Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ... ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...

ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ... ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ "0", ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΗΚΕ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΠΕΛΙΑ ΜΑΣ...???

Να τρώμε κάθε μέρα 50-100gr Ελληνικό ανόθευτο και αγνό ελαιόλαδο και να πίνουμε 100-150gr Ελληνικό αγνό κρασί…!!!
   
Επίσης να τρώμε ξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα, και ότι γλυκό του κουταλιού φτιάχνεται από  την Ελληνική ύπαιθρο.

Οι ξηροί καρποί επίσης όπως τα καρύδια, αμύγδαλα, κλπ ,είναι άφθονοι  στην παράδεισο που λέγεται Ελλάδα.
Αυτό θέλουν να καταστρέψουν οι Ευρωπαϊκές οδηγίες που μας περνούν τα τελευταία χρόνια οι Ευρωπαίοι και που με την παραπάνω διατροφή ανεβάζουν οι Έλληνες το μέσο όρο ΖΩΉΣ τους στα 73 χρόνια.


Από την μία μας επιβάλλουν να μην φυτεύουμε αμπέλια, από την άλλη μας ..επιδοτούν τα λάδια για να σταματήσουμε να καλλιεργούμε ελιές.

Όλα τα παραπάνω δεν μεταλλάσσονται και ο βασικός λόγος είναι ότι τα δένδρα που παράγουν αυτούς τους καρπούς έχουν μέσο όρο ζωής πάνω από 100 χρόνια.

Ο βασικός λόγος που γίνονται αυτά είναι η επιβολή από τους ΜΑΣΩΝΟΥΣ της δική τους μεταλλαγμένης διατροφικής αλυσίδας.

Όλα αυτά οφείλονται στο μοναδικό κλίμα και αξιοζήλευτο που έχει η Ελλαδίτσα μας που στην ουσία είναι ο επίγειος παράδεισος.

Το σημαντικό δε είναι ότι όλα αυτά τα είδη διατροφής έχουν κατακλύσει την Ελληνική ύπαιθρο και είναι πάμφθηνα, και δεν απαιτουν ψυγεία για την συντήρισή τους…!!!

Αυτά όλα κάνουν τους ξένους να λυσσάνε για την χώρα μας και να θέλουν με κάθε τρόπο να την επιβουλεύονται…
Διαβάστε περισσότερα » »

Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ

Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (7)
Η φύση λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, που για να επιβιώσει κανείς πρέπει να παλέψει για την ζωή του. Γι’ αυτό τα περισσότερα ζώα έχουν αναπτύξει μια εκπληκτική τεχνική στο καμουφλάζ, έτσι ώστε να μπορούν να κρυφτούν όταν ξεκουράζονται ή φωλιάζουν. Οι κουκουβάγιες συγκεκριμένα αποτελούν μετρ του είδους και θα το διαπιστώσετε βλέποντας τις φωτογραφίες που ακολουθούν…

Τα πτηνά άλλωστε έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της μεταμφίεσης τριών διαφορετικών τύπων: Χρησιμοποιούν το χρώμα, το σχήμα και τη στάση του σώματος προκειμένου να καμουφλαριστούν. Μια κουκουβάγια του χιονιού, για παράδειγμα, δύσκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή τον χειμώνα. Επίσης, μερικά πουλιά διαλέγουν τα δέντρα που έχουν φλοιό παρόμοιο σε σχέδιο με το φτέρωμα τους, ενώ άλλα τοποθετούν το σώμα τους σε τέτοια στάση ώστε να μπλέκονται με το γύρω περιβάλλον.

Δείτε λοιπόν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στις σπεσιαλίστες του καμουφλάζ, τις κουκουβάγιες, γνωστές και ως νίντζα του δάσους. Αν νομίζετε ότι βλέπετε μόνο ένα δέντρο ή μια πέτρα, κοιτάξτε καλύτερα… Θα εκπλαγείτε!



Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (1)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (2)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (4)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (3)

Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (5)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (6)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (8)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (9)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (10)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (11)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (12)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (13)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (14)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (15)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (16)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (17)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (18)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (19)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (20)
Κουκουβάγιες: Οι σπεσιαλίστες του καμουφλάζ (21)
 
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ανταρκτική κρύβει κτίσμα 12.000 ετών;

Η Ανταρκτική κρύβει κτίσμα 12.000 ετών;Ανησυχητικά στοιχεία έρχονται στο φως για πανάρχαια μυστικά που κρύβονται στο υπέδαφος της ...γιγαντιαίας ηπείρου, καθώς ένας δορυφόρος εντόπισε ένα κτίσμα κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, ηλικίας 12.000 ετών!
Τουλάχιστον έτσι, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα των European Union Times, το οποίο κάνει λόγο για μια αρχαία κατασκευή ή συσκευή που βρίσκεται θαμμένη κάτω από τόνους πάγου της Ανταρκτικής και η οποία ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2001, από έναν κατασκοπευτικό δορυφόρο.
Ο στρατός των Η.Π.Α., αμέσως διέψευσε τις αναφορές και τα μέσα ενημέρωσης « συμμορφώθηκαν» στις επιταγές του.
Αναφορές όμως εξακολουθούν να διαρρέουν σχετικά με ένα μυστικό πρόγραμμα ανασκαφών, το οποίο ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακάλυψη.
« Αν πρόκειται για κάτι που κατασκεύασε ο στρατός των Η.Π.Α., τότε παραβιάζεται η διεθνής συνθήκη για την Ανταρκτική. Αν όχι, τότε πρόκειται για ένα κτίσμα τουλάχιστον 12.000 ετών, περίοδος που καλύπτεται η Ανταρκτική από πάγους. Θα αποτελεί λοιπόν το αρχαιότερο κτίσμα κατασκευασμένο από άνθρωπο στον πλανήτη» δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στη Νικόλ Φοντέιν, η οποία ήταν πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, όταν ανακαλύφθηκε η κατασκευή.
Σε ποιά χώρα ανήκει η περιοχή της Ανταρκτικής;
Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να ανατρέξουμε σε δύο επίσημες συνθήκες που υπογράφτηκαν το 1961 και ισχύουν μέχρι και σήμερα, απ' όπου καθίσταται σαφές ότι ολόκληρη η Ανταρκτική ανήκει σε διεθνή ζώνη αφιερωμένη στην επιστήμη και την ειρήνη, ενώ απαγορεύεται να δημιουργηθεί στρατιωτική βάση ή να γίνει εξόρυξη μετάλλων.
Από την άλλη πλευρά, η Αυστραλία υποστηρίζει ότι το 42% του συνόλου της Ανταρκτικής ανήκει στη δικαιοδοσία της. Όσον αφορά τώρα στη διεθνή ζώνη, καμία άλλη χώρα δεν χρειάζεται να ζητήσει και να πάρει άδεια από την κυβέρνηση της Αυστραλίας για να φτιάξει εδώ δική της βάση.
Οι δύο συνθήκες του 1961 πυροδοτούν και τα σενάρια συνωμοσίας. Εφόσον απαγορεύεται η εξόρυξη μετάλλων από την Ανταρκτική, μήπως οι ερευνητικές αποστολές που διοργανώνονται εκεί και που αναφέρουν σαν επίσημο σκοπό της μελέτη της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου, κρύβουν κάποιον άλλον στόχο; Σε μία εποχή που οι φυσικές πηγές παγκοσμίως μειώνονται αισθητά, που γίνονται πόλεμοι για τα κοιτάσματα πετρελαίου, μήπως η Ανταρκτική αποτελεί μία ανεξερεύνητη μεν, ανεξάντλητη δε, πηγή φυσικού πλούτου και ενέργειας;
Να σημειώσουμε ότι στην Ανταρκτική βρίσκονται ήδη εξερευνητικές αποστολές 22 διαφορετικών χωρών (μεταξύ των οποίων και χώρες που βρίσκονται σε πολλή μεγάλη απόσταση από την περιοχή, όπως είναι η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία), ενώ ιδιαίτερα οργανωμένη θεωρείται η αποστολή της Κίνας.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ


goodstory.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέλισσες εθισμένες στο... junk food παράγουν μέλι σε αποχρώσεις του μπλε

Έκπληκτοι έμειναν μελισσοπαραγωγοί σε περιοχή της βορειοανατολικής Γαλλίας, όταν είδαν ότι το μέλι που έβγαζαν ήταν σε αποχρώσεις του... μπλε και του πράσινου.

Ιδιαίτερα θορυβημένοι από το απίστευτο φαινόμενο, αλλά και απο το γεγονός ότι το προϊόν τους έμενε απούλητο άρχισαν να παρακολουθούν από την αρχή όλη τη διαδικασία για να δουν τι φταίει που το μέλι είχε αυτό το χρώμα.
Παρακολουθώντας τα σμήνη των μελισσών όταν έβγαιναν για να μαζέψουν τη γύρη ανακάλυψαν ότι αντί να πετούν προς τα άνθη, πήγαιναν σε εργοστάσιο παραγωγής ζαχαρωτών που βρισκόταν πολύ κοντά στα μελίσσια και έπαιρναν τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για να χρωματίσει τις καραμέλες της...


Έτσι οι μέλισσες επέστρεφαν κουβαλώντας πάντα μαζί τους κάποια πολύχρωμη ουσία.

Ο συνεταιρισμός των μελισσοπαραγωγών ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας. Το εργοστάσιο αποφάσισε, τελικά, να καλύπτει τις πρώτες του ύλες προκειμένου να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση οι μέλισσες.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Το μήνυμα από το διάστημα που θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο!

Το »Niwaka» ο μίνι δορυφόρος της Ιαπωνίας με μέγεθος όσο η παλάμη ενός χεριού μπήκε σε τροχιά σήμερα από τον Διεθνή σταθμό »Alpha». Σκοπός του δορυφόρου είναι να μεταδώσει ένα φωτεινό μήνυμα σε κώδικα Μορς, που θα είναι ορατό από τον ουρανό σε σχεδόν ολόκληρο τον κόσμο! Αρχικά η μετάδοση, ένας....


απλός χαιρετισμός, ήταν προγραμματισμένο να μεταδοθεί μόνο στην Ιαπωνία, αλλά καθώς το Τόκιο δέχτηκε χιλιάδες αιτήματα από ολόκληρο τον πλανήτη, αποφάσισε να είναι μόνιμο και ορατό από παντού.




Το μόνο που χρειάζεται κανείς για να δει το μήνυμα είναι ένα απλό τηλεσκόπιο και καιρού επιτρέποντος θα μπορεί να διακρίνει το φωτεινό σήμα από τα led με τα οποία είναι εφοδιασμένος ο μίνι δορυφόρος.


Το «Niwaka» επιπλέον έχει και μια φωτογραφική μηχανή που θα τραβήξει εικόνες της Γης και στη συνέχεια, θα τις στείλει στο διαστημικό κέντρο, σε ένα πείραμα για την αναμετάδοση δεδομένων υψηλής ταχύτητας.


Οι ώρες και ο χρόνος του περάσματος του δορυφόρου από τα διάφορα σημεία του πλανήτη αναμένονται να μεταδοθούν αργότερα μέσα στη μέρα από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Fukuoka, που πραγματοποιεί το όλο σχέδιο.


Κωστής Αποστολόπουλος

http://www.trelokouneli.gr/
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΜΥΘΟΜΑΝΙΑ ,ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ: ΧΡΗΣΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ AKOMA ΦΙΑΣΚΟ


-Ο  ΜΕΝ   ΝΕΑΡΟΣ  ΤΟΥ ΜΥΘΟΥ  ΤΕΛΙΚΑ  
 ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΕ. ΧΑΙΡΕΙ ΑΚΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ!!

   -ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΛΩΣ  ΜΙΑ ΑΣΚΟΠΗ
     ΑΚΑΙΡΗ  ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΗ  ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΕΜΟΥ…

   -ΟΙ  ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΨΕΜΜΑΤΩΝ  ΛΟΥΣΤΗΚΑΝ
     ΟΙ  ΙΔΙΟΙ  ΤΙΣ  ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  ΤΟΥΣ…




    Αν ο κ. Αντών  Πέτροφ  μιλούσε  εκ μέρους  της  τσαρικής  Βουλγαρικής Οχράνα, θα ήταν  σεβαστός, όχι μόνο γιατί θα μιλούσε εκ μέρους ενός πραγματικού έθνους, που έχει πραγματικά γνωρίσει τη φρίκη ενός πολέμου.
   Αλλά γιατί θα έλεγε  την αλήθεια: είμαι  εθνικά Βούλγαρος.
   Από το Θεό Βούλγαρος Εξαρχικός, όχι  από τον Τίτο Μακεδονιστής , τρτσε βρτσε.

   Ως επικεφαλής  του  «Παγκόσμιου», λέει, «Μακεδονικού Κογκρέσσου»  προκαλεί μόνο θυμηδία και φαιδρότητα: " ΤΙΤΟ  ΒΡΟS  GOGRESSO"  εκπροσωπεί.
    To πολυεθνικό  Κογκρέσο, Αμερικάνικης  ονομασίας και εμπνεύσεως του Τίτο.
   Eίναι  έποικος Σλαβομακεδονιστής  (Slavomakedonist )  ή αλλιώς  Παπαρουνιστής
(Mac-vicar), κι ας λέει ότι είναι Μακεντόντσκι (παπαρουνόπουλος -μακεδονόπουλος)
   Είναι εθνικά αρνησίας Βούλγαρος , ενώ θα μπορούσε να είναι και εθνικά Σέρβος ή εθνικά Αλβανός ή  και εθνικά Ελληνας σε άλλη περίπτωση.
 
   Στην πολυεθνική γείτονα ποτέ δεν έγινε κανένα πολυϋποψήφιο  δημοψήφισμα  για ΓΛΩΣΣΑ, ΕΘΝΟΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ , έγινε απλώς ένα  μονοϋποψήφιο δημοψήφισμα  γεωγραφικού προσδιορισμού: MAKENTO΄-NI-GIA(παπαρουνοειδής-μακεδονοειδής)
Που  πολύ απέχει  από το ελληνικό Μηκεδονία (Ιωνικά)-Μακεδονία(Δωρικά) και …συμβατικά  σημαίνει  Μεγάλη-Μεγαλοπρεπής Υψηλόθωρη-Υψηλόνοη  Γή.
Στη  σλαβική ομογλωσσία : Γκολέμα Ζέμια ,  καμμία απολύτως σχέση.
Ρε κατακακόμοιροι ,  μαϊμού  διαμάντι  πάτε να πουλήσετε, κι αν ακόμα ποτέ σας δίνανε  την άδεια  του πλανόδιου μικροπωλητή…

   Δεν  μπορείς  συνεπώς  Ντόντσε  να  Μπούγκαρτσε Μάϊκα  (Αντωνάκη της Βουλγάρας μάνας) να κάνεις πόλεμο , ως  Ψευτομακεδόνας.
   Θα  γέλαγε  και το παρδαλό κατσίκι, ακόμα και να το μπορούσες.
   Ηδη  γελάει , που έφαγες αμέσως το παραμύθι  του  πιτσιρικά, χωρίς  να ρωτήσεις.

    Εχει  εξήγηση, γιατί  υπάρχει Θεός:  εύκολα πιστεύετε  ένα ψέμμα, γιατί με ψέμματα  σας μεγάλωσαν.
   Οσο  αλήθεια είναι ότι πέθανε ο νεαρός άλλο  τόσο αλήθεια είναι ότι είστε Μακεδόνες.

   ΄Επειτα, υπάρχει και μια άλλη διάσταση:
   Την πολυεθνική χώρα σας σήμερα την τρέφουν Έλληνες, στο μεγαλύτερο βαθμό.
   Σκεφτήκατε  τις συνέπειες, πρώτα για τη χώρα σας  και μόνο με  την επιστράτευση
  ενός πολέμου; Και μόνο με  την  φραστική απειλή ενός  εκατέρωθεν πολέμου;
    ΄Ολοι οι Ελληνες θα φεύγανε από τη χώρα σας  και πολλοί Ευρωπαίοι.
    Και θα πηγαίνανε στις γειτονικές χώρες που ήδη παρενοχλείτε  εθνικά, γλωσσικά και θρησκευτικά και πληθυσμιακά και  εδαφολογικά. Σας ανέχονται αλλά  ως πότε;
    Θα μπουν  οι γείτονές σας όλοι  στους διεθνείς θεσμούς και θα σας βάζουν  όλοι βέτο.
    Στήστε ξένα αγάλματα και απειλείστε με πολέμους κ. Πέτρωφ.
    Ξέρετε ότι  δεν κυνδυνεύετε  «από  το τανκ  των 8»  των  γειτόνων,  γιαυτό  κάνετε  εσείς πρώτοι  τους  Χρυσαυγίτες.
     Μήπως  η  «ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ» που εκδίδετε  και την διαδίδετε σε ξένο έδαφος δεν σημαίνει  «Νέα Αυγή»;  Μήπως  δεν έχει  αλυτρωτικές  στοχεύσεις; Ποιά η διαφορά σας από τη Χρυσή Αυγή;
     Εκδόσαν οι Ελληνες και διανείμαν  ανάλογα για το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ  μέχρι  και το ΚΡΟΥΣΣΟΒΟ; Αυτοί θα δικαιούντο να το κάνουν και δεν το κάνουν.
     Μαζέψατε  πρώτα τους δικούς σας χρυσαυγίτες , για να μαζέψουν οι άλλοι τους δικούς τους ;
     Είπατε ποτέ καμιά αλήθεια  ως  χώρα , για να σας σεβαστούν οι άλλοι;

                                                                         ΓΡΑΙΚΟΜΑΝΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ

    ΥΓ:  Σας  γνωρίζουμε  από την εποχή  της Τουρκοκρατίας και  της  Γερμανοκρατίας, την διπλή  τριπλή κατοχή  μας , κι όποτε άλλοτε  βρίσκατε  ευκαιρία:
            Μας καρφώνατε  στους Τούρκους  για να μας παίρνουν τα παιδιά μας, εμάς τους ντόπιους γηγενείς Ελληνες Μακεδόνες Πατριαρχικούς ,εσείς, οι έποικοι ξένοι  Βούλγαροι  Εξαρχικοί , που μετά μας το παίξατε Μακεδονιστές , με τον Τίτο.
            Μετά  στον ελληνικό εμφύλιο  μπήκατε  στις τάξεις  της μιας  αφελούς  διεθνιστικής  πλευράς (σαν τις νυφίτσες) και προβοκάρατε  τον αγώνα τους.
            Σήμερα πάτε να εκμεταλλευτείτε  την άγνοια του ελλαδικού  χώρου και του ΣΥΡΙΖΑ, για να το παίξετε τρικολόρ  και  να  τους μπερδέψετε, να μας μπερδέψετε.
           Σε κάθε πανηγύρι, σε κάθε χωριό μπερδεύεστε με τους  ντόπιους γηγενείς Ελληνες  Γραικομάνους και προσπαθείτε να το παίξετε  το ίδιο κι εσείς.
           Για να πείτε στο τέλος ότι όλοι  είναι το ίδιο , όπως εσείς.
           Εμείς όμως σας ξέρουμε, σας αναγνωρίζουμε παντού:
            Είστε ο 1.200 στο Νομό Φλώρινας, οι  100 στο Νομό Κοζάνης ,οι  100 στο Νομό  Καστοριάς  και οι  12 στο Νομό  Γρεβενών, πρώην  Βούλγαροι, που δεν παραδέχεστε τη Βουλγαρικότητά  σας, λέγοντας τριπλά ψέμματα, σε Ελληνες , Βούλγαρους και Διεθνή Κοινότητα.
            Είστε   50-60 χιλιάδες το πολύ  σε όλο το κράτος των Σκοπίων .
            Ολοι οι άλλοι είναι Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Ελληνες κλπ
            Είστε  μειοψηφία, αυτοί  από όλους τους άλλους Βούλγαρους ,που  είναι οι μόνοι που δεν παραδέχονται  τη Βουλγαρικότητά τους.
            Ακόμα και  στο Νομό Πέλλας  οι  1.200 μη γηγενείς έποικοι, πρώην εξαρχικοί,  δηλώνουν  ορθώς Βούλγαροι και είναι προς τιμή  τους.
            Μόνο εσείς κρύβετε  το Βουλγαρισμό σας, για να μας μπερδέψετε και για να τους μπερδέψετε όλους. Εσείς οι ξένοι λύκοι, εμάς τα  ντόπια τσομπανόσκυλα.
           Γνωρίζουμε τη γλώσσα  που μας μάθατε  με  το μαχαίρι και τη φωτιά, όσο κι αν θέλετε  να την κρύψετε.
          Γνωρίζουμε και σας,  όσο και να χορεύετε μαζί μας τα πανάρχαια ορφικά που μάθατε από μας.

           Σε κάθε χωριό της  Βόρειας Ελλάδας η ίδια  ιστορία στην Τουρκοκρατία, στη Γερμανοκρατία και τον Εμφύλιο :  καμμιά 10ριά  καρφιά  πρόκες( σαϊκάρηδες) έποικοι ξένοι Βούλγαροι  Εξαρχικοί  καρφώνανε  είτε στους Βούλγαρους είτε στους Γερμανούς  είτε  στους Σοβιετικούς ,τους  ντόπιους γηγενείς Ελληνες Μακεδόνες και  τους δέρνατε, τους περνάγατε  κάτω από βουλγαρικές αψίδες, τους παίρνατε  τα παιδιά , τους καίγατε τα ελληνικά σχολειά και τις εκκλησιές  τους.
                    Και ήρθε η εποχή, διπλή ντροπή σας, να αρνηθείτε το Βουλγαρισμό σας και να βάλετε  στην πολυεθνική πρόσκαιρη χώρα που σας φιλοξενεί(κι αυτή προσωρινά) ξένα αγάλματα.
                   Και να  μαγαρίσετε  και τον εθνικό αγώνα  και των ομοεθνών σας των Βουλγάρων ,το Ιλιντεν, με τα πολλαπλά ψέμματά σας.

         Σας ανεχτήκαμε, εσάς τους τριπλούς ψεύτες, από την εποχή  που γίναμε φίλοι με τους Βούλγαρους , όταν έφαγαν μαζί ψωμί και αλάτι  ο  Θεόδωρος Ζίβκωφ με  τον Κων/νο Καραμανλή.
         Αλλά εσείς το παρακάνετε και δε σας φτάνουν τα ψέμματα που λέτε.
         Θέλετε και πολέμους . Κι είστε και τόσο σίγουροι  ότι δε σας σας έρθουν…
         Αν  σας έρθουν όμως, δε θα σας  έρθουν  μόνο από μία πλευρά, σαμαρωμένοι.
         Θα σας έρθουν από παντού και ξεσαμάρωτοι…


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολη η αλήθεια για το Χάρβαρντ και τον Παπανδρέου - Δεν είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο ο ΓΑΠ

Λάζαρος Ελευθεριάδης 
Αποκαλύπτουμε τι πραγματικά συμβαίνει - Ποια η σχέση Ελλήνων επιχειρηματιών με το Χάρβαρντ - Διαλύουμε την πλύση εγκεφάλου που υποβάλουν τον Ελληνα τα καθεστωτικά ΜΜΕ - Αλλη μια απίστευτη ιστορία εξαπάτησης των Ελλήνων με την οποία γελά ολόκληρη η Ομογένεια στις ΗΠΑ!!!
Το πώς διοχετεύεται από ορισμένα ΜΜΕ, μιά είδηση, στην πατρίδα μας, έχει αρκούντως μεγάλο ενδιαφέρον, συγχρόνως όμως απαιτείται και μεγάλη προσοχή και κριτική σκέψη, διότι είναι ηλίου φαεινότερον πλέον, ότι εξυπηρετούν οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα και μάλιστα ξένα και εγχώρια.

Σε αυτήν την μελετημένη προπαγάνδα, την «πλύση» εγκεφάλουόπως θα την ονόμαζαν μερικοί, κάποιες φορές υποκύπτουμε όλοι και διαμορφώνουμε πρόσκαιρη ψευδή άποψη η γνώμη, η οποία όμως ενίοτε απέχει «παρασάγγας» από την πραγματικότητα και την μοναδική αλήθεια.

Παραδείγματα πάρα πολλά, όμως ένα μου κίνησε την περιέργεια και παρακολουθώντας το, πρόσεξα την λεπτομερή εφαρμογή σχεδίου παραγωγής πολιτικών στελεχών, προορισμένα να διοικήσουν και να διαχειριστούν τις τύχες των λαών τους, είτε ως πρωθυπουργοί, είτε ως μεγαλόσχημα οικονομικά στελέχη, είτε ως χρυσές εφεδρείες του συστήματος.

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι και εγώ έπεσα «θύμα» αυτής της προπαγάνδας σε ότι αφορά στους τίτλους και στα προσόντα των στελεχών τα οποία επέλεξε η παγκόσμια άρχουσα τάξη, για να αναλάβουν τους μελλοντικούς ρόλους τους.

Και εξηγούμαι λέγοντας, ότι εδώ και καιρό στην Ελλάδα ασχολούμαστε με τον «καθηγητή» του HARVARD, κύριο Γεώργιο Α. Παπανδρέου, και σε ότι αφορά στην έναρξη ενός προγράμματος  με θέμα τον «Επανασχεδιασμό της Ευρώπης»εις το οποίο θα είναι ο κύριος «διδάσκαλος» των φοιτητών του πασίγνωστου πανεπιστημίου των ΗΠΑ. 

Στον πόλεμο μέχρις εσχάτων μεταξύ του Ευρώ και του Δολαρίου, ο ΓΑΠ ήταν ο «κρίσιμος» άνθρωπος-πολιτικός, ήταν ο πολιτικός, ο οποίος ώς εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποίησε την χώρα του (την Ελλάδα!) ως «πολιορκητικό κριό», ως «μέσον» για να πετύχει την κατάρρευση της Ευρωζώνης.

Περιστοιχιζόμενος από μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι κατόρθωσαν να πείσουν τον Ελληνικό λαό να τους αναγορεύσει σε πολιτικούς «Ηρακλειδείς», τους λεγόμενους και «κηπουρούς» του ΓΑΠ, προχώρησε χωρίς δισταγμό και «τσίπα», στην εφαρμογή ενός σχεδίου, παραποιώντας οικονομικά στοιχεία, προκηρύσσοντας αμφιλεγόμενα δημοψηφίσματα, διαρρέοντας «κρίσιμες» πληροφορίες για την οικονομία της χώρας, σε οικονομικά κέντρα του εξωτερικού κυρίως. Χλευάζοντας την Ελληνική κοινωνία, αποκαλώντας τους Ελληνες, «διεφθαρμένους», υπογράφοντας ανάλγητες συμβάσεις, τα περίφημα «μνημόνια», τα οποία και οι ίδιοι οι πιστωτές μας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ) γνώριζαν ότι δεν οδηγούσαν πουθενά, απλά εξυπηρετούσαν τον σχεδιασμό τους, οδηγώντας την χώρα στην ύφεση, στην χρεοκοπία και στο ΔΝΤ, μόνον και μόνον, διότι αυτό εξυπηρετούσε τους σχεδιασμούς ξένων οικονομικών και πολιτικών παραγόντων, και θα δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην Ευρωζώνη.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα σε ότι αφορά την έναρξη των «μαθημάτων» υπό την επιστημονική καθοδήγηση του «καθηγητή» του Πανεπιστημίου Harvard του κ. Γεωργίου Α. Παπανδρέου;;;

Θα παρατηρήσατε ότι στις λέξεις καθηγητής και μαθήματα, πρόσθεσα εισαγωγικά! Ας δούμε λοιπόν, γιατί υπάρχουν αυτά τα εισαγωγικά στις λέξεις, που μέχρι σήμερα, έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον, έτσι ώστε να περάσουν στο υποσυνείδητο του Ελληνα πολίτη, ότι ο ΓΑΠ, είναι ένας ακαδημαϊκός δάσκαλος σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη!!!

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχει εκτός από το Ινστιτούτο Μελέτης για προχωρημένους, το Radcliffe άλλα δώδεκα ιδρύματα-σχολεία.

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ χρηματοδοτείται από ευεργέτες, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων γενναιόδωρων αποφοίτων, καθώς και μέσω των διδάκτρων. 

Το πανεπιστήμιο έχει τις ακόλουθες σχολές :

1. Harvard Business School
2. Division of Continuing Education
3. Faculty of Arts & Sciences
4. Graduate School of Design
5. Harvard Graduate School of Education
6. Harvard Kennedy School
7. Harvard Law School
8. Harvard School of Public Health
9. Harvard College
10. Harvard School of Dental Medicine
11. Harvard Divinity School
12. School of Engineering and Applied Sciences
13. Graduate School of Arts & Sciences
14. Harvard Medical School


Ένα από αυτά τα σχολεία είναι το Harvard Kennedy School (John F. Kennedy School of Government), το οποίο διαθέτει 15 κέντρα και 60 προγράμματα.


Και ένα από τα 60 προγράμματα είναι το «πρόγραμμα Κόκκαλη»!!!

Το πρόγραμμα του πασίγνωστου Ελληνα επιχειρηματία, ιδρύθηκε στο Harvard Kennedy School το 1997 και χρηματοδοτείται από τον ίδιο τον κ. Κόκκαλη.

Το Πρόγραμμα Κόκκαλη για να εκπαιδεύσει, να εξασκήσει, και να συνδέσει τους παρόντες και μελλοντικούς ηγέτες στο να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά το κοινό καλό της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από την ίδρυσή του, έχει υποστηρίξει πάνω από 500 φοιτητές, οι οποίοι εκπροσωπούν 15 χώρες-στο βαθμό «School master`s degree» και σε εκτελεστικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να χρησιμεύσει ως μια ζωντανή πνευματική σχέση μεταξύ του Χάρβαρντ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Το Πρόγραμμα Κόκκαλη, παρέχει επίσης μια πλατφόρμα για τα βασικά ζητήματα δημόσιας πολιτικής της περιοχής (προφανώς συμπεριλαμβάνεται και Ελλάδα) η οποία, πρέπει να μελετηθεί και να συζητηθεί στο Χάρβαρντ.

Το Πρόγραμμα Κόκκαλη διοργανώνει εκδηλώσεις με προσκεκλημένους ομιλητές. Προηγούμενοι ομιλητές σε τέτοιες εκδηλώσεις υπήρξαν πολλοί! Από τον Πρόεδρο των Σκοπίων Ιβάνοφ ως τον Κομισάριο Ολι Ρεν κι έν σωρό άλλους!!


Διαβάστε μερικές από αυτές που ανακαλύψαμε στις ιστοσελίδες του Ιδρύματος:



a. Macedonia: Integration Without Assimilation Through Respecting of Diversity
Monday, September 24 - 12:00 PM
H.E. Dr. Gjorge Ivanov, President of the Republic of Macedonia
b. Rebuilding the Economic & Monetary Union
Tuesday, September 25th - 4:15 P.M.
Dr. Olli Rehn, Vice-President of the European Commission and Commissioner for Economic and Monetary Affairs and the Euro
c. Pathways to Development in Southeastern Europe: The Bulgarian Perspective
Thursday, September 27th - 4:00 P.M.
H.E. Rosen Plevneliev, President of the Republic of Bulgaria
d. FEBRUARY 11, 2011
Regional Cooperation and EU Integration: Two Foundations of the Same Process
H.E. Dr. Ivo Josipović, president of the Republic of Croatia
e. FEBRUARY 14, 2011
The New Sick Man of Europe? Greece in Crisis
Iason Athanasiadis, freelance writer, photographer, political analyst, and television producer
f. APRIL 19, 2011
The Role of the OSCE in the New Architecture for Security in Europe: Human Rights, Media Freedom and the State of Law
Petros Efythmiou, member of the Hellenic Parliament MP and president of the OSCE Parliamentary Assembly
g. APRIL 6, 2011
The Dissemination of Liberal Economic Thought and the Rise of Nationalism in South-Eastern Europe in the 19th Century
Dr. Michalis Psalidopoulos, Constantine G. Karamanlis Chair in Hellenic and Southeastern European Studies, Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, and professor, Department of Economics, University of Athens
Co-sponsored with the Greek and Southeastern Europe Study Groups, Minda de Gunzburg Center for European Studies
h. FEBRUARY 17, 2010
The Obama Administration`s Vision for Southeastern Europe
Dr. Philip H. Gordon, Assistant Secretary, Bureau of European and Eurasian Affairs, U.S. Department of State
i. SEPTEMBER 27, 2010
The EU Facing Global Challenges
Baroness Catherine Ashton, high representative for foreign affairs and security policy of the European Union
j. SEPTEMBER 28, 2010
FORUM: The Philosophical & Strategic Challenges to the Emerging World Order: Rethinking the Transatlantic Alternative
H.E. Prof. Dr. Ahmet Davutoglu, minister of foreign affairs of the Republic of Turkey
k. DECEMBER 6, 2010
The Limits of Europeanization: Lessons Learned from the Greek Crisis
Dr. Dimitris Keridis, associate professor of International Relations, University of Macedonia (Thessaloniki); director, Navarino Network; and founding director of the Kokkalis Program on Southeastern and East-Central Europe
l. April 23, 2009
Weathering the Economic Storm: Fostering Stability in Southeastern Europe 
Miltiadis Varvitsiotis, deputy minister of foreign affairs of Greece
m. SEPTEMBER 17, 2009
Europe in the World
Javier Solana, European Union High Representative for the Common Foreign and Security Policy
K. SEPTEMBER 24, 2009
A Win-Win Relationship: Turkey and the European Union
H.E. Egemen Bagis, Minister for EU Affairs and Chief Negotiator, Turkey
l. DECEMBER 8, 2009
Conflict Prevention and `Provention`: The EU Model 
Dr. Demetrios A. Theophylactou, WCFIA fellow, diplomat 
Co-sponsored by the WCFIA Fellows Program and the Southeastern Europe Study Group, Center for European Studies

Αυτοί μεταξύ πολλών άλλων από το έτος 1998 έως σήμερα.

Ο οικονομολόγος κ. Richard Parker είναι Senior Fellow (παλαιός συνεργάτης) του Κέντρου Shorenstein στο Harvard Kennedy School.

Από το 2009 έως το 2011 ο κ. Richard Parker, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου. 

Την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Richard Parker και ο κ. Παύλος Γερουλάνος αντικατέστησαν τον κ. Γιώργο Α. Παπανδρέουστην προγραμματισμένη του διάλεξη, διότι ο ΓΑΠ, ήρθε εκτάκτως στην Ελλάδα και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είχε συνάντηση ακόμη και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια!!!

Με τα στοιχεία που σας παραθέτουμε σήμερα, γίνεται αντιληπτό, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μια πρόσκληση του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στον ΓΑΠ να διδάξει στους φοιτητές του, μαθήματα στα οποία θα βαθμολογηθούν και θα αξιολογηθούν!

Δεν πρόκειται για διδασκαλία ενός καθηγητή σε φοιτητές αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό και πολύ μακριά από αυτό που υποστηρίζουν τα κεντρικά ΜΜΕ εδώ και εβδομάδες τώρα, υποβάλλοντας τον Ελληνα και την Ελληνίδα σε μια διαρκή πλύση εγκεφάλου, που όμοιά της δεν έχει καταγραφεί πουθενά!!!

Μια απλή διάλεξη, που διοργανώθηκε απλά από ένα εποπτευόμενο από το Χάρβαρντ ίδρυμα, βαφτίστηκε ως μάθημα Πανεπιστημίου!

Μια διάλεξη σε ένα σεμινάριο με χορηγό κάποιο ίδρυμα, το παρουσίασαν ως πρόσκληση του Χάρβαρντ στον ΓΑΠ!

Κάποιοι μάλιστα το προχώρησαν ακόμη παραπάνω εδώ στην Ελλάδα μια το παρουσίασαν ώς “πρόσκληση” του Πανεπιστημίου Harvard σε έναν “επισκέπτη καθηγητή”, ο οποίος είναι ένας από τους … 100 μεγαλύτερους «στοχαστές» της Ανθρωπότητας (!!!).

Είναι προφανές ότι αυτό που παρουσίασαν εδώ στην Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα, και η ομογένεια στις ΗΠΑ που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει, γελά με όσα μεταδίδουν τα … «έγκυρα» ΜΜΕ στην Ελλάδα για τον ΓΑΠ και τους κηπουρούς του!


Η αλήθεια είναι ότι ο ΓΑΠ διαισθανόμενος την δεινή θέση στην οποίαν έχει περιέλθει προσπαθεί αξιοποιώντας κάθε του γνωριμία όπως ο κ. Richard Parker και κάθε “ρουσφέτι” του για να ανακάμψει πρώτα επικοινωνιακά και κατόπιν πολιτικά.

Δυστυχώς για αυτόν, αυτά τα «επικοινωνιακά τερτίπια» δεν πείθουν κανέναν ή πείθουν πάρα πολύ λίγους πλέον!

Ενας απλός «Fellow», ένας απλός «επισκέπτης συνεργάτης» ήταν, και σε καμία περίπτωση καθηγητής! Προσκεκλημένος από μια χορηγία ενός εποπτευόμενου από το Χάρβαρντ ιδρύματος σε ένα σεμινάριο, διότι κάποιοι Ελληνες επώνυμοι και μεγαλόσχημοι επιχειρηματίες, προσπάθησαν να το πλασάρουν ως «ομιλία καθηγητού» στο Harvard, για να βοηθήσουν το «παιντί» στις δύσκολες ώρες που περνά! Και στο έργο των επιχειρηματιών αυτών βοήθησε … τα μάλα, το εκδοτικό κατεστημένο των ανθρώπων που στήριζαν και στηρίζουν κάθε πολιτική ανωμαλία σε τούτη τη χώρα!

Δυστυχώς !!!

Διαβάζοντας ποιοι άλλοι Ελληνες πολιτικοί συμμετείχαν σε ανάλογα σεμινάρια, αναρωτιόμαστε εδώ στους aegeanTimes: 

Τί περιέχει η λίστα Λαγκάρντ, και αναγκάστηκε ο ΓΑΠ να έρθει άρον-άρον στην Ελλάδα, παρατώντας τα … «μαθήματα» στο Harvard, για να συναντηθεί εσπευσμένα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ;;;

Τι σχέση έχει η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στην Ελλάδα, με την λίστα Λαγκαρντ ;;;

Πόσο και ποιοι επεξεργάστηκαν την λίστα ;;;

Ποιους θέλει το σύστημα να καλύψει ;;;

Ο καιρός εγγύς γαρ !!!

Στο δεύτερο μέρος αυτής της έρευνάς μας, θα υπάρξει και συνέχεια, διότι εκτός του ιδρύματος Κόκκαλη, στο Χάρβαρντ, υπάρχει κι άλλο ένα, γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας η οποία είναι γνωστή από την περίοδο της … «Ολυμπιομαχίας» !!!
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγχειρίδιο επιβίωσης της SAS (ένα απ΄τα καλύτερα στον κόσμο)




Το περιεχόμενο του βιβλίου βασίζεται στην εκπαίδευση και στις τεχνικές επιβίωσης των SAS (Special Air Service), μιας από τις πιο επίλεκτες μονάδες στον κόσμο.Καλύπτει κάθε κατάσταση επιβίωσης σε οποιοδήποτε έδαφος της γης.

Επίσης καλύπτει τα απαραίτητα εφόδια που περιλαμβάνει μια συλλογή ειδών επιβίωσης,καθώς και τον τρόπο χρήσης τους.

Έγκυρο,περιεκτικό και ... εύχρηστο είναι ένα από τα καλύτερα εγχειρίδια επιβίωσης που έχουν γραφτεί πότε .


SAS. εγχειριδιο επιβιωσης

ΠΗΓΗ
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΓΚΕΣ ΑΥΤΗ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Τιμωρήθηκα για 4 τυρόπιτες κι αναμένω την τιμωρία όσων κλέβουν δις!

Σε επαγγελματικό φορτηγό, φορτωμένο με τιμολόγια όλα νόμιμα, κοντά 650 kgr αρτοπαρασκευάσματα, βρήκαν 4 (!!!) τυρόπιτες χωρίς συνοδευτικό χαρτί, που ήταν καθαρά για ιδία χρήση. Αφού με έστειλαν απο τον Άννα στον Καϊάφα, στο τέλος έφαγα τόση ειρωνεία και ύβρη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ που μ” έδιωξε, παρόλο που του μιλούσα πολύ ήρεμα κι απλά (λόγω χαρακτήρος περισσότερο) από το γραφείο του, μ” ένα υφάκι ειρωνικό και με τα εξής λόγια «Αφού είστε παράνομος κύριε θα πληρώσετε. Τι το περάσατε εδώ;»...

Αποτέλεσμα του φρικιαστικού και αποτρόπαιου εγκλήματος έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, πρόστιμo 800 ευρώ, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.
Δείτε την απόφαση:

Συνυπολογιζόμενου του γεγονότος ότι καθημερινά πράττω κινήσεις σε 10-12 άλλα μαγαζιά με τζίρο 500-850 ευρώ, φανταστείτε τί ζημιά μου προκαλούν οι εν λόγω αρμόδιοι για 4 τυρόπιτες!!!
Τιμωρήθηκα σκληρά για 4 τυρόπιτες κι αναρωτιέμαι πόσο σκληρά θα τιμωρηθούν όσοι κλέβουν δις! ΑΝ ποτέ τιμωρηθούν…
Ν. Φ.

ena1.org 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΜΕΣΙΣ --- ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ .....!!!!

Μια χαριτωμένη είδηση πέρασε στα ψιλά αυτές τις μέρες. Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των Οικολόγων-Πράσινων στις εθνικές εκλογές, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ιδρύτρια του Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων εν Ελλάδι…
(και μόνιμη κατήγορος των σωμάτων ασφαλείας για …βασανιστήρια λαθρομεταναστών), τακτική εισηγήτρια της “ένωσης πολιτών κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας”, ιδρυτικό μέλος κάμποσων ΜΚΟ και χαίρουσα διαφόρων άλλων ιδιοτήτων και τίτλων κρατικής αναγνώρισης, Μαρία Πίνιου-Καλλή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού και ληστείας από μετανάστες.
Μεταφέρουμε από την Καθημερινή, μερικά άξια σχολιασμού αποσπάσματα:
Ηταν το βράδυ της Κυριακής 31ης Ιανουαρίου –ξημερώματα προς Δευτέρα– όταν η κ. Πίνιου – Καλλή, γιατρός και ιδρύτρια το 1989 του περίφημου Ιατρικού Κέντρου Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων, παρέα με μία φίλη της έβγαιναν από το γνωστό καλλιτεχνικό στέκι «Αλεκτον» στον Κεραμεικό. «Ηταν γύρω στις 2 το βράδυ και θυμάμαι ότι η βραδιά ήταν πολύ ευχάριστη, φύσαγε ένα ελαφρύ αεράκι, δεν έκανε κρύο», λέει στην «Κ». Ούτε 50 μέτρα δεν έκαναν και εμφανίστηκε ένα ταξί, θα το μοιράζονταν. Πρώτη μπαίνει η φίλη της, ενώ η Μαρία κάνει τον γύρο του αυτοκινήτου για να μπει από την άλλη πλευρά. Είχε μπει σχεδόν η μισή μέσα όταν είδε μια ομάδα πέντε ατόμων να πετάγονται από μία γωνία και να έρχονται προς το μέρος της. «Ηθελαν να μου πάρουν την τσάντα. Ηταν κρεμασμένη, όμως, στον ώμο μου, οπότε με τράβηξαν κι εμένα κάτω και άρχισαν να με σέρνουν στο οδόστρωμα». Μεγάλη ήταν η ατυχία της που, την ώρα της επίθεσης, ούτε ο οδηγός του ταξί ούτε η φίλη της αντιλήφθηκαν το παραμικρό, συνομιλώντας έντονα μεταξύ τους. Αντίθετα, από τις φωνές βγήκαν έξω οι θαμώνες παρακείμενου μπαρ. «Το θέαμα που αντίκρισαν πρέπει να ήταν τρομακτικό, μια κι επειδή εγώ πέφτοντας από το ταξί πλάκωσα την τσάντα μου, η ομάδα των νεαρών με χτυπούσε ανελέητα στο πρόσωπο, στα πλευρά, σε όλο το σώμα», διηγείται η κ. Πίνιου – Καλλή. 

«Τους κυνήγησαν, αλλά μου είχαν ήδη αποσπάσει την τσάντα κι έτρεχαν. Δεν τους έπιασαν». Από τις πρώτες στιγμές είχε αντιληφθεί ότι οι δράστες δεν ήταν Ελληνες και καθώς παρέμενε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα, συνειδητοποιούσε ότι το ψυχολογικό σοκ ήταν μεγαλύτερο και από τον σωματικό πόνο. «Πρέπει να καταλάβετε ότι για μένα ήταν διπλό το χτύπημα. Είκοσι πέντε χρόνια ασχολούμαι με μετανάστες και ξαφνικά βρέθηκα κάτω από τις μπότες τους, να με κλωτσούν. Ενιωσα την τρομακτική βία, αυτή που έχω εκπαιδευθεί να αναγνωρίζω στους άλλους και να προσπαθώ να την θεραπεύσω».
Το πρώτο που μας κάνει εντύπωση είναι η περιγραφή της για το συμβάν. Φανταστείτε την σκηνή: Έχει ανοίξει την πόρτα του ταξί, έχει μπει σχεδόν η μισή μέσα, όπου ήδη βρίσκεται η φίλη της, βλέπει 5 άντρες να πετάγονται από μια γωνία και να την πλησιάζουν, τραβάνε την τσάντα της, σέρνοντας και την ίδια έξω, την χτυπούν ανελέητα, αυτή φωνάζει, οι θαμώνες παρακείμενου μπαρ ακούν τις φωνές, βγαίνουν έξω και κυνηγούν τους αλλοδαπούς, ενώ η φίλη της και ο ταξιτζής δεν έχουν πάρει χαμπάρι τίποτα, γιατί …συνομιλούσαν έντονα μεταξύ τους. Δεν θα κάνουμε υποθέσεις για το τι λόγους έχει για να αποφεύγει την κλήση σε κατάθεση της φίλης της και του οδηγού. Είναι όμως φανερό ότι τα πράγματα δεν μπορεί να έγιναν όπως ακριβώς τα περιγράφει. Μας επιτρέπεται λοιπόν να αμφιβάλλουμε για την ειλικρίνειά της ως άτομο. Καθόλου παράξενο, αν αναλογιστούμε τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά καιρούς έναντι λιμενικών, ειδικών φρουρών, αστυνομικών, στρατιωτών, κλπ, στα πλαίσια της προσπάθειας “δικαίωσης” των λαθρομεταναστών.
Όμως, το καλύτερο και πιο μελό μέρος της περιγραφής της περιπέτειας της κυρίας “θέλω-να-γίνω-τουλάχιστον-βουλευτής” ακολουθεί:
Την επόμενη κιόλας μέρα, η αστυνομία ειδοποίησε την κ. Πίνιου – Καλλή ότι κάποια από τα πράγματά της είχαν βρεθεί – τα είχε πάνω του νεαρός Βούλγαρος που είχε συλληφθεί. Δεκαεννιά χρόνων παιδί. «Ελάτε στο τμήμα να καταθέσετε μήνυση», της είπαν. «Θυμάμαι, καθόμουν στο κρεβάτι, ακόμα σε μαύρα χάλια και σκεφτόμουν αυτό το παιδί. Σκεφτόμουν και όλους τους άλλους, τους υπεύθυνους για πολύ πιο σοβαρά αδικήματα που βρίσκονται όμως έξω, ανενόχλητοι συνεχίζουν τη ζωή τους. Μήπως για ένα 19χρονο παιδί δεν είναι αρκετή τιμωρία αυτό που περνάει ήδη; Να βρίσκεται στα κρατητήρια της Ομόνοιας;» Δεν δέχθηκε να την επισκεφθεί ιατροδικαστής, παρά ξεκίνησε για το αστυνομικό τμήμα. Ο νεαρός της φώναζε από μακριά: «Κυρία, είδες εμένα; Εμένα είδες να σου παίρνω την τσάντα;» «Το μόνο που του είπα εγώ ήταν “θα το έκανες αυτό στη μητέρα σου;”» «Τι θα γίνει, λοιπόν; Θα κάνετε μήνυση;» Ο αστυνόμος ήταν ανυπόμονος. «Φυσικά», πήρε την απάντηση από την κ. Καλλή, που συνέχισε: «Θα τον γράψετε, όμως, σε κάποιο κολέγιο να μάθει γράμματα που δεν ξέρει; Θα του φέρετε ψυχολόγο να καταπραΰνει τις πληγές του; Θα του κόψετε κι έναν κοινωνικό μισθό να μην αναγκάζεται να κλέβει για να ζει;» «Ε, όχι». «Τότε, λυπάμαι, δεν κάνω καμία μήνυση.»
Αφού προσπεράσουμε το άμεσο του εντοπισμού ενός της σπείρας, που δείχνει πολλά, θα σχολιάσουμε τα υπόλοιπα συγκινητικά. Η γυναίκα είναι ο ορισμός του “σφάξε με, πασά μου, ν’ αγιάσω” θα πείτε. Μια αλτρουίστρια που την ληστεύουν και την δέρνουν και αυτή ανησυχεί για τις …ψυχολογικές πληγές των θυτών της. Μια φιλάνθρωπη που πιστεύει ότι πρέπει να επιβραβεύεται ο κακοποιός με σπουδές και κοινωνικό μισθό, εις βάρος αυτού που δεν σκέφτηκε να κλέβει τσάντες, ξυλοκοπώντας ηλικιωμένες γυναίκες, αλλά επιβιώνει με το ζόρι εργαζόμενος σε άθλιες συνθήκες. Ή απλώς μια ηλίθια. Είναι όμως έτσι; Η απάντηση έρχεται ακριβώς παρακάτω:
«Βάλτε κι εσείς λίγο… trafficking!» Αυτήν την απάντηση έλαβαν, ανεπισήμως φυσικά, τα μέλη του ελληνικού Ιατρικού Κέντρου για την Αποκατάσταση Θυμάτων Βασανιστηρίων (ΙΚΑΘΒ) από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν πριν από λίγους μήνες τούς ανακοινώθηκε ότι διακόπτεται οριστικά η χρηματοδότηση του Κέντρου. Το trafficking σήμερα «πουλάει», τα βασανιστήρια όχι και τόσο… Το ΙΚΑΘΒ ιδρύθηκε το 1989 από έναν πυρήνα μελών του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, ως αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με στόχο την ιατρική, ψυχολογική, κοινωνική και νομική βοήθεια στα θύματα βασανιστηρίων…
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας 1990, το Κέντρο στηριζόταν στις εθελοντικές προσφορές. Τότε, όμως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγεί 11 εκατ. ευρώ ετησίως για αποκατάσταση θυμάτων βασανιστηρίων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια η χρηματοδότησή του προερχόταν κατά 50% από την Επιτροπή. Για τη συντήρηση, άλλωστε, του Κέντρου απαιτούνταν περισσότερα από 250.000 ευρώ τον χρόνο. Δεν επρόκειτο για μια απλή ΜΚΟ, αλλά για ένα πρότυπο κέντρο υγείας. Κάθε χρόνο, το Κέντρο δεχόταν 100 – 150 άτομα, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από το 20% των αιτούντων άσυλο στη χώρα μας είναι θύματα βασανιστηρίων (περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι) – ελάχιστοι όμως κατόρθωναν να φθάσουν στις υπηρεσίες του. Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, το Κέντρο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων. «Δεν πρόκειται να μεταλλάξω τους στόχους του κέντρου για να πάρω χρηματοδότηση», λέει η κ. Καλλή στην «Κ». «Είμαι ειδική στα θύματα βασανιστηρίων – και όποιος νομίζει ότι το φαινόμενο του βασανισμού έχει εκλείψει, απατάται»
Προσέξτε τους ισχυρισμούς αυτής της παραγράφου (όταν συνέλθετε από τα ποσά που εισέπραττε η φιλάνθρωπος κυρία): 1) Οι λαθρομετανάστες που αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, είναι δηλαδή πρόσφυγες και όχι λαθρομετανάστες, ξεπερνούν τις 25.000 το χρόνο. 2) Κάθε χρόνο τα ελληνικά σώματα ασφαλείας βασανίζουν περισσότερους από 5.000 πρόσφυγες. 3) Από αυτούς μόλις 100-150 κατάφερναν να φτάσουν στις υπηρεσίες της ΜΚΟ, προφανώς είτε γιατί η ΜΚΟ δεν είχε αρκετά χρήματα για να τους εντοπίσει είτε γιατί τους εμπόδιζε το ελληνικό κράτος. 4) Οι υπηρεσίες που προσέφερε το πρότυπο κέντρο υγείας της ΜΚΟ στα θύματα ήταν πανάκριβες ιατρικές, ψυχολογικές, κοινωνικές και νομικές. 5) Η Ε.Ε., που επιχορηγούσε κατά 50% την ΜΚΟ, έκρινε ότι το κοινό συγκινείται περισσότερο από το εμπόριο ανθρώπων παρά απ’ τα θύματα βασανιστηρίων. Ή έκρινε ότι δεν υπάρχουν πια βασανιστήρια, ενώ υπάρχει εμπόριο λευκής σαρκός. 6) Η κυρία φιλάνθρωπος όμως μένει αταλάντευτη στην αποστολή της και προτιμά να μην ξανανοίξει το κέντρο, απ’ το να εντάξει στις υπηρεσίες του και άλλους εκτός αυτούς που βασανίζει το ελληνικό κράτος.
Για την ειλικρίνειά της τα είδαμε νωρίτερα. Αλλά ας τα ξαναδούμε και για τους ισχυρισμούς της, γιατί μας περνάνε για εντελώς ηλίθιους: Προφανώς οι αριθμοί που δίνει για τα “θύματα βασανιστηρίων” είναι ψευδείς. Όλα τα στοιχεία “βασανισμών”, που έχει προσκομίσει στην δημοσιότητα στα χρόνια λειτουργίας της η ΜΚΟ, είναι ανώνυμες – “γιατί φοβούνται” – μαρτυρίες βασανιστηρίων που δεν αφήνουν σημάδια ή, στην καλύτερη περίπτωση,- φωτογραφίες από κάτι μελανιές και γρατσουνιές ανώνυμων -”γιατί φοβούνται” – προσώπων. Οι “ιατρικές υπηρεσίες” του κέντρου είναι η προώθηση των “θυμάτων” σε κρατικά (και δωρεάν) νοσοκομεία για εξετάσεις και νοσηλεία. Στα προγράμματα του κέντρου βλέπουμε ότι εφάρμοζε “ολιστική προσέγγιση”, δηλαδή που “περιλαμβάνει, πέρα από την φυσική, ψυχολογική και κοινωνική αποκατάσταση, και την εργασιακή… παρέχονται υπηρεσίες πληροφόρησης, υποστήριξης σε έκδοση εγγράφων (άδεια εργασίας, ΑΦΜ κλπ), συνοδείες και διαμεσολάβηση σε υπηρεσίες, παραπομπής σε προγράμματα κατάρτισης, εργασιακής συμβουλευτικής, προσέγγισης εργοδοτών και προώθησης στην αγορά εργασίας.”.
Αυτά, συν κάτι έντυπα, κάτι ημερίδες και συμμετοχές σε συνέδρια, προσπαθούν να πείσουν ότι κόστιζαν 250.000 ευρώ. Δηλαδή η κυρία φιλάνθρωπος, η δικηγόρος κα Κούρτοβικ και μερικοί αφελείς, κυρίως εθελοντές, που συνόδευαν στις δημόσιες υπηρεσίες τους λαθρομετανάστες. Παράλληλα, διαπιστώνουμε πως το υπόλοιπο 50% των υπέρογκων εξόδων της ΜΚΟ, εκτός τις επιδοτήσεις του ελληνικού κράτους για τα διάφορα προγράμματα, προσφερόταν από διάφορους μεγάλους χορηγούς. Γιατί, με το που κόπηκαν τα χοντρά λεφτά απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτιμήθηκε να κλείσει το κέντρο, αντί να λειτουργήσει όπως πριν τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις; Προσέξτε, το κέντρο έκλεισε, η ΜΚΟ δεν τερμάτισε τη λειτουργία της. Μήπως γιατί η Ε.Ε. τους στρίμωξε με κάναν έλεγχο των δαπανών; Βέβαια, όταν κάποιος έχει ειδικευτεί στην ανέξοδη ουσιαστικά κατασκευή θυμάτων βασανιστηρίων, πώς να μπλέξει με το πραγματικά μεγάλο και υπαρκτών απαιτήσεων πρόβλημα του εμπορίου ανθρώπων; Εκεί δεν καταφέρεται εναντίον του ελληνικού κράτους και των σωμάτων ασφαλείας, που μαζοχιστικά επιβραβεύουν αυτή τη εκβιαστική συμπεριφορά, προσφέροντας τίτλους και θέσεις.
Μιλάμε για ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ, με μηδαμινά έξοδα και μεγάλη πολιτική και κοινωνική προβολή στις τάξεις των “προοδευτικών”. Μέχρι για πρόεδρος της δημοκρατίας είχε προταθεί η κυρία φιλάνθρωπος από διακομματική επιτροπή της Βουλής. Με τέτοια ανταλλάγματα, μπορεί να ξυλοκοπείται απ’ τους “προστατευόμενούς” της και να εξακολουθεί να τους προστατεύει (ή να τους εκμεταλλεύεται, θα έλεγε κάποιος πιο κακός από εμάς).
http://elnewsgr.blogspot.gr/
whitewomenfront.blogspot.gr/xryshaugh.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζεται το μυστήριο με τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής και την επάρατο νόσο!

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα των ηγετών χωρών της Νότιας Αμερικής, που έχουν προσβληθεί από καρκίνο τα τελευταία χρόνια.
Η ασθένεια, που τείνει να λάβει μορφή… επιδημίας στους λατινομερικάνους αρχηγούς κρατών, αποτελεί ένα μυστήριο, με αρκετές θεωρίες συνωμοσίας έχουν «ψιθυριστεί»...

Από το 2009 άρχισε η «επιδημία»
Την Τετάρτη ο 61χρονος κολομβιανός πρόεδρος υπεβλήθη με επιτυχία σε επέμβαση για να αντιμετωπίσει μία ήπια, μη επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη, αποτελώντας τον έκτο κατά σειρά ηγέτη κράτους στη Νότια Αμερική που έχει προσβληθεί από την επάρατο νόσο.

Το 2009 διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο στους λεμφαδένες η μετέπειτα πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ. Απ’ ότι φαίνεται τον ξεπέρασε, με την ίδια να κάνει τακτικό έλεγχο, δηλώνοντας ότι είναι μια χαρά. Απόδειξη η εκλογή της στην προεδρία της Βραζιλίας.

Η επάρατος νόσος χτύπησε και τον προκάτοχό της στον προεδρικό θώκο της χώρας του καφέ, Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, όπως έγινε γνωστό τον Οκτώβριο του 2011.

Ο 67χρονος δημοφιλής πολιτικός άρχισε χημειοθεραπείες πριν από έναν χρόνο, για να αντιμετωπίσει όγκο στον λάρυγγα. Τον περασμένο Μάρτιο πάντως ανακοινώθηκε ότι η ασθένεια γνώρισε «πλήρη ύφεση».

Τον Αύγουστο του 2010 ο 61χρονος πρόεδρος της Παραγουάης, Φερνάντο Λούγο διαγνώστηκε με λέμφωμα, το οποίο αντιμετωπίστηκε με χημειοθεραπείες, όχι όμως και η καθαίρεσή του από το προεδρικό αξίωμα τον περασμένο Ιούνιο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες προσβλήθηκε επίσης από καρκίνο -σε άγνωστο σημείο- το 2011 και υπεβλήθη σε χημειοθεραπεία και χειρουργική επέμβαση στην Κούβα.

Ο 57χρονος Τσάβες, εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, δήλωσε πρόσφατα ότι θεραπεύτηκε πλήρως, αν και το ίδιο είχε κάνει εσφαλμένα στο τέλος του 2011.

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ ντε Κίρσνερ ανακοίνωσε στις 22 Δεκεμβρίου του 2011 ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδή. Η ασθένεια δεν είχε κάνει μετάσταση και υπεβλήθη σε επέμβαση στις αρχές του 2012.

Θεωρίες συνομωσίας
Τα απανωτά κρούσματα της επάρατης νόσου τα τελευταία χρόνια στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής οδήγησαν σε μία σεναριολογία που «φούντωσε» με τις δηλώσεις του λαλίστατου Ούγο Τσάβες, ο οποίος, μία μέρα μετά την ανακοίνωση της προέδρου της Αργεντινής, άφησε υπόνοιες ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται «στέλνουν» την ασθένεια!

«Δεν θα ήταν παράξενο να έχουν αναπτύξει μια τεχνολογία ώστε να προκαλούν καρκίνο χωρίς κανείς να το ξέρει;», διερωτήθηκε ο βενεζουελάνος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιστήμονες συνεργαζόμενοι με τις αμερικανικές κυβερνήσεις προσέβαλαν με σύφιλη και άλλες ασθένειες τη δεκαετία του 1940 τους φυλακισμένους στη Γουατεμάλα, αποκάλυψη που έγινε μόλις το 2010.

Ο Τσάβες είχε προσθέσει ότι ο ιστορικό ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος επέζησε από πολλές απόπειρες δολοφονίας, τον προειδοποίησε να είναι προσεκτικός το τι τρώει, γιατί τα τρόφιμα μπορεί να είναι οχήματα μετάδοσης πολλών ασθενειών. Ο Κάστρο, πάντως, κάτι… ήξερε αφού έχουν διαπραχθεί εναντίον του πάνω από 900 απόπειρες δολοφονίας.

Οι υπόνοιες του ηγέτη της Βενεζουέλας, πάντως, μπορούν να θεωρηθούν υπερβολικές, αφού και ο ίδιος «σκέφτεται φωναχτά» όπως έχει δηλώσει, πόσο μάλλον για τις μισητές ΗΠΑ.

Το ευτυχές είναι ότι για κανέναν από τους ηγέτες δεν έχει πάρει άσχημη τροπή η ασθένεια, τουλάχιστον ακόμα. Ο πρόεδρος του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα και ο βολιβιανός ομόλογός του, Έβο Μοράλες, όπως είπε και ο ίδιος ο Τσάβες, θα πρέπει να προσέχουν.

Ή για την ακρίβεια να κάνουν συχνά εξονυχιστικές εξετάσεις…
Βαγγέλης Βιτζηλαίος
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι και το τέλος του έτους η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

 
Έρχονται τα νέα τέλη κυκλοφορίας με αλλαγές στο σύστημα καταβολής τους
Γύρω στους πέντε εκατ. πολίτες καλούνται να πληρώσουν και φέτος, από τις αρχές Νοέμβρη μέχρι και το τέλος του έτους, τα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, για το 2013.
Τα τέλη, σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, θα κυμαίνονται από 22 έως 1.320 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μέχρι 31-12-2009 και από 0,90 έως 3,40 ευρώ ανά γραμμάριο εκπομπών ρύπων για όσα οχήματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στη χώρα από 1-1-2010 και μετά.
Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζουμε πως φέτος θα υπάρχει άλλη διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας.
Έτσι, όπως γίνεται γνωστό, καταργούνται τα ειδικά αυτοκόλλητα σήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες των οχημάτων προμηθεύονταν από τις τράπεζες, τα ΕΛΤΑ ή τις εφορίες και τα επικολλούσαν πάνω σε αυτά.
Ειδικότερα με βάση το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που θα τεθεί σε εφαρμογή τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου:
- Όσοι κάτοχοι οχημάτων είναι πιστοποιημένοι στις διαδικτυακές υπηρεσίες του ΤΑΧΙSNET, που βρίσκονται στις ιστοσελίδες της ΓΓΠΣ, τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα "φορτωθούν" στην ηλεκτρονική υπηρεσία ειδοποίησης πληρωμών.
Οι υπόχρεοι θα πρέπει να τα "κατεβάσουν" και να τα εκτυπώσουν.
- Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISNET τα ειδοποιητήρια θα εκτυπωθούν από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλούν ταχυδρομικά.
- Και οι δύο παραπάνω κατηγορίες ιδιοκτητών οχημάτων θα πρέπει να προσέλθουν σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα για την εξόφληση των τελών. Η εξόφληση θα είναι εφικτή και μέσω διαδικτύου για όσους έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτυακής τραπεζικής εξυπηρέτησης.
- Τα τέλη θα βεβαιώνονται στο όνομα κάθε ιδιοκτήτη οχήματος όπως αυτό εμφανίζεται στο αρχείο οχημάτων του TAXISNET. Εφόσον δεν εξοφληθούν έως τις 31-12-2012 θα βεβαιώνονται στο διπλάσιο. Το συνολικό ποσό των τελών κυκλοφορίας που προσδοκά να εισπράξει φέτος το δημόσιο φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

news247


Διαβάστε περισσότερα » »

ΥΠΕΞ Αλβανίας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποσύρει την εμπόλεμη κατάσταση

www.echedoros-a.gr/
«Συζητήσαμε για το επίκαιρο θέμα των τσάμηδων και της ακίνητης περιουσίας τους στην Ελλάδα»

Μετά από 72 χρόνια, το Ελληνικό Κράτος, φαίνεται πρόθυμο να αποσύρει την εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία που τέθηκε από το βασιλιά της Ελλάδας το 1940 και βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.


Αυτό επιβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ Παναρίτι που μόλις πριν από λίγες ημέρες γύρισε από την Ελλάδα  την οποία επισκέφθηκε επίσημα.
Ο Παναρίτι δήλωσε ότι ο νόμος που ισχύει δεν έχει νόημα στις ημέρες μας και η Ελλάδα έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος.
Ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας,  δήλωσε ότι με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, συζήτησε ορισμένα σημαντικά θέματα  όπως το επίκαιρο θέμα των Τσάμηδων και της ακίνητης περιουσίας των Αλβανών στην Ελλάδα, ως  και την απαγόρευση  διέλευσης των παράνομων Αλβανών στα σύνορα.
Εντωμεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η παλιά συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα έχει παγώσει και το ελληνικό κράτος είναι έτοιμο για διάλογο σε μια νέα συμφωνία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Έντμοντ  Παναρίτι πρόσθεσε ότι η συνάντηση θεωρήθηκε  παραγωγική από την ελληνική πλευρά.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Σλάβος αρχαιολόγος Κούζμαν βρίσκεται στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου…


Ο Πάσκο Κούζμαν, ο Σλάβος αρχαιολόγος των Σκοπίων κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας ελληνικής πόλης Ηράκλειας Λυγκιστίδος, στο Μοναστήρι, δήλωσε ότι βρίσκεται ένα βήμα  πριν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως δημοσιεύει η σλαβική εφημερίδα ‘Βέστ’.


Ο Σλάβος αρχαιολόγος που αισθάνεται τον εαυτό του ‘Μακεδόνα’ απόγονο του Αλεξάνδρου -θα πει:

« Ακολουθώ την πορεία του. Βαδίζω και ψάχνω. Είμαι πάντοτε ξοπίσω του και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ένα βήμα από τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο Κούζμαν ο οποίος διατελεί διευθυντής της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στα Σκόπια.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν το τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται σε σλαβικό έδαφος της Μακεδονίας ή έξω από αυτό, ο Κούζμαν δήλωσε:

«Α, εγώ που είμαι τώρα; Δεν θέλω τίποτε άλλο να σχολιάσω».

Ο Κούζμαν αναφέρθηκε στη συνέχεια στις σημαντικές ανακαλύψεις που έγιναν στην αρχαία πόλη Ηράκλεια Λυγκιστίδος ( σημείωση: βρέθηκαν ερείπια αρχαίου ρωμαϊκού γυμνάσιου, δίπλα στον υπάρχοντα αρχαιολογικό χώρο).

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »