Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)

5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr

Πίνεις αναψυκτικά; Πόσο συχνά;

Όταν ήμουν νέος, ήμουν φανατικός καταναλωτής Coca-Cola και άλλων αναψυκτικών. Στην πραγματικότητα, ήμουν εθισμένος στην Coca-Cola. Ποτέ δεν πέρναγε μια μέρα χωρίς να έχω πιεί Coca-Cola. Ήταν φυσιολογικό για εμένα να πίνω τουλάχιστον 1.5 λίτρο Coca-Cola την ημέρα.

Όσο μεγάλωνα όπως, απέκτησα μεγαλύτερη επίγνωση της ανάγκης να είμαι υγιής. Άρχισα να επανεξετάζω την διατροφή μου, συμπεριλαμβανομένης και της συνεχούς κατανάλωσης Coca-Cola και άλλων αναψυκτικών. Με την πάροδο του χρόνου, κατάλαβα ότι η Coca-Cola είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιβλαβής για την υγεία – σε τέτοιο βαθμό, που αναρωτιέμαι για πιο λόγο έχει γίνει τόσο δημοφιλές αναψυκτικό! Άρχισα σιγά-σιγά να ελαττώνω την κατανάλωση της, καθώς και γενικά των αναψυκτικών. Όταν ήμουν 20, είχα αφαιρέσει τα αναψυκτικά εντελώς από την διατροφή μου. Σε σπάνιες περιπτώσεις που τύχαινε να πιω, έβρισκα την γεύση τους υπερβολικά γλυκιά, όξινη και δυσάρεστη. Όταν κοιτάζω πίσω, είναι δύσκολο να καταλάβω για πιο λόγο υπέβαλλα τον οργανισμό μου σε όλα αυτά τα χημικά σκουπίδια.
 
Ορίστε μια λίστα με τους 5 κορυφαίους λόγους γιατί θα πρέπει να κόψεις την Coca-Cola και τα αναψυκτικά.
 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
1. Αντίθετα στις προσπάθειες απώλειας βάρους.
Ένα κουτάκι 330ml Coca-Cola περιέχει περίπου 160 θερμίδες. Αν υποθέσουμε ότι πίνεις ένα κουτάκι κάθε μέρα: αυτό είναι 4.800 επιπλέον θερμίδες κάθε μήνα ή 0,64 κιλά. Σε ένα χρόνο, αυτό μας κάνει 57.600 επιπλέον θερμίδες ή 7,62 κιλά! Σύμφωνοι, δεν θα πάρεις ακριβώς 7,62 κιλά δεδομένου ότι ο μεταβολισμός σου προσαρμόζεται αναλόγως από την κατανάλωση περισσότερων/λιγότερων θερμίδων, αλλά θα εξακολουθείς να παίρνεις επιπλέον βάρος με την κατανάλωση coca-cola και αναψυκτικών σε σχέση με άλλες πιο υγιείς επιλογές.
 
Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, η Coca-Cola Light είναι και αυτή αντιδραστική στις προσπάθειες απώλειας βάρους. Πίστευα ότι η Coca-Cola Light και τα άλλα Light αναψυκτικά έπρεπε να αποτελούν την βάση της διατροφής μου, όταν προσπαθούσα να χάσω βάρος. Κάτι που αργότερα έμαθα ότι δεν ίσχυε καθόλου. Έχει αποδειχθεί ότι τα Light αναψυκτικά αυξάνουν τις πιθανότητες αύξησης του βάρους κατά 41%. Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες που εξηγούν αυτό το μη αναμενόμενο εύρημα, σκέφτηκα να το δοκιμάσω και μόνος μου. Δοκίμασα τα εξής δύο σενάρια σε διαφορετικές χρονικές στιγμές: για ένα διάστημα να πίνω μόνο Coca-Cola Light και για ένα άλλο διάστημα να πίνω μόνο νερό.
 
Το αποτέλεσμα; Εμφάνισα μια πολύ μεγαλύτερη τάση να κάνω «επιθέσεις» στην κουζίνα όταν έπινα Coca-Cola Light. Η πιο πιθανή εξήγηση που βρήκα είναι ότι η τεχνητή ζάχαρη στα Light αναψυκτικά, συγχέει το σώμα μας όταν αυτό γεύεται κάτι γλυκό το οποίο δεν είναι ζάχαρη. Σαν αποτέλεσμα, κάνει το σώμα να αναζητά πραγματικά, γλυκά φαγητά. Έτσι, αν και μπορεί να παίρνεις 0 θερμίδες από τα Light αναψυκτικά, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ότι θα καταναλώσεις περισσότερο φαγητό έπειτα, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους.
 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
2. Δημιουργεί λεκέδες και διαβρώσεις στα δόντια.
Η Coca-Cola και τα αναψυκτικά με τεχνητά χρώματα λεκιάζουν τα δόντια, όπως πολλοί γνωρίζουν ήδη. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί από έρευνες, ότι καταστρέφουν 10 φορές περισσότερο το υλικό τον δοντιών σε σχέση με τους χυμούς φρούτων, στα μόλις 3 πρώτα λεπτά της κατανάλωσης τους. Δείγματα από σμάλτο τοποθετήθηκαν σε δοχεία με Coca-Cola και άλλα αναψυκτικά για 48 ώρες, όπου στο τέλος υπήρχε μια 5% απώλεια βάρους στο σμάλτο. Η υψηλή οξύτητα (pH 2.0-4.0) προκαλεί διάβρωση του σμάλτου. Σύμφωνοι, οι συνθήκες εργαστηρίου δεν είναι ο καθρέφτης της πραγματικότητας, αλλά η διαβρωτική επίδραση της Coca-Cola για τα δόντια σου είναι κάτι που γίνεται με την πάροδο του χρόνου.
 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
3. Περιορισμένη ενυδάτωση.
Η Coca-Cola και τα αναψυκτικά περιέχουν καφεΐνη, η οποία είναι διουρητική. Ένα διουρητικό, είναι ένα φάρμακο που επιταχύνει τον ρυθμό παραγωγής ούρων – που σημαίνει ότι απομακρύνει νερό από το σώμα. Έτσι, ενώ μπορείς να ξεδιψάσεις όταν πίνεις Coca-Cola, δεν ενυδατώνεσαι τόσο όσο ενυδατώνεσαι σε σύγκριση με το να πίνεις μόνο καθαρό νερό.
 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
4. Τεχνητό διεγερτικό που αλλοιώνει το μυαλό σου.
Η καφεΐνη είναι επίσης μια ψυχοτρόπος διεγερτική ουσία. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και αλλοιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα προσωρινές αλλαγές στην αντίληψη, τη διάθεση, τη συνείδηση και τη συμπεριφορά. Αυξάνοντας τα επίπεδα της αδρεναλίνης (ορμόνη του στρες),  καταλήγεις να σταματάς το συναίσθημα του άγχους και της έντασης στο σώμα σου. Αντί να είσαι σε θέση να λειτουργήσεις ως ένα πλήρως συνειδητό άτομο, θα καταλήξεις με λιγότερο έλεγχο στις σκέψεις, τα συναισθήματα και την συμπεριφορά σου.
 
Παρατήρησα ότι, κάθε φορά που πίνω Coca-Cola ή κάποιο άλλο αναψυκτικό, η ψυχική μου σκέψη δεν είναι και τόσο καθαρή. Είναι λες και οι σκέψεις μου είναι πιο γρήγορες, μπερδεμένες και τυχαίες. Ακόμα και όταν είναι υποτίθεται σε μεγαλύτερη επιφυλακή, δεν έχω τον πλήρη έλεγχο των υψηλότερων ικανοτήτων του εγκεφάλου μου. Μοιάζει περισσότερο σαν το μυαλό μου να λειτουργεί από μόνο του και ο συνειδητός μου εαυτός να επιτρέπεται να παρατηρεί στο παρασκήνιο και να δίνει περιορισμένες εντολές. Αν αυτό είχε γίνει στο παρελθόν, που έπινα τόνους Coca-Cola κάθε μέρα, δεν θα ήμουν ποτέ σε θέση να το παρατηρήσω. Ωστόσο, η κατανάλωση αναψυκτικού μετά από τόσους μήνες αποχής έκανε πολύ έντονη την παρατήρηση αυτού του φαινομένου.
 5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
5. Προκαλεί αϋπνία και διαταραχές στον ύπνο.
Η καφεΐνη αποτρέπει την υπνηλία με το 1) να εμποδίζει τις επιδράσεις των ορμονών της σεροτονίνης και μελατονίνης και 2) να κλειδώνει τους υποδοχείς αδενοσίνης (επαγωγείς του ύπνου) από το να δένουν. Εκτός από το ότι προκαλούν αϋπνία, αποτρέπει επίσης από το να πάρεις τα πλήρη οφέλη του ύπνου, όπως αναφέρει και το παρακάτω απόσπασμα από το How Stuff Works:
 
«Το σημαντικότερο μακροπρόθεσμό πρόβλημα (της καφεΐνης) είναι τα αποτελέσματα που έχει στον ύπνο. Οι υποδοχείς αδενοσίνης (επαγωγείς του ύπνου) είναι σημαντικοί για τον ύπνο και ειδικά για τον βαθύ ύπνο. Ο χρόνος ημιζωής της καφεΐνης στο σώμα σου είναι 6 ώρες. Αυτό σημαίνει ότι αν καταναλώσεις μια μεγάλη κούπα καφέ που περιέχει 200mg καφεΐνης στις 15:00, στις 21:00 περίπου 100mg αυτής της καφεΐνης θα βρίσκονται ακόμη στο σύστημα σου. Μπορεί να είσαι σε θέση να κοιμηθείς, αλλά το σώμα σου πιθανότατα δεν θα επωφεληθεί από τα πλεονεκτήματα του βαθύ ύπνου.«
 
Την τελευταία φορά που ήπια Coca-Cola (Light), με κράτησε ξύπνιο όλο το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ακόμη και αν προσπάθησα να κοιμηθώ κατά τις 2. Το μυαλό μου πήγε σε κατάσταση επαγρύπνησης και δεν μπορούσα να κοιμηθώ ακόμη και αν το σώμα μου αισθανόταν κουρασμένο. Αν πίνεις αναψυκτικά και το βρίσκεις δύσκολο να διαχειριστείς το πρόγραμμα ύπνου σου, μπορεί να είναι η καφεΐνη που προκαλεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο αν είσαι από την φύση σου υπερκινητικό άτομο (όπως εγώ).
 
Αν και μπορεί να εκτιμάς την καφεΐνη γιατί σε κρατάει ξύπνιο για μια συγκεκριμένη πρωινή συνάντηση ή παρουσίαση, έχε κατά νου ότι η ενίσχυση που σου δίνει είναι μόνο προσωρινή και εις βάρος των φυσικών λειτουργιών του μυαλού σου. Ενώ μπορείς να αισθάνεσαι σε μεγαλύτερη επαγρύπνηση μετά από μια δόση καφεΐνης, είναι απλά ένα συναίσθημα τόνωσης. Κάθε φορά που καταναλώνω καφεΐνη, νιώθω ότι το μυαλό μου αναγκάζεται να μείνει ξύπνιο παρά τις επιθυμίες του. Ακόμη και αν τα «φώτα» είναι αναμμένα στο μυαλό μου, μπορώ να εκτελώ μόνο χαμηλού επιπέδου διεργασίες που δεν απαιτούν πολύ σκέψη. Οι ανώτερες λειτουργίες του μυαλού μου φαίνεται να είναι πέρα από τις δυνατότητες μου εκείνη την στιγμή. Πάνω κάτω αισθάνομαι σαν ζόμπι που περπατάει τριγύρω με περιορισμένες διανοητικές ικανότητες και ένα σώμα βαρύ όσο ο μόλυβδος.
 
Για να κάνω τα πράγματα ακόμη χειρότερα, αφού τα αρχικά αποτελέσματα φύγουν, μένω με μια κατάσταση κόπωσης χειρότερη από πριν, μιας και αρνιόμουν στο σώμα μου την ξεκούραση που του άξιζε. Όπως λέει και ο Jacob Teitelbaum, «Η καφείνη είναι ένας τοκογλύφος ενέργειας. Αυτό που σου δανείζει το πρωί, το παίρνει πίσω με τεράστιο επιτόκιο το απόγευμα.»
5 λόγοι για να κόψεις τα αναψυκτικά (και πώς να το κάνεις)  | dailyarticle.gr
Πώς να κόψεις την Coca-Cola και τα αναψυκτικά με επιτυχία.
1. Βρες ένα υποκατάστατο (πιο υγιεινό). Για εμένα, αφότου έχω κόψει τα αναψυκτικά, οι φυσικές μου κλίσεις για ποτά είναι:
 
- Το νερό – (σχεδόν) δωρεάν, υγιές, έχει ένα σωρό οφέλη. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Αν πρόκειται να δειπνήσεις έξω, το απλό/μεταλλικό νερό θα είναι πάντα μια αξιόπιστη επιλογή.
- Smoothies από φρούτα ή/και λαχανικά, τα οποία φτιάχνω μόνος μου χρησιμοποιώντας το μπλέντερ.
Θα πρότεινα να μην αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με καφέ – τα υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης το καθιστούν ανθυγιεινό ρόφημα επίσης (2 φορές περισσότερο σε σχέση με την Coca-Cola) Προσωπικά δεν πίνω καφέ εξαιτίας αυτού. Δεν μου άρεσε ποτέ η γεύση του καφέ ούτως ή άλλως – έχει μια πικρή επίγευση που δεν κάθεται και τόσο καλά στα γευστικά μου γούστ.
 
2. Ξεφορτώσου τα αναψυκτικά από το ψυγείο. Αφαίρεσε όλα τα κουτάκια, μπουκαλάκια και μπουκάλια Coca-Cola από το ψυγείο σου. Μπορεί να φαίνεται σαν σπατάλη, αλλά είναι προτιμότερο από το να τα ρίχνεις μέσα στο σώμα σου και να το καταστρέφεις.
 
3. …Και σταμάτα να τα αγοράζεις πια. Αφού έχεις εξαφανίσει κάθε ίχνος τους από το σπίτι σου, μην τα αγοράσεις ξανά! Ενημέρωσε την οικογένεια (ή τους συγκατοίκους σου αν ζεις με άλλους ανθρώπους) σχετικά με τον στόχο σου και πες τους να σταματήσουν να τα αγοράζουν. Ακόμη καλύτερα, εξήγησε τους για τους λόγους που θα πρέπει να σταματήσουν να τα καταναλώνουν και κάνε τους να τα κόψουν και αυτοί. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ζήτησε την βοήθεια τους για να μην σε βάζουν σε πειρασμό.
 
4. Πες στους φίλους σου για τον στόχο σου. Με αυτό τον τρόπο, θα είσαι υπόλογος και σε αυτούς. Οι φίλοι σου μπορούν να χρησιμεύσουν σαν θυρωροί στην απόφαση σου.
 
5. Απέκλεισε διανοητικά τα αναψυκτικά από το μενού, όταν βγαίνεις έξω για να δειπνήσεις. Δεδομένου ότι πρόκειται να κόψεις τα αναψυκτικά, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς την αντίστοιχη σελίδα στο μενού. Αυτό θα αποτρέψει οποιεσδήποτε δεύτερες σκέψεις.
 
6. Βεβαιώσου ότι κοιμάσαι αρκετά. Έτσι δεν θα χρειάζεται να καταφεύγεις σε αναψυκτικά με καφεΐνη για να σε κρατάνε ξύπνιο.
 
7. Διατήρησε ένα αρχείο με τις μέρες που έχεις αντέξει χωρίς να πιείς Coca-Cola. Σημείωνε στο ημερολόγιο σου, αν έχεις. Όταν αρχίσεις να βλέπεις ότι έχεις καταφέρει να μείνεις χωρίς αναψυκτικά αρκετές μέρες, θα θέλεις να συνεχίσεις.
 
8. Επέμεινε. Μόλις αρχίσεις να κόβεις την Coca-Cola και τα αναψυκτικά από την ζωή σου, μπορεί να δεις συμπτώματα στέρησης κατά την πρώτη εβδομάδα (ανάλογα με τι ποσότητες έπινες). Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να έρθουν με την μορφή ανησυχίας, άγχους ή λαχτάρας να πιείς ξανά. Αντιστάσου! Θα αρχίσουν να φεύγουν μετά από μερικές μέρες καθώς θα βλέπουν την αποφασιστικότητα στο πρόσωπο σου.
 
Δοκίμασε τα και θα δεις τις αλλαγές, δεδομένου ότι θα αρχίσεις να απελευθερώνεις τον εαυτό σου από τη εξάρτηση της Coca-Cola και των αναψυκτικών και θα αισθάνεσαι πολύ πιο ανανεωμένος και υγιής. Ο τρόπος σκέψης σου θα γίνει πιο καθαρός επίσης.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αφιερωμένο στους Έλληνες θιασώτες της Ελληνοτουρκικής φιλίας.




Οι Βάρβαροι Λεηλάτες Κατακτητές γιοτάζουν την Μαύρη επέτειο εισβολής του Αττίλα.

Αφιερωμένο στους Έλληνες θιασώτες της Ελληνοτουρκικής φιλίας, στους οπαδούς και μέντορες της Θεωρίας της Εξημέρωσης του θηρίου και της αναθέρμανσης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων, στους οπαδούς και μέντορες της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας της κεκαλυμμένης διαιώνισης της τουρκικής κατοχής.

Ο λαός της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" εορτάζει την τριακοστή όγδοη επέτειο της εικοστής Ιουλίου ημέρας της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης που έφερε την "ανεξαρτησία" τους.
Οι επίσημοι εορτασμοί της τριακοστής όγδοης επετείου της Τουρκικής Ειρηνευτικής Επιχείρησης άρχισαν το μεσημέρι με εικοσιμία χαιρετιστήριες βολές και ακολούθησε η προσφώνηση του Προέδρου Derviş Eroğlu από το Bayrak Haber.

Οι τελετές θα πραγματοποιηθούν επίσης μπροστά από το μαυσωλείο του εκλιπόντα ηγέτη των "Τούρκων" της Κύπρου στον εθνικό αγώνα για ύπαρξη δρα Fazıl Küçük και στον τάφο του Ιδρυτικού Προέδρου της" Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" Rauf Denktaş.Η πατροπαράδοτη εκδήλωση «Φρούρηση της Αυγής» θα πραγματοποιηθεί στην Παραλία Yavuz Çıkarma απόψε και θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο που άρχισε η Τουρκική Ειρηνευτική Επιχείρηση.Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση Bayrak Haber.

Οι αυριανές τελετές θα φθάσουν στο αποκορύφωμα τους με στρατιωτική παρέλαση στην λεωφόρο Δr Fazıl Küçük.Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπεύθυνος για Κυπριακές Υποθέσεις Beşir Atalay θα αντιπροσωπεύσει την Τουρκική κυβέρνηση κατά την διάρκεια των αυριανών τελετών.




http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/blog-post_8895.html#.UAk19qBUXYU
Διαβάστε περισσότερα » »

Πλύσιμο αυτοκινήτου… τέλος!

Φωτογραφία για Πλύσιμο αυτοκινήτου… τέλος!Εξυπνη επίστρωση «σβήνει» βρωμιά, δαχτυλιές και φθορές

Ο εφιάλτης των βρώμικων οχημάτων, κινητών και οθονών θα μπορούσε να λάβει τέλος με την ανακάλυψη των ολλανδών επιστημόνων

Άμστερνταμ 

Μια έξυπνη επίστρωση με ιδιότητες αυτό-επιδιόρθωσης σε περίπτωση επιφανειακής φθοράς ανέπτυξαν οι ειδικοί του Πολυτεχνείου του Αιντχόφεν (TU/e), στην Ολλανδία. Όπως περιγράφουν οι επιστήμονες με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό περιοδικό «Advanced Materials» η νέα επίστρωση θα μπορούσε να έχει ανεξάντλητες εφαρμογές, από τις επιφάνειες διαφόρων αντικειμένων και ηλεκτρονικών συσκευών, μέχρι τις επιφάνειες οχημάτων και αεροσκαφών.

Οι «λειτουργικές» επιστρώσεις, όπως ονομάζονται, δεν είναι καινούργιες. Κατά τα τελευταία χρόνια έχουν παρουσιαστεί αρκετές, οι οποίες χάρη στην μοριακή νανοδομή τους διαθέτουν από υδροφοβικές έως αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

«Ζωντανή» επίστρωση

Οι ολλανδοί ερευνητές από το τμήμα Χημικής Μηχανικής και Χημείας, κατάφεραν ωστόσο να αναπτύξουν μια επίστρωση, η οποία μεταξύ άλλων, διαθέτει και δυνατότητες «αυτοΐασης» σε περίπτωση φθοράς. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν ένα υλικό το οποίο μέσω των πολλαπλών στρώσεων εφαρμογής του, μπορεί να «παρακολουθεί» διαρκώς την κατάσταση των μοριακών νανοδομών του.

Για παράδειγμα, η γρατζουνιά στη βαφή ενός «άτρωτου» αυτοκινήτου που θα φέρει την εν λόγω επίστρωση θα εντοπίζεται αυτομάτως από τα «επιβλέποντα» κατώτερα στρώματα, τα οποία στη συνέχεια θα επαναπροσανατολίζονται «μετακομίζοντας» προς τα έξω. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, το άμεσο γέμισμα της γρατζουνιάς και… ούτε γάτα ούτε ζημιά.

«Ατρωτες» επιφάνειες ενόψει
Οι εφαρμογές της «ζωντανής» θωράκισης είναι πολλές. Κατά τους ειδικούς, θα μπορούσαν να ξεκινούν από αυτοκαθαριζόμενα οχήματα (όπως αυτοκίνητα και αεροσκάφη) στα οποία οι μικροφθορές θα αποτελούν παρελθόν και να καταλήγουν σε συσκευές καθημερινής χρήσης, (όπως κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και οθόνες) που θα αντιστέκονται στις δαχτυλιές και τη βρωμιά.

Στην παρούσα φάση οι επιστήμονες στοχεύουν στην τελειοποίηση της ανακάλυψής τους σε συνεργασία με ερευνητές από άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αν όλα πάνε καλά, τότε σύμφωνα με εκτιμήσεις τους το τελικό και προσιτό από πλευράς τιμής προϊόν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε έξι με οκτώ χρόνια από σήμερα.
Aniwthoi
Διαβάστε περισσότερα » »

Μειώσεις μέχρι και 45% στο κόστος των κλήσεων από και προς κινητά

Φωτογραφία για Μειώσεις μέχρι και 45% στο κόστος των κλήσεων από και προς κινητάΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ

Μειώσεις μέχρι και 45% στις χρεώσεις των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα από όλα τα δίκτυα (σταθερά και κινητά) αναμένεται να φέρουν τα νέα τέλη τερματισμού των κλήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που αποφάσισε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Το τέλος τερματισμού είναι το ποσό που καταβάλλει ένας τηλεπικοινωνιακός πάροχος σε έναν άλλον για τις κλήσεις που κάνει ο συνδρομητής του πρώτου σε συνδρομητή του δεύτερου δικτύου.

Σήμερα, το τέλος τερματισμού ανέρχεται σε 4,95 λεπτά του ευρώ, ανά λεπτό κλήσης. Όμως η ΕΕΤΤ αναφέρει το newpost.gr, αποφάσισε να μειωθεί κατά 80% μέσα στους επόμενους πέντε μήνες ώστε από την 1η Ιανουαρίου 2013 να διαμορφωθεί στα 1,01 ευρωλεπτά.

Η ρύθμιση αναμένεται να προκαλέσει συνολική μείωση των τιμών των κλήσεων προς τα κινητά τηλέφωνα, προς όφελος των συνδρομητών (ένα ποσοστό της μείωσης θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές).
 
newsnow
 

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανοί Σκοπίων: «Μακεδονοποιούνται οι Σλάβοι-τίποτε αλβανικό…


Ιούλιος 19, 2012.

Στην κεντρική πλατεία «Μακεδονία», της πόλης των Σκοπίων, συνεχίζεται η προπαγάνδα της «αρχαίας Μακεδονίας», η οποία προωθείται από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή της πόλης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων και συνεχίζει:


Τις τελευταίες ημέρες κοντά στα γιγάντια αγάλματα, κυρίως κοντά σε αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει τοποθετηθεί φρουρά που έχει την ονομασία «φύλακες των τουριστών» φορώντας στολές της αρχαίας μακεδονικής περιόδου, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα στοιχείο των Αλβανών ή των άλλων εθνοτήτων που ζουν στη χώρα.


Οι φρουροί είναι ντυμένοι με ρούχα αρχαία και προσποιούνται τη ‘Φάλαγγα’ κρατώντας δόρατα και στέκονται με τη μορφή των αγαλμάτων και ανάμεσά τους έχουν όμορφες κοπέλες που φορούν και αυτές αρχαίες ενδυμασίες.

Γύρω από την πλατεία κυκλοφορούν και άλλοι φύλακες οι οποίοι φορούν παλιές  εθνικές ενδυμασίες της περιοχής Γκάλικνικ που σε μεγάλο βαθμό είναι αντιγραφή των αλβανικών εθνικών ενδυμασιών, τις οποίες ονομάζουν ‘μακεδονικές’.

Ο Δήμος των Σκοπίων ανακοίνωσε ότι μέσω αυτής της εμφάνισης προωθεί το έργο «Γέφυρα του τουρισμού» προωθώντας την σλαβική ιστορική και πολιτιστική αξία, από την αρχαία μακεδονική περίοδο μέχρι την πρόσφατη ιστορική περίοδο, χωρίς, όμως, να ενυπάρχει σε αυτήν κανένα αλβανικό στοιχείο.

Η Φρουροί αυτοί συνήθως φωτογραφίζονται με τους τουρίστες, αλλά συγχρόνως είναι και ξεναγοί για την ιστορία των μνημείων.

Αποφασίστηκε να παραμείνουν  στην πλατεία των Σκοπίων μέχρι τις 13 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους με τις ενδυμασίες αυτές.

echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάππαρη η καλοκαιρινή υπέρ-τροφή φάρμακο

Πώς σώζουν τα λαχανικά-Η έλλειψη οξυγόνου βλάπτει το... συκώτι!
Σε συνθήκες έλλειψης οξυγόνου σωρεύεται λίπος στα ζωτικά μας όργανα, προσοχή σε υπνική άπνοια και διάφραγμα!
Όπως αναφέρεται σε άρθρο της το οποίο δημοσιεύθηκε το 2010 στην επιστημονική επιθεώρηση «Biochemical and Biophysical Research Communications» (τεύχος 398, σελίδες 74-78), υπάρχει μια φυτική ουσία που αναστέλλει την ενεργότητα του HIF-1 σε κύτταρα ηπατοκαρκινώματος. Αποτέλεσμα της αναστολής ήταν τα καρκινικά κύτταρα να μην μπορούν να επιβιώσουν σε συνθήκες υποξίας.
 Η ουσία αυτή ονομάζεται καμπφερόλη (kaempferol) και εντοπίζεται σε λαχανικά όπως η κάππαρη, το μπρόκολο, το πράσο και το σπανάκι.
Έχοντας διαπιστώσει την υπό όρους αντικαρκινική δράση της καμπφερόλης, οι έλληνες ερευνητές δοκίμασαν να τη χρησιμοποιήσουν και στην περίπτωση της έκτοπης συσσώρευσης λίπους.
Διαπίστωσαν ότι η δράση της στην αναστολή του HIF-1 είχε όντως το αναμενόμενο αποτέλεσμα, κάτι που αυξάνει τις ελπίδες τους για την ανάπτυξη φαρμακευτικής αγωγής για το λιπώδες ήπαρ:
«Η παρεμπόδιση της κυτταρικής "παχυσαρκίας" μέσω της χορήγησης ενός φυσικού φλαβονοειδούς μάς δίνει ελπίδες ότι τα αποτελέσματά μας θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά των παθολογικών επιπτώσεων της παχυσαρκίας ή άλλων διαταραχών που προκαλούν μειωμένη οξυγόνωση» σημειώνει ο έλληνας ερευνητής.
Το γονίδιο HIF1 δημιουργεί υποξία δηλαδή έλλειψη οξυγόνου χαρακτηριστικό όλων των καρκίνων. Η κάπαρη δίνει το περισσότερο οξυγόνο στον οργανισμό.

Κάππαρη-Capparis spinosa
Άλλοι την αποκαλούν «κυνόσβατο», άλλοι «καπρία», άλλοι «μήλο του κόρακα», άλλοι «φιδόσκορδο», άλλοι «φιδοστάφυλο», άλλοι «θαλλία», άλλοι «πετραία», άλλοι «ολόφυτο», άλλοι «ιωνίτη», άλλοι «αείχλωρο», άλλοι «ιππομανές» και άλλοι «τριχομανές».

Περιγραφή
Είναι αγκαθωτός θάμνος, ο οποίος είναι στρωμένος κυκλικά στη γη, με αγκάθια αγκιστρωτά σαν τη βάτο, φύλλα στρογγυλά, όμοια με της κυδωνιάς, και καρπό σαν της ελιάς, ο οποίος όταν ανοίξει, βγάζει ένα λευκό άνθος, που όταν πέσει, αποκαλύπτεται κάτι μακρουλό σαν βελανίδι. Αυτό, αν ανοίξει, έχει κουκούτσια μικρά σαν του ροδιού και κόκκινα.
Έχει ξυλώδεις ρίζες, μεγάλες και πάρα πολλές. Φυτρώνει ως επί το πλείστον στις πετρώδεις και άγονες περιοχές, νησιά και οικόπεδα. Ο καρπός και ο βλαστός τρώγονται παστωμένοι.

Δράσεις-χρήσεις
Ταράζει την κοιλιά, ενοχλεί το στομάχι και προκαλεί δίψα, ενώ αν φαγωθεί βραστή, είναι πιο καλή για το στομάχι από την ωμή.
Ο καρπός της, όταν πίνεται σε ποσότητα δύο δραχμών μαζί με κρασί για τριάντα μέρες, λιώνει τις σκληρύνσεις της σπλήνας.
Προκαλεί την ούρηση και ματωμένα κόπρανα, ενώ όταν πίνεται, βοηθά την ισχιαλγία, την παράλυση, τις ρήξεις νευρικών και μυϊκών ινών, προκαλεί την έμμηνο ρύση και αποβάλλει το φλέγμα.
Ο καρπός, αν βραστεί με ξίδι και γίνουν πλύσεις του στόματος, σταματά τον πόνο του δοντιού.
Ο φλοιός της ρίζας ξερός ενδείκνυται σε όσα προαναφέραμε και καθαρίζει κάθε χρόνιο, ακάθαρτο και σκληρυμένο έλκος.
Γίνεται κατάπλασμα μαζί με έμπλαστρο από αλεύρι ωμού κριθαριού στις παθήσεις της σπλήνας, ενώ αν δαγκώνεται με το πονεμένο δόντι το βοηθά, και λιωμένη μαζί με ξίδι καθαρίζει τους λευκούς αλφούς.
Τα φύλλα και η ρίζα λιωμένα διαλύουν τα σκληρώματα και τα οιδήματα των αδένων του λαιμού, ενώ ο χυμός τους, αν ενσταλαχτεί στα αυτιά, σκοτώνει τα σκουλήκια μέσα σε αυτά.

Πηγή: Διοσκουρίδης-Περί απλών φαρμάκων

Πηγή: Βοτανική πρακτική προσαρμοσμένη εις την ιατρική καιοικονομία-Διονύσιος Πύρρος/ Τόμος Α'

ftiaxno  μέσω  katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάγκας στους Χαλυβουργούς,κότα στους Ευρωπαίους...


Έστειλε ΜΑΤ στους χαλυβουργούς με προσωπική παρέμβαση ο Αντωνάκης...Πολύ μάγκας..Αλλά όταν πάει στη Σύνοδο κορυφής μετατρέπεται σε κοτούλα...Πρέπει να το κοιτάξει λίγο γιατί είναι θέμα...

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρογλου: Το 1974 έγινε «ειρηνευτική παρέμβαση» στην Κύπρο από την Τουρκία

Έρογλου: Το 1974 έγινε «ειρηνευτική παρέμβαση» στην Κύπρο από την ΤουρκίαΠροκλητικός για άλλη μία φορά γίνεται ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος αναλύοντας την δική του ιστορική αλήθεια, θεωρεί πως η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ήταν μία «ειρηνευτική παρέμβαση».
Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης σε διάγγελμά του είπε πως η 20 Ιουλίου είναι μία ιστορική ημέρα και αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους, ενώ στην συνέχεια επέκρινε και τους Έλληνες της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίοι, όπως είπε, ήθελαν πάντα να μετατρέψουν την Μεγαλόνησο σε ένα ελληνικό νησί.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Έρογλου είπε πως είναι όνειρο της ελληνοκυπριακής πλευράς η επιστροφή στην προ 1974 κατάσταση και εάν μείνουν προσκολλημένοι σε αυτό, τότε δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη λύση.
Καταλήγοντας είπε πως οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν στην πάγια θέση τους να θέλουν να διοικούν τον εαυτό τους, ένα δικαίωμα το οποίο δεν πρόκειται να εκχωρήσουν στους Ελληνοκύπριους.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΣ...!!! ΑΝ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕ...!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΙΤΑΤΑΤΖΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΩΤΩΝ...!!!

ΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ... ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ  ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ... ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ!



ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΟΡΘΙΑ... ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΦΙΔΟΦΩΛΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΠΡΟΠΕΡΣΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ... Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΤΑΝΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟΠ YOUTUBE (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ...

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΝΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΤΑΝΙΑΣ (Α.Λ.Σ. ΑΛΛΑ ΑΣ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ) ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ... 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΜΠΥΡΟΒΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΦΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...


ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΑΠΝΟ ΠΟΥ ΦΟΥΜΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ ΑΚΟΛΟΘΥΘΕΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ...





http://www.stoxos.gr/2012/07/blog-post_8839.html

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Τί ἀπίθανα πράγματα μποροῦν νὰ συμβοῦν σήμερα στὴν πατρίδα μας!


Ἡ ἱστοριούλα, ποὺ ἀκολουθεῖ εἶναι ἀπολύτως ἀληθινή! Γιὰ νὰ εἴμαστε εἰλικρινεῖς, δύσκολα θὰ τὴν πιστεύαμε, ἀλλὰ ὑπάρχουν αὐτόπτες μάρτυρες, ὁπότε περισσεύουν οἱ ἀμφισβητήσεις. Πάρτε βαθειὰ ἀνάσα καὶ διαβάστε!

Πρὸ τετραετίας, ἀνάμεσα στοὺς ἀμέτρητους λαθρομετανάστες (ποὺ μᾶς στέλνουν σωρηδὸν οἱ «καλοί μας» γείτονες Τοῦρκοι καὶ μέσῳ θαλάσσης, ἀφοῦ τοὺς δώσουν ὁδηγίες πῶς θὰ πέσουν ὡς ναυαγοὶ στὴν θάλασσα, γιὰ νὰ καταφέρουν τὴν γρήγορη περισυλλογὴ καὶ διάσωσί τους ἀπὸ τὸ λιμενικό μας), ἦταν καὶ μία οἰκογένεια ἑνὸς Ἀφρικανοῦ, μετὰ τῆς συζύγου του καὶ δύο μικρῶν τέκνων. Οἱ ἁρμόδιες ὑπηρεσίες ἀπεφάσισαν, ὅτι λόγῳ τῶν μικρῶν παιδιῶν, καλὸ θὰ ἦταν νὰ φιλοξενηθῆ σὲ ἕναν ἀπὸ τοὺς ξενῶνες, ποὺ διατηροῦν οἱ εἰδικὲς προνοιακὲς δομὲς τοῦ Ὑπουργείου Ὑγείας, μέχρι νεωτέρας!

Παρεμπιπτόντως, ἡ φρᾶσις «μέχρι νεωτέρας» σημαίνει πὼς δίδεται στὸν κάθε φιλοξενούμενο λαθρομετανάστη ἕνα εὔλογο (...καὶ πάντα ἀδιευκρίνιστο ὅμως!) χρονικὸ διάστημα νὰ ὀρθοποδήση, νὰ βρῆ δηλαδὴ δουλειά, σταδιακῶς δὲ νὰ νοικιάση κάποιο διαμέρισμα, νὰ βγάλη ἄδεια παραμονῆς καὶ ἐργασίας, κ.ο.κ.

Ἡ οἰκογένεια τοῦ Ἀφρικανοῦ ὁδηγεῖται σὲ ξενῶνα, ὅπου διαπιστώνεται ὅτι δὲν χωράει στὰ κλασσικὰ δωμάτια, ποὺ προβλέπονται γιὰ μία μητέρα καὶ ἕνα ἢ δύο τέκνα, ἀλλὰ χρειάζεται σαφῶς μεγαλύτερο χῶρο, ὁπότε τοποθετεῖται σὲ ἕνα ἀρκετὰ μεγάλο οἴκημα, πλησίον του ξενῶνος, γιὰ νὰ ζήση ἀξιοπρεπώς, ἕως ὅτου «ὀρθοποδήση». Ἐννοεῖται ὅτι στὶς δομὲς αὐτοῦ τοῦ τύπου παρέχονται ἀνελλιπῶς τροφή, ζεστὸ νερό, θέρμανσις, ρουχισμὸς καὶ ὅλες οἱ ἀνέσεις...

Ἐπειδὴ ὅμως ἄρχισαν νὰ ἔρχωνται καὶ νὰ παρέρχωνται οἱ μῆνες καὶ στὴν συνέχεια τὰ χρόνια(!) χωρὶς ὁ πάτερ-φαμίλιας ἐξ Ἀφρικῆς νὰ δείχνη διάθεσι νὰ μετακινηθῆ, τὸν ἐνημέρωσαν, ὅτι εἶναι καιρὸς νὰ ἀποχωρήση.

Ἂς σημειωθῆ, ὅτι καμμία προσπάθεια ἐξευρέσεως ἐργασίας ἀπὸ μέρους του δὲν γινόταν, στοιχεῖο ποὺ ἀπεδείκνυε τὴν διάθεσί του νὰ συνεχίση νὰ ἐκμεταλλεύεται τὶς προσφερόμενες ἐξυπηρετήσεις.

Μόλις τοῦ ἔγινε γνωστὴ ἡ ἀπόφασις τῆς ὑπηρεσίας γιὰ ἄμεση ἀποχώρησι ἀπὸ τὸν ξενῶνα, ἀπείλησε πὼς γιὰ κάθε προσπάθεια ἀπομακρύνσεώς του θὰ σκοτώνη καὶ ἕνα παιδί του(!), ἀλλὰ ἀπὸ ἐκεῖ δὲν φεύγει! Στὴν διάρκεια ἐν τῷ μεταξὺ τῆς τετραετίας, ἡ οἰκογένειά του «μεγάλωσε» αἰσθητῶς, ἀφοῦ ὅταν ἦλθε εἶχε 2 παιδιά, ἐνῷ στὸ τέλος τοῦ 2011 εἶχε 6 (ἐξυπακούεται πὼς ὅλα τὰ ἔξοδα παρακολουθήσεως τῶν κυήσεων καὶ τῆς κάθε γέννας τῆς συζύγου τοῦ «φιλοξενουμένου» ἐβάρυναν τὴν ὑπηρεσία...)!

Εἶναι ἐξόχως χαρακτηριστικό, ὅτι οἱ ἰδιοκτῆτες, ποὺ εἶχαν κοντὰ στὸν ξενῶνα μπακάλικα ἢ γαλακτοπωλεῖα, εἶχαν παραξενευθῆ γιὰ τὸν «τακτικὸ» μαῦρο πελάτη τους, ποὺ τοὺς «προμήθευε» ρύζι, μακαρόνια, ὄσπρια, ψωμί, φροῦτα καὶ 5λιτρα λάδι, παλεύοντας νὰ τοὺς τὰ πουλήση ὅσο-ὅσο! Μὲ δύο λόγια, τὰ τρόφιμα ποὺ ἔπαιρνε ἡ ὑπηρεσία γιὰ νὰ σιτίζεται ἡ οἰκογένειά του, αὐτὸς τὰ μοσχοπούλαγε στὰ γύρω μαγαζιά!

Ἕνα πρωϊνὸ τοῦ 2012 ἐξαφανίσθηκε μὲ ὅλη τὴν οἰκογένεια!

Οἱ καταστηματάρχες στὴν γειτονιά, ἀπὸ τὶς πολλές του ἐπισκέψεις γιὰ νὰ «προωθῆ» τὰ τρόφιμα καὶ νὰ τοὺς τὰ πωλῇ, εἶχαν ὑποψιασθῆ καὶ ἐνημέρωσαν τὴν ὑπηρεσία, ἀλλὰ ἐκείνη «σήκωσε τὰ χέρια», ὑποκύπτοντας στὸν προαναφερόμενο ἀπαράδεκτο καὶ πρωτοφανῆ ἐκβιασμό του.

Τώρα τί νὰ ρωτήση κανείς; Ποῦ πᾶνε τὰ λεφτά μας;
Ἀφελὴς ἐρώτησις!


«'Ιωάννης Καποδίστριας»
 http://ethniki-eteria.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα » »

Βάζουν λουκέτο στα ταμεία των εφοριών – Θα πληρώνουμε μέσω τραπεζών – Τι θα γίνει με τις δόσεις.

Μέσω τραπεζών θα πληρώνουμε κάθε είδους φόρου και τέλους
- Έως και 8 δόσεις για την εξόφληση της Εφορίας μελετά η κυβέρνηση
- Η ρύθμιση των χρεών θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνεται

Την πληρωμή κάθε είδους φόρου και τέλους μέσω των τραπεζών θα μπορούν να κάνουν πολύ σύντομα -πιθανόν και πριν το τέλος του μήνα- όλοι οι φορολογούμενοι. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο προκειμένου να μπει οριστικό λουκέτο στα ταμεία των εφοριών.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο εφαρμογής σχεδίου πληρωμής κάθε είδους φόρου και τέλους μέσω των τραπεζών προκειμένου να εκλείψει η ανάγκη οι φορολογούμενοι να επισκέπτονται την εφορία για να πληρώσουν.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η παραπάνω δυνατότητα θα είναι πραγματικότητα προκειμένου να εκλείψουν οι ουρές στις εφορίες αλλά και να απελευθερωθούν υπάλληλοι από γραφειοκρατικές εργασίες οι οποίοι θα μπορούν να ασχοληθούν με πιο παραγωγικές δραστηριότητες όπως είναι οι φορολογικοί έλεγχοι και η βεβαίωση φόρων και προστίμων για φοροδιαφυγή.

Στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr) παρέχεται ήδη μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι πληροφορούνται κάθε είδους οφειλή που έχουν προς την εφορία, είτε αυτή είναι ενήμερη, είτε είναι ληξιπρόθεσμη. Σύντομα δίπλα από κάθε οφειλή θα εμφανίζεται ένας ειδικός κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής. Με τον κωδικό αυτό οι φορολογούμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν το ταμείο οποιασδήποτε τράπεζας για να εξοφλήσουν την οφειλή τους. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πληρωμή μέσω των υπηρεσιών ιντερνετικής τραπεζικής (web banking) που προσφέρουν οι περισσότερες τράπεζες.

Σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει μια σειρά φόρων και τελών που εξοφλούνται μόνο με επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η πληρωμή δόσης για ληξιπρόθεσμο χρέος το οποίο έχει ρυθμίσει για αποπληρωμή σε δόσεις ο φορολογούμενος. Στην περίπτωση αυτή οι οφειλέτες αναγκάζονται κάθε μήνα να επισκέπτονται την εφορία. Άλλος φόρος που η πληρωμή του απαιτεί επίσκεψη στην εφορία είναι ο φόρος μεταβίβασης ή κληρονομιάς ακινήτων.

Να σημειωθεί ότι το λουκέτο στα ταμεία των εφοριών αποτελεί και μνημονιακή δέσμευση της Ελλάδας στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης το κλείσιμο και τη συγχώνευση εκατοντάδων εφοριών. Παράλληλα μέσα στους επόμενους μήνες θα δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις οφειλές τους με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.


Τι γίνεται με τις δόσεις

Στην εξόφληση σε 3, 6 ή 8 δόσεις των εκκαθαριστικών της Εφορίας που αποστέλλονται στους φορολογουμένους και περιλαμβάνουν τον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται ρύθμιση ώστε η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων να γίνει σε 6 έως 8 δόσεις. Ωστόσο αυτό θα συνδέεται άμεσα με το εισόδημα που δηλώνει ο φορολογούμενος.

«Δεν μπορεί να έχει την ίδια μεταχείριση κάποιος που δηλώνει εισόδημα 100.000 ευρώ, με κάποιον που είναι λίγο πάνω από το αφορολόγητο» δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύθμιση που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι ο φόρος θα αποπληρωθεί μέχρι και σε 8 δόσεις, η πρώτη από τις οποίες στο τέλος Αυγούστου και η τελευταία το Μάρτιο 2013.

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση προβλέπει ότι όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το φόρο σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 80.000 ευρώ θα μπορούν να πληρώσουν σε 6 ισόποσες δόσεις, ενώ για ετήσιο εισόδημα άνω των 80.000 ευρώ θα παραμείνουν οι 3 διμηνιαίες δόσεις.

Αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το πλεονέκτημα των δόσεων και η συνολική οφειλή θα είναι απαιτητή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012, υπό την απειλή ενεργοποίησης των μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων που αφορούν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.

Πάντως, σύμφωνα με ενστάσεις που έχουν διατυπώσει δικηγόροι το Σύνταγμα κάνει διάκριση στην κατανομή των φορολογικών βαρών με βάση τη φοροδοτική ικανότητα εκάστου, ωστόσο υποστηρίζουν ότι ο τρόπος αποπληρωμής των φόρων πρέπει να είναι ενιαίος.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι: «Σε ποιους κήρυξαν το Χριστιανισμό οι Κύριλλος και Μεθόδιος, στους Σλάβους ή στους Μακεδόνες;»


Ιούλιος 19, 2012.

Ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος VMRO-NP,  Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι αντέδρασε  στην παρέμβαση της λεγόμενης «μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» που προέτρεψε την κυβέρνηση των Σκοπίων να μην αλλάξει  το συνταγματικό όνομα της χώρας.


Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της Συνόδου που έγινε στην πόλη των Σκοπίων αποφασίστηκε πως «πρέπει να επιμείνουμε στην προστασία της συνταγματικής ονομασίας γιατί σε μας τους «Μακεδόνες» δίνεται η αίσθηση ότι αποτελεί το παρελθόν μας και το μέλλον μας» γράφει το μήνυμα της Συνόδου που διανεμήθηκε μετά τη σύγκλισή της.

Ο Γκεοργκιέφσκι αντέδρασε άμεσα, δηλώνοντας  την προσπάθεια που γίνεται με την παραποίηση της ιστορίας και ρώτησε ποιος τελικά είναι ο ρόλος της εκκλησίας.
Ο πρόεδρος του VMRO-NP είπε ότι τα τελευταία 3-4 χρόνια η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, προχωρεί σε μια συστηματική παραποίηση της  Ιστορίας και προσπαθεί να μετασχηματίσει τους Σλάβους σε Μακεδόνες που έχουν, δήθεν, ρίζες από την Αρχαία Μακεδονία.

«Οι Σλάβοι επίσκοποι όταν επιδιώκουν να ενσωματώσουν  την αρχαία Μακεδονία διαγράφουν  πλήρως την αποστολή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, του Αγίου Ναούμ, του Αγίου Κλήμεντου.

Αν υπάρχει μια ιστορική σύνδεση με την ιστορία μας είναι η αποστολική διακονία αυτών των αγίων μας. Σε ποιους δίδαξαν οι Άγιοι; (Στους Μακεδόνες ή στους Σλάβους;) ποιους προσπάθησαν να γαλουχήσουν στον Χριστιανισμό; (τους Σλάβους ή τους Μακεδόνες;)

«Αφήνοντας να ρέει το μακεδονικό αίμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σαν να ενστερνιζόμαστε το θεμέλιο της ελληνικής προπαγάνδας του 19ου αιώνα, που είχε επικεφαλής τον Μητροπολίτη Καραβαγγέλη», είπε ο Γκεοργκιέφσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο η εμμονή στην αρχαιοποίηση της χώρας απομακρύνει το λαό από το Λόγο του Χριστού και τον επιστρέφει στην ειδωλολατρία, σημειώνει το σκοπιανό ‘ Πλας ίνφο’.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

«Δηλώστε» τον Κήπο σας! H Agenda 21 στη Utah.

Το υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων της πολιτείας Utah των ΗΠΑ προωθεί ένα πρόγραμμα με σκοπό να συλλέξει πληροφορίες που αφορούν την παραγωγή τροφής που είναι ανεξάρτητη από τον έλεγχό του. Το πρόγραμμα αυτό είναι ένας εθελοντικός για να καταγραφούν 10,000 «ελεύθεροι» κήποι. Η συλλογή πληροφοριών έχει γενικότερο ενδιαφέρον για να καταγράψει κάθε «πηγή» που παράγει τροφή.
«Είτε καλλιεργείτε μία ντοματιά σε μία μικρή γλάστρα, ολόκληρο παρτέρι σε δημόσιο κήπο ή έχετε στο πίσω μέρος του σπιτιού σας, ή έχετε μία εν ενεργεία φάρμα φρούτων και λαχανικών, θα θέλαμε να το καταγράψουμε γιατί είστε μία σημαντική πηγή σαν παραγωγός τροφής.» Αν και το πρόγραμμα αυτό υποτίθεται ότι προάγει την ανεξάρτητη παραγωγή τροφής, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι με το που καταγράφονται αυτές οι ανεξάρτητες παραγωγές τροφής η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ελέγχει, να φορολογεί και να επιτρέπει ή να κάνει κατάσχεση οποιουδήποτε προϊόντος. Η οπλοκατοχή είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς λειτουργεί το σύστημα.
Σύμφωνα με την Επίσημη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Αγροτικής Παραγωγής, αναφέρονται τα εξής: «Πρέπει να γνωρίσουμε πόση ποσότητα τροφής παράγεται στη Utah. Η απογραφή που γίνεται σε αυτόν τον τομέα επαναλαμβάνεται κάθε πέντε χρόνια. Κάθε αγροτική δραστηριότητα στη Utah ανεξάρτητα από το μέγεθός της υπόκειται σε αυτή την καταγραφή.
Αν παράγετε προϊόντα αγροτικά αξίας $1000, μπορεί να έχετε σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και στη λήψη αποφάσεων αφού συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο της Επίσημης Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Αγροτικής Παραγωγής. Θα μοιραστούμε τις πληροφορίες σας μόνο κατόπιν άδειάς σας. Τα στοιχεία σας που δίνετε στην απογραφή προστατεύονται από το νόμο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επισκεφτείτε το http://www.agcensus.gov/.
Με λίγα λόγια, όσοι παράγουν προϊόντα αξίας $1000 ή παραπάνω έχουν επίδραση στην αγορά τροφίμων και το αντίστοιχο υπουργείο είναι περίεργο και θέλει να ξέρει τι καλλιεργείτε πίσω στην αυλή σας. Ανάλογοι κήποι στην Αμερική παρήγαγαν το 40% όλης της παραγωγής σε λαχανικά κατά τη διάρκεια του Β΄ΠΠ και πάνω από 20 εκατομμύρια νοικοκυριά με ιδιωτικό κήπο και δημόσιοι κήποι παρήγαγαν πάνω από 9 τόνους τροφής.
Το Αμερικανικό υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (USDA) είναι διαβόητο για τις διεφθαρμένες συνεργασίες και επιχειρηματικές του σχέσεις με τη μεγάλη εμπορική αγροτική παραγωγή. Η τροφή λοιπόν δέχεται επίθεση γιατί αν μπορείτε να παράγετε τη δική σας τροφή, να έχετε πρόσβαση σε νερό και στέγη, τότε ποιος ο λόγος να έχετε έναν αφέντη-κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι σας;
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει υπερβεί στον υπέρτατο βαθμό τις συνταγματικές αρχές της σε όλα τα μέτωπα, και υπάρχουν μια σειρά από παραδείγματα εξωφρενική ελέγχου του USDA για τα τρόφιμα που περιλαμβάνουν αιφνίδιες επιδρομές της ειδικής ομάδας επιχειρήσεων (SWAT) σε πωλητές μη παστεριωμένου γάλακτος και έχουν προβεί σε δεσμεύσεις φρούτων και δέντρων
Ο ισχύων νόμος σχετικά με τον Ασφαλή Εκσυγχρονισμό των Τροφίμων επέκτεινε τη δικαιοδοσία αντίστοιχου Αμερικανικού ΕΟΦ (FDA), αδελφάκι του USDA. Ο νόμος είναι κακός για πολλούς λόγους και είναι ένα τρομακτικό φορτίο για τους μικρούς και ανεξάρτητους αγρότες λόγω της υπερβολικής ρύθμισης και αύξησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την υποβολή εκθέσεων.
Επιπρόσθετα το FBI θεωρεί όσους αποθηκεύουν την τροφή τους σαν εν δυνάμει τρομοκράτες.
Γιατί όμως αυτό που έγινε στη Utah είναι μία μεγάλη απειλή και για άλλες αντίστοιχες ενέργειες;
1. Πριν από μερικούς μήνες η Utah καταψήφισε έναν νόμο που θεωρεί ότι είναι έγκλημα για τον οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτειακών υπαλλήλων της Utah να επιβάλλουν τις μη συνταγματικές επιταγές του νόμου σχετικά με τον Ασφαλή Εκσυγχρονισμό των Τροφίμων. Θα αποτελούσε όμως εξαίρεση για τους αγρότες που εμπορεύονται μόνο μέσα από κρατικές αγορές. Το νομοσχέδιο ήταν μια άμεση πρόκληση για το συνταγματικό ομοσπονδιακό δίκαιο.
2. Στο Highland City, της Utah  ψηφίστηκε μία ρύθμιση που εξαιρεί τους κατοίκους από τους ομοσπονδιακούς κανονισμούς σχετικά με την τροφή που παράγεται, ανταλλάσσεται και καταναλώνεται μέσα στα όρια της πόλης (ο νόμος της πολιτείας ισχύει).
3. Στη Utah βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση Μορμόνων που έχουν επίσημη πολιτική να αποθηκεύουν τροφή αρκετή για ένα χρόνο. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ως απειλή από το FBI, ειδικά αφού τα τρόφιμα για ένα χρόνο κοστίζουν περίπου $225.
Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεστε αυτό που γίνεται στη Utah έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή της Agenda 21 για καθολικό έλεγχο της τροφής. Μάλιστα το πρόγραμμα για να προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατοίκων της Utah κληρώνει διάφορα δώρα για όσους καταγράψουν εθελούσια τους κήπους τους και παραδοθούν σε μία συνεχή παρακολούθηση. Αξίζει όμως κάτι τέτοιο η «ανεξαρτησία της τροφής σας;»
Πηγή: Terra Papers

 

Διαβάστε περισσότερα » »