Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησαν σήμερα οι κινητοποιήσεις στη Φλώρινα


Με δίωρη κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου και με συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Βεύης για μία ώρα περίπου, ξεκίνησαν  σήμερα οι κινητοποιήσεις των φορέων της Φλώρινας.











radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Λαγκάρντ αποκάλυψε τί έγινε το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες μετά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα


Τα περισσότερα γεγονότα με το τί έγινε  το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες είναι πάνω κάτω γνωστά…

Ο Γιώργος Παπανδρέου λίγα 24ωρα μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, χωρίς λόγο, πυρπολίζει το διεθνές σκηνικό προτείνοντας δημοψήφισμα στην Ελλάδα.

Αυτό το δημοψήφισμα θα έπρεπε, όπως έχουμε πει πολλές φορές, να το φέρει μήνες πριν και κυρίως πριν την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύμβασης και όχι μήνες μετά που είχε διαλυθεί η οικονομία της χώρας.

Ωστόσο, αυτό που αποκάλυψε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε αμερικανικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό, είναι ότι το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου στις Κάννες (στο περιθόριο του G20 είχαν καλέσει τον Παπανδρέου να δώσει εξηγήσεις) Μέρκελ, Σαρκοζί και Λαγκάρντ ήταν τόσο εκνευρισμένοι με τον Παπανδρέου, ώστε συζήτησαν ακόμα και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με όποιο κόστος.

Μάλιστα, ο Νικολά Σαρκοζί εκείνο το βράδυ λέγεται ότι είχε στολίσει τον πρώην πρωθυπουργό με πολλά ..γαλλικά!

Όπως είπε η Λαγκάρντ, μετά την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα, οι ηγέτες του G20 ζητούσαν επιτακτικά την απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, γι’ αυτό και η Μέρκελ με τον Σαρκοζί επέβαλαν στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να φέρει το ερώτημα: παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Γνώριζαν καλά ότι ο μόνος τρόπος για να φύγει μια χώρα απο το ευρώ είναι να το ζητήσει η ίδια και από την στιγμή που είχαν γίνει έξω φρενών με τον Παπανδρέου, ήταν ο μόνος τρόπος να απαλλαγούν από αυτόν.

Διαβάστε περισσότερα » »

Φτιάξτε μόνοι σας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε 10 λεπτά

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα σημερινά απορρυπαντικά πλυντηρίου καθαρίζουν πολύ καλά, ακόμη και τους δύσκολους λεκέδες(και όσοι δεν ασχολούνται έχουν πειστεί από τις σχετικές αμέτρητες διαφημίσεις). Πολλοί όμως από μας δεν γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες που έχει η χρήση τους τόσο σε μας τους ίδιους όσο και στο περιβάλλον. Εν συντομία ας δούμε 2-3 βασικά. Τα συστατικά των σημερινών απορρυπαντικών (ειδικά αυτά με τα ενεργά ένζυμα) μένουν στις ίνες των ρούχων και αφήνουν υπολείμματα όσο καλά κι αν τα ξεβγάλουμε. Εμείς όμως φοράμε τα ρούχα και το σώμα μας έρχεται σε συνεχόμενη επαφή με επικίνδυνες ουσίες, που το αφυδατώνουν και συμβάλλουν στην εμφάνιση αλλεργιών κ εκζεμάτων.
Οι φθαλικές ενώσεις που περιέχονται στα αρώματα τους απορροφώνται από το δέρμα, προκαλούν επίσης αλλεργίες και μια σειρά από άλλες βλάβες( αναπαραγωγικό σύστημα, ενδοκρινικό, αναπνευστικό, καρκινογενέσεις κλπ). Μην ξεχνάμε ότι οι πρώτες ύλες των συνθετικών απορρυπαντικών δεν είναι τα ζωικά και φυτικά λίπη(όπως στα σαπούνια), αλλά παράγωγα του πετρελαίου και άλλες ύποπτες χημικές  ουσίες. Κάντε ένα γκουγκλάρισμα και βρείτε τους διαπιστωμένους κινδύνους από τα συστατικά που γράφονται στη συσκευασία του απορρυπαντικού σας. Δεν θα τα χρησιμοποιήσετε ξανά και έχετε κ έναν επιπλέον λόγο, όπως προανέφερα. Μολύνονται οι θάλασσες, τα ποτάμια και οι λίμνες από τις ουσίες που περιέχουν κ από τα φωσφορικά άλατα με αποτέλεσμα το φαινόμενο του ευτροφισμού κ τη σταδιακή μείωση του πληθυσμού των ψαριών. Κάποια στιγμή θα συμμαζέψω το σκληρό μου και θα ενημερώσω πολύ αναλυτικότερα για όλους τους κινδύνους κ τις παρενέργειες των συνθετικών απορρυπαντικών. Τώρα πάμε στη λύση, που δεν είναι άλλη από το πράσινο σαπούνι και τη σόδα που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε μόνοι σας ένα φυσικό απορρυπαντικό πλυντηρίου, που καθαρίζει εξίσου καλά κ δεν έχει τους μπλε κ πράσινους επικίνδυνους κόκκους. Θα κάνετε μια βολτίτσα στο μπακάλη της γειτονιάς για να αγοράσετε σόδα πλυσίματος, πράσινο ή άσπρο σαπούνι και μια στάση στο κοντινό γεωπονικό μαγαζάκι για να πάρετε φθηνά τον βόρακα. Και να η συνταγή που θέλει στην κυριολεξία ένα δεκαλεπτάκι για να υλοποιηθεί. Δεν είναι μπακάλικη με φλυτζάνια κ ποτήρια σαν αυτές που θα βρείτε χιλιάδες στο internet, αλλά μελετημένη, πεχαμετρημένη κ θέλει ζυγαριά.
130 γρ σαπούνι τριμμένο (τηγανοσάπουνο, πράσινο, άσπρο, Μασσαλίας)
130 γρ βόρακα
130 γρ σόδα πλύσεως(όχι φαγητού)

Σε κατσαρόλα με 1 κιλό βρασμένο νερό ρίχνετε το τριμμένο σαπούνι και ανακατεύετε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει καλά. Σε άλλη κατσαρόλα που περιέχει 1 κιλό ζεστό νερό ρίχνετε τον βόρακα και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε την σόδα και ανακατεύετε. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαστε ακριβώς πάνω από την κατσαρόλα, αφού οι αναθυμιάσεις μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια(δεν είναι κάτι επικίνδυνο, απλώς λίγο προσοχή). Μετά ρίχνετε το διαλυμένο σαπούνι στην κατσαρόλα με το μείγμα σόδας-βόρακα, προσθέτετε άλλα 2 κιλά νερό και ανακατεύετε για λίγο. Το φυσικό απορρυπαντικό σας είναι έτοιμο και το αδειάζεται σε ένα 4λιτρο δοχείο από απ ιονισμένο νερό. Μοιάζει με πηχτό ζελέ, έχει ωραίο χρώμα, αλλά προς θεού δεν πίνεται. Καθαρίζει τέλεια και τα ρούχα σας και το πλυντήριο σας. Ο βόρακας είναι φυσικό υλικό(χρησιμοποιείται κ σε λίπανση καλλιεργειών) και καθαρίζει πολύ καλά. Η σόδα επίσης καθαρίζει και μάλιστα πολλές βρομιές, αλλά έχετε στο νου σας ότι η μακρόχρονη χρήση της σε ρούχα(ευαίσθητα) μπορεί να τα ξεθωριάσει λιγάκι. Για να μην συμβεί αυτό βάλετε πολύ λίγο ξύδι(μισό κουταλάκι) μαζί με το απορρυπαντικό. Όχι πολύ, γιατί θα «κόψει» το σαπούνι και δεν θα καθαρίσουν τα ρούχα. Εναλλακτικά και καλύτερα, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε συμβατικό μαλακτικό, αλλά μαλακτικό με ξύδι που ξεβγάζει όλα τα πιθανά υπολείμματα σόδας(θα ενημερώσω κ για αυτό σε άλλο ποστ). Η δοσολογία εξαρτάται από τον όγκο των ρούχων, την βρωμιά τους και πόσο καλά το πετύχατε. Γενικά ρίχνετε στη θήκη του υγρού περίπου 80μλ. Αν για κάποιο λόγο σας έγινε πολύ πηκτό αραιώστε το με περισσότερο νερό, αλλά τότε αυξήστε την δόση. Για δύσκολους λεκέδες ακολουθείτε προπλυντηριακή διαδικασία(σχετική ενημέρωση σε επερχόμενο ποστ). Με αυτή την συνταγή φτιάχτηκε απορρυπαντικό για 40-45 πλύσεις με μόλις 1,20 ευρώ κόστος. Μοσχοβολάει σαπούνι, δεν χρειάζεται κανένα επιπλέον άρωμα, αλλά αν είστε του αρώματος ρίξτε μερικές σταγόνες φυσικού αιθέριου ελαίου(όχι χημικού) ή ανθόνερου από βότανα. Για τις νοικοκυρές κ τους νοικοκυραίους που βαριούνται να το φτιάξουν, εμείς το διαθέτουμε και το ανταλλάσσουμε. (με ή χωρίς άρωμα). Επειδή το ποσοστό σαπωνοποιημένων ελαίων και το ph των σαπουνιών διαφέρει από μάρκα σε μάρκα(και από παρτίδα σε παρτίδα), το χειροποίητο απορρυπαντικό μπορεί να μην είναι το ίδιο αποτελεσματικό για διαφορετικό σαπούνι.  Ρωτήστε μας, για να σας ενημερώσουμε (και για άλλες λεπτομέρειες)
Διαβάστε περισσότερα » »

Εφάπαξ η έκτακτη εισφορά για εκατομμύρια φορολογούμενους!




Μπροστά στο ενδεχόμενο να πληρώσουν μια και έξω το χαράτσι για τα εισοδήματα του 2011, βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι εν των μεταξύ θα έχουν «στραγγίξει» από τη μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς του 2012 κι από τη καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!

Όλα ξεκινάνε από το ότι για μια ακόμα χρονιά, η άλλοτε ναυαρχίδα του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΠΥΟ, είναι παντελώς απροετοίμαστο για τις φορολογικές δηλώσεις της χρήσης, ανεξαρτήτως του ότι θα μπορούσε να επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν αποφάσισε εγκαίρως για τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές στα βασικά φορολογικά έντυπα.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δοθούν οι συνήθεις πλέον παρατάσεις στις καταληκτικές προθεσμίες, προκειμένου το ΚΕΠΥΟ να προλάβει να στείλει τα έντυπα των δηλώσεων- μια διαδικασία που μέχρι πριν τρία χρόνια ξεκινούσε στο τέλος του Νοεμβρίου- το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε στο όνομα της απλοποίησης να θέσει ως καταληκτική προθεσμία για όλα τα φυσικά πρόσωπα (ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους) τη 15η Ιουνίου, θεωρώντας προφανώς ότι όλοι υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά κι ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συνωστισμού στις εφορίες!

Ωστόσο, πέρα από το «έλα να δεις» που αναμένεται να γίνει στις εφορίες -οι οποίες σημειωτέον μειώνονται δραστικά σε αριθμό- ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπλοκάρει η διαδικασία της εκκαθάρισης λόγω του τεράστιου όγκου δηλώσεων σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμα περισσότερο για να δουν το χρώμα του χρήματος κι ότι όσοι θα πρέπει να πληρώσουν και φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά και Τέλος Επιτηδεύματος, δεν θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής σε τρεις δόσεις, αλλά λόγω καθυστέρησης της εκκαθάρισης θα πρέπει να πληρώσουν σε δύο δόσεις ή ακόμα και εφάπαξ!!!

Τα « καλά νέα» από το υπουργείο Οικονομικών δεν σταματάνε, όμως, εδώ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΕΠΥΟ έχουν έτοιμα τα ραβασάκια του ΕΤΑΚ του 2009 και του ΦΑΠ του 2010, αναμένοντας την εντολή του υπουργού Οικονομικών για την αποστολή τους.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δεχθούν πολλαπλά ηλεκτροσόκ από την εφορία, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν μέσω παρακράτησης την εισφορά του 2012, τις δόσεις του Τέλους Ακινήτων του 2012, αλλά και τα χαράτσια επί των ακινήτων για τα προηγούμενα δύο έτη, έχοντας παράλληλα την υποχρέωση να... αποταμιεύσουν για το φόρο εισοδήματος και την εισφορά του 2011, που ενδεχομένως να πληρώσουν μια κι έξω!!!
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Π.Καμμένος: Μετά τον εξευτελισμό, θα έρθει και η χρεωκοπία

«Ανάμεσα στον εξευτελισμό και την χρεωκοπία, επιλέξαμε τον εξευτελισμό και θα μας έρθει και η χρεωκοπία», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στον Real Fm 97,8, παραφράζοντας μια ρήση του Τσόρτσιλ.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Πάνος Καμμένος τόνισε ότι «και τα 130 δις να πάρουμε δεν θα έχουν να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις τον Οκτώβριο» και πρόσθεσε ότι δίνουμε εμπράγματες ασφάλειες ενώ δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί το δάνειο. 

«Η πρότασή μας είναι να διαγραφεί μονομερώς το χρέος», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Πάνος Καμμένος, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι: «Ο κύριος Σαμαράς επέλεξε το δρόμο της ταπείνωσης, της εξαθλίωσης και της υποταγής σε κάποια κέντρα εξουσίας που οδηγούν τη χώρα στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας. 

Επέλεξε να δώσει συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου». Μιλώντας για το ενδεχόμενο προσχώρησης στο κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτών της ΝΔ που καταψήφισαν το δεύτερο μνημόνιο τόνισε ότι: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε σε κάποιους βουλευτές τη συμμετοχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάνω προσκλητήριο» είπε και πρόσθεσε ότι «δεν μπορώ να αρνηθώ και τη συμμετοχή αντιμνημονιακών βουλευτών ανεξαρτήτως κόμματος. Υπάρχει χώρος για όλους» και απέκλεισε τη συνεργασία με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.  

Ακούστε τί δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εως μέσα Μαρτίου η πρόταση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ

Έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να έχει κατατεθεί η πρόταση των συμβούλων για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος για τις υποχρεώσεις του στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.


Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι βρίσκεται σε συνεργασία με τους συμβούλους για τον καθορισμό του σχήματος με το οποίο θα προχωρήσει η πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Σε ό,τι αφορά τα οικιακά τιμολόγια, που σύμφωνα με το Μνημόνιο πρέπει να αντανακλούν τις χονδρικές τιμές έως τα μέσα του 2013, το υπουργείο λέει ότι ο τρόπος και τα συγκεκριμένα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα οριστικοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά η λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα

Με στόχο τη δωρεάν εξέταση και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Δήμου Εορδαίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ξεκινά στην Πτολεμαϊδα η λειτουργία του πρώτου κοινωνικού ιατρείου.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια φορέων, επαγγελματιών της υγείας και αυτοδιοίκησης, που βασίζεται σε μια πρωτοβουλία των γιατρών της ευρύτερης περιοχής και η οποία ξεκινά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την κοινωνία.

Το Κοινωνικό Ιατρείο στην Πτολεμαϊδα θα φιλοξενείται στους χώρους του Βʼ ΚΑΠΗ. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα, καθώς και ποιοι μπορούν να τύχουν των υπηρεσιών του μπορούν να καλούν στο Βʼ ΚΑΠΗ και στο τηλέφωνο 2463028339.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη αγγειοχειρουργός του «Λαϊκού» για «φακελάκι»

Για παθητική δωροδοκία συνελήφθη σήμερα το πρωί 52χρονος γιατρός - αγγειοχειρουργός του «Λαϊκού» Νοσοκομείου, ο οποίος απαίτησε «φακελάκι» από συγγενείς ηλικιωμένου ασθενούς που είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση από τον ίδιο.
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλαν τα παιδιά (γιος και κόρη) του 82χρονου ασθενούς στην ....
Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ο αγγειοχειρουργός απαίτησε χρηματικό ποσό, το ύψος του οποίου δεν προσδιόρισε αρχικά, για τις παρασχεθείσες στον πατέρα τους ιατρικές υπηρεσίες, ενώ έκανε «εικονική» εισαγωγή στον ασθενή πέντε μέρες πριν την κανονική. Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός απαίτησε, πέρα από το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ που του είχε αρχικά δοθεί ως «φακελάκι» από τα παιδιά του ηλικιωμένου ασθενούς, αντίστοιχο ποσό, το οποίο θα παραλάμβανε μετά την κοπή των ραμμάτων του 82χρονου.

Σήμερα, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του αγγειοχειρουργού στο «Λαϊκό», οι συγγενείς του ασθενούς παρέδωσαν στο γιατρό το ποσό των 300 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που είχαν αναπτυχθεί στους χώρους του Νοσοκομείου βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό και ο 52χρονος γιατρός συνελήφθη για να οδηγηθεί αργότερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών με την κατηγορίας της παθητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση.


-- OXI ALLO KAPBOYNO
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια.....θα είναι το επόμενο Κόσσοβο για να ανοίξει ο "ισλαμικός διάδρομος" της Τουρκίας;

“Μία ορθόδοξη εκκλησία πυρπολήθηκε στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) στις 30 Ιανουαρίου. Το περιστατικό αντανακλά την αύξηση των εντάσεων μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, μια δεκαετία μετά την αλβανική εξέγερση που έφερε την ΠΓΔΜ στο χείλος ενός πολέμου. Ανακαλεί, επίσης, μνήμες από τα πρώτα στάδια της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980”.Αυτά αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Jerusalem Post,που δεν αποκλείει στα Σκόπια να.....
γίνουν το επόμενο Κόσσοβο.

“Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στο μουσουλμανικό χωριό Labuniste, ήταν εκκλησία δύο αιώνων και υπήρχαν σ΄ αυτή πολύτιμες εικόνες. Ο εμπρησμός στο Labuniste ακολούθησε το κάψιμο της σημαίας της FYROM”,γράφει η εφημερίδα προσθέτοντας:

“Τα ακριβή αριθμητικά στοιχεία αμφισβητούνται, αλλά οι Σλάβοι αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα (1.3 εκατ. ) και οι Αλβανοί το 30% (600.000) των δύο εκατομμυρίων κατοίκων της δημοκρατίας .

Οι μουσουλμάνοι, είχαν μια αξιοσημείωτη αύξηση από το 1961, όταν αντιπροσώπευαν μόνον το 13% του συνόλου.

Μετά την συμφωνία της Οχρίδας το 2001 που έβαλε τέλος στην αλβανική εξέγερση του «NLA» (α Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου), η ΠΓΔΜ έχει γίνει “διεθνική” και δίγλωσση με τους Αλβανούς να είναι το δεύτερο συστατικό της δημοκρατίας. Έχουν εγγυημένα αναλογικό μερίδιο στη κυβέρνηση . Όλα αυτά έχουν μετατρέψει τη ΠΓΔΜ στην πιο ασταθή περιοχή των Βαλκανίων και στην de facto διχοτόμησή της.

Έχοντας εξασφαλίσει την κυριαρχία τους κατά μήκος των συνόρων με την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, οι Αλβανοί έχουν ως πρωταρχικό στόχο τους τον έλεγχο πρωτεύουσας.

Το δοκιμασμένο σχέδιο της οικοδόμησης ενός τζαμιού σε μια περιοχή που ζουν και χριστιανοί,εφαρμόστηκε και σ΄ αυτή τη περίπτωση.Πέντε φορές την ημέρα οι μουσουλμάνοι καλούνται για προσευχή κι όλο το σκηνικό δίνει την εντύπωση ότι ελέγχουν τη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2001 ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσσυφοπεδίου χρηματοδοτούνταν σε μεγάλο βαθμό από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών από την Τουρκία και το Αφγανιστάν. Εκτός από τα χρήματα των ναρκωτικών, οι Times έγραψαν στις 22 Ιουνίου, 2001,ότι « έχει επίσης ένα άλλο εξέχοντα υποστηρικτή: τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.”...

“Δεκατρία χρόνια αργότερα, γνωρίζουμε το σκορ. Ο UCK έχει μεταμορφωθεί σε "Σώμα Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου" (KPC).Η "Μεγάλη Αλβανία" παίρνει μορφή, με την κυβέρνηση των ΗΠΑ να εξακολουθεί να αρνείται αυτήν την πραγματικότητα. Στη δυτική ΠΓΔΜ, στην ελληνική Ήπειρο, και στην περιοχή Malesija του Μαυροβουνίου, υπάρχουν θεσμικές διευθετήσεις της εθνικής κατάτμησης που θα κατευνάσει τις αλβανικές αποσχιστικές τάσεις.

Οι Αλβανοί έχουν την υποστήριξη ενός ισχυρού περιφερειακού παίκτη, της Τουρκίας. Πρόκειται για ένα σημαντικό κρίκο στον συνεχώς αναπτυσσόμενο Ισλαμιστικό "Πράσινο Διάδρομο» στα Βαλκάνια.
Στόχος η δημιουργία μιας αλυσίδας από την Κωνσταντινούπολη, ως τη Βοσνία που με βάση τις τρέχουσες δημογραφικές εξελίξεις θα πρέπει να γεφυρωθεί μέχρι τα μέσα αυτού του αιώνα”...

onalert.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πράσινο φως για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Θες εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Πάρε κάρτα με ή χωρίς τσιπάκι και πες μας ποιος είσαι. Δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύεις στο λεωφορείο, στο μετρό κλπ και να μην ξέρουμε ποιος είσαι! Άλλωστε οι κάμερες δεν είναι αρκετές, πρέπει να ξέρουν και όνομα οι διαχειριστές. Δεν φθάνει το πρόσωπο. 

Και επειδή έχουν μαζευτεί ένα κάρο κάρτες με ή χωρίς τσιπάκι (η κάρτα της τράπεζας, η κάρτα υγείας, η κάρτα του φοιτητή, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κάρτα του δημότη, η φοροκάρτα, η κάρτα εργαζομένου κ.α), έλα να σε διευκολύνουμε με το να τις ενσωματώσουμε όλες σε μια: στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ! και αργότερα θα μας πουν: έλα να σου βάλουμε ένα τσιπάκι στο χέρι για να μην την χάνεις κι αυτή ποτέ!

Η ηλεκτρονική φυλακή υφαίνεται σιγά-σιγά. Έτσι όπως προχωράει το σχέδιο, θα έρθει η εποχή που ο κόσμος θα παρακαλάει να του δώσουν την Κάρτα του Πολίτη, προκειμένου να γλιτώσει από την ... γραφειοκρατία των πολλών καρτών. 

Ξυπνήστε Έλληνες! Η Ηλεκτρονική φυλακή είναι πολύ χειρότερη από την οικονομική φυλακή των "φίλων και εταίρων μας" δανειστών Γερμανών...

ΕΘΝΟΣ: Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου, ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους. Σταδιακά οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν από τις «ηλεκτρονικές»
Παρελθόν θα αποτελεί το κλασικό χάρτινο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα το αντικαταστήσει, θα είναι έτοιμο -βάσει χρονοδιαγράμματος- να κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα του 2012.


Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορεί να επαναφορτίζεται από ΑΤΜ τραπεζών, από το Διαδίκτυο, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες μίας διαδρομής να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες, στέλνοντας απλώς ένα γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.


Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μεθαύριο ή το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ το έργο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 82 εκατ. ευρώ, αλλά ο διαγωνισμός θα είναι μειοψηφικός.


Το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν σταδιακά από «ηλεκτρονικές» κάρτες, ενώ στόχος είναι η χρησιμοποίησή τους να δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες.


Ετσι ήδη εξετάζεται ο καθορισμός του κομίστρου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και τον χρόνο κατά τον οποίο οι επιβάτες πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους, ώστε να σχεδιαστεί μείωση της τιμής του κομίστρου τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Τρεις είναι οι τύποι «έξυπνου» εισιτηρίου που εξετάζονται:


  • Πολλαπλό: «Εξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή. Θα αποθηκεύει χρηματική αξία και θα υποκαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο απλής διαδρομής και το ημερήσιο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών. Λόγω των περιορισμένων διαδρομών που θα είναι αποθηκευμένες, θα απευθύνεται κυρίως σε περιστασιακούς επιβάτες ή τουρίστες και η χρηματική της αξία θα μειώνεται κατά την ακύρωση, ενώ θα επαναφορτίζεται από τα σημεία πώλησης.
  • Κάρτα: «Εξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ. Θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της. Θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και το κόμιστρο θα είναι χαμηλότερο του πολλαπλού.
  • Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου για μεμονωμένες διαδρομές. Η επαναφόρτιση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e-banking, Διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ενώ θα υποστηρίζει ζωνική και χρονική χρέωση και θα μειώνει τον χρόνο αναμονής των επιβατών.


http://www.ethnos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

J-20: Ο "μαύρος δράκος" της Κίνας έχει στόχο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα! (βίντεο)

Με ταχύτατους ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπτυξη του νέου κινεζικού μαχητικού 5ης γενιάς J-20 και για πρώτη φορά απελευθερώθηκε βίντεο με το αεροσκάφος να πραγματοποιεί ελιγμούς σε χαμηλό ύψος και να εντυπωσιάζει με την ευελιξία του, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους του. Οι δοκιμές έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου 2012.

Η πρώτη πτήση του μαχητικού έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2011. Σήμερα πραγματοποιούν πτήσεις δύο ή τρία πρότυπα τού αεροσκάφους, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιήσει 60 δοκιμαστικές πτήσεις.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του J-20 εξακολουθούν να είναι άκρως απόρρητα, αλλά είναι σαφές ότι πρόκειται περισσότερο για ένα αεροσκάφος της κατηγορίας του Su-34 και του F-15E Strike Eagle, δηλαδή κρούσης με δευτερεύοντα ρόλο την αναχαίτιση.
Κατ’ εκτίμηση το αεροσκάφος θα είναι εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος – επιφανείας εναντίον πλοίων και θα μπορεί να διεξάγει μάχη με στολίσκους αεροπλανοφόρων. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα προορίζεται για διάτρηση της αντιαεροπορικής άμυνας των Ομάδων Μάχης των αμερικανικών αεροπλανοφόρων.
Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για ανάπτυξη ενός νέου βλήματος αέρος-επιφανείας, υπερηχητικού, με μεγάλη γόμωση, προορισμένου να καταστρέφει τα αεροπανοφόρα, το οποίο θα αποτελέσει τον βασικό εξοπλισμό του αεροσκάφους σε τέτοιες αποστολές.
Ιδού μερικές νέες φωτογραφίες του J-20, όπου διακρίνονται περισσότερες λεπτομέρειες του κινεζικού στελθ αεροσκάφους.





Ιδού και τα δυο βίντεο από τις συνεχιζόμενες δοκιμές των πρωτοτύπων του J-20 που απελευθερώθηκαν μόλις χθες.


http://www.defencenet.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΖΗΤΕΙΤΕ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Ή ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ???

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΙ!!!

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να…
προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.
Αν τους ζητείται σκανάρισμα της ταυτότητας. Σε καμία περίπτωση μην παραδίνουν την ταυτότητά τους για σκανάρισμα, αλλά να ενεργούν όπως στην παραπάνω περίπτωση, να φωτοτυπούν την ταυτότητά τους να γράφουν πάλι «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε ημερομηνία…» και να παραδίδουν την φωτοτυπία με το εν λόγω κείμενο για σκανάρισμα.
Αυτές είναι οι ελάχιστες προφυλάξεις για την ασφάλεια της συναλλαγής, μέχρι το ΙΝΚΑ να διερευνήσει πλήρως από πλευράς νομιμότητας το θέμα και να δημιουργήσει αυστηρότερες προφυλάξεις υπέρ των καταναλωτών.
Τέλος το ΙΝΚΑ συνιστά σε περιπτώσεις σαν τις παραπάνω οι καταναλωτές να αποφεύγουν να δίδουν τα προσωπικά τους δεδομένα «στο δρόμο» από τραπεζάκια που στήνονται για πώληση διαφόρων υπηρεσιών, και να προτιμούν τα καταστήματα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
http://kostasedessa.blogspot.com
http://skandalistis.blogspot.com
http://makedonia-is-greece.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτά που δεν λένε οι δικοί μας βουλευτές !!!

Προσωπική δήλωση της βουλευτίνας του Γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς, Christine Buchholz
Το «Όχι» μου στη Γερμανική βουλή, είναι ένα «Ναι» στην αντίσταση
Σήμερα καταψηφίζω το νομοσχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης με τον παραπλανητικό τίτλο «Οικονομική βοήθεια για την Ελληνική Δημοκρατία». Με αυτό προσπαθεί να μας πείσει, ότι θέλει τάχα να βοηθήσει τους Έλληνες. Αυτό είναι ένα ψέμα. Ούτε ένα σεντ από τα 130 δισεκατομύρια ευρώ του σχεδίου θα πάει στον ελληνικό λαό. Το ελληνικό κράτος θα πάρει τα λεφτά, για να ξεπληρώσει τα χρέη του στις γερμανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες. Η δήθεν βοήθεια δε δίνεται στον ελληνικό λαό, αλλά στις ευρωπαϊκές τράπεζες.

Καταψηφίζω σήμερα, επειδή δε θέλω να επιβραβευθούν αυτοί που ευθύνονται για την κρίση. Και καταψηφίζω επείδη θα είναι οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι φτωχοί που στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα άλλων. Κάθε ευρώ που δίνεται θα πρέπει να ξεπληρωθεί με εξαιρετικά ψηλούς τόκους. Θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες εργαζόμενοι που οι μισθοί τους έχουνε αγγίξει τα όρια της πείνας, που καθημερινά χάνουν τις δουλείες τους και που καταληστεύονται οι συντάξεις τους.


Καταψηφίζω γιατί είναι εμφανές, ότι αυτή η πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί μόνο με διατάγματα από τα Έξω. Το δήθεν σχέδιο διάσωσης είναι στα αλήθεια ένα όπλο με το οποίο η Ελλάδα χάνει την κυριαρχία επί της δημοσιονομικής της πολιτικής. Η Τρόικα, αποτελούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κομισιόν και το ΔΝΤ καταστρέφει τη δημοκρατία για τη διεξαγωγή ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου εναντίον της ελληνικής εργατικής τάξης.

Και στη Γερμανία οι εργαζόμενοι πληρώνουν για αυτή την πολιτική. Είναι τα δικά τους λεφτά που θα πάνε στα σχέδια διάσωσης των τραπεζών. Για να μας παραπλανήσουν μας παρουσιάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους σαν τους ενόχους. Όχι, οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν είναι «τεμπέληδες». Ούτε ζούσαν «πάνω από τις ανάγκες τους». Καταψηφίζω γιατί αρνούμαι να λάβω μέρος σε αυτό το παιγνίδι που στρέφει τον ένα Ευρωπαίο εργαζόμενο ενάντια στον άλλο.

Χρειαζόμαστε κατώτατους μισθούς σε ένα πανευρωπαϊκό επίπεδο. Χρειαζόμαστε την εδώ και τώρα εθνικοποίηση των τραπεζών. Η δράση των χρηματιστηριακών αγορών πρέπει να περιοριστεί. Μόνο έτσι μπορεί να σταματήσει η καιροσκοπική χρεωκοπεία ολόκληρων κρατών.

Το «Όχι» μου στη Βουλή είναι συνάμα ένα «Ναι» στην αντίσταση. Υποστηρίζω τις απεργίες των ελληνικών συνδικάτων ενάντια στις περικοπές της Τρόικας. Και υποστηρίζω επίσης τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις στο τραπεζικό κέντρο της Φρανκφούρτης τον επόμενο Μάιο. Μόνο η αλληλεγγύη στην αντίσταση μπορεί να ανατρέψει τα διατάγματα και τις περικοπές της άρχουσας τάξης.

Βερολίνο, 27 Φεβρουαρίου 2012.

Ανοιχτή Ματιά στον Κόσμο
Διαβάστε περισσότερα » »

Το νέο ηλεκτροκίνητο αυτοκινητάκι που ξετρέλανε τους Ιταλούς τώρα και στην Ελλάδα (video)




Το διθέσιο αυτοκινητάκι Biro που σαρώνει στην Ιταλία και
κοστίζει γύρω στα 8.000 ευρώ έρχεται στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη και θα διατίθεται από αντιπροσωπεία στην Κάτω Κηφισιά.

Δείτε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά
ΜΕΓΕΘΗ & ΒΑΡΗ
* Μάκρος 1.740 mm * Πλάτος 1.030 mm  * Ύψος 1.565 mm  * Βήμα 1.250 mm  * Πλάτος από τροχό σε τροχό 860 mm * Βάρος χωρίς συσσωρευτές 220 Kg  * Βάρος με συσσωρευτές 330 Kg

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
* Δύο (2) Ηλεκτροκινητήρες (έκαστος 48V)  * Μέγιστη ισχύς 4 KW  * Συσσωρευτές τύπου Pb-Gel batteries 8×12 V  * 220V φορτιστής συσσωρευτών (Ενσωματωμένος)  * Επαναφόρτιση των συσσωρευτών κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
* Kουβούκλιο πάχους 3mm (ατσάλινη ασφαλή κατασκευή)  * Τέσσερα (4) υδραυλικά δισκόφρενα  * Μηχανικό χειρόφρενο  * 130/60 – 13″ ελαστικά  * Τζάμι εμπρός σε πράσινη απόχρωση με καθαριστήρα  * Ηλιοροφή σε σκούρο πράσινο – θερμικό τζάμι   * Πίσω θερμικό τζάμι σε σκούρο πράσινο το οποίο ανοίγει  * Τρεις (3) θέσεις εναποθέτησης αντικειμένων με κλειδί  * Ηχητικό σήμα όπισθεν  * Χειρολαβές  * Μπρίζα 12V


EXTRA ΑΞΕΣΟΥΑΡ
* Ζώνες ασφαλείας  * Κit από πόρτες polycarbonate  * Stereo + ηχεία  * iPOD θύρα  * Πίσω θέση μεταφοράς εξωτερική «all purpose compartment»  * Σύστημα ασφάλισης του οχήματος ΑΠΟΔΟΣΗ
* Μέγιστη ταχύτητα (βάση νόμου) 45 Km/h  * Μέγιστη αυτονομία 60 Km  * Ελάχιστη αυτονομία 45 Km  * Σύστημα Boost  * Χρόνος επαναφόρτισης 6h/8h



ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Πενήντα χιλιόμετρα μέσου όρου αυτονομίας ανά φόρτιση με ΜΟΝΟ 0,90 Ευρώ! Ελάχιστο κόστος συντήρησης! Μειωμένα τέλη ασφάλισης! Ελάχιστα ως μηδενικά τέλη κυκλοφορίας. Αθήνα: Κίνηση στον Δακτύλιο της Αθήνας με μοναδική άνεση στο παρκάρισμα! Επιπλέον είναι ασφαλέστερο από τα κοινά δίκυκλα όχι μόνο στον δρόμο αλλά και ενάντια στις καιρικές συνθήκες. Το BIRO δεν αποτελεί εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του συμβατικού οχήματος αλλά μια νεα μέθοδο κίνησης στις πόλεις, στη εξοχή, στην ενοικίαση , στην Δημοτική Αστυνόμευση κ.α….!





blog.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Με την μια υπερπολύτεκνος.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Μία γυναίκα στην Ινδία γέννησε 11 παιδιά! Και μάλιστα όλα είναι καλά στην υγεία τους όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία. Πρόκειται για μία σπανιότατη περίπτωση εγκυμοσύνης όπως ανέφεραν και οι γιατροί που επέβλεπαν τη γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης, καθώς όπως ανέφεραν δεν είναι τόσο το γεγονός ότι συνέλαβε τόσα πολλά έμβρυα, αλλά το γεγονός ότι όλα γεννήθηκαν χωρίς πρόβλημα!

Η κύηση της νεαρής γυναίκας, κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς άκρως ικανοποιητική για την περίπτωση, χωρίς κάποια επιπλοκή, που θα έβαζε σε κίνδυνο τα βρέφη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γερμαναράδες ,εμείς δεν κάνουμε λογοκρισία .Δείτε τον …καραγκιόζη σας.

Την απόσυρση των φωτογραφιών που απεικονίζουν τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να παίζει Sudoku την ώρα της ψηφοφορίας για την ελληνική βοήθεια, ζητά το γραφείο της Γερμανικής Βουλής.
Οι φωτογραφίες ανήκουν στον φωτογράφο του Γερμανικού καναλιού ARD και για πρώτη φορά προβλήθηκαν στην εκπομπή Tagesschau.
Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild.de ακολούθησε τηλεφώνημα από το γραφείο του Προέδρου της Γερμανικής Βουλής στο κανάλι κατά το οποίο ειπώθηκε ότι "η μη εξουσιοδοτημένη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων ή εγγράφων κατά τρόπο που αυτά να είναι αναγνώσιμα, απαγορεύεται".
Έτσι το Γερμανικό κανάλι ARD συμφώνησε να μην ξαναδείξει τις συγκεκριμένες εικόνες ενώ λίγο αργότερα τις "κατέβασε" και από την ηλεκτρονική του σελίδα

ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ


genoktonia_armenion-1-nai
"Το Συμβούλιο έκρινε ότι καταστέλλοντας την αμφισβήτηση της ύπαρξης και του νομικού χαρακτηρισμού των εγκλημάτων που και το ίδιο θα είχε αναγνωρίσει και χαρακτηρίσει ως τέτοια, ο νομοθέτης κατάφερε ένα πλήγμα στην άσκηση της ελευθερίας της έκφρασης και της επικοινωνίας το οποίο είναι αντισυνταγματικό", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συμβουλίου.
Η Τουρκία εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Γαλλίας η οποία απέρριψε το νόμο, που καθιστά παράνομη την άρνηση ότι η σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ένα αιώνα πριν, ήταν γενοκτονία.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εξετάσει εάν πρέπει να αποκαταστήσει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές επαφές με τη Γαλλία που είχαν παγώσει αφότου το Γαλλικό κοινοβούλιο υιοθέτησε το νόμο στις 23 Ιανουαρίου.
Η απόρριψη σήμερα από το γαλλικό Συνταγματικό Συμβούλιο του νόμου ο οποίος ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, επέτρεψε να αποφευχθεί μια "σοβαρή κρίση" μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς.
O Σαρκοζί όμως επιμένει και έδωσε εντολή να συνταχθεί νέο νομοσχέδιο.
 
 
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ...ΜΑΤΙΑΣΕΤΕ! ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ!!!


Η κωλοτούμπα της κωλοτούμπας ώ κωλοτούμπα! Κανείς δεν ξέρει τι άλλο θα δουν τα μάτια μας! Αυτοί και αν είναι  κωλοτούμπες της πολιτικής!  Πώς γίνεται να έχουν καταψηφίσει το Μνημόνιο 2 αλλά τελικά να ψηφίζουν τους εφαρμοστικούς νόμους που το συνοδεύουν, ε, αυτό μόνον ένας σχιζοφρενής θα μπορούσε να το...ερμηνεύσει!
Το θέατρο του παραλόγου έζησε για μια ακόμη φορά το ελληνικό κοινοβούλιο, με 5 από τους διαγραφέντες βουλευτές της Ν.Δ. που καταψήφισαν το Μνημόνιο 2 τελικά να ψηφίζουν τους σφαγιαστικούς νόμους που το συνοδεύουν!

Δοξάστε τους! Χειροκροτήστε τους ή ...φτύστε τους κατάμουτρα μην τυχόν και τους ματιάσετε. 
Oι πέντε βουλευτές-κωλοτούμπες που ψήφισαν "ναι" στους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου2 (το  οποίο όμως καταψήφισαν!),είναι οι: Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Ζήσης Τζικαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης.





indobserver
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Χουντής ξεφτίλησε τον Γιούνκερ μέσα στο ευρωκοινοβούλιο!


Έχουμε ξαναπεί ότι ο Νίκος Χουντής είναι ένας από τους ευρωβουλευτές που τιμά την Ελληνική παρουσία στο ευρωκοινοβούλιο.

Σήμερα δεν δίστασε να κάνει σκληρή επίθεση στον ανεκδιήγητο Γιούνκερ, ο οποίος πριν λίγες ώρες είχε κάνει μια πρωτόγνωρη παρέμβαση για το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας…

Για την ακρίβεια ο Νίκος Χουντής έβαλε ..στη θέση του τον Πρόεδρο του Eurogroup, o oποίος προσπάθησε – χωρίς επιτυχία – να ανασκευάσει τα λεγόμενά του.

Τί είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ; «Είστε άξιος εκπρόσωπος της αυταρχικής Γερμανικής Ευρώπης, του κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα».

Μέσα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που έγινε με την παρουσία του προέδρου του Eurogroup, ο Ν. Χουντής είπε:

«Κύριε Γιούνκερ, σε συνέντευξή σας σε γερμανική εφημερίδα δηλώσατε ότι εάν στην Ελλάδα ενισχυθούν ακραία κόμματα σε βαθμό που το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να φτιάξουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και αυτοί που θα κυβερνήσουν, θελήσουν να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα σωτηρίας, θα αποχωρήσει και η Ευρώπη. Σε άλλη συνέντευξη συμπληρώσατε ότι χρειάζεται ένας Επίτροπος για την Ελλάδα.

Θέλω να σας πω ότι ο εκβιασμός σας είναι για τους Έλληνες προφανής. Τι μας λέτε;

Πρώτον: Ή ψηφίζετε τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα το μνημόνιο, που δεν είχαν το θάρρος, δεν είχαν την αντοχή να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό από την ταπείνωση ή τώρα που εξασφαλίσαμε τις τράπεζες, τώρα που εξασφαλίσαμε την επικυριαρχία με επιτρόπους και γκαουλάιντερ, τώρα που σας έχουμε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να ψηφίσετε την κυβέρνηση και το κόμμα που σας αρέσει. Δηλαδή, μας υπόσχεστε επιλεκτική δημοκρατία. Και που το λέτε αυτό; Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία.

Πριν λίγους μήνες θα έλεγα στον πρόεδρο της ευρωζώνης ότι η θέση του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιες ‘αγενείς’ δηλώσεις. Θα του έλεγα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζει ακραίο κάθε άλλο ελληνικό κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Θα του έλεγα ότι δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να μας επιβάλει ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα.

Δεν σας τα λέω αυτά, όμως, γιατί αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας έναν άξιο εκπρόσωπο μιας Ευρώπης που έχει διαμορφώσει ένα τραπεζικό και δημοσιονομικό ‘Νταχάου’, έναν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα. Μιας Ευρώπης της σιδηράς πειθαρχίας, μιας Γερμανικής Ευρώπης. Γι’ αυτό κ. Γιούνκερ δε σας ρωτάω από πού αντλείτε το δικαίωμα να κάνετε αυτές τις ‘αγενείς’ δηλώσεις για την πατρίδα μου».

http://economikos.wordpress.com/
Διαβάστε περισσότερα » »