Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Τα πλαστά στοιχεία του 1980 τα θυμάσαι Αντώνη;!



Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΒΕΡΩΦ
ΡΑΛΛΗΣ: «ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»

Οι καταγγελίες για τα πλαστά στοιχεία το ’80

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Ο Αντώνης Σαμαράς συμφώνησε αμέσως με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου να συσταθεί εξεταστική επιτροπή, υπό τον όρο αυτή να διερευνήσει την οικονομική κατάσταση της χώρας «από το 1980», όπως είπε.

Προφανής στόχος του αρχηγού της Ν.Δ. να αποδείξει ότι η Ν.Δ. το 1981, φεύγοντας από την εξουσία, παρέδωσε στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια υγιή οικονομία. Και ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια επιδείνωσαν όλα τα στοιχεία της.

Το πρώτο μέρος του στόχου του κ. Σαμαρά είναι ήδη υπονομευμένο από την υπενθύμιση μιας αποκάλυψης, που κάνει σήμερα η «Ε». Ετσι, αν η εξεταστική επιτροπή φτάσει ποτέ στα γεγονότα του 1981, οι βουλευτές-εξεταστές της Ν.Δ. θα βρεθούν σε δύσκολη θέση. Ιδού τα γεγονότα:...

* Στις 8 Ιουλίου του 1981, ο τότε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική Ευάγγελος Αβέρωφ (ο κ. Σαμαράς υπερηφανεύεται ότι είναι πολιτικό παιδί του) έστειλε στον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη μια «απόρρητη έκθεση» για την κατάσταση της οικονομίας.
Αν αποκαλυπτόταν, θα ήταν σαν να έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της κυβέρνησης λίγους μήνες πριν από τις εκλογές.

Αυτό το παραδέχεται και ο ίδιος ο Ράλλης, ο οποίος, μόλις πήρε την έκθεση στα χέρια του, τηλεφώνησε στον Αβέρωφ και του είπε: «Αν έρθει στη δημοσιότητα, θα μας τινάξεις στον αέρα» (από βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Ωρες Ευθύνης»).

Η έκθεση ήρθε στη δημοσιότητα στις 14 Σεπτεμβρίου 1981 (από την εφημερίδα «Εγνατία», η οποία εκδιδόταν τότε στη Θεσσαλονίκη) και ιδού ορισμένα αποσπάσματά της, τα οποία δεν απέχουν πολύ, τηρουμένων των αναλογιών, από τη σημερινή πραγματικότητα:

* «Αν από τώρα -παρά την προεκλογική περίοδο- δεν ληφθούν ορισμένα μέτρα, στο τέλος του έτους η κατάσταση θα είναι πολύ χειρότερη και μετά θα είναι σχεδόν ασυμμάζευτη».

* «Τα 240 δισ. δραχμών του ελλείμματος του προϋπολογισμού αντιπροσωπεύουν το 52,5% των προβλεφθέντων συνολικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του 1981. Η αναλογία δεν χρειάζεται σχολιασμό».

* «Αυξάνουμε κάθε χρόνο το έλλειμμα κατά το μέγεθος των τόκων που καταβάλλουμε για τα δάνεια, τα οποία συνάπτουμε για να καλύπτουμε το έλλειμμα. Το ποσόν δε τούτο αυξάνει πάλι κάθε χρόνο λόγω καταβολής τόκων επί των κεφαλαιοποιηθέντων τόκων».

Ο Αβέρωφ κατέληγε με τη φράση: «Θεωρώ απείρως προτιμώτερο να έχουμε μια κάπως ΟΛΙΓΩΤΕΡΟ ΨΕΥΤΙΚΗ οικονομία» (η ορθογραφία και τα κεφαλαία δικά του)!

Αυτήν -κατά Αβέρωφ- την οικονομία παρέδωσε η Ν.Δ. το 1981. Αυτήν θέλει να υπερασπιστεί σήμερα η Ν.Δ., όπως δήλωσε ο αρχηγός της. Εκτός αν δεν γνώριζε τίποτα και σήμερα διαβάζει για πρώτη φορά την έκθεση του πολιτικού μέντορά του…

Κύριε Σαμαρά για πες μας...

Τι θα κάνεις με το φόρο των αυτοκινήτων ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕΣ !!! και αγοράσαμε αυτοκίνητα και μας λέγατε ότι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλημα και τώρα τρέχουμε και δεν φθάνουμε;

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; Με το φόρο ακίνητης περιουσίας θα την αφήσεις και στο πρώτο σπιτάκι μας ή σκέπτεσαι να τον αλλάξεις;


ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΕΦΑΛΙΚΟΥΣ» ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ;


Με τις τράπεζες εμείς οι αγρότες και άλλοι μικρομεσαίοι τι ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;


Θα σταματήσεις τους «Φίλους σας» να μας πίνουν το αίμα και να μας πεθαίνουν στους εκβιασμούς για να μας"ΚΛΕΒΟΥΝ" το βιός μας για ένα κομμάτι ψωμί; 

Να παίρνουν τα λαχανικά μας και το λάδι μας ΤΣΑΜΠΑ;


Με τους φορτηγατζήδες τι θα κάνεις; Θα ρωτήσεις το «φίλο τον Ευριπί…» μας πόσες άδειες έδωσε…τελευταία στιγμή; Αυτόν!!! σε ποιο υπουργείο θα το τοποθετήσεις;


Με τα…ΤΑΧΙ «μαςςςς» τι θα κάνεις;


Με τους ξένους τι θα κάνεις; Ναι αυτούς που κατ΄εντολή των «αφεντικών σου» ΑΦΗΣΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και να μας γαμ.... και να μη μπορούν τα παιδιά μας και οι γυναίκες να κυκλοφορήσουν;


Και ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ; Μην απαντήσεις για νέες επιχειρήσεις και αύξηση της παραγωγής γιατί ο διάολος ακονίζει τα ...πιρούνια του.


Τώρα , με ΟΛΑ τα φρούτα που έχεις μαζέψει, νοικιάστε ένα αεροπλάνο να το έχετε έτοιμο.


ΑΝΟΧΗ δεν υπάρχει ούτε για μία ΗΜΕΡΑ !!!


Και αφού τα ήξερες ρε Καλαματιανέ, γιατί δεν συμβούλευες το παιδοβούβαλο που είχαμε;


΄Η μήπως τώρα σου "ΗΡΘΕ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ" ... πως να μας...σώσεις και εσύ «παντογνώστη» της Μεσσηνίας;
Διαβάστε περισσότερα » »

Mαξίμου: Ο Ε.Βενιζέλος ζήτησε από τον Γ.Παπανδρέου παραίτηση και εκλογές

Διαρρέεται από το Μαξίμου ότι ο κλινήρης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Παπανδρέου και του διαμήνυσε ότι «δεν πάει άλλο πήγαινε για εκλογές»! Ωστόσο δεν είναι λίγοι στο Μέγαρο Μαξίμου που βλέπουν με «μισό μάτι» τον Υπουργό Οικονομικών γιατί θεωρούν ότι η κίνηση της κ. Αποστολάκη, αλλά και της Καϊλη ήταν δικής του έμπνευσης δηλαδή υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδόμησής του. 
Οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου μιλάνε πλέον ευθέως για οργανωμένο σχέδιο αποστασίας. Μάλιστα ορισμένοι χρεώνουν την κίνηση στον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ενώ οι ψυχραιμότεροι υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί αυτή την ώρα να ενοχοποιούνται κάποιοι και ότι χρειάζεται ψυχραιμία και… αναμονή.

 Στο μεταξύ κύκλοι προσκείμενοι στο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου σε συνομιλίες που είχαν με στελέχη του κομματικού μηχανισμού επεσήμαναν ότι της αποστασίας φαίνεται να ηγείται -από πρόχειρες εκτιμήσεις- ο Κώστας Σημίτης ο οποίος φαίνεται να ελέγχει και να συνομιλεί τακτικά με σημαντικό αριθμό βουλευτών με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν. Την εκδοχή αυτή πάντως δεν την υιοθετεί επίσημα το Μέγαρο Μαξίμου.

Μάλιστα άρχισαν να βγαίνουν και οι "ηρακελιδείς" του παπανδρεϊσμού και να βρίζουν: «Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον», σχολιάζει σε γραπτή του δήλωση ο παπανδρεϊκός βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Φραγκίσκος Παρασύρης, στηλιτεύοντας την ανεξαρτητοποίηση της Μ. Αποστολάκη και τη στάση άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

«Σύντομα θα καταλάβουν κάποιοι σε ποιο μύλο κουβαλούσαν νερό, οι γνωστές συμμορίες είναι σε πλήρη διάταξη», σημειώνει χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας εμμέσως επιχείρηση ανατροπής της κυβέρνησης.
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παρασύρη:
«Στην κρισιμότερη στιγμή για τη χώρα, από την μεταπολίτευση και μετά, ο πολιτικός κόσμος αναμετριέται με την αθλιότητα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένας απίστευτος ανταγωνισμός για το ποιος θα αναδειχθεί πιο άθλιος από τον άλλον. Κάτω από αυτές τις ραγδαίες εξελίξεις, ο λαός πρέπει να ετοιμαστεί για τα χειρότερα που έρχονται, όχι μόνο για τα οικονομικά της χώρας. Ωστόσο δεν είναι δύσκολο να αντιληφτεί κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Σύντομα κάποιοι θα καταλάβουν σε τίνος τον μύλο κουβαλούσαν νερό. Οι γνωστές "συμμορίες" είναι σε πλήρη διάταξη».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζιά ή Σιτάρι; Βιολογικός πόλεμος,.. εναντίων των Ελλήνων!!!

Τό έτος 1928 απηγορεύθη σταδιακά και μέχρι το 1932 κατηργήθη τελείως η καλλιέργεια της Ζιάς στήν Ελλάδα. Ακολούθησε η καλλιέργεια τού μεταλλαγμένου σίτου. Σκοπός της ενεργείας αυτής, τι άλλο; Η αποβλάκωση τών Ελλήνων.
Όπως είπε ένας ερευνητής στην Αγγλία τα ...

μεταλλαγμένα προκαλούν συρίκνωση τού εγκεφάλου, σε πειραματόζωα. Οι Έλληνες από πότε υφίσταντε βιολογικό πόλεμο;


Υπάρχουν ζυμαρικά ζέας, νοστιμότατα Ιταλικά, καί αλεύρι ντίνκελ, απο ζέα, είμαι ύπέρ των Ελληνικών.... προϊόντων, όμως δεν είμαι βλάκας τελείως. Επιπλέον τό αλεύρι πού τρώμε περιέχει γλουτένη πού φράσει τις αρτηρίες. Υποπτεύομαι ότι η αλματώδης αύξηση τού διαβήτη καί η παχυσαρκία, έχουν άμεση σχέση μέ το μεταλλαγμένο πουστρσίταρο. Φτιάξτε ψωμί μόνοι σας από αλεύρι ντίνκελ. Νά τούς αναγκάσουμε νά βάλλουν τα μεταλλαγμένα....εκεί που ξέρουν

Αυτό πού κρατά η Θεά Δήμητρα στά αγάλματα καί γλυπτά, δεν είναι σίτος είναι Ζέα.
Κατηγορώ το υπουργείο υγείας, Τον ιατρικό σύλλογο, την μονσάντο, τούς πολιτικούς, τούς γεωπόνους, τούς παπάδες καί τούς φιλολόγους, πού απέκρυψαν από τούς Έλληνες αυτές τίς πληροφορίες. Δίκη καί εκτέλεση γιά γενοκτονία

Πηγές Πληροφοριών:
Ιων μάγγος,
Στρατηγός Αϋφαντής,
κατάστημα ΓήΟινος.


ΖΕΑ : ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ . ( Triticum dicoccum )
Δείγματα του, βρέθηκαν σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον Ελληνικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12000 έτη π.Χ.
Ο Όμηρος αναφέρεται στην καλλιέργεια της ζέας στην Λακωνική πεδιάδα « πυροί τε ζειαί τʼ ήδ΄ ευρυφανές κρί λευκόν .» ΄

Δέσποζε μέχρι τις αρχές των ιστορικών χρόνων μεταξύ των δημητριακών . Με το πέρασμα του χρόνου επιλέχθηκαν πιο αποδοτικές και πιο εύκολες καλλιέργειες δημητριακών , όπως το σιτάρι και το ρύζι . Έτσι η καλλιέργεια της Ζέας είχε σχεδόν εξαφανισθεί.... Οι πρόγονοι μας γνώριζαν τις σπουδαίες ιδιότητες του . Οι Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν σαν τροφή εκστρατείας .

Η επιστήμη το έχει ανακαλύψει ξανά μετά από έρευνες σαν δημητριακό που περιέχει 40% μαγνήσιο επιπλέον των άλλων δημητριακών. Η ζέα είναι σημαντική όχι μόνο για τις ίνες και τα μέταλλα που περιέχει αλλά κυρίως για το μαγνήσιο που ενεργοποιεί τις ενζυματικές διαδικασίες του μεταβολισμού. Αποκαλείται μαγνήτης της Ζωής. Το ποσοστό του αμινοξέος λυσίνη που περιέχει είναι το συστατικό των πρωτεϊνών που αυξάνει την πεπτικότητα τους (δημητριακά ζέας)
xemandrios1.blogspot
.................................
Ο Ηρόδοτος (5ος αι. π.Χ.) αναφέρει ότι οι Αιγύπτιοι παρασκεύαζαν ψωμί αποκλειστικά από ζέα και περιφρονούσαν το σιτάρι και το κριθάρι. Ο θεόφραστος (4ος αι. π.Χ.) διακρίνει σαφώς τη ζέα από την όλυρα, χαρακτηρίζοντας την πρώτη ως το πλέον αποδοτικότερο μεταξύ πολλών άλλων δημητριακών. Σύμφωνα, με τον Πλίνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διονύσιο τον Αλικαρνασσέα, η ζειά (όλυρα) είχε καλλιεργηθεί αποκλειστικά ως το μοναδικό δημητριακό από τους πρώτους Ρωμαίους στην αρχή της ιστορίας τους και αυτό αποδεικνύεται και από τη χρησιμοποίηση τους σε όλες τις θρησκευτικές τελετές τους. Ο γιατρός Γαληνός (2ος αι. π.Χ.) αναφέρει την όλυρα ως το τρίτο σε θρεπτική αξία δημητριακό μετά το κριθάρι και το σιτάρι, ενώ όπως μας πληροφορεί ο Διοσκουρίδης (1ος αι. μ.Χ.) στην εποχή του ήταν διαδεδομένη μια πανάρχαια συνήθεια των Ελλήνων και των Ρωμαίων: η μίξη χονδροαλεσμένων κόκκων ζέας και σιταριού, που λεγόταν “κρίμνον”, και το οποίο ήταν ένα παχύρρευστο θρεπτικό ρόφημα που ονομαζόταν “πολτός” (χυλός).
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρωτομηνιά με άγριο "κούρεμα" για 500.000 συνταξιούχους!


"Πετσοκόβονται" έως και κατά 50% (!) οι συντάξεις για περισσότερους από 500.000 συνταξιούχους, από σήμερα 1η Νοεμβρίου, μετά την παρακράτηση των διπλών εισφορών, στις κύριες και στις επικουρικές, που επιβάλλονται για την κάλυψη ελλειμμάτων των Ταμείων και την εξοικονόμηση πάνω από 1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Oι σωρευτικές μειώσεις -μαζί με τις ήδη παρακρατούμενες εισφορές τύπου ΛAΦKA- κυμαίνονται από 2,85% έως και 50%, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης, την ηλικία του συνταξιούχου και το ταμείο από το οποίο συνταξιοδοτείται.
Οι μόνοι που «διασώζονται» είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, με κύριες συντάξεις έως τα 1.000 ευρώ ή έως τα 1.200 ευρώ αν είναι ηλικίας πάνω από τα 55 καθώς και όσοι εισπράττουν επικουρικές συντάξεις έως 150 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα (ETEAM). Αντιθέτως, βαριές είναι οι απώλειες για τους νέους σε ηλικία συνταξιούχους κάτω των 55 ετών με υψηλές συντάξεις, καθώς οι συντάξεις τους μειώνονται από συνολικά 4 εισφορές (η μείωση φτάνει σχεδόν τα 1.000 ευρώ το μήνα).
Συγκεκριμένα, οι μειώσεις που ισχύουν από την 1η Νοεμβρίου έχουν ως εξής:
Στις κύριες συντάξεις: Μείωση 20% για το τμήμα πάνω από τα 1.200 ευρώ και 40% για το τμήμα πάνω από τα 1.000 ευρώ για όσους είναι κάτω των 55 ετών.
Στις επικουρικές συντάξεις: Στο ETEAM μείωση 30% για το τμήμα της σύνταξης από τα 150 ευρώ και πάνω. Στα ταμεία του TAYTEKΩ - ΔEH, OTE, EΛTA, ETAT (στα ταμεία των τραπεζο-υπαλλήλων που χορηγούν επικουρική σε υποκατάσταση της κύριας, η παρακράτηση γίνεται στο 50% της σύνταξης) και πρώην ETBA - 15% και στο Mετοχικό Tαμείο Πολιτικών Yπαλλήλων 20% ανεξαρτήτως ποσού και επιπλέον 50% για τα ποσά των μερισμάτων πάνω από τα 500 ευρώ μετά την πρώτη περικοπή.
Ειδικά για τα επικουρικά, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι από την 1/1/2012 θα επανακαθοριστούν, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες των επικουρικών ταμείων, τα ποσοστά αναπλήρωσης έτσι ώστε καμιά επικουρική ελλειμματικού ταμείου να μην ξεπερνά το 20% του συντάξιμου μισθού (αντί του 45% - 65% σήμερα). Παράλληλα θα γίνουν πολλές συγχωνεύσεις Ταμείων.

Στα εφάπαξ: Μείωση 15% στο Tαμείο Πρόνοιας Δημοσίων Yπαλλήλων για όσους εξήλθαν από την υπηρεσία το 2010 και 20% για όσους βγήκαν σε σύνταξη το 2011. Kατά 25% είναι η μείωση του εφάπαξ για υπαλλήλους της ΔEH που συνταξιοδοτήθηκαν το 2010 και 30% για όσους βγήκαν σε σύνταξη το 2011 και 30% στο Tαμείο Πρόνοιας των εργαζομένων στην Eμπορική Tράπεζα. Το 2012 αναμένονται, ωστόσο, μειώσεις σε όλα τα Ταμεία με βάση αναλογιστικές μελέτες που θα συνδέουν τις εισφορές με τα ποσά των εφάπαξ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ν.Δ.: "Δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε τις κρίσεις - Είναι εκτροπή"

(Ανανέωση 16.18): Με μία δήλωση-βόμβα που εκδίδεται σε λίγα λεπτά (υπάρχει σε ανανέωση του κειμένου κατωτέρω ολόκληρη η ανακοίνωση), η Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές στο defencenet.gr, ανακοινώνει ότι "Δεν πρόκειται να δεχθεί τα αποτελέσματα του ΚΥΣΕΑ, θεωρεί την όλη διαδικασία ως παράτυπη και γενικότερα ο κρίσεις θα θεωρηθούν ως "μηδέποτε γενόμενες"!
Όπως έχει ήδη ενημερώσει το defencenet.gr, η Ν.Δ. είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει έκτακτες κρίσεις σήμερα, οι οποίες σε τελική ανάλυση αποτελούν πραξικοπηματική ενέργεια μιας κυβέρνησης η οποία έχει απωλέσει την δεδηλωμένη και ζητεί ψήφο εμπιστοσύνη από την Βουλή
Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το εύρος της κυβερνητικής συνταγματικής εκτροπής μέσω των ... τριψήφιων τηλεφώνων κάνουν ΚΥΣΕΑ για να αλλάξουν ΟΛΟΥΣ τους Αρχηγούς.
(Ανανέωση): Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 
"Με αφορμή πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά, σήμερα, σε κρίσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με ριζική αλλαγή της ηγεσίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας.
Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια.
Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα; Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της; Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε".
--------------------------------------------------------------------------------------
(Ανανέωση 15.20): Εξωφρενική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και πάνω απ'όλα επικίνδυνη ήταν η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη απέναντι στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του για να τους πει, τι; Ότι "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις"!
Μπήκαν λοιπόν στο γραφείο του οι τέσσερις Αρχηγοί (Α/ΓΓΕΘΑ, Ι.Γιάγκος, Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης και Α/ΓΕΣ Δ.Κλόκοζας) κάθισαν στον καναπέ και με ύφος υπουργού που έχει μπροστά του θητεία ετών και όχι ωρών (το πολύ) τους είπε τα εξής πρωτοφανή:
"Σας ευχαριστώ για την συνεργασία, αλλά κρίνω ότι είναι ώρα να κάνω κρίσεις. Ήθελα να τις κάνω από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά λόγω των προβλημάτων με την Τουρκία και της έντασης τις ανέβαλα. Τώρα κρίνω ότι είναι η κατάλληλλη στιγμή (σ.σ.: τώρα που πέφτει η κυβέρνησή του από ώρα σε ώρα ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν τα γεγονότα) και έτσι αποφάσισα να προχωρήσω σε κρίσεις και την αντικατάστασή σας"!
Αμήχανοι οι τέσσερις Αρχηγοί δεν θέλησαν να πουν τίποτα περισσότερο, άλλωστε όλοι είναι αξιωματικοί με κεφαλαίο "Α" και αποχώρησαν με ψηλά το κεφάλι!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Mέσα σε μία πρωτοφανή πολιτική αναταραχή η κυβέρνηση υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας και θέλει να κάνει ΚΥΣΕΑ σήμερα για να αποστρατεύσει ΟΛΟΥΣ του Αρχηγούς και να βάλει φιλοκυβερνητικούς αξιωματικούς Αρχηγούς στις Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσωκρίσιμης κατάστασης για το Έθνος καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πόσο επικίνδυνη είναι.
Όπως έγραψε πρώτο από το πρωί το defencenet.gr η κυβέρνηση για να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες θεωρεί "αντικυβερνητικές" (έφτασε στο σημαίο σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να ζητήσει ... νομιμοφροσύνη από τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην προσπάθειά του να φτιάξει κλίμα έκτακτων κρίσεων), προχωρά σε κρίσεις εντός της ημέρας.
Ακούγονται διάφορας ονόματα (Μιχάλης Κωσταράκος ,νυν διοικητής Γ΄ΣΣ για νέο Α/ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Ζαζιάς, νυν διοικητής Δ΄ΣΣ, για νέος Α/ΓΕΣ, Αντώνης Τσαντιράκης ,αρχηγός ΑΤΑ για Α/ΓΕΑ και Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, νυν διοικητής ΔΔΜΝ για Α/ΓΕΝ).
Επίσης συμπαρασύρονται και αποστρατεύονται δεκάδες στρατηγοί και ναύαρχοι εκ των οποίων ορισμένοι φέρονταν να ανήκουν στη κυβερνητική παράταξη
Το "μαχαίρι" μπαίνει πολύ βαθιά στην επετηρίδα προκειμένου να βρούν αξιωματικούς πειθαρχικούς στο Μνημόνιο!
Η κίνηση είναι τουλάχιστον πραξικοπηματική (έκτακτες κρίσεις της ηγεσίας ενώ η κυβέρνηση έχει ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και οι βουλευτές της παραιτούνται ο ένας μετά τον αλλο είναι απλά εκτροπή) και η Νέα Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει παρασκηνιακά την κυβέρνηση να μην τολμήσει να κάνει κρίσεις τώρα.
Σε λίγο αναμένεται επίσημη ανακοίνωση επί του θέματος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Tήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ - ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ 1/2


Δείτε το επόμενο



Διαβάστε περισσότερα » »

Τσουνάμι απ' το πήδημα Βενιζέλου απ' το καράβι! Μίλησε με Σόιμπλε, κάρφωσε ΓΑΠ και κλειδώθηκε στο νοσοκομείο!

τίτλος δεν είναι σενάριο αλλά η αλληλουχία των γεγονότων: Μόλις ο Μπένυ πήρε τα μηνύματα από τους δικούς του, πήρε τηλέφωνο τον Σόιμπλε στον οποίο προφανώς και είπε πως δεν ήξερε τίποτα προκειμένου να έχει τη στήριξή τους για την επόμενη μέρα και στη συνέχεια έπεσε στο κρεββάτι του πόνου προκειμένου να μην μπορεί κανείς εύκολα να τον κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω απ' τις εξελίξεις...]

Τηλεφωνική συνομιλία με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου Γιόζεφ Άκερμαν είχε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να διασωθεί η έκτη δόση του δανείου προς την Ελλάδα σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο ο υπουργός Οικονομικών είχε συνομιλία και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν και τον επικεφαλή της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πόλ Τόμσεν.

Ο Βενιζέλος δεν γνώριζε για το δημοψήφισμα

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ενημερώσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο Βενιζέλος δεν είχε ιδέα για το δημοψήφισμα, το μόνο που γνώριζε ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητική πηγή που δεν κατονομάζει. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μερικά από αυτά που σας κρύβουν επιμελώς οι προδότες .


Γνωρίζεται ότι συμφώνησε και την έμμεση κατάργηση της βουλής; 

Διαβάστε τα παρακάτω που περιλαμβάνονται στην συμφωνία που πανηγυρίζει και ήθελε να την θέσει σε… δημοψήφισμα.

27. Συμφωνούμε επίσης ότι διασφαλίζεται στενότερη παρακολούθηση και περαιτέρω επιβολή της νομοθεσίας με τους εξής τρόπους :

α. για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ στα οποία εφαρμόζεται διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η Επιτροπή και το Συμβούλιο θα μπορούν να εξετάζουν τα σχέδια εθνικών προϋπολογισμών και μέτρα για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και να γνωμοδοτούν επ’ αυτών πριν από την έγκρισή τους από τα αντίστοιχα εθνικά κοινοβούλια.  
Επιπλέον, η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εκτέλεση των προϋπολογισμών και, εάν απαιτείται, θα προτείνει τροποποιήσεις κατά τη διάρκεια του έτους:

β. στην περίπτωση αποκλίσεων κατά την εφαρμογή προγράμματος προσαρμογής, θα εφαρμόζεται στενότερη παρακολούθηση και συντονισμός της εφαρμογής του.

Γνωρίζεται ότι παραχώρησε και τα μελλοντικά κέρδη από αυτό που αποκαλεί ..Το… Μέλλον της Ελλάδας . Δηλαδή τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Για διαβάστε.

13. Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

14. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας (στο κείμενο γράφει “εγγυήσεις”-”collateral”) προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.
Είναι δε τοοοσο ξεφτιλισμένοι που έκαναν λογοκρισία και αλλοίωσαν την μετάφραση αφού αντί της λέξης «εγγυήσεις» έβαλαν την λέξη ..ασφάλεια.
To αγγλικό κείμενο γράφει:

14. Credit enhancement will be provided to underpin the quality of collateral so as to allow its continued use for access to Eurosystem liquidity operations by Greek banks

Στο Ελληνικό Γράφει :

14. Η πιστωτική ενίσχυση θα παρασχεθεί για να στηρίξει την ποιότητα της παροχής ασφάλειας προκειμένου να καταστεί δυνατή η περαιτέρω χρήση της για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις πράξεις εξασφάλισης ρευστότητας του Ευρωσυστήματος.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ 4ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 47Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ

Μια διοργάνωση με πολύ σημαντικές παροχές της λέσχης που αν μη τι άλλο ήταν ένα επιπλέον δέλεαρ στον στενό οικονομικό κλοιό στον οποίο βρίσκονται όλοι. Η προσφορά της ΑΛΠ αφορούσαν τα τρία πρώτα πληρώματα κάθε κατηγορίας. Το χρηματικό έπαθλο ορίστηκε στα 500 ευρώ για το πρώτο, στα 300 ευρώ για το δεύτερο και 200 ευρώ για το τρίτο πλήρωμα κάθε κατηγορίας. Επιπλέον παρείχε δωρεάν διαμονή και δείπνο για όλα τα πληρώματα που συμμετείχαν στον αγώνα.
Στο αγωνιστικό κομμάτι αξίζει να αναφέρουμε πως η επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή των 15 χλμ. ξεκίνησε από τα πεδινά έξω από την Πτολεμαΐδα και τερματίστηκε κοντά στο παραδοσιακό χωριό Βλάστη, όπου και έγινε η ανασυγκρότηση σε υψόμετρο 1537 μ. Σε γενικές γραμμές επρόκειτο για μια τεχνικά πολύ απαιτητική και σε αρκετά σημεία γρήγορη ειδική διαδρομή, η οποία αποκτά την μεγάλη υψομετρική διαφορά (αφετηρία – τερματισμός) ομαλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες κλίσεις. Τέλος να αναφέρουμε πως άξιζε μια επίσκεψη με αφορμή τον αγώνα καθότι η διαδρομή αλλά και το τοπίο αποζημίωσαν τον επισκέπτη στο μέγιστο ακόμα και αν αυτός δεν είχε καμία σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.
Το Σάββατο έγινε ο Τεχνικός έλεγχος στις εγκαταστάσεις της Mercedes Benz Κουρτίδης στο 2χλμ. Πτολεμαΐδας – Άρδασσας.  Η ηλιόλουστη και ζεστή μέρα,  τέλη Οκτώβριου, έκανε ακόμα και τον τεχνικό έλεγχο να μοιάζει με εκδρομή στην εξοχή. Συνολικά πέρασαν 45 αγωνιστικά επιτυχώς τον τεχνικό έλεγχο.  Απών οι Μανωλόπυολος – Μανωλόπουλος με Renautl 5T Maxi και οι Πολίτο - Τσιφάκι με Datsun 510.
Με την δημοτική αρχή παρούσα και πλήθος κόσμου, όπως πάντα εξάλλου στις διοργανώσεις της Α.Λ.Π. (Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ  η πανηγυρική εκκίνηση του 4ου Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας. Τα 45 πληρώματα πέρασαν την ράμπα εκκίνησης με τον κόσμο σχεδόν να κλείνει την δίοδο, χειροκροτώντας και επευφημώντας τα.  
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι η δημοτική αρχή με ότι δυνατότητες έχει θα είναι κοντά τόσο στην Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας όσο και στα μηχανοκίνητα σπορ ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου Σερσέμης Κωνσταντίνος ευχαρίστησε το δήμο για την συμπαράσταση του, τόνισε απόλυτα ικανοποιημένος από την συμμετοχή τόσο των οδηγών όσο και του κόσμου και ευχήθηκε με την βοήθεια τόσο του δήμου όσο και των άλλων φορέων να ξεκινήσει την άνοιξη η πίστα που τόσο πολύ θέλει η Λέσχη στο χώρο των ορυχείων.
Τα πληρώματα όλων των κατηγοριών τερμάτισαν χωρίς προβλήματα, ενώ η εκδήλωση απονομής επάθλων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Βλάστης μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία της δημάρχου Εορδαίας Π. Βρυζίδου, του αντιπεριφερειάρχη Γ. Σόκουτη, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων.
Πρώτοι στη γενική κατάταξη βγήκαν οι αθλητές Ν. Παυλίδης και Μαρία Κυρλακίτση, ενώ τις τρεις πρώτες θέσεις σε τοπικό επίπεδο κατέλαβαν οι Δημ. Μπατσάρας, Απόστολος Μπατσάρας και Νίκος Κουτσουμπίδης.
Ενδιαφέρον παρουσίασαν οι συμμετοχές με πιο εντυπωσιακή αυτή  των Παυλίδη – Κυρλαγκίτση με λευκό Citroen DS3. Ξαναείδαμε όμως μετά από απουσία μηνών τους «Χριστόφορο» – Τηλιόπουλο με VW Golf II. Θέαμα και μάχη στο δευτερόλεπτο είδαμε και από τον ταχύτατο, όπως απέδειξε το 2010,  Παπανασταστασίου με το γνωστό Citroen Saxo VTS αλλά συνοδηγό φέτος τον  Αγγελή Ηλία. Ταχύτατα και τα αδέρφια Κωνσταντινίδη με την πανέμορφη Citroen ZX Kit Car. Υπήρχε  μεγάλος και έντονος συναγωνισμός και με πολύ θέαμα.  Όσο για τους λάτρεις του «παλιού» μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυτοί αποζημιώθηκαν από τις συμμετοχές των ιστορικών αγωνιστικών όπως Lancia Integrale, Ford Sierra Cosworth, BMW 2002 Ti κτλ.
Η Α.Λ.Π. θέλησε να ευχαριστήσει  την επιχείρηση της Δ.Ε.Η., τον Δήμο Πτολεμαΐδας, την αντιπροσωπεία Mercedes Benz «Κουρτίδης» και όλες τις επιχειρήσεις της πόλης για την πολύτιμη υποστήριξη στην διοργάνωση του αγώνα, καθώς επίσης  τους χορηγούς επικοινωνίας West Channel, Viva Fm 95.3, Ράδιο 94.5, Ράδιο Μελωδία 102.4, Sky FM 99.7, Εορδαϊκός Παλμός, R40 και το Ράδιο – TV Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε για την ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του αγώνα.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη 47χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών Κατασχέθηκαν 3 κιλά και 86 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 3 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης

Χθες (31-10-2011) τις πρωινές ώρες, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας  Πτολεμαΐδας, σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης, συνέλαβαν στον Περδίκκα - Κοζάνης, ημεδαπό ηλικίας 47 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.



Συγκεκριμένα, μετά από νομότυπη έρευνα, με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου, που πραγματοποιήθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα και σε ακινητοποιημένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και γεωργικό ελκυστήρα (τρακτέρ) του 47χρονου,  τα οποία χρησιμοποιούσε ως αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους τριών κιλών και ογδόντα έξι γραμμαρίων (3.086 γραμμ.) καθώς και τρία γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (3 γραμμ.).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μετέωρο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στα… κάγκελα. Κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση αλλά και τις εθνικά επικίνδυνες επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό “άδειασμα” κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της ΚΟ.
Αν και πολλοί βουλευτές πίεζαν για να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, ο μονόλογος Παπανδρέου και ο αιφνιδιασμός με το Δημοψήφισμα απλά… μετέφερε την ημερομηνία έκρηξης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Η κοινωνία βράζει, η οργή ξεχειλίζει, και κάποιοι φωστήρες “σκαρφίστηκαν” Δημοψήφισμα σε… 2-3 μήνες! Επικίνδυνες αποφάσεις από πολιτικούς μικρότερους των περιστάσεων…
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκωληκοειδίτιδα έχει ο Βενιζέλος


Ήπια φλεγμονή στην σκωληκοειδή απόφυση βρήκαν οι γιατροί του Ευάγγελου Βενιζέλου,σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθένν.Δεν αποκλείεται να   υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εάν παραστεί ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη γνωστός δημοσιογράφος για ακάλυπτες επιταγές.

Συνελήφθη χθες βράδυ στο κέντρο της Αθήνας γνωστός δημοσιογράφος που είναι και δικηγόρος και έχει γίνει γνωστός για τις...ιδιαίτερες απόψεις του.Οι αστυνομικοί   τον πλησίασαν και του ζήτησαν ευγενικά να τους ακολουθήσει στο τμήμα ,μιας και εκρεμμούσαν σε βάρος του παλιότερα εντάλματα για ακάλυπτες επιταγές.
Διαβάστε περισσότερα » »

Λύκος στο μαντρί HELP...

Άρχισε  ένας  ένας  να  σκορπάνε  στο  κοπάδι  του  ΠΑΣΟΚ  πρώτη  και καλύτερη  η  μηλένα.

Διαβάστε περισσότερα » »

Έκτακτη επικοινωνία Μέρκελ - Σαρκοζ για το δημοψήφισμα


Τηλεφωνική επικοινωνία με αντικείμενο το ελληνικό δημοψήφισμα θα έχουν  το μεσημέρι, ο Γάλλος πρόεδρος Ν. Σαρκοζί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Προεδρίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ( ΒΙΝΤΕΟ)










Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτείται σήμερα στις 8 με διάγγελμα στον ελληνικό λαό;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓΑΠ οδηγείται σε παραίτηση καθώς οι πιέσεις που δέχεται είναι ασφυκτικές.
Πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε δηλώσεις που δεν θα του επιτρέψουν να παραμείνει ούτε λεπτό στο Μέγαρο Μαξίμου.
Λέγεται ότι έχει πάρει την απόφαση να παραιτηθεί απόψε με διάγγελμα στον ελληνικό λαό!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ...Τι εστειλε τον Βενιζέλο στο νοσοκομείο


Με κοιλιακό άλγος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ο Βαγγέλης Βενιζέλος....Σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες του news24....



Του πεσε βαρυ το δημοψήφισμα


Διαβάστε περισσότερα » »

Καρατζαφέρης για πρωθυπουργό: «Ο άνθρωπος τα έχει χάσει»


Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι «αν θέλει να σώσει τα όποια υπολείμματα αξιοπρέπειας, πρέπει να παραιτηθεί αύριο».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ουκρανία: 700 διαδηλωτές εισέβαλαν στο Κοινοβούλιο

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ...
Περίπου 700 βετεράνοι του σοβιετο-αφγανικού πολέμου και του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ που διαδήλωναν κατά των κυβερνητικών μέτρων, έσπασαν σήμερα τον κλοιό της αστυνομίας και στη συνέχεια μια πόρτα του κτιρίου του Κοινοβουλίου και εισέβαλαν στο εσωτερικό του διακόπτοντας τη συνεδρίαση που βρισκόταν σε εξέλιξη. Οι βετεράνοι διαδήλωναν κατά των σχεδιαζόμενων μειώσεων επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας που εξετάζει η βουλή.

Μερικοί από τους διαδηλωτές φώναζαν... "Ντροπή!" στους βουλευτές.

Η αστυνομία απομάκρυνε σπρώχνοντας τους δημοσιογράφους από το κτίριο, αλλά ως αργά το πρωί δεν είχε αποπειραθεί να διώξει βίαια τους διαδηλωτές.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΔΩΣΕ η απόφαση Σαμαρά. ΕΚΛΟΓΕΣ.... Θα ρίξει την κυβέρνηση

Δε θα πάει στη συζήτηση για την ψήφο το βράδυ της Παρασκευής εμπιστοσύνης για να μη συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και αν δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης θα ρίξει την κυβέρνηση αφου το πρωι του Σαββάτου θα παραιτηθουν ολοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και πιθανότατα θα ακολουθήσουν και αυτοι του ΛΑΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Εντυπωσιακό βίντεο καταγράφει την περιστροφή της γης

Στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τοποθετήθηκε η κάμερα

Ένα εντυπωσιακό βίντεο από την περιστροφή της γης κατέγραψαν τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Παρακολουθώντας κανείς το βίντεο μπορεί να διακρίνει ολόκληρες πολιτείες να προβάλλουν μέσα από τα σύννεφα, καθώς και εκατομμύρια φώτα να λαμπιρίζουν.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή όμως είναι και η εικόνα από αστραπές στην κεντρική Αμερική. Η κατασκευή του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού που χρηματοδοτήθηκε από 16 κράτη κόστισε 100 δισεκατομμύρια δολάρια και ολοκληρώθηκε φέτος μετά από μια δεκαετία. Μέχρι στιγμής έχει διανύσει 1.5 δισεκατομμύρια μίλια όσο είναι δηλαδή ένα ταξίδι μέχρι τον ήλιο μετ’ επιστροφής επί οκτώ φορές.










newsbeast
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξοργισμένοι στην Κομισιόν - «Απάτη» χαρακτηρίζουν το δημοψήφισμα

Εξοργισμένοι είναι στην Κομισιόν μετά από τις δηλώσεις περί δημοψηφισμάτων - ακόμα και άνθρωποι που είναι κανονικά ήπιων τόνων, αφήνουν την αγανάκτησή τους να ξεχειλίσει. «Είναι μια ακόμη Ελληνική απάτη. Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι αν θα πάρετε μερικά ακόμα μέτρα, ή θα τρέχετε με μια πέτρα στο χέρι για να βρείτε ρύζι για το παιδί σας από το σούπερ μάρκετ. Τότε θα γίνετε Αργεντινή» τόνιζαν στελέχη της Κομισιόν στο Real.gr.



Πρόσθεσαν επίσης ότι «το ότι υπήρχε οικονομικό πρόβλημα, δηλαδή πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης της Ελλάδας, το γνωρίζαμε. Τώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός θέτει ένα πολιτικό πρόβλημα. Το πολιτικό πρόβλημα της παραμονής της Ελλάδας στο κοινό νόμισμα και την Ε.Ε.».

Ανώτατος κοινοτικός παράγοντας διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε ο πρωθυπουργός ή κάποιος συνεργάτης του έθεσε, υπονόησε, ή πρότεινε το να περάσει η δανειακή σύμβαση από δημοψήφισμα: «Δεν είναι δυνατόν μια χώρα που δεν πέρασε την συμμετοχή της στην ένωση και στο κοινό νόμισμα από δημοψήφισμα, να θέλει να κάνει κάτι τέτοιο για μια δανειακή σύμβαση».
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ - Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν δέχεται καταθέσεις για ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος.

Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων δεν μπορεί να δέχεται καταθέσεις για οφειλές προς τη ΔΕΗ χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων, έκρινε το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ύστερα από σχετικό ερώτημα που απηύθυνε το Ταμείο.

Το ζήτημα έχει απασχολήσει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τους εναλλακτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς ένας από τους τρόπους αποφυγής της πληρωμής του τέλους που έχει συζητηθεί το τελευταίο διάστημα, χωρίς ταυτόχρονα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση, ήταν η κατάθεση στο Ταμείο Παρακαταθηκών της αξίας του λογαριασμού ρεύματος, χωρίς το ειδικό τέλος ακινήτων.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ' Τμήματος του ΝΣΚ (435/ 18 -10-2011), οι καταθέσεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση ιδιωτικών διαφορών, ενώ το τέλος ακινήτων «ανεξαρτήτως του οργάνου στο οποίο έχει ανατεθεί η είσπραξή του, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δημόσιο έσοδο, ώστε η οποιαδήποτε διαφορά ως προς την οφειλή και την καταβολή του να αποτελεί φορολογική-διοικητική διαφορά».

Όταν είναι προδήλως φανερό ότι δεν συντρέχουν οι λόγοι της δημόσιας παρακατάθεσης ή ότι αυτή, ως μέσο εξόφλησης, αντίκειται σε διατάξεις νόμου, τότε το ΤΠΔ όχι μόνο έχει το δικαίωμα αλλά και οφείλει να αρνηθεί την αποδοχή της, προσθέτει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Αναφέρει ακόμη ότι το κρίσιμο ζήτημα, δηλαδή το κατά πόσο η οφειλή είναι νόμιμη θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει την αποστολή λογαριασμών με το τέλος ακινήτων, το οποίο για το 2011 θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

Στους λογαριασμούς περιλαμβάνεται μήνυμα που αναφέρει ότι «Σύμφωνα με το Ν. 4021/11 η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να συνεισπράττει με τους λογαριασμούς ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής ρεύματος».
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο Διαμαντοπούλου... Να χαρώ εγώ διαφάνεια......

Της Τζένης Κ.

Να χαρώ εγώ διαφάνεια, αντικειμενικότητα και ολίγη από σωτηρία της χώρας! Αν τα στοιχεία που μέχρι πρότινος κυκλοφορούσαν στην πιάτσα των Eκτυπώσεων και τελικά αφίχθησαν στις 25/10  –δια στόματος Αργύρη Ντινόπουλου- στη Βουλή, είναι αληθινά…, με τι πρόσωπο, με τι ταγιέρ, με τι μαλλί θα ξανατολμήσει η αδυσώπητη υπουργός Παιδείας να εκσφενδονίσει κατά την προσφιλή της συνήθεια τον επόμενο λίθο εναντίον των αμαρτωλών εκπαιδευτικών και μαθητών;  Ακούσατε- ακούσατε λοιπόν τι έχει τελικά, όπως όλα δείχνουν, συμβεί με τα σχολικά βιβλία:
  • Ενώ ο διαγωνισμός για την προμήθεια χαρτιού έληγε τον Οκτώβριο του 2010, η διευθύνουσα σύμβουλος του ΟΕΔΒ έστειλε το φάκελο στο Ελεγκτικό Συμβούλιο (το οποίο δαχτυλοδείχτηκε από την υπουργό ως υπεύθυνο για το γνωστό πρόβλημα με τα βιβλία)με καθυστέρηση 6 μηνών. Καθ’ όλο αυτό το διάστημα οι συμβουλάτορές της στο υπουργείο περί άλλα τύρβαζαν…
  • Επειδή η διαδικασία, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν περατώθηκε με τον ορθόδοξο τρόπο, το Υπουργείο «αναγκάστηκε» να λύσει το θέμα καταφεύγοντας στη συνταγή της απευθείας ανάθεσης… Άχου το μωρέ, σύρθηκε το παντέρμο στην παρατυπία… 
  •  
  • Ενώ ο διαγωνισμός αφορούσε την προμήθεια 13 τόνων χαρτιού έγινε ανάθεση για 9.915 τόνους. Τα πονηρά μυαλά, οι κακές γλώσσες κι ο βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος (που είχε προγραμματίσει να θέσει πριν δυο μήνες το συγκεκριμένο ερώτημα στη Βουλή αλλά τελικά δήλωσε κώλυμα…) υπαινίσσονται ότι η ποσότητα προσαρμόστηκε προκειμένου, πολλαπλασιαζόμενη επί την τιμή της απευθείας ανάθεσης, να δίνει (μαντέψτε) το ποσό του προϋπολογισμού που προοριζόταν για χαρτί…
  •  
  • Επίσης, ούτε λόγος δεν έγινε για την αξιοποίηση των 5.000 τόνων χαρτιού που βρίσκονταν αποθηκευμένοι στα υπόγεια του Ο.Ε.Δ.Β..
  • Από τα 5.000.000 σχολικά βιβλία που ήδη υπήρχαν (!) τα 3.000.000 πουλήθηκαν στην Κύπρο (πού να πήγε το παραδάκι;) και τα υπόλοιπα 2.000.000 στα ελληνικά βιβλιοπωλεία για την εξυπηρέτηση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων…
  •  
  • Κι ενώ, σε ό,τι αφορά τα φετινά βιβλία, όλες οι συμβάσεις έχουν παγώσει, το ΙΤΥΕ «Διόφαντος», προνομιούχο τέκνο της κυρίας Άννας με έδρα την Πάτρα,  προεισέπραξε στα τέλη του Σεπτέμβρη 25.800.000 ευρώ για τα βιβλία του 2012….Ήμαρτον!

  • Την παραπάνω διαδικασία ανέλαβε να εποπτεύσει, όχι κάποιο προβλεπόμενο όργανο της Πολιτείας, αλλά ιδιώτης δικηγόρος… Πώς μπαμπά; Με απευθείας ανάθεση παιδί μου…
  • Ο «Διόφαντος» επιπλέον ήταν που επέλεξε κατόπιν «διαπραγμάτευσης» (άλλα λόγια να αγαπιόμαστε αλλά πρόκειται πάλι για την προσφιλή συνοπτική τακτική) την εταιρία που παρήγαγε τα cd…
  •  
  • Τέλος, (η χαριστική βολή) στο «Διόφαντο» έχουν γίνει πολυάριθμες προσλήψεις παιδιών του υπουργείου χωρίς κανέναν απολύτως διαγωνισμό…
  • Φρίξατε ή όχι ακόμα;;;;
Κατόπιν όλων αυτών και εφόσον δεν υπάρξουν τεκμηριωμένες απαντήσεις από πλευράς υπουργείου, ευχόμεθα από καρδιάς, ο Διόφαντος να γίνει Διο- φάντης Μπαστούνι για την περαιτέρω πορεία της υπουργού…
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυτική Ελλάδα: Δήλωναν ό,τι ήθελαν και έπαιρναν κρατικό χρήμα!

Εκατοντάδες αγρότες χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει...

Μεγάλη κομπίνα, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ με πλαστά-εικονικά τιμολόγια και παράνομες επιστροφές ΦΠΑ, από αγρότες έχουν εντοπίσει οι οικονομικοί επιθεωρητές της Δυτικής Ελλάδας.

Οι Νομοί Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται από το 2005 στο στόχαστρο των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίοι, έπειτα από έρευνες σε βάθος, βρίσκονται ένα μόλις βήμα πριν από τη σύνταξη πολυσέλιδου αναλυτικού πορίσματος το οποίο θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με το dete.gr, που επικαλείται πηγές της Οικονομικής Επιθεώρησης Δυτικής Ελλάδας, εκατοντάδες αγρότες από τις περιοχές αυτές χρησιμοποιούσαν επί σειρά ετών εικονικά τιμολόγια και με τη βοήθεια εμπόρων κατάφερναν να έχουν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ ή να λαμβάνουν επιδοτήσεις για καλλιέργειες που ουδέποτε είχαν κάνει ή παρουσίαζαν γι' αυτές εξωπραγματική παραγωγή...

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από την Ηλεία που εμφάνισε στοιχεία και τιμολόγια για αγρότική έκταση μισού στρέμματος και κατέθεσε δικαιολογητικά ότι είχε παραγωγή οχτώ (!) τόνους σκόρδα... με σκοπό να πάρει τη σχετική επιδότηση.

Ενδεικτικό του μεγέθους της κομπίνας είναι ότι μόνο στην περιοχή Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας τα εικονικά τιμολόγια που σχετίζονται με επιστροφές ΦΠΑ σε αγρότες αγγίζουν τα 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Μεγάλα ποσά επιστροφής έχουν εντοπιστεί σε Αμαλιάδα, Κρέστενα, Πύργο και σε πολλές περιοχές της Αχαΐας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλείνουν από αύριο τα Τέμπη

Εργασίες καθαρισμού και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας ξεκινούν αύριο, Τρίτη, στην κοιλάδα των Τεμπών. Αρχικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι για λίγες ώρες (περίπου δυο), ενώ από τις 14 μέχρι τις...
25 Νοεμβρίου θα απαγορευτεί ολοκληρωτικά. Για πρώτη φορά, από τότε που ξεκίνησαν τα προβλήματα με τα Τέμπη, η Τροχαία Λάρισας φρόντισε και για.... την δημιουργία περιοχών στάθμευσης τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι οδηγοί, κατά τις ημέρες που το κλείσιμο της κοιλάδας θα είναι παροδικό. Όπως ανακοινώθηκε, τα ΙΧ που προέρχονται από την κατεύθυνση των Αθηνών θα μπορούν να σταθμεύουν στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρισας, ενώ τα ερχόμενα από την Θεσσαλονίκη στα διόδια Λεπτοκαρυάς και λίγο πριν τα διόδια Πυργετού.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την «βόμβα» του Γιωργάκη!


Συνεδριάζει αυτή την ωρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το ΔΝΤ μετά την ανακοίνωση του Ελληνα πρωθυπουργού για δημοφήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης. Τα μέλη του πιθανόν θα ανακοινώσουν αργά το βράδυ ώρα  Ελλάδας, τις αποφάσεις της, όπως μας μεταφέρει από την Ουάσιγκτον ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.
To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα συζητήσει τι θα γίνει στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Λιβύη: Έκλεψαν πολύτιμους αρχαιολογικούς θησαυρούς

Μια ομάδα ληστών  άνοιξε υπόγεια σήραγγα  και εισήλθε στο θησαυροφυλάκιο λιβυκής τράπεζας και έκλεψε ανεκτίμητης αξίας συλλογή, αποτελούμενη από χρυσά και ασημένια νομίσματα, που χρονολογούνται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γράφει σήμερα η Daily Mail.

Η ληστεία έγινε στην Εθνική Εμπορική Τράπεζα στην Βεγγάζη και η συλλογή ήταν γνωστή με την ονομασία «Ο θησαυρός της Βεγγάζης»  και όπως σημειώνεται είναι η η μεγαλύτερη κλοπή στην ιστορία ενός αρχαιολογικού θησαυρού.

Αρχικά θεωρήθηκε ότι η κλοπή έγινε από τους επαναστάτες που ήταν ενάντια στην εξουσία του Μουαμάρ Καντάφι, αλλά ο αρχαιολόγος Χάφεντ Βάλαντ, ο οποίος εργάζεται στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου ανέφερε ότι η ληστεία αυτή έγινε από ανθρώπους που γνώριζαν πολύ καλά τι ζητούσαν.

Μαζί με τα νομίσματα υπήρχαν αγάλματα από μπρούντζο, γυαλί και ελεφαντόδοντο καθώς και κοσμήματα, βραχιόλια και μενταγιόν.

Η συλλογή ανακαλύφθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στην Αρτεμισία

Οι πρώτες ενδείξεις της κλοπής έγιναν  στην γειτονική Αίγυπτο, όπου ένας αγρότης στην Αλεξάνδρεια προσπάθησε να πουλήσει  503 νομίσματα και ένα χρυσό άγαλμα, η προσπάθεια, ωστόσο,  να εντοπιστεί αυτός ο άνδρας ήταν ανεπιτυχής.


Τα περισσότερα αντικείμενα του «Θησαυρού της Βεγγάζης» ανακαλύφθηκαν στη Λιβύη κατά την περίοδο από το 1917 έως το 1922 στην αρχαία πόλη της Λιβύης, Αρτεμισία, που είναι γνωστή σήμερα ως Σαχάτ.

Στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού εκτίθετο στο «Μουσείο της Ιταλικής Αφρικής» στη Ρώμη, αλλά η συλλογή το 1961 επεστράφη στη Λιβύη και αποθηκεύθηκε στην τράπεζα.

Ο Ιταλός αρχαιολόγος, Serenella Enso, από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης, δήλωσε ότι ο κλεμμένος θησαυρός είναι ανεκτίμητης αξίας, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη την ιστορική του διάσταση. Η συλλογή δεν είχε μελετηθεί ενδελεχώς  από τους ειδικούς,  αλλά θεωρείται ως μια μεγάλη απώλεια για τη Λιβυκή κληρονομιά.
Διαβάστε περισσότερα » »