Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Αναρωτήθηκες καθόλου πόσα χρόνια έχεις να δεις πασχαλίτσες; Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

pasxΤα τελευταία 30 χρόνια, η χρήση των φυτοφαρμάκων έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πλέον οι άνθρωποι απορρίπτουν στο περιβάλλον 2,5 εκατ. τόνους από αυτά τα χημικά ετησίως αποφέροντας στη βιομηχανία την οποία διαχειρίζονται πολυεθνικές τζίρο 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ακόμα χειρότερα, όσο περισσότερο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, τόσο πιο αναποτελεσματικά αυτά γίνονται.
Γιατί το φαινόμενο της καταστροφής ολόκληρης της παραγωγής εξαιτίας ενός εντόμου είναι πιο έντονο από ποτέ ενώ την ίδια ώρα η χρήση φυτοφαρμάκων είναι στο απόγειο;
Ρίξτε μια ματιά στις ασθένειες των εσπεριδοειδών που συμβαίνουν σε μέρη όπως η Φλόριντα και η Καλιφόρνια. Το πρασίνισμα των εσπεριδοειδών είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται από το έντομο ψύλλα και το οποίο μολύνει τα δέντρα αφήνοντας βακτήρια τα οποία τελικά σκοτώνουν τα δέντρα. Η Φλόριντα σήμερα έχει υποστεί μείωση 10% στην παραγωγή εσπεριδοειδών εξαιτίας της ασθένειας, όπως διαβάζουμε στο enallaktikidrasi.com
Προβλήματα όπως αυτό υφίστανται (σ.σ. σε ολόκληρο τον πλανήτη) διότι τα φυτοφάρμακα σκοτώνουν τα οφέλιμα έντομα όπως οι πασχαλίτσες που τρέφονται με έντομα σαν την ψύλλα, τη μελίγκρα κ.α. Σκοτώνοντας τις πασχαλίτσες, τα φυτοφάρμακα καταστρέφουν ένα ισορροπημένο οικοσύστημα, αναφέρει στο άρθρο της η Έλενα Ταγκαλάκη.
Έτσι μήπως τα φυτοφάρμακα βλάπτουν περισσότερο παρά ωφελούν;
Τα φυτοφάρμακα καταστρέφουν το περιβάλλον. Αγρότες και ερευνητές είναι τώρα μάρτυρες του θανάτου ολόκληρων αποικιών μελισσών εξαιτίας της χρήσης φυτοφαρμάκων. Δισεκατομμύρια μελισσών εξαφανίζονται από το φυσικό τους περιβάλλον αφού δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το τοξικό νέκταρ το οποίο παίρνουν από τη γονιμοποίηση μολυσμένων λουλουδιών.
(σ.σ. η απευθείας σύνδεση της χρήσης φυτοφαρμάκων με τον θάνατο των μελισσών είχε εντέχνως αποσιωπηθεί από τα μέσα ενημέρωσης και τις κυβερνήσεις παρά τις πολυάριθμες εκθέσεις για το αντίθετο. Έπειτα από πιέσεις οικολογικών οργανώσεων και πολιτών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ψήφισε πέρυσι υπέρ της αναστολής από τον Δεκέμβρη 2013 και για δύο χρόνια της χρήσης 3 νεονικοτινοειδών που έχει αποδειχθεί ότι είναι θανατηφόρα για τις μέλισσες και το περιβάλλον. Για την ιστορία, η Ελλάδα απείχε από την ψηφοφορία για την απαγόρευση των τριών φυτοφαρμάκων ισχυριζόμενη ότι η μελέτη της Κομισιόν στην οποία βασίστηκε η ψηφοφορία περιείχε ανεπαρκή στοιχεία).
Κάποιοι άνθρωποι έχουν πλήρη επίγνωση της ικανότητας των φυτοφαρμάκων να διαταράσσουν τον θυρεοειδή αδένα, των επινεφριδίων και της υπόφυσης. Αυτές οι ορμόνες ρυθμίζουν τις ορμόνες στο ανθρώπινο σώμα, ελέγχοντας την ανάπτυξη, το μεγάλωμα, το φύλο και το αναπαραγωγικό σύστημα.
Για τον λόγο αυτό κάποιοι άνθρωποι πλένουν τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα φάνε. Η θλιβερή πραγματικότητα είναι ότι τα φυτοφάρμακα βρίσκονται στα τρόφιμα ως υπολείμματα που συγκρατούνται και αποθηκεύονται μέσα στους ιστούς των φυτών. Πράγματι, η χρήση μακροτοξικών φυτοφαρμάκων παρουσιάζει αύξηση. Αυτά τα χημικά, που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 1998, έχουν πλέον εξαπλωθεί μέσω της διατροφικής αλυσίδας. Τα μακροτοξικά φυτοφάρμακα ταξιδεύουν από το χώμα και απορροφώνται από τη βλάστηση και έπειτα από τον ξυλώδη κορμό επεκτείνονται στα φύλλα και τα άνθη όπου μολύνουν τη γύρη και το νέκταρ. Τέσσερις κατηγορίες φυτοφαρμάκων είναι κοινότυπες και περιλαμβάνουν τα Ιmidacloprids (που εφαρμόζονται στα λαχανικά όπως τις τομάτες και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά). Το Thiamethoxam χρησιμοποιείται συνήθως ως “θεραπεία” για τον σπόρο του καλαμποκού αλλά τώρα ψεκάζεται στο χώμα για τα φρούτα και τα λαχανικά. Το Clothianidin επίσης επιμολύνει τους σπόρους και χρησιμοποιείται στην ελαιοκράμβη, τα δημητριακά, τα ζαχαρότευτλά και τις πατάτες. Το Dinotefuran χρησιμοποιείται είτε στο έδαφος είτε ψεκάζεται απευθείας στα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, και στα αγγούρια.
Αξιοσημείωτα επίπεδα φυτοφαρμάκων στις δοκιμες του υπουργείου γεωργίας των ΗΠΑ
Δοκιμές που έγιναν από το υπουργείο γεωργίας των ΗΠΑ από το 1999 ως το 2007 αναφέρουν αξιοσημείωτα επίπεδα μακροτοξικών φυτοφαρμάκων στην παραγωγή συμβατικών τροφίμων. Βρήκαν ότι το 70% του μπρόκολου και το 74% του μαρουλιού περιείχαν υπολείμματα imidacloprid. Υψηλά επίπεδα του thiamethoxam βρέθηκαν στις φράουλες και τις γλυκοπατάτες.
Ακόμα χειρότερα, οι δοκιμές βρήκαν επίπεδα του χημικού thiamethoxam που ξεπερνούσαν τα 550 μέρη ανά δισεκατομμύριο στο νέκταρ και τη γύρη του ευκάλυπτου – τρεις φορές την ποσότητα που σκοτώνει τις μέλισσες!
Σταγονίδια νερού που αποβάλλονται από την επιφάνεια του φυτού ελέγχθηκαν επίσης και βρέθηκαν θετικά σε μακροτοξικά φυτοφάρμακα, τα φυτά στην πραγματικότητα φτύνουν χημικά!!!
Το Journal of Economic Entomology αναφέρει: “Όταν οι μέλισσες τρώνε σταγονίδια τα οποία συγκέντρωσαν από τα φυτά που αναπτύχθηκαν από σπόρους με επικάλυψη νεονικοτινοειδών, βρίσκονται αντιμέτωπες με τον θάνατο εντός λίγων λεπτών”.
Επιπρόσθετα, τα nitroguanidine μακροτοξικά φυτοφάρμακα μπορούν να διατηρηθούν ως και 500 μέρες ή περισσότερες στο έδαφος, μολύνοντας το οικοσύστημα ως και δύο εποχές, μολύνοντας το νερό, το χώμα, τα σκουλίκια, τα σκαθάρια και τις μέλισσες, τα οποία ως γνωστόν παίζουν εξέχοντα ρόλο στην ευημερία του περιβάλλοντος.
 Τέσσερις απλές πράξεις για να κάνεις τη διαφορά
-Σταμάτα τη χρήση φυτοφαρμάκων και εκτίμησε ένα ισορροπημένο οικοσύστημα
-Ψώνιζε τοπικά αλλά κυρίως ψώνιζε βιολογικά. Επένδυσε τα χρήματά σου στις ηθικές σου αρχές
-Συνειδητοποίησε ότι η κυβέρνηση δεν προστατεύει τον πληθυσμό από βλαβερά χημικά. Αν και διαθέτουν περισσότερες ρυθμιστικές αρχές από ποτέ πριν, οι κυβερνήσεις στην πραγματικότητα επιτρέπουν την εξάπλωση τέτοιων ασθενειών και τη συνέχιση της καταστροφής της γης από τα χημικά αυτά
-Σε συλλογικό επίπεδο κάνε τη φωνή σου να ακουστεί υπογράφοντας μια αναφορά, όπως: http://petitions.moveon.org/sign/ban-systemic-pesticide

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΕ ΒΑΘΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ…: Της έβγαλε το σουτιέν μπροστά στην κάμερα… (ΒΙΝΤΕΟ)

soutienΚαλεσμένος στην εκπομπή “Για σένα” της Χριστιάνας Αριστοτέλους ήταν πρόσφατα ο Ξανθός μάγος, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο για παραστάσεις.

Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να δείξει τα μαγικά του κόλπα on air και μάλιστα πάνω στην παρουσιάστρια.
Ζήτησε από την Χριστιάνα να βάλει ένα μαντήλι στο στήθος της και στην συνέχεια…..ο ξανθός μάγος το τράβηξε και μαζί με το μαντήλι έβγαλε και τον στηθ0θεσμο της παρουσιάστριας!makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο ατύχημα με αρκούδα στην Εγνατία (BINTEO)

arkouda1Νέο τροχαίο με θύμα μια νεαρή αρσενική αρκούδα περίπου 1 – 1,5 ετών  σημειώθηκε και πάλι στην Εγνατία οδό, 2,50 χλμ. μετά την σήραγγα του Ταξιάρχη στο ρεύμα προς Γρεβενά, από διερχόμενο όχημα τα ξημερώματα (4:45 – 5:00) του Σαββάτου 29 Μαρτίου 2014.

Ο πρώτος που ενημερώθηκε από την Τροχαία Γρεβενών και βρέθηκε στο σημείο ήταν η «ψυχή» της φιλοζωικής …
οργάνωσης «Καλλιστώ», ο συνεργάτης τους για την περιοχή των Γρεβενών, Γιώργος Λαζάρου. Κατόπιν στο σημείο έσπευσαν και οι  ομάδες άμεσης επέμβασης των φιλοζωικών οργανώσεων «Καλλιστώ» και «Αρκτούρος».
Το άτυχο ζώο, σύμφωνα με την πρώτη διάγνωση εθελοντή κτηνιάτρου, είναι χτυπημένο στα μπροστινά άκρα με κακώσεις στο κεφάλι που αιμορραγούσαν χωρίς να χρήζουν ιδιαίτερης ανησυχίας, καθώς φαίνεται η σύγκρουση να μην ήταν σφοδρή.
Το νεαρό ζώο μεταφέρθηκε και φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» στον Αετό Φλώρινας και αναμένεται να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Υπηρεσία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περαιτέρω ενδελεχή εξέταση.
Στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την τοποθέτηση της υπερυψηλής περίφραξη καθώς έχει παραμείνει ένα μικρό κομμάτι και η οποία θα συμβάλει σημαντικά ώστε να μην υπάρξουν άλλα αντίστοιχα περιστατικά, ιδιαίτερα την περίοδο της  Άνοιξης που περιστατικά τέτοιου είδους είναι πιο συχνά.
Πηγή: greveniotis.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Φύλλο Στρατιωτικού Μητρώου του Αντώνη Σαμαρά στον αερά ... τι λέτε υπηρέτησε την Πατρίδα ; ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αρχηγός του Λάος Γιώργος Καρατζαφέρης βγάζει στον αέρα το Φύλλο Μητρώου του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, Τρελαντώνη Σαμαρά, από το οποίο προκύπτει ότι:

1) Ο Σαμαράς υπηρέτησε μόνο 3 μήνες στον Ελληνικό Στρατό και εξαγόρασε τους υπόλοιπους
21 μήνες προς 1.000 δραχμές τον μήνα.

2) Κατέθεσε εκπρόθεσμα τα πιστοποιητικά του για την αναβολή στρατεύσεως και γι' αυτό κηρύχτηκε ανυπότακτος, αλλά με την επιταγή των 21.000 δραχμών που κατέθεσε στις 9 Οκτωβρίου του 1976 το εξαγόρασε κι αυτό.

3) Απελύθη στις 11 Οκτωβρίου 1976 ως έφεδρος ναύτης.


Διαβάστε περισσότερα » »

Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης (ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΙΑΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΕΚΑ)
Όταν παραβιάζονται μονομερώς οι συμβάσεις 36.000 νοικοκυριών με 30-40% μείωσεις, κανένας δεν θα πρέπει να μιλά για «δώρα στα οικιακά» και για «υποχωρήσεις στις μειώσεις». Οι αναφορές επίσης σε μέσους όρους 16% ή 20% μείωση, ουσιαστικά αποκρύπτουν την πλήρη αλήθεια και τεχνηέντως ρίχνουν στάχτη στα μάτια.
Το ΥΠΕΚΑ έκανε καμπάνια και μέσω των τραπεζών καλούσε τους πολίτες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στα σπίτια τους (οικιακό, Φ/Β στέγης). Διαφήμιζαν σε πράσινα φυλλάδια την πράσινη ανάπτυξη και τον κοινωνικό χαρακτήρα των Φ/Β στέγης. Το ΥΠΕΚΑ μιλούσε για εγγυημένη τιμή και έτσι παρέσυρε τον κόσμο.
Το καλοκαίρι του 2012 υπογράφτηκαν συμβάσεις με 0,495 ευρώ την κιλοβατώρα. Η ίδια ηγεσία του ΥΠΕΚΑ το Μάρτιο του 2014 καταθέτει νομοσχέδιο για μείωση σε 0,34 έως 0,295 ευρώ την κιλοβατώρα, δηλαδή μείωση 31,3 έως 40,4% αντίστοιχα. Πως μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή η αθέτηση υπογραφής ακόμα και από τον πιο καλόπιστο πολίτη; Δεν είναι άραγε ικανό το ΥΠΕΚΑ να κάνει ορθούς υπολογισμούς; Δεν μπορεί να προβλέψει ούτε για ένα με δύο έτη; Εδώ πρόκειται για μια εξόφθαλμα παράνομη και αντισυνταγματική πράξη της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ. Είναι γνωστό πως αυτό που έχει συμβεί στις ΑΠΕ δεν μπορεί να αποδίδεται απλά σε κακοδιαχείριση. Η αιτία είναι μεγάλα συμφέροντα στον τομέα της ενέργειας τα οποία αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται σε βάρος των χιλιάδων μικρομεσαίων.
Που είναι η μείωση «δωράκι» του 20% ή του 16% που ακούγεται τις ημέρες αυτές από κάποιους; Μπορεί διαφορετικοί ιδιοκτήτες να τοποθετούνται μαζί και να βγαίνει ο μέσος όρος; Μήπως ο Υφυπουργός σκέφτεται: «0% στον ένα και 40% στον άλλο = 40%, δια δύο = 20% μείωση». Είναι αυτό λογικό; Η πλειοψηφία των στεγών έχουν μείωση από 15% μέχρι το τραγικό 40%. Περίπου μία στις πέντε εγκαταστάσεις θα έχει μείωση της τάξης του 40%. Αν ζητείται να δώσουμε και έναν ουσιαστικό μέσο όρο τότε η μείωση είναι 27,6% για τα Φ/Β που υπέστησαν περικοπές (Σχήμα 1).

Σχήμα 1. Κατανομή των Φ/Β στέγης με περικοπή της ταρίφας ανάλογα με το βαθμό μείωσης που υπέστησαν.

Με μια προσεκτική ματιά οι μειώσεις ανά τρίμηνο προκαλούν πολλά ερωτήματα για την ορθότητά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως δεν έχει δημοσιευτεί καμία ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική μελέτη η οποία να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους για τα 36.000 Φ/Β στέγης. Μεταξύ κάποιων τριμήνων υπάρχει απότομη μείωση, ενώ μεταξύ άλλων καμία ή πολύ μικρή ή ακόμα και αύξηση (;). Αυτό δείχνει επιεικώς την προχειρότητα με την οποία το ΥΠΕΚΑ μελέτησε και πάλι το θέμα. Μήπως και αυτή η άδικη κατανομή της αρπαγής ευελπιστεί να διασπάσει τους 36.000 ιδιοκτήτες με το να αφήνει και κάποιους ανεπηρέαστους;
Πάσχει ακόμα και το κριτήριο με το οποίο χωρίστηκαν οι ιδιοκτήτες σε τρίμηνα. Η σύνδεση των Φ/Β στέγης (δηλ ημερομηνία που τέθηκαν σε λειτουργία) σε πολλές περιπτώσεις καθυστερούσε με υπαιτιότητα της ΔΕΗ (Σχήμα 2). Κατά  μέσο όρο αυτή η καθυστέρηση έπαιρνε δύο με τρεις μήνες. Συνεπώς, το να λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία σύνδεσης και όχι η ημερομηνία που δηλώθηκε ετοιμότητα από τον ιδιοκτήτη αποτελεί σοβαρό ατόπημα (Σχήμα 2).

Σχήμα 2. Πορεία εγκατάστασης Φ/Β στις στέγες. Αναγράφεται ο συνολικός αριθμός ανά τρίμηνο. Στο κόκκινο τα τρίμηνα με μειώσεις 22-40%.

Το ΥΠΕΚΑ φαίνεται να λαμβάνει υπόψη του μόνο το αρχικό κόστος αγοράς του εξοπλισμού για το Φ/Β. Τίποτα άλλο!!! Τα Φ/Β είναι μια τεχνολογία που δεν έχει δοκιμαστεί για πολλά έτη και αναμένεται σοβαρή μείωση της απόδοσής τους. Ήδη αναφέρονται ζημιές και φθορές που στοιχίζουν μερικές χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον η εγκατάσταση ενός Φ/Β σε στέγη έχει πολλές ιδιαιτερότητες: 1) ήταν υποχρεωτική η ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα, όποτε πολλά νοικοκυριά επιβαρύνθηκαν με ένα επιπλέον κόστος 800 ευρώ περίπου, 2) η στέγη δεσμεύτηκε για 25 έτη και ο ιδιοκτήτης απαγορεύεται πλέον να κάνει οποιαδήποτε τροποποίηση ή επέκταση στο σπίτι του που αφορά τη στέγη, 3) προαπαιτήθηκαν διάφορες κατασκευές για την τοποθέτηση των ρολογιών όπως και η μόνωση της στέγης καθώς μετά θα ήταν ανέφικτη κάθε εργασία (σε μερικά δώματα ξεπέρασε τις 5000 ευρώ), 4) στις στέγες είναι δύσκολη η συντήρηση και ο καθαρισμός του Φ/Β συστήματος, αλλά και η συντήρηση της στέγης, 5) στις στέγες είναι μικρότερη η παραγωγή λόγω μη άριστης κλίσης και προσανατολισμού της στέγης, 6) στις στέγες το αρχικό κόστος εγκατάστασης ανά κιλοβάτ ισχύς είναι σοβαρά μεγαλύτερο σε σχέση με τα μεγάλα πάρκα. Επιπλέον τα Φ/Β στέγης βρίσκονται πάνω σε σπίτια και συνεπώς οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται και από το ΕΕΤΗΔΕ (κοινώς χαράτσι).
Τα κοινωνικά προβλήματα που θα προκληθούν είναι πολλά. Μερικοί ιδιοκτήτες πληρώνουν μέρος του δανείου του σπιτιού τους από τα έσοδα του Φ/Β στέγης. Άλλοι μάλιστα σύναψαν συμβάσεις με κατασκευαστικές εταιρίες όπου μέρος της αγοράς του σπιτιού αποπληρώνεται από το Φ/Β στέγης που παράλληλα τοποθετήθηκε. Πάνω από όλους, πρόβλημα έχουν οι χιλιάδες δανειολήπτες που συνδέθηκαν το 2012 και υπέστησαν 30 – 40% μείωση. Αρκετοί πληρώνουν περίπου 3.700 ευρώ ετησίως στις τράπεζες και επιπλέον 100 με 150 ευρώ υποχρεωτική ασφάλεια. Συνεπώς, τα καθαρά τους έσοδα από το Φ/Β ίσα που επαρκούν ή δεν επαρκούν για να πληρώσουν το δάνειο. Χαρακτηριστικά είναι τα μηνύματα ιδιοκτητών προς τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φωτοβολταϊκών Στέγης (www.oikopv.gr):
-           α) το έλλειμα δημιουργήθηκε προσχεδιασμένα
β) δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφού η τρόικα ζητούσε το μηδενισμό του ελλείμαστος με τη συνέναιση των παραγωγών. Ήταν ηθελημένη απόφαση των συγκυβερνώντων.
«Το παραμύθι του υπουργείου έχει να κάνει με τι κόστος χρεωθήκαμε την εγκατάσταση. Εγώ που είμαι πάντως Γ΄τριμηνο του 2012 μου κόστισε το 10αρι που έχω 34.400. Ολο το παραπάνω ποσό με δανειο, οπότε τα 34 λεπτά που μου κάνει χάρη το υπουργείο με το δήθεν διορθωμένο νομοσχέδιο με βάζουν μέσα για τα καλά»
-           «οι διαφορές της τιμής από την αλλαγή της ημερομηνίας από την σύμβαση στην σύνδεση είναι μεγάλες γιατί να έχουμε αυτήν την μείωση όταν η ΔΕΗ καθυστερούσε τις συνδέσεις ; Σε εμένα π.χ η διαφορά από το Δ' τρίμηνο 11 στο 1 τρίμηνο του '12 έχει μια τεράστια διαφορά! Συμφωνώ ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί δικαστικά με χιλιάδες αγωγές εναντίον ΥΠΕΚΑ, ΛΑΓΗΕ,ΔΕΗ κτλ».
Και όλα αυτά για να έχει το ειδικό Ταμείο για τις ΑΠΕ (ΛΑΓΗΕ) μια εξοικονόμηση της τάξης του 3.5%. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φωτοβολταϊκών Στέγης έχει να απαντήσει στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ: την κοροϊδία που μας κάνατε δεν θα την αφήσουμε έτσι, θα τα πούμε στα δικαστήρια. 


Για τους ιδιοκτήτες των Φ/Β στέγης
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Διαβάστε περισσότερα » »