Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ -- ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ‏

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων έχει φροντίσει για όλα...!
Το θέμα που ανέδειξε ο Λόγιος Ερμής είναι απολύτως ανατριχιαστικό. Παραπέμπει δε, κατ' ευθείαν στην επίσημη ιστοσελίδα που υπάρχει για το Παγκόσμιο νόμισμα, που ονομάζεται Bancor, μια ιστοσελίδα που παρέχει κάθε είδους πληροφορίες για την νέα αυτή νομισματική μονάδα που ετοιμάζει με τόση μεθοδικότητα η Νέα Τάξη Πραγμάτων καθώς και φωτογραφικό υλικό.

Τώρα πλέον, δεν κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε εκ νέου συνωμοσιολόγοι! Ολα τώρα είναι τόσο καθαρά και τόσο ανατριχιαστικά ΔΙΑΦΑΝΑ, που ο μέσος πολίτης μπορεί άνετα να αντιληφθεί γιατί γίνεται όλο αυτό το παγκόσμιο θέατρο οικονομικού πολέμου. Γιατί όλα τα δυτικά κράτη έφτασαν στο σημείο να χρωστάνε σε ....κάθε ζωντανό οργανισμό που υπάρχει στον πλανήτη και γιατί η ελίτ της Διεθνούς των Οικονομικών, έχει βαλθεί να σκοτώσει και τα δύο ισχυρά...
παγκόσμιας εμβέλειας νομίσματα, το αμερικάνικο δολλάριο και το ευρώ, ανεβάζοντας ταυτόχρονα στα ύψη τον χρυσό, ο οποίος και θα αποτελέσει τη βάση του νέου νομίσματος. Και το πρώτο θύμα όλου αυτού του βρώμικου σχεδίου, είναι η πατρίδα μας. Η Ελλάδα. Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης. Απο εδώ έπρεπε να ξεκινήσουν όλα.
Ολοι οι συμμέτοχοι στη Διεθνή των Οικονομικών το είχαν σχεδιάσει πρωτού κάν ακόμη ιδρυθεί το κοινό ευρωπαικό νόμισμα. Η ιστορία ξεκινάει ααπο την ίδρυση της περίφημης Λέσχης Bilderberg, το 1955 και όλα προχωρούν βάσει ακριβέστατου σχεδίου. Ίδρυση πρώτα της Ευρωπαικής Οικονομικής Κοινότητας (αρχική ονομασία Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα) το 1957 με τη Συνθήκη της Ρώμης, μια ένωση - προπομπό (υποτίθεται) μιας πιο στενής οικονομικά και πολιτικά ένωσης η οποία θα είχε ως στόχο την δημιουργία μιας ενιαίας και με δικό της νόμισμα ευρωπαικής αγοράς και στη συνέχεια η Ευρωπαική Ενωση με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που βάζει τα θεμέλια για την ίδρυση της Ευρωπαικής Νομισματικής Μονάδας με ααντιπρόσωπο το νέο νόμισμα, το ευρώ. Στο μεταξύ όλες οι προσπάθειες, απο τότε και μέχρι το 1991, συνέτειναν στην ολοκληρωτική διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και στην κατάρρευση όλων των κομμουνιστικών καθεστώτων των χωρών του Ανατολικού Μπλόκ. Οχι με πόλεμο, όπως εντέχνως διαλαλούσαν τα ΜΜΕ, αλλά με έναν υπόγειο, βρώμικο πόλεμο, τον οικονομικό πόλεμο.
Και όταν αυτό επιτεύχθη στις αρχές της τελευταίας δεκαετίας του 20ού Αιώνα, το δεύτερο τη τάξη νόμισμα, το ευρωπαικό νόμισμα, άρχισε να δημιουργείται με ταχείς ρυθμούς. Στο σχέδιο συμμετείχαν όλες οι τράπεζες, μικρές και μεγάλες. Με μιαν απίστευτη ρευστότητα και με έναν πακτωλό προσφοράς αγαθών και υπηρεσιών, ο κόσμος τρέχει μετα μανίας να βάλει το κεφάλι του στην καρμανιόλα του χρέους, για να απολαύσει πράγματα που μέχρι τότε δεν είχε κάν ονειρευτεί. Το δόκανο είχε στηθεί πάρα πολύ καλά. Και όλοι έπεσαν μέσα με ιδιίτερη ευκολία. Μόνον κάτι σπαρακτικές κραυγές ορισμένων διανοουμένων έμειναν να φωνάζουν οτι κ΄τι ύποπτο συμβαίνει και οτι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται. Οτι κάπου αλλού πάει το πράγμα. Αλλά ποιός τους άκουγε. Τα ΜΜΕ τους αποκαλούσαν "γραφικούς", η δε Νέα Παγκόσμια Τάξη τους είχε ήδη απομονώσει τεχνιέντως.
Και τι απέμεινε πλέον για τη συνέχεια; Μα ένας Παγκόσμιος Πόλεμος (απόλυτα ελεγχόμενος και όχι με θύματα δυτικούς) και μια κρίση Χρέους. Απλά πράγματα. Η αφορμή δόθηκε μέσα απο το απίστευτα στημένο (δια γυμνού οφθαλμού πλέον) χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και οι ΗΠΑ, αφού ενώνουν όλο τον δυτικό κόσμο μέσω του ΝΑΤΟ, κηρύσσουν έναν παράλογο πόλεμο εναντίον της ...τρομοκρατίας, για να παρασύρουν όλη την δυτική ανθρωπότητα σε μια πολεμική δίνη εναντίον ενός παντελώς αόρατου (και στην ουσία ανύπαρκτου) εχθρού, βυθίζοντάς την στο απόλυτο χρέος. Το σκηνικό της απάτης των τραπεζών των Ρόθτσάιλντ με τη μάχη του Βατερλώ επαναλαμβάνεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Οι πάντες υποψιάζονταν τους μη δυτικούς και εν γένει αντιδραστικούς μουσουλμάνους και τους χτύπαγαν ανιλεώς, με το πρόσχημα της κάλυψης που έδιναν σε μιαν - στην ουσία της - ανύπαρκτη τρομοκρατική οργάνωση που έφερε το όνομα Αλ Κάιντα και που είχε - δήθεν - στρατόπεδα οργάνωσης και στελέχωσης τρομοκρατών στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσείν, στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν και στην Περσία. Ο υποτιθέμενος δε "αρχηγός" της, ο περίφημος Οσάμα Μπίν Λάντεν, όχι μόνον δεν υπήρξε ποτέ πολέμιος των Αμερικανοδυτικών, αλλά συνεργάτης τους σε πολλές επιχειρήσεις δολιοφθοράς τόσο των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν όσο και στον πόλεμο του "δικού" τους Σαντάμ Χουσείν (Ιρακ) εναντίον του αντιδραστικού και πάντα απρόβλεπτου Αγιατολλάχ Χομεινί (Ιράν-Περσία). Μετά το "χτύπημα" της 11ης Σεπτεμβρίου, εντελώς ξαφνικά ο Λάντεν γίνεται ο υπ' αριθμ. ένα εχθρός τους και ο Πόλεμος ξεκινάει. Σύσσωμη η δυτική ανθρωπότητα βυθίζεται σε ένα εντελώς παράλογο και απίστευτο γαιτανάκι καταστάσεων, που την οδηγεί με μαθημτική ακρίβεια στην ολοκληρωτική κατάρρευση. Και το πρώτο χτύπημα δεν αργεί να έρθει, με την κρίση του 2008 και την κατάρρευση της τεράστιας εμβέλειας τράπεζας Lehmann Brothers.
Ο στόχος δεν ήταν όμως το ήδη αποδεκατισμένο δολλάριο, αλλά το νεοσύστατο ευρωπαικό νόμισμα Ευρώ, που είχε στηθεί με τέτοιον τρόπο, ούτως ώστε με την παραμικρή δόνηση να κλυδωνιστεί ανεπανόρθωτα. Και πράγματι έτσι έγινε, μιας και σε αυτό συμμετείχαν χώρες όπου δεν έπρεπε να συμμετέχουν λόγω αδύναμης οικονομίας, χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία. Ειδικά δε η Ελλάδα, την οποία προώθησε η ίδια η Goldman Sachs, ο μεγάλος αντίπαλος της ΕΚΤ και μέλος του καρτέλ της Διεθνούς των Οικονομικών. Η Ελλάδα, κυβερνώμενη απο μια πολιτική ελίτ όπου λυμαίνονταν επί χρόνια το δημόσιο πλούτο της, θα μπορούσε να παίξει πανεύκολα το ρόλο της "Ιφιγένειας" στο σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων για ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση με κοινό νόμισμα.
Και σε αυτό φυσικά πρωτοστάτησε το "επίσημο" όργανό της, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, που εξαπατώντας τον ελληνικό λαό και με το πρόσχημα οτι θα τον γλυτώσει απο το βάραθρο της χρεωκοπίας και υποστηριζόμενος απο τα μεγαλύτερα ελληνικά και ευρωπαικά ΜΜΕ, αρπάζει με δόλο την πρωθυπουργία και βάζει σε ενέργεια, απο την πρώτη κιόλας μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, το σχέδιο της οικονομικής εξόντωσης της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε με την κρίση του ευρώ να γίνεται όλο και πιο έντονη και να επιρρεάζει αργά αλλά σταθερά, όλες τις υπόλοιπες αδύναμες οικονομίες. Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία βυθίζονται στην ύφεση, προμηνύοντας νέες θύελλες. Και φτάνουμε στο τώρα, στο σήμερα, όπου το σκηνικό είναι πιο μαύρο κι από το έρεβος.
Κι αφού φρόντισαν οι ειδήμονες τραπεζίτες και μη να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους με την εφαρμογή του Μνημονίου και την εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η φτωχή πλέον Ελλάδα, πιέζεται να φύγει απο την Ευρωζώνη, για την ...σωτηρία του κοινού νομίσματος και των άλλων χωρών, πέφτοντας στην απόλυτη χρεωκοπία και στην καταστροφή, μιας και δεν θα έχει πλέον κανένα περιουσιακό στοιχείο και το νόμισμα που θα αναγκαστεί να εκδώσει θα είναι πληθωριστικό και άνευ αντικρίσματος. Ετσι, συμπερασματικά, κατ' αυτούς, η Ελλάδα προορίζεται να προσκυνήσει πρώτη την έλευση του Παγκόσμιου νομίσματος Bancor για να γλυτώσει απο τα δεινά, εκχωρώντας τον Εθνικό της πλούτο ως αντάλλαγμα και την απόλυτη "φυλάκιση" του λαού της στα οικονομικά δεσμά των παγκόσμιων δυναστών. Εκτός εάν...
Εκτός εάν ο πιό ατίθασος, περήφανος και "ανυπάκουος" λαός του πλανήτη αντιδράσει δυναμικά και εμποδίσει με την αντίστασή του τα σχέδια των αγγλοσαξονικής-εβραικής καταγωγής (τυχαίο; δε νομίζω!) παγκοσμιοποιητών...
Σας παραθέτω πιο κάτω, ειδικά αποσπάσματα απο την ιστοσελίδα του παγκόσμιου νομίσματος Bancor μεταφρασμένα στα Ελληνικά, για να αντιληφθείτε σε πιο βαθμό έχουν επιστρατεύσει οι σκοτεινοί και βρώμικοι κύκλοι της Παγκοσμιοποίησης το μάρκετινγκ (κι αυτό εφεύρεση της αγγλοσαξωνικής κουλτούρας) για να περάσουν το μήνυμα της "ελπίδας" στον αλλόφρονα πλέον κόσμο, που για να γλυτώσει τα δεινά του κράχ, είναι έτοιμος να "πουλήσει" τη ψυχή του και την ίδια του την ύπαρξη...
Ένωση Πρόγραμματος Δημιουργίας Μελλοντικού Παγκόσμιου Νομίσματος
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ
Ο κόσμος σε ένα νόμισμα. Αυτό είναι το όραμά μας, η ελπίδα μας. Είναι μια ανάγκη και μια πρόκληση. Αυτό που φαίνεται ένα άπιαστο όνειρο γίνεται μια αναπόφευκτη ιστορική, οικονομική και κοινωνική διαδικασία. Είναι ένα γεγονός που είναι συνυφασμένο με τη μοίρα της ανθρώπινης εξέλιξης.
Το ενιαίο νόμισμα γίνεται η προϋπόθεση για μιαν όλο και πιο παγκοσμιοποιημένη Ανθρωπότητα. Ένα εικονικό νόμισμα (σ.σ.το "εικονικό" το προσέξατε; Αρα δεν πρόκειται να είναι καθόλου νόμισμα αλλά εικονική νομισματική ψηφιακή μονάδα!!!) ικανό να εκφράζεται σε μιαν ενιαία και κατανοητή γλώσσα για την προώθηση της έμφυτης επιθυμίας της ανθρωπότητας για να πάει πιο μακριά, να ξεπεράσει τα όρια, και να κινηθεί προς τις πραγματικές αρχές της ειρήνης, της ελευθερίας, της αδελφοσύνης και της κατανόησης πέρα από τα ζητήματα φυλών (σ.σ. εννοεί Εθνών), πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων και κομματικών συμφερόντων.
Σας παρουσιάζουμε στους λαούς των εθνών, στις κυβερνήσεις, στους θεσμούς, στους διανοούμενους, στους απλούς ανθρώπους,πραγματιστές και ιδεαλιστές, μελετητές και, πάνω απ όλα στους νέους - τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του μέλλοντος - με έναν απλό και ευκολονόητο τρόπο το μακροπρόθεσμο όραμα για την οικοδόμηση της ιδανικής γέφυρας ενός αύριο και την ερμηνεία ενός ονείρου να μετατρέψει σε πραγματικότητα ένα όραμα.
Σε αυτό το πρόγραμμα, το νόμισμα για άλλη μια φορά αναλαμβάνει τον στόχο που είχε απο την αρχή της δημιουργίας του: να διευκολύνει και να κωδικοποιήσει τις ανθρώπινες ανάγκες για εμπορική και κοινωνική ανταλλαγή.
Και να γίνει μια μορφή καθαρής "επικοινωνίας" μεταξύ των διαφόρων λαών - ένας δίαυλος που θα προωθεί τις ιδέες, τα ιδανικά, τις πληροφορίες και τον πολιτισμό.
Αυτό αποτελεί την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία....
Και για να το κάνουν ακόμη πιο "ανθρώπινο" το επαχθές μήνυμά τους, ρίχνουν και το μεγάλο όπλο της εικόνας ενός παιδιού, κοριτσιού κατα προτίμηση, διότι το θηλυκού γένους ολόνιο είναι το απόλυτο υπόγειο μήνυμα που εκφράζει ελπίδα και αναγέννηση!
 
Γιάννης Βούρος
Μελβούρνη
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ"!....ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ν.D.
Φαίνεται πως η υπόθεση των ομογενών της E.N.D. δεν ...βρωμάει από την μία μόνο πλευρά αλλά και από την ίδια την Πολιτεία. Η οποία, όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ.
6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζει ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο. Πρόκειται για τις περίφημες μετοχές της "Τράπεζας της Ανατολής", τις οποίες κατέχει ο Σώρρας, ο φερόμενος δισεκατομμυριούχος της E.N.D. που διατείνεται ότι προσφέρει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του χρέους της χώρας!
Οι αποκαλύψεις που κάνει η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" είναι πολύ σημαντικές, η οποία μάλιστα θέτει ερωτήματα-φωτιά προς την ελληνική κυβέρνηση η οποία καλείται να απαντήσει. Τα στοιχεία που παρατίθενται εξηγούν και την στάση του υπουργείου Οικονομικών το οποίο έκανε την πάπια όσο διάστημα βρίσκονταν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της E.N.D. ζητώντας του να πάρει θέση. Όταν δηλαδή ο κ. Λαμπράκης, Πρόεδρος της οργάνωσης και ο κ. Παπαδάκης, δικηγόρος της, έλεγαν ότι το υπουργείο Οικονομικών αλλά και ο κ. Σαμαράς γνωρίζουν τα πάντα για τα 600 δις δολάρια, καλώντας τους να πάρουν θέση, ενδεχομένως έλεγαν αλήθεια. Μόνον όταν το θέμα των ομογενών της E,N.D πήρε μεγάλη δημοσιότητα, το υπουργείο Οικονομιών αναγκάστηκε να μιλήσει, εκδίδοντας όμως μια ανακοίνωση με αντιφάσεις!
Ιδού τι έλεγε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικνομικών: «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα... Την στιγμή που καταβάλλεται μια τιτάνια προσπάθεια για να κλείσουμε ένα πακέτο δαπανών 11,5 δισ. ευρώ και να εξασφαλίσουμε την επόμενη δόση του δανείου των εταίρων μας, οποιαδήποτε πληροφορία "ανακάλυψης θησαυρών", που προσφέρονται για την αποπληρωμή των χρεών μας, μόνο ως αστείο μπορεί να αντιμετωπιστεί». Μπουρδολογίες: από την μια έλεγε ότι "ουδεμία πρόταση ή προσφορά" έλαβε από τους ομογενείς, προσποιούμενο μάλιστα ότι πρόκειται για "600 δις ευρώ" ενώ οι πάντες γνώριζαν για 600 δις δολάρια, αλλά από την άλλη την χαρακτηρίζει "αστειότητα"!!!
Χαρακτηριστικό είναι ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται γνώριζε και γνωρίζει τα πάντα!
Σήμερα, μετά την νέα τροπή που παίρνουν τα πράγματα, τα οποία εμφανίζουν το ελληνικό κράτος να έχει αναγνωρίσει τις μετοχές, καθιστώντας τες χρεωστικό ομόλογο, καλείται να πάρει θέση και να μην κρατά το στόμα της κλειστό, όπως συνέβαινε επί καιρό με την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" που τώρα αποκαλύπτεται η συνωμοσία.
Η ομογενειακή εφημερίδα "Το Καλάμι" αποκαλύπτει για το θέμα:
Εγκυρη-νόμιμη ή όχι η μετοχή;
H "Τράπεζα της Ανατολής", συγχωνεύθηκε με την 147611/1932 σύμβαση εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.. Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρίας.
Η εκκαθάριση αν και προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί σε δύο χρόνια από την δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο χρόνων από την 31η Δεκεμβρίου του 1932, με δυνατότητα ''παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως'', δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το -σε κάθε μία των 280.000 μετοχών της "Τράπεζας της Ανατολής"- αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.
Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.
Όπως δήλωσε ο δικηγόρος κ. Γ. Καραμιχάλης, με την υπ' αριθμ. 6342/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που εξέτασε αίτημα για την επίδειξη εγγράφων που υπέβαλε με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η οικογένεια Σώρρα και η εταιρεία "ΕL (end National Debt-End)" κατά της Εθνικής Τράπεζας, αναγνωρίζεται ότι οι μετοχές ΔΕΝ ακυρώθηκαν και ότι η αξία τους έχει μετατραπεί πλέον σε χρεωστικό ομόλογο και επιπλέον ότι οι μέτοχοι δεν ζητούν το ενεργητικό των μετοχών αυτών, δηλαδή την αξία τους, αλλά το παθητικό υπέρ των μετόχων.
Aληθεύει ή όχι;
Τον Απρίλιο του 2010 οι δικαιούχοι των μετοχών είχαν έλθει σε επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Διοικητής της κ. Προβόπουλος είναι απόλυτα ενήμερος γι' αυτό. Μετά από συζητήσεις η Κεντρική Τράπεζα πρότεινε συμβιβασμό (συμφωνία) ύψους 1,5 δισ. ευρώ για 10 μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής».
Οι δικαιούχοι αιφνιδιάστηκαν όταν άκουσαν τους νομικούς συμβούλους να προτείνουν μία «παράξενη διαδρομή» ώστε να καταβληθεί το 1,5 δισ. μέσω μία βρετανικής εταιρείας. Είχε πλέον καταστεί σαφές πώς οι δύο τράπεζες, η Κεντρική και η Εθνική ήθελαν πάση θυσία να αποφύγουν την ευθεία εμπλοκή τους σε μία τραπεζική πράξη ώστε να μην υφίσταται κίνδυνος να εκτεθούν απέναντι σε άλλους ενδιαφερόμενους κατόχους μετοχών για την ίδια υπόθεση.
Η οικογένεια Σώρρα προχώρησε και σε ένα ακόμη βήμα. Δώρισε 4 μετοχές στην «END» και κατάθεσε την δήλωση φόρου δωρεάς στην Γ' Δ.Ο.Υ. Πατρών. Ο στόχος είναι σαφής. Το ελληνικό κράτος υποχρεούται να εκδώσει διπλότυπο είσπραξης του ανάλογου φόρου δωρεάς που για τις Μ.Κ.Ο. είναι της τάξης του 0,5% και να εισπράξει φόρο της τάξης των 13,5 δισ. ευρώ. Κατά σύμπτωση, είναι το ποσό... των μέτρων που συμφωνούν ότι πρέπει να ληφθούν με σκληρές περικοπές εις βάρος του λαού, τρόϊκα κι ελληνική κυβέρνηση!!!
Η Εφορία παρέπεμψε το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών.Ναι,γραφικοί οι -υποθετικά- ''κατέχοντες 600 δισ.'', αλλά πως γίνεται Πρωτοδικείο Ελλάδας (6342/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων) πρόσφατα, να αναγνωρίζει τις ''μετοχές'' τους ως ''έγκυρες''; Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος; Ας ξεκαθαρίσει επιτέλους,επίσημα, το ελληνικό κράτος ΤΙ πραγματικά συμβαίνει (εκτός από την χαζή ανακοίνωση με τις αερολογίες του υπουργείου Οικονομικών).
 
indobserver.blogspot.gr.............Το είδαμε στο makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιβάν Σαββίδης: “Αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος”

Σε σημερινή του ομιλία στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο σε δημοσιογράφους, ο Ιβάν Σαββίδης ανέφερε:

«Εμείς οι Σοβιετικοί Έλληνες είμαστε τυχεροί. Οι Ρώσοι μας αγαπούν περισσότερο, από ότι οι
Έλληνες τους Πόντιους. Εμείς θέλουμε η Ρωσική αυτοκρατορία, με τις τεράστιες δυνατότητες που έχει, να έλθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μία καταστροφή. Έχετε παρακολουθήσει και περιμένατε την έλευση της κυρίας από την Ευρώπη».

Στη συνέχεια προσέθεσε πως «είμαι περιχαρής, που ο Σαμαράς είχε πετυχημένη συνομιλία με αυτήν την κυρία και ότι ο ελληνικός λαός έχει κάποιες δυνατότητες να διατηρήσει τη χώρα του. Μου αρέσει η στάση του Σαμαρά, που λέει ότι δε χρειαζόμαστε χρήματα, αλλά χρόνο. Σε αυτήν την περίοδο, αν η Ρωσία έρθει εδώ, η Ελλάδα μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος. Με τη δική μου πράξη, θέλω να δείξω στους Έλληνες πολιτικούς, ότι εμείς οι Ρώσοι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στον αθλητισμό, να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στα ομόδοξα αδέρφια».

Όταν ρωτήθηκε για το ποιοι Ρώσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ο κ. Σαββίδης τόνισε ότι «αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα, τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα. Αυτός που δίνει τα χρήματα κανονίζει και τους όρους του παιχνιδιού. Αν η Ευρώπη σας έδωσε τα χρήματά της, αυτή θα θέσει και τους στόχους, τι πρέπει να κάνετε κα πως να ζήσετε. Είμαστε έτοιμοι να συμμετέχουμε ενεργά, στην οικονομία της Ελλάδας, που θα της αποφέρει την ανεξαρτησία της».

«Αν έβαλα λεφτά στον ΠΑΟΚ θα κάνω τα πάντα για να μη χαθούν. Δεν ξοδεύω τα χρήματα μου για να χαρώ με τη δεύτερη θέση. Αν τα ρωσικά χρήματα έρθουν στην ελληνική οικονομία, οι Ρώσοι θα κάνουν τα πάντα για να μην τα χάσουν. Είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζω ότι η ελληνική οικονομία θέλει τα ρωσικά χρήματα. Είχα πει ότι ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι ευκαιρία για την Ελλάδα. Μου έλεγαν ότι το ψάρι θα φύγει, αλλά δεν έφυγε και η Ελλάδα, μπήκε στην κρίση. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουμε. Μιλώντας με τον κ. Σαμαρά, προτού γίνει πρωθυπουργός, του έλεγα ότι πρέπει να κινείται μπροστά. Αν σε 1000 χρόνια, η Ρωσία δε γύρισε το πρόσωπο της από την Ελλάδα, νομίζετε ότι θα γυρίσει την πλάτη της τώρα; Η Ελλάδα ως χώρα του ΝΑΤΟ, δε μπόρεσε να λύσει στοιχειώδη ζητήματα. Πόσο μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί θα πρέπει να διοικούμαστε από ένα άλλο κέντρο; Θα πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, Να μη φοβόμαστε», σημείωσε.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΝ HELLAS FM ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα » »

Ετελέσθει Μνημόσυνο για τον θάνατο του Παύλου Μελά στο χωριό Μελάς

Μνημόσυνο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ στο χωριό Μελάς, για τα 108 χρόνια που συμπληρώθηκαν από το θάνατο του Παύλου Μελά. (Βίντεο του Savrez - Ptolemaios News)








savrez
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΠΑΡΤΙ» ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ Ελλάδα, η «χαρά των λαθρεμπόρων»

Της Μαρίας Βουργάνα και του Λεωνίδα Λιάμη
«Πάρτι» δισεκατομμυρίων ευρώ έχουν στήσει οι λαθρέμποροι στα σύνορα της χώρας, με τα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα τουλάχιστον επί μια δεκαετία.

Καύσιμα, αλκοολούχα ποτά, τσιγάρα, χρυσός, πανάκριβα χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα είδη, είδη ένδυσης αλλά ακόμη και φορτία με τσιμέντο, πλακάκια και ολόκληρες συνθέσεις κουζίνας περνάνε παράνομα από τους τελωνειακούς σταθμούς, για να διοχετευθούν στη συνέχεια στην ελληνική αγορά και να θησαυρίσουν οι λαθρέμποροι. «Μιλάμε για σύνορα ''σουρωτήρι''» παραδέχεται ανώτερο στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Την ώρα που το οικονομικό επιτελείο αγωνίζεται να κλείσει με την τρόικα το επώδυνο πακέτο μέτρων ύψους 13,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014 που φέρνει αιματηρές μειώσεις στις συντάξεις, τους μισθούς και τα επιδόματα αλλά και νέους φόρους, το Δημόσιο χάνει τεράστια ποσά εσόδων από το λαθρεμπόριο. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη «μαφία» των λαθρεμπόρων και οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα για να περιορίσουν το πρόβλημα.
Ελλάδα, η «χαρά των λαθρεμπόρων»
Είναι χαρακτηριστικό ότι μια σειρά από μέτρα για τον έλεγχο και την περιστολή του λαθρεμπορίου στα καύσιμα - όπως τα GPS στα βυτιοφόρα, η εφαρμογή συστημάτων εισροών - εκροών σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας, από τα διυλιστήρια στα πρατήρια, οι ιχνηθέτες- τα οποία ψηφίστηκαν με νόμο τον περασμένο Απρίλιο, παραμένουν ακόμη στο συρτάρι!
Από το λαθρεμπόριο καυσίμων χάνεται πάνω από 1 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ οι παράνομες εισαγωγές εμπορευμάτων από Βουλγαρία, Ιταλία και Τουρκία στερούν από τα κρατικά ταμεία τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Ελλάδα, η «χαρά των λαθρεμπόρων»
Τα περιστατικά παράνομης δραστηριότητας, που τροφοδοτούν τη δράση των κυκλωμάτων του παρεμπορίου, είναι κραυγαλέα ως προς το εύρος της φαντασίας όσων τα σκαρφίζονται, αλλά και επιβεβαιωτικά των εκτιμήσεων που ανεβάζουν τον τζίρο του στην αγορά σε επίπεδα ακόμη και άνω των 20 δισ. ευρώ σε πανελλαδική κλίμακα.
 
Οι βασικές πύλες εισόδου
Στους τελωνειακούς σταθμούς της χώρας με τη Βουλγαρία, και την Ιταλία εντοπίζονται, κατά κύριο λόγο, οι βασικές πύλες εισόδου για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προορίζονται για το παρεμπόριο. Η διακίνηση εμπορευμάτων και φυσικών προσώπων στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας με τα γειτονικά κράτη -χωρίς ιδιαίτερες διατυπώσεις, αφού αποτελούν κι οι τρεις μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης- σε συνδυασμό με τις αδυναμίες των εγχώριων ελεγκτικών μηχανισμών, λειτουργούν σαν? θερμοκήπιο για τη γιγάντωση του προβλήματος.

Αποτέλεσμα; Οι παράνομες εισαγωγές κάθε λογής προϊόντων γνωρίζουν... πιένες, σε σημείο που, όπως επισήμανε, στην αρχή της εβδομάδας, ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος, «το παρεμπόριο της τσάντας στα πεζοδρόμια των μεγάλων αστικών κέντρων, μοιάζει με παρωνυχίδα». Σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει στις υπηρεσίες και τη διοίκηση του Επιμελητηρίου, στον κύκλο του παρεμπορίου περιλαμβάνονται από απλές λαθραίες εισαγωγές τσιγάρων ή αλκοολούχων ποτών και φθάνουν έως κουζίνες, πλακάκια, καύσιμα κι ολόκληρες νταλίκες με τσιμέντο, που διοχετεύονται στην αγορά σχεδόν ανενόχλητα.

 
Οι «χρυσοφόρες» διαδρομές των λαθραίων καυσίμων
Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια και Μαυροβούνιο είναι οι διαδρομές που ακολουθεί η «μαφία» του «μαύρου χρυσού» για να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ από τις εικονικές εξαγωγές καυσίμων. Τεράστιες ποσότητες καυσίμων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων εξάγονται εικονικά στις γειτονικές βαλκανικές χώρες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ για το διασυνοριακό εμπόριο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια με τα Σκόπια, όπου η Ελλάδα δηλώνει ότι εξάγει πολλαπλάσιες ποσότητες από αυτές που δηλώνουν ότι εισάγουν εκείνα από εμάς. Ειδικότερα, το διάστημα 2001-2010 δηλώθηκαν εξαγωγές καυσίμων αξίας 530 εκατ. δολαρίων προς τα Σκόπια, τα οποία το ίδιο διάστημα δήλωσαν εισαγωγές από Ελλάδα μόλις 192 εκατ. δολαρίων! Τους τρόπους διασυνοριακού λαθρεμπορίου με τις εικονικές εξαγωγές καυσίμων περιγράφει χαρακτηριστικά σε μελέτη του ο καθηγητής Δημ. Μαρδάς:
  • Ο Έλληνας οδηγός του βυτιοφόρου βενζινών δηλώνει το προς εξαγωγή ποσό στα σύνορα και κατόπιν αντί να βρεθεί στα απέναντι φυλάκια της γειτονικής χώρας, κάνει μια στροφή και επιστρέφει στη βάση του στην Ελλάδα με ένα φορτίο που δήθεν εξήχθηκε.
  • Ένα απλό επιβατικό αυτοκίνητο σταματά στα σύνορα, σφραγίζει τα τιμολόγια του εικονικού φορτίου των καυσίμων που δήθεν εξάγονται και ο οδηγός επιστρέφει στο σπίτι του.
  • Το βυτιοφόρο δηλώνει στα ελληνικά σύνορα την αξία των καυσίμων προς εξαγωγή που αντιστοιχούν σε ένα πλήρες φορτίο, ενώ μεταφέρει τη μισή ποσότητα, η οποία δηλώνεται ακολούθως στο απέναντι φυλάκιο.
  • Το βυτιοφόρο δηλώνει την αξία των καυσίμων προς εξαγωγή που πράγματι φέρει και κατόπιν ο οδηγός κατευθύνεται στο γειτονικό τελωνείο. Ενδιάμεσα το βυτιοφόρο εξαφανίζεται.
  • Μεταφορές transit. Μια μεταφορά transit καυσίμων προς το Μαυροβούνιο δηλώνεται στην Ελλάδα ως «εξαγωγή», ενώ στη ΠΓΔΜ δηλώνεται ως «transit» και όχι ως εισαγωγή.
Τα ποτά και τα τσιγάρα
Ανοικτή πληγή για τα δημόσια έσοδα, με κίνδυνο και για τη δημόσια υγεία, αποτελούν οι λαθραίες εισαγωγές οινοπνευματωδών ποτών και τσιγάρων, που φαίνεται να έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι σχεδόν καθημερινά οι διωκτικές αρχές έχουν να επιδείξουν και από μία επιτυχία στο ενεργητικό τους. Στη γειτονική Βουλγαρία ένα μπουκάλι ουίσκι τιμάται στα περίπου 8 ευρώ, όταν στη χώρα μας η αντίστοιχη ετικέτα είναι στα 18 ευρώ, με συνέπεια να είναι πολλοί εκείνοι που δείχνουν επιρρέπεια και τολμούν να αναλάβουν το ρίσκο της εμπλοκής τους στην έκνομη δραστηριότητα.

«Ο κύκλος εργασιών είναι τεράστιος και οι ζημίες για τα μέλη μας που διεξάγουν νόμιμα τη δουλειά τους κολοσσιαίες», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ και προσθέτει πως για την αντιμετώπιση του φαινομένου, το Επιμελητήριο έχει προτείνει -μεταξύ άλλων- τη διενέργεια ελέγχων όχι μόνο στα σύνορα, αλλά και κατά μήκος αρκετών χιλιομέτρων από τα τελωνεία, εντός της ελληνικής επικράτειας, με κινητά συνεργεία. Στην ίδια λογική επισήμανε την ανάγκη να εξοπλιστούν τα τελωνεία με το ειδικό μηχάνημα ακτινών Χ, που μπορεί να «σκανάρει» το εσωτερικό των εμπορευματοκιβωτίων κατά τη διακίνησή τους στα λιμάνια και των οχημάτων στους χερσαίους μεθοριακούς σταθμούς, ώστε να περιοριστεί η δυνατότητα εισόδου λαθραίων εμπορευμάτων στη χώρα, αλλά και της συνεργασίας με τις δύο γειτονικές χώρες στο επίπεδο της ανταλλαγής πληροφοριών, ώστε οι ελεγκτικές αρχές να είναι πιο αποτελεσματικές.
 
Έπιπλα κουζίνας από τη Βουλγαρία ρούχα από την Ιταλία
Φορτία με ολόκληρες συνθέσεις κουζίνας συνοδευόμενες μάλιστα από τους... εργάτες που θα τις εγκαταστήσουν στο σπίτι του Έλληνα πελάτη, μπαίνουν παρανόμως στη χώρα μας από τη Βουλγαρία. «Έχουν καταγγελθεί εισαγωγές από τη Βουλγαρία ακόμη και ολόκληρων συνθέσεων κουζίνας, τις οποίες συνοδεύουν τα συνεργεία των εργατών που τις εγκαθιστούν στο σπίτι του πελάτη», τόνισε ο κ. Μπακατσέλος, εξηγώντας πως από αναφορές επιχειρήσεων μελών του ΕΒΕΘ προκύπτει, επίσης, πως ανάλογα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί και με συστήματα κουφωμάτων αλουμινίου.

«Έρχονται στα χωριά της μεθορίου, παίρνουν μέτρα στις οικοδομές και ύστερα από λίγες μέρες επιστρέφουν με τα κουφώματα και τα τοποθετούν», εξηγεί ο ίδιος. Την ίδια στιγμή, Έλληνες έμποροι ένδυσης, με μικρά φορτηγά (τύπου «βαν»), ταξιδεύουν μέχρι την Ιταλία, φορτώνουν τα ρούχα, που στο επόμενο διάστημα θα πουλήσουν επί ελληνικού εδάφους, και στη συνέχεια επιστρέφουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα μέσω της Ηγουμενίτσας.
 
Πως η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο άνοιγει αντι να κλεινει τις δουλειές των λαθρεμπόρων
Άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους οι λαθρέμποροι με την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Και αυτό γιατί όπως θα εφαρμοστεί φέτος θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν στην αγορά τρεις τύποι πετρελαίου, αντί για δύο: κίνησης, θέρμανσης και ναυτιλιακό. Στελέχη των ΕΛ.ΠΕ. και εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών υπογραμμίζουν το κίνδυνο έκρηξης του λαθρεμπορίου παρά την εξίσωση των δυο φόρων στα δυο προϊόντα.

Όπως εξηγούν, οι επιτήδειοι θα επιδιώξουν να αντικαταστήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με το φθηνότερο και αφορολόγητο ναυτιλιακό ντίζελ, το οποίο έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, πολύ εύκολα ποσότητες ναυτιλιακού, αφορολόγητου πετρελαίου, θα μπορούν να εισέλθουν στο κύκλωμα διακίνησης του θέρμανσης, και μάλιστα με πολλαπλάσιο όφελος για τους λαθρεμπόρους, αφού το ναυτιλιακό, ως αφορολόγητο, έχει τη μισή τιμή από το υπερφορολογημένο θέρμανσης (περίπου 700 ευρώ τα 1.000 λίτρα, έναντι 1.350 ευρώ).

Θεωρητικά, η αντιμετώπιση του προβλήματος γίνεται μέσω του διαφορετικού χρωματισμού των τριών τύπων πετρελαίου, όπως ισχύει. Το κίνησης έχει χρώμα πράσινο, το θέρμανσης κόκκινο και το ναυτιλιακό μαύρο. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα εμπειρία, ο αποχρωματισμός είναι πολύ εύκολη δουλειά για τα λαθρεμπορικά κυκλώματα, καθώς γίνεται με φυσικά και χημικά μέσα, άμεσα διαθέσιμα στο εμπόριο.
 
Το «παράνομο» βουλγάρικο ψωμί και... τσιμέντο α λα τουρκα
Καταγγελίες υπάρχουν, ακόμη, για φορτηγά που μεταφέρουν ψωμιά από τη Βουλγαρία, τα οποία διατίθενται χωρίς παραστατικά σε κατοίκους των χωριών της ελληνικής μεθορίου στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για νταλίκες γεμάτες με πλακάκια, που πηγαίνουν στους χώρους ανέγερσης οικοδομών και τα αποθέτουν εκεί για να χρησιμοποιηθούν στις κατοικίες. Ιδιαιτέρως εκτεταμένη, ωστόσο, είναι και η διακίνηση του εισαγόμενου τσιμέντου, κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση της «ΗτΣ», στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργήθηκαν, κατά τη διάρκεια του 2011, στην αγορά δομικών υλικών -και τα αποτελέσματα των οποίων διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες αρχές- διαπιστώθηκαν επαναλαμβανόμενες περιπτώσεις παράνομης δραστηριότητας, οι οποίες αφορούσαν:

Α) Τσιμέντο σε σακιά βουλγαρικής και τουρκικής προέλευσης του οποίου η σήμανση (επί της συσκευασίας) είναι στη βουλγαρική και την τουρκική γλώσσα αντίστοιχα, κατά παράβαση της νομοθεσίας που επιβάλλει την καταχώριση στη συσκευασία στην ελληνική γλώσσα, της ημερομηνίας παραγωγής, των προβλεπόμενων επισημάνσεων για τα επίπεδα του περιεχομένου χρωμίου VI, καθώς και των ενδείξεων ειδικών κινδύνων και οδηγιών ασφαλούς χρήσης.

Β) Χύδην τσιμέντο τουρκικής προέλευσης, το οποίο εισέρχεται στη χώρα μέσω Βουλγαρίας, χωρίς να γίνεται έλεγχος της προέλευσής τους, κατά παράβαση του ισχύοντος πλαισίου, βάσει του οποίου η διακίνηση στην ελληνική επικράτεια χύδην τσιμέντου ή σε μεγασάκκους που παράγεται σε τρίτες χώρες, μη μέλη της Ε. Ε., γίνεται μέσω εγκατεστημένων στην Ελλάδα κέντρων διανομής τσιμέντου, τα οποία, μεταξύ άλλων, οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με βεβαίωση συμμόρφωσης που χορηγείται από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ανεξέλεγκτη διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά, εκτός από την απώλεια σημαντικών οικονομικών εσόδων για το κράτος, ελλοχεύει και ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για την ποιότητα και την ασφάλεια των κατασκευών σε δημόσια και ιδιωτικά έργα.
 
Ελληνοτουρκικά σύνορα
Απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ «μετράει» το ελληνικό δημόσιο από τα φορτία που εισέρχονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα για να κατευθυνθούν τράνζιτ προς τη Βουλγαρία ή άλλες χώρες, τα οποία ωστόσο δεν φτάνουν ποτέ εκεί. «Τα φορτία ξεκινούν ίσως για τα σύνορα, αλλά τελικά γυρίζουν πίσω και πωλούνται στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο χάνονται με τον τρόπο αυτό περίπου 6 δισ. ευρώ γιατί δεν καταβάλλονται δασμοί και ΦΠΑ.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, όλα τα φορτία που εισάγονται από την Τουρκία και φεύγουν τράνζιτ για τη Βουλγαρία ή άλλες χώρες δεν καταβάλλουν ΦΠΑ και δασμούς στην Ελλάδα. Αυτό γίνεται όταν φτάσουν στη χώρα - προορισμό. Αντιθέτως, τα φορτία που προορίζονται για την Ελλάδα πληρώνουν κανονικά δασμούς και φόρους. Δυστυχώς, όμως, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φορτίων εμφανίζεται ψευδώς ως τράνζιτ π.χ. προς Βουλγαρία για να μην πληρώνονται οι φόροι και οι δασμοί», τονίζει ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ.

Το ίδιο στέλεχος επισημαίνει πως από τα χιλιάδες φορτία που εισάγονται γενικότερα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα κανονικά εκτελωνίζεται περίπου το 1/3. Ένα μεγάλο ποσοστό από τα υπόλοιπα εμφανίζεται ως τράνζιτ εξαγωγές προς Βουλγαρία ή άλλες χώρες, οι οποίες όμως ποτέ δεν γίνονται, αφού τα εμπορεύματα επιστρέφουν και πωλούνται στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι επιτήδειοι να καρπώνονται το ΦΠΑ και τους δασμούς.
 
3.000 φορτία καθε μήνα
Συνεχίζοντας, το ίδιο στέλεχος του ΣΔΟΕ επισημαίνει πως κάθε μήνα περνάνε από την Τουρκία στην Ελλάδα περίπου 3.000 φορτία με την αξία των εμπορευμάτων να υπολογίζεται περίπου στα 6 δισ. ευρώ. Τα περισσότερα από τα εμπορεύματα που μεταφέρονται στη χώρα μας είναι λαθραία. Το κόλπο που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να γλιτώνουν φόρους και δασμούς είναι απλό. Δηλώνουν στα συνοδευτικά έγγραφα ότι το φορτίο περιέχει εμπορεύματα χαμηλής δασμολογικής αξίας για παράδειγμα (εσώρουχα ή ανταλλακτικά κινητών τηλεφώνων). Στην πραγματικότητα όμως περιέχει εμπορεύματα μεγάλης δασμολογικής αξίας όπως πανάκριβα χειροποίητα χαλιά, δερμάτινα είδη κ.ά. Με το κόλπο αυτό, τα κυκλώματα όχι μόνο καρπώνονται τη διαφορά της δασμολογικής αξίας, αλλά κερδίζουν πολλαπλάσια διοχετεύοντας τα πανάκριβα εμπορεύματα στην ελληνική αγορά.
 
Η περίπτωση της Τουρκίας
Στην περίπτωση της Τουρκίας παρατηρείται η εξής εικόνα: Ενώ κατά τα έτη 2000-2006 οι εξαγωγές που δήλωσε η Ελλάδα ήταν περίπου διπλάσιες από τις ποσότητες που δήλωσε εκείνη ότι εισήγαγε από τη χώρα μας, από το 2007 και μετά παρατηρείται το αντίστροφο φαινόμενο. Συγκεκριμένα το 2010 δηλώσαμε ότι είχαμε εξάγει στην Τουρκία 116 εκατ. δολάρια σε βενζίνες, όταν οι τουρκικές Αρχές δηλώσαν ότι εισήγαγαν από εμάς 573 εκατ. δολάρια βενζίνες! Το πιθανότερο, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας δηλώνει στα δικά μας σύνορα ότι εξάγει με τα βυτιοφόρα του έναν άλλο τύπο καυσίμου από αυτό που πραγματικά μεταφέρει (π.χ. τολουόλη αντί για βενζίνη).


 http://www.imerisia.gr
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο «ψυγείο» λίστα 1.750 πλούσιων φοροφυγάδων - Υπουργική απόφαση-σοκ ακυρώνει τους ελέγχους! - ΣΩΠΑΑΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ !!!

Λίστα με 1.750 ονόματα πλούσιων φορολογουμένων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή έχουν στη διάθεσή τους από την άνοιξη του 2011 οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτει ο “Τύπος της Κυριακής”

Οι 1.750 φορολογούμενοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια εντοπίστηκαν την άνοιξη του 2011 και θεωρήθηκαν ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς βρέθηκαν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες μπορεί να μην έχουν δηλώσει στην εφορία εισοδήματα από εμπορικού χαρακτήρα αγοραπωλησίες ακινήτων. Συγκεκριμένα, κατόπιν ηλεκτρονικών διασταυρώσεων που διενήργησαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώθηκε ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ενδέχεται να μην εμφάνισαν στην εφορία εισοδήματα από πωλήσεις οικοδομών τις οποίες προηγουμένως είχαν αγοράσει ή κατασκευάσει. Τα εισοδήματα αυτά πρέπει κανονικά να δηλώνονται ακόμη κι από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι επιτηδευματίες, ώστε να φορολογούνται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών περί τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2011 κατήρτισαν την πλήρη λίστα με τα ονοματεπώνυμα και τους ΑΦΜ των 1.750 φυσικών προσώπων μεγάλης οικονομικής επιφάνειας που εντοπίστηκαν ως ύποπτοι απόκρυψης εισοδημάτων από εμπορικού χαρακτήρα πωλήσεις ακινήτων. Στη συνέχεια, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, η διενέργεια των ελέγχων όλων αυτών των υποθέσεων ανατέθηκε σε 32 ειδικά συνεργεία αποτελούμενα από 98 συνολικά εξειδικευμένους φοροελεγκτές.

Η πλειοψηφία σε Κηφισιά και Γλυφάδα

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ με τους 1.750 ελεγχόμενους φορολογουμένους «μεγάλου πλούτου» φιγουράρουν:

♦ πολλοί γνωστοί εφοπλιστές

♦ μία πρώην βουλευτής

♦ πρόσωπο που ασχολείται με το χώρο των ΜΜΕ

♦ επιχειρηματίες που ασχολούνται με δημόσια έργα

♦ ελεύθεροι επαγγελματίες που ασχολούνται με το real estate

♦ επιχειρηματίες που ασχολούνται με τις οικοδομικές επιχειρήσεις

♦ επιχειρηματίες που ασχολούνται με την εμπορία αυτοκινήτων

♦ επιχειρηματίας που έχει κατηγορηθεί για τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο

♦ επιχειρηματίες που ασχολούνται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

♦ επιχειρηματίες που ασχολούνται με τα ηλεκτρονικά

♦ ελεύθεροι επαγγελματίες, όπως ηλεκτρονικοί, υδραυλικοί κ.λπ., που έχουν μικρή φορολογική δήλωση και μεγάλη περιουσία

♦ δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται στην Αθήνα, στον Πειραιά, στο υπόλοιπο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλος αριθμός ελεγχόμενων φορολογουμένων είναι κάτοικοι Κηφισιάς. Στις αρμοδιότητες της ΔΟΥ Κηφισιάς υπάγονται 139 ελεγχόμενοι, στη Γλυφάδα 124 και στο Ψυχικό 67.

Ελάχιστα πρόστιμα βεβαιωμένα, «ψίχουλα» τα εισπραχθέντα

ΣΥΜΦΩΝΑ με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μεγάλου αριθμού υποθέσεων τέτοιας κατηγορίας φορολογουμένων και έχουν καταλογιστεί από τους αρμόδιους ελεγκτές ποσά πρόσθετων φόρων και προστίμων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, ενώ τα πορίσματα των ελέγχων έχουν σταλεί στις αρμόδιες ΔΟΥ για τις περαιτέρω απαραίτητες ενέργειες, δηλαδή για τη βεβαίωση των καταλογισθέντων ποσών και την είσπραξή τους, ελάχιστα ποσά από τα μέχρι τώρα καταλογισθέντα από τους ελεγκτές έχουν βεβαιωθεί και πολύ λιγότερα έχουν εισπραχθεί. Οι καθυστερήσεις που έχουν ήδη σημειωθεί στο κρίσιμο στάδιο μεταξύ οριστικοποίησης των ελέγχων και βεβαίωσης-είσπραξης των καταλογισθέντων ποσών είναι πολύ μεγάλες.

Υπουργική απόφαση-σοκ ακυρώνει τους ελέγχους!

ΕΝΩ ΠΟΛΛΟΙ από τους ελέγχους των 1.750 πλούσιων φορολογουμένων βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε απόφαση με την οποία προβλέπεται ότι οι αρμοδιότητες για τον έλεγχο των υποθέσεων αυτών αφαιρούνται από τα 32 ειδικά συνεργεία και μεταφέρονται στα δύο Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα της χώρας, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην Αθήνα και το άλλο στη Θεσσαλονίκη.

Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν όλες οι ελεγκτικές διαδικασίες που έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα οι αρμόδιοι ελεγκτές στις εκκρεμούσες υποθέσεις και οι έλεγχοι να ξεκινήσουν από την αρχή, με επανάληψη όλων των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται και αφορούν στην έκδοση εντολών ελέγχου, στην κοινοποίηση των εντολών στους ελεγχόμενους και την πρόσκλησή τους για την προσκόμιση στοιχείων και την παροχή διευκρινίσεων!

Όπως γίνεται αντιληπτό, η επανάληψη της διενέργειας μεγάλου αριθμού ελέγχων από την αρχή και από άλλους ελεγκτές αναμένεται να καθυστερήσει για πολλούς μήνες ακόμη τον καταλογισμό των πρόσθετων φόρων και εν συνεχεία τις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης από τις αρμόδιες ΔΟΥ. Επιπλέον, πολλοί έλεγχοι εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης είναι αδύνατο πλέον να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, όπως απαιτεί το Μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα πολλές υποθέσεις θα παραγραφούν αν το υπουργείο Οικονομικών δεν φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας παραγραφής.


http://www.antinews.gr/2012/10/14/184095/
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αγγελόπουλοι βάφτισαν τη βίλα τους... πολυκατάστημα!

Απίστευτες ιστορίες φέρνουν στο φως οι αποκαλύψεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για το χαράτσι, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη βίλα-μαμούθ των 4.695 τετραγωνικών της οικογένειας Αγγελοπούλου που όχι μόνο πληρώνει μικρότερο χαράτσι, αλλά παίρνει ρεύμα με φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο σαν να είναι πολυκατάστημα!

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου στο Παλαιό Ψυχικό αντί να είναι πληρώνει ρεύμα με βάση το οικιακό τιμολόγιο όπως όλοι, παίρνει ρεύμα από τη μέση τάση με το φθηνότερο εμπορικό τιμολόγιο Β1 που συνήθως δίδεται σε πολυκαταστήματα, βιοτεχνίες και νοσοκομεία. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι ένα πραγματικό «ανάκτορο» έκτασης 4.695 τμ. όπου έγινε και το περίφημο πάρτι με τα πυροτεχνήματα που έκαψαν το αλσύλιο του Ψυχικού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η διαφορά που προκύπτει από τη χρήση του εμπορικού τιμολογίου Β1 σημαίνει μεγάλες απώλειες για τη ΔΕΗ. «Πολύ απλά η ΔΕΗ χάνει ένα σωρό χρήματα συγκριτικά με την ηλεκτροδότηση ενός σπιτιού με ανάλογες καταναλώσεις» λέει ο κ. Φωτόπουλος στην εφημερίδα.

Το συγκεκριμένο πολυτελές οίκημα, αναφέρει το «Θέμα» έχει κατανάλωση 50.000 κιλοβατώρων το μήνα την ώρα που μια μέση οικογένεια καταναλώνει 1700 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Με τη χρήση του μειωμένου τιμολογίου Β1, η οικογένεια Αγγελόπουλου πληρώνει από 0,05 έως 0,06 ευρώ την κιλοβατώρα ενώ η μέση οικογένεια πληρώνει από 0,06 έως 0,09 ευρώ την κιλοβατώρα (για τις πρώτες 2000 κιλοβατώρες). Συνολικά, οι απώλειες για τη ΔΕΗ από το σπίτι της Γιάννας και του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεπερνά τα 5.000 ευρώ το τετράμηνο.

Και μικρότερο χαράτσι

Εκτός από λιγότερα χρήματα για ρεύμα, το συγκεκριμένο σπίτι πληρώνει όπως έχει αναφέρει το iefimerida.g και μικρότερο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (το γνωστό «χαράτσι»). Κι αυτό γιατί εκμεταλλεύεται ένα νόμο που ψηφίστηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο νόμος 4047/2012 ορίζει πως για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και είναι επιφάνειας άνω των 1000 τ.μ., ο συντελεστής για το τέλος ακινήτων μειώνεται κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα, και κατά 60% για το τμήμα από 2.000 τ.μ. και πάνω.

Έτσι η έκπτωση που έχει πετύχει η οικογένεια Αγγελοπουλου από το χαράτσι φτάνει τα 70.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί πληρώνει χαράτσι 51.115 ευρω αντί να πληρώσει χαράτσι 86.388 ευρώ το χρόνο. Κερδίζει δηλαδή περίπου 35.000 ευρώ το χρόνο...

Φωτόπουλος: Δεν είναι η μοναδική περίπτωση

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μετά την επεισοδιακή εισβολή-κατάληψη των συνδικαλιστών στο Κέντρο Πληροφορικής της επιχείρησης την προηγούμενη εβδομάδα. Στόχος του κ. Φωτόπουλου ήταν να βρεθούν στοιχεία για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως υποστηρίζει υπάρχουν πληροφορίες πως «έχοντες και κατέχοντες» πληρώνουν πολύ λιγότερα για το χαράτσι από όσα θα έπρεπε με βάση τον αρχικό νόμο Βενιζέλου. «Ο κ. Βενιζέλος έδωσε τη δυνατότητα στους πλούσιους, κατόχους μεγάλης περιουσίας, να έχουν τεράστια έκπτωση από το χαράτσι» υπογραμμίζει στο Πρώτο Θέμα ο επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία αυτά με τις καταγγελίες εις βάρος επιχειρήσεων και άλλων για το «χαράτσι» στα ακίνητα παρέδωσε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στον Εισαγγελέα την Παρασκευή.


iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

«Έφυγε» ο πατέρας της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα Παναγιώτης Σπύρου

 «Έφυγε» ο πατέρας της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα Παναγιώτης Σπύρου


Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου. Σε ηλικία 76 ετών και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ο Παναγιώτης Σπύρου, έσβησε στην ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλευόταν σε εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Ο πρωτοπόρος της καρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα, σημάδεψε την επιστήμη στη χώρα μας και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς εξελιγκτές της στην Ελλάδα.
Ίδρυσε τη θωρακοκαρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το 1983. Ήταν το πρώτο καρδιοχειρουργικό κέντρο της χώρας, μάλιστα εκτός Αθηνών.
Η πρωτοποριακή κλινική ανέκοψε τη ροή ασθενών προς το εξωτερικό. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγινε κέντρο μεταμοσχεύσεων για όλων των ειδών τις μεταμοσχεύσεις και η αίγλη της αυξήθηκε.
Η πρώτη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς στη Θεσσαλονίκη, η πρώτη τοποθέτηση της πρώτης μηχανικής καρδιάς στην Ελλάδα, μεταμοσχεύσεις καρδιάς-πνευμόνων, μεταμοσχεύσεις ζεύγους πνευμόνων ήταν μερικές από τις πρωτοποριακές για τη χώρα επεμβάσεις που έγιναν στη μονάδα-πρότυπο.
Τότε η κλινική αριθμούσε 17 γιατρούς και γίνονταν 3-4 επεμβάσεις καρδιάς την ημέρα και μεταμοσχεύσεις όλων των ειδών. Ο Παναγιώτης Σπύρου διηύθυνε την κλινική μέχρι το 1997, οπότε ανακηρύχθηκε τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία αποχώρησε λίγο καιρό αργότερα.
Ο Παναγιώτης Σπύρου διετέλεσε και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Ειδική περιποίηση» από την τρόικα για τα μισθολογικά της ΔΕΗ

Στο στόχαστρο της τρόικας έχουν μπεί, σύμφωνα με τις ενδείξεις, οι καλοί μισθοί που έχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ σε σχέση με τους εργαζόμενους στο δημόσιο (αλλά και στον ιδιωτικό) τομέα, αλλά και οι γενικότερες ρυθμίσεις που αφορούν το εργασιακό status στην επιχείρηση και θεωρούνται ευνοϊκές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις συζητήσεις που έχει η τρόικα με τα οικονομικά υπουργεία και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει θέσει θέμα υψηλού λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ το οποίο πρέπει να μειωθεί.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για την αξιολόγηση του ήδη υφιστάμενου λειτουργικού κόστους της ΔΕΗ, η κυβέρνηση έχει αναλάβει την υποχρέωση (είναι μέρος της νέας συμφωνίας που εξειδικεύει τις εκκρεμούσες υποχρεώσεις του δεύτερου μνημονίου) να παραδώσει στην τρόικα μελέτη, όπου θα συγκρίνει τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ με αυτές των εργαζομένων σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες.
Στη συνέχεια οι αμοιβές, αλλά και εν γένει το καθεστώς προαγωγών κ.λπ. θα αξιολογηθούν σύμφωνα και με τις συνθήκες που επικρατούν στις ιδιωτικές ελληνικές επιχειρήσεις. Στο βαθμό που αυτό λέγεται ρητά, είναι βέβαιον ότι προαναγγέλλει νέο μεγάλο μαχαίρι στους μισθούς της ΔΕΗ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες μειώσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει δραστική ελάττωση του συνολικού λειτουργικού κόστους της επιχείρησης, καθώς το μισθολογικό κόστος είναι περίπου το 90% των συνολικών λειτουργικών δαπανών της ΔΕΗ! Συνεπώς κάθε μεταβολή στο μισθολογικό κόστος έχει αυτόματα μεγάλη επίδραση στα συνολικά αποτελέσματα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

AYTA EINAI TA ONOMATA ΤΩΝ 21 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ.


Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου έδωσε εντολή να ενεργοποιηθεί η διάταξη νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση ονομάτων κατηγορουμένων για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων. Έτσι δόθηκαν στη δημοσιότητα μερικά από τα ονόματα των συλληφθέντων.

Κατηγορούμενοι

1). ΒασταρδήςΑναστάσιος(38) άεργος,
2). Μπελιζενίτης Βαγγέλης(38) φωτογράφος,
3). Ζώης Λεωνίδας (42) ιδ.υπάλληλος,
4). Καραχάλιος Γιάννης(38)Επιχειρηματίας,
5). Χιωτάκης Αντώνης(49) ιδ. υπάλληλος,
6). Ζήσιμος Αντώνης-ιδ.υπάλληλος,
7). Κυριακίδης Δημήτρης -Γιατρός(Βέροια),
8). Κατσαβός Δημήτρης-στρατιωτικός(Λάρισα),
9). Ρώρρας Θανάσης(45) Μουσικός,
10).Κουγιουμτζής Κώστας (31) τεχνικός Η/Υ,
11).Νικολουδάκης Σπύρος (29)τεχνικός Mega,
12).Γεωργιάδης Βασίλης (44)ηλεκτρολόγος,
13).Oldfield derek-Ιδ.υπάλληλος,
14).Θυμωδέας Φώτης-Εκπαιδευτικός,
15).Σουκαλόπουλος Δημήτρης (40)
16).Γεωργιάδης Δημήτρης(37)ιδ.υπάλληλος,
17). Καραμουσαδάκης Παναγιώτης,
18).Παπαευαγγέλου Αλέξανδρος (31) οικονομολόγος,
19).Πατίκας Δημήτρης (27) διατροφολόγος,
20). Καρανικόλας Λεωνίδας (41) εισοδηματίας.
21).Πανταζής Νίκος (51) ηλεκτρολόγος-μηχανικός
Από τους συλληφθένες, ο αρχιμανδρίτης ονομάζεται Φώτης Μακρυστάθης. Λειτουργεί στην εκκλησία Αγίου Δημητρίου Σπάρτης και διαμένει στον Πειραιά. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στην κατοχή του βρέθηκε το σκληρότερο υλικό.
Συνελήφθησαν ακόμη οι μηχανικοί Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Σπύρος Συμεωνίδης, ο γιατρός-νευροχειρουργός Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης του Κωσταντίνου, ο επιχειρηματίας Φαίδων Χασιώτης, ο Άρης Μπαχαριάν (dj στην Μύκονο), ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Καρέζης και ο αξιωματικός του Στρατού Γιώργος Παπαδημητρίου.
Η επιχείρηση εντοπισμού των υπόπτων είχε την κωδική ονομασία Μyοsis και κράτησε 3 μήνες. Ξεκίνησε από σήμα της Ιντερπόλ, αφού είχαν εντοπιστεί από την Αστυνομία του Λονδίνου περισσότερες από 200 ιστοσελίδες που διακινούσαν υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ορισμένοι από τους παρόχους και χρήστες του υλικού ήταν οι Ελληνες που συνελήφθησαν μετά από ενέργειες της Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συμφωνα με πληροφορίες, το υλικό ήταν ιδιαίτερα σκληρό, όπως πχ. βίντεο με βρέφη ηλικίας από 6 μηνών, που είναι δεμένα στους αγκώνες και κακοποιούνται σεξουαλικά από ενήλικες. Κόστιζε περίπου 80$ και οι κατηγορούμενοι το αγόραζαν με πιστωτικές κάρτες.
Εχουν μέχρι στιγμής εκδοθεί 25 εντάλματα σύλληψης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.
Παρουσιάζουμε ολόκληρη τη λίστα, με πλήρη τα στοιχεία των παιδοφίλων που συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης υλικού παιδικής προρνογραφίας. Θαυμάστε τους. Είναι οι: 
1. ΚΟΥΚΟΣ Λεωνίδας του Σπυρίδωνα και της Καλλιόπης-Πηνελόπης, γεν. 17/9/1977 στην Αθήνα, Καθηγητής σωματικής αγωγής,
2. ΣΑΧΠΑΖΗΣ Κων/ντίνος του Γεωργίου και της Αδαμαντίας, γεν. 29/7/1968 στο Περιστέρι Αττικής, ιδιωτικός υπάλληλος,
3. ΤΣΟΓΚΑΣ Χαράλαμπος του Πολύκαρπου και της Υπατίας, γεν. 28/1/1982 στο Χολαργό, κατ. Αθηνών-υπάλληλος ΕΡΤ,
4. ΤΣΟΓΚΑΣ Πολύκαρπος του Χαραλάμπους και της Βασιλικής, γεν. 23/8/1949 στην Ναύπακτο, κατ. Αθηνών-Τριανταφυλλίδη αρ. 26, Συνταξιούχος-ΕΡΤ,
5. ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ Ευάγγελος του Κων/ντίνου και της Παναγιώτας, γεν. 18/2/1972 στην Αθήνα,,Ελεύθερος επαγγελματίας
6. ΓΚΟΤΣΗΣ Βασίλειος του Νικολάου και της Μαρίας, γεν. 16/01/1965 στην Αθήνα, κατ. Περιστερίου-Σαγγερίου αρ. 42, Δημόσιος υπάλληλος
7. ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ Στυλιανός του Γεωργίου και της Μαρίας, γεν. 20/11/1973 στο Αμαρούσιο Αττικής, Επιχειρηματίας,
8. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Κων/ντίνου και της Μαγδαληνής, γεν. 22/4/1974 στην Αθήνα, Κτηματομεσίτης,
9. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης του Νικολάου και της Σταυρούλας, γεν. 30/6/1971 στην Αθήνα, Ιδιωτικός υπάλληλος- Athens Astir Palace ,
10. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Επαμεινώνδα και της Φωτεινής, γεν. 15/3/1971 στη Θεσ/νίκη, Άεργος,
11. ΡΟΜΑΝΙ Καρίμ του Ράμπια και της Άννας, γεν. 4/7/1988 στο Χολαργό-Αττικής, Φοιτητής
12. ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΔΗΣ Εμμανουήλ του Ιωάννη και της Μαρίας, γεν. 26/5/1949 στη Ρόδο, Άεργος
13. ΔΙΑΛΥΝΑΣ Κων/ντίνος του Νικολάου και της Μαρίας,γεν. 22/8/1979 στο Ηράκλειο-Κρήτης, Ιδιωτικός υπάλληλος,
14. ΚΕΣΑΠΙΔΗΣ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Μαρίας, γεν. 16/9/1970 στη Θεσ/νίκη, Μηχανικός αυτ/των,
15. ΛΕΦΑΣ Γεώργιος του Χρήστου και της Δέσποινας, γεν. 24/5/1983 στο Κιλκίς, Ιδιωτικός υπάλληλος,
16. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος του Στέφανου κα της Πολυξένης, γεν. 29/11/1962 στο Κιλκις, Δικηγόρος,
17. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Σπυρίδων του Γεωργίου και της Χριστίνας, γεν. 2/6/1979 στη Θεσ/νίκη, Άνεργος.
 
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα Εορτασμού Μακεδονικού Αγώνα στην Τοπική Κοινότητα Μελά, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς


Στις 14 Οκτώβρη εορτάζεται ο Μακεδονικός Αγώνας. Την ημέρα αυτή τιμούμε και αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους όσους πολέμησαν για να ζούμε ελεύθεροι στη Μακεδονία μας. 

Μια Μακεδονία  που  μέχρι τότε ήταν υπόδουλη  στους Τούρκους καθώς δεν είχε ελευθερωθεί  με την επανάσταση του 1821 αλλά ούτε και από τις μετέπειτα προσπάθειες.



Η κατάσταση  που επικρατούσε  στην Ελλάδα ήταν πολύ άσχημη και μετά από την αποτυχημένη προσπάθεια του 1897,  η ελληνική κυβέρνηση  είχε αδρανοποιηθεί στην αποστολή στρατευμάτων.  Και, ενώ, η αντίσταση των Ελλήνων είχε αποθαρρυνθεί, οι βιαιοπραγίες και επεκτατικές δράσεις των Βούλγαρων Κομιταζίδων υπό την Τούρκικη κυριαρχία, αυξάνονταν δραματικά.

Στις  ενέργειες των  κομιτατζήδων αντιστάθηκαν οι Μακεδονομάχοι δημιουργώντας  τα πρώτα αντάρτικα σώματα  από τον απλό λαό της Μακεδονίας, τα οποία έπειτα ενισχύθηκαν και από εθελοντές από όλα τα μέρη της Ελλάδας με σκοπό να διαφυλάξουν και να ελευθερώσουν τα ελληνικά Μακεδονικά χώματα. 

Πρωτοπόροι στη δημιουργία των σωμάτων αυτών στάθηκαν ο Ίων Δραγούμης που υπηρετούσε στη Μακεδονία ως διπλωμάτης, και ο Μητροπολίτης Καστοριάς Γερμανός Καραβαγγέλης. Παράλληλα, δημιουργήθηκαν οργανώσεις που υποστήριξαν ηθικά, διπλωματικά και οικονομικά τον Μακεδονικό Αγώνα.

Το 1904 η Ελλάδα έστειλε αποστολή στη Μακεδονία για να διερευνήσει την υπάρχουσα κατάσταση, αποτελούμενη από τέσσερις αξιωματικούς, τους Κοντούλη, Παπούλα, Κολοκοτρώνη και Παύλο Μελά. Η παρουσία τους αναπτέρωσε το ηθικό των Μακεδόνων.
Τον Αύγουστο του 1904 ο ανθυπολοχαγός του πυροβολικού Παύλος Μελάς, με τριανταπενταμελές σώμα από Κρήτες, Λάκωνες και Μακεδόνες εισήλθαν στη Μακεδονία και ξεκίνησε η ένοπλη πλέον αντιπαράθεση Ελλήνων και Βουλγάρων.
 Ο Παύλος Μελάς από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε με θάρρος και αυταπάρνηση τους βούλγαρους επιδρομείς. Ήταν εκείνος που εμψύχωνε  και έδινε κουράγιο σε όλους τους ντόπιους κάτοικους. Η φήμη του άρχισε πολύ γρήγορα να εξαπλώνεται. Έγινε ίνδαλμα, σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.
Η δράση του όμως διακόπηκε πολύ σύντομα από μια σφαίρα στις  13 Οκτώβρη 1904  που του επέφερε το θάνατο, έπειτα από σύντομη μάχη με Τούρκους, στο χωριό Στάτιστα,  το οποίο προς τιμήν του μετονομάστηκε Μελάς.

Ο θάνατός του αιφνιδίασε και συνέθλιψε τους Μακεδόνες. 

Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν και μέχρι το 1908 που επίσημα έληξε ο Μακεδονικός Αγώνας, η Μακεδονία δεν είχε επιτύχει την απελευθέρωσή της. Οι θυσίες όμως και το περίσσευμα ψυχής που επέδειξαν οι Μακεδονομάχοι κράτησαν άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας.
Ο ηρωισμός τους ξεσήκωσε πολλούς Έλληνες αξιωματικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος να έλθουν στη Μακεδονία και να πολεμήσουν με αυταπάρνηση,  μιμούμενοι τον ήρωα  Παύλο Μελά.

Ο Αγώνας τους τελικά δικαιώθηκε το 1912 όταν η Μακεδονία απελευθερώθηκε και ενώθηκε με την υπόλοιπη Πατρίδα.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που πολέμησαν για να ζούμε ελεύθερη στη Μακεδονία μας, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς οργανώνει τις επίσημες εκδηλώσεις τις, στην Τοπική Κοινότητα Μελά. Για να δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ.
kastorass
Διαβάστε περισσότερα » »