Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τρεις νέοι Αντιδήμαρχοι στο Δημο Εορδαίας-Επανεξελέγη ο Καμπούρης

Τρεις νέους Αντιδημάρχους ανακοίνωσε στη χθεσινοβραδινή ειδική συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου καθώς και επτά θέσεις εντεταλμένων συμβούλων. Στις θέσεις τους παραμένουν οι Αντιδήμαρχοι Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης και Στέφανος Μπίγγας.
Νέος Αντιδήμαρχος στην καθαριότητα και στα συνεργεία του δήμου ορίστηκε ο Απόστολος Καλαίτζόπουλος αντικαθιστώντας τον Απόστολο Χατζόπουλο, στην δημοτική ενότητα Μουρικίου καθήκοντα Αντιδημάρχου αναλαμβάνει ο Ισαάκ Τσολακίδης αντικαθιστώντας τον Στέφανο Μπίγγα ενώ στις δημοτικές ενότητας Βερμίου – Αγίας Παρασκευής ο Γιώργος Βασιλειάδης αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καραίσκο. Τις θέσεις εντεταλμένων συμβούλων αναλαμβάνουν ο Γιάννης Ασπράγκαθος ( παιδείας – πολιτισμού) η Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ( Δημόσιες σχέσεις) ο Απόστολος Λόφτσαλης ( τοπικές κοινότητες Περδίκκα – Πενταβρύσου) ο Γιώργος Καραίσκος ( τμήμα προγραμματισμού) ο Θωμάς Τσιούμαρης ( δημοτικό κυνοκομείο) ο Απόστολος Χατζόπουλος ( τμήμα των κοινωνικών δομών) και ο Νίκος Ελευθεριάδης ( τμήμα των κοινωνικών δομών και τα Αγροτικά ιατρεία). Στην δημοτική επιχείρηση τηλεθέρμανσης πρόεδρος παραμένει ο Νίκος Κουσίδης, στην ΚΕΔΕ ο Χρήστος Κεσκερίδης ενώ στην δημοτική επιχείρηση ύδρευσης- αποχέτευσης Πτολεμαίδας πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραϊσκος στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους Δημήτρη Τσαγκαλίδη.
Ο Γιώργος Καμπούρης επανεξελέγη πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας κατά την ψηφοφορία της χθεσινοβραδινής ειδικής συνεδρίασης για την ανάδειξη των μελών του προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Στη θέση του αντιπροέδρου επανεξελέγη ο προτεινόμενος από την μείζονα Αντιπολίτευση Γιώργος Κωτσίδης ενώ νέος γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας από την παράταξη της ελάσσονος Αντιπολίτευσης εξελέγη ο Απόστολος Καίδης. Σε δηλώσεις τους, τόνισαν την ανάγκη της αγαστής συνεργασίας όλων των μελών του Σώματος στην κρίσιμη περίοδο που διέρχεται ο τόπος προς όφελος του δήμου και των δημοτών.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιλογή-Κατανομή Στρατευσίμων Κλάσης 2016



                               Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 


ΘΕΜΑ: Επιλογή-Κατανομή Στρατευσίμων Κλάσης 2016.

Οι παρακάτω στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1995 (Κλάσης 2016) πρέπει να παρουσιαστούν στο Στρατολογικό Γραφείο Κοζάνης ( Κ. Δαβάκη 8, Κοζάνη) ή στα ΚΕΠ από τις 02 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2013 για να συμπληρώσουν και να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής (ΔΑ).



Κατά την παρουσίασή τους στο Στρατολογικό Γραφείο ή στα ΚΕΠ πρέπει να έχουν μαζί τους

· φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή

· σελίδων του διαβατηρίου του ή

· σε περίπτωση που δεν έχουν εφοδιαστεί με ΔΑΤ, πιστοποιητικό του Δήμου, περί εγγραφής τους στα Μητρώα Αρρένων που φέρει φωτογραφία τους.

Αναλυτικό ενδεικτικό πρόγραμμα παρουσίασης στρατεύσιμων κλάσης 2016



1. Από τις 2 Ιανουαρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου 2013

· Δημοτική ενότητα Βερμίου (Κομνηνά, Ανατολικό, Μεσόβουνο και Πύργοι)

· οι τοπικές κοινότητες της Δ.Ε Πτολεμαΐδας Ασβεστόπετρα, Γαλάτεια, Δροσερό, Καρδιά, Κόμανος και η κοινότητα Βλάστης

2. από τις 7 Ιανουαρίου έως τις 11/ Ιανουαρίου 2013

· Τοπικός Δήμος Πτολεμαΐδας από το γράμμα Α έως το γράμμα Δ

3. Από τις 14 Ιανουαρίου έως 16 Ιανουαρίου 2013

· Τοπικός Δήμος Πτολεμαΐδας από το γράμμα Ε έως το γράμμα Λ

·
Οι τοπικές κοινότητες Εμπορίου, Φούφα, Αναρράχης Άρδασσας, Μηλοχωρίου

4. Από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 25 Ιανουαρίου 2013

· Τοπικός Δήμος Πτολεμαΐδας από το γράμμα Μ έως το γράμμα Σ

· Δημοτική ενότητα Αγίας Παρασκευής

(Αγ. Χριστόφορος, Καρυοχώρι, Ερμακιά, Σπηλιά)

5. Από τις 23 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου 2013

· Τοπικός Δήμος Πτολεμαΐδας από το γράμμα Τ έως το γράμμα Φ

6. Από τις 4 Φεβρουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2013

· Τοπικός Δήμος Πτολεμαΐδας από το γράμμα Φ έως το τέλος

7. Από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 15 Φεβρουαρίου

· Τοπικές κοινότητες Μαυροπηγής, Ολυμπιάδας, Πενταβρύσου, Περδίκκα, Προάστιου, Πτελεώνα.

Όσοι στρατεύσιμοι δεν κατέθεσαν δελτίο απογραφής στις παραπάνω ημερομηνίες μπορούν να το καταθέσουν στο Στρατολογικό γραφείο Κοζάνης και στα ΚΕΠ από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2013.
Η Δήμαρχος Εορδαίας
 
Βρυζίδου Παρασκευή
Διαβάστε περισσότερα » »

Πουλούσαν στα Ταμεία αντικαρκινικό φάρμακο των 572 ευρώ προς 3.500! Το ΣΔΟΕ ψάχνει τη Bayer

Τις καταγγελίες για υπόθεση διαφθοράς και υπερτιμολογήσεων
φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων της γερμανικής Bayer ερευνά το ΣΔΟΕ,
όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου
Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Βρέθηκε περίπτωση αντικαρκινικού φαρμάκου, το οποίο αν και
κοστολογήθηκε από τον «Δημόκριτο» στα 572 ευρώ ανά κυτίο, διατέθηκε
στην αγορά με επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων για τουλάχιστον
3.500 ευρώ ανά κυτίο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι κύριο έργο του ΣΔΟΕ, εκτός των
άλλων, είναι η αποκάλυψη και η καταπολέμηση εστιών οικονομικού
εγκλήματος και μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και ο έλεγχος της κίνησης
κεφαλαίων.

Επίσης, οι γερμανικές αρχές ερευνούν μεγάλη υπόθεση διαφθοράς στην
οποία πρωταγωνίστησαν στελέχη της εταιρείας φαρμακευτικών και άλλων
προϊόντων Bayer και, ακόμη, πως μια από τις πτυχές της υπόθεσης αυτής
είναι οι υπερτιμολογήσεις.

http://www.bankwars.gr/?p=52540 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σώος βρέθηκε ο αγνοούμενος ορειβάτης στα Πιέρια Όρη – Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

Σε καλή κατάσταση, αλλά ιδιαίτερα καταπονημένος, καθώς πέρασε όλο το βράδυ κάτω από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, βρέθηκε ο ορειβάτης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κοζάνης που αγνοούνταν από χθες στα Πιέρια Όρη.

Τον ορειβάτη βρήκαν δύο μέλη του Παραρτήματος Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (www.hrt.org.gr) και αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στο Καταφύγιο της Αβδέλλας.
Οι διασώστες και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχειρούσαν όλο το βράδυ υπό πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και μετά από πολύωρες προσπάθειες, κατάφεραν να εντοπίσουν σήμερα το πρωί τον 54χρονο ορειβάτη.
Ο ορειβάτης, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Κοζάνης, απομακρύνθηκε χθες από τα άλλα μέλη του Συλλόγου στο χωριό Καταφύγι με κατεύθυνση προς το καταφύγιο της Αβδέλλας, ενώ την τελευταία φορά που επικοινώνησε βρισκόταν στην περιοχή Κατσαρέσκα, σε υψόμετρο περίπου 1.500 μέτρων.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επίσημη αποκάλυψη: "Οι ΗΠΑ είχαν δοκιμάσει όπλο που προκαλεί τσουνάμι"

Από το 1944 είχαν επιτυχημένες δοκιμές.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για ολόκληρη την ανθρωπότητα φέρνουν στο φως στρατιωτικά έγγραφα της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με αυτά, σε περίπτωση που οι πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι δεν είχαν πετύχει το στόχο τους, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να είχαν επιτεθεί στον εχθρό με υποθαλάσσιες εκρήξεις που προκαλούν τσουνάμι, στα νερά της οποίας φαίνεται ότι δοκιμάστηκε η επίμαχη τεχνική.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Daily Telegraph», η υπόθεση... αποκαλύφθηκε από τον Νεοζηλανδό συγγραφέα και κινηματογραφιστή Ρέι Ουάρου (Ray Waru), ο οποίος δημοσίευσε βιβλίο με πληροφορίες από στρατιωτικά έγγραφα που βρήκε θαμμένα στα εθνικά αρχεία της χώρας του. «Αν το έβλεπε κανείς σε ταινία του Τζέιμς Μποντ, θα έλεγε ότι πρόκειται για φαντασία. Συνέβη όμως στην πραγματικότητα» λέει ο Ουάρου. Το σχέδιο, με την κωδική ονομασία «Πρόγραμμα Φώκια», φέρεται να ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1944, όταν ένας αξιωματικός του αμερικανικού ναυτικού διαπίστωσε ότι οι υποθαλάσσιες εκρήξεις σε υφάλους του Ειρηνικού προκαλούσαν μεγάλα κύματα.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από εκρήξεις θα ήταν πιο αποτελεσματικές από μια μεμονωμένη έκρηξη, οπότε το σχέδιο δοκιμάστηκε στα νερά της Νέας Καληδονίας και του Όκλαντ στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά 3.700 βόμβες φέρονται να χρησιμοποιήθηκαν στις δοκιμές, οι οποίες είχαν στόχο να προκαλέσουν τσουνάμι ύψους δέκα μέτρων. «Όπως φαίνεται, αν η ατομική βόμβα δεν είχε δουλέψει τόσο καλά, θα είχαμε ίσως επιτεθεί με τσουνάμι» λέει ο Ουάρου. Το σχέδιο όμως δεν ολοκληρώθηκε, αφού οι ειδικοί εκτίμησαν ότι μια επιτυχής επίθεση με κύματα θα απαιτούσε 2.000 τόνους εκρηκτικών απλωμένων σε μια γραμμή περίπου πέντε μίλια από τις ακτές. Οι Αμερικανοί φέρονται να έβαλαν το σχέδιο στη «ναφθαλίνη» το 1945, ωστόσο η Νέα Ζηλανδία φέρεται να συνέχισε να δίνει αναφορές για τα αποτελέσματα πειραμάτων μέχρι τη δεκαετία του 1950.

prisonplanet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

3,8 δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το σεισμό με διάρκεια 3,5 δευτερόλεπτα (Τηλεφωνική επικοινωνία)

3,8 δίνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το σεισμό, που είχε διάρκεια 3,5 δευτερόλεπτα.Aυτό ανέφερε στο kozan.gr, πριν από λίγο, ο υπεύθυνος του Αστεροσκοπείου ΑΘηνών.






kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »