Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΙΛΑ στα Σκόπια; ΑΣΘΕΝΕΙΣ δίχως ασφάλιση , πηγαίνουν για ΕΞΑΓΩΓΗ δοντιών και γυρίζουν με ΚΑΡΚΙΝΟ!

Odontiatros-5702-800x532Τρεις άνθρωποι κινδύνεψαν μετά την επίσκεψή τους σε οδοντίατρο στα Σκόπια. Τρία περιστατικά ασθενών που κινδύνεψε η ζωή τους επειδή επέλεξαν οδοντιάτρους στην ΠΓΔΜ για να λύσουν τα… προβλήματα που είχαν με τα δόντια τους, αποκαλύφτηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου με αφορμή το 34ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 14-16 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δυο άτομα που είχαν καρκίνο στο στόμα και έκαναν εξαγωγή δοντιών σε οδοντίατρο στη Γευγελή καθώς και για έναν διαβητικό ο οποίος πήγε στην ίδια πόλη για εμφυτεύματα και έπαθε αιμορραγία.
Συγκεκριμένα ο ένας από αυτούς είναι 59χρονος άντρας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ο οποίος πριν ενάμιση χρόνο είχε κάνει προσθετικές εργασίες στη Γευγελή και πριν δυο μήνες ένιωσε έντονο πόνο και ξαναπήγε στον ίδιο οδοντίατρο για να αφαιρεθεί η γέφυρα και τέσσερα δόντια, όπως διαβάσαμε και στο Koolnews.gr. Στη συνέχεια αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στην γναθοχειρουργική κλινική του Παπανικολάου όπου διαγνώστηκε ότι είχε καρκίνο.Ο δεύτερος ασθενής, ένας 67χρονος, μετά από εξαγωγή του κάτω γομφίου που έκανε στη Γευγελή το 2012 πήγε με έντονο πόνο στο νοσοκομείο Πολυκάστρου όπου διαγνώστηκε ακανθοκυτταρικός καρκίνος στη βάση της γλώσσας και διακομίστηκε στην γναθοχειρουργική κλινική του Παπανικολάου.
Ο τρίτος ασθενής είναι ένας 78χρονος διαβητικός από την περιοχή της Εορδαίας, ο οποίος είχε αρρύθμιστο σάκχαρο. Ο συγκεκριμένος ασθενής είχε πάει πριν 15 ημέρες σε οδοντίατρο στη Γευγελή για να βάλει εμφυτεύματα και στη συνέχεια διακομίστηκε με αιμορραγία στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου και αντιμετωπίστηκε. Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο λόγος που οι Έλληνες πηγαίνουν σε οδοντιάτρους γειτονικών χωρών είναι η έλλειψη οδοντιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης στην Ελλάδα και το χαμηλό κόστος των οδοντιατρικών εργασιών, οι οποίες όμως είναι αμφιβόλου ποιότητας και παρέχονται από οδοντιάτρους οι οποίοι τους αντιμετωπίζουν ως “αρπαχτές”.
“Έχει αναφερθεί ότι επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες όπως οδοντικές εξαγωγές σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν καρκινώματα του στόματος και ιδιαίτερα των ούλων είναι δυνατόν να προκαλέσουν ταχύτερη τοπική επέκταση του νεοπλάσματος ή και να διευκολύνουν τη μετάσταση σε περιοχικούς λεμφαδένες ή ακόμη και σε απομακρυσμένα όργανα. Οι ασθενείς με καρκίνο του στόματος που έχουν υποστεί επεμβατικές οδοντιατρικές εργασίες , όπως οδοντικές εξαγωγές πριν την αντιμετώπισή τους εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά , της τάξης του 52%, μεταστάσεων στην περιοχή των λεμφαδένων σε σύγκριση με αυτούς που δεν έχουν κάνει εξαγωγές δοντιών, όπου το ποσοστό είναι 26%. Σε τέτοιες περιπτώσεις η πενταετής επιβίωση από 96% μειώνεται στο 65%” επισήμανε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Θανάσης Δεβλιώτης επικαλούμενους στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Oral and Maxillofacial Surgery.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Κατσίκης, σήμερα ο καρκίνος του στόματος εμφανίζεται σε ποσοστό 5-6% στις δυτικές χώρες, ενώ στην Ινδία και στις αφρικανικές λόγω μάσησης του καπνού σε ποσοστό 30%. Αναφορικά με την Ευρώπη, πρώτες εμφανίζονται η Γαλλία και η Ουγγαρία λόγω καπνού και κατανάλωσης οινοπνεύματος και τελευταίες η Ιταλία και η Ελλάδα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Ντόροθι Κινγκ: «Ποτέ τα Σκόπια δεν τα έλεγαν Μακεδονία»


Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ, ξαναχτυπά. Και μάλιστα βάζει με τον τρόπο της ταφόπλακα σε όσα ισχυρίζονται οι γείτονές μας στα Σκόπια με λίγες λέξεις.
Στο μπλόγκ της, το οποίο διαβάζουμε καθημερινά, η κα Κινγκ αναφέρεται στην προπαγάνδα που γίνεται σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην ΦΥΡΟΜ και καταρρίπτει με τον πιο απλό και επιστημονικό τρόπο όλα όσα ισχυρίζονται οι ηγέτες και οι κάτοικοι αυτής της χώρας σε σχέση με την Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Γράφει μεταξύ άλλων:
«Τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα αλλά το όνομα Μακεδονία δεν ήταν ποτέ καμία από αυτές. Ομολογουμένως οι αρχαίοι Μακεδόνες κατέκτησαν την περιοχή, όμως ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε επίσης το σύγχρονο Ιράν και το Αφγανιστάν και καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίστηκε ότι υπήρξε τμήμα της Αρχαίας Μακεδονίας!»
Η κα Κινγκ αναφέρεται και σε μια άλλη μεγάλη διαμάχη που υπάρχει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για τους αρχαίους Ρωμαίους σε σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.
Γράφει:
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα που ο Έλγιν έφερε στο Λονδίνο, ήταν η καλύτερη απόδειξη υπέρ του ελληνικού λαού ότι τα ρωμαϊκά γλυπτά δεν ήταν ανώτερα των αρχαίων ελληνικών αλλά απλά αντίγραφά τους! Ο ελληνικός πολιτισμός ο οποίος ήταν "κρυμμένος" από τα 400 χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς, έγινε αντικείμενο θαυμασμού και οδήγησε σε ένα μεγάλο φιλελληνικό κίνημα το οποίο οδήγησε και στην απευλευθέρωση των Ελλήνων από τους Τούρκους. Ανεξάρτητα από όσα σκεφτόμαστε σήμερα για τον Έλγιν, εκείνη την συγκεκριμένη χρονική στιγμή οι πράξεις του - άθελά του φυσικά - οδήγησαν τον τότε δυτικό κόσμο να βοηθήσει τους Έλληνες να αγοράσουν όπλα και να απελευθερώσουν την πατρίδα τους από τους Οθωμανούς».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ – Έτσι μπορεί να σας κατασκοπεύει η Webcam του υπολογιστή σας!

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ – Έτσι μπορεί να σας κατασκοπεύει η Webcam του υπολογιστή σας!Θυμάστε αυτό το τραγούδι από το 1984, «Somebody’s watching me;» 

Ήταν μια μεγάλη προαναγγελία των πραγμάτων που θα έρθουν: Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να σας παρακολουθήσουν, ενώ ασχολείστε με την επιχείρησή σας στο σπίτι … μέσω του υπολογιστή σας. 

Έτσι, αν κάποιος σας εμπιστευτεί ότι «με κατασκοπεύουν μέσω του υπολογιστή μου», μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι ο φίλος σας δεν πήρε τα φάρμακά του.

Η τεχνολογία Webcam μπορεί να επιτρέψει σε έναν χάκερ να σας παρακολουθήσει μέσω του υπολογιστή σας. Η τεχνολογία ονομάζεται RAT: απομακρυσμένη πρόσβαση Trojans. 

Μπορεί να καταγράφει 
πληκτρολογήσεις και να αποκτήσει όλα τα αρχεία σας. 

Και πιθανώς να μην γνωρίζετε ότι κάποιος σας παρακολουθεί. 

Και πώς μπορεί ένας υπολογιστής να γίνει μια πύλη μέσω της οποίας μπορεί κάποιος να σας κατασκοπεύσει; 

Με πολυάριθμους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης μιας «χαμένης» κίνησης του αντίχειρα που βρήκατε και κάνοντας κλικ σε συνδέσμους σε e-mail ή pop-up διαφημίσεις.

Απλά σκεφτείτε τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό:
- Κανείς δεν θα φαντάζεται πια πως είσαστε με τα εσώρουχά σας.

- Η κυβέρνηση μπορεί να σας κατασκοπεύει. Το αφεντικό σας μπορεί επίσης.


- Το πρόσωπό σας, που συλλαμβάνεται μέσω της Webcam σας, μπορεί να συγκριθεί με ένα πρόσωπο μέσα στο πλήθος. Δεν ακούγεται σαν μια μεγάλη υπόθεση, εκτός αν δεν θέλετε να μάθει κανείς ότι βρισκόσασταν σε αυτό το πλήθος, όπως σε μια διαμαρτυρία πολέμου.


- Το Headshot σας μπορεί να καταλήξει σε μια λίστα πώλησης, όπως ο αριθμός του τηλεφώνου σας και η διεύθυνση κατοικίας σίγουρα έχουν ήδη και οι κατάλογοι αυτοί μπορούν να πωλούνται σε όλη τη χώρα.


- Θα μπορείτε ποτέ να είστε πραγματικά μόνοι στις οικείες στιγμές με το σύντροφό σας;


- Οι εγκληματίες χακάρουν τις κάμερες και κρατώντας το βίντεο για λύτρα.


- Θέλετε να το μάθει κανείς γι “αυτή τη μυστική, αηδιαστική συνήθεια που έχετε;


- Βάλτε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας πάνω από την Webcam.


- Εξοπλίστε τη συσκευή σας με τα τελευταία antivirus, antiphishing, antispyware και firewall.



ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »