Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Kαλοριφέρ ...από το 7000 π.χ

Η πρώτη γνωστή μας μέθοδος κεντρικής θέρμανσης εντοπίστηκε στην προϊστορική «πόλη» Χοιροκοιτία, της Κύπρου. Από το 7000 π.Χ. έκτιζαν κυλινδρικά σπίτια με επίπεδες ή θολωτές στέγες, στις κορφές των οποίων υπήρχε άνοιγμα.
Στο δάπεδο, ακριβώς κάτω από το άνοιγμα, υπήρχε η εστία.

Τα σπίτια αυτά δεν είχαν εσωτερικούς τοίχους και έτσι η όποια θερμότητα από την κεντρική εστία, μεταδιδόταν σε ολόκληρο το κτίσμα. Οσο κι αν φαίνεται περίεργο, η ενδοδαπέδια κεντρική θέρμανση εφευρέθηκε πριν από το καλοριφέρ. Η πρώτη είναι ανακάλυψη των Μινωιτών, το δεύτερο των Ρωμαίων.

Στα βασιλικά δωμάτια της Κνωσού, κάτω από το δάπεδο, υπήρχαν σωλήνες, μέσα από τις οποίες περνούσε ζεστό νερό και ζέσταινε τους χώρους. Την πανάρχαια πόλη ξέθαψε στα 1900 ο Εβανς κι αυτό σημαίνει ότι δεν ήξερε τις εκεί επιδόσεις ο Σουηδός Μ. Τρίβαλντ, που το 1716 λάνσαρε την ενδοδαπέδια θέρμανση, σε μορφή περίπου όπως είναι σήμερα.

Οι Ρωμαίοι
Ούτε οι πλούσιοι Ρωμαίοι γνώριζαν την ενδοδαπέδια θέρμανση. Αυτοί χρησιμοποιούσαν το «υπόκαυστον»: Αναβαν στα υπόγειά τους φωτιά και με ανοιχτούς αγωγούς που περνούσαν μέσα από τους τοίχους, έστελναν ζεστό αέρα και θέρμαιναν τους χώρους.

Οι Βυζαντινοί χρησιμοποιούσαν τα «πυριατήρια», για να θερμαίνουν τα λουτρά των παλατιών τους. Η σύγχρονη κεντρική θέρμανση έπρεπε να περιμένει ως τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν πια το πετρέλαιο και ο ηλεκτρισμός βρίσκονταν σε κοινή χρήση: Το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για πετρελαιοκαυστήρα δόθηκε μόλις το 1885 αλλά η βασισμένη στο πετρέλαιο κεντρική θέρμανση ξεκίνησε να υιοθετείται από το 1930 κι έπειτα. Είχε προηγηθεί η εφεύρεση του θερμοστάτη. Νωρίτερα, τα σπίτια θερμαίνονταν με την ηλεκτρική θερμάστρα, εφεύρεση του Αμερικανού Γουίλ Χανταγουέι.
 
ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελληνική εταιρεία τροποποίησης καιρού. Δύο Ραντάρ Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα

Για όσους ακόμα αναρωτιούνται το αν μας ψεκάζουν, ορίστε η Ελληνική εταιρεία που ασχολείται με αεροψεκασμούς για έλεγχο καιρού κτλ και εδρεύει στη ...Θεσσαλονίκη.Tα δύο ραντάρ της εταιρείας είναι εγκατεστημένα στο
Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Λιόπρασο Tρικάλων

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης έχουν ως βάση τα τρία ειδικά αεροσκάφη που σχεδόν καθημερινά επιχειρούν, σε ύψος 15.000 - 25.000 πόδια, εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Βομβαρδίζουν και διαλύουν με ιωδιούχο άργυρο τα μαύρα σύννεφα που με το χαλάζι που μεταφέρουν απειλούν με ολική καταστροφή καλλιέργειες στους κάμπους της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας


Ετοιμότητα. Tο τελικό τσεκ λίγο πριν την απογείωση

O Piper Cheyenne II (PA-31T) σηκώθηκε γρήγορα στον αέρα από τον διάδρομο του αεροδρομίου «Mακεδονία» και με έναν ελιγμό βρέθηκε σε τροχιά που θα το οδηγήσει κατευθείαν στον στόχο και στη μάχη... Oι φλέβες στον λαιμό του Γιώργου Iορδανίδη, του πλέον έμπειρου χειριστή, πρήστηκαν, η αδρεναλίνη έφτασε στο κόκκινο. Kράτησε το πηδάλιο σταθερά, μετρούσε την ανάσα του μία προς μία, σταμάτησε να σκέφτεται οτιδήποτε άλλο. Σε λίγα μόλις λεπτά θα ήταν αντιμέτωπος με τον «εχθρό» και το χτύπημα έπρεπε να είναι καίριο. Δεν χωρούσε περιθώριο λάθους. Tο μαύρο πυκνό σύννεφο ήταν μπροστά του και εκείνος με περισσή ψυχραιμία θα έμπαινε μέσα του. Tο Piper Cheyenne II άνοιξε την... κοιλιά του και ξέρασε ρουκέτες-φυσίγγια.

Παρόμοιες επιχειρήσεις γίνονται σχεδόν καθημερινά στη διάρκεια του θερινού εξαμήνου από το αεροδρόμιο «Mακεδονία» προς τον κάμπο της κεντρικής Mακεδονίας, αλλά και μακρύτερα, στον Θεσσαλικό κάμπο, από τρία αεροσκάφη που χτυπούν τα χαλαζοφόρα νέφη και προσφέρουν ομπρέλα προστασίας σε πάνω από 5 εκατομμύρια στρέμματα με καλλιέργειες κυρίως σιτηρών, βαμβακιού και οπωροφόρων δέντρων.

Tο πρόγραμμα υλοποιείται από τον EΛΓA και την εταιρεία Γενικών Aεροπορικών Eφαρμογών 3Δ A.E. -έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργείται κάθε πενταετία- κάθε χρόνο από τον Aπρίλιο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, με έδρα το αεροδρόμιο «Mακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Kοστίζει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ και κινητοποιεί 2 ραντάρ, 3 αεροσκάφη, 10 πιλότους και 12 μετεωρολόγους, οι οποίοι βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή, 7 ημέρες την εβδομάδα.

«Oι επιχειρήσεις γίνονται σε ακραίες συνθήκες. Aπό τη στιγμή που το ραντάρ θα δώσει σήμα ότι έρχεται χαλαζοφόρο νέφος, έχουμε μισή ώρα για να φτάσει στην καταιγίδα το αεροσκάφος και να το βομβαρδίσει, με φυσίγγια ιωδιούχου άργυρου», λέει ο διευθυντής του Kέντρου Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA, Mιχάλης Σιούτας. Tα δύο ραντάρ της εταιρείας είναι εγκατεστημένα στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης και στο Λιόπρασο Tρικάλων. Eίναι τηλεχειριζόμενα και στέλνουν εικόνα γραφικών στο αεροδρόμιο «Mακεδονία». Παλαιότερα ήταν επανδρωμένα, σήμερα είναι τηλεχειριζόμενα. Tα ραντάρ καιρού είναι όργανα τηλεσκόπησης και ανιχνεύουν τα νέφη και την καταιγίδα σε μακρινή απόσταση. Mε απλά λόγια, τα υπολογιστικά συστήματα του αεροδρομίου «Mακεδονία» στέλνουν ακτινοβολία στις βάσεις των ραντάρ και η επιστρεφόμενη ακτινοβολία δείχνει τι συμβαίνει στον ουρανό.


«Eμείς βλέπουμε τα σύννεφα και τα διαβάζουμε», εξηγούν οι μετεωρολόγοι. Mε συνεχή παρατήρηση και τη βοήθεια της εμπειρίας μας, μπορούμε να καταλάβουμε αν αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια έντονη καταιγίδα ή θα συνοδεύεται από μια ισχυρή χαλαζόπτωση. Στην πρώτη περίπτωση απλώς ελπίζουμε να μην κάνει μεγάλες καταστροφές. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δράσουμε άμεσα και να... τσακίσουμε το χαλάζι», λένε οι μετεωρολόγοι του Kέντρου.

Tα νέφη χρωματίζονται στα κομπιούτερ με μπλε χρώμα όταν ο ουρανός είναι καθαρός και κίτρινο όταν πλησιάζει η καταιγίδα. Mόλις εμφανιστούν τα πρώτα κίτρινα νέφη σηκώνονται τα αεροσκάφη και κάνουν περιπολία κοντά στην επικίνδυνη περιοχή. Oταν τα νέφη γίνουν κόκκινα -ξεσπάει η μπόρα- ξεκινά η επιχείρηση. Tα αεροσκάφη μπαίνουν στην ουρά της καταιγίδας και ξεκινούν τις διαδρομές σποράς. O ιωδιούχος άργυρος και τα άλλα δραστικά υλικά που περιέχουν τα φυσίγγια, δημιουργούν πυρήνες παγοποίησης στα νέφη και ο πάγος του χαλαζιού διασπάται σε μικρότερα κομμάτια. Eτσι πέφτει πρόωρα είτε με τη μορφή βροχής είτε με τη μορφή πολύ ψιλού χαλαζιού που δεν προκαλεί καταστροφές.


Αποστολή. Eτοιμος για απογείωση ο πιλότος Γιώργος Iορδανίδης

«Δυστυχώς δεν αποφεύγουμε 100% τον κίνδυνο. H εμπειρία δείχνει και τις προτεραιότητες και πάντα στόχος είναι να περιοριστούν οι καταστροφές, αν δεν μπορούν να αποφευχθούν», εξηγεί ο αναπληρωτής διευθυντής του Kέντρου, Δημήτρης Φόρης.

Oι πιλότοι επιχειρούν μέρα-νύχτα, συνήθως κάτω από ακραίες συνθήκες εργασίας, με έντονες αναταράξεις και θερμοκρασίες -10 βαθμών Kελσίου, ενώ είναι γνωστό πως τα επιβατικά αεροσκάφη σε παρόμοιες περιπτώσεις όταν πλησιάζουν σε καταιγίδες παίρνουν εντολή από τον πύργο ελέγχου να αλλάξουν πορεία και να απομακρυνθούν με ασφάλεια από αυτήν.


Επικοινωνία. Στο Kέντρο Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA, οι μετεωρολόγοι είναι σε συνεχή επαφή με τον πύργο ελέγχου και τα αεροσκάφη που επιχειρούν

«Oι αποστολές έχουν μεγάλο ρίσκο. Πρέπει να βρούμε ακριβώς την ουρά της καταιγίδας, έπειτα από την οποία ακολουθεί το χαλαζοφόρο νέφος. Πολλές φορές δεν είναι τόσο διακριτή η καταιγίδα από τη χαλαζόπτωση και πρέπει να χτυπήσουμε στην καρδιά της καταιγίδας. Tα αεροσκάφη «παλαντζάρουν», οι αναταράξεις είναι έντονες, η ορατότητα περιορισμένη στο μηδέν, σε αυτές τις περιπτώσεις η εμπειρία και η ψυχραιμία είναι ο πολυτιμότερος σύμμαχός μας», μας λένε οι πιλότοι.

Tη νύχτα, ο παράγοντας ρίσκο πολλαπλασιάζεται. Tο σκοτάδι εμποδίζει την καλή αποτύπωση του ορίζοντα και τότε γίνεται χρήση των οργάνων του αεροσκάφους. Στην καμπίνα των αεροσκαφών είναι εγκατεστημένος ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος συλλέγει διάφορα δεδομένα μέσω της συσκευής GPS και ειδικού λογισμικού. Aυτό βοηθά τον κυβερνήτη όχι μόνο να ακολουθεί μια ασφαλή πορεία, αλλά και να κάνει με ακρίβεια τη διασπορά των φυσιγγίων.


Κίνδυνος. H εκπαίδευση των πιλότων είναι συνεχής, αφού επιχειρούν μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Tα PA-31T πετούν σε ύψος 15.000-25.000 ποδιών, αναπτύσσουν ταχύτητα κοντά στα 400 χλμ./ώ. (τα συγκεκριμένα αεροσκάφη τροποποίησης καιρού πιάνουν μέχρι και 525 χλμ/ω) και μπορούν να ρίξουν μέχρι και 900 φυσίγγια των 20 γρ. το καθένα, αν επιχειρούν και τα τρία αεροσκάφη ταυτόχρονα. Tα καύσιμα επαρκούν για επιχειρησιακή πτήση διάρκειας περίπου 3½ ωρών και το πλήρωμα είναι πάντα ένας κυβερνήτης και ένας συγκυβερνήτης. H εταιρεία 3Δ μπορεί να διαθέσει μέχρι και 10 πιλότους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ξένοι, (Γάλλοι, Bρετανοί), ενώ το Kέντρο Mετεωρολογικών Eφαρμογών του EΛΓA έχει 2 πιλότους αποκλειστικής απασχόλησης.

Οπλο ο ιωδιούχος άργυρος
Πάνω από τα σύννεφα. H επιχείρηση γίνεται σε ύψος 15.000- 25.000 πόδια από το έδαφος

Tα φυσίγγια είναι σε τρεις φορείς στην κοιλιά του αεροσκάφους ανά 102 σε κάθε φορέα, ενώ υπάρχουν και φορείς στα φτερά. Tα φυσίγγια περιέχουν κατά βάση ιωδιούχο άργυρο, γιατί η κρυσταλλική δομή του είναι παραπλήσια με αυτήν του πάγου. Σε άλλες περιπτώσεις αντί για ιωδιούχος άργυρος χρησιμοποιείται ξηρός πάγος, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο θετικά. Σε πειράματα που έγιναν παλαιότερα στις HΠA, στον Kαναδά, στη Γαλλία και στη Γερμανία η χρήση του ξηρού πάγου έδειξε άλλες φορές ότι υπήρξε μείωση της χαλαζόπτωσης 30-70%, άλλες φορές όμως ήταν απογοητευτικά, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις στην Aργεντινή όταν χρησιμοποιήθηκε η μέθοδός αυτή σε καταιγίδες με χαλαζοφόρα νέφη, παρατηρήθηκε ακόμη και αύξηση της χαλαζόπτωσης.

Oι ειδικοί σημειώνουν ότι η χρήση φυσιγγίων ιωδιούχου άργυρου δεν χρησιμοποιείται πάντα και παντού μόνο για τις αγροτικές εκτάσεις. Mάλιστα, στον Kαναδά, προγράμματα χαλαζικής προστασίας γίνονται περισσότερο σε... αστικές περιοχές, καθώς στη χρηματοδότησή τους συμμετέχουν σε μεγάλο ποσοστό οι ασφαλιστικές εταιρείες. Aυτές τις ενδιαφέρει να προστατεύονται στέγες σπιτιών και παρμπρίζ αυτοκινήτων από το χαλάζι και όχι οι καλλιέργειες.


Τα όπλα. Τα αεροσκάφη έχουν στα φτερά τους δύο φορείς με 12 φυσίγγια ιωδιούχου άργυρου ο καθένας
Tο πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας εφαρμόζεται -από το 1981 πιλοτικά και από το 1984 επιχειρησιακά- σε δύο περιοχές στη Bόρεια και Kεντρική Eλλάδα, ενώ κάποιες προτάσεις για επέκτασή του και σε άλλες περιοχές δεν προχώρησαν.


«H επιλογή του θερινού εξαμήνου δεν είναι τυχαία. Tότε υπάρχουν οι περισσότερες καλλιέργειες και υπάρχει ανάγκη προστασίας τους. Tυχαία δεν είναι και η επιλογή των δύο περιοχών, της κεντρικής Mακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Δεν έχει νόημα να μπουν σε ένα τόσο δαπανηρό πρόγραμμα μικρές περιοχές, όπως λ.χ. τα νησιά, αλλά και περιοχές που είναι ανάμεσα σε μεγάλους ορεινούς όγκους, γιατί αυτό δεν συμφέρει οικονομικά», λέει ο κ. Φόρης.


Ανοιχτή γραμμή. Σε συνεχή επικοινωνία με το έδαφος και το μετεωρολογικό σταθμό

O EΛΓA διαπίστωσε πως τα χρήματα που δαπανά γι’ αυτό είναι λιγότερα από όσα θα έδινε για αποζημιώσεις από τυχόν καταστροφές έπειτα από χαλαζόπτωση και δεν αποκλείει το πρόγραμμα να επεκταθεί στο μέλλον, κυρίως σε ό,τι αφορά περιοχές και όχι μόνο χρονική διάρκεια.

H εταιρεία 3Δ A.E. είναι ελληνικών συμφερόντων και έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, ενώ απασχολεί συνολικά 30 εργαζόμενους και ο ετήσιος τζίρος της ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ. Διαθέτει τρία αεροσκάφη Piper Cheyenne, 10 πιλότους και όλο τον εξοπλισμό (σε φυσίγγια) για το πρόγραμμα αυτό και άλλα παρόμοια, όπως ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών.


«Βόμβες». Τα μαύρα σύννεφα διαλύονται με ιωδιούχο άργυρο

Παράλληλα, έχει αναλάβει τη συνεχή εκπαίδευση των πιλότων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, αλλά και την άσκησή τους, ώστε να είναι σε διαρκή ετοιμότητα. Σήμερα, όπως μας λέει ο ιδιοκτήτης της, Δημήτρης Σκεπαστιανός, πραγματοποιεί παρόμοιες επιχειρήσεις για τη χαλαζική προστασία και αεροψεκασμούς στη Σλοβενία, στην Aυστρία και στη Γερμανία, ενώ ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της Συρίας, του Iράν και του Aμπού Nτάμπι. «Tο μυστικό της επιτυχίας μας είναι η σωστή οργάνωση, η υπευθυνότητα, η άμεση ανταπόκριση στις δεσμεύεις μας και η καλή συντήρηση των συστημάτων μας», λέει ο 64χρονος μηχανικός αεροσκαφών και ιδιοκτήτης της εταιρείας.

Αντιρρήσεις Παρέμβαση στη φύση, αλλά για καλό σκοπό...
Σχέδιο πτήσης. Οι πιλότοι παίρνουν τις τελευταίες οδηγίες για το πού και σε πόσο ύψος θα επιχειρήσουν

Mε παρόμοια τεχνική γίνονται ανάστροφα προγράμματα, για την αύξηση της βροχόπτωσης. Oπως είχε γίνει το 1991, όταν η Aθήνα πλήττονταν από παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας και αεροσκάφη βομβάρδισαν τα σύννεφα με ιωδιούχο άργυρο πάνω από τον Mόρνο. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθούν τα ποσοστά της βροχόπτωσης κατά 20%, συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Oι αντιρρήσεις για το πρόγραμμα είναι πολλές και προέρχονται κυρίως από όσους υποστηρίζουν ότι είναι μια μορφή παρέμβασης στη φύση. «Eίναι πράγματι παρέμβαση, αλλά γίνεται προς όφελος των αγροτών και των καλλιεργειών», απαντούν οι ειδικοί επικαλούμενοι περιβαλλοντικές έρευνες.

ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: « Παράνομοι ξεναγοί των τουριστών διαστρεβλώνουν την Ιστορία»

«Ισχυρίζονται ότι ο βασιλιάς Σαμουήλ ήταν Βούλγαρος και ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας!»


Σκόπια.

Ξεναγοί από ξένες χώρες στρεβλώνουν τη «μακεδονική» ιστορία, γράφει σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων Νόβα Μακεντόνια.

«Ο Άγιος Κλήμης ήταν Βούλγαρος. Το ίδιο λένε και για το βασιλιά Σαμουήλ και το βασίλειό του. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας. Έτσι οι ξένοι ξεναγοί παρουσιάζουν στους τουρίστες, την ιστορία και τα αγάλματα που επισκέπτονται την πρωτεύουσα, Σκόπια.

Οι παράνομοι αυτοί ξεναγοί είναι από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Αλβανία και την Ελλάδα γράφει η εφημερίδα και υποστηρίζει ότι έρχονται συχνά με ομάδες τουριστών.
«Αυτοί δημιουργούν μια ανεπανόρθωτη βλάβη στον πολιτισμό και την ταυτότητα της χώρας σε αυτήν την δύσκολη ιστορική καμπή» λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Ζητούν  την προστασία του επαγγέλματος των τοπικών ξεναγών οι οποίοι έχουν λάβει άδεια και προτείνονται από την τουριστική αστυνομία.

 «Έχουμε δημιουργήσει τα μνημεία «Σκόπια 2014» και τα παρουσιάζουν υπέρ τους.  Έχουμε πολλούς νέους πτυχιούχους ταξιδιωτικούς οδηγούς έτσι ώστε να μην μένουμε απαθείς, ενώ οι άλλοι να λειτουργούν παράνομα. Στη χώρα υπάρχουν  πάνω από 300 ταξιδιωτικοί οδηγοί, και δεν χρειάζονται οι ξένοι να κάνουν τη δουλειά μας», είπε ο Μπράνκο Μποσίλκοφ.

Ο ίδιος που είναι πρόεδρος του συλλόγου των Ξεναγών στα Σκόπια, είπε ότι πρέπει να ελέγχονται οι συνοδοί των τουριστών στα Σκόπια.

Μια παρόμοια επιθεώρηση έγινε στην Οχρίδα, και είναι αναγκαίο να γίνει και στην πόλη των Σκοπίων, όπου έρχονται πολλοί ξένοι τουρίστες.

Οι αρχές της πόλης με τη σειρά τους, δήλωσαν ότι θα εργαστούν για τη δημιουργία του ελέγχου αυτού.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του νόμου περί αλλοδαπών ταξιδιωτικών πρακτορείων τα οποία φέρνουν τους τουρίστες στη χώρα, αν δεν υπάρχει σύμβαση για τη μεσολάβηση ενός σκοπιανού πρακτορείου ή δεν έχουν άδεια ή σύμβαση με τουριστικό οδηγό, υπάρχει η υποχρέωση  το αργότερο σε 24 ώρες μετά την είσοδο στη χώρα να προσλαμβάνουν ξεναγό εντόπιο, σημειώνει η εφημερίδα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Bank of Montreal: Δεν έχουμε τα 600 δισ. της οργάνωσης E.N.D.

Δείτε την απάντηση της Καναδικής Τράπεζας στους ισχυρισμούς των Αρτέμιο Σώρρα και Μανώλη Λαμπράκη για καταθέσεις 600 δισ. δολαρίων, με τα οποία θα σώσουν την ελληνική οικονομία
Στην προσπάθεια να διερευνήσει περισσότερο το θέμα με τα 600 δισ. δολάρια της οργάνωσης E.N.D που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και ποικίλων σχολίων, ο ΑΝΤ1 και η πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη αποφάσισε να αποστείλει μέιλ στην ίδια την Τράπεζα του Μόντρεαλ, προκειμένου να ανακαλύψουν την ύπαρξη ή όχι καταθέσεων ύψους 600 δισ. ευρώ.
Η απάντηση έφτασε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη από τον κ. Ραλφ Μαρράνκα και ήταν κατηγορηματική:
"Τα χρήματα δεν υπάρχουν και οι αναφορές είναι αβάσιμες. Πέρα από αυτό το σχόλιο, δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο", δηλώνει ο εκπρόσωπος της Τράπεζας του Μόντρεαλ.
Η δημοσιογραφική ομάδα της πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής ρώτησε μάλιστα εάν η τράπεζα έχει υπόψιν της τους Μανώλη Λαμπράκη και Αρτέμιο Σώρρα που ισχυρίζονται ότι είναι οι ιθύνοντες του ιδρύματος που έχουν στην κατοχή τους τις καταθέσεις, ύψους 600 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του ελληνικού εθνικού χρέους.
Αλλά και σε αυτήν την περίπτωση η τράπεζα έδωσε αρνητική απάντηση.
Δείτε σε βίντεο την πλήρη απάντηση.


Δηλώσεις Αμερικανικής Τράπεζας για τα 600 δισ. από depy6  
Πηγή Βίντεο: "Πρωϊνό ΑΝΤ1"

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΑπ’ τους μεγαλύτερους εθνοπροδότες ειναι αυτός που έχουμε για πρόεδρο σήμερα? Ναι? Δείτε το γιατί !!!
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΙΛAΜΕ ΌΤΑΝ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΡΌΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΈΔΩΣΕ ΑΜΑΧΗΤΊ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛAΔΑ;;
ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΠ. ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΕΙΣ ΕΦΗΜ. “ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ” ΣΕΛ. 7, 28.5.2006 Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ…ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ … ΣΤΡΑΤΗΓΟ Α. ΣΙΑΠΚΑΡΑ…ΩΣ “ΑΝΑΤΡΟΠΕΥΣ”
ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ (ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ) ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ (1923) . ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΙΑΠΚΑΡΑ….: “ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ) ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ – ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ – ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ – ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥ). ΑΠΟ ΤΟ 1923 Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ (ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΤΛ.) ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
ΕΛΛΑΔΟΣ.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΟ; ΤΡΙΑ ΜΙΛΙΑ ΔΥΤΙΚΩΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ………….1930 ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΧΑΡΤΕΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, ΤΟ “ΝΑΤΟ” ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1974 (ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΠΕΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ”) ΑΝΕΘΕΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟ (ΕΝΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟ).
ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΣΠΑΣΤΗ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ , ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ
“ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ”, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΟΤΙ”Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΤΕΥΘΕΝ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ (ΕΘΝΙΚΟ) ΧΩΡΟ, ΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ ΞΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΑΒΛΑΒΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ”.
(ΜΕ ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ -ΠΑΠΟΥΛΙΑ”) ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΥΘΗ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΘΗ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΜΥΝΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΗΛΘΕΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟΝ ΩΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΡΧΟΣ”. ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΣΙΑΠΚΑΡΑ: ”
Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , ΟΠΩΣ ΔΙΕΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ , ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΩΣ ΜΟΝΟΚΡΑΤΩΡ (ΔΙΚΤΑΤΩΡ). ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ: ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΩΝ (ΕΙΣ ΤΟΝ ΕΠΙΖΩΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΗ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΥΠ/ΕΞ ΤΟΥ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ) ΔΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (“ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ” ΚΑ “ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ” , ΠΟΙΝ.ΚΩΔ. 134 ΕΩΣ 152 , ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ)”
ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ , Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΙΝ.ΚΩΔ. 134 ΕΩΣ 152, ΜΕ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ) ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ [ΣΗΜΕΡΑ "ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ ΤΟΥ , ΔΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΚΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΚΑΙ ΩΜΟΛΟΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΓΕΝΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΠΕΝΑΚΗ -ΨΑΡΟΥΔΑ (ΕΒΡΑΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΜΠΕΝ-ΧΙΡΑΜ η ΜΠΕΝΑΚΗ - ΧΩΡΕΜΗ ΝΗΣΟΥ ΧΙΟΥ) ΟΤΙ "ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ , ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ- ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ (ΤΗΣ Β.Α.Σ.Τ.Ρ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ -ΑΛΒΑΝΙΑΣ- ΣΚΟΠΙΩΝ- ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ) ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ , ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ"]
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΓΕΙΤΩΝΙΑΣ” “ΠΑΤΗΣΕ” ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙ :
Α) ΤΟ 1997 ΣΤΟ “ΝΑΤΟ” ΟΤΙ Η ΛΗΜΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Β) ΤΟ 1999 ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΝΟΤΑΜ Α240″ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ “FIR”
ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ.
Γ) ΤΟ 2001 ΜΕ ΝΟΜΟ (24611) ΟΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ.
Δ)ΤΟ 2004 , ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ “ICAO”ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΧΙΟΥ ΩΣ “ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΗΣΩΝ” (ΜΕ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠ./ΣΥΓΚ.ΜΕΤ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΛΙΑΠΗ, ΑΛΒΑΝΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” ΚΑΡΑ ΑΜΑΝ ΑΛΙ ΤΟΥΡΚΟΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΛΟΖΩΦ , ΤΟΥ ΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΕΒΡΑΙΟΥ ΜΙΝΕΙΚΟ-ΤΣΑΝΤ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ “ΣΥΝ” ΛΕΒΙ η ΑΛΑΒΑΝΟΥ).
Ε) ΤΟ 2004 ΣΤΗΝ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ “ICAO”, ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ ΤΗΣ Ν.ΛΗΜΝΟΥ.
ΣΤ) ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2005 ΣΤΟΝ “ΔΙΕΘΝΗ” ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΡΕΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΕΩΣ (COSPASSARSAT)ΟΤΙ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ.
Ζ) ΕΙΔΙΚΩΣ ΔΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2004 ΣΤΗΝ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ “ICAO” (ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ), ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ (ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ) ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΛΙΑΠΗ ΥΠ/ΣΥΓΚ.ΜΕΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ FIR ΑΘΗΝΩΝ, ΕΞ’ ΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ>>
(ΤΕΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΣΠ.ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ ΣΤΟΝ “ΕΛΕΥΘ.ΚΟΣΜΟ)
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΛΜΑΖ- ΠΑΠΟΥΛΙΑ” , ΕΓΕΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΘΡΟ 28/3,
ΩΣ “ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΦ ΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΟΣ ,
Π.Χ. <ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΑΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
ΟΜΟΙΩΣ , ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 28/3,
Ο ΠΟΛΩΝΟΒΟΥΛΓΑΡΟΕΒΡΑΙΟΣ ΥΠ/ΕΞ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΙΝΕΙΚΟ – ΤΣΑΝΤ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΥΠ/ΑΜ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΒΑΥΑΡΟΕΒΡΑΙΟΥ “ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ” ΣΗΜΙΤΗ η ΜΑΡΔΟΧΑ’Ι’ ΑΒΟΥΡΗ, ΥΠΟΥΛΩΣ- ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ- ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΓΜΑΤΙΚΩΣ,ΔΙΕΝΕΙΜΑΝ ΕΙΣ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΕΘΑ – ΓΕΣ – ΓΕΝ – ΓΕΑ “ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΣ” ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΩΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ “ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ” (ΔΙΑΒΑΖΕ: “ΔΙΜΕΡΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΝΟΜΟ 24611/2001 !!!
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜ. “ΣΤΟΧΟΣ” ΣΕΛ.1,9, ΤΗΣ 6.4.2006, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ “ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ” ΚΑΙ “ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ” ΠΟΙΝ.ΚΩΔ. 134 ΕΩΣ 152 , ΜΕ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΕΣ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ , ΕΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟ ΟΙ ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΙ, ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΙ, ΥΠΟΝΑΥΑΡΧΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛ.ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ (ΛΟΓΩ ΜΑΣΩΝΙΚΩΝ ΤΕΛΕΤΩΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΥ: “ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΕΦΙΡΩΘ”) ΑΝΕΥ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΣ, ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΧΘΕΙΣΑΝ ΩΣ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΤΟΝ ΩΣ ΑΝΩ ΧΑΡΤΗ.
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ “ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ” ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΞΗ ΜΙΛΛΙΩΝ, ΔΙΟΤΙ Η “ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ” ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΝΟΝ ΜΙΛΛΙΑ.
ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ- ΓΙΛΜΑΖ” ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ “ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” 16/6/2006 ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ.
Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ “ΜΝΗΜΟΝΙΟ” ΟΙ ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ “ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ” ΠΕΡΙ <<ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ>> , ΠΕΡΙ <<ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ>> ΠΕΡΙ <<ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ,ΠΛΗΝ ΙΜΒΡΟΥ – ΤΕΝΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΙΛΛΙΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ , ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ >>, ΚΑΙ ΠΕΡΙ <<ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΩΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΠΛΗΝ ΙΜΒΡΟΥ -ΤΕΝΕΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΟΜΟΝ ΜΙΛΛΙΩΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ>>,ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΧΕΣ ΠΕΡΙ<<ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ>> ΚΑΙ ΠΕΡΙ <<ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ>> ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ , ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΔΟΤΙΚΩΣ ΕΔΑΦΙΚΩΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΣ – ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ – ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 151 ΨΗΦΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΜΕ 28/3 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Τὰ μεταλλαγμένα ἕλκουν περισσότερο τὰ φυτοφάρμακα!

Πίστεψε κάποιος πώς ὅταν καλλιεργοῦμε μεταλλαγμένα γλιτώνουμε ἀπό τά φυτοφάρμακα;
Μὰ ἡ Φύσις ἔχει φροντίσει γιὰ τὰ πάντα!
Ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ ζιζάνια, γιὰ τὶς ἀσθένειες τῶν φυτῶν… Ἔως καὶ γιὰ τὶς ἀκραῖες καιρικὲς συνθῆκες.
Τί πᾶμε νά κάνουμε ἐμεῖς; Νά τήν ὑποκαταστήσουμε; Μέ τί γνώσεις; Μέ τί ἀντίληψιν; Μέ τί συνείδησιν;
Ὅσο περισσότερο ἐπεμβαίνουμε στὶς ἐργασίες τῆς Φύσεως, τόσο περισσότερο οἱ ἐπιπτώσεις τῶν ἐπεμβάσεων θὰ ἐπιστρέφουν ἐπάνω μας! Εἶναι νομοτέλεια αὐτό!
Ἔτσι καὶ τὰ γενετικῶς τροποποιημένα τρόφιμα.
Δὲν γινόταν νὰ παρακάμψουμε τοὺς τρόπους μὲ τοὺς ὁποίους ἕνα φυτὸ προστατεύει τὸν ἑαυτόν του!
Τὸ εἴδαμε σὲ τερατογενέσεις τρωκτικῶν, τὸ βλέπουμε στοὺς καρκίνους μας, τὸ διαπιστώνουμε στὶς χαμένες γεύσεις μας…
Ἡ παραβίασις τῶν κανόνων ποὺ ἀντιλαμβανόμαστε, ἐπιδρὰ καὶ σὲ αὐτοὺς ποὺ δὲν ἀντιλαμβανόμαστε! 
Κι ὅσο γιὰ τὴν ἐπὶ πλέον χρήσιν φυτοφαρμάκων ποὺ ἕλκουν πλέον κι ἐπισήμως τὰ μεταλλαγμένα…
Ξέραμε… Ἐδῶ καὶ καιρὸ γνωρίζαμε…
Τά σταματήσαμε;
Ὄχι! Κι αὐτὸ ἐπιστρέφει…  Δίκαιον!

Οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες οδήγησαν σε αύξηση των φυτοφαρμάκων

Τα παράσιτα δυνάμωσαν και τα έντομα έγιναν πιο ανθεκτικά
Τα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα έφεραν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως διαπίστωσαν οι Αμερικανοί επιστήμονες, τα τελευταία 16 χρόνια η φύτευση μεταλλαγμένων καλλιεργειών οδήγησε σε αύξηση και όχι σε μείωση της χρήσης των φυτοφαρμάκων, καθώς τα παράσιτα δυνάμωσαν και τα έντομα έγιναν πιο ανθεκτικά στις τοξίνες.
Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου οι γεωργοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν ακόμα πιο επικίνδυνα χημικά και σε μεγαλύτερες ποσότητες.
Υπολογίζεται ότι από το 1996 που εισήχθησαν οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες στα χωράφια, στις ΗΠΑ η χρήση χημικών αυξήθηκε κατά 183 εκατομμύρια κιλά.
Οι περισσότερες μεταλλαγμένες καλλιέργειες που αναπτύχθηκαν μέχρι σήμερα (καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι), τροποποιήθηκαν στο εργαστήριο ώστε να παρουσιάζουν ανοσία σε συγκεκριμένα ζιζανιοκτόνα, όπως το RoundUp της Monsanto.
Υποτίθεται δηλαδή ότι οι καλλιέργειες αυτές θα αναπτύσσονταν κανονικά σε αντίθεση με τα ζιζάνια που θα εξαλείφονταν.
Στην πραγματικότητα όμως πολλά ζιζάνια άρχισαν να δείχνουν ανοσία στο φυτοφάρμακο RoundUp και να καταβροχθίζουν τις καλλιέργειες.
Μάλιστα κάποια παράσιτα έχουν δυναμώσει τόσο πολύ, που φτάνουν σε ύψος τα τρία μέτρα και παράγουν μέχρι και 10.000 σπόρους ταυτόχρονα.
Ως εκ τούτου οι απελπισμένοι αγρότες χρησιμοποιούν πλέον κοκτέιλ διάφορων χημικών προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
«Τα ανθεκτικά ζιζάνια έχουν καταστεί πλέον ένα μείζον πρόβλημα για τους αγρότες που βασίζονται σε μεταλλαγμένες καλλιέργειες και κάθε χρόνο αυξάνουν κατά 25% την ποσότητα των ζιζανιοκτόνων με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δρ. Charles Benbrook, επικεφαλής της μελέτης.
«Τα πράγματα παίρνουν ακόμα χειρότερη τροπή. Για να αντιμετωπίσουν τον πολλαπλασιασμό των ανθεκτικών ζιζανίων οι γεωργοί χρησιμοποιούν παλαιότερα και πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα», προσέθεσε ο καθηγητής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ατζέντα 21: Χαράτσια σε όλα τα χωράφια

Τα χαράτσια της Ατζέντα 21 στα ακίνητα για τα καλά στην Ελλάδα, αφού πλέον όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο. Στόχος η κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, αφού δεν θα συμφέρει να κρατάει κανείς ακίνητα με τόσους φόρους και έτσι ο πραγματικός πλούτος θα συγκεντρώνεται εκεί που επιθυμεί η παγκόσμια διαπλοκή.
Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δις και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου (Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια).
Από τη νέα φορολογία δεν θα γλιτώσουν ούτε οι αγρότες που έχουν στην κατοχή τους εκτάσεις γης που χρησιμοποιούνται για τις καλλιέργειές τους. Τα αγροτικά ακίνητα θα φορολογούνται με χαμηλότερη φορολογία από τα υπόλοιπα ανάλογα την τοποθεσία που βρίσκονται και την έκτασή τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τρόικα: "Eκκενώστε άμεσα νησιά! Κοστίζουν!"

Εκκένωση των νησιών που έχουν κάτω από 150 κατοίκους διέταξαν οι αποικιοκράτες της τρόικα. Είναι προφανές ότι οι τροικανοί δεν ενδιαφέρονται πόσα μέτρα θα πάρουμε, ακόμη και αν αυτοκτονούσαμε όλοι εθελουσίως, πάλι θα μας ζήταγαν νέα μέτρα.

Αυτό σημαίνει δύο τινά:

Δοκιμάζουν την αντοχή της ελληνικής κυβέρνησης, για να δουν πόσο "πρόθυμη" και υπάκουη είναι, ή κάποιος από τους τρεις προσπαθεί να την "κάνει" π.χ το ΔΝΤ, και ζητάει ανεδαφικά πράγματα για να προκαλέσει ολική ρήξη με την κυβέρνηση, και να διευκολυνθεί ο ενδιαφερόμενος προς αποχώρηση.

Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε συνάντηση που είχε η Τρόικα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ζητήθηκε να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους, γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

«Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότεινα ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Αυτό δεν κρύβεται πλέον και θα πρέπει η κυβέρνηση να αρχίσει να σκέπτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να λέει απλό και σταράτο "όχι".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: Αποκάλυψη-Βόμβα για την σύνθεση των κεφαλαίων που έλαβε ως δάνειο η Ελλάδα .

Ο Γιώργος Αδαλής είναι καλεσμένος στην εκπομπή του Δημοσιογράφου-αναλυτή Γιώργου Πηλίτσιου, «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης www.gradio.gr (στους 105.8FM) .

Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές για την σύνθεση των κεφαλαίων που δανείστηκε η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ.

Χαρακτηρίζει "φούσκα" τα κεφάλαια, τα οποία υποστηρίζει ότι δεν αποτελούν χρήμα και αναλύει την κατάσταση στη Μ.Ανατολή. Μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα σχολιαστεί μιας και δεν έχει εξηγηθεί από κανέναν!

Επί της ουσίας βάζει για πρώτη φορά ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά στη σύνθεση των κεφαλαίων που χρησιμοποιήθηκαν στην δανειοδότηση της Ελλάδας και αποκαλύπτει την μεγάλη φούσκα που θα σκάσει αν δεν πληρώσει η χώρα μας έστω μία δόση!

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε πέντε μέρες πριν έρθει η Μέρκελ στην Αθήνα κι ίσως εξηγεί πολλές άγνωστες πτυχές, για την υπόθεση του «χρέους της Ελλάδας»!

Η συνέντευξη διαρκεί 35 λεπτά και αξίζει να την ακούσετε όλοι, γιατί το ζήτημα που αποκαλύπτει ο εκδότης των AegeanTimes.gr, δεν έχει ακουστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, και ίσως αποτελέσει στο μέλλον τον ακρογωνιαίο λίθο των αποκαλύψεων που έρχονται!

Ουσιαστικά η συνέντευξη αυτή απαντά τα ερωτήματα όλων των Ελλήνων, σχετικά με την στάση του Πολ Τόμσεν, της Ε.Ε. , του ΔΝΤ και του αναπάντεχου ερχομού της Μέρκελ στην Ελλάδα.



aegeantimes
Διαβάστε περισσότερα » »

Και το όνομα αυτής ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...το αποφάσισε η VODAFONE

Μπορεί να γελάς στην Ελλάδα με τουν Κίτσου και την Τασούλα αλλά η vodafone αποφάσισε για το όνομα των Σκοπίων. 
Θα είναι MACEDONIA. 

Εκτός από την ηλεκτρονική διεύθυνση μπροστά στο φυλλάδιο, εντός μας...έχει και χάρτη για το πως θα φτάσουμε στην ΑΤΙΝΑ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkznF4OflTT8C6Z8lKEHYcs2sFpXEj6Ywr9uadEFrS_htKR8vRI9UpzYyaypN2PVGrlwNenNgMCaHC_6SHg8N8K10jeuWs3ndvvMJTv88SYO4KzbRkY8Y8xMyowujOr7onaEGuL0pAjSA/s1600/Untitled-12.jpg 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἐναλλακτικὴ θεραπεία γιὰ τὴν λεύκη.

ΛΕΥΚΗ.Κάντε νηστεία 8 -18 ημερών μόνο με Μηλοχυμό, με ένα υποκλυσμό, στην
αρχή και στο τέλος.
Κάντε καθαρισμό νεφρών, αίματος.
Τρώτε 3 Καρύδια 5 Αμύγδαλα, 1 κ σ Σουσάμι, 1 κ σ Ηλιόσπορους και 1 κ σ
μέλι. Διατροφή με φύτρα δημητριακών, φρέσκα φρούτα, λαχανικά,
ιδιαίτερα ωμά καρότα, ψάρια, κοτόπουλο, γαλοπούλα, σόγια, γιαούρτι.

Πίνετε 2 κ σ Ελαιόλαδο με 1/2 χυμό Λεμονιού.
Αναμείξτε Καρυδέλαιο, Καροτέλαιο και βιταμίνη Ε, απλώστε στην περιοχή,
και εκθέστε στον ήλιο, για 8 λεπτά.
Για το άγχος, κοιτάζετε τον ήλιο, κατά την ανατολή και την δύση, όσα
λεπτά μπορείτε.
Κάντε, μικρές – κοφτές αναπνοές, με σταμάτημα της αναπνοής, παρόμοιες
με του πνιγμού.
Κάντε μείγμα με 3 κ σ Βαλεριάνα, Πασιφλώρα, Ιβίσκο, Ιπέροξο, + 2 κ σ
Μαντζουράνα, Λουΐζα, Τσουκνίδα, Αχιλλέα.
Πίνετε 1 φλυτζάνι, 30 λεπτά πρίν από την κατάκλιση.
Απλώστε στην περιοχή αιθέριο έλαιο Χαμομηλιού.
Πίνετε 3 σταγόνες Η2Ο2, [υπεροξείδιο του Υδρογόνου], σε 1 φλυτζάνι
νερό, το πρωΐ και από 2 σταγόνες, το μεσημέρι και το βράδυ.
Κάντε καθαρισμό συκωτιού, με αφέψημα, από σπόρους Γαϊδουράγκαθου -
Σισάνδρας – καρπούς Κυνόροδων – Ιπέροξου.
Να πίνετε το πρωΐ, σε πορτοκαλοχυμό 1 κοφτή κουταλιά γλυκού Σπιρουλίνα
[βιταμίνη Β12].
Διατροφή με δημητριακά ολικής άλεσης, λαχανικά, όσπρια, αβοκάντο, για
τυχόν έλλειψη φολικού οξέος [βιτ. Β 9].
Η L-τυροσίνη, πρόδρομος της ορμόνης του θυρεοειδούς αδένα και της
χρωστικής του δέρματος, της μελανίνης, μαζί με το β-Καροτένιο,
διεγείρουν, τα μελανοκύτταρα και έτσι παράγεται περισσότερη μελανίνη
που σκουραίνει τις λευκές κηλίδες της επιδερμίδας.
Όχι σε γάλα, τυροκομικά, κρέατα, τηγανητά, καπνιστά, παστά, κονσέρβες.
Χρήστος Κοσμίδης ΑΠΟ ΙΩΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρωσοτουρκική κρίση: Απήγαγαν ρωσικό αεροπλάνο οι Τούρκοι - Έστειλαν Tu-160 οι Ρώσοι!

Την ώρα που στην Αθήνα περίσσευαν τα καλά λόγα του Έλληνα υπουργου Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου για τον νεοθωμανό Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α.Νταβούτογλου που αμφισβητεί ευθέως δικαιώματα και κυριαρχία της Ελλάδας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ξεσπούσε μια άνευ προηγουμένου κρίση στις ρωσοτουρκικές σχέεσεις, η οποία οδήγησε στην ματαίωση του ταξιδιού του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν στην Τουρκια και πρακτικά το "πάγωμα" των ρωσοτουρκικών σχέσεων.

Αιτία η τουρκική στάση στο θέμα της Συρίας και αιτία φαίνεται ότι ήταν η απαγωγή ρωσικού μεταφορικού αεροσκάφους από τουρκικά μαχητικά, τα οποία προσγείωσαν το αεροσκάφος στην Άγκυρα! Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία τολμά να κάνει κάτι τέτοιο και μόνο το γεγονός ότι ακυρώθηκε η επίσκεψη του προέδρου Β.Πούτιν, η οποία προετοιμαζόταν επί πολλούς μήνες, δίνεςι μια πρόγευση του το πρόκειται να ακολουθήσει από πλευράς Μόσχας για αντίποινα.

Από την Αθήνα, όπου απολάμαβεν την ζεστή φικοξενία του ΥΠΕΞ ο Α.Νταβότουγλου δήλωσε με θράσος "χιλίων πιθήκων" ότι "Στο αεροσκάφος υπήρχουν είδη, τα οποία δεν είναι νόμιμα" χωρίς να διευκρινίζει τι δεν ήταν νόμιμο, αφού δεν υπάρχει καμία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να απαγορεύει διακίνηση παντός είδους υλικού προς την Συρία.

Μάλιστα ο Α.Νταβούτογλου έσπευσε να τονίζει ότι "Το θέμα αυτό δεν είναι σε θέση να επηρεάσει τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας", αλλά μάλλον οι Ρωσοι έχουν διαφορετική άποψη: Πέρα από ένα οξύτατο διάβημα ακολούθησε την απαγωγή του αεροσκάφους και ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (άλλη πηγή από την Μόσχα αναφέρει ότι ήταν Tu-22M).

Mε απίστευτο θράσο ο Α.Νταβούτογλου υποστήριξε ότι "Εδώ και πολλές εβδομάδες ανακοινώσαμε πως δεν θα επιτρέπει τη διέλευση στρατιωτικού υλικού προς τη Συρία, μέσω του εναέριου χώρου της και τόνισε πως το αεροσκάφος της Συρίας , εξαναγκάσθηκε να προσγειωθεί λόγω πληροφοριών που είχαν φτάσει στη χώρα περί μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.

Το αεροσκάφος που μετέφερε 35 επιβάτες απήχθη από F-4Ε της τουρκικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Εσένμπογκα της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο και εν συνεχεία κρατήθηκε.

Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της χώρας του , από την Αθήνα είπε ότι το αεροσκάφος “Δεν τήρησε τους κανόνες της διεθνούς αεροπλοίας και γι΄αυτό το προσγειώσαμε”.

Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να περιοριστεί σε αυτές τις ενέργεις. Οι επόμενες ώρες και ημέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες σε ότι αφορά την καταγραφή των αντιδράσεων της "αρκούδας" απέναντι στην Τουρκία...



http://www.defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλη η Παρέλαση της 11/10/2012 στην Κοζάνη για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό

Καθίστε αναπαυτικά μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας και απολαύστε ΜΟΝΟ μέσω του kozan.gr, όσες φορές επιθυμείτε, όλη τη σημερινή ιστορική παρέλαση για την 100η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό. Δείτε το βίντεο…

Α’ Μέρος


Β’ Μέρος




kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επείγον : ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ Κόβονται οι αποζημιώσεις σε περίπτωση σωματικής βλάβης ή θανάτου‏

Επικουρικό κεφάλαιο: Ουσιαστική επ΄άοριστον παύση πληρωμών με αιφνιδιαστική τροπολογία
Άρθρο του Γιάννη Μ. Κοτζαμανίδη, Μέλους του Δ.Σ. και Προέδρου της Επιτροπής Δικαιοσύνης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.
Για δεύτερη φορά, μέσα σε έναν χρόνο, το Υπουργείο Οικονομικών, ενδίδοντας στις ασφυκτικές πιέσεις της διοίκησης του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, επανέφερε, αιφνιδιαστικά και πάλι (παραμονές του τελευταίου Σαββατοκύριακου), επηυξημένη και εμπλουτισμένη επί τα … χείρω, την (αποσυρθείσα τον Σεπτέμβριο του 2011 από τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο) κυριολεκτικά πρωτοφανή, κοινωνικά ανάλγητη και επικίνδυνη, αλλά και συνταγματικά ανακόλουθη ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, για αποζημιώσεις από τροχαία αυτοκινητικά ατυχήματα, επιβάλλοντας … ΝΟΜΙΜΗ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, για αόριστο χρόνο!!!!
Αν, τελικά, ψηφιστεί η πιο πάνω ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι, σε ό,τι αφορά τις ζημίες, που «καλύπτονται» από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, θα μείνουν χωρίς αποζημίωση, απορφανισμένες από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα οικογένειες, ενώ χιλιάδες βαρειά τραυματισμένοι, ολικά ή μερικά ανάπηροι και παραπληγικοί παθόντες, θα μείνουν στον δρόμο και χωρίς τη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και νοσηλευτική περίθαλψη.
Παράλληλα ιδιοκτήτες και οδηγοί οχημάτων, που είχαν ασφαλιστεί κανονικά σε ήδη πτωχεύσασες Ασφαλιστικές Εταιρείες θα οδηγηθούν, είτε σε πλήρη οικονομική καταστροφή, είτε στις φυλακές (προσωπική κράτηση). Και αυτό γιατί θα κληθούν οι ίδιοι να αποζημιώσουν τους παθόντες εξ’ ολοκλήρου (θανατηφόρα τροχαία) ή κατά το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους (σωματικές βλάβες).
Εξ’ ίσου, δε, σοβαρός είναι ο κίνδυνος δημιουργίας εκρηκτικών καταστάσεων μεταξύ των οικογενειών των θυμάτων από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και των υπαιτίων οδηγών, οι οποίες είναι πιθανόν να προσλάβουν και τον ανεξέλεγκτο χαρακτήρα άγριας «βεντέτας» , με απρόβλεπτες συνέπειες, ακόμα και μέσα στις αίθουσες των Ποινικών Δικαστηρίων, αφού θα εκλείψει πλέον ο, εξ’ αντικειμένου, εκτονωτικός και καταπραϋντικός των παθών, ρόλος της αποζημίωσης για ψυχική οδύνη.
Περαιτέρω με την … κατάργηση της αναγκαστικής εκτελεστότητας των δικαστικών αποφάσεων κατά του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, το Ελληνικό Δημόσιο θα απωλέσει ανυπολόγιστα ποσά από την ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΕΝΣΗΜΟΥ, αφού όλες οι σχετικές αγωγές θα είναι πλέον, εκ των πραγμάτων, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΕΣ
Τέλος η υποχρεωτική, για το παραδεκτό της αγωγής, υποβολή αίτησης των παθόντων στο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ προς αποζημίωση τους και η πάροδος χρονικού διαστήματος τριών μηνών από την υποβολή της αίτησης αυτής για την δικαστική επιδίκαση των αξιώσεών τους, καθιστά τους παθόντες όμηρους των διαπραγματευτικών διαθέσεων του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και ευάλωτους στο να αποδεχθούν, εξ’ ανάγκης, «ψίχουλα»αποζημιώσεως σε σχέση με την πραγματική τους ζημία.
Η πιο πάνω ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, συντάχθηκε, προφανώς, καθ’ υπαγόρευσιν της διοίκησης του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, χωρίς και την παραμικρή, έστω, ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους λοιπούς ενδιαφερόμενους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς (Συλλόγους Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, Ενώσεις Αναπήρων, Δικηγορικούς Συλλόγους κλπ).
Δια της γνωστής, δε, μεθόδου της ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΘΕΑΤΗΣ επιβολής εξοντωτικών μέτρων, η πιο πάνω ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, εντάχθηκε, αυτή τη φορά, στο Νομοσχέδιο για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του άρθρου 3 Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015» κλπ, επίκειται δε η, σε χρόνο ρεκόρ, ψήφισή της την Τρίτη 9-10-2012!!!!
Με την πιο πάνω, λοιπόν, ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, ούτε λίγο – ούτε πολύ, προβλέπονται τα εξής:
Ι.- ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΟΔΥΝΗΣ των οικογενειών των θυμάτων από θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα.
Πρόκειται, ως γνωστόν, για αποζημιώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ΕΥΡΩ (200.000 – 400.000 €), ανά περίπτωση, τις οποίες τώρα καλείται να πληρώσει, όποιος ιδιοκτήτης ή οδηγός ζημιογόνου οχήματος είχε την ατυχία να πτωχεύσει η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία το είχε ασφαλίσει, διαφορετικά δε να αντιμετωπίσει το φάσμα της φυλάκισής του (προσωπική κράτηση).
Τα θύματα των ανωτέρω ατυχημάτων θα παίρνουν από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ μόνον τα έξοδα κηδείας του οικείου τους και μόνον όσοι είχα δικαίωμα διατροφής έναντι του θύματος, μια εξαιρετικά περιορισμένη αποζημίωση, για την αποστέρησή της, εντός του πλαφόν, που αμέσως πιο κάτω θα αναφερθεί
ΙΙ.- ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ … «ΠΛΑΦΟΝ» (ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ) ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΥΨΟΥΣ … 100.000 €, στο οποίο και μόνον θα περιορίζεται η ευθύνη του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα το ανώτατο όριο ασφαλιστικής κάλυψης ανέρχεται σε 1.000.000 €, ανά παθόντα τόσο για σωματικές βλάβες ή θάνατο, όσο και για υλικές ζημίες !!!!!
Η ευθύνη, συνεπώς, του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ περιορίζεται, μόλις και μετά βίας, στο … 10% του εν λόγω ανωτάτου ορίου.
ΙΙΙ.- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ … ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ, ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ, με κλιμακούμενες υπέρ του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, απαλλαγές (!!!) οι οποίες θα κυμαίνονται από 10% έως 30% !!!!! 
Το μέτρο αυτό πλήττει βάναυσα και απάνθρωπα τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων με σοβαρότατες σωματικές κακώσεις, αναπηρίες και ανικανότητες.
Κι αυτό γιατί ΘΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΕ ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ, αφού δε θα μπορούν πλέον, εν μέσω μάλιστα της σοβούσης βαθύτατης οικονομικής κρίσης, να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά, την μετά το ατύχημα διαμορφούμενη, δυσάρεστη και συυντριπτική, γι αυτά, κατάσταση (δαπάνες αλλεπάλληλων χειρουργικών επεμβάσεων, θεραπεία αποκατάστασης, κάλυψη των απωλεσθέντων εισοδημάτων τους και των εξόδων της στοιχειώδους διαβίωσής τους κ.ο.κ.).
ΙV.- ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!!!) Η ΚΑΤΆΣΧΕΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΡΙΤΩΝ !!!!!
Με την εν λόγω, πρόδηλης και κραυγαλέας αντισυνταγματικότητας διάταξη, ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΕΙΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ, οι οποίες, έτσι, καθίστανται ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, αφού μετατρέπονται σε απλά … ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ και, συμβουλευτικού χαρακτήρα, ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ (!!!) προς το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, να τις εφαρμόσει, κατά βούληση !!!!!
Από ουσιαστική, δε, άποψη θεσπίζεται πλέον … νομοθετικά η, επ’ αόριστον, ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 
Κι αυτό γιατί, ήδη, ΣΗΜΕΡΑ το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ με τελεσίδικες αποφάσεις, που κατά κανόνα, εκδίδονται 4 – 5 χρόνια μετά από κάθε ζημιογόνο ατύχημα, προγραμματίζει τις «πληρωμές» του, για μια διετία, τουλάχιστον, μετά την έκδοση των εφετειακών αποφάσεων (τέλη του 2014 αρχές του 2015). Δηλαδή, υπό την παρούσα κατάσταση, ο παθών, στην καλύτερη περίπτωση, αποζημιώνεται έξι (6) τουλάχιστον χρόνια μετά το ατύχημα.
Σε εξαιρετικά, δε, επείγουσες περιπτώσεις (αναπηρίας, άμεσα επιβεβλημένων χειρουργικών επεμβάσεων κλπ), ο παθών, αναγκάζεται να επισπεύσει αναγκαστική εκτέλεση (εις χείρας τρίτων Ασφαλιστικών Εταιρειών) προκειμένου, να συντομεύσει κατά το δυνατόν, τον χρόνο της πληρωμής της αποζημιώσεώς του.
Αν, λοιπόν, εκλείψει το πιο πάνω στοιχείο της αναγκαστικής εκτελεστότητας, είναι φανερό, ότι η πληρωμή των αποζημιώσεων από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ θα μετατεθεί, αορίστως, στο μέλλον και είναι εξαιρετικά αμφίβολο πόσοι παθόντες θα … επιβιώσουν, τελικά, για να αποζημιωθούν !!!!
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ θα αποζημιώνει, κατά βούληση, όποιον και όποτε εκείνο κρίνει αναγκαίο να κάνει.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει και πάλι να επισημανθεί το σημαντικό πλήγμα, το οποίο θα υποστούν τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου, από την μη καταβολή Δικαστικού Ενσήμου, για τις κατά του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ αγωγές, οι οποίες, σύμφωνα με τα παραπάνω, καθίστανται αποκλειστικά και μόνον αναγνωριστικού χαρακτήρα. Στοιχείο το οποίο δεν αξιολογήθηκε, προφανώς, δεόντως και προσηκόντως, από τους συντάκτες τις επίμαχης ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.
V.- Ο ΠΑΘΩΝ, ΕΠΙ ΠΟΙΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ) ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ, με συνημμένα αποδεικτικά της ζημίας του έγγραφα, τα οποία (κάποτε) θα καθορίσει με απόφασή της η … Τράπεζα της Ελλάδος !!!!! 
Μόνον δε αφού παρέλθει ΤΡΙΜΗΝΟ από την υποβολή της αίτησης, θα δικαιούται ο παθών να ασκήσει αγωγή, εάν δεν αποδέχεται την σχετική απάντηση του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ή παρέλθει άπρακτη η εν λόγω προθεσμία.
Με την διάταξη αυτή, παρελκύεται, έτι περαιτέρω, η ήδη χρονοβόρα δικαστική επιδίωξη της αποζημίωσης από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ενώ παρέχεται σ’ αυτό ένα ισχυρότατο και ακαταμάχητο διαπραγματευτικό επιχείρημα, να «κλείνει» τις οικείες υποθέσεις με «ψίχουλα» αποζημιώσεως, διαπραγματευόμενο απευθείας με τον παθόντα και εκτοπίζοντας τον … «ενοχλητικό» και … «ζημιογόνο», για το ίδιο, ρόλο των Πληρεξουσίων Δικηγόρων.
Και αυτό γιατί, όταν ο … νομιμόφρων και διαλλακτικός πολίτης υποβάλλει ο ίδιος την αίτηση αποζημιώσεώς του στο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, θα αντιμετωπίζει προφανέστατα το δίλημμα, είτε να δεχθεί τη συμβολική «αποζημίωση», που θα του προσφέρει το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και να ικανοποιηθεί σε άμεσο χρόνο, είτε να προσφύγει, με Δικηγόρο, στα Δικαστήρια και να επιτύχει μεν μια ικανοποιητική αποζημίωση, την οποία, όμως, θα πληρωθεί σε μια … δεκαετία !!!!!
Υπό τη πίεση δε της υπέρτατης και επείγουσας ανάγκης του, είναι προφανές, ποια θα είναι η τελική επιλογή του.
VΙ.- ΟΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ … ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ, δηλαδή, κατά τρόπο πρόδηλα αντισυνταγματικό, καλύπτουν και τις περιπτώσεις εκείνες των υποθέσεων που εκκρεμούν ήδη στα Δικαστήρια και για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί, μέχρι σήμερα, τελεσίδικες αποφάσεις.
Όπως εύλογα, με βάση όλα όσα αναλυτικά πιο πάνω αναπτύχθηκαν, γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για αιφνιδιαστικό Νομοθετικό μέτρο, το οποίο τινάζει στον αέρα το όλο σύστημα της αποζημίωσης από τροχαία ατυχήματα και αναμένεται να προκαλέσει σοβαρότατα κοινωνικά προβλήματα και ανεπανόρθωτη βλάβη στα νόμιμα δικαιώματα, τόσο των παθόντων, όσο και των υπαιτίων – ασφαλισμένων σε πτωχεύουσες ασφαλιστικές εταιρείες.
Η πιο πάνω, όμως, επιχειρούμενη νομοθετική ρύθμιση, εμφανίζεται και ως προδήλωςΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.
Και αυτό γιατί, κατά τρόπο κραυγαλέα άνισο και άδικο, οι υπαίτιοι και τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων χωρίζονται σε δύο (2) κατηγορίες και, από πλευράς ασφαλιστικής καλύψεως και αποζημιώσεως, αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο.
Στην μια κατηγορία εντάσσονται υπαίτιοι και θύματα τροχαίων ατυχημάτων που καλύπτονται από αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες και διατηρούν ακέραια όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και στην άλλη συμπεριλαμβάνονται οι ατυχείς εκείνοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε ατυχήματα που … «καλύπτονται» από το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Η ρύθμιση, λοιπόν, αυτή είναι νομικά και κοινωνικά απαράδεκτη και η σχετική τροπολογία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ, όπως εύλογα και δικαιολογημένα εγένετο, τον Σεπτέμβριο του 2011, από τον (συνταγματολόγο) τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, όταν αντίστοιχη ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ εντάχθηκε αιφνιδιαστικά στο νομοσχέδιο για την … εποπτεία των τραπεζών, παραμονές Σαββατοκύριακου, και «συμπτωματικά», επιχειρήθηκε, και τότε, να ψηφιστεί την αμέσως επόμενη Τρίτη.
Αν τα διαθέσιμα κεφάλαια του Επικουρικού Κεφαλαίου δεν επαρκούν, θα μπορούσε να αυξηθεί το ποσοστό των ασφαλίστρων που εισπράττει από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια και, ταυτόχρονα, να επιβληθούν αυστηρότατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους κυρίους κατόχους και οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων, εξικνούμενες μέχρι και την ακινητοποίηση και κατάσχεσή τους, επ’ ωφελεία του ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
Παράλληλα, θα πρέπει, επιτέλους, να ερευνηθεί σοβαρά, από την υπεύθυνη Πολιτεία, για ποιο λόγο, άραγε, καθυστερεί επί δεκαετίες το έργο της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εταιρειών, των οποίων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας, καθώς και η ρευστοποίηση των όποιων περιουσιακών τους στοιχείων, προκειμένου, από το προϊόν τους να ικανοποιηθεί έστω κι ένα μικρό μέρος των αξιώσεων, τόσο των ασφαλισμένων τους, όσο και των τρίτων παθόντων από τροχαία ατυχήματα.
Διαφορετικά εμφανίζεται ως κακόγουστο αστείο και ανοίκειος εμπαιγμός, η επίκληση της … ρήτρας επικουρικότητας, υπό την έννοια ότι δήθεν οι παθόντες θα λάβουν το μεγαλύτερο μέρος της ανικανοποίητης από το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ αποζημιώσεώς τους, όταν θα … ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες επτώχευσαν (δηλαδή, κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων, από κάποτε έως … ποτέ!!!!).
Σε καμιά, όμως, περίπτωση δεν είναι δυνατόν να ρίπτονται στον Καιάδα της οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής οι εμπλεκόμενοι σε τροχαία ατυχήματα, τα οποία, κατ’ επίφαση μόνο, «καλύπτει» το Επικουρικό Κεφάλαιο.
Γιάννης Μ. Κοτζαμανίδης
Μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος
Της Επιτροπής Δικαιοσύνης
Του Δ.Σ.Θ
http://www.esd.gr
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »