Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ακόμα να αποσυρθεί η (ν)τροπολογία για το… βίτσιο του Αβραμόπουλου!

Όταν οι άνθρωποι έχουν «ψώνιο» και η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είναι δα και τόσο ευρεία, ε τι να άλλο να κάνει κι ο Σαμαράς από τα… στραβά μάτια! Παρόλα αυτά, σάλος έχει προκληθεί από την κατάθεση τροπολογίας που ορίζει ότι και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και
ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα χρησιμοποιούν πλέον τα κυβερνητικά αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν οι υπουργοί Άμυνας και Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο.
Τα δύο αεροσκάφη που ανήκουν στη Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας έως τώρα διατίθενται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού.
Μια μικρή παράμετρος του ζητήματος είναι και η εξής: Ο κ. Βενιζέλος θα μπορούσε να κάνει χρήση των προαναφερθέντων αεροσκαφών ως υπουργός Εξωτερικών, επομένως η τροπολογία κατατέθηκε από τον κ. Αβραμόπουλο για τον εαυτό του!

Το ΠΑΣΟΚ, δια του εκπροσώπου του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, έχει ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα….
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΩΡΡΑΣ: «Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑΡΟ-ΕΒΡΑΙΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ»! - Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΛΑΒΕ VERIFICATION ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ: «ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ…ΠΕΝΑ»!

· «Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΙ ΕΛΑΒΕ VERIFICATION ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ»
Για την αθωωτική του απόφαση από το δικαστήριο:

1. «Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες των θεσμικών οργάνων επειδή δεν έχουν απαντήσει στην πρότασή μας»

2. «Ο διαχειριστής του πορτοφολιού μου Antony Diamond, ο Custodial αλλά και πιστοποιημένο-υπογεγραμμένο έγγραφο από τον Καναδά από την Montreal Bank, επιβεβαίωσαν στο δικαστήριο τη γνησιότητα των 600 δις δολαρίων»

3. «Δεν είναι τυχαίο που απ’ όλη την κυβέρνηση δεν μου επιτέθηκε κανένας άλλος παρά μόνο ο Γεωργιάδης. Γι’ αυτό 5 μέρες πριν το δικαστήριο έγινε υπουργός Υγείας»

4. «Άνθρωποι σαν τον Γεωργιάδη δεν πρέπει να μιλάνε. Σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και το τι λες. Θ’ ανοίξεις το στόμα σου όταν έχεις στοιχεία»

«Έχω μαζί μου και τρίτο… ρόπαλο που θα το βγάλω σε λίγο. Περιμένετε και θα δείτε»

Αποκλειστική συνέντευξη στον Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr

«Δεν θα χρειαστώ από τον ελληνικό λαό περισσότερο από μία ή δύο υπογραφές του. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη δύναμή του και την ώρα που θα πρέπει να δώσει την υπογραφή του». Λόγια του Σώρρα που θυμίζουν το πριν από χρόνια κάλεσμα του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου προς τους Ορθοδόξους να διατρανώσουν με την υπογραφή τους την αντίθεσή τους στην διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Τότε, ήταν υπογραφές για τη …σωτηρία του θρησκεύματος στα δημόσια έγγραφα, τώρα, υποτίθεται πως είναι για τη σωτηρία της χώρας από τα δεσμά των τοκογλύφων. Τότε, είχαν συγκεντρωθεί περίπου τρία εκατομμύρια υπογραφές. Σήμερα, ο Αρτέμις Σώρρας, ο επιχειρηματίας που λέει πως κατέχει ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων, είναι έτοιμος να ζητήσει από τον ελληνικό λαό την υπογραφή του με την οποία, όπως διατείνεται, η κυβέρνηση θα εξαναγκαστεί εκ των πραγμάτων να πάρει τα 600 δις για να σωθεί η Πατρίδα από τους οικονομικούς δολοφόνους της. «Η υπογραφή του ελληνικού λαού είναι εντολή και διαταγή», επισημαίνει με νόημα ο επιχειρηματίας.

Στην αποκλειστική του συνέντευξη στην «Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής», ο Α. Σώρρας δίνει σαφή την εικόνα ότι μιλάει από θέση ισχύος. Η πρόσφατη αθωωτική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών μετά από μηνυτήρια αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη, είναι προφανώς αυτή που δίνει άλλο αέρα στον επενδυτή, που περνά στην αντεπίθεση χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για πολλά επώνυμα πρόσωπα τα οποία χαρακτηρίζει ως «ανθελληνικά σκουλήκια». Από τα …βέλη του δεν ξεφεύγει ο σημερινός Υπουργός Υγείας, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η Όλγα Γεριτσίδου αλλά ούτε ο κ. Τσίπρας τον οποίο χαρακτηρίζει «Εβραίο-Χαζάρο»!

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κύριε Σώρρα, με καλέσατε γιατί έχετε να κάνετε μία σημαντική δήλωση. Σας ακούμε λοιπόν.

Σώρρας: Θα κερδίσουμε τον πόλεμο με την …πένα! Δεν θα χρειαστώ από τον ελληνικό λαό περισσότερο από μία ή δύο υπογραφές του. Και η υπογραφή του ελληνικού λαού είναι εντολή και διαταγή. Να καταλάβει ο ελληνικός λαός τη δύναμή του και την ώρα που θα πρέπει να δώσει την υπογραφή του.

Είναι μακριά αυτή η ώρα;

Σώρρας: Όχι, δεν είναι καθόλου μακριά. Με μία υπογραφή θα ξαναπάρει πίσω τη χώρα του, γιατί έχει τα λεφτά, τα εχέγγυα, έχει και τους νόμους με το μέρος του.

Πόσες υπογραφές θα επιδιώξετε να συγκεντρώσετε;

Σώρρας: Όσο το δυνατόν περισσότερες. Έξι εκατομμύρια (6.000.000) υπογραφές.

Με την υπογραφή του αυτή τι θα ζητάει ο ελληνικός λαός;

Σώρρας: Θα λέει ότι «δέχομαι ή αποδέχομαι την πρόταση Σώρρα. Υπάρχουν τα λεφτά και απαιτώ από την Ελληνική Δημοκρατία να τα πάρει για να σωθεί η πατρίδα».

Οι υπογραφές κατόπιν θα κατατεθούν στη Βουλή;

Σώρρας: Δεν θα «πάνε» πουθενά. Μαζεύεται ο λαός σε ένα μηχανισμό και επιλέγει αυτόν. Μόλις οι πουλημένοι καταλάβουν ότι υπάρχουν 6.000.000 υπογραφές θα έχουν ήδη …εξατμιστεί. Δεν θα χρειαστούν ούτε σφαίρες ούτε αιματοχυσία ούτε τίποτε. Θα έχουν εξαφανιστεί με την… πένα! Θα τους «λιώσω» το κεφάλι με τα ίδια τους τα όπλα. Να θυμηθεί ο ελληνικός λαός ότι έχει την Τράπεζα της Ανατολής, έχει και τα ομόλογα των 600 δις δολαρίων. Έχω μαζί μου κι ένα τρίτο… ρόπαλο που το βγάλω σε λίγο. Περιμένετε και θα δείτε!

Η πρόσφατη αθώωση του Σώρρα από το δικαστήριο, τι μπορεί να σημαίνει για τις εξελίξεις στο θέμα σας;

Σώρρας: Για τον Σώρρα δεν σημαίνει τίποτε. Γιατί εμείς ξέραμε και τι είχαμε και πού τα τοποθετήσαμε και πώς το οργανώσαμε.

Φέρατε τραπεζίτες από την Αμερική οι οποίοι βεβαίωσαν την ύπαρξη των χρημάτων. Ποιοι ξένοι τραπεζίτες κατέθεσαν υπέρ σας;

Σώρρας: Ο διαχειριστής του πορτοφολιού μου κ. Antony Diamond. Ήρθε ο Custodial (θεματοφύλακας) αλλά και πιστοποιημένο-υπογεγραμμένο έγγραφο από τον Καναδά από την Montreal Bank που κάνει verification (επαληθεύει) ότι «ναι ο Custodial διατηρεί τον λογαριασμό έχει τα ομόλογα κι εμείς τα φυλάμε στον …τάδε λογαριασμό» . Υπάρχουν 2 confirmations (επιβεβαιώσεις). Μία για όλο το ποσό που διαθέτω στο εξωτερικό και μία που αφορά στα 600 δις δολάρια που έχω καταθέσει στην Ελληνική Δημοκρατία. Υπάρχει πιστοποίηση του λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας που τον έχω ανοίξει και έχω βάλει τα ποσά μέσα.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι το δικαστήριο είχε στη διάθεσή του όλα τα πιστοποιητικά έγγραφα, τέτοια που δε άφηναν περιθώριο για την αθώωσή μου.

Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ο έντυπος Τύπος αποσιώπησαν την αθωωτική σας απόφαση.

Σώρρας: Η ένοχη σιωπή μερικές φορές είναι χειρότερη. Ναι, έτσι είναι, αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι υπάρχουν ανθελληνικά σκουλήκια τα οποία παρά την αθωωτική απόφαση βγαίνουν και λένε ό,τι να’ ναι. Ο Σώρρας ήρθε εδώ με στοιχεία. Κατέθεσα στις αρχές τα πάντα, με νόμιμο τρόπο. Με φακέλους και εξώδικα. Το να μιλάει ο καθένας άσχετος, χωρίς στοιχεία, μου ανακατεύει τ’ άντερα. Είδα μάλιστα σ’ ένα βίντεο, μια κατάπτυστη σε βάρος μου επίθεση από μια Όλγα Γεριτσίδου. Λίγο-πολύ είπε ότι τα δικαστήρια είναι στημένα κι ότι εγώ είμαι του συστήματος! Μου έκανε λέει και μήνυση που κατέθεσε στις Βρυξέλες! Όλοι αυτοί που κάνουν τέτοιες μηνύσεις, θεωρώ ότι είναι πρακτορικές μέσα από ένα δόλιο και τιποτένιο σύστημα. Πολλές τέτοιου τύπου μηνύσεις ήταν μέσα από μασονικές στοές και μπορώ να το αποδείξω. Αν μη τι άλλο κανείς απ’ όλους αυτούς δεν ήθελε ν’ αθωωθώ.

Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ»


Την μήνυση σάς την έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τελικά απουσίαζε από τη δίκη.

Σώρρας: Πριν από τη δίκη είχαμε κάνει αίτημα στον Άρειο Πάγο να είναι μάρτυρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δεν ήρθε καν στο δικαστήριο και θεωρώ ότι ο Εισαγγελέας τον προστάτεψε. Ο κ. Γεωργιάδης εκπροσωπεί ένα πολύ μεγάλο κοινό. Για το κοινό του μού επιτέθηκε και όχι γιατί είχε κάτι προσωπικό μαζί μου.

Μήπως υπηρετούσε όμως κάποια άλλη σκοπιμότητα η μήνυσή του αυτή;

Σώρρας: Η σκοπιμότητα ήταν προφανής, γι’ αυτό 5 μέρες πριν το δικαστήριο έγινε υπουργός Υγείας. Είναι τυχαίο λέτε ότι απ’ όλη την κυβέρνηση δεν μου επιτέθηκε κανένας άλλος πολιτικός ή βουλευτής παρά μόνο ο Γεωργιάδης;

Είχε δηλαδή σημειολογική σημασία το όνομα «Γεωργιάδης» που στράφηκε εναντίον σας;

Σώρρας: Λέτε να μην είχε; Θεωρώ ότι βρισκόταν σε μια αποστολή. Πήρε απάνω του το βάρος να χτυπήσει το Σώρρα. Στη Δημοκρατία που θέλω να πιστεύω όμως ότι υπάρχει, τέτοιοι άνθρωποι δεν πρέπει να μιλάνε. Σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου και το τι λες. Θ’ ανοίξεις το στόμα σου όταν έχεις στοιχεία. Σήμερα εκτός από τα αληθινά ψέματα, ζούμε και όλα αυτά τα «ανθελληνικά σκουλήκια» που ανοίγουν το στόμα τους και λένε οτιδήποτε, νομίζοντας ότι ο κόσμος δεν έχει καθόλου επίπεδο και μπορεί να τον οδηγήσουν στον… Αντίνοο. Σε όλους αυτούς, όπως ο Οδυσσέας «θα τους κόψω το κεφάλι», γιατί κανένας τους δεν μπορεί να ξεφύγει από την πραγματική αλήθεια.

Θεωρείτε ότι ο κ. Γεωργιάδης εξετέθη με τη σε βάρος σας μήνυση;

Σώρρας: Ξέρετε, ο ηλίθιος επιμένει στη γνώμη του και όταν πεθαίνει την παίρνει μαζί του. Είδα ένα e-mail του κ. Γεωργιάδη που έλεγε «επειδή είμαι υπουργός Υγείας χρειάζομαι 2 δις. Πέστε του Σώρρα να τα φέρει, αν δεν τα φέρει μην με ξαναενοχλήσετε»! Το… παιδί έχει πρόβλημα. Λυπάμαι και τον κ. Γεωργιάδη που λέει «παπαριές» αλλά λυπάμαι και όποιον είναι τόσο μπλοκαρισμένος που δεν μπορεί να μιλήσει.

Ποια άλλη εξέλιξη είχε η δίκη;

Σώρρας: Κάναμε αίτημα να έρθουν στη δίκη ο Υπουργός Οικονομικών, ο κ. Προβόπουλος και οι διευθυντές των υπηρεσιών εξωτερικού χρέους. Διότι όλοι αυτοί είναι υπόλογοι στον ελληνικό λαό και πρέπει να του απαντήσουν ότι: «Έλαβα φάκελο από τον Σώρρα και ότι τα ομόλογα υπάρχουν ή δεν υπάρχουν. Εάν δεν είναι εντάξει, να τον κλείσουμε φυλακή». Να πάρει το κράτος μια επίσημη θέση, ρε φίλε!

Όχι όμως μόνο τα ομόλογά μου είναι πεντακάθαρα, όχι μόνο η Αμερική δεν έχει απαντήσει αρνητικά αλλά η κυβέρνησή μας έχει ζητήσει verification (επιβεβαίωση- επαλήθευση) από την Αμερική και έχει έρθει τέλειο!

Ποια κυβέρνηση κύριε Σώρρα έλαβε verification από τις ΗΠΑ ότι τα 600 δις είναι υπαρκτά και είναι εντάξει;

Σώρρας: Η ελληνική.

Γίνεται σαφής κύριε Σώρρα. Η σημερινή Σαμαρά-Βενιζέλου ή η προηγούμενη τρικομματική;

Σώρρας: Η κυβέρνηση στην οποία ήταν και ο κ. Κουβέλης! Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν ζήτησε να μάθει από τις ΗΠΑ «τι γίνεται με αυτόν τον …κερατά τον Σώρρα; Μας είναι βραχνάς, δώστε μας απάντηση εάν υπάρχουν τα ομόλογα». Πήρε όλες τις επιβεβαιώσεις που πρέπει.

Θέσατε θέμα ποινικών ευθυνών στο δικαστήριο;

Σώρρας: Βεβαίως. Ζητήσαμε από τον Εισαγγελέα να πάρει την απόφαση ο ίδιος εάν συντρέχουν ποινικές ευθύνες σε λειτουργικά και θεσμικά όργανα οποία έχουν εμπλακεί με την υπόθεσή μας και δεν έχουν απαντήσει. Ο Εισαγγελέας λοιπόν έδωσε εντολή να ελεγχθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες.

Εσείς πιστεύετε ότι υπάρχουν σοβαρές ποινικές ευθύνες;

Σώρρας: Μεγάλες. 5 μέρες πριν υπογράψουν το μνημόνιο είχα στείλει επιστολή προς τον κ. Στουρνάρα και έλεγα: «Παρακαλώ όπως μας καλέσετε, να έρθουν και οι τεχνικές μου επιτροπές, να παραλάβετε τα ομόλογα και να σώσετε τη χώρα. Επειδή επί 8 μήνες δεν έχουν απαντήσει, έκανα μήνυση σε όλη την Κυβέρνηση. Έκανα μήνυση όμως και στου 300 της βουλής, όπως επίσης στο Στουρνάρα και τον Προβόπουλο. Γιατί δεν πήραν τα ομόλογα να σώσουν τη χώρα. Η μήνυση αυτή, να το θυμάστε, θα τους καθίσει άσχημα στο λαιμό. Η δικαστική αθώωση που είχα είναι προάγγελος της μεγάλης μήνυσης που ετοιμάζω. Γι’ αυτό το λόγο δεν ήθελαν να κερδίσει ο Σώρρας, επειδή λέει αλήθεια.

Η αθωωτική σας απόφαση δρομολογεί κάποιες διαδικασίες ή μήπως τις τρενάρει;

Σώρρας: Ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Είναι του λαού και για τα δικαιώματά μας εργάζεται. Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από το λαό και από το Δίκαιο.

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ 2010 Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟ, ΟΜΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ! ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ 2012 ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟ;»

Ανοίξατε άλλα χαρτιά σας στη δίκη;

Σώρρας: Είχαμε μαζί μας πακτωλό στοιχείων που αν τα καταθέταμε όλα, τα πρακτικά της δίκης θα ήταν μαχαίρια για κάποιους! Σας λέω όμως το εξής και αυτό είναι είδηση: το 2010 δικοί μας μηχανισμοί κατέθεσαν προς έλεγχο στην Τράπεζα της Ελλάδος ένα ομόλογο από το ίδιο συμβόλαιο. ΙΒΟΕ αξίας 3 δις δολαρίων, που όταν κατατέθηκε πήραμε πρωτόκολλο. Η Τράπεζα της Ελλάδος λοιπόν μας επιβεβαίωσε με πρωτόκολλο ότι είναι αυθεντικό, γνήσιο το ομόλογο! Πώς γίνεται λοιπόν το ίδιο ομόλογο ο κ. Προβόπουλος να το επιβεβαιώνει ως γνήσιο το 2010, αλλά το 2012 να λέει ότι δεν είναι; Περιμέναμε λοιπόν τον κ. Προβόπουλο να έρθει στο δικαστήριο για ν’ απαντήσει στο ερώτημα. Ο κ. Προβόπουλος και όλοι σαν αυτόν, θα κοπούν πάνω στο …μαχαίρι της αλήθειας. Θα πέσουν κάτω από τα ίδια τους τα όπλα.

Για ποιο λόγο να τα κάνουν όλα τόσο ξεδιάντροπα κύριε Σώρρα; Δεν είναι Έλληνες, δεν έχουν φιλοπατρία;

Σώρρας: Έχουν πτωχεύσει τη χώρα μας 4 φορές με μηχανισμούς τέτοιους που αυτή τη χώρα διοικήσανε είτε ναζί είτε Ασκενάζι. Ναζί και Ασκενάζι πάνε μαζί. Τους Ασκενάζι τους λένε Εβραίους αλλά δεν είναι. Κάτσανε ένα βράδυ οι Χαζαρομογγόλοι και είπανε: «από αύριο το πρωί θα λεγόμαστε Εβραίοι». Άρα μην μπερδεύουμε τους Εβραίους με τους Ασκενάζι. Και ο Χίτλερ ήταν Ασκενάζι. Κι έσφαξε τους Εβραίους γιατί τους μισούσε ως Ασκενάζι.

Πολύς κόσμος πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να φέρει ένα καλύτερο αύριο.

Σώρρας: Δεν έχουμε Έλληνες στη Διοίκησή μας. Έχω πει για τον κ. Τσίπρα ότι είναι Εβραίος Χαζάρος, ξέρουμε ακριβώς την ιστορία του. Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί από την παγκόσμια βιομηχανία κυβερνώντων που μιλάει για …δημοκρατική αριστερά και άλλα μυθεύματα!

"Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής"
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με 74,07%

Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με 74,07% Πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας.

Με την εκλογή του προέδρου, καθώς και των 200 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη θέση του προέδρου του ενιαίου πλέον κόμματος εξελέγη με ποσοστό 74,07% ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 3.430 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 3.412, τα έγκυρα ήταν 3.344, τα λευκά 688 και τα άκυρα 68.
Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε 2.477 ψήφους, ενώ στη δεύτερη θέση εξελέγη η Σίσσυ Βωβού με 157 ψήφους που αντιστοιχούν σε 4,69% και στη τρίτη θέση ο Πάνος Ηλιόπουλος με 22 ψήφους που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,6%.
«Κάναμε το ιστορικό βήμα»
«Μεγάλο βήμα» και «ιστορικό σταθμό για την Αριστερά» χαρακτήρισε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος.
«Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε διήμερη περιοδεία βρίσκεται το Σαβαττοκύριακο η Βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ Ραχαηλ Μακρή μαζί με τον Τέρενς Κουικ.
Με σπόρ ντύσιμο, κοντομάνικο μπλουζάκι,στενό τζιν και all star παπούτσια η Ραχήλ Μακρή ποζάρει μπροστά στην Λίμνη Κρεμαστών και σχολιάζει στην προσωπική της σελίδα
την πώληση της Λίμνης.

Δείτε τι έγραψε...

"Λίμνη Κρεμαστών. Ενα αναξιοποίητο διαμάντι στο σφυρί. Ο Υδάτινος πλούτος δεν πωλείται"
Διαβάστε περισσότερα » »

Μοναστήρι: Επίθεση σε ιστορικό αλβανικό κτήριο

Για ‘αλβανοφοβία’ καταγγέλλουν οι Αλβανοί το σλαβικό πληθυσμό της πόλης Μοναστήρι ή Μπίτολα, του κράτους των Σκοπίων.


Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα «άγνωστα άτομα επιτέθηκαν στο ιστορικό  ‘Σπίτι της Αλφαβήτας’ στην Μπίτολα και έσπασαν με πέτρες τα παράθυρα και την εξώθυρα».

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επίθεση στο ίδρυμα αυτό το οποίο τελεί υπό την προστασία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Πολιτισμού του νοτιοσλαβικού κράτους.

Στην πρώτη επίθεση είχαν προκληθεί ζημιές και στο εσωτερικό του ιστορικού κτηρίου, όπου εκεί ομάδα Αλβανών πριν από έναν σχεδόν αιώνα δημιούργησε το αλβανικό αλφάβητο.

Μετά την αποκατάσταση του κτηρίου εκδηλώθηκε η δεύτερη επίθεση. Η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτός θα είναι ο μισθός του Χρήστου Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Μόνο το άκουσμα του ποσού προκαλεί... ίλιγγο. Την ώρα που για άλλους κόβονται μισθοί και συντάξεις, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα, Χρήστος Παπουτσής, θα αμείβεται με 10.000 ευρώ το....
μήνα!
Η επιλογή του Χρήστου Παπουτσή για τη θέση του εκπροσώπου της χώρας μας στην Παγκόσμια Τράπεζα έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Γκρινιάζουν στο ΠΑΣΟΚ, γκρινιάζουν και στη ΝΔ για την επιλογή Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα Όχι μόνο στα social media που έχουν από την Παρασκευή κατακλυστεί με σχόλια πως ένας πολιτικός τον οποίο οι πολίτες άφησαν εκτός Βουλής, επιλέχθηκε να είναι το πρόσωπο της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα ή πως ο επόμενος πολιτικός που θα επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς για παρόμοια θέση θα είναι ο... Γιώργος Παπανδρέου.

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Λέγεται πως η τοποθέτηση Παπουτσή στη συγκεκριμένη θέση έγινε με πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Αντώνη Σαμαρά και πως πρόθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ήταν να... κόψει το βήχα στην εσωκομματική αντιπολίτευση.

Πολλοί αιφνιδιάστηκαν και από τις παρασκηνιακές επαφές αλλά και από το γεγονός πως ο Χρήστος Παπουτσής, που μέχρι πριν από λίγο καιρό τουίταρε κατά της συμμετοχής πολιτικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα δέχεται να γίνει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Φυσικά, γκρίνιες υπάρχουν και στο «γαλάζιο» στρατόπεδο, για ευνόητους λόγους.

Ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα θα αναλάβει καθήκοντα στις 15 Σεπτεμβρίου.

http://www.newsit.gr
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Καυτός Σεπτέμβριος στην Ανατολική Μεσόγειο

Μπορεί να διανύουμε τον Ιούλιο, όμως ο πραγματικά "καυτός" μήνας προβλέπεται να είναι ο Σεπτέμβριος. Αυτό, στην ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Ισραήλ έχουν καταλήξει στα βασικά σενάρια μιας μεγάλης αεροναυτικής άσκησης, της μεγαλύτερης που έχει γίνει μέχρι σήμερα μεταξύ των δύο χωρών, όπου προβλέπεται γεφύρωση των τριών εναέριων χώρων Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
Όπως αναφέρουν επιτελείς της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται πολύ κοντά στον σχεδιασμό, οι ασκήσεις θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και σε πλήρως επιχειρησιακό περιβάλλον.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι προβλέπεται εκτεταμένος αριθμός ανεφοδιασμών εν πτήσει των ελληνικών μαχητικών από ισραηλινά τάνκερ ανατολικά της Κρήτης και αντίστοιχη ''εχθρική'' αντίδραση την ίδια ώρα. Πράγμα που φωτογραφίζει κάλυψη της Κύπρου από τα ελληνικά φτερά.
Οι ασκήσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές του Defencenet, θα διεξαχθούν στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα μεγάλο χώρο από το Αιγαίο μέχρι και την Κύπρο.
Σε αυτές η ΠΑ πρόκειται να διαθέσει τουλάχιστον 2 Μοίρες ενώ ανοικτό παραμένει το θέμα στον ελληνικό σχεδιασμό συμμετοχής και τρίτης Μοίρας. Τα περισσότερα από τα σενάρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της κοινής ελληνο-ισραηλινής άσκησης δεν έχουν δοκιμαστεί ξανά σε άλλη άσκηση μεταξύ των δύο Αεροποριών.
Από ελληνικής πλευράς υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν θα εμπλακούν στην άσκηση οι Α/Α συστοιχίες των S-300PMU1 (δεν θα έχει πραγματοποιηθεί έτσι ή αλλιώς η βολή αποδοχής) και το ίδιο ισχύει και για τους Tor-M1. Άλλωστε, είναι βέβαιο ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το πληροφορηθεί άμεσα και θα αντιδράσει με οξύ τρόπο η Ρωσία, οπότε μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία...
Κύριος άξονας της ελληνο-ισραηλινής άσκησης θα είναι το σενάριο μιας μεγάλης αεροπορικής σύγκρουσης της blue land και της red land, που θα εξελιχθεί σε μια τεράστια θαλάσσια έκταση που θα ξεκινά από το ανατολικό άκρο της Κρήτης και θα καταλήγει μέχρι και την Κύπρο.
Παράλληλα θα υπάρξουν μικτοί σχηματισμοί (COMAO) και από τις δύο πλευρές σε εναλλάξιμη βάση, με την αντίπαλη πλευρά να επιχειρεί να τα προσβάλλει και να τα διασπάσει από μεγάλες αποστάσεις με τη χρήση βλημάτων BVR, ενώ σε μια τουλάχιστον περίπτωση θα υπάρξει μεμονωμένη πτήση ελληνικών διθέσιων μαχητικών F-16 block 52+ missionized τη νύκτα σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη θάλασσα, με τους Ισραηλινούς να επιχειρήσουν να διασπάσουν και να αναχαιτίσουν το σχηματισμό.

Πηγή: ΕΛΚΕΔΑ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Η τρομακτική επίδραση που έχει μια σταγόνα από το τοξικό δηλητήριο της οχιάς Russell στο αίμα - Βίντεο

Το παρακάτω βίντεο του BBC παρουσιάζει την τρομακτική επίδραση που έχει μια σταγόνα από το τοξικό δηλητήριο της οχιάς Russell στο αίμα.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το αίμα που χρησιμοποιείται στο συγκεκριμένο πείραμα είναι από τρωκτικό, το συνηθισμένο θήραμα της Οχιάς Russell, το οποίο προφανώς πεθαίνει σε δευτερόλεπτα.
Στον άνθρωπο, το δηλητήριο κάνει ακριβώς το αντίθετο, αραιώνοντας το αίμα και προκαλώντας έναν ιδιαίτερα επίπονο θάνατο μέσα σε 12 ώρες.
Τα άμεσα συμπτώματα περιλαμβάνουν έντονο πόνο και φουσκάλες γύρω από την πληγή, πτώση της αρτηριακής πίεσης και της καρδιακής συχνότητας, τάση για εμετό και πρήξιμο του προσώπου.Η οχιά Russell ζει στα δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας.

ΠΗΓΗ
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Καβγάδες για διπλά νοίκια στον ΕΟΠΥΥ των χρεών – Δημοσίευμα της εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ” που αναφέρεται στην περίπτωση της Πτολεμαΐδας

pekaptol«Καβγάς» γίνεται τους τελευταίους μήνες στην Πτολεμαΐδα. Οι διευθυντές των δύο μονάδων υγείας που «κληρονόμησε» ο ΕΟΠΥΥ, τη μία από το ΙΚΑ και τη δεύτερη από το Ταμείο Υγείας της ΔΕΗ, «τσακώνονται» για τον χώρο όπου θα συστεγαστούν, παρ’ ότι το ένα κτίριο απέχει από το άλλο μόλις 50 μέτρα.
Και οι δύο θεωρούν το δικό τους κτίριο ως το καταλληλότερο για να στεγάσει τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Από τις αρχές του χρόνου οι διευθυντές των δύο μονάδων έχουν λάβει επιστολή από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, με την οποία τους καλεί το αυτονόητο: να αποφασίσουν το κτίριο στο οποίο θα εγκατασταθούν «ώστε να μην σπαταλά ο Οργανισμός χρήματα για δύο υπηρεσίες υγείας που βρίσκονται εντός της ίδιας πόλης».
Στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ο ένας εκ των δύο διευθυντών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: «Να παραμείνουν τα ιατρεία ως έχουν στη μονάδα μας και να μετακινηθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της άλλης μονάδας σε εμάς. Παρακαλούμε όπως δείτε το όλο θέμα εκτενέστερα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις παραμέτρους και τα προβλήματα που τυχόν μπορεί να προκύψουν, καθώς ο πυλώνας του ΕΟΠΥΥ είναι η μονάδα μας».
Γίνεται αντιληπτό ότι ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα, με τον Οργανισμό να συνεχίζει να πληρώνει μηνιαίως 6.323 ευρώ για το ένα κτίριο και 3.198 ευρώ για το δεύτερο.
Τη λύση αναμένεται να δώσει κλιμάκιο του ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή μηχανικού που μετέβη στην περιοχή.
 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΣ(ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) ΣΤΟ 11ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Δείτε το 1ο βίντεο της συνέντευξης στο ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ, πριν τη δήλωση εντός του Συνεδρίου, αριστερά.
Δηλώνει επίσημη θρησκεία του το Δωδεκάθεο.




radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »