Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Έλληνας δημοσιογράφος στην υπηρεσία των αμερικανικών υπηρεσιών


           Νέες αποκαλύψεις φωτιά από το Wikileaks

Μια σημαντική αποκάλυψη για τον τρόπο της πληροφόρησης που έχουν οι αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Wikileaks.

Σύμφωνα με αυτή έλληνας δημοσιογράφος ενημέρωνε και μάλιστα… κάνοντας υπερωρίες το αμερικανικό think tank Stratfor, που αποτελεί οργανισμό ταυτισμένο με τη CIA, το καλοκαίρι του 2011 για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.


Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από την εφημερίδα «Τα Νέα» συναγερμό σήμανε στη Stratfor η δραματική προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός για το οποίο η εταιρεία απαίτησε 24ωρη ενημέρωση από τον έλληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος, όπως προκύπτει από ηλεκτρονικά μηνύματα που αποκτήθηκαν από το Wikileaks, είναι δημοσιογράφος.

Στις 15/6/2011 έλληνας πληροφοριοδότης, στον οποίο αποδίδεται η ιδιότητα «ελληνικές δημοσιογραφικές πηγές» και μάλιστα χαρακτηρίζεται αξιόπιστος, στέλνει στην εταιρεία πληροφορίες για την κατάσταση που αλλάζει λεπτό προς λεπτό.

Ενημερώνει ότι σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη απεργία και πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε επαφή με τους πολιτικούς αρχηγούς για «κάποιου είδους ευρύτερη συναίνεση».

«Θα επανέλθω», γράφει ο πληροφοριοδότης, «αλλά το σενάριο των εκλογών είναι επίσης στο προσκήνιο». Λίγο αργότερα ο πληροφοριοδότης δίνει νέο «σήμα».

Σύμφωνα με αυτό, ο Παπανδρέου έχει ρίξει στο τραπέζι την ιδέα της κυβέρνησης συνεργασίας ως ύστατη προσπάθεια. «Το προνόμιο μιας τέτοιας κυβέρνησης πιθανότατα να είναι μια επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων. Αλλά, αφού δεν υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση τώρα, πρώτα θα περάσουν κάποια μέτρα από τη Βουλή (ώστε να πάρουμε τα χρήματα) «κατ’ αρχάς» και θα προσπαθήσουν να διαπραγματευθούν κάποια από τα μέτρα (φόρους κυρίως), προτείνοντας ένα διαφορετικό μείγμα», γράφει. Ο δημοσιογράφος τροφοδοτεί με πληροφορίες τους «χειριστές» του στη Stratfor επί 14-15 ώρες.

Σε άλλο ηλεκτρονικό του μήνυμα που στέλνει το βράδυ της ίδιας μέρας (15 Ιουνίου) σημειώνει ότι το σχέδιο συνεργασίας ναυάγησε και πως η κυβέρνηση θα ανασχηματιστεί την επόμενη μέρα. «Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης… Ριψοκίνδυνη υπόθεση… Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα».

«ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν», καταλήγει ο έλληνας πληροφοριοδότης.

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «κωδικοποιούν» οι αναλυτές τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών. Ένας από τους αναλυτές γράφει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο «Papa-C» (Παπακωνσταντίνου) φεύγει από τη θέση του, ενώ αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως «Papa-D».

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο πληροφοριοδότης ενημερώνει για την αποχώρησή του από τον υπολογιστή ύστερα από 15 ώρες συνεχούς ροής πληροφόρησης και σημειώνει ότι κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άνθρωποι στο Σύνταγμα επί 22 ημέρες.

Καταλήγει δε: «Έχε στον νου σου την ευρύτερη εικόνα. Τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, κάποιοι διεθνείς επενδυτές (τα hedge funds και, σύμφωνα με φήμες, ο Πόλσον) στοιχηματίζουν σε ένα ελληνικό ατύχημα και στην επιμόλυνση που θα ακολουθήσει».

Ο ίδιος επανέρχεται στο τέλος Ιουνίου για να ενημερώσει για τους «ύποπτους» αποσκίρτησης βουλευτές στην ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου στις 29 και 30 Ιουνίου αντιστοίχως.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕ "ΡΙΧΤΕΡ" ΧΟΡΕΥΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΣΕΙΣΜΟΙ ΤΙΣ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ

Προσέξτε τις περιοχές του Αγίου Όρους, στον Κορινθιακό κόλπο κοντά στην Πάτρα, και την Αττική....

 
 
 
 
Ε-ΡΟΔΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο με chemtrails χθες από τα Ιωάννινα.Νομιζες οτι σε πνιγει...20 αεροσκαφη.

Το παρακατω βιντεο ειναι αυτο που εγινε χτες στα ιωαννινα! δεν ειναι η πρωτη φορα που οταν εχει ηλιο συμβαινει αυτο!! απλα χτες μεσα σε δυο ωρες περασαν πανω απο 20 αεροσκαφη και ο ουρανος γεμισε με νεφος το οποιο σε καποια στιγμη νομιζες οτι σε πνιγει!τι ειναι αυτο το πραγμα ελεος! τα ΜΜΕ δεν το βλεπουν? δεν μπορει να ειμαι ο μοναδικος που αναρωτιεμαι και να νιωθω οτι πνιγομαι!!!! 
Σας παρακαλω βρειτε καποιον υπευθυνο σε αυτο το κρατος να δωσει απαντησεις!(τώρα σώθηκες).
Λαζαρος
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημήτρης Κουρέτας: Ο Έλληνας εφευρέτης του θαυματουργού κέικ

Μοιάζει με κοινό κέικ και έχει βάρος μόλις 80 γραμμάρια, αρκεί όμως για να συντηρήσει τον ανθρώπινο οργανισμό επί ένα 24ωρο, καθώς περιέχει τις... θερμίδες και τις πρωτεΐνες ενός πλήρους γεύματος. Η συνταγή είναι του καθηγητή Βιοχημείας Δημήτρη Κουρέτα.

Η μαζική παραγωγή του θα μπορούσε να αποτελέσει αξιόπιστη επισιτιστική βοήθεια για τον Τρίτο Κόσμο αλλά και να λύσει ένα οξύ περιβαλλοντικό πρόβλημα, που ευθύνεται για μαζικούς θανάτους χιλιάδων ψαριών στα ελληνικά υδάτινα οικοσυστήματα. Το θαυματουργό ελληνικό αρτοσκεύασμα αποτελεί παγκόσμια πατέντα, που διατίθεται ήδη στο εμπόριο κι έχει γίνει περιζήτητo εκτός συνόρων. Ονομάζεται κέικ αποκατάστασης Feed Back (=ανατροφοδότηση) και το κύριο συστατικό του προέρχεται από το τυρόγαλα ή ορό γάλακτος, το εξαιρετικά ρυπογόνο απόβλητο των τυροκομείων, που απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στα ποτάμια, εξαφανίζοντας το οξυγόνο και κάθε ίχνος ζωής σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Για κάθε κιλό τυριού παράγονται 9 κιλά τυρογάλακτος, ενώ το απόβλητο μόνο ενός τυροκομείου έχει ισοδύναμο βιολογικό φορτίο με αυτό μιας μικρής πόλης 40.000 κατοίκων.

Τα αμέτρητα περιβαλλοντικά επεισόδια στον Πηνειό, ο οποίος κάθε τόσο παρουσιάζει τη θλιβερή εικόνα των άσπρων νερών που ξεβράζουν νεκρά ψάρια στις όχθες του, οδήγησε τη Νομαρχία Λάρισας να αποταθεί σε ειδικούς επιστήμονες. Το 2006 ανέθεσε στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την εκπόνηση ειδικής μελέτης για την αναζήτηση λύσεων στη διαχείριση του ρυπογόνου απόβλητου. Κανείς ωστόσο δεν υπολόγιζε τότε πως αυτή θα ήταν η αφετηρία και ο οδηγός για την εφεύρεση ενός θαυματουργού κέικ. "Στο εργαστήριο ανακαλύψαμε μια διαδικασία επεξεργασίας του τυρογάλακτος που απομονώνει την πρωτεΐνη και αυτό που απομένει είναι απλό νερό, απαλλαγμένο από ρυπαντικό φορτίο", εξηγεί o επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αναπληρωτής καθηγητής, Δημήτρης Κουρέτας. Η ιδέα άρχισε τότε να γεννιέται και ο στόχος της μελέτης έγινε διπλός: Λύση στο περιβαλλοντικό πρόβλημα και αξιοποίηση της πρωτεΐνης.

Οι πρωτεΐνες του τυρογάλακτος συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών με την υψηλότερη βιολογική αξία και αποτελούν δημοφιλή συμπληρώματα στον χώρο της αθλητικής διατροφής και όχι μόνο. Βελτιώνουν την απόδοση του οργανισμού, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, ενώ βοηθούν στην αποκατάσταση τραυματιών, καταπονημένων οργανισμών έπειτα από έντονη σωματική άσκηση, καθώς κι άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον

Εχοντας καταφέρει να απομονώσει την πολύτιμη πρωτεΐνη από τον ορό του γάλακτος και να τη διαθέτει σε μορφή σκόνης, ο καθηγητής αναζήτησε τρόπους να αξιοποιήσει αυτά τα πλεονεκτήματά της. Αναμειγνύοντας στο εργαστήριο πρωτεΐνη με ένα μείγμα πολυμερισμένων και ελεύθερων σακχάρων και προσθέτοντας κάποια αρωματικά στοιχεία, παρασκεύασε το πρωτοποριακό ενεργειακό αρτοσκεύασμα. Ο κ. Κουρέτας δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά προώθησε ο ίδιος τη διαδικασία μετατροπής της πατέντας του σε τελικό προϊόν που θα διατίθεται στο εμπόριο. Συνεργάστηκε με την εταιρεία "Πρωτεΐνες Κεντρικής Ελλάδος", που εδρεύει στην Καρδίτσα και μπορεί να επεξεργάζεται τυρόγαλα σε μεγάλη κλίμακα, απομονώνοντας την πρωτεΐνη, αλλά και με τους Μύλους Καπλανίδη στις Σέρρες, που προχώρησαν στη βιομηχανική παραγωγή του τελικού συσκευασμένου προϊόντος.

"Από την αρχή του χρόνου, το Feed Back διατίθεται σε ινστιτούτα διατροφής, αθλητικούς χώρους, καταστήματα πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ ήδη ξεκίνησε και η εξαγωγή του", αναφέρει ο γενικός διευθυντής των Μύλων Καπλανίδη, Δημήτρης Τσιλιακούδης.

Δείγμα του προϊόντος, με πληροφορίες για τη σύσταση και τις ιδιότητές του, έχει σταλεί στο Υπουργείο Εξωτερικών, συνοδευόμενο από πρόταση των δημιουργών του να αποτελέσει μέρος της επισιτιστικής βοήθειας της Ελλάδας προς τις χώρες του Τρίτου Κόσμου. "Είναι ένα προϊόν πράσινης επιχειρηματικότητας, το οποίο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ιδανικό μέσο πράσινης διπλωματίας, αφού μπορεί να φτάσει στον αποδέκτη συσκευασμένο και έτοιμο προς κατανάλωση, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε συντήρηση", επισημαίνει ο κ. Κουρέτας.

Ο ίδιος είδε με ικανοποίηση ξένες εταιρείες, από τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία, ευρωπαϊκές κι αφρικανικές χώρες και αλλού, να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για το Feed Back. Εγινε αποδέκτης σκέψεων για τη χορήγησή του σε ξένους στρατιώτες, ενώ δημοφιλείς ποδοσφαιρικές ομάδες από Ιταλία και Ισπανία εξετάζουν το ενδεχόμενο να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα διατροφής των αθλητών τους. "Δυστυχώς, όπως συμβαίνει συνήθως, μας ανακαλύπτουν πρώτα εκτός συνόρων", σχολιάζει ο καθηγητής.

Η έρευνα στο Εργαστήριο του Τμήματος στη Λάρισα συνεχίζεται για την ανάπτυξη νέων καινοτομικών προϊόντων. Ηδη έχει αναπτυχθεί το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ψωμιού, κέικ και άλλων σκευασμάτων. Το προϊόν διευκολύνει τη σωστή λειτουργία των αγγείων σε άτομα με υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία, ενώ έχει προστατευτική δράση έναντι του οξειδωτικού στρες. Αυτή την εποχή η έρευνα επικεντρώνεται στη μελέτη των ενδημικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ελληνικής υπαίθρου, με στόχο την αξιοποίηση των βιολειτουργικών τους ιδιοτήτων και την παραγωγή ειδικών τροφίμων.


news24gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαράτσι ΔΕΗ Στις εφορίες η απαλλαγή ή μείωση

Στην ΔΟΥ στην οποία υπάγονται θα απευθύνονται οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλουν το «χαράτσι» της ΔΕΗ, σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που εξουσιοδοτεί τις εφορίες να ρυθμίσουν τις δόσεις ή να περιορίσουν το τέλος, υπό προϋποθέσεις:

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που απεστάλη σε όλες τις εφορίες, προβλέπει οτι ο έφορος θα κρίνει αν συντρέχουν λόγοι να αυξηθουν οι δόσεις ή να μειωθεί το τέλος ακινήτων για τους φορολογούμενους που εμφανίζουν αδυναμία καταβολής του τέλους.

Στην εγκύκλιο τονίζεται χαρακτηριστικά οτι εφόσον συντρέχουν οι προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος, «ο προιστάμενος της ΔΟΥ, μπορεί να αποφασίσει είτε την καταβολή του τέλους σε περισσότερες από τις προβλεπόμενες δόσεις είτε και τον περιορισμό του τέλους μέχρι του ύψους που κρίνεται αναγκαίο, ώστε ο υπόχρεος να μπορεί να ανταποκριθεί στην καταβολή του χωρίς να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η διαβίωση του ίδιου ή των προσώπων που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν φορολογικά».





Διαβάστε περισσότερα » »

Με τη νέα ρύθμιση θα καταργηθεί ολόκληρο το άρθρο 24 .


Νέο πόλεμο τιμών και ανατροπές μεριδίων στο λιανεμπόριο προοιωνίζεται η επικείμενη κατάργηση της απαγόρευσης των πωλήσεων εμπορευμάτων κάτω του κόστους εν μέσω κρίσης στην αγορά.

Η νέα ρύθμιση που θα καταργήσει το γενικό απαγορευτικό στις πωλήσεις κάτω από το χονδρεμπορικό κόστος θα περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος το οποίο θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Βουλή. Αποτελεί δέσμευση που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση μέσα από το Μνημόνιο ΙΙ στο πλαίσιο της άρσης αντικινήτρων για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και θεωρητικά αποσκοπεί στην μείωση των λιανικών τιμών προς όφελος του καταναλωτή.
Μικροί προμηθευτές και καταστήματα λιανικής που μέχρι σήμερα θεωρητικά προστατεύονταν από τις επιθετικές τιμολογιακές πολιτικές των οργανωμένων πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ανησυχούν ότι θα κληθούν να «πληρώσουν ακριβά το μάρμαρο» από την επικείμενη κατάργηση του νόμου που εδώ και μια δεκαετία απαγορεύει στα χαρτιά τις πωλήσεις κάτω του κόστους.
Αντίθετα είναι κοινή εκτίμηση ότι από την «απορρύθμιση» η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στη μείωση των λιανικών τιμών για το «καλάθι της νοικοκυράς», θα ευνοηθούν πολλαπλά οι μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου, καθώς θα ενισχύσουν την διαπραγματευτική ισχύ τους απέναντι στους προμηθευτές (χαμηλότερες χονδρικές τιμές, μεγαλύτερα διαστήματα αποπληρωμής), ενώ θα επανακτήσουν ένα –θεσμικά κατοχυρωμένο πλέον- ισχυρό όπλο στη μάχη του ανταγωνισμού για την προσέλκυση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς. 
Ο σημερινός νόμος που απαγορεύει αυτή την εμπορική πρακτική ξεκίνησε να ισχύει από το 2002 όταν και υιοθετήθηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα ώστε να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου, από την επέλαση πολυεθνικών ομίλων και υπό το φόβο επιθετικών τιμολογιακών πολιτικών με εξοντωτικούς όρους.
Με τη νέα ρύθμιση θα καταργηθεί ολόκληρο το άρθρο 24 του νόμου 2941/2001 στη βάση του οποίου απαγορεύονταν μέχρι σήμερα -πλην πολύ συγκεκριμένων εξαιρέσεων- όλες οι πωλήσεις προϊόντων κάτω από το κόστος χονδρικής ως αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.
Αυτό που δεν θα καταργηθεί ωστόσο είναι ο αθέμιτος χαρακτήρας των πωλήσεων κάτω του κόστους. Θα συνεχίσουν δηλαδή αυτές οι πρακτικές να διώκονται, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στον ανταγωνισμό.
Με λίγα λόγια αυτό που θα αλλάξει είναι η διοικητική διαδικασία ελέγχου καθώς από τη στιγμή που θα επιτρέπεται σε μια εταιρεία να πουλήσει τα προϊόντα της οποιαδήποτε χρονική στιγμή κάτω από το επίσημο κόστος προμήθειας, η αρμόδια υπηρεσία εποπτείας της αγοράς τους υπουργείου Ανάπτυξης δεν θα έχει την υποχρέωση να διεξάγει αυτεπάγγελτους κοστολογικούς ελέγχους, ούτε φυσικά το δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμα τα οποία σήμερα κυμαίνονται από το 0,3% έως το 0,5% του ετήσιου τζίρου των επιχειρήσεων.
Αυτεπαγγέλτως όμως θα συνεχίσει να παρεμβαίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού αν διαπιστώνει ότι κάποια εταιρεία εκμεταλλεύεται συστηματικά το ελεύθερο καθεστώς πωλήσεων κάτω του κόστους ακολουθώντας εξοντωτική πολιτική τιμών, με στόχο είτε να εκτοπίσει από την αγορά ανταγωνιστές της είτε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την ήδη δεσπόζουσα θέση της στον κλάδο. 
Οι υπέρμαχοι της κατάργησης της απαγόρευσης -μεταξύ αυτών και το ίδιο το υπουργείο Ανάπτυξης- επιχειρηματολογούν σημειώνοντας ότι ο νόμος για τις πωλήσεις κάτω του κόστους είχε καταστεί ανενεργός δεδομένου ότι οι προσπάθειες για να ελεγχθεί η μεθοδολογία του κόστους αγοράς ήταν πολύ δύσκολες και ουσιαστικά ατελέσφορες. Κρίσιμος παράγοντας για τον υπολογισμό του πραγματικού κόστους αγοράς ενός προϊόντος είναι οι κάθε είδους «κρυφές» εκπτώσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές στις λιανεμπορικές επιχειρήσεις και οι οποίες φυσικά δεν αναγράφονται στα επίσημα τιμολόγια. Η προωθούμενη κατάργηση δε, της υποχρεωτικής υποβολής τιμοκαταλόγων και στοιχείων ελέγχου του κόστους για μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων θα έκανε ακόμη πιο δύσκολη την εφαρμογή ενός νόμου που ούτως ή άλλως δεν απέδιδε, λένε πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.
Από την άλλη πλευρά εκείνοι που αντιδρούν στην κατάργηση της απαγόρευσης επισημαίνουν ότι είναι πρακτικά αδύνατον για τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του εμπορίου να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις στο θέμα του κόστους τις μεγάλες σε μέγεθος λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Ακόμη κι αν το κόστος προμήθειας ενός προϊόντος εμφανίζεται κοινό στα τιμολόγια λ.χ μιας μεγάλης και μιας μικρότερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ, το πραγματικό κόστος χονδρικής είναι συνήθως πολύ μικρότερο για τις μεγάλες επιχειρήσεις λόγω των πρόσθετων ή συμπληρωματικών εκπτώσεων που απολαμβάνουν και οι οποίες μειώνουν σημαντικά το πραγματικό κόστος χονδρικής. Στην περίπτωση αυτή για ένα σούπερ μάρκετ που διαφημίζει ότι πουλά προϊόντα κάτω του κόστους, αυτό δεν σημαίνει ότι πωλούνται επί ζημία.
Σε κάθε περίπτωση είτε κερδίζουν, είτε χάνουν οι επιχειρήσεις με αυτή την πρακτική, όλες σε λίγο καιρό θα μπορούν να διαφημίζουν πλέον στις βιτρίνες τους κανονικά και με το νόμο ότι πουλάνε «κάτω του κόστους», ακόμη και αν αυτό ελάχιστα θα απέχει από τα όρια παραπλάνησης των καταναλωτών.
Σήμερα η ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύει τις πωλήσεις σε τιμές κάτω από τις τιμές αγοράς ( χονδρικές τιμές) με εξαίρεση τις πωλήσεις:
* αναλώσιμων προϊόντων σε περίοδο κοντά στην ημερομηνία λήξης.
* ολόκληρων αποθεμάτων σε νέο κόστος αγοράς, όπως αυτό διαμορφώνεται, όταν ο τιμοκατάλογος του προμηθευτή μεταβάλλεται προς τα κάτω, ανεξάρτητα από την τιμή που αγοράστηκε κάθε προϊόν.
* με εκπτωτικά κουπόνια επί της συσκευασίας του προϊόντος ή χωριστά από αυτό, τα οποία μειώνουν την τελική τιμή του προϊόντος κάτω από το κόστος αγοράς, εφόσον πιστώνονται από τον προμηθευτή. Η πίστωση των κουπονιών από τον προμηθευτή πρέπει να αναγράφεται στο τιμολόγιο ή σε άλλο έγγραφό του.
capitalgr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο μόνος τρόπος να…. πονέσουν οι Γερμαναράδες είναι το εμπάργκο στα προϊόντα τους



Εάν τους κόψουμε τις εισαγωγές των βρωμοπροϊόντων τους θα τους γ@μισουμε χωρίς σάλιο. Είναι αυτό που τρέμουν. Από ότι φαίνεται αρχίζει και αποδίδει ... οδυνηρά για τους Γερμανούς το εμπάργκο στα γερμανικά προϊόντα που έχουν κηρύξει οργανώσεις και φορείς:
Μείωση της τάξεως του 13%, η οποία αντιστοιχεί σε 5,1 δισ. ευρώ, εμφάνισαν οι γερμανικές εξαγωγές προς την Ελλάδα το 2011, σύμφωνα με τον επικεφαλής Εξωτερικού Εμπορίου του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Φόλκερ Τράιερ.
 Η μικρότερη ζήτηση αφορά στα οχήματα και τις μηχανές και βεβαίως απεικονίζει «την επώδυνη διαδικασία προσαρμογής στην Ελλάδα και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των Ελλήνων κατά της Γερμανίας», δήλωσε ο Φ.Τράιερ στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. 
Όπως σημειώνει η εφημερίδα, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν πως οι εξαγωγές της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν επιστρέψει στα επίπεδα του 2002 και έπεται συνέχεια, καθώς εντείνεται το αρνητικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών για τα γερμανικά προϊόντα. 
Για το 2012 υπολογίζεται ότι οι μειώσεις των γερμανικών εξαγωγών θα ξεπεράσουν το 17% και το συνολικό ποσό τα 17 δισ. ευρώ. 
"Κομμένα πια τα δανεικά" λένε οι Γερμανοί, "κομμένα πια και τα γερμανικά προϊόντα" λένε οι καταναλωτές, όπου το σύνθημα είναι…. και το τελευταίο ευρώ οπουδήποτε αλλού εκτός από γερμανικά προϊόντα
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Η τέφρα από την επεξεργασία του λιγνίτη μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη για έργα οδοποιίας και προκάτ κατασκευές


Η τέφρα από την επεξεργασία του λιγνίτη, γύρω από τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας, μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη για έργα οδοποιίας και προκάτ κατασκευές, αν αναμειχθεί με τσιμέντο.


Η «ιπτάμενη τέφρα», όπως ονομάζεται, άφηνε τα έντονα σημάδια της στο περιβάλλον, ενώ η ΔΕΗ την πωλούσε σε πολύ χαμηλές τιμές σε τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας.

Η επιστημονική ομάδα της καθηγήτριας πολιτικών μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Παπαγιάννη – Παπαδοπούλου, απέδειξε μετά από έρευνες, ότι η «ιπτάμενη τέφρα», κατάλοιπο από την καύση του λιγνίτη με ελάχιστο βάρος και τάση να διαφεύγει στην ατμόσφαιρα, έχει χρησιμοποιηθεί ως υλικό κατασκευής φραγμάτων και άλλων έργων οδοποιίας.

«Τα αποτελέσματα των ερευνών για την ωφελιμότητα και αξιοποίηση της τέφρας είναι δεδομένα. Αυτό που επιχειρείται πλέον, μέσα από προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝΚΟ) είναι η συγγραφή τεχνικών προδιαγραφών και τιμολογίων για τη χρήση της σε βάσεις, επιφάνειες κύλισης και προκατασκευασμένα έργα» επισημαίνει στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.

Όπως εξηγεί, οι προδιαγραφές αυτές θα σταλούν στα αρμόδια υπουργεία ώστε να συμπεριληφθεί η «ιπτάμενη τέφρα» στις εθνικές προδιαγραφές για τα υλικά κατασκευής τέτοιων έργων. Με τον τρόπο αυτό, προσθέτει, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε δημόσια έργα αλλά και να ενεργοποιήσει την τοπική επιχειρηματικότητα ως προς την παρασκευή, μεταφορά και χρήση υλικών από τέφρα, που θα πρέπει να στις τοπικές επιχειρήσεις.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας:: Αναζητούνται δυνατότητες απασχόλησης, δορυφορικά, των νέων μονάδων της ΔΕΗ

Δυνατότητες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού της Δυτικής Μακεδονίας αναζητά η Περιφέρεια, με αφορμή την αναμενόμενη υλοποίηση δύο μεγάλων έργων της ΔΕΗ στην περιοχή και συγκεκριμένα των μονάδων Πτολεμαΐδα 5 και Μελίτη 2.


Με το βλέμμα στραμμένο στην κατασκευή των έργων, Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο και ΤΕΕ θα προσπαθήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα, να στρέψουν την τοπική κοινωνία σε εξειδικευμένες κατευθύνσεις.

Αυτές αφορούν βασικά την εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού ώστε να έχει την προοπτική να απασχοληθεί σε κατασκευαστικά έργα, αλλά και την ενημέρωση των εκπροσώπων από οποιαδήποτε εμπορική και επιχειρηματική δραστηριότητα προκειμένου να αναπτύξουν δορυφορικές προς τη ΔΕΗ εμπορικές δράσεις. Επιπλέον, θα εξεταστεί το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που θα προκύψουν και της ανάκτησης υλικών.

«Η κατασκευή των καινούριων μονάδων της ΔΕΗ είναι η τοπική μας ολυμπιάδα. Είναι αντίφαση να κατασκευάζονται εδώ οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και αντί να συμμετέχουμε και εμείς στα οφέλη από τη λειτουργία τους να υφιστάμεθα μόνο τις συνέπειες» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Γιάννης Σόκουτης, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι «με ευθύνη και των τοπικών φορέων και των τοπικών κοινωνιών δεν έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό αυτός ο στόχος στο παρελθόν». Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες δράσεις καθώς, όπως λέει, «πάλι τα σπλάχνα της Δυτικής Μακεδονίας θα σκάψει το κράτος ώστε να τροφοδοτήσει τη χώρα με ενέργεια».

Ειδικότερα, με χρονικό ορίζοντα κατασκευής των δύο μονάδων την ερχόμενη πενταετία, η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου, συνεπικουρούμενη από το ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Δυτικής Μακεδονίας ΑΝΚΟ, θα εκπονήσουν έναν οδικό χάρτη υλοποίησης του τελικού εγχειρήματος, ενώ θα επιδιωχτούν συνεργασίες με την πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία και τη ΔΕΗ. Επιπλέον, η επιστημονική ομάδα θα απευθυνθεί και στην τοπική κοινωνία, με ερωτηματολόγια, ζητώντας τις απόψεις του τοπικού πληθυσμού για τις προοπτικές απασχόλησης.

«Αυτή η διαδικασία είναι μια πολύ διαδεδομένη πρακτική στην Ευρώπη όταν πρόκειται να γίνουν μεγάλα έργα. Στην Ελλάδα δυστυχώς λειτουργούμε λίγο έως πολύ στο γόνατο, αλλά αυτή τη φορά δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι η όλη προσπάθεια θα φέρει οφέλη στην τοπική κοινωνία γιατί γίνεται με καλή διάθεση και ειλικρίνεια» πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα hovercraft πετούν…πάνω στο νερό

Πετάει πάνω από το νερό με ταχύτητα 60 κόμβων και η παρουσία του και μόνο δίνει άλλον «αέρα» στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο λόγος για το αερόστρωμνο, πιο γνωστό ως hovecraft.  Πριν από λίγα χρόνια είχα βρεθεί στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ στη γέφυρα του «Κέρκυρα» ενός υπερσύγχρονου hovercraft το οποίο διαθέτουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.  Η αίσθηση ήταν μοναδική!
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνον η Ελλάδα διαθέτει αυτή την στιγμή hovercraft, το οποίο κυρίως χρησιμοποιείται στις επιχειρήσεις για μέσο μεταφοράς προσωπικού ή ακόμα και εξοπλισμού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έχει τα δικά του συστήματα άμυνας προσαρμοσμένα σε αυτό. Διαθέτει δύο πυροβόλα, τύπου ΑΚ-630 τα οποία είναι αντιαεροπορικά και αντιαρμαβλητικά καθώς και ρουκέτες. 


 «Στην αρχή ήταν λίγο περίεργα καθώς δεν είχαμε ποτέ στο Πολεμικό Ναυτικό, ένα ανάλογο πλοίο. Είχαμε κάνει σχολεία στην Ρωσία και στην Ουκρανία, όπου είναι και οι χώρες που παράγουν το hovercraft. Δεν μας φόβισε η ιδέα πως επρόκειτο για κάτι καινούργιο, αντιθέτως μας άρεσε η σκέψη να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας, την εμπειρία μας, αλλά και την τεχνογνωσία που αποκτήσαμε από τα σχολεία, πάνω σε ένα νέο κεφάλαιο που άνοιγε το Πολεμικό μας, Ναυτικό», μου είχε πει  χαρακτηριστικά ο τότε Κυβερνήτης.



Η εικόνα του Αϊ Νικόλα
Την ξενάγηση στους χώρους αλλά και την επεξήγηση των δυνατοτήτων του αερόστρωμνου, ανέλαβε ένας άλλος αξιωματικός, ο οποίος μου είχε πει για τις πέντε μηχανές που διαθέτει οι οποίες είναι οι ίδιες με αυτές που έχει  ένα αεροπλάνο.
Οι τρεις είναι στο εξωτερικό μέρος και φαίνονται οι άλλες δύο βρίσκονται στο κάτω μέρος. Να σημειωθεί ότι επρόκειτο για μηχανές τουρμπίνες. Πάνω στο κατάστρωμα εκτός από τα ραντάρ έχει και τα δύο πυροβόλα ΑΚ-630.
Κατά την ξενάγηση βρέθηκα  στη γέφυρα του πλοίου. Εκεί είδα  κρεμασμένη την εικόνα του Αϊ-Νικόλα, ο αξιωματικός μου είχε πει πως αυτή η εικόνα έχει θέσει εδώ και στην καρδιά αλλά και στην ψυχή του κάθε Έλληνα ναυτικού. Στην συνέχεια παρατηρήσαμε πως το hovercraft δεν έχει απλά πηδάλια, αλλά αεροπηδάλια. «Όπως σας είπαμε και πριν δεν επιπλέουμε, αλλά πετάμε πάνω στο νερό, επομένως το σύστημα πλοήγησης είναι πανομοιότυπο με αυτό των αεροπλάνων».




«Κέρκυρα»…όνομα βαρύ σαν ιστορία
Τα πλοία αυτά που είναι αερόστρωμνα (HOVERCRAFT), αναπτύσσουν ταχύτητα 60 κόμβων και έχουν εμβέλεια 300 μίλια με σταθερή ταχύτατα 55 κόμβων. Το εκτόπισμα πλήρους φόρτου είναι 550 τόνοι με μεταφορική δυνατότητα αρμάτων και 230 στρατιωτών, συνολικού βάρους έως και 130 τόνων.
Το εν λόγω πλοίο είναι ιστορικά το τρίτο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που φέρει αυτό το όνομα. Είχε προηγηθεί η Ατμοτελωνίς ΚΕΡΚΥΡΑ την περίοδο 1885-1897, καθώς και το Ναρκαλιευτικό ΚΕΡΚΥΡΑ που ήταν στο δυναμικό του ελληνικού στόλου από το 1946 έως το 1973. αερόστρωμνο όχημα" ορίζεται ένα αμφίβιο όχημα ελάχιστου βάρους 100 τόνων, σχεδιασμένο για να αιωρείται πάνω σε στρώμα αέρα σε κατάσταση πληρότητας και σε μορφή εύκαμπτης ποδιάς γύρω από την περίμετρο του οχήματος και την επιφάνεια του εδάφους ή του νερού κάτω από το όχημα και του οποίου η προώθηση και η διακυβέρνηση γίνονται με τη βοήθεια προστατευτικής αντίστασης αέρα ή αέρα προερχόμενου από ανεμιστήρες ή ανάλογες συσκευές.


Από Ρωσία με αγάπη!
Τα hovercraft κατασκευάζονται  στην Ρωσία και στην Ουκρανία και η μοναδική χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο που τα έχει στο δυναμικό της είναι η Ελλάδα.  «Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί είναι αυτοί που τα κατασκευάζουν. Τα συστήματα του hovercraft είναι προηγμένα και σε αυτά απαιτείται ειδική εκπαίδευση.  Το πλήρωμα μας, εδώ στο «Κέρκυρα» αποτελείται από 38 άτομα, τα οποία είναι σταθερά και δεν αλλάζουν βάρδιες. Όλοι εδώ είμαστε αλυσίδα και ο ένας χρειάζεται τον άλλον για την σωστή και ομαλή λειτουργία του αερόστρωμνου».
 
 
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΣΘΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΠΕ .....!!!!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ‏


Ανειδίκευτος εργάτης με μισθό 4.350,8 ευρώ το μήνα. Αυτοί είναι οι μισθοί στα Ελληνικά Πετρέλαια, προκλητικά υψηλοί σε σχέση με όλων των υπολοίπων Ελλήνων σε μια εταιρεία της οποίας το 35% των μετοχών κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο που επίσης διορίζει τα 7 από τα 13 μέλη του διοικητικού της συμβουλίου.

Για τον ίδιο αυτό εργαζόμενο το δώρο που πήρε τα Χριστούγεννα του 2011 ήταν 4.902,73 ευρώ και επειδή προφανώς αυτά δεν ήταν αρκετά του δόθηκε και bonus -χωρίς κρατήσεις- 13.744,33 ευρώ. Ετσι οι συνολικές του αποδοχές για το 2011 ανήλθαν στο ποσό ων 78.417, 69 ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα, αυτή δεν είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει το κανόνα στα Ελληνικά Πετρέλαια. Αντίστοιχοι είναι οι μισθοί και των άλλων εργαζομένων καθώς ενδεικτικά λαμβάνουν:

Βοηθός σερβιτόρου έχει 73.856 ευρώ το χρόνο από τις οποίες οι 14.129,04 ήταν ετήσιο bonus.

Φύλακας έχει ετήσιες αποδοχές 83.723,82 ευρώ με bonus 14.441,67.

Οδηγός φορτηγού έχει ετήσιες αποδοχές 72.517,99 ευρώ από τα οποία τα τα 13.995,17 ήταν bonus.

Χειριστής ρυθμιστής έχει εισόδημα 128.557,92 με bonus 20.422,59.

Ο γενικός διευθυντής διυλιστηρίων έλαβε το 2011 199.083,02 ευρώ.

 
http://www.theinsider.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχουμε πολλά περιθώρια να γίνουμε σαν την Εσθονία


Δείτε τι είπε και μάλιστα χαμογελώντας, πριν λίγο στον ΑΝΤ1 στον Γιώργο Παπαδάκη, ο απίστευτος..κ. Βενιζέλος.
Δείτε με προσοχή το βίντεο που ακολουθεί... 

 

Βενιζέλος: Έχουμε πολλά περιθώρια να γίνουμε σαν την Εσθονία δεν τα καταφέραμε..
Η Εσθονία είναι πολύ πίσω ακόμη...
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΖΗΤΗΜΑ

Γράφει ο Α. Γρυπαίος
ΔιεθνολόγοςΑπό παλιά αλλά και πρόσφατα παρατηρούμε στο εσωτερικό της Ελλάδος, να αναπτύσσεται μια κίνηση...
αφελληνισμού της Ελληνικής Μακεδονίας, μέσα στα πλαίσια της Σιωνιστικής Παγκοσμιοποίησης.
Η κίνηση αυτή καθοδηγείται από πολιτικά κέντρα εντός και εκτός Ελλάδος, βρίσκεται δε σε πλήρη εξέλιξη. Αυτά συμβαίνουν ενώ η προπαγάνδα των Σκοπίων διεθνώς, αλλά και εντός του κρατικού αυτού μορφώματος, για την απόκτηση του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας, είναι σε πλήρη άνθηση. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται είναι ο πολιτισμός, δηλαδή η κατασκευή αγαλμάτων των Ελλήνων Μακεδόνων Βασιλέων εντός του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, η συνολική ανθελληνική προπαγάνδα, οι πολιτικοί εκβιασμοί, ο βιασμός της Ιστορίας, η επιχείρηση να ξαναγραφεί η Ιστορία από τους γνωστούς και γνωστές ανθέλληνες και ανθελληνίδες ψευδοκουλτουριάρηδες, πληρωμένα όργανα των εχθρών της Ελλάδος, και άλλα πολλά. Μέχρι ο ΟΗΕ επιστρατεύθηκε για να μπορέσει η Ν.Τ.Π. να ιδρύσει αυτό το κρατικό μόρφωμα. Όλα αυτά γίνονται διότι το Σιωνιστικό ΝΑΤΟ θέλει να αποκτήσει γερά θεμέλια μέσα στη καρδιά των Βαλκανίων. Ήδη ΝΑΤΟ & Αμερικανοί κατασκεύασαν στα Σκόπια τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που υπάρχει στο κόσμο, από την οποία σκοπεύουν με πυραύλους τη Ρωσία!! Όλοι αυτοί οι εχθροί δρούν μέσα στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, για λογαριασμό των Σλάβων Σκοπιανών, σαν μια Πέμπτη φάλαγγα, και συνεπικουρούνται από τους Τούρκους. Αυτές οι κινήσεις είναι η οργάνωση εκείνη της λεγόμενης «Μακεδονικής μειονότητας», της «Μακεδονικής γλώσσας» η οποία είναι ένα συνονθύλευμα γλωσσών Σλαβικών, Αλβανικών, και Βουλγαρικών φυλών, και Σλαβικών ταυτοτήτων, τις οποίες προσπαθούν να παρουσιάσουν σαν Μακεδονική μειονότητα εντός της Ελλάδος. Για υποβοήθηση της μάθησης της γλώσσας από τις νέες γενεές κυκλοφόρησαν το «Αναγνωστικό της Μακεδονικής γλώσσας». Προσπαθούν δε μέσω πολιτισμικών εκδηλώσεων, να μεταδώσουν στους Έλληνες το Σλαβικό πολιτισμό, ως δήθεν Μακεδονικό. Συνοπτικά χρησιμοποιούν το όνομα, γλώσσα, ταυτότητα, πολιτισμό, σαν όπλα τους, για να πείσουν τη διεθνή κοινωνία. Υπάρχει μια φιλοσκοπιανή οργάνωση μέσα στην Ελλάδα με έδρα τη Φλώρινα, που λέγεται «Ουράνιο Τόξο», και συντονίζει όλες αυτές τις κινήσεις και ενέργειες των Σκοπιανών. Μέλη του «Ουράνιου Τόξου» είναι δυστυχώς « Έλληνες» που φέρουν Ελληνικά ονόματα. Που να ήξεραν οι δυστυχείς τι κακό κάνουν στη πατρίδα τους!!! Οι Σκοπιανοί βρήκαν την ευκαιρία που στην Ελλάδα υπάρχουν αδύναμες διεθνιστικές κυβερνήσεις, υπηρέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης, μειωμένου πατριωτισμού, που εμφορούνται από το πνεύμα της παγκοσμιοποίησης και της Ν.Τ.Π. Οι Σκοπιανοί εκμεταλλεύονται αυτό το γεγονός, προς όφελος των εθνικών τους επιδιώξεων και συμφερόντων.
Από το 1992 δεν είδαμε καμιά πατριωτική εκδήλωση υπέρ της Ελληνικής Μακεδονίας, με τη δικαιολογία ότι όλα αυτά ενισχύουν τον Εθνικισμό, ενώ ο Εθνικισμός στους από Βορρά και Ανατολάς γείτονες βράζει, και εμείς ιστάμεθα ως «αρνίον άκακον» επί σφαγήν, για να ικανοποιήσουμε τις απαιτήσεις και επιθυμίες της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Έτσι παίζουμε το παιχνίδι των εχθρών της πατρίδας μας. Η αδράνεια αυτή, εκπληρώνει τους πόθους των Σκοπιανών, και όχι μόνον. Εάν περιμένουμε από τον ΟΗΕ να μας λύσει το πρόβλημα «καήκαμε» που λέει ο λαός, δεδομένου ότι ο ΟΗΕ έχει εξελιχθεί σε μια γιάφκα της Σιωνιστικής παγκοσμιοποίησης.
Αυτές τις ημέρες (Φεβρουάριος 2012), ευρίσκεται σε εξέλιξη μια νέα προσπάθεια του ΟΗΕ με τον διαμεσολαβητή MATHEW NIMITS για το όνομα του Γεωγραφικού αυτού μορφώματος των Σκοπίων.
Βρήκαν την ευκαιρία οι κύριοι της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. τώρα που η Ελλάς βυθίστηκε στη χρεοκοπία, με δικές τους ενέργειες, με μια κυβέρνηση δοσιλόγων στην εξουσία απόλυτα δική τους, να προωθήσουν τα άνομα σχέδιά τους, που αποβλέπουν στο διαμελισμό της Ελλάδος. Σήμερα η Ελλάς είναι ο αμνός ο αίρων τις αμαρτίες του Κόσμου. Δυστυχώς όλες αυτές οι ανθελληνικές οργανώσεις δρούν μέσα στην Ελληνική Μακεδονία, μέσα στη Θεσ/νίκη, αλλά και μέσα σε όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελληνικής Μακεδονίας. Όλοι αυτοί προσπαθούν να επιβάλλουν τη διδασκαλία της λεγόμενης «Μακεδονικής γλώσσας» στα Ελληνικά σχολεία, για αυτονόητους σκοπούς, με τη βοήθεια των εδώ κουλτουριάρηδων ανθελλήνων πολιτικών της λέσχης BILTERBERG. Όλες αυτές οι οργανώσεις χρηματοδοτούνται από τη κυβέρνηση των Σκοπίων, και από τη Ν.Τ.Π. είναι δε απορίας άξιον , πως υπάρχουν Έλληνες που προδίδουν τη πατρίδα τους. Το Σκοπιανό πρόβλημα το ξεκίνησε από τα χρόνια του Τίτο -της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας- η Σιωνιστική Παγκοσμιοποίηση & Ν.Τ.Π. Στους ηγέτες των κρατών εκείνων που ανεγνώρισαν τα Σκόπια σαν «Μακεδονία», τους λέγομεν να επισκεφθούν τα μουσεία της Βεργίνας, του Δίον, και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ελληνικής Μακεδονίας, να δούν τους Βασιλικούς τάφους και όλα τα αρχαιολογικά ευρήματα, ώστε να μάθουν τη πραγματική ιστορία, και να πάψουν να αναγνωρίζουν ψεύτικα κρατίδια με κλεμμένα ονόματα, ιστορία, και πολιτισμό, διότι έτσι πράττοντες, γίνονται και αυτοί μέρος του προβλήματος, και του βιασμού της ιστορίας, και του πολιτισμού.!!!
Η Ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων Μακεδόνων, θα ανατρέψουν τα ανθελληνικά σχέδια των δυνάμεων εκείνων της Σιωνιστικής παγκόσμιας Δικτατορίας. Τα ανθελληνικά σχέδια των σκοτεινών εκείνων δυνάμεων, είναι να ενσωματώσουν την Ελληνική Μακεδονία, με το μόρφωμα εκείνο των Σκοπίων, με σκοπό να δημιουργήσουν νέο κράτος υπό Σκοπιανή Αλβανο-Σλαβική-Βουλγαρική διακυβέρνηση.
Προς τούτοις κυκλοφορούν γεωγραφικούς χάρτες που φθάνουν το νέο κράτος από τα Σκόπια, μέχρι τη Θες/νίκη και τη Χαλκιδική, ώστε να βγούν στο Αιγαίο με σκοπό να δημιουργήσουν τη λεγόμενη «Μακεδονία του Αιγαίου», με απώτερο σκοπό να αποκλείσουν τη Ρωσία στο βορρά, μακριά από Αιγαίο-Μεσόγειο, για γεωπολιτικούς, γεωστρατηγικούς και γεωενεργειακούς σκοπούς, ώστε να πάρουν όλο τον ορυκτό πλούτο των θερμών θαλασσών οι Σιωνιστές παγκόσμιοι δικτάτορες. To πιο ακριβό οικόπεδο είναι η Μακεδονία μας.
Οι πολιτικοί μας ηγέτες εάν ασκούσαν εθνική πατριωτική πολιτική, και αντιστέκονταν σθεναρά στα εχθρικά σχέδια των δυτικών
«συμμάχων», δεν θα υπήρχαν σήμερα αυτοί οι κίνδυνοι για νέα εθνική τραγωδία, διαμελισμού της Ελλάδος, και δημιουργία νέου κράτους επάνω στο κεφάλι μας, μέσα στα Ελληνικά εδάφη από Σλάβους, Αλβανούς, Τούρκους, Βουλγάρους, και όλο αυτό το συνονθύλευμα, μόρφωμα λαών και φυλών της Βαλκανικής, δηλαδή όλη αυτή τη Βαβέλ των Βαλκανίων. Οι Σιωνιστές της παγκοσμιοποίησης θέλουν να δημιουργήσουν το κράτος της «Μακεδονίας» υπό Σκοπιανό καθεστώς, προκειμένου να πλήξουν-εκτός των άλλων- τον Ελληνισμό και την Ιστορία του. Για το σκοπό αυτό ξοδεύουν πακτωλούς χρημάτων σε πάσης φύσεως προπαγάνδα, με τη βοήθεια των εδώ γραικύλων πολιτικών. Οι σκοτεινές εκείνες δυνάμεις του πλανήτη, δημιούργησαν στους Σκοπιανούς γελοίες αυταπάτες με μια επίπλαστη εθνική ταυτότητα. Στα Βαλκάνια η διπλωματική βιασύνη είναι πολλές φορές συνώνυμη της καταστροφής. Οι Σιωνιστικές ΗΠΑ με το ΝΑΤΟ βομβάρδισαν τη Σερβία ανηλεώς με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου και μόλυναν τον υδροφόρο ορίζοντα των Βαλκανικών κρατών, τότε όμως είχαν απέναντί τους μια αδύναμη Ρωσία, τη Ρωσία του Γιέλτσιν. Αν όμως τολμήσουν να πράξουν τα ίδια σήμερα στα Βαλκάνια, με τη πανίσχυρη Ρωσία του ΠΟΥΤΙΝ , τότε θα διακινδυνεύσουν παγκόσμιο Αρμαγεδδώνα, με πυρηνικό όλεθρο. Ουαί στους Αμερικανούς αθώους πολίτες!!! Δεν υπάρχουν Σλαβόφωνοι Μακεδόνες στην Ιστορία, ούτε υπήρξαν ποτέ. Κυρίαρχη γλώσσα ήταν και είναι η Ελληνική. Ένα γλωσσικό ιδίωμα που μιλούν μερικοί χωρικοί στην Ελληνική Μακεδονία, αυτό είναι μείγμα Ελληνικών και Σλαβικών εκφράσεων, και το έφεραν Σλάβοι μετανάστες στην Ελληνική Μακεδονία από τις χώρες των Βαλκανίων. Οι γνήσιοι Μακεδόνες είναι Ελληνόφωνοι. Οι Βασιλείς και οι κάτοικοι της αρχαίας Μακεδονίας είχαν γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμό, έθιμα, τα ίδια με όλους τους Έλληνες. Οι Φίλιππος, Αλέξανδρος, Αριστοτέλης, μιλούσαν Ελληνικά, και είχαν την ίδια θρησκεία με όλους τους Έλληνες, τους δώδεκα Θεούς του Ολύμπου. Ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ έτι ζών δήλωσε, «Δεν είμαστε Έλληνες, αλλά Σλάβοι».
Ο πρώην ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Henry Kissinger δήλωσε, «Εάν οι Έλληνες χρησιμοποιήσουν την ιστορία τους, θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα». Ποίαν χρείαν έτι έχομεν μαρτύρων και αποδείξεων;;;
Η εθνική ταυτότητα ενός λαού είναι, ίδια γλώσσα, ίδια θρησκεία, ίδια Ιστορία, ίδιο πολιτισμό. Αυτά τα προσόντα δεν τα διαθέτει το μόρφωμα αυτό των Σκοπίων-FYROM. Η γεωγραφική περιοχή της Βαρντάσκα-Παιονίας, ήταν μια αποικιακή κατάκτηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη προσπάθειά του να επεκταθεί προς βορρά. Με βάση αυτό, τα κράτη της Ανατολής που κατέκτησε ο Αλέξανδρος, φαντάζεσθε να θέλουν να πάρουν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ;;; αυτό ακριβώς κάνουν οι φανατικοί Σκοπιανοί σήμερα. Η περιοχή τα παλαιότερα χρόνια ελέγετο Παιονία.
Αφού λοιπόν έχουν όνομα, Σκόπια, ή Παιονία, ή Βαρντάσκα, γιατί θέλουν να κλέψουν το δικό μας όνομα;;; Διότι έχουν πονηρούς και άνομους σκοπούς. Σήμερα τα Σκόπια οικονομικώς στηρίζονται από τη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία, αλλά και από τους εφιάλτες πολιτικούς της Ελλάδος, διότι,
1.-Τους έχουμε παραχωρήσει το λιμένα της Θες/νίκης για χρήση όλων των εισαγωγών και εξαγωγών τους ατελώς. Οι Αμερικανοί για να τους ξεφορτωθούν, τους φόρτωσαν επάνω στους ώμους της Ελλάδος.
2.-Τα ΕΛ.ΠΕ αγόρασαν το κατεστραμμένο διυλιστήριό τους ΟΚΤΑ,
το επισκευάσαμε, το εκσυγχρονίσαμε , και έτσι τους παρέχουμε καύσιμα για ενέργεια.
3.-Κατασκευάσαμε αγωγό από τη Θες/νίκη μέχρι τα Σκόπια, στο ΟΚΤΑ για να στέλνουμε Αργό πετρέλαιο (crude oil), στο διυλιστήριο για την
ομαλή λειτουργία του.
4.-Δημιουργήσαμε στα Σκόπια εργοστάσια, πολυκαταστήματα, τράπεζες, για την οικονομική τους ανάπτυξη.
5.-Αγοράσαμε τις πτωχευμένες τράπεζές τους, τις εκσυγχρονίσαμε, και έτσι φτιάξαμε το αναγκαίο τραπεζικό υπόβαθρο και σύστημα για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας τους.
6.-Στην Ελλάδα μπαινοβγαίνουν ελεύθερα προς εξεύρεση εργασίας.
Για όλες αυτές τις ευεργεσίες, αντί ευχαριστώ, χολή μας ποτίζουνε,
ενώ μπορούμε με ένα οικονομικό και ενεργειακό εμπάρκο να τους χρεοκοπήσουμε. Για όλη αυτή τη βοήθεια που τους παρέχουμε αντιμετωπίζουμε αχαριστία, αντί του μάνα χολή, και επιπλέον ζητούν εδάφη της πατρίδας μας. Δηλαδή η πρώην αποικία και προτεκτοράτο του Μεγάλου Στρατηλάτου, ζητά το όνομα και τα εδάφη της Μητροπολιτικής δυνάμεως. Αυτό είναι πρωτοφανές γεγονός στη παγκόσμια ιστορία. Σηκωθήκανε τα πόδια να δείρουν το κεφάλι.
Η Ελλάδα υποστηρίζει τις ενταξιακές προσπάθειες των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ & Ε.Ε. υπό τον όρο να δείξουν λογική
στις απαιτήσεις τους έναντι της Ελλάδος. Έτσι και υποστηρίξουμε
τη μειονότητα των Αλβανών των Σκοπίων, οι φανατικοί Σλάβοι τύπου Γκρούεφσκι χάθηκαν. Οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να ανανήψουν διότι βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, από υποχώρηση σε υποχώρηση, έτσι οι Σκοπιανοί με τη στήριξη των Σιωνιστών Αμερικανών αποθρασύνθηκαν. Δυστυχώς δεν υπάρχει εθνική στρατηγική, και η εξωτερική μας πολιτική είναι στη διάθεση των «συμμάχων». Τέτοια υποτέλεια συναντούμε μόνο στις φυλές της ζούγκλας της Αφρικής.
Είναι εθνική επιταγή να επανεξετασθεί η άφρων πολιτική της υποστήριξης της Ευρωπα’ι’κής πορείας των Σκοπίων, εφόσον επιμένουν στη κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας μας. Δυστυχώς τα Σκόπια δεν σέβονται το γενναιόδωρο γείτονά τους. Οι πολιτικοί μας σήμερα δυστυχώς επιδεικνύουν εθνική ατολμία και φόβο. Ασκούν πολιτική ραγιά μπρός στους ισχυρούς της Γης.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία γράφει ο εθνικός μας ποιητής.
Αντί να πιέζονται διεθνώς τα Σκόπια να απαιτούν τη κλοπή του ονόματος και της ιστορίας μας, πιέζεται η Ελλάς να αδιαφορήσει στη κλοπή του εθνικού μας ονόματος, της εθνικής μας ταυτότητας, και κληρονομιάς. Αυτό θα πεί «βαρβάτο μέσον» που διαθέτει ένα μικρό κρατίδιο. Ο πατριωτισμός των Ελλήνων, η ιστορία μας, αλλά και η Ελληνική διασπορά ανά την υδρόγειο, είναι τα ισχυρά αλλά παροπλισμένα ειρηνικά όπλα της Ελλάδος, τα οποία δυστυχώς οι εφιάλτες πολιτικοί μας δεν χρησιμοποιούν, για να πείσουν την διεθνή κοινότητα. Να υπενθυμίσουμε στους αχάριστους και ανιστόρητους «συμμάχους» και «εταίρους», ότι η Ελλάς πολέμησε στο πλευρό τους κατά το Β! Παγκόσμιο πόλεμο και θυσίασε 1.000.000 νεκρούς πολεμιστές και άμαχο πληθυσμό, δηλαδή το σύνολο των νεαρών ηλικιών, το άνθος της νεολαίας της Ελλάδας, για να σωθούν οι αγνώμονες «σύμμαχοι» από τους Ναζί. Που να το ξέραμε, να τους αφήναμε στη μανία των Ναζί!!! Θυσιάσαμε τους παππούδες μας, και πατέρες μας, για αυτούς τους αχάριστους Σιωνιστές Αγγλο-Αμερικάνους, ενώ οι Σκοπιανοί και Τούρκοι ήταν σύμμαχοι των ΝΑΖΙ!!! Mας έκαναν ολοκαύτωμα του Βαλκανικού Νότου, και μας χρεοκόπησαν!!! Η Ν.Τ.Π. μετά το Β! Π.Π. μας πήρε τη Βόρειο Ήπειρο, την έδωσε στους Αλβανούς, και τη μισή Κύπρο την έδωσε στους Τούρκους!!! Δηλαδή ικανοποίησαν τους συμμάχους των Ναζί!!! Σήμερα θέλουν να μας πάρουν ακόμη και τη Μακεδονία μας, τοιαύτη αχαριστία!!! Σήμερα δε με τα διάφορα μνημόνια η Ελλάς μετατράπηκε βιαίως σε αποικία των σύγχρονων Γερμανών, με τους Γερμανούς επόπτες στη κυβέρνηση!!! Μας έχουν φέρει σήμερα σε απόγνωση, και αγανάκτηση τέτοια ώστε να λέμε, «Κρίμα που ο Χίτλερ έχασε το πόλεμο», με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους μας. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Τι Ναζί, τι παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία!!! Έτσι και έτσι δούλοι είμαστε. Τι δούλοι των Ναζί , τι δούλοι των Σιωνιστών της παγκόσμιας Δικτατορίας. Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα...


ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
       Διεθνολόγο
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γελοίο δημοσίευμα ηλίθιων Σκοπιανών για τον Τραϊανό Δέλλα

Βεβαίως, κάποιος Βουλγαρίζων Έλληνας, έβαλε το χεράκι του, γιατί Σκοπιανός δημοσιογράφος, δεν θα μπορούσε να είναι από μόνος του τόσο βλάκας!
Γράφει το -εμετικό ως συνήθως- MINA: 

According to information coming out of Athens, there will be another ethnic Macedonian that is likely to enter Greek Parliament. It's famous football player Traianos Dellas, whose original last name is Nedelkov and is well known for his hatred towards Macedonia despite both of his parents being ethnic Macedonians. 'Dellas' grew up speaking Macedonian, but today similarly to former PM Karamanlis is the biggest "Greek" of all.

Εν συντομία:" Ένας ακόμη εθνικά Μακεδόνας (ο άλλος σύμφωνα με τους ηλίθιους είναι ο Τόλκας του ΠΑΣΟΚ), ετοιμάζεται να μπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι ο Δέλλας, που το κανονικό του όνομα είναι Νεδέλκοφ  και οι δυό γονείς του είναι εθνικά Μακεδόνες. Ο Δέλλας μεγάλωσε μιλώντας Μακεδονικά".

Ετεροπροσδιορίζουν λοιπόν εθνικά κάποιον, οι άνθρωποι που κλαίγονται ότι τους ετεροπροσδιορίζουμε εμείς!

Λοιπόν, επειδή γνωρίζω άριστα την οικογένεια Δέλλα και τον ίδιο, από μικρό παιδί:

Ο πατέρας του Δέλλα, Θανάσης, είναι από το χωριό Μικρό Μοναστήρι, ένα χωριό ντόπιων κοντά στη Χαλκηδόνα, όπου δεν υπάρχει ούτε ένας που να δηλώνει "εθνικά μακεδόνας" και άλλες μπούρδες, που δηλώνουν καμια πεντακοσαριά τύποι στη Φλώρινα. Αρκετοί μιλούσαν το ντόπιο σλαβοβουλγαρικό ιδίωμα, η οικογένεια του Τράιου ελάχιστα.
Η μάνα του Βικτωρία είναι από τα Γρεβενά και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που υπονοούν οι βλάκες που έγραψαν τις γελοιότητες και φυσικά δεν γνωρίζει ούτε λέξη "σλαβομακεδονικά", όπως άλλωστε κανείς στα Γρεβενά. Η κυρία Βικτωρία άλλωστε είναι ...Πόντια και Μικρασιάτισσα κατά το ήμισυ! Αλλά και οι ντόπιοι των Γρεβενών, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από το ιδίωμα, που οι Σκοπιανοί αποκαλούν "μακεδονικά" (τα παραλλαγμένα Βουλγαρικά δηλαδή).
Ο ίδιος ο Δέλλας ξέρει τόσα "Σλαβομακεδονικά", όσα ...κινεζικά ξέρει ο Γκρούεφσκι. Το πολύ πολύ να θυμάται το "σο πράις" και το "ντόμπρο". Παραπάνω, ούτε λέξη.

Εθνικά είναι περήφανος Έλληνας, πράγμα που θα αποδεικνυόταν περίλαμπρα, αν είχε μπροστά του, τον συντάκτη του άρθρου!!!
Μια επίσκεψη στο προσωπικό του site, λέει πολλά: http://www.traianosdellas.gr/
Και δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Έχει μια υπέροχη οικογένεια με τη Γωγώ Μαστροκώστα και ασχολείται πέραν των ποδοσφαιρικών, με την οικογένειά του.

Τέλος και το σημαντικότερο:
Στις 25-9-2003, ο Δέλλας έπαιζε με την Ιταλική Ρόμα, όπου έκανε σπουδαία καριέρα, με αντίπαλο τη Βαρντάρ Σκοπίων. Τότε, κάποιος ανόητος Σκοπιανός δημοσιογράφος τον προσέγγισε και τον ρώτησε τις ίδιες ανοησίες. Ο Τραϊανός τον έστειλε αδιάβαστο λέγοντας "Ναι, εγώ είμαι Μακεδόνας, γιατί γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη κι εσύ είσαι Σκοπιανός, που προσπαθείς να οικειοποιηθείς το όνομα της Μακεδονίας, αλλά στην πραγματικότητα ανήκεις σε άλλο έθνος !"
Δυστυχώς, ο γελοίος που συνέταξε το δημοσίευμα, ή καλύτερα ο καραγκιόζης που έδωσε τις ψευδέστατες "πληροφορίες", θα μείνει στο σκοτάδι. Αν πάλι θέλει, ας πάει να πεί από κοντά, στον Τραϊανό, ότι είναι "εθνικά μακεδόνας" κι όχι Έλληνας. Από κοντά όμως, πρόσωπο με πρόσωπο.

Σ.Γ. taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μεγάλη προδοσία του Γ. Παπανδρέου με τα ελληνικά πετρέλαια και το ξεπούλημα της χώρας που σχεδίαζε [ΒΙΝΤΕΟ - ΚΟΛΑΦΟΣ]


Δείτε σε 2 βίντεο όλη την αλήθεια με την εθνική προδοσία!
Το Wikilieaks προκαλεί σεισμό στο ελληνικό πολιτικό κι επιχειρηματικό σύστημα, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη... παραμιλάει με τις τεράστιες ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί στη χώρα μας. Δείτε πώς ο Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με συγκεκριμένους αμερικανικούς επιχειρηματικούς ομίλους αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες, εδώ και χρόνια έκαναν τα αδύνατα δυνατά ώστε η χώρα είτε να μείνει καταχρεωμένη είτε υπόδουλη σε εκείνους....
Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών...
των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!

Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το planet-greece κλπ. 

Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!


Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…

Δείτε, λοιπόν, σε ακόμη ένα βίντεο, πώς η Χίλαρι Κλίντον, αποκάλυψε όλη τη συνωμοσία που είχε στηθεί σε βάρος της χώρας:


Τώρα ξέρετε ποιοι είναι οι πρωτεργάτες της Εθνικής μας προδοσίας και πλήρους οικονομικής υποδούλωσης.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πούτιν επιστρέφει στο Κρεμλίνο ως δακρυσμένος «τσάρος»

«Νικήσαμε. Ζήτω η Ρωσία» είπε ο Πούτιν με δάκρυα στα μάτια   (Φωτογραφία:  Reuters
Διαβάστε περισσότερα » »