Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τα Σκόπια έχουν κολλήσει μόνιμα στην Ιστορία


Ένα σημαντικό άρθρο από Σκοπιανό δημοσιογράφο

Η επίσημη πρόσκληση των Βρυξελλών προς τη Σερβία, για να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ, η οποία έγινε από το Συμβούλιο της ΕΕ στις 1-2 Μαρτίου 2012, προκάλεσε νευρικό κλονισμό στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), η οποία πολύ πριν  από το Βελιγράδι είχε πάρει το καθεστώς  υποψήφιας  προς ένταξη χώρας.


Ωστόσο, η κλοπή είναι μια άλλη ιστορία που γίνεται με τη μορφή των κτιρίων και των μνημείων των ηρώων των γειτονικών λαών και αυτή είναι ακατάπαυτη.

Μετά το μνημείο του Βούλγαρου  Τσάρου Σαμουήλ και το κολοσσιαίο άγαλμα του Μακεδόνα Μεγάλου Αλεξάνδρου, φέτος στις 6 Ιανουαρίου εγκαινιάστηκε η «Αψίδα του Θριάμβου», στην οποία ανάγλυφα περιέχεται η Μεγάλη Μακεδονία, όπου απεικονίζονται ντε φάκτο εδαφικές αξιώσεις των Σκοπίων τόσο προς τη Βουλγαρία, όσο και προς την Ελλάδα και την Αλβανία.

Δημιούργησαν και ένα άλλο μνημείο του Αλεξάνδρου και ένα ακόμη για τον πατέρα του, τον Φίλιππο της Μακεδονίας. Σε ένα λόφο στα Σκόπια  ετοιμάζουν το κτήριο του ‘μακεδονικού’ Παρθενώνα.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζουμε το άρθρο του δημοσιογράφου των Σκοπίων Ρίστο Πόποφσκι (δημοσιεύτηκε στην Vesti.bg). Να δούμε γιατί  πιστεύει ότι ανακόπηκε ο δρόμος προς την ΕΕ με προβοκάτσιες…


Τα Σκόπια κόλλησαν μόνιμα στην ιστορία


Αναζητώντας την ταυτότητά της στην Ιστορία, η πΓΔΜ εγκατέλειψε το μέλλον


Γράφει ο Ρίστο Πόποφσκι/ Ристо Поповски*

Η FYROM είναι μόνιμα κολλημένη στο παρελθόν της ιστορίας – από την αρχαιότητα μέχρι την εποχή  του Μπαρόκ. Η χώρα μας εγκατέλειψε τη σημερινή πραγματικότητα και ως εκ τούτου, τουλάχιστον για τώρα, το μέλλον της είναι τελείως άγνωστο.

Έτσι επί τροχάδην περιγράφουν οι περισσότεροι τη τρέχουσα κατάσταση, σε αυτήν, που βρίσκεται τώρα η χώρα μας.

Το μέλλον της είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ένταξη  της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Εν τω μεταξύ, άδικη αλλά σταθερή και οριστική είναι ότι η ένταξη των Σκοπίων εξαρτάται από την εξεύρεση μια συμβιβαστικής λύσης στη διαμάχη για το όνομα της χώρας.

Σε αυτό το στάδιο καμία απόφαση δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον, και αυτή η πραγματικότητα  αφήνει περιθώρια για πολλά ερωτήματα και ανησυχίες.

Δύο δεκαετίες πριν η Ελλάδα είχε διαφωνήσει με το όνομα και η διαφωνία εκείνη την εποχή θεωρήθηκε απαράδεκτη.

Σήμερα όμως, η Ελλάδα έχει την υποστήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να μην υποχωρήσει από τις «κόκκινες γραμμές» της.

Και αυτό σημαίνει ότι επιδιώκει ‘διόρθωση’ στο όνομα των Σκοπίων- με γεωγραφικό προσδιορισμό ή κάποιο άλλο ορισμό, αλλά την ίδια στιγμή, η ονομασία αυτή πρέπει να είναι μία και για γενική χρήση.

Η Ελλάδα δεν χάνει, χάνουν μόνο τα Σκόπια

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα Σκόπια συμφώνησαν να βρουν μια συμβιβαστική λύση για το όνομα, αλλά επιμένουν σε δύο βασικά σημεία –επιδιώκει να υπάρχει εγγύηση ότι μέσω της ‘διόρθωσης’ του ονόματος,  να μην επηρεαστεί η ταυτότητα του έθνους και της χώρας- άλλο από τη μία πλευρά και άλλο από την άλλη- μια ‘διπλή φόρμουλα’, δηλαδή,  που σημαίνει ότι «θα χρησιμοποιώ το συνταγματικό όνομα της χώρας στον κόσμο και στην Ελλάδα να χρησιμοποιείτε όποιο όνομα θέλετε»…

Από το 1995 οι αρχές των Αθηνών και των Σκοπίων διαπραγματεύονται τις  διαφορές τους στο όνομα μέσω του ΟΗΕ, αλλά και τα δύο μέρη έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους.

Η Ελλάδα, η οποία σε αντίθεση με τα Σκόπια, μπορεί να περιμένει σε αυτήν τη διαμάχη, δεν χάνει τίποτε. Πολύ έξυπνα κατάφερε να εδραιώσει τη θέση της.
Έλαβε, επίσης, ουσιαστική υποστήριξη από τα  ίδια τα Σκόπια, τα οποία καπηλεύονται  την αρχαία ιστορία της Ελλάδας και  έτσι δημιουργήθηκε μια σταθερή πορεία προς τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ- έτσι, δεν έχασαν μόνον το προβάδισμα, αλλά, τα Σκόπια,  κατέστρεψαν και τη δική τους θέση.

Τα Σκόπια δεν γίνονται δεκτά ούτε ως FYROM

Σήμερα, τα Σκόπια δεν μπορούν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ακόμη και με την προσωρινή ονομασία FYROM, παρά το γεγονός ότι αυτό επιτρέπεται από την ενδιάμεση συμφωνία, όπου πίσω της βρίσκεται ο ΟΗΕ, ως εγγυητής.

Δεν βοηθάει σε αυτό ακόμη και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία είναι υπέρ της FYROM. Αυτό είναι ένα τίμημα ότι τα Σκόπια είναι υποχρεωμένα να πληρώσουν την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης να θέσουν σε διεθνή απομόνωση τη χώρα.

Η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ονόματος ήταν μια απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος κρατά στα χέρια του όλη την εξουσία, παραμένει σταθερά στις θέσεις του. Όπως ήταν αναμενόμενο, πρόσφατα ολοκληρώθηκε ανεπιτυχώς η αποστολή της διεθνούς  αντιπροσωπείας του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια.

Πριν, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι οι δύο πλευρές, στη διαμάχη του ονόματος, θα παρέμεναν σκληρές στις θέσεις τους. Η Ελλάδα, όμως, δεν έχει τίποτε να χάσει από την επιλογή των Σκοπίων να κλείσει την πόρτα και να κατασκευάσει τοίχους γύρω τους.
Αυτές τις ημέρες οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι  η ένταξη των Σκοπίων με το προσωρινό όνομα δεν θα συμπεριληφθεί ως θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.
Αυτή ήταν και η απάντηση της Ουάσιγκτον, μετά την αντίδραση του Γκρούεφσκι, ότι «η διαφωνία του ονόματος μπορεί να συνεχιστεί 5 χρόνια ή περισσότερο». Αν και οι πιθανότητες για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία διακατέχονταν από μετριοπάθεια, μετά την «πρόβλεψη» του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», έγινε σαφές ότι μια άλλη πόρτα θα παραμείνει συνεχώς κλειστή.

Λόγω της αδυναμίας να βρουν μια λογική εξήγηση για μια πείσμωνα πολιτική που βλάπτει  τη χώρα, σχεδόν όλα τα μεγάλη κράτη και διεθνείς οργανισμοί ‘σήκωσαν τα χέρια τους’ για τα Σκόπια.
Σε αυτό το στάδιο υπάρχει μόνο ο ανήμπορος μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών για τις σταθερές θέσεις της Αθήνας και των Σκοπίων.

Τα Σκόπια δεν είναι στις προτεραιότητες της ΕΕ

Τα Σκόπια δεν είναι πλέον μεταξύ των προτεραιοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό αποδεικνύεται από την απουσία αντιπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια περισσότερο από 6 μήνες.
Η περιθωριοποίηση των Σκοπίων επιβεβαιώθηκε αυτές τις ημέρες τηλεγραφικά με το καθεστώς της υποψήφιας χώρας που έλαβε η Σερβία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάτι τέτοιο όμως ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι επί 7 χρόνια το σημερινό κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE έδειξε το μίσος του προς την ΕΕ και τους εκπροσώπους της.

Η αρχαιοποίηση της χώρας και η πληρωμή της

Στην αρχή η διεθνής κοινότητα έδειξε κατανόηση, συμπάθεια, ακόμη και για τις σταθερές θέσεις των Σκοπίων και στην απροθυμία τους να συμβιβαστούν στη διαφωνία του ονόματος.
Η θέση, όμως, αυτή άρχισε να αλλάζει και να αλλάζει εξ ολοκλήρου,  με την εφαρμογή της αρχαιοποίησης της χώρας. Το έργο αυτό ολοκληρώνεται με την υπεξαίρεση των  ηρώων της αρχαιότητας.

Στο κέντρο των Σκοπίων αναγέρθηκε το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τώρα χτίζεται κάτι περισσότερο, του πατέρα του, Φίλιππου.
Η ζήτηση για τις ρίζες στην αρχαιότητα έφθασαν μέχρι το Νεπάλ στη φυλή Χούντζα, όπου διαπίστωσαν ότι ήταν απόγονοι των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο πρίγκιπας τους προσκλήθηκε να επισκεφθεί τα Σκόπια και έλαβε ως δώρο ένα οικόπεδο για να ανεγείρει την κατοικία του !!

Τα αρχαία μνημεία στα Σκόπια αποτελούν μέρος του έργου «Σκόπια 2014» και αυτό είναι το σημαντικότερο έργο της εξουσίας. Το έργο αυτό έχει αλλάξει το κέντρο των Σκοπίων. Όλοι όσοι επισκέφθηκαν  την πόλη πριν από 3-4 χρόνια, σήμερα μπορεί να μην αναγνωρίσουν την πρωτεύουσά μας. Και αυτή δεν είναι έκπληξη, ακόμη και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν μπορούν να αναγνωρίσουν την πόλη τους.
Μέσα σε αυτό το έργο χτίστηκαν πολύ γρήγορα πολλά μνημεία, η Αψίδα του Θριάμβου ή όπως το λένε εδώ ‘μακεδονική Πόρτα’ και πολλά άλλα αντικείμενα σε στυλ μπαρόκ. 

Ένα ύφος που μόλις και μετά βίας υπάρχει στην ιστορία των Σκοπίων, ωστόσο επιδιώκεται τώρα να βρουν ‘ρίζες’ στο παρελθόν και ωθούν πίσω την πραγματικότητα.

Κανείς δεν ξέρει την αξία αυτού του εγχειρήματος, αλλά σχεδόν ποτέ κανείς δεν θα καταλάβει. Σύμφωνα με τους μηχανικούς «σχεδιάστηκε για να ομορφύνουν τα Σκόπια», ενώ τα νέα μνημεία, τα μπαρόκ κτήρια, οι πίδακες, η νέα διακόσμηση της παλιάς γέφυρας, θα αποτελέσουν ένα τουριστικό αξιοθέατο!

Οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE εμφανίστηκαν σε αυτό το έργο ντυμένοι όπως οι στρατιώτες του μεγάλου Αλεξάνδρου. Φυσικά δεν είναι τυχαίο που διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα μια ομάδα οπαδών που έχει την ονομασία ‘φάλαγγα’ που σε κάθε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις ανεβάζουν αντι-αλβανικά και εθνικιστικά συνθήματα.
Οι λογικοί άνθρωποι που μπορούν να κρίνουν τη σημασία αυτών των λαϊκιστικών κυβερνητικών σχεδίων βλέπουν  ότι με αυτά γίνεται προσπάθεια να αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων από τα καθημερινά προβλήματα και να εκτίθενται σε οξείες επιθέσεις. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης- τα οποία όλα σχεδόν είναι υπό τον έλεγχο της εξουσίας, το σχέδιο αυτό λαμβάνει έπαινο.


Η κυβέρνηση εγκατέλειψε το μέλλον

Το πρόβλημα με το όνομα που έχει καθοριστεί από την Ελλάδα, σε πρώτη ματιά φαίνεται ως τετριμμένο, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι η κύρια αιτία. Αυτό είναι «η κορυφή του παγόβουνου», είναι ο δείκτης που παρουσιάζει τη στάση των γειτόνων προς τα Σκόπια.

Τα Σκόπια, σήμερα, περιβάλλονται από πέντε κράτη, τα οποία, αν όχι όλα, τουλάχιστον στα τέσσερα έχουν «ιστορικές» απαιτήσεις για την ιστορία, τον πολιτισμό και την επικράτειά τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της στήλης, αλλά η συνεχή επιδείνωση της κατάστασης με τη χώρα αυτήν,  δεν πρέπει να αποκλείεται κάθε σενάριο. Αυτό είναι ένα από τα βασικά ζητήματα που  η κυβέρνηση των Σκοπίων μπορεί, τελικά, να το  παρακάμψει  μόνο με την υποστήριξη και τη συνεργασία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Αντί να ψάχνουν να βρουν μια συμβιβαστική λύση  και να γίνει μέλος αυτών των διεθνών δομών, η σημερινή κυβέρνηση αποφάσισε να απομονωθεί, ανοίγοντας έτσι την πόρτα σε πολλές αβεβαιότητες.
Η σημασία του συμβιβασμού μπορεί να φαίνεται καλύτερη από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας.
Αυτές οι δύο χώρες που χωρίζονται από έναν πόλεμο με πολλές απώλειες, μίσος και παρελθόν που δεν ξεχαστούν ποτέ, βρήκαν τη δύναμη να συμβιβαστούν.

Τα Σκόπια πρέπει να αποφασίσουν αν θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα. Να απαλλαχθούν από την απομόνωση που είναι συνέπεια των λαϊκίστικων διακυβερνήσεων και της ενίσχυσης της θέσης όσων βρίσκονται στην εξουσία από πατριωτικό ενθουσιασμό.

Τον απεγκλωβισμό από την απομόνωση μπορεί να παραδειγματιστεί από το Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία που ξεπέρασαν το παρελθόν τους με τον συμβιβασμό.

Η αυτό-απομόνωση ωθεί τα Σκόπια σε ένα μέλλον με μεγάλη αβεβαιότητα.

Η επίτευξη ενός συμβιβασμού στο όνομα αποτελεί βασική προτεραιότητα για το κράτος και όχι τα μνημεία, η αρχαιοποίηση, οι μπαρόκ προσόψεις…
Χωρίς τις προσπάθειες για την επίλυση του βασικού θέματος όλα τα άλλα παραμένουν στο κενό και το μέλλον είναι εξαιρετικά αβέβαιο, χωρίς προοπτική.


*Ο Ρίστο Πόποφσκι είναι ανταποκριτής για πρακτορείο Tanjug στη Μόσχα. Το 1992 ίδρυσε το ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων Makfax στα Σκόπια. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ιδιωτικών Πρακτορείων Ειδήσεων ‘APNA’.
 
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Γαλλικό φιάσκο στη Συρία: Αιχμαλωτίστηκαν άνδρες της Λεγεώνας των Ξένων!


Γάλλοι στρατιωτικοί, μέλη της περίφημης «Λεγεώνας των Ξένων», της πλέον ειδικής μονάδας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθησαν στο συριακό έδαφος από άνδρες της συριακής 4ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας κατά την διάρκεια ανακατάληψης της πόλης Χομς!
Πρόκειται για εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που έχει δημοσιεύσει το defencenet.gr ότι έχουν εισέλθει στο συριακό έδαφος και μάχονται στο πλευρό των αντικαθεστωτικών άνδρες των ειδικών δυνάμεων τρίτων χωρών, αλλά μέχρι στιγμής είχε επιβεβαιωθεί μόνο η ύπαρξη Τούρκων κομάντο, ορισμένοι από τους οποίους είχαν συλληφθεί.

Οι Γάλλοι κομάντο, σύμφωνα με πηγές του συριακού Στρατού, εκπαίδευαν τους αντικαθεστωτικούς στα αντιαρματικά συστήματα Milan που είχαν ρημάξει τις πρώτες εβδομάδες τα συριακά τεθωρακισμένα τα οποία εντελώς αφύλακτα επιχειρούσαν σε αναπεπταμένο πεδίο αγνοώντας ότι οι εξεγερμένοι είχαν στο οπλοστάσιό τους, Milan.
Επίσης οι Γάλλοι χειριζόντουσαν τις πρώτες ημέρες οι ίδιοι τα Milan, αφού οι εξεγερμένοι αγνοούσαν την χρήση τους και ήταν αυτοί που είχαν αναχαιτίσει προσωρινά την προέλαση του συριακού Στρατού.


Ακόμα εκτελούσαν αποστολές παρατήρησης και στοχοποίησης, αλλά και προετοιμασίας για προσβολή επίγειων στόχων σε περίπτωση που επαναλαμβανόταν το προηγούμενο της Λιβύης.
Την είδηση της σύλληψης επιβεβαίωσε ουσιαστικά το γαλλικό υπουργείο Άμυνας που ανέφερε ότι «ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την είδηση», κάτι που γίνεται στις περιπτώσεις που η είδηση είναι αληθινή, αλλά για λόγους διπλωματίας δεν θέλει επίσημα ένα κράτος να επιβεβαιώσει την ανάμιξή του σε τέτοιο επίπεδο.
Η παρουσία ανδρών των γαλλικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας επιβεβαιώνεται και από άρθρο στην λιβανέζικη εφημερίδα «Daily Star», η οποία δίνει μια διαφορετική εκδοχή, μιλώντας για διείσδυση  με σκοπό τον απεγκλωβισμό συμπατριώτη τους φωτογράφου που είχε αποκλειστεί στη χώρα. Δεν αποκλείεται να είναι και ο φωτογράφος που τελικά σκοτώθηκε.
Αυτή την στιγμή διεξάγονται διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν - Η Νέα Τάξη πραγμάτων ξαναβρίσκει τον δάσκαλο της

Η εκλογή Πούτιν στην Ρωσία και οι παγκόσμιες δονήσεις....
Γράφει ο Karl Heinz Ottinger
O Vladimir Poutin είναι ξανά Πρόεδρος στην Ρωσία. Μια νίκη που ήταν εξασφαλισμένη εξ αρχής. 

Το χειρότερο σενάριο για την Δύση και για τους Ευρωπαίους πραγματοποιήθηκε...... 
Γιατί έχουν απέναντι τους έναν ηγέτη και όχι μια μαριονέττα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Είναι αυτός που μπορεί να φέρει τούμπα μια κατάσταση.


Στην πολιτική, είναι τουλάχιστον ανόητο, να ψάχνεις για αγίους. Ο Vladimir δεν είναι από αυτούς αλλά το να ξαναπάρεις πίσω τον εθνικό σου πλούτο που είχε ξεπουλήσει ο Γέλτσιν δεν είναι και λίγο πράγμα. Η πορεία του προς την Προεδρία της Ρωσίας ήταν τουλάχιστον ...αξιοπερίεργη. Δημοτικός σύμβουλος Αγίας Πετρούπολης, εν συνεχεία εκλέγεται Δήμαρχος με την υποστήριξη της μαφίας αλλά την επομένη της εκλογής του κάποιοι «μαφιόζοι» κολυμπούν στον Βόλγα αφήνοντας σημείωμα «Δεν αντέχω άλλο την ζωή. Υπογραφή: ο Πεθαμένος».

Μετά γίνεται δεξί χέρι του Γέλτσιν και ο διάδοχος του. Πήρε μια χώρα από την απόλυτη πείνα και ανυποληψία και την έκανε υπερδύναμη. Αλλά όπως λέει και ο Βάρναλης «από τα τσακάλια δεν γλυτώνεις με ευχές και παρακάλια». Έτσι, ο Πούτιν με τις ...δικές του μεθόδους πήρε μια χώρα που δεν φημιζόταν ποτέ για πλεόνασμα Δημοκρατίας και την ξαναέκανε υπερδύναμη σε 10 χρονιά. Οι δε Ρώσοι …λάδωσε το έντερο τους.

Είναι ένας άνθρωπος με Kronos = Wi/Ποσειδώνας= Ερμή/Cupido= Ήλιο/Πλούτωνα= Wi/Mc= Δια/Κρόνος:

Διπλωματικό Σώμα. Η εμπλοκή του Διπλωματικού σώματος σε κάποιες ενέργειες. Πολιτικοί-δικαστές και γενικώς άτομα με ισχύ απογοητεύουν με τις πράξεις τους το κοινό που προσδοκά. Εκπρόσωπος σε μια κοινωνία. Ο Συσσιτιάρχης. Ο Ενιαίος Φορέας Έλεγχου Τροφίμων. Ο άξονας της καλής υγείας και της αρρενωπότητας. Έλεγχος της εξουσίας για την ποιότητα τροφής και υγιεινής σε στρατόπεδα, φυλακές, πανεπιστήμια κλπ. Αναπτύσσοντας και μεταλλάσσοντας την στάση απέναντι στο κοινό. Κρατικά κτήρια. Τεράστια κτήρια. Κάστρα.

Εφόσον είδαμε να κλαίει και ο Πούτιν στην Κόκκαινη πλατεία …πολλά μπορούν να γίνουν. Όμως θα πρέπει να έχουμε καλά στα υπόψη μας πως θα έχει ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι και σε βάθος χρόνου από τον Νοέμβριο μπαίνει σε μια δύσκολη τριετία αφού θα έχει να αντιμετωπίσει αγανακτισμένους ….Δυτικούς.

Τώρα σχετικά με τα ζητήματα της Ελλάδας γεννιέται μια προοπτική όχι γιατί είναι Ορθόδοξος και κουραφέξαλα αλλά γιατί




βλέπει συμφέροντα. Και σε συνδυασμέ με την κάθετη πτώση των ΗΠΑ από τέλη 2012 (αυτό θα είναι άλλο άρθρο) τελικά θα καταφέρει να επιβάλει τους δικούς του κανόνες του ενεργειακού παιχνιδιού.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η... γιαγιά του Μεγαλέξανδρου ήταν από τη Μπίτολα»!




«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους Έλληνες. Όσο περισσότερο μας επιτίθενται, τόσο θα ισχυροποιούν τα πατριωτικά μας αισθήματα» απάντησε προκλητικά ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβανόφ, σε συνέντευξη του στην αυστριακή «Die Presse» και στην ερώτηση, πως σχολιάζει την αντίδραση της Ελλάδας στην τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια.
«Σεβόμαστε μόνο την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Μας κατηγορούν, επειδή έχουμε αρχαιολογικούς χώρους στο έδαφος μας. Η γιαγιά του Μεγάλου Αλέξανδρου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Λυγκιστίδα, στη σημερινή Μπίτολα» συνέχισε ο Σκοπιανός πρόεδρος, που υπεραμύνθηκε της πολιτικής Γκρούεφσκι, να μετατρέψει τα Σκόπια σε μια απέραντη... Disneyland, με αγάλματα και μνημεία από την ελληνική και βουλγαρική ιστορία.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ιβανόφ κατηγόρησε την Ελλάδα, πως δεν θέλει επίλυση της διαφοράς (για την ονομασία), ζητώντας από το ΝΑΤΟ να προχωρήσει τον προσεχή Μάιο στην ένταξη της χώρας του.










protothema.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άλλα 15 εκατομμύρια παίρνουν τα κόμματα μας

Λεφτά υπάρχουν» για τα δύο κόμματα εξουσίας. Ούτε 1 ούτε 2 ούτε 5 αλλά... 15 εκατομμύρια ευρώ «ζεστά-ζεστά» θα εισπράξει το ΠΑΣΟΚ άμεσα και περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ η Νέα Δημοκρατία από την απελευθέρωση των δόσεων της κρατικής επιχορήγησης οι οποίες παρακρατούνταν λόγω χρεών.

Όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι γενικοί διευθυντές των δύο κομμάτων (Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Θανάσης Σκορδάς με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο) σήμερα -εκτός απροόπτου- κατατίθεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.
Με την εξέλιξη αυτή συναίνεσαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τα κόμματα της Αριστεράς.
Το ΠΑΣΟΚ έχει λαμβάνειν 3 δόσεις: Την 3η και την 4η που αντιστοιχούν στην επιχορήγηση του κόμματος για το 2011 και την πρώτη του 2012.
Κάθε μια από τις δόσεις αντιστοιχεί με το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ - σύνολο 15 εκατομμύρια. Από την πρώτη δόση του 2012 θα παρακρατηθεί, ωστόσο, το 50% για την αποπληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ, ως εκ τούτου στα ταμεία της Ιπποκράτους θα εισρεύσει το συνολικό ποσό των 12,5 εκ ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά αυτά δεν αφορούν στην έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβουν προεκλογικά τα κόμματα, όπως και το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν «προεξοφλήσει» για αρκετά χρόνια την κρατική επιχορήγηση που δικαιούνται με βάση όμως την σημερινή κοινοβουλευτική τους δύναμη...

Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλιακή έκλαμψη καθ'οδόν προς τη Γη (VIDEO)


Όταν η CME από την X-φωτοβολίδα πλησιάζει, μια άλλη γεωμαγνητική καταιγίδα θα μπορούσε να είναι ήδη σε εξέλιξη.Σύμφωνα με τους αναλυτές στο Διαστημικό Εργαστήριο του Καιρού Goddard, το νέφος, το οποίο παράγεται από μια κατηγορία Μ2 έκρηξης ηλιακής κηλίδας (AR1429) στις 4 Μαρτίου, θα μπορούσε να παραδώσει ένα φοβερό πλήγμα στο μαγνητικό πεδίο της Γης στις 6 Μαρτίου στις 04:30 UT (+ / - 7 ώρες)


 
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ισπανικό χωριό «θαύμα» με μηδενική ανεργία!

perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!Το όνομά του έγινε γνωστό εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και της μεγάλης ανεργίας που μαστίζει και την Ισπανία, μαζί με πολλές ακόμη χώρες της Ευρώπης. H Marinaleda είναι ένα μικρό χωριό 2.800 περίπου κατοίκων, που βρίσκεται στην Ανδαλουσία, αποτελώντας ένα τρόπον τινά «θαύμα» του ισπανικού νότου αλλά και «θέμα» στους «New York Times»! Ο λόγος ;

Το χωριό έχει μηδενική ανεργία την ίδια στιγμή που στην Ανδαλουσία υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια άνεργοι, 2 εκατομμύρια φτωχοί, 50 χιλιάδες αγρότες χωρίς γη και 500 χιλιάδες στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!
Επιπλέον, κάθε εργαζόμενος αμείβεται με 1.200 ευρώ το μήνα, δυλεύοντας 6,5 ώρες την ημέρα και έχοντας όλοι το ίδιο ημερομίσθιο (45 ευρώ), ανεξάρτητα με το αν απασχολούνται στα κτήματα με την καλλιέργεια κυρίως οσπρίων και λαχανικών ή στο τοπικό εργοστάσιο μεταποίησης προϊόντων.
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!
Τέλος, δεν υπάρχουν αστυνομικοί, τα σπίτια νοικιάζονται προς 15 ευρώ το μήνα, στους παιδικούς σταθμούς οι γονείς πληρώνουν 12 ευρώ το μήνα, ενώ τα έσοδα δεν μοιράζονται αλλά επενδύονται στο συνεταιρισμό για να δημιουργηθούν νέες δουλειές.
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!
«Η γη ανήκει σε όλους και όχι στους λίγους. Η γη δεν πωλείται ούτε αγοράζεται! Εφαρμόζουμε ένα είδος συμμετοχικής δημοκρατίας, όπου όλοι μαζί κάνουμε συνελεύσεις και αποφασίζουμε για όλα τα θέματα που μας αφορούν: Από τους φόρους έως τις δημόσιες δαπάνες, τις επενδύσεις μας, την εργασία αλλά και την κοινωνική πολιτική και την πρόνοια…, αναφέρει ο 53χρονος δήμαρχος κ. Sanchez Gordillo, ο οποίος επανεκλέγεται στο αξίωμά του από το 1979.
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Marinaleda, σήμερα που ο καπιταλισμός βρίσκεται σε κρίση, αυτοπροβάλλεται ως η «ουτοπία για την ειρήνη και τη δημοκρατία», καθότι δεν διαθέτει Αστυνομία, κάτι το οποίο της κόβει σε δαπάνες ένα ποσό της τάξης των 350.000 δολαρίων ετησίως!
perierga.gr - Το ισπανικό χωριο "θαύμα" με μηδενική ανεργία!

Διαβάστε περισσότερα » »

Wikileaks: Ετοιμοθάνατος ο Ερντογάν, έχει δυο χρόνια ζωής

- Οι αμερικανοί επικαλούνται χειρουργό που συμμετείχε στην επέμβαση του τούρκου πρωθυπουργού
- Η μυστικοπάθεια που επικρατεί εντείνει τις υποψίες
- Ήδη έχουν αφαιρεθεί 20 εκατοστά παχέος εντέρου
«Πολύ σοβαρή» χαρακτηρίζει την κατάσταση της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού η Stratfor και αναφέρει ότι του απομένουν μόλις δυο χρόνια ζωής.

Τα έγγραφα της Stratfor, που αποκαλύπτει το Wikileaks, επικαλούνται ως πηγή για τη συγκεκριμένη πληροφορία χειρούργο που συμμετείχε στην επέμβαση που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός για καρκίνο του παχέος εντέρου.


Οι πληροφορίες για την κατάσταση του Ερντογάν προέρχονται από πληροφοριοδότη που περιγράφεται ως σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού, πρώην εμπειρογνώμονας σε θέματα ενέργειας και η αξιοπιστία της πληροφορίες θεωρείται «πολύ καλή».


Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της εταιρίας που έχει χαρακτηριστεί και «σκιώδης CIA», στη δεύτερη επέμβαση που έκανε ο Ερντογάν, τον Φεβρουάριο, του αφαιρέθηκαν 20 εκατοστά παχέος εντέρου.


«Η πρόγνωση δε δείχνει καλή. Ο χειρούργος είπε ότι υπολόγιζαν γι’ αυτόν δυο χρόνια. Πιθανότατα αυτό θα προκαλέσει σημαντικά ρήγματα εντός του AKP (κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης). Ο Γκιούλ δεν έχει υποστήριξη, ο Νταβούτογλου έχει γίνει παρανοϊκός καθώς πιστεύει ότι οι υπόλοιποι προσπαθούν να τον υπονομεύσουν», αναφέρει το έγγραφο της Stratfor και αποκαλύπτει επίσης ανταγωνισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τον πληροφοριοδότη.


Στο μήνυμα της, η χειρίστρια της Stratfor αναφέρει ότι ο Ερντογάν εμπιστεύεται μόνο τον αναπληρωτή του, Αλί Μπαμπατζάν και τον υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Αυτό που απασχολεί την τουρκική ηγεσία αλλά είναι η αντίδραση των ΗΠΑ. «Θα προσπαθήσουν να στηρίξουν το στρατό όπως στο παρελθόν; Φαίνεται ότι ο Στρατός δε θα καταφέρει να εκμεταλλευτεί την κατάσταση».

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ...... προωθήστε το σε όσους περισσότερους

Έστω κι
αν δεν έχετε αυτοκίνητο μπορείτε να αποστείλετε το μήνυμα αυτό σε φίλους σας
διότι αφορά σε έξυπνο πόλεμο κατά των εταιρειών πετρελαίου.
Λένε ότι οι τιμές της βενζίνης θα ξεπεράσουν σύντομα το 1,8
Ευρώ το λίτρο!


Θέλετε να κατεβούν
οι τιμές; Πρέπει να αντιδράσουμε από κοινού.


Κάποιος πρότεινε
μια φανταστική ιδέα πολύ πιο αποδοτική απ' αυτή που μας ζητούν να μην
αγοράζουμε βενζίνη κάποιες μέρες.


Τον τελευταίο Απρίλιο ή Μάιο οι
εταιρείες πετρελαίου 'γέλασαν' μ' αυτά τα διαβήματα γιατί ήξεραν ότι δε θα
μπορούσαμε να συνεχίσουμε για πολύ αυτή την τακτική.


Θα ήταν μεγαλύτερη
η ζημία σ' εμάς παρά σ' αυτές.


Όμως η ακόλουθη πρόταση θα μπορούσε να επαληθευτεί αν την ακολουθούσαμε με συνέπεια.


Ενωθείτε μαζί
μας! Οι εταιρείες πετρελαίου της ΟPEP μας έχουν πει ότι η τιμή που μας έχουν
ορίσει είναι και η καλύτερη (58,9 λεπτά το λίτρο).


Εμείς θα αντιδράσουμε αποδεικνύοντας ότι οι αγοραστές είναι αυτοί που ελέγχουν την
αγορά. Βλέποντας καθημερινά την τιμή της βενζίνης πρέπει να αντιδράσουμε.
Ο μόνος τρόπος για να δούμε την τιμή να κατεβαίνει είναι
να χτυπήσουμε το πορτοφόλι αυτών των εταιρειών, αρνούμενοι να αγοράσουμε τη
βενζίνη τους και χωρίς ΕΜΕΙΣ να είμαστε οι χαμένοι.


Αφού χρειαζόμαστε
τα αυτοκίνητα μας, δε μπορούμε να κάνουμε απεργία στην αγορά
βενζίνης.


Μπορούμε όμως να δώσουμε ένα
ΧΤΥΠΗΜΑ στην αγορά της βενζίνης δηλ. να αντιδράσουμε στον πόλεμο των
τιμών.


Ιδού η
πρόταση:


ΜΗΝ
ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ (SHELL και ΒΡ).


Εάν δεν πουλήσουν βενζίνη θα υποχρεωθούν να μειώσουν την τιμή
της.


Εάν συμβεί αυτό, οι άλλες εταιρείες θα αναγκαστούν να τις
ακολουθήσουν. Για να προκληθεί ένα τέτοιο 'χτύπημα', θα πρέπει να
εξασφαλίσουμε τη συνεργασία εκατομμυρίων πελατών της SHELL και της ΒΡ.


Το διαδίκτυο
μας δίνει τη δυνατότητα να το πετύχουμε.


Στείλετε αυτό το μήνυμα σε μερικούς δεκάδες γνωστούς που θα
κάνουν κι αυτοί το ίδιο.


Εάν πιστεύετε ότι μπορούμε να αντιδράσουμε
έτσι, διαδώστε το μήνυμα αυτό σε γνωστούς και
φίλους.
e-mail
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Πνευματικό Κέντρο "Πτολεμαϊδας":Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει έργο «Τρομπόνι» 17/3

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δραστηριοποιεί και φέτος το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης, θεσμό που επανίδρυσε τον χειμώνα του 2010, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων αξιώσεων σε περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών στο θέατρο είναι δύσκολη.

Μένοντας πιστό στη φιλοσοφία ότι η παρουσία του στην Μακεδονία και τη Θράκη επιβάλλεται για λόγους εθνικής σημασίας, αλλά και ότι ως θεσμός δημοσίου συμφέροντος πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες, τα αιτήματα και τις προσδοκίες του πληθυσμού της Βορείου Ελλάδος, το Κ.Θ.Β.Ε. ξεκινά μια δίμηνη περιοδεία, σε 15 πόλεις, με αφετηρία το Άργος Ορεστικό.

Το Κλιμάκιο Μακεδονίας – Θράκης του ΚΘΒΕ παρουσιάζει έργο «Τρομπόνι», του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σακατζή και στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Τάσο Πεζιρκιανίδη.
ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Πελοπίδας, «το καλύτερο τρομπόνι» μιας επαρχιακής μπάντας, η Ευτυχία που ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή στην πρωτεύουσα, δυο άντρες «λάτρεις» της μουσικής και του γέλιου και ένας μέντιουμ μελλοντολόγος, «στροβιλίζονται» στους ρυθμούς μιας μπάντας που παίζει χωρίς διαλείμματα.

To “Τρομπόνι” -έργο σταθμός- επίκαιρο όσο ποτέ, φανερώνει με εύστοχο και κωμικοτραγικό τρόπο μια αποκαλυπτική ψυχογραφία του νεοέλληνα σε κρίσιμες κοινωνικά στιγμές.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
«Μη φοβάστε… Μπήκε νόμος εδώ μέσα, μπήκε τάξη»
Είναι οι τελευταίες φράσεις του έργου και τις εκστομίζει εκπρόσωπος της αστυνομικής εξουσίας. Αξίζει να αναφέρω ότι το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.
Το πολίτευμα τότε, συγκεκριμένα το 1973, ονομαζόταν δικτατορία. Σήμερα βέβαια, που το έργο επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, το πολίτευμα ονομάζεται δημοκρατία.
Μάριος Ποντίκας
ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
Ένα Τρομπόνι που από μέσα του ξεπηδούν όνειρα, ελπίδες, γέλια και αμαρτωλά μυστικά.
Ένα Τρομπόνι που με τον ήχο του καλύπτει τους εφιάλτες, τους φόβους και τις κραυγές.
Ένα Τρομπόνι που κρύβει τη βία, την καταπίεση και την σκληρότητα.
Ένα Τρομπόνι καναπές για βολεμένες συνειδήσεις.
Ένα Τρομπόνι που όταν σταματά να ηχεί αποκαλύπτει τον παραλογισμό και την παράνοια της εξουσίας.
Δημήτρης Σακατζής
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Μάριος Ποντίκας, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σακατζής, Σκηνικά-κοστούμια: Λίλα Καρακώστα, Μουσική: Θοδωρος Αμπαζής, Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Βίντεο: Άντα Λιάκου
Οργάνωση παραγωγής: Ηλίας Κοτόπουλος
ΔΙΑΝΟΜΗ: Τάσος Πεζιρκιανίδης (Πελοπίδας), Γιολάντα Μπαλαούρα (Ευτυχία), Βασίλης Σπυρόπουλος (1ος Άνδρας), Δημήτρης Κολοβός (2ος Άνδρας), Τάσος Πεζιρκιανίδης (3Ος Άνδρας).
Eυχαριστούμε:
τον κ. Νίκο Χορταρέα για τη συμμετοχή του στο βίντεο της παράστασης στον ρόλο του Μέντιουμ-μελλοντολόγου.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 
ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ : 8 
Ισχύουν εισιτήρια Ο.Γ.Α.
“ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ” ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ – ΩΡΑ 9.00 μ.μ.

Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ηλία Κοτόπουλο στα τηλέφωνα 6973/432360, 2310 266 039, Φαξ: 2310 270 394 ή στο e-mail i.kotopoulos@ntng.gr.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Α.Αθανασιάδη με θέμα "Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας-Κίνδυνος διακοπής Λειτουργίας", από την "ευαίσθητη" ΔΕΗ


Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Α.Αθανασιάδη με θέμα "Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας-Κίνδυνος διακοπής Λειτουργίας"



Η παροχή Θερμικής Ενέργειας (Θ/Ε) οπό τη Μονάδα 111 του ΑΗΣ Πτολεμαΐδος προς τη ΔΕΤΗΠ (Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμοΐδος) γίνεται σύμφωνα με τους όρους της "Σύμβασης Παροχής Θερμικής Ενέργειος' που έχει υπογράφει, την 17/2/1998, μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε κοι ΔΕΤΗΠ και Δήμου Πτολεμοΐδας. Στη Σύμβαση αυτή δεν προβλέπεται ανπστάθμιση δαπανών που πραγμοτοποιούνται γιο την κάλυψη απωλειών θερμικής ισχύος λόγω βλάβης της Μονάδας που παρέχει την Θ/Ε.

Στο πλαίσιο της ευαισθησιας που δείχνει η ΔΕΗ Α.Ε. σε τέτοιο ζητήματα και κοτανοώντας τη δυσχερή θέση στην οποίο περιήλθον οι κάτοικοι της περιοχής λόγω του πολικού ψύχους, προωθεί ήδη σχετική διαδικασία για την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού, της τάξης των 250 χιλ. , για νο καλυφθεί μέρος της δαπάνης στην οποία υποβλήθηκε η ΔΕΤΗΠ για αγορά πετρελαίου, και παράλληλα εξετάζει θετικά το ενδεχόμενο της διαγραφής του προβλεπόμενου πάγιου αιτήματος για τη χρονική περίοδο που, λόγω επανελλειμένων βλαβών στο λέβητα της Μονάδας ΙΙΙ, οδυνστούσε να παράσχει την προβλεπόμενη Θ/Ε.

Η ΔΕΗ Α.Ε. κοτοβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ηροκειμένου το υπό κατασκευή έργο ποροχής Θ/Ε οπό τον ΑΗΣ Καρδιάς, ισχύος 100 ΜW, νο λοτουργήσει το ταχύτερο δυνοτό συμβάλλοντας στην ελaχιστοποίηοη, ον όχι στο μηδενισμό, των προβλημάτων έλλειψης Θ/Ε.



Πρόεδρος ΔΕΗ
Αρθούρος Ζερβός

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ισραήλ μια παλιά αποικία των αρχαίων Ελλήνων.

Βρέθηκε, γράφτηκε στο διαδίκτυο απο αρχαιολόγους στο λιμανι της χαιφας ελληνικό πολεμικό κράνος 'κόσμημα' στην σημερινή χώρα του Ισραήλ...και ολα τα δίκτυα μαζί αναρτούνται πως και ετσι.. αυτό αναρωτιόμαστε και μεις πως και ετσι! Μάλλον θα ξέχασαν τον..
Μέγα Αλέξανδρο αλλά και νωρίτερα το Αντίοχο και πολλούς άλλους αρχαίους.. 'Ιωνες, Πελοποννήσιους, αλλα και Έλλήνες της μινωικής εποχής που ζούσαν κα βασίλευαν μέχρι πριν μερικούς αιώνες..αλλά και ακόμα ζουν εκει.
Γιαυτό και άλλωστε το 20% της εδαφικής ακεραιότητας του σημερινού Ισραήλ ανηκει στο ελληνικό πατριαρχείο, να μου πειτε σήμερα κατα ποσο ανήκει, και κατα ποσο ειναι υπο ελληνική εκμετάλλευση, αυτό ειναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο την σήμερον ημέρα...
 
 
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Σήκωσε κάτι σαν… την σημαία της Γαλατά Σεράι στο δημαρχείο

Η νέα "επαναστατική" σημαία του Δήμου Κω (με το σήμα του Δήμου σε κόκκινο και κίτρινο φόντο, αλά "σοβιετική ένωση" σύμφωνα με σχόλια περαστικών), κυματίζει αγέρωχη από σήμερα το πρωί σε όλους τους ιστούς στον κόμβο της εισόδου της πόλης στις σημαίες και σε όλα τα δημοτικά κτήρια ενόψει Εθνικής Επετείου 7ης Μαρτίου...


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κατάσκοπος της τσέπης μας: Μέσω των smart phones η NSA υποκλέπτει τα πάντα...


Εξαιρετικά ανησυχητικά νέα σε ότι αφορά την δράση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, βασικά της NSA και δευτερευόντως της CIA με αντικείμενο τα λεγόμενα smart phones. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσάρλς Σάμερ, και η εφημερίδα N.Y.Times,  τα κινητά τηλέφωνα τύπου smartphones Apple και Android  είναι στην ουσία κινητοί σταθμοί παρακολούθησης πολιτών:
Βάσει συγκεκριμένου σειριακού αριθμού ο οποίος είναι καταχωρημένος υποχρεωτικά στις υπηρεσίες των ΗΠΑ, γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου, φυσικά μπορούν να παρακολουθήσουν τις συνομιλίες οποιουδήποτε, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο ως μέσο υποκλοπής ανοίγοντας τα μικρόφωνά του και να υποκλέψουν την συνομιλία, ακόμα και μέσω μιας νέας εφαρμογής να … υποκλέψουν το δακτυλικό αποτύπωμά του!
Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που ο ανυποψίαστος κάτοχος θεωρεί ότι πρόκειται για ένα από παιχνίδι, όπου βάζοντας το δακτυλό του, το κινητό θα μαντέψει … τη διάθεση έχει εκείνη την στιγμή! Στην πραγματικότητα σκανάρει το δακτυλικό του αποτύπωμα το οποίο υποκλέπτεται και μεταβιβάζεται μέσω του διαδικτύου που είναι συνδεδεμένα όλα smart phones, στις υπηρεσίες!
Επίσης πολύ εύκολα μπορούν να υποκλαπούν τόσο οι φωτογραφίες, όσο και ο κατάλογος των διευθύνσεων και τηλεφώνων που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος.
Ο γερουσιαστής Τ.Σάμερ απαίτησε να διαταχθεί έρευνα για όλες αυτές τις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων τύπου smartphones Apple και Android μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα.
Η παρέμβαση του Γερουσιαστή ακολούθησε το δημοσίευμα της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης, στο οποίο τονιζόταν ότι οι εφαρμογές iPhone και Android, που κατεβάζουν οι χρήστες, βοηθούν ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών. Ο Σάμερ ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) να δρομολογήσει έρευνες για τις δυνατότητες των εφαρμογών αυτών.
«Όποτε κάποιος παίρνει μία φωτογραφία με το προσωπικό κινητό του τηλέφωνο, αυτή θα πρέπει να παραμένει προσωπική», τόνισε ο Γερουσιαστής, έπειτα από την επιστολή που κατέθεσε στην FTC, στην οποία καυτηριάζει.

Διαβάστε περισσότερα » »

Πάνος Καμμένος: οι βασικές αρχές των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στο Δίστομο..


Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ο Πάνος Καμμένος σήμερα.
Απάντησε σε όλους και σε όλα, τόσο για το νεοσύστατο κίνημα όσο και για τις αρχές και βασικές πολιτικές του.
Η είδηση όμως είναι αυτό που ανέφερε....

σχετικά με τις βασικές αρχές και τις θέσεις του κόμματος που θα παρουσιασθούν σύντομα..
Η τοποθεσία που επελέγη δεν είναι τυχαία και δείχνει προφανώς την σπουδαιότητα και την προτεραιότητα που δείχνουν οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στην αποπληρωμή των Γερμανικών δανείων.
Στο Δίστομο λοιπόν θα παρουσιασθούν οι αρχές του κόμματος.

Διαβάστε περισσότερα » »