Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Εξοχότατο Κύριο ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ

Παπαδῆμος by .










Εξοχότατο  Κύριο                                                                                  Αθήνα
ΛΟΥΚΑ  ΠΑΠΑΔΗΜΟ                                                                     17-02-12
Πρωθυπουργό
Αθήνα                                    ΑΝΟΙΧΤΗ   ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κύριε  Πρωθυπουργέ,

Είναι άτιμο και ανέντιμο  να ξεσπάτε συνεχώς επάνω στις συντάξεις των γερόντων  ενώ,
Α.- Το σπάταλο κράτος είναι βαρέλι δίχως πάτο.
Περιορίστε το σπάταλο κράτος, χωρίς να εγγίζετε την Εθνική Άμυνα. Εάν αγγίξετε την Ε.Α. θα μπούν οι Τούρκοι μέσα, και
τότε θα χαρακτηριστείτε  εθνικός προδότης.
Εγκαταλείψατε τα Μουσεία με την εθνική μας κληρονομιά αφύλακτα, στο έλεος λαθρομεταναστών ληστών.

Β.- Η Ελλάδα κάθεται επάνω στα πετρέλαια και στο φυσικό αέριο, και εσείς κόβετε τις συντάξεις του Παππού και της Γιαγιάς.  Ντροπή σας ανίκανοι και άχρηστοι.

Γ.- Εδώ και τώρα ζητείστε τις Γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις, προσφεύγοντας στη διεθνή Δικαιοσύνη, και τότε να δείτε πως οι Γερμανοί θα μας παρακαλάνε…….

Δ.- Εδώ και τώρα ζητείστε το Γερμανικό κατοχικό αναγκαστικό δάνειο με τους τόκους 70 ετών.
Ε.- Εδώ και τώρα στάση πληρωμών των δανείων!!!
Έτσι φέρονται οι ηγέτες και πατριώτες.
Το να κόβετε τις συντάξεις αυτό το ξέρει και η γιαγιά μου.
Κρίμα τις σπουδές που κάνατε. Εξέλιπεν το φιλότιμο.
Ουαί υμίν άχρηστοι και ανίκανοι……..

                                  Αντώνης  Γρυπαίος
                                                                  
Υ.Γ. Ο  Λαός  λέει,

1.- Αν το Ελληνικό κράτος του Παπαδήμιου, αναλάβει την έρημο Σαχάρα, σε λίγα χρόνια θα υπάρχει έλλειψη άμμου.

2.- Μη κλέβετε, η κυβέρνηση δεν θέλει ανταγωνιστές.

3.- Τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα……
χθές πέρασα από το σύνταγμα, και είδα περιστέρια να τα’ι’ζουν
ανθρώπους.

4.-Έβγαλα το Δημοτικό, έβγαλα το Γυμνάσιο, και το Λύκειο,
έβγαλα και το Πανεπιστήμιο. Τώρα για να βρώ δουλειά,
πρέπει να βγάλω Διαβατήριο!!!!

5.-Ευτυχώς που είμαστε υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ .
    (Αυτό το είπε ο ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ)…..

Ντροπή σας  εφιάλτες.


                             Ο  ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ   ΛΑΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΕ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΒΙΛΑΡΑ ;;;




ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ!


Είναι ή δεν είναι δική σας αυτή η εξοχική βίλα κύριε Παπαντωνίου; Πάνω στο κύμα της Σύρου, μακριά από τα κακά βλέμματα! Και τι πισίνα! Είναι νόμιμη ή αυθαίρετη κύριε Παπαντωνίου; Ρωτάμε απλώς!
Γιάννος Παπαντωνίου. Ο βουτηγμένος μέχρι τον λαιμό στο πολιτικό σύστημα. Ο άνθρωπος που ωθούσε τον κοσμάκη να παίξει στο Χρηματιστήριο, εκεί όπου πριν από 11 χρόνια έγινε το μεγάλο πλιάτσικο και οι δύσμοιροι Έλληνες έχασαν τους κόπους μιας ζωής. Ακόμη και η κουτσή Μαρία και ο βοσκός από το χωριό, έπαιζαν στο Χρηματιστήριο, πειθόμενοι από τον τότε Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαντωνίου, ο οποίος δημοσίως  έλεγε στον κόσμο να εμπιστευτεί το Χρηματιστήριο γιατί "η ελληνική οικονομία είναι ισχυρή"!!!


Τι και αν βούλιαξε το Χρηματιστήριο και χάθηκαν περιουσίες; Ο λαός, μετά από λίγο, άκουγε από τους ίδιους πολιτικούς του βεληνεκούς Παπαντωνίου, να λένε στον κοσμάκη: "Ας πρόσεχαν"!
Ο κύριος Παπαντωνίου όμως που ...πρόσεχε, έκανε οικονομίες. Γι΄αυτό, οι βίλες και τα μπάνια στη Σύρο!
Έτσι κύριε Παπαντωνίου; Δική σας δεν είναι η εξοχική κατοικία στην πρωτεύουσα του Αιγαίου;

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ... ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ένα UFO; (video)

Από την Arizona, το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2012, ένα Boeing CH-47 Chinook, μεταφέρει κάτι που μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο, ο οποίος φαίνεται να έχει στο κάτω μέρος του όργανα προσγείωσης. 


Το Chinook είναι 50 πόδια μακρύ (15μ. περίπου), ενώ το UFO φαίνεται μακρύτερο. 


Αντιλαμβανόμενοι ότι ένα Chinook μπορεί να μεταφέρει 33 επιβάτες, χωρίς τους πιλότους, τότε ο εν λόγω δίσκος μπορεί να μεταφέρει πολύ περισσότερους, ειδικά αν σκεφτούμε πως το μήκος του είναι ίδιο προς κάθε κατεύθυνση. Ο τρόπος μεταφοράς, θυμίζει μία άλλη που έγινε παλαιότερα.


Το video που ακολουθεί φαίνεται αυθεντικό (αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Και στις δύο περιπτώσεις (αυθεντικό ή μη) το όλο σκηνικό μας βάζει σκέψεις: Μήπως η "παρέλαση" αυτή των UFOs με διάφορους τρόπους γίνεται προκειμένου να μας προετοιμάσουν για κάτι... είτε αυτό είναι πραγματικό και το περιμένουν, είτε για κάτι που "κάποιοι" ετοιμάζουν;...







diadrastiko
Διαβάστε περισσότερα » »

«Βούλγαροι από τον Θεό, Μακεδόνες από τον Τίτο»!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Εξιχνιάστηκε ο στραγγαλισμός του 72χρονου στις Σέρρες

 Πάλι ρατσιστές λαθρομετανάστες...

Στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας σε βάρος 72χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα στις 11 Φεβρουαρίου, εντός της οικίας του στην Κρηνίδα, προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, με το νήμα των αστυνομικών ερευνών να καταλήγει σε δύο νεαρούς αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας,...
 δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 17χρονου Βούλγαρου και ενός 23χρονου συμπατριώτη του, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν, αλλά εικάζεται ότι διέφυγαν στη Βουλγαρία.

Πηγές της αστυνομίας δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι οι αστυνομικοί κατέληξαν στους δύο Βούλγαρους κατόπιν -μεταξύ άλλων- έρευνας στην οικία όπου διέμεναν οι δύο νεαροί, αλλά και μαρτυριών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, εκμεταλλευόμενοι τη σχέση οικειότητας που είχαν με το θύμα, μπήκαν στο σπίτι του και άσκησαν σωματική βία, προκειμένου να του αφαιρέσουν χρήματα, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του.

Από το σπίτι αφαίρεσαν 800 ευρώ και μη κυκλοφορούντα χαρτονομίσματα και νομίσματα δραχμών και κυπριακών λιρών. Υπενθυμίζεται ότι τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό, ο γιος του και ένας γείτονας.

Ο άντρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών, όπου διαγνώστηκε ο θάνατος του. Ενώ όλα έδειχναν αρχικώς ότι ο θάνατος προήλθε από παθολογικά αίτια, η ιατροδικαστική εξέταση απέδειξε ότι ο 72χρονος στραγγαλίστηκε. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαζί τα φάγανε ~ Μαϊμού επιδόματα εις βάρος της τσέπης μας

Μόνο η… θεία του έλαβε 723.000 ευρώ!

Έχαιραν άκρας υγείας αλλά λάμβαναν επιδόματα πρόνοιας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σαν να επρόκειτο για αναπήρους πολέμους!

Ο λόγος για μερικούς «μαϊμού» αναπήρους, που με τη συνέργεια ενός υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής, είχαν εξασφαλίσει παράνομα τεράστιο εισόδημα κάθε μήνα, την ώρα που συμπολίτες μας με πραγματικά σοβαρά προβλήματα υγείας βλέπουν να κόβονται τα επιδόματα, αλλά και τα φάρμακά τους.


Η υπόθεση που αποκαλύπτει το newsbomb έχει πρωταγωνιστή τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικού της Περιφέρειας Αττικής Γ.Ζ., στον οποίο είχε ανατεθεί η κίνηση όλης της διαδικασίας πληρωμής των απλήρωτων επιδομάτων ΑΜΕΑ μέσω της Εμπορικής Τράπεζας. Διαχειριζόταν κατ’ αποκλειστικά αυτό το αντικείμενο, λόγω των ειδικών γνώσεων που κατείχε στη διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σύμφωνα με το πόρισμα του σώματος ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ο εν λόγω υπάλληλος εξέδιδε εντολές πληρωμής προς την Εμπορική Τράπεζα και τα ειδοποιητήρια για πολίτες, που όμως δεν ήταν δικαιούχοι των επιδομάτων.

Όπως αποκαλύφθηκε, μία από τις «μαϊμού» αναπήρους που εντοπίστηκε να εισπράττει παράνομα το επίδομα πρόνοιας ήταν η… θεία του, η οποία έλαβε συνολικά 723.364,97 ευρώ!


Έλαβε 17 επιδόματα σε μία ημέρα!

Όπως διαπιστώθηκε, η φερόμενη ως δικαιούχος Μ.Β., θεία του υπαλλήλου Γ.Ζ., από το 2001 έως το 2010 εισέπραξε συνολικά 723.364,97 ευρώ, κατόπιν τουλάχιστον 326 εντολών, ενώ «δεν ήταν δικαιούχος κανενός είδους επιδόματος Πρόνοιας και κατά συνέπεια δεν ήταν εγγεγραμμένη στα μητρώα επιδομάτων ΑΜΕΑ των Δ/νσεων Κοινωνικής Πρόνοιας της τ. Νομαρχίας Αθηνών».

Μάλιστα, η Μ.Β. αναγράφεται ως δικαιούχος προνοιακού επιδόματος και στους 4 τομείς της τ. Νομαρχίας Αθηνών (κεντρικό, ανατολικό, νότιο και δυτικό), ενώ την ίδια ημερομηνία εκδίδονταν πολλές εντολές πληρωμής στο όνομά της και κάποιες εξοφλούντο σε διαφορετικά υποκαταστήματα της τράπεζας την ίδια ημερομηνία!


Ενδεικτικά:

- Στις 22-12-2010 έχουν εκδοθεί 14 εντολές πληρωμής της, που αφορούν το κεντρικό τομέα, συνολικού ποσού 41.774 ευρώ.

- Στις 2-8-2010 έχουν εκδοθεί 11 εντολές πληρωμής της, που αφορούν τον κεντρικό τομέα, συνολικού ποσού 24.609 ευρώ.

- Στις 28-5-2009 έχουν εκδοθεί 17 εντολές πληρωμής της, που αφορούν και τους 4 τομείς της Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 35.685 ευρώ.

- Στις 22-4-2008 έχουν εκδοθεί 10 εντολές πληρωμής της, που αφορούν και τους 4 τομείς της Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 20.976 ευρώ.

- Στις 5-6-2007 έχουν εκδοθεί 9 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους 3 τομείς της Ν.Α. Αθηνών (νότιο, κεντρικό, δυτικό), συνολικού ποσού 18.877 ευρώ.

- Στις 11-10-2006 έχουν εκδοθεί 7 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους τρεις τομείς της Ν.Α. Αθηνών (νότιο, ανατολικό, δυτικό), συνολικού ποσού 14.678 ευρώ.

- Στις 9-8-2005 έχουν εκδοθεί 6 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους 3 τομείς της Ν.Α. Αθηνών (νότιο, ανατολικό, δυτικό), συνολικού ποσού 12.574 ευρώ.

- Στις 4-3-2004 έχουν εκδοθεί 6 εντολές πληρωμής της, που αφορούν το νότιο τομέα Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 12.504 ευρώ.

- Στις 10-7-2003 έχουν εκδοθεί 9 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους 3 τομείς της Ν.Α. Αθηνών (νότιο, ανατολικό, δυτικό), συνολικού ποσού 18.683 ευρώ.

- Στις 11-6-2002 έχουν εκδοθεί 9 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους 3 τομείς της Ν.Α. Αθηνών (νότιο, ανατολικό, δυτικό), συνολικού ποσού 12.341 ευρώ.

- Στις 24-12-2001 έχουν εκδοθεί 2 εντολές πληρωμής της, που αφορούν στους 2 τομείς της Ν.Α. Αθηνών (ανατολικό, κεντρικό), συνολικού ποσού 2.802,20 ευρώ.


Οι Επιθεωρητές χαρακτηρίζουν στο πόρισμά τους «αξιοπερίεργο» το γεγονός, ότι ένα άτομο υπερήλικο – η θεία του υπαλλήλου είναι 100 ετών ! – την ίδια ημέρα να μεταβαίνει σε διαφορετικά υποκαταστήματα της τράπεζας και να εισπράττει τις παραπάνω επιταγές. Όπως εκτιμούν, λοιπόν, είναι πιθανό τα χρήματα αυτά, ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος τους, να κατέληγαν στην τσέπη του υπαλλήλου.

Αυτή είναι η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση «μαϊμού» αναπήρου, που έλαβε παράνομα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων ευρώ.

Το newsbomb θα φέρει στο «φως» νέα στοιχεία και για άλλους «αναπήρους», αλλά και πώς οι Επιθεωρητές έφτασαν στα ίχνη του επίορκου υπαλλήλου.









Διαβάστε περισσότερα » »

Εργατική Εστία ~ Αλήθεια πόσα σπίτια θα χτίζαμε με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που φάγανε οι συνδικαλιστές;

Επίκαιρο το ερώτημα, επειδή ακούμε πολλά τις τελευταίες ημέρες, οπότε ξαναπαρουσιάζω παλαιότερη ανάρτηση.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, εάν αναθέταμε σε κατασκευαστικές εταιρείες τη δημιουργία εργατικών κατοικιών, με το κόστος κάθε μιας να είναι το πολύ 40 με 50 χιλιάδες, (με τα λεφτά που αρπάξανε οι συνδικαλιστές, τα οποία σίγουρα είναι πολύ περισσότερα), θα δινόντουσαν δωρεάν σπίτια σε 4500 οικογένειες!

Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει:


177 εκατ. Ευρώ χάρισε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας μέσα σε 10 χρόνια!

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης μόνο κατά τα έτη 2007-2010 δόθηκαν ως επιχορηγήσεις σε συνδικαλιστικά σωματεία περισσότερα από 75 εκατ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 177 εκατ. ευρώ μόνο από τον ΟΕΕ!

Ο κ. Κουτρουμάνης παραδέχεται ότι λόγω έλλειψης διπλογραφικού συστήματος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με ακρίβεια ποιοι και πόσα χρήματα πήραν, καθώς δεν υπάρχουν αναλυτικές λίστες με τις αποδείξεις και τα εντάλματα πληρωμής.

Το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε σε 15% έως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ και προερχόταν από εισφορές των εργαζομένων και των εργοδοτών τους.
Το θέμα έφτασε στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου προς τον κ. Κουτρουμάνη.

Μεγάλη αίσθηση προκαλεί η επισήμανση του κ. Κουτρουμάνη ότι ‘’τα πιο πάνω στοιχεία παρέχονται διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακριβειά τους, καθ’ όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι’ αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση’’.
Τώρα αποδεικνύεται γιατί απαξιώθηκε το συνδικαλιστικό κίνημα. Γιατί δεν μπορεί ο ελεγκτής και ο ελεγχόμενος να είναι συγκοινωνούντα δοχεία με εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που προκαλεί κατάπληξη και αγανάκτηση είναι ότι δόθηκαν 177 εκατ. ευρώ χωρίς να τηρούνται παραστατικά και ούτε διπλογραφικό σύστημα, όπως παραδέχεται ο υπουργός.
Το ‘’μαζί τα φάγαμε’’ ισχύει εδώ για συνδικαλιστές και υπουργούς, όχι για τον λαό’’ δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλος που έφερε το θέμα στη Βουλή.
Ο οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου.

Λεφτά υπάρχουν, νόμοι υπάρχουν, ορθή διαχείριση χρειαζόμαστε και εισαγγελείς με κάκαλα. Όσο καιρό συνεχίζεται το φαγοπότι και οι σπατάλες, άλλα τόσα μνημόνια θα χρειαζόμαστε...
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλα τα «μπουμπούκια» στην Ελλάδα μαζεύτηκαν...

«ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ» ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ 11ΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!

Να τους χαίρεται η αριστερά (και η… πρόοδος)!

Το ότι την ειδησεογραφία μονοπωλούν τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, δε σημαίνει πως κάποιοι συμμορφώθηκαν και σταμάτησαν να εγκληματούν. Νέο, λοιπόν, «κατόρθωμα» «κακόμοιρου οικονομικού μετανάστη είχαμε στο Ρέθυμνο.

Πιο συγκεκριμένα, 30χρονος Βούλγαρος ήταν φιλοξενούμενος σε σπίτι συγγενών και ομοεθνών του και εκμεταλλευόμενος απουσία τους βρήκε την ευκαιρία και επιχείρησε να....
ασελγήσει σε ανήλικο κοριτσάκι (11χρονο!) των συγγενών του. Αυτό όμως έβαλε τις φωνές και ο παιδεραστής την κοπάνησε. Αργότερα, μόλις επέστρεψαν οι γονείς της κοπέλας, πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα και ειδοποίησαν την αστυνομία, που συνέλαβε το δράστη.

Μα, τι πράγμα είν’ αυτό; Όλα τα «μπουμπούκια» της γης εδώ μαζεύτηκαν; Τι έχει, μέλι; Όπως ήρθανε να φύγουνε! Να πάνε αλλού!
 
300-gr
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Elite...αλλα απο ιστορία και φιλοπατρία μηδέν....

Όποιος ξαναπάρει Elite να του καεί το pc, το laptop, το iPhone, το iPad ή ότι άλλη συσκευή έχει. Καιρός είναι να δούμε ΣΟΒΑΡΑ που πάνε τα χρήματα μας, ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ποιούς όχι! Τη στιγμή που δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι Άνεργοι και άλλα δύο στα πρόθυρα της πείνας, δεν έχουμε δικαίωμα να βοηθούμε -ιδιαιτέρως- όσους δε σέβονται την Ιστορία μας και το Λαό μας! Στηρίζουμε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που δραστηριοποιούνται ΜΕΣΑ στην ΕΛΛΑΔΑ και δίνουν Εργασία στους συμπατριώτες μας. Όσοι φίλοι δε το κάνουν, είναι το ίδιο συνένοχοι στα ποσοστά Απολύσεων και Αστέγων που ανεβαίνουν Καθημερινά!

Διαβάστε περισσότερα » »

5.800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!

5.800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!




Διαβάστε περισσότερα » »

Η 19χρονη Demy κατάφερε να κλέψει την παράσταση με τη συμμετοχή της στο single του Μηδενιστή «Mια Ζωγραφιά»:

Η Μόνη κοπέλα στην Ελληνική σκηνή όπου δεν προκαλεί με το ντύσιμο αλλα με τα μάτια, την ομορφία της και με την φωνή... Μπράβο της. Διαφέρει απο τα ξέκωλα που γδύνονται για επιτυχία. 
• 6.500.000 you tube views για τη «Ζωγραφιά»
• Νούμερο 1 σε όλους τους καταλόγους ψηφιακών πωλήσεων
• Περισσότερες από 12 εβδομάδες μέσα στο Top 10 του National airplay Chart
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα 20χρονο κορίτσι ninja σε εντυπωσιακές κινήσεις [2 videos]

Η 20χρονη Nikki Stanley είναι 10 φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Karate & Kickboxing, fitness model και stuntswoman, ενώ το τελευταίο βιντεάκι που κυκλοφόρησε και στο…οποίο κάνει επίδειξη των ικανοτήτων της έχει ήδη αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια για τις εντυπωσιακές κινήσεις της σε συνδυασμό με την εξωτερική της εμφάνιση!
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε 7 λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ αποδίδεται ο θάνατος 534 ανθρώπων

Σε 7 λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ αποδίδεται ο θάνατος 534 ανθρώπωνΤο θάνατο περισσoτέρων από 500 συμπολιτών μας προκάλεσε η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή μόνο για το 2009, επιβαρύνοντας παράλληλα την εθνική οικονομία έως και 3,9 δισ. ευρώ ή έως και 362 ευρώ ανά πολίτη!
"Η" 18/2ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ
kzakinthinos@pegasus.gr

Το θάνατο περισσoτέρων από 500 συμπολιτών μας προκάλεσε η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή μόνο για το 2009, επιβαρύνοντας παράλληλα την εθνική οικονομία έως και 3,9 δισ. ευρώ ή έως και 362 ευρώ ανά πολίτη!

Ταυτόχρονα, εάν η κυβέρνηση υλοποιήσει τα σχέδια για την κατασκευή τριών νέων μονάδων η λειτουργία τους κάθε χρόνο θα προκαλεί 80 θανάτους και θα επιβαρύνει την οικονομία έως και 755 εκατ. ευρώ! Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε η Greenpeace, προειδοποιώντας ότι οι επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες, θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα.
Αναλυτικότερα, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα προέκυψαν από σχετική ανάλυση της Greenpeace που στηρίχτηκε σε πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) για το κόστος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τις βιομηχανικές μονάδες. Καταδεικνύουν ότι η επί δεκαετίες χρήση του λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία της σημερινής περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης. Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους (305) και περίπου η μισή οικονομική ζημία (0,7-1,6 δισ. ευρώ ετησίως) προήλθαν από τη λειτουργία ενός μόνο σταθμού: του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Α', του πιο βρόμικου σταθμού της Ευρώπης!
Σε 7 λιγνιτικούς σταθμούς της ΔΕΗ αποδίδεται ο θάνατος 534 ανθρώπων
Αν και οι δύο από τις τρεις μονάδες του ΑΗΣ Μεγαλόπολης έκλεισαν πρόσφατα ύστερα από τέσσερις δεκαετίες καταστροφικής λειτουργίας, η κυβέρνηση έχει συμπεριλάβει τη ?μεγαλύτερη από τις τρεις- Μονάδα 3 στις υπό πώληση μονάδες της ΔΕΗ προς ιδιώτες επενδυτές. «Την ώρα που ο ελληνικός λαός καλείται να κάνει τεράστιες θυσίες στο όνομα της σωτηρίας της χώρας, η κυβέρνηση επιμένει να προωθεί επενδύσεις στην πιο βρόμικη, ακριβή και παρωχημένη τεχνολογία. Η εμμονή αυτή, όχι μόνο αγνοεί το πραγματικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, αλλά και καταδικάζει την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση», ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.
Το κοινωνικό και οικονομικό κόστος του λιγνίτη
Η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) με τίτλο, «Αποκαλύπτοντας το Πραγματικό Κόστος της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης από τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις της Ευρώπης», επιχειρεί να αποδώσει σε οικονομικούς όρους με τη χρήση επικαιροποιημένης μεθοδολογίας, τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη δημόσια υγεία και το περιβάλλον από περίπου 10.000 ευρωπαϊκές βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με την έκθεση που χρησιμοποίησε τα διαθέσιμα στοιχεία από το ευρωπαϊκό Μητρώο Έκλυσης και Μεταφοράς Ρύπων (Ε-ΜΕΜΡ), για το 2009 το συνολικό κόστος αυτό ανήλθε στα 102-169 δισ. ευρώ, ή 200-330 ευρώ κατά μέσο όρο ανά Ευρωπαίο πολίτη. Όπως είναι αναμενόμενο, το μεγαλύτερο μέρος της ρύπανσης, άρα και η μεγαλύτερη οικονομική ζημία ύψους 66-122 δισ. ευρώ, οφείλεται στις ευρωπαϊκές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο τον άνθρακα και το λιγνίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι 7 λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ είναι υπεύθυνοι για επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας το 2009 κατά 2,3-3,9 δισ. ευρώ! Αυτό αντιστοιχεί σε 216-362 ευρώ ανά Έλληνα πολίτη.
Αν και ο ΕΟΠ υπολόγισε τους θανάτους και τις χρόνιες παθήσεις που προκαλούνται από τη ρύπανση προκειμένου να καταλήξει στο οικονομικό κόστος, δεν έδωσε στη δημοσιότητα αυτές τις εκτιμήσεις.
Η Greenpeace, αξιοποιώντας τα δημοσιευμένα στοιχεία της έκθεσης και με τη χρήση της ίδιας μεθοδολογίας, εκτίμησε τους θανάτους και τις χρόνιες παθήσεις που προκύπτουν από τη ρύπανση των μονάδων.
ΥΨΗΛΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι συγκλονιστικά: 534 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους -μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος- ως αποτέλεσμα της ρύπανσης από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων, ενώ 244 επιβαρύνονται με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις. Τη μεγαλύτερη καταστροφή δε, την προκαλεί η λειτουργία ενός μόνο λιγνιτικού σταθμού: ο ατμοηλεκτρικός σταθμός (ΑΗΣ) Μεγαλόπολης, που σύμφωνα μάλιστα με τον ΕΟΠ είναι η πιο ρυπογόνα μονάδα της Ευρώπης ανά τόνο εκπομπών για το 2009! Μία διαφορετική οπτική γωνία για την κατανόηση των επιπτώσεων στην εθνική οικονομία από την επιβάρυνση της δημόσιας υγείας, είναι ο υπολογισμός των χαμένων εργατο-ημερών («restricted activity days» ? ημέρες περιορισμένης δραστηριότητας), ως αποτέλεσμα της νοσηρότητας του πληθυσμού από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Greenpeace
Τι ζητά από την κυβέρνηση
  • Να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας μέσω της ταχείας απεξάρτησης από το λιγνίτη και της επιθετικής ανάπτυξης των ΑΠΕ.
  • Να εγκαταλείψει τα σχέδια για νέες λιγνιτικές μονάδες και να ανακοινώσει σχέδιο οριστικής απόσυρσης του λιγνίτη από το ενεργειακό μείγμα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.
  • Να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα που οδηγούν σε 100% καθαρή ενέργεια και παράλληλα προστατεύουν τις ανθρώπινες ζωές, δημιουργούν εισόδημα και θέσεις εργασίας για εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
  • Να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Χτίζοντας το Μέλλον» για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών εκατομμυρίων κατοικιών μέχρι το 2020.
imerisia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θυμάστε την "πτωχευμένη" Ισλανδία;Αγνόησε το ΔΝΤ και δείτε που βρίσκεται 4 χρόνια μετά

Θυμάστε την Ισλανδία; Που πτώχευσε; Που ακούγαμε τις ειδήσεις και κουνάγαμε το κεφάλι με συμπόνοια ή με οίκτο;


Ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings αναβάθμισε λοιπόν κατά μία βαθμίδα την πιστοληπτική ικανότητα της Ισλανδίας στην κατηγορία ΒΒΒ- για τον μακροπρόθεσμο δανεισμό της, εξέλιξη που επιτρέπει στη χώρα, η οποία βυθίσθηκε στην χρηματοοικονομική άβυσσο το 2008, να θεωρείται εφεξής ως αξιόπιστος δανειολήπτης!



«Η επιστροφή της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης σε ξένο συνάλλαγμα της Ισλανδίας στην κατηγορία ‘επενδύσεις’ μεταφράζει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί προκειμένου να αποκατασταθεί η μακροοικονομική σταθερότητα στη χώρα, η οποία έφερε επιτυχώς εις πέρας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και για την ανοικοδόμηση της χρηματοοικονομικής αξιοπιστίας της χώρας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο οίκος Fitch.



Γιατί να μας ενδιαφέρουν όλα αυτά θα πείτε,όταν εμείς έχουμε το δικό μας δράμα; Γιατί η Ισλανδία επέλεξε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο από τον δικό μας και τέσσερα χρόνια μετά όλη η οικονομική της “εικόνα” ένα γίνει πολύ ,πολύ καλύτερη! Εμείς δύο χρόνια μετά πάμε από το κακό στο χειρότερο και ο δρόμος φαίνεται ότι οδηγεί στο απόλυτο χάος.


Τι έγινε λοιπόν στην Ισλανδία;


Το 2008,η Ισλανδία πτώχευσε.Δεν απέφυγε δηλαδή αυτό που προσπαθούμε να αποφυγούμε εμείς δυο χρόνια. Το χρέος της το 2007,ένα χρόνο πριν “βαρέσει κανόνι” ήταν 900% του ΑΕΠ! Κάπου εκεί ήρθς και η οικονομική κρίση του 2008 με αποτέλεσμα οι τρεις τράπεζές της να πτωχεύσουν και το νόμισμά της να χάσει το 85% της αξίας του έναντι του ευρώ.


Ο πανικός ήταν ανπόφευκτος.


Ο πρωθυπουργός της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης συνασπισμού Γκέιρ Χόρντε βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις για την παροχή δανείου ύψους 2.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βρετανία και Ολλανδία έδιναν ακόμα 2.5 δισεκατομμύρια. Και τότε εμφανίστηκαν ποιοι λέτε; ΔΝΤ και ΕΕ που πρότειναν να αναλάβουν …τη κατάσταση.


Κι εκεί έκαναν πρόωρες εκλογές,τον Απρίλιο του 2009.Η κυβέρνηση που προέκυψε γρήγορα βρέθηκε σε δυσμένεια,γιατί έπρεπε να πληρώσει πάνω από 3 δις ευρώ.Κάτι που σήμαινε επιπλέον θυσίες για τους πολίτες.Κι αυτοί δεν το άντεξαν.


Τα πολιτικά κόμματα δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν την άποψη των πολιτών που δεν είχαν άλλες δυνάμεις να πληρώνουν.
Ο πρωθυπουργός Όλαφ Ραγκνάρ Γκρίμσον αρνήθηκε να επικυρώσει τον νόμο το οποίο ανάγκαζε τους πολίτες να σηκώσουν τα βάρη των Ισλανδών τραπεζιτών και συμφώνησε να συγκαλέσει δημοψήφισμα.


Από την άλλη η πίεση αυξήθηκε. Όταν η Ισλανδία ετοιμαζόταν για δημοψήφισμα, το ΔΝΤ απειλούσε την χώρα να στερήσει οποιαδήποτε βοήθεια. Η Βρετανική κυβέρνηση απειλούσε να παγώσει τις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ισλανδών. Τα επιχειρήματα όπως τα περιγράφει ο ίδιος ο Ισλανδός πρωθυπουργός:


«Μας έλεγαν ότι ή θα ακολουθήσουμε το πρόγραμμά τους ή θα γίνουμε Κούβα “.


Στο δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο του 2010 το 93% των Ισλανδών ψήφισαν κατά της πληρωμής των χρεών. Το ΔΝΤ αμέσως πάγωσε τους δανεισμούς .


Οι Ισλανδοί όμως δεν είχαν πια τίποτα να χάσουν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε έρευνες για αστικές και ποινικές ευθύνες κατά των όποιων υπευθύνων για την οικονομική κρίση. Αξιωματούχοι και τραπεζίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα.


Η χώρα υιοθέτησε νέο Σύνταγμα το οποίο συνέταξαν πολίτες οι οποίοι δεν ήταν ενταγμένοι σε κανένα κόμμα.Το Σύνταγμα γράφτηκε στο διαδίκτυο,για να μπορούν οι συντάκτες του να δέχονται σχόλια.


Το Σύνταγμα θα παρουσιαστεί στις επόμενες εκλογές.


Και τώρα τα νούμερα:
•Η Ισλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό από την Ελλάδα βεβαίως -μόλις 320.000- χωρίς όμως βιομηχανία,γεωργία και πλουτοπαραγωγικές πηγές ,έχοντας ουσιαστικά μόνο αλιεία έχει ανάπτυξη 3,1% και περίπου 7% ανεργία!


Μήπως -λέμε μήπως- κάνουμε κάτι πολύ λάθος;


Και βέβαια είναι περίεργο ότι όλα αυτά πρέπει να ψάξει κάποιος για να τα πληροφορηθεί ,γιατί παραδόξως δεν “παίζονται” από τα ΜΜΕ.

onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είναι αλήθεια η Μαργαρίνη;

Λέγεται πως η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για χρήση σε γαλοπούλες
ως τροφή πάχυνσης. Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδους φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνης;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον



1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.


2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.


3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.


4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα άλλα φαγητά.


5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν.


6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει τη γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει πιο νόστιμα.


7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατό χρονών.


8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).

9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφανια i ας νόσου.


10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη).


11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.


12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.


13) Μειώνει την αντίδραση των αντι-σωμάτων.


14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.


Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό. Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε τη χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωση (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.


Κάντε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δε σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρο-οργανισμοί. Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
blog
πηγη 
Διαβάστε περισσότερα » »

Καρναβαλιστές από την Κοζάνη «κατέλαβαν» το κέντρο της Αθήνας - O «Φανός του Λάκκου του Μάγγαν'» στο Μοναστηράκι


Οδός Κυδαθηναίων, Πέμπτη, ώρα 18:30. Οι Κοζανίτες πιστοί στο ραντεβού τους, έξω από το εν Αθήναις στέκι τους, ντυμένοι όλοι με τις παραδοσιακές στολές του τόπου τους, ξεκινάνε τα τραγούδια και τους χορούς. Η βροχή και το κρύο δεν τους εμποδίζει. Μια μικρή ομάδα έχει κατευθυνθεί από πιο νωρίς στο Μοναστηράκι για να ανάψει το Φανό και να ετοιμάσει τα κεράσματα.


Ολα αυτά, φυσικά, με τη συνοδεία των χάλκινων - αναπόσπαστου στοιχείου της κοζανίτκης παράδοσης - τα οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν μια τέτοια μέρα.

Είναι η σειρά της Αθήνας να «γνωριστεί» με μια παράδοση του ελληνικού καρναβαλιού έξω από τα τετριμμένα, που απαντώνται (συχνά με μια «εσάνς» Βραζιλίας) σε κάθε ελληνική πόλη τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για έναν από τους «Φανούς του Λάκκου του Μάγγαν'» - έναν από αυτούς έχει πια κάθε γειτονιά της Κοζάνης, 14 συνολικά. - Ο φανός αυτός φέτος άναψε και στην καρδιά της Αθήνας, προτρέποντας και τους μη Κοζανίτες της πρωτεύουσας να ρίξουν μερικές στροφές στον κυκλικό τελετουργικό χορό του.

Η... πρωθιέρεια του Φανού που άναψε στην πλατεία Μοναστηρακίου - κάθε Φανός έχει τον άρχοντά του - παρακίνησε 60 άτομα (30 άνδρες και 30 γυναίκες) να ανοίξουν πρώτοι το χορό. Οι Κοζανίτες της Αθήνας είχαν ενημερωθεί μέρες πριν για την άφιξη του Φανού. «Το μάθαμε από το Ιντερνετ, αλλά και από το facebook. Δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Είναι η παράδοσή μας» αναφέρει η Αναστασία, φοιτήτρια στην πρωτεύουσα.

Η Εφη και ο Κώστας, που σπουδάζουν κι αυτοί στην Αθήνα, ήρθαν αλλά δεν ντύθηκαν... αναλόγως. «Δεν μπορέσαμε να φορέσουμε τις στολές μας σήμερα. Οταν είμαστε πάνω (σσ. στην Κοζάνη) τις φοράμε όλοι».

Στα σοκάκια της Πλάκας ο κόσμος ξαφνιάζεται απ' την ομάδα των καρναβαλιστών που χορεύει στο δρόμο. Οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες και οι καταστηματάρχες τραβάνε βίντεο. «Είναι πολύ ευχάριστο να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις στην Πλάκα, γιατί ζωντανεύει και μας θυμίζει παλιότερες εποχές», λέει ο κ. Γιώργος, ιδιοκτήτης ταβέρνας της περιοχής.

Μόλις οι «πιστοί» του Φανού φτάνουν στην πλατεία Μοναστηρακίου, στήνεται ο κύκλος και γυναίκες και άντρες στριφογυρίζουν γύρω απ' τη φωτιά με τον κατάλληλο τελετουργικό βηματισμό. Στο κέντρο βρίσκονται τέσσερις άντρες, οι οποίοι αρχίζουν να τραγουδάνε.

Κάθε στροφή επαναλαμβάνεται από τον κύκλο των χορευτών. «Από μικροί μαθαίνουμε τα τραγούδια και συμμετέχουμε. Αν για σας ακούγονται... κινέζικα, για μας είναι η ντοπιολαλιά μας και γι' αυτό δεν δυσκολευόμαστε να τ' αποστηθίσουμε. Το πιο γνωστό τραγούδι είναι το Εντεκα, αλλά και τα Περιστέρια, όπου κατά κάποιο τρόπο τα μιμούμαστε, δηλαδή καθόμαστε όλοι κάτω με το ανάλογο πρόσταγμα και μόλις ο σκοπός δυναμώσει πεταγόμαστε όρθιοι, όπως κάνουν τα περιστέρια», εξηγεί ο Παναγιώτης Πτοχούλης, ο οποίος συμμετέχει 25 χρόνια.

Ο Φανός που επισκέφθηκε την Αθήνα πρωτοδημιουργήθηκε το 1981, την εποχή που ξεκινούσε στην Κοζάνη η αναβίωση του εθίμου, περνώντας σε όλες τις γειτονιές της πόλης. «Μέχρι το 1984 είχαμε οργανωθεί πλήρως και δηλωθήκαμε επίσημα στο δήμο» λέει με περηφάνια η κυρία Χιονιά, που πρωτοστάτησε στην αναβίωση του εθίμου στη γειτονιά της και συμμετέχει ενεργά από τότε.

Το όνομά του ο συγκεκριμένος φανός το πήρε από τον κόμη Μάγγανη, τον οποίο υποδύεται ο κ. Θωμάς Τζόντος.
Θεωρήθηκε έμπειρος για το ρόλο, αφού και πριν την αναβίωση του εθίμου, η στολή του κόμη είχε γίνει το «σήμα κατατεθέν» του σε κάθε καρναβάλι από το 1965.

Οσο για τα ρούχα που φοράει είναι γνήσια! «Από ένα θείο μου, ο οποίος είχε τον τίτλο πραγματικά. Τα γάντια και το μπαστούνι μου, αυθεντικά φυσικά, είναι και τα σύμβολα του φανού μας στο λάβαρο», σημειώνει ο κ. Τζόντος.

Όσο περνάει η ώρα τα τραγούδια γίνονται όλο και πιο ελευθερόστομα. Οι Κοζανίτες τα ονομάζουν «ξινέντραπα» (σσ. ξεδιάντροπα) ή «μασκαραλίτκα» και είναι γεμάτα σεξουαλικές αναφορές, από συγκαλυμμένα σχόλια μέχρι τις πιο ακραίες περιγραφές.

Μαζί με τα τραγούδια τους κερνούσαν απ' το «κεραστάρι» κρασί και πίτες, προκαλώντας τους θεατές να πάρουν ενεργά μέρος στο γλέντι.

Το πανηγύρι συνεχίστηκε μετά τις εννιά το βράδυ με τη συμμετοχή των χορευτικών ομάδων του δήμου Αθηναίων και την μπάντα χάλκινων οργάνων «Balkana mama», που κατέφθασαν ντυμένοι μασκαράδες. Ο «Φανός του Λάκκου του Μάγγαν'» αναχώρησε αργά τη νύχτα για να μη... χάσει το γλέντι στη δική του γειτονιά.

Αυτές τις ημέρες και άλλοι Φανοί γυρνούν ανά τη χώρα. Θα καταλήξουν όλοι στη Κοζάνη για την κορύφωση του Καρναβαλιού. Αν τους πετύχετε κάπου μην τους χάσετε!

Πέρσα Κούσουλα


Δείτε και τι υπόλοιπες φωτογραφίες εδώ

kozan.gr

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οργή από τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας για το κλείσιμο της Παθολογικής στο Μποδοσάκειο


Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την οργή μας για το απαράδεκτο γεγονός του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, για δέκα ημέρες.


Μετά το «κούρεμα» στα χαρτιά, των κλινών του Νοσοκομείου, μετά την κοινή διοίκηση -ανέκδοτο- των δύο Νοσοκομείων, μετά την πλήρη απουσία μελών από την Εορδαία από το νέο ενιαίο Δ.Σ. , έρχεται τώρα η ουσιαστική παύση λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, η οποία αποτελεί και τον πνεύμονα κάθε Νοσοκομείου. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις, τις σχέσεις και τους δίαυλους που λειτουργούν ενάντια στο Νοσοκομείο, και τις έχουμε κατονομάσει παλιότερα.

Όμως για πρώτη φορά η παθολογική κλινική βρίσκεται σʼ αυτή την δυσχερή θέση, και η παρούσα διοίκηση έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο.

Ήταν σίγουρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της υγείας από τον συγκεκριμένο Υπουργό, θα κατέληγε σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όταν όμως συμβαίνουν πράγματα που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ζωές, τότε ο κόμπος φτάνει στο χτένι.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το θέμα του Νοσοκομείου και η παροχή υγείας προς τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, αποτελεί για μας την ναυαρχίδα των διεκδικήσεων και απαιτήσεών μας.

Εδώ υπάρχουν ευθύνες και πρέπει η Διοίκηση να τις αναλάβει.
Αναμένουμε την – τυχόν – αντίδραση από τους πολιτικούς και τοπικούς εκπροσώπους μας ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στην χρονίζουσα υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας, και από την διοίκηση , την υιοθέτηση της λέξης «ευθιξία», εκτός αν δεν θίχτηκε κανείς από το κλείσιμο της κλινικής.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σοφοκλής Ασιανός

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Oι "οικογενειακές" επιχειρήσεις εντός του Κοινοβουλίου, το βόλεμα των ημετέρων και το δωρεάν εργατικο δυναμικό των τρισάθλιων κομμάτων με χρήματα του ελληνικου λαού

Των ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΚΟΥΛΑ και ΝΙΚΟΥ Β. ΤΣΙΤΣΑ

Υπό μορφή ευγενικής... χορηγίας του ΠΑΣΟΚ προς τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, Δήμητρα Λιάνη, έχουν παραχωρηθεί τρεις υπάλληλοι της Βουλής, τους οποίους η Βουλή αρχικά απέσπασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με βάση τα εκλογικά του ποσοστά, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό του Κοινοβουλίου.

Πρόκειται για έναν οδηγό, τον Γ.Φ., και δύο γραμματείς, τις Ε.Χ. και Ι.Β., οι οποίοι αρχικά νομίμως αποσπάστηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, κι από εκεί... πήραν τον δρόμο για την... Εκάλη προκειμένου να τεθούν στην υπηρεσία της Δήμητρας Λιάνη.

Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να καταδεικνύει πολλά σχετικά με το... πάρτι αποσπάσεων κρατικών υπαλλήλων, οι οποίοι εξαφανίζονται από τη θέση για την οποία προσλήφθηκαν και βρίσκονται στα πιο... απίθανα πόστα, ωστόσο ο κατάλογος των «βολεμένων» κοινοβουλευτικών υπαλλήλων είναι ιδιαίτερα μακρύς. Πολλοί υπάλληλοι της Βουλής, με την κάλυψη του νόμου (προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία), είναι αποσπασμένοι δίπλα σε πρώην προέδρους πολιτικών κομμάτων, ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων οι οποίοι δικαιούνται -διά νόμου- να διατηρούν υπαλλήλους και μάλιστα εφ' όρου ζωής.

Ενδεικτικά, την πρόβλεψη του συγκεκριμένου νόμου έχουν εκμεταλλευτεί μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κινήματος (ΔΗΚΚΙ) Δ. Τσοβόλας, έχοντας δίπλα του έναν αποσπασμένο κοινοβουλευτικό υπάλληλο, οι πρώην πρόεδροι του ΣΥΝ Α. Αλαβάνος και Ν. Κωνσταντόπουλος, όπως επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί των.. κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, Γ. Χαραλαμπόπουλος.

Αυτό, όπως και πολλές άλλες... στρεβλώσεις του συστήματος, σε μια άλλη χρονική συγκυρία, παρότι νόμιμο, δεν θα ήταν σωστό, αλλά σήμερα που επί δύο χρόνια η πλειονότητα της κοινωνίας στενάζει υπό το βάρος των αλλεπάλληλων μέτρων και η ανεργία έχει φτάσει στο... κόκκινο, τέτοιου είδους... παραχωρήσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα. Πάντως η... διασπορά κοινοβουλευτικών υπαλλήλων σε διάφορες θέσεις εκτός Βουλής αποτελεί συνήθη πρακτική.

Χαρακτηριστικό μάλιστα ήταν το γεγονός που συζητήθηκε έντονα εντός του Κοινοβουλίου, όταν την επόμενη μέρα των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009 εμφανίστηκαν κάποιοι υπάλληλοι που δεν είχαν ξαναπεράσει το... κατώφλι της Βουλής, ζητώντας να μάθουν σε ποια υπηρεσία θα ενταχθούν, προκειμένου να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ
«Βιομηχανία» αποσπάσεων στις ΚΟ των κομμάτων
Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν τους υπαλλήλους τους, κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει και στα πολιτικά κόμματα, αφού αυτά έχουν... φροντίσει να βρίσκουν εργατικό δυναμικό χωρίς να το πληρώνουν, για τον απλούστατο λόγο ότι πρόκειται για αποσπασμένους υπαλλήλους της Βουλής.

Κι αυτό θα ήταν θεμιτό αν ο αριθμός των συγκεκριμένων υπαλλήλων ήταν ο προβλεπόμενος από τον κανονισμό της Βουλής με βάση το εκλογικό ποσοστό που έλαβε το κάθε κόμμα, προκειμένου να εργαστούν για τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι... υπερβάσεις κατά τη διαδικασία αποσπάσεων των συγκεκριμένων υπαλλήλων από τη Βουλή προς τα κόμματα (πλην του ΚΚΕ το οποίο δεν έχει υπερβεί το αριθμητικό δικαίωμα των αποσπάσεων) είναι το λιγότερο... εντυπωσιακές.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν πως το ΠΑΣΟΚ, με βάση το εκλογικό του ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του 2009, δικαιούται να αποσπάσει για τις ανάγκες της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας 24 υπαλλήλους. Αντίθετα, οι κοινοβουλευτικοί υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί στο ΠΑΣΟΚ φτάνουν τους 50

Στη ΝΔ τα στοιχεία είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, αφού, σύμφωνα με τα εκλογικά της ποσοστά, δικαιούται να αποσπάσει 18 υπαλλήλους στην Κοινοβουλευτική της Ομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι αποσπασμένοι υπάλληλοι της Βουλής προς τη ΝΔ φτάνουν τους 77. 

Το ΚΚΕ είναι το μόνο από τα κοινοβουλευτικά κόμματα που δεν έχει υπερβεί τον αριθμό που δικαιούται, αφού έχουν αποσπαστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα 7 υπάλληλοι, αριθμός που καλύπτεται από το εκλογικό του ποσοστό. 

Σημαντική υπέρβαση του αριθμού των αποσπασμένων κοινοβουλευτικών υπαλλήλων έχουν κάνει τόσο ο ΛΑΟΣ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΛΑΟΣ βάσει των ποσοστών του δικαιούται να αποσπάσει 4 υπαλλήλους και έχει αποσπάσει 20, όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δικαιούται να αποσπάσει 4 υπαλλήλους και έχει αποσπάσει επίσης 20. 

Με αυτόν τον... αποδοτικό τρόπο, και αυξάνονται τα... εργατικά χέρια στα κόμματα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού οι αμοιβές τους καλύπτονται από τη Βουλή (και άρα από τους φορολογούμενους πολίτες).

ΟΜΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΥΣ
Ομπρέλα προστασίας στους «εξαφανισμένους»
Η διάθεση των υπαλλήλων που αποσπώνται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων αποτελεί σε αρκετές περιπτώσεις -κυρίως στα κόμματα εξουσίας- μία υπόθεση που διαχειρίζονται με μυστικότητα και αδιαφανείς διαδικασίες οι ηγεσίες των κομμάτων, για την εξυπηρέτηση πρώην και νυν υψηλόβαθμων στελεχών.

Δεν είναι λίγες οι ανώνυμες καταγγελίες στελεχών και υπαλλήλων στα κόμματα -πρόσφατα είδαν και το «φως» του Διαδικτύου, όπως για παράδειγμα στην ιστοσελίδα των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ- για δημοσίους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί στα κόμματα και έκτοτε... αναζητούνται!

Η διαδικασία είναι απλή: ένας αριθμός υπαλλήλων που αποσπώνται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και διατίθενται αρχικά σε υπηρεσίες π.χ. σε υπουργικά γραφεία, στις υπηρεσίες των κομμάτων για να εργαστούν υπό την ευθύνη έμπιστων προσώπων των ηγεσιών των κομμάτων. Κατόπιν σε συμφωνία μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών και της ηγεσίας του κόμματος, στο «μιλητό», τοποθετούνται σε άλλες θέσεις, όπως για παράδειγμα προκειμένου να εργαστούν στην υπηρεσία πρώην βουλευτών ή ακόμα και εν ενεργεία μελών του Κοινοβουλίου που έχουν συμπληρώσει τις θέσεις των συνεργατών τους.

Οπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, η «ανταλλαγή» συνεργατών είναι συνηθισμένη ακόμα και μεταξύ πολιτικών που βρίσκονται σε αντίπαλα κόμματα για την -έστω και παροδική- «τακτοποίηση» των έμπιστων ή ακόμα και «ανεπάγγελτων» στελεχών, που ακολουθούν την καριέρα του «συνεργάτη». «Εξαφανισμένοι» θεωρούνται σήμερα 10 υπάλληλοι που έχουν αποσπαστεί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αφού οι συνάδελφοί τους στη Βουλή έχουν να τους δουν από τότε που μετακινήθηκαν στο Κοινοβούλιο.

Πρώην υπουργοί, χήρες τέως πρωθυπουργών και υπουργών, παλαιά κομματικά στελέχη, γίνονται αποδέκτες αυτής της «μικρής εξυπηρέτησης», προκειμένου να βολέψουν «ημετέρους» και έμπιστους. Το μοναδικό «διαβατήριο» για την εξασφάλιση των «απαραίτητων» υπαλλήλων είναι κυρίως οι καλές προσωπικές σχέσεις με τις ηγεσίες των κομμάτων και τους υπευθύνους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ
Θέση στο Κοινοβούλιο με... γονική παροχή
Στρατιές προσλήψεων, με γνώμονα πρώτα και κύρια το... βόλεμα συγγενών και μετά φίλων και ψηφοφόρων, γίνονται -κατά κοινή ομολογία- εδώ και πολλά χρόνια στη Βουλή, έπειτα από πιέσεις από τα κεντρικά των κομμάτων, υπουργών ή και βουλευτών. Αποτέλεσμα πολλοί από τους υπαλλήλους με ισχυρές... συγγένειες, οι οποίοι είναι «χρεωμένοι» στο μισθολόγιο του Κοινοβουλίου, να είναι... εξαφανισμένοι ή να προσφέρουν -μέσω απόσπασης- την όποια εργασία τους δίπλα στον σύζυγο ή τη σύζυγό τους, ή δίπλα στον πατέρα ή τη μητέρα τους. Με τον τρόπο αυτό, έχουν «στηθεί» πολλές «οικογενειακές» επιχειρήσεις εντός του Κοινοβουλίου, με το δικαίωμα κατάληψης μιας ιδιαίτερα καλοπληρωμένης -μέχρι πρότινος τουλάχιστον- θέσης στο Δημόσιο να αποτελεί... κληρονομικό δικαίωμα.

Αρκετά είναι τα πολιτικά πρόσωπα που ακόμα και σήμερα έχουν φροντίσει να δώσουν το πολύτιμο πλέον... χρίσμα της μονιμότητας σε γιους, ή κόρες ή συζύγους τους, διασφαλίζοντας εφ' όρου ζωής ένα εισόδημα για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Κι αυτή η πρακτική ακολουθείται όχι μόνο από τους βασικούς κοινοβουλευτικούς παράγοντες, που είναι οι βουλευτές και κατ΄ επέκταση και οι υπουργοί, αλλά και από υψηλόβαθμα στελέχη των κομμάτων, των οποίων αρκετοί συγγενείς έχουν διοριστεί στο Κοινοβούλιο και είτε είναι αποσπασμένοι στα κόμματα είτε εργάζονται στα γραφεία που διατηρούν τα κόμματα στη Βουλή. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις, παίζουν και τον ρόλο του... μπαλαντέρ, αφού, ανάλογα με τις κομματικές ανάγκες, μεταφέρονται στα κεντρικά των κομμάτων και στη συνέχεια επιστρέφουν στην υπηρεσία τους εντός του Κοινοβουλίου.

ΧΗΡΕΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ
Στη διάθεσή τους έως δύο αστυνομικοί για προστασία

Σημαντικά είναι τα προνόμια που κατέχουν από τη Βουλή πρώην πρόεδροι του Κοινοβου­λίου, πρώην αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ακόμα και χήρες πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής. Γραφείο στη Βουλή, μετακλητό προσωπικό, προστασία από τη Φρουρά της Βουλής, κρατικό αυτοκίνητο με οδηγό είναι οι βασικές υπηρεσίες που απολαμβάνουν μέχρι σήμερα ακόμα και όσοι έχουν διατελέσει έστω και για μικρό χρονικό διάστημα αντιπρόεδροι της κυβέρνησης ή πρωθυπουργοί από το 1974 μέχρι σήμερα. Αναστάτωση προκαλείται στη Βουλή όταν έπειτα από τη διεξαγωγή εκλογών αναζητούνται χώροι για τη στέγαση εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου όσων έχουν διατελέσει στο παρελθόν στα ανώτατα κοινοβουλευτικά και κυβερνητικά αξιώματα.

Οι χήρες πρώην πρωθυπουρ­γών δικαιούνται την προστασία έως και 2 αστυνομικών. Η υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στα τέλη του 2009 από τον τότε υπουργό Εσωτερικών, κ. Γ. Ραγκούση, δεν περιλαμβάνει στους δικαιούχους κρατικών αυτοκινήτων τις χήρες πρώην πρωθυπουργών ή προέδρων της Βουλής. Ομως δεν έχουν εξαιρεθεί από τη δυνατότητα να έχουν προστασία αστυνομικών.

ΕΘΝΟΣ

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….
1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).
Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι,
Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια
σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε  είδος πλοίου .
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν  βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία   είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι
παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει τοΓεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.
Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
μαιευτική μέθοδος
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ρώσοι επιστήμονες στην Ανταρκτική ισχυρίζονται ότι μπορεί να έχουν πάει πρώτοι οι ΝΑΖΙ

Το πρακτορείο ειδήσεων υποστηρίζει ότι οι ΝΑΖΙ είχαν εκεί κοντά ένα κρυφό οχυρό το οποίο μπορεί να περιέχει τα αρχεία του Χίτλερ.
Το περιγράφουν ως ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ και θα μπορούσε εκεί να είναι και τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν.
Οι Ρώσοι επιστήμονες έχουν τελικά σκάψει 4 χιλ. πάγου στην λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική η οποία είχε σφραγιστεί από πάγους τα τελευταία 20 εκατομμύρια χρόνια.
Καθώς οι επιστήμονες άρχισαν την αναζήτηση για νέα ζωή στην λίμνη, ένα κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της
Ρωσίας υποστήριξε ότι ίσως εκεί κοντά να είναι θαμμένα τα αρχεία του Χίτλερ.
«θεωρείται ότι οι ΝΑΖΙ προς το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετακόμισαν στον Νότιο Πόλο και ξεκίνησαν εκεί την κατασκευή μιας βάσης στην λίμνη Bοστόκ», ισχυρίστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIANOVOSTI, το οποίο επικαλέστηκε μαρτυρία του ναυάρχου KARLDONTIZ το 1943  οπού και είπε ότι « ο υποβρύχιος στόλος της Γερμανίας είναι υπερήφανος που
δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Φύρερ στην άλλη άκρη του κόσμου στην
Ανταρκτική».
Σύμφωνα με τα γερμανικά ναυτικά αρχεία, μήνες  αφ’ ότου οι ΝΑΖΙ παραδόθηκαν στους συμμάχους τον Απρίλιο του 1945 , ένα U-530 υποβρύχιο έφτασε στον Νότιο Πόλο από το λιμάνι του Κιέλου..
Φημολογείται ότι το πλήρωμα του υποβρυχίου κατασκεύασε ένα ανεξερεύνητο σπήλαιο πάγου και υποτίθεται ότι εκεί είναι αποθηκευμένα πολλά κουτιά από το Γ΄ Ράιχ συμπεριλαμβανομένου και των μυστικών αρχείων του Χίτλερ.
Ένας μεταγενέστερος ισχυρισμός ήταν ότι το U-977 υποβρύχιο στο οποίο ήταν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν παρέμεινε στην
Ανταρκτική με την ελπίδα ότι θα μπορούσαν κάποια στιγμή να κλωνοποιήσουν το DNAτους. Μετά από αυτό οι ναύτες του υποβρυχίου έφυγαν και πήγαν στην Αργεντινή όπου και παραδόθηκαν.
Μικροβιολόγοι λένε ότι η λίμνη θα μπορούσε να δώσει μοναδικές  μορφές ζωής.
Η επιστημονική αυτή έρευνα παρακολουθείται στενά από την NASA και την Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος.
Ελπίζουν ότι έτσι θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από το τι υπάρχει στο νερό κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου στο φεγγάρι του Δια Ευρώπη.
Η ανακάλυψη μικροοργανισμών στην λίμνη Βοστόκ μπορεί να σημαίνει ότι ίσως είναι η πρώτη εξωγήινη μορφή ζωής που θα μπορούσε να υπάρχει στην Ευρώπη το φεγγάρι του Δια, είπε ο Δρ Βλαντιμιρ Κotlyakov, Διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωγραφίας της Ρωσικής Ακαδημίας επιστημών.
Ειδικοί από το Ινστιτούτο Ερευνών στην Ρωσική Αρκτική και Ανταρκτική θα ερευνήσουν ένα δείγμα νερού που πάρθηκε με απορρόφηση από την λίμνη και το έχουν καταψύξει.
Πέρυσι η αποστολή είχε σταματήσει 10 -15 μέτρα μακριά από την λίμνη γιατί τους πρόλαβε ο χειμώνας και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την αποστολή.
Οι Ακαδημαϊκοί λένε ότι έχουν βρει « το μόνο σούπερ γιγαντιαίο σύστημα καθαρού νερού στον πλανήτη» . Λένε ακόμη ότι τα 4500 κυβικά μέτρα νερού θα είναι 2 φορές καθαρότερα από το διπλά αποσταγμένο νερό και κάθε μορφή ζωής που μπορεί να περιέχει θα έχει αναπτυχθεί σε πλήρη κατάσταση απομόνωσης,«δεν μιλάμε για ένα νέο τέρας Λοχ-Νες αν και στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τι μπορεί να περιμένουμε» είπε μια πηγή του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIANOVOSTI.
«Το νερό της λίμνης είναι ένα κινούμενο σώμα, και παρά το γεγονός ότι είναι 4 χιλ. κάτω από τον πάγο υπάρχει οξυγόνο και έχουν ήδη βρεθεί μικροοργανισμοί κοντά στην επιφάνεια της λίμνης ΒΟΣΤΟΚ.


Διαβάστε περισσότερα » »