Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Η Ουγγαρία που έδιωξε με κλωτσιές το ΔΝΤ προχωρά τώρα σε κρατικοποιήσεις επιχειρήσεων!

H χώρα που έδιωξε κακήν κακώς το ΔΝΤ από το κεφάλι της, που αρνήθηκε να ξεπουληθεί στα διεθνή κερδοσκοπικά συμφέροντα, επανέρχεται δυναμικά.

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Viktor Orban, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ανάγκης να βρεθούν εκ νέου στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία υπό κρατικό έλεγχο.

Δηλαδή, να κρατικοποιήσει και πάλι επιχειρήσεις!

Αν αυτό ...
μας κάνει εμάς εντύπωση και «πατάμε» πάνω σε διεθνή μοντέλα οικονομίας, μήπως θα πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά; Γιατί να κοιτάμε τις οικονομίες της Γερμανίας ή της Γαλλίας και να μην στρέψουμε το βλέμμα μας στο τι έκαναν άλλες χώρες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία τους δημιούργησαν οι διεθνείς κερδοσκόποι.

Η διαφορά μας όμως, είναι ότι αυτοί οι κερδοσκόποι δεν ήταν ..ντόπιοι σε αυτές τις χώρες και αν ήταν τους έδιωξαν με κλωτσιές και ελικόπτερα!

«Η Ουγγαρία πρέπει να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση από την Ελλάδα, όπου κατά την τρέχουσα περίοδο προχωρούν σε υποχρεωτικές ιδιωτικοποιήσεις υπό τον έλεγχο των ξένων για να βάλουν ξανά την οικονομία τους στο σωστό δρόμο», τόνισε ο Orbam στην ολομέλεια της Βουλής.

«Υπάρχουν ακόμη ορισμένα assets που πρέπει να βρίσκονται στην ιδιοκτησία του κράτους», πρόσθεσε, χωρίς να ονομάζει τα περιουσιακά στοιχεία.

Το ουγγρικό δημόσιο επαναγόρασε ποσοστό 21,2% στη ουγγρική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου MOL Nyrt, από την ρωσική Surgutneftegas JSG τον περασμένο μήνα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να θέσει υπό κρατικό έλεγχο συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία στρατηγικής σημασίας.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἡ κλοπή τῶν γλυπτῶν τῆς Ἀφαίας ...από τους Γερμανούς

Ἡ κλοπή τῶν γλυπτῶν τῆς ἈφαίαςΤα γλυπτά που αρπάξανε οι Γερμανοί από τον Ναό της Αφαίας, αποτελούν μία " άγνωστη" ιστορία που για κάποιο λόγο αποφεύγουν να διηγούνται οι γνωρίζοντες αρχαιολόγοι! Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ΠΟΥ βρίσκονται σήμερα τα κλεμμένα γλυπτά και πόσοι τα έχουμε επισκεφτεί; Γιατί κανείς δεν ζητάει επισήμως την επιστροφή τους;

Η αρπαγή από τους Γερμανούς

Η ιστορία ξεκινάει το 1811, όταν ο αρχιτέκτονας Ch. R. Cockerell και ο φίλος του βαρώνος von Hallerstein, επισκέφθηκαν την Αίγινα και λεηλάτησαν το Ναό Αφαίας. Με αδιαφανείς διαδικασίες και δωροδοκία των ντόπιων προεστών, κρυφά μετέφεραν 17 αγάλματα και πολλά άλλα κομμάτια από τα αετώματα του Ναού στον Πειραιά.

Από εκεί, με τη βοήθεια του Αυστριακού Gropius, μέλους της ίδιας παρέας αρχαιοκαπήλων και " αρχιτέκτονα" της λεηλασίας των γλυπτών του Ναού του Απόλλωνα στις Βάσσες Αρκαδίας αλλά και την κάλυψη του Γάλλου προξένου Louis Fauvel (που, σύμφωνα με δημοσίευμα του " Λόγιου Ερμή"), όταν έμαθε τι γίνεται έσπευσε στην Αίγινα και έκλεψε και αυτός ότι μπόρεσε και του συνεργάτη του λόρδου Έλγιν (!!!) Giovani Lusieri, έγινε μεταφορά στα Αγγλοκρατούμενα, τότε, Επτάνησα, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα από την Οθωμανική Διοίκηση.

To " σπορ" της αρπαγής εθνικών θησαυρών!

Διαπιστώνεται εύκολα ότι το ίδιο κύκλωμα περιηγητών και αξιωματούχων της εποχής είχε αναγάγει σε ... επικερδές " άθλημα" την αρπαγή των πολιτιστικών εθνικών μας θησαυρών. " Ευτυχώς", επειδή οι αρχαιοκάπηλοι " περιηγητές" αλληλοϋποβλέπονταν, είχαν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους και δεσμεύτηκαν τα γλυπτά να μείνουν σε ενιαίο σύνολο, αλλιώς τώρα θα ήταν αδύνατος ο εντοπισμός τους.

Τελικά, εκτέθηκαν σε δημοπρασία, το Νοέμβρη του 1812 στη Ζάκυνθο. Προσφορές κατέθεσαν η Γαλλία, η Βαυαρία ενώ ο εκπρόσωπος της Αγγλίας θεώρησε μεγάλο το ποσό που έπρεπε να προσφέρει και προτίμησε να παραμείνει στη Μάλτα και να κάνει κρυφές συζητήσεις με τον Cockerell για ακύρωση της πώλησης. Τελικά μετά από ένα αξιοθρήνητο διπλωματικό παρασκήνιο (στην πλάτη της " Ελλαδίτσας"), το 1814 κατέληξαν στη Γερμανία (τότε Βαυαρία).

Πού βρίσκονται σήμερα τα γλυπτά της Αφαίας

Σήμερα κοσμούν ειδική αίθουσα της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και έχουν επονομαστεί ως "ΑΙΓΙΝΗΤΕΣ". Σύμφωνα με επισκέπτες, αν έλειπαν από εκεί, η Γλυπτοθήκη θα ήταν ένα επαρχιακό συνηθισμένο Μουσείο !!! Συγκινητική είναι η μαρτυρία Αιγινήτη που επισκέφθηκε την Γλυπτοθήκη του Μονάχου, εκεί κατά την είσοδο του και συγκεκριμένα στο ταμείο του ζητήθηκε να πληρώσει είσοδο για να θαυμάσει τα εκθέματα. Εκείνος με σθένος ψυχής και με πόνο καρδιάς αρνήθηκε να πληρώσει για κάτι που ήταν δικό του, για κάτι που ήταν της πατρίδας του, για κάτι που έπρεπε να είναι εκεί που γεννήθηκε στον Ναό της Αφαίας.

Δεν ξεχνάμε και δε ζητάμε αντίγραφα. Θέλουμε πίσω τους πολιτιστικούς μας θησαυρούς όπου και αν βρίσκονται. Ο καιρός του ραγιαδισμού και της αποικιοκρατίας είναι περασμένος πια, για τα καλά στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.

Το παραπάνω άρθρο δεν θα μπορούσε να γραφτεί χωρίς τις πολύτιμες πληροφορίες από το ενδιαφέρον πορταλ www.aeginaportal.gr, ενώ το εκπληκτικό βίντεο που ακολουθεί, έχει δημιουργήσει και "ανεβάσει" στο youtube o χρήστης dionisosb με τίτλο " Η κλοπή των γλυπτών της Αφαίας". Απολαύστε το:



 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΊΣΕΤΕ ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ!!!

Γιατί δεν κάνατε τόσο καιρό περιστολή δαπανών στα υπουργεία;
Γιατί δεν αξιοποιήσατε καθόλου ορυκτό πλούτο;
Γιατί δεν συζητήσατε να πάρετε δάνεια με χαμηλότερους τόκους, ακόμα και από Κινέζους;
Γιατί δεν αξιοποιείτε ακόμα και τώρα αυτά που σας δίνει η εκκλησία , και που τόνισε ο Ιερώνυμος ότι.....
είναι πολλά.

Σας το ζητάει εδώ και 2 χρόνια (και στον Τσίπρα) να αποδευσμεύσετε την περουσία της εκκλησίας γιατί είναι δεσμευμένη. Είναι χρυσός που μπορεί να πουληθεί έξω!!Τόνισε όμως ότι δεν θα πάει στα υπουργεία, αλλα με απόλυτη διαφάνεια στους φτωχούς να μοιραστούν , για τροφή, για νοσοκομεία, για παιδεία;
Γιατί δε τα δέχεστε;
Γιατί δε διώχνετε ολους τους λαθρο που στοιχίζουν 12δις ευρώ το χρόνο;;
Είχατε καιρό να τα κάνετε αν θέλατε!!!
Δε θέλετε όμως!!!
Γιατί δε θέλετε???
Πρώτα είστε ανίκανοι για νοικοκυροσύνη, ανύμποροι άχρηστοι, και τεμπέληδες, γιατί δε θέλετε να κουραστείτε, ενώ τρώτε το παχυλό μισθό σας.Αυτό πώς λέγεται όταν κάποιος δε δουλεύει και πληρώνεται απτο κράτος;;τεμπελιά βρωμιά ψυχής και ότι παίζει με τα νεύρα του κόσμου!Προδοσία όταν ο κόσμος πεινάει
Δε θέλετε να κουραστείτε γιατί μισείτε το λαό,
και αγαπάτε τον εαυτο σας. Γιατί βγήκατε με ψέματα και λέτε ακόμα ψέματα.
Αλλά το βασικότερο εξ όλων είναι τοι δε δέχεστε άλλες λύσεις προς εξοικονόμηση χρημάτων,
ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΜΙΖΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΛΕΦΤΑ, ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ.
ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΟΠΟΣ. ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΕΨΙΑ ΜΕΡΙΚΆ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΔΕ ΦΕΥΓΕΤΕ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΑΤΖΩΝΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΣΑΣ .
ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ. ΕΙΣΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ


ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ , ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ!!!!!ΣΑΣ ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ. ΜΑΣ ΜΙΣΕΙΤΕ, ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!
Ευχαριστούμε το μπλόκ για τη φιλοξενία
Αναγνώστηςhttp://ksipnistere.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ούγγροι δανείστηκαν απ’ την Κίνα..Ελεύθεροι από τα δεσμά του ΔΝΤ

Αυτό που απαγορεύεται να πράξει, λόγω συγκεκριμένου όρου της δανειακής σύμβασης, η Ελλάδα πέτυχε η Ουγγαρία: Το Πεκίνο θα αγοράσει ουγγρικά κρατικά ομόλογα και θα δώσει στην Βουδαπέστη δάνειο ύψους 1 δις ευρώ.
Την ανακοίνωσε έκανε ο ευρισκόμενος σε επίσκεψη στην Ουγγαρία Κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο, ο οποίος έδωσε κοινή συνέντευξη με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.



Το δάνειο θα δοθεί μέσω της Εθνικής Κινεζικής Τράπεζας Ανάπτυξης, με σκοπό την προώθηση κοινών σχεδίων, ενώ ο Ούγγρος πρωθυπουργός μίλησε για μια «νέα συμφωνία μεγάλης σημασίας».


Ο Τζιαμπάο πραγματοποιεί τη δεύτερη ευρωπαϊκή περιοδεία του, εννέα μήνες μετά την επίσκεψή του σε Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Βουδαπέστη, θα μεταβεί στο Βερολίνο και το Λονδίνο.


Υπενθυμίζεται ότι η Ουγγαρία συμφώνησε με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα για παροχή δανείου 25 δις ευρώ, αλλά η κυβέρνηση που εξελέγη τον Απρίλιο του 2010 διαφώνησε με τις επιταγές του Ταμείου και αρνήθηκε να υποκύψει στους όρους του, με αποτέλεσμα οι απεσταλμένοι του ΔΝΤ να αποχωρήσουν, τον Ιούλιο του 2010, και να παγώσει η πέμπτη δόση του δανείου.
Διαβάστε περισσότερα » »

"Υποβρύχια" ολική ατιμωρησία! - Έκλεισε η υπόθεση - "Αθώοι" όλοι!


Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από της HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει  όλους τους εμπλεκόμενους - όπως ακριβώς το είχε προβλέψει το defencenet.gr - τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"! 


Πρόκειται για μια εξέλιξη που οδηγεί μαθηματικά σε ατιμωρησία όλους τους Έλληνες και Γερμανούς απατεώνες, τους διαφθορείς και τους διεφθαρμένους και κλείνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έκλεισε και η υπόθεση της Siemens. Κανείς δεν θα πάει φυλακή για τα κλεμμένα.
Όλα αυτά την ώρα που ένας ολόκληρος λαός στενάζει κάτω από την μπότα του Γερμανού οικονομικού κατακτητή και καλείται μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων να αποδεχτεί την οικονομική καταστροφή της μέσω ενός οικονομικού προγράμματος που επιβάλει η Γερμανία!
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel" ο βιομηχανικός όμιλος του Έσσεν Ferrostaal καλείται απλώς να καταβάλει πρόστιμο ύψους 177 εκατ. ευρώ κατόπιν διακανονισμού με την εισαγγελία του Μονάχου. Επιπρόσθετα αναμένεται να καταδικαστούν δύο πρώην κορυφαίοι μάνατζερ του ομίλου σε διετή φυλάκιση με αναστολή και καταβολή προστίμου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. 



Σύμφωνα με το Spiegel, ο διακανονισμός διευκολύνει και την εισαγγελία προστατεύοντάς την από ενδεχόμενη αποτυχία στο δικαστήριο, διότι «κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων διαπιστώθηκαν περίεργες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων αλλά οι ανακριτές δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να προσκομίσουν αποδείξεις για αποδέκτες των μιζών από το χώρο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ή της πολιτικής». Αρχικά η εισαγγελία ζητούσε πολύ μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 277 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η εκδίκαση της υπόθεσης κατά των δύο βετεράνων της Ferrostaal αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο, μάλλον εντός τριών ή τεσσάρων δικάσιμων ημερών χωρίς διακοπή, με τον αποκλεισμό επίμαχων ζητημάτων όπως αυτό της παραγραφής των αδικημάτων. Οι δύο πλευρές έχουν δύο μήνες προθεσμία να ξανασκεφτούν το «ντιλ», βάσει του νόμου, αλλά αυτό είναι τελείως τυπικό. 



Οι εξελίξεις αυτές είναι αναμφίβολα θετικές για τους εν Ελλάδι κατηγορούμενους και ειδικά για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος κατηγορείται για "ξέπλυμα μαύρου χρήματος" που προήλθε από την προμήθεια των υποβρυχίων.
Την Παρασκευή συζητείται στην Βουλή η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει τελεσίδικα το αν θα τον στείλει ή όχι σε δίκη, αλλά αυτό πλέον έχει διαδικαστική σημασία είτε παραπεμφθεί είτε όχι: "Πηγή" όλων των κατηγοριών είναι η γερμανική έρευνα, η οποία κλείνει με την παραδοχή ότι δεν εντοπίστηκε δωροδοκία σε βάρος του Άκη ή κάποιων άλλων Ελλήνων πολιτικών ή στρατιωτικών.


 
Έτσι απαλλάσσονται και οι Α.Χάγιας, Α.Παπαντωνίου, ο Κ.Ματαντός των MIE-MIETSEL αντιπροσώπων των εταιρειών HDW/Ferrostaal και όλα τα άλλα "λουλούδια" που εμπλέκονται στην υπόθεση και θα αποδοθούν "καθαροί" στην κοινωνία. Έτσι μπορεί ο κ.Α.Χάγιας να απολαμβάνει το δεκάδων μέτρων υπερπολυτελές γιοτ, την έπαυλη στα βόρεια προάστεια και όλα τα άλλα που κέρδισε τίμια εργαζόμενος ως αντιπρόσωπος των HDW/Ferrostaal στην Ελλάδα, εις υγείαν των Ελλήνων φορολογουμένων που πλήρωσαν τις μίζες. 

 
Και να μπορούν με τους νέους τους συνεταίρους να σχεδιάζουν την εξαγορά της ... ΕΛΒΟ ως αντιπρόσωποι της MAN που επίσης διώκεται για σκάνδαλο που και αυτά θα κλείσουν με τον τρόπο που έκλεισαν τα σκάνδαλα των Siemens-HDW/Ferrostaal.

 
Αυτή είναι δικαιοσύνη Made in Greece!

Διαβάστε περισσότερα » »

Θριαμβεύει ο ανθελληνισμός στα αλβανικά σχολεία...

Σκληρή προπαγάνδα κατά της Ελλάδας εμπεριέχεται στα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Μίσος, φανατισμός και πλαστογραφημένη Ιστορία που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική, διδάσκεται από την αλβανική κυβέρνηση στους μαθητές των σχολείων. 


Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα επίσημα σχολικά βιβλία τους, μαθαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο "αιμοσταγείς" Έλληνες πραγματοποίησαν "εθνοκάθαρση" στους Τσάμηδες που πλειοψηφούσαν στα χώματα αυτά».


Η νέα γενιά Αλβανών μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πως έχει ίδιο DΝΑ με τον βασιλιά Πύρρο της Ηπείρου και την Ολυμπιάδα, μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όλα αυτά τυπώθηκαν και φέτος στα επίσημα σχολικά εγχειρίδια με την έγκριση του αλβανικού υπουργείου Παιδείας, την ώρα που η αλβανική κυβέρνηση ζητά τη στήριξη της Ελλάδας για ένταξη στην Ε.Ε.
Στο νέο βιβλίο «Γεωγραφία της Αλβανίας», που εκδόθηκε φέτος και ήδη αποτελεί διδακτική ύλη στα λύκεια της χώρας, οι μαθητές διδάσκονται όχι μόνο για τη γεωγραφία της χώρας τους αλλά και για περιοχές όμορων χωρών που, σύμφωνα με τους συγγραφείς, κατοικούνται από Αλβανούς. Στις «αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) που έμειναν εκτός αλβανικού κράτους περιλαμβάνονται το Κοσσυφοπέδιο, τμήματα του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, η μισή έκταση των Σκοπίων και βέβαια ολόκληρη η ΒΔ Ελλάδα, με τους Νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, αλλά και το βόρειο τμήμα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.


Στο κεφάλαιο «Οι αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα», αναφέρονται τα εξής ανθελληνικά: «Υπάρχουν αλβανικές περιοχές που αδίκως προσαρτήθηκαν στο ελληνικό κράτος το 1913. Οι ιστορικές εξελίξεις, οι μαζικές βίαιες μετακινήσεις των αυτοχθόνων αλβανικών πληθυσμών και η έλλειψη επίσημων στοιχείων δυσκολεύουν τον προσδιορισμό των αλβανικών περιοχών στην Ελλάδα και κυρίως των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων των συγκεκριμένων περιοχών. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στη Βορειοδυτική Ελλάδα, νότια της "Μακεδονίας" και νοτιοανατολικά της Αλβανίας μέχρι τον κόλπο της Άρτας και αποτελείται από τις περιοχές Τσαμουριά, Φλώρινα, κ.λπ.».


Οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει «εθνοκάθαρση» με στόχο τον αφανισμό των Αλβανών που ζούσαν εκεί. Ο χάρτης με τη Μεγάλη Αλβανία και τις όμορες «αλβανικές περιοχές» κοσμεί μάλιστα το εξώφυλλο τόσο του βιβλίου όσο και του τετραδίου ασκήσεων των μαθητών που καλούνται, για παράδειγμα, να ζωγραφίσουν τις περιοχές της Ελλάδας όπου ζουν Αλβανοί ή να απαντήσουν στα ερωτήματα:


«Ποιες είναι οι αλβανικές περιοχές της Ελλάδας;» ή «Αναφέρετε τις εκδιώξεις που υπέστησαν οι Αλβανοί από τις ελληνικές αρχές».
Να σημειωθεί πως στο βιβλίο Γεωγραφίας δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στην ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, παρά μόνο πως στη χώρα οι διάφορες μειονότητες (Έλληνες, Σκοπιανοί και Μαυροβούνιοι) αγγίζουν συνολικά το 2%, ενώ τους Βλάχους, που στην πλειονότητα τους έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, τους χαρακτηρίζει «πολιτιστική μειονότητα».
Στη «Γεωγραφία της Αλβανίας» που διδάσκεται στην Γ' Λυκείου των σχολείων της χώρας, οι μαθητές δε μαθαίνουν μόνο για τα σημερινά όρια του Αλβανικού κράτους αλλά, και για τις περιοχές που «αδίκως» - όπως λέει αρκετές φορές στο βιβλίο – το Συμβούλιο των Πρεσβευτών του 1913 άφησε εκτός των ορίων του κράτους Αλβανικές περιοχές (Treva Shqiptare). Στις περιοχές αυτές... περιλαμβάνονται 3 νομοί του Μαυροβουνίου, όλο το Κόσσοβο και άλλες τρεις περιοχές της Σερβίας, το μεγαλύτερο μέρος του κράτους των Σκοπίων και 8 νομοί της Ελλάδος. Το βιβλίο αυτό που διδάσκονται και τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου, έχει εξώφυλλο το χάρτη της Αλβανίας να πλαισιώνεται από τις «Αλβανικές περιοχές» (treva shqiptare) εκτός συνόρων.


Σε άλλο βιβλίο («Ιστορία του Αλβανικού Έθνους») υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την Τσαμουριά, με την επισήμανση πως «βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Κάτω Αλβανίας», όπως αποκαλεί το νότιο τμήμα της Ηπείρου. «Η επέλαση των Ελλήνων το 1913 στην Τσαμουριά σημαδεύτηκε από βαρβαρότητες που ανάγκασαν χιλιάδες Τσάμηδες να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες. Οι Έλληνες κατακτητές επιτάχυναν την εκδίωξη των Τσάμηδων και των υπολοίπων Αλβανών, με στόχο τον αφανισμό του αλβανικού εθνικού στοιχείου από τις περιοχές που είχαν καταλάβει», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι συγγραφείς του βιβλίου, συνεχίζοντας: «Με τον καθορισμό των συνόρων το 1913 αποκόπηκαν από τον αλβανικό εθνικό κορμό όχι μόνο η περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά σχεδόν ολόκληρη η Τσαμουριά, οι επαρχίες Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Μαργαριταρίου, Πάργας και Πρέβεζας, καθώς και οι περιοχές της Φλώρινας, της Καστοριάς και των χωριών του Γράμμου».
Βεβαίως, πουθενά στο βιβλίο Ιστορίας δεν γίνεται αναφορά στη συνεργασία των Τσάμηδων με τα στρατεύματα κατοχής στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και στις μαζικές εκτελέσεις στις οποίες προχώρησαν κατά του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.


Για την αλβανική ιστοριογραφία τα αρχαία ηπειρωτικά φύλα (Θεσπρωτοί, Χάονες, Μολοσσοί κ.ά.) είναι ιλλυρικής και όχι ελληνικής προέλευσης, όπως είναι γενικά αποδεκτό. Έτσι ο βασιλιάς Πύρρος της Ηπείρου, η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα και πολλοί άλλοι ανήκουν στο πάνθεον των Αλβανών ηρώων.
Ήδη κατατέθηκε σχετική ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με το ερώτημα εάν λειτουργεί η Διακρατική Επιτροπή των υπουργείων Παιδείας των δύο χωρών η οποία είχε συσταθεί επί υπουργίας Αρσένη για την εξάλειψη εθνικιστικών αναφορών στα σχολικά εγχειρίδια.


«Η νέα γενιά των Αλβανών γαλουχείται επίσημα με την ιδέα πως η μισή Βορειοδυτική Ελλάδα είναι τμήμα της ιστορικής Αλβανίας και πως οι Έλληνες στη Βόρειο Ήπειρο και στην υπόλοιπη χώρα είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Τα αποτελέσματα αυτού του φανατισμού και της προπαγάνδας τα βιώσαμε με τραγικό τρόπο τον περασμένο Αύγουστο, με την άγρια δολοφονία του ομογενή Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα, επειδή μιλούσε ελληνικά», δήλωσε στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Βαγγέλης Ντούλες, πρόεδρος του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί την ελληνική εθνική μειονότητα της Αλβανίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νάϊτζελ Φάρατζ "Αφήστε την Ελλάδα να φύγει απο το Ευρώ"

" Υπάρχει εναλλακτική λύση και άν είμαστε πραγματικά "καλοί Ευρωπαίοι" θα πρέπει να την βοηθήσουμε να σταθεί στα πόδια της."

Στις 22 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες λέει ο Νάϊτζελ Φάρατζ οτι υπάρχει και εναλλακτική λύση για την Ελλάδα και οτι όσο συνεχίζουμε με αυτήν την....
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσάμης Idrizi: Ο Παπούλιας Ορθόδοξος - Τσάμης!

Θα γλυτώσουμε την Ελλάδα από την πτώχευση, με την επαναγορά των περιουσιών μας!

- Αποκάλεσε τον Κάρολο Παπούλια Ορθόδοξο - Τσάμη
- Οι Τσάμηδες πρόθυμοι να αγοράσουν ακίνητη περιουσία στην Τσαμουριά, για να βοηθήσουν την Ελλάδα από την πτώχευση!
- Η "Γενοκτονία των Τσάμηδων" παρόμοια με......
αυτή των Κοσσοβάρων!
- Τα Ελληνοαλβανικά σύνορα είναι το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου".


Στην ομιλία που κράτησε χθες ο πρόεδρος του Τσάμικου Κόμματος PDIU Shpetim Idrizi, στην χθεσινή διαμαρτυρία στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ήταν πιο προκλητικός από ποτέ.

Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του:
Ο Idrizi έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στην "γενοκτονία" των Τσάμηδων και στην εθνοκάθαρση έναντι των Κοσσοβάρων από το καθεστώς Μιλόσεβιτς. Ενώ χαρακτήρισε πως στιγματίζει την Ελλάδα η απόφαση για την ανέγερση μνημείου στον Ναπολέων Ζέρβα, που κατά τους ιδίους ευθύνεται για την σφαγή του πληθυσμού τους.
Χαρακτήρισε τον συνοριακό σταθμό του Μαυρομάτι ως σημείου όπου συγκρούονται δυο! μεγάλοι πολιτισμοί, ο Ελληνικός με τον Ιλλυρο-Πελασγικό;!
«Αλλά αυτή η πύλη ενός Ευρωπαϊκού κράτους - είπε - δεν μπορεί να γίνει το τελευταίο "Τοίχος του Βερολίνου" των Βαλκανίων». Ενώ χαρακτήρισε τα Ελληνικά σύνορα τα πιο θωρακισμένα της Ευρώπης - προσθέτοντας πως - «Είναι θωρακισμένα για τους γονείς μας, που δεν τους επιτρέπεται να δουν τα σπίτια τους.»
Αναφορά έκανε και στην απαγόρευση της "ομάδας των δημοσιογράφων" του έτερου βουλευτή Dashamir Tahiri, να εισέλθει στην Ελλάδα. «Σε κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο ή βουλευτή δεν έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας»
«Ήρθε η ώρα- είπε -να λυθεί το "Τσάμικο Ζήτημα". Όπως είχε πει 20 χρόνια πριν, ο Ορθόδοξος - Τσάμης Παπούλιας, σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας:
- Τώρα είναι ακόμη ανοιχτές οι πληγές αυτού του θέματος. Ίσως 20 χρόνια μετά όταν θα έχουν επουλωθεί να το συζητήσουμε με ηρεμία αυτό το θέμα (το Τσάμικο)!!!» Σχετική ανάρτηση ΕΔΩ!
«Σήμερα - είπε ο Idrizi - πέρασαν τα 20 χρόνια και η λύση πρέπει να έρθει.»

Ενώ κλείνοντας έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά λέγοντας πως: «Η μάχη μας δεν είναι περιουσιακή, μιας και είμαστε πρόθυμοι να επαναγοράσουμε την περιουσία μας (στην Ήπειρο), έτσι ώστε να βοηθήσουμε! και τους γείτονές μας από την οικονομική τους καταστροφή»
Διαβάστε περισσότερα » »