Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αργούν οι Έλληνες κύριοι...Υπομονή, θα εξεγερθούν...

 Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

- Τραβάει πολύ σε μάκρος με τους Έλληνες.

- Υπομονή. Δεν θ’ αντέξουν πολύ ακόμη.

- Εμάς η όλη κατάσταση μας ανησυχεί πάντως.

- Αδίκως ανησυχείτε αγαπητέ.

- Ε, όχι και αδίκως. Από τη μια προετοιμαζόμαστε για εισβολή στο πιο θερμό σημείο του πλανήτη και από την άλλη αντί να επιδιώκεται σταθερότητα στους πιο βασικούς συμμάχους στην περιοχή, καθόμαστε και βλέπουμε την αποσταθεροποίησή τους. Για να μην πω την συνδαυλίζετε κιόλας.

- Τα πράγματα γνωρίζετε κύριοι ότι είναι εξαιρετικά περίπλοκα. Σταθερότητα, ναι,  θέλουμε στους συμμάχους μας αλλά σε «ελεγχόμενη βάση». Συνεπώς, θα πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα σε μερικούς απ’ αυτούς. Ιδίως κάποιους «οιονεί αφερέγγυους».

- Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα έπρεπε να παραμείνουν σε σταθερότητα οι Έλληνες για να μπορούμε να υπολογίζουμε σε αξιόμαχη στήριξή μας. Το να ανάψει ένα θερμό μέτωπο πίσω από την πλάτη των στρατευμάτων μας δεν θα βοηθήσει σε τίποτα την εκστρατεία.

- Δεν θα είναι για πολύ και κυρίως θα είναι «ελεγχόμενη ένταση».

- Μια θερμή σύγκρουση – ιδίως εμφύλια - ποτέ δεν μπορεί να είναι απολύτως ελεγχόμενη. Εύκολα μπορεί να ξεφύγει και να κλιμακωθεί. Οι Έλληνες δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια να διαμελιστούν. Ούτε να βλέπουν να γίνονται μειονότητα χωρίς αντίδραση. Η φωτιά θα λάβει διαστάσεις και θα επεκταθεί κι εκτός χώρας.

- Δεν θα έχουν περιθώρια αντίδρασης. Κι εν πάση περιπτώσει, το αντίτιμο αξίζει και τον κόπο και τα ρίσκα.

- Κι έτσι να μείνουν, και πάλι εμείς θα ελέγχουμε και τα πετρέλαιά τους και τα πάντα. Πάντα έτσι δεν ήταν; Η εκτεταμένη διαφθορά τους να είναι καλά. Μέχρι και παγκόσμια πρωτιά πιάσανε. Ποιός ο λόγος να αλλοιώσουμε την εθνολογική τους σύνθεση και την εδαφική τους ακεραιότητα βάζοντας σε κίνδυνο όλη την περιοχή; Δημιουργείτε ένα ενεργό μεγα-ναρκοπέδιο κύριοι με όλα αυτά. Και μάλιστα στην χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή.
- Απλά πρέπει να σιγουρέψουμε την «επένδυσή» μας αγαπητέ.

- Παρ’ όλα αυτά, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι επιδεικνύουν αξιοσημείωτη αντοχή. Οι υπολογισμοί σας από το 2010 περίμεναν εξέγερση των λαϊκών μαζών τους και παρ’ όλα αυτά τίποτα.

- Δεν θ’ αντέξουν για πολύ ακόμη αγαπητέ. Θα εκραγούν θέλουν δε θέλουν. Τα οικονομικά μέτρα που υφίστανται γίνονται όλο και πιο σκληρά, όλο και πιο πολλά, όλο και πιο δυσβάστακτα.

- Εξακολουθώ πάντως να είμαι επιφυλακτικός. Η Αργεντινή, το προσφιλές σας υπόδειγμα/παράδειγμα κατέρρευσε με πολύ λιγότερα. Άρα, κάτι δεν πάει καλά στους υπολογισμούς σας.

- Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την πεπατημένη. Διαλύονται οικονομικά, στρέφονται ο ένας ενάντια στον άλλον, αλληλοσφάζονται και ο μισός πληθυσμός τους αναγκάζεται να μεταναστεύσει. Οι αλλοεθνείς μετανάστες είναι ήδη πάρα πολλοί και πολύ κοντά στο να γίνουν ο μισός πληθυσμός. Η «βίαιη μαζική έξοδος» των «αυτοχθόνων» θα τους φέρει πιο γρήγορα σ’ αυτό τον στόχο. Και μια αριστερή κυβέρνηση που θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες ώστε σε λίγους μήνες να μπουν εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη μετανάστες στη χώρα, καθώς και η ευρεία πολιτογράφησή τους ως Έλληνες, θα φέρει απίστευτα γρήγορη επίτευξη αυτού του στόχου. Σε λίγους μήνες μπορούν να είναι το 50% του Ελλαδικού πληθυσμού. Θα κατέχουν το μισό κοινοβούλιο και την μισή κυβέρνηση. Εύκολα με ένα τέτοιο κοινοβούλιο και με ένα εμφύλιο θα χωρίσουμε την Ελλάδα σε εκατό καταρρακωμένα κομμάτια. Και τότε ουδείς θα μπορεί ν’ αντισταθεί στην εκμετάλλευση από μέρους μας των πετρελαίων. Και όχι μόνον βεβαίως.

- Υπάρχουν όμως τμήματα του πληθυσμού που το έχουν αντιληφθεί αυτό. Κι έχουν πάψει να το βλέπουν ως απλή συνωμοσιολογία.

- Ε, και; Βλέπετε καμία αξιόλογη αντίδραση πέραν από ολίγη θεωρητική γκρίνια; Κι αυτή περιθωριακή. Είναι εξοβελισμένες αυτές οι αντιδράσεις από την επίσημη Πολιτική Σκηνή και από τα μεγάλα ΜΜΕ.
- Η αλήθεια είναι πως όχι.

- Γι’ αυτό σας λέω αγαπητέ. Είναι θέμα λίγων μηνών για να ανατραπούν τα πάντα εκεί κάτω. Μόλις λίγων μηνών.

- Εάν δεν σας προλάβουν τίποτε άλλοι «αγριεμένοι» στα παρασκήνια της Ελληνικής πολιτικής σκηνής.

- Δεν πρόκειται. Κάθονται όλοι φοβισμένοι και αδύναμοι στις γωνιές τους. Όσο για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτικών και των προνομιούχων της κοινωνίας τους είναι «επαρκώς ρυθμισμένοι» προς αυτήν την κατάσταση που σας περιγράφω. Μαζί τους και τα ΜΜΕ. Ο Λαός τους θα κάνει ότι του πουν οι παραπάνω ηγήτορές του και οι κυρίαρχοι διαμορφωτές κοινής γνώμης.

- Το κάνετε ν’ ακούγεται πάρα πολύ απλό. Λες και δεν υπάρχει ο κίνδυνος να «βαλτώσει» η υπόθεση και να δούμε ένα νέο Λίβανο. Έναν νέο εμφύλιο που θα κρατήσει χρόνια ολόκληρα χωρίς να γέρνει πουθενά η πλάστιγγα. Και χωρίς βεβαίως να μπορούν, υπ’ αυτή την κατάσταση να μας παράσχουν ασφαλή μετόπισθεν και συμμαχική υποστήριξη. Κινδυνεύουν τα στρατεύματά μας να υφίστανται το ένα σαμποτάζ μετά το άλλο. Παίζετε με τη φωτιά κύριοι.

- Δεν θα το αφήσουμε να βαλτώσει.

- Εμείς ίσως όχι. Υπάρχουν κι άλλοι διεθνείς παίχτες όμως που καραδοκούν να μας δημιουργήσουν «προβλήματα στα μετόπισθεν».

- Εννοείτε Ρώσους και Κινέζους;

- Και όχι μόνον. Πολλοί θα είχαν συμφέρον να χρονίσει η εμπόλεμη κατάσταση στην Ελλάδα, μια χώρα σύμμαχο των «επιτιθέμενων».

- Θα το ελέγξουμε.

- Και ποιός μας λέει ότι αυτά τα 5-6 εκ μουσουλμάνων μεταναστών «φρεσκοΕλλήνων» θα είναι «πιο πειθαρχημένοι και πειθήνιοι στα κελεύσματά μας» από τους Έλληνες; Γιατί να πειθαρχήσουν σ’ εμάς και όχι στα Διεθνή Ισλαμικά Κέντρα;

- Δεν θα τους επιτραπεί να συνυπάρξουν σε ένα μεγάλο ενιαίο ισλαμικό νεοΕλλαδικό κράτος ώστε να μετατραπούν σε «ισχυρό διεθνή παίχτη». Θα χωριστούν σε πολλά κομμάτια. Κι άλλωστε, ο μισός πληθυσμός θα είναι ελληνικός. Αυτοί θα είναι και ο «ρυθμιστής» των νέων κρατιδίων. Δεν θα μπορούν να υπάρξουν χωρίς την στήριξή μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τους Φαλαγγίτες στο Λίβανο. Κι αυτό θα «κοστίζει». Όλοι οι πόροι της χώρας θα μας ανήκουν. Εν πάση περιπτώσει, ο ένας θα ελέγχει τον άλλον. Και δεν θα έχουν το χρόνο, ούτε την διάθεση ν’ ασχοληθούν μαζί μας.
- Συνεπώς – επιμένω - οι «διεθνείς γεωπολιτικοί παίχτες» που λέγαμε παραπάνω έχουν κάθε λόγο λοιπόν να μην αφήσουν να συμβεί αυτό. Να μην γίνει εμφύλιος, να μην γεμίσει από μουσουλμάνους μετανάστες, να μην διαμελιστεί η χώρα.

- Θα τους δοθούν σοβαρά ανταλλάγματα για να μην αναμειχθούν. Ήδη τους δίνονται. Γι’ αυτό άλλωστε και βλέπουμε να «εξελίσσεται το παιγνίδι» στην Ελλάδα και δεν έχει «φρεναριστεί» από μέρους τους.

- Ο εμφύλιος πάντως αποδείχτηκε ότι είναι μεγάλη κουβέντα. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να συμβεί.

- Κι όμως. Υπάρχουν οι δυνάμεις. Κι ετοιμάζονται. Το πολύ πολύ, την «κρίσιμη ώρα» κι αν απαιτηθεί, θα «βοηθηθούν» κιόλας στο να τον ξεκινήσουν. Ο «μηχανισμός» είναι ήδη έτοιμος και «αναμένει». Για την ακρίβεια έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί πολλά «εναλλακτικά πρωτόκολλα».

- Εξακολουθώ να μην πείθομαι. Ούτε για την αναγκαιότητα όλων αυτών, ούτε για το εφικτό. Αντιθέτως, τα θεωρώ όλα υπερβολικά επικίνδυνα για τους αμυντικούς σχεδιασμούς μας.

- Όπως πάντα η γνωστή αντίθεση. Οι Στρατηγοί με τους διεθνείς κοινωνικοοικονομικούς παίχτες. Δεν πειράζει κύριοι. Να είστε σίγουροι ότι τα ανταλλάγματα και οι εγγυήσεις που θα λάβετε για να εξακολουθήσουμε να έχουμε την σιωπηρή σας ανοχή θα είναι υπεραρκετά. Χρηματοδοτήσεις των προγραμμάτων σας δεν θέλετε; Σας βεβαιώ ότι όχι μόνον θα τις λάβετε αλλά θα είναι και γενναιόδωρες υπέρ του δέοντος. Και όχι μόνον.

- Επανέρχομαι στο ίδιο ερώτημα. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα εξεγερθούν;

- Ω, μα είναι απλό. Εσείς εάν πεινούσατε και βλέπατε ότι όσοι έφαγαν τον σκασμό τόσες δεκαετίες παραμένουν στο απυρόβλητο και όλα τα βάρη πέφτουν σε σας, τι θα κάνατε; Αργά ή γρήγορα δεν θα παίρνατε το όπλο για να επιτεθείτε προς όποιον θεωρούσατε υπεύθυνο και ωφελημένο;
- Σας επισημαίνω κύριοι ότι 3 – 5 εκ Έλληνες έχουν ήδη εξαθλιωθεί κι όμως ακόμη κανείς δεν πήρε τα όπλα.

- Υπομονή κύριοι. Λίγο ακόμη. Άλλωστε, δεν ποντάρουμε μόνον σ’ αυτόν τον «πυροδότη». Μην λησμονούμε ότι μια από τις βασικές μας πολιτικές, η ραγδαία αλλαγή του εθνολογικού χαρακτήρα της Ελλάδας, στηρίζεται από την τεράστια εκλογικά Ελληνική Κεντρο-αριστερά. Και δη, μέσω της αμέριστης στήριξης της αθρόας μετανάστευσης μουσουλμάνων προς την Ελλάδα αλλά και την ταχεία αλλοίωση και αποδόμηση της ιστορίας τους. Αυτό αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει την Αριστερά και τις Ελληνικές Πατριωτικές Δυνάμεις σε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ τους. Θέλουν δε θέλουν. Η «πίεση» που τους ασκείται με όλα αυτά είναι τόσο μεγάλη, που η «τελική θερμή ρήξη» αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο δυνάμεις.

- Και σ’ αυτό δείχνουν όμως αξιοσημείωτη αντοχή. Παρ’ ότι ήδη έχουν εισβάλλει εκατομμύρια μουσουλμάνοι στη χώρα,  ο εμφύλιος πόλεμος που περιγράφετε ακόμη δεν ξέσπασε.
 
- Υπομονή κύριοι. Υπομονή. Λίγο ακόμη. Ένας από τους δύο «εναλλακτικούς και αλληλοϋποστηριζόμενους πυροδότες» θα σκάσει αργά ή γρήγορα. Και φυσικά, θα «ενισχυθεί» από αυτές ακριβώς τις «εφεδρείες» μουσουλμάνων μεταναστών. Κι από δικές μας δυνάμεις βεβαίως. Κι όταν σκάσει αυτό το θανάσιμο, αιματηρό καμίνι, σε συνδυασμό με την πείνα του πληθυσμού που θα τους κάνει να αλληλοτρώγονται, να είστε σίγουροι ότι οι μισοί Έλληνες θα πάρουν όλοι μαζί το δρόμο της εξόδου από τη χώρα. Αυτό θα είναι το τέλος. Μετά έρχεται η σειρά μας. Η Τουρκία θα εισβάλλει και θα καταλάβει την μισή Ελλάδα. Με δική μας παρέμβαση θα αρκεστεί στα δωδεκάνησα και την Δυτική Θράκη, η Βουλγαρία για να μην παρέμβει υπέρ της Ελλάδας θα λάβει ένα μικρό τμήμα της Βορειοανατολικής Θράκης, οι Μακεδόνες θα λάβουν τα δικά τους, οι Αλβανοί επίσης, η Βρετανία επίσης και φυσικά, η Κρήτη θα μετατραπεί από μόνη της σε μια «ανεξάρτητη διεθνή Νέα Κρητική Πολιτεία». Υπό την αιγίδα μας βεβαίως. Όσο για τη Ρωσία, θα λάβει αυτό που ήθελε πάντα. Έξοδο στο Αιγαίο. Η Ανατολική Θράκη, μαζί με την Ινσταμπουλ, θα περάσουν στην κατοχή τους. Κι αν χρειαστεί, θα πάρουν και την νότια ζώνη, τα απέναντι παράλια. Και βεβαίως, υπάρχουν πλείστα όσα διεθνή γεωπολιτικά ανταλλάγματα που προτιθέμεθα να τους δώσουμε για να μείνουν στην άκρη ως προς το Ελληνικό Ζήτημα. Η Τουρκία θα αντιδράσει βεβαίως, αλλά το χειριζόμαστε.
 Όσο για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Κινέζους, μπορεί μεν να μην πάρουν εδάφη, αλλά τα οικονομικά ανταλλάγματα από την εκμετάλλευση των Ελληνικών Πόρων θα είναι τόσο μεγάλα που ουδείς θα αναμειχθεί. Σας βεβαιώ κύριοι, ότι το Ελληνικό Ζήτημα βαίνει προς αίσιο τέλος. Και δη, «τάχιστα» και «ελεγχόμενα».


Γιώργος Ανεστόπουλος
 
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από το ψυγείο σας

Δεν χρειάζεται να υπάρχει κάποια πολυκαιρισμένη τροφή μέσα στο ψυγείο για να σας ενοχλεί η μυρωδιά που αναδίδει το ψυγείο σας...



Αρκετά φαγητά, όπως το βραστό κουνουπίδι δίνει μια δυσάρεστη οσμή στο χώρο του ψυγείου, επηρεάζοντας και τα υπόλοιπα τρόφιμα.


Οι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το φαινόμενο είναι οι εξής: Μια ιδέα είναι να τοποθετήσετε σε ένα ράφι του ψυγείου ένα φλιτζανάκι του καφέ, το οποίο έχετε γεμίσει με ξίδι ή με μαγειρική σόδα. Ανάλογα αποτελέσματα μπορείτε να έχετε και αν χρησιμοποιήσετε ένα ξυλάκι κανέλας ή ένα κομματάκι κιμωλία. Μην ξεχνάτε να τα ανανεώνετε ανά τακτά διαστήματα, ώστε να μην χάνουν την ιδιότητά τους να απορροφούν τις δυσάρεστες οσμές.
 
troktiko-blog
Διαβάστε περισσότερα » »

Από "σκουπίδια" εν μια νυκτί μάς... αναβαθμίζουν!

Με νέα της έκθεση η S&P αναβαθμίζει την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας κατά 6 ολόκληρες βαθμίδες στην κλίμακά της, από την κατώτατη βαθμίδα της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» («selective default») στην κλίμακα «B-». Κάτι που σημαίνει πως όχι μόνο «αντιστρέφει» την προηγούμενη απόφασή της, της 5ης Δεκεμβρίου, όταν είχε υποβαθμίσει τη χώρα μας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, τοποθετώντας την στην βαθμίδα SD (selective default), αλλά την επαναφέρει σε μια κλίμακα υψηλότερα της αξιολόγησης που είχε η Ελλάδα πριν από το πρόγραμμα επαναγοράς του χρέους της (τότε στη βαθμίδα CCC, πλέον στην Β-).
Σε μια πρώτη ανάγνωση αυτή η διαδικασία μπορεί να κριθεί ως καθαρά τεχνική, αφού είθισται να υποβαθμίζονται οικονομίες που βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων και να επανακρίνονται αμέσως μετά. Εξάλλου και τον περασμένο Φεβρουάριο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του PSI, η S&P είχε και τότε υποβαθμίσει προσωρινά την Ελλάδα.
Αυτή τη φορά όμως η εξέλιξη είναι σαφώς θετικότερη, καθώς η ίδια η S&Ρ τονίζει αρχικά πως πλέον οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, το outlook, παραμένουν σταθερές, ενώ παράλληλα, σημειώνει πως η αναβάθμιση «αντανακλά την αποφασιστικότητα των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ αλλά και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις».
Με δυο λόγια μπορεί η αναβάθμιση της Ελλάδας ήταν αναμενόμενη μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ανταλλαγής χρέους, όχι όμως και το εύρος της! [Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι πασιφανές ότι επιδιώκουν να στείλουν για μία ακόμη φορά το μήνυμα: "Υπακούστε πιστά στις εντολές μας για να χρυσώνουμε το χάπι πού και πού και να ξεγελάτε κι εσείς έτσι τους ψηφοφόρους σας...].
Αναλυτικότερα, ο οίκος αναφέρεται στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και σημειώνει πως η επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής θα κριθεί από τις αυξήσεις των φόρων, την ενίσχυση της είσπραξης φόρων, το εκτενές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις περικοπές δαπανών.
Η αναβάθμιση της Ελλάδας αντανακλά την άποψη της S&P πως η χώρα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί το χρέος της, αναφέρει στη συνέχεια της έκθεσής του ο οίκος, που πάντως προειδοποιεί πως ακόμη όμως και μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς το ελληνικό χρέος στο 160% του ΑΕΠ παραμένει «επαχθές». Η διαφοροποίηση έχει να κάνει στο ότι πλέον «εναπόκειται στην Ελλάδα, να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, υπό τους όρους του προγράμματος που ακολουθεί, προκειμένου η Ευρωζώνη να βελτιώσει εκ νέου τη δανειακή σύμβαση της χώρας».
Εν ολίγοις, εκτιμά πως εφόσον η χώρα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε σε εύθετο χρόνο – «φωτογραφίζοντας» πιθανότατα το ερχόμενο φθινόπωρο και τις γερμανικές εκλογές – θα μπορέσει να υπάρξει μια «αναδιαπραγμάτευση» των όρων των δανείων, κάτι που ίσως και να αποτελέσει την οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτοξεύθηκε ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 - Όλα αλλάζουν για τις ελληνικές ΕΔ

Η Ελλάδα τίθεται υπό την παρακολούθηση του πρώτου τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου που εκτοξεύθηκε σήμερα και ξεκινά την αποστολή εικόνων ελληνικών στόχων τον ερχόμενο Ιανουάριο και όλα αλλάζουν σε ότι αφορά την διάγνωση ετοιμοτήτων των ΕΔ, στοχοποίησης στρατηγικών κέντρων και υποδομών, μετακίνησης δυνάμεων κλπ. από τον κύριο εχθρό της χώρας...
Πριν λίγο εκτοξεύτηκε από το διαστημικό κέντρο Jiuquan στην Κίνα ο πρώτος τουρκικός δορυφόρος παρατήρησης. Η κατασκευή του δορυφόρου χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ερευνών της Τουρκίας  (TUBITAK) και την τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία (TΑΙ),
H Τουρκία θα αποκτήσει τα δικά της μάτια στο διάστημα αφού ο κατασκοπευτικός  δορυφόρος Göktürk-2 ο οποίος αναπτύχθηκε από το τουρκικό κρατικό ερευνητικό ίδρυμα TUBITAK UZAY και την κρατική εταιρεία TAI ενώ όλο το λογισμικό για τον δορυφόρο κατασκευάστηκε στην Τουρκία.
Ο συγκεκριμένος δορυφόρος έχει διακριτική ικανότητα 2,5 μέτρα και θα μπορεί να μεταδίδει πληροφορίες συνολικού όγκου 15 Gbit.
Ο Göktürk-2 πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες την περίφημη ΜΙΤ και πρόσφατα δοκιμάστηκε για την απόδοση του στην Γαλλία.  Το συμβόλαιο για την ανάπτυξη και κατασκευή του δορυφόρου υπογράφηκε από την κυβέρνηση Ερντογάν στις 13 Απριλίου του 2007 και το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή την 1 Μαΐου του 2007. 
Ο κατασκοπευτικός δορυφόρος Göktürk-2 θα τεθεί σε τροχιά 700 χλμ από την επιφάνεια της Γής, η κάθε περιστροφή του θα διαρκεί 98 λεπτά, ο χρόνος μετάδοσης δεδομένων στο σταθμό ελέγχου στην Γής θα διαρκεί 40 λεπτά την κάθε ημέρα, το δε βάρος του δορυφόρου είναι 409 κιλά.
Ο δορυφόρος και τα επιμέρους υποσυστήματα του κατασκευάζονται εν μέρει από την κρατική εταιρεία ΤΑΙ ενώ το ηλεκτροπτικό σύστημα αγοράστηκε το εξωτερικό. Τα περισσότερα από τα υποσυστήματα του δορυφόρου είναι CΟTS ορισμένα έχουν αναπτυχτεί από τουρκικές εταιρείες όμως το βασικότερο πλεονέκτημα των Τούρκων είναι η εμπειρία που απέκτησαν στην ολοκλήρωση των επιμέρους συστημάτων πάνω σε μία πλατφόρμα και η συνολική εμπειρία από την πραγματοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. 
 Η διακριτική ικανότητα του Göktürk-2 δεν είναι ικανοποιητική για στρατιωτική χρήση μόλις 2,5 μέτρα με αμφίβολη ποιότητα. Η απόκτηση ενός τέτοιου συστήματος το οποίο θα είναι σε αποκλειστική χρήση από την Τουρκία δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Αν Μεσόγειο.
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Εταιρείας ΤUSAŞ Iμπραχίμ Κεσκίνερ, ανέφερε πως "ο δορυφόρος θα μπορεί να συλλέγει στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες ενώ παράλληλα να μεταδίδει δεδομένα που αφορούν οικονιμικής φύσεως πληροφορίες". "Ουσιαστικά με τις ειδικές κάμερες του δορυφόρου μπορούμε νε δούμε άνετα ένα αυτοκίνητο που προχωρά σε οποιοδήποτε δρόμο και να στοχοποιείται π.χ. από ένα UAV" αναφέρει ο πρόεδρος της TUSAŞ.
Σύμφωνα με τον Κεσκίνερ οι στρατιωτικές εικόνες και πληροφορίες που συλλέγει ο Göktürk-2 θα μεταδίδονται με ειδικό κρυπτογραφικό σύστημα προς τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Οι πρώτες εικόνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται στις αρχές Ιανουαρίου.
Το ερώτημα που αφορά τη χώρα μας είναι το τι θα «βλέπουν» οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πάνω στο Αιγαίο και στη Θράκη και πως θα εκμεταλλεύονται αυτές τις πληροφορίες.O συγκεκριμένος δορυφόρος θα μπορεί να έχει εικόνες από την Ευρώπη, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή και οι γείτονες μας δεν αποκλείουν να πωλούν κάποιες από τις πληροφορίες τις οποίες θα διαθέτουν. Κάθε 93 λεπτά θα ολοκληρώνει τον κύκλο στην τροχιά του και θα στέλνει νέες εικόνες.
Αν και η Ελλάδα διαθέτει πρόσβαση στις υπηρεσίες ενός σαφώς καλύτερου δορυφόρου του Helios IIB ο συγκεκριμένος δορυφόρος αποτελεί το προϊόν της συνεργασίας της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με την Γαλλία να κατέχει την τεχνολογία για την κατασκευή του Helios 2B και τη αρμοδιότητα για την διαχείριση του δορυφόρου.
Άλλο να ζητάς εικόνες και να σου δίνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν και μόνον κατόπιν προγραμματισμού πάντα σε σχέση με την διαθεσιμότητα του δορυφόρου, όπως συμβαίνει με τον Helios 2B και άλλο να έχεις τα δικά σου μάτια στο διάστημα, ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή σου...
Το 2013 πρόκειται να εκτοξευτεί ο δεύτερος κατασκοπευτικός δορυφόρος της Τουρκίας ο Göktürk-1 ο οποίος κατασκευάζεται από την Telespazio με αισθητήρα κατά πάσα πιθανότητα ιταλικής κατασκευής ο οποίος έχει διακριτικότητα μόλις 0,8 μέτρα, δηλαδή θα μπορεί να εντοπίσει ακόμα και τις κινήσεις εντός ανθρώπου...   
 Το σημαντικότερο στοιχείο πέρα από την εκτόξευση την ίδια και το γεγονός ότι η Τουρκία θα διαθέτει ένα δορυφόρο ο οποίος θα είναι ικανός να «σαρώνει» κυριολεκτικά όλη την ελληνική επικράτεια είναι πως το λογισμικό του αλλά και οι υπολογιστές που διαθέτει αναπτύχθηκαν και κατασκευάστηκαν στην Τουρκία από το διαστημικό ινστιτούτο έρευνας UZAY που ανήκει στο ερευνητικό κέντρο TUBITAK.
Το παραπάνω και συγκρινόμενο μοιραία με την ελληνική μίζερη πραγματικότητα αποτελεί μια θλιβερή διαπίστωση για το πόσο μεθοδευμένα και βάσει προγραμματισμού έχει προχωρήσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία τόσο στην έρευνα όσο και στην ανάπτυξη και πόσο τραγικά πίσω σχεδόν εξαφανισμένη βρίσκεται η αντίστοιχη ελληνική.
Το γεγονός βέβαια της τουρκικής προόδου έχει να κάνει με το πόσο σοβαρά βλέπουν οι Τούρκοι τη ίδια τους τη χώρα και την ανάπτυξη που θέλουν να έχουν και πόσο αστεία σχεδόν προδοτικά βλέπουμε εμείς τον αντίστοιχο τομέα. Καμία σοβαρότητα καμία θέληση για να καταστεί η χώρα υπολογίσιμη δύναμη στην περιοχή της παρά μόνο ηττοπάθεια, φόβος και αδιαφορία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Περάσαν τόσες μέρες και ακόμα δεν το έχει δείξει κανένα κανάλι

Οι οπαδοί της Μαρσέϊγ σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία!

Στον αγώνα μεταξύ της Μαρσέιγ και της Λιλ στις 22 Νοεμβρίου οι οπαδοί της πρώτης σχημάτισαν μία τεράστια ελληνική σημαία με το πρόσωπο του Πρωτέα στη μέση και ένα μακρύ πανό το οποίο έγραφε:...

"Δεν αρνούμαστε την καταγωγή της πόλης μας"

Η Μασσαλία ιδρύθηκε από τους Φωκαείς γύρω στο 600 π.Χ και ήταν η πρώτη ελληνική πόλη-κράτος στα σημερινά γαλλικά εδάφη.

Δείτε το βίντεο από το γήπεδο Βελοντρόμ



http://www.plektani.gr/2012/12/blog-post_675.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλλάζουν όλα για την υποβολή των δηλώσεων και την πληρωμή των φόρων – Δείτε τα νέα δεδομένα.

Το 2013 θα έρθουμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πρώτον διότι θα πρέπει υποχρεωτικά να καταθέσουμε όλοι τις φορολογικές μας δηλώσεις μέσω Internet. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Και δεύτερον διότι από τον Ιούνιο του 2013, θα μας απαγορεύσουν να πληρώνουμε τις δόσεις στην εφορία. Όλα θα γίνονται μέσω τράπεζας. Ήδη, το Taxis λανσάρει ολοένα και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες....

Οι ειδήσεις φτάνουν από διαφορετικές πηγές και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Φορολογική δήλωση θα καταθέτουν όλοι οι πολίτες με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους. Δηλαδή, δεν θα εξαιρούνται ούτε καν αυτοί που έχουν χαμηλές αποδοχές της τάξεως των 1000-2000 ευρώ ετησίως.

Όλες οι ηλεκτρονικές δηλώσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά κάτι που σημαίνει ότι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εξαιρούνταν μέχρι σήμερα, θα πρέπει να εκδώσουν κωδικούς πρόσβασης στο taxis.

Από την 1η Ιουνίου 2013, κλείνουν τα ταμεία των Δ.Ο.Υ. Όλες ανεξαιρέτως οι πληρωμές (φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΠΑ, ληξιπρόθεσμες οφειλές, παράβολα, τα πάντα) θα γίνονται μέσω τραπέζης. Μάλιστα, δεν θα είναι καν υποχρεωτική η προσέλευση στην τράπεζα καθώς οι πληρωμές στο σύνολό τους θα γίνονται μέσω Internet.

Για κάθε οφειλή, θα ακολουθείται η διαδικασία που γνωρίσαμε με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων και τα τέλη κυκλοφορίας. Θα μπαίνουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο σύστημα Taxis, θα τυπώνουμε το ειδοποιητήριο στο οποίο θα αναγράφεται ένας μοναδικός αριθμός της πληρωμής και θα εξοφλούμε είτε στο υποκατάστημα της τράπεζας είτε μέσω ηλεκτρονική τραπεζικής.

Ήδη το σύστημα taxis έχει εκσυγχρονιστεί αρκετά. Αν μπει κάποιος με τους κωδικούς τους στις εξατομικευμένες υπηρεσίες μπορεί να έχει πλέον πλήρη εικόνα για τα στοιχεία που έχει καταγράψει η εφορία στον ΑΦΜ του. Συγκεκριμένα, στη διεύθυνση www.gsis.gr οι φορολογούμενοι μπορούν να βρουν:

1.Πλήρες ημερολόγιο στο οποίο αποτυπώνονται όλες φορολογικές υποχρεώσεις
2.Όλα τα στοιχεία του Μητρώου της εφορίας
3.Στοιχεία οφειλών (είτε είναι σε ρύθμιση είτε όχι)
4.Όλες τις θεωρήσεις που έχει κάνει ο φορολογούμενος κ.ά.

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού από την τοπική εφορεία προσκόπων Πτολεμαΐδας

H τοπική εφορεία προσκόπων Πτολεμαΐδας σας υπενθυμίζει ότι από τη Δευτέρα 17-12-2012 και μέχρι την Δευτέρα 24-12-2012 σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο της πόλης και με άλλους φορείς έχει τοποθετήσει στον χώρο της βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας μια σκηνή στην οποία σας προσκαλεί για άλλη μια φορά να δείξετε το πνεύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που ανά τους αιώνες διέθετε ο Έλληνας.
Στο χώρο αυτό γίνεται συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού τα οποία θα μοιραστούν σε συνάνθρωπούς μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Δεν έχει σημασία και ποτέ δεν είχε το μέγεθος της προσφοράς, σημασία έχει μόνο η ίδια η πρόσφορα. Τις άγιες ημέρες που έρχονται ας νιώσουμε όλοι το πνεύμα και την ομορφιά της αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Να ποιοι κρατούν την Ελλάδα όρθια..




Παρά τις αντιξοότητες ο Χρήστος Χρηστίδης επικεφαλής της Εορδαϊκής Δύναμης συνεχίζει με τους αθλητές του να γράφει ιστορία, αποκρούοντας την κρίση

Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι τρεις αθλητές του Συλλόγου οι οποίοι ξεχώρισαν από τους 1000 που πάλεψαν στο τερέν


Το χαμόγελο τους έξω από το τερέν, η σοβαρότητα που επέδειξαν σε αυτό (αθλητές και προπονητής) δείχνουν το δρόμο που η Ελλάδα πρέπει να πορευτεί...αν υποθέσει κανείς πως το πεδίο μάχης του taekwondo είναι η μικρογραφία της εμπόλεμης ζώνης που βρίσκεται η χώρα αυτή τη στιγμή


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Το δικό της νόμο επέβαλε για ακόμη μια φορά η Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας, η οποία σε αθηναϊκό έδαφος σάρωσε τα μετάλλια.
Συγκεκριμένα η Ειρήνη Μπουράκη κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο  στην κατηγορία της, η Τριανταφυλλιά Σάκκου κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ η Δήμητρα Αλεξανδρίδου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου αποσπώντας την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.
Εντυπωσίασαν το κοινό με τις επιδόσεις τους
Ο ανταγωνισμός ήταν υψηλού επιπέδου και γενικότερα όλοι οι αγώνες που έδωσαν οι αθλητές της Εορδαϊκής Δύναμης αποτέλεσαν παρακαταθήκη για το ελπιδοφόρο μέλλον του συλλόγου, ο οποίος συνεχίζει να κρατά την σημαία ψηλά.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πτολεμαΐδας ήταν μια από τις δύο εκπροσώπους της βόρειας Ελλάδας, στο Β΄ κύπελλο Νοτίου Ελλάδας και παρόλα αυτά δίδαξε taekwondo στο τερέν! Γεγονός το οποίο επιβεβαίωσαν οι αντιδράσεις του κοινού κάθε φορά που οι αθλητές του συλλόγου (σ.σ Εορδαϊκής Δύναμης) αγωνίζονταν...






Εορδαϊκή Δύναμη και  ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ

Ωστόσο η Εορδαϊκή Δύναμη έδειξε και το βαθύ κοινωνικό της πρόσωπο, καθώς ένωσε τις δυνάμεις της με τον φορέα πρόληψης κατά του ηλεκτρονικού εθισμού ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ. 
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία νέων οι οποίοι υψώνουν το ανάστημα τους, στη μεγάλη λαίλαπα του ηλεκτρονικού εθισμού που έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε μικρούς και μεγάλους.
Μάλιστα οι άνθρωποι του ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ δήλωσαν ότι στο πρόσωπο της Εορδαϊκής Δύναμης βρήκαν τον καλύτερο εκπρόσωπο τους, για τον αθλητισμό. Γνωρίστε τις δράσεις του ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ: http://diadrasis.blogspot.gr/
Ο άνθρωπος πίσω από τις επιτυχίες
Το να υψώνεις ανάστημα αυτές τις εποχές που ακόμη και οι «λεγόμενοι» ήρωες κρύβονται πίσω από τις σκιές θέλει μεγάλη τόλμη. Αυτό το κάνει ο Χρήστος Χρηστίδης όμως ο οποίος παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες καταφέρνει να ξεχωρίζει από το σύνολο.  Δεν είναι το γεγονός πως οι αθλητές του αποσπούν διακρίσεις σε όλες τα αθλητικά δρώμενα που λαμβάνουν μέρος αλλά το ότι ο ίδιος τους αγαπά και τους σέβεται ως παιδιά του. Αυτό το εισπράττουν τα παιδιά και το ανταποδίδουν στον Χρήστο.  Ο ίδιος βρέθηκε στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο και τα τρία του παιδιά κατέκτησαν 3 μετάλλια. Όπως μου είπε off the  record, όταν το ρώτησα «τι κάνεις και κάθε φορά τα παίρνεις όλα και φεύγεις»; Μου απάντησε «δεν ξέρω, ίσως επειδή τα νιώθω παιδιά μου...» Με αυτή τη φράση του τα είπε όλα. Και αν το γνωρίσετε θα το καταλάβετε με τον τρόπο που οι αθλητές του τον κοιτούν στα μάτια. Σίγουρα αν υπήρχαν 10 Χρηστίδιδες στον ελληνικό αθλητισμό τότε αυτός δεν θα παράπαιε έτσι...Ας ανοίξουν επιτέλους οι ιθύνοντες τα μάτια τους και να «αγκαλιάσουν» αυτούς τους ανθρώπους. Στο κάτω-κάτω μιλάμε για το μέλλον του αθλητισμού, το μέλλον των παιδιών μας. 



Στηρίξτε το έργο της Εορδαϊκής Δύναμης κάνοντας ένα like εδώ και δείτε τα βίντεο που ακολουθούν...Τις συνεντεύξεις μετά τις διακρίσεις, αλλά και στιγμιότυπα από τους αγώνες που έδωσαν.


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Εορδαϊκή -Αθήνα από Pinakio


Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Μπουράκη Εορδαϊκη από Pinakio



Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Μπουράκη Εορδαϊκη από Pinakio



Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr) Δήμητρα Αλεξανδρίδου από Pinakio





pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »