Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ του J. M. Barrie για μια μοναδική παράσταση το Σάββατο 05/10 στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης

piterpan Το «Θέατρο του Βορρά», μετά το μαγικό υπερατλαντικό ταξίδι του Οδυσσεβάχ, ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι στους αιθέρες επιλέγοντας την ιστορία του Πήτερ Παν, του παιδιού που ποτέ δεν μεγαλώνει και μας προσκαλεί να πετάξουμε μαζί του στο Δεύτερο άστρο δεξιά και ευθεία μέχρι το πρωί!
Η ιστορία μας ξεκινάει μια νύχτα γεμάτη αστέρια όταν ο Πήτερ Παν προσγειώνεται στην κρεβατοκάμαρα των παιδιών της οικογένειας Ντάρλινγκ, για να τους μάθει να πετάνε και να τους ταξιδέψει στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα συναντήσουν την Τίνκερμπελ, την Τάιγκερ Λίλυ, τα Χαμένα Παιδιά, τις γοργόνες αλλά και τον Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του. Η μια περιπέτεια διαδέχεται την άλλη, μέχρι να καταφέρουν τα παιδιά να βρουν ξανά το δρόμο για το σπίτι.
Στη μαγική αυτή πτήση μας, θα γνωρίσουμε από κοντά τη Χώρα του Ποτέ, τη λίμνη που ζουν οι γοργόνες και για να δούμε τα αξιόθεατα του νησιού του Πήτερ Παν, θα ανέβουμε στη γαλέρα του Κάπτεν Χουκ!
Το πολυαγαπημένο έργο των παιδιών ζωντανεύει σε μια θεατρική παράσταση που υπόσχεται περιπέτεια, εκπλήξεις, μαγικές στιγμές, συγκίνηση και πολύ γέλιο. Ελάτε να ανακαλύψουμε ξανά την χαμένη αθωότητα και να πετάξουμε στον κόσμο της παιδικής φαντασίας, εκεί όπου υπάρχουν οι νεράιδες, οι πειρατές, τα χαμένα παιδιά και το παιδί που δεν θα μεγαλώσει ποτέ.
«Έναν κόσμο που είναι φτιαγμένος από πίστη, εμπιστοσύνη και νεραϊδόσκονη.»
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Μουσική: Μαρίνος Καρπούζας
Χορογραφίες: Χρήστος Κατίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ζίγκας
Ηχοληψία : Ανέστης Άγκος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Κώστας Αρνόκουρος, Δήμητρα Βήττα, Βαγγέλης Δαλλές, Χρήστος Κατίδης, Ελευθερία Τσάκουρη,, Κωνσταντίνα Τσιάπου.
Η θεατρική παράσταση «ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ» θα βρίσκεται για μία μοναδική παράσταση στη Λέσχη Αξιωματικών Κοζάνης  (αίθουσα Φίλιππος) το Σάββατο  5  Οκτωβρίου στις 6:15 μ.μ.  
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δισκοπωλείο Πούλιος Ηχοδομή Πλατεία Ελευθερίας 4 Τηλ. 24610 38006.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 6945 978340 9:30π.μ.- 2:00μ.μ. & 5:30 -10:00μ.μ.
Τιμή εισιτηρίου: Γενική είσοδος 10€
Άνεργοι, πολύτεκνοι :  8€
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Λουτζιούδη
Τηλ. Επικοινωνίας :  m.6947 70 69 72, e-mail: loutzioudim@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!

b_400_225_16777215_0___images_stories_ergasia_apolisi.jpgΑποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας θα έχει διάρκεια και δομικά χαρακτηριστικά, επηρεάζοντας συνολικά το κοινωνικό και το πολιτικό σύστημα. Οι ριζικές ανατροπές θεσμικών και κοινωνικών κατακτήσεων και οι δραστικές μεταβολές στις αντιλήψεις, στα πρότυπα και σε συνήθειες που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια βεβαιώνουν το λόγου το ασφαλές.

Η Ένωση για την Προστασία των Κοινωνικών Δικαιωμάτων παρακολούθησε το τελευταίο χρονικό διάστημα με προσοχή τις μεταβολές αυτές, επιχειρώντας την καταγραφή και την αξιολόγηση των επιπτώσεών τους. Το χρονικό διάστημα που επιλέγει να παρέμβει δεν είναι ασφαλώς τυχαίο: Τα μέτρα της εφεδρείας, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στον δημόσιο τομέα, που τείνουν ολοένα και περισσότερο να επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, επιφέρουν ανατροπές στον τρόπο οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης ενώ παράλληλα θέτουν εν αμφιβόλω δικαιώματα και βεβαιότητες που κυριάρχησαν επί σειρά δεκαετιών.

Σκοπός της ημερίδας που οργανώνεται είναι να αναδειχθούν κρίσιμες πτυχές των μέτρων αυτών και των επιπτώσεών τους στο οικονομικό, κοινωνικό και, συνακόλουθα, πολιτικό επίπεδο. Ειδικότερα η ημερίδα έχει ως στόχο να διερευνήσει ποιοι λόγοι (δημοσίου συμφέροντος ενδεχομένως) επέβαλαν τα μέτρα αυτά, ποιοι στόχοι εξυπηρετούνται και πως επιτυγχάνονται, ποιες διαδικασίες επελέγησαν και πως διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης, ποιό είναι σε τελική ανάλυση το δημόσιο όφελος.

Ειδικευμένοι νομικοί και διοικητικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι αναδεικνύουν τις επιμέρους όψεις του ζητήματος και επιχειρούν απαντήσεις στο ζωτικό ερώτημα περί της αναγκαιότητας και των συνεπειών των μέτρων αυτών. Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων και των πολιτικών κομμάτων επιχειρούν εξάλλου, στο δεύτερο μέρος της Ημερίδας, την αξιολόγησή τους από τη δική τους σκοπιά. Τελικά, ο πολίτης καλείται, ενημερωμένος περισσότερο πλέον, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις ριζικές αυτές ανατροπές στο Δημόσιο. Η Ένωση για την Προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων δηλώνει τη σταθερή επιθυμία της για πληρέστερη ενημέρωση του πολίτη και τη διαρκή ανάδειξη των ζητημάτων που έχουν μείζονα σημασία για την πραγμάτωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:00

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL, Αίθουσα «ΗΛΕΚΤΡΑ»

Μιχαήλ Βόδα 4-6, 14039 Αθήνα

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

16:00 - 16:30 Προσέλευση

16:30 - 16:35 Χαιρετισμός Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Συντονιστής: Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος και Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Ε.Π.Ε.

16:35 - 16:55 «Μετακίνηση και κινητικότητα, αναδιοργάνωση ή αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης;», Μακρυδημήτρης Αντώνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

16:55 - 17:15 «Τα συνταγματικά όρια της διαθεσιμότητας - κινητικότητας», Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος

17:15 - 17:35 «Οικονομικά αποτελέσματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», Συριόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

17:35 - 18:00 Συζήτηση

18:00 - 18:15 Διάλειμμα

18:15 – 19:00 Στρογγυλό Τραπέζι

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ

Συντονιστής: Φελέκης Νικόλαος, Δημοσιογράφος Εκδότης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας matrix24.gr

Στασινοπούλου Όλγα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, «Η διαθεσιμότητα - κινητικότητα ως πολλαπλασιαστής κοινωνικών προβλημάτων»

Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Εκτελεστικής ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, «Οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση»

Εκπρόσωποι κομμάτων

19:00 – 19:30 Συζήτηση – Συμπεράσματα
Διαβάστε περισσότερα » »

«Κλείδωσε» ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

«Κλείδωσε» ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων Μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα εντός σχεδίου οικόπεδα που βρίσκονται σε χωριά και μικρούς οικισμούς της χώρας, αλλά ακόμη περισσότερους φόρους για τα οικόπεδα που κατέχουν οι φορολογούμενοι σε αστικές και ακριβές περιοχές προβλέπει το σχέδιο με τις τελευταίες αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Η κυβέρνηση πήρε πίσω την κλίμακα για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στα εντός σχεδίου και οικισμού οικόπεδα, που θα οδηγούσε από το 2014 σε υπέρμετρη επιβάρυνση -και έμμεση "κατάσχεση" από το κράτος- όλων των ευτελούς αξίας ακινήτων.
Το τελικό σχέδιο στο οποίο συμφώνησαν Τρόικα και υπουργείο Οικονομικών, με βελτιώσεις –εν σχέση με το αρχικό- για οικόπεδα και αγροτεμάχια αλλά χωρίς αλλαγές για τα κτίσματα και τα σπίτια, δόθηκε στο ΠΑΣΟΚ και θα πάρει άμεσα τον δρόμο για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, αφού περάσει και από διαβούλευση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: Μειώσεις αλλά και αυξήσεις στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου για τα εντός σχεδίου οικόπεδα.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα αποτελούμενη από 25 κλιμάκια ,ενώ το αρχικό σχέδιο προέβλεπε 20 κλιμάκια.
2. Ο φόρος ξεκινά από 2 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και φθάνει μέχρι τα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για τα εντός σχεδίου οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας με αξία άνω των 5.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Με το αρχικό σχέδιο του υπουργείου ο φόρος ξεκινούσε από τα 40 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και έφθανε τα 4 ευρώ το τ.μ. Δηλαδή με το τελευταίο σχέδιο ο νέος φόρος για τα ακίνητα μειώνεται έως 95% για τα εντός σχεδίου οικόπεδα σε περιοχές με πολύ μικρή αντικειμενική αξία, ενώ για τα οικόπεδα που βρίσκονται σε ακριβές περιοχές της χώρας ο φόρος πενταπλασιάζεται καθώς από 4 ευρώ το τ.μ. που ήταν ο ανώτατος συντελεστής φόρου εκτοξεύεται στα 20 ευρώ το τ.μ με το τελευταίο σενάριο.
3. Το πρώτο κλιμάκιο του αρχικού σχεδίου, που προέβλεπε συντελεστή φόρου 0,4 ευρώ ή 40 λεπτά του ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για μοναδιαία αξία γηπέδου από 1 ευρώ έως 20 ευρώ το τ.μ., «σπάει» σε πέντε κλιμάκια.
Ειδικότερα:
- Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 0,01 έως 2 ευρώ το τ.μ. εφαρμόζεται συντελεστής 0,02 ευρώ/τ.μ.
- Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 2 έως 4 ευρώ το τετραγωνικό ορίζεται συντελεστής φόρου 0,07 ευρώ/τ.μ.
- Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 4 έως 6 ευρώ το τετραγωνικό εφαρμόζεται συντελεστής φόρου 0,15 ευρώ/τ.μ.
- Για τα οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 6 έως 10 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου διαμορφώνεται στο 0,25 ευρώ το τ.μ.
4. Μέχρι το 8ο φορολογικό κλιμάκιο προβλέπονται μειώσεις στους συντελεστές φόρου, ενώ για τα υπόλοιπα κλιμάκια οι συντελεστές φόρου αυξάνονται. Για παράδειγμα για οικόπεδα μοναδιαίας αξίας από 76 έως 100 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φόρου αυξάνεται στο 0,75 ευρώ/τ.μ. από 0,7 ευρώ/τ.μ., για οικόπεδα αξίας από 101-150 ευρώ/τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,85 ευρώ/τ.μ. από 0,8 ευρώ, ενώ για ακριβά οικόπεδα μοναδιαίας αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ο συντελεστής με βάση τον οποίο υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος αυξάνεται από 4 ευρώ σε 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Κλιμάκωση των συντελεστών πρόσοψης για τα αγροτεμάχια. Ο συντελεστής 1,2 στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική, επαρχιακή ή αγροτική οδό διαπιστώθηκε ότι λειτουργεί επιβαρυντικά κυρίως για τους αγρότες που καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες έχουν πρόσοψη σε αγροτική οδό. Με το νέο σχέδιο οι συντελεστές κλιμακώνονται ως εξής: 1 εάν το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε αγροτική οδό, 1,1 εάν έχει πρόσοψη σε επαρχιακή οδό και 1,2 στην περίπτωση που το αγροτεμάχιο έχει πρόσοψη σε εθνική οδό.
5. Δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στους συντελεστές για τα κτίσματα εντός και εκτός σχεδίου. Για τις κατοικίες (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) ο φόρος προκύπτει από τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, του βασικού συντελεστή, του συντελεστή παλαιότητας, του συντελεστή ορόφου, του συντελεστή απομείωσης στις περιπτώσεις που αυτός ισχύει, του συντελεστή βοηθητικών χώρων (όταν υπάρχουν) και του συντελεστή ημιτελούς κτίσματος, όπου αυτός ισχύει. Για τον υπολογισμό του φόρου εφαρμόζεται κλίμακα με 20 συντελεστές που ξεκινούν από 2,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν τα 14 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Πακιστάν:208 νεκροί από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. Αναδύθηκε νησί από τη θάλασσα

Ο σεισμός που έπληξε την επαρχία του Μπαλουτσιστάν ήταν τόσο ισχυρός, ώστε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα ένα μικρό νησί. Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών. Άρχισαν οι διαδικασίες για την ταφή τους
Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 208 ανθρώπους μετά την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών σε μια απομακρυσμένη ορεινή περιοχή, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος.
"Αρχίσαμε να θάβουμε τους νεκρούς", δήλωσε ο Αμπντούλ Ρασίντ Γκογκαζάι, αξιωματούχος της αστυνομίας του Αουαράν, της περιφέρειας της επαρχίας του Μπαλουτσιστάν που επλήγη περισσότερο από το σεισμό. Πρόσθεσε ότι έχουν τραυματισθεί τουλάχιστον 373 άνθρωποι απ' αυτό το μεγέθους 7,7 βαθμών σεισμό που έγινε αισθητός ως το Ιράν και την Ινδία.
Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε έκανε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός έκανε να βγει από τη θάλασσα.
"Περίπου το 90% των σπιτιών στην περιφέρεια έχουν καταστραφεί. Σχεδόν όλα τα σπίτια που ήταν φτιαγμένα από λάσπη κατέρρευσαν", δήλωσε ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της επαρχίας, ο Αμπντούλ Ρασίντ Μπαλούχ.
Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.
Το Μπαλουτσιστάν (Βελουχιστάν) είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Σπαράσσεται από τη βία εναντίον της σιιτικής μουσουλμανικής μειονότητας, τις επιθέσεις των Ταλιμπάν και τις συγκρούσεις ανάμεσα στους αυτονομιστές αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Μπαλουτσιστάν και τις κυβερνητικές δυνάμεις.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάντηση υπουργού Εξωτερικών Σκοπίων σε Βενιζέλο για τις δηλώσεις του

Σκόπια.

Ο υπουργός Εξωτερικών του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, απάντησε στη δήλωση του Έλληνα ομολόγου του, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος είπε ότι η μόνη λύση στη διένεξη για το όνομα των Σκοπίων είναι ένα νέο όνομα για όλες χρήσεις.

Σύμφωνα με το αλβανικό κανάλι Alsat στην σλαβική του έκδοση ο Πόποσκι δήλωσε:


«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, σε αυτό το σημείο, πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις και πει τις απόψεις του, να δει το πλαίσιο στο οποίο γίνονται οι διαπραγματεύσεις μέσω των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την άποψη της αρμόδιας αρχής- του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Κυρίως, πρέπει να ενθυμόμαστε ότι είμαστε δύο δημοκρατικές  χώρες που βασίζονται στο κράτος δικαίου», δήλωσε ο Πόποσκι.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης μέσα στο 2013!

ΣΟΚ: Αλλάζουν όλα με τα διπλώματα οδήγησης μέσα στο 2013! Δείτε τις αλλαγές…Τα πάνω κάτω στην έκδοση διπλωμάτων οδήγησης έρχονται με το προεδρικό διάταγμα 51/2013, με τη ελληνική νομοθεσία εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή.Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα  γίνουν αυστηρότερα τα μέτρα για την απόκτηση της άδειας οδήγησης, και το κόστος θα αυξηθεί. Μία από τις αλλαγές που επέρχονται αφορά στην αύξηση των υποχρεωτικών μαθημάτων που από 20 γίνονται 25, όπως επίσης και τα μαθήματα της θεωρίας. Παράλληλα δημιουργούνται νέες κατηγορίες οι οποίες δεν υπήρχαν έως τώρα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ Αλλαγές όμως υπάρχουν και στο κόστος έκδοσης των διπλωμάτων. Θα ακριβύνουν τα παράβολα που θα πρέπει να υποβάλλονται με τον φάκελο του κάθε υποψηφίου. Επιπλέον αλλάζει και ο τρόπος εξέτασης των υποψήφιων οδηγών από τους γιατρούς. Σε αυτή την υπόθεση δεν εμπλέκεται πλέον η υπηρεσία Μεταφορών.

ΑΝΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ Τα ερασιτεχνικά διπλώματα θα ανανεώνονται ανά 15ετία και όχι στα 65 χρόνια όπως ισχύει τώρα. Όσον αφορά στους επαγγελματίες, υποκατηγορίες δημιουργούνται και σε ό,τι αφορά στα φορτηγά και τα λεωφορεία, με τη θεσμοθέτηση υποκατηγοριών Γ1 φορτηγό έως 7,5 τόνων και λεωφορείο έως 16 θέσεων δηλαδή Δ1, κατηγορίες που δεν υπήρχαν έως τώρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Θέλει να βγάλει κι από τη μύγα ξύγκι ο Στουρνάρας, στα ΙΧ

Η υπερφορολόγηση των αυτοκινήτων, ιδιαίτερα εκείνων του μεγάλου κυβισμού, έστρεψε το ενδιαφέρον των αγοραστών στα ΙΧ μικτού κυβισμού και ιδιαίτερα σε "πράσινα", εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι είχαν μηδενικά τέλη. Τώρα, ο Στουρνάρας ετοιμάζει να τα φορολογήσει ΚΑΙ αυτά!...



Τα κρατικά έσοδα έχουν απώλειες 476 εκατ. ευρώ και από τον ΦΠΑ στα ΙΧ στην τελευταία εξαετία, ενώ μέχρι τις αρχές του 2013 έχουν αποσυρθεί 600.000 οχήματα και εκατοντάδες χιλιάδες ΙΧ έχουν τεθεί σε καθεστώς «προσωρινής ακινησίας» μειώνοντας πάρα πολύ τον εν ενεργεία στόλο αυτοκινήτων της χώρας με άμεσο αντίκτυπο στα κρατικά έσοδα.

Η στροφή των καταναλωτών αλλά και των εταιρειών χρονομίσθωσης και ενοικίασης προς τα αυτοκίνητα με χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 100 γρ. Co2) σε ποσοστό που αγγίζει το 60% των συνολικών πωλήσεων στερούν πόρους για το υπουργείο που αλλάζει και πάλι την πολιτική αυτοκινήτου, δηλαδή την επαναφορά των Τελών Κυκλοφορίας, αλλά και τον συνδυασμό τους με τον Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης και τα Τεκμήρια.

planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Financial Times: Οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο - Ήρθαν χίλια χρόνια μετά στα Βαλκάνια

Για το εάν ο Μέγας Αλέξανδρος έχει όντως σχέση με τους Σκοπιανούς και το «μακεδονικό» ζήτημα γράφουν οι Financial Times οι οποίοι επισημαίνουν πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα καθώς ο Μακεδόνας βασιλιάς ήταν Ελληνικής καταγωγής.
Σε άρθρο του στους FT, ο Stephen Schwartz, εκτελεστικό μέλους του Δ.Σ. Του κέντρου Ισλαμικού Πλουραλισμού των ΗΠΑ, επισημαίνει πως έχοντας ζήσει επί σειρά ετών στα Σκόπια αναφέρεται στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ λέγοντας:
«Θεωρώ ότι οι καταγγελίες της Ελλάδα για σφετερισμό της μακεδονικής γεωγραφικής ονομασίας είναι παράλογες, επικίνδυνες και ενδεικτικές της πολιτικής ασυναρτησίας και του αυξανόμενου χάους στην Ελληνική Δημοκρατία».
Συνεχίζοντας ωστόσο, ο Schwartz αναφέρει πως ο μεγάλος βασιλιάς ήταν «Έλληνας Μακεδόνας. Η κουλτούρα του ήταν ελληνική και τμήματα της εξαπλώθηκαν σε όσα μέρη κατέκτησε ο Αλέξανδρος, ο οποίος δεν ήταν ''Μακεδόνας'' με την δημογραφική έννοια την οποία επικαλούνται οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ», τονίζει και αναφέρει πως ο Μακεδόνας βασιλιάς έζησε τον 4ο αιώνα π.Χ., ενώ οι σλαβομακεδόνες, οι πρόγονοι των σημερινών Σκοπιανών κατοίκησαν τα Βαλκάνια τον 6ο-7ο αιώνα μ.Χ.
«Το κενό χιλίων χρόνων ανάμεσα στις δύο ''Μακεδονικές'' κουλτούρες, δεν μπορεί να ''κλείσει'' με τον συμβολικό συσχετισμό της τωρινής ΠΓΔΜ με τον κατακτητή της Περσίας και της Ανατολής. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν Σλάβος και η περίφημη συνομιλία του με τον Διογένη δεν έγινε στα σλαβικά».
Κλείνοντας, το δημοσίευμα των Financial Times επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ έχει ανταποκριθεί απερίσκεπτα στις κινήσεις των Ελλήνων όσον αφορά την ονομασία του κράτους, με χειρονομίες που επιδεινώνουν την διαμάχη όπως για παράδειγμα με τους ισχυρισμούς πως ο Μέγας Αλέξανδρος είναι δικός τους. Οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ μπορούν και πρέπει να κάνουν κάτι καλύτερο».

iefimerida
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »