Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μικροτσίπ παράγει ρεύμα από την... καρδιά


Οι χτύποι της καρδιάς ίσως χρησιμοποιηθούν για να παράγουν ρεύμα που θα φορτίζει το κινητό τηλέφωνο, μετά την πρόσφατη ανακάλυψη του μικροτσίπ που παράγει ενέργεια από τις κινήσεις του σώματος.
Η νανογεννήτρια, όπως ονομάστηκε, έχει ήδη κατασκευαστεί ως αυτοκόλλητο μικροτσίπ που μπορεί με την κίνηση του ανθρώπου ή κάποιων οργάνων που κάνουν ακούσιες κινήσεις, να παράγει ρεύμα.
Κατασκευάστηκε από ειδικούς στο Ίδρυμα Τεχνολογίας της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, οι οποίοι αισιοδοξούν πως μελλοντικά θα μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και τον χτύπο της καρδιάς, μία από τις μικρότερες κινήσεις που γίνονται στο ανθρώπινο σώμα, για την παραγωγή ρεύματος, με τελικό τους στόχο ο άνθρωπος να μην χρειάζεται μπαταρίες για καμία από τις φορητές συσκευές του.

Στο πλαίσιο της κατασκευής του μιρκοτσίπ, οι ερευνητές χρησιμοποιούν εκατομμύρια νανοσύρματα από οξείδιο του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό από την παραμικρή κίνηση, π.χ. από την κίνηση των δακτύλων.
Όταν πέντε νανογεννήτριες βρίσκονται συγχρόνως σε λειτουργία μπορούν να παράξουν 1 μικροαμπέρ στα 3 βολτ, την ίδια δηλαδή ενέργεια που εκλύουν δύο κανονικές μπαταρίες μεγέθους ΑΑ.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, καθηγητή Wang, η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει πολλαπλές εφαρμογές. «Πρόκειται για μία εξέλιξη – ορόσημο, καθώς οι νανογεννήτριές μας προορίζονται να αλλάξουν τις ζωές μας στο μέλλον. Οι δυνατότητές τους περιορίζονται μόνο από τη φαντασία».

Η νέα συσκευή είναι χιλιάδες φορές πιο ισχυρή και ενεργειακά αποδοτική σε σχέση με άλλες παρόμοιες που έχουν παρουσιαστεί στο παρελθόν και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια τεχνολογία έχει προοπτικές να βγει από το εργαστήριο για να αξιοποιηθεί σε πρακτικές εφαρμογές.

Η μελέτη ανακοινώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.
tanea
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΒΡΑΪΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ .

World Almanac, 1933 (page 419) -
 15.3 million
World Almanac, 1938 (page 510) - 

15.75 million
World Almanac, 1947 (page 748) - 
15.7 million
World Almanac, 1949 (page 289) - 
15.7 million
Μα δεν πέθαναν 6.000.000 Εβραίοι απο το Ολοκαύτωμα των Ναζί
;

Πηγή  http://anti-ntp.blogspot.com/2011/03/blog-post_6977.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Καρχαρίας στις Αμυγδαλιές Γρεβενών

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο. Περπατώντας στην περιοχή Άγιος Αθανάσιος Γρεβενών, σε μια περιοχή όπου μπορεί κανείς να βρει πάρα πολλά απολιθωμένα κοχύλια, διέκρινα κάτι διαφορετικό. Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι πρόκειται για απολιθωμένο δόντι. Αυτό που δεν μπορούσα να καταλάβω είναι από τι ζώο προερχόταν. Το σχήμα του και κυρίως τα άκρα του που ήταν σαν πριόνι, μ’ έκαναν να σκεφτώ πως επρόκειτο για κάποιο είδος καρχαρία. Και πραγματικά έτσι ήταν. Μετά από λίγο καιρό το έδωσα στους ειδικούς του Παλαιοντολογικού Μουσείου της Μηλιάς και μου το επιβεβαίωσαν. Ήταν πραγματικά  δόντι καρχαρία που έζησε πριν μερικά εκατομμύρια χρόνια στην περιοχή. Αύριο Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 θα παραδώσω το δόντι αυτό, μαζί με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, στο Παλαιοντολογικό Μουσείου της Μηλιάς για να μπορούν να το δουν όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου.

Αργύριος Καραλιόλιος

Δάσκαλος

Του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών

Διαβάστε περισσότερα » »

H πρώτη επίσημη επιστημονική επιβεβαίωση για τους χημικούς αεροψεκασμούς.

“Αμερικανός Μετεωρολόγος αποκαλύπτει επιτέλους την αλήθεια!!

Μετά από το σύνηθες θερινό “διάλλειμα” στη διενέργεια των χημικών αεροψεκασμών,από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν “δυναμικά”, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο.
Και ενώ χιλιάδες πολίτες παγκοσμίως γίνονται μάρτυρες της κατάστασης σε...
Διαβάστε περισσότερα...
Διαβάστε περισσότερα » »

Βελόπουλος - Ελληνιστί 29-3-11

Διαβάστε περισσότερα » »

Μεταφυσικές συμπτώσεις

 

Τα γεγονότα που θα αναφερθούν είναι αληθινά.
Μετά από αυτά όπως θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος κάποια ερωτήματα θα βασανίσουν το μυαλό του: τι παίζεται εδώ;


.
Μετά από αυτά όπως θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος κάποια ερωτήματα θα βασανίσουν το μυαλό του: τι παίζεται εδώ;

Είναι η πραγματικότητα όπως τη γνωρίζουμε; Υπάρχουν δυνάμεις, ορατές ή αόρατες που...
ορίζουν αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα;


Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1846.
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1946.
Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε πρόεδρος το 1860 .
Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε πρόεδρος το 1960.

Tα ονόματα Lincoln και Kennedy αποτελούνται από 7 γράμματα.
Οι σύζυγοι και των δυο προέδρων έχασαν το παιδί τους όταν κατοικούσαν στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι.
Οι δύο πρόεδροι έχασαν την ζωή τους ημέρα παρασκευή.

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν από “ΝΟΤΙΟ”.
Τους δύο πρόεδρους διαδέχτηκαν “ΝΟΤΙΟΙ”.

Και οι δύο διάδοχοι τους ονομαζόταν Johnson .
O Andrew Johnson, που διαδέχτηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808.
Ο Lyndon Johnson, που διαδέχτηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908.

Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy.
Η γραμματέας του Kennedy ονομαζόταν Lincoln.

Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839.
Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1939.

Οι δύο δολοφόνοι ήταν γνωστοί με τα τρία τους ονόματα.
Το σύνολο των τριών ονομάτων και των δύο δολοφόνων αποτελείται από 15 γράμματα.

Ο Lincoln πέθανε σε ένα θέατρο που λεγόταν ”Kennedy”.
Ο Kennedy πέθανε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που λεγόταν “Lincoln”.

Ο John Wilkes Booth προσπάθησε να ξεφύγει από ένα θέατρο και συνελήφθη σε ένα κτίριο.
Ο Lee Harvey Oswald προσπάθησε να ξεφύγει από ένα κτίριο και συνελήφθη σε ένα θέατρο.

Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Lincoln, ήταν διακοπές στο Monroe Maryland.
Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Kennedy ήταν διακοπές με την Marilyn Monroe.

Πρέπει να αναλογιστούμε πόσα από τα προαναφερθέντα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι απλές συμπτώσεις; Δυο; Τρία; Τέσσερα; Όλα;Μήπως τα πάντα είναι προσχεδιασμένα;Υπακούουν μήπως σε αόρατους νόμους της Φύσης;
Μάλλον βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δηλητήριο προτεραιότητας.. στο πιατο σου..

Διαβάστε περισσότερα » »

Μήνυμα του Fulford προς ανθρωπότητα και ΝΤΠ

Ο Φούλφορντ ξαναβγαίνει με μήνυμα (αφύπνισης) προς ανθρωπότητα και (προειδοποιησης) προς Νέα Τάξη Πραγμάτων. O λόγος που το ανέβασα, είναι οι ισχυρισμοί του ότι το τσουνάμι το προκάλεσαν αυτοί...
Αυτό που σίγουρα δε με κάλυψε από το "διάγγελμά" του ήταν το ότι αυτά τα λαμόγια "θα συγχωρεθούν" όπως είπε. Τι θα πει "θα συγχωρεθούν" ; Δεν πρέπει να τιμωρηθούν και δη παραδειγματικά με τις αυστηρότερες των ποινών; Μιλαμε για γενοκτόνους-μαζικούς δολοφόνους. Οσοι είναι στη φυλακή ανά τον κόσμο, έχουν δικαστεί και συχνά με τις αυστηρότερες των ποινών για πολύ...πολύ λιγότερα...
Τα υπόλοιπα που έθεσε, τα αφήνω στην κρίση σας.








Διαβάστε περισσότερα » »

Νέος νόμος για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα

Νέος νόμος για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώαΜία σειρά από μέτρα για την προστασία των ζώων που περιέχει νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο και αναρτήθηκε για διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Απριλίου 2011.
Όπως ανακοινώθηκε, επέρχονται 18 νέες ρυθμίσεις στην ισχύουσα νομοθεσία, οι κυριότερες των οποίων είναι:
* Απαγορεύεται η συμμετοχή κάθε είδους ζώου σε τσίρκο ή άλλο δημόσιο θέαμα και η οποιαδήποτε δημόσια έκθεση ζώου για κερδοσκοπικό σκοπό.
* Δημιουργείται διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση στο ΥΠΑΑΤ στην οποία θα καταγράφονται όλα τα ζώα συντροφιάς (γάτες, σκύλοι κλπ) και οι ιδιοκτήτες τους ενώ θα σημαίνονται όλα τα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα. Δεν θα χορηγείται άδεια κυνηγίου σε όσους κυνηγούς δεν έχουν σημάνει το σκύλο τους.
* Δημιουργείται οργανωμένο σύστημα περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων σε κάθε δήμο.
* Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης η οποία δεν εξαγοράζεται και με χρηματική ποινή ως 30.000 ευρώ.

Η υφυπουργός κ. Μιλένα Αποστολάκη δήλωσε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας και η αρτιότερη προστασία των ζώων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Δώρα 22 εκ. ευρώ της Αννας Νταλάρα στους συνδικαλιστές! Ετσι εξηγείται γιατί μουγκάθηκαν



Η αρμόδια για την εργασία υφυπουργός στην εποχή του ΔΝΤ υπέγραψε υπερωρίες έως και 40 ωρών ανά μήνα που θα κοστίσουν 2,7 εκατ. ευρώ μέσα στο 2011 αλλά κι επιχορηγήσεις 19,2 εκατ. ευρώ στα Σωματεία των εργαζόμενων.

Την στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού καλείται σε αιματηρές θυσίες, άθικτα παραμένουν τα οικονομικά προνόμια που απολαμβάνουν από τον κρατικό προϋπολογισμό οι συνδικαλιστικές οργανώσεις. Κι αυτό μάλιστα δια χειρός της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας κας. Άννας Νταλάρα. Όπως σήμερα παρουσιάζουμε ούτε λίγο, ούτε πολύ...
19,2 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν συνολικά σε επιχορηγήσεις προς τις εργατοϋπαλληλικές οργανώσεις μέσα στο 2011 από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας με υπογραφή της κυρίας υφυπουργού. Πρόκειται για χρήματα που θα διανεμηθούν στις διάφορες συνδικαλιστικές οργανώσεις όπως είναι για παράδειγμα ο Σύλλογος Υπαλλήλων υπουργείου Εργασίας ή ο Πανελλήνιος Σύλλογος προσωπικού εργατικής Εστίας. Κοινώς η κυβέρνηση δια χειρός της υφυπουργού κας Άννας Νταλάρα για να διατηρεί κοινωνικές ισορροπίες και να μην δει τη συμμετοχή κι άλλων συνδικάτων στις κινητοποιήσεις και τις ογκούμενες πορείες διαμαρτυρίας για το Μνημόνιο, από την πίσω πόρτα δεν φείδεται να δώσει πολύ χρήμα κι ας ζητά κατόπιν θυσίες από τον υπόλοιπο λαό για «συμμάζεμα του Κράτους». Θα πρέπει να τονίσουμε πως οι πόροι αυτοί διαχειρίζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα όπως ο γνωστός για τις σχέσεις του με το κυβερνών κόμμα πρόεδρος των εργαζόμενων στο υπουργείο Εργασίας κ. Ηλίας Κιούλος. O Γορτύνιος συνδικαλιστής μάλιστα συμμετέχει ενεργά σε πολιτικές εκδηλώσεις υποψηφίων βουλευτών της ιδιαίτερης πατρίδας του ενώ αποτελεί σύμφωνα με πηγές τον «κυματοθραύστη» της κάθε πολιτικής ηγεσίας στον τομέα ευθύνης του.
iefimerida.gr

Είναι δυνατόν αυτή η είδηση να αληθεύει;Από τη μία ξεζουμίζουν τους Ελληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους,ακούμε για νέα μέτρα και φορολογίες κι από την άλλη δίνουν αφειδώς χρήματα δια της πλαγίας οδού στους συνδικαλιστές ώστε να κρατάνε το στόμα τους κλειστό;
Ακόμα και το πενιχρό επίδομα του ΟΑΕΔ σκέφτονται να περικόψουν,τα φαρμακεία και οι προμηθευτές των νοσοκομείων είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία ασφαλισμένων και αρρώστων κι αυτοί βουλώνουν στόματα από το παράθυρο;Σήμερα κιόλας να διευκρινιστεί τι είδους παροχές είναι αυτές προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κι αν υπάρχει έστω και δόση αλήθειας στο δημοσίευμα να ξεκουμπιστούν όλοι τους!

Διαβάστε περισσότερα » »