Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Με υπουργική απόφαση καλούν εργάτες από άλλες χώρες στην Ελλάδα (δειτε το φεκ)

Αυτό ονομάζεται αντικατάσταση υπάρχοντος πληθυσμού και εντολή εξόδου από την χώρα των Ελλήνων
Τελικά ήταν πολύ σοφός εκείνος που είπε πως «αν δεν μπορείς να κυβερνήσεις έναν λαό, τότε άλλαξε λαό»
Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση …
ΚΥΑ 4426/117/12.03.2013 (ΦΕΚ 681/22.03.2013 τεύχος Β’) η οποία υπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Αβραμόπουλο, εσωτερικών Αθανασίου και υφυπουργό Εργασίας Κοιν. Ασφάλισης και Πρόνοιας Παναγιωτόπουλο, σύμφωνα με την οποία πρόκειται να έρθουν με τη μέθοδο της μετάκλησης, δηλαδή μετακλητούς εργάτες από τρίτες χώρες, η οποία λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος εισόδου λαθρομεταναστών οι οποίοι νομιμοποιούνται κανονικότατα.!
Στην Ελλάδα του 2013 που οι Έλληνες, οι κληρονόμοι αυτής της πλούσιας γης και του πιο λαμπρού πολιτισμού, εξαθλιωμένοι αναζητούν φαγητό στα συσσίτια και στα σκουπίδια πολλές φορές ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μια οποιαδήποτε δουλειά και οπουδήποτε. Οι κύριοι της κυβέρνησης ενώ πάρα πολύ καλά γνωρίζουν ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι αλλοδαποί από τρίτες χώρες οι οποίοι δεν έχουν ούτε ασφάλιση επειδή δεν εργάζονται ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιούν τζάμπα τις δομές του κράτους μας από ΟΑΕΔ, επιδόματα, νοσοκομεία κλπ.
Γιατί δεν τους δίνει την ευκαιρία να δουλέψουν, να μπορούν να πληρώνουν τα ένσημά τους κλπ.; εφ όσον θέλουν σώνει και καλά αλλοδαπούς οι κυβερνώντες και εφ όσον υπάρχουν κενές θέσεις εργασίας γιατί δεν τις δίνουν σε άνεργους αλλοδαπούς; γιατί θέλουν σώνει και καλά να μας κουβαλήσουν κι άλλους λαθρομετανάστες; Ντροπή! Ζητούν από αλιεργάτες οι οποίοι είναι συνήθως Αιγύπτιοι και μεγάλο ποσοστό αυτών είναι άνεργοι μέσα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή ή υποαπασχολούνται. Ζητούν οικιακές βοηθούς από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλές άνεργες ξένες, ζητούν νοσηλεύτριες, μέχρι δικηγόρο, μέχρι μασατζούδες κλπ.. από τη στιγμή που υπάρχουν πάρα πολλοί άνεργοι και Έλληνες και ξένοι μέσα στην Ελλάδα.
Μην τρώμε το παραμύθι ότι θα μείνουν για λίγο και θα φύγουν γιατί από τη στιγμή που θα έρθουν με μετάκληση και μείνουν ένα χρόνο, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να ανανεώνουν άδειες διαμονής για πάντα στην Ελλάδα. Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε αυτό το τελευταίο από οποιαδήποτε Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτοί που θα έρθουν για έξι μήνες μήνες δεν έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν άδεια διαμονής αλλά με μαθηματική ακρίβεια γνωρίζουμε ότι θα παραμείνουν ως λαθρομετανάστες ενισχύοντας τη μαύρη εργασία.
Με άλλα λόγια τους φέρνουν για να μείνουν μη υπολογίζοντας ότι έτσι δημιουργούν νέες στρατιές μελλοντικών ανέργων οικονομικών μεταναστών οι οποίοι θα αρχίσουν κι αυτοί να επιδίδονται σε κάθε είδους παράνομη πράξη ενώ παράλληλα θα χρησιμοποιούν τον ΟΑΕΔ, επιδόματα κλπ.! Εκείνο που προκαλεί απορία είναι το ότι ο αλλοδαπός που ενδιαφέρεται για μια θέση στην Ελλάδα θα πρέπει να το δηλώσει στον αντίστοιχο ΟΑΕΔ της Αλβανίας π.χ. Μετά η Ελλάδα, αν δεν βρει π.χ. κηπουρό που να ενδιαφέρεται να δουλέψει κάπου τότε μπορεί να καλέσει τον Αλβανό κηπουρό με μετάκληση. (Μετά από αίτηση του μελλοντικού εργοδότη).
Άρα λοιπόν, τι παίζεται πίσω από τις θέσεις των κηπουρών, των οικιακών βοηθών, των μασέρ κλπ.; Αφού υπάρχουν αμέτρητοι τέτοιοι στο δικό μας ΟΑΕΔ εγγεγραμμένοι που θέλουν δουλειά; Έτσι εξηγούνται και οι πολύ εξιδεικευμένες θέσεις εργασίας όπως ο «καλλιεργητής φυτών Νεπάλ» στον Έβρο.!
Αξίζει να διαβάσετε το ΦΕΚ να δείτε τι είδους οικονομικούς μετανάστες θα μας φέρουν!

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: «ΑΝ ΣΕ ΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΣΩ»‼!

«ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΒΕΖΙΡΗΣ ΤΗΣ ΣΕΛΑΝΙΚ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ Π. ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ»

Έξαλλος είναι ο Χάρρυ Κλυνν με τον Δήμαρχο κ. Γ. Μπουτάρη ο οποίος με δική του πρωτοβουλία
παραχώρησε στους σπουδαστές Ιερατικής Σχολής, του γνωστού Μεντρεσέ της Κομοτηνής, το πρώην Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης για να προσευχηθούν.

Η είδηση που σόκαρε τον Χάρρυ Κλυνν και όχι μόνο:

Μετά από 90 χρόνια μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν στο κτίριο Χαμιντιγέ.

Το κάλεσμα του ιμάμη σε προσευχή ακούστηκε για πρώτη φορά έπειτα από 90 χρόνια στο πρώην Γενί Τζαμί της Θεσσαλονίκης, που χρησιμοποιείται ως εκθεσιακό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος παραχωρήθηκε στους σπουδαστές της Ιερατικής Σχολής, του γνωστού Μεντρεσέ, της Κομοτηνής από το Δήμο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.

Τους περίπου 50 σπουδαστές και τη συνοδεία τους υποδέχτηκε στην είσοδο του ιστορικού κτιρίου στις 30 Μαρτίου ο ίδιος ο δήμαρχος.

Ακολούθησε παρουσίαση του χώρου από ξεναγό και στη συνέχεια τελέστηκε η μεσημβρινή προσευχή.

Στην όλη εκδήλωση παρών εκτός από τον κ. Μπουτάρη ήταν και ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης Ροδόπης-Έβρου, Νίκος Παπαγεωργίου.

Οι σπουδαστές του Μεντρεσέ και οι καθηγητές τους επισκέφθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη το Λευκό Πύργο και τη Ροτόντα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΡΥ ΚΛΙΝ:

Σε μας, τους ΠΟΝΤΙΟΥΣ, όμως, ο τουρκολάγλος Βεζύρης της ΣΕΛΑΝΙΚ, αρνήθηκε την πλατεία Αγ. Σοφίας για να τιμήσουμε τα 353.000 θύματα της Κεμαλικής θηριωδίας.

Γιάννη Μπουτάρη, να μη σε δω μπροστά μου, γιατί το μόνο που θα επιθυμούσα σ' αυτήν την περίπτωση, θα ήταν να σε φτύσω.

Βασίλης Τριανταφυλλίδης

(Χάρρυ Κλυνν)

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Καλαμαριάς
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ - Πρώτοι οι πιλότοι της ΠΑ στο ΝΑΤΟ: "Πάτησαν" Αμερικανούς, Βρετανούς, Ιταλούς κλπ


Υπάρχουν ακόμα κάποιοι που μας κάνουν περήφανους σε αυτή την χώρα και αυτοί δεν είναι άλλοι από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Για άλλη μία φορά οι Έλληνες διέπρεψαν και αυτοί την φορά ήταν οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που πήραν μέρος από την 4 έως την Τετάρτη 27
Μαρτίου 2013, συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία.

Στο συγκεκριμένο TLP (το ιστορικό των TLP από την εποχή του ψυχρού πολέμου μέχρι σήμερα και όλες τις ελληνικές συμμετοχές μπορείτε να τα διαβάσετε στο τεύχος της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Απριλίου που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα) συμμετείχε η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) από την Αεροπορική Βάση Τανάγρας με 4 Mirage 2000-5.

Και φυσικά θριάμβευσε και δεν θα μπορούσε να γίνεια αλλιώς αφού ίσως η συγκεκριμένη Μοίρα είναι η κορυφαία Μοίρα αναχαίτισης μέσα σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ, τόσο λόγω εξοπλισμού, όσο κυρίως λόγω εμπειρίας των πληρωμάτων, αφού ελάχιστες Μοίρες σε ολόκληρη την συμμαχία έχουν αποκλειστικό ρόλο την αναχαίτιση.

Αλλά επειδή η αξία του νικητή κρίνεται από την αξία του ηττημένου ιδού ποιοι άλοοι συμμετείχαν: 10 μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000 N, D και C, 2 Ιταλικά EF-2000 (Eurofighter), 4 Tornado (GR-4, PA-200) από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία και 2 ιταλικά ΑΜΧ. Και ανάμεσα σε όλους αυτούς οι Έλληνες πιλότοι βγήκαν και πάλι πρώτοι (έχει επαναληφθεί το κατόρθωμα και στο παρελθόν, αλλά όχι με την 331Μ

Τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά κατά των ΝΑΤΟϊκών για τα ελληνικά φτερά:

-Ο σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός, ψηφίσθηκε, ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες, ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior»)!

-Ο υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος, ο οποίος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους,

-Ο επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η (!) φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών από την 331η Μοίρα, ένας ελεγκτής Αεράμυνας από την 380η Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (Μ. ΑΣΕΠΕ), καθώς και δυο ιπτάμενοι ως «External Fighters».

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης: Για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 MiG-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και AWACS.

Σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.





















ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 19.00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου θα ερμηνεύσει τη μνημειώδη όπερα του W.A.Mozart «Ο Μαγικός Αυλός»


Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής συνεχίζουν τις προβολές σε ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου: την καλύτερη ορχήστρα του κόσμου. Την Κυριακή 7 Απριλίου στις 19.00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου θα ερμηνεύσει τη μνημειώδη όπερα του W.A.Mozart «Ο Μαγικός Αυλός» σε μορφή κοντσέρτου
Πρόκειται για μια ιστορική συναυλία της Ορχήστρας του Βερολίνου, αφού ποτέ στην ιστορία της δεν έχει ερμηνεύσει ζωντανά και πλήρως το «Μαγικό Αυλό». Θα πρέπει κάποιος να ανατρέξει πίσω στη δεκαετία του 1930 για να βρει μια ηχογραφημένη ερμηνεία της όπερας από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου.
Η τελευταία όπερα το Μότσαρτ χρησιμοποιεί όλα τα στοιχεία της θεατρικής φόρμας. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι το λιμπρετο του ηθοποιού και ιμπρεσάριου Emanuel Schikaneder είναι ένα συνονθύλευμα από διάφορες πηγές: από την «Ιστορία της Λουλού ή ο Μαγικός Αυλός» από τη συλλογή παραμυθιών του Christian Martin Wieland, την όπερα του Paul Wranitzsky το Αιγυπτιακό μυθηστόρημα «Sethos» του  Jean Terrasson και πολλά άλλα έργα, θα μπορούσαν όλα να θεωρηθούν ότι αποτέλεσαν την έμπνευση για το λιμπρέτο.
Ο Μότσαρτ μάς ταξιδεύει από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι ένα παραμυθένιο δάσος, όπου πρωταγωνιστούν ο Ταμίνο, η Παμίνα, αλλά και ο Ζαράστρο και η μοχθηρή Βασίλισσα της Νύχτας. 

Στην παράσταση ξεδιπλώνονται οι προσπάθειες του Ταμίνο να ελευθερώσει την όμορφη Παμίνα από το δαίμονα Ζαράστρο. Γι’ αυτόν το σκοπό η μητέρα της Παμίνα, η Βασίλισσα της Νύχτας, έχει δώσει στον Ταμίνο ένα μαγικό αυλό και στον ακόλουθό του Παπαγκένο ασημένια καμπανάκια, που ο ήχος τους βοηθά να ξεπεραστούν κάθε είδους δοκιμασίες.
 

Ο Μονόστατος, υπηρέτης του Ζαράστρο και φρουρός της Παμίνα, πολιορκεί ερωτικά την κοπέλα. Καταφτάνει ο Παπαγκένο, που λέει στην Παμίνα πως σύντομα θα διαφύγουν. Όταν ο Ταμίνο παίζει το μαγικό αυλό, τα ζώα του δάσους μαγεύονται, κι όταν ο Παπαγκένο χρησιμοποιεί τα καμπανάκια του, οι ακόλουθοι του Μονόστατου χορεύουν μαγεμένοι.
 

Ο Μονόστατος πλησιάζει πάλι την Παμίνα, αλλά τρέπεται σε φυγή όταν αντιλαμβάνεται την παρουσία της Βασίλισσας της Νύχτας. Εκείνη ζητά από την κόρη της να σκοτώσει τον Ζαράστρο. Η Βασίλισσα της Νύχτας και οι ακόλουθοί της αποφασίζουν να επιτεθούν, ωστόσο θύελλες, αστραπές και βροντές αποτρέπουν την επέλασή τους στο Ναό. Η ημέρα παίρνει τη
θέση της νύχτας. Έτσι, στερεότυπες απόψεις για το καλό και το κακό ανατρέπονται, το καλό θριαμβεύει, το κακό κατακρημνίζεται. 
Οι επόμενες ζωντανές μεταδόσεις απευθείας  από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου είναι οι εξής:
·         Σάββατο 20 Απριλίου στις 20.45 ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος ερμηνεύει το κοντσέρτο του Henri Dutilleux «L'Arbre des songes». Επίσης θα ακουστεί η «Συμφωνία νο6» του Ludwig van Beethoven και το «Διπλό κοντσέρτο για όμποε, άρπα και ορχήστρα εγχόρδων» του Witold Lutosławski.
·         Κυριακή 19 Μαϊου στις 20.45 ο διάσημος μαέστρος Claudio Abbado  και η Φιλαρμονίκη Ορχήστρα του Βερολίνου  θα ερμηνεύουν το έργο του Felix Mendelssohn «όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» καθώς και τη «Φανταστική Συμφωνία» του Hector Berlioz

Σε όλες τις μεταδόσεις υπάρχει ολιγόλεπτη εισαγωγή στα έργα που θα ακουστούν από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη
Πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα των επόμενων μεταδόσεων στην ιστοσελίδα του Ωδείου vdo.weebly.com

Η Είσοδος στις μεταδόσεις είναι ελεύθερη.
Χορηγός ήχου: Μουσικός οίκος Μαγικός Αυλός
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Φοιτητής δημιούργησε αιμοστατικό gel που σταματά την αιμορραγία άμεσα! [Video]

Veti-Gel DemoΈνας φοιτητής του New York University δημιούργησε ένα αιμοστατικό gel, το οποίο μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτά που βλέπουμε σε video games και ταινίες επιστημονικής φαντασίας, καθώς σταματά την αιμορραγία άμεσα μετά την εφαρμογή του σε ανοικτή πληγή!
Ο Joe Landolina κατασκεύασε το Veti-Gel από πολυμερή φυτών, η συνθετική δομή του οποίου “ταιριάζει” με αυτή του ανθρώπινου σώματος και μετά την εφαρμογή συμπεριφέρεται σαν κανονικό δέρμα, ενώ επιταχύνει ταυτόχρονα τη διαδικασία επούλωσης.
Όπως εξηγεί ο Landolina:


“Λειτουργεί σε τρία στάδια. Πρώτον, δρα ως κόλλα για τον ιστό και ουσιαστικά ασκεί τη δική του πίεση επάνω στην πληγή για να μη χρειάζεται να το κάνει ο γιατρός ή ο ασθενής. Δεύτερον, μόλις έρθει σε επαφή με το αίμα ενεργοποιεί τον παράγοντα πήξης (Factor 12 Hageman), ο οποίος με τη σειρά του ενεργοποιεί το ινώδες για τη δημιουργία σταθερού θρόμβου. Τρίτον, ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια για το κλείσιμο της πληγής”
Ουσιαστικά, το Veti-Gel μιμείται την αντίδραση του ανθρώπινου σώματος, αλλά με απίστευτη ταχύτητα. Στο video που ακολουθεί (προσοχή: έχει πολύ αίμα), θα δείτε μια επίδειξη σε ένα κομμάτι από γουρούνι, στο οποίο η ροή αίματος είναι συνεχής από έναν σωλήνα.



Ήδη ο Αμερικανικός Στρατός έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον…

techgear.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Αναδείχτηκε ο μειοδότης του έργου νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Δέκα κατασκευαστικές εταιρείες  εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το έργο της επέκτασης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και την προμήθεια εγκατάστασης ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, ύστερα από την αποσφράγιση των προσφορών στη οποία προχώρησε σήμερα η επιτροπή της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) στην Αθήνα αναδεικνύοντας τον μειοδότη. Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κοζάνης η Διοικήτρια των Νοσοκομείων Κοζάνης- Πτολεμαΐδας Αναστασία Μπούρτσου η επιτροπή διαγωνισμού, ατύπως θα ανακηρύξει την εταιρεία «ΚΑΠΑ Τεχνική, η οποία έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης της τάξης του 35% ως προσωρινό ανάδοχο, αφού προηγουμένως ελεγχθούν όλα τα δικαιολογητικά και οι εγγυητικές που κατατέθηκαν. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κι εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα το έργο ξεκινά άμεσα και αναμένεται να παραδοθεί σε 2 χρόνια.Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.617.343,00 ευρώ από τα οποία τα 9.755.000 ευρώ αφορούν οικοδομικές εργασίες και τα υπόλοιπα 862.343 ευρώ την προμήθεια εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

ΕΡΑ Κοζάνης – Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΤΕΡΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΤΟΥ! ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


pateras-paidi-efthanasia-patraΔιαμαρτυρία στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης από δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιείται αυτή την ώρα.
Το αίτημα της κινητοποιήσης είναι να δοθεί λύση σε σοβαρό πρόβλημα ενός συμπολίτη.
Στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών από το χώρο της υγείας, έφτασαν στο σημείο να έχουν κόψει φάρμακα και παροχές φαρμακευτικών υλικών από ένα παιδί που αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας.
Αυτό που θεωρείται αυτονόητο, δηλαδή να παρέχεις σε ένα παιδί που είναι καθηλωμένο στο κρεβάτι για χρόνια τα απαραίτητα για να ζήσει, να έχουν κόψει ακόμα και το ειδικό σωληνάκι που διοχετεύεται η τροφή με την οποία παρέχεται μέσω γαστροστομίας!
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο πατέρας του να αδυνατεί να καταβάλει το κόστος που απαιτείται μετά τις συνεχιζόμενες περικοπές σε παροχές υλικών και φαρμάκων, ενώ τίθεται σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και η ζωή του παιδιού. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πατέρας του παιδιού ζήτησε ένεση για να κάνει ευθανασία στο παιδί του, αφού ούτως ή άλλως το οδηγούν στο θάνατο.
Tελικά χάρη στην παρέμβαση του ΠΑΜΕ το θέμα λύθηκε. Ο Περιφερειάρχης μίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και ο τοπικός Διευθυντής του ΙΚΑ προχώρησε τις διαδικασίες επίλυσης του ζητήματος.

dete.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Σλάβοι στην Ελλάδα ζητούν τα Σλαβικά να γίνει επίσημη γλώσσα

«Σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του δήμου Μελίτης να μάθουν «μακεντόνσκι»- σλαβικά, και όλα τα τοπογραφικά ονόματα στο δήμο να γίνουν δίγλωσσα στην Ελλάδα, ζήτησε ο δήμαρχος της  Οβτσάρανι (;), (..εννοεί Μελίτη) της Ελλάδας, ο Παναγιώτης Αναστασιάδης ο οποίος έστειλε σχετικό αίτημα στο Δήμαρχο της Φλώρινας, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα και συνεχίζει:


«Επιστρέψτε μου να σας υπενθυμίσω, επίσης, ότι η χώρα μας έχει υπογράψει, αλλά, δυστυχώς, δεν έχει επικυρώσει το Συμβούλιο της Ευρώπης τη Σύμβαση Πλαίσιο για τις περιφερειακές ή μειονοτικές γλώσσες.

»Μεταξύ άλλων, η σύμβαση προβλέπει την αναγνώριση αυτών των γλωσσών ως έκφραση πολιτισμικού πλούτου, σεβασμό της γεωγραφικής περιοχής στην οποία ομιλούν μια τέτοια γλώσσα και,  ιδίως, τη διευκόλυνση και την ενθάρρυνση της χρήσης της γλώσσας στην γραπτή και προφορική μορφή, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα», αναφέρει η δήλωση του Παναγιώτη Αναστασιάδη.

«Οι πολίτες εδώ είναι αποκομμένοι. Η ανεργία αυξάνεται,  ενώ συγχρόνως υπήρξαν και ορισμένα φαινόμενα, όπως της Χρυσής Αυγής, επειδή εμείς αποτελούμε μέρος της διαφορετικής και πολιτιστικής ταυτότητας,  ωστόσο δεν πρέπει να φοβόμαστε όταν βλέπουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει στο παρελθόν, ένα παρελθόν που είναι γεμάτο με πρόσφυγες, απαγορεύσεις και φόβο..

»Ανυπομονούμε στη θετική σας απάντηση, να καταργήσετε αυτές τις ιστορικές, κοινωνικές και οικονομικές αδικίες», σημειώνει ο Παναγιώτης Αναστασιάδης στην επιστολή που έγραψε στο Δήμαρχο της Φλώρινας, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο στρατιώτης της θυσίας αξίζει 8,80 ευρώ. Ο αντιρρησίας 223,53 ευρώ ! ! !

Περί δικαιοσύνης & ίσης μεταχείρησης ο λόγος ...

Ο στρατιώτης της θυσίας αξίζει 8,80 ευρώ. Ο αντιρρησίας 223,53 ευρώ ! ! !

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των παροχών για όσους υπηρετούν τη θητεία τους. Εδώ έχουν διαμορφωθεί δυο κατηγορίες:

1. Στους "οπλίτες στρατιώτες", που υπηρετούν τη θητεία τους, για παράδειγμα στα σύνορα του Έβρου, για τους οποίους το κράτος έχει προβλέψει παροχή 8,80 ευρώ μηνιαίως. Αυτό προκύπτει από την ΚΥΑ 2/74840/0022/24-01-2003 «Μηνιαίες παροχές οπλιτών» (ΦΕΚ 91 Β/ 29-01-2003) η οποία ισχύει από 1-3-2003 και στηρίζεται στο άρθρο 38 του ΝΔ 721/1970 με το οποίο ρυθμίστηκε για πρώτη φορά η μηνιαία παροχή στους οπλίτες.

2. Στους "αντιρρησίες συνείδησης", που υπηρετούν «εναλλακτική θητεία» χωρίς όπλο και στολή, όχι σε στρατιωτικές μονάδες αλλά σε διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες, για τους οποίους το κράτος πρόβλεψε άλλες παροχές. Συγκεκριμένα :

(α) να «Δικαιούνται τροφή και στέγη από τον φορέα στον οποίο διατίθενται και εφόσον αυτός αδυνατεί, καταβάλλεται σε αυτούς χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη διαδικασία της καταβολής του, καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και των συναρμόδιων Υπουργών» (Υποπαράγραφος δ΄ της αναριθμημένης παραγράφου 2 του άρθρου 64 του Ν 3421/2005 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 78 του Ν 3883/2010).

(β) να αμείβονται, στην παραπάνω περίπτωση, μηνιαίως με διακόσια είκοσι τρία ευρώ και 53 λεπτά (223,53 ευρώ).
ΚΥΑ 2/24407/0022/9-6-2005 (ΦΕΚ 858 Β/23-6-2005).

Επομένως προκύπτει το ερώτημα : υπάρχει άραγε ίση μεταχείριση των πολιτών;

Τα ερωτήματα παραμένουν ανοικτά στην ψυχή του λαού και στη συνείδησή μας....


eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ "Δεν υπάρχει Βόρεια Ήπειρος"!

 (Θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθούμε αν ο μαλάκας είναι αυτός η αυτοί που τον ψήφισαν,η σε αυτή την χώρα δεν ξερουμε τι μας γίνεται η είμαστε τόσο μαλάκες που καταντάει αηδία πια)

Είναι εντυπωσιακό πως σε αυτή τη χώρα οι ίδιοι της οι αξιωματούχοι, δίνουν "λαβές" στους αντιπάλους μας για να θίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα.

Η εφημερίδα ‘Σέκουλι’ της Αλβανίας φιλοξενεί τις δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης στις οποίες αρνείται τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» και είναι το λιγότερο εξοργιστικές

«Γιάννης Μπουτάρης: «Είναι απλά μια έννοια που ικανοποιεί μόνο την αίσθησή μας. Δεν είναι ένας επίσημος όρος. Δεν είναι σωστό να αναφέρεται ο όρος ‘Βόρειος Ήπειρος», αλλά μόνο Αλβανία», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, γνωστός επιχειρηματίας, Γιάννης Μπουτάρης,- συνεχίζει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένας όρος «Βόρειος Ήπειρος» και οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες αξιωματούχοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν το επίσημο όνομα που είναι Αλβανία.

Τα σχόλια του Μπουτάρη έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης στην ελληνική εθνική τηλεόραση ΝΕΤ στην εκπομπή «‘Άλλη Όψη» με συντονιστή το δημοσιογράφο Μανώλη Κοττάκη.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, όταν μιλάμε για τα προβλήματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ο όρος «Βόρειος Ήπειρος» γιατί είναι μια τοποθεσία που ανήκει στην Αλβανία.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο όρος αυτός δεν χρησιμοποιείται σωστά από τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και η χρήση του όρου από τους Έλληνες αξιωματούχων χρησιμοποιείται για να ικανοποιήσει τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων και τίποτε περισσότερο.

Ο γνωστός οινοπαραγωγός της Θεσσαλονίκης, μίλησε και για τα σχέδιά του για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αναφέρθηκε και για σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο αφού σε αυτό έζησε στη Θεσσαλονίκη και θα επιδιώξει να το αναδείξει.

Ίσως μελλοντικά, , με τον παρόντα δήμαρχο ή με άλλον, να γίνει καταγραφή των αλβανικών ακινήτων στην πόλη αυτή, τα οποία ακίνητα είχαν κατασχεθεί από το ελληνικό κράτος τη δεκαετία του ’40 του περασμένου αιώνα, σημειώνει, μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα.

Δηλαδή ο άνθρωπος δήλωσε ότι όλοι μπορούν να έχουν διεκδικήσεις στην επικράτειά μας, αλλά εμείς κακώς δεν το έχουμε πάρει απόφαση, ότι δεν μπορούμε να διεκδικούμε κάτι από αυτούς.

Κάποιος κακοπροαίρετος θα έλεγε "μα καλά η Νέα Τάξη Πραγμάτων τους τα υπαγορεύει και τα λένε";

 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Διάρρηξη με λεία κοσμήματα

Σοκαρίστηκαν οι ιδιοκτήτες διαμερίσματος στις Νέες Εργατικές κατοικίες Πτολεμαϊδας όταν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής επιστρέφοντας στο σπίτι τους βρήκαν άνω – κάτω την κρεβατοκάμαρα τους και πολύτιμα αντικείμενα να έχουν «κάνει φτερά». Οι άγνωστοι διαρρήκτες εισήλθαν στο διαμέρισμα παραβιάζοντας τη μία μπαλκονόπορτα αφαιρώντας χρυσά δαχτυλίδια, αλυσίδες, σταυρούς, ακόμη και χρυσές λίρες με τους παθόντες να υπολογίζουν την αξία των κλοπιμαίων στις πέντε χιλιάδες Ευρώ περίπου. Την υπόθεση διερευνά το τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαϊδας  

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Δημοπρατείται η νέα πτέρυγα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Τις προσφορές των κατασκευαστικών εταιρειών που επέδειξαν ενδιαφέρον για την επέκταση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας ανοίγει σήμερα η επιτροπή που έχει οριστεί για τον σκοπό αυτό στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ στην Αθήνα αναδεικνύοντας τον μειοδότη. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κι εφόσον κατά τη σημερινή διαδικασία δεν υποβληθούν ενστάσεις το έργο ξεκινά άμεσα και αναμένεται να παραδοθεί σε 2 χρόνια. Όπως είναι ήδη γνωστό ο προϋπολογισμός της νέας πτέρυγας μαζί με τον ιατρικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια 700 χιλιάδες Ευρώ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Αρκεί το barcode για να ξεχωρίσουμε τα ελληνικά προϊόντα;

Έχει επικρατήσει ευρέως η άποψη πως όποιο προϊόν έχει το πρόθεμα 520 ή 521 στον γραμμικό κώδικα( barcode), είναι ελληνικό.
Η αλήθεια όμως είναι πως τα τρία πρώτα νούμερα ενός γραμμικού κώδικα barcode προσδιορίζουν όχι την χώρα στην οποία παράχθηκε ή κατασκευάστηκε ένα προϊόν, αλλά τη....
χώρα στην οποία εκδόθηκε ο γραμμικός κώδικας, ο οποίος χρησιμεύει γιατί δίνει ‘ταυτότητα’ μοναδική σε ένα προϊόν, απολύτως απαραίτητη για την διακίνησή του.
O GS1 Association Greece, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, επιδιώκοντας να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, προς αποφυγή τυχόν παραπλάνησής του σχετικά με την ελληνικότητα των προϊόντων που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και 521, υπενθυμίζει τα ακόλουθα:
• Οι κωδικοί GS1 είναι διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων.
• Τα τρία πρώτα νούμερα ενός GS1 κωδικού barcode προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο κωδικός, από τον αρμόδιο GS1 φορέα, για λογαριασμό της κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης – συνήθως ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος – που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα που διακινεί, π.χ. για την Ελλάδα 520 και 521, για τη Γαλλία 300-379, κοκ. Αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη, ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.
Για παράδειγμα, υπάρχουν προϊόντα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 τα οποία κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, και προϊόντα με πρόθεμα 509 Μ. Βρετανίας, τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση.
Για τους παραπάνω λόγους, οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να ενημερώνονται σχετικά με την προέλευση/παραγωγή των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν μέσω των αναγραφόμενων πληροφοριών που εμφανίζονται στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος και προορίζονται για αυτό το σκοπό, π.χ. «Κατασκευάζεται στην Ελλάδα» ή «Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα».
rizopoulospost.com/
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Πρόστιμο 400 ευρώ στους ιδιοκτήτες δικύκλων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Πότε πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ τα δίκυκλα και ποια εξαιρούνται
Με πρόστιμο 400 ευρώ θα επιβαρυνθούν όσοι ιδιοκτήτες δικύκλων δεν τα έχουν περάσει από τον Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ.
Εφόσον ο ιδιοκτήτης εντός 10 ημερών προσκομίσει το Δελτίο ΚΤΕΟ στη Τροχαία θα καταβάλλει μόνο 50 ευρώ. Το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ΜΟΤΟ ισχύει για 2 χρόνια και η Κάρτα Θορύβου για 1 χρόνο.
Ωστόσο ειδικά για την Κάρτα Θορύβου ακόμη δεν έχουν θεσπιστεί εδώ και 2 χρόνια τα πρόστιμα στον Κ.Ο.Κ. αλλά ούτε και το κόστος ελέγχου πιστοποίησης από τα ΚΤΕΟ.
Από τον τεχνικό έλεγχο εξαιρούνται τα δίκυκλα που έχουν άδεια κυκλοφορίας από την Τροχαία και τα δίκυκλα με τρεις ή τέσσερις τροχούς.
Επίσης μετά τη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού τελών για όλα τα οχήματα το Υπουργείο σύντομα θα εκδώσει και τη σχετική απόφαση περί καθορισμού του πρόσθετου παραβόλου για τα εκπρόθεσμα σε τεχνικό έλεγχο ΜΟΤΟ.
Το κόστος και οι επιβαρύνσεις
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ημερησίας, το κόστος ελέγχου των μοτοσικλετών στα ΚΤΕΟ θα ξεκινά από 25 ευρώ ενώ σε περίπτωση που κάποιος μεταβεί εκπρόθεσμα και ειδικότερα έως και διάστημα 1 μήνα θα επιβαρυνθεί περίπου 7 ευρώ.
Αν "ξεχάσει" να περάσει από ΚΤΕΟ για χρονικό διάστημα έως 6 μήνες η επιβάρυνση κυμαίνεται στα 15 ευρώ, ενώ μετά το πέρας του 6μηνου η επιβάρυνση θα κυμαίνεται στα 25 ευρώ.
Τα παραπάνω βέβαια ισχύουν για δίκυκλα με κινητήρες από 50 κ.εκ. και άνω ενώ προσεχώς θα συμπεριληφθούν και τα μοτοποδήλατα με κινητήρες κάτω των 50 κ.εκ. με κόστος περίπου 20 ευρώ.
Πότε περνάνε ΚΤΕΟ τα δίκυκλα
Από τον Μάιο του 2012 έχει ξεκινήσει η υποχρέωση σε τεχνικό έλεγχο ( ΚΤΕΟ ) για όλα τα ΜΟΤΟ που κυκλοφορούν στην Αττική.
Ο Τεχνικός Έλεγχος ΜΟΤΟ περιλαμβάνει έλεγχο Καυσαερίων, έλεγχο φώτων, οπτικό έλεγχο ( για διαρροές, ελαστικά κ.α.), έλεγχο θορύβου, έλεγχο φρένων.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόσκλησης ( η με αριθμό 2670/11-12-2012 Απόφαση Περιφέρεια Αττικής ) σε τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ υποχρεούνται τα ΜΟΤΟ άνω των 50 cc, ως ακολούθως:
* Όσα δίκυκλα έχουν 1η άδεια κυκλοφορίας έως το 1998 έπρεπε να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31/12/2012.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 1999 υποχρεούνταν να περάσουν από ΚΤΕΟ από την 1/1/2013 έως τις 28/2/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2000 περνούν από ΚΤΕΟ από την 1/3/2013 έως τις 31/3/2013.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2001 περνούν από 1/4/2013 έως 30/4/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2002 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/5/2013 έως 31/5/2013.
* Όσες μοτοσικλέτες έχουν 1η άδεια το 2003 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/6/2013 έως 30/6/2013.
* Οι μηχανές με 1η άδεια το 2004 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/7/2013 έως 31/8/2013.
* Τα δίκυκλα με 1η άδεια το 2005 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/9/2013 έως 31/10/2013.
* Οι μοτοσικλέτες με 1η άδεια το 2006 περνούν από ΚΤΕΟ από 1/11/2013 έως 21/12/2013.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »