Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Η επίμαχη δήλωση » μπορώ κι εγώ να σκοτώσω την αρκούδα»

Ακούστε τις δηλώσεις του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Π.Χαρούμενου στον Αντώνη Παραρά και στον Alpha 94,7 » μπορώ κι εγώ να σκοτώσω την αρκούδα» .
Ο κ. Χαρούμενος εξαπολύει αγανακτισμένος και επίθεση στις οργανώσεις που προστατεύουν την αρκούδα αφήνοντας σοβαρά υπονοούμενα



 


alphafm.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απειλούσε να πέσει από τον δεύτερο όροφο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. » Μου κατέστρεψε η αρκούδα την επιχείρηση μου, απειλεί καθημερινά την οικογένεια μου »

Απειλούσε να πέσει από τον δεύτερο όροφο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. » Μου κατέστρεψε η αρκούδα την επιχείρηση μου, απειλεί καθημερινά την οικογένεια μου ». Έκτακτη σύσκεψη την ώρα αυτή στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλου.Πριν λίγο ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Πασχάλης Χαρούμενος ζήτησε δημόσια η συγκεκριμένη αρκούδα να θανατωθεί σήμερα κιόλας.
» Συμπολίτης μας απειλούσε να αυτοκτονήσει,έχει δίκιο πρέπει να θανατώσουμε το ζώο άμεσα »

πηγή: http://www.alphafm
Διαβάστε περισσότερα » »

Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στους Ανεξάρτητους Έλληνες η Ραχήλ Μακρη

Τη σύσταση τεσσάρων Συντονιστικών Γραμματειών, καθώς επίσης του υπευθύνους ανά τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης, ανακοίνωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Σε ό,τι αφορά τους τομείς κοινοβουλευτικής ευθύνης, η βουλευτής Κοζάνης κα. Ραχήλ Μακρή ορίστηκε Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκαλούν οι Τσάμηδες: Ζητούν τον επαναπατρισμό τους


Προκαλούν οι Τσάμηδες: Ζητούν τον επαναπατρισμό τους
Τέσσερις χιλιάδες Τσάμηδες συγκεντρώθηκαν στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο τελωνείο Μαυροματίου Σαγιάδας Θεσπρωτίας, από την αλβανική πλευρά.
Όσοι ήταν παρόντες στην συγκέντρωση κήρυξαν τον... πόλεμο στην Ελλάδα. Μίλησαν για επαναπατρισμό και επιστροφή των περιουσιών τους, ενώ δεν δίστασαν, για ακόμη μια φορά, να κάνουν λόγο για "γενοκτονία".
Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων PDIU Shpetim Idrizi, επανέλαβε το αίτημα για έκδοση ψηφίσματος από την αλβανική βουλή υπέρ των Τσάμηδων και ζήτησε να ενταχθεί το «ζήτημα» τους στην ατζέντα της κυβέρνησης της χώρας τους.
Μάλιστα κατηγόρησε την Ελλάδα για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού δεν επιτρέπει στους Τσάμηδες να επισκεφτούν την Ελλάδα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί εκδήλωση στο "Μνημείο Γενοκτονίας", όπως το ονομάζουν, στην Τζάρα Αγίων Σαράντα.
Εκεί φύτεψαν και μια ελιά, που συμβολίζει την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία μεγάλου μνημείου.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ελληνική πλευρά είχε λάβει τυπικά μέτρα ασφαλείας.
Συγκεκριμένα είχε κλείσει, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τις πόρτες στο τελωνείο Μαυροματίου.
Στο σημείο υπήρχαν άνδρες των ΜΑΤ, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά παρακολουθούσαν τις κινήσεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: "ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ, ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ!"


Ρεσιτάλ τουρκολαγνείας από την Υπουργό της "πατριωτικής" ΝΔ!
Με την τουρκάλα ανταποκρίτρια και στο βάθος η Βουλή
Σε μια συνέντευξη - μνημείο ραγιαδισμού και υποτέλειας, η νέα Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ( ή "Ρουσφετογιάννη", όπως λένε σκωπτικά φίλοι Κρητικοί), εκθειάζει το σύγχρονο τουρκικό κράτος και...καλεί τους Τούρκους να επισκεφθούν τη χώρα μας!

Μάλιστα, υπόσχεται "να απλοποιήσει τις διαδικασίες για την έκδοση βίζας", ενώ χαρακτηρίζει "λαμπρό παράδειγμα συνεργασίας" την κατασκευή Μαρίνας στη Λέσβο από ελληνοτουρκική κοινοπραξία!

Σ' ένα παραλήρημα βλακείας και μικρομεγαλισμού, δηλώνει πως "ακολουθεί τα χνάρια του Ελευθέριου Βενιζέλου" (!!!) και αποκαλύπτει πως επισκέφθηκε πολλές φορές την"Ιστανμπούλ"!!!

Το κορυφαίο όλων, είναι πως εκθειάζει τα τουρκικά σήριαλ, λέγοντας πως "μας βοηθούν να αναπτύξουμε φιλικές σχέσεις κι αυτό είναι πολύ καλό"!

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, εδώ: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα απαξιωτικά σχόλια των Τούρκων, δείγμα ότι η "πατριωτική" στάση της Κεφαλογιάννη μάλλον δεν...απέδωσε τα αναμενόμενα!

Να χαίρονται τους "πατριώτες" υπουργούς τους εκεί στη ΝΔ! Εμείς τους ξέρουμε καλά εδώ και χρόνιαΤΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ και δεν ξεχνάμε τις κουμπαριές με τον Ερντογάν κάποιων άλλων "υπέρμαχων" της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ελληνοτουρκικής φιλίας! 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγάλη αποκάλυψη !!! Θα μας τρελάνουν..η τρόικα πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση και ο Παπαδήμος την αρνήθηκε..


Διαβάστε τι αναγράφεται στην αναφορά του ΔΝΤ της 9ης Μαρτίου 2012 και συγκεκριμένα στην σελίδα 18.
(March 2012,IMF Country Report No. 12/57 Greece: Request for Extended Arrangement Under the Extended Fund Facility)
Αυτή ήταν η αναφορά στην οποία επισυνάπτεται και το 2ο μνημόνιο...
Διαβάστε προσεκτικά και προσπαθήστε να παραμείνετε ήρεμοι (όσο μπορείτε..)
Αυτό που η συγκυβέρνηση προσπαθεί και επιδιώκει διακαώς να διαπραγματευθεί....την επέκταση της δημοσιονομικής προσαρμογής,

μας την έδινε το ΔΝΤ από τον Μάρτιο και εμείς δεν την αποδεχόμαστε...
Μάλιστα καλά ακούσατε ...
Οι κκ Παπαδήμος, Βενιζέλος και οι συγυβερνώντες αρνήθηκαν την επέκταση της προσαρμογής, για να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξιοπιστία μας από τους εταίρους μας !!!!!
Κλικ στην εικόνα

(Ολόκληρη η αναφορά του ΔΝΤ  ΕΔΩ )
Διαβάστε το πιο πάνω σχετικό απόσπασμα μεταφρασμένο στα Ελληνικά:
Το προσωπικό (της τρόικας) υποστήριξε ότι οι αυξημένες επιπτώσεις από την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και οι ασθενέστερες οικονομικές προοπτικές στην Ευρώπη,καλούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προσαρμογής (επιτρέποντας έτσι επίσης μια πιο χαλαρή δημοσιονομική πολιτική στο εγγύς μέλλον).
Οι αρχές (Ελληνικές) υποστήριξαν ότι η παράταση της πορείας προσαρμογής πέραν του 2014, θα θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία, και λαμβάνοντας υπόψη την αντίσταση από τους ευρωπαίους εταίρους τους , ανησυχούν ότι αυτό θα εκληφθεί ως έλλειψη δέσμευσης για τους στόχους Σταθερότητας και Ανάπτυξης
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αφήστε την τρόικα χωρίς φύλαξη να δει την Ελλάδα που έφτιαξαν!



Γράφει ο Τάσος Β.

Τώρα που έρχεται ξανά στην Ελλάδα η τρόικα μετά από τρεις μήνες, γιατί δεν την αφήνουμε χωρίς φύλαξη;

Να κυκλοφορούν στην Αθήνα σαν όλους εμάς να δουν από κοντά (και κυρίως στο κέντρο που κυκλοφορούν) την Ελλάδα που οι ίδιοι έφτιαξαν!

Και μετά ας πάνε στα Υπουργεία να διαπραγματευθούν…


Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκι


Σοκ στην Κύπρο – 14χρονα κορίτσια εκδίδονται για ένα χαρτζιλίκιΓια ένα... χαρτζιλίκι, ένα πολύ μικρό, δηλαδή, χρηματικό ποσό, αναγκάζουν επιτήδειοι 14χρονες να εκδίδονται στην περιοχή της Πάφου. Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, τα κορίτσια πέφτουν θύμα εκβιασμού, αφού συνήθως τις βιντεοσκοπούν και τις κρατούν, ουσιαστικά, ομήρους, αφού τις εκβιάζουν με δημοσιοποίηση του εν λόγω υλικού.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Πάφου» το φαινόμενο αυτό έχει πάρει, μάλιστα, ιδιαίτερες διαστάσεις.
Τα νεαρά κορίτσια προέρχονται από φτωχές και προβληματικές οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να τις ελέγξουν και να τις συντηρήσουν οικονομικά.
Τις περισσότερες, μάλιστα, φορές, οι ανήλικες πέφτουν θύματα εκβιασμού των επιτηδείων, οι οποίοι όχι μόνο ικανοποιούν τις δικές τους ορέξεις αλλά τις «πλασάρουν» και σε άλλα άτομα. Μάλιστα κάποιοι για να εξαναγκάσουν τις νεαρές να υπακούσουν στους εκβιασμούς τους, τις βιντεοσκοπούν και τις απειλούν με δημοσιοποίηση του βίντεο ακόμη και στο διαδίκτυο.
Δεν είναι λίγες, μάλιστα, οι φορές, που η σεξουαλική εκμετάλλευση συνοδεύεται και από χρήση ναρκωτικών, ενώ σύμφωνα πάντα με την κυπριακή εφημερίδα, κάποιοι από τους γονείς των κοριτσιών είναι ενήμεροι για το θέμα. Παρόλα αυτά δεν προβαίνουν σε καμία καταγγελία στην Αστυνομία, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό τους και πιθανό διασυρμό τους.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΟΦΙΜΑ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ



Μέσα σε ένα βίντεο μόλις 15 λεπτών, ο Άλεξ Τζόουνς ενημερώνει για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον της ανθρωπότητας από την παγκόσμια Ελίτ.
ΟΠΛΟ της, ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ...
 Η νόθευση των βασικών καλλιεργιών του πλανήτη, Γενετικά Μεταλλαγμένη Οργανισμοί (ΓΜΟ) και εκ προθέσεως αλλαγμένο νερό, τροφή και αέρα που συνολικά λειτουργούν ως μια επιχείρηση Ευγονικής για να αδυνατίσουν τις μάζες και να επιτύχουν την πλύρους του φάσματος κυριαρχία. Ασπαρτάμη (Sugar Free), τα ΓΜΟ, τα υδραργύρου μολυσμένα, τα φυτοφάρμακα, το υψηλής φρουκτόζης σιρόπι καλαμποκιού, το κλωνοποιημένο κρέας, το rBGH και όλα μπήκαν στην διατροφή μας και στο περιβάλλον - είτε το θέλουμε είτε όχι.



http://www.youtube.com/user/Iraklis13Galatas?feature=watch
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαριναλέντα: Εδώ δεν υπάρχουν ούτε άνεργοι ούτε άστεγοι .




Ο Γκορντίγιο, επανεκλέγεται εδώ και τριάντα τριάντα τρία χρόνια, και οι συμπολίτες του κατάφεραν το 1986 να πάρουν από έναν τσιφλικά της περιοχής έκταση 12.000 στρεμμάτων.

Αρχικά δημιούργησαν ένα συνεταιρισμό και στην συνέχεια έφτιαξαν ένα εργοστάσιο για να συσκευάζουν τα προϊόντα που παράγουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», όσοι εργάζονται στα χωράφια και στο εργοστάσιο έχουν τον ίδιο μισθό 46 ευρώ τη μέρα και τα κέρδη επενδύονται και πάλι στο συνεταιρισμό και για να καλυφθούν κοινωνικές υπηρεσίες. Ο δήμος χτίζει επίσης σπίτια με προσωπική εργασία των κατοίκων.

Το νοίκι για ένα σπίτι 90 τετραγωνικών είναι 15 ευρώ το μήνα, το κόστος για τον παιδικό σταθμό 12 ευρώ.

Το ποσοστό της ανεργίας είναι «μηδέν» και οι κάτοικοι αποφασίζουν από κοινού για όλα. Όσο για τους θιασώτες της ελεύθερης αγοράς που αμφιβάλλουν για το αν οι άνθρωποι στη Μαριναλέντα είναι ευχαριστημένοι ο Γκρορντίγιο απαντά: «ο κόσμος ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια και τα τελευταία 33 χρόνια επιλέγει αυτό το σύστημα οργάνωσης.

Αν δε θέλει, μπορεί να το αλλάξει. Αλλά, όπως βλέπετε, δεν το αλλάζει».


newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Απόφαση βόμβα στο Μνημόνιο – Αντισυνταγματική η μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων στο Δημόσιο




- Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει πως οι δύο μνημονιακοί νόμοι είναι αντίθετοι στη Διεθνή Νομοθεσία
- Αναφέρει ότι οι μειώσεις μισθών δεν ήρθαν μαζί με μειώσεις φόρων ή τιμών όπως θα έπρεπε
- Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι θυγατρικής εταιρείας της Αττικόν Μετρό
- Για πρώτη φορά πολιτικό δικαστήριο έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το ΣτΕ

Aπόφαση των πολιτικών δικαστηρίων ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα αφού έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν τους δύο μνημονιακούς νόμους 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

Ουσιαστικά, είναι η πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα επιδόματα και τα δώρα των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την Ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της Ζώνης του Ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ), είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Υπογραμμίζεται στη δικαστική αυτή απόφαση ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα. Ακόμη, σημειώνεται στην δικαστική απόφαση, ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ» (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.) η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στον Δημόσιο τομέα.

Διαβάστε το παρακάτω απόσπασμα της απόφασης

«Συνεπάγεται ότι η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία πρέπει να συνιστά μέτρο όλως εξαιρετικό και να μην υπερβαίνει μία εύλογη χρονική περίοδο, να συνοδεύεται δε από επαρκείς εγγυήσεις για την προστασία του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, τηρουμένης, σε κάθε περίπτωση, της αρχής της αναλογικότητας, η οποία αποτελεί συνταγματικό περιορισμό των νομοθετικών περιορισμών των συνταγματικών θεμελιωδών δικαιωμάτων, επιτάσσοντας ότι μεταξύ του νόμιμου σκοπού που επιδιώκει ένας περιορισμός του δικαιώματος και του συγκεκριμένου περιορισμού πρέπει να υπάρχει εύλογη σχέση.

Η εφαρμογή της αρχής αυτής θεμελιώνεται αφενός στο εσωτερικό μας δίκαιο, και συγκεκριμένα στο άρθρο 25 παράγραφος 1δ' του Συντάγματος, και αφετέρου στις διατάξεις της Ε.Σ.Δ.Α. για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών, που έχει κυρωθεί από τη χώρα μας με τον Ν. 53/1979 και δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχει υπερνομοθετική ισχύ.

Έτσι, σε περίπτωση μείωσης αποδοχών και επιδομάτων, πρέπει να εξετάζεται η αναλογικότητα του μέτρου προς τον επιδιωκόμενο σκοπό δημοσίου συμφέροντος και να τηρείται η προϋπόθεση ότι τα μέτρα δεν επιφέρουν δυσανάλογη προσβολή, εν όψει του επιδιωκόμενου σκοπού, σε συνταγματικά δικαιώματα και αγαθά, σε καμία περίπτωση δε δεν δικαιολογείται να καταλύονται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος (22 παρ. 2 και 23 παρ. 1)».

Στη συνέχεια η κα Κουτρουβίδα κάνει αναφορά στο άρθρο 106 του Συντάγματος που λέει ότι μπορεί χάριν του εθνικού συμφέροντος να περιοριστεί η συλλογική αυτονομία που καθιερώνεται με το άρθρο 22 του Συντάγματος για περιορισμένο και εύλογο όμως χρονικό διάστημα και πάντα τηρώντας την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και τις διατάξεις της ΕΣΔΑ.

Στην προκειμένη περίπτωση, υπογραμμίζει η ειρηνοδίκης, και αν ακόμη δεχθούμε ότι οι περιορισμοί αυτοί τέθηκαν χάριν του εθνικού συμφέροντος, εκτός του ότι δεν είναι συμβατοί με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας, επιφέρουν «δυσμενείς για τους εργαζόμενους τροποποιήσεις, χωρίς να εγγυώνται ότι ο περιορισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων έχει περιορισμένο χρονικό ορίζοντα, ώστε να είναι συνταγματικά ανεκτή η επέμβαση στη συλλογική αυτονομία, με αποτέλεσμα να καταλύονται στην πραγματικότητα οι επίμαχες συνταγματικές διατάξεις των άρθρων 22 και 23 του Συντάγματος».

Ακόμη, αναφέρεται στην δικαστική απόφαση:

«Η αιτιολογία της αναγκαιότητας για τη λήψη των επίδικων μέτρων που αφορούν τις μειώσεις των αποδοχών και επιδομάτων των εργαζομένων που προβλέπονται, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, είναι προφανώς ελλιπής, λαμβανομένου υπ' όψιν ότι τα μέτρα αυτά καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ουσιαστικά την συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, είναι δε αντίθετα με τις Διεθνείς Συμβάσεις, που έχει συνάψει η Ελλάδα και που δυνάμει του άρθρου 28 παράγραφος 1 του Συντάγματος έχουν αποκτήσεις υπερνομοθετική ισχύ».

Ως προς την μείωση των αποδοχών και τα φοροεισπρακτικά μέτρα αναφέρει η ειρηνοδικειακή απόφαση:

«Κατά συνέπεια, με τα επίδικα μέτρα παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, καθώς, εκτός από την παραπάνω ανεπίτρεπτη μονιμότητα του χαρακτήρα τους, δεν βρίσκονται σε αντιστοιχία με τον επιδιωκόμενο σκοπό, ούτε συνοδεύονται με αντισταθμιστικά μέτρα (μείωση τιμών, άμεσων και έμμεσων φόρων κ.λπ.) και εγγυήσεις για την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της χώρας.

Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, επιβάλλονται στους πολίτες ταυτόχρονο με μία σειρά ιδιαίτερα σκληρών φοροεισπρακτικών μέτρων που προβλέπουν μείωση ή κατάργηση αφορολόγητων ορίων και τα οποία πλήττουν τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, την προστασία των οποίων έπρεπε να εγγυώνται και να διαφυλάττουν».

«Είναι προφανές ότι η διάταξη του άρθρου 1 παρ. 5 του Ν. 3833/2010, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται μείωση των αποδοχών των εργαζομένων που υπάγονται στη ρύθμιση του εν λόγω άρθρου κατά γενικευμένο ποσοστό 7%, καθώς και των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας κατά επίσης γενικό ποσοστό 30%, αντίκειται στο άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

Η μείωση των αποδοχών και των ως άνω επιδομάτων κατά το ίδιο γενικό ποσοστό που καταλαμβάνει τόσο τους υψηλόμισθους όσο και τους χαμηλόμισθους εργαζομένους αντίκειται στην ανωτέρω διάταξη και οδηγεί τους μεν υψηλόμισθους στο να εξακολουθούν να διατηρούν ένα ικανοποιητικό και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ενώ τους χαμηλόμισθους, οι οποίοι αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο στο όνομα του γενικού συμφέροντος έπρεπε να προστατεύεται, τους οδηγούν στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση, αφού εκμηδενίζουν στην ουσία τις αποδοχές τους και τους αναγκάζουν, κατά παράβαση της ως άνω διάταξης, να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη κατά φανερή αναντιστοιχία με τις δυνάμεις τους, ενισχύοντας δε την άποψη ότι η αιτιολογία της λήψης των οριζόμενων με τις ένδικες διατάξεις μέτρων που εδράζεται στο δημόσιο συμφέρον είναι προβληματική και ελλιπής».


newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή αναγνώστη στο kozan.gr: Υπερνομαρχία Δυτικής Μακεδονίας (Κοζανη) και επίδομα μεταμοσχευμένων-νεφροπαθών

Κλείνουμε αισίως 2 μήνες από την ημέρα που θα έπρεπε να έχει καταβληθεί το διατροφικό επίδομα μεταμοσχευμένων-νεφροπαθών στο νομο Κοζανης. Τα χρήματα υπάρχουν και είναι διαθέσιμα μετά από γνωστοποίηση και της υπουργικής απόφασης ενώ κάποιοι άξιοι υπάλληλοι της περιφέρειας έχουν ήδη ταχτοποιήσει όλες τις διαδικασίες ενημέρωσης του Εθνικού Μητρώου με τους πραγματικά δικαιούχους. Το μόνο που απομένει είναι η πληρωμή αλλά κάποιοι συνεχίζουν να καθορίζουν τις ζωές μας μέσα από τη δυσκολία τους να καταθέσουν τα χρήματα με το νέο σύστημα πληρωμών. Πολλοί από εμάς μεταμοσχευμένοι-νεφροπαθείς επιβιώνουμε αποκλειστικά με αυτά τα χρήματα. Τα τελευταία 2 χρόνια καθυστερούν συστηματικά και σημαντικά τις πληρωμές. Παλαιοτέρα μας έφερναν ως δικαιολογία τον Καλλικράτη (ένα χρόνο αυτό ακούγαμε) για την επαναλαμβανομένη καθυστέρηση και τώρα έχουμε το νέο σύστημα πληρωμών. Δυο μηνες χωρίς χρήματα και χωρίς εργασια…και όμως αυτό δεν τους αρκεί να κινητοποιηθούν.
Κύριε “υπερνομαρχη” σας καλουμε για μια ακόμη φορά να πράξετε τα δέοντα – ΑΜΕΣΗ πληρωμή επιδόματος ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ και κίνηση διαδικασιών για τα χρήματα ΜΑΙΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ που κανονικά οφείλετε να καταβάλλετε στο πρώτο 15ημερο του Ιουλίου. Ποιο είναι το πρόβλημα που δικαιολογεί τοσο σημαντική καθυστέρηση σε χρηματα για την επιβιωση; Πιστευουμε οτι δεν κοιμάστε ησυχος το βράδυ γνωριζοντας οτι οι αναξιοπαθουντες μεταμοσχευμενοι-νεφροπαθεις του νομού σας εξαρτώνται απο τα χρηματα που εσεις καθυστερείτε να καταβάλλετε. Αν παρολα αυτα κοιμαστε, θα πρεπει να… ψαξετε το ΓΙΑΤΙ;
kozan.gr: Το kozan.gr επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης για να ενημερωθεί για το θέμα και όπως πληροφορηθήκαμε η πληρωμή επιδόματος ΜΑΡΤΙΟΥ-ΑΠΡΙΛΙΟΥ θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 06/07

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μορφή της προστάτιδας τον Λιγνιτωρύχων, της Αγίας Βαρβάρας, λαξευμένη σε ένα κομμάτι ξυλοκάρβουνου που χάρισε το σωματείο «Σπάρτακος» στον Πατριάρχη

 Η μορφή της προστάτιδας τον Λιγνιτωρύχων, της Αγίας Βαρβάρας, λαξευμένη σε ένα κομμάτι ξυλοκάρβουνου. Με τη φράση «το δώρο αποτελεί προσφορά ύψιστης τιμής των εργαζόμενων, φιλοτεχνημένο με υλικά από τα έγκατα της γης, με τις θερμότερες ευχές από τα βάθη της καρδιάς μας».Η εικόνα στο πίσω μέρος της φέρει την αφιέρωση «Το έλεος του Θεού να καταδιώκει πάσας τας ημέρας της ζωής σας».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι κτηνοτρόφοι στο Αμύνταιο βρήκαν τον τρόπο να παράγουν ενέργεια το χειμώνα

Μέχρι τώρα η μυρωδιά της κοπριάς προκαλούσε οχλήσεις σε οικισμούς που βρίσκονται κοντά σε κτηνοτροφικές μονάδες. Τώρα οι κτηνοτρόφοι σχεδιάζουν να μπουν δυναμικά στο «παιχνίδι της ενέργειας», δημιουργώντας μονάδες παραγωγής της από το βιοαέριο που παράγουν τα ζώα τους. 
Τα οφέλη αναμένονται πολλαπλά καθώς οι γειτονικοί οικισμοί θα ζεσταίνονται εύκολα, χωρίς να δαπανούν χρήματα για πετρέλαιο, ενώ από τη χώνευση της κοπριάς θα παράγεται ένα εξαιρετικής ποιότητας λίπασμα για τις καλλιέργειες των αγροτών.
Οι σχετικές μελέτες βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο ωρίμανσης καθώς το εν λόγω έργο καταλαμβάνει υψηλή θέση στον κατάλογο των προτεραιοτήτων των φορέων του Αμυνταίου. «Η ευρύτερη περιοχή αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα θέρμανσης καθώς πλήττεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα. Την ίδια στιγμή η τιμή του πετρελαίου «αγγίζει» δυσθεώρητα ύψη. Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eReNet με τίτλο «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών μάθησης για Δράση», η σαφής πολιτική βούληση του Αμυνταίου είναι να αποτελέσει έναν από τους πρώτους δήμους στη χώρα χωρίς καυστήρες πετρελαίου» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο Πέτρος Αλληλόμης, Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών, συνεργάτης και σύμβουλος του δημάρχου.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »