Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Οδηγίες της εφορίας για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Δείτε αναλυτικά το βιβλιαράκι της εφορίας για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης
Αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης περιλαμβάνει το "βιβλιαράκι" της εφορίας που εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων.
Δείτε εδώ το "βιβλιαράκι" της εφορίας
Στον πρόλογο του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εφιστάται η προσοχή των φορολογούμενων στα παρακάτω σημεία για τον τρόπου θα συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους.
Ειδικότερα τα σημεία αυτά:
1. Υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα , έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος
2. Στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο
3. Αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος όλων των κατοικιών είτε είναι ιδιοκατοικούμενες είτε είναι μισθωμένες είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενες
4. Από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα προστίθεται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου που ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για άγαμο και 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα
5. Ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2012 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους ακόμη και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών στην οποία οι ανείσπρακτες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές

6. Οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στην Πτολεμαϊδα. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που υπάγονται στη Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου (νόμος 2525/97). Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Οι εγγραφές θα γίνονται κάθε μέρα 5-8 μ.μ. στη γραμματεία του σχολείου (1ο Γυμνάσιο και 2ο ΕΠΑΛ). Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 2461041077).
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλειστά την Τετάρτη 29/5 τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία των Δήμων Κοζάνης, Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού – 30/5 του Δήμου Εορδαίας

sxoleioΑπό τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ανακοινώνεται ότι ύστερα από αίτηση:
1) Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κοζάνης χορηγήθηκε άδεια μετακίνησης στα μέλη του Συλλόγου για να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Τετάρτη 29  Μαΐου 2013.
2) Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εορδαίας χορηγήθηκε άδεια μετακίνησης στα μέλη του Συλλόγου για να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 30  Μαΐου 2013.
Ως εκ τούτου τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία των Δήμων Κοζάνης, Βοΐου και Σερβίων-Βελβεντού θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29  Μαΐου 2013 και τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία του Δήμου Εορδαίας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 30  Μαΐου 2013.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ημερίδα της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών με θέμα:«ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»


Η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών διοργανώνει το Σάββατο 1 Ιουνίου ημερίδα με θέμα: «Ιστορικές προβολές και σύγχρονες προκλήσεις της εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία».
Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Εταιρείας [http://edymme.wordpress.com] και περιλαμβάνει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθούν ερευνητικές εργασίες που αναδεικνύουν την εκπαιδευτική διαχρονία στη Δυτική Μακεδονία. Θα ακολουθήσει, στο δεύτερο μέρος, συζήτηση στρογγυλής τράπεζας για τις εκπαιδευτικές προκλήσεις στην περιοχή, με συμμετέχοντες θεσμικούς εκπροσώπους της εκπαίδευσης και επιστημονικών φορέων της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Κοβεντάρειο Κοζάνης από τις 17.00 έως τις 21.00 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
της Εταιρείας Δυτικομακεδονικών Μελετών
Κωνσταντίνος Ντίνας
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ. Μακεδονία: Καταγραφή των Πελοπονησσίων που έπεσαν στην Μακεδονία

Τους ανώνυμους Πελλοπόνησιους ήρωες που έπεσαν στην Μακεδονία σε διάφορες περιόδους των εθνικών αγώνων θα καταγράψει ο νεοσύστατος Σύλλογος Πελοπονησσίων Δυτικής Μακεδονίας « Ο γέρος του Μοριά» αναδεικνύοντας συγχρόνως την δράση και την προσφορά τους. Ο Σύλλογος με αφορμή την παρουσία αντιπροσωπείας του στο ετήσιο μνημόσυνο του Ζαχαρία Ανδρούτσου η Παπαδά στην τοπική κοινότητα Φούφα Εορδαίας καλεί τους Πελοπονήσσιους που διαμένουν στη Δυτική Μακεδονία να επικοινωνήσουν με την διοίκηση μέσω της ιστοσελίδας που έχει δημιουργήσει.



ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Επαναλειτουργεί « η χαμαιλέτε της Καταούλας» στην Άρδασσα

Ογδόντα χρόνια πίσω γυρίζει τις μνήμες ο παραδοσιακός νερόμυλος που λειτουργεί ήδη σε ορεινή περιοχή της τοπικής κοινότητας Άρδασσας στο δήμο Εορδαίας με την ονομασία « Η χαμαιλέτε της Καταούλας» υποκοριστικό της πρώην ιδιοκτήτριας Πολεξένης Αρχιτεκτονίδου. Ο νερόμυλος επισκευάστηκε αρχικά το 1923 εξυπηρετούσε τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας για να αναστείλει το 1960 την λειτουργία του και ανακατασκευάστηκε το 2010 με στόχο να καταστεί επισκέψιμος. Ο χωματόδρομος που συνδέει τον νερόμυλο με την Άρδασσα δεν διευκολύνει την πρόσβαση των ενδιαφερομένων εκεί με τον σημερινό ιδιοκτήτη και τους κτηνοτρόφους στην γύρω περιοχή να ζητούν την βελτίωση του.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη :Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Με ολική κατάρρευση απειλείται το σπίτι όπου έπεσε ο Καπετάν Φούφας

Εορδαία: Με ολική κατάρρευση απειλείται το σπίτι όπου έπεσε ο Καπετάν ΦούφαςΜε ολική κατάρρευση απειλείται το οίκημα στην πλατεία της τοπικής κοινότητας Φούφα στο δήμο Εορδαίας όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Μακεδονομάχος Ζαχαρίας Ανδρούτσος η Παπαδάς λόγω ασυμφωνίας του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών τόσο με τον πρώην δήμο Μουρικίου όσο και με τον νυν δήμο Εορδαίας για την εξαγορά του. Κατά την διάρκεια του χθεσινού μνημόσυνου προς τιμήν του ήρωα Μακεδονομάχου και των συμπολεμιστών του τονίστηκε ότι θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού το οίκημα κρίθηκε διατηρητέο, να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για να μην « καταρρεύσει η ιστορική μνήμη». Στις 9 Ιουνίου θα επισκεφτεί το μνημείο ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας της Π Ε Αρκαδίας όπου υπάγονται τα Πλατανάκια τόπος καταγωγής του Ζαχαρία Ανδρούτσου και θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση.   

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Mεγάλη η συμμετοχή των εργαζομένων στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

ahsptolemaidasΤην Παρασκευή 24/5/2013 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια, στην καντίνα του ΑΗΣ Πτολ/δας.  Η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μεγάλη και ο σκοπός της Γενικής Συνέλευσης ήταν:


  • Ενημέρωση σχετικά με το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην εργολαβία «Ρουμελιώτη», μέσω της δικαστικής οδού, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν ημερομίσθια και κυρίως επιδόματα άδειας, άδεια, δώρα Χριστουγέννων και δώρα Πάσχα.
Γίνεται μια προσπάθεια να ενημερωθούν πολλοί απολυμένοι από πριν εργαζόμενοι και να μπουν στη συγκεκριμένη διαδικασία ούτως ώστε και αυτοί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους.
  • Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα του αγώνα για την κατάργηση του δουλεμπορίου.
 Δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες οι εργαζόμενοι ότι με αλλαγή του εργολάβου πάψουν τα προβλήματα της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας. Άλλωστε πριν από το Ρουμελιώτη, ήταν ο Αποστολίδης, ο Σιαπαλίδης με τους οποίους οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη. Δεν υπάρχει εργολάβος που να μην «κλέβει» λίγο ή πολύ τους εργαζόμενους.
Το δουλεμπόριο το συντηρεί και το τρέφει η κερδοφόρα ΔΕΗ ΑΕ. Όσο λοιπόν θα επικρατούν τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και η ανταγωνιστικότητα, χαμένοι θα είναι πρώτα απ’ όλα οι εργαζόμενοι από το κλέψιμο των εργολάβων, οι οποίοι κατέφευγουν σε αυτό κάτω από τις υπερτιμημένες εργολαβίες που «χτυπάνε».
Πρέπει να γνωρίσουν ότι το «Κακό το ριζικό τους» δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από όλους όσους ψήφισαν και αποδέχονται τη συνθήκη του Μααστριχτ ως ευαγγέλιο, είτε παραμένουν σε αυτά τα κόμματα, είτε μεταπήδησαν σε άλλα νεοσύστατα, έχοντας όμως την ίδια αντίληψη.
Κριτήριο για να βγάλουν επιπλέον συμπεράσματα οι εργαζόμενοι, είναι η επικείμενη παραπέρα ιδιωτικοποίηση και ξεπούλημα της ΔΕΗ.
Όσοι πραγματικά νοιάζονται για τους εργαζόμενους, θα διεκδικήσουν μια ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη με 5000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα αποτελεί και το δρόμο για την κατάργηση του δουλεμπορίου, διαφορετικά θα ακολουθήσουν το δρόμο της δήθεν διαφωνίας υποστηρίζοντας τον λεγόμενο «υγιή ανταγωνισμό», την καλή επιχειρηματικότητα κοροϊδεύοντας έτσι το λαό.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Η απάντηση βρίσκεται στον ενωτικό αγώνα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις με τις οποίες δουλεύει ο καθένας, διεκδικώντας ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΓΟΥΝ.
Το ΣΕΕΕΝ ήταν και θα παραμείνει μπροστάρης, εμπνευστής και οργανωτής του αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες στη ΔΕΗ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

17 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ – ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ‼!


KARKINOSΟ καρκίνος πλέον έχει γίνει μία από τις πιο κοινές «σιωπηλές» ασθένειες. Ωστόσο, σύμφωνα με το reader's digest, το σώμα στέλνει «οιωνούς» που εμείς συχνά αγνοούμε.
Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή
Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα είναι η αναπνοή. Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως άσθμα, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.
Χρόνιος βήχας ή πόνος στο στήθος
Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα. Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι τα πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.
Συχνοί πυρετοί ή λοιμώξεις
Αυτά μπορεί να είναι συμπτώματα της λευχαιμίας, μιας μορφής καρκίνου των κυττάρων του αίματος, που ξεκινά από το μυελό των οστών. Η λευχαιμία προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά αιμοσφαίρια, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Συχνά, οι γιατροί παρατηρούν ότι ασθενείς με λευχαιμία (ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες) διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο.
Δυσκολία στην κατάποση
Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.
Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα
Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου. Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού. Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.
Υπερβολικοί μώλωπες ή ακατάπαυστη αιμορραγία
Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.
Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων. Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα «της λευχαιμίας» παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.
Αδυναμία ή κόπωση
Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα. Στην περίπτωση που αισθάνεστε εξαντλημένοι χωρίς εξήγηση, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.
Φούσκωμα στην κοιλιά ή αύξηση του σωματικού βάρους
Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου. Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.
Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία
Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης στις γυναίκες και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους (ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού) θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γυναικολόγο της και να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.
Κοιλιακό άλγος
Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο, από μόνος του μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον γυναικείο καρκίνο. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δε μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο.
Βεβαιωθείτε, ότι ο γιατρός σας εξετάζει όλες τις πιθανές εξηγήσεις και κάνει μια πλήρη εξέταση, αφού ο πόνος και οι κράμπες στην πύελο και την κοιλιακή χώρα μπορεί να συνοδεύουν το φούσκωμα, που, όπως προαναφέρθηκε, ενδεχομένως να σηματοδοτεί καρκίνο των ωοθηκών. Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.
Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα
Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνος του παχέος εντέρου. Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να καλέσετε το γιατρό σας και να προγραμματίσετε μια κολονοσκόπηση.
Ανεξήγητη απώλεια βάρους
Εάν παρατηρήσετε, ότι χάνετε κιλά χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.
Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου, που έχει εξαπλωθεί στο ήπαρ, επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματός να απαλλαγεί από τα απόβλητα.
Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος
Όσο απλό και να ακούγεται, ένα συνηθισμένο κοιλιακό άλγος μπορεί να είναι ο οιωνός για καρκίνο και όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν. Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.
Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου
Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο. Η εξήγηση για αυτό είναι, ότι οι μικροί όγκοι του πνεύμονα μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.
Μια πληγή που δεν επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος. Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, όπως μικρά κηρώδη εξογκώματα ή ξηρά φολιδωτά σημάδια, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος. Άλλα συμπτώματα καρκίνου του δέρματος μπορούν να είναι το μελάνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα.
Αλλαγές στα νύχια
Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου. Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία «τελεία» κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες.
Τα ωχρά ή άσπρα νύχια μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη, ότι το συκώτι σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.
Πόνος στην πλάτη ή τα κάτω δεξιά πλευρά
Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο παρατήρησαν τον πόνο αυτό ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ήπατος, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως «σιωπηλός δολοφόνος».
Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη ή τις νευρώσεις.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα "πετσοκόβουν" διαρκώς μισθούς & συντάξεις!

ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Στο φως έρχεται ο μυστικός όρος που περιλαμβάνεται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας και ο οποίος συνδέει κούρεμα του ελληνικού χρέους με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Real News” η οποία επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η διαδικασία της “εσωτερικής υποτίμησης της οικονομίας”, ολοκληρωνεται φέτος με την επιπλέον μείωση μισθών και συντάξεων κατά 10-12% σε μέσους όρους.
Αυτός είναι ο κρυφός όρος δηλαδή για να ανοίξει ο δρόμος για κούρεμα του χρέους της τάξεως του 20%-30% και το οποίο χρονικά τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2014.
Το σχέδιο για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν θα γίνει με οριζόντιες νέες περικοπές αλλά με την εφαρμογή των κρυφών διατάξεων του μνημονίου όπως για παράδειγμα την κατάργηση των ελάχιστων επιδομάτων που έχουν απομείνει. Επίσης ππαύει να είναι υποχρεωτική η καταβολή πολλών επιδομάτων όπως για παραδειγμα το τεχνικό επίδομα, το νοσοκομειακό, ή το επίδομα ειδικών συνθηκών.
Οι ανατροπές αυτές αφορoύν τον ιδιωτικό τομέα αφού στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ οι νέες μειώσεις των αποδοχών θα προκύψουν έμμεσα μέσα από το σχέδιο κινητικότητας και το νέο καθεστών προσλήψεων, δηλαδή τις νέες συμβάσεις εργασίας που θα προσαρμοστούν στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή 586 ευρώ το μήνα, μεικτά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Aρχίζει η ταλαιπωρία για όσους έχουν καταθέσεις και πρέπει να δηλώσουν τους τόκους

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τις επόμενες ημέρες εκατομμύρια φορολογούμενους οι οποίοι θα πρέπει να προσέλθουν στις τράπεζες προκειμένου να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012.
Τα ποσά των τόκων θα δηλωθούν υποχρεωτικά στις φετινές φορολογικές δηλώσεις ενώ σε διευκρινιστική εγκύκλιο που θα εκδοθεί σήμερα ή το αργότερο τη Δευτέρα θα ορίζεται ότι θα δηλώνονται ποσά τόκων που υπερβαίνουν τα 250 ευρώ.
Με την ίδια εγκύκλιο αναμένεται να διευκρινίζεται πως θα δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων από τους συνδικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών καθώς και το ποσό που θα πρέπει να αναγράφεται στη δήλωση.
Όπως έγινε γνωστό, οι τράπεζες δεν δέχθηκαν να στείλουν τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω πίεσης χρόνου, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να πρέπει να απευθυνθούν στα υποκαταστήματα των τραπεζών προκειμένου να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.
Τα εισοδήματα από τόκους καταθέσεων και χρεογράφων (ομόλογα, REPOS, αμοιβαία κεφάλαια) κέρδη από μερίσματα καθώς και αμοιβές μελών ΔΣ εταιρειών που αποκτήθηκαν το 2012 θα αναγραφούν στον κωδικό 659-660 της δήλωσης
Ο κωδικός αυτός υπήρχε και στο περυσινό έντυπο αλλά φέτος η συμπλήρωση του γίνεται υποχρεωτική.
Στα εισοδήματα αυτά θα επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης με συντελεστές από 1% έως και 4% . Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος έχει και άλλες πηγές εισοδήματος (μισθούς, συντάξεις, ενοίκια κ.α) τα ποσά θα αθροίζονται και επί του συνόλου θα υπολογισθεί η εδική εισφορά αλληλεγγύης.
Τα ποσά των τόκων που θα δηλωθούν υποχρεωτικά στις φετινές δηλώσεις δεν θα ξαναφορολογηθούν. Η φορολόγησή τους έχει γίνει ήδη με συντελεστή 10%. Δηλαδή ο φόρος έχει ήδη παρακρατηθεί στην πηγή.

Πηγή Ημερησία
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλαγές στο νόμο για τις δημοτικές εκλογές-Ξεχωριστά ψηφοδέλτια για δημάρχους και συμβούλους

Σε ταυτόχρονες κάλπες για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές αλλά και για την ανάδειξη των ευρωβουλευτών, φέρεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου

Αλλαγές στο νόμο για τις δημοτικές εκλογές σχεδιάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχυθούν οι λεγόμενες υπερκομματικές υποψηφιότητες προς όφελος του μπλοκ της τρικομματικής συγκυβέρνησης, να ανασχεθεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξει σημαντική διαρροή ψήφων στην ακροδεξιά.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», στον πυρήνα του σχεδίου βρίσκεται ο διαχωρισμός της ψήφου για τον δήμαρχο από την ψήφο για την ανάδειξη δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι και θα επιλέγονται από ξεχωριστό, ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστές λίστες για κάθε δήμο, μία για τον δήμαρχο και μία για τους συμβούλους. Αν και σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, αυτό το σχέδιο έχει αρκετά πλεονεκτήματα, ωστόσο υπάρχει και ένα σημαντικό μεοιονέκτημα:


Ο δήμαρχος μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ένα «αντίπαλο» δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα ο δήμος να «παραλύσει» λόγω της έλλειχης συναίνεσης.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στον γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης, φαίνεται ότι έχει προκριθεί το σενάριο της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών-περιφεριακών εκλόγων με τις ευρωεκλογές το Μάιο του 2014.



eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μάστερ» του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης από το Αμύνταιο – Πήρε το χρυσό στη Ρωσία

iliadis«Τσάρος» στη Ρωσία στέφτηκε ο Ηλίας Ηλιάδης που επέστρεψε στην κορυφή του Παγκόσμιου τζούντο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Masters του τζούντο, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Τιουμέν της Ρωσίας. 
Ο δις Ολυμπιονίκης μας (χρυσός στην Αθήνα το 2004 και χάλκινος πέρυσι στο Λονδίνο) στην τρίτη σημαντικότερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, παίρνοντας παράλληλα άτυπη ρεβάνς από τον Κιρίλ Ντενίσοφ, που του είχε στερήσει στο Λονδίνο την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο, έστω και αν δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί!
Ο Ρώσος Τζουντόκα, πρωταθλητής Ευρώπης πριν από λίγο καιρό στην Ουγγαρία, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον τελικό των -90 κιλών λόγω τραυματισμού όπως ισχυρίστηκε με αποτέλεσμα ο Ηλίας Ηλιάδης να πάρει το χρυσό μετάλλιο και μαζί 700 πολύτιμους πόντους στην παγκόσμια βαθμολογίας.
«Αφιερώνω το μετάλλιο από την καρδιά μου στην πατρίδα μου την Ελλάδα και τους Έλληνες.
»Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την εμφάνιση μου, όσο και για το χρυσό μετάλλιο. Με τους 700 βαθμούς που συγκέντρωσα, άνοιξα το δρόμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο παραμένει και ο μεγάλος στόχος της εφετινής χρονιάς.
»Ένιωθα ότι βρισκόμουν σε μεγάλη φόρμα και όπως πάντα πάλεψα για το χρυσό-και μόνο για το χρυσό. Είχα κάνει πολύ σκληρή προετοιμασία και δικαιώθηκα, σε μια διοργάνωση πολλών απαιτήσεων, όπου είχα να αντιμετωπίσω τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου.
»Θέλω να ευχαριστήσω και τους διοργανωτές για τη φιλοξενία και για την εξαιρετική διοργάνωση» τόνισε ο Mr. Ippon σε δηλώσεις του στο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο.
Ο Ηλίας Ηλιάδης στα ημιτελικά πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε με Ippon (νοκ άουτ δηλαδή) τον κουβανό «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Άσλεϊ Γκοντζάλες, ενώ είχαν προηγηθεί και δύο νίκες στο δ` προκριματικό γκρουπ επί του Τσέχου Αλεξάντρ Γιουρέτσκα και του Ουκρανού Βαλεντίν Γκρεκόφ.
«Ο Ηλίας απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και τώρα θα προετοιμαστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο.
»Η υποδοχή που μας επεφύλαξαν οι ρώσοι διοργανωτές ήταν εξαιρετική, ενώ ήταν τεράστιος ο θαυμασμός αλλά και σεβασμός στο πρόσωπο του Ηλία. Στο στάδιο τον αποθέωσαν και στην απονομή φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, καταχειροκροτώντας τον.
»Ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον Ηλία, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε εξαιρετικά. Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του και οι κόποι και προσπάθειές μας όλους αυτούς τους μήνες ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε ο εθνικός προπονητής και πατέρας του Νίκος Ηλιάδης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »