Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ : Ο ξενόφερτος …τζάμπας είναι…..πανάκριβος.

Ο εμπαιγμός σε βάρος των καταναλωτών συνεχίζεται κανονικά, καθώς όχι μόνο δεν έχουν δει μείωση των τιμών ανάλογη της μείωσης των μισθών και των συντάξεών τους, αλλά επιπρόσθετα συνειδητοποιούν ότι πληρώνουν πολύ ακριβότερα σε σχέση με τους ευημερούντες Ευρωπαίους, π.χ. τους Γερμανούς, τα ίδια προϊόντα.
 Η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει ακόμα και όταν υποτίθεται ότι απαντάει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ… αναμένονται τα αποτελέσματα της έρευνας που έχει ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις πολυεθνικών που πωλούν ακριβότερα στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε.
 Η απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Σκάνδαλο με τις διαφορές λιανικής τιμής προϊόντων που διατίθενται στην Ελλάδα από γερμανικές και άλλες πολυεθνικές» θεωρείται ως μη απάντηση. Όπως είπε ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας στην «Εφ.Συν.», τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουν με την ίδια ερώτηση, μήπως και λάβουν ουσιαστικές απαντήσεις.
 Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρονται σε συγκεκριμένα προϊόντα του πολυκαταστήματος MEDIA MARKT, αλλά και του ΙΚΕΑ, τα οποία παραθέτουν με ακρίβεια και μαζί και τις τιμές πώλησής τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναφέρουν μάλιστα στην περίπτωση της MEDIA MARKT (βλ. πίνακα) ότι αν συνυπολογιστεί στις τιμές η διαφορά ΦΠΑ που είναι 19% στη Γερμανία έναντι 23% στην Ελλάδα, η διαφορά επί της καθαρής τιμής (χωρίς ΦΠΑ) ξεπερνάει το 65% και είναι φυσικά σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή.
 Μάλιστα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο έγγραφό της επικαλείται την Εθνική Τράπεζα και αποτελέσματα εμπειρικών μελετών που καταλήγουν ότι οι τιμές προσαρμόζονται στη μείωση μισθών με καθυστέρηση 5 τριμήνων.
 
Πηγή 
ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Google: Προσφέρει δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο για νέους προγραμματιστές

Η Google φέρνει σήμερα 7 Οκτωβρίου στην Αθήνα το Google Launchpad, ένα δωρεάν τετραήμερο σεμινάριο για νέα start-ups και προσκαλεί developers (προγραμματιστές) και λάτρεις των start-ups από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, να μοιραστούν ιδέες και τεχνικές δεξιότητες και να σχηματίσουν ομάδες ώστε να δημιουργήσουν προϊόντα, και να «τρέξουν» τις δικές τους start-ups επιχειρήσεις.
Εργαζόμενοι της Google και ομιλητές από τη διεθνή κοινότητα προγραμματιστών, θα παραστούν για να καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες αλλά και για να τους παρουσιάσουν εργαλεία-κλειδιά μέσα από διάφορα σεμινάρια όπως User Interface /User Experience Workshop, Proof Of Concept Development Workshop, και Marketing/Pitch Skills Workshop.
Στο τέλος της εβδομάδας οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα επιλεγμένο πάνελ επιχειρηματιών και οι καλύτερες ιδέες θα λάβουν περαιτέρω υποστήριξη για την πραγματοποίησή τους. Η υποστήριξη θα περιλαμβάνει τρίμηνη παροχή γραφείων και εγκαταστάσεων, νομικών και λογιστικών συμβουλών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών από την iqbility (http://www.iqbility.com/) και εργασιακών χώρων και σεμιναρίων για νομικά και λογιστικά θέματα, και για web design και web development προσφερόμενα από το Found.ation (http://www.thefoundation.gr/). Επιπλέον οι συμμετέχουσες ομάδες θα λάβουν $2.000 πίστωση για χρήση της Google Cloud Platform προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους web ή mobile εφαρμογή.
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα που φιλοξενεί το Google Launchpad, ακολουθώντας το λανσάρισμά του στο Google Campus Tel Aviv. Το Google Launchpad αποτελεί μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας της Google να ενισχύσει τους επιχειρηματίες σε όλο τον κόσμο μέσω προγραμμάτων, συνεργασιών, αλλά και των ίδιων των προϊόντων της, με στόχο να προσφέρει ουσιαστικές οικονομικές ευκαιρίες σε ανθρώπους, επιχειρήσεις και κοινότητες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε 4 χρόνια, έξω ο Ακης...

Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητα του στον Ακη , είπε η Ερρικα Βαλλιάνου στον ΑΝΤ-1.
Η ποινη που...
του επιφύλαξε ήταν μεγαλύτερη κι από την πρόταση της εισαγγελέως.

Ο Ακης τιμωρήθηκε με την πιο βαρια ποινή (20 χρονια), αλλά επειδη είναι πάνω από 70 ετών και σύμφωνα και με αλλες ειδικές διατάξεις θα εκτίσει το 1/5 της ποινής του.
Δηλαδή σε 4 χρόνια θα είναι εξω.
Αν , στο μεταξυ, αντέξει....
http://nonews-news.blogspot.gr/
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το γαμήλιο δώρο της ΕΛΛΑΔΟΣ στον Mr. Soros. ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙ? και ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ?

¨¨Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, 83 ετών, παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη την μόλις 42 ετών, Ταμίκο Μπόλτον.
Ο Σόρος και η Μπόλτον αντάλλαξαν όρκους σε μια μικρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην
κατοικία του εκατομμυριούχου στο Μπέντφορντ της Νέας Υόρκης. Στην τελετή παρευρέθηκαν μέλη των οικογενειών του ζευγαριού, συμπεριλαμβανομένων των 5 παιδιών του Σόρος

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ και ηγέτες κρατών όπως ο πρόεδρος της Εσθονίας, Χέντρικ Τόμας Ίλβς, η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Το ευτυχές ζεύγος ζήτησε από τους καλεσμένους αντί για δώρα να γίνουν δωρεές σε σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία του Σόρος, ανέρχεται στα 20 δισ. Δολάρια. ΕΘΝΟΣ .gr ¨¨

Είναι δυνατόν κ. παγκόσμιε φιλάνθρωπε η ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΕΛΛΑΔΑ να μην σου κάμνει ένα τυπικό γαμήλιο δώρο στις χαρές των γερατειών σου? η τουλάχιστον μία δωρεά σε ένα από τα ¨¨γνωστά φιλανθρωπικά ιδρύματᨨ?

Μπορεί σαν χώρα να περάσαμε στην περίοδο των κοινωνικών συσσιτίων αλλά αντέχουμε ακόμα να είμασθε τυπικοί στις υποχρεώσεις μας και μάλιστα σε αυτούς που¨¨ φρόντισαν ¨¨ να μας φέρουν σε αυτήν την πρωτόγνωρη ¨¨ευμάρειᨨ που μοιάζει με τα χρόνια της κατοχής.

Αν δεν σου κάνει η ΕΛΛΑΔΑ δώρο ποιος θα σου κάνει , η Αλβανία?

Φυσικά το δώρο πρέπει να ταιριάζει και με τις επιθυμίες η τα βίτσια του δέκτη του. Έτσι λοιπόν ξύναμε το κεφάλι μας τόσες μέρες να βρούμε τυχόν κρυφές σου επιθυμίες, οπότε η ματιά μας έπεσε ξαφνικά σε μία δήλωση σου.

«Όλοι ξέρουν ότι το χρέος της χώρας( ΕΛΛΑΔΟΣ) δεν μπορεί να αποπληρωθεί. Γνωρίζω από συζητήσεις ότι οι ιδιώτες επενδυτές θα επιστρέψουν στη χώρα εάν υπάρξει κούρεμα του επίσημου τομέα και εφ 'όσον η Αθήνα πληροί τους όρους της τρόικας. Με αυτό τον τρόπο, η Ελλάδα θα μπορούσε να ανακάμψει γρήγορα. Ο επίσημος τομέας δεν μπορεί σήμερα να διαγράψει τα χρέη αυτά, διότι αυτό θα παραβίαζε μια σειρά από ταμπού, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος που να εγγυάται την αποπληρωμή των δανείων»

Είπαμε να σου κάνουμε εμείς δώρο και όχι εσύ με τις χρηματοοικονομικές συμβουλές σου. Επιτέλους σταμάτα για λίγο την ¨¨φιλανθρωπίᨨ σου για να πάρουμε και μία ανάσα!!
Όμως μία περαιτέρω ανάλυση της δήλωσης αυτής μας έκανε να κατανοήσουμε το βαθύτερο πάθος της επιθυμίας- συμβουλής του κ, Σόρος

¨¨Ο διαβόητος έμπορος των εθνών Τζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που καταστρέφει οικονομίες κρατών, εν μία νυκτί, και παράγει "αερολεφτά" εκ του μηδενός χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει παραγωγή, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και προτείνει διαγραφή χρέους ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο "φωτογραφίζοντας" την έκδοση ομολόγων με εγγύηση τα ανιχνεύσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας¨¨. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr Δευτέρα 7. 10.2013

Μα πώς μα ξέφυγε?? το καλύτερο γαμήλιο δώρο- δωρεά που θα επιθυμούσες από την ΕΛΛΑΔΑ θα ήταν ένα τέτοιο ομόλογο με εγγύηση τα πλούσια ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.
Άραγε πόσα χρόνια δούλεψες μαζί με τους άλλους πολυεθνικούς –τοκογλυφικούς-¨¨φιλανθρωπικούς¨¨ οργανισμούς για να μπορείς να μας κάνεις τέτοιου είδους προτάσεις?? Πιθανόν και από τον καιρό του πρώτου γάμου σου. Να λοιπόν που το όνειρο –επιθυμία σου πραγματοποιείται στο τρίτο γάμο σου.

Από εμάς τώρα εναπόκειται να επιλέξουμε το δώρο σου.

Πες λοιπόν ότι σου ¨¨χαρίζουμε ¨¨ ένα ενεργειακό κοίτασμα ( οικονομικό ομόλογο) και ησυχάζουμε με την γαμήλια αυτή υποχρέωση μας. Εσύ όμως θα ησυχάσεις? Άραγε ξέρεις τι παίρνεις? Γνωρίζεις σε τι αντιστοιχεί αυτό το ομόλογο? Παίρνεις ένα γεωλογικό αντίκλινο που ομοιάζει με υποθαλάσσια θήκη –κοιλότητα δίκην γεωλογικού φέρετρου μέσα στο οποίο κρύβεται ένας αμύθητος θησαυρός.
Είναι δυνατόν στο γάμο σου να σου κάνουμε δώρο κάτι που ομοιάζει με φέρετρο? Έστω και αν είναι πλούσιο φέρετρο.

Αποκλείεται δεν θα σου κάνουμε αυτό το δώρο.
Τελικά αποφασίσαμε να σου κάνουμε ένα άλλο δώρο που είναι καθαρά πνευματικό , ουσιαστικό και χρήσιμο για την ανθρωπότητα που διψάει από πραγματική φιλανθρωπία. Αλλά σίγουρα όμως θα σοκάρει εσένα και τους όμοιους σου.

Δηλ. τι θα κάνουμε ? θα κρατήσουμε με οποιοδήποτε κόστος αυτά τα πλούσια υποθαλάσσια ενεργειακά ¨¨φέρετρᨨ που ανήκουν στις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η Ελλάδα τον τελευταίο καιρό γέμισε με πραγματικά φέρετρα και οικογενειακά δράματα και ουσιαστικά κάποιοι έσπρωξαν την χώρα αυτή μέσα σε ένα οικονομικό φέρετρο και μάλιστα κλείνουν το καπάκι ενώ είμασθε ακόμα ζωντανοί για να πεθάνουμε από οικονομική ασφυξία.

Όπως βλέπεις συνηθίσαμε με τα φέρετρα, αλλά όμως πιστεύουμε ότι μέσα από αυτά αναδύεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ και μάλιστα από τα αντίστοιχα υποθαλάσσια τέτοια έρχεται η πραγματική Ανάπτυξη.

Λοιπόν το καλύτερο δώρο που θα σου κάνουμε είναι η ΑΝΑΣΤΑΣΗ της καταφρονημένης ΕΛΛΑΔΑΣ στο ιστορικό και διαχρονικό παγκόσμιο βάθρο της που την περιμένει διακαώς να ξαναγίνει ο καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης που διακόπηκε εδώ και πολύ καιρό , βίαια από τους παγκόσμιους τσιφούτηδες.

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη, δεν είναι Ανατολή, είναι Ελλάδα. Οι Έλληνες μόνο μεταξύ τους μπορούν να ενωθούν.

Ψευδοκράτος, ψευδοπολιτική, ψευδοσκάνδαλο
Χθες 3 Οκτωβρίου 2013, πέρασα την πιο ελληνική στιγμή της ζωής μου και όταν λέω στιγμή... στιγμούλα μάλλον είναι πιο κατάλληλο, δύο δευτερόλεπτα, δύο συλλαβές, μία λέξη: « εμείς ». Μια
λεξούλα ταπεινή, απλή, κοινή με αναστάτωσε κυριολεκτικά. Μια στιγμή σπάνια που μάλλον λίγοι άνθρωποι στον κόσμο θα έχουν την τύχη να βιώσουν. Γι αυτό θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας.
Καθόμουνα με τον δημοσιογράφο Γιάννη Διαβάτη και τον Στέφανο Τσίπα (http://greekamericannewsagency.com/index.php?option=com_content&view=article&id=25296&catid=196&Itemid=386) σε ένα μπαρ όπου ετοιμάζαμε μια εκπομπή στο Κόντρα. Επωφελήθηκα της ευκαιρίας, για να τους ρωτήσω πως ερμηνεύουν αυτό που βιαστικά μου ζήτησε ο Αλέξανδρος Στεφανόπουλος: τη μου γνώμη για « τις εξελίξεις ενωτικού χαρακτήρα ». Αρχίσαμε, λοιπόν, να το συζητήσουμε και ξαφνικά βρεθήκαμε στο Μαραθώνα! Με ρωτάει ο Στέφανος, πολύ σοβαρά: Ξέρεις την αληθινή ιστορία της μάχης του Μαραθώνα; Που να ξέρω εγώ. Είμαστε στριμωγμένοι σε μια γωνιά, κάνουμε χώρο στο τραπεζάκι ανάμεσα στα φλιτζάνια του καφέ, ο Στέφανος αρπάζει μια κόλα και σε δυο δευτερόλεπτα σχεδιάζει την περσική και την ελληνική στρατηγική της μάχης του Μαραθώνα, με ημερομηνίες, ώρα και όλες τις λεπτομέρειες.

Κάποια στιγμή λέει « εμείς ήμασταν εδώ ». Τον κοιτάζω και του λέω: συνειδητοποιείς ότι είπες « εμείς »; - Ναι, λέει, εμείς, οι Έλληνες! Μιλτιάδης, Διαβάτης, εγώ...

Αυτό, λοιπόν, είναι κάτι το μοναδικό που δεν βρίσκεται σε κανέναν άλλον λαό. Είναι η ιδιοσυγκρασία σας. Η ελληνική συνείδηση, έμφυτη, στα γονίδια σας. Έχετε το χάρισμα να εκμηδενίζετε το χρόνο, ειδικά σε κρίσιμη εποχή. Άρα, όταν ακούτε την ανθελληνίδα Αρβελέρ να λέει « θα έχετε κράτος μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013 », ξέρετε ποιοι είναι οι Πέρσες σήμερα… Άλλωστε, κύριά Αρβελέρ, αυτό το κράτος για το οποίο μιλάτε, είναι ψευδοκράτος, σας το χαρίζουνε κιόλας οι αυθεντικοί Έλληνες. Επιπλέον, ο Οκτώβριος άρχισε και το ψευδοκράτος ακόμα εδώ είναι... Κολλάει και δεν λέει να ξεκολλήσει…

Επομένως, ασυνείδητα, ο Στέφανος έδωσε την απάντηση στο ερώτημα μου. Ο Μιλτιάδης που δίνει στον Στέφανο το χέρι του πάνω από τους αιώνες είναι η λογική, απλή εξέλιξη του ενωτικού χαρακτήρα. Ποτέ δεν κρίνω τα γεγονότα και τις καταστάσεις αντιμετωπίζοντας μόνο το σύγχρονο πλαίσιο, πάντα από απόσταση, διαχρονικά. Το ελληνικό κράτος είναι όπως λέει ο Γιώργος Κοντογιώργης « κράτος κατοχής ». Και όχι τώρα, πάντα. Μια κατοχή ακολουθεί την άλλη, ακατάπαυστα. Και βρίσκονται πάντα ανθέλληνες και μισέλληνες για να επιβάλλουν ψευδοκράτος, ψευδοπολιτική και ψευδοπροβλήματα στους αυθεντικούς Έλληνες. Θα μου πείτε ότι αυτή είναι, τελικά, η ιστορία του πολιτισμού από τότε που έπαψαν οι άνθρωποι να είναι νομάδες και εγκαταστάθηκαν σε πόλεις. Συμφωνώ. Η διαφορά όμως ποια είναι, τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τους Έλληνες από τους άλλους λαούς; Οι άλλοι λαοί δεν έχουν ρίζες, εξαφανίστηκαν, γίνανε μιλφέυγ, το ένα πάνω από το άλλο, χαθήκανε στα βάθη των αιώνων.

Τα προβλήματα, λοιπόν, που ταρακουνούν την ελληνική κοινωνία και « γοητεύουν » την παγκόσμια κοινωνία τελευταία δεν είναι ελληνικά. Δεν μας αφορούν. Ο Μιλτιάδης αγνοούσε την ακροδεξιά, τα κόμματα - υπενθυμίζω ότι η έννοια του κόμματος στα ελληνικά είναι μεταφραστικό δάνειο της γαλλικής λέξης « parti ». Τι δουλειά έχουν, λοιπόν, οι Έλληνες με κόμματα, ακροδεξιά κλπ; Για, σοβαρευτείτε λίγο. Οι Έλληνες, πρέπει να αγωνιστούν για ελληνικά προβλήματα. Η μάχη του Μιλτιάδη ή του Θεμιστοκλή - ο Στέφανος μου σχεδίασε, μέσα στη φούρια του, και τη μάχη της Σαλαμίνας - είναι η μάχη του Στέφανου ή του Γιάννη. Ο εχθρός είναι αυτός που με 100 000 στρατιώτες, δεν είναι ικανός να νικήσει ένα στρατό 10 000 στρατιωτών γιατί αυτοί οι 10 000 έχουν το ελληνικό δαιμόνιο μέσα τους. Ο εχθρός είναι αυτός που, με δισεκατομμύρια στη τσέπη του, δεν είναι ικανός να αγοράσει 10 εκατομμύρια ψυχές διότι αγνοεί ότι δεν είναι 10 εκατομμύρια αυτές οι ψυχές, αλλά μία. Δεν ήταν 10 000 στρατιώτες στο Μαραθώνα, αλλά ένας.

Αυτό που ζηλεύουν οι εχθροί σας, δεν είναι η στρατηγική θέση της Ελλάδας, όπως έχω ακούσει τόσες φορές, είναι το γεγονός ότι κανείς ως σήμερα δεν μπόρεσε να εξιχνιάσει το μυστήριο των Ελλήνων. Είμαστε λίγοι μη-Έλληνες να το πετύχουμε πιστεύω. Σε καμία περίπτωση, οι ελληνιστές. Μπορώ να κάνω λάθος αλλά νομίζω ότι το έχω καταλάβει, δεν έχει πολύ καιρό. Μόνον ένας δημοσιογράφος Έλληνας σαν τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο σε τέτοια κρίσιμη εποχή μπορεί να αναφερθεί στις εξελίξεις ενωτικού χαρακτήρα, είτε αφορούν τους ανθέλληνες, τους μισέλληνες, είτε τους αυθεντικούς Έλληνες. Οι ανθέλληνες πέρασαν και αυτοί τους αιώνες από τους Τυράννους μέχρι την Αρβελέρ και τους πολιτικούς κατακτητές του κράτους. Οι μισέλληνες κι αυτοί από τον Κάτων τον πρεσβύτερο μέχρι την Τρόικα. Όταν οι αυθεντικοί Έλληνες θα καταλάβουν ότι οι εχθροί τους δεν είναι ενωμένοι, ο καθένας κοιτάζει βγάλει το μάτι του άλλου, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λυκοφωλιά, αλίμονο τους!

Στα αρχαία ελληνικά, κράτος σημαίνει δύναμη από κρείσσων, ισχύς. Άρα, ανέκαθεν οι Έλληνες είχαν τάση να ζωντανεύουν το κάθε τι. Έδωσαν σε αυτή την κοινωνία, ένωση ανθρώπων, μια δύναμη. Το κράτος ήταν μια ζωντανή, δυναμική, ανθρώπινη οντότητα. Οι διαδοχικοί κατακτητές του κλέψανε τη ζωή, τη δύναμη του το μετέτρεψαν σε σύστημα με άκαμπτες δομές. Ψευδοκράτος. Σας το χαρίζουμε κύριά Αρβελέρ! Οι πολιτικοί, ποιοι πολιτικοί; αυτοί που κατέχουν το ψευδοκράτος; Ψευδοπολιτικοί κι αυτοί! Η Χρυσή Αυγή; Μήπως νομίζετε ότι από μια μεριά είναι η κακή Χρυσή Αυγή και από την άλλη οι καλή αριστεροδεξιά. Δεν είναι κανείς ικανός να διαβάσει και να αναλύσει την ιστορία;

Η έννοια της ακροδεξιάς δεν έχει 100 χρόνια. Ξέρουμε πολύ καλά ότι εκείνοι που προκάλεσαν το μόνο παγκόσμιο πόλεμο - σε δυο φάσεις - είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν και την ακροδεξιά. Και τι είναι ακροδεξιά; ο ανεπίσημος πόλεμος πριν από τον επίσημο πόλεμο. Στην Ευρώπη μόνο. Τα σπέρματα αυτού του πολέμου βρίσκονται στην Ευρώπη. Αυτή η Ευρώπη που κυριαρχούσε σε όλο τον πλανήτη το 19το αιώνα, δεν χώνεψε την πανωλεθρία. Οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις θέλησαν την « ένωση » για να κυριαρχούν αυτές και να έχουν τις άλλες σαν αποικίες, μιας και χάσανε τις αποικίες στην Αφρική και στην Ασία. Ένα έγκλημα αναστατώνει μια ολόκληρη κοινωνία καθώς δεκάδες πόλεμοι σκοτώνουν « επίσημα » χιλιάδες ανθρώπους σε όλο το πλανήτη χωρίς καν να το αναφέρουν τα ΜΜΕ. Οι κυβερνώντες που προκαλούν αυτοκτονίες, πείνα, άστεγους, φτώχεια με την ψευδοπολιτική πόσα εγκλήματα διέπραξαν; Τελικά, από το 1921, δεν άλλαξε τίποτα. Μεγάλες Δυνάμεις τότε, Μεγάλες Δυνάμεις τώρα. Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός σας, ο δικός σας πόλεμος είναι να απελευθερωθείτε επιτέλους από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Ο Ζισκάρ Ντ' Εστέν υπέγραψε για να γίνει μέλος της ΕΟΚ ενώ η Ελλάδα δεν είχε τα κριτήρια και το ήξερε. Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη, δεν είναι Ανατολή, είναι Ελλάδα. Οι Έλληνες μόνο μεταξύ τους μπορούν να ενωθούν.
Κράτος, δύναμη. Εμείς. Εσείς οι Έλληνες. Aχ, πολύ με βασανίζετε...
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΒΑΖΟΥΝ "ΧΕΡΙ" ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ - Δεσμεύουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο για την αποπληρωμή του χρέους

Κυβέρνηση και δανειστές επιχειρούν να δεσμεύσουν το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο που υπάρχει στην ελληνική ΑΟΖ. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, απο το 2023 και μετά όπως εκτιμάται, θα χρησιμοποιηθούν για την
αποπληρωμή του δεύτερου πακέτου στήριξης ύψους 130 δις ευρώ που έλαβε η χώρα μας, το οποίο η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει σε ομόλογο διάρκειας 50 ετών.

Τα πρώτα στοιχεία ύπαρξης υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα, στον Πατραικό Κόλπο και το Κατάκολο είναι ενθαρρυντικά και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εντός του 2014 θα αρχίσουν οι ερευνητικές γεωτρήσεις. Ακόμη πιο σημαντικά είναι τα ευρήματα για την περιοχή του Ιονίου και νοτίως της Κρήτης. Ειδικά η περιοχή της Κρήτης φαίνεται να «κρύβει» τεράστιο κοίτασμα.

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ μπορούν να εξασφαλίσουν επάρκεια ενέργειες για την Ευρώπη σε ποσοστό 50% για τα επόμενα 30 χρόνια. Ισραήλ και Κύπρος βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά στην αξιοποίηση της.

Η Ελλάδα ακολουθεί και επιχειρεί να αναδείξει τον ενεργειακό άξονα των τριών χωρών. Σε αυτό αποσκοπεί και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και ομάδας υπουργών στο Ισραήλ από σήμερα.

Τα συμφέροντα ωστόσο είναι τεράστια και οι μεγάλες δυνάμεις, όπως οι ΗΠΑ και η Ρωσία επιχειρούν για τους δικούς τους λόγους και με τους δικούς τους τρόπους να ασκήσουν επιρροή και έλεγχο στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων. Και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αμέτοχη.

Η επιρροή λοιπόν που θα ασκήσουν κυρίως από την Ευρώπη οι Γερμανοί είναι τα μνημόνια που έχουν υπογράψει Ελλάδα και Κύπρος. Ελέγχοντας δηλαδή το χρέος των δύο χωρών, αποκτούν και λόγο στις εξελίξεις όσον αφορά την ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η επιχείρηση λοιπόν να «αλυσοδεθεί» πλήρως η Ελλάδα και τα κυριαρχικά της δικαιώματα φτάνει στο αποκορύφωμα της. Αφού μας φόρτωσαν με τεράστια δάνεια, εκτόξευσαν το χρέος της χώρας από 120% του ΑΕΠ στο 190%, ισοπέδωσαν την οικονομία, εξαθλίωσαν του πολίτες και προωθούν μέσω της κυβέρνησης-μαριονέτας το «ξεπούλημα» των δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών φτάνουν τώρα στο δια ταύτα και λένε αφού δεν μπορείτε να πληρώσετε υποθηκεύστε τα ενεργειακά σας κοιτάσματα.

Αυτό σημαίνει η έκδοση 50ετούς ομολόγου. Δεδομένου ότι από το 2023 μπορεί να αρχίσει η άντληση φυσικού αερίου και πετρελαίου, συνεπώς να «τρέξουν» και έσοδα, οι δανειστές σπεύδουν να τα καπαρώσουν για την αποπληρωμή των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα.

Για όσους ακόμη δεν έχουν καταλάβει, όλο αυτό που ζούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και θα ζήσουμε και τα επόμενα, ίσως και δεκαετίες, έγινε για να βάλουν στο χέρι οι τοκογλύφοι-δανειστές στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας και γενικά των πλουτοπαραγωγικών πηγών.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος: «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης να ασχοληθεί με τους Χριστιανούς που πεθαίνουν στη Συρία και...

...όχι με την αναγνώριση της επισκοπής μας...

Σκόπια.

Τη χολή του έβγαλε ο Σκοπιανός αρχιεπίσκοπος  όταν πληροφορήθηκε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης  αποκάλεσε την σκοπιανή εκκλησία ‘ψευδοεκκλησία’.


«Όταν καθημερινά σκοτώνονται στη Συρία χιλιάδες Χριστιανοί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης ασχολείται  με την εκκλησία μας, τι άλλο να πω εκτός από  το ότι η υποκρισία βρίσκεται στην κορυφή»

Αυτό ανακοινώθηκε από τη Σκοπιανή Ορθόδοξη Εκκλησία- η οποία δεν είναι αναγνωρισμένη από καμία εκκλησία παγκοσμίως- με αφορμή την αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου, ο οποίος κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του Διατάγματος των Μεδιολάνων στην πόλη Νις της Σερβίας, αποκάλεσε την Σκοπιανή Εκκλησία «Ψευδοεκκλησία», σύμφωνα με τη σκοπιανή ηλεκτρονική έκδοση ‘Νόβα’.

«Ο Θεός μας διδάσκει ότι εκείνοι που υπομένουν την πίστη τους μέχρι το τέλος θα σωθούν και όχι αυτοί που ήταν καλεσμένοι στη Νις», είπε ο ‘σκοπιανός ποιμήν’, αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η αναφορά του Οικουμενικού Πατριάρχη για τη Συρία

Πέρα από το ανωτέρω σκοπιανό δημοσίευμα και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Βαρθολομαίος,  αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Νις,  στο διωγμό των Χριστιανών στη Συρία. 

Σημειώνει το δημοσίευμα του Φαναρίου, μεταξύ άλλων, για την επέτειο του Διατάγματος των Μεδιολάνων.

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του παρομοίασε τη δίωξη των χριστιανών πριν από την ανακήρυξη του Διατάγματος των Μεδιολάνων, με αυτή που συνεχίζεται σήμερα, όπως είπε, στη Συρία (αναφέρθηκε και στους δύο απαχθέντες Μητροπολίτες), τη Νιγηρία, τη Ρωσία, την Πολωνία, το Ιράκ, την Αίγυπτο και σε άλλα μέρη του κόσμου.

"Το Διάταγμα των Μεδιολάνων είναι η πηγή από την οποία προέκυψε και διακηρύχθηκε η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο", δήλωσε ο κ. Βαρθολομαίος.
Μίλησε κατά του θρησκευτικού φανατισμού και τόνισε πως υπάρχουν ειρηνικοί τρόποι επίλυσης των διαπροσωπικών διαφορών και ότι "όσοι λένε το αντίθετο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική βούληση του Θεού", είπε ο Πατριάρχης 

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Θα εκτεθεί κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Εκτός από τον Αλέξανδρο, απέκτησαν τη σλαβική  υπηκοότητα οι: Αριστοτέλης, Φίλιππος Β’  και ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός...

Σκόπια.

Κέρινο ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα δημιουργηθεί και θα τοποθετηθεί  στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων.

Το ομοίωμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παραγγέλθηκε μαζί άλλα 15 κέρινα ομοιώματα  μεταξύ των οποίων θα είναι οι καταγόμενοι από τη Μακεδονία, Αριστοτέλης, Φίλιππος ο Β΄και ο Ιουστινιανός.., σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε η διευθύντρια του Μουσείου, Βεσέλα Τσεστόεβα.

«Τα ομοιώματα του καθενός θα τοποθετηθούν χρονολογικά στην εποχή κατά την οποία έζησαν», διευκρίνισε η Τσεστόεβα.

Σύμφωνα με την ίδια, όπως σημειώνει και το βουλγαρικό Φόκους, τα ομοιώματα θα τοποθετηθούν πριν από το τέλος του έτους.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αγορά εργασίας:Ζητείται Μηχανολόγος-Μηχανικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ ή ΤΕ

gaiaΖητείται από την εταιρεία ΓΑΙΑ Α.Ε. Μηχανολόγος-Μηχανικός ή Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΠΕ ή ΤΕ για επίβλεψη εργοταξίου σε έργα καθαρισμών. Απαραίτητη  προϋπηρεσία . Τηλέφωνο Επικοινωνίας 2463021700.
Αποστολή βιογραφικών  email: info@gaia-texniki.gr , Fax: 2463054777.



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα ελαστικά αυτοκινήτου χωρίς αέρα είναι εδώ! [Video]

Η Michelin ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Tweel το 2005 . Στην πραγματικότητα το όνομα είναι ένας συνδυασμός των λέξεων " ελαστικό " και "ρόδα ".
Η Tweel μοιάζει με τεράστια φουτουριστική ρόδα ποδηλάτου .Όταν οι τροχοί έρχονται σε επαφή με το δρόμο, οι ακτίνες αντισταθμίζουν την δύναμη με τον ίδιο τρόπο όπως ο αέρας στα ελαστικά . Το πέλμα και οι διατμητικές ζώνες παραμορφώνουν την καμπύλη των ακτίνων χρονικά , επιστρέφοντας στην αρχική φάση μετά από αυτό. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα ρυθμίζει τα ελαστικά , όπως απαιτείται από τη στιγμήτης κατασκευής τους. Για τις δοκιμές , η Michelin εξόπλισε με τα νέα ελαστικά το Audi A4. Τα σχόλια τα οποία έλαβαν ήταν θετικά και το αυτοκίνητο ήταν πολύ εύκολο στον χειρισμό με το Tweel.


starxeiamas.blogspot.gr
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύετε

Ποιες αποδείξεις πρέπει να μαζεύετε Αλλάζει η λίστα με τις αποδείξεις που σας απαλλάσσουν από φόρο - Δείτε ποιοι είναι οι κερδισμένοι

Αλλάζει για ακόμα μία φορά το καθεστώς συλλογής αποδείξεων που απαιτεί η Εφορία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων. Με ρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών, καταργούνται μία σειρά αποδείξεις που δικαιολογούσαν έξοδα και περιλαμβάνονταν στα εισοδήματα του 2013.
Πιο συγκεκριμένα, αφαιρούνται από τη λίστα των αποδείξεων που συλλέγονται μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, που μέχρι σήμερα απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού. Πιο συγκεκριμένα, άχρηστες είναι οι αποδείξεις από πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, κοινόχρηστα, κινητής τηλεφωνίας, ενοικίων, ασφάλιστρα, αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων κλπ
Στον αντίποδα, στις αποδείξεις που θα αναγνωρίζει πλέον η Εφορία εντάσσονται αυτές που αφορούν δίδακτρα σε φροντιστήρια, ξένες γλώσσες αλλά και αποδείξεις που εκδίδονται από αγορές σε άλλες χώρες εντός Ε.Ε. Όσοι δεν καταφέρουν να μαζέψουν το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων, θα έχουν φορολογικό "πέναλτι" 22% επί του ποσού των αποδείξεων που απέτυχε να συγκεντρώσει. Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, κάθε φορολογούμενος υποχρεούται να συγκεντρώνει αποδείξεις αξίας έως και 25% των εισοδημάτων του. Συνεπώς αν κάποιος συγκεντρώσει λιγότερο, θα του επιβληθεί ποινή 22% επί του ποσού που του υπολείπεται ώστε να πιάσει το όριο.
Κερδισμένοι από το νέο σύστημα, θα είναι πάντως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν έχουν εισοδήματα κι' από άλλες πηγές (ενοίκια, επιχειρήσεις, γεωργικές εκμεταλλεύσεις κ.λπ.), καθώς θα χρειαστεί να μαζέψουν αποδείξεις αξίας μικρότερης του 25% του συνολικού τους εισοδήματος. Όλοι οι υπόλοιποι φορολογούμενοι, (ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες, αγρότες, εμποροβιοτέχνες) δεν έχουν πλέον καμία υποχρέωση να ζητούν και να μαζεύουν αποδείξεις.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται απολύσεις στους δήμους. Σε ιδιωτικές εταιρείες η καθαριότητα

Συνεχίζεται η αναζήτηση για τις δεξαμενές "διαθέσιμων", στους δήμους. Φαβορί οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας. Το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Το γεγονός ότι στην πρώτη λίστα της διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων περιλαμβάνονται οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, έχει συζητηθεί σε υψηλότατο κυβερνητικό επίπεδο η κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ανάθεση του έργου σε ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες θα εξυπηρετούν τις ανάγκες καθαριότητας που έχει στο σύνολό του το Δημόσιο.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει γίνει γίνει εκτίμηση δημοσιονομικού κόστους/οφέλους από μια τέτοια "διευθέτηση" και κρίθηκε ότι είναι συμφέρουσα.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ζητήσει παράταση για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας, άλλων 12.500 υπαλλήλων, το Δεκέμβριο.
Αν η Τρόικα δεν ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα βρεθεί προ αδιεξόδου, αφού ήδη λείπουν 1.349 ονόματα από την πρώτη λίστα (αυτά των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ).
Στις συζητήσεις παρασκηνίου αναζητώνται δεξαμενές "διαθέσιμων" και όλα δείχνουν ότι οι πρώτοι στη σειρά είναι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις
Θεωρείται μάλιστα από κυβερνητικούς παράγοντες ότι, λόγω των απεργιών που γίνονται συχνά με αποτέλεσμα να γεμίζουν οι δρόμοι σκουπίδια και να ανακύπτουν προβλήματα δημόσιας υγείας, αυτός ο κλάδος είναι απαξιωμένος στα μάτια της κοινωνικής πλειοψηφίας, επομένως δεν θα χυθούν πολλά δάκρυα. Κατά τις ίδιες πηγές, αν υπάρξει και η κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, δηλαδή η δημοσιοποίηση πόσων προσλήφθηκαν ως οδοκαθαριστές και πόσων βρίσκονται σήμερα στο δρόμο και όχι σε κάποιο γραφείο, τότε το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση θα περιοριστεί σημαντικά.
Μάλιστα, με βάση την υπουργική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των δήμων, σε περίπτωση που καταργηθεί ο συγκεκριμένος κλάδος κατ” αντιστοιχία με αυτούς των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα που θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, καθώς είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία χαμηλών προσόντων, θα αποτελέσουν τη βασική δεξαμενή για τις 11.000 απολύσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση εντός του 2014.

(Πηγή: Aftodioikisi.gr)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Στις Σκουριές ξεσηκώνεται κάθε Έλληνας πατριώτης, αλλά εσύ δεν θα το μάθεις ποτέ…

Σε κάθε ρεπορτάζ για τις Σκουριές, το MEGA ξεχνάει την πρόσθεση αλλά πετάει στον πολλαπλασιασμό!

Και όχι μόνο στις αναλύσεις και στην παρουσίαση των θεμάτων αλλα και στην αριθμητική. Σε κάθε αντιμνημονιακή διαδήλωση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να δει οτι είναι αδύνατοι στην πρόσθεση.

Αλλά όταν μιλάμε για τις Σκουριές και τα μεταλλεία χρυσού, εκεί το Mega χάνει την μπάλα τελείως.


Η δεξια φωτογραφία είναι απο την συναυλία κατά της εξόρυξης, χθες, 5 Οκτωβρίου 2013, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Εκεί μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες κόσμου και με μαχητικό παλμό συμμετείχαν οι Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Μελίνα Κανά, ο Σωκράτης Μάλαμας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και οι Χαϊνηδες, ενώ όλη την εκδήλωση την κάλυψε η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το MEGA παρευρέθηκαν 2000 άνθρωποι…




Oι εκτιμήσεις ήταν για 30000 όπως διαβάζουμε και απο τον Καταλάνό χρήστη του twitter, επάνω. Βέβαια εκεί δεν πιάνουν MEGA.


Η αριστερή φωτογραφία είναι από την συγκέντρωση υπέρ των μεταλλείων χρυσού, όπου έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 2013 στην Χαλκιδική στη Μ.Παναγιά

Με γιγαντοθόνες, παραγγέλματα και εφτα λεωφορεία που μετέφεραν τους εργαζόμενους στο σημείο.

Μην ξεχνάμε ότι εκεί παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Άδωνης Γεωργιάδης ενώ χαιρετιστήριες επιστολές απέστειλαν οι Μ. Βορίδης και Χριστοφιλοπούλου.

Εν τέλει, μαζεύτηκαν με το ζόρι 2000 άτομα, λογικό, αφου οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνουν τους 1100 και η τοπική κοινωνία έχει πάρει αποστάσεις από το ορυχείο.

Το Mega Channel όμως είδε 6000 κόσμο!

Μπορεί να είναι αδύνατοι στην πρόσθεση, όπως κρίνουμε από την φωτογραφία της μεγαλειώδους συναυλίας κατά των ορυχείων, αλλά στον πολλαπλασιασμό, πετάνε!
 
hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »