Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ 1.379 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

Ο Δήμος Μαραθώνος εκπόνησε και κατέθεσε δια της Δικηγορικής Εταιρείας του συνταγματολόγου δρος Απόστολου Παπακωνσταντίνου καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητώντας την καταδίκη της Ελληνικής Δημοκρατίας για την εγκατάσταση του Χ.Υ.Τ.Α. στη θέση «ΜΑΥΡΟ ΒΟΥΝΟ» Γραμματικού.
Σύμφωνα με την καταγγελία, η οποία συνυπογράφεται από συνολικά 1.379 κατοίκους του Δήμου, η χωροθέτηση του Χ.Υ.Τ.Α. στη συγκεκριμένη θέση αντίκειται σε σειρά κανόνων του πρωτογενούς και του παράγωγου δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με την καταγγελία, από το πρόσφατο πόρισμα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος επιβεβαιώνονται με πανηγυρικό και δεσμευτικό για τη Διοίκηση τρόπο τα εξής: α) Τον χώρο όπου κατασκευάζεται ο Χ.Υ.Τ.Α. διατρέχουν ενεργά ρέματα, β) η φύση και η σύσταση του εδάφους στην έκταση αυτή δεν επιτρέπουν την ασφαλή λειτουργία της εν λόγω εγκατάστασης και γ) οι μελέτες επί των οποίων βασίστηκε η αδειοδότηση του Χ.Υ.Τ.Α. είναι ελλιπείς, αφού δεν θεμελιώνονται, όπως έπρεπε, σε έρευνα πεδίου αλλά σε βιβλιογραφική τεκμηρίωση που αφορά την ευρύτερη περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής. Τα δεδομένα αυτά καθιστούν το έργο αντίθετο προς το ενωσιακό δίκαιο.
Ενόψει των ανωτέρω, ο Δήμος Μαραθώνα και οι λοιποί υπογράφοντες ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ασκηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 258 ΣΛΕΕ διαδικασίες για τη διαπίστωση παράβασης του ενωσιακού δικαίου εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης επί του θέματος, καθώς και να ανακληθεί η απόφαση Ε(2004) 5509/21.12.2004 της Επιτροπής, της 21ης Δεκεμβρίου 2004, με την οποία αποφασίστηκε η χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής του υπόψη έργου.

site.marathon.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΥΓΕ ΓΕΛΟΙΕ ΛΟΒΕΡΔΟ... ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΟΠΠΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ 290€!!!


Ο ΕΟΠΠΥ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 23/5/2012 ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΟΣΑ:

1ο ΠΑΙΔΙ - ΒΡΕΦΟΣ 4ων ΜΗΝΩΝ 70€ + 50€ = 120€

2ο ΠΑΙΔΙ - ΒΡΕΦΟΣ 4ων ΜΗΝΩΝ 70€ + 50€ = 120€

3ο ΠΑΙΔΙ - ΜΩΡΟ 2 ετών = 50€

ΣΥΝΟΛΟ 290€ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ (ΣΤΟ ΙΚΑ, ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ, ... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ).

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΟΛΛΑ.

ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ: Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ... ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ. Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΙΣΕ παΝΔοκ.

ΑΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ.

ΕΙΔΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ παΝΔοκ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


ΟΠΟΙΟΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ (ΛΟΒΕΡΔΟ, ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΣΑΜΑΡΑ και λοιπούς κλέφτες και εγκληματίες) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ!!!


ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΠΛΗΡΩΣΕ 290€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.... 
 
ΓΙΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ (Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ)
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΠΛΗΡΩΣΕ 290€ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ.... 
 
ΤΥΦΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΚΑΚΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...

ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΞΕΛΙΓΩΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΣ...



ΠΟΣΟ εγκληματικά ηλίθιος ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ παΝΔοκ???

Υ.Γ.
ΟΣΟΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ... ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ... ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ... ΣΩΣΤΟ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ!!!



ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟ" ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ...



ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ παΝΔοκ!!!




 http://christossainis.blogspot.com/2012/05/290.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρέθηκε ο 57χρονος εξαφανισθείς απο την Πτολεμαϊδα – Η αδερφή του αγωνιούσε αλλά αυτός ψάρευε στο Μέτσοβο!

Ψάρευε αμέριμνος σε μια λιμνούλα στο Μέτσοβο, ο 57χρονος από την Πτολεμαΐδα, που είχε εξαφανιστεί πριν από πέντε ημέρες. Ο άνεργος ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση, μια που δεν είχε δουλεία να κάνει, πήγε στην κυριολεξία για ψάρεμα, αδιαφορώντας αν η αδερφή του είχε λιώσει από την αγωνία της τόσες ημέρες, που δεν είχε δώσει σημείο ζωής.
Τελικά, ο απερίσκεπτος ηλικιωμένος άνδρας, έστω και για μια στιγμή σκέφτηκε λογικά. Μη έχοντας μονάδες στο κινητό του, δανείστηκε ένα κινητό και τηλεφώνησε χτες το πρωί στην αδερφή του, λέγοντας ότι είναι καλά, βρίσκεται στο Μέτσοβο και ψαρεύει, αλλά δεν έχει λεφτά για να επιστρέψει. Έτσι χτες, η αστυνομία και το συγγενικό περιβάλλον του εξαφανισθέντα, οργάνωναν μία αποστολή στο Μέτσοβο, προκειμένου να τον φέρουν πίσω.
Υπενθυμίζεται ότι ο Θ.Τ. που γεννήθηκε το 1955 στη Ρωσία και κατοικεί στην Πτολεμαΐδα, είχε εξαφανιστεί στις 18 Μαΐου.
Είχε φύγει το βράδυ από το σπίτι του, αλλά δεν γύρισε, οπότε η αδερφή του που διαμένει σε διπλανό διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας, δήλωσε την εξαφάνιση στις 22 Μαΐου.
Ο 57χρονος είναι διαζευγμένος και έχει τρία παιδιά. Είναι άνεργος εδώ και καιρό, γι’ αυτό ουσιαστικά τον συντηρούσε η αδερφή του.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξαφάνιση 57χρονου

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό ενός 57χρονου άνδρα κατοίκου Πτολεμαϊδας ο οποίος εξαφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Ο 57χρονος είναι άνεργος έχει ύψος 1, 75, κανονική σωματική διάπλαση και κατά την εξαφάνιση του φορούσε τζήν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια. Η Αστυνομική υποδιεύθυνση Πτολεμαίδας διερευνά το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης του από την πόλη γι αυτό και απέστειλε σήμα σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράνομος μηχανισμός «έκαψε» υποψήφια πανελλαδικών εξετάσεων – Συνελήφθη πριν από λίγες ώρες από την Αστυνομία

Συνελήφθη πριν από λίγες ώρες, από την Αστυνομία μαθήτρια Λυκείου της Πτολεμαίδας, υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων, η οποία κατείχε μηχανισμό εκπομπής και λήψης μηνυμάτων για τη διευκόλυνση της στις εξετάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες η υποψήφια μία ώρα μετά την παράδοση των θεμάτων στο μάθημα της βιολογίας ζήτησε άδεια για να μεταβεί στις τουαλέτες του σχολείου, όπου μετέβη συνοδευόμενη από καθηγητές. Σε κάποια στιγμή η μαθήτρια έβγαλε κάτω από τη μπλούζα της τον μηχανισμό για να επικοινωνήσει με άλλο άτομο προκειμένου να πάρει τις απαντήσεις στα θέματα της βιολογίας. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, και ύστερα από έρευνα συνέλαβε την μαθήτρια, καθώς και το άτομο που προμήθευσε τον μηχανισμό. Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στο τμήμα Ασφάλειας Πτολεμαίδας και αναμένεται μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Tους έστελναν τα διπλώματα στο… σπίτι ; Σώπα ?

Έρευνα διεξάγεται από την Ασφάλεια Ηρακλείου προκειμένου να εξεταστούν καταγγελίες για κύκλωμα που φέρεται να ...παρέδιδε διπλώματα οδήγησης, χωρίς καν οι εξεταζόμενοι εμφανιστούν στις εξετάσεις!

Η έρευνα ξεκίνησε με παρέμβαση της Περιφέρειας, μετά από καταγγελίες για κάποιους που μοίραζαν διπλώματα με το αζημίωτο, χωρίς να ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους υποψήφιους οδηγούς. Οι καταγγελίες αφορούσαν στη Δ/νση Συγκοινωνιών, όπου υπήρχαν "μελανά σημεία", στη διαδικασία της θεωρητικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Να σημειωθεί ότι οι καταγγελίες για τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών έφτασαν στην Περιφέρεια, και προσωπικά στον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος μέσω συνεργάτη του προσέφυγε στην Ασφάλεια για την σε βάθος έρευνα και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

'Όπως δήλωσε στο neakriti.gr ο προιστάμενος του Μηχανολογικού κ. Γιώργος Μηλάκης, η υπηρεσία θα παραδώσει όσα στοιχεία της ζητηθούν, ο ίδιος ωστόσο δεν γνωρίζει τίποτα ούτε για κύκλωμα, ούτε για τυχόν συμμετοχή υπαλλήλου στο φερόμενο ως κύκλωμα.


ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόθεν έσχες κυρία Πατριανάκου; [ΕΓΓΡΑΦΑ]

Το ΣΔΟΕ ανοίγει τους λογαριασμούς της "γαλάζιας" Φεβρωνίας

Το οικόπεδο στην Μύκονο, η εταιρεία HELESI, οι αστυνομικοί του Μητσοτάκη, οι διαγωνισμοί του δημοσίου και οι τραπεζικοί λογαριασμοί....



Με ένα εξαιρετικά επείγον και απόρρητο έγγραφό του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζητά από την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών να ανοίξει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2004 έως σήμερα όλους τους τραπεζικούς και άλλους λογαριασμούς της τέως βουλευτού και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Στο έγγραφο που έχει εκδοθεί στις 2 Μαΐου του 2012 από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών ζητείται να ελεγχθεί σε όλες τις τράπεζες η κυρία Φεβρωνία Πατριανάκου του Πέτρου «αν υπάρχει ή υπήρχε λογαριασμός σε οποιαδήποτε μορφή για όλες τις μορφές κατάθεσης (ταμιευτηρίου, προθεσμίας, όψεως, μετοχών, μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, παραγώγων σε δείκτες, μετοχές, προϊόντα συνάλλαγμα FTF κ.λπ.).

Επιπλέον ζητείται να τους γνωστοποιηθούν τυχόν διακίνηση χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων, ημεδαπών και αλλοδαπών, τυχόν γενόμενες πράξεις συναλλάγματος,τυχόν ύπαρξη θυρίδων καθώς και κάθε άλλη σχετική με διακίνηση χρηματικών ποσών πράξη όπως αγορά ομολόγων ή εντόκων γραμματίων ή χρυσών λιρών ή ράβδων χρυσού, πράξη REPO, χορήγηση ενυπόθηκου δανείου κ.λπ. Καθώς και να μας αποστείλετε και τα οικεία παραστατικά για διατραπεζικές εγγραφές αξίας πάνω από 10.000 ευρώ.

Τέλος, ζητείται ενημέρωση για τυχόν κοινούς λογαριασμούς της πού τηρούνται ή τηρούνταν στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το iefimerida, δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστοί οι ακριβείς λόγοι για τους οποίους το ΣΔΟΕ ψάχνει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Πατριανάκου και με ποιές ακριβώς δραστηριότητές της σχετίζεται η έρευνα αυτή.

Η εταιρεία HELESI

Η κυρία Πατριανάκου έως το 2007 που εξελέγη βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε μετοχικά στην επιχείρηση HELESI Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων της οποίας βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της Δημήτρης Καραΐσκος.

Το οικόπεδο στη Μύκονο

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχαν υπάρξει αρκετές καταγγελίες τόσο κατά της ίδιας όσο και κατά του συζύγου της για διαγωνισμούς που είχε κερδίσει η συγκεκριμένη εταιρεία σε διάφορους δήμους της χώρας προκειμένου να τους προμηθεύσει κάδους απορριμμάτων αλλά και απορριμματοφόρα οχήματα. Πρόκειται για προμήθειες ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Παράλληλα, είχε συζητηθεί έντονα η αγορά ενός οικοπέδου εκτάσεως 56 στρεμμάτων στη Μύκονο, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής από ομάδα επενδυτών μεταξύ των οποίων ο σύζυγος της κυρίας Πατριανάκου, Δημήτρης Καραΐσκος, ο κουμπάρος τους και πατέρας του τέως Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρήστος Βερώνης και δύο αστυνομικοί φρουροί του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» σε δημοσίευμα του 2009 «η σχέση της κυρίας Πατριανάκου με το Νησί των Ανέμων χρονολογείται από το 1990, όταν επί οικουμενικής κυβέρνησης τοποθετήθηκε σε ηλικία 28 ετών από τον τότε πρωθυπουργό Τζαννή Τζαννετάκη νομάρχης Κυκλάδων.

Η ανάληψη της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη βρήκε την κυρία Πατριανάκου στον νομαρχιακό θώκο, από τον οποίο αποχώρησε τον Νοέμβριο του 1991 επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους. Την περίοδο εκείνη η Μονή Παναγίας Τουρλιανής είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την πώληση μιας έκτασης-φιλέτο 56 στρεμμάτων στην περιοχή Λούλος, με θέα στην παραλία της Αγίας Αννας. Στην επαναληπτική δημοπρασία του προνομιακού υψώματος με θέα το απέραντο γαλάζιο στις 17 Ιανουαρίου 1993, ο πλειοδότης, εκτός του εαυτού του, παραστάθηκε ως πληρεξούσιος και αντιπρόσωπος και άλλων ατόμων, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Βερώνης και Καραΐσκος και δύο αστυνομικοί του κ. Μητσοτάκη, ένας εκ των οποίων ήταν ο κ. Μανούσος Γρυλλάκης.

Ποιά είναι η Φεβρωνία Πατριανάκου

Γεννήθηκε στην Νέα Σμύρνη την 1η Απριλίου του 1962. Κατάγεται από την Πετρίνα Λακωνίας. Είναι το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά του Πέτρου και της Βαρβάρας.

Mεγάλωσε στην Νέα Σμύρνη και αποφοίτησε από το Α' Λύκειο Θηλέων το 1979. Tην χρονική περίοδο 1970-1973, έζησε στην Νεάπολη Λασιθίου Κρήτης, όπου και τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο.

Από το 1979 έως το 1985 σπουδάζει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Κατά την διάρκεια των σπουδών αναπτύσσει πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα πλαίσια της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Εκλεγόταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. από το 1980 έως το 1985. Εκλεγόταν κάθε χρόνο στο Προεδρείο Έτους. Ήταν εκλέκτορας φοιτητών για εκλογή των Πρυτανικών Αρχών και εκλεγμένη Αντιπρόσωπος του Συλλόγου Φοιτητών Σχολής Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Π. στο 5ο και 6ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο.

Επίσης ήταν μέλος της Γραμματείας του Επαρχιακού και του Εργασιακού τμήματος της ΟΝΝΕΔ.

Το 1985 αμέσως μετά την αποφοίτηση από το Ε.Μ.Π. ξεκινά την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ιδιωτικά έργα. Το 1986 εκλέγεται Ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών (Σ.Π.Μ.Ε.) για την περίοδο 1986 - 1988.

Το 1987 παντρεύτηκε με τον Δημήτρη Καραΐσκο, ο οποίος είναι επίσης Πολιτικός Μηχανικός και στέλεχος με πολυετή δράση στην ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και στην ΟΝΝΕΔ. Απέκτησαν δύο γιούς, τον Ευθύμιο και τον Πέτρο. Από το 1987 διαμένουν μόνιμα στα Μελίσσια.

Το 1987 συμμετέχει στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου και εκλέγεται μέλος στην Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) για την περίοδο 1987 - 1990, με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (Δ.Κ.Μ.)

Τον Μάρτιο του 1990 επί οικουμενικής κυβερνήσεως τοποθετείται Νομάρχης Κυκλάδων όπου και παραμένει επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μέχρι τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και παραιτήθηκε για οικογενειακούς λόγους.

Έκτοτε, ασκεί συστηματικά επαγγελματική δραστηριότητα και δραστηριοποιείται στον τομέα των ιδιωτικών και των δημοσίων έργων ως Πολιτικός Μηχανικός. Από το 1999 μέχρι και το καλοκαίρι του 2007, μετέχει σε επιχειρηματική δραστηριότητα στα Συστήματα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Έχοντας την ευθύνη του Τομέα Marketing και Πωλήσεων αναπτύσσει πλούσια εξαγωγική δραστηριότητα των βιομηχανικών προϊόντων της εταιρείας.

Το 2000 αναλαμβάνει την ευθύνη του προεκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.

Το 2004 τοποθετείται στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Πολιτικού Συμβουλίου.

Το 2010 εκλέγεται μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής την τοποθετεί στην άκρως τιμητική 5η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, οπότε και εκλέγεται Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διετέλεσε μέλος:

Της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,

Της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου,

Της Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος,

Της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση του συνόλου της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου».

Επίσης εξελέγη Αναπληρώτρια του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ορίστηκε Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο των ΗΠΑ και μέλος των Ομάδων Φιλίας με την Κίνα, τη Ρωσία, το Ιράν, το Μεξικό, την Σουηδία και την Ιαπωνία.

Από τις 4/2/09 έως 07/12/09 διετέλεσε Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 13/5/09 ανέλαβε καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές.

Στις βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής Λακωνίας.

Στις εκλογές του 2012 με 5.082 σταυρούς εξελέγη πρώτη αναπληρωματική βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, μετά τον μοναδικό βουλευτή του κόμματος στο Νομό Αθανάσιο Δαβάκη.

planet-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΟ MAKELEIO.GR ? ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ....!!!!‏


makeleio
"Θέμα 1ον:
MIA ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1993 ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΝΔ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ"

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σκάνδαλο της Siemens είναι διακομματικό. Η ίδια η εταιρεία μέσω εκπροσώπων της που διαχειρίστηκαν τα μαύρα κονδύλια έχει παραδεχθεί ότι για κάθε σύμβαση που υπέγραφε υπήρχε και ένα ποσοστό που κατευθυνόταν και σε πολιτικές προμήθειες για προφανείς λόγους. Ο αρχηγός της ΝΔ βέβαια, που κατά τ' άλλα κόπτεται για τη διαφάνεια και την απόδοση ευθυνών, θεωρεί ότι το σκάνδαλο είναι μόνο πράσινο και απλώς για λόγους αποκατάστασης της τιμής του πολιτικού κόσμου κάνει την παραχώρηση να διερευνηθούν και οι τυχόν ευθύνες όσων υπουργών της ΝΔ θεωρεί το ΠαΣοΚ ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο...

Βέβαια ο κ. Σαμαράς ξεχνά τη δική του, έμμεση μεν αλλά σαφέστατη δε, εμπλοκή του στην υπόθεση Siemens. Για την ιστορία και μόνο, θυμίζουμε ότι ο ένας από τους δύο λόγους που αποσταθεροποιήθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 ήταν και η αλλαγή του καθεστώτος προμηθειών στον ΟΤΕ. Ο άλλος ήταν βέβαια το Μακεδονικό. Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δήλωνε στις 6.9.1993: «Μόνο η διακοπή της ανοχής μας προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει τα επερχόμενα δραματικά γεγονότα στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και τη νομιμοποίηση της επαίσχυντης πώλησης του ΟΤΕ»... Δύο μέρες αργότερα ανεξαρτητοποιείται ο κ. Συμπιλίδης δηλώνοντας ότι «το θέμα της Μακεδονίας δρομολογήθηκε προς την κατεύθυνση της εθνικής τραγωδίας, ενώ το θέμα του ΟΤΕ εγείρει τεράστια ερωτηματικά»...

Τι είχε συμβεί όμως με τον ΟΤΕ και είχε αναχθεί σε τόσο τεράστιο θέμα; Οπως περιγράφει ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Μάνος, στις 27 Αυγούστου είχε ψηφιστεί ο νόμος για στρατηγικό επενδυτή στον ΟΤΕ. Γράφει χαρακτηριστικά: «Στο διάστημα μεταξύ της ψήφισης και της δημοσίευσης του νόμου δέχτηκα τις επισκέψεις του κ. Κόκκαλη ως εκπροσώπου της Ιντρακόμ και του κ. Ντόμπεκ ως εκπροσώπου της Siemens που ανησυχούσαν για την εξέλιξη του διαγωνισμού για 1.100.000 ψηφιακές παροχές και την ενδεχόμενη επανεξέτασή του. Τους εξήγησα», συνεχίζει ο κ. Μάνος, «ότι αυτό ακριβώς επιθυμεί η κυβέρνηση...». Για την ιστορία και πάλι, ο νόμος για τον ΟΤΕ δημοσιεύθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 9 ο κ. Συμπιλίδης αναχωρούσε για το κόμμα του κ. Σαμαρά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέρρεε...

άφησα για το τέλος και τον Ευάγγελο Σέκερη

Τον μπατζανάκη του κυρίου Προέδρου της ΝΔ

Γνωρίζει πολλά και για τις μυστικές επαφές Σαμαρά με στελέχη της ΣΗΜΕΝΣ

Ίσως και κάτι παραπάνω για τις χρηματοδοτήσεις της ΠΟΛΑΝ....

(Το θέμα αναρτήθηκε στο blog του zougla στις 12/4/2012. Κάποιοι φαίνεται ότι δεν θέλουν να ξεχάσουν εκείνη την "μαύρη" εποχή)
Θέμα 2ον:
Από την φορολογική δήλωση του ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος OPEN SOCIETY, για το οικονομικό έτος 2010, μαθαίνουμε ότι, οι κύριοι Samer Younis και Sabbagh Khoury, αμφότεροι κάτοικοι Ελλάδας με διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισίας 62 Β, Αμαρούσιον, Αθήναι 15110, είναι χορηγοί του ανωτέρω ιδρύματος.
Μέχρις εδώ δεν υπάρχει κάτι το «περίεργο».
Έλα, όμως, που στην Λεωφόρο Κηφισίας 62 Β, στο Μαρούσι, είναι η έδρα της Consolidated Contractors Company, (http://www.ccc.gr/address_list.html).
Η οποία CCC, ήταν χορηγός της εταιρείας I4SENCE, του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του Αντρίκου... (http://www.ftbusiness.com/medsustainableenergy/sponsorsandpartners.asp?m_pid=0&;m_nid=34673).
Έλα που και ο Γιωργάκης μετείχε στις εκδηλώσεις της CCC, παρέα με τον Πάγκαλο, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, διότι υπάρχει φωτογραφικό υλικό.
Αυτά και μόνο αρκούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Δεν αρκούν;
ccc1
ccc2
Το θέμα, όπως και τα σχετικά έγγραφα, αποκάλυψε το filotimia.blogspot.com.
Θέμα 3ον
erotimatiko
Στο στόχαστρο μπαίνει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Makeleio.gr, η κόρη πολιτικού αρχηγού που πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις.
Για ποιο λόγο; Φέρεται να προχώρησε στην αγορά μιας μεζονέτας στο Κολωνάκι, αξίας 600.000 ευρώ.
Αυτά προς το παρόν, αλλά καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα επανέλθουμε..."
Ρε παιδιά αληθεύουν όλα αυτά; Αληθεύουν μέχρι να διαψευστούν...
Διαβάστε περισσότερα » »

Ηλιάκης,σαν σήμερα.Τα αποκαλυπικά ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων


Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο Κώστας Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης.Το F 16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη και να εντοπίσει τις θέσεις των S 300.Για τις συνθήκες κάτω από  τις οποίες έγινε η σύγκρουση,έχουν γραφτεί πολλά και όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για μια δολοφονική ενέργεια του Τούρκου χειριστή.

Τα όσα ακολούθησαν το χαμό του Κώστα Ηλιάκη και την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης περιγράφονται με λεπτομέρειες στα ημερολόγια του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων.

Μέσα από τις καταγραφές των γεγονότων αποκαλύπτεται πόσο "φοβισμένα" είχε αντιμετωπιστεί η κρίση που προκλήθηκε από τη σύγκρουση των δύο μαχητικών στον αέρα και η βιασύνη της ελληνικής πλευράς να παραδοθεί ο Τούρκος πιλότος στο πλήρωμα τουρκικού ελικοπτέρου έρευνας διάσωσης.

23 Μαίου 2006. 

Τέσσερα ελληνικά F-16,διατάσσονται να απογειωθούν από αεροδρόμιο της Κρήτης,με αποστολή την αναγνώριση-αναχαίτιση, τεσσάρων τουρκικών μαχητικών που συνόδευαν φωτογραφικό αεροσκαφός της τουρκικής ΠΑ. Οι έλληνες χειριστές ενημερώνονται ότι στη θαλάσσια περιοχή ,πλέει και τουρκική φρεγάτα. 

Ο τουρκικός σχηματισμός είχε στόχο να συνοδεύσει το φωτογραφικό RF-4 ,μέχρι τα παράλια της Κρήτης. Η εμμονή της Άγκυρας να εντοπίσει τις θέσεις που είχαν αναπτυχθεί τα αντιπυραυλικά συστήματα S-300,ήταν πια γνωστή στους έλληνες χειριστές.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι,τα ελληνικά F-16,είχαν προσεγγίσει το τουρκικό σχηματισμό. Ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, πλησίασε το φωτογραφικό αεροσκάφος κατόπιν εντολής από το ΑΤΑ,για να καταγράψει τον εξοπλισμό του. 


Χωρίς καμμία προειδοποίηση ο τούρκος σμηναγός Ιμπραήμ Χάλι,πραγματοποίησε ένα φονικό ελιγμό πέφτοντας με το F-16 του,πάνω στη καλύπτρα του αεροσκάφους του Κ.Ηλιάκη,ο οποίος σκοτώθηκε ακαριαία. Ο τούρκος πιλότος κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και λίγα δευτερόλεπτα μετά βρέθηκε στη θάλασσα.

Από εκείνη τη στιγμή αρχίζει ο χειρισμός μιας κρίσης που θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστάσεις ανεξέλγκτες. Μαχητικά οπλιμσμένα αεροσκάφη και των δύο χωρών απογειώνονται και πετούν προς τη περιοχή μεταξύ Καρπάθου-Κρήτης. Μυρίζει μπαρούτι και μια σπίθα αρκεί για να προκαλέσει έκρηξη.

Στο υπόγειο του ΥΕΘΑ, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων βρίσκεται ήδη ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Πανγιώτης Χινοφώτης. Σύντομα έφθασε και ο τότε υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Έχει διαταχθεί ήδη πλήρης ετοιμότητα αλλά είναι σαφές ότι οι χειρισμοί που πρέπει να γίνουν απαιτούν λεπτότητα.

To On Alert, δημοσιεύει τα ημερολόγια του ΕΘΚΕΠΙΧ. Καταγράφουν λεπτό προς λεπτό ότι συνέβη εκείνο το τραγικό μεσημέρι της 26ης Μαίου 2006 στην περιοχή μεταξύ Καρπάθου-Κρήτης. Πως ενοπίστηκε ο Τούρκος πιλότος που σκότωσε τον Κ.Ηλιάκη ,πως αρνήθηκε την ελληνική βοήθεια από ελικόπτερο Super Puma τραβώντας ακόμη και πιστόλι εναντίον των πιλότων μας και τελικά πως αποφασίσαμε να τον παραδώσουμε!





Σ΄ αυτή τη σελίδα περιγράφονται οι πρώτες ενέργειες που έγιναν,ώστε η ελληνική στρατιωτική μηχανή να τεθεί σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο. Το ελικόπτερο Super Puma, έχει ήδη διαταχθεί να απογειωθεί και το πετρελαιοφόρο πλοίο CENTURY έχει ενημερώσει ότι πλέει προς τη περιοχή όπου έχει εντοπιστεί ο Τούρκος πιλότος Ιμπραήμ Χάλι.

Το δεξαμενόπλοιο μαζεύει από τη θάλσσα τον Τούρκο,ο οποίος έχει εντοπιστεί από το ελικόπτερό μας ,αλλά αρνείται την βοήθειά του.
Η ομάδα διάσωσης αποβιβάζεται στο δεξαμενόπλοιο κι έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Τούρκο χειριστή. Παρά το σοκ της εγκατάλειψης ο Χάλι είναι σκληρός. Εκτελώντας προφανώς τις εντολές των ανωτέρων του αρνείται πεισματικά να μπει στο ελικόπτερο. Ξέρει ότι έχει προκαλέσει το θάνατο ενός Έλληνα πιλότου κι αυτό μπορεί να έχει βαρύτατες συνέπειες. Όταν πιέζεται από τους Έλληνες,τραβάει πιστόλι και απειλεί! Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και η ένταση,όχι μόνο στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου ,αλλά και στον αέρα είναι τεταμένη. Εκείνη τη στιγμή στον αέρα βρίσκονται 120 μαχητικά αεροσκάφη,ελληνικά και τουρκικά,όλα πάνοπλα! Ήδη έχει φθάσει και τουρκικό ελικόπτερο για να πάρει τον Τούρκο.

Η ώρα είναι 14.29. Η εντολή που φθάνει από το ΕΘΚΕΠΙΧ είναι μεν σαφής αλλά προκαλεί απορίες:
“Εντολή Α/ΓΕΕΘΑ για παράδοση τούρκου πιλότου στο τουρκικό πλήρωμα διάσωσης με τρόπο όμως ώστε να φανεί ότι η παράδοση έγινε από την ελληνική προς τη τουρκική πλευρά.Η παράδοση να καταγραφεί από κάμερα”.


Η ουσία του θέματος είναι ότι οι Τούρκοι που εκείνη την ημέρα προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να φωτογραφίσουν τις θέσεις των συστημάτων S-300, κατόρθωσαν ασκώντας στρατιωτική πίεση στην Ελλάδα να επιβάλουν τις θέσεις τους. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Τούρκος που έπεσε στο Αιγαίο παραδίνονταν μ΄ αυτό το τρόπο στους συμπατριώτες του. Αφού πρώτα είχε σκοτώσει έναν Έλληνα χειριστή.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοσιογράφοι όπως...Βερύκιος ,Τσεκούρας και Πρετεντέρης στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του Ακη Τσοχατζόπουλου!

Εκτός του “Γιάννη” από τον οποίο επιτακτικά ζητάει να του στείλει....900.000 ευρώ και τον άγνωστο “βοσκό”(!!!) από τον οποίο θέλει να επιστραφούν “τα βιβλία” (!!!) ( σημ. πολύ βιβλιόφιλος θα ήταν αυτός ο ...βοσκός που ...παρακρατούσε για να ...μελετήσει τα ωφέλιμα βιβλία του ΑΚΗ...) , αναφέρονται και τα ονοματεπώνυμα πασίγνωστων δημοσιογράφων . 
Και πριν το θέμα πάρει άλλες διαστάσεις ό φ ε ι λ ε το σωματείο τους (η ΕΣΗΕΑ) να τους είχε καλέσει χθες - όχι σήμερα- να δώσουν ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ για το καλό το δικό τους και του σωματείου των αδιάφθορων δημοσιογράφων...
Αυτό δεν έγινε και μάλλον ΔΕΝ θα γίνει.

Πάνω από ....30 φορές συνάντησε ο ΒΕΡΥΚΙΟΣ τον ΄Ακη τη διετία 2010-2011!!! ΄Οπως γράφει : “ το όνομα δημοσιογράφου το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο του Άκη, περισσότερες φορές από οποιοδήποτε άλλο, είναι του Δήμου Βερύκιου. Από μια πρόχειρη ματιά που ρίξαμε, το όνομα του γνωστού στρατιωτικού συντάκτη, το συναντάμε σε...διαφορετικές περιπτώσεις μόνο το 2010 και το 2011 περισσότερες από 30 φορές! Μάλιστα σε ορισμένες σημειώσεις αναγράφεται και το σημείο συνάντησης στην οδό Κόμνα Τράκα. Φυσικά ο δημοσιογράφος ενδέχεται να συναντούσε το πρώην υπουργό προκειμένου για τις ανάγκες του ρεπορτάζ...”.
  1. “ Ο Διευθυντής του “ΕΘΝΟΥΣ” , στενός συνεργάτης του Γ. Μπόμπολα, ο Θ. Τσεκούρας, συμπεριλαμβάνεται στο ημερολόγιο του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού .... Το ονοματεπώνυμο του γνωστού δημοσιογράφου βρίσκεται πάνω από το επώνυμο του... Σημίτη, με τον οποίο όλο το σύστημα Μπόμπολα διατηρούσε προνομιακές σχέσεις και επαφές. Tα στοιχεία του Τσεκούρα αφορούν την περίοδο του 2011. Άρα περίοδο που ΔΕΝ πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης...”!!!
  2. “Το όνομα του Γιάννη Πρετεντέρη (μέσα στον κόκκινο κύκλο που βάλαμε εμείς) εμφανίζεται στις σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με τις ιδιόχειρες σημειώσεις του πρώην υπουργού...Το όνομα του γνωστού... δημοσιογράφου εμφανίζεται μια και μοναδική φορά τo 2011, άρα την περίοδο που ΔΕΝ ήταν υπουργός ο Άκης Τσοχατζόπουλος Πρόκειται για την περίοδο που ο Άκης απασχολούσε τη Βουλή με τις εξεταστικές επιτροπές για την υπόθεση των υποβρυχίων. Εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοι. Το να συναντηθεί μια φορά ένας δημοσιογράφος με ένα πολιτικό πρόσωπο δεν λέει απολύτως τίποτε..”!!!.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκάρει η σιωπή των ΜΜΕ για την δολοφονία του Έλληνα από τους τρείς Αφγανούς...

Ούτε κίχ δεν έβγαλαν τα μεγαλύτερα από τα μεγάλα μήντια, για το απεχθές γεγονός της δολοφονίας ενός 30χρονου Έλληνα στην Πάτρα, από τρείς Αφγανούς γειτονές του.

Με σχεδόν τελετουργικό τρόπο οι τρείς Αφγανοί, των οποίων... τα ονόματα έδωσε ξεψυχώντας ο άτυχος Έλληνας, τον κατακρεούργησαν με μαχαίρι, για ασήμαντο λόγο. Και όμως. Για τα ελληνικά ΜΜΕ – πέραν του διαδικτύου- η συγκεκριμένη είδηση δεν αποτέλεσε αιτία σχολιασμού.

Μία περίπτωση που θυμίζει πολύ την υπόθεση Καντάρη στο κέντρο της Αθήνας. Και ίσως αυτός ήταν ο λόγος του “θαψίματος” της είδησης. Να θυμήθηκαν τα ΜΜΕ τις αντιδράσεις των κατοίκων του κέντρου. Να θυμήθηκαν ότι οι Έλληνες μπορεί να είναι … αργοί στο να πάρουν εμπρός, αλλά όταν συμβεί αυτό, αντιδρούν με τρόπους που καθόλου δεν αρέσουν στο σύστημα. 

Είναι όμως ακριβώς αυτή η ένοχη σιωπή των ΜΜΕ, που κάνει τους Έλληνες να καταλαβαίνουν τον ρόλο τους. Με τέτοιες μεθοδεύσεις “καίγεται” το κεφάλαιο της δήθεν αντικειμενικότητας και όλο περισσότεροι Έλληνες γνωρίζουν τον πραγματικό τους ρόλο.


greeknation.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Πόσα θα πληρώσω στην εφορία εφέτος;


Για να μάθετε λοιπόν από τώρα πόσα θα πληρώσετε, χρειάζεστε δύο πράγματα: το χαρτί που σας έχει δώσει ο εργοδότης και τους πίνακες που δημοσιεύει το fpress.gr στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Θα προσεγγίσετε με αρκετή ακρίβεια το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε κάνοντας τα ακόλουθα βήματα:


Από το εκκαθαριστικό που σας έχει δώσει ο εργοδότης, θα βρείτε το δηλωθέν εισόδημα. Θα λάβετε υπόψη το καθαρό εισόδημα και όχι αυτό που περιλαμβάνει και τις ασφαλιστικές εισφορές.


Με βάση το εισόδημα, θα ανατρέξετε στον πίνακα για να βρείτε το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί


Από το εκκαθαριστικό του εργοδότη, θα βρείτε πόσος φόρος έχει παρακρατηθεί. Το ποσό αυτό θα πρέπει να το αφαιρέσετε από το ποσό του φόρου που έχετε βρει -μέσω του πίνακα- στον πίνακα 2. Να ξέρετε ότι το ποσό που έχει παρακρατηθεί, αποκλείεται να είναι όσο και το ποσό του φόρου που βγάζει η κλίμακα. Αυτό οφείλεται στο ότι έχει γίνει μείωση του αφολογήτου της κλίμακας μέσα στο 2011.


Μετά την εξεύρεση του ποσού, το μόνο που μπορεί να περιορίσει τη φορολογική σας επιβάρυνση, είναι το να έχετε πραγματοποιήσει κάποιες δαπάνες οι οποίες μειώνουν το φόρο. Αυτές είναι:


Τόκοι στεγαστικών δανείων (εκπίπτει το 10% για σπίτια η επιφάνεια των οποίων δεν υπερβαίνει τα 120 τετραγωνικά και για δάνεια το ύψος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ)


Φροντιστήρια των παιδιών (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)


Ενοίκιο κύριας κατοικίας (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ)


Ιδιαίτερα μαθήματα (η μέγιστη έκπτωση φτάνει στα 100 ευρώ) κλπ


Τον πίνακα θα τον επιλέξετε ανάλογα με την οικογενειακή σας κατάσταση.


Όσοι δεν έχουν παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ
 
Όσοι έχουν ένα παιδί θα κάνουν κλικ εδώ

Όσοι έχουν δύο παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ

Όσοι έχουν τρία παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ

Όσοι έχουν τέσσερα παιδιά θα κάνουν κλικ εδώ

Όταν λέμε οι φορολογούμενοι να έχουν παιδιά, εννοούμε τα παιδιά να βαρύνουν φορολογικά τον γονιό. Για να συμβαίνει αυτό, πρέπει να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις.  

Αν υποβάλλεται κοινή φορολογική δήλωση, η σύζυγος, δεν έχει δικαίωμα να αξιοποιήσει και πάλι το αυξημένο αφορολόγητο των παιδιών.

Οπότε θα χρησιμοποιήσει τον πίνακα με τον φόρο για τους γονείς χωρίς παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πίνακες έχουν υπολογιστεί με βάση το αφορολόγητο των 5000 ευρώ. Υπάρχουν ειδικές κατηγορίες (νέοι, συνταξιούχοι κλπ) που διατηρούν το αφορολόγητο των 9000 ευρώ. Γι' αυτούς είναι προαφανές ότι ο φόρος θα είναι λιγότερος κατά 400 ευρώ ακριβώς. Για να δείτε αν ανήκετε σε κάποια από τις "ευνοημένες" κατηγορίες, κάντε κλικ εδώ.





Πηγή: Fpress
Διαβάστε περισσότερα » »