Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

"Μακεδονική Προσευχή" και οί Σκοπιανοί αποτρελάθηκαν τελείως! Κατουρηθείτε απο τα γέλια σας...ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος λάτρευε  τον Δία, τον πατέρα Θεό των αρχαίων Ελλήνων, βαφτίζεται.. Τσάρος Αλέξανδρος, στην νέα "Μακεδονική Προσευχή" με συγγραφέα τον Νίτσε Ντιμόβσκι. Ο Αλέξανδρος παρουσιάζεται ως αγγελιοφόρος του Θεού, και εμφανίζεται σαν άγγελος στο όνειρο του Αποστόλου Παύλου προκειμένου να καταλαγιάσουν οι πρόσφατες διενέξεις μεταξύ του "μακεδονικού λαού."

Τύφλα να 'χει ο Σπίλμπεργκ

Σύμφωνα με την νέα προσευχή, το βίντεο της οποίας προβλήθηκε στην εκπομπή "Φάε την πουτίγκα" του φιλοκυβερνητικού, ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού Sitel 3, ο Θεός ξυπνάει τον Αλέξανδρο για να πει στους "Μακεδόνες" την αιώνια αλήθεια..

«Κύριε, στείλε μας έναν αγγελιοφόρο. Στείλτε μας τον Τσάρο μας, για να πει την αλήθεια στα αδέλφια και τις αδελφές μας, τους απογόνους σου. Άνοιξε τα μάτια τους, και γέμισε τα με την αγάπη, έτσι ώστε να μπορέσουν να δουν την αιώνια αλήθεια για τη Μακεδονία.», γράφει ο Ντιμόβσκι στην προσευχή του....


Στη συνέχεια, ο Θεός.. ανασταίνει τον Αλέξανδρο, ο οποίος λέει ότι περίμενε 2300 χρόνια για να ξυπνήσει τους "Μακεδόνες" και να τους κάνει να δουν την αλήθεια!

"Απόγονοι δικοί μου.Τα μάτια χρειάζονται για να δείτε την αλήθεια, και έτσι ορίστε, εδώ είναι. Μάτια από το Μπέλες, μάτια από εκείνους που τυφλώθηκαν υποφέροντας, ώστε να μπορείτε να βρείτε την αλήθεια, επειδή είναι προσβολή για τη ζωή, να περάσετε τη ζωή σας κοιμισμένοι." (σ.σ. αναφέρεται στον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο που τύφλωσε τον στρατό του Βούλγαρου Τσάρου Σαμουήλ).

Ο Αλέξανδρος εμφανίζεται στο όνειρο του Αποστόλου Παύλου για να μεταφέρει το λόγο του Θεού: "Γι' αυτό το λόγο είπε (ο Απόστολος Παύλος) στους Κορινθίους: Να αγαπάτε το Θεό όπως τον αγαπούν οι Μακεδόνες.  Μόνο οι απάτριδες δεν αγαπούν την αλήθεια και τρέχουν μακριά της, ντρέπονται, και μόνο οι ανέντιμοι ξένοι την αρπάζουν, την αποδεκατίζουν, φοβούνται το μεγαλείο της Μακεδονικής αλήθειας την οποία έχω φυλάξει για εσάς", ακούγεται να λέει η φωνή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Δείτε το βίντεο



Πρόκειται για κλινική περίπτωση παρανοϊκής μεγαλομανίας, το δίχως άλλο

Όπως είναι γνωστό, τον Δεκέμβριο του 2008 προβλήθηκε από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα των Σκοπίων η "Μακεδονική Προσευχή", στην οποία ο συγγραφέας ξυπνάει τον.. Θεό για να δηλώσει ότι  "οι Καυκάσιοι προέρχονται από τους Μακεδόνες (σ.σ. η περίφημη "Μακεδονοειδης" φυλή!!), και ότι οι γείτονες θέλουν να αλλάξουν την αλήθεια για τη Μακεδονία".

Η σχισματική Ορθόδοξη Εκκλησία των Σκοπίων παρέμεινε σιωπηλή στην τραγελαφική προσευχή σύμφωνα με την οποία "ο Θεός ξύπνησε στο όνομα όλων των Μακεδόνων," και δεν υπήρξε απολύτως καμμία κύρωση όσον αφορά στο βίντεο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που κάποιος καταχράται συνειδητά την Ορθοδοξία, την οποία ανακατεύει με τη μυθολογία και τον πολυθεϊσμό. Η κατάχρηση φτάνει σε τέτοιο σημείο ώστε ο Αλέξανδρος, ο οποίος γεννήθηκε 356 χρόνια πριν από τον Ιησού Χριστό, ανακηρύσσεται αγγελιοφόρος του Αποστόλου Παύλου!

Δώρα Η. Σπυρίδου
 

πηγη
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,φωτογραφίζεται με τη σημαία της ..."ανεξάρτητης Θράκης"!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Ο χαμογελαστός κύριος στη φωτό είναι ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία ντροπή όπως διαπιστώνετε από τις φωτογραφίες ο κ.Χατζηοσμάνεπισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά δίπλα στη σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης” και στον σχετικό χάρτη βέβαια!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.
Γι΄ αυτό και το πρόβλημα πλέον δεν είναι δικό του αλλά του προέδρου του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος και τον κρατά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ!..

Θαυμάστε τον βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου στις φωτογραφίες από τα tourkikanea.grΟ χαμογελαστός κύριος στη φωτό είναι οβουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Χωρίς κανένα πρόβλημα και καμία ντροπή όπως διαπιστώνετε από τις φωτογραφίες ο κ.Χατζηοσμάν επισκέφτηκε το παράρτημα Προύσας του “Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” και φωτογραφήθηκε χωρίς ίχνος ντροπής μπροστά δίπλα στη σημαία της “ανεξάρτητης Θράκης” και στον σχετικό χάρτη βέβαια!
Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Γι΄ αυτό και το πρόβλημα πλέον δεν είναι δικό του αλλά του προέδρου του κ.Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος και τον κρατά στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ!Θαυμάστε τον βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου στις φωτογραφίες από τα tourkikanea.gr



onalert.gr. 

makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσάι ή καφές; Τσάι από... καφέ

Λονδίνο: Τσάι από τα φύλλα του καφεόδεντρου το οποίο είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη υγεία. Νέο ρόφημα ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό....

Ειδικοί από τη Βρετανία και τη Γαλλία υποστηρίζουν ότι έδωσαν λύση στο δίλημμα «καφές ή τσάι». Δημιούργησαν ένα ρόφημα που συνδυάζει και τα δύο. Πρόκειται για ένα τσάι που παρασκευάζεται από φύλλα καφεόδεντρου. Οι αναλύσεις που έγιναν σε αυτό το νέο είδος ροφήματος δείχνουν ότι περιέχει συστατικά ιδιαίτερα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Υγιεινό τσαγοκαφεδάκι

Στη δημιουργία του νέου ροφήματος συμμετείχαν ειδικοί των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων Kew στο Λονδίνο, σε συνεργασία με γάλλους ερευνητές από την Κοινή Ερευνητική Μονάδα για την Ανάπτυξη, Ποικιλία και Προσαρμογή Γεωργικών Καλλιεργειών του Μονπελιέ.

Δημιούργησαν ένα τσάι από τα φύλλα και όχι τους κόκκους του καφεόδεντρου από τους οποίους δημιουργείται ο καφές. Ετσι το ρόφημα περιέχει λιγότερη καφεΐνη και η γεύση του είναι ήπια, όχι τόσο πικρή όσο του τσαγιού ούτε τόσο δυνατή όσο του καφέ. Βέβαια στόχος της ομάδας των ειδικών δεν ήταν η δημιουργία ενός ροφήματος με διαφορετική γεύση από τον καφέ και το τσάι αλλά ενός ροφήματος ωφέλιμου για την υγεία του ανθρώπου.

Οι ωφέλειες

Η ομάδα των ειδικών διαπίστωσε ότι τα φύλλα του καφεόδεντρου (Coffea) περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες έχει φανεί σε διάφορες έρευνες ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών και διαβήτη. Διαθέτουν επίσης υψηλές συγκεντρώσεις μιας χημικής ουσίας που υπάρχει επίσης στα μάνγκο και η οποία έχει διαπιστωθεί ότι καταπολεμά τις φλεγμονές.

Κάποιες φυλές στην Αιθιοπία και στο Νότιο Σουδάν έφτιαχναν ένα ρόφημα από τα φύλλα του καφεόδεντρου και μάλιστα κάποιοι έμποροι προσπάθησαν να το εξαγάγουν στη Βρετανία τον 19ο αιώνα προμοτάροντας το μάλιστα ως το «νέο τσάι», αλλά τελικά η προσπάθεια τους απέτυχε.
Θοδωρής Λαΐνας

[Πηγή] 

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα πρώτα δείγματα από τα νερά της λίμνης Βοστόκ

Μόσχα: Η ρωσική αποστολή ανέσυρε τους πρώτους πυρήνες πάγου από τη θαμμένη λίμνη της Ανταρκτικής. H λίμνη βρίσκεται κάτω από το ρωσικό Σταθμό Βοστόκ στην ανατολική Ανταρκτική....

Μια στήλη πάγου μήκους δύο μέτρων είναι το πρώτο δείγμα από την περιβόητη λίμνη Βοστόκ στην Ανταρκτική, έναν μεγάλο όγκο γλυκού νερού που εδώ και εκατομμύρια χρόνια παραμένει θαμμένος κάτω από σχεδόν τέσσερα χιλιόμετρα πάγου.

Η ολοκλήρωση του αμφιλεγόμενου άθλου ανακοινώθηκε από τη ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική, η οποία προσπαθούσε για χρόνια να φτάσει μέχρι το νερό της λίμνης με την ελπίδα να ανακαλύψει εξωτικές μορφές ζωής που εξελίσσονται ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο πλανήτη. Οι αστροβιολόγοι πιστεύουν μάλιστα ότι τα μικρόβια που ίσως ζουν στη λίμνη θα έδιναν μια εικόνα για το εάν μπορεί να υπάρχει ζωή σε υπόγειους ωκεανούς στα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου.

Η μεγαλύτερη «κρυφή» λίμνη

Από τις 370 λίμνες γλυκού νερού που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής, η Λίμνη Βοστόκ είναι μακράν η μεγαλύτερη, με έκταση 15,690 χιλιομέτρων. Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970.

Έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών, η ρωσική αποστολή στην Ανταρκτική έφτασε μέχρι την επιφάνεια της λίμνης στις αρχές Φεβρουαρίου του 2012. Επιστήμονες από άλλες χώρες, πάντως, είχαν δηλώσει ανήσυχοι για ενδεχόμενη μόλυνση της λίμνης με υγρά γεώτρησης αλλά και μικρόβια από την επιφάνεια. Μια τέτοια μόλυνση, προειδοποιούσαν, θα ήταν μη αναστρέψιμη και θα έθετε αυτόματα εν αμφιβόλω κάθε μελλοντική έρευνα στη χημεία και τη βιολογία της λίμνης.

Για να αποφύγουν αυτό το ενδεχόμενο, οι Ρώσοι ρύθμισαν την πίεση μέσα στο φρεάτιο της γεώτρησης ώστε το νερό της λίμνης να αρχίσει να ανεβαίνει μέσα στο φρεάτιο. Αυτό σημαίνει ότι δείγματα νερού μπορούν να συλλεγούν χωρίς να χρειαστεί να εισέλθουν τα όργανα μέσα στην ίδια τη λίμνη.

Δείγματα του πάγου που υπήρχε ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της λίμνης παραδόθηκαν πανηγυρικά στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στις αρχές του 2012.

«Φρεσκοκατεψυγμένο» δείγμα

Η ομάδα του Ρωσικού Ινστιτούτου Έρευνας Αρκτικής και Ανταρκτικής αναγκάστηκε στη συνέχεια να εγκαταλείψει τον σταθμό του Βοστόκ κατά τη διάρκεια του «ανταρκτικού» χειμώνα, επέστρεψε όμως φέτος για να συλλέξει το πρώτο πραγματικό δείγμα της λίμνης. Το νερό, που είχε πια παγώσει μέσα στη γεώτρηση, ανασύρθηκε ως πυρήνας πάγου στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε η ομάδα στο πρακτορείο RIA Novosti.

Η επιτυχία των Ρώσων είναι τώρα πιθανό να στεναχωρήσει τους βρετανούς συναδέλφους τους, οι οποίοι απέτυχαν εφέτος να φτάσουν στο νερό μιας άλλης θαμμένης λίμνης, της λίμνης Έλσγουορθ. Άλλοι ειδικοί πάντως ίσως υποστηρίξουν ότι τα δείγματα της λίμνης είναι μολυσμένα.

Οι ΗΠΑ, στο μεταξύ, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν γεώτρηση στη λίμνη Ουίλανς τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Η ανακάλυψη ζωντανών οργανισμών που επιβιώνουν απομονωμένοι κάτω από τους πάγους για χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια θα αναπτέρωνε τις ελπίδες των αστροβιολόγων και για την ανακάλυψη ζωής σε άλλα παγωμένα μέρη του Ηλιακού Συστήματος: στους υπόγειους ωκεανούς που πιστεύεται ότι κρύβονται σε δορυφόρους του Δία όπως η Ευρώπη, και σε φεγγάρια του Κρόνου όπως ο Εγκέλαδος.
Βαγγέλης Πρατικάκης

[Πηγή] 

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήταν 12 χρόνια νεκρή στο σπίτι της

 Στο εξοχικό της σπίτι στο παραλιακό χωριό Βαγία Αίγινας βρισκόταν νεκρή για 12 περίπου χρόνια η Ειρήνη Ξένου κάτοικος Αθηνών

Αρχές Δεκεμβρίου, αστυνομικοί και γείτονες, βρήκαν  το μουμιοποιημένο σώμα της στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού της σε πλήρη αποσύνθεση και φαγωμένο από ποντίκια.

Το τραγικό αυτό συμβάν έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Αίγινας, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που αντίκρισαν το θέαμα,...

 όταν κατάφεραν να ανοίξουν την επί πολλά χρόνια σφραγισμένη με τσιμεντόλιθους πόρτα του σπιτιού.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν γείτονες, που συχνά στο παρελθόν δυσφορούσαν από την ύπαρξη ποντικιών στη γειτονιά, αποφάσισαν να καθαρίσουν το σπίτι, που επί χρόνια ήταν εστία σκουπιδιών και μολύνσεων. Το σπίτι έξω φαινόταν εγκαταλελειμμένο.

 Όλοι πίστευαν, ότι η γυναίκα είχε πάει σε μοναστήρι ή στο «Δαφνί» όπως χαρακτηριστικά μας είπαν κάτοικοι του χωριού. Τα χόρτα στην αυλή είχαν πυκνώσει και υπήρχαν παντού φίδια και ποντίκια! Οι γείτονες πήγαν εκείνη την Κυριακή να κόψουν τα χόρτα, αλλά επειδή παρατήρησαν ότι ποντίκια μπαινόβγαιναν στο σπίτι, αποφάσισαν να παραβιάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα για να ψεκάσουν. 

Ο κλειδαράς που κλήθηκε για να ανοίξει την πόρτα βρέθηκε μπροστά στην πρώτη έκπληξη. Η πόρτα εκτός από κλειδωμένη ήταν σφραγισμένη με τσιμεντόλιθους που η ίδια είχε τοποθετήσει από πίσω και όλα τα παράθυρα ήταν σφηνωμένα με πανιά…



Η Ειρήνη Ξένου ήταν γεννημένη το 1959, άγαμη, χωρίς αδέρφια και γονείς. Πριν 12 χρόνια νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια το σπίτι της στο Βύρωνα, όπου διέμενε και έφυγε για την Αίγινα. Από τότε χάθηκαν τα ίχνη της, αφού ούτε η φοιτήτρια μπόρεσε να την βρει ποτέ, δύο ολόκληρα χρόνια που ενοικίαζε το σπίτι της. Σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν χαρτιά από γιατρούς και φάρμακα.

Η Διοικητής της Αστυνομίας Αίγινας, κ. Αργυρώ Γκαρή, που πρώτη κατέφθασε στο σπίτι της Βαγίας και βρέθηκε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα, εμφανώς σοκαρισμένη δήλωσε στο metrogreece.gr «έχω δει πολλά εγκλήματα τόσα χρόνια που υπηρετώ την Αστυνομία, αλλά τίποτα δεν ήταν πιο φρικιαστικό από αυτό!

 Άνοιξα την ατζέντα της γυναίκας αυτής για να βρω την άκρη, αλλά λίγα πράγματα υπήρχαν εκεί. Αναγκάστηκα να βρω στοιχεία από τις πληροφορίες τηλεφωνικού καταλόγου, ώστε να ειδοποιήσω κάποιον συγγενή της. Κανείς δεν την είχε αναζητήσει τόσα χρόνια». Και συμπληρώνει «Σε πρώτη φάση έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια. 

Πιθανότατα πρόκειται για αυτοκτονία γιατί μετά από 12 περίπου χρόνια που είχε να δώσει σημεία ζωής, δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβή στοιχεία. Έγινε νεκροψία και έχει παρθεί ιστός για εξέταση. Οι πρώτες ενδείξεις είναι αυτοκτονία. Η γυναίκα βρέθηκε σε κατάσταση μουμιοποίησης και πλήρης αποσύνθεσης. Προφανώς είχε σφραγίσει το σπίτι, για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είναι μια πολύ άσχημη ανθρώπινη ιστορία. Εμείς εδώ φροντίσαμε να γίνει η κηδεία της, ώστε τουλάχιστον να φύγει αξιοπρεπώς. Οι δικοί της που ενημερώθηκαν, ήρθαν εδώ, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε αν αυτοί είναι οι μοναδικοί της συγγενείς». 
Στην κοινωνία της Αίγινας δεν είχε φίλους, ούτε είχε αναπτύξει προσωπικές σχέσεις, παρά μόνο με τους ανθρώπους που της έφτιαξαν το σπίτι. Όλοι μιλάνε για ένα μοναχικό άτομο. Το σπίτι της δεν είναι μέσα στο χωριό, αλλά λίγο πιο μακριά. Είχε κάποιους γείτονες που όμως δεν μπορούσαν να μυρίσουν τις... οσμές του θανάτου, αφού η γυναίκα είχε ασφαλίσει τις πόρτες και τα παράθυρα με πανιά. Μαζί της στο σπίτι βρέθηκαν επίσης νεκρά και τα κατοικίδιά της, μια γάτα και ένας σκύλος. 
Οι κάτοικοι του χωριού πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης, αφού στην ουσία υπήρχε ένα άταφο πτώμα για πολλά χρόνια τόσο κοντά τους χωρίς κανείς να το γνωρίζει. Όπως λένε κάποιοι από αυτούς «είναι πολύ σκληρό να πεθαίνεις έτσι, αλλά είναι πιο σκληρό να ζείς έτσι όπως ζούσε αυτή η γυναίκα, μόνη και ξεχασμένη από όλους. Αυτή επέλεξε να πεθάνει όπως ήθελε και προφανώς λυτρώθηκε». 
Ο Δήμαρχος της Αίγινας κ. Θεοδόσης Κασιώτης που την ημέρα της μακάβριας είδησης βρισκόταν στο Ηράκλειο καλεσμένος του Περιφερειάρχη Κρήτης, έδωσε αμέσως εντολή να γίνουν τα δέοντα. «Ήταν ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν για το νησί μας, αλλά και μια πονεμένη ανθρώπινη ιστορία. Γιαυτό και όλοι εκ των ενόντων συμβάλλαμε για να ταφεί αυτή η γυναίκα. Όλοι λειτουργήσαμε σαν εθελοντές για την κηδεία της» δήλωσε στo metrogreece.gr ο κ. Κασιώτης. 
Σε αυτόν τον γραφικό οικισμό της Αίγινας, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και βουλιάζει από κόσμο το καλοκαίρι, καθώς είναι παραλιακό και πολύ τουριστικό, έχει πια επανέλθει η ηρεμία. Είναι το χωριό που υμνήθηκε από τα μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρρή. Εκεί έχουν σπεύσει τώρα κάποιοι λίγοι συγγενείς της άτυχης γυναίκας, ώστε να διευθετήσουν το θέμα των περουσιακών στοιχείων της.
 
http://voliotaki.blogspot.gr
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΩΡΑ ΟΜΟΛΟΓΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΟΣ: Οι μισές καταθέσεις στην HSBC είναι δικά μου χρήματα


Στην αρχή σφύριζε αδιάφορα κάνοντας τον ανήξερο. Μετά κρύφτηκε κάτω από τη φούστα στης γυναίκας του, λέγοντας ότι ήταν δικά της τα λεφτά και δεν του το είχε πει (!). Και τώρα παραδέχεται ότι τουλάχιστον τα μισά είναι δικά του! Το ανδρείκελο της πολιτικής, Γιάννος Παπαντωνίου αποκαλύπτεται...




Κεφάλαια από τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές περιείχε ο επίμαχος λογαριασμός της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, Σταυρούλας Κουράκου, στην ελβετική τράπεζα HSBC, την ύπαρξη του οποίου ο πρώην υπουργός είχε δηλώσει αρχικά ότι αγνοούσε. 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα Κυριακή η Real News, ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι τα μισά χρήματα από το 1,3 εκατ. ευρώ του λογαριασμού είναι δικά του.

Συγκεκριμένα, παραδέχεται ότι τα ποσά προήλθαν σε ποσοστό 50% από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου, έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ενώ το υπόλοιπο 50% προήλθε από κοινούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο ίδιος με την σύζυγό του σε ελληνικέ τράπεζες, αλλά και από την μητέρα του, Ευαγγελία Παπαντωνίου.

Άλλωστε και στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής, ο πρώην υπουργός είχε παραδεχθεί ότι μόνο το ένα μέρος των χρημάτων προερχόταν από τον πρώην σύζυγο της κας Κουράκου.

Το ταξίδι από την Ελλάδα στην Ελβετία

"Ήδη στο σημείο αυτό, δηλώνει ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως, στην ΑLPHA BANK", γράφει ο κ. Παπαντωνίου.

Και συνεχίζει: "Η σύζυγός μου προχώρησε σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, χωρίς να γνωρίζω ότι αυτά τα ποσά προσανατολίζονται προς ενίσχυση του λογαριασμού στην HSBC.

Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η σύζυγός μου έκανε αναλήψεις χρημάτων για τα δυο της παιδιά από καταθέσεις του πρώτου της γάμου και τίποτα άλλο. Ως τότε υπουργός Οικονομικών ήμουν πολύ απασχολημένος και δεν γνώριζα τι συμβαίνει".

"Το συγκεκριμένο ποσό είχε συγκεντρωθεί από χρήματα του πρώην συζύγου της γυναίκας μου, προσωπικά χρήματα της ίδιας, χρήματα από πρόσωπα του οικογενειακού μας περιβάλλοντος, αλλά και από χρήματα που ήταν κατατεθειμένα σε κοινούς μας και δηλωθέντες λογαριασμούς, από τους οποίους έγιναν οι σχετικές αναλήψεις", γράφει στο υπόμνημά του ο Γ. Παπαντωνίου.

Αλλά και στην περίπτωση της μητέρας του, ο Γ. Παπαντωνίου υποστηρίζει ότι αγνοούσε πως τα χρήματα που διέθετε... ταξίδεψαν στην Ελβετία.

Τα χρήματα, όπως διευκρινίζει, αφού συγκεντρώθηκαν από τις τρεις διαφορετικές πηγές, κατατέθηκαν το 2000 σε τρεις δόσεις στην ελβετική τράπεζα. Η κα Κοράκου παρέμεινε δικαιούχος, λόγω του ότι τα παιδιά ήταν ανήλικα.

Όταν ενηλικιώθηκαν, τα χρήματα επαναπατρίστηκαν στην Ελλάδα με βάση τον νόμο 3842/201, ώστε - σύμφωνα με τον πρώην υπουργό - να πληρωθούν ανάλογοι φόροι.

Έκτοτε, το όνομα της συζύγου του, όπως ο ίδιος επισημαίνει, αφαιρέθηκε από το λογαριασμό, γι' αυτό και δεν υπήρχε περίπτωση να δηλωθεί το ποσό αυτό στο πόθεν έσχες.
 
http://planet-greece.blogspot.com
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΔΟΕ, η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για παράνομο πλουτισμό είναι οι απευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων καθώς και οι προκηρύξεις-μαϊμού προγραμμάτων και δράσεων από «ημετέρους» σε δημοτικές επιχειρήσεις με έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Στο στόχαστρο 105 δήμαρχοι για σκάνδαλα - Πάρτι με απευθείας αναθέσειςΗ τακτική που ακολουθούσαν είναι να σπάνε ένα έργο μεγάλης αξίας σε τόσα κομμάτια έτσι ώστε λόγω της μικρότερης δαπάνης να παρακάμψουν το νόμο για την υποχρεωτική προκήρυξη διαγωνισμού. Ετσι προχωρούσαν σε απευθείας ανάθεση σε εργολάβους της επιλογής τους και έκαναν «χρυσές δουλειές».
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Βλάικος Παναγιώτης – πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου, Περίσσης Σταμάτης – πρώην Δήμαρχος Σκοπέλου, Τσιτσές Δημήτριος – πρώην Δήμαρχος Τεμπών, Καρυούδης Γεώργιος – Αντιδήμαρχος Κιλελέρ, Κοντορίζος… – πρώην Δήμαρχος Πορταριάς, Κουντέλιας Ιωάννης – πρώην Αντιδήμαρχος Πορταριάς, Ταμήλος Μιχαήλ – πρώην Δήμαρχος Τρικάλων, Ζιώγκος Αθανάσιος – πρώην Δήμαρχος, Καραλαριώτου Ειρήνη – Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Μπαρτζώκης Γ. – Δημοτικός Σύμβου- λος, Βούλγαρης Αλ. – Δήμαρχος.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Σταυρόπουλος Στέργιος – πρώην Νομάρχης Ν. Ροδόπης, Αλεξανδρής Γεώργιος – πρώην Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Παπανικολάου Χρήστος – πρώην Δήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Αραμπατζής Αθανάσιος – πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας, Κουτσογιάννης Χρήστος – πρώην Αντιδήμαρχος Μαρώνειας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σαπών, Τσεπέλης Εμμανουήλ – πρώην Αντιδήμαρχος Ξάνθης και νυν Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης.
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί των: Χειμάρα Αθανάσιου – πρώην Νομάρχη, Καραβανά Δημήτριου – πρώην Δημάρχου, Τζιβελέκα Νικόλαου – πρώην Δημάρχου, Μπουραντά Αθανάσιου – Νομάρχη, Παπαδόπουλου Λεωνίδα – πρώην Αντιδημάρχου, Σκριμπόνη Κων/νου – πρώην Αντιδημάρχου.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Εχουν ανοιχθεί οι λογαριασμοί των: Βρανό Δημ. – πρώην Δημάρχου Λιτοχώρου Ν. Πιερίας, Αλεξανδρή Ιωαν. – Δημάρχου Περαίας Ν. Θεσσαλονίκης, Τάνου Γεώργιου – τέως Νομάρχη Ν. Πέλλας, Μακραντωνάκη Νικ. – πρώην Αντιδημάρχου, Ευαγγελίδη Λάζαρου – πρώην Δημάρχου Σκοτούσας Ν. Σερρών, Ιορδανίδη Θεόδωρου – πρώην Κοινοτάρχη Στίβου Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης, Τζίντζιου Ιωάννη – νυν Δημάρχου Σιθωνίας, τέως Αντινομάρχη Ν. Χαλκιδικής, Ράνου Ιωάννη – Αντιδημάρχου Καλλικράτειας Ν. Χαλκιδικής. Επίσης ελέγχονται οι: Τσαμασλή Γεωργ. – τέως Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Δανιηλίδης Συμεών – Δημάρχου Νεαπόλεως Συκεών Ν. Θεσσαλονίκης, Παπαδόπουλος Κων/νος – πρώην Νομάρχη Θεσ/νίκης, Λαφαζανίδης Ευστάθιος – πρώην Δημάρχου Κορδελιού Ν. Θεσσαλονίκης, Ασλανίδης Χαράλαμπος – πρώην Δημάρχου Βερτίσκου Ν. Θεσσαλονίκης, Καραμπάτζος Αναστάσιος – Δημάρχου Νάουσας, Τζόλλας Μιχαήλ – πρώην Αντινομάρχη Θεσσαλονίκης, Παπαγιάννης Κων/νος – πρώην Δημάρχου, Καμπέρης Γεώργιος – πρώην Δημάρχου Μυγδονίας. Παπαστεργίου Γεωργ. – πρώην Νομάρχη Ν. Πιερίας, Χατζηαλέξης Ιωάννης – τέως Αντιδημάρχου Καλλικράτειας.
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Μαχειμάρης Γεώργιος – πρώην Νομάρχης Κέρκυρας, Γάσπαρος Διονύσιος – πρώην Νομάρχης Ζακύνθου.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Ελέγχονται οι: Χατζηκομνηνός Αριστείδης – τέως Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παλαιολόγου Γεώργιος – τέως Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης, Βογιατζής Παύλος – τέως Νομάρχης, τέως Δήμαρχος, Ιωάννης Βατός – νυν Αντιδήμαρχος Μυτιλήνης.
ATTIKH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Αρκουδάρης Αριστείδης – πρώην Νομάρχης Δυτικής Αττικής, Χρυσός Αλέξανδρος του Παντελή – πρώην Δήμαρχος Δραπετσώνας, Μπουραιμής Δημήτριος του Σωτηρίου – Δήμαρχος Ανω Λιοσίων – Φυλής – Ζεφυρίου, Ξύδης Βασίλειος – Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Τζίτζιφας Δημήτριος – πρώην Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Γεωργίου Ευάγγελος – Δήμαρχος Σχηματαρίου, Λουίζος Ιορδάνης – Δήμαρχος Νέας Μάκρης, Δρίκος Γεώργιος – Δήμαρχος Μάνδρας, Γάσπαρος Διονύσιος – πρώην Νομάρχης, Καρακας Σωτήριος – πρώην Αντινομάρχης, Φιλίππου Πέτρος – Δήμαρχος Σαρωνίδας, Αδάμης Μιχαήλ – Αντιδήμαρχος Σαρωνίδας, Φασούλας Παναγιώτης – πρώην Δήμαρχος, Πατούλης Γεώργιος – Δήμαρχος Αμαρουσίου, Αλούκος Αλέξανδρος – πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσιτσάνης Γεώργιος – πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Μαντζουράνης Κωνσταντίνος – πρώην Δήμαρχος Αλίμου, Τσαμπαρλής Νικόλαος – πρώην Αντιδήμαρχος Αλίμου, Κοσμάς Γεώργιος του Μιλτιάδη – Αντιδήμαρχος Λυκόβρυσης, Μπούσουλας Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μαραθώνα, Τσάβαρης Ιωάννης – Δήμαρχος Σαλαμίνας, Κόκκαλης Γεώργιος – Δημοτικός Σύμβουλος Σταμάτας, Ρούσσος Αγγελος – πρώην Δήμαρχος Θήρας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Βέλου – με διαχειριστή τον τότε Δήμαρχο.!
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
KΡHTH
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Εχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κουράκη Ιωάννη – Δημάρχου Ηρακλείου, Μαστοράκη Εμμαν. – πρώην Δημάρχου Ιεράπετρας.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Ελέγχονται οι: Χατζηδιάκος Φώτιος – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Παπουρας Αλέξανδρος – πρώην Δήμαρχος Αρχάγγελου Ρόδου.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ελέγχονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των: Ταγαρά Νικόλαου – πρώην Νομάρχη, Αντωνοπούλου Βασιλικής – πρώην Νομαρχιακής Συμβούλου Ν. Μεσσηνίας, Λαουδιά Ιωάννη – Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Νικολάου Κωνσταντίνου – πρώην Δημάρχου Νέας Τίρυνθας, Χελιώτη Κωνσταντίνου – πρώην Αντιδημάρχου Δήμου Ναυπλιέων, Τζιούμη Κωνσταντίνου – Δημοτικού Συμβούλου Δ. Τρίπολης.
ΑΘΗΝΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ελέγχονται οι: Ζάγαρης Σπ. – πρώην Δήμαρχος Δήμου Μαραθώνα, Γιαννόπουλος Γεωρ. – πρώην Δήμαρχος Δήμου Ρόδου, Γκεραλης Σαβ. – πρώην Δήμαρχος Δήμου Αναβύσσου, Σπυρίδων Σπ. – πρώην Δήμαρχος Δήμου Πόρου, καθώς επίσης και πρώην Περιφερειάρχης, Μπαρούτσας Γεώργιος – πρώην Δήμαρχος σε Δήμους του Ν. Αρκαδίας, Νικήτας Κακλαμάνης – πρώην Δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
Ανοίχτηκαν οι λογαριασμοί και ελέγχθηκε το «πόθεν έσχες» των: Βογιατζή Ιωάννη – Αντιδημάρχου Θερμαϊκού, Αλεξανδρή Ιωάννη – Δημάρχου Θερμαϊκού, Χατζηαλέξη Ιωάννη – Αντιδημάρχου Ν. Καλικράτειας, Παπαγιάννη Κων/νου – πρώην Δημάρχου Κασσάνδρας, Κουπτσίδη Δημοσθένη – Νομάρχη Γρεβενών.
ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Δημοτικές φάμπρικες πλαστών τιμολογίων
Βιομηχανία εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές δημοτικών επιχειρήσεων με προμηθευτές εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα από καταγγελίες πολιτών και εισαγγελικές παραγγελίες για εντοπισμό φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Οι έρευνες έχουν στραφεί και στην αναζήτηση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις.
ΑΤΤΙΚΗ
ΑΤΤΙΚΗ
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Γιαννιτσών (ΔΕΥΑΓ), η Αναπτυξιακή Φλώρινας, η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ), η Αναπτυξιακή Γρεβενών, δημοτική επιχείρηση στον Δήμο Νεαπόλεως καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ, διερευνώνται οι ακόλουθες υποθέσεις:
ΚΡΗΤΗ
ΚΡΗΤΗ
Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου. Εχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έχουν ήδη καταλογισθεί παραβάσεις σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και αναμένονται καταθέσεις αιρετών προσώπων.
Αναπτυξιακή Φλώρινας: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Φλώρινας σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού ενώ έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Τα στοιχεία βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από την υπηρεσία και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ
Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Εργου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών. Γίνεται επεξεργασία των στοιχείων.
Αναπτυξιακή Δήμου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών.
Αναπτυξιακή Εταιρεία Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή ενός αιρετού προσώπου. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ερευνάται η εμπλοκή δύο αιρετών προσώπων και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν παρασχεθεί φορολογικά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα. Ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.
Δήμος Νεαπόλεως: Εχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε δημοτική επιχείρηση και έχουν καταλογισθεί φορολογικές παραβάσεις. Για εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται ένα αιρετό πρόσωπο.
Επίσης το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 έρευνα με βάση δελτία που απεστάλησαν από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ για εμπλοκή αιρετού προσώπου της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών σχετικά με παράνομη ανάθεση έργου.

Από ΕΘΝΟΣ
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Божидар Димитров: «Παράρτημα του Εθνικού Βουλγαρικού Μουσείου έγινε η πλατεία των Σκοπίων»

Τα νέα μνημεία με Βούλγαρους εθνικούς ήρωες που στήνονται στην πλατεία των Σκοπίων, την κάνουν ολοένα να μοιάζει ως κλάδος του Βουλγαρικού Εθνικού Μουσείου Ιστορίας, δήλωσε ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ διευθυντής του εθνικού μουσείου στη Σόφια.

Σύμφωνα με τα λόγια του, το νέο πρόγραμμα του Δήμου του Κέντρου στα Σκόπια, περιλαμβάνει άλλα δέκα αγάλματα που θα απεικονίζουν ήρωες της βουλγαρικής ιστορίας και οι οποίοι έν ζωή  είχαν δηλώσει επανειλημμένα  τη βουλγαρική ταυτότητά τους και ορισμένοι σκοτώθηκαν επειδή ακριβώς ήταν Βούλγαροι.

Ο Ντιμίτροφ μιλώντας στο πρακτορείο 'Φόκους', αναφέρθηκε στη ζωή των Βουλγάρων ηρώων και την επισήμανση από τους ίδιους, ότι ήταν βουλγαρικής καταγωγής και πέθαναν για τη Βουλγαρία.
Θα προσθέσει ακόμη ότι για το θέμα αυτό θα πρέπει να υπάρξει βουλγαρική απάντηση:

«Η Βουλγαρία θα πρέπει να διαμαρτυρηθεί, αλλά την ίδια στιγμή-νομίζω ότι η ίδια η Βουλγαρία δεν έχει μνημεία από αυτούς τους ήρωες και θα πρέπει να πάρει ένα μάθημα από τους Σλάβους των Σκοπίων. Είναι, πια, γεγονός ότι στα Σκόπια υπάρχουν τόσα πολλά μνημεία των εθνικών ηρώων της Βουλγαρίας που δεν φθάνουν όλα τα αγάλματά μας στη Σόφια και στο Πλοβντίβ( Φιλιππούπολη) μαζί», είπε.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Ο Γκρούεφσκι δεν δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από το όνομα


«Η ελληνική εφημερίδα Το Βήμα, γράφει ότι ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πρόοδο των συνομιλιών για τη διαφωνία του ονόματος , διότι, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, δεν δέχεται γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία», γράφει σήμερα η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων, Nova Makedonija.


Ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τα Σκόπια, δήλωσε ενθαρρυμένος, και ανακοίνωσε επιτάχυνση των διαπραγματεύσεων.
Ο Μάθιου Νίμιτς καλεί τους εκπροσώπους των Σκοπίων και της Ελλάδας,  Ζόραν Γιολέβσκι και Αδαμάντιο Βασιλάκη, σε ένα νέο γύρο συνομιλιών στη Νέα Υόρκη στις 29 και 30 Ιανουαρίου.

Σκοπός των συναντήσεων αυτών είναι η συνέχιση της συζήτησης που ξεκίνησε ο Νίμιτς με τους ανώτερους αξιωματούχους των δύο χωρών.

Μέχρις στιγμής, τόσο η Ελλάδα όσο και η FYROM έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση του μεσολαβητή με τον οποίο κατ’ αρχήν θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις και κατόπιν θα ακολουθήσει κοινή συνάντηση με τους διαπραγματευτές, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων «Πρες24».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το «παραλήρημα» της Κασσάνδρας....

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Φως...σκοτάδι...ακμή...παρακμή...ξανά...απόπειρα...παρακμή...

Σιωπή...φωνή....θάνατος....φωτιά...ένταση...χάος....

Κραταιοί...κρατούντες...Λίγοι...ρήξη...βιαζόμενοι...πολλοί...ρήξη...

Παιγνίδι...λιγοστοί....θάνατος...πλειάδες...ελίτ...πλέμπα...φωτιά...

Παιγνίδι...αίμα...στημένο...παγίδα...πλούτος...θάνατος...φτωχολογιά...αίμα...

Ημέρα...νύχτα...αίγλη...παρακμή...

Ρευστότητα...πάντων...ίσως...ρευστότητα...ζωή...θάνατος....σκοτάδι....

Ημέρα...φως...λίγους.....σκοτάδι....λαός...φτωχολογιά...αφέλεια....

Σιωπή...Κραυγή...σιωπή...ένταση...φωνές...σιωπή...θάνατος....

Μικρόφωνα....παραπλάνηση...πληροφόρηση...αποπλάνηση...θέατρο...

Αλήθεια...ψέμα....υποκρισία....ειλικρίνεια...υποκρισία...Πτώση...αίμα...

Σιωπή....στημένο....ρευστότητα...νύχτα...παρακμή...Σκοτάδι...φωτιά...

Τρόμος...ελευθερία...τρόμος...τυραννία...τρόμος...φτώχεια...βοή...

Μέλλον...Παρελθόν....μέλλον...παρόν...μέλλον....θάνατος....

Αποξένωση...πρόοδος...αποξένωση...διάλυση...καταστροφή...αποξένωση

Ελπίδα...αίμα...ελπίδα....φωτιά...ελπίδα...θάνατος.....

Αίγλη...ιστορία...παρακμή...θάνατος....τρομοκρατία......τρομοκρατία...

Ειρήνη...πόλεμος...φωτιά...ειρήνη...στημένο...πόλεμος...αίμα...ξένοι...εμφύλιος...

Ποντίκια...ηδονή...έγκλημα...ειρήνη...πόλεμος....νυχτερίδες...αίμα...ηδονή...αίμα....

Ζητωκραυγές....έλεος...ελίτ...παραπλάνηση....εξαθλίωση...ζήτω....αμετροέπεια...αίμα
Τιποτένιοι...πείνα...ευχή...κατάρα...ελπίδα...ψέμα...παραπλάνηση...άτυχοι....

Παρελθόν...μεγάλο...μικρό...παρόν...μέλλον...θολό...παρόν...θάνατος....

Άνθη...χοίροι...βρωμιά...θάνατος...ελπίδα...θάνατος...παραπλάνηση...θάνατος....

Διαφθορά...δήθεν...βοή...δικαιοσύνη...θέατρο...βοή...θάνατος...

Ιστορία...ανάθεμα...ευχή...κατάρα...ελπίδα...θάνατος...

Λίγοι...πολλοί...ηγέτες...σωρός...ακαθαρσίες...ασχήμια....θάνατος....

Τυχεροί...άτυχοι...ρευστότητα...εύνοια...παράνοια...τύχη...ατυχία...οργή...

Λεπίδα...σύμβολο...λεπίδα...αίμα...λεπίδα...δράση...λεπίδα...αντίδραση....

Ιστορία...μετάληψη...παρόν...δήθεν...μέλλον...αδύνατον...παράλειψη...

Κατάληψη...ασχήμια...κατάθλιψη....αρχέγονη φύση...παράλειψη...πτώση...

Αρχηγέτες...λιγότεροι...αξία...λιγότερη...ελπίδα λιγότερη...θάνατος...

Τύχη...ελιτ...εύνοια...ελίτ...καταβολή...λαός...οργή...βοή...στάση...θάνατος...

Χρυσός...ατσάλι...φωτιά...ελπίδα...παραπλάνηση...χρυσός...ατσάλι...φωτιά...αίμα...

Σιωπή...υπομονή...οργή...βοή...ένταση...άνεμος...υπήνεμος....ξέσπασμα...βοή...

Λαός...πολλοί...λίγοι...λαγοί...λόγιοι...ηγέτες...κατσαπλιάδες...σημαίνοντες...άσημοι...

Αχταρμάς...άτομα...κοπάδια....χρήσιμοι...άχρηστοι...ένας...πολλοί...παιγνίδι...φωτιά...

Όπλα...εργαλεία...ελπίδα...απώλεια...μέρα...νύχτα...απώλεια...αστάθεια...αίμα...

Λογική...ένστικτο...λογισμός...παράνοια...εξάντληση...υπομονή...αδιέξοδο...βοή...

Αμετροέπεια...άμετρος...απληστεία...φτώχεια...δράση...αντίδραση...λόγος...οργή...

Αίμα...βοή...αστάθεια...αίμα...λογική...άλογος...αδιέξοδο...λόγια...ατέρμονα...αίμα...

Διαφθορά...πείνα...εξάντληση...θυμός...ένταση...οργή...θάνατος...αδιέξοδο...αίμα

Λόγια...λόγια...λόγια...δράση...αντίδραση...πολλοί...λίγοι....βοή...οργή...θάνατος...

Εξάντληση...οδύνη...θυμός...σύγκρουση...


Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τη μεταφορά της έδρας των Νοσοκομείων


«Την διαχρονική κυβερνητική αναλγησία, που αντί να λύνει με δικαιοσύνη τα ζωτικά προβλήματα της Εορδαίας, υπέκυψε γι άλλη μία φορά στην περιφερειακή νομενκλατούρα της περιοχής» καταγγέλλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας με αφορμή την πρόσφατη ΚΥΑ για την μεταφορά της έδρας των Νοσοκομείων ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ και ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ στην Κοζάνη. Επίσης καταγγέλλει τη δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου για τους «αδέξιους» και «αναποτελεσματικούς» χειρισμούς της στο ζωτικό αυτό θέμα «εν πλήρη άγνοια του Δημοτικού Συμβουλίου» και την καλεί σε πλήρη ενημέρωση του σώματος και του Λαού της Εορδαίας κατά την επόμενη συνεδρίασή του.
Σε περίπτωση ολιγωρίας η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα ζητήσει έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις και τις ενέργειες για συνέχιση και αναβάθμιση της παρεχόμενης Νοσοκομειακής περίθαλψης. Όσον αφορά στην απόφαση μεταφοράς της έδρας στην Κοζάνη η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας θεωρεί ότι θα οδηγήσει στην ανείπωτη ταλαιπωρία του Λαού της περιοχής προετοιμάζοντας το έδαφος για το μελλοντικό ξεπούλημα του Νοσοκομείου σε ιδιωτικά και ξένα συμφέροντα.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Απειλούν με παραίτηση οι ογκολόγοι του Μποδοσάκειου

Με παραίτηση απειλούν οι δύο ογκολόγοι της Μονάδας χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου γιατί κατά πληροφορίες τους στο νέο οργανόγραμμα του Νοσοκομείου η μονάδα ενσωματώνεται στον παθολογικό τομέα, γεγονός που ερμηνεύουν ως αιτία κατάργησης της. Αύριο Τετάρτη αναμένουν και την επίσημη απάντηση από το πολιτικό γραφείο του Υπουργού Υγείας, όπου και απευθύνθηκαν ώστε στη συνέχεια να κάνουν πράξη την απειλή τους κλείνοντας την μονάδα.

Από την πλευρά της η διοικήτρια των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ- ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Αναστασία Μπούρτζου αναφέρει ότι η μονάδα με την έκδοση του ΦΕΚ για το οργανόγραμμα τον Απρίλιο του 2012 ανήκει ήδη στον παθολογικό τομέα του Νοσοκομείου, ενώ με την κατασκευή της νέας πτέρυγας θα λειτουργήσει ως τμήμα χημειοθεραπείας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάχη για το τμήμα επιθεώρησης εργασίας ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Υπουργείου στην οποία προβλέπεται η κατάργηση του γραφείου επιθεώρησης κοινωνικής εργασίας στην Πτολεμαΐδα. Την αναγκαιότητα να μην κλείσει το γραφείο, η συνέχιση της λειτουργίας του οποίου θεωρείται απολύτως απαραίτητη, αφού εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους στην περιοχή, τονίζει σε ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
«Θα μας βρει απέναντι κάθε προσπάθεια τέτοιου είδους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής μας και  την περαιτέρω ταλαιπωρία των εργαζομένων και των κατοίκων της Εορδαίας», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση , στην οποία γίνεται λόγος για συστηματική  προσπάθεια υποβάθμισης της Πτολεμαΐδας και της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας  η οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται «συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».
«Αντί να ενισχύονται οι υπηρεσίες και οι φορείς της πόλης μας που καθημερινά εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενους, κάποιοι έχουν βάλει στόχο την αποδυνάμωση και τελικά το κλείσιμο τους».   
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου αναμόρφωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κλείνει το τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας.
Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας αναλυτικά αναφέρει για το θέμα στην ανακοίνωση του: «Τον Φεβρουάριο του 2011 είχαμε δώσει πάλι μάχη για το συγκεκριμένο ζήτημα και την είχαμε κερδίσει λαμβάνοντας την διαβεβαίωση του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Χάλαρη Μ., ότι η επιθεώρηση εργασίας της Πτολεμαΐδας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, με την προϋπόθεση ότι το Εργατικό Κέντρο θα παραχωρήσει ένα γραφείο για την στέγαση της, πράγμα που έγινε και από 01/01/2012 το τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Πτολεμαΐδας στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Εργατικού Κέντρου χωρίς το Υπουργείο να διαθέτει πόρους του προϋπολογισμού του.
Όπως φαίνεται όμως η πόλη της Πτολεμαΐδας και η ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας κάθε φορά που αποφασίζονται νέες αλλαγές είναι η πρώτη που βρίσκεται στο στόχαστρο.
Συγκεκριμένα στον πρώτο σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ καταργούνται τα τμήματα της Πτολεμαΐδας, του Αγρινίου, της Λιβαδειάς, της Άρτας και της Αγίας Παρασκευής στην Αττική, στο δεύτερο όμως τροποποιημένο σχέδιο παραμένουν σε λειτουργία Αγρίνιο, Λιβαδειά, Άρτα και Αγία Παρασκευή ενώ το τμήμα της Πτολεμαΐδας δεν υπάρχει πουθενά.
Μία υπηρεσία που εξυπηρετεί περίπου 2.000 εταιρείες,  μέσα σε αυτές και τη ΔΕΗ,   που ο όγκος δουλειάς που προκύπτει από τις δραστηριότητές της αντιστοιχεί σε 500 με 600 επιχειρήσεις.
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Πτολεμαΐδας είναι από τα λίγα τμήματα της χώρας που διαθέτουν τόσο ευρύ φάσμα εργασιών και η απόφαση για το κλείσιμό του θεωρείται αδικαιολόγητη.  Δεν μπορεί μία εργατούπολη όπως η  Πτολεμαΐδας με σχεδόν 60.000 κατοίκους να μην διαθέτει Επιθεώρηση Εργασίας σε αντίθεση με άλλες πόλεις με 10.000 και 20.000 κατοίκους.
Το Εργατικό Κέντρο δεν θα επιτρέψει την υλοποίηση αυτής της  άδικης απόφασης που μόνο αναμορφωτική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
  Όλος ο συνδικαλιστικός κόσμος της περιοχής θα δώσει μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας και δεν θα  σταματήσουμε να διεκδικούμε την επιπλέον στελέχωσή της για την καλύτερη δυνατή λειτουργία της.»  
 
fonikozanis
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ Οι υπερτροφές της ευλογημένης ελληνικής γης

Εδώ και χρόνια, έχει αναγνωριστεί η μεγάλη αξία της ελληνικής χλωρίδας, που είναι από τις πλουσιότερες στην Ευρώπη, 6.200 φυτικά είδη, από τα οποία τα 1.150 είναι ενδημικά ή ενδοχώρια κατά τον Ιπποκράτη.


Μακρύς επίσης, ο κατάλογος με ονόματα, πολλά από τα οποία γνωστά, των ελληνικών υπερτροφών (super foods), δηλαδή των φυτικών ειδών υψηλής, για τον ανθρώπινο οργανισμό, διατροφικής και φαρμακευτικής αξίας.

Ανάμεσα στα παραδοσιακά, που καλλιεργούνται ήδη συστηματικά στην ελληνική ύπαιθρο και η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, όπως η μαστίχα Χίου και ο κρόκος Κοζάνης, υπάρχουν και τα λιγότερο γνωστά, τα «καινοτόμα», τα οποία έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και δίνουν προοπτική σε νέους καλλιεργητές.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δρ. βοτανολόγος-γεωπόνος ΑΠΘ, Νίκος Σαμαρίδης «πρόκειται για θαμνώδη και δενδρώδη δασικά φυτά, που μπορούν να αξιοποιηθούν για τη διατροφική ενίσχυση του οργανισμού, αλλά έχουν και ευεργετική ωφελιμότητα για την υγεία. Καλύπτουν την άμυνα του οργανισμού, προστατεύουν από κρύο και λοιμώξεις, είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, και ακόμη δεν είναι πολύ γνωστά στους αγρότες».

Οι «ρίζες» τους όμως, χάνονται στην αρχαιότητα. Όπως τονίζει ο δρ. Σαμαρίδης, «ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι η Κίρκη παρέθεσε γεύμα στον Οδυσσέα και τους συντρόφους του με καρπούς κρανιάς».

Τέτοια φυτά είναι η κουμαριά, η κρανιά, ο κράταιγος, η άγρια τριανταφυλλιά, η βατομουριά και άλλα πολλά.

Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή, δηλαδή αντιοξειδωτικές ουσίες. Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και προστατεύουν από τις λοιμώξεις. Από τους καρπούς της είναι δυνατόν να παρασκευαστεί σιρόπι και μαρμελάδα.

Το αφέψημα από τα φύλλα της κουμαριάς, περιέχει αρβουτίνη και τανίνες, που έχουν αντισηπτικές ιδιότητες για το ουροποιητικό σύστημα. Επίσης, ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε τα φύλλα ως κατάπλασμα για θρομβοφλεβίτιδες. Σήμερα, στην κλασική φαρμακευτική κυκλοφορούν κουμαρινικά αντιπηκτικά. Ενώ, από τα κούμαρα μπορούν να παρασκευαστούν τσίπουρο, λικέρ, κονιάκ και μαρμελάδα.

Ο κράταιγος είναι το φυτό που κάνει κραταιό τον καρδιακό μυ. Ως αφέψημα τα φύλλα και τα άνθη του είναι ωφέλιμα για τη ρύθμιση και της υπέρτασης και της υπότασης, έχει δηλαδή αμφότερη ρυθμιστική δράση. Οι καρποί του είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά). Σύμφωνα με τον δρ. Σαμαρίδη, Γερμανοί έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για την ανάδειξη των φαρμακευτικών τους ιδιοτήτων. Από τους καρπούς του μπορούν επίσης να παρασκευαστούν αλκοολικά εκχυλίσματα (βάμματα).

Η κρανιά έχει υψηλή αντιοξειδοτικότητα, στυπτικές (αντιαιμορραγικές) και αντιπυρετικές ιδιότητες. Τα κράνα, οι καρποί της, περιέχουν φλαβονοειδή, σίδηρο και ανθοκυάνες, ισχυρότατες αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες. Από τους καρπούς παρασκευάζεται επίσης χυμός που καταναλώνεται ως αναψυκτικό, ενώ ιδιαίτερα ανθεκτικό είναι το ξύλο της. Από ξύλο κρανιάς κατασκευάζονται οι γκλίτσες, ενώ λέγεται ότι από κρανιά είχε κατασκευαστεί και ο εμπνευσμένος από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, Δούρειος Ίππος.

Τα φυτά αυτά συναντώνται περισσότερο στην ηπειρωτική Ελλάδα, ημιορεινή και ορεινή, όπου προσφέρονται οι πιο κατάλληλες βιοκλιματικές (θερμοκρασία, βροχοπτώσεις) και οικοτοπικές (έδαφος, ηλιοφάνεια) συνθήκες για την αποδοτική καλλιέργεια και την αξιοποίησή τους, για την παραγωγή δευτερογενών προϊόντων (μαρμελάδα, ποτά, χυμοί).

Όπως αναφέρει ο δρ. Σαμαρίδης, η Μακεδονία έχει την πιο πλούσια και παλαιότερη καλλιέργεια φυτωρίων, καθώς και εμπειρία από ομαδικές και συνεταιριστικές καλλιέργειες, από μονάδες βιοτεχνολογικής αξιοποίησης, μεταποίησης δευτερογενών γεωργικών προϊόντων και αποστακτήρια αιθέριων ελαίων. Διατηρεί το προβάδισμα στη νέα πρόταση των θαμνοειδών και δενδροειδών φαρμακευτικών και είναι ένας απέραντος πειραματ-αγρός, από την Κοζάνη, Έδεσα μέχρι τη Δράμα, όπου υπάρχουν φυτώρια και καλλιέργειες ροδιάς, βατόμουρων, σμέουρων, μύρτιλλου, κράταιγου, φραγκοστάφυλλων κ.α.

Οι προτεινόμενες καλλιέργειες απαιτούν ήλιο, εδάφη αποστραγγιζόμενα, κυρίως ξερικά, υψόμετρα κυρίως ημιορεινά, πλαγιές ελατοδασών, πχ η αγριοτριανταφυλλιά και ο κράταιγος, που είναι αυτοφυή σε τέτοιες περιοχές, ελάχιστες βροχοπτώσεις. Αντέχουν σε χαμηλές θερμοκρασίες τα περισσότερα, πχ η κρανιά, μπορεί να επιβιώσει και στους -30. Είναι ανθεκτικά στις φωτιές, η κουμαριά μάλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ανάπλαση δασικών εκτάσεων. Οι λίγοι εχθροί και ασθένειες των δασικών θαμνοφύτων, δηλαδή ανθράκωση, φυτοφθόρα, σκωρίαση, και οι τετράνυχοι μπορούν να ελέγχονται από ειδικές υπηρεσίες γεωργικών εφαρμογών.

Πέρα από τη διατροφική και θεραπευτική αξία που έχουν τα είδη αυτά και τη δυνατότητα παρασκευής δευτερογενών προϊόντων, ο δρ. Σαμαρίδης υπογραμμίζει τη δυνατότητα «να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά και να γίνει η διεύρυνση της καλλιέργειάς τους και η θεραπευτική ανάδειξή τους». «Η διεύρυνση της καλλιέργειας θα γίνει με τη συνεργασία γεωπονικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, όπως ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ», ενώ η θεραπευτική ανάδειξή τους μπορεί να γίνει με την επιστημονική συνεργασία πανεπιστημιακών ή ερευνητών, των κλάδων της βιοχημείας και της φαρμακογνωσίας».

Οι δήμοι, σύμφωνα με τον δρ. Σαμαρίδη, πρέπει να παραχωρήσουν αναξιοποίητες ημιορεινές πλαγιές και λειμώνες (εγκαταλελειμμένα βοσκοτόπια), με πολυετείς συμβολικές συμβάσεις σε νέους καλλιεργητές, όπως για παράδειγμα ο δήμος Βελβεντού στην Κοζάνη. «Έτσι, θα ανθίσουν μαζί με τα ωφέλιμα για θρέψη και θεραπεία φαρμακευτικά φυτά και η παραμελημένη ελληνική ύπαιθρος» υπογραμμίζει.

Την ίδια ώρα, ο δρ. Σαμαρίδης, υπενθυμίζει την υψηλή αξία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, των βοτάνων, με τα οποία έχει προικιστεί η φύση στα νησιά, στη νότια και στην κεντρική Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κρήτη. Τα βουνά της, οι ραχούλες και τα φαράγγια της μοσχοβολούν θυμάρι, μαντζουράνα, μαλωτήρα (σιδερίτης), φλισκούνι, φασκόμηλο, δίκταμο (έρωτας) κ.α.

Αυτά τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνται από τον ελληνικό λαό εμπειρικά και παραδοσιακά για εκατοντάδες χρόνια, ως τσάγια, ροφήματα και άλλες μορφές. Είναι, επίσης, πολύτιμα για τα αιθέρια έλαιά τους, όπου από αρχαιοτάτων χρόνων με απλές παραδοσιακές μεθόδους (υπερχείλιση σε λίπος) γινόταν εξαγωγή των αιθέριων ελαίων. Μαρτυρίες υπάρχουν τόσο στην Κρήτη, στα ανάκτορα του Μίνωα, ενώ στην Πύλο, στα ανάκτορα του Νέστορα, υπήρχε ειδικό δωμάτιο με τα «ζείδωρα» αιθέρια έλαια.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: "Τον Έβρο δεν τον περνα κανείς"! Δείτε γιατί!

 Καλές οι πλωτές γέφυρες και οι αμφίβιες μπουλντόζες που "σκαρφίζονται" οι Τούρκοι για να περάσουν τον Έβρο. Μόνο που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από εκεί...δεν περνά κανείς!

Γιατί εκτός από το ποτάμι υπάρχει μια καυτή γραμμή πυρός που δεν διασπάται. Μέρος της η 50 ΜΚ
ΤΑΞ η οποία έχει φτιάξει το πραγματικά εξαιρετικό βίντεο από τις δραστηριότητές της. Βίντεο μήνυμα! "Δεν περνά κανείς..."


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




ΠΗΓΗ
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Β’ ΤΟΜΕΑ


 
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ :  ΑΠΟ 21/01/2013

Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νέων συνδέσεων, καλούμε τους ενδιαφερόμενους κατοίκους των περιοχών όπου ολοκληρώθηκαν οι επεκτάσεις δικτύου και οι οδεύσεις εντός των ιδιοκτησιών τους, να συνάψουν Συμβόλαιο σύνδεσης, ώστε να προβούμε στις τροποποιήσεις των λεβητοστασίων τους και στη συνέχεια στην εγκατάσταση θερμικού υποσταθμού.
Η περιοχή όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δικτύου και μπορούν να συμβληθούν με την ΔΕΤΗΠ από την 21/01/2013 περιλαμβάνει τις παρακάτω οδούς :

Ø       Οδός Αλ. Μινωτή μεταξύ των οδών Νοσοκομείου έως Μεσουπόλεως
Ø       Οι κάθετοι οδοί επί της οδού Αλ. Μινωτή
 
 
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Για να γίνει η σύνδεση της οικοδομής με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης και η σύναψη συμβολαίου ο/οι ιδιοκτήτες ή ο κατασκευαστής πρέπει να προσκομίσουν στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.     Αντίγραφο οικοδομικής Αδείας
2.     Πίνακα ποσοστών ιδιοκτησιών και Πίνακα Κατανομής Δαπανών Θέρμανσης
3.     Στοιχεία πιστοποίησης της επιφάνειας και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της οικοδομής π.χ. αντίγραφο συμβολαίου ή υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού  (εάν δεν διατίθενται τα στοιχεία 1 και 2)
4.     Υπεύθυνη δήλωση ότι "τα στοιχεία που δηλώνονται είναι ακριβή και ο φάκελος της οικοδομής θα ενημερωθεί σε κάθε περίπτωση τροποποίησής τους ".
 
ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ  
Τα Τέλη Σύνδεσης υπολογίζονται με τιμολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας και είναι ενιαία σε όλες τις ζώνες της τηλεθέρμανσης.
-          Το τέλος Σύνδεσης καθορίζεται σε 12,55 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%,  δηλαδή με ΦΠΑ 15,44 ευρώ  ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας.
-          Ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως εμβαδού 1.544,00 ευρώ, που αντιστοιχεί σε διαμερίσματα-καταστήματα μικτού εμβαδού έως 100 τ.μ.
-          Η εξόφληση των Τελών Σύνδεσης γίνεται εναλλακτικά ως εξής :
  1. Εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού των Τελών Σύνδεσης και έκπτωση 10%. Ομοίως έκπτωση 10% επί του υπολοίπου ποσού, όταν εξοφλούνται 4 δόσεις και άνω.
  2. Προκαταβολή 20% επί των Τελών Σύνδεσης και ποσού Εγγύησης εκατό (100,00) ευρώ με την υπογραφή του Συμβολαίου και εξόφληση σε δέκα (10) ισόποσες, μηνιαίες δόσεις.
 
Πληροφορίες, διευκρινίσεις και γραπτές οδηγίες για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες σύνδεσης δίνονται από το Γραφείο Κοινού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. τηλ.: 24630 55743 και 24630 54420, 21, 22. 
 
 
 
ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Β’ ΓΙΑ ΤΟ 2013 ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Ο Δήμος Εορδαίας με την 375/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και την 71333/14837/28-12-2012 απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας, θα προχωρήσει στην χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπο Β’ για το έτος 2013.Οι άδειες που θα χορηγηθούν είναι: 
Μία (1) άδεια πλανόδιου εμπορίου τύπου Β΄, η οποία αφορά κινητή καντίνα και λοιπά βιομηχανικά προϊόντα. 
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με την παρ. 4 άρθρο 1 του Ν. 2323/1995, μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως τις 31/01/2013. 
Πληροφορίες και έντυπα δίνονται από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Εορδαίας (στο εμπορικό Πολύκεντρο πίσω από τα γραφεία της τηλεθέρμανσης), τηλ. 2463054420 (εσωτ. 31), κ. Τσακίρης Νίκος και κ. Παπαβασιλείου Μαρία.
 
ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
 Σιδηρόπουλος Σοφοκλής
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Tην έναρξη των εξάμηνων καλλιτεχνικών σεμιναρίων στη πτέρυγα της Πινακοθήκης του Μουσείου Πτολεμαΐδας κήρυξε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, παρουσία πολλών ενδιαφερόμενων.
Η Δήμαρχος στο χαιρετισμό της ανέφερε πως η τέχνη είναι μια δημιουργική διέξοδος απαραίτητη στις μέρες μας, τονίζοντας πως ο δήμος θα συνεχίζει να στηρίζει τον πολιτισμό, με  στοχευμένες δράσεις, που δημιουργούν παρακαταθήκη για το μέλλον. «Άλλωστε η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών μας, σε αυτά τα σεμινάρια μας δείχνει το δρόμο» επεσήμανε, ευχόμενη καλή επιτυχία και καλή πρόοδο σε όλους όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ενώ ευχαρίστησε τους συντελεστές για την έμπνευση, την προετοιμασία και την εκτέλεση αυτού του σημαντικού εγχειρήματος. 
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ και υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Θεοπίστη Κρυσταλλίδου δήλωσε πως «στόχος μας εξ’ αρχής ως διοικητικό συμβούλιο του ΝΠΔΔ, αλλά και ως Δημοτική Αρχή, ήταν το Μουσείο Πτολεμαΐδας να αποκτήσει κυρίαρχη θέση στα πολιτιστικά δρώμενα όλης της Δυτικής Μακεδονίας. Πιστεύω πως σε ένα βαθμό με τις ποικίλες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει τα δύο τελευταία χρόνια το έχουμε πετύχει. Με αυτή μας την πρωτοβουλία προσδοκούμε να γίνει και φυτώριο καλλιτεχνών». Κλείνοντας  η  κ. Κρυσταλλίδου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συντελεστές όλου του εγχειρήματος τις κ. Γκαργκάλα, Γκέκα και Δούκα, καθώς και τον κ. Παπαδόπουλο.
Να σημειωθεί ότι οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 2463054444.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα » »