Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσία: Ψηφίστηκε νόμος για ευνουχισμό των παιδεραστών

Η Ρωσική Δούμα ψήφισε νόμο με τον οποίο προβλέπεται  ποινές ισόβιας κάθειρξης για παιδεραστία και χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών- βιαστών και η απαγόρευση επιβολής περιόδου δοκιμασίας σε άτομα τα οποία κατηγορούνται για βία κατά παιδιών κάτω των 14 ετών και, επίσης, είναι η πρώτη φορά που στο ρωσικό ποινικό δίκαιο εισήχθη ο  όρος «Παιδοφιλία».


Για πρώτη φορά  καθιερώνεται, ακόμη,  η υποχρεωτική λήψη μέτρων ιατρικού χαρακτήρα, στα οποία μέτρα συμπεριλαμβάνεται ο χημικός ευνουχισμός των παιδεραστών, οι οποίοι επιβαρύνονται με σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών, δημοσίευσε σήμερα το πρακτορείο ‘Ria Novosti’.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα  εθελούσιου χημικού ευνουχισμού του κατηγορουμένου, που πρέπει να αιτηθεί για αυτόν, με τη απολαβή μείωσης της ποινής της.

Στο νόμο που ψηφίστηκε προβλέπονται, επίσης, αυστηρότερες ποινές για αδικήματα  διανομής παιδικής πορνογραφίας, διάδοσης της πορνογραφίας ανηλίκων που αφορά και την διατροφή των παιδιών για την  παραγωγή τους σε αυτήν.
 
mikres-ekdoseis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΑΣΕ προς Γκρούεφσκι: Να βελτιώσετε τις σχέσεις μεταξύ των εθνοτήτων…

Σκόπια.

Ο Ύπατος Αρμοστής για τις Εθνικές Μειονότητες του ΟΑΣΕ, Knut Vollebaek, σε ομιλία του, στο σκοπιανό Κοινοβούλιο, προειδοποίησε  για τα πρόσφατα επεισόδια των εθνοτικών σχέσεων στη FYROM.


« Η FYROM ως μία νεαρή δημοκρατία, αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων. Ο τόπος έχει προχωρήσει αρκετά μετά την σύγκρουση του 2001, αλλά μια σειρά περιστατικών που  έγιναν στην πόλη Στρούγκα, μας υπενθυμίζουν ότι  τα εθνοτικά και θρησκευτικά περιστατικά δεν ανήκουν μόνον στο παρελθόν και εάν δεν απαγορευτούν θα  θέσουν σε κίνδυνο την κοινωνία», είπε ο Βόλεμπεκ  ενώπιον της Επιτροπής για τις Εθνοτικές Σχέσεις στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Ο Ύπατος Αρμοστής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρέμβαση της Επιτροπής αυτής κατά την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με τα γεγονότα της Στρούγκας που μεσολάβησε με εποικοδομητικό πνεύμα για την ηρεμία των κοινοτήτων.

Έκανε, μάλιστα έκκληση για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση και τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, που αποτελεί ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη εντάσεων στην πολυεθνική κοινωνία της χώρας αυτής.

Ο Vollebaek συναντήθηκε, σήμερα, με τον πρόεδρο Ίβανοφ, τον πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.
Στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό των  Σκοπίων, συζητήθηκαν οι γενικές πτυχές της συνεργασίας μεταξύ της σκοπιανής κυβέρνησης και του ΟΑΣΕ.

Ο Γκρούεφσκι ενημέρωσε τον συνομιλητή του  για τις πολιτικές που έλαβε η κυβέρνησή του, στο πλαίσιο της εφαρμογής των διατάξεων της Συμφωνίας Πλαισίου  της Οχρίδας, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες  του κυβερνητικού προγραμματισμού.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Παγκόσμιο Σλαβικό Συνέδριο προς Σκόπια: «Να συλλάβετε τον Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι για προδοσία!»

Σκόπια.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Σλαβομακεδόνων κάλεσε τις αρχές των Σκοπίων να συλλάβουν για προδοσία τον Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνεδρίου αυτού, οι αρχές πρέπει να ερευνήσουν  την ιδιοκτησία του Γκεοργκιέφσκι και να του την κατασχέσουν και πρέπει να συλληφθεί, ο ίδιος, για προδοσία, λόγω, του  βουλγαρικού διαβατηρίου που κατέχει.

Ως απόδειξη του βουλγαρικού διαβατηρίου, του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων  το Παγκόσμιο Συνέδριο των Σλαβομακεδόνων στην ιστοσελίδα του, «Μακεντόνσκα Νάτσια»,  παραπέμπει σε μια συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου της Βουλγαρίας Άνγκελ Μαρίν που είχε παραχωρήσει στην βουλγαρική εφημερίδα «24 ώρες» και παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της (βουλγαρικής) προεδρίας.

--

Агенция "Фокус"

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάργηση της Βουλευτικής Σύνταξης!

Συντάκτης: Αργύρης Ντινόπουλος (βουλευτής της ΝΔ). Οι επικουρικές συντάξεις είναι τελευταίο ανάχωμα.Των συνταξιούχων αλλά και της αντοχής του πολιτικού συστήματος. Αναζητουμε ισοδύναμο να τις γλυτώσουμε από τη Τρόικα. Ας κάνουμε λοιπόν μια απλή κίνηση. Ας καταργήσουμε οριστικά τις βουλευτικές συντάξεις. Προς όφελος των χαμηλών επικουρικών συντάξεων.Το ισοδύναμο δεν είναι μόνο οικονομικό.Αλλά βαθύτατα πολιτικό και πρωτίστως ηθικό.Τα χρόνια του κάθε βουλευτή στο κοινοβούλιο να προσμετρώνται στον επαγγελματικό ασφαλιστικό φορέα του. Και να λαμβάνει μία μόνο σύνταξη, ανάλογη με το επάγγλεμα του. Γιατί στην πολιτική η δύναμη του παραδείγματος είναι καταλυτική. Δείτε το βίντεο
Διαβάστε περισσότερα » »

Για ακου....


Διαβάστε περισσότερα » »

Άρχισαν τα όργανα, παραιτήθηκε ο πρώτος




Την παραίτηση του υπέβαλε ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Κουτσούκος.
Διαμαρτύρεται για την μείωση του κατώτατα του μισθού.
Υπήρξε γραμματέας της ΑΔΕΔΥ.
Νωρίς κατάλαβε ο Σύντροφος τι ακριβώς έκανε τόσο καιρό!
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί ο Σαμαράς λέει όχι στο πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων. {Α}‏


Γιατί τόσο ξενύχτι στο Μαξίμου την στιγμή, που ενώ συμφώνησαν σε όλα  τα θέματα -όπως λένε οι πολιτικοί αρχηγοίκόλλησαν στις επικουρικές συντάξεις; Ποια είναι η αλήθεια;
Τα λεφτά της επικουρικής ασφάλισης είναι πολλά και οι κατ' επίφαση εκσυγχρονιστές τα ορέγονται, πιστέψτε το. 
Κάποιοι λοιπόν, φαίνεται ότι  έβαλαν στο "νόημα" τον Αντώνη και εύγε τους- ότι οι επίγονοι Καρατζά του "Σημιτικού Τραπεζοασφαλιστικού Συστήματος" και  των τσιρακίων τους εκσυγχρονιστών-συνδικαλιστών του χώρου, σφόδρα επιθυμούν την διάλυση του θεσμού της επικουρικής ασφάλισης, ώστε  να πιάσουν δουλειά  τ' αφεντικά τους οι ασφαλιστικές, με τα διάφορα ασφαλιστικά προγράμματα και κυρίως τα DAF της φοροκλεψιάς.
ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
-Ο ΓΑΠ δεν μετράει πλέον, κάνει ότι του λένε, ας μην ασχοληθούμε....
-Η Α.Μ, Διάδοχος του θρόνου του κακοήθους μορφώματος του εκσυχρονισμού στην Ελλάδα,  Ε. Βενιζέλος, είναι φύσει και θέσει με το  χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας,  το έδειξε άλλωστε με την Proton Bank.
-Ο Συνδαιτυμόνας των εκσυγχρονιστών συνδικαλιστών του Τραπεζοασφαλιστικού χώρου Κουτρουμάνης, που έχει "κουραστεί" να τρέχει -όπως και η Κατσέλη και η Δρέττα- και στα συνέδρια-μαζώξεις των φοροκλεπτοασφαλιστών,   επιμένει στην "ομογενοποίηση" ("από κρέας να τα κάνουν κιμά",  που έλεγε και ο Μακαριστός Χριστόδουλος) της κοινωνικής ασφάλισης - (σε πρώτο στάδιο της επικουρικής).
-Ο δοσμένος από τον Εκσυχρονιστικό Σημιτικό χώρο Πρωθυπουργός Παπαδήμος συμφωνεί μάλλον με την άποψη ΓΑΠ, για  πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων,  
Είναι λάθος να νομίζουμε ότι μπορούμε να ξαναχτίσουμε την κοινωνική ασφάλιση αν αφήσουμε να την κατεδαφίσουν κάποια ξέκολα του εκσυχρονιστκού  ΠΑΣΟΚ, χρειάζονται πολλά χρόνια....
Είναι λάθος να νομίζουν οι εργαζόμενοι ότι το σφυροκόπημα της κοινωνικής ασφάλισης, άφορα μόνον τους συνταξιούχους και καλό είναι να θυμούνται  ότι "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά".
Φροντίστε όσοι έντιμοι και πατριώτες, εκ των πολιτικών, να μην καταρρεύσει η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα, τώρα στην δύσκολη φάση της οικονομίας και της προς τα κάτω προσαρμογής που περνάμε. 
Διαφορετικά φοβάμαι ότι θα βρεθούμε σε "ανώμαλες" κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές καταστάσεις, που το απεύχομαι.
Ο τρίτος πυλώνας -όπως τον λένε- ασφάλισης προσώπων, δηλαδή της ιδιωτικής, βρίσκεται ήδη σε κεφαλαιακή ανεπάρκεια και  οι δυο πιο μεγάλες Ελληνικές ασφαλιστικές έχουν αρνητική καθαρή θέση, από την πρώτη λόγω PSI αποτίμηση το Φθινόπωρο του 2011.  Αν τελικά εφαρμοσθεί το PSI plus, καταλαβαίνετε τι θα συμβεί.... Ειλικρινά σας λέω, έχω ασφαλιστήριο υγείας και σκέπτομαι να το σταματήσω.
Ο έλεγχος (και η εποπτεία) στον ασφαλιστικό κλάδο αυτή την χρονική περίοδο είναι -σκόπιμα- απελπιστικά ανεπαρκής, αναποτελεσματικός και  διασπασμένος μεταξύ Υπουργείου Ανάπτυξης και Τράπεζας της Ελλάδος.  Χάνει η μάνα το παιδί και....,  μιλάμε για χαοτική κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο που η κυβέρνηση των  ΗΠΑ προσπαθεί  τώρα, την εποχή της κρίσης,  να χτίσει  σύστημα κοινωνικής ασφάλισης,  πανικοβλημένη από την παρολίγον κατάρρευση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής τους εταιρίας, της AIG-American International Group,  που έσωσε την "ώρα μηδέν" με κρατικό χρήμα.
Αυτό λοιπόν το διεφθαρμένο και φαληρεμένο μαγαζί  των  ντόπιων και ξένων "Ασπίδων δίχως Πρόνοια" στην Ελλάδα, θέλει τις ασφαλιστικές μας εισφορές, τις αποταμιεύσεις μας, τον ιδρώτα και το αίμα ζωής μας.
Ας το πάρουμε απόφαση, η  κοινωνική ασφάλιση είναι το μόνο αποκούμπι που απέμεινε αυτή την δύσκολη στιγμή της ένδειας των Ελλήνων.
Πρέπει να την διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού να μην  καταρρεύσει γιατί τότε η κοινωνική συνοχή θα πάει "περίπατο".
Ναι στα κόμματα που θα προστατεύσουν και θα στηρίξουν ΤΩΡΑ -έμπρακτα και σθεναρά- εντός και εκτός βουλής την κοινωνική ασφάλιση.
Οι υποτυπώδεις, έστω, υπηρεσίες υγείας που μπορεί να προσφέρει το σύστημα τής Κοινωνικής Ασφάλισης αυτή την δύσκολη χρονική συγκυρία, σε ΌΛΟΥΣ τους κατοίκους της χώρας, είναι το μοναδικό  μέσο για την αποτροπή ασθενειών και επιδημιών και την αύξηση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας στον πληθυσμό.
Χωρίς μεγαλοστομίες, η προστασία της κοινωνικής -Ασφάλισης αυτή την στιγμή, είναι εθνική υπόθεση και καθήκον όλων μας, αντίθετα η προσπάθεια αποδόμησης  και  ξεπουλήματος  στις παμφάγες ασφαλιστικές της διεθνούς κερδοσκοπίας, αποτελεί εθνική προδοσία !
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΈΣ ΠΟΥ ΟΡΈΓΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΈΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ....
ΥΓ.
ΤΖΆΜΠΑ ΛΕΤΕ ΝΑ "ΤΆΪΖΟΥΝ" ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΠΑΧΥΛΟΎΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΌΜΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ;    E OXI !
ΑΥΤΟΙ -ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ- ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ, ΟΙ ΣΥΝΔΑΙΤΥΜΌΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗ.  ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ;
Γιώργος Δ .
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

“Ακούει κανείς;;;;; Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε κάνετε πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Θα ζείτε με το φόβο μου”


Και ύστερα ζήσαμε καλά. Ξυπνήσαμε.
γράφει ο αρισταρχος
Χθες, ζήσαμε τον μπερντέ σ’ όλο του το μεγαλείο. Συσκέψεις επί συσκέψεων, ώρες ατέλειωτες διαβούλευσης για μέτρα που ήταν … προαποφασισμένα.
Τερτίπια καλοπαιγμένου θέατρου από Σαμαρά, αγωνία και τρόμος από Καρατζαφέρη για το 3% στις δημοσκοπήσεις από Χρυσή Αυγή. Εκκωφαντική σιωπή από τον ΓΑΠ με παράπλευρες δηλώσεις από το περιβάλλον για μακροημέρευση του Παπαδήμου.
Συγκέντρωσαν τεχνηέντως την απελπισία του κόσμου σε μια «εκκρεμότητα» περί επικουρικού. Φεύγει η προσοχή από το μεγάλο ζητούμενο.
Μείωση του κατώτερου και μείωση των μισθών κατά 22%, και άνοιγμα τον δρόμο των απολύσεων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την άρση μονιμότητας.
Αντώνη έχασες την μοναδική σου ευκαιρία να γίνεις ο ταγός των Ελλήνων.
Γιώργο Παπ. σ’ όλα ναι γιατί είναι η προέκταση της προηγούμενης μικρόνοης πολιτικής σου.
Γιώργο Καρατζαφέρη, μ’ αυτή την «λίγο βαρύ και όχι» δήλωση απλά γίνεσαι Σφίγγα.  Παραιτείσαι ή όχι; Στηρίζεις ή όχι; Ο Καβάφης μιλάει για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι. Δεν λέει και Ναι και Όχι.
Αλέξη, Αλεξία, Φώτη, Θοδώρα, έξω από τους προβολείς σαν Πόντιοι Πιλάτοι. Σας έβαλαν οι εξουσιαστές στο επίπεδο του λαού. Δεν ενημερωθήκατε καν για το 50σέλιδο μανιφέστο της περίφημης Τρόϊκας. Ούτε σεις ούτε ο λαός ενημερωθήκατε.Ο λαός μονίμως ενημερώνεται μόνον για τον λογαριασμό.
Και το πρωί η διαβούλευση έβγαλε το 17 στα 17. Τόσα ζήτησαν, τόσα πήραν.
17 μέτρα, με κορυφαίο το επικουρικό; Να μην τρελαθούμε.
Τα μέτρα θα ψηφιστούν κι από τους χειροκροτητές. Αυτό είναι σίγουρο κι ας σκούζουν και σκίζουν τα ιμάτιά τους μερικοί. Βάζουν και βγάζουν την λεοντή για ψηφοθηρικούς λόγους. Ξυπνήστε! Σας πήραμε χαμπάρι. Και θα το δείτε στις εκλογές. Αν ποτέ γίνουν.
Οι μόνοι που τις επιζητούν αυτές τις εκλογές, είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Δηλαδή, λαός και όλα τα κόμματα εκτός ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ. Γιατί απλά και οι τρεις δεν τους βλέπω για παραπάνω από 15%. Η αριστερά παίζει το παιχνίδι του ώριμου φρούτου και περιμένει με αχνές διαμαρτυρίες. Να θυμηθώ την δεκαετία του 70 ή του 80;.
Η απόλυτη ξεφτίλα του πολιτικού συστήματος.
Και η Ελλάδα; Προώρισται να ζήσει και θα ζήσει. Και θα ζήσει, γιατί  είμαστε Έλληνες. Γιατί έχουμε την τύχη και κατάρα να ξεχνάμε όλα τα κακά και όλους τους κακούς που μας έβλαψαν. Γιατί είμαστε η χώρα της ατιμωρησίας. Γιατί κανένας πολιτικός δεν θα παραιτούνταν επειδή είπε ψέματα στο όργανο της τάξης, πως δεν οδηγούσε αυτός όταν περνούσε με κόκκινο αλλά η γυναίκα του.
Εδώ, το πολύ πολύ να πατούσε κανά δυο τρείς αστυνομικούς κι ας ήταν  και πρώην πολιτικός.
Κλείνω το άρθρο με τον τίτλο ενός άρθρου από το enikos.gr

“Ακούει κανείς;;;;;

Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε κάνετε πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Θα ζείτε με το φόβο μου”

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε το νέο μνημόνιο......

Τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία βρίσκονται περίπου από τις 5 το απόγευμα στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει ψαλίδι στις συντάξεις καθώς η τρόικα φαίνεται πως συνυπολόγισε τα εκρηκτικά στοιχεία για την υστέρηση εσόδων που επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων

Συγκεκριμένα.......
το κείμενο προβλέπει μαχαίρι κατά 15% στις κύριες συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, τραπεζών και ένα 7% για τους ασφαλισμένους του ΝΑΤ αναδρομικά μάλιστα από 1.1.2012.

Χειρότερα είναι τα πράγματα για τους νέους εργαζομένους καθώς πέρα από το τσεκούρι στα επιδόματα που αφορά όλους και την οριζόντια μείωση του βασικού μισθού κατά 22% στο νέο Μνημόνιο προβλέπεται επιπρόσθετη μείωση 10% για τους νέους έως 25 ετών.

Ομοίως προβλέπεται και απομάκρυνση συνολικά 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015.

Α) ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Νόμος πλαίσιο για τα επικουρικά ταμεία με στόχο τη μείωση της ασφαλιστικής δαπάνης κατά 0,4% του ΑΕΠ (600 εκ. ευρώ μείωση). Το μέτρο εξειδικεύεται σε μειώσεις 15% των κυρίων ταμείων ασφάλισης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τράπεζες και 7% μειώσεις στο ΝΑΤ. Έναρξη εφαρμογής μειώσεων 1.1.2012.

Επανεξέταση στα τέλη Ιουνίου των ταμείων που έχουν περιοδικές εφάπαξ καταβολές.

Σύστημα συλλογής ασφαλιστικών εισφορών. Αναθεώρηση της μεθόδου συλλογής εισφορών. Ολοκλήρωση προγράμματος έως Σεπτέμβριο 2012. Από το Μάρτιο 2012 ενοποίηση είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ενοποίηση ελέγχου καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Β) ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Στόχος εξοικονόμησης ποσού ύψους με 1,5% του ΑΕΠ, για την περίοδο ισχύος του προγράμματος (2013-2015). Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν διακοπές προγραμμάτων και εισοδηματικό όριο για την παροχή επιδομάτων.

Γ) ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Μείωση μοναδιαίου εργασιακού κόστους κατά 15% στη διάρκεια ισχύος του προγράμματος. Κοινωνικός διάλογος. Εάν έως τέλος Φεβρουαρίου δεν υπάρξει συμφωνία, τότε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την προσαρμογή του κόστους. Μέτρα:

-Διαρθρωτικά μέτρα στον τομέα των συλλογικών διαπραγματεύσεων

-Μέγιστη διάρκεια συλλογικών συμβάσεων τρία χρόνια.

-Οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν ένα χρόνο μετά τη νομοθέτηση του προγράμματος.

-Μετενέργεια: μείωση του χρόνου της από έξι μήνες σε τρεις.

-Στο βαθμό που δεν υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εντός τριών μηνών ως βάση θεωρείται ο βασικός μισθός της ΕΓΣΣΕ. Επιπρόσθετα διατηρούνται γενικά επιδόματα όπως: θέσης, παιδιών, εκπαίδευσης, επικινδυνότητας. Αυτά διατηρούνται έως τη σύναψη νέας συμφωνίας (συλλογικής ή ατομικής).

-Κατάργηση μονιμότητας σε όλες τις εταιρίες (ΔΕΚΟ, τράπεζες).

-Πάγωμα ωριμάνσεων μέχρις ότου η ανεργία μειωθεί κάτω από 10%.

-Κατάργηση μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία. Στη διαιτησία μπαίνουν μόνο οι βασικοί μισθοί. Λαμβάνονται υπόψη η οικονομική κατάσταση της εταιρίας.

Προσαρμογή βασικού μισθού

-Μείωσή του κατά 22% σε όλα τα επίπεδα.

-Πάγωμα του κατώτατου στα επίπεδα που θα διαμορφωθούν μετά τη μείωση έως το πέρας της προγραμματικής περιόδου.

-Επιπρόσθετη μείωση κατά 10% για τους νέους (έως 25 ετών).

-Έως τέλη Ιουλίου 2012, σαφές χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση της ΕΓΣΣΕ με σκοπό την ευθυγράμμιση αυτής με τις ανταγωνιστικές χώρες.

Μη μισθολογικό κόστος

-Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 2% με την κατάργηση των εισφορών για ΟΕΚ-ΟΕΕ. Οι δύο αυτοί οργανισμοί κλείνουν.

-Περαιτέρω μείωση κατά 3% των εισφορών ΙΚΑ από 1.1.2013 χωρίς να επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός. Ελπίζεται αύξηση αποτελεσματικότητας στην είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών. Εάν από τη μείωση των εισφορών προκύψει επιπρόσθετο κόστος στον προϋπολογισμό προβλέπεται αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων.

-Μετά από αναλογιστικές μελέτες και διάλογο τα ειδικά επικουρικά ταμεία εταιριών με ιδιαίτερο κόστος ασφαλιστικών εισφορών να εξομοιωθούν με τις εισφορές άλλων επιχειρήσεων που καλύπτει το ΙΚΑ. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιβαρυνθεί κρατικός προϋπολογισμός.

Σε περίπτωση που αυτά δε λειτουργήσουν θα πρέπει να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.


Δ) ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
Επανεξέταση όλων των ειδικών μισθολογίων με στόχο εξοικονόμηση ποσού 0,2% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση.

Επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων.

Μείωση αριθμού δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 2011-2015.

Διατήρηση προσλήψεων 1:5.

Εργασιακή εφεδρεία.

Μείωση συμβασιούχων.

Περιορισμός εισαγωγών σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και γενικά σε σχολές που εξασφαλίζουν αυτόματη πρόσληψη στο δημόσιο.

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο του μνημονίου




Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο βίντεο-καταπέλτης των Anonymous - Μήνυμα προς τους Έλληνες πολίτες

Image

Με γλώσσα που σπάει κόκκαλα, το νέο
βίντεο της περιβόητης ομάδας
Anonymous περιγράφει την παρούσα κρίση και κυρίως τις θλιβερές πολιτικές συνθήκες που οδήγησαν σε αυτήν την τραγική κατάσταση τη χώρα μας.
Μεταξύ πολλών άλλων, γίνεται λεπτομερής αναφορά στα κονδύλια των κομμάτων, στις επιχορηγήσεις που έπαιρναν, και τώρα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στην «αδυναμία τους να αναλάβουν τη χώρα σε αυτή την δύσκολη περίοδο»...


 
 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! Έρχεται και νέα φορο-επιδρομή! Πάνε να κατεβάσουν ή και να μηδενίσουν το αφορολόγητο!

Νέα μείωση στο αφορολόγητο όριο, που έχει ήδη μειωθεί στις 5.000 ευρώ, φαίνεται πως περιλαμβάνει το νέο φορολογικό που εμπεριέχεται στο νέο μνημόνιο.
Σε συνδυασμό με την περαιτέρω κατάργηση των φοροαπαλλαγών, θα υπάρχουν επιπρόσθετα βάρη στους φορολογουμένους.
Μάλιστα, εξετάζεται ακόμα και η κατάργηση του αφορολόγητου....

που θα οδηγήσει στην πλήρη διάλυση της κοινωνίας, αφού δεν θα προστατεύονται ούτε αυτοί που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!
Ακόμα και με τον νέο κατώτατο μισθό των 580 ευρώ μεικτά, επί 14 μισθούς, ένας φορολογούμενος θα έχει ετήσιο εισόδημα 8.120 ευρώ, δηλαδή 3.120 ευρώ πάνω από το τωρινό αφορολόγητα. Επιβάρυνση; 312 ευρώ!
Αν γίνει και νέα μείωση του αφορολόγητου στις 3.000 ευρώ που διαρρέεται, ο ίδιος φορολογούμενος θα πληρώσει 512 ευρώ στην εφορία, αφού θα είναι 5.120 ευρώ πάνω από το όριο!
Αν βάλουμε και στο παιχνίδι τα τεκμήρια διαβίωσης, τότε το θέμα ..ξεφεύγει…
Στις 3.000 ευρώ είναι αυτή την ώρα η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη για τον άγαμο, που σημαίνει ότι απλά ..υπάρχεις και είσαι κάτοικος σε αυτή την χώρα! Άρα, θα φορολογήσουν απλά την ύπαρξή μας…
Παράλληλα, φαίνεται πως προβλέπεται και η καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή είτε στο 19% ή στο 21%, στον οποίο θα μεταφερθούν, μεταξύ άλλων, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.

olympia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις στη ΔΕΗ με την κατάργηση των Κανονισμών Προσωπικού..


"Απελευθέρωση" των απολύσεων τόσο στη ΔΕΗ όσο και στις άλλες ΔΕΚΟ συνεπάγεται η πρόβλεψη του νέου Μνημονίου για κατάργηση των κανονισμών προσωπικού, μέρος των οποίων είναι και τα όσα προκύπτουν από τις κατά καιρούς συλλογικές συμβάσεις, που έχουν υπογραφεί σε κάθε επιχείρηση ξεχωριστά.


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τη περίπτωση της ΔΕΗ ; Ότι, απολύσεις μπορούν να γίνουν πλέον χωρίς κανέναν απολύτως από τους περιορισμούς που ισχύουν σήμερα, και οι οποίοι προκύπτουν από το Κανονισμό Κατάστασης Προσωπικού της επιχείρησης που ισχύει από το 1976 (και που κάθε τόσο επικαιροποιούνταν μέσω των συλλογικών συμβάσεων).

Πότε όμως μπορεί σήμερα η διοίκηση της ΔΕΗ να απολύσει έναν εργαζόμενο ; Σε τρεις κυρίως περιπτώσεις. Πρώτον, όταν επί μια 3ετία, ο εργαζόμενος αυτός έχει συγκεντρώσει τόσο χαμηλή βαθμολογία από τη συνολική αξιολόγηση που του γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να παραμείνει «στάσιμος» (ανεπαρκής). Δεύτερον όταν λείψει αδικαιολόγητα από την εργασία του για 20 ημέρες μέσα στο ίδιο ημερολογιακό έτος, και τρίτον όταν αποδειχθεί ότι ενεπλάκη σε ατασθαλίες.

Και στις τρεις περιπτώσεις σήμερα, ο Κανονισμός Προσωπικού «προστατεύει» όσους βρεθούν σε παρόμοια θέση, καθώς τους επιτρέπει να προσφύγουν στα πειθαρχικά συμβούλια κρίσης (καταρχήν στα 1άθμια και εν συνεχεία στα 2άθμια) και να γλιτώσουν την απόλυση. Παραδείγματος χάρη, αν ένας εργαζόμενος που έμεινε "στάσιμος" προσφύγει στο 1άβθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Κρίσης, ο πρόεδρός του οποίου είναι εξωυπηρεσιακός, πιθανώς να γλιτώσει την απόλυση και να μείνει "στάσιμος" μισθολογικά. Εν ολίγοις και σήμερα γίνονται απολύσεις, αλλά λιγοστές (π.χ. πέρυσι λέγεται ότι απολύθηκαν από τη ΔΕΗ δύο εργαζόμενοι).

Γίνεται επομένως σαφές ότι η κατάργηση του κανονισμού προσωπικού, «απελευθερώνει» τις απολύσεις στη ΔΕΗ όπως και σε όλες τις ΔΕΚΟ αφού δεν θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί. Σημειωτέον, ότι εκτός της κατάργησης των κανονισμών προσωπικού, παγώνουν οι ωριμάνσεις, οι χορηγήσεις ειδικών επιδομάτων, όπως και οι παροχές σε είδος.

Πιο εύκολες μετακινήσεις, αλλαγές ειδικότητας...

Δύο άλλα θέματα που «ανοίγουν» με το νέο Μνημόνιο σχετίζονται με την ευκολία της διοίκησης να μεταθέτει από τη μία πόλη στην άλλη ένα εργαζόμενο, καθώς και να του αλλάξει ειδικότητα. Τι ισχύει σήμερα με τις μεταθέσεις ; Μπορεί ένας εργαζόμενος της ΔΕΗ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να μπλοκάρει τη μετάθεσή του, καθώς ο κανονισμός προσωπικού της επιχείρησης προβλέπει συγκεκριμένο καθεστώς μεταθετότητας. Σήμερα, αν π.χ. διοριστεί κάποιος στη Κοζάνη δεν μπορεί να μετακινηθεί σε άλλη πόλη.

Επίσης, σήμερα κατοχυρώνεται μέσω του κανονισμού εργασίας η μοναδική ειδικότητα (π.χ. όσοι διοικητικοί υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ως γραμματειακή υποστήριξη δεν μπορύν να υποχρεωθούν να εργαστούν στο λογιστήριο, κ.ο.κ.). 'Η ένας μηχανοτεχνίτης, δεν μπορεί να υποχρεωθεί να εργάζεται ως ηλεκτροσυγκολητής. Στο εξής, με την κατάργηση των κανονισμών προσωπικού, οι περιορισμοί αυτοί καταργούνται.

energypress.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παπακωνσταντίνου: Πιθανή η πώληση και υδροηλεκτρικών της ΔΕΗ

Τέσσερις έως έξι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ είναι υποψήφιες προς πώληση σε ιδιώτες, ενώ η Κομισιόν έχει ζητήσει την πώληση και υδροηλεκτρικών σταθμών.
Αυτά προκύπτουν από την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στους βουλευτές του νομού Φλώρινας, Γ. Λιάνη και Στ. Κωνσταντινίδη, και τους δύο δημάρχους των ενεργειακών δημάρχων Φλώρινας, Γ. Βοσκόπουλο, και Αμυνταίου, Μ. Ιωσηφίδη, για ενεργειακά θέματα, στην οποία συμμετείχε επίσης ο υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης.

Όπως διευκρίνισε ο Γ.Παπακωνσταντίνου, οι αποφάσεις της ΕΕ θα οριστικοποιηθούν μόλις η Κομισιόν ολοκληρώσει τη σχετική «έρευνα αγοράς» και ο αριθμός των μονάδων που θα πουληθούν θα εξαρτηθεί από το αν θα γίνει αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να γίνουν και ανταλλαγές ισχύος μεταξύ ΔΕΗ και τρίτων παραγωγών, προκειμένου να «ανοίξει» η αγορά του λιγνίτη.
Υποψήφιες για πώληση μονάδες της ΔΕΗ φέρονται ως τώρα οι μονάδες Αμυνταίου, Φλώρινας, Αγ. Δημητρίου και Μεγαλόπολης.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε επίσης τους δημάρχους ότι:
- Υπογράφηκε η έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων του Λιγνιτωρυχείου Νοτίου Πεδίου Αχλάδας και το ΥΠΕΚΑ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για την διασφάλιση της μετεγκατάστασης σε επόμενη φάση των τριών οικισμών που συνδέονται με το Λιγνιτωρυχείο.
- Αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης σχετικά με τις προσφορές που έχουν κατατεθεί για το λιγνιτωρυχείο της Βεύης. Το ΥΠΕΚΑ προτίθεται να φέρει την πρόταση αυτή προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών Διαφάνειας της Βουλής.
- Εξετάζεται η αύξηση του ποσοστού του λιγνιτικού πόρου, ώστε να αυξηθούν ανάλογα τα ανταποδοτικά οφέλη υπέρ των τοπικών κοινωνιών από τις μονάδες λιγνιτοπαραγωγής. Είναι έτοιμες οι αποφάσεις και επίκειται η κατανομή όλων των συμβασιοποιημένων έργων από τον υφιστάμενο Λιγνιτικό Πόρο για το 2011, ενώ ετοιμάζεται η Υπουργική Απόφαση για την κατανομή πόρων στη νέα περίοδο 2012-2016.


http://energypress.gr

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ MADE IN FLORINA!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ <ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ>


Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ radioflorina.blogspot.com


Διαβάστε περισσότερα » »

Και ο Μάθιου Νίμιτς προβληματίζεται με τις γελοιότητες των Σκοπιανών

Προβληματισμένος για τον αλυτρωτισμό, που παρατηρείται στην ΠΓΔΜ, φέρεται να είναι ο Μάθιου Νίμιτς, σύμφωνα με στελέχη της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, τα οποία είχαν συνάντηση μαζί του, πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη.



Μέσα στα πλαίσια τής προσπάθειας τής Παμμακεδονικής Ένωσης για .....
πρόληψη «αρνητικών εξελίξεων», όπως επισημαίνεται, μέλη της Ένωσης συναντήθηκαν -για μια ακόμη φορά- με τον προσωπικό απεσταλμένο τού γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας, τον οποίο ενημέρωσαν για τις θέσεις τους, αλλά και για τη «σκοπιανή προπαγάνδα» σε βάρος τής χώρας μας.



Σύμφωνα με τους ομογενείς, ο κ. Νίμιτς εμφανίστηκε «ιδιαίτερα ενοχλημένος», όταν παρακολούθησε μαγνητοσκοπημένες εικόνες που αναδεικνύουν το «σκοπιανό αλυτρωτισμό», καθώς και άλλο υλικό που τού προσκόμισαν τα στελέχη της Παμμακεδονικής.



Όπως αναφέρεται, ο κ. Νίμιτς απέφυγε να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη και άκουσε τις θέσεις των συνομιλητών του, ενώ τού δόθηκε ψήφισμα που είχε εγκριθεί από το «Κοινό των Μακεδόνων», ένα φορέα που αντιπροσωπεύει Μακεδονικούς συλλόγους στην Ελλάδα και στον Απόδημο Ελληνισμό. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Δεν νομιμοποιούμε κανέναν Έλληνα πολιτικό να παραχωρήσει τα ονόματά μας ‘Μακεδόνας’ και ‘Μακεδονία’, αποδεχόμενος σύνθετο ή γεωγραφικό προσδιορισμό τής λέξης ‘Μακεδονία’ στην οριστική ονομασία της ΠΓΔΜ».



Στο μεταξύ, μετά τις διαδοχικές χωριστές συναντήσεις, που είχε με τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, τον περασμένο μήνα στη Νέα Υόρκη, ο κ. Νίμιτς είχε εκφράσει την ετοιμότητά του να επισκεφθεί την περιοχή, ακόμη και μέσα στο Φεβρουάριο, προκειμένου να εντατικοποιηθούν οι συνομιλίες, με σκοπό την επίλυση τού θέματος της ονομασίας.

http://www.onalert.gr/d
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Kλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ζητώντας απόσυρση πράξης νομοθετικού περιεχομένου αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρισμού.

Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε καταλήψεις στους.....
χώρους εργασίας του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στις 10.30 το πρωί και πορεία προς τη Βουλή.

Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο από την πλευρά της για «ξεπούλημα του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)» και για κατάργηση «εν κρυπτώ και παραβύστω» της διάταξης του Νόμου 4001/2011, που ψηφίστηκε πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε την διατήρηση του άμεσου ή εμμέσου σου έλεγχου του Δημοσίου στην ΑΔΜΗΕ, όπως και το δικαίωμα του Δημοσίου να διορίζει τα μέλη της Διοίκησης της εταιρείας.

Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Γεννηματά μετέβη το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος για προληπτικές, σύμφωνα με πηγές της Ομοσπονδίας, εξετάσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Φωτόπουλος χτύπησε στα πλευρά κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που είχε καταληφθεί από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.


http://www.protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιστολή κόλαφος στη Μέρκελ από 8.500 Έλληνες του εξωτερικού

Γιατί φτιάχνεις αυτοκινητοβιομηχανίες  στην Τουρκία αφού ξεζουμίζεις την Ελλάδα που σας τα έδωσε όλα;;;

Στην αντεπίθεση περνούν πλέον οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού ενάντια στις Γερμανικές μεθοδεύσεις της Ανκέλα Μέρκελ.
Έπειτα από μήνες λάσπης, συκοφαντίες και ύβρεις κατά του Ελληνικού λαού τόσο από Γερμανικά μέσα ενημέρωσης όσο και από στελέχη του Γερμανικού κοινοβουλίου, 8.500 Έλληνες που ζουν μόνιμα στην ΕΕ, αποφάσισαν να σηκώσουν μπαϊράκι.
Σαν άλλοι «Τσακάλωφ», «Εμμανουήλ» και «Σκουφά», προχώρησαν στην ίδρυση του συλλόγου «Νέα Φιλική Εταιρεία», αυτή τη φορά όχι απέναντι στον Οθωμανικό αλλά στο Γερμανικό ζυγό.
Σε επιστολή κόλαφο που απέστειλαν προς τη Γερμανίδα καγκελάριο εκφράζουν τρομερούς υπαινιγμούς και κατηγορίες κατά των Γερμανικών κυβερνήσεων για υποθέσεις από το 1998 μέχρι σήμερα για οικονομικά σκάνδαλα εκβιασμούς κτλ.
Αναλυτικότερα η επιστολή προς την κ. Μέρκελ έχει ως εξής:
«Αν δεν θυμάστε κάτι κα. Μερκελ… δεν πειράζει, θα σας βοηθήσουμε εμείς. Διαθέτουμε όλα τα αποδεικτικά στοιχεία …για τόπο, χρόνο, τραπεζικούς λογαριασμούς και διαπλεκόμενα πρόσωπα ……έως και για τα εσώρουχα που φορούσαν.
1. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Ιούνιο του 1998 έως σήμερα, η γερμανική καγκελαρία επιστατεί, προωθεί και κατευθύνει τόσο την είσπραξη όσο και την ¨νομιμοποίηση¨ των παράνομων προμηθειών όλων των πολιτικών προσώπων τόσο των εκάστοτε κυβερνήσεων όσο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Τσεχία, η Κροατία και η Ρουμανία;
2. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι ένα ποσοστό του 15% επί του συνόλου των εισπραχθέντων προμηθειών, ρέει σε μυστικούς λογαριασμούς του χριστιανοσοσιαλιστικού κόμματος της Βαυαρίας ( CSU ) και από εκεί διανέμεται στα άλλα γερμανικά κόμματα, εξασφαλίζοντας έτσι τη χρηματοδότηση των μυστικών επιχειρήσεων;
3. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι η αρχή αυτού του επενδυτικού ταμείου της πολιτικής μάσας έγινε στις 06 Ιουνίου του 1998 με την παραλαβή στο Βερολίνο ενός πακέτου αμερικανικών ομολόγων αξίας 80 εκ. $, που απεστάλη από ένα ελληνικό κόμμα ( προμήθειες από το πρόγραμμα των ολλανδικών φρεγατών) και παρελήφθη από τους εκπροσώπους των γερμανικών υπηρεσιών, μιας κεντρικής γερμανικής τραπέζης και μιας γαλλικής τραπέζης;
4. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ ότι για αντάλλαγμα των συνταξιοδοτικών εξασφαλίσεων που προσφέρετε σε αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς, τους πείθετε(!!!) να παίρνουν πάντα αποφάσεις ανάλογες με τις ορέξεις και τα συμφέροντα της γερμανικής κυβέρνησης;
5. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι από τα ίδια ταμεία προέρχονται τα 2 εκ. Δυτ. Μάρκα που εισέπραξε ο προκάτοχος σας Χέλμουτ Κολ;
6. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Απρίλιο του 2009 έγιναν επώνυμες καταγγελίες στην ευρωπαϊκή υπηρεσία κατά της διαφθοράς ( OLAF ) για το ίδιο θέμα, τις οποίες ο τότε γερμανός διευθυντής της υπηρεσίας ( κατ εντολή της κυβέρνησης σας ) φρόντισε να τις θάψει;
7. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ότι την ίδια χρονική στιγμή κατετέθη στην Εισαγγελία του Βερολίνου για το ίδιο θέμα εμπεριστατωμένα στοιχειοθετημένη μήνυση, η οποία κατ εντολή της κυβέρνησης σας θάφτηκε, κατά το γερμανικό ρητόν, ότι όπου δεν υπάρχει καταγγελία …δεν υπάρχει και δικαστής;
8. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι τόσο εσείς, ως πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος όπως και οι προκάτοχοι σας στο ίδιο αξίωμα κ.κ. Κολ και Σόιμπλε, δεν σεβαστήκατε ποτέ τους γερμανικούς νόμους που διέπουν την χρηματοδότηση των κομμάτων στην Γερμανία;
Η μήπως δηλώσατε στο προεδρείο της Βουλής αναδρομικά τα 18 εκ. Μάρκα που μεταφέρθηκαν με βαλίτσες σε συμβολαιογράφο του Μονάχου από δυο βιομήχανους, προκειμένου να διατεθούν στον προεκλογικό αγώνα του κόμματος σας, μέσω μιας συγκεκριμένης διαφημιστικής εταιρείας;!
9. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι τον Φεβρουάριο του 2006 ασκήσατε πιέσεις μέσω εκβιασμού στον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό, προκειμένου να θάψει την υπόθεση των υποκλοπών;
10. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι από τον Οκτώβριο 2002 οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έβαλαν χέρι σε Έλληνες πολίτες που διέμεναν ως τουρίστες στην Δρέσδη και ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης της 17Ν ( υπεύθυνοι για την χρηματοδότηση της οργάνωσης) καθώς και κορυφαία μέλη του ελληνικού υποκόσμου;
Τους αφήσατε να εισπράξουν μια επιταγή ύψους 5,7 εκατ. ευρώ και μετά τους κρύψατε στην πόλη Σους της Τυνησίας μέχρι να ξεχαστεί η υπόθεση; Δουλεύουν αυτά τα άτομα τώρα στην Ελλάδα για τις γερμανικές υπηρεσίες; Γιατί δεν δώσατε καμία πληροφόρηση στην ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία;
11. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι γερμανός αξιωματούχος ανάγκασε το 2007 τον πολιτικό αρχηγό ενός ελληνικού κόμματος της αριστεράς , με την απειλή ότι θα δημοσιευτούν λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή, να παραιτηθεί από μια νέα υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος;
13. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ ότι φέτος χρηματοδοτήθηκαν τρία ελληνικά κόμματα με 16.4 εκατ. € από την κυβέρνηση σας μέσω μυστικών κονδυλίων;
14. Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ κα. Μερκελ, ότι υπάρχει πρόβλεψη και σχεδιασμός μιας στρατιωτικής κάλυψης και προστασίας των γερμανών υπηκόων που δρουν για λογαριασμό της κυβέρνησης σας στην Ελλάδα;
Ανέλαβε το 4ο γραφείο ( GNTA ) του γερμανικού αρχηγείου στρατού στο στρατόπεδο φαλκενστάιν στην πόλη του Κόμπλενζ τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μιας «νατοϊκής» αστυνομικοστρατιωτικής επέμβασης στην Ελλάδα;
15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι η κυβέρνηση σας επινόησε, χρηματοδότησε και υποστήριξε την προσφυγή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο δικαστήριο της Χάγης;
16. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι σε συζητήσεις με αντιπροσώπους δυο κρατών, προβλέψατε πως στο εγγύς μέλλον ορισμένες περιοχές της Δυτικής Θράκης και μια ζώνη γύρω από την Φλώρινα θα ανεξαρτητοποιηθούν, προκειμένου να παράσχουν προστασία στις μειονότητες που διαμένουν εκεί;
17. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης σας εζήτησαν, υπό τον φόβο μελλοντικών διώξεων εκ μέρους της ελληνικής δικαιοσύνης, να δεσμευτείτε ότι θα τους προστατέψετε;
18. ΑΛΗΘΕΥΕΙ κα. Μερκελ, ότι οι γερμανικές εμπορικές αλυσίδες στην Ελλάδα πληρώνουν μέσω υπερτιμολογήσεων των προϊόντων τους, μίζες προς τρίτους;
Ήταν αυτός ο λόγος που αποχώρησε από την ελληνική αγορά η εταιρεία ALDI;
Χρησιμοποιούνται αυτές οι μίζες για να εξαγοραστούν οι συνειδήσεις ελλήνων πολιτικών και δημοσιογράφων;
19. Εν τέλει κα. Μερκελ είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι ένας υπουργός της κυβέρνησης σας μάζεψε την άνοιξη του 2010 στο Βερολίνο όλους τους εισαγωγείς και εξαγωγείς της ελληνικής αγοράς των φωτοβολταϊκών και έστησε ένα καρτέλ με προσυμφωνημένες τιμές και διανομή περιφερειών ανά την ελληνική επικράτεια;»

http://www.koutipandoras.gr/?p=15072

ΑΦΟΥΣΙΑ

 

arxaiaithomi.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΟΙΚΑ:Το 1893 ήταν το οινόπνευμα και τα σπίρτα.Τώρα τα ενεργειακά αποθέματα;

Σ΄ένα τούνελ σκοτεινό όπου φως δεν φαίνεται πουθενά έχει μπει η χώρα.Δεν είναι η πρώτη φορά αλλά δεν ξέρουμε αν αυτή είναι η χειρότερη είσοδος σ΄ αυτό το τρομακτικό τούνελ της απόλυτης αβεβαιότητας. Η διαδρομή συνήθως είναι μεγάλη. Τη τελευταία φορά που μας είχε συμβεί κράτησε μόλις…οκτώ δεκαετίες!



Ήταν το 1893 που ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε πει το γνωστό “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”.Η Αθήνα αδυνατώντας να διαπραγματευτεί “παρέδωσε” την οικονομική και φορολογική πολιτική της σε μία Διεθνή Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου που αποτελούνταν από εκπροσώπους των ομολογιούχων -Ηνωμένο Βασίλειο,Γαλλία,Ιταλία,Ρωσία και Αυστροουγγαρία- η οποία επέβαλε αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία .Τότε επιβλήθηκαν τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα και τα σπίρτα. Πότε αποχώρησε εκείνη η τρόϊκα; Το 1978!Τι κατάφερε; Εκτός από το να εισπράττει απολύτως τίποτα!


Ποια είναι …τα σπίρτα και το οινόπνευμα της εποχής; Το μυαλό όλων πηγαίνει ασφαλώς στα αποθέματα ενέργειας που λέγεται ότι υπάρχουν στην ελληνική επικράτετεια.Και ασφαλώς έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα,δεν μπορείς εύκολα να απορρίψεις τέτοιες σκέψεις ως “συνωμοσιολογικές”.Ειδικά μετά τα όσα έγιναν γνωστά περί “κλειστού λογαριασμού”,στον οποίο θα μπαίνουν τα ελληνικά έσοδα αλλά και το μέγεθος του χρέους που όλοι παραδέχονται ότι “δεν βγαίνει με τίποτα”. Και γίνεται κανείς πιο καχύποπτος και ίσως και συνωμοσιολόγος αν κοιτάξει πίσω στην ιστορία.


Το 1893, φθάσαμε στο σκοτεινό τούνελ της απόλυτης οικονομικής αβεβαιότητας και του χάους,περίπου με τον ίδιο τρόπο.


Τότε ήταν η επιταχυνόμενη παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και το κενό εξουσίας σε νέα ανεξάρτητα κράτη των Βαλκανίων που ανησυχούσαν τους Δυτικούς. Αμέσως μετά το Συνέδριο του Βερολίνου το 1878 το Ηνωμένο Βασίλειο,η Γαλλία και η Γερμανία ήθελαν να αυξήσουν την στρατιωτική ισχύ της Ελλάδος.Ήθελαν να γίνει η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν να ενεργούν ως μεσάζοντες του ελληνικού δημοσίου και ξένων πιστωτών για να διευκολύνουν τη παροχή νέων δανείων! Η Ελλάδα αυξάνει τις αμυντικές της δαπάνες αλλά και το χρέος της.Το 1893 ήρθε η αδυναμία πληρωμής.


Τώρα δεν ήταν βέβαια μόνο τα όπλα που μας έφεραν σ΄ αυτό το σημείο,όπως πολλοί θέλουν να μας πείσουν.Αλλά τα όσα έγιναν από το 1996 έως το 2005 έπαιξαν κι αυτά το δικό τους ρόλο.Μαζί με πολλά,πάρα πολλά “πάρτυ” που έγιναν σε πολλούς άλλους χώρους εκτός της Άμυνας.


Θα πείτε ότι οι ιστορικές αναδρομές και οι συγκρίσεις δεν μας δίνουν τη λύση για το αύριο.Ίσως αν γνωρίζαμε καλύτερα την ιστορία να αποφεύγαμε τα λάθη που διαρκώς επαναλαμβάνουμε.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΗΔΕΙΑ....

Διαβάστε περισσότερα » »

Πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη.


Αν ο Homo sapiens είχε εφεύρει το ελιξίριο της νεότητας, τότε θα χρειαζόμασταν ένα μίνι ηλιακό σύστημα για να βολευτούμε όλοι! Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι ζούμε σήμερα στη Γη και ασφυκτιούμε, φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν ζωντανοί και οι 107,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που έκαναν ένα… πέρασμα από τον πλανήτη τα τελευταία 50.000 χρόνια!
Η εκτίμηση που διατύπωσαν επιστήμονες από το Γραφείο Αναφοράς Πληθυσμού που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, ίσως να έχει κάποια απόκλιση σε απόλυτους αριθμούς από την πραγματικότητα, αλλά έχει μεγάλη δόση αλήθειας, όπως υποστηρίζουν.

Από το 50.000 π.Χ. μέχρι και το πρωί της 31ης Δεκεμβρίου 2011 είχαν ζήσει συνολικά στον πλανήτη μας 107.602.707.791 άνθρωποι. Απ' όλους αυτούς, σήμερα είναι ζωντανοί περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Με άλλα λόγια, για κάθε ζωντανό άνθρωπο σήμερα, αντιστοιχούν 15 «φαντάσματα»! Μια καλή αρχή για να υπολογίσει κανείς πόσοι άνθρωποι έζησαν στη Γη είναι - σύμφωνα με την επικεφαλής της έρευνας Γουέντι Μπάλντουιν - να αρχίσουμε να υπολογίζουμε γεννήσεις από τότε που περπάτησε στη Γη ο Homo sapiens, δηλαδή πριν από 50.000 χρόνια.
Αρχίζουμε επομένως με τον Homo sapiens και φθάνουμε μέχρι το τέλος του περασμένου Δεκεμβρίου, για το οποίο έχουμε πλήρη στοιχεία. «Το πρόβλημα είναι ότι στο ενδιάμεσο, το 99% των δεδομένων που θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες είναι ανύπαρκτο!», λέει η δρ Μπάλντουιν. Η ίδια παραθέτει ορισμένα κομμάτια του παζλ. Κατά τον 20ό αιώνα ο ρυθμός των παγκόσμιων γεννήσεων ελαττώθηκε από 40 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους τον χρόνο στις 31 γεννήσεις το 1995 και στις 23 σήμερα.

Πολύ παλιότερα, το ανθρώπινο είδος χρειαζόταν υψηλότερο ρυθμό αναπαραγωγής για να καταφέρει να επιβιώσει, δηλαδή γύρω στις 80 γεννήσεις ανά 1.000 ανθρώπους. Κι αυτό γιατί τότε οι άνθρωποι δεν ζούσαν πολύ και ήταν λιγότεροι όσοι έκαναν παιδιά.
 
tanea
Διαβάστε περισσότερα » »