Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Το ΔΝΤ πάει στα Σκόπια

Το δάνειο από το ΔΝΤ πήγε στα ...μνημεία

Απρίλιος 22, 2013.
Αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, έρχεται για ένα διήμερο εργασίας στα Σκόπια, σύμφωνα με το σκοπιανό Kapital.


Η συνάντηση των δανειστών με εκπροσώπους της κυβέρνησης  έχει προγραμματισθεί την Τετάρτη, προκειμένου να ελέγξουν και να επανεξετάσουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, τη διαδικασία της πίστωσης των 220 εκατ. ευρώ.
Οι ελεγκτές του ΔΝΤ αναμένεται να συναντηθούν με το Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας των Σκοπίων, Ντίμιταρ Μπογκόφ και τον υπουργό Οικονομικών, Ζόραν Σταβρέσκι καθώς και με επιχειρηματίες της χώρας.
Παραπλήσιο δημοσίευμα αναφέρει ότι το κόστος για τη διαμόρφωση της πλατείας της πόλης των Σκοπίων με την τοποθέτηση των μνημείων σε αυτήν κόστισε μέχρι στιγμής 207 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με συνέντευξη τύπου της υπουργού πολιτισμού των Σκοπίων,  Καντσέσκα-Μιλέφσκα.
«Το έργο ‘Σκόπια 2014’ καλύπτει πάνω από 70 μεγάλα έργα, συμπεριλαμβανομένων  των μνημείων στην πόλη, πολλά κτήρια, γέφυρες, ανακατασκευές των προσόψεων των κτηρίων και παρόμοια», αναφέρει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων ‘Πρες 24’.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι λόγοι της πτώσης στην τιμή των καυσίμων

Σημαντική πτώση στις τιμές των πετρελαιοειδών το τελευταίο διάστημα. Ανακούφιση για τους οδηγούς. Διαβάστε ποια η μέση τιμή στην Αττική και αλλού
Αισθητή πτώση σημειώνουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων, λόγω της υποχώρησης των διεθνών τιμών των πετρελαιοειδών.
Οι τελικές τιμές παραμένουν μεν σε υψηλά επίπεδα λόγω της φορολογίας που επιβλήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια, ωστόσο η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται τώρα σε επίπεδα σχεδόν 20 λεπτά χαμηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Το πετρέλαιο θέρμανσης αντίστοιχα πωλείται περίπου 7 λεπτά το λίτρο φθηνότερα σε σχέση με την έναρξη της περιόδου διάθεσης (15 Οκτωβρίου), η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα. Και για το ντίζελ κίνησης, στο οποίο στο μεταξύ έχει μειωθεί και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, η μέση τιμή έχει υποχωρήσει κατά 21 λεπτά περίπου.
Αναλυτικά:
- Η μέση τιμή της αμόλυβδης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών διαμορφώθηκε χθες σε 1,667 ευρώ το λίτρο, από 1,854 στις 16 Απριλίου του 2012 οπότε βρέθηκε σε επίπεδα - ρεκόρ όλων των εποχών (δηλαδή σε ετήσια βάση η μείωση είναι 18,7 λεπτά). Η πτώση της λιανικής τιμής αντιστοιχεί στην υποχώρηση της τιμής διυλιστηρίου στο ίδιο διάστημα, που οφείλεται στην υποχώρηση των διεθνών τιμών.
- Για το πετρέλαιο θέρμανσης η μέση τιμή είναι τώρα στο 1,295 ευρώ το λίτρο, από 1,37 τον Οκτώβριο οπότε ξεκίνησε η διάθεσή του στην αγορά, δηλαδή πωλείται περίπου 7 λεπτά φθηνότερα. Σε σχέση ωστόσο με τον περυσινό Απρίλιο το πετρέλαιο θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά περίπου 30 %, λόγω της εξίσωσης του φόρου με το ντίζελ κίνησης. Η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη, 30 Απριλίου.
Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι τον Απρίλιο σημειώθηκε μεγάλη αύξηση, άνω του 25 % στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν να αποθεματοποιήσουν καύσιμα ενόψει της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με τον αντίστοιχο που επιβάλλεται στο ντίζελ κίνησης η οποία έγινε τον Οκτώβριο του 2012. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς δεν παρατηρείται εφέτος αντίστοιχο φαινόμενο, αντίθετα αναμένεται αύξηση στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης.
- Και για το ντίζελ κίνησης η μείωση σε σχέση με πέρυσι υπερβαίνει τα 20 λεπτά καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται τώρα στο 1,371 ευρώ το λίτρο, από 1,58 πέρυσι. Η μείωση στο κίνησης, εκτός από την πτώση των διεθνών τιμών οφείλεται και στην περικοπή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έγινε ταυτόχρονα με την εξίσωση του φόρου στη θέρμανση.
Παρά τις μειώσεις αυτές, οι τιμές σε απόλυτα μεγέθη δεδομένης και της μείωσης των εισοδημάτων διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα.
Είναι ενδεικτικό ότι στην τριετία 2009 - 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ελληνικών Πετρελαίων η συνολική κατανάλωση καυσίμων λόγω της κρίσης έχει περιοριστεί κατά 30 % ενώ έχουν βάλει λουκέτο περισσότερα από 1500 πρατήρια.
Στο μεταξύ χθες εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων.
Νέος πρόεδρος ανέλαβε ο Γ. Ασμάτογλου ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι στόχος της διοίκησης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της αγοράς που πλήττουν πρατηριούχους και καταναλωτές.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ 

Καταρχήν ήδη με δημοσίευμά του το «’Εθνος της Κυριακής» (14.10.2012) που αναφέρεται στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος βάζει οριστικό τέλος στην «απάτη» των «εθνοσωτήρων» από την Αμερική με τα αμύθητα 600 δισ. που υποτίθεται ότι κατέθεσε η οργάνωση EndNationalDebt (END) των κ.κ. Σώρρα και Λαμπράκη για να «σώσει» την Ελλάδα από το δημόσιο χρέος.


Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδoς για τους ομογενείς-σωτήρες με τα 600 δισ. | iefimerida.gr
http://www.iefimerida.gr/node/72097#ixzz29HRM0glv

Σύμφωνα με το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η έρευνα που έγινε από την Τράπεζα της Ελλάδος έδειξε ότι δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κατάθεση σε καμία τράπεζα του Καναδά. 


Παράλληλα, οι περίφημες μπίζνες του κυρίου Σώρρα είναι… αέρας κοπανιστός καθώς δεν υπάρχουν οι εταιρείες που υποτίθεται ότι έχει ή εμπλέκονται στην υπόθεση ενώ…ανύπαρκτη είναι και η περίφημη οργάνωση END.


Ειδικότερα, στο πόρισμα αναφέρεται επί λέξη πως η έρευνα για τα 600 δισ. του κ. Σώρρα έδειξε πως «πρόκειται περί απάτης»… Ολόκληρη η είδηση στο Έθνος της Κυριακής 14.10.2012 εδώ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63724408



ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ


΄Ομως, εμείς τα θύματα της τουρκικής βάρβαρης εισβολής του 1974, έχουμε σοβαρό λόγο να βάλουμε εμείς ΤΕΛΟΣ στην εκμετάλλευση του πόνου μας από αυτούς τους αδίστακτους «απατεώνες» που ποίος ξέρει ποία συμφέροντα έχουν πίσω τους για να έχουν τόσο θράσος για όσα κάνουν. ΄


Οπως είπε και φίλος συμπατριώτης και μόνο ο αριθμός των 600 δισ δολαρίων έπρεπε να σταματά κάθε συζήτηση, καθώς όλοι οι κλεπτοκράτες του Περσικού Κόλπου δεν έχουν τόσα λεφτά!


Το βράδυ, λοιπόν, της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου 2012 στην συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Πρέσιτεντ στην Αθήνα ο εξ Αμερικής γιατρός Μανώλης Λαμπράκη, πρόεδρος του λεγόμενου οργανισμού End National Debt δήλωσε, μεταξύ άλλων πολλών, και τα πιο κάτω συγκεκριμένα για την γη μας στα κατεχόμενα. 


Για μένα η πιο σημαντική αναφορά (που μαζοχιστικά χειροκροτήθηκε κιόλας από το ακροατήριο) ήταν αυτή, για την οποία δεν ακούσαμε κανένα σχολιασμό.
 

Είπε λοιπόν αναφερόμενος σε μας που θέλουμε πίσω τη κατεχόμενη μας γη:
«… να επανακτήσουν την γη των προγόνων τους. 

Μόλις λοιπόν ο κ. Σώρρας και εμείς ακούσαμε αυτή τη φωνή, δημιουργήσαμε ο κ. Σώρρας με εντολή του κ. Σώρρα δημιουργήθηκε ήδη μία καινούργια τράπεζα που ονομάζεται Τράπεζα Γής της Κύπρου. Cyprus Motherland Land Bank.

Σε αυτή την τράπεζα κατατίθενται 20 δις δολάρια και όποιος Ελληνοκύπριος επιθυμεί να πουλήσει την περιουσία του στα κατεχόμενα θα πηγαίνει στην τράπεζα θα καταθέτει τους τίτλους ιδιοκτησίας και εάν εις το μέλλον επιθυμεί να επανακτήσει την γη του θα αποπληρώνει το αυτό τίμημα …


Ένας λοιπόν πολύ σημαντικός άνθρωπος ο οποίος μας είπε, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, εάν εγινότανε αυτή η κίνηση, θα μπορούσαμε να είχαμε τουλάχιστον το 70% των γεών της Κύπρου. 


Έτσι λοιπόν, την Παρασκευή το απόγευμα, 4 η ώρα 600 δις για την Ελλάδα 50 δις για την Κύπρο. Επιπλέον 20 δις θα κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα σύμφωνα με τον κ. Σώρρα εφόσον έχει την ώρα να μεταβεί στο Τορόντο για την χρηματοδότηση της Τράπεζας Γής…».


Μπορείτε να ακούσετε την σχετική δήλωση στο πιο κάτω βίντεο στην ώρα 4.30.
Please listen at what he proposes regarding properties in the occupied http://www.youtube.com/watch?v=w65kgDA8d70 (sto 4:30)

1) Ποία η διαφορά της ψευτοεπιτροπής Τουρκίας στα κατεχόμενα (IPC στα αγγλικά) από ότι μας πρότειναν οι «εθνοσωτήρες» Σώρρας/Λαμπράκης; Αμφότεροι μας ζήτησαννα τους ξεπουλήσουμε τις κατεχόμενες μας περιουσίες παραδίδοντάς τους,τους τίτλους ιδιοκτησίας μας και έχουν έτοιμες τις πληρωμές.


 Η μεν πρώτητάχατες αποζημιώνει για απώλεια χρήσης και όταν πάνε οι άνθρωποι εκεί τους εξαπατά απαιτώντας τους τίτλους ιδιοκτησίας για να δώσει λεφτά οι δε δεύτεροιαπαίτησαν - προκαταβολικά- και το δηλώνουν – τους τίτλους ιδιοκτησίας μας για να μας πληρώσουν. Είτε με την ψευτοεπιτροπή είτε με τους «εθνοσωτήρες» το αποτέλεσμα είναι ΤΟ ΙΔΙΟ - ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ.

2) Και η αδίστακτη κοροιδία τους ότι τάχατες όποιος θα θελήσει να επανακτήσει την περιουσία του θα μπορεί να το κάνει εφόσον επιστρέψει τα λεφτά που θα πάρει από την επιτροπή Σώρρα/Λαμπράκη και Σια, είναι ακόμα πιο ύπουλη και προκλητική εφόσον μας θεωρούν και ανεγκέφαλους ηλίθιους. 


Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρθηκαν όπως οι πίθηκοι στους ανθρώπους στη ξεχασμένη ταινία « The planet of the apes»!!!

3) Γιατί μόνο ανεγκέφαλοι ηλίθιοι μπορούν να πιστέψουν σε τέτοιους «απατεώνες» που ως νέοι πλέον ιδιοκτήτες των περιουσιών μας με τίτλους, δεν θα τις μοσχοπουλήσουν αμέσως την επομένη της εξαγοράς στον πρώτο επόμενο πελάτη. 


Που πρώτη στη σειρά θα είναι σε τέτοια περίπτωση η ίδια η Τουρκία και με το αζημείωτον!!! Ζήτω η Τουρκία δηλαδή!!!

4) Επομένως αν οι κύριοι αυτοί με τα διαστημόπλοια, τα χίλια θα, θα, θα, και αμύθητα δισ που δεν βρέθηκε ακόμα τράπεζα στο κόσμο να μας επιβεβαιώσει την ύπαρξή τους, πράγματι είχαν το καλώς νοούμενο εθνικό συμφέρον της Κύπρου υπόψη, εκείνο που έπρεπε να κάνουν ήταν να αποταθούν στην κατοχική ΤΟΥΡΚΙΑ


Να προσφέρουν τα …υπαρκτά ή ανύπαρκτα δίσ τους, στους κουβαλητούς έποικους που μετέφερε η Τουρκία στα κατεχόμενα μας σπίτια και περιουσίες! 

Και να πληρώσουν, αν έχουν τέτοια λεφτά, τους γύφτους κουβαλητούς οι «εθνοσωτήρες», όσα θέλουν να πάνε πίσω στην Ανατολή και να μας αδειάσουν τα κατεχόμενα! 

Και επιπλέον να πληρώσουν και όσα δισ θέλει η Τουρκία προκειμένου να μαζέψει και τους κατοχικούς στρατούς της και να απελευθερωθεί η Κύπρος.

5) Εφόσον δεν έκαναν αυτό οι αυτόκλητοι «εθνοσωτήρες» να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο μας και εμάς τους πρόσφυγες και τους τίτλους ιδιοκτησίας μας και ας περιοριστούν στα διαστημικά τους projects.


6) Μας είπαν ότι ίδρυσαν κιόλας τράπεζα για μας! Την Cyprus Motherland Land Bank. 


Μήπως γνωρίζει κανένας που υπάρχει και σε ποία χώρα, σε ποία πόλη, σε ποιο δρόμο, ποια γειτονιά, αυτή η τράπεζα και σε πιο τραπεζικό σύστημα είναι εγγεγραμμένη, ποίοι είναι οι διοικητικοί της σύμβουλοι, ποίας χώρας Κεντρική Τράπεζα την ελέγχει, σε ποίας χώρας τον Έφορο Εταιριών βρίσκεται το μητρώο της καταχωρημένο κτλ κτλ;

7) Επικαλέσθηκαν ότι όταν ήλθαν στην Κύπρο είδαν τον πρόεδρο Χριστόφια και την κα Λανγκαρτ. Η Κυπριακή κυβέρνηση τους διέψευσε. Δεν είδαν Χριστόφια/Λανγκαρτ. 


Τους εξαπέστειλαν σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Η απάντηση της κυπριακής πλευράς στο θέμα όπως μεταδόθηκε από το Σίγμα στις 4.10.2012 και γράφτηκε την επομένη στην Σημερινή έχει ως ακολούθως.

«…Kυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο «Σίγμα» ότι έγινε συνάντηση με τους ομογενείς αλλά σε τεχνοκρατικό επίπεδο και μελετήθηκε η σοβαρότητα της πρότασης.
 

Η έρευνα που έγινε σύμφωνα με την ίδια πηγή δεν κατέδειξε πως πρόκειται για αξιοποιήσιμη περίπτωση. Μάλιστα,όπως μας επισημάνθηκε, το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται πολλοί «σωτήρες». 

Μέχρι και έμπορος χρυσού ζήτησε να σώσει την Κύπρο φέρνοντάς την σε επαφή με κάποιον στο εξωτερικό. Όμως αποδείχθηκε και πάλι ότι δεν ήταν συζητήσιμη πρόταση.
 

Αν ακούγαμε όλους όσοι εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες θα είχαμε πέραν των 4 τρισ.
και θα δανείζαμε και αλλά κράτη,συμπέρανε η ίδια πηγή.».


Σημερινή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, σελ. 15
http://www.sigmalive.com/files/filefield/2/5/3/Simerini05102012.pdf


Και στον πιο κάτω σύνδεσμο της GreekNews Νέας Υόρκης διαβάστε την διάψευση της Τράπεζας στο Καναδά που εξασφάλισε ο κ. Π. Ζουπανιώτης, εκδότης της Greek News (και ανταποκριτής παρεμπιπτόντως του ΡΙΚ στην Κύπρο).

http://www.greeknewsonline.com/?p=22441



ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

http://fanoulla.koukouvagia.com/

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Εύης Γκάλαβου «Το μυστήριο του παντοπωλείου»


«ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ»



Το ΝΠΔΔ του Δήμου Εορδαίας, η Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαΐδας και η Ήρα Εκδοτική δείχνοντας την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα διοργανώνουν από κοινού την παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Εύης Γκάλαβου «Το μυστήριο του παντοπωλείου» (εκδόσεις Ήρα Εκδοτική)
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 19:30 στο Θεατρικό Εργαστήρι «ΠΕΡΙΧΩΡΟΝ» Πτολεμαΐδα.
(Κ. Φούφα & Καλλιπόλεως 34)
 Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού που προάγει την αγάπη όλων των μετόχων και ισότιμων κληρονόμων της Γης, από την Χριστίνα Προκοπίου Ιδιοκτήτρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών
Ομιλία για το οικολογικό, φιλοζωικό μήνυμα του παραμυθιού από την Μελίνα Αυγερινού Υπεύθυνη προγράμματος Ελληνικού Ποιμενικού «Αρκτούρος»
Ανάγνωση αποσπασμάτων από την θεατρολόγο Αγαθή Παππά 
Μουσική επένδυση από τον Σωφρόνη Ευθυμιάδη, θεατρολόγο.
Απασχόληση των παιδιών με ζωγραφική από την Αλεξάνδρα Τσιτσιντά.
Συνομιλία των παιδιών με την συγγραφέα για τα όσα διαδραματίζονται στο βιβλίο και την εξέλιξη του παιδικού παραμυθιού.
Συντονισμός εκδήλωσης από τον Στράτο Ιορδανίδη



Η Εύη Γκάλαβου γεννήθηκε στη Φλώρινα και ζει στην Πτολεμαίδα

Σπούδασε Οικονομία και Διοίκηση. Ασχολείται με την ποίηση, το χρονογράφημα και τη συγγραφή μικρών διηγημάτων. Διήγημά της έχει βραβευτεί με το B΄ Βραβείο 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Διηγήματος 2012 από το Λογοτεχνικό Περιοδικό Δευκαλίων ο Θεσσαλός, με θέμα "Σύγχρονη Νεοελληνική Κοινωνία Πραγματικότητα στις αρχές του 21ου αιώνα". Ένα ποίημά της συμπεριλήφθηκε σε ποιητική ανθολογία που εκδόθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Πνοές Λόγου και Τέχνης».

Αρθρογραφεί σαν αναγνώστρια στην ενημερωτική εφημερίδα απόδημου Ελληνισμού «ΕΛΛΑΣ HELLAS NEWS». Κείμενά της έχουν αναρτηθεί σε διαδικτυακούς χώρους, όπως το «Παράθυρο στα Όνειρα», «ΣΤΑΧΤΕΣ», «TOKOSKINO», «Κορυφογραμμή», «Varelaki», «αντί χ λόγου», «Αποστακτήριο Λόγου και Τέχνης», «Ποίηση και Λογοτεχνία», , «Λογοτεχνικές και Εκπαιδευτικές Αναφορές» «Οι ποιητές που αγάπησα και άλλες μικρές (και μεγάλες) ιστορίες λόγου».  Συνεργάζεται με το τριμηνιαίο πολιτιστικό περιοδικό λόγου και τέχνης «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ Ο Θεσσαλός».
Κυκλοφορεί από την Ήρα Εκδοτική το πρώτο της παιδικό παραμύθι, με τίτλο «Το μυστήριο του παντοπωλείου» που απευθύνεται σε παιδιά 6-10 ετών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο κούρεμα 15% - 45% σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις

Ψαλίδι από 15% ως 45% οι μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις. Το σκάνδαλο με τον εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ
Προ των πυλών βρίσκεται νέο κούρεμα από 15% έως 45% στις επικουρικές συντάξεις, ιδιαίτερα στα Ταμεία που έχουν εξαιρεθεί από την ενσωμάτωση στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), καθώς και στα εφάπαξ.
Ήδη, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία", έγινε η πρώτη μείωση κατά 30% στις επικουρικές συντάξεις του Μαρτίου για τους ασφαλισμένους στο επικουρικό ταμείο των τροφίμων το οποίο παρέμεινε με τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.
Τα κεφάλαια του ΕΤΕΑ (ενιαίο επικουρικό) χρησιμοποιήθηκαν για εσωτερικό δανεισμό του ΙΚΑ που ήδη ξεπερνά τα 9,5 δισ. ευρώ, ενώ το ταμείο θα κλείσει με έλλειμμα 163 εκατ. ευρώ, γεγονός που φέρνει νέα μεγάλο ψαλίδι στις επικουρικές. Μάλιστα δεν αποκλείεται αν προκύψει έλλειμμα να γίνεται αναπροσαρμογή της σύνταξης κάθε τρίμηνο.
Στα τέσσερα ταμεία που έμειναν εκτός του ΕΤΕΑ, ήδη έγιναν μειώσεις στο Επαγγελματικό Ταμείο Ασφαλισμένων Τροφίμων κατά 30%, ενώ για τους Δημοσίους Υπαλλήλους δεν αποκλείονται νέες μειώσεις 20% κατά μέσο όρο για το 2014.
Στο μεταξύ ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ, που αποφασίστηκε πριν από λίγους μήνες και επρόκειτο να ισχύσει το 2014, δεν μπορεί να εφαρμοστεί και θα υπάρξουν τροποποιήσεις.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΛΒΑΝΟΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΟΥΝ!

albania-protestΑμφβάλλετε; Τι έκαναν στο Κόσσοβο; Το ίδιο πάνε να κάνουν κι εδώ! Ξυπνάτε ρε, γιατί οι πολιτκοί μας είναι στουρνάρια!!!

O αλβανικός εθνικισμός που σε πολιτικό επίπεδο εκφράζεται από το κόμμα της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (στην πράξη είναι το πολιτικό σκέλος του UCK και του UCC) ίδρυσε στην Ελλάδα «μυστικό» παράρτημα του με την ονομασία (Ερυθρόμαυρη συμμαχία- Τσαμουριά ) σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείοbalkanweb.Lajmet.com .
Η ίδρυση του ελληνικού "βραχίονα" της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας έγινε στην περιοχή της Θεσπρωτίας ("Τσαμουριά" την αποκαλούν) από «εκατοντάδες νέους» μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο.
Την ίδια στιγμή προβοκάτορες εθνικιστές Αλβανοί επέδραμαν και κατέστρεψαν το Μνημείο των νεκρών του υψώματος 731 στην Βόρειο Ήπειρο όπου το 5ο Σύνταγμα Πεζικού στον Β'ΠΠ έδωσε την πιο συγκλονιστική μάχη και είχε την μεγαλύτερη αμυντική επιτυχία των ελληνικών όπλων στον Β'ΠΠ.
Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την παράδοση από τον Α/ΓΕΕΘΑ στη ΣΜΥ της Σημαίας του ηρωικού 5ου ΣΠ! Τυχαίο; Δε νομίζουμε!
Σε ότι αφορά το αλβανικό κόμμα που φιλοδοξεί να κατεβάσει υποψήφιους στις ελληνικές εκλογές και να αποτυπώσει την δύναμη της "αλβανικής μειονότητας" στην Ελλάδα σύμφωνα με ανακοίνωση στα αλβανικά ΜΜΕ της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (AK) "Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του να υπερασπιστεί τα δίκαια και την αξιοπρέπεια των Αλβανών στην Ελλάδα στο ζήτημα της Τσαμουριάς το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος του του κόμματος".
Η ανακοίνωση του κόμματος «Ερυθρόμαυρη συμμαχία» αναφέρει τα εξής: "Εκατοντάδες νέοι πατριώτες της Αλβανίας κατάφεραν μετά από αρκετές εβδομάδες προσπάθειας στην δημιουργία παρατήματος του κόμματος στην "Τσαμουριά" ( Εννοεί Θεσπρωτία ) και την ίδρυση κόμματος για την προστασία των δικαιωμάτων, των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των περισσότερων από ενός εκατομμύριου συμπολιτών μας Αλβανών που ζουν, εργάζονται και σπουδάζουν στη γειτονική χώρα την Ελλάδα".
Η «Ερυθρόμαυρη Συμμαχία - "Τσαμουριά», μετά την ίδρυση των πρώτων παραρτημάτων στην Ηγουμενίτσα, αναμένεται να διευρύνει την δραστηριότητα της σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την "Τσαμουριά"( Εννοουν Θεσπρωτία-Πρέβεζα ΚΤΛΠ. ).
Συνεχίζοντας η ανακοίνωση αναφέρει "Για πρώτη φορά, ένα αλβανικό πολιτικό κόμμα δημιουργεί το παράρτημα του στην Ελλάδα, δείχνοντας όλη την προσοχή και την φροντίδα του όχι μόνο στους (Αλβανούς από την Τσαμουριά ) αλλά σε όλους τους Αλβανούς μετανάστες που ζούν στην Ελλάδα , όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις. Πολλοί Αλβανοί πολιτικοί έχουν μιλήσει για λογαριασμό των μεταναστών αυτά τα 23 χρόνια δημοκρατίας, αλλά κανένας και τίποτα δεν υλοποιήθηκε γι 'αυτούς, ακόμη και το πιο βασικό δικαίωμα «του εκλέγειν» στο κράτος καταγωγής τους.
Η ΕρυθρόμαυρηΣυμμαχία Τσαμουριά», εκτός από το πρόγραμμα και την εθνικιστική πλατφόρμα της , προτίθεται να λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις στη γειτονική Ελλάδα, ακόμη στις τοπικές εκλογές. Αναμένεται ότι πάνω από 500 χιλιάδες Αλβανοί με δικαίωμα ψήφου θα υποστηρίξουν το κόμμα στην Ελλάδα". καταλήγει η ανακοίνωση.
defencenet.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών

Τρεις ημεδαποί (δύο 25χρονοι και ένας 21χρονος), συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας. Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες κατείχαν από κοινού μικροποσότητα κάνναβης, η οποία  απορρίφθηκε από το εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου στο οποίο επέβαιναν, αφού ο 25χρονος οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενο έλεγχο από αστυνομικούς. Η μικροποσότητα κάνναβης κατασχέθηκε και η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

Η dream team του taekwondo είναι η Εορδαϊκή Δύναμη



 Χρυσό η Γραμματική Χρηστίδου – Χάλκινο η Ειρήνη Μπουράκη


Μετά την Αθήνα, το Βέλγιο σειρά είχε το Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης όπου η Εορδαϊκή Δύναμη της Πτολεμαΐδας κατέκτησε μετάλλια και στα τερέν απέδειξε πως είναι από τις πιο σταθερές δυνάμεις στο taekwondo της χώρας μας.
Η τριαταθλήτρια  κόσμου στο taekwondo Γραμματική Χρηστίδου πρόσθεσε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο στην ήδη πλούσια συλλογή της.
Το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση κατέλαβε η φορμαρισμένη Ειρήνη Μπουράκη στα 67 κιλά.
Αύριο και οι υπόλοιποι αθλητές της Εοδαϊκής θα ριχτούν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να διεκδικήσουν κι άλλους τίτλους. 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »