Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Βίντεο: "Εσείς κ.Σαμαρά είστε οι εγκληματίες που καταστρέψατε την Ελλάδα"

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Ν.ΓΚΡΙΦΙΝ ΠΡΟΣ Α.ΣΑΜΑΡΑ
To defencenet.gr κατάφερε να βρει μέρος του οπτικού ντοκουμέντού από την συγκλονιστική πολιτική ομιλία ενώπιον του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά του ηγέτη του βρετανικού εθνικιστικού κόμματος Νίκ Γκρίφιν χθες στην ευρωβουλή
Ιδού και η μετάφραση του μέρους της ομιλίας που φαίνεται στο βίντεο:
«Το 2014 υποτίθεται ότι είναι το έτος της δημοκρατίας στην Ευρώπη. Μα τι σόι δημοκρατία σκίζει το ίδιο της το Σύνταγμα, απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να αποδείξει ότι οι άνθρωποι είναι «χαρούμενοι», στέλνει πάνοπλους αστυνομικούς να συλλάβουν δημοκρατικά εκλεγμένους βουλευτές και φυλακίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους χωρίς δίκη, όταν δεν μπορούν να αντικρούσουν αστήρικτες εικασίες που τους αποδίδονται από ψευδομάρτυρες.
Οι απολυταρχικοί σαν εσάς πάντα δικαιολογούσαν τον φόρο στην ελευθερία με προπαγανδιστικά ψεύδη περί δήθεν «εγκληματικών οργανώσεων». Μα κ. Σαμαρά η τραπεζοκρατική κατοχική κυβέρνηση σας που βοηθάει τους αφέντες σας να καταστρέψουν την Ελλάδα είναι οι πραγματικοί εγκληματίες.
Είστε οι απόγονοι των κομμουνιστών που αρνήθηκαν να πολεμήσουν όταν η χώρα σας δέχτηκε εισβολή από τον Μουσουλίνι, ενώ ο Μεταξάς είπε «ΟΧΙ» και πολέμησε την ξένη κατοχή και εκμετάλλευση. Το οποίο είναι, φυσικά, και το πραγματικό έγκλημα των σύγχρονων πολιτικών απογόνων του, της Χρυσής Αυγής.»




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι διακηρύσσει και από ποια πρόσωπα αποτελείται.

Γεγονός αποτελεί η ίδρυση του Νέου Κόμματος, του νέου πολιτικού φορέα που τοποθετείται στον προοδευτικό χώρο του κέντρου και το οποίο αναμένεται να διεκδικήσει την είσοδο στο Κοινοβούλιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.


Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και εκεί θα εκλεγεί η ηγεσία του.
Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξηΤην οργανωτική επιτροπή αποτελούν πρόσωπα που δεν έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με την πολιτική. Πρόκειται για τους:
  • Ιωάννη Αλεξάκη, δημόσιο υπάλληλο
  • Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Παύλο Ελευθεριάδη, αναπληρωτή καθηγητή Νομικής, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
  • Στάθη Καμπουρίδη, δημόσιο υπάλληλο
  • Γλυκερία Καρρά, φυσικό, πρώην στέλεχος Επενδυτικής Τράπεζας
  • Γιάννη Κασιμάτη, στέλεχος Επενδυτικών Τραπεζών
  • Γιάννη Κουτσομύτη, σκηνοθέτη και παραγωγό
  • Ανδρέα Κούτρα, οικονομικό αναλυτή
  • Αλέξανδρο Κώτση, δικηγόρο
  • Νίκο Λαάρη, μουσικό
  • Μαρία Μέξη, ειδική επιστήμονας-εμπειρογνώμονας Κοινωνικής Πολιτικής
  • Θεόδωρο Νικλάνοβιτ, χημικό μηχανικό
  • Στέλιο Ξανθόπουλο, επίκουρο καθηγητή Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο του Αιγαίου
  • Μαρίνα Σουγιουλτζή, οικονομολόγο και blogger
Στο πλαίσιο αρχών του Νέου Κόμματος αναφέρονται:
  • Η ισχυρή οικονομία
  • Η κοινωνική δικαιοσύνη
  • Το κράτος δικαίου
  • Το επιτελικό κράτος
  • Η ανοιχτή παιδεία
  • Οι αξιόπιστοι πολιτικοί θεσμοί
Στο κείμενο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Νέου Κόμματος, η οργανωτική επιτροπή επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Είμαστε πολίτες και απευθυνόμαστε σε πολίτες. Θέλουμε να ιδρύσουμε το νέο δημοκρατικό κόμμα της πατρίδας μας. Αγαπάμε την Ελλάδα. Πιστεύουμε στις δυνάμεις της».
«Η καλύτερη Ελλάδα έδινε εδώ και χρόνια άνισο αγώνα με τη διαφθορά, την ευνοιοκρατία και ένα ολιγαρχικό πελατειακό σύστημα. Η μάχη αυτή χάθηκε.


Η χώρα χρεοκόπησε. Σήμερα, παρά τις σημαντικές βελτιώσεις στα δημόσια οικονομικά που πετύχαμε με τεράστιες θυσίες, η χώρα δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις. Οι ολιγαρχικές δομές παραμένουν σχεδόν άθικτες» τονίζεται.

«Ήρθε η ώρα μια καλύτερη Ελλάδα να βγει μπροστά. Δεν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε μια χώρα της απομόνωσης, της χρεοκοπίας και του λαϊκισμού.Ξέρουμε ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ξεπέρασαν τις ολιγαρχικές δομές τους με συνειδητή προσπάθεια και θάρρος για αναμέτρηση με το παλιό. Προσκαλούμε όλους όσους θέλουν να απαλλαγούν από το πελατειακό κράτος, όλους όσους θέλουν να κτίσουν μια κοινωνία αξιοπρέπειας, ισότητας και αλληλεγγύης να το δείξουν με τις πράξεις τους. Προσκαλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην Ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Νέου Κόμματος» αναφέρεται.

«Πυξίδα των επιλογών μας είναι η δικαιοσύνη. Η δύναμή μας είναι οι ιδέες μας. Προτείνουμε μεταρρυθμίσεις κλειδιά για την φτώχεια, την ανεργία, την παιδεία, την ενημέρωση την διοίκηση και τους πολιτικούς θεσμούς» σημειώνεται.

«Πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι διστάζουν να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο. Ελπίζουν ακόμα στην αλλαγή του πελατειακού συστήματος από το εσωτερικό του. Και όμως, κάθε τέτοια προσπάθεια στο παρελθόν απέτυχε, ακόμα και όταν έγινε από αξιόλογους και ακέραιους πολιτικούς στους οποίους η χώρα οφείλει πολλά. Πρέπει να διδαχθούμε από τις αποτυχίες αυτές. Η ώρα έχει έρθει να αναγνωρίσουμε ότι το παλιό κομματικό σύστημα, οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του δεν μπορούν να αλλάξουν από μέσα» επισημαίνεται.





lykavitos
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Καταστράφηκε τουρκικός δορυφόρος - Μη αναστρέψιμη βλάβη για τον Bilsat

ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ
Ο τουρκικός δορυφόρος τηλεπισκόπησης Bilsat 1 (τον οποίο οι Τούρκοι τον χρησιμοποιούσαν και σε κατασκοπευτικές αποστολές), ο οποίος κατασκευάστηκε εξ’ ολοκλήρου από το Surrey Space Center με την συνεργασία Τούρκων επιστημόνων, θεωρείτα πλέον "οριστική απώλεια" λόγω μη αναστρέψιμης βλάβης.
Συγκεκριμένα ο Bilsat  τέθηκε εκτός τροχιάς λόγω βλάβης στα κελιά των μπαταριών του, βλάβη μη επισκευάσιμη, κάτο που οδήγησε στο τέλος της επιχειρησιακής λειτουργίας του και "ανάσαναν" τα νησιά του Αιγαίου και ο Έβρος από την συνεχή παρακολούθηση του συγκεκριμένου δορυφόρου.
Χαρακτηριστικήν είναι η φωτογραφία που περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών υπηρεσιών από αποτύπωση των στενών Χίου και Τσεσμέ.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία ελήφθη από την παγχρωματική κάμερα του Bilsat-1.
Ο εν λόγω δορυφόρος εκτοξεύθηκε από την NASA και τέθηκε σε τροχιά στις 27-09-2003 από το κοσμοδρόμιο του Plesetsk με σκοπό την παροχή υπηρεσιών τηλεπισκόπησης για τις επτά χώρες μέλη που συμμετείχαν στο ερευνητικό / επιχειρησιακό πρόγραμμα DMC.
Οι χώρες αυτές ήταν η Αλγερία, η Νιγηρία, η Αγγλία, η Νότια Κορέα, η Ρωσία και η Γερμανία οι οποίες εκτόξευσαν η κάθε μια τον δικό της δορυφόρο με σκοπό την παροχή υπηρεσιών τηλεπισκόπησης και συγκεκριμένα: χαρτογράφηση (mapping), έλεγχο καλλιεργειών (agricultural monitoring), έλεγχο πλημμυρών (flood monitoring), ποιότητα υδάτινων πόρων (water quality), εντοπισμό πυρκαγιών (fire hazard detection), έλεγχο φυσικών καταστροφών (disaster monitoring) και υποστήριξη υπηρεσιών ανάνηψης περιοχών (relief agency support).
Για την υλοποίηση  όλων των παραπάνω υπηρεσιών ο Τουρκικός δορυφόρος εκτελούσε φωτογράφηση της Ελλάδας και την Κύπρου με τέσσερις μονοχρωματικές και την μια παγχρωματική κάμερα που διέθετε και με διακριτική ικανότητα 26 και 12 μέτρα αντίστοιχα σε όλες τις υπό φωτογράφηση περιοχές.
Το ατύχημα στο τουρκικό δορυφορικό πρόγραμμα, πάντως, αναμένεται να επιταχύνει την είσοδο σε υπηρεσία των νέας γενιάς κατασκοπευτικών δορυφόρων, ενώ υπάρχει ήδη ο Göktürk-2  ο οποίος περνά 15 φορές (!) την ημέρα επάνω από την Ελλάδα σαρώνοντας ολόκληρη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι και το Καστελλόριζο και έχοντας την ικανότητα να εντοπίζει μέχρι και την κίνηση ΙΧ οχημάτων αφού έχει διακριτική ικανότητα 2.5 μέτρων, ενώ έρχεται η επόμενη έκδοση με διακριτική ικανότητα 0,80 μ.!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι αρχαίοι γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής

Σημαντική έκθεση στο Μανχάταν, με αρχαίους Ελληνικούς και ρωμαϊκούς χάρτες, αποκαλύπτει ότι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι γνώριζαν για την ύπαρξη ηπείρου στους Αντίποδες της Γης.
Χάρτης του 1487 από τη λατινική μετάφραση της Γεωγραφίας του Πτολεμαίου, που περιέχει τους ανέμους και την πρωτοποριακή για την εποχή προοπτική της επιφάνειας της Γης.
ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ο άνθρωπος φτάσει στο Διάστημα για να παρατηρήσει τη Γη από μακριά, Έλληνες και Ρωμαίοι προσπάθησαν να συνειδητοποιήσουν το σχήμα και το μέγεθος του κόσμου. Οι προσεγγίσεις τους υπήρξαν διαφορετικές: οι Έλληνες μέτρησαν τον κόσμο με βάση τα άστρα, ενώ οι Ρωμαίοι με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις των οδών τους.
Η έκθεση, που διοργανώνεται στο Institute for the Study of the Ancient World της Νέας Υόρκης, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 και θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου 2014.
Σε αυτή, ο κόσμος του Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα (64 π.X.-24 μ.Χ.) ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη. «Η έκθεση επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς οι αρχαίοι αντιλαμβάνονταν τον χώρο και πώς τον απεικόνιζαν. Η γεωγραφία δεν είναι μόνο χάρτες, αξίζει να εξετάσουμε τη διανοητική διεργασία πίσω από αυτούς», λέει η Ρομπέρτα Κιμ, επικεφαλής της έκθεσης.
Ο Στράβων είναι ο πρώτος που με τα “Γεωγραφικά” του δημιούργησε τον πρώτο Παγκόσμιο Γεωγραφικό Άτλαντα, έργο ακριβές και ποιοτικό. Πριν από αυτόν, οι ανακαλύψεις του Αριστοτέλη στα τέλη του 4ου π.Χ. αιώνα γύρω από τις σεληνιακές εκλείψεις και τον ορίζοντα, προσφέρουν τις πρώτες ενδείξεις για τη σφαιρικότητα της Γης.
Ο Ερατοσθένης (276-194), που εργαζόταν στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, είναι αυτός που υπολόγισε το μέγεθος της Γης και κατασκεύασε ένα σύστημα συντεταγμένων με παράλληλους και μεσημβρινούς όπως το σημερινό.
Η Γη είναι σφαιρική
Ο Ερατοσθένης γνώριζε ότι η Γη είναι σφαιρική και υπολόγισε την περιφέρειά της σε 252.000 στάδια. Δεν ξέρουμε όμως την ακρίβεια της μέτρησης, καθώς δεν ξέρουμε ποιο είδος σταδίου χρησιμοποίησε. Αν πάντως χρησιμοποίησε το οδοιπορικό στάδιο (157,50 μέτρα) τότε την υπολόγισε σε 39.690 χιλιόμετρα που είναι αρκετά καλός υπολογισμός, με δεδομένο ότι σήμερα υπολογίζεται σε 40.007,86 χιλιόμετρα.
Έλληνες και Ρωμαίοι εντόπισαν τον Αρκτικό Κύκλο, το βόρειο εύκρατο ημισφαίριο, τον τροπικό του Καρκίνου και τον Νότιο Πόλο.
Ο σημαντικότερος πάντως από τους Έλληνες γεωγράφους είναι ο ερευνητής στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας του 2ου αιώνα μ.Χ. Κλαύδιος Πτολεμαίος. Δύο από τα συγγράμματά του, ένα περί αστρονομίας και ένα για τη γεωγραφία, μεταφράστηκαν στα λατινικά τον Μεσαίωνα, επηρεάζοντας καθοριστικά τη μετέπειτα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα.
Αντίποδες = Αμερική
Η “Γεωγραφία” του Πτολεμαίου προσφέρει πλήθος στοιχείων για αρχαίους τόπους και πόλεις και επέτρεψε στους χαρτογράφους του Μεσαίωνα να σχεδιάσουν τον πρώτο σχεδόν σύγχρονο χάρτη. Η χαρτογραφική μέθοδος του Πτολεμαίου, γνωστή και ως Mappa Mundi (Παγκόσμιος Χάρτης), έγινε ο κανόνας για τους επόμενους δύο αιώνες.
Οι χάρτες αυτοί ήταν διακοσμημένοι με τα σύμβολα των οκτώ ανέμων, καθώς και με σύμβολα που παρέπεμπαν στον διαχωρισμό του Αριστοτέλη για τα πέντε θεμελιώδη στοιχεία: τη φωτιά, τη γη, το νερό, τον αέρα και τον αιθέρα.
Να σημειωθεί ότι όσοι από τους αρχαίους επιστήμονες και γεωγράφους δέχονταν την σφαιρικότητα της Γης, γνώριζαν για την ύπαρξη μιας αντίθετης διαμετρικά διακείμενης ηπείρου, την οποία ονόμαζαν “Αντίποδες της Γης”.
Για τους Αντίποδες είχε γράψει εκτενώς ο στωικός φιλόσοφος Κράτης από την Μάλλο της Κιλικίας, τον δεύτερο αιώνα π.Χ. Ο Κράτης ήταν από τους πρώτους που κατασκεύασε υδρόγειο σφαίρα, με σημειωμένη την ήπειρο που αποκαλούσε Αντίποδες (σχέδιο επάνω).
Αυτό και το γεγονός ότι ο Πτολεμαίος αντί να διατηρήσει την ακριβή εκτίμηση του Ερατοσθένη για το μέγεθος της Γης, προτίμησε δική του, πολύ μικρότερη εκδοχή, ενθάρρυναν τον Χριστόφορο Κολόμβο στην επιδίωξή του να ταξιδέψει προς δυσμάς αναζητώντας τη μυστηριώδη ήπειρο.
Δείτε ακόμα: Και όμως ο Διογένης γνώριζε την ύπαρξη της Αμερικής!
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρεμάστηκε 48χρονος αλλοδαπός που βίαζε την κόρη του.

Τέλος στη ζωή του μέσα στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έδωσε τα ξημερώματα ένας 48χρονος αλλοδαπός. Ο αυτόχειρας κρατούνταν στη ΓΑΔΘ και επρόκειτο σύντομα να μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr ο 48χρονος είχε συλληφθεί στις αρχές του έτους όταν αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ότι βίαζε την κόρη του κατ' εξακολούθηση.

Ο αυτόχειρας βρέθηκε τα ξημερώματα κρεμασμένος στο κελί του με ένα κορδόνι.

hellas-now
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτοι οι Έλληνες τουρίστες στα Σκόπια

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στους  ξένους ταξιδιώτες που επισκέφθηκαν το νοτιοσλαβικό κράτος, κατά το μήνα Νοέμβριο του περασμένου έτους, την πρωτιά την έχουν οι Έλληνες σε επισκέψεις και σε διανυκτερεύσεις.


«Το Νοέμβριο του περασμένου έτους, την FYROM επισκέφθηκαν από την Ελλάδα 3.765 ταξιδιώτες, από την Τουρκία 2.750, από τη Σερβία 1976 και από τη Βουλγαρία 1715.
Συνολικά επισκέφθηκαν περίπου 20 χιλιάδες άτομα με 42.965 διανυκτερεύσεις.
Την πόλη των Σκοπίων επισκέφθηκαν περίπου 12 χιλιάδες άτομα», σημειώνει το δημοσίευμα.
--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θύματα της ασφάλτου ο Πατρινός επιχειρηματίας Θέμης Παναγόπουλος

φωτο ΕΛΠΑ ΠτολεμαίδαςΟ Θέμης Παναγόπουλος, ιδιοκτήτης της Pan Medical Line ήταν αδελφός της προέδρου του Συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτας Παναγοπούλου και πολύ γνωστός στην Πάτρα και για την επιχειρηματική και για την κοινωνική του δράση.
Ο εκλιπών καταγόταν από το Μπόρσι.
Ο 45χρονος, είχε πάει στα Σκόπια για επαγγελματικούς λόγους.
Το θανατηφόρο τροχαίο, όπως πληροφορείται το thebest.gr σημειώθηκε το απόγευμα στο δρόμο Πτολεμαϊδας-Φλώρινας και συγκεκριμένα στο 39ο χιλιόμετρο, έξω από τον Φιλώτα.
Το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος άντρας ξέφυγε από την πορεία του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Φέρεται να εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας.
Φωτό από ΕΛΠΑ



thebest
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΠΛΟΚΗ & ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης Πτολεμαίδα

Το μη παρέκει των αντιλαϊκών αποφάσεων των πολιτικών και της ανέχειας των πολιτών, τερματίζουν την συγκάλυψη των σκανδάλων και την υπομονή της κοινωνίας μας.
Το νομοθετικό πλαίσιο σκόπιμα δεν περιλαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία του δημόσιου χρήματος και η διασπάθισή του γίνεται συνήθως από και για τους πολιτικούς. Δωροδοκίες και σκάνδαλα μαστίζουν όλο τον κόσμο.
‐ Ο Βέλγος επίτροπος Εμπορίου της ΕΕ Κάρελ ντε Χουχτ θα δικαστεί μετά τις ευρωεκλογές για φορολογική
απάτη 1,2 εκ € από την μεταπώληση μετοχών.
‐ Ο επίτροπος της Μάλτας στην ΕΕ Τζον Ντάλλι καταγγέλθηκε από την Υπ. Δίωξης Οικον. Εγκλήματος (OLAF) για εκβιασμό Σουηδικής εταιρίας, για την έκδοση ευνοϊκής νομοθεσίας
‐ Στην Ισπανία ο ταμίας του κυβερνώντος κόμματος Λουίς Μαρτσένας μοίραζε φακελάκια 5 έως 15 χιλ. € κάθε μήνα σε κομματικά στελέχη, διαχειριζόμενος μίζες Ασφαλιστικών & Κατασκευαστικών επιχειρήσεων, με τροφοδότη λογαριασμό22 εκ € από τράπεζα της Ελβετίας.
‐ Στην Τσεχία ο πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους εικάζεται ότι είχε σχέση με έρευνα δικαστή ο οποίος πτώχευε υγιείς εταιρείες, για να αγορασθούν σε χαμηλές τιμές. Μαζί με την αμνήστευση 6.000 φυλακισμένων στον ίδιο νόμο, στα μουλωχτά σταμάτησε και η έρευνα για τη διαφθορά. Στη Γαλλία ο ΥΠ.ΟΙΚ. Σερόμ Κουγιάκ (αρμόδιος για τη φοροδιαφυγή) διέθετε στην Ελβετία (UBS) κρυφό
λογαριασμό φοροδιαφεύγοντας. Τον έκλεισε το 2010 και τον μετέφερε στην Σιγκαπούρη. Διεξάγεται
έρευνα για ξέπλυμα.
‐ Στην Αυστρία ο τ. ευρωβουλευτής Έρνστ Στράσσερ καταδικάστηκε για χρηματισμό, για υποστήριξη
πελατειακών αιτημάτων στο ευρωκοινοβούλιο.
‐ Στην Τουρκία τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα απομάκρυναν ως υπαίτιους πολλούς Υπουργούς και οι μίζες αγγίζουν και τον ίδιο το γιό του πρωθυπουργού Ερντογάν, η κυβέρνηση του οποίου ψυχορραγεί.
‐ Στην Κίνα δωροδοκήθηκαν με 13 εκ € τα μέλη της δημοτικής συνέλευσης της πόλης Χενγκγιάνγκ για την εκλογή 56 νέων μελών. Η δημοτική συνέλευση έχει την εξουσία να διορίζει εκπροσώπους στο τοπικό λαϊκό Κογκρέσο που επικυρώνει τις αποφάσεις και ασκεί επιρροή σε επιχειρηματικά συμβόλαια & προαγωγές. Το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να ανατρέψει την εξουσία του ΚΚ είπε ο Κινέζος πρόεδρος,
‐ Η Γερμανική τράπεζα Deutche Bank μαζί με την Goldman Sachs καταγγέλθηκαν από την Γερουσία των ΗΠΑ ότι είχαν ‘’κομβικό ρόλο’’ στην εκδήλωση της κρίσης του 2008. Πρόσφατα έγινε έφοδος στα γραφεία της Γερμανικής τράπεζας σε Φρανκφούρτη, Βερολίνο και Ντίσελντορφ για υπόθεση φοροδιαφυγής, ξέπλυμα χρήματος και παρακώλυση δικαιοσύνης. Αν τα Αμερικανικά δικαστήρια δεν καταδίκαζαν την SIEMENS τώρα ίσως να είχαμε ΥΠ.ΟΙΚ. τον Χριστοφοράκο αντί για τον κ Στουρνάρα …….
Η Ελλάδα του Τσοχατζόπουλου, του Μαντέλη, του Τσουκάτου, του Κάντα, των εξοπλισμών, των ΜΚΟ του Χρηματιστήριου, των στημένων αθλητικών αγώνων, των αγροτικών και όχι μόνον συνεταιρισμών, του λαθρεμπορίου των καυσίμων και των τσιγάρων, της κερδοσκοπίας στα Φάρμακα, των μπαταχτσήδων κομμάτων, της αυτοδιοικητικής ασυδοσίας, της συνδικαλιστικής ανυποληψίας και ότι μπορεί να φανταστεί ο καθένας, σιωπούσε και σκέπαζε. Και θα κουκουλώνει ακόμα όσο θα ψηφίζονται και δεν θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όσο θα είναι σε ισχύ ακόμα ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών και η ασύδοτη Βουλευτική ασυλία.
Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες και όχι μόνον, δυστυχώς καθοδηγούνται από πολιτικούς‐υπηρέτες στην
πλειοψηφία τους των μεγάλων συμφερόντων. Η ίδια η ΚΟΜΙΣΙΟΝ με υποκινούμενες και <<παράξενες>> οδηγίες, φαίνεται να οικοδομεί τη διαπλοκή και με τα ψίχουλα της διαφθοράς αναδιανέμει τον πλούτο πάντα υπέρ των ελάχιστων και σε βάρος των λαών της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης, η Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας το Σάββατο 18 Ιανουαρίου θα συμμετάσχει στο 7ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη.
Το φεστιβάλ  διοργανώνει η αντιδημαρχία πολιτισμού του δήμου   Αμπελοκήπων –Μενεμένης και  συμμετέχουν 5 φιλαρμονικές από διαφορές πόλεις της Ελλάδας.
Με την συμμετοχή αυτή, της Φιλαρμονικής του Δήμου Εορδαίας «Αριστοτέλης» στο 7ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται η άριστη  συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων –Μενεμένης, η οποία ήταν και προσκεκλημένη τον Αύγουστο στο 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που διοργάνωσε το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ.
Είναι τιμή για την Φιλαρμονική μας, να εκπροσωπεί τον Δήμο Εορδαίας σε μεγάλες εκδηλώσεις, τα μέλη της Φιλαρμονικής και ο αρχιμουσικός μας ο κ. Σαλαγκιώτης πάντα φροντίζουν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπο της Εορδαίας και « εκτός των τειχών». 


Η πρόεδρος
του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ
   Θεοπίστη Κρυσταλλίδου  
Διαβάστε περισσότερα » »