Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Γερμανός ευρωβουλευτής: «Έτσι εισέβαλε και κατέλαβε την Ελλάδα η τρόικα – Το ίδιο να γίνει και στην Ιταλία»!



Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε ομολογία σοκ προχώρησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και πρωτοκλασάτο στέλεχος του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, Μάρκους Φέρμπερ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η τρόικα θα πρέπει να εισβάλει στην Ιταλία και να καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών ακριβώς όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα
Ο δεξιός ευρωβουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) επεσήμανε ότι η ίδια τρόικα (Ευρωπαϊκή
Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) που διαχειριζόταν την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης του χρέους της και επέβαλε οδυνηρές περικοπές, θα μπορούσε να κληθεί και πάλι αν σχηματιστεί μια ευρωσκεπτικιστική κυβέρνηση στην Ιταλία. Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του,ο Γερμανός ευρωβουλευτής τα μάζεψε και ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας πως οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν αλλά…
Είναι σαφές πλέον πως οι άνθρωποι αυτοί παίζουν με τις ζωές λαών και σκλαβώνουν έθνη. Γίνεται κατανοητό και γιατί ο Ιταλός πρόεδρος Σ.Ματαρέλα διέπραξε πολιτικό «πραξικόπημα» πριν από λίγες ημέρες και ας του το επιτρέπει το Σύνταγμα να κάνει κάτι τέτοιο, όπως το να μην αποδεχτεί τον διορισμό ενός ΥΠΟΙΚ επειδή δεν τον… γουστάρουν οι αγορές.
Έτσι ο κύριος αυτός παραβίασε την βασική αρχή της Δημοκρατίας που είναι «κάνουμε ότι ζητάει η πλειοψηφία». Μια κυβέρνηση που αντιστοιχούσε στο 70% των ψηφοφόρων ΔΕΝ εγκρίθηκε διότι απλούστατα δεν ήταν αρεστή σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Έτσι τώρα ως γνήσιος απόγονος των γερμανικών φυλών που κατέκλυσαν τους δρυμούς της κεντρικής Ευρώπης πριν από 20 αιώνες, ο Γερμανός ευρωβουλευτής μη μπορώντας να αποκρύψει τις πραγματικές διαθέσεις του, ζήτησε μια νέα εισβολή οικονομικού τύπου στην Ιταλία όπως είχε γίνει και στην Ελλάδα.
Στην Ελλάδα η τρόικα πέτυχε τον σκοπό της, η Ιταλία όμως δεν είναι ούτε ίδιο μέγεθος και ούτε ίδιος λαός και ας λέμε «una razza una faccia». Δεν ισχύει αυτό, οι Ιταλοί δεν έχουν «ωχαδερφισμό» και δεν δέχονται εύκολα πολιτικές «γκιλοτίνες», άλλωστε έχουν μια μακρά παράδοση ανυπακοής, μην ξεχνάμε ότι η Κόζα Νόστρα, η Σάκρα Κορόνα, η Ντραγκέτα και η Καμόρα εδράζουν στην Ιταλία.

pronews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »