Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΩΦΕΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ‏

Μια χούφτα καρύδια την ημέρα τον… καρδιολόγο κάνει πέρα, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια.

Σύμφωνα τα αποτελέσματα της μελέτης τους, τα καρύδια – είτε υπό μορφή καρπών, είτε ως
καρυδέλαιο - μπορούν να οδηγήσουν στον περιορισμό των επιπέδων χοληστερόλης του οργανισμού και στην ενίσχυση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η συχνή κατανάλωση μικρής ποσότητας καρυδιών ή του ελαίου τους, θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα μακροπρόθεσμα. Τα καρύδια είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, φυτικές στερόλες και βιταμίνη Ε, ουσίες γνωστές για την προστατευτική δράση που χαρίζουν στον οργανισμό.

«Η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών θα μπορούσε να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων» υπογραμμίζει η καθηγήτρια διατροφολογίας δρ Πένι Κρις-Εθερτον. «Για παράδειγμα, η κατανάλωση καρυδιών ή καρυδέλαιου τέσσερις φορές την εβδομάδα θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά οφέλη στον οργανισμό».

Στην καρδιά του… καρυδιού

Στη μελέτη έλαβαν μέρος 15 εθελοντές με υψηλή χοληστερόλη, οι οποίοι δοκίμασαν τέσσερις διαφορετικές θεραπείες κατά της χοληστερόλης – την κατανάλωση 85 γρ. ολόκληρων καρυδιών, έξι γρ. φλούδας καρυδιών, 34γρ. καρυδόψιχας από την οποία είχαν αφαιρεθεί τα λιπαρά και 51 γρ. (περίπου τρεις κουταλιές της σούπας) καρυδέλαιο.

Οι ερευνητές προχώρησαν στην παρακολούθηση των βιολογικών δεικτών των εθελοντών μισή ώρα μετά την κατανάλωση των παραπάνω, ενώ επανέλαβαν την ίδια θεραπεία μια, δύο, τέσσερις και έξι ώρες αργότερα.

Βάσει των ευρημάτων φάνηκε, ότι το καρυδέλαιο που εντοπίζεται και στα ολόκληρα καρύδια, «θωράκιζε» τα αιμοφόρα αγγεία μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες από την κατανάλωσή του.

«Η μελέτη μας έδειξε ότι τα έλαια του καρυδιού μπορούν να ενισχύουν την υγεία των αιμοφόρων αγγείων» εξηγεί η κύρια συγγραφέας της μελέτης, δρ Κλερ Μπέριμαν. «Το καρυδέλαιο μάλιστα φάνηκε να χαρίζει ενισχυμένη προστασία στα ενδοθηλιακά κύτταρα και τη λειτουργία τους».

[Πηγή Το Βήμα-Science]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

«Ζητάμε μεγαλύτερη αστυνόμευση, φοβόμαστε να μείνουμε στα σπίτια μας, γιατί δεχόμαστε επιθέσεις από κακοποιούς», ήταν η έκκληση των κατοίκων της ακριτικής περιοχής των Φιλιατών ,προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η αίθουσα συνεδριάσεων ήταν κατάμεστη, από κατοίκους και εκπροσώπους φορέων του Δήμου, καθώς το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν, «η ασφάλεια των πολιτών στο Δήμο Φιλιατών». Τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ,έχουν αναστατώσει τα 47 χωριά του Δήμου Φιλιατών.
Κατά την συνεδρίαση, πήραν τον λόγο οι πολίτες, οι οποίοι κατήγγειλαν βίαια περιστατικά ληστειών από αλβανούς κακοποιούς σε βάρος τους και τόνισαν πως ζουν ένα εφιάλτη καθημερινά. Όπως είπαν, κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια τους, τους φιμώνουν, τους απειλούν με όπλα και τους ληστεύουν, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έπεσαν και θύματα ξυλοδαρμού.
Η συνοριακή γραμμή των Φιλιατών με την Αλβανία, εκτείνεται σε μήκος 100 χιλιομέτρων από την Μουργκάνα μέχρι την Σαγιάδα, ενώ πολλά από τα χωριά του Δήμου, βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το έδαφος της γειτονικής χώρας, εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Παρασκευάς Βλάχος και προσθέτει:« Μας ενδιαφέρει η καθημερινότητα στα χωρία. Αναγνωρίζουμε τις επιτυχίες της Δίωξης Ναρκωτικών, όμως οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι. Η αστυνομική δύναμη που φεύγει κάθε μήνα από την Θεσπρωτία για τον Έβρο, θα μπορούσε να βρίσκεται στα δικά μας σύνορα. »
Στην συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και παραβρέθηκαν, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας και ο Αστυνομικός Διευθυντής ,Ταξίαρχος Γεώργιος Λελοβίτης.
Ο κ. Μπέζας, σε δήλωση του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών στις παραμεθόριες περιοχές της Θεσπρωτίας, που έχει ιδιαιτερότητες λόγω της γειτνίασης με την Αλβανία. Μάλιστα ανέφερε ότι έχει ζητήσει ήδη, το ποσοστό των αστυνομικών που μετακινείται από την Θεσπρωτία προς τον Έβρο να μειωθεί σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, «η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης είναι βασική επιλογή και προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και δυνάμεις από την Θεσπρωτία. Εξάλλου μία από τις οδούς διαφυγής των παράνομων μεταναστών προς την Ευρώπη ,είναι και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επομένως αντιμετωπίζοντας την κατάσταση στον Έβρο αντιμετωπίζουμε και τα ενδεχόμενα προβλήματα στην Ηγουμενίτσα».
Ο βουλευτής ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή, να ενταθούν οι περιπολίες στα χωριά προκειμένου να νιώθουν ασφαλείς, οι ηλικιωμένοι ακρίτες.
Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής είπε, ότι ο Δήμος Φιλιατών αστυνομεύεται καθημερινά από δύναμη 150 ανδρών ,υπάρχουν σε 24 ωρη βάση, 5 περιπολίες, όμως ζήτησε έγκαιρη ενημέρωση για κάθε συμβάν από τους πολίτες, με δεδομένο ότι η περιοχή είναι δύσβατη και δυσπρόσιτη.
 
Ανώνυμοςείπε...
Αν θέλετε περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή σας αγαπητοί κάτοικοι των Φιλιατών ανακοινώστε-φωνάξτε την Χρυσή Αυγή να μοιράσει τρόφιμα στην πλατεία. Να είστε σίγουροι για την ανταπόκριση του κ.Δένδια
Ανώνυμοςείπε...
ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΦΥΛΑΚΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 90 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ; ΑΠΛΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ...ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΜΑΓΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ,ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΙΣΤΑ . ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ...Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Οι χημικοί ψεκασμοί στην υπηρεσία της Τρόικας-αντισταθείτε πριν σας γεμίσουν θάνατο, εσάς και τα παιδιά σας!

Τις τελευταίες μέρες έχει γεμίσει ο ουρανός της Αθήνας με χημικές ουρές. Έχουν προηγηθεί οι ψεκασμοί από αεροπλάνα που δεν δίνουν σχέδια πτήσης και είναι ν απορείς γιατί δεν τα γκρεμίζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Το γεγονός ότι δεν υποβάλλουν σχέδια πτήσης είναι πληροφόρηση που έχει το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” από πρώην υπουργό που έψαξε το θέμα για να πάρει την σχετική απάντηση.
Ποιοι και γιατί μας δολοφονούν; Ποιοι και γιατί μας βομβαρδίζουν με φόβο, αργές αντιδράσεις, πανικό και νέες μοντέρνες ασθένειες;


Γιατί πύκωσαν οι πτήσεις με την εμφάνιση της Τρόικας;

Κάποιοι θα μας πουν γραφικούς, όπως κι εκείνους που δεκαετίες τώρα υποστήριζαν ότι το Αιγαίο είναι τίγκα στα πετρέλαια.



Οι “γραφικοί” σήμερα δικαιώνονται…

-Αλήθεια κυρά Μπιρμπίλη που νοιάζεσαι για το περιβάλλον, γιατί δεν ρωτάς το αγόρι με το κολάν, να σου εξηγήσει τι διάβολο συμβαίνει πάνω από τα κεφάλια μας;

“Τα μεγάλα μυστικά κρύβονται πάντα σε κοινή θέα”

Άλντους Χαξλεϋ

Όλοι όσοι ακόμα κοιτάμε ουρανό, έχουμε παρατηρήσει ότι είναι μέρες, που μοιάζει με ομίχλη να είναι καλυμμένος..

Κι οι ακόμα πιο παρατηρητικοί, θα έχουν προσέξει, ότι η ομίχλη, μοιάζει να ξεκινά από τις ουρές, που κάποια αεροπλάνα στο διάβα τους αφήνουν..

Υπάρχουν ουρές που διαλύονται σχεδόν αμέσως, κι εκείνες που μένουν για πολύ χρόνο στον ουρανό.. Κάνοντας κάτι σαν «τεχνητά σύννεφα». Κι όλα αυτά την ίδια μέρα (με τις ίδιες ατμοσφαιρικές συνθήκες)..

Εκείνοι που είναι ακόμα πιο παρατηρητικοί, κι έχουν μάθει να συνδυάζουν πράγματα και καταστάσεις, θα έχουν προσέξει, ότι οι περίεργες αυτές ουρές, αυξάνονται πριν τις μέρες προγραμματισμένων διαδηλώσεων, όπως και πριν από «κυβερνητικές» εξαγγελίες..

Είναι άραγε τυχαία όλα αυτά..;

Ας αναζητήσουμε τα κομμάτια της αλήθειας που μπορεί κανείς να ανακαλύψει μέσα από μια συνδυαστική έρευνα των υπαρχόντων πηγών, της λογικής, της κρίσης και της διαίσθησης…

Πότε Αναφέρεται ότι ξεκίνησαν οι Αεροψεκασμοί..;

«Στις αρχές του 1999 ξεκίνησε μία τεράστια επιχείρηση διασποράς μεγάλων ποσοτήτων μικροσωματιδίων μετάλλων στον ουρανό με αεροπλάνα.

Παράλληλα από τα τέλη του 1998 τέθηκε σε πλήρη λειτουργία το σύστημα HAARP (High Frequency Active Auroral Research Project). Οκτώ χρόνια μετά, η επιχείρηση αεροψεκασμών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και έχει πλέον καταφέρει να αλλάξει την εικόνα και τη σύσταση της ατμόσφαιρας μας. Οι επιπτώσεις αυτής της τεράστιας επέμβασης, μαζί με τις εφαρμογές του συστήματος HAARP, πιέζουν την κοινή λογική στα όρια της.

Όχι, δυστυχώς δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η πραγματικότητα που ζούμε έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και στην ουσία δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τις ακριβές χολιγουντιανές παραγωγές, αφού τα σκηνικά της εκτείνονται απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την υφήλιο και στολίζονται με λευκές, φαρδιές, λωρίδες αεροζόλ στον ουρανό. Chemtrails…

Η είδηση αυτή έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Όχι βέβαια από τη συνηθισμένη λεωφόρο των μεγάλων ΜΜΕ. Όχι. Για εκείνα δεν συμβαίνει τίποτε. Τίποτε δεν έχει αλλάξει και όλα είναι όπως παλιά. Κι όμως τα στοιχεία και οι μαρτυρίες εκατοντάδων χιλιάδων ανήσυχων πολιτών συσσωρεύονται στις σελίδες του παγκόσμιου διαδικτύου. Καθημερινά εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κοιτούν απορημένα τον ουρανό και αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Κάνουν εκκλήσεις για έρευνες και ζητούν απαντήσεις από επίσημους φορείς, αλλά οι απαντήσεις δεν έρχονται.

Μια περίεργη καμπάνια άρνησης του φαινομένου, υποβάθμισης της κατάστασης και εμπαιγμού της ανησυχίας των πολιτών έχει καθιερωθεί από όλους τους επίσημους φορείς και τις μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και της Greenpeace –γεγονός που πλήρωσε με απώλεια χιλιάδων υποστηρικτών της.

Κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Αλλά οι επιχειρήσεις με τις λευκές χημικές ουρές που αφήνουν τα αεροπλάνα συνεχίζουν να διενεργούνται, σε καθημερινή βάση, πάνω από τα κεφάλια μας.

Πραγματοποιούνται χωρίς την συγκατάθεσή ή την προηγούμενη ενημέρωση μας. Επηρεάζουν την ζωή μας, τη ζωή όσων γνωρίζουμε και αγαπάμε. Επηρεάζουν τη ζωή ολόκληρου του πλανήτη. Και από ότι δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση πιθανόν να μην αλλάξει ποτέ πια. Πιθανόν να μην μας επιστρέψουν ποτέ πια τον καθαρό μπλε ουρανό που μας στερούν.

Πως αλλιώς να εξηγηθεί το φαινόμενο της μαζικής εισαγωγής φωτογραφιών με χημικές ουρές (chemtrails) τόσο σε διαφημίσεις, όσο και σε κινηματογραφικές ταινίες; Μήπως θα πρέπει υποσυνείδητα να περάσει το μήνυμα, πως αυτές οι γραμμές είναι ένα –δήθεν- φυσιολογικό φαινόμενο; Ή μήπως θέλουν να επιβεβαιώσουν το φόβο μας, πως αυτή η κατάσταση δεν θα σταματήσει ποτέ πια;»

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα για το «φαινόμενο» αυτό, που οι παλιότεροι, από παιδιά Θυμούνται, ότι στους τότε ουρανούς μας, ήταν άγνωστο..

Και σαν κάθε τέτοιο θέμα, η Αλήθεια μπορεί να συντεθεί, από μια ολιστική του προσέγγιση..

Τι είναι λοιπόν οι αεροψεκασμοί, τα chemtrails;

Τα Chemtrails ή αλλιώς χημικές ουρές είναι αγγλική λέξη που παράγεται από τα συνθετικά Chemical Trails και χρησιμοποιείται πλέον διεθνώς για να περιγράψει τις επίμονες ουρές ψεκασμού χημικών στοιχείων, όπως μικροσωματιδίων αλουμινίου και αλάτων βαρίου, από –συνήθως λευκά και χωρίς διακριτικά- αεροπλάνα σε μεγάλο ύψος.

Οι γραμμές αυτές δεν διαλύονται όπως οι κλασικές γραμμές συμπύκνωσης υδρατμών από τα καυσαέρια αεροπλάνων (contrails) μετά από μερικά δευτερόλεπτα ή λεπτά, αλλά αντίθετα απλώνονται σχηματίζοντας επίπεδα τεχνητά νέφη που μπορεί να καλύπτουν ολόκληρο τον ουρανό μίας περιοχής.

Συνήθως είναι λευκές, αλλά έχουν παρατηρηθεί και κοκκινωπές ή μαύρες γραμμές chemtrail. Σύνηθες στη διαδικασία φαινόμενο είναι η επίμονη διέλευση αεροπλάνων, ακόμη και από περιοχές που δεν ανήκουν στους «κλασικούς» διαδρόμους εναέριας κυκλοφορίας, και ο σχηματισμός παράλληλων, χιαστί ή κυκλικών σχηματισμών από λευκές χημικές ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Πολλές φορές η επιχείρηση ψεκασμού γίνεται αντιληπτή μόνο από την περίεργη «ψευτο-ομίχλη» που καλύπτει τον ουρανό και τον ήλιο, επειδή ο ψεκασμός έλαβε χώρα σε στιγμή που τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά, όπως π.χ. κατά τη διάρκεια της νύχτας ή συννεφιάς.

ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ / ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΡΕΣ / CHEMTRAILS

Ποιες είναι οι Διαφορές τους με τα contrails;
Το παρατηρούμενο φαινόμενο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγχέεται με τις κανονικές εκπομπές καυσαερίων και υδρατμών των αεριωθουμένων αεροσκαφών. Οι υδρατμοί αυτοί, σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας (-60 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) αλλά και υγρασίας της ατμόσφαιρας, ψύχονται ακαριαία την στιγμή που έρχονται σε επαφή με τον παγωμένο αέρα δημιουργώντας μικρού μήκους, λεπτές, λευκές γραμμές (παγωμένοι λευκοί μικροκρύσταλλοι).

Αυτές οι γραμμές διαλύονται σύντομα συνήθως εντός δευτερολέπτων ή το πολύ σε διάστημα ολίγων λεπτών, χωρίς να αφήνουν κανένα ίχνος από το διερχόμενο αεροσκάφος.

Όμως στην περίπτωση των παρατηρηθέντων αεροψεκασμών, οι μεγάλου μήκους και πυκνές γραμμές όχι μόνο δεν διαλύονται σύντομα αλλά αιωρούνται στην ατμόσφαιρα επί αρκετές ώρες και σταδιακά διαστέλλονται δημιουργώντας λεπτά, τεχνητά νέφη τα οποία μπορούν να καλύψουν μία ολόκληρη περιοχή.

Τα νέφη αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν ή και μεταβάλλουν δραστικά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιοχή.

Και συνήθως προκαλούν φαινόμενα όπως «χημικά ουράνια τόξα» (chembows) ή περίεργους δακτυλίους γύρω από το φεγγάρι ή τον ήλιο, εξ’ αιτίας της αντανάκλασης του φωτός πάνω στα μεταλλικά σωματίδια.

Επίσης τα chemtrails σβήνουν και επανεκινούν τις μηχανές τους. Πρόκειται λοιπόν, κατά την εκτίμηση ειδικών επιστημόνων και ερευνητών, για αεροψεκασμούς της ατμόσφαιρας με υδρόφιλες χημικές ουσίες οι οποίες απορροφούν την ατμοσφαιρική υγρασία δημιουργώντας τις αιωρούμενες, πυκνές γραμμές διαφόρων σχημάτων και τα τεχνητά νέφη.

Ποιος είναι ο «επίσημος» σκοπός των chemtrails;

Η επιχείρηση chemtrails, θεωρείται, πως ακολουθεί την πατέντα Welsbach του Edward Teller, η οποία παρουσιάστηκε ακόμη και στο IPCC (Διακυβερνητικό Πάνελ Κλιματικών Αλλαγών) ως μέθοδος της Γεωμηχανικής, με σκοπό τη δημιουργία πλανητικής ηλιακής ασπίδας, Shield, ώστε να μειωθεί η ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που εισέρχεται στη Γη.

Ο ψεκασμός μίας μίξης αλουμινίου στη στρατόσφαιρα, θα μας σώσει από την Καταστροφή του Κλίματος. Ψεκάζουν οξείδια και ενώσεις του αλουμινίου και του βαρίου σε μικρές ίνες καθώς και άλλων μετάλλων αλλάζοντας το πάνω μέρος της τροπόσφαιρας.

Κάποιοι θεωρούν ότι έτσι το κάνουν κατάλληλο για ευκολότερη ηλέκτριση και ιονισμό, για να δεχθεί την ενέργεια που μπορεί να στείλει το δίκτυο HAARP, ώστε να εκπέμψει τα μικροκύματα διαμορφωμένα με εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα (ELF) προς το έδαφος.

Οι αεροψεκασμοί γίνονται απ’ ευθείας με ιπτάμενα τάνκερ ή μέσω των καυσίμων των αεροπλάνων. Σύμφωνα με πληροφορίες το καύσιμο JP 8 περιέχει τα παραπάνω οξείδια, που δεν καίγονται και φεύγουν στην ατμόσφαιρα με τα καυσαέρια από τις εξατμίσεις των αεροπλάνων.

Ποιοι θέλουν να μας δηλητηριάσουν και γιατί;

Εύλογο είναι το για ποιο λόγο γίνονται οι ψεκασμοί και ποιοι τους πραγματοποιούν. Τα σενάρια που έχουν επικρατήσει να ακούγονται είναι πάμπολλα, ωστόσο επιστήμονες που ασχολήθηκαν με το θέμα, επικεντρώθηκαν σε τρία:

•Πρώτο σενάριο είναι ο έλεγχος του καιρού. Από στοιχεία που έχουν διαρρεύσει και έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα έντυπα στις Η.Π.Α. συνάγεται ότι η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει αναμειχθεί σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές ελέγχου του καιρού. Η πρόθεση αυτή των Η.Π.Α. δεν είναι καινούργια. Υπήρξε μια πρώτη εισήγηση το 1977 από τον Έντουαρντ Τέλερ, «πατέρα» της βόμβας υδρογόνου και της αντιπυραυλικής ασπίδας των Η.Π.Α., επιστήμονα που είχε σε ιδιαίτερη υπόληψη ο κατοπινός πρόεδρος της Αμερικής, Ρόναλντ Ρέιγκαν.

•Μαζικοί εμβολιασμοί. Υποτίθεται ότι οι κυβερνήσεις με τους ψεκασμούς προβαίνουν σε μαζικούς εμβολιασμούς για να προστατέψουν τον κόσμο από ασθένειες που ίσως προκληθούν από ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα βιολογικού πολέμου. Αν είναι έτσι όμως, για ποιο λόγο οι άνθρωποι νοιώθουν δυσάρεστα και έχουν προβλήματα υγείας, μετά τους ψεκασμούς.

•Ο έλεγχος των φυσικών φαινομένων (π.χ. σεισμοί, πλημμύρες, ανεμοστρόβιλοι κ.α.) σε συνδυασμό με το πρόγραμμα H.A.A.R.P.

Και άλλο ένα σενάριο, το οποίο θα αναλυθεί αργότερα, είναι ότι μέσω των ψεκασμών μεταλλικών ενώσεων, μπορούν να πετύχουν μαζικό έλεγχο και χειραγώγηση της στάσης του παγκόσμιου πληθυσμού, ώστε να περάσουν ευκολότερα τα όποια μέτρα προτίθενται να πάρουν.. Φυσικά σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους.. Όπως η χειραγώγηση μέσα από τα ΜΜΕ, κ.α.

Επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ατμοσφαιρική Ρύπανση και Chemtrails

Είναι γνωστό πως οι αεροπορικές πτήσεις συμβάλλουν κατά μεγάλο ποσοστό στη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Για το λόγο αυτό επεβλήθησαν στις αεροπορικές εταιρίες από το 1999 πολύ αυστηρές οδηγίες σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων από την Διεθνή Υπηρεσία Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ). Η διεξαγωγή του Πρότζεκτ ψεκασμών δεν μοιάζει να συμβιβάζεται όμως με αυτούς τους περιορισμούς, αφού προσθέτει στην ατμόσφαιρα – πέρα από τα επικίνδυνα σωματίδια- ένα τεράστιο όγκο καυσαερίων σε καθημερινή βάση. Υπολογίζεται πως για τους αεροψεκασμούς χρησιμοποιούνται τουλάχιστον 1000 air tankers σε καθημερινή βάση.

Κάθε ένα από αυτά απαιτεί 3000-5000 λίτρα καυσίμου ανά ώρα, σε μία τρίωρη πτήση τους καταναλώνουν τουλάχιστον 10.000.000 λίτρα.

Οι εκπομπές καυσαερίων όλων αυτών των αεριωθουμένων αποτελούν μία μεγάλη πρόσθετη επιβάρυνση και όχι «λύση» του Φαινόμενου του Θερμοκηπίου. Προφανώς δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το πρότζεκτ πιθανή «λύση» για την πρόληψη καταστροφής του κλίματος, ενώ ταυτόχρονα το ίδιο πυροδοτεί μία άλλη καταστροφή.

Τα chemtrails επιβαρύνουν σε μεγάλο βαθμό την ατμόσφαιρα με τα σωματίδια που ψεκάζουν

Η αλλαγή του κλίματος είναι γεγονός:

•Η συγκέντρωση CO2 στην ατμόσφαιρα έχει ανέβει από την, για τουλάχιστον 400.000 χρόνια σταθερή τιμή των 280ppm, στα 380ppm.

•Για την άνοδο αυτή υπεύθυνος είναι ο άνθρωπος και την προκάλεσε κυρίως με τη χρήση των ορυκτών καυσίμων, αλλά και με στην καταστροφή των δασών (για ξυλεία, οικοπεδοποίηση κτλ).

•Το CO2 είναι κλιματολογικά ενεργό αέριο: η άνοδος του προκαλεί άνοδο της θερμοκρασίας.

•Το κλίμα κατά τον 20ο αιώνα έγινε θερμότερο. Η άνοδος του μετριέται παγκόσμια με ένα μέσο όρο 0,6οC. Ενώ η τελευταία δεκαετία είναι η θερμότερη από την έναρξη των μετρήσεων της θερμοκρασίας, τον 19ο αι.

•Η άνοδος της θερμοκρασία του πλανήτη οφείλετε κυρίως στην άνοδο του CO2, αλλά και σε άλλα ανθρωπογενή αέρια. Ένα μικρό μόνο μέρος της ανόδου οφείλετε σε φυσικά αίτια όπως π.χ. αλλαγές στην ηλιακή ακτινοβολία.

Στις 29 Ιανουαρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση της νέας Έκθεσης του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Κλιματικών Αλλαγών (IPCC), η οποία χαρακτηρίζει επίσημα πλέον ως «κατά 90% ανθρωπογενή» τη ραγδαία αλλαγή του κλίματος, ακούσαμε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων κρατικού καναλιού, πως η Ουάσιγκτον προτείνει επίσημα την προώθηση της Γεωμηχανικής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Bush, ο οποίος εμφανιζόταν μέχρι τώρα ως υπερασπιστής της οικονομίας των ΗΠΑ και αρνητής της ύπαρξης περιβαλλοντικού και κλιματολογικού προβλήματος, συνεχίζει να μην συμφωνεί με την ανάγκη δέσμευσης των ΗΠΑ με το Πρωτόκολλο του Κιότο για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, δηλώνει όμως, πως «έχει πεισθεί για την ύπαρξη περιβαλλοντικού προβλήματος» και προτίθεται να χρηματοδοτήσει με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια τη Γεωμηχανική και συγκεκριμένα την κατασκευή γιγαντιαίου κατόπτρου σε τροχιά γύρω από τη Γη και τη διασπορά μικροσωματιδίων μετάλλων στην ατμόσφαιρα, για την αντιμετώπιση του.

Οι προτάσεις αυτές, όπως και όλες οι προτάσεις της Γεωμηχανικής, δεν έχουν ως στόχο την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, που θεωρητικά τουλάχιστον είναι η βασικότερη αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας, αλλά στοχεύουν μόνο στη μείωση της ηλιακής ακτινοβολίας και θερμότητας που φτάνει στη Γη. Καμία από αυτές τις «λύσεις» δεν αγγίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Καμία δεν έχει ως στόχο να σταματήσει ή να περιορίσει τις εκπομπές CO2. Ο στόχος όλων αυτών των εφαρμογών που κατά καιρούς παρουσιάζονται δημόσια ως «τρελές ιδέες για την σωτηρία του κλίματος», είναι ένας: να μην σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, λιγνίτη, φυσικό αέριο). Ο λόγος είναι προφανής.

Τα μεγάλα οικονομικά κέρδη των εταιριών που πωλούν ή χειρίζονται τις παραπάνω μορφές ενέργειας, σε παγκόσμια κλίμακα, δεν πρέπει να απειληθούν ή να αλλάξουν χέρια. Και αυτό το σημείο θα έπρεπε να μας προβληματίζει ιδιαίτερα γιατί είναι ευκολονόητο, πως αυτοί που ελέγχουν την ενέργεια που χρησιμοποιούμε, ελέγχουν και μεγάλο μέρος της ζωής μας θέτοντας τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι.

Δεν είναι περίεργος ο όρος «προστασία του κλίματος», όταν αυτός που πραγματικά χρειάζεται προστασία από τις κλιματικές αλλαγές είναι ο άνθρωπος; Ο πλανήτης μπορεί να αντεπεξέλθει και να ξεπεράσει –το έχει κάνει επανειλημμένα στο παρελθόν οποιαδήποτε κλιματική αλλαγή. Αυτός που ίσως δεν αντέξει τα αποτελέσματα του τεχνοκρατικού πολιτισμού του, είναι ο άνθρωπος. Ας μη γελιόμαστε. Ο πλανήτης θα συνεχίσει να υπάρχει ακόμη και χωρίς εμάς…

Επιπτώσεις στον άνθρωπο

Τι προκαλούν τα μεταλλικά στοιχεία των «χημικών ουρών..» (ενώσεις Αλουμινίου και Βαρίου); Η επίδραση της δηλητηρίασης από τα μέταλλα αυτά, και τις ενώσεις τους είναι γνωστή στην Ιατρική. Προκαλεί παρενέργειες που έχουν να κάνουν κυρίως με το Νευρικό σύστημα, αλλά και άλλα όργανα.

Αλλά πώς μπορεί να προέλθει δηλητηρίαση από τα μεταλλικά στοιχεία των αεροψεκασμών..; Είναι κάτι αναμενόμενο, μια και «Όλες αυτές οι ουσίες που ψεκάζονται καταλήγουν κάποια στιγμή σε χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Εκεί άλλες έρχονται άμεσα σε επαφή με το δέρμα ή εισπνέονται και άλλες καταλήγουν στο έδαφος και τον υδροφόρο ορίζοντα, οπότε μπαίνουν στην τροφική αλυσίδα.

Οι επιπτώσεις αυτών των υλικών στην υγεία, αλλά και το περιβάλλον είναι τραγικές. Μολύνουν τον αέρα, τη γη, το νερό και τους οργανισμούς ολόκληρης της τροφικής αλυσίδας.»

Ας δούμε το τι προκαλούν λοιπόν Αναλυτικότερα:

Αλουμίνιο:

Βραδύτητα.

Επιβραδύνουν τις αντιδράσεις,

Παράλυση,

Βραδύτητα σκέψεως – συναισθήματος,

Σύγχυση,

Δυσκολία να απαντήσει μια ερώτηση,

Απελπισία (δεν μπορεί κανείς να τους βοηθήσει)

Αίσθηση ότι ο Χρόνος κυλάει αργά,

Κατάθλιψη,

Τάση αυτοκτονίας,

Αργά αντανακλαστικά,

Παράλυση μυών, νευρική αταξία,

Υποτροπιάζοντα κρυολογήματα.

Βάριο:

Ανάγκη για προστασία,

Φόβος ανάληψης ευθυνών,

Αναποφασιστικότητα,

Έλλειψη αυτοπεποίθησης,

Απλοϊκότητα- αφέλεια,

Καχυποψία – επιφυλακτικότητα,

Παιδόμορφη συμπεριφορά (Γεροντική άνοια- Αλτσχάϊμερ..)

Κι ακόμα περισσότερα αν συνδεθεί το Βάριο με χλώριο και νερό:

Υστερία,

Χορεία,

Σκλήρυνση κατά πλάκας,

Ανευρύσματα Αορτής,

Υπέρταση,

Αθηρωμάτωση,

Και από ενώσεις Βαρίου – Ιωδίου:

Υποθυρεοειδισμός,

Γενική καχεξία – Χρόνια κόπωση.

Μήπως σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά..;

Σαν τις ασθένειες οι οποίες σε έξαρση βρίσκονται στις μέρες μας τα τελευταία χρόνια..;

Και σαν την στάση του πληθυσμού, που ενώ τα αφεντικά μας καταργούν μέρα με τη μέρα κάθε έννοια Ελευθερίας και Δημοκρατίας, μοιάζει όλοι σε μια αποχαυνωμένη παθητικότητα να βρίσκονται..;

Τυχαίο άραγε..;

Υπάρχουν βέβαια και Αντεπιχειρήματα για την ύπαρξη των αεροψεκασμών, τα οποία όμως αποδεικνύονται εξαιρετικά ασταθή σε μια προσεκτική ανάλυση..

Σε συνδυασμό με τις υπηρεσιακές στρατηγικές (τουλάχιστον στις ΗΠΑ) θα έπρεπε να εξεταστούν άλλα δύο επιχειρήματα αυτών που διαψεύδουν την ύπαρξη chemtrails, τα οποία με μια προσεκτική ματιά αποδυναμώνονται αμέσως:

•Από τη μία γίνεται λόγος για ποικίλες μορφές συμβατικών «ουρών» από καυσαέρια αεροπλάνων (επιμονή, χρονική διάρκεια διάλυσης της).

Με λίγη υπομονή και σε μία μόνο μέρα διεξαγωγής ψεκασμών, θα παρατηρήσει κανείς αμέτρητα αεροπλάνα, τα οποία δεν αφήνουν καθόλου «ουρά» στον ουρανό ή αφήνουν μία εντελώς διαφορετική «ουρά» μολονότι εμφανίζονται στον ίδιο τόπο και σε όμοιο ύψος με τα αεροπλάνα που διενεργούν τους ψεκασμούς! Σε αντίθεση με αυτά, από τις πτήσεις chemtrail παράγονται πάντα χοντρές «ουρές»-γραμμέςς , οι οποίες δεν εξαφανίζονται ούτε μετά από αρκετά λεπτά ή δευτερόλεπτα, αλλά αρχίζουν σταδιακά να σχηματίζουν ομιχλώδεις στρώσεις σύννεφα.

Απόδειξη: Αεροψεκασμός αρχίζει και σταματάει !!!

** Μετά εφιστούν οι Υπηρεσίες την προσοχή στο γεγονός, ότι υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι από φυσικά σύννεφα. Τα ομιχλώδη σύννεφα που δημιουργούν όμως τα chemtrail ξεχωρίζουν αισθητά: ακόμη και μετά από ώρες μπορεί κανείς να ξεχωρίσει την αρχική «ουρά»-γραμμή. Απλώνονται μέσα σε δύο με πέντε ώρες σε μία αρχικά λευκή ή ανοιχτή γκρίζα συννεφένια «κουβέρτα». Αντίθετα με την αναμονή για βροχής και την με αυτή συνδυαζόμενη αύξηση στις τιμές της υγρασίας στην ατμόσφαιρα, σε ημέρες ψεκασμών με chemtrail η υγρασία μετρά αισθητά χαμηλές τιμές ανάμεσα σε 30% και 35%.

Παράλληλα ποτέ δεν βρέχει ως συνέπεια τέτοιων «νεφών». Αυτά τα χημικά σύννεφά που δημιουργούνται σε ημέρες ψεκασμών είναι πάντα «ξεφτισμένα» και χωρίς περίγραμμα.

Μάλλον δεν τα κατάφεραν ακόμη οι «χειριστές του κλίματός» μας να σχεδιάσουν ένα «προβατάκι» με την Welsbach-πατέντα τους! Οπτικά εντυπωσιάζει αμέσως όταν παίρνει θέση μπροστά από αυτά τα τεχνητά αέρια ένα φυσικό Cumulus-σύννεφό μέχρι να το καταπιούν κυριολεκτικά.

*** Από την άλλη παραπέμπουν οι Υπηρεσίες στην ύπαρξη πολλών διαφορετικών αεροπορικών «δρόμων» που ακολουθούν οι πτήσεις. Αλλά ακόμη και αυτό το επιχείρημα καταρρέει, καθώς η παρουσία chemtrail-δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα εμφανής: 5 έως 15 αεροπλάνα σχηματίζουν ομάδες των δύο ή τριών αεροπλάνων και έχουν πάντα την ίδια συμπεριφορά πτήσης.

Πηγαινοέρχονται και διασταυρώνονται αφήνοντας παράλληλες «ουρές», γεωμετρικά σχήματα, πλεχτά ή σταυρωτά σχέδια.

Ποιες είναι οι επίσημες αντιδράσεις για τους αεροψεκασμούς..;

Μία κατάσταση που γίνεται φανερή, τόσο μέσα από την ελληνική, όσο και μέσα από την παγκόσμια πολιτική πραγματικότητα. Στο εξωτερικό ξεχώρισαν μέχρι σήμερα μόνο δύο πολιτικά ονόματα: Dennis Kucinich και Monica Grifahn.

Δύο τολμηροί πολιτικοί, που δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά και να παραδεχτούν την διενέργεια των chemtrails.

Ο Dennis Kucinich, ο δημοκρατικός υποψήφιος για την Προεδρία και βουλευτής της Πολιτείας του Οχάιο, μέλος της Επιτροπής Διατήρησης του Διαστήματος (Space Prevantion Act), απαίτησε το 2001 και ξανά το 2002 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ μία γενική απαγόρευση οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούν το διάστημα –ανάμεσα σε αυτά συμπεριλάμβανε και τα chemtrails. Επίσης τον Ιούνιο του 2003, σε δημόσια συζήτηση για τα chemtrails στην Santa Cruz, τάχτηκε εναντίων των chemtrails και σε ερώτηση του κοινού απάντησε με τη φράση: “CHEMTRAILS ARE REAL!”

H δε Monica Grifahn, βουλευτής του SPD και Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Πολιτισμό και τα ΜΜΕ στο γερμανικό κοινοβούλιο, το 2003 επιβεβαιώνει σε γραπτή απάντηση της προς δύο ακτιβιστές, πως γίνεται διασπορά ενώσεων Αλουμινίου και Βαρίου στη Γερμανία.

Στην Ελλάδα, υπάρχει σχετική επερώτηση του Φώτη Κουβέλη σχετικά με τους αεροψεκασμούς..

Και μια απάντηση από τον επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα ο οποίος σε ερώτηση για τους αεροψεκασμούς, απάντησε τα εξής:

“Σας ευχαριστώ για την ερώτησή σας σχετικά με τους ψεκασμούς από αεροπλάνα, η οποία με έχει απασχολήσει πολλές φορές και στο παρελθόν. Προς το παρόν, δεν έχω πληροφορίες βάσει των οποίων να προκύπτει ότι οι ψεκασμοί περιείχαν επικίνδυνες ουσίες είτε ότι υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια υγεία. “

Διαβάζοντας την απάντηση του κ.Δήμα, συμπεραίνουμε ότι παραδέχεται πως υπάρχουν αεροπλάνα τα οποία ψεκάζουν με ουσίες οι οποίες δεν γνωρίζει αν είναι επικίνδυνες!

Τελικά τι Συμβαίνει..;

Εδώ είναι που χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη λογική και την κρίση μας, για να κάνουμε συνδυασμό των προαναφερθέντων στοιχείων, με την Παγκόσμια κατάσταση..

Είναι γεγονός ότι μέσω της Παγκοσμιοποίησης οι «κυβερνώντες», έχουν εξαπολύσει έναν Πόλεμο κατά

της Δημοκρατίας,

του Δικαίου,

της Ελευθερίας,

μα και της ίδιας της Ζωής των Λαών

και των Ατόμων..

Έχουν αποδείξει (δίδυμοι πύργοι, πόλεμος στο Αφγανιστάν, Ιράκ, «Τρομοκρατία», κρίσεις «αγορές), ότι όλα τα μέσα τα θεωρούν θεμιτά για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Οι οποίοι είναι η Παγκόσμια κυριαρχία, απολυταρχία και έλεγχος του Πληθυσμού.

Η ύπαρξη των αεροψεκασμών είναι κάτι, που εκτός των αναφερθέντα επιχειρήματα και φωτογραφίες, μπορεί να γίνει στον καθένα μας γνωστό, αρκεί να κοιτάει ψηλά στη διάρκεια της ημέρας.

Η δηλητηρίαση από τα μέταλλα, που αναφέρονται ότι περιέχουν τα χημικά που χρησιμοποιούνται, είναι γνωστή στην Ιατρική και προκαλεί σοβαρές νευρολογικές και άλλες ασθένειες.

Αυτές οι ασθένειες τείνουν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο όσο περνούν τα χρόνια..

Συμπεράσματα..:

Δικά σας..!

Επίλογος..

Σαν επίλογο θα παραθέσω τα λόγια μιας κοπέλας που τμήματα από τη μελέτη της οποίας χρησιμοποίησα στο παρόν άρθρο:

Λ.Δ. : «Τα πάντα γύρω μας συνδέονται και τίποτα δεν είναι σύμπτωση. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν υπολογίσει τα πάντα. Μα το πιο σημαντικό, πιστεύω, δεν είναι να περιγράφουμε συνέχεια την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.

Το μόνο που κάνουμε είναι να λέμε και να λέμε.

Χρειάζεται να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τον κόσμο,

μα πρώτα χρειάζεται να αλλάξουμε τους εαυτούς μας.

Εάν αλλάξουμε εμείς, θα αλλάξει και ο κόσμος…

Γιατί εμείς είμαστε ο κόσμος όσο και να προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουνε να το ξεχάσουμε.»



πηγη

thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥ που θα προβληματίσει όλη την Ελλάδα και κυοφορεί τη νέα τάξη πραγμάτων για το διαδίκτυο και την εξυγίανσή του!

Μετά από την προσφυγή μου στη δικαιοσύνη για συκοφάντηση υπέρτατου βαθμού, 
αποκαλύπτω δημόσια από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση Θράκης και  υποδεικνύω τον Νίκο Βαβατσικλή, ως κορυφαίο κουκουλοφόρο του  Ελληνικού διαδικτύου και διαχειριστή του blog Piazza del popolo!
Εκτός από τον κεντρικό παρουσιαστή του καναλιού Σταύρο Αποστολίδη, παρευρέθηκαν στη συζήτηση και κατέθεσαν τις απόψεις τους, ο Δικηγόρος Νίκος Τζανίδης (νομική προσέγγιση) και ο blogger - εκδότης του Rodopinews.gr Σωτήρης Μπουζάρας (μαρτυρίες)

Η διερεύνηση, η μελέτη των στοιχείων που θα ακολουθήσουν και θα εξεταστούν για την ταυτοποίησή του, η αξιολόγηση της πράξης καθώς και το αποτέλεσμα της απόφασης, είναι αναμφίβολα έργο των αξιότιμων λειτουργών της δικαιοσύνης.

Θανάσης Ζωγράφος
Μέλος της Ένωσης Συντακτών Διαδικτύου
Διαχειριστής Thraki Life News
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάπτυξη με... σπαράγγια...Δείτε άλλο ένα νεοελληνικό ρεζιλίκι να φρίξετε...

Για να καταλάβετε πώς επιτυγχάνεται η… ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Σε πάγκο οπωροπωλείου το ελληνικό σπαράγγι (δεξιά στη φωτό) τιμολογείται με 3,40 ευρώ. Το εισαγόμενο σπαράγγι (αριστερά) από τη Γερμανία τιμολογείται με...
10,90 ευρώ. Και πριν σχολιάσετε ε, ας πάρουμε το ελληνικό, παρακαλούμε προσέξτε τη συσκευασία αριστερά.
Τι γράφει; «Spargel aus Kavala»! 
Ναι σωστά καταλάβατε. Το σπαράγγι Καβάλας πουλιέται στη Γερμανία και έπειτα έρχεται στη… μπανανία σε τριπλάσια τιμή!  
elora.gr
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ – Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΤΗΣ 81ΧΡΟΝΗΣ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ


FLORINA3Σήμερα (10-05-2013) το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνέλαβαν στην Φλώρινα, 62χρονο ημεδαπό για ανθρωποκτονία σε βάρος 81χρονης ημεδαπής.
Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οικία στο χωριό Βαλτόνερα Φλώρινας, βρέθηκε νεκρή 81χρονη ημεδαπή και από την αυτοψία και την επιτόπια νεκροψία ανέκυψαν στοιχεία διάπραξης εγκληματικής ενέργειας.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, ο οποίος και προσήχθη ως ύποπτος. Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο 62χρονος σήμερα (10-05-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες πήγε στο σπίτι της 81χρονης και μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο, για μεταξύ τους διαφορές, την τραυμάτισε θανάσιμα, χτυπώντας την στο κεφάλι με καυσόξυλο.
Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες σήμερα, ο φερόμενος ως δράστης έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματα που ήταν δίπλα στην 81χρονη, προκειμένου να εξαφανίσει ενοχοποιητικά σε βάρος του στοιχεία.
Στο χώρο βρέθηκε και κατασχέθηκε το καυσόξυλο, ως μέσο τέλεσης της ανθρωποκτονίας, ενώ σε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια τέλεσης της πράξης του.
Ο 62χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

 makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Μειώσεις τιμών για τα νεοεισερχόμενα φωτοβολταϊκά

Νέες μειωμένες τιμές για την απορρόφηση της ηλεκτρικής ενέργειας από νεοεισερχόμενα φωτοβολταϊκά προβλέπουν υπουργικές αποφάσεις των υπουργείων Ενέργειας και Οικονομικών, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα
Τα ποσοστά των μειώσεων υπερβαίνουν το 45%, αφορούν όλες τις κατηγορίες φωτοβολταϊκών (και αυτά που εγκαθίστανται στις στέγες των σπιτιών) και γίνονται στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του ελλείμματος του λογαριασμού χρηματοδότησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι καταναλωτές μέσω του τέλους ΑΠΕ που περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ρεύματος.
Επίσης, ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι τα ήδη εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά, για τα οποία έχει υπογραφεί σύμβαση πώλησης της ενέργειας, έχουν ξεπεράσει τον στόχο που έχει τεθεί για το 2020, όπως επίσης και σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Οι νέες τιμές θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου 2013 για νεοεισερχόμενους φωτοβολταϊκούς σταθμούς και δεν επηρεάζουν τις τιμές για τις μονάδες που έχουν πάρει παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2013, δηλαδή:
- Φωτοβολταϊκά ισχύος έως 100 κιλοβάτ από κατ' επάγγελμα αγρότες, των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 19 Μαϊου 2013 και τώρα ισχύει έως τις 30 Ιουνίου 2013.
- Φωτοβολταϊκά των οποίων η διατήρηση των εγγυημένων τιμών έληγε στις 12 Μαρτίου 2013 και με τη δοθείσα παράταση μπορούν να υπαχθούν στις ισχύουσες τιμές (εκείνες δηλαδή που προβλέπει η υπουργική απόφαση της 9ης Αυγούστου 2012), έως τις 30 Ιουνίου 2013.
Δείτε τις νέες τιμές για τα φωτοβολταϊκά
Δείτε τις νέες τιμές για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες

news247
Διαβάστε περισσότερα » »