Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ένας αμύθητος θησαυρός σε μια σπηλιά

Όσοι έχουν δει κάποια από τις ταινίες του Ιντιάνα Τζόουνς (INDIANA JONES), έχουν γοητευθεί από τα σενάρια και τις εικόνες της Χολιγουντιανής αυτής παραγωγής.
Το σινεμά έχει την άδεια να μας μεταφέρει στο παρελθόν και στο μέλλον με τον δικό του τρόπο και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους που ξεφεύγουν από τα όρια της αληθινής ζωής.

Όμως τι γίνεται όταν στην αληθινή ζωή ζούμε γεγονότα που υπερβαίνουν το σινεμά;
Με άκρα μυστικότητα εδώ και μία εβδομάδα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και τεχνικών ζει κυριολεκτικά μία περιπέτεια βγαλμένη μέσα από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.

Πολύ γνωστός και εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ο κ. Θ.Α. είναι ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που κάνει ανασκαφική έρευνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με την ελπίδα (και βεβαιότητα) ότι θα βρεί τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει κρυμμένος στον κόσμο.

Ένας αμύθητος θησαυρός σε μια σπηλιά
Ας δούμε αναλυτικά την ιστορία αυτή.
Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα εδώ και μερικά χρόνια είχε στα χέρια του ένα παλιό χειρόγραφο το οποίο έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για ένα θησαυρό κρυμμένο σε υπόγεια σπηλιά στους Αγίους Θεοδώρους.
Άρχισε να ψάχνει κάθε τι σχετικό με αυτή την σπηλιά και έφτασε σε ειδικούς επιστήμονες στην Αμερική.

Με την βοήθεια δορυφόρων
Οι επιστήμονες αυτοί με έφτασαν μέχρι την ΝΑΣΑ και με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά και προς έκπληξη όλων η περιγραφή του χειρόγραφου αλλά και οι φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.
Τότε πλέον τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και άρχισε να στήνεται η επιχείρηση με επιστημονικό τρόπο.

Ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση στο Ελληνικό δημόσιο και πήρε όλες τις προβλεπόμενες άδειες προκειμένου να ψάξει για τον αμύθητο θησαυρό που έχει την βεβαιότητα ότι είναι κρυμμένος στα έγκατα των Αγίων Θεοδώρων...
Από την περασμένη Παρασκευή η ομάδα έφτασε με σύγχρονα μηχανήματα στους Αγίους και άρχισε το σκάψιμο..!!

Το χειρόγραφο που έχει η ομάδα στα χέρια της αναφέρει ότι στην σπηλιά αυτή περίπου στο 1700 πειρατές έκρυψαν ένα αμύθητο θησαυρό και όταν αναγκάστηκαν να φύγουν παγίδεψαν με πολλούς τρόπους την σπηλιά.

Ετσι λοιπόν η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπεί από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο τρύπες για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις...

Βρήκαν την στοά και τη σπηλιά..!
Χθές το μεσημέρι το γεωτρύπανο κατάφερε να πέσει ακριβώς σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αμερικάνων στην στοά που οδηγεί στην πόρτα που φράσει την σπηλιά...
Το τι έγινε στο συνεργείο δεν περιγράφεται...

Αμέσως κατέβασαν κάμερα από την τρύπα η οποία επιβεβαίωσε την στοά αλλά και την πόρτα...!!
Τότε σήμανε συναγερμός και στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι επί τόπου και παρακολουθούν το έργο της ερευνητικής ομάδας..!!

Από το πρωί είναι σε εξέλιξη η σημαντικότερη φάση της έρευνας. Επειδή τα χώματα είναι σαθρά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί άλλο μηχάνημα για να διευρύνει την τρύπα και να μπορέσουν από άλλο σημείο να φτάσουν την πόρτα...!

Είναι η κρίσιμη μέρα και η αγωνία όλων έχει φτάσει στο αποκορύφωμα.
Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν φτάσει στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού...!!

Το ξίφος του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου
Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής Πατρινό επιχειρηματία, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ο θησαυρός είναι αμύθητος και η αξία του ξεπερνά τα 50 δις ευρώ..!!!!

Όμως μπορεί ο χρυσός να είναι το αντικείμενο που εξιτάρει τους πάντες αλλά το χειρόγραφο έχει μία πληροφορία που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης σε όσους εμπλέκονται στην ιστορία αυτή.

Στο χειρόγραφο υπάρχει η πληροφορία ότι μέσα στην σπηλιά είναι κρυμμένο το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΞΙΦΟΣ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το οποίο μάλιστα έχει πάνω του δύο τεράστια διαμάντια...!!
Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν το απόγευμα φτάσουν στην σπηλιά και βρεθεί αυτό το ξίφος που αποτελεί για τον Ελληνισμό κάτι παραπάνω από ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...!!
Το ξίφος του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου ήταν και η αιτία που ο επιχειρηματίας χρηματοδότησε αυτή την πολυδάπανη έρευνα και τον έκανε να φτάσει μέχρι την ΝΑΣΑ..!
 
Οι τελευταίες πληροφορίες μας λένε ότι από τα χαράματα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες που γίνονται με πολύ προσοχή ενώ έχει απαγορευθεί από την αστυνομία στους πάντες να πλησιάσουν την περιοχή ..!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Μαργαρίνη, μια πλαστική ουσία

 Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;

Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον

1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.

2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
 
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.

4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
 
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.
 
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.

7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.

8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).

11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.

13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.

14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.

Το πολύ ενδιαφέρον μέρος

Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της.  Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
 Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής:
καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί. Γιατί;  Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποκλειστική Αποκάλυψη : Ελάτε να δούμε πως και ποιοι ΑΚΟΜΑ τα τρώνε. Απλά και σύντομα.

Αυτά είναι γεγονότα και ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ δεν τα πληροφορήστε έτσι…    Κυκλοφόρησε η είδηση πως αν 37 κρατικοί οργανισμοί μέχρι το τέλος του μήνα δεν στείλουν καταστάσεις για τον Μάιο, κινδυνεύουν να μη λάβουν την εγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση και να κλείσουν οριστικά. Καταρχάς, η είδηση είναι σαφής, όταν κάνει λόγο, για «εγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση» ;    Δεν φτάνει δηλαδή που επιχορηγούνται π.χ. κάτι ταμεία «αλληλοβοήθειας» (sic) αλλά δεν αποστέλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τις μηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους !




Παράνοια πλέον . Θα αφαιρέσουμε από τη σχολιασμένη λίστα τους συλλόγους με παιδιά ή με άτομα με ειδικές ανάγκες. Απορία εύλογη είναι πως υπάρχουν τόσοι οργανισμοί. Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με το φαινόμενο αυτό όσο ψυχραιμία και να έχουμε… Γιατί ;
Φανταστείτε απλώς πως στον Α οργανισμό να είναι Πρόεδρος ο κ. Κώστας Χ. και αντιπρόεδρος ο Γιώργος Ψ. Στον Β οργανισμό να είναι Πρόεδρος ο Γιώργος Ψ. και αντιπρόεδρος ο κ. Κώστας Χ.
Εκεί θέλουν απλώς σκότωμα…

Διαβάστε λοιπόν τα χάλια ενός κράτους :

Ταμείο Αλληλοβοηθείας Οδηγών Λεωφορείων Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς
Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Τραπέζης Πίστεως
Ταμείο Επικούρησης - Αλληλοβοηθείας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Αθηνών - Πειραιώς
(Αφού είναι Αλληλοβοήθεια γιατί καταδέχονται να τους χορηγεί το κράτος έστω και 1 ευρώ; Εδώ τι συμβαίνει τώρα περίπου. Θέλετε να σας αποκαλύψουμε ; Σε πολλές περιπτώσεις, ως παράδειγμα, δίνει ο εργαζόμενος του ταμείου αυτού 1 ευρώ. Το κράτος για την ενέργεια αυτή δίνει 2 ευρώ. Όταν ο κλάδος αποφασίσει απεργία τροφοδοτείται από το ταμείο αυτό. Αποτέλεσμα; Το κράτος έτσι γίνεται χορηγός – σπόνσορας στις απεργίες που ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ! Λαμπρά και αυτό είναι ΜΟΝΟ μια πτυχή )

Μετοχικό Ταμείο Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος
(Δεν είναι τίποτα αυτό γιατί έχουμε ένα συγγενή που δουλεύει εκεί και μας παρεκάλεσε να μη γράψουμε τίποτα, αλλά όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν)

Λιμενικό Ταμείο Ερέτριας
Λιμενικό Ταμείο Αιτωλοακαρνανίας
Λιμενικό Ταμείο Νομού Αρκαδίας
(Δεν θα μας προξενήσει έκπληξη εάν οι δραστηριότητες του συγκεκριμένου ταμείου (Αρκαδίας) βρίσκονται στον τομέα 20 ή 10. Ελπίζουμε πως ΔΕΝ υπάρχει Λιμενικό Ταμείο Νομού Ευρυτανίας αν και ο νομός θάλασσα δεν έχει, αλλά έχει λίμνες…) Δείτε τις φωτογραφίες…

Αυτό δεν είναι σκάνδαλο αλλά




Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
(Και όμως η ειρωνεία εδώ είναι πως ισχυρίζονται πως η επιχείρηση μεγαλουργεί ! Αφήστε δε πως είναι από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται υπό το καθεστώς αποκρατικοποίησης – πώλησης. Άρα καλά κάνουν και δεν αποστέλλουν ΤΙΠΟΤΑ μιας και η κρατική απειλή περί κλεισίματος δεν είναι ΠΡΑΚΤΙΚΑ υλοποιήσιμη ! Τζίφος οι απειλές δηλαδή περί κλεισίματος)

Πάμε παρακάτω…

Κεφάλαιο Αποζημίωσης Φορτοεκφορτωτών Λυμένος Ελευσίνας
(Πιθανόν εδώ έχουμε και επιδόματα σε συντάξεις ή (και) αν έχει κάποιος ατύχημα, καλά να είναι ο άνθρωπος, μπορεί να του βγαίνει και σε οικονομικό ευτύχημα με την χορηγία του πλούσιου μας Κράτους)

Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας
Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων
(Εδώ μας συγχωρείτε δεν μπορούμε να γράψουμε κάτι αρνητικό παρά μόνο πως όλα τέλεια είναι, καθότι φιλοδοξούμε στο μέλλον να έχουμε καριέρα μεγαλοδημοσιογράφων και δεν θέλουμε έτσι να θίξουμε τα μελλοντικά μας έσοδα)

Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ)
(Δεν είναι μετρήσιμο το πλήθος των υποθέσεων που ασχολείται ΗΔΗ η δικαιοσύνη με αυτόν τον φορέα. Άρα τι να γράψουμε εμείς εδώ ;)
Απλώς δείτε τη Φώτο όπου ενώ λένε ΣΟΒΑΡΑ ότι θα μας σώσει η ΔΕΚΑ έχει κάποιες μικρές διοικητικές δυσκολίες.


Η φωτογραφία είναι παρμένη από εδώ
Όπου βέβαια οι άνθρωποι γράφουν : «Ως πιο κατάλληλη για την αποστολή αυτή κρίνεται η Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών η οποία όμως σήμερα δεν διαθέτει ούτε Διοικητικό Συμβούλιο». ΛΑΜΠΡΑ !!!

Ορθόδοξος Χριστιανική Γωνιά
(Συμβατή ή αιρετική με την Εκκλησία της Ελλάδος ; Και αν είναι συμβατή τι ρόλο επακριβώς έχει ; Και αν είναι «αιρετική» πληρώνει ΚΑΙ ΕΚΕΙ – ΑΥΤΟΥΣ- το κράτος ; )

Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής
(Ψυχολογικό ή ψυχιατρικό παράρτημα του ΟΑΕΔ είναι αυτό ; Ένας Θεός μόνο γνωρίζει. )

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ)
(εάν κλείσει αυτό το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ τέρμα η προληπτική Ιατρική στην Ελλάδα ; -απλώς ρωτάμε-)

Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Βουλής
(αυτή η ΑΡΩΓΗ είναι ισόποση με 18ο ή 19ο μισθό ; )

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
(Εάν μετονομαστεί σε Ρυθμική Αρχή Ενέργειας θα χορηγεί το Κράτος με τα λεφτά μας και φιλαρμονική μπάντα αλλά και το μπαλέτο να παίζουνε και την «λίμνη των κύκνων»)

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη
(ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ !!! Εάν κλείσει αυτό το «Μουσείο» θα μειωθούν οι γάμοι στη χώρα γιατί δεν θα εμπνέονται οι γαμπροί τι δώρο θα κάνουν στην αγαπημένη τους)

Εθνικός Λογαριασμός Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ
(αυτό θα σώσει από ενδεχόμενη πτώχευση του κράτος το ΙΚΑ ; )

Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας Ένδυσης και Ινών
(μη το γελάτε είναι ολόκληρη επιστήμη ο τομέας αυτός. Αποδίδει όμως ; Και αν ναι πού και πόσο ;)

Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων (ΕΤΕΡΠΣ)
(Έχουμε Πολεοδομία. Αυτό το ταμείο μήπως είναι η εγχώρια offshore της Πολεοδομίας ;)

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
( Η χορηγία του Κράτους αυτού του Ιδρύματος κατατίθεται άμεσα σε Ελβετικό λογαριασμό ή σε Ελληνική τράπεζα;)

Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Αυτό είναι το καλύτερο «Ταμείο». Όσο υπάρχει αυτό το ταμείο δεν χρεοκοπούμε μιας και υπάρχει ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και δη χρηματοπιστωτική. Άλλωστε δεν είναι δυνατόν λένε να κλείσει καθώς η δημιουργία του προβλέφθηκε για το μνημόνιο και είναι ο οργανισμός από τον οποίο θα περάσει η στήριξη των εγχώριων τραπεζών!

Άρα στείλει δε στείλει ενημερότητα ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ !


Αυτό κύριοι, συνοπτικά είναι ένα κομμάτι από το Ελληνικό κράτος !

   Τελικά όλοι αυτοί οι κύριοι, κυρίες, δεσποινίδες (και τα συναφή) που απαρτίζουν αυτούς τους νευραλγικούς, (δε λέμε ή λέμε ;) , οργανισμούς τι έργο έχουν παράξει και τι τίμιες αμοιβές ή επιδοτήσεις έχουν εισπράξει ;

Τι θα γίνει επιπρόσθετα και με τις 500+ ΜΚΟ ; 

Μας φταίνε κι εδώ τα μνημόνια ή ξεμνημόνια που δεν θέλουμε να τα πληρώνουμε για να πληρώνουμε τα ταμεία τους και τους παραπάνω;
Εντάσσονται και αυτοί οι οργανισμοί στο… «μαζί τα φάγαμε» του κ. Προέδρου των Αντιπροέδρων (Πάγκαλος) ; Εάν ναι τι έκανε χθες η παρούσα (και όλες οι προηγούμενες των 30 ετών) κυβέρνηση(εις) ;

Δικαιολογίες τίμιες αλλά και παρανοϊκές πάντα θα υπάρχουν.

Το έργο μιας τίμιας πολιτικής και τιμίων πολιτικών είναι να ξεχωρίσει την Ήρα από το στάρι και να στείλει στη δικαιοσύνη αλλά και στο διάολο τους ευδιάκριτα προφανείς θρασύτατους απατεώνες !

Χθες και όχι αύριο… 
   Άλλωστε το προανήγγειλε και ο ίδιος ο Πρόεδρος των αντιπροέδρων της κυβέρνησης το Σάββατο, μιλώντας στη ΝΕΤ, υποστήριξε πως θα εισηγηθεί στην αρμόδια διυπουργική επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, το κλείσιμο των κρατικών οργανισμών που δεν στέλνουν στοιχεία στην κυβέρνηση.


Αμήν!!!

κ. Πρόεδρε των αντιπροέδρων ειδάλλως κ. Πάγκαλε, αλλά γνωρίζετε και εσείς ο ίδιος που θα πάει η εισήγηση σας. Εκεί σας θέλουμε να μην πάει εκεί που θα πάει κύριε.

ΕΠΙΜΥΘΙΟ...

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι φορείς που δεν... συμμορφώθηκαν μέχρι τον Απρίλιο είναι 37, αλλά στον αναλυτικό πίνακα που έδωσε οι φορείς είναι 36 !
  Ο 37ος Πιθανόν να είναι κανένα ταμείο ΑΡΩΓΗΣ αοράτων δημοσιών υπαλλήλων, και να υπάρχει σύγχυση εάν εστάλη ορατή ή αόρατη ενημέρωση.

Τι άλλο να υποθέσουμε αλλά και να ελπίζουμε με αυτό το κράτος ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Μπλέ Μούρα


Μύρτιλλα: Ελιξίριο υγείας και νεότητας


Τα μπλε μούρα φροντίζουν το δέρμα και την υγεία του οργανισμού μας κι έχουν πλούσια αντικαρκινική δράση.
 
Μπλε, το χρώμα του καλοκαιριού! Θάλασσα, γαλανός ουρανός και μύρτιλλα. Ή κατά κόσμο, blueberries. Ένας καρπός που τα οφέλη του δεν είναι ακόμη τόσο διαδεδομένα στην χώρα μας, αν και το κλίμα και η ελληνική φύση είναι ιδανικά για την καλλιέργειά του. Απαντώνται αυτοφυή σε ορεινές περιοχές της Μακεδονίας, κυρίως στη Δράμα, και της Θεσσαλίας.

Πηγή νεότητας και ομορφιάς
Τα μύρτιλλα αποτελούν μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό μας. Το δέρμα μας παραμένει σφριγηλό και νεανικό, τα κύτταρά μας αναδομούνται και η διαδικασία γήρανσης επιβραδύνεται.
Φτιάξτε scrub σώματος για απαλό και λαμπερό δέρμα με δύο φλιτζάνια καστανή ζάχαρη, δύο κουταλάκια πολτοποιημένα μπλε μούρα και τρία κουταλάκια χυμό λεμονιού.

Η λύση για την καλή λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος
Καθώς τα μύρτιλλα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, εμφανίζουν έντονη αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση. Χάρη σε αυτές και σε πολλά ακόμη συστατικά τους, εμποδίζουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, προλαβαίνοντας λοιμώξεις το ουροποιητικού συστήματος. Για όσους αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, μια χούφτα μύρτιλλα κάθε πρωί μαζί με γιαούρτι μπορεί να είναι η καλύτερη λύση.

Μπλε καρπός εναντίον του καρκίνου
Οι ανθοκυανίνες, φυτικές ουσίες που περιέχονται στα μύρτιλλα και είναι υπεύθυνες για το μπλε τους χρώμα, μάχονται τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τον καρκίνο και φαίνεται πως μπορούν ακόμη και να εμποδίσουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Illinois. Αντικαρκινικές κι όχι μόνο ιδιότητες επιδεικνύει η ουσία ρεσβερατρόλη, που περιέχεται στην φλούδα των μπλε μούρων. Επίσης, εμφανίζει αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Μισή κούπα την ημέρα είναι αρκετή για να απολαύσουμε αυτά τα οφέλη. Δοκιμάστε να τα βάλετε μέσα σε κέικ και πίτες.

Τροφή για τον εγκέφαλο
Για να γίνεστε κάθε μέρα κι εξυπνότεροι, προτιμήστε για κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά μια χούφτα ξερά μπλε μούρα. Σύμφωνα με έρευνα του Peninsula Medical School στην Βρετανία, τα μύρτιλλα έχουν την ικανότητα να αντιστρέφουν την σχέση απώλειας μνήμης - ηλικίας, χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχουν.

Αν οι παραπάνω ιδιότητες των μύρτιλλων δεν φτάνουν για να σας πείσουν να τα βάλετε στην ζωή και το τραπέζι σας, τότε λάβετε υπόψη ότι είναι επίσης, πλούσια πηγή φυτικών ινών, βιταμινών Α, C και Ε, περιέχουν επίσης, β καροτένιο και τα ιχνοστοιχεία κάλιο, μαγγάνιο και μαγνήσιο.

Οικονομικά και η καλλιέργεια του blueberry είναι αποδοτική με δεδομένη την υψηλή τιμή του προϊόντος: ένα κεσεδάκι νωπών blueberries Δράμας, βάρους 125 γραμμαρίων, πωλείται στη λιανική τιμή προς 5 ευρώ, ενώ οι χυμοί στοιχίζουν 3,30 ευρώ το μπουκάλι, η κομπόστα και η μαρμελάδα 6,30, η πάστα 7,60 και τα αποξηραμένα φύλλα (πίνονται ως ρόφημα) 1,5 ευρώ η συσκευασία.
Διαβάστε περισσότερα » »

575 δισ. ευρώ χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα!

Αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε στο Μνημόνιο (δανειακή σύμβαση) ότι δεν έχει καμία απαίτηση, εάν δεν πληρωθεί πρώτα το Ελληνικό χρέος!!!

Και νέες δηλώσεις για το γερμανικό χρέος στην Ελλάδα!

Ο Jacques Delpla, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος για μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε...
συνέντευξή του στην εφημερίδα Les Echo εκτιμά πως το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ.

Καλεί την ΕΕ να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

«Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμυγκα» αναφέρει γλαφυρά ο κ. Delpla και συνεχίζει: “Μόνο που η ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και που βαρύνεται τώρα με τα χρέη του”.

«Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και της γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια μία βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από ότι χρωστούν οι Έλληνες στην Γερμανία.

Τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα, τότε θα καταρρεύσουν όλοι» καταλήγει ο κ. Delpla…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο "ΣΩΤΗΡΑΣ" ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ!Βίντεο

 

ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ "ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΟΛΙΣ 300 ΕΥΡΩ!
Τελικά η αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν έφερε καλύτερα και λιγότερα επώδυνα μέτρα, αλλά ο κ. Βενιζέλος με πιο όμορφα λόγια ανακοίνωσε ακόμα χειρότερα μέτρα από αυτά που ήταν να ανακοινώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου λίγες ημέρες πριν τον ανασχηματισμό.
Ο κ. Βενιζέλος στην αρχή της ομιλίας του δήλωσε ότι οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και ο βασικός στόχος είναι να επανέλθει η αξιοπιστία στην Ελλάδα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τα θέματα που ενδιαφέρον, δηλαδή το δημοσιονομικό πρόβλημα.
Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αμέσως μετά το Μεσοπρόθεσμο και αφού επιβληθούν αυτά τα μέτρα, θα γίνει μία προσπάθεια με το νέο φορολογικό σύστημα να επέλθει δικαιοσύνη έτσι ώστε να πληρώνουν περισσότερα οι κατέχοντες και να ελαφρυνθούν εκείνες οι κοινωνικές ομάδες που έχουν πληρώσουν περισσότερα και έχουν στις πλάτες τους το κύριο βάρος των μέτρων.

Ανακοίνωσε τα νέα σκληρά μέτρα που είναι:

- Το αφορολόγητο πέφτει στις 8.000 ευρώ από τις 12.000 που ίσχυε. Απο τις 8.000 έως τις 12.000 ευρώ θα επιβληθεί φόρος 10% αλλά σε αυτό εξαιρούνται οι νέοι έως 30 χρονών, τα ΑΜΕΑ και οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών.

- Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά αλληλεγγύσης 5% για τους βουλευτές, για τα στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τους γενικούς γραμματείας υπουργείων και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων.

Η ετήσια έκτακτη εισφορά για όλους κλιμακώνεται ως εξής:

Ετήσιο εισόδημα 0-12.000 ευρώ: 0 ευρώ

Εισόδημα 12.000-20.000 ευρώ: 1%

Εισόδημα 20.000-50.000 ευρώ: 2%

Εισόδημα 50.000-100.000: 3%

Εισόδημα 100.000 και άνω 4%

- Συγκεκριμένα για το πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξει αύξηση της φορολογίας του πετρελαίου και μία εξίσωση του πετρελαίου με εκείνο της κίνησης για τις επιχειρήσεις. Η επιβάρυνση θα είναι για τα νοικοκυριά έξι λεπτά ανά λίτρο.

- Για τα ακίνητα δήλωσε ότι θα πέσει το ατομικό αφορολόγητο στις 200.000 ευρώ από τις 400.000 που ίσχυε μέχρι τώρα και δεν θα επιβληθεί νέος φόρος μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

- Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιτηδευματίες θα υπάρξει ένα ειδικό τέλος από τα πέντε χρόνια άσκησης επαγγέλματος και αυτό το τέλος θα είναι 300 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά. Όπως δήλωσε ο κ. Βενιζέλος το συγκεκριμένο μέτρο δεν αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκάκια.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχει ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Όπως τόνισε ότι προϋπόθεση για το Μεσοπρόθεσμο είναι να οριστικοποιηθεί, καθώς πρέπει να επιβεβαιωθούν ποσά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 28 που προβλέπει το πρόγραμμα.

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή και η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι αποκόμισε ιδιαίτερα θετική εντύπωση από το ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ όπου οι βουλευτές αντιμετώπισαν με ευθύνη και σε θετικό κλίμα όλα αυτά που πρέπει να γίνουν για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, που σημαίνει ότι κάμφθηκαν οι αντιρρήσεις των τελευταίων καιρών.

Το νέο πρόγραμμα όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος αποτελείται πρώτον από τις ιδιωτικοποιήσεις συνολικής αξίας 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεύτερον η συμμετοχή των ιδιωτών μέσω της διαδικασίας της Βιέννης και τρίτον ένα νέο δάνειο από το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ποσό του νέου δανείου.





Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ…

ΜΟΛΙΣ ΕΦΘΑΣΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΕΣΕ ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ
Μεγάλο κράξιμο έφαγαν μόλις τώρα στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικοί
Διαβάστε περισσότερα » »

Βαρυσήμαντες δηλώσεις Αρχιεπισκόπου στον σκηνοθέτη κ. Κολλάτο

Την διάθεση του για την αγορά ποσοστών της ΔΕΗ αλλά και της ΕΥΔΑΠ και άλλων ΔΕΚΟ από την Εκκλησία της Ελλάδος και την άμεση παρέμβασή του στον Υπουργό Προ. Πο. κ. Παπουτσή, έτσι ώστε να μην χρησιμοποιείται βία από τα ΜΑΤ, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σε ιδιαίτερη συνάντηση που είχε με τον.....
επικεφαλής του Κινήματος Πόρτα-Πόρτα, σκηνοθέτη κ. Κολλάτο.

Σε μια ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα με τους εκπροσώπους του Κινήματος, ο κ. Ιερώνυμος, δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στους Μετόχους της Εθνικής, την παράταση από την πλευρά της Τράπεζας, για έναν επιπλέον χρόνο, στο πάγωμα των κατασχέσεων ακινήτων, από δάνεια.

Αναφερόμενος στην Κάρτα του Πολίτη, ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και πως αυτή η πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, δεν αφήνει αδιάφορη την Εκκλησία. Ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και τόνισε πως αναμένει εδώ και δύο χρόνια απάντηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, στην πρόταση της Εκκλησίας για συνεκμετάλλευση της περιουσίας της και μάλιστα με πλήρη διαφάνεια.

Τέλος, εξουσιοδότησε τον κ. Κολλάτο να ανακοινώσει στο Σύνταγμα πως θα επισκεφθεί τον αγωνιζόμενο Λαό στην Πλατεία Συντάγματος, την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ναυάγιο με Βενιζέλο, σκληραίνει τη στάση της η ΓΕΝΟΠ

 

Άκαρπη απέβη η αποψινή συνάντηση των εκπροσώπων της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τον υπουργό οικονομικών Ε. Βενιζέλο.
Σε δηλώσεις του ο Νίκος Φωτόπουλος τόνισε ότι η απεργία θα συνεχιστεί την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στις 30 Ιουνίου.
Από τη συνάντηση προκύπτει ότι ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως δεν μπορεί να ....
υπάρξει αλλαγή στο νομοσχέδιο σε σχέση με την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ ή περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Πληροφορίες φέρουν τη ΓΕΝΟΠ έτοιμη να σκληρύνει τη στάση της, κάτι που μεταφράζεται στη θέση εκτός λειτουργίας περισσότερων μονάδων από ό,τι σήμερα (19 εργοστάσια δεν είναι διαθέσιμα). Εφόσον συμβεί αυτό αναμένονται μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος.

Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ προανήγγειλε τη δικαστική διεκδίκηση ποσού 11,9 δις ευρώ που αποτελούν -σύμφωνα με την πάγια θέση του συνδικάτου- περιουσία του οργανισμού ασφάλισης προσωπικού ΟΑΠ ΔΕΗ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εφιάλτης το νέο δάνειο.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ:TO 96% THΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα » »

Το ''όνειρο'' του πολεμιστή.

Διαβάστε περισσότερα » »

Αγρογλυφικά, Έκλειψη Ηλίου και Elenin

 5

Εκπληκτικό αγρογλυφικό στο Poirino, Italy 20 Ιουνίου 2011. Δείχνει τον Ήλιο μας σε ένα είδος Γαλαξιακού Αστρικού Χάρτη. Και στις 30 Ιουνίου έχουμε την έκλειψη Ηλίου μετά την έκλειψη Σελήνης στις 15 Ιουνίου. Αυτά τα δύο φαινόμενα θα τα πληρώσουμε ακριβά στην Ελλάδα, σαν έθνος.
 
Δεύτερο Αγρογλυφικό στο Cow Drove Hill, Hampshire στις 18 Ιουνίου 2011. Με την πρώτη ματιά ο σχηματισμός αναπαριστά κάποια ευθυγράμμιση στο Ηλιακό σύστημα. Ο Red Collie(Dr. Horace R. Drew), ένας ειδικός ερευνητής στα αγρογλυφικά έχει την γνώμη ότι δείχνει ένα άγνωστο σώμα, μάλλον κομήτη που θα εμφανιστεί ξαφνικά σε κοινή θέα κοντά στον πλανήτη Άρη.


Συμπληρώνει δε. Το αγρογλυφικό στο Cowdrove Hill δείχνει το εσωτερικό Ηλιακό μας σύστημα με τον Ερμή, την Γη και τον Άρη σε μια ημερομηνία κοντά στις 20 Ιουνίου 2011, μαζί με τρείς εικόνες ενός άγνωστου αντικειμένου, ίσως κομήτη που θα σκάσει μύτη κοντά στην τροχιά του Άρη. Ήδη δυο γνωστά αντικείμενα βρίσκονται κοντά στην τροχιά του Άρη. Οι κομήτες C/2011 C1 McNaught και ο C/2010 X1 Elenin.


Το «μυστηριώδες» αντικείμενο ίσως ξαφνικά γίνει λαμπρό στα τέλη Ιουνίου. Τώρα απλώς περιμένουμε και παρατηρούμε.





Διαβάστε περισσότερα » »