Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Γενικό ξεπούλημα ... Παραχωρούνται σε ιδιώτες 22 από τα 37 αεροδρόμια της χώρας

Την ομαδοποίηση -σε δύο ή τρεις ομάδες- των περίπου 22 από τα συνολικά 37 αεροδρόμια της χώρας αποφάσισε το υπουργείο Υποδομών μαζί με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να εισέλθουν ιδιωτικά κεφάλαια στους αερολιμένες της χώρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η ομαδοποίηση των αεροδρομίων, ώστε να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί, προκειμένου τα μεγαλύτερα αεροδρόμια να δοθούν με συμβάσεις παραχώρησης.
Η ομαδοποίηση των αεροδρομίων θα γίνει βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.
Ο χρόνος παραχώρησης θα είναι τουλάχιστον 30 με 35 χρόνια, και μπορεί να φτάνει ακόμη και τα 50 χρόνια, για να εξασφαλιστούν χαμηλές τιμές στα αεροδρόμια και ανταγωνιστικότητα.
Σε ό,τι αφορά τα μικρότερα αεροδρόμια, αυτά θα παραμείνουν στον έλεγχο του Δημοσίου και θα δημιουργηθεί ένα αρμόδιο κρατικό νομικό πρόσωπο, το μάνατζμεντ του οποίου θα εκχωρηθεί αργότερα σε ιδιώτες.
Για το αεροδρόμιο του Καστελλίου, δεν έχει ληφθεί ακόμα απόφαση για το αν τελικά θα ενταχθεί στα αεροδρόμια που θα παραχωρηθούν ή αν θα δημοπρατηθεί μόνο του.
Σε ό,τι αφορά τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, τονίστηκε ότι σύντομα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Hochtief προκειμένου να αυξηθεί ο χρόνος παραχώρησης και να οδηγηθούν σε μείωση των τελών αεροδρομίου.
Μαρία Μόσχου
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο Σλάβος ‘διανοητικά ασταθής’ στην Αχλάδα Φλώρινας

Φωτό: Ο ‘διανοητικά ασταθής’ -(ментално нестабилна личност)- Σαμαρντζίεφ με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Σλαβικού Κογκρέσου, Τοντόρ  Πετρόφ. Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει που έχουν συναντηθεί. Πάντως ο Πετρόφ με επιστολή του σήμερα στα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων,  ισχυρίζεται ότι ο εξάδελφος του ‘διανοητικά ασταθή’ κηδεύτηκε σε κάποιο μέρος έξω από τη Θεσσαλονίκη…

Οκτώβριος 3, 2012.

Η  ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε τον Στιλγιάν Σαμαρντζίεφ, στο σπίτι της οικογένειάς του στο χωριό Αχλάδα της Φλώρινας, όπου βρέθηκε και όπλο, αναφέρει η σλαβική πύλη ‘MKD’.

“Η ελληνική αστυνομία ενήργησε μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας του από τα ελληνικά μπλογκς και τα μέσα ενημέρωσης που έλαβαν  τα στοιχεία του από το προφίλ του στο Facebook, το οποίο δεν είναι πλέον ενεργό. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εντοπισμός του Καλάσνικοφ, ήταν ψευδής, έτσι ο Σαμαρντζίεφ θα ανακριθεί και θα ελευθερωθεί, σημειώνει η πύλη.

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί και σύμφωνα με τις πηγές, όπως αναφέρει η σλαβική πύλη, ο Σαμαρντζίεφ είναι διανοητικά ασταθές άτομο και η οικογένειά του θα αναζητήσει ιατρική βοήθεια για το παιδί τους, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ Λ. Τζανής έβαλε τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο. Τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον πρώην υφυπουργό βρήκε νεκρό η σύζυγός του στις 19:30 το απόγευμα της Πέμπτης.
Τις τελευταίες ημέρες, ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς το όνομά του είχε αναφερθεί σε μια από τις περιβόητες λίστες με ονόματα 36 πολιτικών, που ερευνούσε το ΣΔΟΕ.
Ο Λ. Τζανής, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή σε μια υπόθεση με "φρουτάκια", ήξερε ότι διενεργείται σε βάρος του οικονομικός έλεγχος.
Ο Λ. Τζανής, εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000 και του 2004.
Διετέλεσε πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από τον Νοέμβριο του 1998 έως τον Φεβρουάριο του 1999.
Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από τον Φεβρουάριου του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001.


news247

Διαβάστε περισσότερα » »

Tο είπαν ξεκάθαρα - Ανοιχτά τις Κυριακές.

Για κάποιους ... πέρασε στα ψιλά. Οι τροϊκανοί όμως το είπαν ξεκάθαρα. Ουσιαστικά ζητούν άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές μέσα στα υπόλοιπα που αφορούν στο ευέλικτο ωράριο των εργαζομένων.

Οι τροϊκανοί έθεσαν θέμα ωραρίου για δυο κατηγορίες εργαζομένων. Ζήτησαν να αποσυνδεθεί ο χρόνος απασχόλησης των εργαζόμενων στις τράπεζες και το λιανεμπόριο από το ωράριο λειτουργίας τους..

Αυτό σε συνδυασμό με το ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου των επιχειρήσεων οδηγεί μόνο σε ένα συμπέρασμα.
Ανοιχτά καταστήματα και τις Κυριακές.

Αυτές είναι οι νέες... συμβουλές της τρόικας που αφορούν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Αυτή τη στιγμή πάντως τα καταστήματα ανοίγουν Κυριακή μόνο μετά από σχετική άδεια από την τοπική αυτοδιοίκηση και μόνο μια με δυο Κυριακές το χρόνο.

Ήδη όμως τόσο ο εμπορικός σύλλογος της Αθήνας, όσο και ο Σύνδεσμος των πολυκαταστημάτων δηλώνουν θετικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τις αντιδράσεις των συνδικάτων των εργαζόμενων.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών και το FBI αναζητούν τους ομογενείς «σωτήρες» με τα 600 δισ.

Το Ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για την ύπαρξη απατεώνων οι οποίοι διακινούν πληροφορίες ότι διαθέτουν κρατικά αμερικανικά ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων.

Παράλληλα, έχει ειδοποιηθεί για το θέμα των Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών -το περίφημο FBI- το οποίο έχει αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων ατόμων.

Η κινητοποίηση αυτή των αμερικανικών αρχών σχετίζεται άμεσα με την εμφάνιση στη χώρα μας των Αρτέμη Σώρρα και Γιώργο Παπαδάκη οι οποίοι σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις διατείνονται ότι διαθέτουν το ποσό των 600 δισ. δολαρίων και μπορούν υπό προϋποθέσεις να το παραχωρήσουν στο Ελληνικό κράτος.

Ομως και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Τορόντο διαψεύδει ότι επικύρωσε πληρεξούσιο του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος END (End National Debt), που οι Σώρρας και Παπαδάκης ισχυρίζονται ότι έχουν ιδρύσει για την εξαγορά, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, του ελληνικού χρέους.

Ο γενικός πρόξενος Δημήτρης Αζεμόπουλος, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, δήλωσε ότι ποτέ δεν επικυρώθηκε καταθετήριο από το Γενικό Προξενείο του Τορόντο, παρά μόνον ένα γνήσιο της υπογραφής. Ο επαρχιακός γραμματέας του Οντάριο είχε επικυρώσει το γνήσιον της υπογραφής του συντάξαντος το έγγραφο δικηγόρου, ο οποίος φέρει την απόλυτη ευθύνη για την αλήθεια του περιεχομένου τού εν λόγω εγγράφου.

Στο μεταξύ, τα μέλη της επίσημης ελληνικής ομογένειας του Μόντρεαλ και του Τορόντο δεν γνωρίζουν τους πρωταγωνιστές του END και νίπτουν τας χείρας τους. Μάλιστα, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης, πρώτος μεταξύ των Ελληνο-αμερικανών επιχειρηματιών, στη λίστα Forbes, όπου οι πλούσιοι του πλανήτη καταγράφονται και κατατάσσονται ανάλογα με το ύψος των περιουσιακών τους στοιχείων, τόνισε ότι «πρόκειται για απάτη».

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

Όμως και εδώ στην Αθήνα, ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης όπως είχε προαναγγείλει στο iefimerida.gr , επισκέφθηκε το πρωι τον αρμόδιο Εισαγγελέα και κατέθεσε μήνυση για το θέμα ζητώντας την πλήρη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ελληνικό υπουργείο Οικονομικών το οποίο αναφέρει ότι «ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών.

«Τη στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία «ανακάλυψης θησαυρών» που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί», επισημαίνει το υπουργείο.

Επειδή, όμως, ο ελληνικός λαός έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει αιματηρές θυσίες για να βγούμε από την κρίση, θα ήταν συνετό οι διάφοροι χρυσοθήρες να επιδεικνύουν τουλάχιστον μια στοιχειώδη σοβαρότητα, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι οι ομογενείς μέσω της οργάνωσης End National Dept δημοσιοποίησαν κατ αρχήν έγγραφο το οποίο υποστήριξαν ότι επιβεβαιώνει κατάθεση 600 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας σε τράπεζες του Καναδά. Το έγγραφο αναφέρει ότι ο κ. κ. Αρτέμιος Σώρρας έχει καταθέσει το ισόποσο των 600 δισ. δολαρίων σε χρεώγραφα του αμερικανικού δημοσίου με ημερομηνία λήξεως τον Αύγουστο του 2014. Όμως το συγκεκριμένο αυτό έγγραφο δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο από την τράπεζα αλλά από ιδιωτική εταιρία.

Παράλληλα η ηγεσία της Bank of Montreal , την οποία επικαλέστηκαν οι ομογενείς, είναι ενοχλημένη με την εμπλοκή της στην υπόθεση και ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον τους . Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Καναδά με καταθέσεις όμως που φτάνουν τα 150 δισ. Δολάρια, δηλαδή το 25% του ποσού που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν οι ομογενείς.



iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

6 και 7 Οκτωβρίου διημερίδα στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας (Βίντεο)

 6 και 7 Οκτωβρίου διημερίδα στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της Πτολεμαΐδας. Δείτε το βίντεο του kozan.gr με τη σχετική συνέντευξη τύπου.






kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ...!!! ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ Η "ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...

Υπέρ ψήφισαν 289 βουλευτές του ουκρανικού κοινοβουλίου

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υιοθέτησε χθες, σε πρώτη ανάγνωση, το νομοσχέδιο με το οποίο ποινικοποιείται η «ομοφυλοφιλική προπαγάνδα».

Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, εγκρίθηκε από 289 βουλευτές σε σύνολο 450 και προβλέπει ποινές φυλάκισης έως και 5 ετών και πρόστιμα ύψους 500 ευρώ για όσους παράγουν, διανέμουν, πωλούν ή εισάγουν έργα τα οποία θεωρείται ότι προπαγανδίζουν την ομοφυλοφιλία. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν τόσο βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση όσο και αυτοί της αντιπολίτευσης.

Πριν την ψηφοφορία, η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) είχαν απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο του κοινοβουλίου Βολοντίμιρ Λίτβιν, ζητώντας από τους βουλευτές να απορρίψουν το «μεροληπτικό» νομοσχέδιο.

Τον περασμένο Μάιο η παρέλαση των ομοφυλόφιλων στο Κίεβο ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση που δέχτηκε ένας ομοφυλόφιλος ακτιβιστής από Ουκρανούς εθνικιστές



 stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ" ΤΗΣ E.N.D. ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ!

Με ανακοίνωσή του στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης λέει ότι παρέλαβε από την E.N.D.(End National Debt) τον φάκελο με τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την κατάθεση των 600 δις δολαρίων στον Καναδά για την εξαγορά του ελληνικού χρέους. Όπως σημείωσε τον μελετάει. Αναμένουμε. Η ιστορία θα έχει εξέλιξη και μάλλον δεν είναι τόσο απλή ώστε να χαρακτηρισθούν εύκολα απατεώνες οι της E.N.D.!  
 

Διαβάστε περισσότερα » »

KINΗΤΑ ΨΗΝΟΥΝ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ -- ΒΙΝΤΕΟ



Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως ψήνονται τα ποπ κορν, μόνο από την ακτινοβολία 3 ή 4 κινητών τηλεφώνων που χτυπούν ταυτόχρονα.
Φανταστείτε τι ακτινοβολία "τρώμε" τα τελευταία 20 χρόνια σχεδόν που έχει μπει στη ζωή μας.

Δείτε το βίντεο εδώ




Πηγή
okloios

Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν οι Γερμανοί πεινούσαν στράφηκαν στο Χίτλερ. Τώρα τι ζητούν από τους Έλληνες;


Φώτης Νάκος
Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για τη δεκαετία του 1930, όταν η πλειοψηφία του εξαθλιωμένου γερμανικού λαού έχρισε τον Χίτλερ σωτήρα

Κάποιοι λένε ότι η ζωή άρα και η ιστορία που καταγράφεται από τις ζωές και τις πράξεις των ανθρώπων κύκλους κάνει...
Σίγουρα όμως η ιστορία μπορεί να αποτελέσει διδαχή για όλους και σε ειδικά αυτούς που θέλουν να καταγραφεί η ζωή τους και οι αποφάσεις τους, από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Μια ανασκόπηση στα γεγονότα από τους πολιτικούς του σήμερα, μπορεί να τους οδηγήσεις σε πιο συνετές αποφάσεις και σίγουρα σε αποφυγή λαθών του παρελθόντος.
Αν οι πολιτικοί επιθυμούν να αγνοούν την ιστορία τουλάχιστον ο γερμανικός λαός οφείλει να την γνωρίζει και να δει μέσα από τις δοκιμασίες του παρελθόντος , με αίσθημα αλληλεγγύης τον ελληνικό λαό, εξαναγκάζοντας και την εκτελεστική εξουσία να πράξει το ίδιο.
Ας δούμε λοιπόν τι έγινε όταν οι Γερμανοί μετά το αμερικανικό κραχ της ''Μαύρης Τρίτης στις 29 Οκτωβρίου του 1929'', δοκιμάστηκαν όπως σήμερα οι Έλληνες, με την έκρηξη της ανεργία στο 20%, την εξάπλωση της φτώχειας, την δημιουργία στρατιάς αστέγων και τελικά την επικράτηση των ναζιστών στην πολιτική που οδήγησε στο Β΄παγκόσμιο πόλεμο.
Στο αμερικανικό κραχ της 29η Οκτωβρίου , ο δείκτης Dow Jones έπεσε αίφνης σε ποσοστό 12% και χάθηκαν 14 δισ. δολ. Οι απώλειες συνεχίστηκαν μέσα στην εβδομάδα , σε ποσά που ξεπέρασαν τα 30 δισ. δολ. 'Ενα πόσο που στην εποχή ήταν πολλαπλάσιο από τον ετήσιο προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ , καθώς και από αυτό που είχε ξοδέψει η Αμερική, στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ύφεση από την Αμερική, μεταδόθηκε γρήγορα στις ευρωπαϊκές οικονομίες και ειδικά της Γερμανίας, που στηρίχθηκε στην ανοικοδόμηση της μετά το Α Παγκόσμιο πόλεμο, κυρίως σε αμερικανικά κεφάλια που αποσύρθηκαν.
Η τραπεζική κρίση στη Γερμανία ξεσπάει το καλοκαίρι του 1931 με δραματικές επιπτώσεις στη βιομηχανική παραγωγή . Ο αριθμός των ανέργων έφτασε το καλοκαίρι του 1930 τα 3 εκατομμύρια και το χειμώνα του 1932 έφτασαν τα 6 εκατ, με 8 εκατ. εποχιακούς άνεργους σε σύνολο 18 εκατομμυρίων μισθωτών.
Οι προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης για δανεισμό τριπλασίασαν το εξωτερικό χρέος ανάμεσα στο 1930 και το 1931 και οδηγεί σε δραματικές περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού. Ο αποπληθωρισμός θίγει κυρίως τους μισθωτούς με αύξηση των έμμεσων φόρων, περικοπές των κοινωνικών δαπανών, διατάγματα μείωσης των ονομαστικών μισθών ξεκινώντας από τους δημόσιους υπαλλήλους (σε ένα χρόνο μειώθηκαν κατά 23%) και καταλήγοντας στους εργάτες.
Επιβάλλονται με προεδρικά διατάγματα , περιορισμός στις εισαγωγές , οι οποίες ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:
Τις ''βασικές'' χωρίς περιορισμό στις συναλλαγές συναλλάγματος, στις ''αναγκαίες'' με όριο τα 10.000 μάρκα και  τις ''μη αναγκαίες'', που διακόπτονται.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες στις 20 Ιουνίου 1931, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Χούβερ, πρότεινε την ετήσια αναστολή των πληρωμών των επανορθώσεων από τη Γερμανία προς τους Συμμάχους σε συνδυασμό με την ετήσια αναστολή της πληρωμής των πολεμικών χρεών των Συμμάχων προς την Αμερική. Τελικά, οι σύμμαχοι συμφώνησαν στο “χρεοστάσιο Χούβερ”. Η σημαντικότερη επίπτωση για την Ελλάδα ήταν ότι έχανε -οριστικά όπως αποδείχτηκε αργότερα- αρκετά ποσά που της είχαν επιδικαστεί τα προηγούμενα χρόνια από τις γερμανικές επανορθώσεις
Η επικράτηση του Ναζισμού
Στη Γερμανία της οικονομικής κρίσης, επικρατεί κοινωνική αναταραχή καθώς το έγκλημα και οι αυτοκτονίες αυξάνονται. Ο απελπισμένος μεσοαστός άρχισε να εγκαταλείπει τα δημοκρατικά κόμματα και στράφηκε στα κομμουνιστικά και στο ναζισμό. Η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20%.
Το Γερμανικό Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα ( NSDAP) με αρχηγό τον Αδόλφο Χίτλερ. καταλαμβάνει την 2η θέση στις εκλογές του 1930. Οι Ναζί κέρδισαν 107 αντιπροσώπους. Οι ναζιστές χρησιμοποιούσαν βία ενάντια στους πολιτικούς αντιπάλους. Οι ομάδες του Χίτλερ συγκρούονταν συχνά με τους κομμουνιστές.
Το 1931 και το 1932 η πολιτική κρίση βαθαίνει στην χώρα, καθώς η οικονομική κρίση είναι στο απόγειό της. Το 1932 ο Χίτλερ βάζει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αντίπαλο τον Πάουλ φον Χίντενμπουργκ. Στον πρώτο γύρο καταφέρνει να συγκεντρώσει το 30% έναντι 49% του Χίντενμπουργκ και στον δεύτερο συγκεντρώνει περίπου 37%, χάνοντας την εκλογή από τον Χίντενμπουργκ, που συγκεντρώνει το 53%.
Νέες εκλογές διεξάγονται τον Ιούλιο του 1932. Ο επικεφαλής της Προπαγάνδας του Κόμματος δρ. Γκέμπελς και η ρητορική δεινότητα του Χίτλερ καταφέρνουν να εκτοξεύσουν το ποσοστό του NSDAP στο 37,4% και 230 έδρες στο Ράιχσταγκ, φέρνοντάς το στην πρώτη θέση στην Γερμανία. Το Κομμουνιστικό Κόμμα παίρνει 14,6% αλλά, όπως είναι φυσικό, ο σχηματισμός Κυβέρνησης συνασπισμού είναι αδύνατος, καθώς οι ιδεολογικές διαφορές των δύο Κομμάτων είναι αγεφύρωτες. Σχηματίζονται, έτσι, Κυβερνήσεις μειοψηφίας, που αδυνατούν να επιλύσουν τα οξύτατα προβλήματα της Οικονομίας.
Ο Καγκελάριος Φραντς φον Πάπεν προκηρύσσει νέες εκλογές για τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, ελπίζοντας να επιτύχει συσχετισμούς που να επιτρέπουν σχηματισμό ισχυρής Κυβέρνησης. Το αποτέλεσμα για το NSDAP προκαλεί έκπληξη: Το ποσοστό του πέφτει στο 33% και 196 έδρες. . Απαιτούν από τον Πρόεδρο να ονομάσει τον Χίτλερ Καγκελάριο, αφού είναι ο ηγέτης του πρώτου Κόμματος στις εκλογές. Ο φον Πάπεν, ο διάδοχός του Κουρτ φον Σλάιχερ και πολλοί μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως οι Κρουπ, πιέζουν τον - σφοδρά αντιτιθέμενο - Χίντενμπουργκ προς αυτή την κατεύθυνση. Τελικά ο Πρόεδρος ενδίδει και ονομάζει τον Χίτλερ Καγκελάριο στις 30 Ιανουαρίου 1933.
Η Κυβέρνηση που συγκροτείται περιλαμβάνει πολύ λίγους Ναζιστές, αλλά το Κόμμα ξέρει πολύ καλά τη δουλειά του: Στις 27 Φεβρουαρίου ξεσπά η πυρκαϊά στο Ράιχσταγκ, αλλά το Κόμμα κατηγορεί τους Κομμουνιστές, καθώς συλλαμβάνεται στον τόπο της πυρκαϊάς ως υπεύθυνος ο νεαρός Ολλανδός κομμουνιστής Μαρίνους φαν ντερ Λούμπε .
Ο Χίτλερ εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη θέση του και πείθει τον πρόεδρο φον Χίντενμπουργκ να εκδώσει το "Διάταγμα της Εξουσιοδοτήσεως" , με το οποίο αναστέλλονται οι δημοκρατικές ελευθερίες που είχε επιφέρει η Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Το πλήρες και ορθό όνομα του νόμου είναι «Νόμος για την σωτηρία του λαού και του Ράϊχ, 24.03.1933». Το Κομμουνιστικό Κόμμα κηρύσσεται εκτός Νόμου, οι ηγέτες του συλλαμβάνονται, τα μέλη του διώκονται.
Έχοντας απαλλαγεί από ένα βασικό ιδεολογικό αντίπαλο, ο Χίτλερ προκαλεί νέες εκλογές το Μάρτιο του 1933, με σκοπό να αποκτήσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Οι εκλογές διεξάγονται με τον Χίτλερ Καγκελάριο και το αποτέλεσμα δίνει το 44% των ψήφων και 288 έδρες στο NSDAP. Έχοντας υποστηρικτή το μικρό Γερμανικό Εθνικό Λαϊκό Κόμμα (DNVP), οι Εθνικοσοσιαλιστές επιτυγχάνουν την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο (52%). Η κυριαρχία του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος αρχίζει. Θα λήξει μόνον με τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, το Μάιο του 1945.
*Ο Φώτης Νάκος είναι αρχισυντάκτης του NEWS247. Έχει εργαστεί στον "Ταχυδρόμο" και στις εφημερίδες "Ελεύθερος" και "Αδέσμευτος Τύπος", την τηλεόραση της ΕΡΤ και του ΣΚΑΪ και στο ρ/σ City και έχει σπουδάσει "Ελληνικό πολιτισμό" στο ανοικτό πανεπιστήμιο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξύλο, χημικά και τραυματίες στο Πεντάγωνο ΒΙΝΤΕΟ

Εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά εισέβαλαν στις 10:15 το πρωί στο Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας.


Περίπου 150 άτομα έσπασαν τα ρολά της εισόδου και μπήκαν ανενόχλητοι στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Οι εργαζόμενοι κατευθύνθηκαν προς την κεντρική είσοδο και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο και να ανέβουν στο γραφείο του υπουργού.
Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 επικράτησε πανικός όταν εργαζόμενοι συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ.
Τουλάχιστον δύο άτομα έχουν τραυματιστεί.
Δείτε το βίντεο:


Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκίνησε ο μεγάλος πόλεμος;

Oι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι ο στρατός της χώρας έχει βάλει εναντίον στόχων μέσα στη γειτονική Συρία αφού μια οβίδα προερχόμενη από τη Συρία χτύπησε στόχο στο εσωτερικό της Τουρκίας και σκότωσε πέντε Τούρκους πολίτες.

Σύμφωνα με δήλωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές δυνάμεις έβαλλαν εναντίον "τμημάτων της συριακής επικράτειας τα οποία εντοπίστηκαν μέσω ραντάρ".

Νωρίτερα χθες (3/10) μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της σκοτώθηκαν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο τουρκικό χωριό Ακτσακλέ από μια οβίδα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τούρκου πρωθυπουργού, "η Τουρκία ποτέ δεν θα αφήσει αναπάντητες τέτοιου είδους προκλήσεις από το συριακό καθεστώς εναντίον της εθνικής ασφάλειάς μας".

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, και τους υπουργούς εξωτερικών πολλών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το περιστατικό.

Ο Μπαν Κι-Μουν προέτρεψε αργότερα τη συριακή κυβέρνηση να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε ότι οι συγκρούσεις που ξέσπασαν εδώ και 19 μήνες στη Συρία βλάπτουν όλο και περισσότερο άλλες χώρες της περιοχής.

Η δήλωση από το γραφείο του Ερντογάν αναφέρει επίσης ότι ο Νταβούτογλου είχε συμφωνήσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟΆντερς Φογκ Ράσμουσεν, ότι επείγει μια έκτακτη συνεδρίαση των μελών του ΝΑΤΟ.

Φέρεται ότι ορίστηκε σύσκεψη των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ αργά το βράδυ της 03/10.

Στην Ουάσινγκτον, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δήλωσε ότι ήταν«εξοργισμένη» για τον βομβαρδισμό της Τουρκίας από τη Συρία.

"Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για τις απώλειες ζωής που έχουν προκύψει στην τουρκική πλευρά", πρόσθεσε η Κλίντον.

Στις 2 Οκτωβρίουη Ρωσία προειδοποίησε το ΝΑΤΟ και άλλες δυνάμεις να μην επιδιώξουν μια «πρόφαση» για στρατιωτική επέμβαση στις ήδη αιματηρές συγκρούσεις.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκενάντι Γκατίλοφ, έκανε επίσης έκκληση για αυτοσυγκράτηση μεταξύ της Τουρκίας, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και της Συρίας.

Τα σχόλια του Γκατίλοφ έγιναν μετά την πρόσφατη επίκριση της Ρωσίας από τον Ερντογάν με αφορμή την παρεμπόδιση των προσπαθειών του ΟΗΕ να ασκήσει πίεση στο Σύριο Πρόεδρο, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η στάση της Μόσχας επέτρεψε την συνέχιση των σφαγών στη Συρία.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή κατά της βίας που μεταδόθηκε και στην Τουρκία λόγω των συγκρούσεων στη Συρία εδώ και 19 μήνες. 

To πρωί της 3ης Οκτωβρίου, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 90 τραυματίστηκανμετά από τρεις μεγάλες εκρήξεις στο κέντρο του Χαλεπιού, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Συρίας.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τους ισλαμιστές βομβιστές αυτοκτονίας για τις εκρήξεις κοντά στο ξενοδοχείο Αleppo Palace Hotel. Ο υποτιθέμενoς στόχος ήταν η λέσχη αξιωματικών του στρατού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Η κρατική τηλεόρασε μετέδωσε βίντεο που δείχνει εκτεταμένες ζημιές στο ξενοδοχείο και στις καφετέριες γύρω από αυτό, καθώς και ένα μεγάλο κρατήρα στην πλατεία Al-Jabari του Χαλεπιού.


Θέλουν έγκριση για χερσαία επιχείρηση στη Συρία οι Τούρκοι
Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε τη νύχτα εξουσιοδότηση από την τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία συνεδριάζει στις 10 το πρωί για αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, αν παραστεί ανάγκη.

Από νωρίς σήμερα το πρωί ακούγονται στην Ούρφα της Τουρκίας ήχοι από πυρά του τουρκικού πυροβολικού που πλήττουν το έδαφος της Συρίας, ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 06.45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό χτύπησε τρεις φορές συριακές θέσεις. ΤοReuters αναφέρει πιο συγκεκριμένα ότι η Τουρκία πλήττει στόχους στην περιοχή Τελ Αμπιάντ στην περιοχή των συνόρων.

Κατά τα χτεσινά αντίποινα το τουρκικό πυροβολικό έπληξε με 50 βολές, 16 σημεία στη Συρία.

Τι αναφέρει ο Ερντογάν προς την τουρκική εθνοσυνέλευση
Στην πρόταση που κατέθεσε ο Ερντογάν προς την τουρκική εθνοσυνέλευση αναφέρεται ότι «κλιμακώνεται η αρνητική επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία τόσο επί της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όσο και επί της εθνικής μας ασφάλειας». Υπογραμμίζεται ότι «από τις 20 Σεπτεμβρίου και στο πλαίσιο των επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας έχουν πραγματοποιηθεί επιθετικές ενέργειες και προς τα εδάφη της χώρας μας, ενέργειες οι οποίες συνεχίστηκαν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και τις διπλωματικές μας πρωτοβουλίες. Οι εν λόγω επιθετικές ενέργειες εναντίον των εδαφών της χώρας μας βρίσκονται στα πρόθυρα ένοπλης επίθεσης».

Σημειώνεται ότι «η κατάσταση αυτή έχει περιέλθει σε σημείο που συνιστά απειλή προς την εθνική μας ασφάλεια» και τονίζεται ότι «έχει παρουσιαστεί η ανάγκη της λήψης των αναγκαίων μέτρων και της έγκαιρης και άμεσης αντίδρασης εναντίον τυχόν απειλών και κινδύνων που μπορεί να στραφούν εναντίον της χώρας μας».

«Στο πλαίσιο αυτό και με βάση το άρθρο 92 του Συντάγματος ζητώ να δοθεί άδεια διάρκειας εντός έτους για αποστολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και για πραγματοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, με τον όρο ότι το μέγεθος, το περιεχόμενο, η ποσότητα και ο χρόνος της αποστολής θα ορισθούν εκ μέρους της κυβέρνησης» αναφέρει στην πρόταση ο Ερντογάν.

Το άρθρο 92 του τουρκικού συντάγματος αναφέρει τα εξής: «Σε περιστάσεις εκτός από την κήρυξη πολέμου για τις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται νόμιμο από το διεθνές δίκαιο και τις περιπτώσεις που ορίζουν είτε οι διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν την Τουρκία είτε οι κανόνες διεθνούς αβροφροσύνης, η αρμοδιότητα για την αποστολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε ξένες χώρες ή την παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην Τουρκία ανήκει στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. Σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί αιφνίδια επίθεση σε περίοδο διακοπών της εθνοσυνέλευσης και καταστεί αναπόφευκτη η λήψη άμεσης απόφασης για χρήση των ενόπλων δυνάμεων, την απόφαση περί αποστολής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να λάβει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

  

Με πληροφορίες από RT News, Defence Talk και Πρώτο Θέμα
Διαβάστε περισσότερα » »

Aυτός είναι ο πιό φτωχός και πιο έντιμος πρόεδρος χώρας στον πλανήτη! Υποκλινόμαστε όλοι!


Ο κύριος που βλέπετε στην φωτογραφία με το φτηνό ζακετάκι είναι ο Χοσέ Μουχίκα, πρόεδρος της Ουρουγουάης και πρώην αντάρτης των Τουπαμάρος στα χρόνια της δικτατορίας!

Ο κ. Μουχίκα οδηγεί ένα παλιό Volkswagen, αξίας μόλις, 1.945δολαρίων και αποτελεί τη μοναδική «πολυτέλεια» που έχει επιτρέψει στον εαυτό του.

Ο 77χρονος πολιτικός, που δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό αλλά ούτε και χρέη, απέκτησε πριν από λίγες ημέρες ακόμα έναν τίτλο τιμής, αυτόν του πιο φτωχού προέδρου στον κόσμο!

Το παρατσούκλι βγήκε μετά την αποκάλυψη ότι εάν και ο μηνιαίος μισθός του είναι 12.500 δολάρια εκείνος κρατάει μόνον 1.250 δολάρια για τα έξοδά του και το υπόλοιπο ποσό, το 90%, το επιστρέφει στο κράτος προκείμενου να ενισχυθούν τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «El Mundo», με τα 1.250 δολάρια το μήνα μπορεί να τα βγάλει πέρα. Και μπορεί γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Ουρουγουάης ζουν με πολύ λιγότερα.

Αυτή η είδηση που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, δεν θα μπορούσε να μην μας βάλει σε σκέψεις σε σχέση με το πόσο τελικά, υπηρετούν τον λαό οι δικοί μας πολιτικοί.


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Λεμόνια … δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο. Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα … σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!

Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.

Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:

«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…

Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.

Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.

Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.

Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.

Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia: ΕΔΩ

Safety

The substance appears to have a slight toxicity in higher doses, with effects such as liver and intestinal disorders at high exposure in test animals (just below LD50 level).[citation needed] Some reproductive disorders and decreasing weaning weight have been observed, also at high exposure. Effects on humans from use as a drug include nausea, vomiting, loss of appetite, diarrhea, dizziness, drowsiness, or headache; very rarely also ringing in the ears, vision changes, stomach pain, yellowing eyes and skin, dark urine, fever, fatigue, increased thirst and change in the amount of urine.[citation needed] No mutagenic or carcinogenic effects have been shown.


CretePlus.gr 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Ε.Φ.Ε.Τ:Σαλμονέλα σε συσκευασμένο καπνιστό σολομό

Σαλμονέλα σε συσκευασμένο καπνιστό σολομό, που παρήγαγε η ελληνική επιχείρηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΒΕ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΟΜΟΥ» στην Πρέβεζα, διαπιστώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας «Foppen Paling en Zalm», για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραπάνω παραγωγή.

Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε την επιχείρηση για την απόσυρση των επιμολυσμένων παρτίδων. Από τους ελέγχους και σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, προέκυψε η μη διακίνηση των επιμολυσμένων παρτίδων καπνιστού σολομού και ότι δεν διακινεί κανένα από τα παραγόμενα σε αυτήν προϊόντα στην εσωτερική αγορά, καθώς αποκλειστικός πελάτης της, είναι η μητρική εταιρεία «Foppen Paling en Zalm» στην Ολλανδία.

Οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, ενώ ο ΕΦΕΤ είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις ολλανδικές αρχές όσο και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πηγή:efet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Tα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Τροχαίας Πτολεμαϊδας (Βίντεο 7′)

Τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Τροχαίας Πτολεμαϊδας  πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 03/10 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου, με την παρουσία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, τη δημοτική αρχή και αυτοδιοικητικούς φορείς. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…


Διαβάστε περισσότερα » »

O τρελός Αεκτζής από την Άρδασσα Εορδαίας

Είναι Πτολεμαιδιωτης είναι Πόντιος και δηλώνει τρελός Αεκτζής. Oνομάζεται Ζαχαριάδης Γεώργιος με καταγωγή από την Άρδασσα. Ο Γιώργος έκανε ένα όνειρο του πραγματικότητα, ακολούθησε τα χνάρια του Φειδιππίδη, όταν οι στρατηγοί της Αθήνας τον έστειλαν τρέχοντας να φωνάξει ενισχύσεις από την Σπάρτη για την μάχη του Μαραθώνα μια απόσταση 250kh,που πλέον προς τιμή του γίνετε κάθε χρόνο ο αγώνας με την ονομασία ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Φέτος συμμετείχαν 380 άτομα όπου τερμάτισαν μόνο 72 σε 36 ώρες, με μόνο έπαθλο ένα κλαδί ελιάς και μια κούπα νερό από τον ποταμό Ευρώτα, μέσα σε αυτούς ήταν και ο Γιώργος. Από όλους εμάς ένα μεγάλο μπράβο και καλές διαδρομές πάντα. Καλή συνέχεια στα όνειρα σου Γιώργο. Μας έκανες περήφανους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ: «Zητούμε την κατάργηση του ΤΑΥΤΕΚΩ»

Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας μετά από έντονο προβληματισμό αποφάσισε να ζητήσει από τον Υπουργό Εργασίας και την Κυβέρνηση την κατάργηση του ΤΑΥΤΕΚΩ. Στο ΤΑΥΤΕΚΩ που ιδρύθηκε το 2008 με το νόμο 3655 – το γνωστό νόμο Πετραλιά – εντάχθηκαν οι 3 κλάδοι της ασφάλισής μας:
α) Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
β) Επικουρική σύνταξη
γ) Πρόνοια
Με τους μνημονιακούς νόμους ως γνωστό από 1/5/2012 και από 1/7/2012 έφυγαν από τα ΤΑΥΤΕΚΩ οι κλάδοι της:
          α) Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στον ΕΟΠΥΥ και
          β) Της επικουρικής σύνταξης στο Ε.Τ.Ε.Α.
Έμεινε μόνο η πρόνοια στο ΤΑΥΤΕΚΩ, δηλαδή κατασκηνώσεις, βρεφονηπιακοί σταθμοί και το εφάπαξ.
Οι κατασκηνώσεις δεν λειτουργούν και άρα η μόνη τους δραστηριότητα είναι το εφάπαξ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ.
Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
Κοστίζουν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2012 14.525.300 ευρώ, για υπερωρίες, συμβούλια, επιτροπές, οδοιπορικά, τηλέφωνα και μισθούς, από τα οποία η συμμετοχή η δική μας, δηλαδή του ΚΑΠ-Δ.Ε.Η. ανέρχεται στα 6,376,570 ευρώ. Αλλά και σε κανένα άλλο ζήτημα από την λειτουργία τους δεν προέκυψε κάτι καλό για τους συνταξιούχους.
Με την πρότασή μας λοιπόν θα εξοικονομηθούν τα παραπάνω χρήματα.
Φτάνει πια στους υψηλούς μισθούς του Προέδρου, στις υπερωρίες, τα εκτός έδρας των μελών του Δ.Σ. και των υποτιθέμενων εκπροσώπων μας!!!
Για το Δ/Σ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              Αναστάσιος Δημάκης                                 Δημήτριος Τραχανάς

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »