Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Προθερμαίνεται για να ανεβάσει ταχύτητα το μετρό, μετά την είσοδο της Άκτωρ στην ΑΕΓΕΚ. Επιμένει σε διεκδικήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ η κοινοπραξία

Picture 0 for Το Μετρό Θεσσαλονίκης στον αστερισμό του Άκτωρα της Άννης Καρολίδου

Το Μετρό Θεσσαλονίκης προθερμαίνεται για να ανοίξει ταχύτητα, μετά τη βελούδινη ολοκλήρωση της μετάβασης του ελέγχου της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική,  στον «Άκτωρα» του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Με την υπογραφή των συμβάσεων η «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική» , πέρασε στον «Άκτωρα», με τις τράπεζες Alpha και Πειραιώς, να διατηρούν διοικητικό έλεγχο, καθώς το πακέτο των μετοχών που μεταβιβάστηκαν ( 80%), είναι προνομιούχες άνευ ψήφου.  Άλλωστε επικεφαλής του νέου δ.σ. της ΑΕΓΕΚ, στις θέσεις του προέδρου και δ/νοντος είναι ο Σωτήριος Γαβριήλ, στέλεχος του ομίλου της Alpha Bank για περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στο Μετρό Θεσσαλονίκης, τα πράγματα μπορούνε να πάνε μόνο προς το καλύτερο, αυτή τουλάχιστον είναι η προσδοκία που φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού ο ανάδοχος- η ελληνο-ιταλική κοινοπραξία  ΑΕΓΕΚ -IMPREGILO-ANSALDO T.S.F.-SELI-ANSALDOBREDA - ρίχνει στο έργο κι άλλα μηχανήματα και προσωπικό (χειριστές). Άλλωστε ο υπεύθυνος του έργου από πλευράς κοινοπραξίας, παραμένει ο ίδιος, ο πολιτικός μηχανικός Μιχαήλ Σίμας, διαχρονική αξία για το Μετρό Θεσσαλονίκης καθώς μάλιστα είναι μέλος και στο νέο δ.σ. της ΑΕΓΕΚ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος.
Τώρα πλέον υπάρχουν οι προοπτικές για να κινηθεί με ταχύτερους ρυθμούς το έργο, που έχει πάει πίσω περίπου μια πενταετία. Ουσιαστικά όλα τα εργοτάξια έχουν δοθεί στον ανάδοχο, ενώ έχει περάσει από τη Βουλή η διάταξη με την οποία δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως η Αττικό Μετρό, να προσφεύγουν στη διαιτησία. Και με τη διαιτησία ελπίζεται ότι θα επιλυθούν οι οικονομικές διαφορές που υπάρχουν με τον ανάδοχο.
Βεβαίως, υπάρχει αισιοδοξία για τη βασική γραμμή του Μετρό, υπό την προϋπόθεση ότι…όλα θα πάνε καλά. Να μη ξεχνάμε, υπάρχει και το πιο πρόσφατο κώλυμα που συνδέεται με τα αρχαία στο σταθμό «Βενιζέλου» και τον τρόπο διαχείρισης των ευρημάτων και, παράλληλα, κατασκευής του σταθμού.
«Η είσοδος του Άκτωρα δεν συνεπάγεται κάποια αλλαγή στις οικονομικές διεκδικήσεις της κοινοπραξίας. Καμία εταιρεία δεν μπορεί να επιβαρυνθεί το κόστος ενός δημόσιου έργου. Άλλο έργο αναλάβαμε και άλλο βρεθήκαμε να κατασκευάζουμε», αναφέρει στη Voria.gr ο κ.Σίμας
Σημειώνεται ότι σήμερα, δεκάδες διεκδικήσεις της κοινοπραξίας βρίσκονται στα δικαστήρια, ενώ οι απαιτήσεις της, με τις τελευταίες εκτιμήσεις, συμποσούνται σε περίπου από 560 εκατ. ευρώ, σε ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ.  Όσον αφορά τη διαδικασία, η ΑΙΑSA θα πρέπει να υποβάλλει σχετικό αίτημα προς την Αττικό Μετρό, το οποίο αφού εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο, θα κριθεί από διαιτητή που θα οριστεί από το ΣτΕ.
«Έντατικοποιούμε τις εργασίες στους σταθμούς Παπάφειο και Πατρίκιο. Μετά από αναμονή επτά χρόνων, έχει ανοίξει το εργοτάξιο στο Παπάφειο και προχωρούμε στις πασσαλομπήξεις. Στον Πατρίκιο, έχουμε την κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων.  Επίσης, περιμένουμε από την Αττικό Μετρό, μετά από δύο χρόνια, να εγκρίνει το αίτημά μας για μεταφορά του TBM, έτσι ώστε να κινηθεί από την Νέα Ελβετία προς τα δυτικά», τονίζει ο ίδιος.

Εξέλιξη των εργασιών
Στην παρούσα φάση, έχουν εντατικοποιηθεί οι εργασίες στα εργοτάξια του Ν.Σ.Σταθμού, στη Διακλάδωση Δημοκρατίας.
Στο σταθμό «Βενιζέλου», αναμένεται η έκδοση απόφασης από το ΚΑΣ, σχετικά με την υπόθεση των αρχαιοτήτων και το χειρισμό τους. Στο σταθμό «Αγίας Σοφίας» έχει πέσει η πλάκα οροφής στο βόρειο τμήμα , ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των δικτύων και το εργοτάξιο, περί τον Αύγουστο, θα μεταφερθεί νοτίως της Εγνατίας, αφού αλλάξουν οι κυκλοφοριακές ρυθμισεις.
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο «Συντριβάνι» για να κατασκευαστεί η πλάκα οροφής. Στο «Πανεπιστήμιο», οι εργασίες είναι το επίπεδο -3 και θα συνεχιστεί η εκσκαφή να κατεβεί ο σταθμός στο επίπεδο -4 , της αποβάθρας, ενώ πρέπει να απομακρυνθούν και οι καλωδιώσεις για την κίνηση του ΤΒΜ.
Στο «Παπάφειο», κατασκευάζονται οι διαφραγματικοί, στην «Ανάληψη» συνεχίζεται το jet grouting για τη στερέωση των εδαφών  όπως και η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων.  Η οδός Δελφών, στο τμήμα που είναι κλειστή,  θα παραμείνει αποκομμένη για ένα εξάμηνο ακόμη, τουλάχιστον.
Στον «Πατρίκιο», αρχίζει η κατασκευή των διαφραγματικών ( σταθμός κομβικός από τον οποίο θα αρχίζει η επέκταση προς Καλαμαριά). Στη «Βούλγαρη», μετά από αναβολές και καθυστερήσεις, αναμένεται η απόφαση του  δικαστηρίου για τον ορισμό τιμής μονάδας και την απαλλοτρίωση.  Στη «Νέα Ελβετία», έχει απελευθερωθεί ο χώρος του εργοταξίου και εκκρεμεί το θέμα της μεταφοράς του ΤΒΜ, ενώ τέλος, στο αμαξοστάσιο, που βρίσκεται στην Πυλαία, συνεχίζονται οι εργασίες για τη μεταφορά του ΣΜΑ του δήμου. Εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει στον επόμενο μήνα, οπότε η περιοχή θα δοθεί στον εργολάβο.

Η υπόθεση ΑΚΤΩΡ- ΑΕΓΕΚ
Η απόκτηση της ΑΕΓΕΚ από τον Άκτωρα σαφώς και ήταν πολύ κρίσιμη για την πορεία του Μετρό Θεσσαλονίκης συνολικά, καθώς μάλιστα ο Άκτωρ έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος της επέκτασης προς Καλαμαριά και αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης.
Σχετικά με τη μεταβίβαση, των μετοχών της ΑΕΓΕΚ, που είχαν ενεχυριαστεί στις τράπεζες  Alpha και Πειραιώς, μεταφέρουμε σχετική ειδική επεξηγηματική επιστολή που είχε σταλεί προς την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς, μετά από αίτημά της.
«Για την απόκτηση από την ΑΚΤΩΡ μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 80% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ, αφού πρώτα μετατραπούν σε προνομιούχες άνευ ψήφου μετοχές, το τίμημα είναι 1 ευρώ,και για την απόκτηση μετοχών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 4,992% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας ΑΕΓΕΚ ΑΕ, το τίμημα είναι 200.000 ευρώ» αναφέρεται στην απάντηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
«Η επιλογή της ΑΚΤΩΡ, για μη συμμετοχή στη διοίκηση της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤAΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ παρά μόνο μέσω παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, κορμός της συμφωνίας, υλοποιείται με έκδοση προνομιούχων μετοχών άνευ ψήφου» σημειώνεται.
«Δεδομένου ότι η ΑΚΤΩΡ έχει αναλάβει μόνο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ για την εκτέλεση των έργων της καμία επίπτωση δεν υπάρχει ούτε στο ανεκτέλεστο αλλά ούτε και στην οικονομική θέση της ΑΚΤΩΡ».

Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρεκλάμα στον φοροφυγά “εργατολογο” έκαναν ο Καμπουρακης με τον Οικονομέα. Στην υγειά των εξαθλιωμένων κορόιδων.

20130609-224000.jpgΕαν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν ένας “εργατολόγος” να κάνει ταμείο της τάξεως των 6,5 εκ. Ευρώ χωρίς να δηλώσει φράγκο, Ίσως τώρα σας λυθεί η απορία. Ο τραγουδιστής που είχε και “ψυχολογικά προβλήματα”, βρισκόταν ως “ειδικός” στην πρωινή γραμμή του Μέγκα, για να “γκρεμίζει τον Καραμανλισμό”. Τεράστια ρεκλάμα. Όταν τα φώτα έσβηναν, ο “εργατολόγος” εγδερνε
άμοιρες γυναίκες που είχαν ήδη διοριστεί δια νομού, για να τις… Διορίσει!
Ε, που να ήξεραν οι εκλεκτοι παρουσιαστές τι έκανε ο εργατολόγος με τις πλάτες τους… Δημοσιογράφοι ήταν;

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »

Τα ίδια σκουλήκια που έλεγαν ότι το ΔΝΤ “είναι θρίαμβος, σωτηρία και ευλογία”, λένε τώρα πως ήταν “Λάθος, καταστροφικό πείραμα κλπ”. Όχι λεβέντες…

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΑΘΟΣ, ΟΥΤΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ “ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ”, ΟΥΤΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ “ΚΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ”.

Ήταν η μεγαλύτερη απάτη, η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας. Τέτοιο οργανωμένο έγκλημα, δεν έχει προηγούμενο. Πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία, πλιάτσικο στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, στην ιδιωτική και δημόσια περιουσία που συνεχίζεται ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Όπως αποκαλύπταμε 3,5 χρόνια πριν. Πριν τα μνημόνια και την παραδοχή της έλευσης του ΔΝΤ.

Τα τσιτάτα περί “λάθους”, “μας έκαναν πειραματόζωο”, “μας διέλυσαν για να σωθεί η ευρωζώνη” είναι το κατευναστικό για να το βουλώσουν οι κουτόφραγκοι και να συνεχίζουν να ενημερώνονται από τον Καμπουράκη ενώ το έγκλημα συνεχίζεται.

Δεν έχει προηγούμενο αυτή η επίθεση, από την οργανωμένη συμμορία που έφερε στην εξουσία τον Παπανδρέου και οργάνωσε το μνημόνιο καταστρατηγώντας εθνικό και ευρωπαϊκό δίκαιο.

Δεν είναι δυνατόν τα ίδια κανάλια που μεταδίδουν τα περί “λάθους”, την ίδια στιγμή να αποκαλύπτουν οτι “θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις”! Δηλαδή τα δεδουλευμένα, η στοιχειοθετημένη απαίτηση του πολιτη, απλώς ληστεύεται.

Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων και των ΝΠΔΔ έγιναν “τοξικά ομόλογα” παρανόμως, “κουρεύτηκαν” και έπειτα οι γαμπροί της Κλίντον που τα αγόραζαν κουρεμένα, ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, αφού το κράτος “αποφάσισε” να τα αγοράσει σε πενταπλάσια τιμή, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ!

Και δεν θα σταματήσουν να μας ληστεύουν. Δεν θα σταματήσουν να ρημάζουν την χώρα. Δεν θα σταματήσουν οι επίορκοι – αχυράνθρωποι πολιτικοί να προδίδουν, εγκλωβισμένοι στις βαλίτσες του Καραβέλα, της ΜΑΝ και των μεγαλοεργολάβων.

Η μετατροπή του πραγματικού πλούτου σε χρηματοπιστωτικό προϊόν, κάνει την εξαϋλωση του ευκολότερη και την επεξήγηση της ληστείας στον κόσμο που δεν γνωρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, εξαιρετικά δύσκολη. Όπως είδαμε με το σκάνδαλο των CDS. Φανταστείτε ότι το κάθε ασφάλιστρο κινδύνου είναι μία έκδοση δεκάδων σελίδων που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούσαν να “κατανοήσουν”. Όπως ακριβώς κάθε μόχλευση των δομημένων ομολόγων της Lehman που παρέσυρε ακόμα και τους “γκουρού” στην καρδιά της ελεύθερης οικονομίας. Πόσο μάλλον τον απλό ψηφοφόρο που άκουγε για τις “κακές αγορές” από τα αδίστακτα λαμόγια.

Δεν θα σταματήσουν μέχρι η χώρα να καταρρεύσει και να φτάσει ακόμα και στον εθνικό ακρωτηριασμό. Μόνον εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε. Και πρέπει να το κάνουμε τάχιστα. Είναι βέβαια μια εγκληματική συμμορία που θα μεταχειριστεί όλα τα όπλα, όπως το απέδειξε με τις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων και τις εφόδους των παρακρατικών που τις διέλυσαν. Όπως το απέδειξε με τον εμπρησμό της Μαρφίν στο ξεκίνημα των κινητοποιήσεων για να αναχαιτιστεί ο κόσμος και να δαιμονοποιηθούν οι αντιδράσεις.

Οι επόμενες κινήσεις θα πρέπει να είναι άκρως προσεκτικές, διότι οι Κόνδορες είναι ακροβολισμένοι και οι Κεμαλοναζί έτοιμοι. Μακάρι να αφυπνισθεί ο κόσμος και να υπάρξει πολιτική αντίδραση. Αλλιώς…

Κυριακή σημερα και πρέπει να διαβάσουμε πάλι το συγκλονιστικό άρθρο, που αποδεικνύει το σχέδιο. Το άρθρο που χάλασε την επικοινωνιακή σούπα του ΔΝΤ και των διεφθαρμένων παρά το ότι τότε το Ολυμπία το γνώριζαν λίγοι. Ένας λόγος παραπάνω να θυμηθούμε κάτι που θα μείνει στην ιστορία. Την ιστορία που οφείλουμε όλοι να υπηρετήσουμε. Δείτε πως δικαιώνεται σήμερα, 3,5 χρόνια μετά:

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα » »

Καππαδοκία: Πρώτη λειτουργία στην Αγία Μακρίνα μετά από 90 χρόνια

Η πρώτη λειτουργία στην εκκλησία της  Αγίας Μακρίνας στην πόλη Νίγντε- Niğde της Ανατολίας πραγματοποιήθηκε από τον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου Βαθρολομαίο,  ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, αναφέρει, χαρακτηριστικά  το τούρκικο δημοσίευμα.


Ο «Έλληνας Πατριάρχης του Φαναρίου», Βαρθολομαίος,  χοροστάτησε στη Λειτουργία στην οποία παρευρίσκοντο ο υφυπουργός Γεωργίας της Ελλάδας Μάξιμος Χαρακόπουλος και τα μέλη των εκκλησιών από την Αργεντινή, την Ελλάδα και την Κωνσταντινούπολη καθώς και πλήθος πιστών.

Οι συμμετέχοντες έψαλλαν  Ύμνους κρατώντας αναμμένα κεριά.

Η Αγία Μακρίνα η νεότερη, γεννήθηκε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Μετά το θάνατο του αρραβωνιαστικού της προτίμησε να γίνει καλόγρια.  Από την Εκκλησία έγινε Αγία  και οδήγησε  πολλές νεαρές γυναίκες στην χριστιανική πίστη, αναφέρει το τούρκικο δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξανά η τρόικα στην Αθήνα: Στο τραπέζι απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις και χαράτσια

Τετ α τετ συνάντηση τρόικας - υπουργού Οικονομικών. Στο τραπέζι πολλά ανοιχτά ζητήματα, στον απόηχο του "λάθους" του ΔΝΤ
Στη σκιά της αντιπαράθεσης τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και μεταξύ των δανειστών, που έχει δημιουργήσει η έκθεση του ΔΝΤ για τα λάθη στο ελληνικό πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα.
Το πρωί της Δευτέρας οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο Βήμα της Κυριακής ότι η ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια "δύναμη διαπραγμάτευσης", χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει η χώρα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της.
Σε κάθε περίπτωση, στην ατζέντα της συζήτησης μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης θα βρεθεί η πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών, οι αποκρατικοποιήσεις και η αποτελεσματικότητα των εφοριών.
Η κυβέρνηση τρέχει για να προλάβει κυρίως τα χρονοδιαγράμματα, που αφορούν στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, έχοντας αναλάβει δέσμευση για υπαγωγή 12.500 υπαλλήλων στο πρόγραμμα κινητικότητας έως το τέλος Ιουνίου.
Ζητούμενο είναι επίσης τα νέα οργανογράμματα για περισσότερους από 450.000 υπαλλήλους έως το τέλος του μήνα και για άλλους 110.000 έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά στο πλάνο των απολύσεων, έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν αποχωρήσει 4.000 υπάλληλοι, άλλοι 1.000 στο πρώτο τρίμηνο του 2014, ακόμη 4.000 έως το τέλος του Ιουνίου του 2014, ενώ έως το τέλος του 2014 πρέπει να έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 απολύσεων.
Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", απόρρητη έκθεση που παραδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις 2.000 πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, προβλέπεται η απόλυση 1.500 υπαλλήλων από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ και το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.
Σε ό,τι αφορά τα θέματα φορολογίας, σύμφωνα με το Mega, η ατζέντα είναι βαριά, καθώς συμπεριλαμβάνει το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (εντός Ιουνίου), τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (μετά το καλοκαίρι), το σχέδιο του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων και το νέο σύστημα αντικειμενικών αξιών, την αξιολόγηση της αναδιάρθρωση Φορολογικής Διοίκησης ήτοι το πόσο αποδίδει η ενίσχυση της αυτονομίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και πώς προχωρούν οι συνενώσεις ΔΟΥ, αλλά και την αξιολόγηση των ελεγκτικών και εισπρακτικών επιδόσεων των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανείς σας βρε καθάρματα δεν πονά αυτή την χώρα, αυτόν τον λαό που σας ταΐζει;

“Το λάθος” του ΔΝΤ και η σιωπή των εφιαλτών: Εισαι λοιπόν μια επιχείρηση, ένα μαγαζί. Ο υπάλληλος που έχεις προσλάβει για γενικό διευθυντή, σου ανακοινώνει “έκπληκτος” ότι το μαγαζί σου πάει για κλείσιμο, οι υπάλληλοι σου είναι διεφθαρμένοι ενώ οι προμηθευτές σου θα
σταματήσουν να σου δίνουν ομολογιακή πίστωση.

Αφού κάνει τούμπανο και στην αγορά αυτά τα κακά νέα, όπως είναι λογικό, προμηθευτές και πελάτες αρχίζουν να την “κάνουν”, δημιουργώντας πραγματικό πρόβλημα στο μαγαζί. Κανείς δεν σου δίνει πίστωση, αφού θεωρούν δεδομένο ότι το μαγαζί θα “μπουμπουνίσει”. Το λέει ο γενικός διευθυντής, όχι κανένας τυχαίος.

Ενώ από την άλλη, οι πελάτες την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Ποιός άλλωστε ψωνίζει από μία επιχείρηση που οι υπάλληλοι είναι διεφθαρμένοι και πρόκειται να κλείσει…

Έτσι λοιπόν, μια ωραία πρωΐα, ο γενικός διευθυντής ανακοινώνει στους μετόχους ότι “πήρα το πιστόλι στο

τραπέζι” και βρήκα όχι μόνον χρηματοδότηση, αλλά και τεχνική βοήθεια. Σωθήκαμε, δεν θα χρεωκοπήσει το μαγαζί!


Ποιά είναι η λύση που βρήκε; Προσλαμβάνει έναν σκασμό συμβούλους με παχυλούς μισθούς.

Γυρνά όλες τις ομολογιακές πιστώσεις από τους (πανικόβλητους) προμηθευτές σε ενυπόθηκα δάνεια, από κάποιον γνωστό του “πιστωτή” που είναι σύντροφοι από παλιά, οπότε θα “διευκολύνει”. Κάποια στιγμή οι πιστωτές αναρωτιούνται “μα ρε παιδιά, εμείς το πονάμε το μαγαζί, γιατί πάτε στον τοκογλύφο, να σας διευκολύνουμε εμείς”. Ο Διευθυντής όμως, ακάθεκτος. “Δεν υπάρχει άλλος δρόμος,” διαβεβαιώνει από την κάτω γωνία του μαγαζιού. Για δύο χρόνια λοιπόν, συγκεκριμένοι πιστωτές εκχωρούν τα δάνεια στον νέο “χρηματοδότη”, ο οποίος για κάθε Ευρώ παίρνει σκληρότατες εγγυήσεις με συμβάσεις λεόντειες. Κάποιοι από τους μετόχους λένε “μα καλά ρε συ, αφού ούτως ή άλλως το χρέος είναι ομολογιακό, γιατί δεν το κουρεύουμε με τους πιστωτές μας, συνεργάτες μας είναι άλλωστε”.

Έξαλλος ο Γενικός διευθυντής και οι νέοι σύμβουλοι: “Τι είναι αυτά που λέτε ρε!”, “αναδιάρθρωση με τους πιστωτές”;;; θα καταστραφεί η εικόνα του μαγαζιού!

Συνεχίζουν λοιπόν οι σοφοί να “εξυγιαίνουν” το μαγαζί, με τρομερές ιδέες: Μειώνοντας μισθούς από τους απατεώνες υπαλλήλους, αυξάνοντας στον θεό τις τιμές των προϊόντων ώστε να μην πατάει πελάτης, βάζοντας διόδια ακόμα και στην …είσοδο του μαγαζιού, ξεπουλώντας καρέκλες, τραπέζια, κομπιούτερς, εξοπλισμό, ότι μπορεί να ξηλωθεί. Ωστε να μειωθεί το “χρέος”.

Με το που πωλούν και την βιτρίνα του μαγαζιού, διαπιστώνουν ότι για τον συγκεκριμένο μήνα, το μαγαζί πέτυχε “πρωτογενές πλεόνασμα”. Όμως δεν υπάρχει πλέον μαγαζί. Εκεί έρχεται και η χαριστική βολή: “Να κουρέψουμε το χρέος από τους πιστωτές”!

Με την λεπτομέρεια, ότι οι πιστωτές – κολλητάρια του τοκογλύφου και του γενικού διευθυντή, ήδη είχαν εξοφληθεί και αυτοί που απέμεναν ήταν οι τίμιοι, διαχρονικοί συνεργάτες που πονούσαν το κατάστημα. Αυτοί λοιπόν που βοήθησαν, έβαλαν πλάτη και στήριξαν, μονομερώς και πραξικοπηματικά “κουρεύτηκαν”. Αυτοί που εμπιστεύθηκαν το μαγαζί, την πλήρωσαν. Αυτοί που το “δάγκωσαν”, θησαύρισαν.

Αφού όλα έχουν γίνει φωτιά και μπούρμπερη, οι “σύμβουλοι” σε εσωτερική τους αλληλογραφία ομολογούν ότι τα έκαναν μούτι. Οτι έκαναν “λάθος”, ότι κατέστρεψαν το μαγαζί με τις αποφάσεις τους.

Τι κάνουν τότε οι μέτοχοι; Ότι θα έπρεπε να κάνει οποιοσδήποτε μέτοχος σε οποιαδήποτε επιχείρηση στον πλανήτη. Πιάνουν τον γενικό διευθυντή, μαζί με τον οικονομικό (που στο μεσοδιάστημα έχει αποκαλυφθεί ότι είναι απατεώνας), μαζί με τον τοκογλύφο δανειστή και τον πάνε μέσα για καταδολίευση. Απαιτώντας ποινική τιμωρία και αστική αποζημίωση για τις καταστροφές που προκλήθηκαν. Δεν υπάρχει δικαστήριο που δεν θα τους δικαιώσει, ειδικά όταν αποκαλυφθεί ότι ο λογιστής της εταιρείας, συνεργαζόταν με τον τοκογλύφο και “μαγείρευε” τους ισολογισμούς, ώστε ο τοκογλύφος να φαντάζει μοναδική λύση.

Τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα μετά από αυτή την εξέλιξη; Να τους λιανίσει. Ήδη ο Πεπόνης έχει ανοίξει τον δρόμο με την αποκάλυψη για τον Παπακωνσταντίνου, την κακουργηματική δίωξη για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ και την δικογραφια Ρουμελιώτη για την υπαγωγή στο ΔΝΤ, που στέλνει φυλακή τον Παπανδρέου.

Και βγαίνει λοιπόν ο Στουρνάρας και λέει “όχι ρε παιδιά, το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε”.

Και βγαίνει η “κυβέρνηση” και λέει “Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με προσοχή”, λες και αφορούν την Μαδαγασκάρη και όχι την Ελλάδα.

Και όλοι μαζί συνεχίζουν να πληρώνουν τον τοκογλύφο, να κρατούν τον λογιστή στην θέση του και να συνεχίζουν την εξόντωση του Ελληνικού λαού, του “μαγαζιού” σα να μην τρέχει τίποτα.

Ή μάλλον, λες και τρέχει πετρέλαιο κάτω από το μαγαζί και πρέπει να το ξεριζώσουν μαζί με τους ενοχλητικούς ιθαγενείς για να το τραβήξουν χωρίς υποχρέωση.

Κανένας σας βρε κτήνη δεν πόνεσε αυτή την χώρα. Κανένας σας δεν πόνεσε αυτόν τον λαό που μεγάλωσε μέσα στις γενοκτονίες και τώρα υπόκειται άλλη μία.

Ήρθε ο καιρός να σας πονέσει αυτός ο λαός.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο Ελλήνων επιστημόνων στον Άρη θα υλοποιήσει η NASA

Σχέδιο Ελλήνων επιστημόνων στον Άρη θα υλοποιήσει η NASAΤην πρώτη θέση σε διαγωνισμό της NASA κέρδισε μία πρωτότυπη ιδέα με άρωμα ελληνικό. Πρόκειται για την αποστολή «Popeye on Mars» η οποία βασίζεται στην πρόταση που παρουσίασαν 9 Ελληνες επιστήμονες και αφορά την ανάπτυξη ενός αεροπονικού και γεωπονικά αυτόνομου θερμοκηπίου στον κόκκινο πλανήτη.
Ο στόχος του διαγωνισμού «International Space Apps Challenge 2013» της NASA, ήταν οι διαγωνιζόμενοι να αναπτύξουν δομές που θα έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις προμήθειες τροφίμων υποστηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο παρατεταμένες επανδρωμένες αποστολές στον Αρη.
Η συγκεκριμένη ιδέα της ελληνικής ομάδας για το αεροπονικό θερμοκήπιο κέρδισε την πρώτη θέση στη κατηγορίας «Best Mission Project» του διεθνούς διαγωνισμού «International Space Apps Challenge 2013» της NASA.

πηγή: i-typos
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΑΛΛΙΕΡΗΓΣΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ...!!!

Αποσπάσματα της FDA θα συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του.

 Η είδηση Αστυνομίας Τροφίμων στις Η.Π.Α. πέρασε απαρατήρητη από τον ελληνικό Τύπο (και τους πολιτικούς μας) παρ’ όλο που θα έπρεπε όλοι μας να έχουμε αντιληφθεί, πώς ο λαός των Η.Π.Α. αποτελεί τον «πιλότο» όπου δοκιμάζονται και πρωτοεμφανίζονται όλα όσα θα επιβληθούν αργότερα παγκοσμίως.

Όταν διορθωθούν οι ατέλειες που θα παρατηρηθούν κατά την εφαρμογή των νέων μέτρων, τότε περνούν στην Ευρώπη και λίγο αργότερα έρχονται και σε μας. Η ιδιαιτερότητα που παρουσιάζει η Ελλάδα, εν σχέσει με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είναι ότι καθυστερεί (ή και ματαιώνεται) η εφαρμογή των μέτρων.


Μετά από αυτά, θα περιμένουμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα η νέα «εφεύρεση», που σκοπό έχει την μεγαλύτερη εξάρτηση από τις λίγες μεγάλες πολυεθνικές τροφίμων. Πρόκειται για τον «Νόμο S 510, για απαγόρευση ελεύθερων καλλιεργειών»! Οι μικροκαλλιεργητές και οι ιδιώτες, δεν θα μπορούν να διατηρούν και φυσικά να φυτεύουν σπόρους, κατ’ αρχήν σε λαχανόκηπους.

Ύστερα από καθυστέρηση ενός έτους η αμερικανική γερουσία ψήφισε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο «S 510» για την… προστασία του καταναλωτικού κοινού και που αφορά τη βιομηχανία τροφίμων στις ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με ψήφους 73 ψήφους έναντι 25 και συγκέντρωσε τις θετικές ψήφους τόσο των δημοκρατικών όσο και των ρεπουμπλικάνων.

Ο νέος νόμος ουσιαστικά παρέχει πλήρη εξουσία στην αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων (FDA) στις διαδικασίες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων στις ΗΠΑ, στο 80% περίπου της παραγωγής. Ο νέος νόμος πρόκειται να εστιάσει στην πρόληψη πάσης φύσεως επιδημιών που μπορεί να προκύπτουν στην διαδικασία παραγωγής τροφίμων, στον εντοπισμό τους και την αντιμετώπισή τους (όλα για το καλό μας).

Οι αντιδράσεις που προκάλεσε το νομοσχέδιο αφορούσαν τα τρόφιμα που παράγονται από μικρούς παραγωγούς τόσο για εμπόριο όσο και για ιδία κατανάλωση, μιλώντας για σενάρια όπου αποσπάσματα της FDA θα συλλαμβάνουν τον οποιοδήποτε επιχειρήσει να καλλιεργήσει τα δικά του λαχανικά στον κήπo του. Στο τροποποιημένο κείμενο που ψηφίστηκε από το Κογκρέσο υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, που αυτοαναιρούνται από άλλα άρθρα.

Η FDA έτσι εκτός του ότι καθίσταται το κύριο όργανο στην παραγωγή τροφίμων μπορεί να υπαγορεύει οποιαδήποτε στιγμή το πώς παράγονται τα τρόφιμα, με ποιες διαδικασίες και ποια φάρμακα πιθανόν κρίνει ότι πρέπει να εντάσσονται στην διαδικασία της παραγωγής. Ένας νόμος αναμφισβήτητα που αξίζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα και την ευρωπαϊκή εκδοχή του.

Καθίσταται φανερό, ότι οσημέραι και περισσότεροι έλεγχοι θα καθορίζουν τον τρόπο της ζωής μας, ο οποίος θα εξαρτάται από τις αποφάσεις των ισχυρών.
Αναρωτιέται κάποιος αν ξαναγυρίζουμε κάποιες χιλιάδες χρόνια πίσω, όπου το είδος της ελευθερίας του ανθρώπου βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση από τις επιθυμίες του άρχοντα. Εμείς οι Έλληνες βέβαια, το έχουμε αντιληφθεί, αφού τα τελευταία χρόνια αποφασίζουμε «ελεύθερα», ό,τι επιθυμεί η Τρόικα 
 
anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Απ' το 1994 μέχρι το 2010 πληρώσαμε 571 δισ. ευρώ! Δείτε τι πληρώσαμε τα τελευταία 200 και σε ποιους!

Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Όπου βλέπετε τη φράση "Διεθνείς Τοκογλύφοι" βάλτε "Εβραίοι Τοκογλύφοι". 
Πρέπει να λέμε την αλήθεια και ας πονάει. Οι Ρότσιλντ, οι Ροκφέλερ και οι λοιποί Διεθνείς Τραπεζίτες είναι ΜΟΝΟ εβραϊκής καταγωγής... Διαβάστε επίσης το κατάλογο με τα ονόματά τους που έχει διαρρεύσει..

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα - απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!

- Είναι η Ελλάδα το... απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως; 


- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο; 


- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας; 


- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των … «συμμάχων» μας; 


Ερωτήματα που μπορεί να απαντηθούν μόνο αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και μάλιστα εκ της Εθνικής παλιγγενεσίας με την Επανάσταση του 1821. 


Ψάξαμε λοιπόν βιβλιογραφία, στοιχεία στο διαδίκτυο και κατορθώσαμε και ανακαλύψαμε όλα τα δάνεια που πήρε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα! Στις παρακάτω γραμμές θα βρείτε απίστευτες πληροφορίες οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας στα ερωτήματα που θέτουν τα «πειθήνια όργανα» των διεθνών τοκογλύφων όπως το «Focus» και η «Bild», που δεν έχουν σταματήσει δευτερόλεπτο να «χτυπούν» την Ελλάδα!


Η έρευνα που ακολουθεί, διενεργήθηκε το 2011 και δημοσιεύτηκε τότε στην προσωπική μου σελίδα, στο adalis.gr [H αρχική δημοσίευση εδώ].

Αξίζει πραγματικά να διαβάσει το αναγνωστικό κοινό των AegeanTimes.gr, τα εξωφρενικά δάνεια που σύναψε η χώρα μας με τους γνωστούς οίκους διεθνών τοκογλύφων, που καταδυναστεύουν την χώρα μας, πριν καν απαλλαχτεί από τους Οθωμανούς !
 

Δάνεια, που στο σύνολό τους είναι αποικιοκρατικά, με εξοντωτικούς όρους, τα οποία τα αποπληρώσαμε μέχρι τελευταίας ... δεκάρας!
 

Δάνεια τα οποία θα πρέπει να επανεξεταστούν, και στο ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, να γίνουν άμεσα απαιτητά από τους τοκογλύφους, οι οποίοι σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο υποτιμητικά!
 

Η έρευνα που ακολουθεί, θα είναι πάντοτε επίκαιρη, για όσο διάστημα το πολιτικό προσωπικό της χώρας, ΔΕΝ απαιτεί την επιστροφή των χρημάτων από απεχθή δάνεια όπως αυτό που παρουσιάσαμε 
στο χτεσινό μας πρωτοσέλιδο [Διαβάστε ΕΔΩ] ! Και τελικά, ακόμη κι αν δεν βρεθεί ένας πολιτικός να βάλει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των δανείων που πληρώσαμε στους διεθνείς λωποδύτες, θα έρθει η μέρα που ο Ελληνικός Λαός θα τα πάρει πίσω μόνος του! Τρόποι υπάρχουν πολλοί!

Ελπίζω όμως να μην φτάσουμε ως εκεί!
 

Αλλά ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση της έρευνας για τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους!
 

Η Ελληνική Επανάσταση είχε λάβει δάνεια ακόμη και για καριοφίλια που δεν παραλάβαμε ποτέ πριν το 1821, γεγονός που έμελλε να σηματοδοτήσει τι θα επακολουθήσει αργότερα. Ετσι η ιστορία του Δημοσίου χρέους της χώρας μας χωρίζεται σε πολλές περιόδους τις οποίες και τις κατηγοριοποιούμε
 

Πρώτη περίοδος 1824 με 1897
 

Την περίοδο αυτή η Ελλάδα πήρε ΔΕΚΑ (10) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 770 εκ. γαλλικά Φράγκα. Το πόσο «καλά παιδιά» ήμασταν καθώς και πόσο τοκογλύφοι υπήρξαν οι … πρόγονοι του Ντομινίκ Στρος-Καν (δεν ξέρω αν τότε είχαν καμαριέρες) φαίνεται από το γεγονός, ότι ενώ η αναγραφόμενη αξία των ΔΕΚΑ αυτών δανείων , ήταν 770 εκ. γαλλικά Φράγκα, εντούτοις στο χέρι πήραμε μόνο … 464 εκ.!!! Τα υπόλοιπα δεν μας δόθηκαν ποτέ μιας κα αποτέλεσαν … έξοδα φακέλων των Τραπεζών, καθώς και ότι άλλο μπορεί να χρεώσει ένας γνήσιος τοκογλύφος !!! 

Από ποιους τα πήραμε όμως; 

• Δύο δάνεια από την Αγγλία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης το 1824 και το 1825, συνολικά 2,8 εκ. λίρες στερλίνες 


• Ένα, 60 εκ. γ.φ. με την εκλογή του Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδας, το 1832.
 

• Δύο επί Κουμουνδούρου, το 1879 και το 1890, συνολικά 180 εκ. γ.φ.
 

•Πέντε επί Χ. Τρικούπη το 1882-1885 και το 1886-1881, συνολικά 450 εκ. γ.φ. και τέλος
 

•Ενα επί Σωτηρόπουλου-Ράλλη το 1893, 9.7 εκ. γ.φ.
 

Την εποχή αυτή μεγάλη δύναμη είχε ο Στρατός. Οι πελατειακές σχέσεις όμως καθώς και η διαχείριση τους ήταν ακριβώς η ίδια με την σημερινή. Ετσι , η χώρα μας που διέθετε 20.000 τακτικό στρατό, έπαιρνε όλα αυτά τα δάνεια για να συντηρεί τους αξιωματικούς και να τους μισθοδοτεί! Φτάσαμε έτσι να έχουμε … 12.000 Αξιωματικούς. Δηλαδή, 1,4 αξιωματικοί για κάθε 2 φανταράκια! Το θέμα ήταν λοιπόν ποιος διέταξε ποιον μιας όλοι καταλάβατε τι σκοπό είχαν τα δάνεια μας. Δάνεια που μας έδιναν με φειδώ οι μεγάλες δυνάμεις γιατί προσέβλεπαν στον πλούτο της χώρα μας μετά την απελευθέρωσή της και μας υποχρέωναν να στρατικοποιήσουμε την Ελλάδα για να αντέξει ως νεοσύστατο κράτος (δεν ξέρω αν σας φέρνει στο μυαλό κάτι από το σύγχρονο 7 προς 10 καθώς και την κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία) !!!
 

Οι περισσότεροι καπετάνιοι τότε, εμφάνιζαν περισσότερους άνδρες για να επωφελούνται τους επιπλέον μισθούς. Έτσι ενώ ένας Στρατηγός έπαιρνε μισθούς για 12.000 άνδρες στην ουσία πλήρωνε μόνο 3.000 μιας και είχε μόνο τόσους !!!
 

Η πρώτη πτώχευση ήταν θέμα χρόνου και ήρθε μόλις το 1825 .
 

Το 1826 ανέλαβε την διακυβέρνηση ο Α. Ζαίμης και στο ταμείο του κράτους βρήκε μόνο … 16 γρόσια! Δηλαδή ούτε καν μια λίρα !!!!
 
Τότε λοιπόν η Ελλάς ονομάστηκε για πρώτη φορά Ψωροκώσταινα

Περίοδος του Οθωνα
 

Όταν έγινε Βασιλιάς ο Οθωνας, πήρε κι αυτός ένα … δανειάκι και μάλιστα με την εγγύηση των τριών μεγάλων Δυνάμεων (όπως βλέπετε υπήρχε και τότε μια ... Τρόικα)! 


Η κάθε μια εγγυήτρια δύναμη … εγγυήθηκε για το 1/3 του δανείου με μια διαφορά! Την τρίτη δόση η οποία ήταν 20 εκ. γαλλικά φράγκα δεν καταβλήθηκε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ στη χώρα μας. (Σας θυμίζει τίποτε αυτό άραγε;)
 

Πάντως όσα πήρε ο Οθωνας, δηλαδή οι δύο προηγούμενες δόσεις , σύνολο 20. εκ γαλ. Φράγκα , οι Έλληνες δε τα είδαν στις τσέπες τους μιας και το 57% κατακρατήθηκε από την δανειοδότρια τράπεζα κατακρατήθηκε στο εξωτερικό, ενώ το υπόλοιπο σπαταλήθηκε από την αντιβασιλεία κυρίως σε έξοδα του … Βαυαρικού στρατού (πάλι οι Γερμανοί δηλαδή στη μέση)!!!
 

Τελικά η καθαρή εισροή , από το δάνειο, για την Ελλάδα ήταν μόλις 14,2%. Στο τέλος του 1859 η Ελλάδα έναντι του δανείου χρωστούσε υπερτριπλάσια των όσων λογιστικά είχε επωφεληθεί από το δάνειο.
 

Με αυτά και μ αυτά , φτάσαμε στο 1843 οπότε είχαμε και τη δεύτερη χρεοκοπία της Ελλάδος.
 

Η Τρικουπική περίοδος
 

Κατά την περίοδο αυτή κυρίαρχος θα αναδυθεί ο έμπιστος των ανακτόρων Α. Συγγρός. Ηταν ο άνθρωπος που εξασφάλιζε στο Ελληνικό Δημόσιο δανειοδότες, στους οποίους συμμετείχε και ο ίδιος. Ήταν ο άνθρωπος που από τη δανειακή πρόσοδο εκτελούσε δημόσια έργα (Ισθμός Κορίνθου, σιδηρόδρομοι Λαυρίου, Θεσσαλίας κλπ.). Ηταν ο υπερεργολάβος με ό,τι αυτό σημαίνει. Τώρα αν αυτό σας θυμίζει κάποιο νεότερο πολιτικό της Ελλάδος, σίγουρα δεν φταίμε εμείς. Αλλά κάπου έχει πάει το μυαλό σας ε;;;
 

Από την άλλη πλευρά ο Χ. Τρικούπης θα αναδυθεί σε πρωταθλητή του εξωτερικού δανεισμού. 


Την περίοδο του ελληνικού βασιλείου 1832-1893 στον Τρικούπη χρεώνεται το 58,4% του εξωτερικού δανεισμού, με 450 εκ. γαλλικά φράγκα.
 

Και όπως ήταν φυσικό, ο υπερδανεισμός με τοκογλυφικούς όρους , έφερε και πάλι το 1893 την τρίτη χρεοκοπία στην χώρα μας.
 

Ετσι μέχρι το 1897, ο συνολικός δανεισμός μας έφθασε όπως είπαμε στα 770 εκ. γ.φ., από τα οποία “στο χέρι πήραμε” 389 εκ. γ.φ. δηλαδή μόλις το 50,5%. Με την συνηθισμένη τακτική δηλαδή, υπογράψαμε στους τοκογλύφους «γραμμάτια» και στο χέρι πήραμε μόλις τα μισά. Και φυσικά τα τοκοχρεολύσια … έτρεχαν!!!
 

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι όλα αυτά τα πληρώσανε τελικά τα τρισέγγονα του Τρικούπη εις το ακέραιο και δέκα φορές πάνω!!
 

Ετσι το 1898 η Ελλάδα θα τεθεί υπό τον  Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο (κάτι θα σας θυμίζει ο όρος αυτός ε;) και ταυτόχρονα θα της παραχωρηθεί δάνειο 150 εκ. φ. (κάτι σαν α 110 δις που πήρε ο Γιώργος δηλαδή)
 

Απ’ αυτό το 62% καταβλήθηκε ως … αποζημίωση της Οθ. Αυτοκρατορίας κυρίως για την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τον πόλεμο του 1897. Το 15% χρησιμοποιήθηκε για κάλυψη των ελλειμμάτων, το 20% στο κυμαινόμενο χρέος και το 3% στα έξοδα έκδοσης. Πάντως φανήκαμε αρκετά … «κύριοι» αφού πληρώσαμε αποζημίωση σε αυτούς που παράνομα μας κατείχαν (αν και στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε για την περίπτωση αυτή μια πολύ γνωστή λέξη που αρχίζει με το γράμμα «Μ»)
 

Ακολουθεί μια δεύτερη περίοδος από το 1900 ως το 1945
 

Ως το 1914 υπάρχει μια περίοδος στην οποία αναπτύσσεται ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα και υποχωρεί ο κρατικός. Την ίδια αυτή εποχή η Αθήνα αντιμετωπίζει τον Μακεδονικό αγώνα και από το 1912 τους Βαλκανικούς.
 

Την περίοδο αυτή συνομολογήθηκαν τέσσερα εξωτερικά δάνεια, συνολικά 521 εκ. φ. 


Τα δύο πρώτα (76 εκ. φ.) μέχρι το 1910 και το τέταρτο 335 εκ. φ. το 1914. 


Τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν :
 

- Υπέρ της εξυπηρέτησης των ήδη υπαρχόντων εξωτερικών δανείων (από τότε ήταν της μόδας να πληρώνει η Ελλάδα χρεολύσια προηγούμενων δανείων με … νέα δάνεια).
 

- Υπέρ της διεξαγωγής των Βαλκανικών πολέμων και
 

- Στην ενσωμάτωση των νέων περιοχών που προέκυψαν μετά τους Βαλκανικούς.
 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι την περίοδο αυτή υπογράψαμε νέα δάνεια για να πληρώνουμε τα παλιά.
 

Από το 1915 ως το 1923 η Ελλάδα του διχασμού βρίσκεται εν μέσω του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα βιώσει τη Μικρασιατική καταστροφή και να βρεθεί με τους πρόσφυγες απ’ αυτήν. Εδώ αρχίζουν και τα πραγματικά … δανειακά (πλην όμως τοκογλυφικά) ευτράπελα !!!
 

Η οικονομική πορεία διαρθρώνεται από τις μεγάλες, έκτακτες πολεμικές δαπάνες (περίπου 6,2 δισ. δρχ.) ενώ σε έξαρση βρίσκεται και ο εσωτερικός δανεισμός.
 

Ενώ η χώρα στην ουσία δεν μπορούσε να δανειστεί, και ουδείς γνώριζε το παραμικρό στο Κοινοβούλιο, ξαφνικά όλοι άρχισαν να μιλούν για δύο μυστικά δάνεια και μάλιστα μεγάλα!
 

Ένα το 1915 και ένα το 1916 , ισόποσα από 40 εκ μάρκα έκαστο. 

Τα 80 εκ μάρκα αυτά δεν είχαν εγγραφεί πουθενά !!! Η Κυβέρνηση Σκουλούδη τα κράτησε εντελώς μυστικά, ακόμα και από τη Βουλή και δεν τα ανέγραψε πουθενά λες και πρόκειται για δάνειο κάποιου … «μπακάλη της γειτονιάς» !!!

Η υπόθεση έφτασε το 1918 στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο στο οποίο ο Σκουλούδης θα υποστηρίξει ότι κρατήθηκε μυστικό για να μην εκλειφθεί ως ένδειξη γερμανοφιλίας!!
 

Κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί σε κανένα συντεταγμένο κράτος παρά μόνο σε Αφρικανικές Δημοκρατίες όπου οι Φύλαρχοι είχαν το … γενικό κουμάντο !!
 

ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ... ever !!!
 

Την περίοδο αυτή υπογράψαμε και λάβαμε το πιο αισχρό δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα! Αισχρό όχι για το μέγεθός του, μιας και ήταν σχετικά μικρό αλλά επαίσχυντο για τον λόγο που το λάβαμε! Προσέξτε λοιπόν:
 

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή! Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης! Και το πέτυχε αυτό! Η γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας!
 

Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” ! Όμως ήταν κάτι που υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Ετσι μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε!!!!
 

Κι επειδή ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν το δάνειο και μάλιστα σε δολάρια. Μας έδωσαν ένα Καναδικό (δηλαδή Γαλλικό) δάνειο 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!!
 

Είπε κανείς τίποτα;
 

Περίοδος Μεσοπολέμου 1924 με 1932
 

Με τη Μικρασιατική καταστροφή ο ελληνισμός θα βρεθεί σε αμηχανία και σύγχυση. Από το 1924 μέχρι το 1928 ο κοινοβουλευτισμός θα βρεθεί σε οξύτατη κρίση, με 12 κυβερνήσεις, δηλαδή κάθε 4,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση.
 

Ο Βενιζέλος θα επιστρέψει και θα κερδίσει τις εκλογές του 1928, με 223 έδρες από τις 250. Η τετραετία του θα είναι περίοδος κοινοβουλευτικής ομαλότητας.
 

Τα επιτακτικότερα προβλήματα είναι το προσφυγικό και η σταθεροποίηση της δραχμής που η αξίας της είχε πέσει στο δέκατο πέμπτο της προπολεμικής. Η φορολογική επιβάρυνση παραμένει δυσβάστακτη. Σε σχέση με την προπολεμική έχει αυξηθεί κατά 37 φορές!!!
 

Από το 1924 μέχρι το 1930 εισέρευσαν στην Ελλάδα 1,16 δισ. χρυσά φράγκα, εκ των οποίων το 78% ήταν δάνεια.
 

Την περίοδο 1924-1931 συνομολογήθηκαν εννιά (9) εξωτερικά δάνεια, συνολικά 992 εκ. φρ. 


Τα δάνεια αυτά προήλθαν από την Αγγλία κατά 48%, τις ΗΠΑ κατά 31% και τα υπόλοιπα σε μονοψήφια ποσοστά από Βέλγιο, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αίγυπτο και Ιταλία.
 

Τα δάνεια χρησιμοποιήθηκαν για την αποκατάσταση των προσφύγων, την εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού, τη σταθεροποίηση της δραχμής και παραγωγικά.
 

Την ίδια περίοδο η εξυπηρέτηση του εξωτερικού δανεισμού απορροφούσε το 29% των τακτικών εσόδων.
 

Συνολικά την περίοδο 1824-1932 είχαμε δανεισθεί από το εξωτερικό 2,2 δισ. χρ. φρ. Μέχρι το 1932 είχαμε αποσβέσει 2,38 δισ. χρ. φρ. δηλαδή 183 περισσότερα απ’ όσα είχαμε δανεισθεί και πάλι χρωστούμε 2 δισ. χρ. ερ. (σας θυμίζει κάτι άραγε αυτό; σας θυμίζω προηγούμενο άρθρο μας με τίτλο : «το 1994 χρωστούσαμε 90 δις ευρώ πληρώσαμε 517 δις ως το 2010 και παρ όλα αυτά χρωστάμε άλλα 340 δις»)
 

Το 1932 είχαμε την τέταρτη πτώχευση.
 

Μέχρι το 1945 δεν θα υπάρξει νέος εξωτερικός δανεισμός ενώ θα παγώσει, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, η εξυπηρέτηση των παλαιών.
 

1946-1966 Ανασυγκρότηση και ανάπτυξη
 

Πρώτο μέλημα της χώρας η ανασυγκρότηση της από την κατοχική καταστροφή που είχε φθάσει 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946.
 

Το δεύτερο πρόβλημα ήταν ο εμφύλιος και το τρίτο οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, οι μεγαλύτερες στη Δυτ. Ευρώπη 19 και που έφθαναν στο 27,5% των συνολικών εξόδων.
 

Τα προβλήματα μέχρι το 1952-53 θα τα αντιμετωπίσουν συνολικά 18 κυβερνήσεις που θα προχωρήσουν σε οκτώ υποτιμήσεις. Κατά μέσο όρο κάθε 5,5 μήνες και άλλη κυβέρνηση και κάθε χρονιά και υποτίμηση.
 

Το δημόσιο χρέος συντίθεται από το προπολεμικό και το μεταπολεμικό. Το προπολεμικό, μέχρι το 1962 ήταν υπερτριπλάσιο του μεταπολεμικού. Στο προπολεμικό ΔΧ το 90% καταλάμβανε ο προπολεμικός εξωτερικός δανεισμός.
 

Την περίοδο 1962-67 οι ελληνικές κυβερνήσεις θα διακανονίσουν το 97% του προπολεμικού εξωτερικού Δ.Χ., το οποίο μαζί με τους τόκους ανερχόταν στα 6,41 δισ. δρχ.
 

Μέχρι το 1955 η Ελλάδα είχε συνάψει μόνο τρια εξωτερικά δάνεια, συνολικά 145 εκ. δολ. Στη συνέχεια θα συνάψει άλλα ΕΙΚΟΣΙΟΚΤΩ (28) εξωτερικά, συνολικά 406,4 εκ. δολ.
 

Ο μετακατοχικός δανεισμός προήλθε κατά 58,4% από τις ΗΠΑ, κατά 19% από τη Δυτ. Γερμανία και κατά 14,36% από την Αγγλία. Τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς.
 

Για την εξυπηρέτηση του μετακατοχικού εξωτερικού δανεισμού η Ελλάδα κατέβαλε το 128% της δανειακής προσόδου που λογιστικά είχε πάρει! Καταλάβατε το μέγεθος της τοκογλυφίας;
 

Περίοδος Δικτατορίας 1967 με 1974
 

Περίοδος υπέρογκου εσωτερικού δανεισμού, ο οποίος και τετραπλασιάσθηκε. Αντίθετα ο εξωτερικός δανεισμός σημειώνει πολύ μικρή αύξηση.
 

Συνολικά 19 εξωτερικά δάνεια, μόλις στο 6,4% του νέου Δανειακού Χρέους εξ αυτών το 92,2% ήταν σε δολ.
 

Την περίοδο αυτή εμφανίζονται τα δάνεια σε συνάλλαγμα.
 

Πρόκειται για δάνεια εργοληπτικών εταιρειών, τα οποία έπαιρναν από το εξωτερικό, υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στη συνέχεια τα παραχωρούσαν στο Ελληνικό Δημόσιο προς εκτέλεση δημοσίων έργων, με ανάδοχους τις εν λόγω εταιρείες. Συνολικά συνομολογήθηκαν 59 τέτοια δάνεια. Προφανώς το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι ο δανειολήπτης, έτσι δεν θεωρείται εξωτερικός δανεισμός. Στο νέο Δημόσιο Χρέος ο δανεισμός σε συνάλλαγμα αντιπροσώπευε το 23,6%.
 

Περίοδος Μεταπολίτευσης 1975 με 1981 (Κυβέρνηση Καραμανλή)
 

Το προπολεμικό εξωτερικό Δημόσιο Χρέος, λόγω του διακανονισμού 1962-67 βαίνει συνεχώς μειούμενο. Από το 4% του συνολικού Δ.Χ. το 1974 θα πέσει το 1981 στο 0,6%.
 

Ο μεταπολεμικός εξωτερικός, κατά μέσο όρο, στο 3,9% των τακτικών εσόδων.
 

Συνολικά έχουμε 24 εξωτερικά δάνεια. Τρία από την γαλλική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα από διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες. Κυριαρχία του δολαρίου και απουσία της αγγλικής λίρας.
 

Περίοδος 1981 με 1989 (Κυβέρνηση Α.Παπανδρέου)
 

Ο δημόσιος τομέας διευρύνεται εντυπωσιακά. Οι απασχολούμενοι στην κεντρική διοίκηση -ΔΕΚΟ από 300.000 θα αυξηθούν σε 460.000. Μαζί δε με τις δημόσιες τράπεζες, προβληματικές και τις ελεγχόμενες από το Δημόσιο επιχειρήσεις θα φθάσουν τις 640.000!!! 


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ. Οικονομικών και εισηγητικές εκθέσεις επί του προϋπολογισμού, τα ελλείμματα του ευρύτερα δημόσιου τομέα, από το 13,4% επί του ΑΕΠ το 1981 θα φθάσουν το 1989 στο 26,1%. Τα ελλείμματα θα καλυφθούν κατά 106% από τον δανεισμό.
 

Το 1985 η Ελλάδα ήταν παγκόσμια πρώτη στο κατά κεφαλήν Δημόσιο Χρέος το οποίο είχε αρχίσει να προσδιορίζει την ύπαρξη της οικονομίας και όχι την ανάπτυξή της.
 

Το διάστημα 1982-89, κατά μέσο όρο, η συνολική εξυπηρέτηση του Δ.Χ. κάλυψε το 33,61% των τακτικών εσόδων της ίδιας περιόδου. Μεταξύ το 1975-87 συνομολογήθηκαν 18,4 δισ. δολ. εξωτερικών δανείων, εκ των οποίων το 81% διετέθη για την εξυπηρέτηση των δανείων!!! Φοβερά μεγάλο ποσοστό! Εκεί κάπου στο 1987 αρχίζει ο Γολγοθάς της Ελλάδος!
 

Η προσφυγή στον εξωτερικό δανεισμό έγινε για έργα συγκοινωνιακής, αγροτικής και αστικής υποδομής. Ένα, το 1982, για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στην Καλαμάτα το 1981 και ένα για την υποστήριξη του ισοζυγίου πληρωμών.
 

Προφανώς μετά το 1824 ο εξωτερικός δανεισμός είχε γίνει για την χώρα μας, έσοδο τακτικό αλλά και έξοδο υπέρβαρο.
 

Είμαστε σίγουροι ότι αν ψάξουμε σε μεγαλύτερο βάθος ιστορικά τα αρχεία της χώρας μας θα βρούμε και άλλα τέτοια πολλά! Το θέμα όμως είναι, και φαίνεται σε όλη του ην μεγαλοπρέπεια, ότι η Ελλάδα όχι απλά ΔΕΝ αποτέλεσε το «κακομαθημένο παιδί» των συμμάχων και τον «μπαταχτσή» της κοινότητας, αλλά αποτέλεσε τον μεγάλο πελάτη των Δυτικών Τραπεζών και έναν από τους καλύτερους σε όλη την Δυτική Οικονομία ! Τόσο καλό που οι Δυτικές τράπεζες δεν είχαν καμία όρεξη να σταματήσουν να δανείζουν γιατί επί 200 χρόνια πλήρωνε αδιαμαρτύρητα!!!
 

Η Ελλάδα αποτέλεσε ένα κλασικό παράδειγμα στο οποίο στηρίχτηκε και αναπτύχθηκε η σημερινή Δυτική Οικονομία, όταν αποφάσισε να μεταβληθεί σε «χρεοκρατία» (debtocracy) και ειδικά από την εποχή που ο χρυσός αποτελούσε το αντίκρισμα του πλούτου μιας χώρας! Όταν σταμάτησε αυτό και το χρήμα «γεννιόνταν» από το χρέος (Θεωρία «το χρέος γεννά χρήμα») η Ελλάδα αποτέλεσε έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης των προηγμένων Δυτικών κρατών όχι μόνο γιατί πλήρωνε τοκογλυφικά δάνεια αλλά κυρίως γιατί με τα δάνεια αυτά αγόραζε στρατιωτικό υλικό και προϊόντα των χωρών που της δάνειζαν!!!
 

Ετσι, απ’ ότι είδατε τα τελευταία 200 χρόνια, 


- πληρώναμε δάνεια τα οποία δεν τα λάβαμε ποτέ, 


- είτε πληρώναμε μέχρι και 200 φορές πάνω την αξία τους , 

- είτε πληρώναμε δάνεια για πράγματα που χύσαμε το αίμα μας για να τα αποκτήσουμε!

Φτάσαμε στο σημείο να αποπληρώνουμε δάνεια της πρώτης περιόδου της Επαναστάσεως του 1821 μέχρι και την προηγούμενη δεκαετία, και οι κατ όνομα σύμμαχοί μας να κερδίζουν τεράστια ποσά από χρεολύσια κάθε χρόνο, χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα!
 

Και ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε ως λαός! Τα πληρώναμε εργαζόμενοι άοκνα και αγόγγυστα! Πληρώνουμε ακόμη και τους αιμοσταγείς κλέφτες του γερμανικού Ράιχ που στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κατέκλεψαν την περιουσία της χώρας μας, ρούφηξαν τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές και ρήμαξαν τον τόπο! Κατοχικές δυνάμεις που κατάσφαξαν τον Ελληνικό λαό και ουδέποτε μας αποζημίωσαν. Ενώ εμείς είχαμε αποζημιώσει ακόμη και τους Οθωμανούς που μας κατείχαν παράνομα επί 4 αιώνες!!!!
 

Από τις λίγες αυτές γραμμές που σας παραθέτουμε, είναι πλέον πρόδηλο ότι η χώρα μας ήταν από παλιά «άνδρο των διεθνών πλιατσικολόγων» ! 


- Μπορεί να μας έδωσαν ψίχουλα για να πολεμήσουμε για την ανεξαρτησία μας, αλλά το εξαργύρωσαν επί δύο σχεδόν αιώνες! Για 200 χρόνια ο Ελληνας πληρώνει «αέρα» στους Γερμανούς και στους λοιπούς Φραγκολεβαντίνους, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία. Από το αστρονομικό ποσό που έχουμε πληρώσει τα 200 αυτά χρόνια, ζήτημα να έχουμε λάβει στην πραγματικότητα ένα 25% και ίσως να είναι και μικρότερο.
 

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια ευρώ) φανταστείτε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια!
 

Αυτό λοιπόν το άρθρο, κάθε Ελληνας του Εξωτερικού, είτε μένει σε χώρες της ΕΕ. είτε εκτός, πρέπει να το μεταφράσει σε κάθε γλώσσα και να το διανείμει όπου και όπως μπορεί! Να το διαδώσει για να καταλάβουν οι λαοί πόσο μας κόστισε η ανεξαρτησία μας και τι πληρώνουμε επί σχεδόν 200 χρόνια στα κοράκια που διέλυσαν τη χώρα μας! Να το εμπεδώσουν καλά γιατί έρχεται η σειρά τους! 


Μεταφράστε το, διαδώστε το και βοηθήστε στην προσπάθεια να καταλάβουν οι λαοί του κόσμου ότι ο Ελληνας ήταν ο πλέον καλοπληρωτής δανείων τα τελευταία 200 χρόνια! Και αυτά που μας ζητάνε σήμερα, δεν είτε τίποτε άλλο παρά υπερ-τοκοχρεολύσια, ανακεφαλαιοποιήσεις τόκων και σε καμία περίπτωση δεν είναι χρήμα το οποίο το λάβαμε στα χέρια μας ποτέ, και το σπαταλήσαμε. 


Ετσι το παρουσιάζουν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Ολλανδοί γιατί έτσι τους βολεύει, μιας και είναι οι κύριοι δράστες του εγκλήματος και αυτοί οι οποίοι καρπώθηκαν τον Ελληνικό πλούτο !!!
 

Κάντε λοιπόν την μετάφραση και στείλτε το σήμερα κιόλας για να αφυπνίσουμε την παγκόσμια κοινή γνώμη !!!
 


ΠΗΓΗ

http://oi-asimvivastoi.blogspot.gr/2012/08/1821-2011.html
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/06/1994-2010-571-200.html
 
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »