!‏

Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ-ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΥΣ!

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα την Αγία Ζώνη στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, παρουσία Υπουργών και Μελών της Κυβέρνησης. Της υποδοχής προΐστατο ο Μητροπολίτης Λάντογκα και Αγίας Πετρουπολης κ. Βλαδίμηρος, συνοδευόμενος από πλειάδα επισκόπων, πλήθος ιερέων και πιστού λαού. 



Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Πούτιν προσκύνησε με ευλάβεια την Αγία Ζώνη, χαιρέτησε εγκάρδια τον Ηγούμενο της Μονής Βατοπαιδίου γέροντα Εφραίμ, τον οποίο ευχαρίστησε για τη θυσία και τον κόπο που ανέλαβε προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κύριλλου και στην επιθυμία του ρωσικού λαού να επισκεφθεί η Αγία Ζώνη τη ρωσική γη.Επίσης τόνισε ότι η Αγία Ζώνη και η Χάρη της Παναγίας έφθασε στη Ρωσία σε μία κρίσιμη περίοδο που ο λαός έχει ανάγκη από πνευματική ενίσχυση. 


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, ο πρωθυπουργός είχε εν συνεχεία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Ηγούμενο γέροντα Εφραίμ. Ο μητροπολίτης Βλαδίμηρος από την πλευρά του, ευχαρίστησε και αυτός τον γέροντα Εφραίμ για την πρόθυμη ανταπόκριση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία μετά από πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, με την προτροπή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και την έγκριση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους. Ο μητροπολίτης έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός και θεώρησε ιδιαίτερη ευλογία ότι η Αγία Ζώνη φθάνοντας στη Ρωσία είχε τον πρώτο της σταθμό στην Αγία Πετρούπολη. 


Η Αγία Ζώνη αφού μείνει για 4 ημέρες στην Αγία Πετρούπολη θα συνεχίσει να ευλογεί τη ρωσική γη σύμφωνα με το πρόγραμμα, σχηματίζοντας σχήμα σταυρού στους τέσσερις ορίζοντες της ρωσικής γης και θα επισκεφθεί τις πόλεις, Αικατέρινμπουργκ, Νόριλσκ, Βλαδιβοστόκ, Ντιβέγιεβο, Σαράνσκ, Σαμάρα, Ροστόβ Να Ντονού, Καλίνιγκραντ και τέλος στις 19 Νοεμβρίου τη Μόσχα. 


Τέλος πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου αύριο Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, είναι προσκεκλημένος στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Αγίας Πετρουπόλεως. Εκεί θα απευθύνει πνευματικές νουθεσίες από την εμπειρία του Αγίου Όρους στους φοιτητές της Ακαδημίας. 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ, ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ!

Όχι μόνο υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη, αλλά το έκανε πηγαίνοντας στο Αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης μαζί με μέλη της Κυβέρνησής του: Κάντε τώρα τις συγκρίσεις σας με τους "Έλληνες πολιτικούς" που επικαλούνται τον Διάβολο για να...σωθεί η χώρα!

Όπως βλέπετε και στο βίντεο της ρωσικής τηλεόρασης, σχηματίζονται ατελείωτες ουρές από τον λαό, που επιθυμεί να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη!

Τέτοιους θησαυρούς έχουμε στην Ελλάδα και στο Άγιον Όρος και όχι μόνο δεν τους εκτιμάμε, αλλά τους βρίζουμε και παριστάνουμε τους "άθεους"!

Μήπως πρέπει να τους χάσουμε για να βάλουμε μυαλό;

"Σύντροφοι" του ΚΚΕ, τι έχετε να πείτε για την βαθύτατη πίστη ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, μετά από τόσες δεκαετίες σκληρού μαρξισμού;

Όπως ένα σύννεφο καπνού διαλύθηκε στη συγκεκριμένη χώρα η "ιδεολογία" σας: Αντίθετα, η Ορθοδοξία έμεινε και θριαμβεύει, προς ενόχληση και απάντηση πολλών!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ.....ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ .......‏

ΝΤΟΡΑ: "ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ"!



Φαίνεται πως τελευταία, μια περίεργη...επιδημία έχει πέσει στους πολιτικούς, διαφορετικών μάλιστα κομμάτων: Αυτή της "προθυμίας" τους να...συνεργαστούν με τον Διάβολο, για το καλό- βεβαίως βεβαίως-της Πατρίδας! Έτσι, μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο, ήλθε να προστεθεί στο "κλαμπ" των...διαολοσυνεργατών και η Ντόρα Μπακογιάννη:



Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΑΠ: Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ...Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις .


Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ..!!!‏


10 Mηνες πριν η Βρεγμενη Πατσαβουρα ειχε φιλο αυτον που σημερα πανηγυριζει οτι ειναι νεκρος.
Dump Rug...or else the so called unelected president of the E.U and his very good friend 10 months ago.
The same person died yesterday and the Dump Rug is very happy now.

Διαβάστε περισσότερα » »

Oργή Μόσχας για Ε.Βενιζέλο: "Ψεύδεται για επίσκεψη Ν.Μεντβέντεφ"


Image
Eκτεθειμένος βρίσκεται για άλλη μια φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος, καθώς η Μόσχα διαψεύδει ότι έχει αποσταλεί πρόσκληση στο πρόεδρο της Ρωσίας Ν.Μεντβέντεφ για να επισκεφθεί την Ελλάδα, πέρα από την αρχική ανταλλαγή προθέσεων πέρσι τέτοια εποχή σε συνέδριο στην Ασία όπου είχαν παρευρεθεί οι Γ.Παπανδρέου και Ν.Μεντβέντεφ.
Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες ρωσικές πηγές "Μέχρι στιγμής ούτε επίσημη πρόσκληση έχει σταλεί, ούτε φυσικά αποδοχή της μπορεί να υπάρξει λόγω του βεβαρυμένου προγράμματος του προέδρου. Υπάρχει και η προεκλογική εκστρατεία για τις εκλογές του Μαρτίου, η οποία επιβαρύνει το πρόγραμμα ακόμα περισσότερο".  
Αλλά και χθες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ο οποίος επισκέφθηκε την Μόσχα το περασμένο σαββατοκύριακο και είχε συνομιίες και επαφές με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους προχώρησε σε "αποκαλυπτήρια" των κυβερνητικών ψευδών επί του θέματος:
"Είπατε για τη Ρωσία. Μα κοροϊδεύετε, εμπαίζετε, δουλεύετε μια μεγάλη δύναμη ότι έχετε στείλει πρόσκληση -είναι γραμμένο στα Πρακτικά της Βουλής- και πάω επάνω και μου λένε και με διαβεβαιώνουν ότι είναι παραμύθι. Εσείς εκτίθεστε και προσπαθώ να σώσω αυτή την κουβέντα λέγοντας ότι λόγω ίσως κάποιας γραφειοκρατίας. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι είναι. Σεβαστείτε, λοιπόν, μία δύναμη η οποία μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και σκεφτείτε κι άλλους τρόπους καινοτόμους. Μην πηγαίνετε στο να μας τα δώσει η Ευρώπη.
Κύριε Αντιπρόεδρε, έχετε σκεφτεί λίγο αν κατορθώσουμε να πείσουμε τους Ρώσους να μας κάνουν για τρία χρόνια έκπτωση 50% στο αέριο. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα πέσουν στο μισό, σημαίνει ότι οι βιομηχανίες θα μπορούν να έχουν φτηνή ενέργεια. Σκεφτείτε λίγο παραπέρα από τις παρωπίδες και τους τοίχους μερικά πράγματα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον τόπο. Αυτό εννοώ".
Πέρα από την ουσία του θέματος εντυπωσιάζει η ελαφρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται τις σχέσεις με την Ρωσία, αλλά βέβαια υπάρχουν ευανάγνωστες εξηγήσεις: Οι δεσμεύσεις στα δυτικά κέντρα εξουσίας, τόσο του Γ.Παπανδρέου, όσο και εσχάτως του αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου (παίζει full το γερμανικό "χαρτί) είναι σαφείς και βέβαια αποκλείουν την Ελλάδα από το παγκόσμιο χωριό και τις δυνατότητες προσέγγισης χωρών όπως η ομάδα BRICS.
Ειδικά για τον Ε.Βενιζέλο δεν ξεχνούν και την εξαπάτηση που τους επιφύλασσε στο πρόγραμμα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το βάλτωμα του προγράμματος BMP-3HEL.
Πάντως και η Μόσχα δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία για την αναθέρμανση των σχέσεων με την παρούσα κυβέρνηση. Πρακτικά θεωρεί τη νυν κυβέρνηση "καμμένο χαρτί" και το έχει δείξει πολλές φορές με αποκορύφωμα την άρνηση στον υπουργό Εξωτερικών Σ.Λαμπρινίδη να επισκεφθεί την Μόσχα, γεγονός πρωτοφανές στα διπαλωματικά χρονικά.
Εσχάτως από ελληνικής πλευράς, ο Γ.Παπανδρέου έχει καλέσει τον Ν.Μεντβέντεφ, αλλά και τον Β.Πούτιν στο τηλέρωνο ζητώντας στήριξη, αλλά στην Μόσχα πλέον δεν τρέφουν αυταπάτες για το περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής απέναντί τους και απλά περιμένουν την πτώση της κυβέρνησης για να συζητήσουν με την επόμενη επί ουσιαστικής βάσης την συνεργασία των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα.
Κατ'αυτό τον τρόπο η Μόσχα σχεδιάζει την πολιτική της στην περιοχή στηρίζοντας την Ελλάδα, αλλά μη λαμβάνοντας υπ'όψιν τη νην ελληνική κυβέρνηση στο υπόλοιπο του βραχύχρονου βίου της...
Διαβάστε περισσότερα » »

Το CNN κάνει αφιέρωμα - διαφήμιση στα Σκόπια αποκαλώντας τα "Μακεδονία" [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, τη στιγμή που οι Σκοπιανοί γείτονες πληρώνουν αδρά το CNN, προκειμένου να προβάλουν την χώρα τους. Έτσι, στα πλαίσια την καλής συνεργασίας που έχουν εγκαινιάσει οι αμερικανοί με τους Σκοπιανούς, αφιερώνουν εδώ και 2 ημέρες ειδική ζώνη σε τηλεόραση και ίντερνετ, στην οποία προβάλοντα προκλητικά βίντεο, στα οποία γίνεται λόγος για 
προσπάθεια των Σκοπιανών (Μακεδόνων τους αναφέρει) να αναστηλώσουν την "πραγματική Μακεδονία"!!!

Και κανείς από το υπουργείο Εξωτερικών δεν κάνει το παραμικρό!!! Δείτε το βίντεο που προβάλει το CNN:



Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας;

Βρέθηκε το ελιξίριο της νεότητας;Το ελιξίριο της νεότητας υποστηρίζει ότι βρήκε ο κοσμήτορας του πανεπιστημίου της Νέας Ουαλίας στο Σίδνεϊ, Πίτερ Σμιθ!
Όπως υποστήριξε σε ομιλία του, ένα παιδί που γεννιέται σήμερα μπορεί να ζήσει μέχρι τα 100 ή τα 150 έτη χάρη σε ένα σκεύασμα.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το συγκεκριμένο σκεύασμα θα επιτρέπει στους ανθρώπους να είναι υγιείς και δραστήριοι μέχρι τον θάνατο τους.

«Πράγματι πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να παρατείνουμε την ανθρώπινη ζωή κατά κάποιες δεκαετίες. Ο στόχος όμως δεν είναι απλώς να ζήσουν οι άνθρωποι περισσότερα χρόνια, αλλά να χαίρουν και άκρας υγείας. Αυτά τα χάπια θα βοηθούν στην διαδικασία της αναγέννησης του οργανισμού», λέει ο πρύτανης.

Το χάπι «θαύμα» ψάχνει και ο καθηγητής Ντέιβιντ Σινκλέρ από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στις ΗΠΑ.

«Η τεχνολογία που αναπτύσσεται μπορεί να μας επιτρέψει να φτάσουμε ακόμα και τα 150 χρόνια», υποστηρίζει.

Τα τελευταία χρόνια, ο καθηγητής από το Χάρβαρντ μελετάει τις ιδιότητες της ουσίας ρεσβερατρόλης που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί.

Τώρα έχει ξεκινήσει να δημιουργεί μια χημική ουσία, η οποία είναι 1.000 φορές πιο ισχυρή από τη ρεσβερατρόλη και οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται ότι είναι εοίωνες.

«Το ανθρώπινο σώμα έχει επισκευαστεί μόνο του και η ουσία αυτή μπορεί να επιταχύνει τους μηχανισμούς επούλωσης», εξηγεί.

Πάντως, έρευνες σε ποντίκια έδειξαν ότι η συγκεκριμένη ουσία μπορεί να ενεργοποιήσει τη φυσική επισκευή του DNA.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Γερμανία προϊδεάζει για έξοδό μας από το ευρώ

Ας υποθέσουμε ένα απλό παράδειγμα:
Στην περιοχή που ζείτε, δραστηριοποιούνται τέσσερις επιχειρήσεις που συνεργάζονται αρμονικά σε οικοδομικά έργα. Η μία είναι μικρή εργολαβική και με την οικοδομική κρίση άρχισε να σφραγίζει επιταγές. Τις επιταγές αυτές τις κατείχαν οι υπόλοιπες τρείς επιχειρήσεις. Η μία έχει είδη υγιεινής, η δεύτερη σκυρόδεμα και η άλλη κάνει εμπόριο οικοδομικών υλικών. Οι τράπεζες που είναι αποδέκτες των επιταγών και που δανείζουν και τις τέσσερις επιχειρήσεις, αρχίζουν να ανησυχούν και να πιέζουν.
Η επιχείρηση με τα οικοδομικά υλικά συμπαρασύρεται, αφήνεται αβοήθητη από τις τράπεζες και σφραγίζει επίσης επιταγές. Στις υπόλοιπες δύο επιχειρήσεις επικρατεί πανικός. Αυτή με τα είδη υγιεινής είναι περισσότερο εκτεθειμένη και αν δε βρεθεί μια λύση με τις σφραγισμένες επιταγές των άλλων δύο, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Έτσι, προτείνει ένα σχέδιο σωτηρίας στην υγιή επιχείρηση του σκυροδέματος, η οποία και αυτή αντιμετωπίζει πρόβλημα, αλλά διαχειρίσιμο, αφού έχει ευρύτερο πελατολόγιο.


Το σχέδιο προτείνει την έκδοση ενός νέου μπλοκ επιταγών στο οποίο θα συμμετέχουν και οι τέσσερις επιχειρήσεις. Οι νέες επιταγές θα αντικαταστήσουν τις παλιές και όλα θα επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση. Η επιχείρηση σκυροδέματος είναι ιδιαίτερα επιφυλακτική με τη λύση αυτή, γιατί έχει ορισμένες επιφυλάξεις. Φοβάται ότι τελικά οι νέες επιταγές ίσως να μη γίνουν δεκτές με ικανοποίηση από τις τράπεζες, αφού θα είναι εγγυημένες από τρείς ουσιαστικά πτωχευμένες επιχειρήσεις και από μια μόνο υγιή. Κατ’ επέκτασιν φοβάται ότι, αν αντικαταστήσει τις δικές της επιταγές με τις νέες, θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερα επιτόκια και περισσότερη ανασφάλεια εκ μέρους των τραπεζών, υποθηκεύοντας τελικά το λαμπρό μέλλον της, για χάρη τριών άστατων συνεργατών.


Καλά καταλάβατε. Η επιχείρηση σκυροδέματος είναι η Γερμανία, η επιχείρηση ειδών υγιεινής η Γαλλία και οι άλλες δύο η Ελλάδα και η Πορτογαλία.


Αυτήν την κατάσταση ζούμε τις τελευταίες μέρες. Οι Γάλλοι έχουν λυσσάξει για μια λύση η οποία υποτίθεται ότι θα επαναφέρει την τάξη στην κρίση χρέους. Η Γερμανία δεν είναι καθόλου σίγουρη και φοβάται ότι θέλοντας να βοηθήσει την υπόλοιπη Ευρώπη, θα χάσει την πιστοληπτική της αξιολόγηση και θα συρθεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.


Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν θα πρέπει να περιμένουμε τίποτα από τους Γερμανούς, ο καθένας στη θέση τους θα έκανε το ίδιο. Οι Γερμανοί προτείνουν κάτι πολύ πιο απλό από τις μοχλεύσεις του EFSF, τα τοξικά ευρωομόλογα ή την έκδοση πληθωριστικού χρήματος από την ΕΚΤ: Όσοι αδυνατούν να διατηρήσουν βιώσιμο το χρέος τους, να το κουρεύουν, με ότι αυτό συνεπάγεται στις τράπεζες και τα ταμεία τους. Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα οφέλη του κοινού νομίσματος, να παραδίδουν περιουσία και δημοσιονομική πολιτική στους Γερμανούς.


Όσο οι τραπεζίτες και οι χώρες του νότου θα πιέζουν για κάτι διαφορετικό, οι Γερμανοί απλά θα αναβάλουν τις αποφάσεις. Γιατί ο χρόνος δουλεύει για αυτούς. Το κλειδί στην ιστορία αυτή είναι η Γαλλία. Αν η Γαλλία χάσει την ανώτατη αξιολόγηση, τότε οποιαδήποτε λύση μέσω κοινής αναχρηματοδότησης του χρέους, θα έχει αποτύχει πριν καν αποφασιστεί η εφαρμογή της.


Τα τελευταία νέα λένε, ότι η ανώτατη αξιολόγηση της Γαλλίας θα πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν και απομένει μόνο ο χρόνος ανακοίνωσης του μοιραίου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Γερμανοί εμφανίζονται αναβλητικοί στην Ευρώπη και σκληροί στην Ελλάδα. Είναι περισσότερο από προφανές ότι οι Γερμανοί δεν θα ρισκάρουν άλλα ελληνικά θαλασσοδάνεια. Ενδεχομένως να ανεχτούν για λίγους ακόμα μήνες την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, αλλά με δυσβάσταχτους όρους.


Το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι η κυβέρνηση γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια όλα τα παραπάνω, αφού όχι μόνο διαθέτει άριστους συμβούλους, αλλά την έχουν προειδοποιήσει εγκαίρως οι ίδιοι οι Γερμανοί. Η κυβέρνηση έχει μπροστά της δύο δύσκολες επιλογές:


1. Να προκηρύξει εκλογές με σκοπό μια νέα κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα συντεταγμένα στην αντιμετώπιση της κρίσης


2. Να ικανοποιήσει όλες τις διαστροφικές απαιτήσεις των Γερμανών, προκειμένου να κερδίσει λίγο ακόμα ανώφελο χρόνο. (Ουσιαστικά βέβαια ο Γερμανικός εκβιασμός αναφέρει ρητά ότι ειδικά για την Ελλάδα οι συνθήκες παραμονής στην ευρωζώνη αλλάζουν βίαια και γυρίζουν τη χώρα πίσω στην εποχή του Όθωνα. Πρακτικά είναι βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει την έξοδό της από το κοινό νόμισμα. Ο ίδιος εκβιασμός θα τεθεί και στις υπόλοιπες χώρες εν ευθέτω χρόνο. Οπότε ή η Ε.Ε. θα μετατραπεί σε αυλή της Γερμανίας ή η ευρωζώνη θα περιοριστεί στις χώρες με ανώτατη αξιολόγηση, ενδεχομένως και χωρίς τη Γαλλία).


Ζούμε σε μια ζοφερή εποχή, που οι συνθήκες αλλάζουν όχι με την ημέρα πια, αλλά με την ώρα. Κάθε σχεδιασμός, κάθε πλάνο, που συντάχθηκε χτες, μπορεί να είναι ήδη μπαγιάτικο. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και εκείνο που θεωρούσαμε βεβαιότητα χτες, μπορεί σήμερα να είναι άκυρο. Και δυστυχώς οι εξελίξεις βαίνουν εναντίον μας και ο λιγοστός χρόνος που είχαμε, εξανεμίζεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο. Φοβάμαι πως όλο το, τεταμένο ομολογουμένως, σκηνικό των τελευταίων ωρών , με τους διαδηλωτές εξαγριωμένους να απαιτούν τα αυτονόητα και την κυβέρνηση πολιορκημένη να στήνει παρωδίες εθνικοφροσύνης, τείνει να ξεπεραστεί από τις απίστευτες εξελίξεις στην Ευρώπη.


Λυπάμαι πολύ, αλλά δεν έχω τη μαγική λύση, δεν μου έρχεται τίποτα έξυπνο στο μυαλό να προτείνω. Μπορώ μόνο με βεβαιότητα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου για το άμεσο μέλλον. Εύχομαι μόνο, στις δύσκολες αυτές στιγμές, να είχαμε ικανότερο τιμονιέρη.
Διαβάστε περισσότερα » »