Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΤΙΚΟ (18-4-2012)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ψάρεψαν λευκό καρχαρία σχεδόν ενός τόνου!

Ψάρεψαν λευκό καρχαρία σχεδόν ενός τόνου!
Φωτογραφίες από το Μεξικό...
 Την έκπληξη της ζωής τους έζησαν δύο ψαράδες από το Μεξικό όταν ψάρεψαν ένα μεγάλο λευκό καρχαρία με μήκος μεγαλύτερο των 6 μέτρων και βάρος περίπου 900 κιλά, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ο καρχαρίας πιάστηκε στη θάλασσα του Κορτέζ και οι ψαράδες νόμιζαν πως απλά είχαν πιάσει ένα μεγάλο ψάρι. Ο καρχαρίας ανασύρθηκε στην επιφάνεια νεκρός και οι Guadalupe και Baltazar χρειάστηκαν μία ώρα για να τον σύρουν με τη βάρκα τους στην ακτή. Στην άμμο κατάφεραν να τον βγάλουν πενήντα άνθρωποι.
Οι δύο ψαράδες δεν είχαν ξαναδει τόσο μεγάλο ψάρι ποτέ στη ζωή τους… Το τι απέγινε τελικά ο καρχαρίας παραμένει άγνωστο αλλά οι επιστήμονες ήλπιζαν να μπορέσουν να πάρουν ένα δείγμα ιστού για να το μελετήσουν. 
Οι λευκοί καρχαρίες δεν βρίσκονταν συχνά στη Θάλασσα του Κορτέζ, στον κόλπο της Καλιφόρνια. Αλλά πλέον πιστεύεται πως η περιοχή είναι ο χώρος ανατροφής των μικρών τους.





ksipnistere
the-bloggerz.eu
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΠΡΕΠΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ..!!!! ΜΗΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΓΚΑΛΕ ??‏

Στο κλίμα της γενικευμένης κατήφειας που βιώνει η χώρα, μια ευχάριστη είδηση ήρθε από την ελληνική ερευνητική κοινότητα και μάλιστα από τους νέους αντιπροσώπους της. Σύμφωνα με  ΤΟ ΒΗΜΑ, τέσσερις νέοι έλληνες ερευνητές απέσπασαν υποτροφίες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ερευνας (European Research Council, ERC) για να συνεχίσουν τα ερευνητικά προγράμματά τους στην επόμενη πενταετία. Το ERC εφέτος μοίρασε συνολικά 670 εκατ. ευρώ σε 480 άριστους νέους επιστήμονες. Για να αντιληφθείτε το είδος των εξετάσεων που έδωσε επιτυχώς η τετράδα, φτάνει να σας πούμε ότι τα ποσοστά επιτυχίας ανέρχονται στο 12% (χρηματοδοτήθηκαν 480 από τις 4.080 αιτήσεις!). 

Με τις καλύτερες ευχές μας για την πραγματοποίηση των στόχων τους, το «ΒΗΜΑScience» παρουσιάζει σήμερα τους επιστήμονες που μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στη διεθνή επιστημονική αρένα.

Ζωή Λυγερού: αντιγραφή DNA στην Πάτρα
Εστω ότι μια ουσία η οποία προέρχεται από ένα σπάνιο και μη καλλιεργήσιμο φυτό αποκαλύπτεται αντικαρκινική. Δύο δυνατότητες έχουμε: ή να εξαφανίσουμε το φυτό από προσώπου Γης προσπαθώντας να αποσπάσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες από την ουσία-φάρμακο ή να βρούμε τρόπο να τη συνθέσουμε χημικά. Οι ανάγκες για χημική σύνθεση οργανικών ουσιών είναι στην κυριολεξία ατελείωτες και ιστορικά οι χημικοί έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά εφευρετικοί. Εκτός όμως από τις ανάγκες για οργανικές ουσίες, αυξημένες είναι σήμερα και οι απαιτήσεις μας για τις προδιαγραφές παραγωγής τους. Δεν μπορούμε πια αβασάνιστα να χρησιμοποιούμε βαρέα μέταλλα, όπως χρώμιο, βανάδιο, όσμιο ή τιτάνιο, καθώς η επίδρασή τους στο περιβάλλον και στον άνθρωπο μπορεί να είναι καταστροφική. Ευκταίο είναι επίσης η ακολουθία των αντιδράσεων που απαιτούνται για την οργανική σύνθεση του μορίου στόχου να μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε μεγάλη κλίμακα χωρίς το κόστος να καθίσταται απαγορευτικό. Περιττό να πούμε ότι όσο φθηνότερη η πρώτη ύλη, τόσο το καλύτερο!

Τρόπους να ικανοποιήσει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις έχει ανακαλύψει ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Γεώργιος Βασιλικογιαννάκης από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απόφοιτος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ Βασιλικογιαννάκης εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός φοιτητής στο πλευρό τού επίσης ελληνικής καταγωγής κορυφαίου χημικού κ. Κ. Νικολάου στο Ινστιτούτο Scripps των ΗΠΑ, προτού επιστρέψει στη γενέτειρα Κρήτη. Το ερευνητικό έργο του στοχεύει στην ανάπτυξη νέων συνθετικών τεχνολογιών με βάση το διεγερμένο μοριακό οξυγόνο.

Η πρώτη ύλη που χρησιμοποιεί ο έλληνας ερευνητής δεν είναι τίποτε άλλο από το οξυγόνο που αναπνέουμε και το οποίο διεγείρεται φωτοχημικά ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί στην οργανική σύνθεση. Για τη διέγερση δεν χρησιμοποιούνται οργανικοί καταλύτες αλλά φωτοευαίσθητα φυσικά μόρια (όπως π.χ. η χλωροφύλλη των φυτών) τα οποία ονομάζονται φωτοευαισθητοποιητές.

Είναι γνωστό εδώ και μερικές δεκαετίες ότι υπό κατάλληλες συνθήκες η απορρόφηση του ορατού φωτός από τους φωτοευαισθητοποιητές έχει συνέπεια τη μεταφορά ενέργειας στο οξυγόνο, το οποίο διεγείρεται και ονομάζεται διεγερμένο μοριακό οξυγόνο. Η επιτυχία του έλληνα ερευνητή έγκειται στη χρήση του παροδικού αυτού δραστικού μορίου για τη σύνθεση βιοδραστικών φυσικών προϊόντων. Με άλλα λόγια, ο κ. Βασιλικογιαννάκης και οι συνεργάτες του πετυχαίνουν να χρησιμοποιήσουν το πολύ δραστικό διεγερμένο οξυγόνο για την εκκίνηση διαδοχικών αντιδράσεων που απαιτούνται για τη σύνθεση περίπλοκων οργανικών ενώσεων στον σωστό τόπο και χρόνο και μέσα στην ίδια φιάλη.

Οπως επεσήμανε μιλώντας στο «ΒΗΜΑScience», αυτό σημαίνει «εξοικονόμηση χρόνου,αφού σε μία μόνο φιάλη μπορούν να γίνουν πολλές συνεχόμενες αντιδράσεις της συνθετικής πορείας που έχει επιλεγεί. Με την κλασική, βήμα προς βήμα, σύνθεση οι αντιδράσεις αυτές θα ήθελαν ακόμη και εβδομάδες για να πραγματοποιηθούν». Και ως τα παραπάνω να μην ήταν επαρκή, η ελληνική ερευνητική ομάδα έχει πετύχει ακόμη έναν βασικό στόχο για να καταστήσει τις εφαρμογές του πειραματισμού της φιλικότερες προς το περιβάλλον: δεν χρησιμοποιεί πια οργανικούς διαλύτες (υδρογονάνθρακες, χλωριωμένους υδρογονάνθρακες). Το μέσο διάλυσης είναι το νερό!
Το πρόγραμμα του κ. Βασιλικογιαννάκη θα χρηματοδοτηθεί με 1,338 εκατ. ευρώ.

Οπως μας είπε, ένα μέρος από αυτά θα αξιοποιηθεί για υποδομές και αναλώσιμα, ενώ θα εργαστούν στο πρόγραμμα μεταδιδακτορικοί ερευνητές, καθώς επίσης και διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Αν και η σύνθεση φαρμάκων μπορεί να είναι η προφανής εφαρμογή των αποτελεσμάτων της έρευνας του κ. Βασιλικογιαννάκη, το ζητούμενο της εργασίας του είναι η ανάπτυξη μεθόδων οργανικής σύνθεσης που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απ’ όλους τους ερευνητές. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο δεν αρέσκεται να πατεντάρει τις ανακαλύψεις του: θέλει να χρησιμοποιούνται από τους ανά τον κόσμο συναδέλφους του.

Δήμητρα-Ισιδώρα Ρουσσοπούλου: προστασία ψηφιακών αρχείων στην Αθήνα
Εχετε ποτέ ευχηθεί να μην είχαν καταστραφεί/χαθεί τα έργα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας; Εχετε αναλογιστεί πώς θα ήταν ο κόσμος σήμερα αν δεν είχε καεί η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας; Η απώλεια της ανθρώπινης γνώσης είναι πάντα οδυνηρή και το δυσάρεστο είναι ότι ο κίνδυνος παραμένει σήμερα εξίσου υπαρκτός όσο και στο παρελθόν. Γιατί μπορεί σήμερα να μην είναι εύκολο να καούν όλες οι βιβλιοθήκες του κόσμου, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να καταστραφούν ή να αλλοιωθούν τα ψηφιακά αρχεία.

Οπως εξήγησε στο «ΒΗΜΑScience» η επίκουρη καθηγήτρια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Δήμητρα-Ισιδώρα Ρουσοπούλου, «δύο είναι οι κίνδυνοι που απειλούν τα ψηφιακά αρχεία: το πρώτο είναι η φυσική φθορά, η οποία μπορεί να οδηγήσει τόσο σε απώλεια όσο και σε αλλαγή του περιεχομένου των αρχείων. Το δεύτερο πρόβλημα, το οποίο αφορά κυρίως αρχεία ιστορικού τύπου, έχει να κάνει με την πιθανότητα κακόβουλης εξαλλαγής των αρχείων».

Με στόχο την προστασία των ψηφιακών αρχείων, στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των ΗΠΑ ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια το πρόγραμμα LOCKSS (Lots of Copies Keep Stuff Safe, πολλά αντίγραφα κρατούν τα αρχεία ασφαλή). Απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, η κυρία Ρουσοπούλου πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και στο πρόγραμμα LOCKSS. Υστερα από 4ετή παραμονή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η ελληνίδα ερευνήτρια εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ από το 2009 βρίσκεται στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Το ερευνητικό πρόγραμμά της, το οποίο χρηματοδοτείται με 1,032 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην επίλυση προβλημάτων του LOCKSS. Παραδείγματος χάριν, η ιστοσελίδα μιας εφημερίδας μεταβάλλεται συνεχώς. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ασφαλούς αποθήκευσης όλων των εκδοχών της έκδοσης. Ακριβώς αντίθετη πρόκληση για τους ερευνητές αποτελεί η διατήρηση ακαδημαϊκών αρχείων (όπως είναι οι δημοσιεύσεις σε επιστημονικές επιθεωρήσεις) τα οποία δεν μεταβάλλονται. Για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει κακόβουλη αλλαγή τους, το σύστημα θα πρέπει να μπορεί να εντοπίζει τον κόμβο μέσω του οποίου τα αρχεία «κατεβαίνουν» διαφοροποιημένα. Αντιστοίχως, θα πρέπει να εντοπίζεται ο προβληματικός κόμβος σε περιπτώσεις όπου η αναζήτηση με το ίδιο λήμμα δίνει διαφορετικά αποτελέσματα όταν γίνεται από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Αυτού του τύπου τα προβλήματα θα έχουν να επιλύσουν οι τέσσερις διδακτορικοί και δύο μεταδιδακτορικοί φοιτητές που θα προσληφθούν για να εργαστούν στο πρόγραμμα της κυρίας Ρουσοπούλου, η οποία συνεχίζει επιτυχώς στα πάτρια εδάφη αυτό που ξεκίνησε στην αλλοδαπή.

Νίκος Χρόνης: το τσιπάκι του Aids στην Κρήτη 
Σας έχει τύχει να βρεθείτε ποτέ σε ένα απομακρυσμένο σημείο της χώρας μας χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να χρειάζεστε γιατρό; Τότε ακόμη και ένας σχετικά αθώος πυρετός φαντάζει απειλητικός για τη ζωή! Φανταστείτε λοιπόν πώς θα ήταν να έχετε προσβληθεί από μια δυνητικά θανατηφόρο ασθένεια, και όχι μόνο να μη διαθέτετε προσωρινώς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά να μην έχετε καμία ελπίδα να αποκτήσετε. Πολύ περισσότερο μάλιστα να ζείτε σε περιοχές που μαστίζονται ακόμη και από έλλειψη νερού! 

Μη νομίζετε ότι οι παραπάνω συνθήκες είναι αποκύημα φαντασίας. Το εφιαλτικό αυτό σενάριο, που εμείς οι τυχεροί του δυτικού κόσμου επιλέγουμε να ξεχνούμε, αποτελεί την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν κυρίως στην Αφρική. Εκεί, σε περιοχές που οι επιστήμονες αποκαλούν resource limited settings (περιοχές περιορισμένων πηγών), εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα της νόσου του AIDS, η οποία προκαλείται από τον ιό HIV και προσβάλλει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα.

Δεν ξεχνούν όμως όλοι τους άτυχους αυτού του πλανήτη. Ο κ. Νίκος Χρόνης, ο οποίος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αναπτύσσει τεχνολογίες οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ακριβώς σε αυτές τις περιοχές, όπου το πλησιέστερο νοσοκομείο μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από τον ασθενή, ή ακόμη και όταν δεν είναι τόσο απρόσιτο να μη διαθέτει τα απαιτούμενα για την περίθαλψή του. Ο απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συνέχισε τις σπουδές του στη Βιοϊατρική Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ και στη συνέχεια μελέτησε νευροεπιστήμες στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέα Υόρκης. Με αυτό το διεπιστημονικό υπόβαθρο έγινε μέλος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν το οποίο σκοπεύει να εγκαταλείψει σε λίγους μήνες για να εργαστεί στο Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ) της Κρήτης. Προικοδοτούμενος με 2 εκατ. ευρώ, ο κ. Χρόνης θα συνεχίσει την ανάπτυξη ενός μικροτσίπ, όχι μεγαλύτερου από μια πιστωτική κάρτα, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την παρακολούθηση της πορείας των ασθενών με AIDS στην Αφρική. Οπως εξήγησε μιλώντας στο «BΗΜΑScience», «το τσιπ θα είναι μιας χρήσεως. Ο ασθενής θα δίνει μια σταγόνα αίμα η οποία θα τοποθετείται πάνω στο τσιπ και θα αναλύεται. Τα αποτελέσματα θα “διαβάζονται” από μια φορητή μονάδα μεγέθους περίπου μιας θήκης γυαλιών και έτσι ο γιατρός θα μπορεί να γνωρίζει την πορεία της εξέλιξης της νόσου».

Αν διερωτάσθε πώς είναι δυνατόν ένα τσιπ να αντικαθιστά ολόκληρο εργαστήριο, η απάντηση κρύβεται σε τέσσερα γράμματα: ΜEMS. Με τη συντομογραφία αυτή περιγράφονται τα μικροηλεκτρομηχανικά συστήματα (microelectromechanical systems), ένα δυναμικό πεδίο εφαρμογών της μηχανικής που συνδυάζει τη Νανοτεχνολογία και, στην περίπτωση του κ. Χρόνη, τη Μικροοπτική και τη Μικρορευστομηχανική. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η σταγόνα αίματος των ασθενών θα κυλάει μέσα σε κανάλια «λαξευμένα» στην κάρτα και πως καθένα από τα κύτταρα του αίματος θα παρακολουθείται/καταγράφεται από 10.000 μικροσκόπια τα οποία είναι ενσωματωμένα σε αυτή. Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι το κόστος για τη δημιουργία αυτού του μικροτσίπ δεν είναι υψηλό, καθώς η τεχνολογία που το παράγει είναι τέτοια ώστε «είτε ένα μικροσκόπιο είτε 10.000 να προστεθούν στην κάρτα, το κόστος παραμένει ίδιο», όπως εξήγησε ο έλληνας ερευνητής ο οποίος αισιοδοξεί ότι το ερευνητικό περιβάλλον στο ΙΤΕ θα είναι εξίσου ενδιαφέρον όσο και αυτά της αλλοδαπής. 
 
BΗΜΑScience
logioshermes
Φανταστείτε ότι θέλετε να μοιράσετε ακριβοδίκαια τα υπάρχοντά σας στα δύο σας παιδιά. Μόνο που το πολυτιμότερο απ’ όλα, έναν μυστικό κώδικα βάσει του οποίου θα πρέπει να πορευθούν στη συνέχεια της ζωής τους, τον έχετε σε ένα και μοναδικό αντίγραφο. Τι κάνετε;

Προτού αρχίσετε τη μοιρασιά, αποφασίζετε να αντιγράψετε τον κώδικα και να δώσετε από ένα αντίγραφο στο κάθε παιδί σας. Περιττό να πούμε πόσο σπουδαία είναι η πιστότητα της αντιγραφής: Ενα λάθος και κάποιο από τα παιδιά μπορεί να πάρει τον δρόμο της απωλείας! Αυτή η ακριβοδίκαιη μοιρασιά του γενετικού υλικού (του κώδικα όπου είναι γραμμένες οι οδηγίες της ζωής) είναι το ζητούμενο κάθε φορά που διαιρείται ένα κύτταρο του οργανισμού μας. Και αν σκεφθείτε ότι όλοι εμείς ξεκινήσαμε τη ζωή μας από ένα και μόνο κύτταρο (που προήλθε από τη σύντηξη του ωαρίου της μητέρας μας με ένα σπερματοζωάριο του πατέρα μας) και φτάσαμε να διαθέτουμε τρισεκατομμύρια κύτταρα, αντιλαμβάνεστε ότι η κυτταρική διαίρεση είναι ένα συχνότατο φαινόμενο και πως ο μηχανισμός αντιγραφής του DNA πριν από τη διαίρεση είναι υψίστης σημασίας για την καλή μας υγεία.

Τον τρόπο με τον οποίο τα κύτταρα εξασφαλίζουν ότι το γενετικό υλικό τους θα διαβιβαστεί ακέραιο στα θυγατρικά τους, καθώς και το πώς βλάβες στη διαδικασία αυτή σχετίζονται με την εμφάνιση και εξέλιξη του καρκίνου, μελετά η ερευνητική ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας κυρίας Ζωής Λυγερού. Το εγχείρημα της αντιγραφής είναι ένα έργο τιτάνιο: έξι δισεκατομμύρια βάσεις αντιγράφονται με απόλυτη πιστότητα σε μια διαδικασία που διαρκεί πολλές ώρες. Οπως εξήγησε στο «ΒΗΜΑScience» η κυρία Λυγερού, «η αντιγραφή του DNA εκκινά από χιλιάδες αφετηρίες, διασκορπισμένες πάνω στα χρωμοσώματα. Κάθε κύτταρο πρέπει να θυμάται, σε κάθε χρονική στιγμή, ποιες περιοχές του γονιδιώματός του έχει αντιγράψει και ποιες όχι ώστε να εξασφαλίσει ότι κάθε περιοχή θα αντιγραφεί μία και μόνο μία φορά. Αυτή η “μοριακή μνήμη” προσδίδεται από ειδικές πρωτεΐνες, που δεσμεύονται πάνω στο DNA και καθορίζουν πού και πότε θα εκκινήσει η αντιγραφή. Η ομάδα μας έχει αναπτύξει τεχνολογίες που επιτρέπουν τη μικροσκοπική παρατήρηση της διαδικασίας της αντιγραφής του DNA σε ζωντανά μεμονωμένα ανθρώπινα κύτταρα, αλλά και την προσομοίωση της διαδικασίας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή».

Αξιοποιώντας τις διεπιστημονικές αυτές προσεγγίσεις, η ομάδα της κυρίας Λυγερού θα μελετήσει τι συμβαίνει σε μοριακό και γενετικό επίπεδο σε έναν πληθυσμό κυττάρων όπου ο έλεγχος της αντιγραφής του DNA έχει απορρυθμιστεί και πώς η απορρύθμιση αυτή μπορεί να σχετίζεται με την εμφάνιση και εξέλιξη του καρκίνου. «Ο καρκίνος εμφανίζεται λόγω συσσώρευσης βλαβών στο γενετικό υλικό των κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα είναι γονιδιωματικά ασταθή και γρήγορα μετεξελίσσονται με αποτέλεσμα να ανθίστανται στην αντικαρκινική θεραπεία. Τα ευρήματα της μελέτης αναμένεται να βοηθήσουν στην κατανόηση των βασικών μοριακών μηχανισμών που εξασφαλίζουν τη γονιδιωματική σταθερότητα όλων των κυττάρων και να διαφωτίσουν τα βήματα που οδηγούν σε καρκινογένεση» δήλωσε η ελληνίδα ερευνήτρια, της οποίας το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατ. ευρώ.

Απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κυρία Λυγερού πραγματοποίησε τη διδακτορική διατριβή στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊλδεμβέργη της Γερμανίας και στη συνέχεια υπήρξε συνεργάτης του τιμημένου με Βραβείο Νομπέλ Πολ Nερς στη Βρετανία. Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη δεν απογοήτευσε την ελληνίδα ερευνήτρια, η οποία είναι αισιόδοξη για το μέλλον της ελληνικής έρευνας, όπως τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται στο πανεπιστήμιο όπου υπηρετεί. «Κατά την τελευταία δεκαετία το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει επιτύχει να προσελκύσει νέους επιστήμονες με διεθνή καριέρα, να εγκαθιδρύσει ιδρυματικές υποδομές που υποστηρίζουν προηγμένες τεχνολογίες και να μεταφέρει τεχνογνωσία αιχμής στην Πάτρα μέσω διεθνών διεπιστημονικών συνεργασιών, επενδύοντας στη δημιουργία ενός ερευνητικού περιβάλλοντος αριστείας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Γιώργος Βασιλικογιαννάκης: σύνθεση φαρμάκων στην Κρήτη
Διαβάστε περισσότερα » »

Η φωτογραφία που συγκλονίζει: Να τιμωρήσουμε όσους μας εξαθλίωσαν!

Αυτή η φωτογραφία κάνει από το πρωί το γύρο του twitter και δείχνει το σημείο που μας έχουν οδηγήσει σήμερα οι πολιτικοί αυτού του τόπου...


Ζητώντας μας να τιμωρήσουμε με την ψήφο μας όσους μας οδήγησαν στην εξαθλίωση και την πείνα. Οφείλουμε να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας…

Την φωτογραφία ανάρτησε στο twitter η SHEILA. T
1941- 2012
anti-ntp.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

10 λόγοι για να πίνεις άφοβα την μπίρα σου!

perierga.gr - 10 λόγοι για να πίνεις άφοβα την μπίρα σου!Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολαμβάνουν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Όπως δείχνουν, όμως, πρόσφατες μελέτες μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπίρα χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: Από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια, οι δέκα λόγοι που ακολουθούν θα σε κάνουν να πίνεις πια χωρίς ενδοιασμούς!
1. Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά
Η μπίρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που συνδέεται με την υγεία των οστών. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών.
2. Πιο δυνατή καρδιά
Μια ανάλυση που έγινε το 2011 σε 16 προηγούμενες έρευνες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, υπό τη διεύθυνση του ιταλικού ινστιτούτου έρευνας Fondazion di Ricerca e Cura, βρήκε ότι ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώθηκε κατά 31% σε όσους έπιναν ένα ή δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα, αφού αυξάνουν την HDL, τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη.
3. Πιο υγιή νεφρά
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία βρήκε ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά η μπίρα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%. Μια πιθανή εξήγηση είναι επειδή περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και έτσι βοηθά τα νεφρά να λειτουργούν καλύτερα.
4. Καλύτερη διανοητική υγεία
«Μια μπίρα την ημέρα μπορεί να κρατάει μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας», λένε οι επιστήμονες. Έρευνα στην οποία συμμετείχαν 11.000 ηλικιωμένες γυναίκες κατέληξε ότι όσες έπιναν ένα ποτήρι μπίρα την ημέρα είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παρόμοιες παθήσεις σε σχέση με αυτές που δεν έπιναν, και μάλιστα σε ποσοστό 20%.
5. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου
Πορτογαλέζικη έρευνα βρήκε ότι η μπριζόλα που είναι μαριναρισμένη σε μπίρα μειώνει κατά 70% τις καρκινογόνες ουσίες (HCAs) που παράγονται όταν τηγανίζεται το κρέας. Οι ερευνητές, επίσης, ανακάλυψαν ότι η μπίρα περιέχει τα ίδια περίπου επίπεδα αντιοξειδωτικών με το κρασί.
6. Αυξάνει τα επίπεδα των βιταμινών
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία από το TNO Nutrition and Food Research Institute βρήκε ότι όσοι έπιναν μπίρα είχαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους, διπλάσια δηλαδή από όσους προτιμούν το κρασί. Η μπίρα, επίσης, περιέχει Β12 και φολικό οξύ.
7. Προστατεύει από εγκεφαλικά επεισόδια
Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard ανακάλυψαν ότι οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της μπίρας, εμποδίζουν τη δημιουργία θρομβώσεων που μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στην καρδιά, το λαιμό και τον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσουν ισχαιμικό επεισόδιο.
8. Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη
Έρευνα του Harvard που έγινε σε 38.000 μεσήλικες άντρες βρήκε ότι όσοι έπιναν ένα με δύο ποτήρια μπίρα την ημέρα μείωναν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 25%. Σε ποσότητα, όμως, πάνω από δύο ποτήρια δεν βρέθηκαν ευεργετικά αποτελέσματα.
9. Μειώνει την πίεση του αίματος
Το κρασί κάνει καλό στην καρδιά σου, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του Harvard η μπίρα κάνει ακόμη μεγαλύτερο καλό. Η έρευνα έγινε σε 70.000 γυναίκες από 25 έως 40 ετών και κατέληξε ότι όσοι πίνουν μπίρα με μέτρο έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αυξημένη πίεση.
10. Προσθέτει χρόνια ζωής
«Όσοι πίνουν με μέτρο ζουν περισσότερο»: Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν 50 μελέτες του U.S. Department of Agriculture (USDA). Το USDA εκτιμά ότι οι… μέτριοι πότες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις που βρίσκονται στις πρώτες λίστες αιτιών θανάτου, όπως οι καρδιαγγειακές και διάφορα είδη καρκίνου. Το ίδιο ισχύει και για την μπίρα, η κατανάλωση της οποίας απαιτεί μέτρο. Δηλαδή, μέχρι 340 γραμμάρια (περίπου 1 κουτάκι μπίρα) για τις γυναίκες και όχι περισσότερο από 680 γραμμάρια για τους άντρες. Η κατάχρηση του αλκοόλ είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο συκώτι, ορισμένα είδη καρκίνου, καρδιακές παθήσεις αλλά και παχυσαρκία, αφού ένα κουτάκι μπίρας περιέχει περίπου 150 θερμίδες.

πηγή: cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Δωρεά κατοικίας σε άπορη πολύτεκνη οικογένεια από ομογενή


Ένα διαμέρισμα 120τ.μ. αποφάσισε να δωρίσει σε μια άπορη πολύτεκνη οικογένεια της Πτολεμαΐδας ένας ομογενής που είναι εγκατεστημένος στη Σουηδία.


Πρόκειται για τον κ. Αναστάσιο Αναστασιάδη ο οποίος ήταν κάτοικος Πτολεμαΐδας για πολλά χρόνια πριν εγκατασταθεί στη Σουηδία (με καταγωγή από χωριό της Φλώρινας), και σε επικοινωνία που είχε με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας, Αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Μανάδη τον ενημέρωσε ότι έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του και επιθυμεί να δωρίσει ένα διαμέρισμα που έχει στην πόλη της Πτολεμαΐδας- σε διώροφη οικοδομή επί της οδού Μεταμορφώσεως, σε μια πολύτεκνη οικογένεια που είναι άπορη και δεν έχει δικό της σπίτι.

Ο π. Νικηφόρος ενημέρωσε τη διοίκηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας για την επιθυμία του δωρητή, και σύμφωνα με τον γραμματέα και αντιπρόεδρο του συλλόγου Πολυτέκνων κ. Γιώργο Τσαβδαρίδη, μετά από νομική συμβουλή που ζήτησε από δικηγόρο το Δ.Σ. του συλλόγου αποφασίσθηκε να τεθούν κάποιες κριτήρια, για να ικανοποιηθεί η βούληση του δωρητή, αλλά και για να αποκτήσει σπίτι μια άπορη πολύτεκνη οικογένεια με ανήλικα παιδιά, που δεν έχει το δικό της κεραμίδι.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα ο Σύλλογος Πολυτέκνων καλεί τα μέλη του που έχουν τουλάχιστον τέσσερα ανήλικα παιδιά, να προσκομίσουν στο σύλλογο πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης, εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν έως 20 Μαΐου στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Εορδαίας τα κάτωθι παραστατικά:

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τα εκκαθαριστικά της εφορείας των τελευταίων τριών ετών (2011, 2010 και 2009), καθώς επίσης το Ε9 για να διαπιστωθεί ότι πράγματι οι ενδιαφερόμενοι δεν διαθέτουν ιδιόκτητη κατοικία.
Μόλις συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά θα συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα τα αξιολογήσει και θα τα κοινοποιήσει στον δωρητή, προκειμένου να έχει λόγο κι ο ίδιος στην επιλογή του δικαιούχου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί κλήρωση.

Η παράδοση του κλειδιού του σπιτιού στον τυχερό πολύτεκνο θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση που πρόκειται να διοργανώσει ο σύλλογος Πολυτέκνων στα τέλη Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας για να τιμήσει τον δωρητή.

ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου "αμέτοχη" στην κατάντια μας, λέει: «Η λογική του αφεντικού στο περίπτερο τελείωσε» ! Καραμπογιά και φούμο στις εκλογές.‏

Ρεαλιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση των αναγκών, και όχι των επιθυμιών της κοινωνίας και των παραγόντων της, προτάσσει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, σημερινή υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Αθηνών στις επικείμενες εκλογές. 

Χαρακτηρίζει «μεγάλο λάθος» τη διεξαγωγή εκλογών στην παρούσα φάση. Ελπίζει να προκύψει μια νέα κυβέρνηση με «προοδευτικό πρόσημο», η οποία θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της πρόσφατης δανειακής σύμβασης, και θεωρεί καταστροφική την πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με την επικράτηση αντιμνημονιακών πολιτικών δυνάμεων. 

Στο επίπεδο των επιχειρήσεων θεωρεί ότι η λογική της μικροεπιχειρηματικότητας δεν λειτουργεί πλέον, υποστηρίζοντας ότι σήμερα θα πρέπει να αξιοποιηθούν κίνητρα για συγχωνεύσεις, συνενώσεις και για δημιουργία clusters, προκειμένου το μέγεθος της ελληνικής επιχείρησης να μεγαλώσει και να αποκτήσει ανταγωνιστικότητα. 

Παραδέχεται ότι τώρα «δύσκολα η χώρα θα προσεγγίσει επενδύσεις». Υποστηρίζει ωστόσο ότι η αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εγχώριας οικονομίας θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων στο μέλλον. Δηλώνει ότι το παραγωγικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει, προτείνοντας τη στροφή στην αγροτική παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας, την αξιοποίηση ορυκτού πλούτου και την υποστήριξη συγκεκριμένων βιομηχανικών κλάδων όπως ο τομέας του αλουμινίου και των χημικών. 


euro2day.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ‏ ... ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΡΥΠΑΙΟΥ ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ !!!


Πέρασαν 2,5 χρόνια με τη Σιωνιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πέρασαν 2,5 χρόνια με μια εχθρική προς τον Ελληνισμό Κυβέρνηση.
Πέρασαν 2,5 χρόνια με μια Βουλή ασχέτων ως προς τη δουλειά που εκλήθησαν να κάνουν. Μια Βουλή με βο(υ)λευτές πιόνια και μαριονέτες στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης.
Μέσα στην οικονομική Άβυσσο που βυθίστηκε η Ελλάς, οι βουλευτές ασχολούνται με ρουσφετολογικές «ντροπολογίες» για ψηφοθηρία, διότι δεν υπάρχει πρωθυπουργός να τους βάλλει φραγμό, και ψηφίζουν μνημόνια που δολοφονούν τον Ελληνικό Λαό.
Η εφημερίδα Financial Times του Λονδίνου αποκαλεί τους «Έλληνες»
Πολιτικούς, προδότες και κλέφτες.
Μέσα σε αυτά τα 2,5 χρόνια πέρασε πάνω από την Ελλάδα Αρμαγεδδώνας που κατάστρεψε την χώρα στο πέρασμά του.
Το μίσος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, καθρεπτίζεται στα πρόσωπά τους. Καλλίτερα να ήμασταν δυό χρόνια χωρίς κυβέρνηση, παρά με αυτή τη λαίλαπα που πέρασε πάνω από την Ελλάδα, και σάρωσε τα πάντα στο διάβα της.
Ισοπέδωσαν τη πατρίδα μας, τη χρεοκόπησαν, και πέσανε στα μαλακά!!
Απορώ πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν διαμέλισαν τη χώρα, με την απώλεια εδαφών.
Είναι απορίας άξιον το γεγονός, πως βρέθηκαν όλα αυτά τα Σιωνιστικά στελέχη μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Θα μου πείτε εκεί βρήκαν πολιτική στέγη
αφού ο Σοσιαλισμός είναι επινόηση του Σιωνισμού, και όλων αυτών των μυστικών Σατανικών οργανώσεων των πεφωτισμένων, Μασόνων,
της λέσχης Bilterberg του Ρότσιλντ, της τριμερούς επιτροπής του Ροκφέλερ, της λέσχης «κρανία και οστά» του Bush. Εκτός αυτών έχουμε τους Να’ι’τες, Τοξότες, και όλες αυτές τις διεθνείς αηδίες, οργανώσεις της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Έτσι λοιπόν συναντάμε μέσα στο Πανελλήνιο Σιωνιστικό Κίνημα, ονόματα ξενικής προελεύσεως που κατέχουν ηγετικές θέσεις μέσα στο Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα πάντα με τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο,
ακούγονται ονόματα όπως, Ανδρέας Μινέ’ι’κο-Παπανδρέου   Αμερικανικής ιθαγένειας, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Jeffrey Chant-Papandreou Αμερικανός, πρώην πρόεδρος του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ.  Τούρκογλου αγνώστων λοιπών στοιχείων.   Ιωσήφ του Παγκάλου (Εορτάζει τη Μεγάλη Δευτέρα), αγνώστων λοιπών στοιχείων, Hanna CoenBilterberg, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Ονόματα όπως, Saragkousis, Hanna Saragkousi, Κοεντζόγλου, Louerdi, η Σκοπιανής προελεύσεως Ντούγκα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, όλοι αυτοί διακοσμημένοι με DRAGON, και άλλα Σιωνιστικά αστέρια. Όλοι αυτοί κρύβονται κάτω από Ελληνικά ονόματα, διότι με κακόηχα ονόματα όπως π.χ. το Τουρκικό  «Τούρκογλου» δεν θα μπορούσαν να πολιτευθούν.
Έτσι μεταμφιέζονται σαν τη Γιαγιά της κοκκινοσκουφίτσας…….
Ο λαός τους αποκαλεί τσιφούτηδες και τσιφούτισες, όπως π.χ. τη κυρία υποψήφια βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, η οποία άλλαξε την ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης επί Ν.Δ., και η οποία είναι η προσωποποίηση της τσιφούτισας. Όλοι αυτοί οι τσιφούτηδες δεν δίνουν στον άγγελό τους νερό που λέει ο λαός, και σήμερα πίνουν το αίμα του Ελληνικού λαού. Με όλους αυτούς θα γεμίσει και πάλιν η Βουλή των Ελλήνων, αφού η αφέλεια και επιπολαιότητα των σημερινών Ελλήνων έχει φθάσει στο Ζενίθ. Όλοι αυτοί βρήκαν στέγη μέσα στο Σιωνιστικό ΠΑΣΟΚ , με αποτέλεσμα τη μετατροπή της Ελλάδος, σε αποικία και προτεκτοράτο των Σιωνιστικών Δυνάμεων ΗΠΑ & Γερμανίας.
Όπου Σοσιαλισμός εκεί και Σιωνισμός!!! Και τανάπαλιν.
Όλοι  αυτοί παρέλαβον προ 2,5 ετών Ελληνικό κράτος, και παραδίδουν Σιωνιστική αποικία στη παγκόσμιο Σιωνιστική διακυβέρνηση-Δικτατορία. Σήμερα έχουν για προ’ι’στάμενο το κ.Παπαδήμο εκλεκτό τέκνο της τριμερούς επιτροπής του κ. Ροκφέλερ, όπως λένε τα ΜΜΕ, και δοτό Πρωθυπουργό απέξω.
Είναι τόσο ανθέλληνες που απέκρυψαν την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι έτσι θέλει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Δεν θέλουν υψηλό το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων!!! Φοβούνται τον Ελληνισμό οι ανθέλληνες, δοσίλογοι, και προδότες.
Μια ανακάλυψη που ίσως αλλάξει το μέλλον της ανθρωπότητας γίνεται
προσπάθεια να θαφτεί, ο τάφος του μεγαλύτερου Έλληνα, του Μεγάλου
Αλεξάνδρου!!! Η Ελληνίδα αρχαιολόγος κυρία Σουβαλτζή ανακάλυψε το τάφο του Αλέξανδρου, κάτι που ανακοίνωσε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση. Αυτό το κοσμοϊστορικό γεγονός αποσιώπησε και απέκρυψε
η «Ελληνική» κυβέρνηση των δοσιλόγων τσιφούτηδων πολιτικών, η οποία αποτελείται από διεθνιστικά και νεοταξικά πιόνια, οι οποίοι έθαψαν το θέμα για να μην ανέβει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα λεγόμενα του Ισραηλινού πρέσβη στην Αίγυπτο, ο οποίος επισκέφθηκε τη κυρία Σουβαλτζή, και από όσα ειπώθηκαν πολλά μπορούμε να καταλάβουμε γιατί θάφτηκε η μεγάλη αυτή ανακάλυψη που θα έσωζε τη Μακεδονία μας…….
Είναι και αυτό μία από τις πολλές εθνικές προδοσίες που διέπραξαν
οι δοσίλογοι τσιφούτηδες πολιτικοί μας.
Ο κ. Παπαδήμος ήταν το όνειρο των δανειστών μας που έγινε πραγματικότητα, ύστερα από αγώνα και εισηγήσεις του κυρίου Καρατζαφέρη. Αυτό έκαναν οι «πατριωτικές» δυνάμεις, μας φόρεσαν καπέλο τον αχυράνθρωπο της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Το δοτό πρωθυπουργό των τσιφούτηδων της Ν.Τ.Π.
Τι έχει πετύχει ο κ. Παπαδήμος μέχρι τώρα για την Ελλάδα;;; υποταγή στα μνημόνια των δανειστών και μόνο, δηλαδή οικονομική σκλαβιά.
Ας μας πεί ο κ. Παπαδήμος που είναι ο χρυσός της Ελλάδος;;; Είναι ή όχι στις τράπεζες των τσιφούτηδων προέδρων κ.κ. Ρότσιλντ και Ροκφέλερ της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας;;;.
Γιατί επί προεδρίας του στη Τράπεζα Ελλάδος έδωσε 20 τόνους Ελληνικό χρυσάφι, μαζί με τον τσιφούτη Σημίτη (όνομα και πράμα), στις τράπεζες του Αρχιτσιφούτη Ρότσιλντ;;;
Γιατί η τράπεζα της Ελλάδος σήμερα είναι ιδιοκτησία του Ρότσιλντ;;;
Τι απέγινε ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος;; Εδόθη στις μεγάλες εταιρίες πετρελαίων των κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, ή όχι;;; Μετέτρεψαν τις Ελληνικές θάλασσες, σε διεθνείς θάλασσες, και την Ελληνική ΑΟΖ σε διεθνή ΑΟΖ, όπου ο κάθε άρπαγας παίρνει όποιο κομμάτι θέλει. Μπάτε σκύλοι αλέστε……
Δεν μας έφθαναν όση πολιτική ανικανότητα είχαμε, θέλαμε και το Παπαδήμο. Βρήκαμε μια μαριονέτα της GOLDMAN SACHS –όπως λένε τα ΜΜΕ- και τον κάναμε Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Τόσο «Μακάκες» είμαστε.
Ο κ. Παπαδήμος είναι από τους βασικούς συντελεστές της οικονομικής καταστροφής της Ελλάδος.
Η Σιωνιστική Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου σήμερα αποτελείται από 40 Πασόκους Σιωνιστές υπουργούς. Όσα Σιωνιστικά ονόματα αναφέραμε πιο πάνω σήμερα είναι υπουργοί του κ.Παπαδήμου.
Εν όψει εκλογών ο κ. Παπαδήμος ασκεί τρομοκρατία στο λαό, ρίχνοντας το δίλημμα Ευρώ ή Δραχμή, έτσι εξυπηρετεί τον προδοτικό δικομματισμό των δοσιλόγων και εφιαλτών πολιτικών, διότι ο δικομματισμός που έφερε τη χώρα σε αυτή τη δραματική κατάσταση,
χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. 
Εδώ κρίνουμε χρήσιμο να παραθέσουμε ένα χιουμοριστικό
κείμενο του σκιτσογράφου ΣΤΑΘΗ, για ψυχαγωγία των αναγνωστών μας. « Η Ελλάς του κυρίου Παπαδήμου, (πρώην Γιωργάκη, πρώην Καραμανλή, πρώην Σημίτη), είναι αδύνατον να δεχθεί Επιτροπεία- δεν
την έχει ανάγκη, αφού είναι Προτεκτοράτο!
Ούτε ξένο  Διευθυντήριο χρειάζεται η μικρά πρώην διεφθαρμένη,- το νύν τιμία Ελλάς- είναι υπό Καθεστώς Εντολής.
Δεν χρειαζόμεθα  Γκαουλάιτερ,  έχουμε  Ύπατους Αρμοστές.
Ούτε Κομισάριους έχουμε ανάγκη, διαθέτουμε  Ανθυπάτους.
Και επιτέλους!!  Τη δημόσια διοίκηση την εποπτεύουν οι Γάλλοι.
Τη δημόσια περιουσία το Αγγλικό Δίκαιο. Την οικονομία οι Γερμανοί.
Την άμυνα οι Αμερικανοί. Τι άλλο θέλουν να επιτροπεύουν και μας
προσβάλλουν τόσο βάναυσα;;
Γιατί δηλαδή μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο και ετέθη υπό Καθεστώς
Κατοχής;; Δεν μας φθάνει το Τρίο Στούτζες της Τρόϊκας
 (Τόμσεν κλπ), για να μας κόβουν τους μισθούς και να μας βάζουν χαράτσια;;; Δεν μας αρκεί ο χερ  ΡΑΪΧενμπάχ για να μας ληστεύουν;;
Χρειαζόμαστε και άλλους βάφεν τοκογλύφους για να γίνουμε Μποτσουάνα;; Το ίδιο με μας δεν πεθαίνουν και μεταναστεύουν οι Πορτογάλοι στην Αγκόλα από το φάρμακο Μέρκελ;;;
Δεν χρειάζεται λοιπόν να μας στείλουν και άλλους αγάδες-επιτηρητές
(σιγά μη μας στείλουν και τη Λεγεώνα των Ξένων), τους παίρνουμε και μόνοι μας. Από Γερμανοτσολιάδες στην αποικία, να φάνε και οι κότες. Η Ελλάς ανήκει στη Δύση, δεν χρειαζόμαστε και άλλους Σταυροφόρους για να ανήκουν  οι μισθοί μας στην Ινδία,  τα παιδιά μας  στην Διασπορά, και το Αιγαίο στην  ΑΟΖ  της Τουρκίας.
Μπορούμε και μόνοι μας!!  Με κάθε τιμή: Ο Γενίτσαρος της Γειτονιάς,
Ο Ραγιάς της δουλειάς σας, ο Γραικύλος της συμμαχίας σας».       
Τι πέτυχε ο Παπαδήμος μαζί με τους υπουργούς του Jeffrey μέχρι τώρα;
Διέλυσαν τις ένοπλες δυνάμεις, η αμυντική ισχύς της χώρας είναι σε επίπεδα επικίνδυνα για την ασφάλειά μας, οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να
«μπουκάρουν» ή να αγοράσουν τα νησιά μας, έδωσαν την Ελληνική ΑΟΖ  σε Αμερικανούς και Τούρκους, διέλυσαν τη παιδεία αφήνοντας τα παιδιά χωρίς βιβλία.
Σκλάβωσαν τη πατρίδα με δεύτερο μνημόνιο, PSI , δανειακές συμβάσεις που ποτέ δεν θα μπορέσει ο λαός μας να ξεχρεώσει.
Διέλυσαν το σύστημα ΕΣΥ που με τόσο κόπο και αίμα είχε φτιάξει ο λαός μας. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα Σκοπίων-Αλβανίας. Πολλαπλασίασαν την ανεργία, επέβαλλαν φόρους, (ων ουκ έστιν αριθμός), όλα αυτά τα χρήματα από φόρους και χαράτσια πάνε στις τράπεζες των τσιφούτηδων κ.κ. Ρότσιλντ & Ροκφέλερ, αφεντικών του ΓΑΠ και Παπαδήμου. Δυσφήμισαν τους Έλληνες παγκοσμίως σαν διεφθαρμένους και τεμπέληδες, (ότι θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμω,
και αγγέλοις και ανθρώποις), είπαν πολλά ψέματα στο λαό.
Έθεσαν την εθνική μας κυριαρχία υπό επιτήρηση και αμφισβήτηση.
Ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις για να βγούμε από τα αδιέξοδα της οικονομίας-χρεοκοπίας, αυτοί παραμένουν προσκολλημένοι στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία. Τη πατρίδα μας σήμερα κυβερνά
το τρίο  Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ, τα αφεντικά της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Αχυράνθρωποι σαν το Jeffrey-Papademos
και τη παρέα τους, είναι πιόνια στα χέρια της «Αγίας Τριάδος», των τσιφούτηδων. Ξεπούλησαν τον ορυκτό πλούτο της χώρας (πετρέλαια, χρυσό, ουράνιο, Φυσικό αέριο, κλπ) έναντι πινακίου φακής στα αφεντικά τους, από τον οποίο θα μπορούσαν να ξεχρεώσουν τη χώρα εάν υπόγραφαν επωφελείς συμβάσεις για το δημόσιο. Σκανδιναβοί και Ρώσοι ζήτησαν την εκμετάλλευση με επωφελείς συμβάσεις 50%-50% και αρνήθηκαν, προτίμησαν να τα δώσουν στις εταιρίες των τσιφούτηδων αφεντικών τους κ.κ. Ρότσιλντ-Ροκφέλερ, με συμβάσεις 80%-20% δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο θα λαμβάνει μόνο 20% από το ορυκτό πλούτο της Ελλάδος, και το 80% στις εταιρίες της «Αγίας Τριάδος», των τσιφούτηδων.
Η υπερδύναμη Ρωσία ζητάει ναυστάθμους σε Λήμνο και Σύρο, έναντι δισεκατομμυρίων ευρώ, και οι  αχυράνθρωποι του ΝΑΤΟ αρνούνται.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας ζήτησε-σύμφωνα με τα ΜΜΕ- να έλθει για τις εορτές του Πάσχα στην Ελλάδα, (Άγιο Όρος), και οι Γραικύλοι εφιάλτες του Ελληνισμού, αρνήθηκαν……(ΜΜΕ).
Τορπίλισαν τις συμφωνίες για τους αγωγούς ενέργειας με τη Ρωσία, με αποτέλεσμα σήμερα να κρεμόμαστε από τις διαθέσεις των Σιωνιστών.
Γέμισαν τη χριστιανική Ελλάδα με μουσουλμάνους λαθρομετανάστες,
(το Στρατό κατοχής της Παγκόσμιας Δικτατορίας-Ν.Τ.Π.) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να γίνουμε Λιβύη και Συρία. Σήμερα η ασφάλεια της χώρας είναι στα χέρια της τριάδος Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ. Επέβαλλαν το τέλος ακινήτων (χαράτσι μέσω ΔΕΗ), και τώρα προγραμματίζουν το φόρο ιδιοκατοίκησης, δηλαδή στο δικό μας σπίτι, θα πληρώνουμε φόρο-ενοίκιο, και όλα αυτά τα χρήματα πάνε στις τράπεζες της Αγίας Τριάδος  Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ και ΣΙΑ.
Ξεπούλησαν όλη τη Δημόσια περιουσία στην «Αγία Τριάδα»……
Εν κατακλείδι για τον ξενόφερτο Παπαδήμο έχουμε να πούμε,
«Τοιούτος ημίν έπρεπε Αρχιερεύς»…………
Όλα αυτά τα κάνουν για να τους στηρίζει η «Αγία Τριάς» στην εξουσία.
«Εζήλωσαν τη δόξα των ανθρώπων μάλλον υπέρ την δόξαν του Θεού»
λέγει το ιερόν Ευαγγέλιον. Εμείς τους λέμε «Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές»……         
                                    
Από το διαδίκτυο πληροφορούμεθα. Blog: «Ξυπνήστε Ρε!!!»
Πρίν από χρόνια, είχα ακούσει κάποιον μεγαλοπαράγοντα των διεθνών αγορών στη Νέα Υόρκη, γνωστό «φίλο» της Ελλάδος και με εμπλοκή σε όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά σκάνδαλα των τελευταίων δύο δεκαετιών, να λέει για το Λουκά Παπαδήμο: «Είναι πιστός σαν σκυλί στο Ροκφέλερ, και τελείως αστοιχείωτος για τη θέση που κατέχει.
Αυτό τον κάνει δυο φορές πιο πιστό.» Τότε ο κ.Παπαδήμος ήταν ακόμη
Αντιπρόεδρος της πανίσχυρης  Σιωνιστικής Ε.Κ.Τ. και επειδή συμμεριζόμουν απόλυτα αυτή τη παρατήρηση, «πιστό σκυλί»  και
«αστοιχείωτος», από τη πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ως διοικητής
της Τράπεζας της Ελλάδος στη δεκαετία του ’90, δεν μου έκανε καμιά
ιδιαίτερη εντύπωση το σχόλιο αυτού του μεγαλοπαράγοντα.
Για μένα τότε ο κ. Παπαδήμος ήταν ένας από τους πολλούς άχρωμους και άοσμους «τεχνοκράτες» που μπορούν να ξεχωρίσουν από τους γύρω τους μόνο από το χρώμα ή τα σχέδια της γραβάτας τους.
Χωρίς να έχουν κανένα μα κανένα άλλο προσόν ευφυϊας, ή ιδιοσυγκρασίας, επιβιώνουν στις αυλές των ισχυρών ηγεμόνων της παγκόσμιας οικονομίας και πολιτικής σαν τυπικοί σφουγκοκολάριοι.
Μόνη τους ικανοποίηση οι πλουσιοπάροχες αμοιβές.
Δεν είναι δα και λίγο για κάποιον που δεν έχει τα πνευματικά προσόντα να γίνει ούτε καν ένας καλός ψιλικατζής της γειτονιάς, να αναδειχθεί στα ύψιστα αξιώματα της χώρας του.
Που να ήξερα ότι μετά από λίγα χρόνια θα τον είχαμε πρωθυπουργό στην Ελλάδα και μάλιστα δοτό.
Έτσι κάθε φορά που ακούω δηλώσεις του κ.Παπαδήμου, κάθε φορά που διαβάζω τις συνεντεύξεις του, η ρήση το «πιστό σκυλί, αλλά τελείως αστοιχείωτος» μου έρχεται αυθόρμητα στη μνήμη .
Εμείς λέμε, «τι καλό είναι να έχει κανείς μέσον τον Ροκφέλερ,
μέχρι Πρωθυπουργός γίνεται.»
Και πώς να μη μου έρθει στη μνήμη όταν τον ακούς να λέει:
«Είναι σημαντικό να επισημανθεί κάτι που επισήμανα επίσης κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ότι τα τελευταία δύο έτη, δηλαδή το 2010 και το 2011 (Κυβέρνηση Jeffrey),  η Ελληνική οικονομία ανέκτησε το 1/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει μεταξύ του 2000 και του 2009,  έναντι όλων των εμπορικών της εταίρων, και ανέκτησε επίσης το 50% περίπου της ανταγωνιστικότητας που είχε χάσει κατά τη δεκαετία 2000-2009 έναντι των εταίρων της στην ευρωζώνη», είπε σε συνέντευξη τύπου στις 31/01 και μας άφησε άφωνους!!! Και ακάθεκτος συνέχισε: «Αυτό δείχνει ότι η προσαρμογή της οικονομίας είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μέσα σε δυό χρόνια. Ωστόσο πρέπει να γίνουν πρόσθετα βήματα προκειμένου η Ελληνική οικονομία να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της σε ένα επίπεδο που θα ενισχύσει την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη, και θα συμβάλει στη σταδιακή απορρόφηση της ανεργίας.»
Είναι καλά ο άνθρωπος;; Ξέρει τι λέει;; Πως είναι δυνατόν να μιλά για ανάκτηση ανταγωνιστικότητας σε μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση;; Τέτοιες ανοησίες δεν έχει τολμήσει να πεί ούτε ο ΓΑΠ. Και να φαντασθεί κανείς ότι μας τον πλασάρουν σαν «ειδικό»!!
Ο κ.Παπαδήμος μπορεί να διορίστηκε ως «πιστό σκυλί» των διεθνών τσιφούτηδων, στη πρωθυπουργία της χώρας, για να επιτελέσει την αποστολή που του έχουν αναθέσει από το εξωτερικό, αλλά δεν σταματά να χαρίζει τη δυστυχία στον Ελληνικό λαό, με τους τσιφούτηδες υπουργούς του, επιδεικνύοντας απλόχερα την άλλη πολύ χρήσιμη ιδιότητά του, δηλαδή το πόσο «αστοιχείωτος» και άτολμος είναι.
Την ανικανότητά του απέδειξε στην απεργία των Ναυτικών όπου ήταν
ανίκανος να επιλύσει ένα απλό εργατικό πρόβλημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, λόγω έλλειψης αποφασιστικότητας και πρωτοβουλιών. Σκεφθείτε αυτός ο άνθρωπος τι θα πράξει όταν μας επιτεθούν οι Τούρκοι. Θα  χ…… επάνω του.
Ούτε θέλω να το σκέπτομαι ότι σε περίοδο πολέμου, θα έχουμε Παπαδήμο πρωθυπουργό. Θα πράξει ότι τον διατάξει ο Ροκφέλερ!!!
Ο άνθρωπος αυτός έχει προγραμματιστεί να εκτελέσει μια μοναδική αποστολή: την επιβολή πάση θυσία των ίδιων πολιτικών και προγραμμάτων που μας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή!!!
Είναι ανίκανος να παράγει πολιτικές και να λαμβάνει γενναίες αποφάσεις.
Τώρα έχει προγραμματισθεί (σαν Ρομπότ) στο πως θα αποτελειώσει έναν ολόκληρο λαό, και μια ολόκληρη χώρα.
 Έτσι τον έχει προγραμματίσει η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία της «Αγίας Τριάδος» Ρότσιλντ-Σόρος-Ροκφέλερ της Ν.Τ.Π. και παγκοσμιοποίησης.
Μέχρι τότε πως θα επιβιώσουν οι άνεργοι που ήδη έχουν φτάσει επίσημα στο ½ της απασχόλησης;;;
Πως θα επιβιώσει το 50% του Ελληνικού πληθυσμού που ήδη έχει πέσει κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας;;;
Πόσο χρόνο τους δίνει ο κ. Παπαδήμος;;; Πόσο νομίζει ότι μπορούν να περιμένουν πριν δούν τα ραδίκια ανάποδα;;; Αυτά δεν ενδιαφέρουν το κ.Παπαδήμο. Τον ενδιαφέρει οι παγκόσμιοι τσιφούτηδες να είναι καλά.
Όλα αυτά ο κ. Παπαδήμος αδυνατεί να αντιληφθεί, αφού σαν τραπεζίτης ήταν στην υπηρεσία των τσιφούτηδων ντόπιων και διεθνών!
              ΟΙ  ΔΕΚΑ  ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ  Ν.Τ.Π.
Εδώ κρίνουμε σκόπιμο και χρήσιμο για ενημέρωση των αναγνωστών μας, να παραθέσουμε τις 10 εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης, όπως αυτές χαράχτηκαν επάνω σε λίθινες στήλες-κολώνες στη πολιτεία της Γεωργίας των ΗΠΑ. (Governing stones
of Georgia). Δείτε τις δέκα συγκλονιστικές οδηγίες των διεθνών τσιφούτηδων δικτατόρων.
Ένα μήνυμα αποτελούμενο από δέκα οδηγίες.
Ένα μήνυμα γραμμένο σε οκτώ σύγχρονες γλώσσες.
Ένα μήνυμα σε τέσσερα αρχαία συστήματα γραφής.
1.-Διατηρήστε την ανθρωπότητα κάτω από 500.000.000 πληθυσμό
     σε συνεχή ισορροπία με τη φύση!!!
2.-Κατευθύνετε σοφά την αναπαραγωγή βελτιώνοντας τη φυσική κατάσταση και πολυμορφία.
3.-Ενώστε την ανθρωπότητα, μέσω μιας νέας ζωντανής γλώσσας.
4.-Τιθασεύστε το πάθος, τη πίστη, τη παράδοση, και όλα τα πράγματα
με ψύχραιμη λογική.
5.- Προστατεύετε τους ανθρώπους και τα έθνη με δίκαιους νόμους και
δίκαια δικαστήρια. ( Σαν αυτό της Χάγης…….)
6.- Αφήστε  όλα τα έθνη να κυβερνούν εσωτερικά, επιλύοντας τις εξωτερικές διαφορές σε ένα παγκόσμιο δικαστήριο.
(Σαν αυτό της Χάγης ……. Τώρα σωθήκαμε…..)
7.-Αποφύγετε ασήμαντους νόμους και άχρηστους αξιωματούχους.
8.-Εξισορροπήστε τα προσωπικά δικαιώματα με τα κοινωνικά καθήκοντα.
9.-Να εκτιμάτε την αλήθεια, την ομορφιά, την αγάπη, αναζητώντας
την αρμονία με το άπειρο.
10.- Να μην είστε καρκίνος για το πλανήτη, αφήστε χώρο για τη φύση.
Εξακολουθείτε ακόμη να κατηγορείτε ορισμένους από εμάς ότι βλέπουμε παντού συνωμοσίες;;; ΑΦΥΠΝΙΣΘΕΙΤΕ…… Τέλος.-
Τα συμπεράσματα δικά σας.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ για τη πατρίδα μας.

                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                    Διεθνολόγος.-
                                    E-mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »