Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Πλησίαζε ανήλικα μέσω διαδικτύου 32χρονος στα Ιωάννινα

Δικογραφία εις βάρος 32χρονου στα Ιωάννινα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου
Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένου προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με μαθητές στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά τους.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών του διαδικτύου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 32χρονου ημεδαπού.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στα Ιωάννινα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω του οποίου συνομιλούσε με πλήθος άλλων χρηστών. Επίσης εξακριβώθηκαν τα καταγγελλόμενα αναφορικά με τις ασελγείς προτάσεις και την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε και τις συνδέσεις δύο ακόμα ατόμων, εν αγνοία τους, προκειμένου να έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Στο πλαίσιο της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός Η/Υ, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και δυο μονάδες εξωτερικής αποθήκευσης (USB Sticks), τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
Ο 32χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

TΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δεκαπέντε μέρες πρίν από το Φεστιβάλ Μπύρας που κάθε Οκτώβρη διοργανώνεται στη Γερμανία, μια κορυφαία ζυθοποιία της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επικίνδυνη απειλή για τη φήμη της και για την καθαρότητα των προϊόντων της .
Σύμφωνα με ρεπορτάζ αποκάλυψη του δικτύου CNBC, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο έχει βρεθεί στο νερό αποβλήτων της ζυθοποιίας Warsteiner της μεγαλύτερης οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής μπύρας στη Γερμανία.
Οι τουρίστες που κάποτε συνέρρεαν στην μικρή πόλη του Warstein στη γραφική περιοχή Sauerland να επισκεφθούν το αγαπημένο τους ζυθοποιείο προειδοποιούνται να μείνουν μακριά, λόγω του κινδύνου της «νόσου των του λεγεωνάριων» με την οποία συνδέεται το εν λόγο βακτήριο .
Το βακτήριο Legionella συνδέεται με την εμφάνιση της νόσου στην πόλη , η οποία έχει μολύνει 165 ανθρώπους και προκάλεσε δύο θανάτους. Έχει βρεθεί στα λύματα που αντλούνται από το εργοστάσιο παραγωγής Warsteiner Brewery, που παράγει 5.000 φιάλες την ώρα, του προϊόντος που αποκαλείται «η βασίλισσα της μπύρας».
Κορυφαία στελέχη της γερμανικής βιομηχανίας μπύρας έχουν προειδοποιήσει ότι όλη αυτή η παραφιλολογία για οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της ζυθοποιίας και τα βακτήρια είναι πιθανό να φέρει το σύνολο του κλάδου σε ανυποληψία.
Όλες οι μπύρες στη Γερμανία παράγονται σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του λεγόμενου Reinheitsgebot , ένας νόμος καθαρότητας πρώτη φορά ψηφίστηκε στη Βαυαρία το 1516 , η οποία προβλέπει ότι μόνο το νερό , λυκίσκο και το κριθάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικά για την μπύρα .
Η ανακάλυψη των βακτηριδίων Legionella στα λύματα του Warsteiner περιγράφεται από τις τοπικές εφημερίδες ως «καταστροφή» για την πόλη και την μπύρα της, η οποία έχει την παραγωγή από το 1753 . Η ζυθοποιία διοικείται από την ένατη γενιά της οικογένειας Cramer .
Παράγεται ανατολικά της πρώην πόλης του χάλυβα στο Ντόρτμουντ, την έδρα της δεύτερης πιο επιτυχημένης ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, και είναι μια από τις πέντε κορυφαίες μάρκες στη Γερμανία, όπου η μπύρα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνικής ζωής.
Αξιωματούχοι του Γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος έσπευσαν την Παρασκευή να δηλώσουν ότι η αιτία της μόλυνσης δεν ήταν στο ζυθοποιείο
«Κατά την άποψή μας, η ζυθοποιία Warsteiner  δεν θεωρείται προς το παρόν ως η αρχική πηγή της μόλυνσης», δήλωσε ο Frank Seidlitz, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία .
«Τα προϊόντα μας είναι ασφαλή», δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας , όταν η εκδήλωση της νόσου για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε . Αλλά, δεδομένου ότι τα βακτήρια βρέθηκαν στα λιμνάζοντα νερά των αποχετεύσεων, η εταιρεία κρατάει χαμηλούς τόνους.
Το υπουργείο περιβάλλοντος στο Ντίσελντορφ δήλωσε ότι τα βακτήρια δεν θα μπορούσα να επιβιώσουν στην μπύρα. «Η διαδικασία της ζυθοποιίας φτάνει σε θερμοκρασία 100 ° C, ενώ τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από 60 ° C», σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου.
Από την άλλη μεριά, ο καθηγητής Martin Exner, ένας αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών στο Soest, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι «οι λίμνες επεξεργασίας νερού σε ζυθοποιίες ήταν ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για τα βακτηρίδια. Νομίζω ότι είμαστε αντιμέτωποι με νέες ανακαλύψεις», είπε ο Exner και πρόσθεσε: «Η οικολογία της νόσου των λεγεωνάριων πρέπει να ξαναγραφτεί».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Vardarska είναι το όνομα των Σκοπίων

Μία αναδρομή στο πρόσαφατο παρελθόν της Γιουγκοσλαβίας για να μην ξεχνιόμαστε πως αποκαλούνταν τα Σκόπια.
 
Τα ονόματα των περιφερειών της Γιουγκοσλαβίας πριν ο Τίτο τις πάρει και τις μετατρέψει από περιφέρειες σε ομόσπονδα κρατίδια θέτοντας τα θεμέλια της μελλοντικής διοικητικής διάλυσης τους κράτους, και πριν αλλάξει το όνομα της νοτιότερης μπανόβινα και από ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ την βαφτίσει Μακεδονία με σαφή ιμπεριαλιστική και αρπακτική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σχέδια αυτών, που με προοπτική 50ετίας και βάλε τον έστειλαν από τον Καναδά μέσω Ελλάδος με πλαστό διαβατήριο, να αναλάβει την εξουσία για λογαριασμό τους. 
 
http://history-of-macedonia.com/wp-content/uploads/2012/03/vardarska_1dinar.jpg 

http://history-of-macedonia.com/wp-content/uploads/2012/01/vardaska2a.jpg 

http://history-of-macedonia.com/wp-content/uploads/2012/01/map_of_yugoslavia_1939-vardarska.jpg 
 
 
Παντού η περιφέρεια αυτή αναφέρεται ως Βαρντάρσκα. 
 
 
Κι άλλος ένας που λέει διοικητικός χάρτης των περιοχών της γιουγκοσλαβίας κατά τα έτη 1929-1939, όπου γράφει ξεκάθαρα σε “κυριλλικό”* αλφάβητο Βαρντάρσκα Μπανόβινα
 
 
Αφού λοιπόν η Μπανόβινα έγινε Ρεπάμπλικ κι αποφάσισε να θυμηθεί το παρελθόν της, ας πάρει το πραγματικό της όνομα VARDARSKA REPUBLIC δηλ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ (Γιατί Vardar λέγεται στα σλαβοβουλγαρικά που μιλάνε οι κάτοικοι της περιοχής, ο Αξιός που περνά από εκεί και φθάνει στην Ελλάδα.. Αν είχαν σχέση μ’ αυτό που λένε ότι είναι θα έλεγαν την περιοχή τουλάχιστον Αξιόσκα μπανόβινα κι όχι ΒΑΡΝΤΑΡΣΚΑ, αλλά δεν έχουν). Από history-of-macedonia.com
 
Συνεπώς οποιαδήποτε άλλη ονομασία συνιστά το λιγότερο εκχώρηση εθνικής ιστορίας. Να προσέξουν στο ΥΠΕΞ. Η πρόσφατη ιστορία τους εμάς δικαιολογεί, όχι αυτούς, υπάρχουν ντοκουμέντα.
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Έλεγχοι ΣΔΟΕ: Εικονικά τιμολόγια με την "ευλογία" των φυλακών Διαβατών

Ιερές "μπίζνες" με πλαστά και εικονικά τιμολόγια σε ονόματα φυλακισμένων. Μοναστήρια, Μονές και ιερείς ενοριών στο μεγάλο "φαγοπότι" που αποκάλυψαν εντατικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ
Δεκάδες μονές συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους της Κυριακής".
Το παζλ των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του Δημοσίου με εικονικά τιμολόγια, στις οποίες πρωταγωνιστούν χιλιάδες αγρότες, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, αλλά και κρατούμενοι φυλακών και ιερείς.
Ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι η Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους είχε εμφανίσει εικονικό τιμολόγιο αξίας 600.000 ευρώ, το οποίο είχε εκδοθεί στο όνομα φυλακισμένου, που βρισκόταν στις φυλακές Διαβατών και η μονή τον παρουσίαζε ως εργολάβο του έργου αναστήλωσης.
Συμμετοχή στο μέγα σκάνδαλο με τα εικονικά τιμολόγια ανακαλύφθηκε από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ ότι είχε κι άλλη Μονή, της Κρήτης, η οποία είχε συμπεριληφθεί σε κοινοτικό πρόγραμμα για να λάβει επιδότηση.
Σύμφωνα με το πόρισμα, εμφάνιζε εικονικά τιμολόγια ύψους 270.000 ευρώ.
Περίοπτη θέση στη λίστα του ΣΔΟΕ με τις "ιερές μπίζνες" έχει κι ένας ιερέας, ο οποίος είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 150.000 ευρώ για ανύπαρκτες συναλλαγές.
Σαρωτικοί έλεγχοι γίνονται και στα ταμεία πολλών ενοριών, όπου σύμφωνα με το ΣΔΟΕ υπάρχουν ενδείξεις διακίνησης μαύρου χρήματος, αλλά οι έλεγχοι σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ "προσκρούουν" σε κλειστά στόματα.
Στο μικροσκόπιο των ελεγκτών βρίσκονται και αρκετές περιπτώσεις μοναστηριών, όπου οι μοναχοί ενοικιάζουν τους εξωτερικούς χώρους για πανηγύρια σε μικροπωλητές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως προκύπτει, κόβουν παραστατικά για την εκμίσθωση με ποσά που είναι τρεις φορές χαμηλότερα από το πραγματικό τίμημα που καταβάλλουν οι μικροπωλητές.
Το όργιο κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος μέσω επιδοτήσεων και προμηθειών σε τιμολόγια που είχαν κοπεί από παράκτιες εταιρείες, καταγγέλλει στην εφημερίδα ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας.
Σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, οι υπεράκτιες εταιρείες, εκτός από την εξειδίκευσή τους σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή, χρησιμοποιούνται από επιχειρηματίες για να υπερτιμολογούν ή να εκδίδουν εικονικά τιμολόγια, προκειμένου να καρπωθούν πολλαπλάσιες επιδοτήσεις, από αυτές που δικαιούνται.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Από Κυριακή 1.000 ελεγκτές στο "κυνήγι" της μαύρης εργασίας - Πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

- Βρούτσης: 1.000 ελεγκτές θα ξεχυθούν σε όλη τη χώρα για να εντοπίσουν τους ανασφάλιστους εργαζόμενους

- Το πρόστιμο "μαμούθ" θα επιβάλλεται επί τόπου και χωρίς καμία δικαιολογία από την πλευρά του εργοδότη
- Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ
- Οι σαρωτικοί έλεγχοι ξεκινούν από αυτήν την Κυριακή

Περισσότεροι από 1.000 ελεγκτές του υπουργείου Εργασίας και της Οικονομικής Αστυνομίας, ξεκινούν από αύριο σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζόμενων. Τα πρόστιμα θα είναι κάτι παραπανώ από τσουχτερά... και συγκεκριμένα 10.550 ευρώ "το κεφάλι" και μάλιστα θα επιβάλλονται επί τόπου χωρίς να δίνεται στους εργοδότες η δυνατότητα της προηγούμενης ακρόασης.

Επί τόπου πρόστιμο 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ήδη από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη», που εμφανίζουν σε πραγματικό χρόνο τις ροές προσλήψεων και απολύσεων, διαφαίνεται τάση συμμόρφωσης υπό την απειλή και του τσουχτερού προστίμου.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του "Εργάνη", που αποτελεί και το καρδιογράφημα της αγοράς εργασίας, την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε εκτίναξη των προσλήψεων, έφθασαν στις 9.486, που αποτελεί τον υψηλότερο ιστορικά αριθμό προσλήψεων για τον μήνα Σεπτέμβριο» σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την ταχεία συμμόρφωση των εργοδοτών».

Τελευταία προειδοποίηση από Βρούτση: Από Κυριακή 1000 ελεγκτές θα ξεχυθούν σε όλη τη χώρα να βρουν τους ανασφάλιστους

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς βρισκόμαστε μια μέρα πριν την έναρξη των σαρωτικών ελέγχων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων εργαζομένων» είπε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε: «Απευθύνω τελευταία προειδοποίηση. Από αύριο, Κυριακή, 1.000 άτομα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας των ελεγκτών του ΙΚΑ και της οικονομικής Αστυνομίας, συγκροτώντας μεικτά κλιμάκια, θα ξεχυθούν σε ολόκληρη την επικράτεια επιβάλλοντας το πρόστιμο των 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, που θα εντοπίζουν. Πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο, που έχει επιβληθεί ποτέ από υπουργό Εργασίας».

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Σινεμά,οχήματα,γερανοί,ξυπνητήρια & υπολογιστές στην Αρχ.Ελλάδα

«Είναι κρίμα τα παιδιά να μαθαίνουν μόνο για τον Ντα Βίντσι και να μη γνωρίζουν από ποιους εμπνεύστηκε». Αυτό το παράπονο είχε ο μηχανολόγος μηχανικός Κώστας Κοτσανάς και αποφάσισε να αναλάβει δράση. Με θαυμασμό στην αρχαιοελληνική τεχνολογία, ερεύνησε, σχεδίασε και υλοποίησε 50 σημαντικές εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων
Επειτα τις φόρτωσε σε μια νταλίκα και, με στόχο να αναδείξει μια ξεχασμένη πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού, ξεκίνησε να γυρίζει την Ελλάδα και το εξωτερικό και να ξεναγεί αφιλοκερδώς μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο γοητευτικό και εντελώς άγνωστο στους πολλούς.
Πόσοι άλλωστε γνωρίζουν ότι στην αρχαιότητα είχαν «σινεμά» και έφτιαχναν ρομπότ-υπηρέτες, ήξεραν πώς να φτιάξουν αυτοκινούμενα οχήματα, χρησιμοποιούσαν γερανούς και ευφυείς μηχανές που λειτουργούσαν με κερματοδέκτη, ενώ ξυπνούσαν με αυτόματα ξυπνητήρια;
Αυτός είναι, σύμφωνα με τον κ. Κοτσανά, ο δεύτερος στόχος της έκθεσης: να αποδείξει πόσο κοντά ήταν η αρχαιοελληνική τεχνολογία με τη σύγχρονη. Και το απέδειξε. Η ανταπόκριση, μεγάλη. Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες μετράνε οι δύο κινητές εκθέσεις τον τελευταίο χρόνο.
Συνιστούν τμήματα του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, το οποίο έχει την έδρα του στο Κατάκολο και συμπεριλαμβάνεται μαζί με το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας στους δύο από τους 10 προτεινόμενους προορισμούς της «Le Monde».
Η δημιουργία του Μουσείου ξεκίνησε έπειτα από «ένα τυχαίο γεγονός, μια συζήτηση για τους “απτόμενους τροχούς” με τον αείμνηστο Ανδρέα Δημαρόγκωνα, καθηγητή μου στο Πανεπιστήμιο Πατρών», λέει ο κ. Κοτσανάς. Ο ίδιος, λάτρης της «αξιοθαύμαστης αλλά λησμονημένης τεχνολογίας», όπως την αποκαλεί, έκανε τότε βουτιά στο «αρχαιοελληνικό τεχνολογικό θαύμα». Μέσα από μια επίπονη διαδικασία, η οποία περιλάμβανε ενδελεχή έρευνα και συνδυασμό όλων των πηγών αναφοράς σε κάθε εφεύρεση, στην αρχαία ελληνική, λατινική και αραβική γραμματεία, το όνειρο της δημιουργίας ενός Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας έγινε πραγματικότητα.
Χωρίς καμία οικονομική βοήθεια ή υποστήριξη, ο ιδρυτής του Μουσείου μελέτησε συγγράμματα, αγγειογραφικές πληροφορίες και αρχαιολογικά ευρήματα, σχεδίασε και εν συνεχεία κατασκεύασε με τα χέρια του περίπου 300 αρχαίες εφευρέσεις, δημιουργώντας την πληρέστερη και εγκυρότερη έκθεση του είδους, παγκοσμίως.
Πολλά από τα εκθέματα είναι διαδραστικά, ενώ άλλα συνοδεύονται από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σε διάφορες γλώσσες, όπως επεξηγηματικές πινακίδες, γιγαντοαφίσες, επιπλέον πληροφορίες, αναλυτικά σχέδια, βίντεο και κινούμενα σχέδια που δείχνουν πώς λειτουργούσαν οι μηχανισμοί. Μέχρι και ντοκιμαντέρ έχει γυρίσει ο εμπνευστής του εγχειρήματος, όπου εξηγεί τη λειτουργία και τη σημασία των μηχανισμών. Η έκθεση είναι ταξινομημένη σε ενότητες, ενώ πολλά από τα εκθέματα έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις. Κάποια από αυτά είναι το ρομπότ-υπηρέτρια του Φίλωνα, ο «κινηματογράφος» του Ηρωνα και το αυτόματο ρολόι του Κτησίβιου, αλλά και ο αναλογικός υπολογιστής των Αντικυθήρων.
Η φιλοδοξία όμως του κ. Κοτσανά δεν σταμάτησε εκεί. Αφού ζωντάνεψαν τα τεχνολογικά ευρήματα, σειρά πήραν τα μουσικά όργανα. Ο ίδιος ερεύνησε, μελέτησε και ανακατασκεύασε 42 αρχαιοελληνικά μουσικά όργανα και παιχνίδια. Στη συνέχεια δημιούργησε ένα δεύτερο Μουσείο, Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών, στο οποίο μπορεί να ακούσει κανείς από τη λύρα του Ερμή (το πρώτο έγχορδο όργανο με ηχείο από καβούκι χελώνας και δέρμα βοδιού, βραχίονες από κέρατα κατσίκας και χορδές από έντερα προβάτου) μέχρι τη μεγαλοπρεπή κιθάρα του Απόλλωνα (ένα τεχνολογικά πολύπλοκο όργανο), την ομηρική φόρμιγγα, την αρχαϊκή κιθάρα, τον ελικώνα του Πτολεμαίου αλλά και τον αυλό, το δίαυλο, τη σύριγγα του Πάνα, τη σάλπιγγα, τα κύμβαλα κ.ά.
Οπως περιγράφει ο δημιουργός του Μουσείου, «σε μια αίθουσα κυριαρχεί η επιβλητική ύδραυλις του Κτησιβίου, το πρώτο παγκοσμίως πληκτροφόρο όργανο, από την οποία οι επισκέπτες μπορούν να ακούσουν το τραγούδι του Σείκιλου, το αρχαιότερο πλήρως σωζόμενο αρχαιοελληνικό μουσικό κείμενο».

Κινητό αυτόματο κουκλοθέατρο του Ηρωνος
πηγή: Ελευθεροτυπία
olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »